Enska! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ! MISS SUOMI- ENSKA 2012!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Enska! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ! MISS SUOMI- ENSKA 2012!"

Transkriptio

1 Numero 2 - Maaliskuu 2012 MISS SUOMI- ENSKA 2012! Enska! Enduromaailman likaisimmat juorut, rähmäisimmät huhut ja kökköisimmät kokkapuheet! Suuri PÄIJÄNNE-SPECIAALI!!! Enska paljastaa: ENTISTÄ KAUHEAMPI MM-skandaali!!! V. Salonen avautuu harvinaisessa haastattelussa!! MEIK vuoden 1992 Päitsistä: Silloin ei valitettu! Enska! kertoo kuinka voit voittaa PÄITSILLÄ!

2 Etsintäkuulutettu nettirikollinen avoimena! Olen viaton! Enska! tavoitti ensimmäisenä suomalaissyntyisen nettimiljönääri Alexander Filesharen, jota etsivät muun muassa FBI, CIA, Mossad, Al Qaida, FSB, Gestapo, Supo, Sisilian mafia, Nuorisoasuntosäätiö sekä Kamoken jäsenmaksujen erikoisvelkomisosasto. Alexander Fileshare tunnetaan enduroaiheisten nettisivujen hallinnoijana ja operaattorina, ja hän on tahkonnut hankkeillaan satojen miljoonien voitot viime vuosina. Muun muassa rienaavaa Leukafansite-sivustoa pyörittävä Fileshare on eräiden viranomais- ja yhdistystahojen mukaan jättänyt räikeästi maksamatta tekijänoikeusmaksuja Leuka-nimiselle endurotähdelle. Leuka kertoo, että hän on selvästi taksoittanut kaikki lausuntonsa. - Satasen sana. Siitä ei tingitä.ja senttiäkään en ole nähnyt. Lisäksi Leukafansite-sivustojen kautta on levitetty piraattimateriaalia, kuten tunnettujen miesmallien ylävartalokuvia, kyseenalaisia videoita ja pahaa mieltä kaikille Leukafaneille. Enska! tavoitti Alexander Filesharen salaisesta piilopaikasta. Hän kiistää syyllistyneensä mihinkään rikolliseen. - Yleisen suomalaisen oikeustajun mukaan olen viaton, koska kiistän kaiken, Fileshare toteaa. - Tämä on ajojahti, joka kohdistuu vapaaseen tiedonvälitykseen. Leukafansite on kyseenalaistanut monia totuuksia ja siksi sitä vastaan hyökätään, Fileshare sanoo. Lukijan kuva: euroa! Interpol etsii! Enska! löysi! Alexander Filesharella on suomalaisia sukujuuria, muun muassa Teiskossa. KÄÄK! Cece kauheassa onnettomuudessa! Sain likaa kynsieni alle! Taannoin moottoripyörien kauneusklinikan Viroon perustanut entinen huippumalli Cece on avoimena toissakesäisestä katastrofistaan. Hän lepäili endurokilpailujen varikolla tarkoituksenaan kerätä voimia tulevaan Pelastusarmeijan kirpputorin muotinäytökseen. Yhtäkkiä hänen aurinkotuolinsa ohi löntysti hikinen endurokuljettaja. - Se meni niin läheltä, että olisi melkein voinut koskettaa minua! Vieläkin vetää ihan kananlihalle, kun ajattelen, että siitähän olisi voinut tarttua vaikka jotain likaa minuun. Mikseivät ne koskaan pese itseään, Cece vaikertaa itkuun purskahtamaisillaan.

3 Enska! paljastaa! Huippusalainen virityspaja Teiskossa!!! EJL SuperMotoSportin raketti-insinööri hitsaamassa hiukkaskiihdytintä yli 500-kuutioisen superpyörän kylkeen moottorilaboratoriossa. Takana oleva rekisterikilpi on taitettu kaksinkerroin salaisuuden varjelemiseksi! Enskan! toimittaja pääsi ensimmäisenä median edustajana maailmassa tutustumaan Teiskon metsissä toimivaan huippusalaiseen moottoripyörien virityspajaan! Teiskossa on jo vuosia toiminut salamyhkäinen EJL SuperMotoSport, joka rakentaa kilpamoottoripyöriä vaativaan harrastekäyttöön. Huhujen mukaan virityspajalla olisi käytössään avaruusolennoilta saatua korkeampaa teknologiaa! Varikolla kuiskitaan muun muassa antigravitaatiomoottoreista, hiukkaskiihdyttimistä, superrocket hyperboosting -järjestelmästä ja kannettavista teleportaatiolaitteista. EJL Racingin nimettömänä pysyttelevä edustaja ei kiistä eikä vahvista huhuja. Hän ei halua puhua tekniikasta, mutta suostuu kuitenkin hiukan valottamaan saavutettuja tuloksia. - Olemme kokeilleet erilaisia tehonlisäysmenetelmiä, muun muassa polttoaineen jälkipolttoa sekä full throtlle only -asetuksia, joiden ansiosta moottorin tehontuotto on koko ajan maksimaalisella tasolla. Nämä lisäävät tehoa ja sitä kautta suorituskykyä, mutta se on vain osa toimintaamme. Eräs EJL SuperMotoSportin salaisuuksista on, että virityspaja rakentaa pyöristään mahdollisimman suuria. - Emme käytä lainkaan alle 500-kuutioisia moottoreita. Ne ovat meidän mielestämme ainoastaan ns. heinäseipäitä varten. Jousituksen, jarrujen, ohjattavuuden ja ergonomian merkitystä EJL:ssä pidetään liioiteltuina. - Tässähän kysymys kilpamoottoripyöristä. Ei näiden ole tarkoituskaan olla mitään mukavia ajettavia. Eiväthän nämä mitään harrikoita ole, vaan täysiverisiä raasereita. Teho ratkaisee, EJL SuperMotoSportin edustaja toteaa. Teho on ylivoimaa, ja maksimaalinen teho on maksimaalista ylivoimaa, julistaa virityspajan seinällä oleva motto. Siihen ei ole paljon lisättävää. Supertutka! EJL SuperMotoSportin huippusalaisella testialueella oleva lentoratatutka, jolla pystytään mittaamaan hyppyjen lentorata, alastulokulma sekä kuljettajan verenpaine ilmalennon aikana.

4 MISS SUOMIENSKA - FINALISTIT VALITTU!!! Vuoden 2012 Miss Suomienska -finalistit on valittu. Moottoriliiton kauneudenhoitoasioiden komission valmius- ja hätätilapäällikkö Keijo T. Mäkeen- Metsälä on nimennyt tämän vuoden finalisteiksi Hulda Aleksandra Röykyn (87), Anna-Karenina Vissarionovitsin (101), Lyyli Lyyliäisen (97) ja Mataleena Jaakkimantyttären (123). - Miss Suomienska tullaan valitsemaan joskus maalis-huhtikuussa Päijänteen ympäriajon 13. maastokokeen puolivälin tienoilla. Saimme vuokrattua sieltä edullisesti vain vähän sortuneen heinäladon, mikä sopii näinkin arvokkaaseen tilaisuuteen, Mäkeen-Metsälä kertoo. - Tämä on osa suomienskan kasvojenkohotuskampanjaa. jolla pyrimme tulemaan koko kansalle tutuksi. Uskon, että miss Suomienska pystyy tekemään suomienskalle paljon enemmän Endurolle uutta ilmettä misseydellä: Miss Suomienska 2012 on joku heistä!!! kuin Viivi Pumpanen motocrossille. Viivillä on energiaa, mutta häneltä puuttuu elämän- ja sotakokemusta, Mäkeen-Metsälä arvioi. Enskan saamien tietojen mukaan kisan selvä ennakkosuosikki on hurmaava Mataleena, ruotusotamies ja osa-aikanahkuri Jaakkima Jaakkimanpojan tytär Sevettijärveltä. Teleportaatio sittenkin totta?!?!? MM-Skandaali paisuu!!! Superskandaali Sixillä! Ulkomaalainen huijarikilpailija aineellistui keskelle rataa loppucrossissa! Viime aikoina endurovarikoilla on kuiskittu uusien, salaisten aseiden käyttöönotosta endurossa. Eräs villeimmistä huhuista on koskenut niin sanottua teleportaatiomenetelmää, jossa ajaja voi nappia painamalla siirtää itsensä viidennen ulottuvuuden kautta toiseen paikkaan ja aikaan. Urheilulliselta kannalta hieman kyseenalainen menetelmää on toistaiseksi pidetty vielä mahdottomana haaveena, mutta Enskan! saamien tietojen mukaan se on sittenkin mahdollista! Enskan! lukija onnistui ikuistamaan kamerallaan viime syksyn ISDE:n loppucrossista tilanteen, jossa tunnistamaton Honda-kuljettaja on juuri aineistumaisillaan keskelle rataa! - Svuverhon hälvettyä se nosti pyöränsä pystyyn ja ajoi taas muina miehinä, lukija kauhistelee. - Näyttää siltä, että muut maat ovat saaneet nyt kilpavarustelussa etumatkaa. Suomen enduromaine on vaarassa, varoittelee Enduron teknisen kehittämiskeskuksen toiminnanjohtaja Kalevi Ylitarkka.

5 Enduroharrastajan karmea kohtalo - Jalkaani kasvoi sieni!!! Tamperelainen enduroharrastaja sairastui viime kesänä harvinaiseen tautiin: endurolenkillä tapahtunut superpuutiaisen purema aiheutti sienimäisen kasvuston miehen jalkaan! - Metsässä en huomannut mitään erikoista, mutta kun tulin varikolle ja aloin riisua ajosaappaita, huomasin, että oikea jalkani oli turvonnut ajosaappaan muotoiseksi! - Lähdin siitä paikasta ensiapuun, mutta kesti viikkoja, ennen kuin lääkärit onnistuivat selvittämään vaivan syyn. Se johtui superpuutiaisen levittämästä äärimmäisen harvinaisesta superpuutiaisaivokuumeesta, joka aiheuttaa hermostollisten oireiden lisäksi myös sienen kehittymisen puremakohtaan! Suomessa aiemmin tuntematon superpuutiainen on kulkeutunut maahamme enduroharrastajien varusteissa ja nykyään sitä esiintyy kaikkialla enduroreittien läheisyydessä. Varo superpuutiaista!! Tauti leviää Suomessa!!! Enduroharrastajan pahin painajainen: superpuutiainen puri ja jalka paisui! Fantastinen kunnianosoitus! Leualle patsas!!! Leuka on saanut oman näköispatsaan. Moottori- ja pyörätehdas TM:n anomuksesta Italian parlamentti päätti pystyttää Rooman keskustaan Leukaa esittävän patsaan muistoksi kauden 2011 enduron kevariluokan SMpronssimitalista. Firenzeläisen kuvanveistäjä Pierangelon tekemä Leuka-patsas on luonnollista kokoa ja esittää Leukaa hänelle tyypillisessä kotiasussa, toogassa. Patsas on valmistettu 24-karaattisesta kullasta, mutta pronssimitalin kunniaksi se on kokonaan päällystetty pronssilla. Hankkeen rahoittajana toimi Silvio Berlusconin perustama urheilukulttuurin edistämissäätiö Bunga Bunga Foundation. Patsas pystytettiin jo pitkiä aikoja käyttämättä olleen ja pahasti rapistuneen vanhan urheilupyhätön Colosseumin paikalle, minkä vuoksi alueella jouduttiin tekemään hieman purku- ja maansiirtotöitä. Leuka itse on patsashankkeesta hyvillään. - On upeata, että nyt myös italialaiset saavat nauttia kauneudestani. Roomalle tämä on kuin totovoitto, sillä siellähän ei ole esillä juuri mitään modernia taidetta, vaan kadunvarret ovat täynnä kaikkea ikivanhaa romua, joka ei kiinnosta ketään. Mutta minun patsaani kiinnostaa varmasti kaikkia. Pronssattua kultaa! Roomaan pystytetyn Leuka-patsaan ympärille on muodostumassa samanlainen kultti kuin Jim Morrisonin haudalle. Fanit ovat kukittaneet patsaan ja pitävät paikalla ympärivuorokautista vartiota.

6 Enskan! SUURI PÄIJÄNNE-EXTRA!!! Suuri seikkailu: 1000 km jäistä helvettiä! Jännitysnäytelmä lähestyy! Parhaat katselupaikat: Paljon Kantonen voittaa? Kuka on toinen? Missä Leuka keskeyttää? Kuinka moni huoltomies sammuu ennen maalia? Ehdottomasti paras katselupaikka on kotona Sohva. Varaa riittävästi kuumaa kaakaota siltä varalta, että torkkupeitto putoaa kääntäessäsi kylkeä. Siinä on vilustumisvaara! Parhaat keskeytyspaikat: Enska! kysyi eksperteiltä, mitenkä ja missä kannattaa keskeyttää. Tässä parhaat vinkit keskeyttämiselle. Leuka Salonen: Jos vetäis loppurossissa koneen niin jumiin, ettei edes kumpikaan pyörä pyöri. Kannan sitten pyörää selässäni viimeiset 500 metriä, mutta minut hylätään, koska astuin ratanauhan päälle. Henkka Olenius: Heti lähdössä. Siinä kun polkaisee pyörää käymään, niin polkaisee ohi ja heittää heti hirmulipat lähtölavalla. Helppo ja nopea kisa. Cecen ja Retzin vinkit: Näin valmistaudut Päitsille! Enska! tiedusteli enduron teknisen ja taktisen puolen huippuosaajilta, kuinka Päitsille kannattaa valmistautua. Cece Sundvall: Spoorissa kytkin alkaa helposti luistamaan, joten kytkinkoppaan kannattaa panna pari kourallista sepeliä pitoa parantamaan. Koska siirtymät ovat pitkiä, Leualla on mukana kamelipäkki, missä on punaista maitoa. Sitä imiessä hänen aikansa kuluu paremmin, eikä hän tylsisty. Talvikelillä panen maitoon % pakkasnestettä, ettei se jäädy. Retz Kivl: Talviajossa on omat haasteensa. Useimmat ajavat nastarenkailla, mutta harva huomaa, että myös kahvakumit ovat kumia! Nekin on syytä nastoittaa ennen ajoon lähtöä. Näin saa pitävämmän otteen tangosta. Spoorissa on usein vaikea ohittaa, eikä sieltä pääse pois, koska ympärillä on parimetrinen hanki. Tästä selviää kätevästi, kun starttaa kisaan moottorikelkalla! Sillä pääsee umpihangessakin.

7 Näin saat enemmän irti Päitsistäsi! Enska! on kerännyt joukon vinkkejä, joiden avulla kilpailija saa enemmän irti kilpailustaan. Älä kierrä turhaan, vaan ota kaikki hyöty irti ajostasi! Poikkea nähtävyyksillä! Aleksis Kiven kuolinmökki. Terve sielu terveessä ruumiissa vaatii myös ravintoa! Lähes reitin varrelle osuu Aleksis Kiven kuolinmökki. Tämä suomalaisen kirjallisuuden perustorppa on ohittamaton paikka, joten hengähdä hetkeksi ja poikkea ihailemaan! Alvar Aallon Jyväskylä. Älä aja ohi! Jyväskylässä pistäytyessään kannattaa kierrellä vähän enemmänkin, sillä kaupunki on täynnä Suuren Suomalaisen Arkkitehdin luomuksia. Päijänteen kansallispuisto. Hengähdä hetkeksi ja nauti kevättalvesta luonnon helmassa! Padasjoen tai Sysmän seutuvilta kannattaa koukata jäitä pitkin Päijänteen keskelle, missä on ainutlaatuinen kansallispuisto. Voit nähdä siellä mm. mäntyjä, kuusia ja muita puita. Muista, että kansallispuistossa täytyy taluttaa pyörää! Valtteri Salosen kolme pahinta uhkakuvaa: Kantonen, Kantonen ja Kantonen! Päitsille valmistautuva viime vuoden kolmospallilainen Valtteri Salonen lähtee kisaan luottavaisin mielin. - Ei minulla ole muita uhkaajia kuin Kantonen, Kantonen ja Kantonen. Sama pätee myös muihin kilpailijoihin. Esim. Miko Mellinin pahimmat uhkaajat ovat Kantonen, Kantonen ja Kantonen, Salonen selvittää näkemyksiään. Onko Kantonen sitten sellainen peikko kuin Salonen ennustaa? Sen näyttävät tulevat tapahtumat. Leponiemen kevättestit sujuivat upeasti! Kiersin Päijänteen parhaimmillaan kahdessa päivässä! Marko Leponiemen kevättestit Vetomies TM Racingin uudella kevytmoottoripyörällä ovat sujuneet hyvin. Viimeisissä testeissä hän ajoi peräti uuden kierrosennätyksen Päijänteen ympäriajon reitillä. - Kiersin kevään mittaan Päijännettä kaikkiaan kierrosta. Toiseksi viimeisin oli nopein: kulutin aikaa yötaukojen kera vain 2 vuorokautta ja 14 minuuttia. Tämä enteilee hyvää kisaa silmällä pitäen, Leponiemi tuumii.

8 Arkistojen aarteita Meik muistelee vuoden 1992 Päitsiä!! 1800 km umpihangessa! MEIK 60 V. SPESIAALIHAASTATTELU! Meik maalissa! Siihen aikaan ei tuuleteltu! Enska! tavoitti Leuan henkisestä valmennuksesta vastaavan tallipäällikkö, manageri ja enduron yleismies Meik Salounin, joka ystävällisesti tarjosi muutamia martineja Enskan! toimittajalle Swan-purjeveneensä kannella Monacon satamassa. Leppoisan seurusteluhetken aikana Meik kaivoi kajuutasta helmiäiskoristellun valokuva-albuminsa, jonka hän on tallentanut visusti aluksensa kassakaappiin. Albumi sisältää ennen näkemättömiä valokuvia vuoden 1992 Päijänteen ympäriajosta, johon Meik Salouni osallistui Kamoken värejä ylväästi kantaen! - Siihen aikaan pyörät olivat vielä rautaa ja miehet puuta, Meik muistelee. - Ei niin kuin nykyisin, kun kaikki ovat jotain ihme alumiinia ja muovia. - Startti tapahtui siihen aikaan ahtojäiden alta Kolera-altaasta, seitsemäntoista metrin syvyydestä. Mikäli kuljettaja ei saanut pyöräänsä meren pohjassa kymmenessä sekunnissa käymään, hänet hylättiin ja vietiin Senaatintorille jalkapuuhun koko kisan ajaksi. Meik muistelee, kuinka talvi 1992 oli ennätyskylmä. - Pakkasta oli -58 astetta koko kisan ajan. Kuskit olivat niin jäässä, että kun he nousivat pyöriensä päältä pois maalissa, monilta jäi jäätyneitä raajoja pyörään kiinni ilman että he itse huomasivat mitään. Mutta silloin ei valitettu. Kisareittikin oli ankara. Koko 1800-kilometrinen taival mentiin umpihangessa ja pysähtyä ei saanut turhan päiten. Vain pyörän korjauksen ajaksi sai seisahtua. - Jos pysähtyi ilman pätevää syytä, hylättiin heti ja joutui jalkapuuhun. Pyörät tankattiinkin vauhdissa siihen aikaan. Avustaja heitti huoltopaikalla kanisterin kuljettajalle, joka kaatoi bensat tankkiin miten taisi. Sitten taas mentiin täysiä. Syödä ei ehtinyt. Eikä kukaan valittanut. Ja pyörät olivat mitä olivat. - Mäntä piti vaihtaa kolmenkymmenen kilometrin välein. Itse tein kisan aikana neljä kertaa kiertokankiremontin ja vaihdoin kahdesti takaiskarin tiivisteet, ilman työkaluja! Se oli aivan tavallista siihen aikaan. Tehtiin vaan, eikä valitettu. Miten miehet sitten jaksoivat? - Kuntopohja oli rautaa. Kaikki olivat metsätöissä, suurpetojen metsästyksessä ja kaskenraivuulla karaistuneita ulkoilmaihmisiä. Nämä nykyiset kuskithan pitää viedä kantotuolilla nojatuolista pyörän päälle ja sittenkin ne hengästyvät. Yksi juttu oli, että siihen aikaan ei tiedetty paremmasta, niin ei osattu myöskään valittaa! Kalusto oli mitä oli, mutta miehet eivät valittaneet!

9 Valtteri salonen: Näen etiäisiä! Endurotähden shokkikokemus! Paranormaalit! Enska! tutkii! Valtteri Salonen heti Meksikosta palattuaan. Miehen terästynyt katse paljastaa, että yliminä on selvästi laajentunut. Takana oleva, asunsa perusteella Zeta-kartelliin kuuluva kuriiri ei liity tapaukseen. Endurotähti Valtteri Salonen kertoo löytäneensä itsestään uuden kyvyn! Hän näkee etiäisiä! - Se on totta. Näen etiäisiä, Salonen sanoo. - Tämä ihmeellinen kyky ilmeni minulle ensi kertaa Meksikon sixillä. Kolmantena päivänä ajoin autiomaassa harhaan, ilman eväitä. Olin jo aivan näännyksissäni, kun löysin lopulta jonkun kaktuksen ja muutamia sieniä syödäkseni. Sen jälkeen olen nähnyt tulevaisuuteen yhtä selvästi kuin HD-töllöä tuijottaisi. Etiäisten näkemisestä on ollut paljon hyötyä myös endurossa. - Pystyn katselemaan reittiä aina puoli kilometriä edeltä käsin. Näin voin ennakoida tulevat ajosuoritteeni, jättää jarrutukset viime tinkaan ja valita optimaaliset ajolinjat. Enskan! haastatteleman valeurheilulääkäri Carlos Castanjetin mukaan Valtterin tapaus ei ole poikkeuksellinen. Vastaavia on todettu maailmassa useita Oikaisuvaatimus: Surmanajaja Esa Juhani kiistää jyrkästi aikeensa yrittää kolmoisvolttia sivuvaunupyörällä. Hänen mukaansa koko Enskan! ykkösnumerossa ilmestynyt juttu oli täyttä huuhaata ja tyypillistä keltaisen lehdistön kuonaa, jossa ei ollut päätä eikä häntää. - Yksi idiootti otti joskus kuvan, kun kokeilin tämän idiootin idioottimaista pyörää ja siitä joku idiootti teki sitten vielä idioottimaisemman jutun, surmanajaja Esa muitakin. Hän mainitsee esimerkkinä asiaohjelmien ohjaaja Juhan af Grannin, jonka tiedetään käyttäneen poikkeuksellisia psyykkisiä kykyjään muun muassa keskustellessaan ulkoavaruuden asukkaiden kanssa. - Mutta tiede ei ole vielä riittävän kehittynyt kyetäkseen täysin selittämään näitä ilmiöitä, Castanjet toteaa. Moottoriliiton enduro-ongelmien kumoamiskomitean pääsihteeri Retz Kivl on tutkinut kaukokatsomisen urheilullista etiikkaa. Hänen mukaansa kyky on ongelmallinen, sillä se on jossain määrin ristiriidassa lajin perusluonteen kanssa. - Endurossahan on tarkoitus ajaa ns. sokkona. Toisaalta pätkät voi kävellä etukäteen, joten tällaisten psyykkisten apuvälineiden käyttö ei ole varsinaisesti kiellettyä lajisäännöstön nojalla. Onko se sitten moraalista, siihen en ota kantaa. Juhani väittää. - Täyttä idiotismia koko idiotismi! Enska! on kuitenkin eri mieltä. Enskan! toimituksen mukaan Esa Juhanin oma tajunnantila operoi eri tasolla kuin Enskan! huolellisesti editoidut ja moneen kertaan tarkastetut laatuartikkelit. Nämä kaksi eivät ole erilaisten semanttisten horisonttiensa vuoksi edes yhteismitallisia, joten Enskan! näkemyksen mukaan Enskan! näkemys on oikea.

10 Enska! daytonan synttäreillä!!! Enskan! seurapiiritoimittaja pääsi lähes ainoana median edustajan seuraamaan Daytona Motorsportin yksivuotissynttäreitä! Villeissä juhlissa riitti tapahtumia ja sattumuksia! Melkoiset bakkanaalit! OHO:Leuka vieraissa!!! Shokkiskandaali: kutsuilla Leuan nähtiin loppuillasta vetäytyneen nurkkaan herkistelemään täysin vieraan pyörän kanssa! Henkka Olenius esitteli keksintöään, hydraulivaimennettuja kävelysauvoja. Näillä sauvakävely on paljon rennompaa kuin tavallisilla, Henkka kehaisi uutuustuotettaan. Siivu myös verottajalle!!! Tungosta juhlien tanssilattialla. Illan musiikista vastasi oikealla näkyvä räp-duo White Niggas. Enskan! seura- ja piiritoimittaja Mike T. Wuolle. Kutsuvieraat ovat ottaneet jo osansa kakusta. Loppu lähetettiin verottajalle, kuten tapana on. Enska! Enska! on riippumaton kohuaikakausjulkaisu, joka ilmestyy, jos on ilmestyäkseen. Enska! julkaisee sille lähetettyjä juttuja, mikäli juttuaineiston sisältävään kirjekuoreen on liitetty 700 euroa palautuspostimerkkiä varten. Muussa tapauksessa se ottaa erivapauden tehdä mitä huvittaa. v.t. pää- ja toimittaja: M. T. Vuolle v.t. toimitussihteeri: Mika T. Vuolle v.t. kuvatoimittaja: M. Tapani Vuolle v.t. toimituksen juoksupoika: M. Vuolle v.t. grafiikka: T. Vuolle Levikkipäällikkö: S. Salonen Enska! paljastaa kaikki juurakot!

PLUS VAUHDISSA JUHLAKALUT. Juha Kankkunen valitsi juhlakisakseen Jyväskylän rallin 60-vuotissynttärit. SIVUT 24 25 KIMI OGIER

PLUS VAUHDISSA JUHLAKALUT. Juha Kankkunen valitsi juhlakisakseen Jyväskylän rallin 60-vuotissynttärit. SIVUT 24 25 KIMI OGIER PLUS KSML.FI/PLUS JYVÄSKYLÄN MMRALLI 29. 31.7. 2010 JUHLAKALUT Juha Kankkunen valitsi juhlakisakseen Jyväskylän rallin 60vuotissynttärit. SIVUT 24 25 KIMI Kimi Räikkönen pääsee ensimmäistä kertaa tutuille

Lisätiedot

HALUAN LOPETTAA! PANU LARNOS: Voivatko Jenni Dahlman- Räikkösen KAKSIVUOTIAS IHO-ONGELMAT! eläimet pahoin?! SALAINEN PAHE!

HALUAN LOPETTAA! PANU LARNOS: Voivatko Jenni Dahlman- Räikkösen KAKSIVUOTIAS IHO-ONGELMAT! eläimet pahoin?! SALAINEN PAHE! MARRASKUU 2009 Voivatko Jenni Dahlman- Räikkösen eläimet pahoin?! PANU LARNOS: HALUAN LOPETTAA! Huippumalli Kate Mossin IHO-ONGELMAT! Salkkari-Sepon SALAINEN PAHE! Katso yökötyskuvat! s.24 s.23 KAKSIVUOTIAS

Lisätiedot

Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa

Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa 1 Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa GUNILLA LADBERG 2 Sisällys Kääntäjän kommentti... 3 Pakolainen omassa maassaan... 5 Inger Koko elämäni muuttui kolmessa päivässä... 6 Mahdoton pako... 9 Klas Niin, se

Lisätiedot

bunny ho p e n d ur o Racing

bunny ho p e n d ur o Racing bunny ho p e n d ur o Racing POLKU NUMERO 2 CONTENTS Numero 2 BMX Racing.6 Hannu Salin.14 DH Cup #1.20 Ostajan opas.26 Kuka - Mitä - Miten.28 DH Cup #2.30 POLKU NUMERO 2/2011 Julkaisija: Vauhtilajien

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Club Renault de Finlande r.y. 1/2015 RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Puheenjohtajalta Turun Kuntotesti Ja Korjaus Oy Erikoistunut RENAULT-autojen huoltoihin ja korjauksiin. AutoCom-vikatesteri

Lisätiedot

Tampereen Voimistelijat

Tampereen Voimistelijat Tampereen Voimistelijat Ilmoitusliite Syksy 2013 voittivat kolmen eri lajin suomenmestaruuksia s. 4-5 Voimistelun harjoittelukeskus valmistui Tesomalle s. 7 Ilmoittaudu mukaan voimistelukouluun s. 21 Hei

Lisätiedot

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008 BMW Motorrad Mallistolehti 2008 VUODEN MALLIEN TIEDOT JA HINNAT YLÖS JA ETEENPÄIN: MENESTYSTARINA JATKUU TARPEELLISTA TEKNIIKKAA VALINNAN VAPAUS VARUSTEITA SINULLE, JOKA ET TYYDY VÄHÄÄN BMW ROAD SHOW Tervetuloa

Lisätiedot

Brittisportti. M.G. Car Club of Finland r.y. Osoite: c/o Kauko Ruuska, Hanuripolku 6 A 97 00420 Helsinki

Brittisportti. M.G. Car Club of Finland r.y. Osoite: c/o Kauko Ruuska, Hanuripolku 6 A 97 00420 Helsinki MGCCF - ensimmäiset 15 vuotta Vuosikokouksessa päätettyä Tapahtumia, ajokokemuksia Jensen-Healey -esittely Brittisportti Brittisportti on itsenäinen lehti, joka kootaan talkooperiaatteella. Lehden tavoitteena

Lisätiedot

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28 Man@gerin 10-vuotis juhlakausi alkaa pian Luvassa 10 tapahtumaa ennen vuosijuhlia Seuraa tiedoitusta asian tiimoilta Verkostoituminen, päivän sana SIVU 12 Opi kirjoittamaan tieteellisesti SIVU 19 KILTALEHTI

Lisätiedot

Olen ollut täällä nyt viikon, mutta ennen tätä päivää ei varsinaisesti ole tapahtunut mitään.

Olen ollut täällä nyt viikon, mutta ennen tätä päivää ei varsinaisesti ole tapahtunut mitään. 16.11.2257 : Babylon 5 Olen ollut täällä nyt viikon, mutta ennen tätä päivää ei varsinaisesti ole tapahtunut mitään. Kontaktihenkilöni, Babylon 5:n tiedeinstituutissa toimiva professori Muath Kalon (joka

Lisätiedot

protu s i s ä l l y s Kevään trendiaihe Panttilainaamo mainostaa aggressiivisesti metrossa.

protu s i s ä l l y s Kevään trendiaihe Panttilainaamo mainostaa aggressiivisesti metrossa. s i s ä l l y s 2 Pääkirjoitus 3 Uutiset 4 Lukijalta 5 Puheenjohtajalta 6 Kevätseuranta 8 Totuus rekrytoinnista Tiimit kootaan sokerihumalassa 10 Suuri tilinpäätösratsia Lohdutukseksi: paljon kuvia 15

Lisätiedot

MITÄ KUULUU SUOMEN KAIKKIEN AIKOJEN SUURIMMALLE KELKKATÄHDELLE, TONI HAIKOSELLE?

MITÄ KUULUU SUOMEN KAIKKIEN AIKOJEN SUURIMMALLE KELKKATÄHDELLE, TONI HAIKOSELLE? MITÄ KUULUU SUOMEN KAIKKIEN AIKOJEN SUURIMMALLE KELKKATÄHDELLE, TONI HAIKOSELLE? Toni Haikonen on kaikkien aikojen suurin suomalainen kelkkatähti. Haikonen tunnetaan edelleen Pohjois-Amerikassa lentävänä

Lisätiedot

SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa.

SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa. Haastattelussa Jani Tanhuanpää Tanhuanpää on 19 vuotias Kauhajoen Nummijärvellä asuva ATV motocrossin hallitseva Suomen Mestari. Tanhuanpää sijoittui myös EM sarjassa kuudenneksi, vaikka jättikin yhden

Lisätiedot

ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008

ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008 ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008 Ateenasta Spartaan juostava 246 km mittainen Spartathlon juostiin vuonna 2008 jo 27. kerran. Tämän vuoden Spartathlon muodostui kaikkien aikojen suomalaisjuhlaksi. Ennen tätä vuotta

Lisätiedot

SATHY Uutiset. Sathy Expo 2000. jymymenestys!

SATHY Uutiset. Sathy Expo 2000. jymymenestys! SATHY Uutiset SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry:n virallinen äänitorvi. 2000 numero 6/2000 Sathy Expo 2000 jymymenestys! Asiaa lehdestä ja Sathy Exposta

Lisätiedot

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012 39. vuosikerta Nr 2 heinäkuu 2012 Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Uutisia Uutisia Uutisia Uutisia Bembölen Kartingrata sai yhdeksän (9) vuoden jatkoajan

Lisätiedot

Lincoln Highway Centennial Tour

Lincoln Highway Centennial Tour EST. 1989 Cadillac Club ry jäsenjulkaisu nro 4 / 2014 Club Cadillac News Lincoln Highway Centennial Tour 1913 2013 25 Club years u TYKKÄÄ Cadillac Club Facebookissa Jotain pientä pukinkonttiin - Hannan

Lisätiedot

ERUN KUULUMISET 2/2009

ERUN KUULUMISET 2/2009 ERUN KUULUMISET 2/2009 Erun jäsenlehti Yhdistys Eru on perustettu vuonna 1985 ja sen tarkoituksena on edistää liveroolipelin, roolipelin ja näitä vastaavien sekä sivuavien alojen harrastusta. Lisäksi seura

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

KuPS:n riippumaton kannattajalehtiiii/2003. Samaa pachaa loppuun saakka... Näkyykö muita?!

KuPS:n riippumaton kannattajalehtiiii/2003. Samaa pachaa loppuun saakka... Näkyykö muita?! KuPS:n riippumaton kannattajalehtiiii/2003 II/2004 Samaa pachaa loppuun saakka... Näkyykö muita?! Ulkomailla - Maarianhamina/Bukarest Tapaaminen Pannuhuoneella Minne menet suomifutis? 2 Banzine II/04 PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

Pasilli 3/2012. Nelli Santala kesätöissä Helsingin postikeskuksessa s. 6. Rokualla pidettiin hauskaa yhdessä s. 14

Pasilli 3/2012. Nelli Santala kesätöissä Helsingin postikeskuksessa s. 6. Rokualla pidettiin hauskaa yhdessä s. 14 Pasilli 3/2012 Nelli Santala kesätöissä Helsingin postikeskuksessa s. 6 Rokualla pidettiin hauskaa yhdessä s. 14 1 Pasilli32012.indd 1 30.9.2012 22:38:33 Pasilli 3/2012 PAU Pasilan Osasto ry:n jäsenlehti

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä.

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä. Pääkirjoitus Koska tämä on Murros lehden ensimmäinen numero, en voi välttyä pohtimasta otsikon merkitystä. Onhan kyseessä hyvinkin konkreettisesti uusi alku, murroskausi. Kouluja fuusioituu, henkilökunta

Lisätiedot

ORIENTEERING MAGAZINE NUMBER ONE HALOKEENI 1/2014 (132) HUHTIKUU INOV-8 TRAIL CUP. TOSI-HISU. UUSI KAUSI OVELLA!

ORIENTEERING MAGAZINE NUMBER ONE HALOKEENI 1/2014 (132) HUHTIKUU INOV-8 TRAIL CUP. TOSI-HISU. UUSI KAUSI OVELLA! ORIENTEERING MAGAZINE NUMBER ONE HALOKEENI HUHTIKUU 1/2014 (132) INOV-8 TRAIL CUP. TOSI-HISU. UUSI KAUSI OVELLA! HALOKEENI MAGAZINE JULKAISIJA: TAMPEREEN PYRINNÖN SUUNNISTUSJAOSTO PYRINNÖN TOIMISTO: PYHÄJÄRVENKATU

Lisätiedot

Tentissä: PULMIA, VINKKEJÄ, TIETOA KUINKA SHAKKIA PELATAAN SHAKKINAPPULAT SYNTYVÄT KOTIMAISENA KÄSITYÖNÄ. Saatko kauramopon kiinni?

Tentissä: PULMIA, VINKKEJÄ, TIETOA KUINKA SHAKKIA PELATAAN SHAKKINAPPULAT SYNTYVÄT KOTIMAISENA KÄSITYÖNÄ. Saatko kauramopon kiinni? shakki! KUINKA SHAKKIA PELATAAN Saatko kauramopon kiinni? SHAKKINAPPULAT SYNTYVÄT KOTIMAISENA KÄSITYÖNÄ Tentissä: Suurmestarit TOMI NYBÄCK ja ALEKSANDRA KOSTENJUK AKI RIIHILAHTI: Shakista voi nauttia kuka

Lisätiedot

Helmikuu 2009. - taitokiekkoa vuodesta 1931 - ILVES Sanomat. Markus Seikola on SM-LIIGAN PELÄTYIN POMMITTAJA

Helmikuu 2009. - taitokiekkoa vuodesta 1931 - ILVES Sanomat. Markus Seikola on SM-LIIGAN PELÄTYIN POMMITTAJA - taitokiekkoa vuodesta 1931 - ILVES Sanomat Helmikuu 2009 Markus Seikola on SM-LIIGAN PELÄTYIN POMMITTAJA 2 3 - taitokiekkoa vuodesta 1931 - Ilves Hakametsän hallissa runkosarjassa La 21.2. 17.00 Ilves-Jokerit

Lisätiedot

Yrittäjän tarina ESIPUHE

Yrittäjän tarina ESIPUHE Yrittäjän tarina ESIPUHE Päätin kirjoittaa tämän teoksen jakaakseni kokemuksiani siitä, millaista on toimia yrittäjänä nuorelta iältä alkaen, ja kokemuksia siitä, millaista on haaveilla suuria haaveita

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002 1 LUKU 1 PLANEETTA GROZ...3 LUKU 2 LOHIKÄÄRMEKIVI...5 LUKU 3 HÄÄTÖ REVILISTÄ...7 LUKU 4 TOINEN LOHIKÄÄRME KIVI...10 LUKU 5 UUSI TEHTÄVÄ...12 LUKU 6 CANVIRIN LUOLASTO...15 LUKU 7 VIIMEINEN VALITTU...18

Lisätiedot

NUORTEN LEHTI NUORILLE #46. 13. Vuosikerta ISSN 1455-2574. Lehtiä ja puita WWW.CURLY.FI. www.curly.fi 3/2009 CURLY

NUORTEN LEHTI NUORILLE #46. 13. Vuosikerta ISSN 1455-2574. Lehtiä ja puita WWW.CURLY.FI. www.curly.fi 3/2009 CURLY NUORTEN LEHTI NUORILLE #46 3/09 2.10.2009 13. Vuosikerta ISSN 1455-2574 Surffailua sohvalta sohvalle Ekoilua Usko itseesi Venäläisessä kielikylvyssä Lehtiä ja puita WWW.CURLY.FI www.curly.fi 3/2009 CURLY

Lisätiedot