Enska! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ! MISS SUOMI- ENSKA 2012!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Enska! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ! MISS SUOMI- ENSKA 2012!"

Transkriptio

1 Numero 2 - Maaliskuu 2012 MISS SUOMI- ENSKA 2012! Enska! Enduromaailman likaisimmat juorut, rähmäisimmät huhut ja kökköisimmät kokkapuheet! Suuri PÄIJÄNNE-SPECIAALI!!! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! V. Salonen avautuu harvinaisessa haastattelussa!! MEIK vuoden 1992 Päitsistä: Silloin ei valitettu! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ!

2 Etsintäkuulutettu nettirikollinen avoimena! Olen viaton! Enska! tavoitti ensimmäisenä suomalaissyntyisen nettimiljönääri Alexander Filesharen, jota etsivät muun muassa FBI, CIA, Mossad, Al Qaida, FSB, Gestapo, Supo, Sisilian mafia, Nuorisoasuntosäätiö sekä Kamoken jäsenmaksujen erikoisvelkomisosasto. Alexander Fileshare tunnetaan enduroaiheisten nettisivujen hallinnoijana ja operaattorina, ja hän on tahkonnut hankkeillaan satojen miljoonien voitot viime vuosina. Muun muassa rienaavaa Leukafansite-sivustoa pyörittävä Fileshare on eräiden viranomais- ja yhdistystahojen mukaan jättänyt räikeästi maksamatta tekijänoikeusmaksuja Leuka-nimiselle endurotähdelle. Leuka kertoo, että hän on selvästi taksoittanut kaikki lausuntonsa. - Satasen sana. Siitä ei tingitä.ja senttiäkään en ole nähnyt. Lisäksi Leukafansite-sivustojen kautta on levitetty piraattimateriaalia, kuten tunnettujen miesmallien ylävartalokuvia, kyseenalaisia videoita ja pahaa mieltä kaikille Leukafaneille. Enska! tavoitti Alexander Filesharen salaisesta piilopaikasta. Hän kiistää syyllistyneensä mihinkään rikolliseen. - Yleisen suomalaisen oikeustajun mukaan olen viaton, koska kiistän kaiken, Fileshare toteaa. - Tämä on ajojahti, joka kohdistuu vapaaseen tiedonvälitykseen. Leukafansite on kyseenalaistanut monia totuuksia ja siksi sitä vastaan hyökätään, Fileshare sanoo. Lukijan kuva: euroa! Interpol etsii! Enska! löysi! Alexander Filesharella on suomalaisia sukujuuria, muun muassa Teiskossa. KÄÄK! Cece kauheassa onnettomuudessa! Sain likaa kynsieni alle! Taannoin moottoripyörien kauneusklinikan Viroon perustanut entinen huippumalli Cece on avoimena toissakesäisestä katastrofistaan. Hän lepäili endurokilpailujen varikolla tarkoituksenaan kerätä voimia tulevaan Pelastusarmeijan kirpputorin muotinäytökseen. Yhtäkkiä hänen aurinkotuolinsa ohi löntysti hikinen endurokuljettaja. - Se meni niin läheltä, että olisi melkein voinut koskettaa minua! Vieläkin vetää ihan kananlihalle, kun ajattelen, että siitähän olisi voinut tarttua vaikka jotain likaa minuun. Mikseivät ne koskaan pese itseään, Cece vaikertaa itkuun purskahtamaisillaan.

3 Enska! paljastaa! Huippusalainen virityspaja Teiskossa!!! EJL SuperMotoSportin raketti-insinööri hitsaamassa hiukkaskiihdytintä yli 500-kuutioisen superpyörän kylkeen moottorilaboratoriossa. Takana oleva rekisterikilpi on taitettu kaksinkerroin salaisuuden varjelemiseksi! Enskan! toimittaja pääsi ensimmäisenä median edustajana maailmassa tutustumaan Teiskon metsissä toimivaan huippusalaiseen moottoripyörien virityspajaan! Teiskossa on jo vuosia toiminut salamyhkäinen EJL SuperMotoSport, joka rakentaa kilpamoottoripyöriä vaativaan harrastekäyttöön. Huhujen mukaan virityspajalla olisi käytössään avaruusolennoilta saatua korkeampaa teknologiaa! Varikolla kuiskitaan muun muassa antigravitaatiomoottoreista, hiukkaskiihdyttimistä, superrocket hyperboosting -järjestelmästä ja kannettavista teleportaatiolaitteista. EJL Racingin nimettömänä pysyttelevä edustaja ei kiistä eikä vahvista huhuja. Hän ei halua puhua tekniikasta, mutta suostuu kuitenkin hiukan valottamaan saavutettuja tuloksia. - Olemme kokeilleet erilaisia tehonlisäysmenetelmiä, muun muassa polttoaineen jälkipolttoa sekä full throtlle only -asetuksia, joiden ansiosta moottorin tehontuotto on koko ajan maksimaalisella tasolla. Nämä lisäävät tehoa ja sitä kautta suorituskykyä, mutta se on vain osa toimintaamme. Eräs EJL SuperMotoSportin salaisuuksista on, että virityspaja rakentaa pyöristään mahdollisimman suuria. - Emme käytä lainkaan alle 500-kuutioisia moottoreita. Ne ovat meidän mielestämme ainoastaan ns. heinäseipäitä varten. Jousituksen, jarrujen, ohjattavuuden ja ergonomian merkitystä EJL:ssä pidetään liioiteltuina. - Tässähän kysymys kilpamoottoripyöristä. Ei näiden ole tarkoituskaan olla mitään mukavia ajettavia. Eiväthän nämä mitään harrikoita ole, vaan täysiverisiä raasereita. Teho ratkaisee, EJL SuperMotoSportin edustaja toteaa. Teho on ylivoimaa, ja maksimaalinen teho on maksimaalista ylivoimaa, julistaa virityspajan seinällä oleva motto. Siihen ei ole paljon lisättävää. Supertutka! EJL SuperMotoSportin huippusalaisella testialueella oleva lentoratatutka, jolla pystytään mittaamaan hyppyjen lentorata, alastulokulma sekä kuljettajan verenpaine ilmalennon aikana.

4 MISS SUOMIENSKA - FINALISTIT VALITTU!!! Vuoden 2012 Miss Suomienska -finalistit on valittu. Moottoriliiton kauneudenhoitoasioiden komission valmius- ja hätätilapäällikkö Keijo T. Mäkeen- Metsälä on nimennyt tämän vuoden finalisteiksi Hulda Aleksandra Röykyn (87), Anna-Karenina Vissarionovitsin (101), Lyyli Lyyliäisen (97) ja Mataleena Jaakkimantyttären (123). - Miss Suomienska tullaan valitsemaan joskus maalis-huhtikuussa Päijänteen ympäriajon 13. maastokokeen puolivälin tienoilla. Saimme vuokrattua sieltä edullisesti vain vähän sortuneen heinäladon, mikä sopii näinkin arvokkaaseen tilaisuuteen, Mäkeen-Metsälä kertoo. - Tämä on osa suomienskan kasvojenkohotuskampanjaa. jolla pyrimme tulemaan koko kansalle tutuksi. Uskon, että miss Suomienska pystyy tekemään suomienskalle paljon enemmän Endurolle uutta ilmettä misseydellä: Miss Suomienska 2012 on joku heistä!!! kuin Viivi Pumpanen motocrossille. Viivillä on energiaa, mutta häneltä puuttuu elämän- ja sotakokemusta, Mäkeen-Metsälä arvioi. Enskan saamien tietojen mukaan kisan selvä ennakkosuosikki on hurmaava Mataleena, ruotusotamies ja osa-aikanahkuri Jaakkima Jaakkimanpojan tytär Sevettijärveltä. Teleportaatio sittenkin totta?!?!? MM-Skandaali paisuu!!! Superskandaali Sixillä! Ulkomaalainen huijarikilpailija aineellistui keskelle rataa loppucrossissa! Viime aikoina endurovarikoilla on kuiskittu uusien, salaisten aseiden käyttöönotosta endurossa. Eräs villeimmistä huhuista on koskenut niin sanottua teleportaatiomenetelmää, jossa ajaja voi nappia painamalla siirtää itsensä viidennen ulottuvuuden kautta toiseen paikkaan ja aikaan. Urheilulliselta kannalta hieman kyseenalainen menetelmää on toistaiseksi pidetty vielä mahdottomana haaveena, mutta Enskan! saamien tietojen mukaan se on sittenkin mahdollista! Enskan! lukija onnistui ikuistamaan kamerallaan viime syksyn ISDE:n loppucrossista tilanteen, jossa tunnistamaton Honda-kuljettaja on juuri aineistumaisillaan keskelle rataa! - Svuverhon hälvettyä se nosti pyöränsä pystyyn ja ajoi taas muina miehinä, lukija kauhistelee. - Näyttää siltä, että muut maat ovat saaneet nyt kilpavarustelussa etumatkaa. Suomen enduromaine on vaarassa, varoittelee Enduron teknisen kehittämiskeskuksen toiminnanjohtaja Kalevi Ylitarkka.

5 Enduroharrastajan karmea kohtalo - Jalkaani kasvoi sieni!!! Tamperelainen enduroharrastaja sairastui viime kesänä harvinaiseen tautiin: endurolenkillä tapahtunut superpuutiaisen purema aiheutti sienimäisen kasvuston miehen jalkaan! - Metsässä en huomannut mitään erikoista, mutta kun tulin varikolle ja aloin riisua ajosaappaita, huomasin, että oikea jalkani oli turvonnut ajosaappaan muotoiseksi! - Lähdin siitä paikasta ensiapuun, mutta kesti viikkoja, ennen kuin lääkärit onnistuivat selvittämään vaivan syyn. Se johtui superpuutiaisen levittämästä äärimmäisen harvinaisesta superpuutiaisaivokuumeesta, joka aiheuttaa hermostollisten oireiden lisäksi myös sienen kehittymisen puremakohtaan! Suomessa aiemmin tuntematon superpuutiainen on kulkeutunut maahamme enduroharrastajien varusteissa ja nykyään sitä esiintyy kaikkialla enduroreittien läheisyydessä. Varo superpuutiaista!! Tauti leviää Suomessa!!! Enduroharrastajan pahin painajainen: superpuutiainen puri ja jalka paisui! Fantastinen kunnianosoitus! Leualle patsas!!! Leuka on saanut oman näköispatsaan. Moottori- ja pyörätehdas TM:n anomuksesta Italian parlamentti päätti pystyttää Rooman keskustaan Leukaa esittävän patsaan muistoksi kauden 2011 enduron kevariluokan SMpronssimitalista. Firenzeläisen kuvanveistäjä Pierangelon tekemä Leuka-patsas on luonnollista kokoa ja esittää Leukaa hänelle tyypillisessä kotiasussa, toogassa. Patsas on valmistettu 24-karaattisesta kullasta, mutta pronssimitalin kunniaksi se on kokonaan päällystetty pronssilla. Hankkeen rahoittajana toimi Silvio Berlusconin perustama urheilukulttuurin edistämissäätiö Bunga Bunga Foundation. Patsas pystytettiin jo pitkiä aikoja käyttämättä olleen ja pahasti rapistuneen vanhan urheilupyhätön Colosseumin paikalle, minkä vuoksi alueella jouduttiin tekemään hieman purku- ja maansiirtotöitä. Leuka itse on patsashankkeesta hyvillään. - On upeata, että nyt myös italialaiset saavat nauttia kauneudestani. Roomalle tämä on kuin totovoitto, sillä siellähän ei ole esillä juuri mitään modernia taidetta, vaan kadunvarret ovat täynnä kaikkea ikivanhaa romua, joka ei kiinnosta ketään. Mutta minun patsaani kiinnostaa varmasti kaikkia. Pronssattua kultaa! Roomaan pystytetyn Leuka-patsaan ympärille on muodostumassa samanlainen kultti kuin Jim Morrisonin haudalle. Fanit ovat kukittaneet patsaan ja pitävät paikalla ympärivuorokautista vartiota.

6 Enskan! SUURI PÄIJÄNNE-EXTRA!!! Suuri seikkailu: 1000 km jäistä helvettiä! Jännitysnäytelmä lähestyy! Parhaat katselupaikat: Paljon Kantonen voittaa? Kuka on toinen? Missä Leuka keskeyttää? Kuinka moni huoltomies sammuu ennen maalia? Ehdottomasti paras katselupaikka on kotona Sohva. Varaa riittävästi kuumaa kaakaota siltä varalta, että torkkupeitto putoaa kääntäessäsi kylkeä. Siinä on vilustumisvaara! Parhaat keskeytyspaikat: Enska! kysyi eksperteiltä, mitenkä ja missä kannattaa keskeyttää. Tässä parhaat vinkit keskeyttämiselle. Leuka Salonen: Jos vetäis loppurossissa koneen niin jumiin, ettei edes kumpikaan pyörä pyöri. Kannan sitten pyörää selässäni viimeiset 500 metriä, mutta minut hylätään, koska astuin ratanauhan päälle. Henkka Olenius: Heti lähdössä. Siinä kun polkaisee pyörää käymään, niin polkaisee ohi ja heittää heti hirmulipat lähtölavalla. Helppo ja nopea kisa. Cecen ja Retzin vinkit: Näin valmistaudut Päitsille! Enska! tiedusteli enduron teknisen ja taktisen puolen huippuosaajilta, kuinka Päitsille kannattaa valmistautua. Cece Sundvall: Spoorissa kytkin alkaa helposti luistamaan, joten kytkinkoppaan kannattaa panna pari kourallista sepeliä pitoa parantamaan. Koska siirtymät ovat pitkiä, Leualla on mukana kamelipäkki, missä on punaista maitoa. Sitä imiessä hänen aikansa kuluu paremmin, eikä hän tylsisty. Talvikelillä panen maitoon % pakkasnestettä, ettei se jäädy. Retz Kivl: Talviajossa on omat haasteensa. Useimmat ajavat nastarenkailla, mutta harva huomaa, että myös kahvakumit ovat kumia! Nekin on syytä nastoittaa ennen ajoon lähtöä. Näin saa pitävämmän otteen tangosta. Spoorissa on usein vaikea ohittaa, eikä sieltä pääse pois, koska ympärillä on parimetrinen hanki. Tästä selviää kätevästi, kun starttaa kisaan moottorikelkalla! Sillä pääsee umpihangessakin.

7 Näin saat enemmän irti Päitsistäsi! Enska! on kerännyt joukon vinkkejä, joiden avulla kilpailija saa enemmän irti kilpailustaan. Älä kierrä turhaan, vaan ota kaikki hyöty irti ajostasi! Poikkea nähtävyyksillä! Aleksis Kiven kuolinmökki. Terve sielu terveessä ruumiissa vaatii myös ravintoa! Lähes reitin varrelle osuu Aleksis Kiven kuolinmökki. Tämä suomalaisen kirjallisuuden perustorppa on ohittamaton paikka, joten hengähdä hetkeksi ja poikkea ihailemaan! Alvar Aallon Jyväskylä. Älä aja ohi! Jyväskylässä pistäytyessään kannattaa kierrellä vähän enemmänkin, sillä kaupunki on täynnä Suuren Suomalaisen Arkkitehdin luomuksia. Päijänteen kansallispuisto. Hengähdä hetkeksi ja nauti kevättalvesta luonnon helmassa! Padasjoen tai Sysmän seutuvilta kannattaa koukata jäitä pitkin Päijänteen keskelle, missä on ainutlaatuinen kansallispuisto. Voit nähdä siellä mm. mäntyjä, kuusia ja muita puita. Muista, että kansallispuistossa täytyy taluttaa pyörää! Valtteri Salosen kolme pahinta uhkakuvaa: Kantonen, Kantonen ja Kantonen! Päitsille valmistautuva viime vuoden kolmospallilainen Valtteri Salonen lähtee kisaan luottavaisin mielin. - Ei minulla ole muita uhkaajia kuin Kantonen, Kantonen ja Kantonen. Sama pätee myös muihin kilpailijoihin. Esim. Miko Mellinin pahimmat uhkaajat ovat Kantonen, Kantonen ja Kantonen, Salonen selvittää näkemyksiään. Onko Kantonen sitten sellainen peikko kuin Salonen ennustaa? Sen näyttävät tulevat tapahtumat. Leponiemen kevättestit sujuivat upeasti! Kiersin Päijänteen parhaimmillaan kahdessa päivässä! Marko Leponiemen kevättestit Vetomies TM Racingin uudella kevytmoottoripyörällä ovat sujuneet hyvin. Viimeisissä testeissä hän ajoi peräti uuden kierrosennätyksen Päijänteen ympäriajon reitillä. - Kiersin kevään mittaan Päijännettä kaikkiaan kierrosta. Toiseksi viimeisin oli nopein: kulutin aikaa yötaukojen kera vain 2 vuorokautta ja 14 minuuttia. Tämä enteilee hyvää kisaa silmällä pitäen, Leponiemi tuumii.

8 Arkistojen aarteita Meik muistelee vuoden 1992 Päitsiä!! 1800 km umpihangessa! MEIK 60 V. SPESIAALIHAASTATTELU! Meik maalissa! Siihen aikaan ei tuuleteltu! Enska! tavoitti Leuan henkisestä valmennuksesta vastaavan tallipäällikkö, manageri ja enduron yleismies Meik Salounin, joka ystävällisesti tarjosi muutamia martineja Enskan! toimittajalle Swan-purjeveneensä kannella Monacon satamassa. Leppoisan seurusteluhetken aikana Meik kaivoi kajuutasta helmiäiskoristellun valokuva-albuminsa, jonka hän on tallentanut visusti aluksensa kassakaappiin. Albumi sisältää ennen näkemättömiä valokuvia vuoden 1992 Päijänteen ympäriajosta, johon Meik Salouni osallistui Kamoken värejä ylväästi kantaen! - Siihen aikaan pyörät olivat vielä rautaa ja miehet puuta, Meik muistelee. - Ei niin kuin nykyisin, kun kaikki ovat jotain ihme alumiinia ja muovia. - Startti tapahtui siihen aikaan ahtojäiden alta Kolera-altaasta, seitsemäntoista metrin syvyydestä. Mikäli kuljettaja ei saanut pyöräänsä meren pohjassa kymmenessä sekunnissa käymään, hänet hylättiin ja vietiin Senaatintorille jalkapuuhun koko kisan ajaksi. Meik muistelee, kuinka talvi 1992 oli ennätyskylmä. - Pakkasta oli -58 astetta koko kisan ajan. Kuskit olivat niin jäässä, että kun he nousivat pyöriensä päältä pois maalissa, monilta jäi jäätyneitä raajoja pyörään kiinni ilman että he itse huomasivat mitään. Mutta silloin ei valitettu. Kisareittikin oli ankara. Koko 1800-kilometrinen taival mentiin umpihangessa ja pysähtyä ei saanut turhan päiten. Vain pyörän korjauksen ajaksi sai seisahtua. - Jos pysähtyi ilman pätevää syytä, hylättiin heti ja joutui jalkapuuhun. Pyörät tankattiinkin vauhdissa siihen aikaan. Avustaja heitti huoltopaikalla kanisterin kuljettajalle, joka kaatoi bensat tankkiin miten taisi. Sitten taas mentiin täysiä. Syödä ei ehtinyt. Eikä kukaan valittanut. Ja pyörät olivat mitä olivat. - Mäntä piti vaihtaa kolmenkymmenen kilometrin välein. Itse tein kisan aikana neljä kertaa kiertokankiremontin ja vaihdoin kahdesti takaiskarin tiivisteet, ilman työkaluja! Se oli aivan tavallista siihen aikaan. Tehtiin vaan, eikä valitettu. Miten miehet sitten jaksoivat? - Kuntopohja oli rautaa. Kaikki olivat metsätöissä, suurpetojen metsästyksessä ja kaskenraivuulla karaistuneita ulkoilmaihmisiä. Nämä nykyiset kuskithan pitää viedä kantotuolilla nojatuolista pyörän päälle ja sittenkin ne hengästyvät. Yksi juttu oli, että siihen aikaan ei tiedetty paremmasta, niin ei osattu myöskään valittaa! Kalusto oli mitä oli, mutta miehet eivät valittaneet!

9 Valtteri salonen: Näen etiäisiä! Endurotähden shokkikokemus! Paranormaalit! Enska! tutkii! Valtteri Salonen heti Meksikosta palattuaan. Miehen terästynyt katse paljastaa, että yliminä on selvästi laajentunut. Takana oleva, asunsa perusteella Zeta-kartelliin kuuluva kuriiri ei liity tapaukseen. Endurotähti Valtteri Salonen kertoo löytäneensä itsestään uuden kyvyn! Hän näkee etiäisiä! - Se on totta. Näen etiäisiä, Salonen sanoo. - Tämä ihmeellinen kyky ilmeni minulle ensi kertaa Meksikon sixillä. Kolmantena päivänä ajoin autiomaassa harhaan, ilman eväitä. Olin jo aivan näännyksissäni, kun löysin lopulta jonkun kaktuksen ja muutamia sieniä syödäkseni. Sen jälkeen olen nähnyt tulevaisuuteen yhtä selvästi kuin HD-töllöä tuijottaisi. Etiäisten näkemisestä on ollut paljon hyötyä myös endurossa. - Pystyn katselemaan reittiä aina puoli kilometriä edeltä käsin. Näin voin ennakoida tulevat ajosuoritteeni, jättää jarrutukset viime tinkaan ja valita optimaaliset ajolinjat. Enskan! haastatteleman valeurheilulääkäri Carlos Castanjetin mukaan Valtterin tapaus ei ole poikkeuksellinen. Vastaavia on todettu maailmassa useita Oikaisuvaatimus: Surmanajaja Esa Juhani kiistää jyrkästi aikeensa yrittää kolmoisvolttia sivuvaunupyörällä. Hänen mukaansa koko Enskan! ykkösnumerossa ilmestynyt juttu oli täyttä huuhaata ja tyypillistä keltaisen lehdistön kuonaa, jossa ei ollut päätä eikä häntää. - Yksi idiootti otti joskus kuvan, kun kokeilin tämän idiootin idioottimaista pyörää ja siitä joku idiootti teki sitten vielä idioottimaisemman jutun, surmanajaja Esa muitakin. Hän mainitsee esimerkkinä asiaohjelmien ohjaaja Juhan af Grannin, jonka tiedetään käyttäneen poikkeuksellisia psyykkisiä kykyjään muun muassa keskustellessaan ulkoavaruuden asukkaiden kanssa. - Mutta tiede ei ole vielä riittävän kehittynyt kyetäkseen täysin selittämään näitä ilmiöitä, Castanjet toteaa. Moottoriliiton enduro-ongelmien kumoamiskomitean pääsihteeri Retz Kivl on tutkinut kaukokatsomisen urheilullista etiikkaa. Hänen mukaansa kyky on ongelmallinen, sillä se on jossain määrin ristiriidassa lajin perusluonteen kanssa. - Endurossahan on tarkoitus ajaa ns. sokkona. Toisaalta pätkät voi kävellä etukäteen, joten tällaisten psyykkisten apuvälineiden käyttö ei ole varsinaisesti kiellettyä lajisäännöstön nojalla. Onko se sitten moraalista, siihen en ota kantaa. Juhani väittää. - Täyttä idiotismia koko idiotismi! Enska! on kuitenkin eri mieltä. Enskan! toimituksen mukaan Esa Juhanin oma tajunnantila operoi eri tasolla kuin Enskan! huolellisesti editoidut ja moneen kertaan tarkastetut laatuartikkelit. Nämä kaksi eivät ole erilaisten semanttisten horisonttiensa vuoksi edes yhteismitallisia, joten Enskan! näkemyksen mukaan Enskan! näkemys on oikea.

10 Enska! daytonan synttäreillä!!! Enskan! seurapiiritoimittaja pääsi lähes ainoana median edustajan seuraamaan Daytona Motorsportin yksivuotissynttäreitä! Villeissä juhlissa riitti tapahtumia ja sattumuksia! Melkoiset bakkanaalit! OHO:Leuka vieraissa!!! Shokkiskandaali: kutsuilla Leuan nähtiin loppuillasta vetäytyneen nurkkaan herkistelemään täysin vieraan pyörän kanssa! Henkka Olenius esitteli keksintöään, hydraulivaimennettuja kävelysauvoja. Näillä sauvakävely on paljon rennompaa kuin tavallisilla, Henkka kehaisi uutuustuotettaan. Siivu myös verottajalle!!! Tungosta juhlien tanssilattialla. Illan musiikista vastasi oikealla näkyvä räp-duo White Niggas. Enskan! seura- ja piiritoimittaja Mike T. Wuolle. Kutsuvieraat ovat ottaneet jo osansa kakusta. Loppu lähetettiin verottajalle, kuten tapana on. Enska! Enska! on riippumaton kohuaikakausjulkaisu, joka ilmestyy, jos on ilmestyäkseen. Enska! julkaisee sille lähetettyjä juttuja, mikäli juttuaineiston sisältävään kirjekuoreen on liitetty 700 euroa palautuspostimerkkiä varten. Muussa tapauksessa se ottaa erivapauden tehdä mitä huvittaa. v.t. pää- ja toimittaja: M. T. Vuolle v.t. toimitussihteeri: Mika T. Vuolle v.t. kuvatoimittaja: M. Tapani Vuolle v.t. toimituksen juoksupoika: M. Vuolle v.t. grafiikka: T. Vuolle Levikkipäällikkö: S. Salonen Enska! paljastaa kaikki juurakot!

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan. KYLLÄ, JA Onnistut yrittämässäsi ja saavutat enemmän kuin odotit, enemmän kuin kukaan osasi odottaa. KYLLÄ, MUTTA Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen asia menee vikaan. EI, MUTTA Et

Lisätiedot

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla. Oheisesta linkistä voi katsoa Tatu Junnolan GoPro videon Siuntion radalta. http://youtu.be/u6le3o9xszm

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT sivu 1 / 10 3 pistettä 1. Kuinka monta pilkkua kuvan leppäkertuilla on yhteensä? (A) 17 (B) 18 (C) 19 (D) 20 (E) 21 Ratkaisu: Pilkkuja on 1 + 1 + 1 + 2 + 2 + 1 + 3 + 2 + 3 + 3 = 19. 2. Miltä kuvan pyöreä

Lisätiedot

Keskiviikkokilpailun järjestäjän ohjeet

Keskiviikkokilpailun järjestäjän ohjeet Keskiviikkokilpailun järjestäjän ohjeet Näiden ohjeiden tarkoituksena on opastaa keskiviikkokisojen järjestäjiä tekemään hyvä kilpailu kaikille purjehtijoille ja helpottaa kisan järjestämistä. Kisan järjestäminen

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä Muoti: s. 14 Joulun kuumimmat trendit s. 9 Pukeudu kuin JLo s. 15 Pikkujoulujen paras tyyli Kauneus: s. 20 Nutturat arkeen ja juhlaan s. 25 Testi: Mikä tuoksu sopii sinulle? s. 10 Vertailussa ripsarit,

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX SÄHKÖINEN AJOPÄIVÄKIRJA Tähän esitteeseen on koottu vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo TEKNINEN OPAS Liakan tempo 2.7.2011 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Kilpailu 4. Liitteet - kartat - kilpailunumeron kiinnittäminen - lähtöluettelot

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

5. OSITTAISINTEGROINTI

5. OSITTAISINTEGROINTI 5 OSITTAISINTEGROINTI Kahden funktion f ja g tulo derivoidaan kuten muistetaan seuraavasti: D (fg) f g + f Kun tämä yhtälö integroidaan puolittain, niin saadaan fg f ()g()d + f ()()d Yhtälö saattaa erota

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

Päitsi 2010 palautekysely ERKKI LAIMIO

Päitsi 2010 palautekysely ERKKI LAIMIO Päitsi 2010 palautekysely ERKKI LAIMIO Päitsi 2010 palautekysely Vastauksia yhteensä 141 / 232 Vastausprosentti 60 % Vastauslogi 3 1. Vastaajan sukupuoli 1 Mies 2 Nainen 4 2. Ikäni on 1 16-20 2 21-30 3

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Melojan pieni solmuopas Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Johdanto Meloa voi solmuja osaamatta, mutta osaamalla muutaman perussolmun hän pärjää paremmin. Teltan saa kireäksi, pyykkinaru ei romahda, unohtunut

Lisätiedot

Metsäläisiä olemme pohjimmaltamme, ainakin me mummot.

Metsäläisiä olemme pohjimmaltamme, ainakin me mummot. 19082008 12:42 - Viimeksi päivitetty 23062010 06:06 Mummo menee metsään Toimittaja Terttu Lensun pakina YLE:n radiossa juhannuksena 2008 Metsäpäiviä ja -teemoja 1996-2009 Metsätyömaiden Tehopakkaus 1940-luvulta

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Niklas Sillander Luksia Marraskuu, 2015 Matkaan mars! Laukku on pakattu ja kaikki tarvittava varmistettu moneen kertaan olevan mukana joten nyt vain odotellaan kyytiä lentokentälle,

Lisätiedot

Sohvalle vai lenkille?

Sohvalle vai lenkille? Sohvalle vai lenkille? 7.5.15 Aleksi Perkiö 8lk Isojoen Koulukolmio Sisällysluettelo Aleksi Perkiö, Sohvalle vai lenkille? 7.5.15 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Mikä satuolento haluaisit olla?...4

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Agility Games Gamblers

Agility Games Gamblers Agility Games Gamblers Games-lajeista ehkä hieman helpommin sisäistettävä on Gamblers, jota on helppo mennä kokeilemaan melkein ilman sääntöjä lukematta. Rata koostuu kahdesta osuudesta: 1. Alkuosa, jossa

Lisätiedot

HILDA matka muistoihin

HILDA matka muistoihin HILDA matka muistoihin HILDA vie ikäihmisen elämykselliselle matkalle nauttimaan lapsuuden ja nuoruuden ajan muistoista ja tunteita herättävästä musiikista. Helppokäyttöinen palvelu yhdistää ennennäkemättömällä

Lisätiedot

HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ

HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ --Raporttisi perehtymisestä harjoittelupaikkaasi-- Voit myös kerätä muuta tietoa harjoittelupaikastasi! ENNAKKOTETEHTÄVÄ: 1. Perehtyminen harjoittelupaikkaan 2. Organisaatio,

Lisätiedot

Kulttuuria ja urheilua -reitti Tehtävien avulla opit suomea. Opettaja voi koulussa valita ryhmälle sopivat tehtävät.

Kulttuuria ja urheilua -reitti Tehtävien avulla opit suomea. Opettaja voi koulussa valita ryhmälle sopivat tehtävät. Ohjeet Kulttuurikuntoilun tehtäviä varten Kulttuuria ja urheilua -reitti Tehtävien avulla opit suomea. Opettaja voi koulussa valita ryhmälle sopivat tehtävät. TEHTÄVÄT ENNEN KÄVELYÄ TEHTÄVÄ 1 Lue kävelyn

Lisätiedot

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär.

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VÄLIKOHTAUS MATKALLA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui - Kapernaumissa b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin

Lisätiedot

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo Tehtävät 3-4 lk. Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo 2 Tässä on museon pohjapiirros. Siihen on merkitty numeroilla, millä kohdalla kukin tehtävä tehdään. Pohjapiirros

Lisätiedot

ELINA HILTUNEN. matkaopas TULEVAISUUTEEN TALENTUM, HELSINKI 2012

ELINA HILTUNEN. matkaopas TULEVAISUUTEEN TALENTUM, HELSINKI 2012 ELINA HILTUNEN i matkaopas TULEVAISUUTEEN TALENTUM, HELSINKI 2012 Copyright 2012 Talentum Media Oy ja Elina Hiltunen Kustantaja: Talentum Media Oy Kansi: Päivi Koipijärvi Kuvat: Elina Hiltunen, Virpi Lehtinen

Lisätiedot

Näin kohtaat onnistuneesti median

Näin kohtaat onnistuneesti median Näin kohtaat onnistuneesti median 29.9.2016 Luennon aiheet: Antaa eväitä tilanteisiin, joissa toimittaja lähestyy tutkijaa tai joissa tutkija haluaa lähestyä toimittajaa ja itse tarjota juttuideaa Käydään

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 Olemme ajaneet treenipaikalle, jossa kaveri on tehnyt valmiiksi jäljen. Otan Pepin autosta ja huomaan että minulla ei ole jäljentekijän lähtöhajua ja hänen autonsa ovet

Lisätiedot

Murtolukujen peruslaskutoimitukset Cuisenairen lukusauvoilla

Murtolukujen peruslaskutoimitukset Cuisenairen lukusauvoilla Murtolukujen peruslaskutoimitukset Cuisenairen lukusauvoilla 1. Tehtävänanto Pohdi kuinka opettaisit yläasteen oppilaille murtolukujen peruslaskutoimitukset { +, -, *, / } Cuisenairen lukusauvoja apuna

Lisätiedot

Tyhjän tilan hallintaa

Tyhjän tilan hallintaa Teoksesta Vieraana pohjoisen valossa. 2009. Rovaniemi: Lapin yliopisto. Toimitus: Olli Tiuraniemi ja Marjo Laukkanen Kuvatoimitus: Pirjo Puurunen Graafinen suunnittelu: Annika Hanhivaara Tyhjän tilan hallintaa

Lisätiedot

T A Q. Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Traumatic Antecedents Questionnaire. Copyright: Bessel A. van der Kolk. Suomennos: Kimmo Absetz

T A Q. Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Traumatic Antecedents Questionnaire. Copyright: Bessel A. van der Kolk. Suomennos: Kimmo Absetz T A Q Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Traumatic Antecedents Questionnaire Copyright: Bessel A. van der Kolk. Suomennos: Kimmo Absetz Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Nimi: Päivämäärä:

Lisätiedot

Merisuo & Storm Lisää luettavaa 2. Sisältö

Merisuo & Storm Lisää luettavaa 2. Sisältö Sisältö Opettajalle.................................... 3 Kalat metsässä................................. 5 Swaffhamin kulkukauppias........................ 14 Lontoon silta...................................

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Peltolan uutiset 3/2011

Peltolan uutiset 3/2011 Peltolan uutiset 3/2011 Syksyllä golfkausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä ohi. Golfkauden lopuksi on hyvä kaivella aivojen muistisopukoita ja kerrata golfin sääntöjä. Sääntöopas, golffarin paras

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Millainen maailmani pitäisi olla?

Millainen maailmani pitäisi olla? Millainen maailmani pitäisi olla? Luomme itsellemme huomaamattamme paineita keräämällä mieleen asioita joiden pitäisi olla toisin kuin ne ovat. Tällä aiheutamme itsellemme paitsi tyytymättömyyttä mutta

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Sisällysluettelo 3 Mikä on Jokkarin Sanomat? 4 Opettajanhuoneessa suuria muutoksia 5 Kisakuume nousee -

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

ANTTI ISOKANGAS & RIKU VASSINEN

ANTTI ISOKANGAS & RIKU VASSINEN ANTTI ISOKANGAS & RIKU VASSINEN Me kirjoittajat tapasimme toisemme ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2008 haastattelun merkeissä. Riku oli juuri aloittanut tuolloin maailman suosituimman verkkoyhteisön,

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot

Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 (4. ja 5. luokka)

Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 (4. ja 5. luokka) Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 3 pistettä 1. Missä kuviossa mustia kenguruita on enemmän kuin valkoisia kenguruita? Kuvassa D on 5 mustaa kengurua ja 4 valkoista. 2. Nelli haluaa rakentaa samanlaisen

Lisätiedot

Bangkok Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle

Bangkok Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle Bangkok 2.-6.2.2015 Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle Vajaan puolen kilometrin päässä hotellistamme oli venelaituri, jossa kaikki jokilaivat pysähtyivät. Olimme hokanneet, että klo 9.30 alkaen siitä lähtisi

Lisätiedot

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Press release 2011-06-12 Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Niklas Ajo taisteli hienosti MM-pisteiden tuntumaan 125-kuutioisten luokan kauden kuudennessa osakilpailussa sateisessa Silverstonessa.

Lisätiedot

TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI

TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI TALENTUM HELSINKI 2012 Copyright 2012 Talentum Media Oy ja Terhi Majasalmi ISBN: 978-952-14-1884-6 ISBN:978-952-14-1883-9 Ulkoasu: Lapine Oy Paino: BALTO print 2012

Lisätiedot

Kansakoulun lukukirjassa joskus ammoisina aikoina oli loru:

Kansakoulun lukukirjassa joskus ammoisina aikoina oli loru: 17.2.2013 Hyvää helmikuuta Häjy! Kansakoulun lukukirjassa joskus ammoisina aikoina oli loru: "Helmikuu on pakkasherran. Maaliskuu maata näyttää. Huhtikuu humahuttaa. Toukokuussa touot tehdään." Jne. Tottahan

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa IkäArvokas palvelupäivä Kangaslammin seurakuntasalissa keskiviikkona 23.9.2015 klo 11-15 Leiripäivään kutsuttiin mukaan erityisesti kotona yksin asuvia ikäihmisiä, jotka harvoin pääsevät mukaan toimintaan

Lisätiedot

Yhtälönratkaisusta. Johanna Rämö, Helsingin yliopisto. 22. syyskuuta 2014

Yhtälönratkaisusta. Johanna Rämö, Helsingin yliopisto. 22. syyskuuta 2014 Yhtälönratkaisusta Johanna Rämö, Helsingin yliopisto 22. syyskuuta 2014 Yhtälönratkaisu on koulusta tuttua, mutta usein sitä tehdään mekaanisesti sen kummempia ajattelematta. Jotta pystytään ratkaisemaan

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

TIEA241 Automaatit ja kieliopit, kevät Antti-Juhani Kaijanaho. 8. maaliskuuta 2012

TIEA241 Automaatit ja kieliopit, kevät Antti-Juhani Kaijanaho. 8. maaliskuuta 2012 TIEA241 Automaatit ja kieliopit, kevät 2012 Antti-Juhani Kaijanaho TIETOTEKNIIKAN LAITOS 8. maaliskuuta 2012 Sisällys Ongelma-analyysiä Sisällys Ongelma-analyysiä Hypoteettinen ongelma The Elite Bugbusters

Lisätiedot

Women MX Camp Joutsa 9-10.6.2007

Women MX Camp Joutsa 9-10.6.2007 Moi! Olen Emma ja olen 10 v. Olen ajanut motocrossia noin 3 ja puoli vuotta ja tämänhetkinen pyöräni on KTM 85cc SX. Ajan Botnia Dirt Riders (BDR) seurassa Vaasassa. Olen osallistunut Women MX Camp: iin,

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN Emilia Ketola Eurajoen kristillinen opisto Avat 2015-2016 1 Projekti... 3 1.1 Asiakas ja kartoitus... 3 1.2 Asiakastapaaminen ja suunnittelu... 3 1.3 Toteutus... 5 1.4

Lisätiedot

URHEILIJAKSI KASVAMINEN JA LAJIN OPISKELU

URHEILIJAKSI KASVAMINEN JA LAJIN OPISKELU URHEILIJAKSI KASVAMINEN JA LAJIN OPISKELU Suorituksen katsomisen ja videon rooli Teuvo Moilanen UKK-instituutti 17.1.2012 KEITÄ TE OLETTE? URHEILIJOITA VALMENTAJIA KORTIT ESIIN SEUROJEN TOIMIHENKILÖITÄ

Lisätiedot

LAAVU portfolio 21.4.-25.4.2008. Tekijä: Henna Kangas TEVA 0710 Opettaja: Merja Heikkinen. Saamelaisalueen koulutuskeskus

LAAVU portfolio 21.4.-25.4.2008. Tekijä: Henna Kangas TEVA 0710 Opettaja: Merja Heikkinen. Saamelaisalueen koulutuskeskus LAAVU portfolio 21.4.-25.4.2008 Tekijä: Henna Kangas TEVA 0710 Opettaja: Merja Heikkinen Saamelaisalueen koulutuskeskus Aluksi Halusin alkaa tekemään laavua, koska sen tekemään oppiminen on hyödyllistä

Lisätiedot

Metsätalous TOT 10/2003. Metsuri jäi puun alle TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT. Metsätalous 02. Puun kaataminen. Moottorisaha TOT-RAPORTTIEN HYÖDYNTÄMINEN

Metsätalous TOT 10/2003. Metsuri jäi puun alle TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT. Metsätalous 02. Puun kaataminen. Moottorisaha TOT-RAPORTTIEN HYÖDYNTÄMINEN TOT-RAPORTTI Metsuri jäi puun alle 10/03 TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT Tapahtumakuvaus 56-vuotias metsuri NN oli kaatamassa suurta kuusta, joka oli kaatuessaan osunut lahoon koivuun. Koivu oli katkennut noin

Lisätiedot

RAPORTTI 25.2.2011 SUORITETUISTA KÄYTETTÄVYYSTESTEISTÄ Luuppi-projekti

RAPORTTI 25.2.2011 SUORITETUISTA KÄYTETTÄVYYSTESTEISTÄ Luuppi-projekti RAPORTTI 25.2.2011 SUORITETUISTA KÄYTETTÄVYYSTESTEISTÄ Luuppi-projekti Saila Oldén 1. JOHDANTO Tässä raportissa kuvataan perjantaina 25.2.2011 Luuppi-projektin tiimoilta suoritettujen käytettävyystestien

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010

Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010 Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010 Taustaa Mont Blancin maraton Marathon du Mont-Blanc juostiin 27.6.2010 jo 8. kerran. 23 km pituinen samalla lyhennetyllä reitillä juostava Cross du Mont Blanc juostiin

Lisätiedot

Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää.

Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää. Papuri.papunet.net Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää. Riku, pliis, auta mua etsimään niitä. Muuten mun täytyy kävellä kotiin,

Lisätiedot

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p )

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p ) Kuta enemmän tiedät ja kuta paremmin ymmärrät, sitä ankarammin sinua tuomitaan, jollei elämäsi ole yhtä pyhä kuin tietosi on laaja. Tuomas Kempiläinen. Vaikka maailma tuhansine ilmiöineen vetää ihmisen

Lisätiedot

GPS Miten opin käyttämään? Mihin käytän?

GPS Miten opin käyttämään? Mihin käytän? GPS Miten opin käyttämään? Mihin käytän? Perusohjeita GPS-reitin siirtämisestä kartalle, Vinkkejä oman suunnistustekniikan analysoimiseen GPS-tiedon avulla Kuvat alla: o-training.net ja worldofo.com GPS-viiva

Lisätiedot

YETTS. Tampereen seutukunnan mittaus ja GIS päivät Ikaalinen. Tampereen Sähkölaitos & Tammerkosken Energia Oy TJ, dos.

YETTS. Tampereen seutukunnan mittaus ja GIS päivät Ikaalinen. Tampereen Sähkölaitos & Tammerkosken Energia Oy TJ, dos. YETTS Tampereen seutukunnan mittaus ja GIS päivät Ikaalinen Tampereen Sähkölaitos & Tammerkosken Energia Oy TJ, dos. Veli Pekka Nurmi 2.4.2008 Turvallisuustilanteet Nyt Aiemmin Rauhan aika Poikkeusolot

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) ratkaisut sivu 1/5

Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) ratkaisut sivu 1/5 Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) ratkaisut sivu 1/5 3 pisteen tehtävät 1) Miettisen perhe syö 3 ateriaa päivässä. Kuinka monta ateriaa he syövät viikon aikana? A) 7 B) 18 C) 21 D) 28 E) 37 2) Aikuisten

Lisätiedot

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet Miksi lapset tarvitsevat liikuntaa? Selviytyäkseen jokapäiväisen elämän tarpeista ja vaatimuksista Päivittäisen hyvinvoinnin tueksi Saavuttaakseen uusien asioiden oppimiseen vaadittavia edellytyksiä Terveyden

Lisätiedot

Kansainvälinen TOP-jakso Ranskassa

Kansainvälinen TOP-jakso Ranskassa Kansainvälinen TOP-jakso Ranskassa Olin kansainvälisessä työssäoppimisjaksossa Ranskassa luokkalaiseni sähköalaa opiskelevan Eemeli Kemppaisen ja samassa koulussa datanomiksi opiskelevan Samuli Satopään

Lisätiedot

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? o 3 kertaa viikossa tai useammin o 1 3 kertaa viikossa o 1 3 kertaa kuukaudessa o Harvemmin

Lisätiedot

Tarkkaamattomuus tieliikenteessä. Petri Jääskeläinen

Tarkkaamattomuus tieliikenteessä. Petri Jääskeläinen Tarkkaamattomuus tieliikenteessä Petri Jääskeläinen Kun ajat, aja Kuljettajan keskeisin tehtävä on ajoneuvon turvallinen kuljettaminen. Tarkkaamattomuus tarkoittaa huomion kiinnittymistä pois tästä tehtävästä:

Lisätiedot

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/14

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/14 KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/14 Tervetuloa täyttämään kysely! Koulutunnus: Oppilaiden tilannekartoitussalasana: Kirjaudu kyselyyn KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/14 Kukaan

Lisätiedot

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta Olli E. Juvonen Talentum Helsinki 2009 Talentum Media Oy ja Olli E. Juvonen ISBN 978-952-14-1446-6 Kansi: Ea Söderberg Taitto: NotePad Ay, www.notepad.fi

Lisätiedot

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta!

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Tuula Kurkisuo KM, Erityisopettaja,Tiimimestari Omnian ammattiopiston yrittäjyyspolkuvastaava TYÖTAITAJAHANKE, vastuuvalmentaja

Lisätiedot

PALAUTEKYSELYN TULOKSET

PALAUTEKYSELYN TULOKSET Mentorointiohjelma 2014 PALAUTEKYSELYN TULOKSET 18.11.2014, n=72 Mentorointiohjelma 2014 0 FAKTAT 18.11.2014 31 paria Helsingissä 20 paria Tampereella 9 paria Oulussa 120 ammattilaista 6-11/2014 RILin

Lisätiedot

Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat KATSO YLLÄTYSTULOS!

Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat KATSO YLLÄTYSTULOS! TOIMITTAJAT PISTIVÄT KESÄN JÄÄTELÖT JÄRJESTYKSEEN SIVU 3 KATSO YLLÄTYSTULOS! Kaaduin takahuoneessa ja kaikki muut työntekijät nauroivat -Rasmus SIVU 2 Taloyhtiön asukkaiden kuulumisia. SIVU 6 KUINKA KAUPPA

Lisätiedot

320075 Mitä nyt (4) What now?

320075 Mitä nyt (4) What now? 320075 Mitä nyt (4) What now? Lapset joutuvat usein tilanteisiin, joissa on hyvä miettiä omia reaktioitaan ennen toimimista. Tässä korttisarjassa esitetään erilaisia hankalia tilanteita, joihin jokainen

Lisätiedot

Nuoret luupin alla 2012 katsaus turkulaisten 6.- ja 9.-luokkalaisten vapaa-aikaan. Leena Haanpää Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus, TY

Nuoret luupin alla 2012 katsaus turkulaisten 6.- ja 9.-luokkalaisten vapaa-aikaan. Leena Haanpää Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus, TY Nuoret luupin alla 2012 katsaus turkulaisten 6.- ja 9.-luokkalaisten vapaa-aikaan Leena Haanpää Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus, TY Turku 11.9.2014 NUORET LUUPIN ALLA Tuottaa tutkimustietoa lasten

Lisätiedot

Tehtävä 1. Ajankäyttö. Seurasin viikon ajan vuorokauden ajankäyttöäni ja tein siitä taulukon ja sektoridiagrammin. Läksyjen teko.

Tehtävä 1. Ajankäyttö. Seurasin viikon ajan vuorokauden ajankäyttöäni ja tein siitä taulukon ja sektoridiagrammin. Läksyjen teko. Venla Koskelainen Tehtävä 1. Ajankäyttö Seurasin viikon ajan vuorokauden ajankäyttöäni ja tein siitä taulukon ja sektoridiagrammin. Päivämäärä Nukkuminen Syöminen Koulussa olo Läksyjen teko Harrastukset

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1 3 kertaa viikossa tai useammin 2 1-3 kertaa viikossa 3 1-3 kertaa kuukaudessa

Lisätiedot