KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI Tervehdys Tuorsniemen koulusta!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016. Tervehdys Tuorsniemen koulusta!"

Transkriptio

1 KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI Tervehdys Tuorsniemen koulusta! Koulumme oppilasmäärä on pysynyt lähes ennallaan. Kouluvuoden aloitti 106 oppilasta näistä 15 ekaluokkalaista. Luokkakoot ovat hyvinkin kohtuulliset vaihdellen 13 ja 23 välillä. Kakkosluokkia on kaksi (13 ja 15 oppilasta) ja yhdysluokkana on 5-6 lk (22 oppilasta). Ryhmätunteja on edelleen käytössä. Silloin luokan ryhmäkoko on puolet koko luokan koosta. Koulutyön aloitimme kuuden opettajan voimin. Eveliina Lehtonen jatkaa työtä koulussamme oltuaan välillä kaksi vuotta Ulvilassa opettajana. Opetustyön apuna toimii myös koulunkäynninohjaaja Laura Johansson. Erityisopettaja Suvi Kallionkieli käy koululla keskiviikkoisin ja torstaisin (yhteensä 5h /vko). Iltapäiväkerho toimii entiseen tapaan koulumme tiloissa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. Kerhon vetäjinä toimii Minna Rantala. Erilaiset kerhot jatkavat toimintaansa myöskin tänä vuonna. Omat opettajamme pitävät useita eri kerhoja. Osa kerhoista toimii koko lukuvuoden ja toiset ovat kestoltaan muutamia viikkoja. Lisäksi ulkopuoliset ohjaajat tarjoavat kerhoja oppilaillemme. Ohjaajat tiedottavat alkavista kerhoista joko kotiin jaettavilla tiedotteilla tai Wilman kautta. Ilmoittautuminen tapahtuu kerhotiedotteessa olevan ohjeen mukaan. Wilma on ohjelma, jonka välityksellä huoltaja voi seurata oppilaan koulunkäyntitietoja kuten poissaoloja, tuntimerkintöjä sekä arviointia. Opettajat tiedottavat myös omista, luokkakohtaisista asioistaan Wilman kautta. Lisäksi Wilmassa on luettavissa sekä oman koulumme että Sivistystoimen tiedotteita. Huomioikaa siis pikaviestien lisäksi myös 'Tiedotteet' osio. Tukiopetustunteja ja erityisopettajan tunteja olemme edelleen lisänneet. Näin oppimisen varhainen tuki mahdollistuu yhä paremmin. Ottakaa myös rohkeasti yhteyttä opettajiin, jos kotona huomioitte lapsenne tuen tarpeen. Koko koulun yhteinen vanhempainilta pidetään lokakuun alkupuolella. Viimevuotiseen tapaan pidämme tammikuussa arviointikeskustelut (huoltajat, opettaja ja oppilas). Syyslukukaudella, koko koulun vanhempainillan lisäksi, opettajat järjestävät luokkakohtaisia tapaamisia huoltajien kanssa. Koulun piha-alue on uudistunut kesän aikana. Uusi, hieno monitoimikaukalo on valmistunut. Näin kodin ja koulun monivuotinen yhteinen projekti on vihdoinkin toteutunut. Suuri kiitos kaikille hankkeeseen osallistuneille! Myös uusi ulkorakennus on valmis. Sen sisätiloissa on avara varastotila ja erikseen oppilaiden pukeutumis / luistimien vaihtotila. Tähän tiedotteeseen on koottu keskeisiä kouluamme koskevia asioita. Tiedote säilyy koko lukuvuoden koulumme kotisivuilla. Ajankohtaisista asioita tiedotamme jatkossa kuitenkin Wilman välityksellä. Toivotan kaikille oikein hyvää kouluvuotta! Raija Pere, rehtori

2 TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTA-AJATUS Tuorsniemen koulun tehtävänä on tukea oppilaan kokonaisvaltaista kasvua yksilölliset erot huomioon ottaen ja opettaa niitä perustietoja ja taitoja, joita oppilas tarvitsee toimiessaan tulevaisuudessa yhteisönsä aktiivisena ja vastuullisena jäsenenä. TUORSNIEMEN KOULUN HENKILÖKUNNAN YHTEYSTIEDOT Rehtori Raija Pere sähköposti: koulusihteeri Eija Lankinen sähköposti: OPETUS JA LUOKAT 1.luokka Marika Kallio 2.A luokka Raija Pere 2.B luokka Liisa Johansson 3. luokka Susanna Väre 4. luokka Eveliina Lehtonen luokka Christian Jämsä Erityisopettaja koulunkäynninohjaaja Suvi Kallionkieli Laura Johansson Opettajanhuoneen puhelin Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa Koko koulun opetushenkilöstön tavoittaa Wilma- viestein.

3 MUU HENKILÖKUNTA iltisohjaaja Minna Rantala keittiö ja siivous Anne Lappalainen terveydenhoitaja Ulla-Mariia Lehtimäki tai (koululla torstaina ja perjantaina aamupäivisin) koulukuraattori Minna Pajunen koulupsykologi Sinikka Heinonen Vähärauman hammashoitola LUKUVUODEN LOMA-AJAT: Syysloma Joululoma Talviloma Pääsiäisloma Lukuvuosi päättyy lauantaina VÄLITUNNIT Opettajiin parhaimmin yhteys välituntisin, jotka ovat: Joka välitunnilla on vähintään yksi vastuullinen valvoja ulkona. Ongelmatilanteissa käännytään ensisijaisesti ulkovalvojan puoleen. Välituntisäännöt käydään luokissa läpi heti syksyllä kuten myöskin muut koulun turvallisuutta ylläpitävät säännöstöt ja ohjeet. Näiden lisäksi on sesonkikohtaisia säännöstöjä, joista tiedotamme oppilaille erikseen. Välitunneilla oppilailla on käytössään mm. palloja, hyppynaruja jne. Nämä välineet ovat eteistilassa jokaisen oppilaan saatavilla. Lukuvuoden aikana järjestämme myös ohjattua välituntitoimintaa. Muistakaa sään mukainen asu pienestä sateesta emme välitä. Pakkasellakin tarkenee, kun vaatteita on tarpeeksi päällä.

4 POISSAOLO Mikäli oppilas on pois koulusta, tulee siitä ilmoittaa koululle jo heti ensimmäisen poissaolopäivän aamuna. Selittämättömiin poissaoloihin puututaan ja niiden syy selvitetään yhdessä kodin kanssa. Harkinnanvaraiset poissaolot koulusta: Opettaja voi myöntää luvan enintään kolmen päivän poissaoloon. Rehtori voi myöntää yli kolme päivää pidemmät poissaolot. Anomukset yli kolmen päivän ylimääräiseen poissaoloon tehdään suoraan Wilmassa. Suositeltavaa on pyrkiä järjestämään matkat koulun loma-aikoina tai niin, ettei saman oppilaan kohdalla olisi ainakaan useampia kuin yksi loma-anomus lukuvuotta kohden. Vastuu poissaoloajan kotitehtävien suorittamisesta on kodilla. TUKIOPETUS JA ERITYISOPETUS Tukiopetusta voidaan järjestää kaikissa oppiaineissa tilapäisesti opinnoissaan jälkeen jääneelle tai muusta syystä sitä tarvitsevalle oppilaalle. Aloitteen tukiopetuksen antamisesta voivat tehdä myös vanhemmat. Sen sisällöstä ja kestosta päättää opettaja. Tämän lisäksi erityisopettaja Suvi Kallionkieli käy kaksi kertaa viikossa (yht.5 h) ja pitää myös puheopetuksen. TUEN MUODOT Yleinen tuki Opiskelun yleisellä tuella tarkoitetaan kaikille oppilaille suunnattua tukea. Tärkeimmät yleisen tuen muodot, jotka voivat kuulua kaikille ovat jakotunnit, tukiopetus (annetaan tarvittaessa), eriyttäminen, joustavat ryhmittelyt ja osa-aikainen erityisopetus. Tehostettu tuki Jos näyttää, että yleisen tuen toimenpiteet eivät riitä, siirrytään tehostettuun tukeen. Tuki on suunnitelmallista, säännöllistä ja pidempiaikaista. Käytössä voi olla useita tukimuotoja samanaikaisesti, tukimuodot ovat pääsääntöisesti samoja kuin yleisen tuen tasolla. Erityinen tuki Mikäli tehostetun tuen palvelut eivät ole riittäviä, tehdään oppilaalle erityisen tuen päätös. Opetusta järjestettäessä arvioidaan, miten opetus ja mahdollisesti tarvittavat tukipalvelut voidaan järjestää. Hän voi opiskella joko integroituneena yleisopetuksessa tai pienluokassa.

5 OPPILASHUOLTO Oppilashuollon työryhmät Oppilashuoltotyöryhmätyöskentely jakautuu yleiseen (Hyvinvointitiimi) ja oppilaskohtaiseen (oppilas OHR) työhön. Hyvinvointitiimiin kuuluvat koulun opetushenkilöstön lisäksi erityisopettaja, terveydenhoitaja, kuraattori ja koulupsykologi. Ryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa lukuvuodessa. Kokouksissa käsitellään yleisellä tasolla oppilashuollon tehtäviä ja pyritään edistämään hyvinvointia kouluyhteisössä. Ryhmän tehtävänä on myös suunnitella yleisiä tukitoimia ja erityisjärjestelyjä niitä tarvitseville oppilaille. Oppilaskohtainen oppilashuoltotyöryhmä (OHR) Oppilaskohtaisessa kokouksessa käsitellään yhden oppilaan koulunkäyntiä. Näissä kokouksissa koollekutsujana on pääsääntöisesti oppilaan luokanopettaja. Valmistelutyössä opettaja voi konsultoida koulukuraattorin, koulupsykologin, perheneuvolan sekä huoltajan kanssa. Työryhmä toimii aina yhteistyössä huoltajan kanssa. Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä myös suoraan oppilashuoltoryhmän jäseniin. KIUSAAMISEN ESTÄMINEN Kiusaaminen on yhteen oppilaaseen kohdistuvaa negatiivista toimintaa, jolle on tyypillistä toistuvuus. Kiusaamista pyrimme estämään niin yksilötasolla, luokan tasolla kuin koulun tasollakin. Yksilötasolla mm. keskustelemme kiusaajien ja uhrin kanssa erikseen ja yhdessä, annamme oppilashuollollista tukea ja ohjausta, ohjaamme oppilaita arvioimaan omaa käyttäytymistään ja seuraamme tilannetta pidemmällä aikavälillä ja sen pohjalta päätämme jatkotoimista. Luokan tasolla tiedotamme, miten koulussa toimitaan kiusaamistilanteessa ts. mitä tulee tehdä, jos tulee kiusatuksi tai jos näkee, että toista oppilasta kiusataan, kartoitamme luokan ilmapiiriä ja kiusaamista kyselyillä, järjestämme luokan yhteisiä projekteja ja retkiä, luokka voi laatia yhteiset pelisäännöt kiusaamista vastaan jne. Koulun tasolla on mm. kummioppilastoimintaa (ylemmän luokan oppilaat ovat ensimmäisen luokan oppilaiden kummeja), koko koulun yhteisiä tapahtumia ja retkiä, riittävä ja tarkoituksenmukainen valvonta, oppilashuoltoryhmän selvitykset kiusaamistapauksista jne.

6 TURVALLISUUTTA JA TURVALLISUUSKASVATUSTA Lukuvuoden aikana pidämme koko koulun yhteisen poistumisharjoituksen. Harjoittelemme rauhallista ja sujuvaa koulun tyhjentämistä. Valtakunnallisen liikenneviikon (vko 37) merkeissä pidämme liikenneaiheisia oppitunteja ja koko koulun liikennepäivän. Kotona on tärkeää huolehtia, että polkupyörät ovat liikennesääntöjen vaatimassa kunnossa. Pyöräilevällä lapsella pitää olla kypärä päässä. On tärkeää painottaa sääntöjen ja ohjeiden noudattamisen tärkeyttä. Koulun järjestyssääntöjä ja muita ohjeita käymmekin oppilaiden kanssa säännöllisesti läpi ja seuraamme niiden noudattamisen sujuvuutta. Valot pyörässä Heijastin hämärässä Kypärä päässä Siinäpä se halpa henkivakuutus OPPILASKUNTA Koulumme oppilaskunta koostuu luokkaedustajista. Toimintaa organisoi vuosittain valittu vastuuopettaja. Tänä lukuvuonna toimintaa ohjaa Marika Kallio. Oppilaskunta voi tehdä esimerkiksi esityksiä hankinnoista ja koulun tapahtumista. Koulumme edustajia osallistuu myös kaupunkikohtaisiin tapaamisiin ja palavereihin. LIIKUNNANOPETUS Liikuntatunneilla oppilailla tulee olla asianmukainen varustus. Ohjeet varustuksesta saa opettajilta. Nyt syksyllä pidämme liikuntatunnit aina mahdollisuuksien mukaan ulkona. Uusi monitoimikaukalo mahdollistaa ulkoliikunnan pitkälle syksyyn. Isommat oppilaat pyrkivät käyttämään liikunnanopetuksessa myös stadionia ja urheilukeskuksen maastoa. Jonkin verran teemme retkiä kaupungin liikuntakohteisiin (tekojäärata, karhuhalli, urheilutalo jne.) Liikunnan jaksosuunnitelma noudattelee seuraavaa päälinjaa: elokuu: yleisurheilu (maastojuoksu, pituushyppy, heitot) syyskuu: ulkopalloilu (jalkapallo, sähly, koripallo jne.) lokakuu: suunnistus, retkeily marras-joulukuu: sisäliikunta (sisäpalloilu, voimistelu jne.) tammi-helmikuu: jääpelit, luistelu, hiihto maaliskuu: voimistelu, sisäpalloilu

7 huhti -toukokuu: pesäpallo, ulkopalloilu Liikuntatunnit sisältävät paljon myös erilaisia leikkejä ja pelejä. Yhteistyötä teemme mm. lajiohjaajien ja eri seurojen kanssa. Koulumme on osallistunut aktiivisesti Porin koulujen välisiin urheilukilpailuihin. Lajeina ovat sekä yksilölajit että joukkuepelit. Ajankohtaisista kilpailuista oppilaat saavat opettajalta tarkemman tiedon. Kilpailukalenteri on nähtävillä myös Porin koulutoimen sivuilla. Uimaopetusta annetaan toisen, neljännen ja kuudennen luokan oppilaille. Uimaopetuksen antaa uimaopettaja. Uimataidosta tulee merkintä kuudennen luokan lukuvuositodistukseen. USKONNOLLISET TILAISUUDET Uskonnonvapauslain perusteella oppilaan huoltajalla on oikeus ilmoittaa koululle, mikäli oppilas ei osallistu uskonnollisiin tilaisuuksiin eli uskonnon harjoittamiseen koulussa. Lain lähtökohtana on kuitenkin se, ettei oman uskontokunnan tilaisuuksista voi vapautua kuin perustelluista syistä. Lomakkeita uskonnollisista tilaisuuksista kieltäytymiseen saa pyydettäessä koulun kansliasta. Uskonnollisia tilaisuuksia koulussamme ovat syys- jouluja kevätkirkot ja mahdollisesti adventti- ja pääsiäishartaudet. Länsi-Porin seurakunnan aamunavaustilaisuudet ovat noin kerran kuukaudessa. Koulun juhlat mahdollisine virsineen ovat osa suomalaista juhlatraditiota, eivät uskonnon harjoittamista. SAIRAUDET JA TAPATURMAT Muistakaa, että koulutapaturmissa kaupunki ei korvaa yksityislääkärin kustannuksia. Jos oppilas sairastuu koulupäivän aikana, otetaan koululta yhteys oppilaan huoltajaan. Koulutapaturman sattuessa annetaan ensiapu koulussa ja tarvittaessa hoito tapahtuu terveyskeskuksessa tai sairaalassa. Huoltajan pitää ilmoittaa asioidessaan, että kyseessä on koulutapaturma. Mahdollisuudet maksujen suorittamiseen ovat seuraavat: Vanhemmat maksavat laskun ja toimittavat alkuperäisen kuitin koulutusvirastoon Liisa Hyvöselle. Mukaan tulee liittää maksunsaajan nimi, syntymäaika, osoite sekä pankkiyhteystiedot. Hoidon antanut paikka laskuttaa suoraan koulutusvirastoa. Huoltajan on ilmoitettava, että kyseessä on koulutapaturma. RUOKAILU Koulumme keittiö on ns. jakelukeittiö. Ruoka tuodaan meille Cygnaeuksen koulun yhteydessä olevasta ruokapalvelukeskuksesta.

8 LÖYTÖTAVARA Kouluun jää vuoden mittaan paljon oppilaiden vaatteita ja myös muita tavaroita. Laittakaa merkintä lapsenne vaatteisiin, jotta tältä vältyttäisiin. Koulu säilyttää tavarat koko lukuvuoden ja sen jälkeen ne lahjoitetaan keräykseen. Vanhemmat voivat kysellä kadonneita tavaroita asioidessaan koululla. KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ Kodilla ja vanhemmilla on päävastuu lasten ja nuorten kasvatuksesta. Koulu tukee tätä kodin kasvatustyötä. Kodin ja koulun yhteistyön tavoitteena on oppilaan kaikinpuolinen tukeminen. Toiminnan lähtökohtana on koululainen, jolle halutaan luoda turvallinen ja monipuolinen oppimis- ja kasvuympäristö. Koulussa järjestetään luokkakohtaisia tai koko koulun vanhempainiltoja. Opettajat voivat pitää myös ns. vanhempainvartteja tai arviointikeskusteluja. Me opettajat toivomme, että te vanhemmat otatte tarvittaessa rohkeasti yhteyttä kouluun. Oppilaiden vanhemmilta kysytään ensimmäisen luokan alussa lupaa oppilaan nimen ja kuvan julkaisemiseen tiedotusvälineissä. Seuraavan kerran kysely suoritetaan siirryttäessä yläkouluun. Jos vanhemmat haluavat muuttaa antamiaan lupatietoja, se on mahdollista ottamalla kouluun yhteyttä. TODISTUKSET Todistukset jaetaan syys- ja kevätlukukausien lopussa. Kokonaan sanallinen arviointi on ensimmäisellä ja toisella luokalla sekä kolmannen luokan välitodistuksessa. Sekä sanallista että numeroarviointia on kolmannen luokan lukuvuositodistuksessa ja neljännen luokan todistuksissa. Pelkkä numeroarviointi on viidennellä ja kuudennella luokalla. OPPILASPUHELIMET KOULUSSA Koulussa työskentelevät aikuiset antavat tarvittaessa luvan puhelimen käyttöön koulupäivän aikana. Toivomme vanhempien muistuttavan ja opastavan kännykän vastuullista käyttöä. LIIKENNE Oppilaat jättävät polkupyörät pyöriä varten varatulle alueelle lukittuina hyvään järjestykseen. Välitunnilla tällä pyörille varatulla alueella ei saa oleskella. Koulupäivän aikana pyörällä ajaminen koulupihalla ei ole sallittua oppilaiden turvallisuuden vuoksi. Liikennekasvatus on kodin ja koulun yhteinen asia. Keskustelkaa myös kotona oikeasta liikennekäyttäytymisestä lapsenne kanssa. KOTIKOULUYHDISTYS Koulussamme toimii kotikouluyhdistys. Siinä voivat olla mukana kaikkien oppilaiden vanhemmat. Yhdistys on tukenut mm. jokavuotisia kevätretkiämme. Yhdistys on osallistunut myös monitoikaukalohankkeen rahoitukseen.toivottavasti mahdollisimman

9 moni perhe osallistuu tänä lukuvuonna yhdistyksen toimintaan. Lisätietoa toiminnasta saa yhdistyksen puheenjohtajalta. Järjestysäännöt Koulun järjestyssääntöjen tavoitteena on työrauhan, turvallisuuden ja viihtyvyyden takaaminen kaikille koulussa työskenteleville. 1. Oppilaan on käyttäydyttävä hyvin, noudatettava näitä sääntöjä ja koulun henkilöstön antamia ohjeita. Koulussa vierailevia kohtaan käyttäydytään huomaavaisesti. 2. Koulusta saa jäädä pois vain sairauden vuoksi tai opettajan tai rehtorin antamalla luvalla. Poissaolosta ilmoitetaan kouluun jo ensimmäisenä poissaolopäivänä. 3. Kouluun tullessaan oppilaalla pitää olla tarvittavat opiskeluvälineet. Myös vaatetuksen tulee olla asianmukainen, esimerkiksi liikuntatunneilla ja välitunneilla. 4. Aamulla koululle ei saa tulla tarpeettoman aikaisin ja sisälle vasta kellon soitua. 5. Koulumatkalla ja koulutyöhön kuuluvilla matkoilla oppilaan on käyttäydyttävä hyvin, noudatettava liikennesääntöjä ja koulukyyditysoppilaiden on noudatettava myös kuljettajien ohjeita. 6. Polkupyörät säilytetään telineissä. Ekaluokkalaisille koulu suosittelee koulumatkaa ilman polkupyörää ja kaikilla oppilailla pitää olla kypärä päässä pyöräillessä. 7. Teräaseiden hallussapito on kielletty. 8. Asiattomien tavaroiden, rahan, makeisten, energiajuomien tms. tuominen kouluun ilman lupaa on kielletty. Roskaaminen sisällä ja ulkona on kielletty. 9. Älä koske ilman lupaa muiden omaisuuteen tai koulun välineistöön. 10. Sisätiloissa liikutaan rauhallisesti, ruokaillaan hillitysti ja noudatetaan hyviä pöytätapoja. 11. Oppilas huolehtii siitä, että työympäristö pysyy siistinä ja puhtaana. 12. Välitunnille mennään viivyttelemättä. Kellon soitua tullaan reippaasti sisälle. 13. Välitunnilla pysytään koulun alueella. Autoille ja polkupyörille varatulla alueella ei saa olla. Puissa ja aidoilla ei saa kiipeillä. Lumipallojen, kivien, käpyjen tms. heittely on kielletty. Pihaluontoa ei saa vahingoittaa. 14. Leikkitappelua ei ole. 15. Vahingot, jotka oppilas tahallaan tai huolimattomuudellaan aiheuttaa koulun tai toisen omaisuudelle, hän on velvollinen korvaamaan. Sattuneista vahingoista ja tapaturmista on heti ilmoitettava opettajalle. 16. Palo- tai muun hälytyksen sattuessa noudatetaan koulun pelastussuunnitelmaa ja opettajien antamia ohjeita.

10 17. Koulun päätyttyä mennään viivyttelemättä kotiin. Tuorsniemen koulun arviointikysely koteihin 2015 KESKIARVOT Vastauksia yhteensä: 28 Vastaukset annettu Ryhmä / Vastauksia (ka = keskiarvo, kh = keskihajonta) Yht / 28 ID Kysymys ka kh 1 Tuorsniemen koulu on turvallinen koulu. 3,9 0,36 2 Olen tyytyväinen lapseni saamaan opetukseen. 3,6 0,63 3 Lapseni saa koulusta riittävästi tukea mahdollisissa vaikeuksissaan. 3,7 0,53 4 Saan riittävästi tietoa lapseni koulunkäynnistä. 3,5 0,69 5 Yhteistyö perheemme ja koulun välillä onnistuu hyvin. 3,6 0,68 6 Koulu tiedottaa riittävästi toiminnastaan. 3,7 0,60 7 Olemme tyytyväisiä koulun tarjoamaan kerhotoimintaan. 3,5 0,58 8 Koulun retket ja tapahtumat ovat olleet onnistuneita. 3,9 0,31 9 Miten koulumme oppilaiden oppilashuollolliset tukipalvelut mielestänne toimivat (terveydenhoitaja, kuraattori, koulupsykologi) 3,6 0,57 Yhteensä 3,7 0,57 Tulostettu :45 StarSoft Wilma 2.19b

11 Tuorsniemen koulun arviointikysely koteihin 2015 JAKAUMAT Vastauksia yhteensä: 28 Vastaukset annettu Vastanneet ID Kysymys n % n % n % n % n % 1 Tuorsniemen koulu on turvallinen koulu. 0 0,0 0 0,0 4 14, ,7 28/28 100,0 2 Olen tyytyväinen lapseni saamaan opetukseen. 0 0,0 2 7,1 7 25, ,9 28/28 100,0 3 Lapseni saa koulusta riittävästi tukea mahdollisissa vaikeuksissaan. 0 0,0 1 3,6 6 21, ,0 28/28 100,0 4 Saan riittävästi tietoa lapseni koulunkäynnistä. 0 0,0 3 10,7 8 28, ,7 28/28 100,0 5 Yhteistyö perheemme ja koulun välillä onnistuu hyvin. 0 0,0 3 10,7 4 14, ,0 28/28 100,0 6 Koulu tiedottaa riittävästi toiminnastaan. 0 0,0 2 7,1 4 14, ,6 28/28 100,0 7 Olemme tyytyväisiä koulun tarjoamaan kerhotoimintaan. 0 0,0 1 3, , ,1 28/28 100,0 8 Koulun retket ja tapahtumat ovat olleet onnistuneita. 0 0,0 0 0,0 3 10, ,3 28/28 100,0 9 Miten koulumme oppilaiden oppilashuollolliset tukipalvelut mielestänne toimivat (terveydenhoitaja, kuraattori, koulupsykologi) 0 0,0 1 3, , ,7 28/28 100,0 Yhteensä 0 0,0 13 5, , ,2 Tulostettu :46 StarSoft Wilma 2.19b 252/ ,0

12

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI Tervehdys Tuorsniemen koulusta!

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI Tervehdys Tuorsniemen koulusta! KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2014 2015 Tervehdys Tuorsniemen koulusta! Koulumme oppilasmäärä on jonkin verran viime lukuvuodesta kasvanut. Tänä syksynä koulunsa aloitti 110 oppilasta. Onkin ensimmäinen kerta

Lisätiedot

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI Tervehdys Tuorsniemen koulusta!

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI Tervehdys Tuorsniemen koulusta! KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2016 2017 Tervehdys Tuorsniemen koulusta! Koulussamme aloitti tänä syksynä 130 oppilasta. Yläkouluun siirtyi 11 oppilasta ja 33 ekaluokkalaista aloitti koulutaipaleensa. Ensimmäisiä

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu OPPILASHUOLTO Oppilashuolto on toimintaa, jolla edistetään ja ylläpidetään oppilaan hyvinvointia, hyvää oppimista, tervettä kasvua ja kehitystä. Tavoite on edistää myös koulun yhteisöllisyyttä, myönteistä

Lisätiedot

1. Kolmiportainen tuki

1. Kolmiportainen tuki 1 1. Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Suunnataan pedagogiseen selvitykseen perustuen, opetuspäällikön päätöksellä oppilaalle, jonka selviytyminen perusopetuksesta edellyttää yksilöllisiä opetusjärjestelyjä.

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625 LUOSTARIVUOREN KOULUN OPISKELUOPAS 2015 2016 1 Oppilaan nimi: luokka: KOULUN YHTEYSTIEDOT LUOSTARIVUOREN KOULU Luostarinkatu 13, 20700 Turku http://info.edu.turku.fi/luostarivuori/ KOULUN HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto 11.2.2013 Arja Korhonen Järvenpään kaupunki Arja Korhonen 1 Kolmiportaisen tuen tavoitteena: Oppilaita tuetaan suunnitelmallisesti etenevän ja vahvistuvan

Lisätiedot

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA 4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN ILMAJOELLA Ilmajoella perusopetuksen oppilaille annettava oppimisen ja koulunkäynnin tuki on muuttunut kolmiportaiseksi. Tuki jaetaan kolmeen tasoon: 1. yleinen tuki, 2.

Lisätiedot

Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen. Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti

Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen. Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti Koulunkäynti Suomessa Oppivelvollisuus Kaikkien Suomessa asuvien lasten tulee käydä koulua. Oppivelvollisuus

Lisätiedot

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen - oppilaslähtöinen näkökulma Helsinki 27.4.2012 Marja Kangasmäki Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Tehostettu tuki Yleinen tuki Oppimisen ja koulunkäynnin

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen Kivirannan koulun moniammatillinen yhteistyö joustavasti ja tavoitteellisesti Kivirannan koulu Oppilaita 320 16 opetusryhmää 2 pienryhmää luokanopettajia 16, kieltenopettajia

Lisätiedot

4. HOJKS ohje PERUSTIEDOT. Opiskelija: Lukuvuosi: Luokka: Syntymäaika: Huoltajat: Isä Osoite: Puhelin: äiti Osoite: Puhelin:

4. HOJKS ohje PERUSTIEDOT. Opiskelija: Lukuvuosi: Luokka: Syntymäaika: Huoltajat: Isä Osoite: Puhelin: äiti Osoite: Puhelin: 4. HOJKS ohje PERUSTIEDOT Luokanvalvoja: Työpuhelin: Opiskelija: Lukuvuosi: Luokka: Syntymäaika: Huoltajat: Isä Osoite: Puhelin: äiti Osoite: Puhelin: Erityisen tuen päätöspäivä: Päätöksen tekijä: Opetuksen

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI

OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI Opettajatyöpäivä Lauantai 29.10.2016 Raija-Liisa Hakala ja Taina Huhtala YLEINEN TUKI: Eriyttäminen Joustavat ryhmittelyt Tiimiopettajuus Samanaikaisopetus Tukiopetus Ohjaus-

Lisätiedot

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14 Koulu: Iisveden koulu Lukuvuosi: 2014-2015 Virat ja toimet Viran ja toimen nimike Määrä Lisätietoja Rehtori Luokanopettaja 4 yhdellä rehtorin tehtävät Aineen lehtori Erityisopettaja Erityisluokanopettaja

Lisätiedot

NÄIN LIIKUTAAN TUEN PORTAILLA (YTE)

NÄIN LIIKUTAAN TUEN PORTAILLA (YTE) NÄIN LIIKUTAAN TUEN PORTAILLA (YTE) Tuki jaetaan kolmeen portaaseen: 1. Yleinen tuki Tuki on tilapäistä ja ennaltaehkäisevää. 2. Tehostettu tuki Oppilaalla oppimissuunnitelma, tuki on jatkuvaa/säännöllistä.

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä Pyhäjoen kunta Yppärin koulun vuosisuunnitelma lv. 2017-2018 1. Koulun perustiedot: Oppilasmäärä: 54 oppilasta ja 10 esikoululaista Perusopetusryhmien määrä: 3, lisäksi esikouluryhmä 2. Lukuvuoden työ-/ja

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

kouluun rovaniemelle opas koulunkäynnistä vanhemmille ja oppilaalle

kouluun rovaniemelle opas koulunkäynnistä vanhemmille ja oppilaalle TErvEtULoA kouluun rovaniemelle opas koulunkäynnistä vanhemmille ja oppilaalle Lukijalle SISÄLLYS Tämä opas on laadittu Opetushallituksen Monikulttuurisuustaitojen kehittämishankkeen tuella Suomeen ulkomailta

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun!

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Leena Hiillos Rehtori 16.5.2017 Koulutulokkaiden opettajat E-1 H Anne Siljander 1 A Laura Semi (Immolantien talo) 1 B Lassi Heikkinen 1 C Johanna Aaltonen 1 D Teppo

Lisätiedot

Moision koulu Ylöjärven kaupunki

Moision koulu Ylöjärven kaupunki Moision koulu Ylöjärven kaupunki Väkivallan, kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy ja siihen puuttuminen kuuluvat kaikille kouluyhteisössä työskenteleville. 1. KIUSAAMINEN, HÄIRINTÄ JA VÄKIVALTA Väkivalta,

Lisätiedot

************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16

************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16 ************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16 ************************************************************************ 1. Koulun

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

lisäksi keväällä 1 päivä myöhemmin sovitun mukaisesti

lisäksi keväällä 1 päivä myöhemmin sovitun mukaisesti ************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2014-15 ************************************************************************ 1. Koulun

Lisätiedot

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA Hyvä ja turvallinen oppimisympäristö on sekä perusopetuslain että lastensuojelulain kautta tuleva velvoite huolehtia oppilaiden sosiaalisesta,

Lisätiedot

Opetushenkilöstö Punkaharju

Opetushenkilöstö Punkaharju Opetuksen arviointi Sivistysltk 18.6.2012 20 Kevät 2012 Opetushenkilöstö Punkaharju Koulu (Punkaharju) 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kulennoisten koulu Punkasalmen koulu Särkilahden koulu Koulu (Punkaharju)

Lisätiedot

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 Opetuksen järjestäjä vastaa siitä, että oppilashuollon toteuttamista, arviointia ja kehittämistä varten laaditaan

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE LV. 2018-2019 KIRKONKYLÄN KOULU TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2018-2019 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi to 9.8.2018 pe 21.12.2018 Kevätlukukausi

Lisätiedot

Inklusiivinen koulu. Lähikouluperiaate ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA. Oikeus saada tukea

Inklusiivinen koulu. Lähikouluperiaate ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA. Oikeus saada tukea ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA korostaa ennalta ehkäisevän ja varhaisen tuen merkitystä tehostettu tuki (yleisten tukitoimenpiteiden tehostaminen määrällisesti ja laadullisesti sekä opetuksen järjestäminen

Lisätiedot

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Kauhavan kaupunki Sivistystoimi NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Varhaiskasvatus-esiopetus, esiopetus-alkuopetus, alakoulu-yläkoulu ja yläkoulu-toinen aste Oppilaanohjauksen, tehostetun ja erityisen tuen -KELPO

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut 1 Huoltajalle Hyvään esiopetus- ja koulupäivään kuuluvat laadukas opetus, kasvua ja kehitystä

Lisätiedot

Hoitosopimus, lapsen varhaiskasvatussuunnitelma (VASU), palvelutarvearvio (PTA) ja lapsikortti

Hoitosopimus, lapsen varhaiskasvatussuunnitelma (VASU), palvelutarvearvio (PTA) ja lapsikortti Tiedote Perhepäivähoitoon 2009-2010 Perhepäivähoito Perhepäivähoito on kodinomaista, pienessä ryhmässä tapahtuvaa päivähoitoa. Perhepäivähoitoa järjestetään hoitajan kotona. Perhepäivähoitajalla voi olla

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Ohjaus ennen opintojen alkua Ohjaus maahanmuuttajaoppilaan opintojen alkaessa TEHTÄVÄ TEHTÄVÄN SISÄLTÖ JA AJOITUS VASTUUHENKILÖT MUUTA Oppilaan

Lisätiedot

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma 1 Malvaan koulu Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma Malvaan nykyinen koulu on rakennettu v. 1956. Alkava lukuvuosi on 55. koulumme historiassa. Malvaan koulu on kaksiopettajainen perusopetuksen alakoulu.

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2014-2015 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola Lukuvuositiedote 2014-2015 HENKILÖKUNTA opettajat: 1a 1b 2.lk 3a 3b 4.lk 4.-5.lk 5.lk 6.lk pienluokka laaja-alainen eo: rehtori Päivi Lipsanen Jenni Nieminen Jaana Kukkonen Anu Terho Noora Vesterinen Laura

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

Oppilaalla, saada jolla tukiopetusta. on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista tukea, on

Oppilaalla, saada jolla tukiopetusta. on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista tukea, on Yleisellä tuella tarkoitetaan jokaiselle suunnattua Yleinen tukea tuki muoto. erityisen Tehostamalla yleisen tuen tukimuotoja pyritään ennalta ja se on ehkäisemään ensisijainen tuen tehostetun järjestämisen

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014

SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014 SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014 KOULU: Paraistenseudun koulu KEHITTÄMISSUUNNITELMA KEHITTÄMISKERTOMUS 1. JOHTAJUUS Työn kehittämistä tukevat käytänteet Koulun verkostoituminen ja yhteistyö

Lisätiedot

ENÄJÄRVEN KOULU puh 635 3831 tai 044 7015371 / rehtori 635 3849 / opettajat, kanslia. www.cedunet.fi/enajarvi LUKUVUOSITIEDOTE 2013-2014

ENÄJÄRVEN KOULU puh 635 3831 tai 044 7015371 / rehtori 635 3849 / opettajat, kanslia. www.cedunet.fi/enajarvi LUKUVUOSITIEDOTE 2013-2014 ENÄJÄRVEN KOULU puh 635 3831 tai 044 7015371 / rehtori 635 3849 / opettajat, kanslia 1 www.cedunet.fi/enajarvi LUKUVUOSITIEDOTE 2013-2014 Lukuvuoden 2013-2014 alkaessa koulussamme opiskelee seitsemän luokkaa.

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

Hyvää alkavaa lukuvuotta koko Vanttilan kouluyhteisö!

Hyvää alkavaa lukuvuotta koko Vanttilan kouluyhteisö! Hyvää alkavaa lukuvuotta koko Vanttilan kouluyhteisö! Uusi lukuvuosi on jälleen kerran alkanut. Vanttilan koulussa se on seitsemäs lukuvuosi. Satojen lasten ja nuorten ääni kuuluu taas pihalla ja käytävillä.

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun Tervetuloa kouluun 2018 2019 Tervetuloa kouluun Opas uusille oppilaille ja Lukuvuosi heidän huoltajilleen 2016-2017 ASKOLAN KUNTA Askolan kunta Sivistystoimi Sivistystoimi Tärkeitä päivämääriä Kouluun

Lisätiedot

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta

Lisätiedot

NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO

NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO OPPILAS- JA OPISKELUHUOLLON OSA-ALUEET YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO yhteisöllistä, ensisijaisesti ehkäisevää työtä YKSILÖKOHTAINEN OPISKELUHUOLTO yksilöllistä tukea monialaista

Lisätiedot

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina PAAVOLAN KOULUN AAKKOSET 2. ARVIOINTI Arviointi on jatkuva prosessi, jonka tarkoituksena on myönteisellä, motivoivalla ja luotettavalla tavalla kannustaa ja ohjata opiskelua niin, että se edistää oppilaan

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 22.5. 4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot

Lisätiedot

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Ihoden koulun uusi osa valmistui kesäkuussa 2015 Ihoden koulu Ihoden kylätie 27 27320 Ihode etunimi.sukunimi@pyharanta.fi Puhelin: Ihoden koulun opettajainhuone

Lisätiedot

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Hyvät vanhemmat! Koulun aloittaminen on samalla iloinen ja jännittävä asia. Tähän lehteen on koottu tärkeitä koulunkäyntiin liittyviä asioita.

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo Koulutulokkaiden vanhempainaamu Tiistai 15.5.2018 klo 8.30-10 TERVETULOA! WELCOME! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 683 oppilasta 36 luokkaa

Lisätiedot

Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina tiina.haapanen@edupori.fi. Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva eeva.lindfors@edupori.fi

Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina tiina.haapanen@edupori.fi. Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva eeva.lindfors@edupori.fi 1 KYLÄSAAREN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 HENKILÖSTÖ Kyläsaaren koulu, Mörtintie 28760 PORI http://www.cedunet.fi/kylasaari Tärkein yhteydenpitoväline vanhempien ja koulun välillä on Wilma. Puuttuvat/kadonneet

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 Hyvät vanhemmat Toivotan Lepolan koulun uusille ja vanhoille oppilaille ja henkilökunnalle lämpimästi tervetuloa taas uuteen lukuvuoteen. Lukuvuositiedote on ensimmäistä

Lisätiedot

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi ELOKUU 7. luokkalaisten ryhmäyttämiset syyskuun SYYSKUU Vanhempainilta 7. luokkalaisten huoltajille lokakuun loppuun Alueen vastaava nuoriso-ohjaaja

Lisätiedot

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat.

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Rehtorin palsta Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Koulutyö on kesän jälkeen päässyt hyvään vauhtiin. Kulunut kesä on ollut melko kolea ja sateinen. Sää on jatkunut samankaltaisena

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren koulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren koulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren koulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova opettajien

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Länsi-Lopen koulu Topenontie 145 12920 Topeno LÄNSI-LOPEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tähän tiedotelehteen on koottu koulun arkeen liittyviä tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu Opetussuunnitelma Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu 1 Hyväksytty opetuslautakunnassa 12.4.2011 Johdanto Perusopetuslaki on muuttunut osittain 24.6.2010 (PoL 642/2010). Tästä johtuen myös perusopetuksen

Lisätiedot

1-6.luokilla oppilaita opetetaan pääsääntöisesti perusopetusryhmissä luokanopettajien toimesta.

1-6.luokilla oppilaita opetetaan pääsääntöisesti perusopetusryhmissä luokanopettajien toimesta. Pyhäjoen kunta Yppärin koulun vuosisuunnitelma lv. 2014-2015 1. Koulun perustiedot: Oppilasmäärä: 57 Perusopetusryhmien määrä: 3, lisäksi esikouluryhmä 2. Lukuvuoden työ-/ja loma-ajat Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

Pihlajaniemen koulu. 1. Koulun tiedot. Pihlajaniemen koulun Lukuvuosisuunnitelma Koulu: Pihlajaniemen koulu

Pihlajaniemen koulu. 1. Koulun tiedot. Pihlajaniemen koulun Lukuvuosisuunnitelma Koulu: Pihlajaniemen koulu Pihlajaniemen koulu Pihlajaniemen koulun Lukuvuosisuunnitelma 2017-2018 1. Koulun tiedot Koulu: Pihlajaniemen koulu Ylläpitäjä: Savonlinnan kaupunki Koulumuoto: Alaluokat 1-5 Opiskelukieli: suomi Koulupiiri:

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Kysely huoltajille Järvenpään perusopetuspalveluista 2018

Kysely huoltajille Järvenpään perusopetuspalveluista 2018 Kysely huoltajille Järvenpään perusopetuspalveluista 2018 1. Lapseni koulu? Anttilan koulu Haarajoen koulu 100% Harjulan koulu (sis.vihtakadun yksikkö) Juholan koulu Järvenpään Yhteiskoulu Kartanon koulu

Lisätiedot

Yleistä vai tehostettua tukea? Tuija Vänni KELPO-koordinaattori

Yleistä vai tehostettua tukea? Tuija Vänni KELPO-koordinaattori Yleistä vai tehostettua tukea? Tuija Vänni KELPO-koordinaattori Oppilaiden tukimuodot Eriyttäminen, joustavat järjestelyt, yhteisopettajuus 14.3.2013 Yleinen tuki Tehostettu tuki Erityinen tuki Tuija Vänni

Lisätiedot

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi KUUKAUSI TOIMENPIDE VASTUUHENKILÖ LÄSNÄ LOMAKKEET TAI MUU KIRJALLI- NEN MATERIAALI ELOKUU 7. luokkalaisten ryhmäyttämiset syyskuun loppuun

Lisätiedot

Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu. Vihdin vanhemmat ry

Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu. Vihdin vanhemmat ry Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu Vihdin vanhemmat ry 1. Koulun ja kodin kontaktit? 2. Koulun ja kodin yhteistyötapojen tärkeys? 3. Toivomukset kodin ja koulun kontaktitavoista 4. Asenneväittämät

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

7.3 Tehostettu tuki Pedagoginen arvio

7.3 Tehostettu tuki Pedagoginen arvio 7.3 Tehostettu tuki Oppilaalle, joka tarvitsee oppimisessaan tai koulunkäynnissään säännöllistä tukea tai samanaikaisesti useita tukimuotoja, on pedagogiseen arvioon perustuen annettava tehostettua tukea

Lisätiedot

Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016

Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016 Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016 Karstulan peruskoulu muodostuu Tolppilasta, vuosiluokat 0 6 ja Laaksolasta, vuosiluokat 7 9. Yhteystiedot Laaksola Tolppila osoite Koulutie 13,

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 1. Lukuvuosi 2015-2016 Koulun työpäivät ja loma-ajat löytyvät koulun kotisivulta. 2. Koulun henkilökunta Rehtori Esiopetus 0A 0B

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

Oppilashuolto Huittisissa. Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki

Oppilashuolto Huittisissa. Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki Oppilashuolto Huittisissa Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena 1.11.2017 Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki Tuen ja oppilashuollon selvitystyö Huittisissa käynnistettiin keväällä

Lisätiedot

OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi Mukkulan peruskoulu

OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi Mukkulan peruskoulu OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi 2011-2012 Mukkulan peruskoulu 1. OPPILASHUOLLON TOIMINTA-AJATUS Oppilashuollolla tarkoitetaan oppilaan oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä

Lisätiedot

8 Oppimisen ja koulunkäynnin tuki

8 Oppimisen ja koulunkäynnin tuki 8 Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Tuen tarpeiden arviointi ja tarvittavan tuen tarjoaminen kuuluvat opettajan työhön ja kaikkiin opetustilanteisiin. Tuki rakennetaan opettajien sekä tarvittaessa muiden

Lisätiedot

Tiivistelmä Munkkivuoren ala-asteen koulun koulukohtaisesta opetussuunnitelmasta

Tiivistelmä Munkkivuoren ala-asteen koulun koulukohtaisesta opetussuunnitelmasta Tiivistelmä Munkkivuoren ala-asteen koulun koulukohtaisesta opetussuunnitelmasta MUNKKIVUOREN ALA-ASTEEN KOULUSSA LUODAAN MEIDÄN KOULU -HENKEÄ Koulussa arvostetaan kaikkia niin lapsia kuin aikuisia. Koulussa

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä

Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä JOPO Joustava perusopetus 1/2 Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä Uudenmaankatu 17 Rehtori Janne Peräsalmi 05800 Hyvinkää Vehkojan koulu 0400-756276 janne.peräsalmi@hyvinkää.fi

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi www.peda.net/veraja/keuruu/pihlajavesi pihlajavesi@keuruu.fi Pihlajaveden ala-aste Valkeajärventie 77 42910 Pihlajavesi (014) 757 037 puh. 040 0153510 kännykkä

Lisätiedot

puh. 477 1550 www.lieto.fi/koulut/pahkamaki sähköp.: etunimi.sukunimi@lieto.fi Vanha Tampereentie 1605 21360 Lieto as.

puh. 477 1550 www.lieto.fi/koulut/pahkamaki sähköp.: etunimi.sukunimi@lieto.fi Vanha Tampereentie 1605 21360 Lieto as. puh. 477 1550 www.lieto.fi/koulut/pahkamaki sähköp.: etunimi.sukunimi@lieto.fi Vanha Tampereentie 1605 21360 Lieto as. INNOSTAVAA UUTTA KOULUVUOTTA KAIKILLE Toivottavasti kaikki viettivät mukavan kesän

Lisätiedot

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus Lukuvuosi: 2018-2019 1. Yhteystiedot Toimintayksikkö Päiväkoti Touhutasku Toimintayksikön osoite Vanha Tampereentie 128, 21370 Aura kk Toimintayksikön esimies Erika Eloranta Puhelinnumero, vastaava lastentarhanopettaja

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot