Enska! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ! MISS SUOMI- ENSKA 2012!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Enska! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ! MISS SUOMI- ENSKA 2012!"

Transkriptio

1 Numero 2 - Maaliskuu 2012 MISS SUOMI- ENSKA 2012! Enska! Enduromaailman likaisimmat juorut, rähmäisimmät huhut ja kökköisimmät kokkapuheet! Suuri PÄIJÄNNE-SPECIAALI!!! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! V. Salonen avautuu harvinaisessa haastattelussa!! MEIK vuoden 1992 Päitsistä: Silloin ei valitettu! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ!

2 Etsintäkuulutettu nettirikollinen avoimena! Olen viaton! Enska! tavoitti ensimmäisenä suomalaissyntyisen nettimiljönääri Alexander Filesharen, jota etsivät muun muassa FBI, CIA, Mossad, Al Qaida, FSB, Gestapo, Supo, Sisilian mafia, Nuorisoasuntosäätiö sekä Kamoken jäsenmaksujen erikoisvelkomisosasto. Alexander Fileshare tunnetaan enduroaiheisten nettisivujen hallinnoijana ja operaattorina, ja hän on tahkonnut hankkeillaan satojen miljoonien voitot viime vuosina. Muun muassa rienaavaa Leukafansite-sivustoa pyörittävä Fileshare on eräiden viranomais- ja yhdistystahojen mukaan jättänyt räikeästi maksamatta tekijänoikeusmaksuja Leuka-nimiselle endurotähdelle. Leuka kertoo, että hän on selvästi taksoittanut kaikki lausuntonsa. - Satasen sana. Siitä ei tingitä.ja senttiäkään en ole nähnyt. Lisäksi Leukafansite-sivustojen kautta on levitetty piraattimateriaalia, kuten tunnettujen miesmallien ylävartalokuvia, kyseenalaisia videoita ja pahaa mieltä kaikille Leukafaneille. Enska! tavoitti Alexander Filesharen salaisesta piilopaikasta. Hän kiistää syyllistyneensä mihinkään rikolliseen. - Yleisen suomalaisen oikeustajun mukaan olen viaton, koska kiistän kaiken, Fileshare toteaa. - Tämä on ajojahti, joka kohdistuu vapaaseen tiedonvälitykseen. Leukafansite on kyseenalaistanut monia totuuksia ja siksi sitä vastaan hyökätään, Fileshare sanoo. Lukijan kuva: euroa! Interpol etsii! Enska! löysi! Alexander Filesharella on suomalaisia sukujuuria, muun muassa Teiskossa. KÄÄK! Cece kauheassa onnettomuudessa! Sain likaa kynsieni alle! Taannoin moottoripyörien kauneusklinikan Viroon perustanut entinen huippumalli Cece on avoimena toissakesäisestä katastrofistaan. Hän lepäili endurokilpailujen varikolla tarkoituksenaan kerätä voimia tulevaan Pelastusarmeijan kirpputorin muotinäytökseen. Yhtäkkiä hänen aurinkotuolinsa ohi löntysti hikinen endurokuljettaja. - Se meni niin läheltä, että olisi melkein voinut koskettaa minua! Vieläkin vetää ihan kananlihalle, kun ajattelen, että siitähän olisi voinut tarttua vaikka jotain likaa minuun. Mikseivät ne koskaan pese itseään, Cece vaikertaa itkuun purskahtamaisillaan.

3 Enska! paljastaa! Huippusalainen virityspaja Teiskossa!!! EJL SuperMotoSportin raketti-insinööri hitsaamassa hiukkaskiihdytintä yli 500-kuutioisen superpyörän kylkeen moottorilaboratoriossa. Takana oleva rekisterikilpi on taitettu kaksinkerroin salaisuuden varjelemiseksi! Enskan! toimittaja pääsi ensimmäisenä median edustajana maailmassa tutustumaan Teiskon metsissä toimivaan huippusalaiseen moottoripyörien virityspajaan! Teiskossa on jo vuosia toiminut salamyhkäinen EJL SuperMotoSport, joka rakentaa kilpamoottoripyöriä vaativaan harrastekäyttöön. Huhujen mukaan virityspajalla olisi käytössään avaruusolennoilta saatua korkeampaa teknologiaa! Varikolla kuiskitaan muun muassa antigravitaatiomoottoreista, hiukkaskiihdyttimistä, superrocket hyperboosting -järjestelmästä ja kannettavista teleportaatiolaitteista. EJL Racingin nimettömänä pysyttelevä edustaja ei kiistä eikä vahvista huhuja. Hän ei halua puhua tekniikasta, mutta suostuu kuitenkin hiukan valottamaan saavutettuja tuloksia. - Olemme kokeilleet erilaisia tehonlisäysmenetelmiä, muun muassa polttoaineen jälkipolttoa sekä full throtlle only -asetuksia, joiden ansiosta moottorin tehontuotto on koko ajan maksimaalisella tasolla. Nämä lisäävät tehoa ja sitä kautta suorituskykyä, mutta se on vain osa toimintaamme. Eräs EJL SuperMotoSportin salaisuuksista on, että virityspaja rakentaa pyöristään mahdollisimman suuria. - Emme käytä lainkaan alle 500-kuutioisia moottoreita. Ne ovat meidän mielestämme ainoastaan ns. heinäseipäitä varten. Jousituksen, jarrujen, ohjattavuuden ja ergonomian merkitystä EJL:ssä pidetään liioiteltuina. - Tässähän kysymys kilpamoottoripyöristä. Ei näiden ole tarkoituskaan olla mitään mukavia ajettavia. Eiväthän nämä mitään harrikoita ole, vaan täysiverisiä raasereita. Teho ratkaisee, EJL SuperMotoSportin edustaja toteaa. Teho on ylivoimaa, ja maksimaalinen teho on maksimaalista ylivoimaa, julistaa virityspajan seinällä oleva motto. Siihen ei ole paljon lisättävää. Supertutka! EJL SuperMotoSportin huippusalaisella testialueella oleva lentoratatutka, jolla pystytään mittaamaan hyppyjen lentorata, alastulokulma sekä kuljettajan verenpaine ilmalennon aikana.

4 MISS SUOMIENSKA - FINALISTIT VALITTU!!! Vuoden 2012 Miss Suomienska -finalistit on valittu. Moottoriliiton kauneudenhoitoasioiden komission valmius- ja hätätilapäällikkö Keijo T. Mäkeen- Metsälä on nimennyt tämän vuoden finalisteiksi Hulda Aleksandra Röykyn (87), Anna-Karenina Vissarionovitsin (101), Lyyli Lyyliäisen (97) ja Mataleena Jaakkimantyttären (123). - Miss Suomienska tullaan valitsemaan joskus maalis-huhtikuussa Päijänteen ympäriajon 13. maastokokeen puolivälin tienoilla. Saimme vuokrattua sieltä edullisesti vain vähän sortuneen heinäladon, mikä sopii näinkin arvokkaaseen tilaisuuteen, Mäkeen-Metsälä kertoo. - Tämä on osa suomienskan kasvojenkohotuskampanjaa. jolla pyrimme tulemaan koko kansalle tutuksi. Uskon, että miss Suomienska pystyy tekemään suomienskalle paljon enemmän Endurolle uutta ilmettä misseydellä: Miss Suomienska 2012 on joku heistä!!! kuin Viivi Pumpanen motocrossille. Viivillä on energiaa, mutta häneltä puuttuu elämän- ja sotakokemusta, Mäkeen-Metsälä arvioi. Enskan saamien tietojen mukaan kisan selvä ennakkosuosikki on hurmaava Mataleena, ruotusotamies ja osa-aikanahkuri Jaakkima Jaakkimanpojan tytär Sevettijärveltä. Teleportaatio sittenkin totta?!?!? MM-Skandaali paisuu!!! Superskandaali Sixillä! Ulkomaalainen huijarikilpailija aineellistui keskelle rataa loppucrossissa! Viime aikoina endurovarikoilla on kuiskittu uusien, salaisten aseiden käyttöönotosta endurossa. Eräs villeimmistä huhuista on koskenut niin sanottua teleportaatiomenetelmää, jossa ajaja voi nappia painamalla siirtää itsensä viidennen ulottuvuuden kautta toiseen paikkaan ja aikaan. Urheilulliselta kannalta hieman kyseenalainen menetelmää on toistaiseksi pidetty vielä mahdottomana haaveena, mutta Enskan! saamien tietojen mukaan se on sittenkin mahdollista! Enskan! lukija onnistui ikuistamaan kamerallaan viime syksyn ISDE:n loppucrossista tilanteen, jossa tunnistamaton Honda-kuljettaja on juuri aineistumaisillaan keskelle rataa! - Svuverhon hälvettyä se nosti pyöränsä pystyyn ja ajoi taas muina miehinä, lukija kauhistelee. - Näyttää siltä, että muut maat ovat saaneet nyt kilpavarustelussa etumatkaa. Suomen enduromaine on vaarassa, varoittelee Enduron teknisen kehittämiskeskuksen toiminnanjohtaja Kalevi Ylitarkka.

5 Enduroharrastajan karmea kohtalo - Jalkaani kasvoi sieni!!! Tamperelainen enduroharrastaja sairastui viime kesänä harvinaiseen tautiin: endurolenkillä tapahtunut superpuutiaisen purema aiheutti sienimäisen kasvuston miehen jalkaan! - Metsässä en huomannut mitään erikoista, mutta kun tulin varikolle ja aloin riisua ajosaappaita, huomasin, että oikea jalkani oli turvonnut ajosaappaan muotoiseksi! - Lähdin siitä paikasta ensiapuun, mutta kesti viikkoja, ennen kuin lääkärit onnistuivat selvittämään vaivan syyn. Se johtui superpuutiaisen levittämästä äärimmäisen harvinaisesta superpuutiaisaivokuumeesta, joka aiheuttaa hermostollisten oireiden lisäksi myös sienen kehittymisen puremakohtaan! Suomessa aiemmin tuntematon superpuutiainen on kulkeutunut maahamme enduroharrastajien varusteissa ja nykyään sitä esiintyy kaikkialla enduroreittien läheisyydessä. Varo superpuutiaista!! Tauti leviää Suomessa!!! Enduroharrastajan pahin painajainen: superpuutiainen puri ja jalka paisui! Fantastinen kunnianosoitus! Leualle patsas!!! Leuka on saanut oman näköispatsaan. Moottori- ja pyörätehdas TM:n anomuksesta Italian parlamentti päätti pystyttää Rooman keskustaan Leukaa esittävän patsaan muistoksi kauden 2011 enduron kevariluokan SMpronssimitalista. Firenzeläisen kuvanveistäjä Pierangelon tekemä Leuka-patsas on luonnollista kokoa ja esittää Leukaa hänelle tyypillisessä kotiasussa, toogassa. Patsas on valmistettu 24-karaattisesta kullasta, mutta pronssimitalin kunniaksi se on kokonaan päällystetty pronssilla. Hankkeen rahoittajana toimi Silvio Berlusconin perustama urheilukulttuurin edistämissäätiö Bunga Bunga Foundation. Patsas pystytettiin jo pitkiä aikoja käyttämättä olleen ja pahasti rapistuneen vanhan urheilupyhätön Colosseumin paikalle, minkä vuoksi alueella jouduttiin tekemään hieman purku- ja maansiirtotöitä. Leuka itse on patsashankkeesta hyvillään. - On upeata, että nyt myös italialaiset saavat nauttia kauneudestani. Roomalle tämä on kuin totovoitto, sillä siellähän ei ole esillä juuri mitään modernia taidetta, vaan kadunvarret ovat täynnä kaikkea ikivanhaa romua, joka ei kiinnosta ketään. Mutta minun patsaani kiinnostaa varmasti kaikkia. Pronssattua kultaa! Roomaan pystytetyn Leuka-patsaan ympärille on muodostumassa samanlainen kultti kuin Jim Morrisonin haudalle. Fanit ovat kukittaneet patsaan ja pitävät paikalla ympärivuorokautista vartiota.

6 Enskan! SUURI PÄIJÄNNE-EXTRA!!! Suuri seikkailu: 1000 km jäistä helvettiä! Jännitysnäytelmä lähestyy! Parhaat katselupaikat: Paljon Kantonen voittaa? Kuka on toinen? Missä Leuka keskeyttää? Kuinka moni huoltomies sammuu ennen maalia? Ehdottomasti paras katselupaikka on kotona Sohva. Varaa riittävästi kuumaa kaakaota siltä varalta, että torkkupeitto putoaa kääntäessäsi kylkeä. Siinä on vilustumisvaara! Parhaat keskeytyspaikat: Enska! kysyi eksperteiltä, mitenkä ja missä kannattaa keskeyttää. Tässä parhaat vinkit keskeyttämiselle. Leuka Salonen: Jos vetäis loppurossissa koneen niin jumiin, ettei edes kumpikaan pyörä pyöri. Kannan sitten pyörää selässäni viimeiset 500 metriä, mutta minut hylätään, koska astuin ratanauhan päälle. Henkka Olenius: Heti lähdössä. Siinä kun polkaisee pyörää käymään, niin polkaisee ohi ja heittää heti hirmulipat lähtölavalla. Helppo ja nopea kisa. Cecen ja Retzin vinkit: Näin valmistaudut Päitsille! Enska! tiedusteli enduron teknisen ja taktisen puolen huippuosaajilta, kuinka Päitsille kannattaa valmistautua. Cece Sundvall: Spoorissa kytkin alkaa helposti luistamaan, joten kytkinkoppaan kannattaa panna pari kourallista sepeliä pitoa parantamaan. Koska siirtymät ovat pitkiä, Leualla on mukana kamelipäkki, missä on punaista maitoa. Sitä imiessä hänen aikansa kuluu paremmin, eikä hän tylsisty. Talvikelillä panen maitoon % pakkasnestettä, ettei se jäädy. Retz Kivl: Talviajossa on omat haasteensa. Useimmat ajavat nastarenkailla, mutta harva huomaa, että myös kahvakumit ovat kumia! Nekin on syytä nastoittaa ennen ajoon lähtöä. Näin saa pitävämmän otteen tangosta. Spoorissa on usein vaikea ohittaa, eikä sieltä pääse pois, koska ympärillä on parimetrinen hanki. Tästä selviää kätevästi, kun starttaa kisaan moottorikelkalla! Sillä pääsee umpihangessakin.

7 Näin saat enemmän irti Päitsistäsi! Enska! on kerännyt joukon vinkkejä, joiden avulla kilpailija saa enemmän irti kilpailustaan. Älä kierrä turhaan, vaan ota kaikki hyöty irti ajostasi! Poikkea nähtävyyksillä! Aleksis Kiven kuolinmökki. Terve sielu terveessä ruumiissa vaatii myös ravintoa! Lähes reitin varrelle osuu Aleksis Kiven kuolinmökki. Tämä suomalaisen kirjallisuuden perustorppa on ohittamaton paikka, joten hengähdä hetkeksi ja poikkea ihailemaan! Alvar Aallon Jyväskylä. Älä aja ohi! Jyväskylässä pistäytyessään kannattaa kierrellä vähän enemmänkin, sillä kaupunki on täynnä Suuren Suomalaisen Arkkitehdin luomuksia. Päijänteen kansallispuisto. Hengähdä hetkeksi ja nauti kevättalvesta luonnon helmassa! Padasjoen tai Sysmän seutuvilta kannattaa koukata jäitä pitkin Päijänteen keskelle, missä on ainutlaatuinen kansallispuisto. Voit nähdä siellä mm. mäntyjä, kuusia ja muita puita. Muista, että kansallispuistossa täytyy taluttaa pyörää! Valtteri Salosen kolme pahinta uhkakuvaa: Kantonen, Kantonen ja Kantonen! Päitsille valmistautuva viime vuoden kolmospallilainen Valtteri Salonen lähtee kisaan luottavaisin mielin. - Ei minulla ole muita uhkaajia kuin Kantonen, Kantonen ja Kantonen. Sama pätee myös muihin kilpailijoihin. Esim. Miko Mellinin pahimmat uhkaajat ovat Kantonen, Kantonen ja Kantonen, Salonen selvittää näkemyksiään. Onko Kantonen sitten sellainen peikko kuin Salonen ennustaa? Sen näyttävät tulevat tapahtumat. Leponiemen kevättestit sujuivat upeasti! Kiersin Päijänteen parhaimmillaan kahdessa päivässä! Marko Leponiemen kevättestit Vetomies TM Racingin uudella kevytmoottoripyörällä ovat sujuneet hyvin. Viimeisissä testeissä hän ajoi peräti uuden kierrosennätyksen Päijänteen ympäriajon reitillä. - Kiersin kevään mittaan Päijännettä kaikkiaan kierrosta. Toiseksi viimeisin oli nopein: kulutin aikaa yötaukojen kera vain 2 vuorokautta ja 14 minuuttia. Tämä enteilee hyvää kisaa silmällä pitäen, Leponiemi tuumii.

8 Arkistojen aarteita Meik muistelee vuoden 1992 Päitsiä!! 1800 km umpihangessa! MEIK 60 V. SPESIAALIHAASTATTELU! Meik maalissa! Siihen aikaan ei tuuleteltu! Enska! tavoitti Leuan henkisestä valmennuksesta vastaavan tallipäällikkö, manageri ja enduron yleismies Meik Salounin, joka ystävällisesti tarjosi muutamia martineja Enskan! toimittajalle Swan-purjeveneensä kannella Monacon satamassa. Leppoisan seurusteluhetken aikana Meik kaivoi kajuutasta helmiäiskoristellun valokuva-albuminsa, jonka hän on tallentanut visusti aluksensa kassakaappiin. Albumi sisältää ennen näkemättömiä valokuvia vuoden 1992 Päijänteen ympäriajosta, johon Meik Salouni osallistui Kamoken värejä ylväästi kantaen! - Siihen aikaan pyörät olivat vielä rautaa ja miehet puuta, Meik muistelee. - Ei niin kuin nykyisin, kun kaikki ovat jotain ihme alumiinia ja muovia. - Startti tapahtui siihen aikaan ahtojäiden alta Kolera-altaasta, seitsemäntoista metrin syvyydestä. Mikäli kuljettaja ei saanut pyöräänsä meren pohjassa kymmenessä sekunnissa käymään, hänet hylättiin ja vietiin Senaatintorille jalkapuuhun koko kisan ajaksi. Meik muistelee, kuinka talvi 1992 oli ennätyskylmä. - Pakkasta oli -58 astetta koko kisan ajan. Kuskit olivat niin jäässä, että kun he nousivat pyöriensä päältä pois maalissa, monilta jäi jäätyneitä raajoja pyörään kiinni ilman että he itse huomasivat mitään. Mutta silloin ei valitettu. Kisareittikin oli ankara. Koko 1800-kilometrinen taival mentiin umpihangessa ja pysähtyä ei saanut turhan päiten. Vain pyörän korjauksen ajaksi sai seisahtua. - Jos pysähtyi ilman pätevää syytä, hylättiin heti ja joutui jalkapuuhun. Pyörät tankattiinkin vauhdissa siihen aikaan. Avustaja heitti huoltopaikalla kanisterin kuljettajalle, joka kaatoi bensat tankkiin miten taisi. Sitten taas mentiin täysiä. Syödä ei ehtinyt. Eikä kukaan valittanut. Ja pyörät olivat mitä olivat. - Mäntä piti vaihtaa kolmenkymmenen kilometrin välein. Itse tein kisan aikana neljä kertaa kiertokankiremontin ja vaihdoin kahdesti takaiskarin tiivisteet, ilman työkaluja! Se oli aivan tavallista siihen aikaan. Tehtiin vaan, eikä valitettu. Miten miehet sitten jaksoivat? - Kuntopohja oli rautaa. Kaikki olivat metsätöissä, suurpetojen metsästyksessä ja kaskenraivuulla karaistuneita ulkoilmaihmisiä. Nämä nykyiset kuskithan pitää viedä kantotuolilla nojatuolista pyörän päälle ja sittenkin ne hengästyvät. Yksi juttu oli, että siihen aikaan ei tiedetty paremmasta, niin ei osattu myöskään valittaa! Kalusto oli mitä oli, mutta miehet eivät valittaneet!

9 Valtteri salonen: Näen etiäisiä! Endurotähden shokkikokemus! Paranormaalit! Enska! tutkii! Valtteri Salonen heti Meksikosta palattuaan. Miehen terästynyt katse paljastaa, että yliminä on selvästi laajentunut. Takana oleva, asunsa perusteella Zeta-kartelliin kuuluva kuriiri ei liity tapaukseen. Endurotähti Valtteri Salonen kertoo löytäneensä itsestään uuden kyvyn! Hän näkee etiäisiä! - Se on totta. Näen etiäisiä, Salonen sanoo. - Tämä ihmeellinen kyky ilmeni minulle ensi kertaa Meksikon sixillä. Kolmantena päivänä ajoin autiomaassa harhaan, ilman eväitä. Olin jo aivan näännyksissäni, kun löysin lopulta jonkun kaktuksen ja muutamia sieniä syödäkseni. Sen jälkeen olen nähnyt tulevaisuuteen yhtä selvästi kuin HD-töllöä tuijottaisi. Etiäisten näkemisestä on ollut paljon hyötyä myös endurossa. - Pystyn katselemaan reittiä aina puoli kilometriä edeltä käsin. Näin voin ennakoida tulevat ajosuoritteeni, jättää jarrutukset viime tinkaan ja valita optimaaliset ajolinjat. Enskan! haastatteleman valeurheilulääkäri Carlos Castanjetin mukaan Valtterin tapaus ei ole poikkeuksellinen. Vastaavia on todettu maailmassa useita Oikaisuvaatimus: Surmanajaja Esa Juhani kiistää jyrkästi aikeensa yrittää kolmoisvolttia sivuvaunupyörällä. Hänen mukaansa koko Enskan! ykkösnumerossa ilmestynyt juttu oli täyttä huuhaata ja tyypillistä keltaisen lehdistön kuonaa, jossa ei ollut päätä eikä häntää. - Yksi idiootti otti joskus kuvan, kun kokeilin tämän idiootin idioottimaista pyörää ja siitä joku idiootti teki sitten vielä idioottimaisemman jutun, surmanajaja Esa muitakin. Hän mainitsee esimerkkinä asiaohjelmien ohjaaja Juhan af Grannin, jonka tiedetään käyttäneen poikkeuksellisia psyykkisiä kykyjään muun muassa keskustellessaan ulkoavaruuden asukkaiden kanssa. - Mutta tiede ei ole vielä riittävän kehittynyt kyetäkseen täysin selittämään näitä ilmiöitä, Castanjet toteaa. Moottoriliiton enduro-ongelmien kumoamiskomitean pääsihteeri Retz Kivl on tutkinut kaukokatsomisen urheilullista etiikkaa. Hänen mukaansa kyky on ongelmallinen, sillä se on jossain määrin ristiriidassa lajin perusluonteen kanssa. - Endurossahan on tarkoitus ajaa ns. sokkona. Toisaalta pätkät voi kävellä etukäteen, joten tällaisten psyykkisten apuvälineiden käyttö ei ole varsinaisesti kiellettyä lajisäännöstön nojalla. Onko se sitten moraalista, siihen en ota kantaa. Juhani väittää. - Täyttä idiotismia koko idiotismi! Enska! on kuitenkin eri mieltä. Enskan! toimituksen mukaan Esa Juhanin oma tajunnantila operoi eri tasolla kuin Enskan! huolellisesti editoidut ja moneen kertaan tarkastetut laatuartikkelit. Nämä kaksi eivät ole erilaisten semanttisten horisonttiensa vuoksi edes yhteismitallisia, joten Enskan! näkemyksen mukaan Enskan! näkemys on oikea.

10 Enska! daytonan synttäreillä!!! Enskan! seurapiiritoimittaja pääsi lähes ainoana median edustajan seuraamaan Daytona Motorsportin yksivuotissynttäreitä! Villeissä juhlissa riitti tapahtumia ja sattumuksia! Melkoiset bakkanaalit! OHO:Leuka vieraissa!!! Shokkiskandaali: kutsuilla Leuan nähtiin loppuillasta vetäytyneen nurkkaan herkistelemään täysin vieraan pyörän kanssa! Henkka Olenius esitteli keksintöään, hydraulivaimennettuja kävelysauvoja. Näillä sauvakävely on paljon rennompaa kuin tavallisilla, Henkka kehaisi uutuustuotettaan. Siivu myös verottajalle!!! Tungosta juhlien tanssilattialla. Illan musiikista vastasi oikealla näkyvä räp-duo White Niggas. Enskan! seura- ja piiritoimittaja Mike T. Wuolle. Kutsuvieraat ovat ottaneet jo osansa kakusta. Loppu lähetettiin verottajalle, kuten tapana on. Enska! Enska! on riippumaton kohuaikakausjulkaisu, joka ilmestyy, jos on ilmestyäkseen. Enska! julkaisee sille lähetettyjä juttuja, mikäli juttuaineiston sisältävään kirjekuoreen on liitetty 700 euroa palautuspostimerkkiä varten. Muussa tapauksessa se ottaa erivapauden tehdä mitä huvittaa. v.t. pää- ja toimittaja: M. T. Vuolle v.t. toimitussihteeri: Mika T. Vuolle v.t. kuvatoimittaja: M. Tapani Vuolle v.t. toimituksen juoksupoika: M. Vuolle v.t. grafiikka: T. Vuolle Levikkipäällikkö: S. Salonen Enska! paljastaa kaikki juurakot!

Enska! Enska paljastaa: MM-Skandaali!!! Leuka uhkaili Porvoon yössä!

Enska! Enska paljastaa: MM-Skandaali!!! Leuka uhkaili Porvoon yössä! Numero 1 - Joulukuu 2011 Leuka uhkaili Porvoon yössä! Enska! Enduromaailman likaisimmat juorut, rähmäisimmät huhut ja kökköisimmät kokkapuheet! Tilaa Enska! Voit voittaa! Enska paljastaa: MM-Skandaali!!!

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet

Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet Henkinen valmennus -luento Annen Akatemia 27.7.2007 Eerikkilä Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet ITSE- TUNTEMUS ITSE- LUOTTAMUS INTOHIMO & PÄÄTTÄVÄISYYS KORKEAT TAVOITTEET KESKITTYMIS- KYKY SOPIVA

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI. KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6)

KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI. KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6) KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6) BIOJÄTETTÄ EI VIEDÄ KAATOPAIKALLE, VAAN SIITÄ TEHDÄÄN BIOETANOLIA,

Lisätiedot

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Kun isä jää kotiin Mikko Ratia, 32, istuu rennosti olohuoneen tuolilla, samalla kun hänen tyttärensä Kerttu seisoo tuolista tukea ottaen samaisessa huoneessa.

Lisätiedot

Junnolalta ja Weckmanilta vahvat näytöt motocrossin EM-sarjan testileirillä

Junnolalta ja Weckmanilta vahvat näytöt motocrossin EM-sarjan testileirillä Team Manninen Bros Honda juniorit Tatu Junnola ja Emil Weckman vakuuttivat ajollaan Honda Europen Espanjan leirillä. Tiedote ohessa. Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuva: Team Manninen

Lisätiedot

HS:n taitopolku. 1) Visio täydellisestä suorituksesta. 2) Suunnistustaito oma oivallus. 3) Rastiväli kerrallaan ja leuka ylös, HS:n taitokirja

HS:n taitopolku. 1) Visio täydellisestä suorituksesta. 2) Suunnistustaito oma oivallus. 3) Rastiväli kerrallaan ja leuka ylös, HS:n taitokirja HS:n taitopolku 1) Visio täydellisestä suorituksesta 2) Suunnistustaito oma oivallus 3) Rastiväli kerrallaan ja leuka ylös, HS:n taitokirja 4) Vinkkejä Visio täydellisestä suorituksesta Hyvä puhdas suunnistus

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Tuulenpuuska riuhtaisi Ajon huippuvauhdista sairaslomalle

Tuulenpuuska riuhtaisi Ajon huippuvauhdista sairaslomalle Press release 2011-10-16 Tuulenpuuska riuhtaisi Ajon huippuvauhdista sairaslomalle Niklas Ajon jo varmalta vaikuttanut seitsemäs sija päättyi kivuliaasti Phillip Islandin tuulisella radalla Australiassa

Lisätiedot

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla. Oheisesta linkistä voi katsoa Tatu Junnolan GoPro videon Siuntion radalta. http://youtu.be/u6le3o9xszm

Lisätiedot

TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79

TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79 TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79 Taitoryhmät ovat harrasteryhmien ja kilparyhmien välissä olevia ryhmiä, joissa harjoitellaan jo tavoitteellisemmin. Taitoryhmissä voi

Lisätiedot

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT sivu 1 / 10 3 pistettä 1. Kuinka monta pilkkua kuvan leppäkertuilla on yhteensä? (A) 17 (B) 18 (C) 19 (D) 20 (E) 21 Ratkaisu: Pilkkuja on 1 + 1 + 1 + 2 + 2 + 1 + 3 + 2 + 3 + 3 = 19. 2. Miltä kuvan pyöreä

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

WintEVE Sähköauton talvitestit

WintEVE Sähköauton talvitestit 2013 WintEVE Sähköauton talvitestit J.Heikkilä Centria 5/13/2013 1 Sisältö Reitti 1 (42.3km) -2 C -5 C lämpötilassa, 10.1.2013, 14:08:28 14:59:37... 2 Reitti 1 (42.3km) -14 C -17 C lämpötilassa, 11.1.2013,

Lisätiedot

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä Muoti: s. 14 Joulun kuumimmat trendit s. 9 Pukeudu kuin JLo s. 15 Pikkujoulujen paras tyyli Kauneus: s. 20 Nutturat arkeen ja juhlaan s. 25 Testi: Mikä tuoksu sopii sinulle? s. 10 Vertailussa ripsarit,

Lisätiedot

Matias magneettitutkimuksessa. Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille

Matias magneettitutkimuksessa. Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille Matias magneettitutkimuksessa Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille 1 Moi! Minä olen Matias ja harrastan jääkiekkoa. Kaaduin harjoituksissa ja loukkasin polveni.

Lisätiedot

Ajo nousi letkan hänniltä taisteluun MM-pisteistä

Ajo nousi letkan hänniltä taisteluun MM-pisteistä Press release 2011-07-03 Ajo nousi letkan hänniltä taisteluun MM-pisteistä Niklas Ajo, 16, näytti todellisen taistelijan luonteensa 125-kuutioisten luokan kauden kahdeksannessa MM-osakilpailussa Mugellon

Lisätiedot

Kokeileva painanta ja värjäys

Kokeileva painanta ja värjäys Kokeileva painanta ja värjäys Elämys vastakarvaan Tekstiiliteosnäyttely 2012 Johanna Hytönen Mistä on kyse Saimme itse vaikuttaa kurssin sisältöön ja toiveenamme olikin tehdä taidetekstiilejä. Saimme idean

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Kissaihmisten oma kahvila!

Kissaihmisten oma kahvila! Kissaihmisten oma kahvila! Teksti ja kuvat: Annika Pitkänen Jo ulkopuolelta voi huomata, ettei tamperelainen Purnauskis ole mikä tahansa kahvila. Ikkunalaudalla istuu kissa katselemassa uteliaana ohikulkevia

Lisätiedot

Kinnulan humanoidi 5.2.1971.

Kinnulan humanoidi 5.2.1971. Kinnulan humanoidi 5.2.1971. Peter Aliranta yritti saada kiinni metsään laskeutuneen aluksen humanoidin, mutta tämän saapas oli liian kuuma jotta siitä olisi saanut otteen. Hän hyökkäsi kohti ufoa moottorisahan

Lisätiedot

Sähköä ilmassa! Turvallisuus ilmajohtojen lähellä työskenneltäessä

Sähköä ilmassa! Turvallisuus ilmajohtojen lähellä työskenneltäessä Sähköä ilmassa! Turvallisuus ilmajohtojen lähellä työskenneltäessä Työmailla sähkölinjojen läheisyydessä on vakava sähköiskun vaara. Varmista työmaan ympäristön ja kuljetusreitin turvallisuus etukäteen*.

Lisätiedot

vauhtiveneet Poker Run keräsi POKER RUN 2012

vauhtiveneet Poker Run keräsi POKER RUN 2012 Poker Run keräsi vauhtiveneet Hankoon T e k s T i V e s a L e p p ä L k u V a T J u k k a p a k a r i n e n Yksi Suomen suurimmista moottorivenetapahtumista keräsi jälleen vauhtiveneet Hankoon elokuun

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

TUMP RATAPÄIVÄN SÄÄNNÖT

TUMP RATAPÄIVÄN SÄÄNNÖT Näiden sääntöjen tarkoitus on poistaa tarpeettomat vaaratilanteet radalla. Sääntöjen rikkoja poistetaan välittömästi radalta. Moottoriradalla harjoitteleminen on hyvää harjoitusta jokaiselle motoristille

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Ideoita pihapeleihin taikasauva, aarrearkku ja kristallipallo avainsanoilla

Ideoita pihapeleihin taikasauva, aarrearkku ja kristallipallo avainsanoilla Ideoita pihapeleihin taikasauva, aarrearkku ja kristallipallo avainsanoilla Lähde: Amob ideointipalveri 2010 Saarijärven koulu Kirkonrotta / Rönttö / Kymmenen tikkua laudalla: piilossa olija voi nähdä

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN www.flow.fi MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN Joka tahtoo matkalle kohti uutta, hänen on lähdettävä. Miten matkalle voi lähteä? Omin jaloin, ottamalla ensimmäinen askel. Mitä sitten tapahtuu? Kyllä se selviää, askel

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä.

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. 3. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2. Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? Laita rasti oikean

Lisätiedot

LIPPUKUNTAPOSTI. Tammikuu 2014

LIPPUKUNTAPOSTI. Tammikuu 2014 Hiljaiset Päivät AALLOI LLA pe 21. - su 23.3.2014 Lahdessa Hiljaisten Päivien maastokisan eri sarjojen kiertopalkinnot: kolme monoa! Ilmoittautumiset toivotaan lippukunnittain ja maaliskuun alussa lähetetään

Lisätiedot

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk PKSSK:n rekrytointi siirtyi sosiaaliseen mediaan alkutalvella 2010. Olimme ensimmäinen sairaala Suomessa,

Lisätiedot

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Amazing Race Amazing racessa kilpailijat toimivat joukkueina, joissa on kaksi henkeä, jotka jotenkin tuntevat toisensa. Joillakin tuotantokausilla on ollut enemmänkin henkilöitä

Lisätiedot

Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä. Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos

Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä. Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos Taustatietoa työpäivään Päivystysviikko käynnissä (pe 14.15- pe 07.00) 6krt/talvikausi

Lisätiedot

VARHAINEN PUUTTUMINEN

VARHAINEN PUUTTUMINEN VARHAINEN PUUTTUMINEN www.tasapainoa.fi MITÄ VARHAINEN PUUTTUMINEN ON? Varhaisella puuttumisella tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että autetaan kaveria tai ystävää jo silloin kun mitään vakavaa ei vielä

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Näin syntyy Ulkopolitiikka. Yhteistyötä, hiljaisia signaaleja ja sinnikästä editointia

Näin syntyy Ulkopolitiikka. Yhteistyötä, hiljaisia signaaleja ja sinnikästä editointia Näin syntyy Ulkopolitiikka Yhteistyötä, hiljaisia signaaleja ja sinnikästä editointia Joonas Pörsti / UP / 17.9.2014 Ulkopolitiikka on sitoutumaton kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut aikakauslehti.

Lisätiedot

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Valmistelut ja hakeminen Haku Etelä-Tanskan yksikköön tehtiin kokonaisuudessaan yliopistosivuilta löytyvällä lomakkeella kv-toimiston

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015

TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015 TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015 KILPAILUTOIMISTO Kilpailutoimisto on avoinna Lahden Urheilukeskuksen piha- alueella lauantaina klo 8 alkaen. Puhelin kilpailutoimistoon: 0405687059 / Juho

Lisätiedot

SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa.

SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa. Haastattelussa Jani Tanhuanpää Tanhuanpää on 19 vuotias Kauhajoen Nummijärvellä asuva ATV motocrossin hallitseva Suomen Mestari. Tanhuanpää sijoittui myös EM sarjassa kuudenneksi, vaikka jättikin yhden

Lisätiedot

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus Kävijäkysely 6.-7.9.007 S&A päivät ät Helsingin Messukeskus Business to Business Mediat Oy Kävijäkysely S & A päivät 6.-7.9.007, Helsingin Messukeskus Vastaajia 5 Tutkimus toteutettiin internet-kyselynä,

Lisätiedot

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE 1. PAINUMA 2. ULOSVAIMENNUS 3. HIDAS SISÄÄNVAIMENNUS 4. NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 5. MITÄ ISKUNVAIMENNIN ON 6. HIDAS vs NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 1. PAINUMAN ASETTAMINEN

Lisätiedot

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo Tehtävät 3-4 lk. Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo 2 Tässä on museon pohjapiirros. Siihen on merkitty numeroilla, millä kohdalla kukin tehtävä tehdään. Pohjapiirros

Lisätiedot

HILDA matka muistoihin

HILDA matka muistoihin HILDA matka muistoihin HILDA vie ikäihmisen elämykselliselle matkalle nauttimaan lapsuuden ja nuoruuden ajan muistoista ja tunteita herättävästä musiikista. Helppokäyttöinen palvelu yhdistää ennennäkemättömällä

Lisätiedot

Mobiilit luontorastit

Mobiilit luontorastit Mobiilit luontorastit Kesto: Riippuu reitin pituudesta Kenelle: lukio Missä: ulkona Milloin: kevät ja syksy Tarvikkeet: älypuhelin / tablet -tietokone (muistiinpanovälineet) Eräpassin osio: Luonnossa liikkuminen

Lisätiedot

Metsäläisiä olemme pohjimmaltamme, ainakin me mummot.

Metsäläisiä olemme pohjimmaltamme, ainakin me mummot. 19082008 12:42 - Viimeksi päivitetty 23062010 06:06 Mummo menee metsään Toimittaja Terttu Lensun pakina YLE:n radiossa juhannuksena 2008 Metsäpäiviä ja -teemoja 1996-2009 Metsätyömaiden Tehopakkaus 1940-luvulta

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut KUUSAMO

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut KUUSAMO TEKNINEN OPAS PSM-ratakilpailut KUUSAMO La 13.7.2013 SISÄLTÖ 1. Kilpailun toimihenkilöt... 3 1.1. Tuomarineuvosto... 3 1.2. Kilpailun vastuuhenkilöt... 3 1.3. Ensiapu... 3 2. Ohjeita kilpailijoille ja

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut nro76 KUUSAMO

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut nro76 KUUSAMO TEKNINEN OPAS PSM-ratakilpailut nro76 KUUSAMO Su 14.8.2011 SISÄLTÖ Kilpailun toimihenkilöt...3 1.1. Tuomarineuvosto...3 1.2. Kilpailun vastuuhenkilöt...3 1.3. Ensiapu...3 Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille...4

Lisätiedot

SARAN JA TUOMAKSEN TARINA

SARAN JA TUOMAKSEN TARINA SARAN JA TUOMAKSEN TARINA Opettajalle Sara on 15-vuotias ja Tuomas 17. He ovat seurustelleet parisen kuukautta. He olivat olleet yhdynnässä ensimmäistä kertaa eräissä bileissä, joissa he olivat myös juoneet

Lisätiedot

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 Olemme ajaneet treenipaikalle, jossa kaveri on tehnyt valmiiksi jäljen. Otan Pepin autosta ja huomaan että minulla ei ole jäljentekijän lähtöhajua ja hänen autonsa ovet

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

Tehtäviä. Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi

Tehtäviä. Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi

Lisätiedot

Tommi Talasto Citrus Talent Management Oy

Tommi Talasto Citrus Talent Management Oy Ratkaisut ICT-ammattilaisia työsuhteeseen nopeasti ja hyvin ehdoin välittäjä yritys ICT-alan työmarkkinat Talent Statistics TALENT STATISTICS TALENT POOL Tilastotieto ja analyysi ICT-alan työmarkkinoista

Lisätiedot

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10. Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.2013 Osallistuin Tohokun yliopiston järjestämälle TESP-kurssille (Tohoku

Lisätiedot

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Press release 2011-06-12 Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Niklas Ajo taisteli hienosti MM-pisteiden tuntumaan 125-kuutioisten luokan kauden kuudennessa osakilpailussa sateisessa Silverstonessa.

Lisätiedot

Näin kohtaat onnistuneesti median

Näin kohtaat onnistuneesti median Näin kohtaat onnistuneesti median 29.9.2016 Luennon aiheet: Antaa eväitä tilanteisiin, joissa toimittaja lähestyy tutkijaa tai joissa tutkija haluaa lähestyä toimittajaa ja itse tarjota juttuideaa Käydään

Lisätiedot

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 6/-osakilpailu, Assen, Hollanti, su 30.8.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

Kanneljärven Kuuterselkä

Kanneljärven Kuuterselkä Kanneljärven Kuuterselkä Se vetää puoleensa joka kesä siellä päivänvalon nähneitä ja meitä heidän lapsiaan ja lastenlapsiaan sekä puolisoitamme ja ystäviämme. Tänä kesänä matkasimme 10.-12.6.2013 ja tiistai

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI

TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI BOING-temppuradalle on suunniteltu kahdeksan erilaista temppua, joista radan järjestäjä on valinnut osan BOING-temppurataan. Suorituspaikkojen ohjeet saat suorituspaikoilta

Lisätiedot

1. Oppilaat (ja ope) etsivät ja leikkaavat lehdestä itseään kiinnostavan kuvan. (Ihminen, eläin, esine, )

1. Oppilaat (ja ope) etsivät ja leikkaavat lehdestä itseään kiinnostavan kuvan. (Ihminen, eläin, esine, ) ALAKOULUT Luokat 1 2 Kuvasta tarinaksi Tarvikkeet: Sanoma- ja aikakauslehtiä, sakset 1. Oppilaat (ja ope) etsivät ja leikkaavat lehdestä itseään kiinnostavan kuvan. (Ihminen, eläin, esine, ) 2. Oppilaat

Lisätiedot

5. OSITTAISINTEGROINTI

5. OSITTAISINTEGROINTI 5 OSITTAISINTEGROINTI Kahden funktion f ja g tulo derivoidaan kuten muistetaan seuraavasti: D (fg) f g + f Kun tämä yhtälö integroidaan puolittain, niin saadaan fg f ()g()d + f ()()d Yhtälö saattaa erota

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Kalle Rintamäki. Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A

Kalle Rintamäki. Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A Kalle Rintamäki Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A Kisaraportti 2009 Kausi 2009 on paketissa ja aika kerrata tapahtumat. Kalle, on Erittäin motivoitunut urheilija, joka harjoittelee aina tosissaan ja

Lisätiedot

TIEDOTE. Team EVERLAST Welds kausikooste 2015

TIEDOTE. Team EVERLAST Welds kausikooste 2015 13.12.2015 1( 10) Team EVERLAST Welds kausikooste 2015 Team Everlast Welds aloitti uutena endurotiiminä kilpailukautensa 2015 tammikuun lopulla kansallisella kilpailulla Karkkilassa. Tiimin kuljettajista

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Harjoitus on pakollista ja ajajat jaetaan enintään 10 kuljettajan harjoituseriin. Kukin erä saa ajaa kaksi 10 minuutin harjoituserää

Harjoitus on pakollista ja ajajat jaetaan enintään 10 kuljettajan harjoituseriin. Kukin erä saa ajaa kaksi 10 minuutin harjoituserää 07 E1. Yleistä ja Artikla 070.1.1 FIM tunnustaa Flat Track Cup -kilpailut Trac Racing lajin arvokilpailuiksi. Nämä kilpailut ovat FIM:n yksinoikeudella järjestämiä ja toteutetaan lajikohtaisten ja yleisten

Lisätiedot

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti Yritystilaisuudet Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti ff Event on Konffan uusi, ainutlaatuinen tapahtumakonsepti. Kustannuksia säästävä f Event valmispaketti sopii yrityksen henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin.

Lisätiedot

MATEMATIIKKAKILPAILU

MATEMATIIKKAKILPAILU Tekniikan Opettajat TOP ry Teknologiateollisuuden Kustannusosakeyhtiö Opetushallitus 100-vuotissäätiö Otava AMMATIKKA top 14.11.2013 Toisen asteen ammattillisen koulutuksen kaikkien alojen yhteinen MATEMATIIKKAKILPAILU

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

7 Uusi imago [ 44 ] [ 45 ]

7 Uusi imago [ 44 ] [ 45 ] Ville Haapasalo Ville Haapasalo (s. 1972) on Venäjällä suureen suosioon noussut suomalainen näyttelijä ja julkisuuden henkilö. Viime vuosina hän on tullut tunnetuksi myös Suomessa ja muissa pohjoismaissa

Lisätiedot

HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ

HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ HARJOITTELUN ENNAKKOTEHTÄVÄ --Raporttisi perehtymisestä harjoittelupaikkaasi-- Voit myös kerätä muuta tietoa harjoittelupaikastasi! ENNAKKOTETEHTÄVÄ: 1. Perehtyminen harjoittelupaikkaan 2. Organisaatio,

Lisätiedot

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille 1. Tässä opintojaksossa painotetaan työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Lisäksi käsitellään lyhyesti oman talouden suunnittelua.

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Rallin erikoiskokeen järjestämiskoulutus osa 2

Rallin erikoiskokeen järjestämiskoulutus osa 2 Rallin erikoiskokeen järjestämiskoulutus osa 2 AIKAKORTTI Tunnit Minuutit Sekunnit 1/10 IHANNELÄHTÖAIKA 13 38 LÄHTÖAIKA 13 38 AT-pist. Lähtö - AT 1A 13,30 km AJOAIKA 25 EK 1 Vetotie TULOAIKA 14 03 RT max.aika

Lisätiedot

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Julkaistu: 14.7. 14:07 IS SUOMIAREENA Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck vertasi Yhdysvaltain ja Euroopan asenne-eroa erikoisella

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

T A Q. Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Traumatic Antecedents Questionnaire. Copyright: Bessel A. van der Kolk. Suomennos: Kimmo Absetz

T A Q. Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Traumatic Antecedents Questionnaire. Copyright: Bessel A. van der Kolk. Suomennos: Kimmo Absetz T A Q Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Traumatic Antecedents Questionnaire Copyright: Bessel A. van der Kolk. Suomennos: Kimmo Absetz Aiempien traumaattisten kokemusten kartoitus Nimi: Päivämäärä:

Lisätiedot

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Melojan pieni solmuopas Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Johdanto Meloa voi solmuja osaamatta, mutta osaamalla muutaman perussolmun hän pärjää paremmin. Teltan saa kireäksi, pyykkinaru ei romahda, unohtunut

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 2

Agricolan Monenlaista luettavaa 2 Helikopteri Jo 500 vuotta sitten italialainen keksijä Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin. Silloin sellaista ei kuitenkaan osattu vielä valmistaa. Vasta 70 vuotta sitten tehtiin ensimmäinen toimiva

Lisätiedot

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia?

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia? EKOLOGISUUS Ovatko lukiolaiset ekologisia? Mitä on ekologisuus? Ekologisuus on yleisesti melko hankala määritellä, sillä se on niin laaja käsite Yksinkertaisimmillaan ekologisuudella kuitenkin tarkoitetaan

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

Valmentajailta Harjoitteita taitojen oppimiseen

Valmentajailta Harjoitteita taitojen oppimiseen Valmentajailta Harjoitteita taitojen oppimiseen Tiistaina 15.4.2008 klo 18-21 SPL:n toimitilat Westendinkatu 7 Mitä purjehtijan tulisi osata.. A) Optien rankingkilpailuihin osallistuessaan? B) Nuorten

Lisätiedot