MATE ry:n LUOTTAMUSMIESVAALIEHDOKKAAT VUODEN 2014 VAALEISSA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MATE ry:n LUOTTAMUSMIESVAALIEHDOKKAAT VUODEN 2014 VAALEISSA"

Transkriptio

1 MATE ry:n LUOTTAMUSMIESVAALIEHDOKKAAT VUODEN 2014 VAALEISSA ALUE 1 Hannele Hoikka Olen ollut MML:n palveluksessa erilaisissa tehtävissä jo vuodesta Nykyään toimin Yleishallinnon Talouspalveluissa talousasiantuntijana sekä yleishallinnon luottamusmiehenä. Olen naimisissa ja minulla on aikuinen poika, joka on piakkoin valmistumassa maanmittariksi Aalto yliopistosta. Asun mieheni kanssa Kirkkonummella omakotitalossa. Harrastuksiani on tietenkin puutarhan hoito ja lisäksi liikunta eri muodoissa kävelystä golfiin. Käyn mielelläni erilaisissa konserteissa ja muissa mukavissa riennoissa. Viihdyn työssäni ja mielestäni on hyvä, jos pystyn luottamusmiehenä auttamaan työkavereitani erilaisissa ongelmatilanteissa. Mikael Jokela Olen kiinnostunut luottamusmiehen tehtävistä, koska henkilöstön hyvinvointi ja henkilöstön oikeudenmukainen ja tasavertainen kohtelu ovat minulle tärkeitä asioita. Olen itse saanut työyhteisö- ja työsopimusasioissa tukea luottamusmiehiltä ja uskon luottamusmiesorganisaation sekä ammattiyhdistyksen kykyyn tukea ja yhdistää henkilöstöä. Yli viidentoista vuoden laajalla työkokemuksella eri organisaatioista uskon, että minulla alkaa jo olla riittävää kokemusta ja näkemystä edustaa ja auttaa kollegojakin asti olen toiminut Atk-keskuksessa palvelupäällikkönä perustietotekniikan tilaus- ja asennuspalvelussa sekä osallistunut lukuisiin projekteihin eri rooleissa. Olin välillä valtiovarainministeriön TORI-hankkeessa töissä vetämässä Oikeushallinnon tietotekniikkakeskuksen siirtoprojektin Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtoriin alkaen toimin projektipäällikkönä (ICTjärjestelmäasiantuntija) Tukipalveluissa ja vedän lokienhallinnan käyttöönottoprojektia. Toimin sivutoimisesti Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry:n atk-vastaavana vuodesta 1998 alkaen toistaiseksi. Ennen Maanmittauslaitosta olin päätyössä Helsingin yliopistolla vuodesta 1998 alkaen. Aloitin työuran tietojenkäsittelytieteen laitoksella osa-aikaisena atk-tukena, mistä siirryin vähitellen erilaisiin asiantuntijatehtäviin. Vuosina työskentelin yliopiston kirjastolaitoksessa, jossa muun muassa kouluttauduin esimieheksi ja vedin lukuisia ICT-alan tiimejä, projekteja ja työryhmiä ja tutustuin erilaisiin ICT-tekniikoihin ja -palveluihin. Olen koulutukseltani luonnontieteiden kandidaatti (pääaine tietojenkäsittelytiede Helsingin yliopistossa). Vapaa-aikani kuluu pääasiassa perheen sekä tanssin ja musiikin parissa. Tanssin lähes kaikkia paritansseja, joita Suomessa seuratanssitasolla tanssitaan, sekä soitan DJ:nä tanssitilaisuuksissa. Opettelen myös sähköbasson soittoa ja toivon joskus pääseväni tanssiorkesteriin soittamaan. Juha Pernu

2 ALUE 2 Minna Simola Olen 44 -vuotias ja asun pienellä maalaispaikkakunnalla tässä Salon lähellä. Työskentelen Salon palvelupisteessä kartoittajana (ARTO-Lou), mutta käyn aika ajoin myös Turun palvelupisteessä, eli väki sielläkin on minulle tuttua. Vuoden 2013 keväällä sain päätökseen kartoittajaoppimispolun, ja nyt uudet haasteet kiinnostaisivat. Laitokseen olen tullut 4/2003 ja olen koko ajan ollut täällä Salossa. Joitakin vuosia sitten olin myös meidän järjestön (SKY) hallituksessa. Ennen organisaatiomuutosta toimin myös meidän silloisen Salo ARTO-tiimin tiiminvetäjänä vuodesta ALUE 3 Janne-Ville Kinnunen Olen 34 -vuotias toimitusinsinööri Hämeenlinnan palvelupisteestä. Olen toiminut toimitusinsinöörinä ensin ARTO prosessissa ja nyt RETI prosessissa. Vuodesta 2012 alkaen olen toiminut ESuomessa varaluottamusmiehenä ja tätä luottamustointa haluaisin jatkaa. Hämeenlinna on luottamusmiesalue 3:n henkilöstömäärältään suurin toimipiste, joten myös täällä olisi hyvä olla vähintään varaluottamusmies, ja siksi olen nyt ehdolla. Vesa Virtanen Olen Vesa Virtanen ja olen ehdokkaana luottamusmiesalueen 3 luottamusmiesvaalissa. Maanmittauslaitokseen tulin vuonna 2000 työskenneltyäni sitä ennen maanmittausalan tehtävissä yksityisellä puolella. Koulutustaustani on maanmittausteknikko ja työskentelen toimitusinsinöörinä Porvoon palvelupisteessä. Järjestötehtäviin tulin ensimmäistä kertaa mukaan luvun alkupuolella. Luottamusmiestehtävästä minulla on kokemusta Etelä-Suomen maanmittaustoimistossa, jossa olin aluksi MATEn vara- ja myöhemmin varsinaisena luottamusmiehenä. Vuoden alussa tulleen organisaatiouudistuksen jälkeen jatkoin eteläisen alueen tuotannon varsinaisena luottamusmiehenä. Aikaisemmin olen ollut mukana myös Maanmittauslaitoksen YT- neuvottelukunnassa, palkkaseurantaryhmässä sekä Etelä-Suomen maanmittaustoimiston johtoryhmässä. Luottamusmiehen tehtävä edellyttää neuvottelutaitoja sekä verkostoitumista työntekijä- että työnantajapuolen kanssa ja uskon että edellä mainituista tehtävistä onkin hyötyä myös luottamusmiestoimessa.

3 Mielestäni luottamusmiehen tärkeimpiä tehtäviä on toimia henkilöstön edustajana työnantajan kanssa käytävissä neuvotteluissa ja valvoa työehtosopimuksen sekä muiden työntekijöiden ja työnantajien välisten sopimusten noudattamista. Tiedottaminen erilaisista sopimusasioista sekä ammattiliiton toiminnasta ja jäseneduista on myös keskeisellä sijalla luottamusmiehen tehtävissä. Oman kokemukseni perusteella kaikkein tyypillisin luottamusmiestehtävä onkin neuvoa työntekijää erilaisten sopimusasioiden tulkinnassa. Vaikka olenkin toiminut luottamusmiehenä jo muutamia vuosia, tehtävässä oppii koko ajan uutta, eikä kaikkiin asioihin ole aina valmiina ratkaisua. Alueellisen luottamusmiehen tuleekin toimia yhteistyössä Maanmittauslaitoksen päätoimisten luottamusmiesten ja MATEn hallinnon kanssa, joiden yksi tehtävä on tukea alueellisen luottamusmiehen työtä. ALUE 4 Jani Koivuniemi Joulukuussa saavutan keski-iän täyttämällä 40v. Perheeseen kuuluu 3 lasta ja Rouva. Harrastan kaikkea mielellään vauhdikasta ja/tai kuntoa kehittävää, mm. pyöräilyä, juoksua, hiihtoa, laskettelua ja palokuntatoimintaa. Työnkuva koostuu maastokartoittajan töistä yli tiimirajojen, joskin kotitiimini on ARTO-ETE/Kouvola-Lappeenranta. Maanmittauslaitokseen olen tullut vuonna 1998 Lohjan toimipisteeseen. Vuonna 2003 olen aloittanut varaluottamusmiehenä UUMAssa ja toimipistettä vaihtaessani varaluottamusmiehen pesti sattui jatkumaan Kouvolassa KASUn väreissä myös 2007 lähtien. Varsinaisen luottamusmiehen väistyessä olen siirtynyt varsinaiseksi luottamusmieheksi keväällä 2010 jo ennen nykyisen kuluvan kauden alkua joka nyt siis loppuu. Luottamusmiehen tehtävät ovat olleet hyvinkin kiinnostavia ja ihmisten kanssa toimiminen on lisäksi tarjonnut mukavaa ja kaivattua vaihtelua normaali työnkuvaan. Koulutukset jotka olen käynyt tehtävien hoitamiseksi:2007 Pardian Johdatus luottamusmiestoimintaan -kurssi ja 2010 Pardian Luottamusmiesten perusopinnot Pekka Kärkkäinen Hei, olen Pekka Kärkkäinen ja työskentelen toimitusinsinöörinä Mikkelin palvelupisteessä. MML:n palvelukseen olen tullut suoraan koulun penkiltä vuonna Olen toiminut vanhan Esavon mmt:n alueella varaluottamusmiehenä vuosina ja varsinaisena luottamusmiehenä vuodesta 2003 alkaen edelleen tämän vuoden loppuun. Luottamustoimiini kuuluu lisäksi vaikuttaminen Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry:n hallituksessa vuodesta 2004 alkaen sekä VMT ry:n hallituksessa vuodesta 2002 alkaen jossa puheenjohtajana vuodesta 2008 ja MAKLI ry:n hallituksessa vuodesta 2009 ja siellä varapuheenjohtajana 2013 alkaen. Tarjoan luottamusmieskokemustani käyttöön vielä uudelle jaksolle nykyiselle Kaakkoiselle alueelle (alue numero 4).

4 ALUE 5 Jani Jauhiainen Matti Mäensivu Tavallinen virkamies Porista. Toiminut vanhan PISAn alueella sekä varsinaisena että varaluottamusmiehenä. Neuvottelukykyinen sovittelija. Jukka-Pekka Siltanen ALUE 6 Marko Saarinen Kari Salmela Luottamusmiehen tärkein tehtävä on henkilöstön edunvalvonta. Tätä voi toteuttaa, kun on luottamukselliset suhteet sekä työntekijöihin, että työnantajan suuntaan. Parhaassa tapauksessa luottamusmies on linkki työntekijöiden ja työantajan välillä etenkin hankalissa tilanteissa. Luottamusmies ja liitto ovat tukena silloin, kun henkilöä tai henkilöstöä koskevat asiat eivät suju siten kuin niiden pitäisi. Minulla on pitkä kokemus maanmittauslaitoksesta, lähinnä kiinteistö- ja rekisteritehtävistä. Olen toiminut myös esimiestehtävissä, minkä oletan olevan hyödyksi työnantajaosapuolen näkökantojen ymmärtämisessä. Luottamusmiehenä toimimisen ehdoton edellytys on henkilöiden ja henkilöstöryhmien tasapuolinen kohtelu. Eräs ryhmä, josta kannan huolta, ovat meidän nuoret työntekijämme. Onneksi uusia työntekijöitäkin on rekrytoitu. Joku voi luulla että pidän yksinpuhelusta, mutta osaan myös kuunnella ja minulle on helppo puhua vaikeistakin asioista. Voin kertoa olevani tiimitoiminnan kannattaja. En tiedä parempaakaan järjestelyä. Tiimitoiminnassa meillä on kyllä edelleen paljon kehitettävää. Organisaatiouudistuksen yhteydessä olisi voitu panostaa myös tiimitoiminnan muutoksiin, mutta tähän ei näköjään ollut paljoakaan kiinnostusta. Olen kiinnostunut nyt tarjolla olevasta tehtävästä. Organisaatiouudistus vaikuttaa myös luottamusmiestehtävään. Keski-Suomessa on uusia esimiehiä ja päättäjiä, jotka eivät istukaan Jyväskylässä, kun aikaisemmin Oikokatua lukuun ottamatta varsinaisia päättäjiä oli vain yksi. Tämä tuo uusia haasteita luottamusmiestyöhön.

5 ALUE 7 Eija Isoherranen Olen Eija Isoherranen, 51 vuotta ja 168 cm. Synnyin ja kasvoin Haapajärvellä pienviljelijäperheen esikoisena. Ylioppilaaksi pääsyn jälkeen hakeuduin ammatinvalinnanohjaukseen josta yhdeksi ammattivaihtoehdoksi tuli kartoittaja. Kartoittajalinjalle sitten hainkin, ja pääsin, Kajaaniin vuonna Valmistumiseni jälkeen paaluttelin kaavaa pari kuukautta Kajaanin kaupungilla. Ylivieskan maanmittauspiirin maanmittaustoimistolle menin syksyllä 1986 äitiysloman viransijaiseksi tekemään halkomisten maastotöitä. Ylivieskan maanmittauspiirin maanmittaustoimistolta vaihdoin Ylivieskan ylimääräisen maanmittaustoimiston ylimääräisen kartoittajan töihin keväällä Eli tuttavallisemmin uusjakotoimistoon määräaikaiseksi kartoittajaksi. 5 vuoden roikkumisen jälkeen sain vihdoin vakituisen viran. Uusjaoissa puuhastelin kartoittajan hommia 10 vuotta jonka jälkeen 3 vuotta rajaamistoimitusten parissa. 90-luvun alusta minusta tuli työsuojeluvaltuutettu Ylivieskan maanmittaustoimiston ihmisille.ja kävin työsuojelukoulutuksen. Kun 90-luvun puolivälissä Ylivieska ja Oulu yhdistettiin Pohjois-Pohjanmaan maanmittaustoimistoksi, minusta tuli yhdistetyn toimiston (n 170 henkilöä) työsuojeluvaltuutettu. Vuonna 2001 muutin Kuopioon ja aloitin Pohjois-Savon maanmittaustoimiston mara-kartoittajan hommissa krk-mittausten ja kartanteon parissa. Vuonna 2002 minut saatiin houkuteltua varaluottamusmieheksi. Ja vuonna 2006 vaihdoimme Ramin kanssa rooleja, Ramista tuli varaluottamusmies ja minusta luottamusmies. Samana vuonna kävin luottamusmiesten peruskurssin. Pari vuotta tein Kuopiossa Arto-tiimissä kartoittajan töitä, olin ns työnkierrossa. Kesäkuusta 2009 heinäkuuhun 2010 olin vuorotteluvapaalla. Vuodesta 2011 olen ollut asiakaspalvelusihteerinä. Vahvuuteni luottamusmiehenä lieneekin kokonaisvaltainen kokemus, näkemys, erilaisista töistä ja prosesseista laitoksessamme. Ja alkuvuosien kokemuksestani työsuojeluvaltuutettuna ei liene myöskään haittaa. Vaikkakin työelämän muutoksen ja uuden organisaation myötä tietämykseni ei kaikilta osin ole päivittynyt. Kaikessa ei tietystikään voi pysyä mukana täysillä mutta yritetään edes jossain. Vapaa-aikani kuluu kahden koiran, moottoripyörän ja mökin kanssa puuhastellessa. Tärkeä elementti minulle on luonto. Metsä ja koirat sopivat hyvin yhteen, kuten mökki ja koiratkin. Moottoripyörä ja koirat sopivat yhteen huonosti mutta sekin on jollain tavalla järjestettävissä. Jouni Mertanen Ammattiuraa Maanmittauslaitoksella vuodesta 1990 lähtien. Sitä aikaisempi työkokemus maataloudesta sekä sahateollisuudesta. Kaiken ikää ollut yhdistysaktiivi. Nykyisellään Suomen Kartoittajayhdistyksen varajäsen ja Maanmittauspäivien neuvottelukunnan jäsen. P-Karjalan maanmittaustoimiston

6 varaluottamusmiehenä 6- vuotta ja MML:n Joensuun toimipisteen varaluottamusmiehenä nyt tämän vuoden. Suorittanut viitisen vuotta sitten Pardian verkkotuetun luottamusmieskurssin. Siviilielämässä ehtinyt vaikuttaa monessa yhdistyksessä. Kontiolahden kunnanvaltuustossa olin 2 - vuotta varsinaisena jäsenenä sekä ko. kunnan ympäristölautakunnassa 4 vuotta. Periaatteena on aina ollut, ettei luottamustoimiin pidä jäädä asumaan ja aikaa pitää osata antaa myös itselleen. Harrastuksia geokätköilystä- valokuvaukseen, linnuista - kirjoittamiseen. Tavoitteita luottamusmiehenä: Kaikkia kohdellaan samoilla pelisäännöillä ja samalla arvostuksella! ALUE 8 ALUE 9 Risto Saxman ALUE 10 Sirkka Väntänen Olen Sirkka Väntänen ja luottamusmiesehdokas Lapin alueella nro 10. Maanmittauslaitokseen tulin 17-vuotiaana töihin v vuotta tuli täyteen maanmittausta tavalla ja toisella tässä lokakuussa. Olen v asti toiminut Lapin alueen työkavereiden luottamusmiehenä, joten tuttua toiminta on. Olen omasta mielestäni sosiaalinen, neuvotteleva, lehmänhermoinen, kaikkien kanssa toimeentuleva, entinen maatalon tyttö. Minuun on varmaan helppo olla yhteydessä asiassa kuin asiassa. Mutta jämäkkyyttäkin löytyy, jos/kun kyse on tasavertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Mehän olemme tänään kaikki yhdessä Maanmittauslaitosta! Työtäni teen MARA - POH - prosessissa maastokartoittajana ja tällä haavaa olen myös tiiminvetäjä. Toimin MML:n YTTK (yhteistoimintaelin)- kokoonpanossa, MATE ry:n hallituksessa jäsenenä ja olen Suomen Kartoittajayhdistys SKY ry:n puheenjohtaja. Koulutusta luottamusmiestehtävän hoitamiseen minulla on. Olen suorittanut perus- ja jatkokurssit luottamusmiestoiminnan puolelta sekä järjestötoiminnan erilaisia koulutuksia vuosien varrella. Olen suorittanut myös Joensuun yliopistossa Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot työn ohessa. Minua on aina kiinnostanut psykologia ja ihmisten välinen kommunikointi - ja tätähän se asioiden hoitaminen vaatii VES/TES-kirjan tulkkauksen lomassa ja suurta sydäntä! Vapaa-aikaa onneksi vielä on ja jää - silloin relaan perheen ja ystävien parissa

KOKOUSKUTSU. Jäsentiedote 1/2014. Maanmittaushallinnon diplomi-insinöörit MHDI ry

KOKOUSKUTSU. Jäsentiedote 1/2014. Maanmittaushallinnon diplomi-insinöörit MHDI ry Maanmittaushallinnon diplomi-insinöörit MHDI ry Jäsentiedote 1/2014 KOKOUSKUTSU Maanmittaushallinnon diplomi-insinöörit MHDI ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään maanmittauspäivien 2014 yhteydessä

Lisätiedot

16 Tietotekniikan palvelualan

16 Tietotekniikan palvelualan TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 1 : 2012 Tietoa. 12 UIL:n palvelut ja jäsenedut esittelyssä. Mikä on yleisin jäsenpalvelusta kysyttävä kysymys? Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus 9.11.2011

Lisätiedot

RVL. Opiskelua työn ohessa sivu 10 RAUTATIEVIRKAMIES. Luottamusmiehet opintiellä sivu 6 Rautatiealan koulutus sivu 16

RVL. Opiskelua työn ohessa sivu 10 RAUTATIEVIRKAMIES. Luottamusmiehet opintiellä sivu 6 Rautatiealan koulutus sivu 16 RAUTATIEVIRKAMIES RVL RAUTATIEVIRKAMIESLIITON JÄSENLEHTI 2 2014 Opiskelua työn ohessa sivu 10 Luottamusmiehet opintiellä sivu 6 Rautatiealan koulutus sivu 16 Pääkirjoitus Puheenjohtaja Seppo Juselius 040

Lisätiedot

vantaan opettaja Luottamusmiesvaaliekstra 2015 Vaalipäivystys VOAYn toimistolla to 9.4. klo 9-16 ja ti 14.4. klo 10-18.

vantaan opettaja Luottamusmiesvaaliekstra 2015 Vaalipäivystys VOAYn toimistolla to 9.4. klo 9-16 ja ti 14.4. klo 10-18. vantaan opettaja Luottamusmiesvaaliekstra 2015 Ennakkoäänestyspäivät: to 9.4.2015 ja pe 10.4.2015 Varsinaiset äänestyspäivät: ma 13.4.2015 ja ti 14.4.2015 Vaalipäivystys VOAYn toimistolla to 9.4. klo 9-16

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 3/2007

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 3/2007 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 3/2007 Puheenjohtajalta Haluamme vaikuttaa ihmisten arkeen Miten matkustaminen muuttuu ongelmaksi? ENSIMMÄINEN VUOSI puheenjohtajana on päättymässä. Tehtävä on vastannut

Lisätiedot

RVL RAUTATIEVIRKAMIES RAUTATIEVIRKAMIESLIITON JÄSENLEHTI. RVL rohkeasti kohti uutta sivu 10

RVL RAUTATIEVIRKAMIES RAUTATIEVIRKAMIESLIITON JÄSENLEHTI. RVL rohkeasti kohti uutta sivu 10 RAUTATIEVIRKAMIES RVL RAUTATIEVIRKAMIESLIITON JÄSENLEHTI 2 2015 RVL rohkeasti kohti uutta sivu 10 Osa-aikaiset työsuhteet mahdollisuus vai helvetti? sivu 18 Positiivinen kyseenalaistaja sivu 20 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Metallialan arvostusta tulee lisätä

Metallialan arvostusta tulee lisätä KYMEN JA SAVO-KARJALAN METALLITYÖNTEKIJÖIDEN LEHTI 1/2011 Tässä lehdessä: Miten työympäristöön voi vaikuttaa...3 Liittokokousvaaleissa on kyse liiton linjasta...4 Matti Mäkelä arvioi työehtosopimusta......5

Lisätiedot

Suomen Valtiotieteilijöiden Liiton julkaisuja. koulutusta vastaavassa työssä Mikael Seppälä (toim.)

Suomen Valtiotieteilijöiden Liiton julkaisuja. koulutusta vastaavassa työssä Mikael Seppälä (toim.) Suomen Valtiotieteilijöiden Liiton julkaisuja Työelämässä koulutusta vastaavassa työssä Mikael Seppälä (toim.) Työelämässä koulutusta vastaavassa työssä Suomen Valtiotieteilijöiden Liiton julkaisuja Työelämässä

Lisätiedot

HAUS tiiviisti mukana valtion muutoksessa. Anneli Temmes VIRKAMIES ON KUIN HUIPPU- TAITEILIJA

HAUS tiiviisti mukana valtion muutoksessa. Anneli Temmes VIRKAMIES ON KUIN HUIPPU- TAITEILIJA haus kehittämiskeskus oy:n asiakaslehti 1-2010 www.haus.fi HAUS tiiviisti mukana valtion muutoksessa ONKO ARMO- JOHTAMISELLE TILAA? PALKEILLA TAVOITTEET KORKEALLA Anneli Temmes VIRKAMIES ON KUIN HUIPPU-

Lisätiedot

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Autokatsastajat Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Puheenjohtaja 1/2014 31. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6

Lisätiedot

Vahti vaihtuu SPECIAssa. Määräaikaiset työsuhteet. SPECIA ry:n jäsenlehti 4 2012. s.12. Työnteko maistuu opiskelijoille s.8 Palkasta pitää puhua s.

Vahti vaihtuu SPECIAssa. Määräaikaiset työsuhteet. SPECIA ry:n jäsenlehti 4 2012. s.12. Työnteko maistuu opiskelijoille s.8 Palkasta pitää puhua s. www.specia.fi SPECIA ry:n jäsenlehti 4 2012 Vahti vaihtuu SPECIAssa s.12 TEEMA s.4 Määräaikaiset työsuhteet Työnteko maistuu opiskelijoille s.8 Palkasta pitää puhua s.16 4 2012 Pätkätyöt muutakin kuin

Lisätiedot

PIRKANMAAN PSYKOLOGIYHDISTYKSEN TIEDOTUSLEHTI

PIRKANMAAN PSYKOLOGIYHDISTYKSEN TIEDOTUSLEHTI 1/2015 PIRKANMAAN PSYKOLOGIYHDISTYKSEN TIEDOTUSLEHTI Pipsy-posti 1/2015 Sisältö Pääkirjoitus: Johannes Huilla 3 Uutisia 4 Kevätkokouskutsu 5 Toimintakertomus 2014 6 Tampereen kaupungin psykologien luottamusmiehen

Lisätiedot

Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. 16 Tietoala on mukana. Kevät täynnä haasteita TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012

Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. 16 Tietoala on mukana. Kevät täynnä haasteita TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012 TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012 Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. Lakimies vastaa yleisimpiin kysymyksiin vuosiloman pitämisestä. 16 Tietoala on mukana UIL:n alueellisessa toiminnassa. Esittelyssä

Lisätiedot

RAUTATIEVIRKAMIES RVL RAUTATIEVIRKAMIESLIITON JÄSENLEHTI. Uusin työasuin VR:n juhlavuoteen sivu 16

RAUTATIEVIRKAMIES RVL RAUTATIEVIRKAMIESLIITON JÄSENLEHTI. Uusin työasuin VR:n juhlavuoteen sivu 16 RAUTATIEVIRKAMIES RVL RAUTATIEVIRKAMIESLIITON JÄSENLEHTI 1 2012 Uusin työasuin VR:n juhlavuoteen sivu 16 Luottamusmiestoimintaan Tampereen palveluneuvojien tuoreita voimia sivu 6 stressiä mitataan sivu

Lisätiedot

Kellokas 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti

Kellokas 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti Tässä lehdessä: YT-tilanne Päivähoidon laatua uhkaavat säästötalkoot, ei opettajan väärä korkeakoulutausta Sosiaalityöntekijä-sosionomi-työparityöskentely

Lisätiedot

Ensimmäiset yt-neuvottelut kiville

Ensimmäiset yt-neuvottelut kiville R a u t a t i e v i r k a m i e s 2. 1 0. 2 0 0 9 n : o 6 Ensimmäiset yt-neuvottelut kiville s. 4 Kuva: Seppo Juselius Ihmisiä johdetaan omalla persoonalla s. 6 YMPÄRISTÖMERKKI tässä numerossa Puheenjohtaja

Lisätiedot

tietoalani Onko identiteettisi uhattuna? Tietoalan toimihenkilöt ry:n jäsenlehti 1/2010 Vauhtia uudelle uralle Palkkatasa-arvo eteni it-alalla

tietoalani Onko identiteettisi uhattuna? Tietoalan toimihenkilöt ry:n jäsenlehti 1/2010 Vauhtia uudelle uralle Palkkatasa-arvo eteni it-alalla tietoalani Tietoalan toimihenkilöt ry:n jäsenlehti 1/2010 TEEMANA: ura & työ & elämä Vauhtia uudelle uralle Uranaisten elämänmuutos: kotiäiti ja lomautettu kertovat Onko identiteettisi uhattuna? Tunnelmia

Lisätiedot

KIRJAKE VAALIEXTRA. Teamin liittokokous- Tässä lehdessä: Posti- ja nettiäänestys 1.3. 15.3. POSTI NETTI UURNA

KIRJAKE VAALIEXTRA. Teamin liittokokous- Tässä lehdessä: Posti- ja nettiäänestys 1.3. 15.3. POSTI NETTI UURNA Tampereen Kirjatyöntekijäin Yhdistys ry:n jäsenlehti nro 2 joulukuu 2014 Tampereen Kirjatyöntekijäin Yhdistys ry:n jäsenlehti nro 1 maaliskuu 2015 Teamin liittokokous- VAALIEXTRA Posti- ja nettiäänestys

Lisätiedot

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry 1 Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry KESÄTIEDOTE 2015 Kulmakatu 8 A 00170 HELSINKI GSM 045-2770 347 sähköposti: makli@welho.com kotisivut: www.makli.fi 2 Maanmittausalan

Lisätiedot

URA. Sivistyksen airuet Ammatti-identiteettinä yhteiskunnan rakentaminen. Valtiotieteilijä on nyt. 13 Irtisanotun oikeudet 28 9 askelta omaan lomaan

URA. Sivistyksen airuet Ammatti-identiteettinä yhteiskunnan rakentaminen. Valtiotieteilijä on nyt. 13 Irtisanotun oikeudet 28 9 askelta omaan lomaan Valtiotieteilijä on nyt URA Lehti yhteiskunta-alan korkeakoulutetuille 2-2012 EDUNVALVONTA Eri-ikäiset työyhteisön voimavarana VALOKEILASSA Ilman viestintää ei voi vaikuttaa LANSEERAUS Liitolle uusi nimi

Lisätiedot

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lape Väestöliiton jäseneksi. Yhdistysvieraana Suomen Vanhempainliitto. Me velttoilijat. 01/2012 http://www.lape.

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lape Väestöliiton jäseneksi. Yhdistysvieraana Suomen Vanhempainliitto. Me velttoilijat. 01/2012 http://www.lape. LAPSIPERHEIDEN ETUJÄRJESTÖ R.Y. - barnfamiljernas Intresseorganisation r.f. - JÄSENLEHTI 01/2012 Lapsiperheet Barnfamiljer 01/2012 http://www.lape.fi Lape Väestöliiton jäseneksi KOLUMNI: Me velttoilijat

Lisätiedot

Muutos tuo uusia käytäntöjä. Kouvola kasvaa kiinteistörekisteri happotestiin. Uuttera lainvalmistelija virittelee eläkepäiviä

Muutos tuo uusia käytäntöjä. Kouvola kasvaa kiinteistörekisteri happotestiin. Uuttera lainvalmistelija virittelee eläkepäiviä 4 2008 Kouvola kasvaa kiinteistörekisteri happotestiin Maanmittauslaitoksen henkilöstölehti Muutos tuo uusia käytäntöjä Uuttera lainvalmistelija virittelee eläkepäiviä TEKSTI MERVI LAITINEN/MMK Uusi maanmittausneuvos

Lisätiedot

2/2008 Oulun aktiiveilla monipuoliset verkostot

2/2008 Oulun aktiiveilla monipuoliset verkostot 2/2008 Oulun aktiiveilla monipuoliset verkostot UUSI sisältö 12 Yhteistoiminta työnantajan ja henkilökunnan kesken toimii Porvoossa erinomaisesti. Oulu haluaa vähentää ruuhkia ja turhaa liikennettä keskustassa,

Lisätiedot

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo:

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo: tietoalani Tietoalan toimihenkilöt ry:n jäsenlehti 2/2009 Alanko ja Turo: Työpari auttaa jaksamaan s.8 IT EVVK Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia s. 11 JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 Tes-neuvottelut katkolla

Lisätiedot

URA. Arjessa kiinni. 28 Ylös tuolista 12 Vuosilomapalkka. EDUNVALVONTA Johtajasopimukset. ILMIÖ Kirosana yt. OIKEILLE URILLE Miten pukeutua töihin?

URA. Arjessa kiinni. 28 Ylös tuolista 12 Vuosilomapalkka. EDUNVALVONTA Johtajasopimukset. ILMIÖ Kirosana yt. OIKEILLE URILLE Miten pukeutua töihin? MCI URA Lehti yhteiskunta-alan korkeakoulutetuille 2-2014 EDUNVALVONTA Johtajasopimukset ILMIÖ Kirosana yt OIKEILLE URILLE Miten pukeutua töihin? KLIKKAA LISÄÄ www.uralehti.fi Arjessa kiinni 28 Ylös tuolista

Lisätiedot

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille 250 TAMPERE 4/2010 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille Lehden aikataulu Seuraava JHL-250-Tampere nro 1/ 2011 ilmestyy jäsenistölle viikolla 12-13 / 2011 Lehtijengi

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2010 työn JÄLKEEN

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2010 työn JÄLKEEN logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2010 työn JÄLKEEN 2 4/2010 Työn jälkeen Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130 201 Logistiikan

Lisätiedot

REIM Group. Hämeenlinna Imatra Joensuu Kouvola Lahti Lappeenranta Mikkeli Oulu Porvoo Tampere

REIM Group. Hämeenlinna Imatra Joensuu Kouvola Lahti Lappeenranta Mikkeli Oulu Porvoo Tampere REIM Real Estate Investment and Management Oy Ltd REIM Group # 27 kevät 2013 Newsletter Hämeenlinna Imatra Joensuu Kouvola Lahti Lappeenranta Mikkeli Oulu Porvoo Tampere www.reimgroup.com sähköposti: etunimi.sukunimi@reimgroup.com

Lisätiedot

Pasilli 3/2012. Nelli Santala kesätöissä Helsingin postikeskuksessa s. 6. Rokualla pidettiin hauskaa yhdessä s. 14

Pasilli 3/2012. Nelli Santala kesätöissä Helsingin postikeskuksessa s. 6. Rokualla pidettiin hauskaa yhdessä s. 14 Pasilli 3/2012 Nelli Santala kesätöissä Helsingin postikeskuksessa s. 6 Rokualla pidettiin hauskaa yhdessä s. 14 1 Pasilli32012.indd 1 30.9.2012 22:38:33 Pasilli 3/2012 PAU Pasilan Osasto ry:n jäsenlehti

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa 2 1/2014 Koulutus kannattaa Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130

Lisätiedot