Valtion sulku- ja avokanavien sekä avattavien siltojen liikennekaudet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtion sulku- ja avokanavien sekä avattavien siltojen liikennekaudet"

Transkriptio

1 1 (12) Antopäivä: Voimaantulopäivä: Säädösperusta: Vesiliikennelaki (463/1996), 26 :n 2 momentti Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Muutostiedot: Tällä määräyksellä kumotaan Liikenneviraston määräykset valtion sulku- ja avokanavien sekä avattavien siltojen liikennekausista ja aukioloajoista (LIVI/3859/ /2017). Valtion sulku- ja avokanavien sekä avattavien siltojen liikennekaudet ja aukioloajat Sisällys 1 Soveltamisala Saimaan kanava Liikennekausi Aukioloajat Vesiliikenteen keskeyttäminen Muut kanavat ja avattavat sillat Liikennekausi Sulkukanavien aukioloajat Avokanavien ja erillisten avattavien siltojen aukioloajat Vesiliikenteen keskeyttäminen Voimaantulo Soveltamisala Tämä määräys koskee valtion sulku- ja avokanavien sekä avattavien siltojen liikennekausia ja aukioloaikoja. 2 Saimaan kanava 2.1 Liikennekausi Kanavien ja avattavien siltojen liikennesäännöstä annetun asetuksen (512/1991, jäljempänä asetus) mukaisesti liikennekauden pituudesta Saimaan kanavalla sovitaan kunakin vuonna jääolosuhteet huomioon ottaen Saimaan kanavan Suomen ja Venäjän valtuutettujen kesken. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom PL 320, TRAFICOM p Y-tunnus

2 2 (12) Väylävirasto ilmoittaa kanavan avaamisesta ja sulkemisesta Väyläviraston internetsivuilla. Avaamisesta ilmoitetaan vähintään vuorokausi ennen avaamispäivää ja sulkemisesta vähintään seitsemän vuorokautta ennen sulkemispäivää. 2.2 Aukioloajat Asetuksen mukaisesti liikennekauden aikana Saimaan kanava pidetään avoinna liikenteelle kaikkina vuorokauden aikoina. 2.3 Vesiliikenteen keskeyttäminen Asetuksen mukaisesti Väylävirasto voi välttämättömiksi katsomiensa korjaustöiden ajaksi tai muusta erityisestä syystä, kuultuaan mahdollisuuksien mukaan liikennöitsijöitä ja uittajia, keskeyttää vesiliikenteen. Keskeytyksestä ilmoitetaan Väyläviraston internetsivuilla. 3 Muut kanavat ja avattavat sillat 3.1 Liikennekausi Kanavat ja avattavat sillat pidetään kunakin vuonna avoinna vesiliikenteelle jääolosuhteiden salliessa siten kuin 3.2 ja 3.3 kohdissa tarkemmin määrätään. Kanavien ja avattavien siltojen avaamisesta ja sulkemisesta ilmoitetaan Väyläviraston internetsivuilla. 3.2 Sulkukanavien aukioloajat Keiteleen kanava Vaajakoski Kuhankoski Kuusa Kapeenkoski Paatela (palvelusulku) Toukokuun toinen perjantai (jääolosuhteiden salliessa) Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Paatelan palvelusulku on käytössä klo Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Paatelan palvelusulku on käytössä klo Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Paatelan palvelusulku on käytössä klo Itsepalvelusulut ovat käytössä ke - su klo Paatelan palvelusulku on käytössä tilauksesta ke - su klo Tilaus on tehtävä edellisenä arkipäivänä klo mennessä. Ammattiliikennettä (ennakkotilaus) ja Väyläviraston ennakkoon hyväksymän aikataulun mukaan kulkevaa matkustajaliikennettä palvellaan edellä mainittuina aukioloaikoina kaukokäyttöisesti Paatelan sululta kaikilla Keiteleen kanavan suluilla.

3 3 (12) Rautalammen reitti Kerkonkoski Kiesimä Neituri Kolu Toukokuun toinen perjantai (jääolosuhteiden salliessa) Sulut ovat käytössä klo Sulut ovat käytössä klo Sulut ovat käytössä klo Sulut ovat käytössä ke - su klo Ammattiliikennettä (ennakkotilaus) ja Väyläviraston ennakkoon hyväksymän aikataulun mukaan kulkevaa matkustajaliikennettä palvellaan edellä mainittuina aukioloaikoina palvelusulutuksin.

4 4 (12) Kalkkinen ja Vääksy Kalkkinen (itsepalvelusulku/ kaukokäyttösulku) Vääksy (palvelusulku) Toukokuun ensimmäinen perjantai (jääolosuhteiden salliessa) Kalkkisten itsepalvelusulku on käytössä klo Vääksyn palvelusulku on käytössä klo Kalkkisten itsepalvelusulku on käytössä klo Vääksyn palvelusulku on käytössä klo Kalkkisten itsepalvelusulku on käytössä klo Viikonloppuisin sulku on käytössä klo saakka. Vääksyn palvelusulku on käytössä klo Viikonloppuisin sulku on käytössä klo saakka Kalkkisten itsepalvelusulku on käytössä ke - su klo Vääksyn palvelusulku on käytössä tilauksesta ke - su klo Tilaus on tehtävä edellisenä arkipäivänä klo mennessä. Ammattiliikennettä (ennakkotilaus) ja Väyläviraston ennakkoon hyväksymän aikataulun mukaan kulkevaa matkustajaliikennettä palvellaan edellä mainittuina aukioloaikoina palvelusulutuksin.

5 5 (12) Kokemäenjoen vesistöalue Valkeakoski Lempäälä Toukokuun ensimmäinen perjantai (jääolosuhteiden salliessa) Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Muroleen palvelusulku on käytössä klo Murole (palvelusulku) Herraskoski (itsepalvelusulku) Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Muroleen palvelusulku on käytössä klo Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Muroleen palvelusulku on käytössä klo Viikonloppuisin sulku on käytössä kuitenkin klo saakka Itsepalvelusulut ovat käytössä ke - su klo Muroleen palvelusulku on käytössä tilauksesta ke - su klo Tilaus on tehtävä edellisenä arkipäivänä klo mennessä. Ammattiliikennettä (ennakkotilaus) ja Väyläviraston ennakkoon hyväksymän aikataulun mukaan kulkevaa matkustajaliikennettä palvellaan edellä mainittuina aukioloaikoina palvelusulutuksin.

6 6 (12) Iisalmen reitti ja Savon museokanavat Nerkoo Ahkiolahti Museokanavat: Kuivataipale Saarikoski Toukokuun toinen perjantai Nerkoon ja Ahkiolahden sulut ovat käytössä klo Kuivataipaleen ja Saarikosken sulut ovat käytössä avovesikaudella ympäri vuorokauden Nerkoon ja Ahkiolahden sulut ovat käytössä klo Kuivataipaleen ja Saarikosken sulut ovat käytössä avovesikaudella ympäri vuorokauden Nerkoon ja Ahkiolahden sulut ovat käytössä klo Kuivataipaleen ja Saarikosken sulut ovat käytössä avovesikaudella ympäri vuorokauden Nerkoon ja Ahkiolahden sulut ovat käytössä ke - su klo Kuivataipaleen ja Saarikosken sulut ovat käytössä avovesikaudella ympäri vuorokauden. Ammattiliikennettä (ennakkotilaus) ja Väyläviraston ennakkoon hyväksymän aikataulun mukaan kulkevaa matkustajaliikennettä palvellaan edellä mainittuina aukioloaikoina palvelusulutuksin. Kuivataipaleen ja Saarikosken suluilla ei järjestetä palvelusulutuksia.

7 7 (12) Pielisen reitti Joensuu Kaltimo Kuurna (kaukokäyttösulkuja) Toukokuun toinen perjantai (jääolosuhteiden salliessa) Sulut ovat käytössä Joensuun sululta klo Sulut ovat käytössä Joensuun sululta klo Sulut ovat käytössä Joensuun sululta klo Sulut ovat käytössä Joensuun sululta klo Ammattiliikennettä (ennakkotilaus) ja Väyläviraston ennakkoon hyväksymän aikataulun mukaan kulkevaa matkustajaliikennettä palvellaan edellä mainittuina aukioloaikoina kaukokäyttöisesti Joensuun sululta. Heinäveden reitti ja Tahkonreitti Pilppa Vihovuonne Kerma Karvio Toukokuun toinen perjantai (jääolosuhteiden salliessa) Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Varistaipaleen ja Taivallahden palvelusulut ovat käytössä klo Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Varistaipale Taivallahti (palvelusulkuja) Varistaipaleen ja Taivallahden palvelusulut ovat käytössä klo Karjalankoski Juankoski Lastukoski Itsepalvelusulut ovat käytössä klo Varistaipaleen ja Taivallahden palvelusulut ovat käytössä klo Itsepalvelusulut ovat käytössä ke - su klo Varistaipaleen ja Taivallahden palvelusulut ovat käytössä tilauksesta ke - su klo Tilaus on tehtävä edellisenä arkipäivänä klo mennessä. Ammattiliikennettä (ennakkotilaus) ja Väyläviraston ennakkoon hyväksymän aikataulun mukaan kulkevaa matkustajaliikennettä palvellaan edellä mainittuina aukioloaikoina palvelusulutuksin.

8 8 (12) Taipale ja Konnus Taipale Konnus (kaukokäyttösulkuja) tai vähintään Saimaan kanavan liikennekauden aikana Sulut ovat käytössä ympäri vuorokauden. Taipaleen sulun maantiesiltaa ei avata yksinomaan vapaa-ajan liikenteelle ma - pe klo ja Sulkukanavien avaamispäivämäärät vesiliikennekauden alussa ovat ohjeellisia. Sulkukanavat avataan jääolosuhteiden salliessa. Vuosittain avaamispäivämäärät ilmoitetaan Väyläviraston internetsivuilla. Ammattiliikennettä palvellaan myös muina kuin tässä kohdassa mainittuina kellonaikoina liikennekauden aikana. Sulutus on tilattava etukäteen edellisen työpäivän aikana. Liikennekauden ulkopuolella sulkukanavien kautta kulkeminen on ammattiliikenteelle mahdollista ilmoitetun aukioloajan jälkeen ma - pe klo , jos jääolosuhteet sen sallivat eivätkä huoltotoimenpiteet ole sulunkäytölle esteenä. Aluksen on seitsemän vuorokautta etukäteen varmistettava Väylävirastosta, onko sulkukanavan kautta kulkeminen mahdollista. 3.3 Avokanavien ja erillisten avattavien siltojen aukioloajat Avokanavat ovat avoinna vesiliikenteelle avovesikauden aikana kaikkina vuorokauden aikoina. Sillat avataan vesiliikenteelle seuraavasti: Kyrönsalmen sillat Vihtakannan silta tai vähintään Saimaan kanavan liikennekauden aikana Sillat avataan vain tilauksesta. Sillan avaus on tilattava puhelimitse noudattaen sillan luona olevalla ilmoitustaululla, kuulutuksella tai muulla tavalla annettuja ohjeita. Sillat ovat miehittämättömiä.

9 9 (12) Peltosalmen silta lisalmen reitin kanavien aukioloaikojen mukaan Silta avataan vain tilauksesta. Maanantaista perjantaihin siltaa ei avata vapaa-ajan liikenteelle klo ja Sillan avaus on tilattava puhelimitse noudattaen sillan luona olevalla ilmoitustaululla, kuulutuksella tai muulla tavalla annettuja ohjeita. Silta on miehittämätön. Silta avataan ammattiliikenteelle myös Iisalmen reitin aukioloaikojen ulkopuolella. Sillan avaukset on tilattava etukäteen edellisen työvuoron aikana klo Pirtinvirran silta Silta avataan vain tilauksesta. Sillan avaus on tilattava Taipaleen kanavalta joko puhelimitse tai VHF-radiopuhelimella kanava 11. Silta on miehittämätön. Reposaaren silta Silta avataan vain tilauksesta. Sillan avaus on tilattava vähintään 2 vuorokautta aikaisemmin puhelimitse noudattaen sillan luona olevalla ilmoitustaululla, kuulutuksella tai muulla tavalla annettuja ohjeita. Silta on miehittämätön. Kaltimon silta Pielisjoen rautatiesilta Suvantosilta Uimasalmen sillat Sirkkalan silta Ylisoutajan silta Pielisen reitin kanavien aukioloaikana Sillat avataan vain tilauksesta. Sillan avaus on tilattava puhelimitse tai VHF-radiopuhelimella noudattaen sillan luona olevalla ilmoitustaululla, kuulutuksella tai muulla tavalla annettuja ohjeita. Sillat ovat miehittämättömiä ja ne avataan kaukokäyttöisesti Joensuun sululta. Kellosalmen silta Vääksyn kanavan aukioloaikana Silta on käytössä Vääksyn kanavan aukioloaikana. Silta on itsepalvelusilta.

10 10 (12) Virtasalmen silta Toukokuun toinen perjantai Silta on käytössä klo Silta on käytössä klo Silta on käytössä klo Silta on käytössä ke-su klo Silta on itsepalvelusilta. Lillholmenin silta Silta on avattavissa klo Silta avautuu klo puolen tunnin välein edellyttäen, että tilaus sillan avauksesta on tehty ennen haluttua avausaikaa Silta on avattavissa klo Silta avautuu puolen tunnin välein edellyttäen, että tilaus sillan avauksesta on tehty ennen haluttua avausaikaa. Tikkalansaaren silta Avovesikauden aikana Silta avataan vain tilauksesta. Silta avataan junaliikenteen salliessa. Sillan avaus on tilattava Taipaleen kanavalta joko puhelimitse tai VHF-radiopuhelimella kanava 11. Pohjan sillat Jääolosuhteiden salliessa Sillat avataan vain tilauksesta. Tilaus on tehtävä vähintään 60 minuuttia ennen sillan avausta. Sillat avataan yksinomaan vapaa-ajan liikenteelle klo , pois lukien ma - pe klo , jolloin siltoja ei avata yksinomaan vapaaajan liikenteelle.

11 11 (12) Strömman silta Silta avataan ammattiliikenteelle ympäri vuorokauden Silta avataan vain tilauksesta. Tilaus on tehtävä vähintään 60 minuuttia ennen sillan avausta. Silta avataan vapaa-ajan liikenteelle seuraavasti: Silta avataan ma - su klo Silta avataan ma - su klo Silta avataan ma - su klo Sillan avaamispäivämäärä vesiliikennekauden alussa on ohjeellinen. Silta avataan jääolosuhteiden salliessa. Väylävirasto tiedottaa vuosittain avaamispäivämäärästä. Sillan kautta kulkeminen on mahdollista ammattiliikenteelle liikennekauden ulkopuolella ma - pe klo , jos jääolosuhteet sen sallivat. Sillan avaus on tilattava etukäteen noudattaen Väyläviraston antamia ohjeita. Hevossalmen silta Toukokuun ensimmäinen perjantai Silta avataan ma - su klo Silta avataan päivittäin puolen tunnin välein, aina tasatunnilla ja 30 minuuttia yli tasatunnin. Sillan kautta kulkeminen on mahdollista liikennekauden ulkopuolella ma - pe klo jälkeen, jos jääolosuhteet sen sallivat. Sillan avaus on tilattava etukäteen noudattaen sillan luona olevalla ilmoitustaululla annettuja ohjeita.

12 12 (12) Visuveden silta Toukokuun ensimmäinen perjantai Silta avataan klo Silta avataan klo Silta avataan klo Viikonloppuisin (pe-su) silta avataan kuitenkin klo saakka Silta avataan ma - su klo Silta avataan vain tilauksesta. Sillan kautta kulkeminen on mahdollista ammattiliikenteelle liikennekauden ulkopuolella ma - pe klo , jos jääolosuhteet sen sallivat. Sillan avaus on tilattava etukäteen noudattaen sillan luona olevalla ilmoitustaululla annettuja ohjeita. 3.4 Vesiliikenteen keskeyttäminen Asetuksen mukaisesti Väylävirasto voi keskeyttää vesiliikenteen: 1) vesistön säännöstelyjuoksutusten ajaksi Taipaleen, Konnuksen, Ahkiolahden, Nerkoon, Lempäälän sekä Kalkkisten kanavilla tai 2) välttämättömiksi katsomiensa korjaustöiden ajaksi tai muusta erityisestä syystä, kuultuaan mahdollisuuksien mukaan liikennöitsijöitä ja uittajia. Keskeytyksestä ilmoitetaan Väyläviraston internetsivuilla. 4 Voimaantulo Tämä määräys tulee voimaan 15 heinäkuuta Olli Lindroos pääjohtajan sijainen Matti Latvalahti merenkulkujohtajan sijainen

Merenkulkulaitos 6/

Merenkulkulaitos 6/ Merenkulkulaitoksen TIEDOTULEHTI Merenkulkulaitos 6/26.4.2007 KANAVIEN JA AVATTAVIEN ILTOJEN LIIKENNEKAUDET JA AUKIOLOAJAT Merenkulkulaitos on 24.4.2007 tekemällään päätöksellä uudistanut määräykset valtion

Lisätiedot

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/ KANAVIEN AUKIOLOAJAT

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/ KANAVIEN AUKIOLOAJAT Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/8.4.1998 KANAVIEN AUKIOLOAJAT Merenkulkulaitos on 2.4.1998 tekemällään päätöksellä muuttanut valtion sulku- ja avokanavien sekä avattavien siltojen liikennekausista

Lisätiedot

Liikennevirasto MÄÄRÄYS Antopäivä: 30.4.2013 Dnro: 2220/100/2013

Liikennevirasto MÄÄRÄYS Antopäivä: 30.4.2013 Dnro: 2220/100/2013 Liikennevirasto MÄÄRÄYS Antopäivä: 30.4.2013 Dnro: 2220/100/2013 Sisältöalue: Sulku- ja avokanavien sekä avattavien siltojen liikennekaudet ja aukioloajat Säädösperusta: Vesiliikennelaki (463/1996) 26

Lisätiedot

Keskushallinto, väylätekninen yksikkö Järvi-Suomen merenkulkupiiri

Keskushallinto, väylätekninen yksikkö Järvi-Suomen merenkulkupiiri -,.-: -I- W. Merenkulkulaitos Merenkulkulaitoksen TIEDOTULEHTI 4/20.4.2005 KANAVALIIKENNEMÄÄRÄYKET Merenkulkulaitos on 18.4.2005 tekemällaan päätöksellä uudistanut määräykset valtion sulkuja avokanavien

Lisätiedot

KANAVALIIKENNEMÄÄRÄYKSET

KANAVALIIKENNEMÄÄRÄYKSET Määräyskirje 1 (1) 19.4.2010 Dnro 2371/1003/2010 KANAVALIIKENNEMÄÄRÄYKSET Korvaa tiedotuslehdet 3/14.4.2008 ja 6/8.5.2006 ISSN 1455-9048 Asiaa koskevat tiedustelut: Vesiväylätekninen yksikkö Liikennevirasto

Lisätiedot

Kimolan kanavahanke. Tilannekatsaus Edunvalvontapäällikkö Petteri Portaankorva

Kimolan kanavahanke. Tilannekatsaus Edunvalvontapäällikkö Petteri Portaankorva Kimolan kanavahanke Tilannekatsaus Kimolan kanava 50 vuotta Kimolan uittokanava on vuodesta 1966 lähtien yhdistänyt Konniveden kaakkoisosassa sijaitsevan Pohjanlahden ja Pyhäjärven luoteisosassa sijaitsevan

Lisätiedot

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus 1 (6) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009), 15 :n 3 momentti ja 18

Lisätiedot

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat 1 (37) Antopäivä: 6.3.2018 Voimaantulopäivä: 15.3.2018 Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 3 momentti Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa Liikenteen turvallisuusviraston määräyksen luotsattavista

Lisätiedot

ja vesirakennushallituksessa ore parhaillaaruvireillä kaksi erillistä "museohanketta", tiemuseo ja kanava.museo...

ja vesirakennushallituksessa ore parhaillaaruvireillä kaksi erillistä museohanketta, tiemuseo ja kanava.museo... KERT0~US VIRKAMATKASTA ITÄ-SUOl\'fEN. KANAVILLE 4-5/2 978 T~e- / ja vesirakennushallituksessa ore parhaillaaruvireillä kaksi erillistä "museohanketta", tiemuseo ja kanava.museo... ~älkimmäistä suunnittelemaan

Lisätiedot

15.5.2015. Saimaa VTS Master s Guide

15.5.2015. Saimaa VTS Master s Guide 15.5.2015 Saimaa VTS Master s Guide 2 Sisällysluettelo 1 ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN... 3 2 VTS-ALUE... 3 3 LIIKENNEILMOITUKSET... 3 3.1 Vaadittavat ilmoitukset... 3 3.2 Avatattavat sillat...

Lisätiedot

Voimassa: toistaiseksi LUONNOS

Voimassa: toistaiseksi LUONNOS 1 (49) Antopäivä: xx.x.2016 Voimaantulopäivä: 1.10.2016 Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 3 momentti Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Kumoaa määräyksen: Luotsattavat

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Esa Sirkiä, dipl.ins. / MKL Väylänpito Itä-Hämeen liiton vesiliikenneseminaari 2008 Heinola

Esa Sirkiä, dipl.ins. / MKL Väylänpito Itä-Hämeen liiton vesiliikenneseminaari 2008 Heinola Sisävesiliikenne ja väylät näkymät ja mahdollisuudet Esa Sirkiä, dipl.ins. / MKL Väylänpito Itä-Hämeen liiton vesiliikenneseminaari 2008 Heinola 6.5.2008 Sisältö Sisävesi-infrastruktuuri Liikenne sisävesillä

Lisätiedot

Jarmo Solja. Kommodorin mietteitä

Jarmo Solja. Kommodorin mietteitä Jarmo Solja Kommodorin mietteitä Hohoo! Ei enää takanurkkapaikkaa vaan ihan Puuskan ja vieläpä SuperPuuskan paalupaikalle. Yksi viiva bucket list :aan lisää. Eli toisinsanoen allekirjoittaneelle suotiin

Lisätiedot

MÄÄRÄYSLUONNOS Poikkeukset kuljettajaopetuksen vähimmäismääristä ja pimeällä ajamisen opetukseen soveltuva ajankohta

MÄÄRÄYSLUONNOS Poikkeukset kuljettajaopetuksen vähimmäismääristä ja pimeällä ajamisen opetukseen soveltuva ajankohta 1 (5) Antopäivä: xx.xx.2013 Säädösperusta: Ajokorttilaki (386/2011) 37 Voimaantulopäivä: 10.6.2013 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Tällä määräyksellä kumotaan Ajoneuvohallintokeskuksen ohje 19/2008

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS 1 (5) Antopäivä: 5.6.2019 Voimaantulopäivä: 6.6.2019 Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017) 131 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot: Tällä määräyksellä

Lisätiedot

Ohje säännöllisen henkilöliikenteen muutostietojen ilmoittamisesta

Ohje säännöllisen henkilöliikenteen muutostietojen ilmoittamisesta 1 (4) Antopäivä: 21.3.2019 Voimaantulopäivä: 21.3.2019 Lainsäädäntö, johon ohje perustuu: Laki liikenteen palveluista (2017/320) Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: säännöllisen henkilöliikenteen muutostietojen

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS 1 (5) Antopäivä: x.x.2019 Voimaantulopäivä: x.x.2019 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017), II osan 13 luvun 2 Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot:

Lisätiedot

Voimassa: toistaiseksi

Voimassa: toistaiseksi Määräysluonnos 1 (1) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: 13.11.2014 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Tämä ilmailumääräys on annettu ilmailulain xx/2014 11 :n nojalla. Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö:

Lisätiedot

Hyväksyttyjen luokituslaitosten antamia luokitusmerkintöjä vastaavat suomalaiset jääluokat ja jääluokan vahvistaminen

Hyväksyttyjen luokituslaitosten antamia luokitusmerkintöjä vastaavat suomalaiset jääluokat ja jääluokan vahvistaminen L MääräysLUONNOS 1 (11) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki alusten jääluokista ja jäänmurtaja-avustuksesta (1121/2005) 4 :n 2 momentti ja

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

Henkilö- ja tavarakuljetukset Saimaalla

Henkilö- ja tavarakuljetukset Saimaalla Henkilö- ja tavarakuljetukset Saimaalla Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 2016 26.10.2016 Vienti Saimaalta: kohdesatamat 26.10.2016 Tero Sikiö 2 Tuonti Saimaalle: lähtösatamat 26.10.2016 Tero Sikiö

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS LUO Määräys 1 (5) Asianumero Antopäivä: 10.10.2014 Säädösperusta: Ilmailulaki (1194/2009) 45 Voimaantulopäivä: 14.10.2014 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot: Tällä

Lisätiedot

Lisäksi on tarpeen selventää non-solas-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaanliikenteen matkustaja-alusten vakavuusvaatimuksia.

Lisäksi on tarpeen selventää non-solas-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaanliikenteen matkustaja-alusten vakavuusvaatimuksia. PerustelumuistioLUONNOS 1 (5) 19.9.2019 Alusten vakavuus TRAFICOM/193813/03.04.01.00/2019 Määräyksen tausta ja säädösperusta Aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä annetun lain (1686/2009;

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin PALI -palveluliikenne

Iisalmen kaupungin PALI -palveluliikenne Iisalmen kaupungin PALI -palveluliikenne Palveluliikenne on avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan tarvittaessa kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa, kuin se vain

Lisätiedot

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä 1 (6) Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 15. päivänä heinäkuuta 2019 määrää 7. päivänä marraskuuta 2014 annetun sähköisen viestinnän palveluista

Lisätiedot

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM Kimolan kanava Vesiväylän ja satamien kehittäminen, DI & KTM Kimolan kanava 50 vuotta Kimolan uittokanava on vuodesta 1966 lähtien yhdistänyt Konniveden kaakkoisosassa sijaitsevan Pohjanlahden ja Pyhäjärven

Lisätiedot

Sisävesialueiden perinnekohteiden inventointi ja kuntokartoitus v Vuoksi pohjoisosat, Kokemäen ja Oulujoen vesistöalue

Sisävesialueiden perinnekohteiden inventointi ja kuntokartoitus v Vuoksi pohjoisosat, Kokemäen ja Oulujoen vesistöalue INVENTOINTIRAPORTTI Sisävesialueiden perinnekohteiden inventointi ja kuntokartoitus v. 2017 Vuoksi pohjoisosat, Kokemäen ja Oulujoen vesistöalue Arkeologiset kenttäpalvelut Vesa Laulumaa ja John Lagerstedt

Lisätiedot

Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ. Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006

Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ. Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006 1 (6) Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006 Viestintävirasto on määrännyt 23 päivänä toukokuuta 2003 annetun viestintämarkkinalain (393/2003) 52 ja 129

Lisätiedot

Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015

Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015 Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015 Tehy, Edunvalvontatoimiala Muutoksia säännölliseen työaikaan Tasoittumisjakso Säännöllisen työajan tulee tasoittua kahden, kolmen taikka neljän viikon

Lisätiedot

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp KVTES yleistyöaika Keskeytysmääräykset sisältävät 7.5.2018 voimaantulevat yleistyöaikamääräykset JHL koulutus/mp Määräysten voimaantulo Määräykset korvaavat KVTES III luvun 7, 14 ja 15 yleistyöaikaa koskevat

Lisätiedot

I I I I I I I I I I I I I I [1 I I I I

I I I I I I I I I I I I I I [1 I I I I on [1 KE TELEEN-PÄJÄNT EEN KANAVA Selostus yleissuunnitelmasta ja siihen liittyvistä vaihtoehdoi sta YLESTÄ Keiteleen-Päijänteen kanavan yleissuunnitelrnaan sisältyy vielä vaihtoehtoja välillä Paatela-Kuusa..

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje. Sisällys

KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje. Sisällys KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) 7.5.2018 voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje Sisällys 1 Yleistyöaikaa koskevat määräykset poissaolon vaikutuksesta työaikaan... 2 2 Säännöllinen

Lisätiedot

SUOMI. Lippujen hinnat

SUOMI. Lippujen hinnat SUOMI Lippujen hinnat Kausiliput HSL-kuntien asukkaille HSL-sovelluksella liput aikuisille ja opiskelijoille B B C D B C C D B C D B C D 30 vrk kertaosto 59,70 107,50 98,00 115,80 156,40 30 vrk jatkuva

Lisätiedot

Pielisjoen ranta-asukkaiden haastattelut Yhteenveto tuloksista. Marja Wuori

Pielisjoen ranta-asukkaiden haastattelut Yhteenveto tuloksista. Marja Wuori Pielisjoen ranta-asukkaiden haastattelut Yhteenveto tuloksista Marja Wuori Sisältö Yleistä Haastateltavat Virkistyskäyttö Kokemukset vedenkorkeuksista Yleistä Yläosa: Uimaharju-Kaltimo Keskiosa: Kaltimo-Kuurna

Lisätiedot

poissaolo Viikoittainen ylityöraja viikolla tai tasoittumisjaksolla, jossa on hyväksyttävä

poissaolo Viikoittainen ylityöraja viikolla tai tasoittumisjaksolla, jossa on hyväksyttävä KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 3 1 (11) 7.5.2018 voimaan tulevien toimistotyöaikamääräysten soveltamisohje Sisällys 1 Toimistotyöaikaa koskevat määräykset poissaolon vaikutuksesta työaikaan... 2 2 Säännöllinen

Lisätiedot

Saimaan kanavan ja muiden sulkukanavien liikennetilasto 2009

Saimaan kanavan ja muiden sulkukanavien liikennetilasto 2009 1 2010 Liikenneviraston tilastoja Statistik från Trafikverket Statistics from the Finnish Transport Agency Saimaan kanavan ja muiden sulkukanavien liikennetilasto 2009 Statistik över trafiken genom Saima

Lisätiedot

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto Määräys 1 (6) Antopäivä: 22.1.2013 Voimaantulopäivä: 24.1.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös 2011/291/EU Euroopan laajuisen tavanomaisen

Lisätiedot

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/ Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/20.6.2000 LUOTSAUSOHJEET S Merenkulkulaitos on 14.6.2000 antanut luotsauslain (90/1998) 14 :nja luotsausasetuksen (92/1998) 10 :n nojalla uudet luotsausohjeet. Ohjeet

Lisätiedot

Määräys 1 (6) Voimassa: Toistaiseksi

Määräys 1 (6) Voimassa: Toistaiseksi Määräys 1 (6) Antopäivä: 22.12.2011 Voimaantulopäivä: 01.01.2012 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa LIMO 3, LIMO 4 sekä LIMO 2 lukuunottamatta

Lisätiedot

KOTKA VTS MASTER'S GUIDE

KOTKA VTS MASTER'S GUIDE 1 (5) KOTKA VTS MASTER'S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 ja Valtioneuvoston asetuksella alusliikennepalvelusta 763/2005 ja 1798/2009. ALUSLIIKENNEPALVELUUN

Lisätiedot

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM Kimolan kanava Vesiväylän ja satamien kehittäminen, DI & KTM Kimolan kanava 50 vuotta Kimolan uittokanava on vuodesta 1966 lähtien yhdistänyt Konniveden kaakkoisosassa sijaitsevan Pohjanlahden ja Pyhäjärven

Lisätiedot

INFOTILAISUUS LIIKENNEPALVELULAIN VAIKUTUKSESTA VAMMAISPALVELULAIN MUKAISIIN KULJETUSPALVELUIHIN

INFOTILAISUUS LIIKENNEPALVELULAIN VAIKUTUKSESTA VAMMAISPALVELULAIN MUKAISIIN KULJETUSPALVELUIHIN INFOTILAISUUS LIIKENNEPALVELULAIN VAIKUTUKSESTA VAMMAISPALVELULAIN MUKAISIIN KULJETUSPALVELUIHIN Tampere 19.6.2018 1 OHJELMA - Tilaisuuden avaus - Vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut ja liikennepalvelulain

Lisätiedot

Juha Nurmi ja veneilyjaosto

Juha Nurmi ja veneilyjaosto Juha Nurmi ja veneilyjaosto 9.10.2017 Kulku mereltä Saimaan kanavan kautta tai kumikanavana pyörien päällä Suomen suurin sisävesistö Saimaan syväväylän kulkusyvyys on 4,35m ja aluksen max korkeus on 24,5

Lisätiedot

Määräys 64 B/2018 M taajuusalueen MHz verkkotoimilupien huutokaupasta

Määräys 64 B/2018 M taajuusalueen MHz verkkotoimilupien huutokaupasta Määräys 64B/2018 1 (7) Määräys 64 B/2018 M taajuusalueen 3410-3800 MHz verkkotoimilupien huutokaupasta Annettu Helsingissä 11. päivänä heinäkuuta 2018 Viestintävirasto määrää sähköisen viestinnän palveluista

Lisätiedot

Alusten päiväkirjat ja niihin tehtävät merkinnät

Alusten päiväkirjat ja niihin tehtävät merkinnät luonnosluonnos Määräysluonnos 1 (8) Antopäivä: xx.xx.201x Voimaantulopäivä: xx.xx.201x Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Merilaki (674/1994), 18 luvun 2 :n 4 momentti, 3 :n 4 momentti ja 4 :n 6 momentti

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä huhtikuuta 1996 N:o

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä huhtikuuta 1996 N:o SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1996 Julkaistu Helsingissä 18 päivänä huhtikuuta 1996 N:o 258 259 SISÄLLYS N:o Sivu 258 Asetus lohenkalastusta koskevista rajoituksista Suomen aluevesillä ja kalastusvyöhykkeellä

Lisätiedot

Muuttuvat KVTES:n jaksotyöaikamääräykset

Muuttuvat KVTES:n jaksotyöaikamääräykset Muuttuvat KVTES:n jaksotyöaikamääräykset sisältö kunnallinen henkilöstö työaikamuodoittain 2013... 3 Muuttuvat asiat... 4 Mikä esimerkiksi pysyy ennallaan... 4 Työhyvinvointi... 5 Ergonominen työvuorosuunnittelu...

Lisätiedot

Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97)

Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97) 1 (5) Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97) Työneuvoston lausunto työaikalain (605/1996) vuorotyön määritelmästä. Annettu valtiovarainministeriön henkilöstöosaston pyynnöstä 22 päivänä huhtikuuta 1998.

Lisätiedot

Erikoisalusten turvallisuus

Erikoisalusten turvallisuus 1 (10) Antopäivä: x.x.2012 Voimaantulopäivä: [1.1.2013] Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009) 22 :n 2 ja 6 momentti Muutostiedot:

Lisätiedot

Aluksen lastiviiva ja varalaita

Aluksen lastiviiva ja varalaita PerustelumuistioLUONNOS 1 (5) 19.9.2019 Aluksen lastiviiva ja varalaita TRAFICOM/84663/03.04.01.00/2019 Määräyksen tausta ja säädösperusta Aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä

Lisätiedot

Kyytineuvo puh. 015 194 6000

Kyytineuvo puh. 015 194 6000 MIKKELIN KAUPUNGIN MATKOJENYHDISTELYKESKUS KYYTINEUVO KULJETUSPALVELUOHJE VAMMAISPALVELULAIN TAI SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJÄLLE Kyytineuvo puh. 015 194 6000 2 Hyvä kuljetuspalveluasiakas!

Lisätiedot

Oppilaitosten ja näytön vastaanottajien hyväksymisvaatimukset sekä näyttöjen järjestäminen rautatieliikenteessä

Oppilaitosten ja näytön vastaanottajien hyväksymisvaatimukset sekä näyttöjen järjestäminen rautatieliikenteessä 1 (5) Antopäivä: 15.5.2018 Voimaantulopäivä: 1.7.2018 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017) II osan 8 luvun 1 :n 3 momentti, 2 :n 5 momentti, 3 :n 4 momentti ja 6

Lisätiedot

- palveluliikennettä kaikille. Leppävirran alueen taksibussilinjat ja PALI-auto koulupäivinä

- palveluliikennettä kaikille. Leppävirran alueen taksibussilinjat ja PALI-auto koulupäivinä - palveluliikennettä kaikille Leppävirran alueen taksibussilinjat ja PALI-auto koulupäivinä Aikataulu voimassa 10.8.2017 1.6.2018 Keskustan tilausliikenne liikennöi oheisen aikataulun mukaan tilausten

Lisätiedot

MASTER'S GUIDE. Alusliikennepalvelut ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN VTS-KESKUSTEN SIJAINNIT JA TOIMINTA-AJAT

MASTER'S GUIDE. Alusliikennepalvelut ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN VTS-KESKUSTEN SIJAINNIT JA TOIMINTA-AJAT MASTER'S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 ja Valtioneuvoston asetuksella alusliikennepalvelusta 763/2005 ja 1798/2009. ALUSLIIKEEPALVELUU

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus (ns. ANTTILA)

Valtioneuvoston asetus (ns. ANTTILA) Annettu Helsingissä 28 päivänä maaliskuuta 2008 Valtioneuvoston asetus (ns. ANTTILA) lohenkalastuksen rajoituksista Pohjanlahdella ja Simojoessa Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa-

Lisätiedot

Ajoneuvoyhdistelmien tekniset vaatimukset

Ajoneuvoyhdistelmien tekniset vaatimukset 1 (14) Antopäivä: 14.1.2019 Voimaantulopäivä: 21.1.2019 Säädösperusta: Ajoneuvolaki (1090/2002) 27 a 2 mom. Voimassa: Toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot: - Ajoneuvoyhdistelmien

Lisätiedot

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi Määräysluonnos 1 (9) Antopäivä: 01.x.2013 Voimaantulopäivä: x.x.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös Euroopan laajuisen tavanomaisen rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus 1 (6) Antopäivä: 26.6.2014 Voimaantulopäivä: 1.8.2014 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009), 15 :n 3 momentti ja 18 :n 1 momentti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveystoimiala Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveystoimiala Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 6 Kallion ja Vuosaaren terveysasemien väliaikainen sulkeminen HEL 2017-008474 T 06 00 00 Päätös päätti, että alla mainituilla terveysasemilla ei ole avoterveydenhuollon

Lisätiedot

Joustavan työajan käyttö hautaustoimessa. 27.10.2010 vt. puistopäällikkö Sirpa Alanne

Joustavan työajan käyttö hautaustoimessa. 27.10.2010 vt. puistopäällikkö Sirpa Alanne Joustavan työajan käyttö hautaustoimessa 27.10.2010 vt. puistopäällikkö Sirpa Alanne kirvestes 160 (160.1 ja 211 ) Yleinen säännöllinen työaika -1 mom. Viranhaltijan/ työntekijän yleinen säännöllinen työaika

Lisätiedot

SOTILASLENTOPAIKAN ILMALIIKENNEPALVELUN JÄRJESTÄMINEN (MIL AGA M1-3)

SOTILASLENTOPAIKAN ILMALIIKENNEPALVELUN JÄRJESTÄMINEN (MIL AGA M1-3) SOTILASILMAILUN VIRANOMAISYKSIKKÖ FINNISH MILITARY AVIATION AUTHORITY SOTILASILMAILUMÄÄRÄYS MILITARY AVIATION REGULATION SIM-To-Tu-006 28.11.2012 PL 30, 41161 TIKKAKOSKI, FINLAND, Tel. +358 299 800, Fax

Lisätiedot

Ilma-aluksen miehitys

Ilma-aluksen miehitys luonno Määräysluonnos 1 (8) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Säädösperusta: Ilmailulain (1194/2009) 60 Voimaantulopäivä: 8.4.2013 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Tällä Liikenteen turvallisuusviraston määräyksellä

Lisätiedot

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat Määräys 1 (38) Antopäivä: 15.6.2011 Voimaantulopäivä: 1.7.2011 Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 3 momentti Voimassa: Toistaiseksi Kumoaa määräyksen: Merenkulkulaitoksen määräykset luotsattavista

Lisätiedot

Suomen Matkailijayhdistyksen. haaraosaston. Jyväskylän. Matkaopas. matkustaville. Keski-Suomcssa. v Jyväskylässä Hinta 10 p.

Suomen Matkailijayhdistyksen. haaraosaston. Jyväskylän. Matkaopas. matkustaville. Keski-Suomcssa. v Jyväskylässä Hinta 10 p. . Jyväskylän Suomen Matkailijayhdistyksen haaraosaston Matkaopas Keski-Suomcssa v. 1906. matkustaville Jyväskylässä 1906. Hinta 10 p. Suomen Matkailijayhdistyksen Jyväskylän haaraosaston Matkaopas Keski-Suomessa

Lisätiedot

Voikkaa-Heinola vesitieyhteys. Kimolan kanava

Voikkaa-Heinola vesitieyhteys. Kimolan kanava Voikkaa-Heinola vesitieyhteys Kimolan kanava Hannu Koverola 20.08.2013 KIMOLAN VESIVÄYLÄHANKE HANKEALUE -likimääräinen rajaus Konniveden väylä Hankealue 21.8.2013 Pyhäjärven väylä Tunnus: Nimi: Omistaja:

Lisätiedot

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista.

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista. Yleiset sopimusehdot 1 Määritelmät Nämä ovat DC Net Works Oy:n (jäljempänä Toimittaja) tuottamissa hankintapalveluissa käytetyt yleiset sopimusehdot. Sopimus syntyy Tilaajan ja Toimittajan välillä Tilaajan

Lisätiedot

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET 2006 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2006 N:o 78 81 SISÄLLYS N:o Sivu 78 Laki Viron kanssa tehdyn sosiaaliturvasopimuksen

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 557. Laki. Moldovan kanssa tehdyn sijoitusten edistämistä ja suojaamista koskevan sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä

SISÄLLYS. N:o 557. Laki. Moldovan kanssa tehdyn sijoitusten edistämistä ja suojaamista koskevan sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1997 Julkaistu Helsingissä 19 päivänä kesäkuuta 1997 N:o 557 563 SISÄLLYS N:o Sivu 557 Laki Moldovan kanssa tehdyn sijoitusten edistämistä ja suojaamista koskevan sopimuksen eräiden

Lisätiedot

Kalustoyksikön rekisteröinti

Kalustoyksikön rekisteröinti Määräys 1 (11) Antopäivä: 16.11.2011 Voimaantulopäivä: 16.11.2011 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Komission päätös, 107/2011/EU, kansallista rekisteriä koskevasta yhteisestä

Lisätiedot

TILAISUUDET JA TAPAHTUMAT HUHKOLINNASSA

TILAISUUDET JA TAPAHTUMAT HUHKOLINNASSA URHEILUTALO HUHKOLINNA 7.4.205 Su 9.4.205 klo 9.00 6.00 La 25.4.205 klo 5.00 - Su 26.4.205 klo 0.00 3.00 Ke 27.5.205 klo.00 5.30 La.8.205 URHEILUTALO HUHKOLINNA 7.4.205 Su 9.4.205 klo 9.00 6.00 La 25.4.205

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. kesäkuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. kesäkuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0008 (NLE) 9666/17 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: ENV 544 COMER 73 MI 452 ONU 72 SAN 221 IND 138 NEUVOSTON

Lisätiedot

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2017-2018 MAA- NANTAI Yläaste/Lukio Tuolijumppa/ Vanhusneuvosto Tuolijumppa/ Vanhusneuvosto - - - PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu

Lisätiedot

Määräys HÄTÄLIIKENTEEN OHJAUKSESTA JA VARMISTAMISESTA. Annettu Helsingissä 5 päivänä toukokuuta 2011

Määräys HÄTÄLIIKENTEEN OHJAUKSESTA JA VARMISTAMISESTA. Annettu Helsingissä 5 päivänä toukokuuta 2011 1 (5) Määräys HÄTÄLIIKENTEEN OHJAUKSESTA JA VARMISTAMISESTA Annettu Helsingissä 5 päivänä toukokuuta 2011 Viestintävirasto on määrännyt 23 päivänä toukokuuta 2003 annetun viestintämarkkinalain (393/2003)

Lisätiedot

Kimolan vesiväylähanke

Kimolan vesiväylähanke Kimolan vesiväylähanke 1 Hankkeen kuvaus Kimolan vesiväylähanke on elinkeinojen kehittämishanke, jossa laaditaan suunnitelmat kanavan muuttamiseksi veneille ja aluksille soveltuvaksi sulkukanavaksi. Kimolan

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 30.6.2015 Voimaantulopäivä: 1.7.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU) 2015/995

Lisätiedot

LIITE 8 Päijänne-Saimaa kanava. Pohjois-Savon maakuntakaava 2040 Maakuntakaavan tarkistamisen 1. vaihe

LIITE 8 Päijänne-Saimaa kanava. Pohjois-Savon maakuntakaava 2040 Maakuntakaavan tarkistamisen 1. vaihe LIITE 8 Päijänne-Saimaa kanava Pohjois-Savon maakuntakaava 2040 Maakuntakaavan tarkistamisen 1. vaihe 5.5.2017 Yara? Päijänne-Saimaa kanava? 2 Päijänne-Saimaa kanava, merkinnän kumoaminen maakuntakaavasta

Lisätiedot

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus Järvikoitos Etelä-Karjalan partiolaisten syys-pt 10.-11.9.2011 Lauritsalassa TEHTÄVÄKÄSKY Sarja SI PU RU HA Rasti 7 7 8 8 Tehtävä 8 8 11 11 Maksimipisteet 5 5 5 5 Taitotehtävä Saimaa ELÄMÄÄ Vartion tehtävänä

Lisätiedot

perusteella annettavat määräykset Johtava asiantuntija Aleksi Uttula

perusteella annettavat määräykset Johtava asiantuntija Aleksi Uttula Alusturvallisuuslain perusteella annettavat määräykset Johtava asiantuntija Aleksi Uttula Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009) ns. Alusturvallisuuslaki lli l tuli

Lisätiedot

SKOL 15.11.2000. Tähän SKOLin yksipuoliseen ohjeeseen YTN:n toimesta muutetut kohdat on merkitty sivuun pystyviivalla.

SKOL 15.11.2000. Tähän SKOLin yksipuoliseen ohjeeseen YTN:n toimesta muutetut kohdat on merkitty sivuun pystyviivalla. Tähän SKOLin yksipuoliseen ohjeeseen YTN:n toimesta muutetut kohdat on merkitty sivuun pystyviivalla. 1 JOUSTAVAN TYÖAJAN KÄYTTÖ SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA LIUKUVA TYÖAIKA Liukuvan työajan käyttöönottaminen

Lisätiedot

FINNPILOT PILOTAGE OY Luotsauksen palveluehdot 1.1.2015

FINNPILOT PILOTAGE OY Luotsauksen palveluehdot 1.1.2015 FINNPILOT PILOTAGE OY Luotsauksen palveluehdot 1.1.2015 Luotsauspalvelua koskevat yleiset palveluehdot alusliikenteen toimijoille. Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Palveluehtojen soveltaminen ja voimassaolo...

Lisätiedot

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2017-2018 MAA- NANTAI - - - Yläaste/Lukio Yläaste/Lukio Yläaste/Lukio Lavatanssijumppa Lavatanssijumppa PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu PoU/Yleisurheilu

Lisätiedot

ABLOY -kääntöovikoneistoilla toimintavarmuutta automaattiseen ovien avaamiseen ja sulkemiseen. Helppokulkuisuutta, joka lisää toimintojen sujuvuutta

ABLOY -kääntöovikoneistoilla toimintavarmuutta automaattiseen ovien avaamiseen ja sulkemiseen. Helppokulkuisuutta, joka lisää toimintojen sujuvuutta R ABLOY -kääntöovikoneistoilla toimintavarmuutta automaattiseen ovien avaamiseen ja sulkemiseen. Helppokulkuisuutta, joka lisää toimintojen sujuvuutta ja ihmisten viihtyvyyttä. Turvallisuutta, joka varmistaa

Lisätiedot

JOJO-LIIKENTEEN PALVELUTASOTAVOITTEET. Seudullinen joukkoliikennejaosto Täydennetty

JOJO-LIIKENTEEN PALVELUTASOTAVOITTEET. Seudullinen joukkoliikennejaosto Täydennetty JOJO-LIIKENTEEN PALVELUTASOTAVOITTEET Seudullinen joukkoliikennejaosto 12.4.2018 Täydennetty 23.4.2018 ESIPUHE: MITÄ TARKOITETAAN JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOLLA? PALVELUTASO: Kuinka joukkoliikenne vastaa

Lisätiedot

Alusten radiolaitteet, määräysmuutokset Matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivä , Kuopio

Alusten radiolaitteet, määräysmuutokset Matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivä , Kuopio Alusten radiolaitteet, määräysmuutokset Matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivä 6.4.2018, Kuopio Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Miksi muutetaan? Lisätään annetut oikaisut ja korjaukset määräykseen

Lisätiedot

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(6) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1090/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Kesällä on aikaa tarinoille. Kymenlaakson. museoita. Aukioloajat Yhteystiedot

Kesällä on aikaa tarinoille. Kymenlaakson. museoita. Aukioloajat Yhteystiedot Kesällä on aikaa tarinoille. Kymenlaakson museoita Aukioloajat Yhteystiedot 2016 1 Kesällä on aikaa tarinoille. Monipuolinen Kymenlaakso toivottaa sinut tervetulleeksi museoelämysten pariin. Sisällys Hamina...4

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi (KL 7:4,1).

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi (KL 7:4,1). ASIKKALAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA/ PÖYTÄKIRJA 1/2018 VAALILAUTAKUNTA Aika 20.6.2018 klo 16.30 Paikka Iltarusko, Sirkkusentie 1 Läsnä Kari Karjalainen pj Timo Ristkari jäsen Lasse Lappalainen

Lisätiedot

JHL:n edustajisto/hallitus Dan Koivulaakso

JHL:n edustajisto/hallitus Dan Koivulaakso Kilpailukykysopimuksen soveltaminen 2016 TTES:n neuvottelutulos 30.5.2016 JHL:n edustajisto/hallitus 31.05.2016 Dan Koivulaakso Allekirjoituspöytäkirja 1 : Työmarkkinakeskusjärjestöjen Kilpailukykysopimusta

Lisätiedot

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys.

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys. KT Yleiskirjeen 4/2016 liite 6 1 (6) KVTES:n muuttuneiden työaikaa koskevien määräysten soveltamisohjeet KVTES:n työaikaa koskevia määräyksiä on muutettu siten, että säännöllistä työaikaa on pidennetty.

Lisätiedot

ADR-ajolupakokeiden pitäminen ja arviointi

ADR-ajolupakokeiden pitäminen ja arviointi Ohje 1 (5) Antopäivä: 19.12.2011 Voimaantulopäivä: 1.1.2012 Voimassa: 30.6.2016 saakka Säädösperusta: Asetus vaarallisten aineiden kuljettajien ajoluvasta 401/2011 Muutostiedot: Kumoaa/muuttaa ohjeen TRAFI/9872/03.04.03.01/2011.

Lisätiedot

Yhdistää puoli Suomea

Yhdistää puoli Suomea 1 Yhdistää puoli Suomea HANKKEELLA VAHVA TARVE JA TAHTOTILA #ITÄRATA Itärata yhdistää puoli Suomea HANKKEELLA VAHVA TARVE JA TAHTOTILA #ITÄRATA 3 Itärata puoli Suomea liikkeellä Vetovoimaa ja elinvoimaa

Lisätiedot

VESIHALLITUS NATIONAL BOARD OF WATERS, FINLAND. Tiedotus Report KALLAVEDEN REITIN VENEILYN JA VESIMATKAILUN YLEISSUUNNITELMA

VESIHALLITUS NATIONAL BOARD OF WATERS, FINLAND. Tiedotus Report KALLAVEDEN REITIN VENEILYN JA VESIMATKAILUN YLEISSUUNNITELMA VESIHALLITUS NATIONAL BOARD OF WATERS, FINLAND Tiedotus Report KALLAVEDEN REITIN VENEILYN JA VESIMATKAILUN YLEISSUUNNITELMA HELSINKI 1984 Pohjakartat Maanmittauslaitos lupanro 7/MML/15 Pdf-muotoinen julkaisu

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 10/2014 liite 2 1 (10)

KT Yleiskirjeen 10/2014 liite 2 1 (10) KT Yleiskirjeen 10/2014 liite 2 1 (10) 1.6.2015 Voimaan tulevien jaksotyöaikamääräysten soveltamisohje Sisällys 1. Säännöllinen työaika (9 1 mom.) 1.1 Palvelussuhde ei kestä koko työaikajaksoa (9 2 mom.)

Lisätiedot

Vuonna 2014 päättyvät ostoliikenteet

Vuonna 2014 päättyvät ostoliikenteet Vuonna 2014 päättyvät ostoliikenteet Sopimus päättyy Ajopäivät Reitti 30.6.2014 L 08.25 Vesanto-Karttula-09.55 Kuopio 30.6.2014 L 14.15 Kuopio-Karttula-15.55 Vesanto 30.6.2014 SS 15.00 Vesanto-Karttula-16.45

Lisätiedot

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2014-2015

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2014-2015 VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2014-2015 MAA- NANTAI - - - - - - 21.30 21.30-22.00 PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu

Lisätiedot

Kansallisen ilma-aluksen miehitys

Kansallisen ilma-aluksen miehitys luonno Ilmailumääräys 1 (9) Antopäivä: 11.4.2013 Voimaantulopäivä: 12.4.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Ilmailulain (1194/2009) 60 Muutostiedot: Tällä Liikenteen turvallisuusviraston määräyksellä

Lisätiedot

Liite 1. Palvelutasokartta. Pohjois-Savon ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen palvelutasotavoite

Liite 1. Palvelutasokartta. Pohjois-Savon ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen palvelutasotavoite Liite 1. Palvelutasokartta Pohjois-Savon ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen palvelutasotavoite 2018-2020 V (vuoroväli arkisin 60-120min, iltavuoroja, lauantai- ja sunnuntaivuoroja tarpeen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 18/2012/2 Dnro ISAVI/96/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 18/2012/2 Dnro ISAVI/96/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 18/2012/2 Dnro ISAVI/96/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 6.3.2012 HAKIJA Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ASIA Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä

Lisätiedot