HENKILÖKUNNAN PYSÄKÖINTI V. 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKILÖKUNNAN PYSÄKÖINTI V. 2011"

Transkriptio

1 HENKILÖKUNNAN PYSÄKÖINTI V Pysäköintikorttien myynti ja välitys Meilahden sairaala-alue, Turvakeskus, Haartmaninkatu 4 (muut välityspaikat mainitaan jäljempänä) Turvakeskus myy ja välittää henkilökunnan maanpäällisiin pysäköintipaikkoihin ja Meilahden sairaala-alueen pysäköintilaitoksiin P1 ja P2 pysäköintiin oikeuttavia pysäköintikortteja. Pysäköintikortteja myydään ja välitetään Turvakeskuksen toimistossa työpäivinä klo Lisäksi välisenä aikana klo sekä maanantaina ja keskiviikkona ao. aikana klo Pysäköintikortteja myydään/välitetään alkaen. Maksulliset HYKS, Helsingin sairaaloiden ja Jorvin sairaalan pysäköintikorttien hinnat v Hintoihin sisältyy arvonlisävero (23 %). Kaikkiin kortteihin merkitään voimassaoloaika sekä ajoneuvon rekisterinumero. Voimassa- Ulkoalueet sekä Pysäköintilaitokset oloaika Jorvin sairaalan P1 ja P2 Meilahti, pysäköintitalo etälukukortti 1 kk:n kortti 15 e 24 e 2 kk:n kortti 20 e 38 e 3 kk:n kortti 25 e 52 e 4 kk:n kortti 30 e 66 e 5 kk:n kortti 35 e 80 e 6 kk:n kortti 40 e 94 e 7 kk:n kortti 45 e 108 e 8 kk:n kortti 50 e 122 e 9 kk:n kortti 55 e 136 e 10 kk:n kortti 60 e 150 e 11 kk:n kortti 65 e 164 e 12 kk:n kortti 70 e 178 Kortit myydään/välitetään kertakortteina ostopäivästä eteenpäin (esim. 1 kk:n kortti ). Voimassaoloaika on korkeintaan vuoden 2011 loppuun. Pysäköintilaitosten P1 ja P2 etälukukortti tulee säilyttää. Samaan korttipohjaan aktivoidaan jatkossa lisää aikaa. Etälukukortti tulee olla mukana ostettaessa lisää aikaa. Kadonneesta etälukukortin pohjasta veloitetaan 15 e. Pysäköintikorttien myynti/välitys nopeutuu ruuhka-aikana huomattavasti, jos lomake pysäköintikorttitiedot on täytetty etukäteen ja pysäköintikortin maksu on suoritettu etukäteen HUS-Kiinteistöt Oy:n Sampo Pankin tilille Maksukuitissa tulee näkyä maksajan nimi, että kyseessä on p-korttimaksu, maksettu euromäärä ja viitenumero. Käytettävät viitenumerot Helsingin alue ja Jorvin alue Alkuperäinen kuitti jää myyjälle. Valokopiomahdollisuutta ei ole

2 Pysäköintikorttitiedot lomake Pysäköintikortin yhteydessä tarvittava lomake pysäköintikorttitiedot on poimittavissa intranetistä: Liiketoiminta ja tukipalvelut, HUS-Kiinteistöt, tulostettavat lomakkeet ja pysäköintikorttitiedot. Lomakkeita on myös myynti- ja välityspisteissä. Pysäköintikorteilla, jotka olivat voimassa saa luvallisesti pysäköidä saakka. Korttia ei saa antaa toisen henkilön käyttöön, kuten jäljempänä ohjeissa sanotaan, kortti on henkilökohtainen. PYSÄKÖINTIKORTIN VOIVAT LUNASTAA Pysäköintikortin voivat lunastaa ainoastaan HUS:n, HYKS-instituutin, HYKS-säätiön, HUS-Kiinteistöt Oy:n, Uudenmaan Sairaalapesula Oy:n ja seuraavien liikelaitosten henkilökuntaan kuuluvat: HUS-Apteekki, HUS-Desiko, HUS-Logistiikka, HUS-Lääkintätekniikka, HUS-Röntgen, HUS-Tilakeskus, HUS-Servis, HUS-Tietotekniikka, HUSLAB, Ravioli sekä Haartmanin sairaalan henkilökuntaan kuuluvat. Jorvin sairaala-alueen pysäköintiin oikeuttavan kortin voivat lunastaa edellä mainitut HUS-Kuntayhtymän, sekä sen omistamien liikelaitosten ja yhtiöiden ja Jorvin sairaalassa toimivien Espoon kaupungin yksiköiden sekä Jorvin päiväkodin henkilökuntaan kuuluvat. Henkilökunnan P-kortteja ei myydä/välitetä opiskelijoille, amanuensseille tai muille harjoittelijoille. Jorvin sairaalassa opiskelijat ja harjoittelijat voivat tiedustella Jorvin sairaala-alueella pysäköinnistä Turvakeskuksen Jorvin toimipisteestä. PYSÄKÖINTIKORTTIEN ENNAKKOTILAUS (mahdollista jo joulukuussa 2010) Meilahden alueella 12 kk:n kortin ostavat, joiden kortti on voimassa asti, voivat lähettää turvakeskukseen täytetyn pysäköintikorttitietolomakkeen ja selkeän valokopion maksutositteesta, josta ilmenee maksajan nimi ja viitenumero, jolloin kortit pyritään aktivoimaan etukäteen. Jorvin sairaala-alueen pysäköinnissä noudatetaan ennakkomaksujärjestelmää, jossa maksukuitti ja lomake tulee lähettää aina etukäteen, osoitteella Turvapalvelut/pysäköinti, Jorvin sairaala PL 800. Erityistapauksissa pysäköintikortin voi maksaa turvavalvomossa pankkikortilla tai käteisellä. P-kortteja välitetään esittämällä etukäteen maksettu kuitti. Kuitti jää kortteja myyvien/välittävien toimipisteiden haltuun. Kuitista tulee ilmetä maksajan nimi ja maksettu summa. Valokopion saantimahdollisuutta ei ole. Jorvin sairaala-alueen lisäpysäköintiajan jatkaminen edellyttää aina pysäköintikortin käyttämissä koodauslaitteessa.

3 P-KORTIN KÄYTTÖÖN LIITTYVÄT EHDOT: * kortti on henkilökohtainen * kortti oikeuttaa pysäköimään vain niillä alueilla, joissa sen käyttö on lisäkilvin osoitettu; * sallittu vain HYKS P-kortilla ja Maksuton vain HYKS P-kortilla tässä ohjeessa mainituilla alueilla sikäli kuin tilaa on. Samalla tulee kuitenkin huomioida tieliikennelain pysäyttämistä ja pysäköintiä koskevat muut kiellot ja rajoitukset. * ulkoalueille pysäköitäessä kortti on pidettävä selkeästi esillä tuulilasin sisäpuolella * pysäköintipaikkoja ei ole tarkoitettu pitkäaikaispysäköintiin tai ajoneuvojen säilytykseen. * pysäköinti omalla vastuulla * kadonneen kortin uusimisesta peritään 10 euron toimistokulut. * kadonneen etälukukorttipohjan uusimisesta peritään 15 euroa. * ajoneuvon kuljettaja huolehtii, että hänellä on pysäköitäessä ao. pysäköintiin oikeuttava pysäköintikortti Muut myynti ja välityspaikat HYKS, Helsingin ja Jorvin sairaaloiden alueella tapahtuvaan pysäköintiin Jorvin sairaala, K-kerros, Turvavalvomo Pysäköintikorttien myynti ja välitys Jorvin sairaalan turvavalvomo myy ja välittää kortteja, jotka oikeuttavat pysäköimään Jorvin pysäköintitaloon. Kortti oikeutta pysäköimään myös kaikkiin henkilökunnan maanpäällisiin pysäköintipaikkoihin. Turvavalvomo sijaitsee Jorvin sairaalan K-kerroksessa. Asiakaspalvelu on avoinna: maanantai klo 8-15, keskiviikkona klo 9-12 ja perjantaina klo Muut sairaalat, pysäköintikorttien välitys Ainoastaan maanpäällisiä pysäköintikortteja välittävät, Kirurgisen sairaalan kahvio, Töölön sairaalan kahvio, Kätilöopiston sairaalan kahvio ja Iho- ja Allergiasairaalan kahvio. Sairaaloiden kahviot välittävät p-kortteja aukioloaikoinaan. PYSÄKÖINTIKORTIT OIKEUTTAVAT PYSÄKÖIMÄÄN Ulkoaluekortit oikeuttavat pysäköimään Maanpäällisillä pysäköintipaikoilla, jotka ovat lisäkilvin osoitettu henkilökunnan käyttöön liikennesääntöjä noudattaen sikäli kuin tilaa on, mm.: Meilahden sairaala-alue, Töölön sairaala, Kirurginen sairaala, Iho- ja allergiasairaala ja Kätilöopiston sairaalan kiinteistöjen alueet, Ulfåsa ja Paciuksenkatu 2 kiinteistöjen alueet sekä Jorvin sairaalan maanpäällisillä pysäköintialueiden henkilökuntapaikoilla. Pysäköintilaitosten P1 ja P2 kortit oikeuttavat pysäköimään Pysäköintilaitoksissa P1 ja P2 sekä yllä mainituilla maanpäällisillä henkilökunnan käyttöön lisäkilvin osoitetuilla pysäköintipaikoilla liikennesääntöjä noudattaen sikäli kuin tilaa on. Jorvin sairaalan kortit oikeuttavat pysäköimään Jorvin sairaalan pysäköintitalossa sekä kaikilla yllä mainituilla ulkopysäköintipaikoilla liikennesääntöjä noudattaen sikäli kuin tilaa on.

4 Muu pysäköinti HUS:ssa työskentelevät ulkopuoliset yritykset, urakoitsijat tms. voivat ostaa erillisen yrityksille tarkoitetun pysäköintikortin, hintaan 130 euroa /kk/kortti. Kortti oikeuttaa pysäköintiin maanpäällisillä huoltopaikoilla ja ulkoalueilla, jotka ovat lisäkilvin osoitettu henkilökunnan käyttöön.yritys P-korttien myyntipaikka on Turvakeskus Meilahdessa ja Jorvin sairaalan toimipiste. Katoamiset ja mahdolliset epäselvyydet Pysäköintikorttien katoamisiin ja mahdollisiin epäselvyyksiin liittyvät asiat hoidetaan Turvakeskuksessa, Haartmaninkatu 4, Helsinki. Rahojen palautusvaatimukset tulee esittää viimeistään yhden kuukauden kuluessa maksutapahtumasta. Jorvin sairaalasta lunastettujen korttien katoamisiin ja mahdollisiin epäselvyyksiin liittyvät asiat hoidetaan Jorvin sairaalan toimipisteessä. Pysäköintilaitoksen sekä maanpäällisen pysäköitiin oikeuttavan vuosikortin hinnasta palautetaan takaisin osa (5 e/14 e/kk) palautushetkestä seuraavien täysien kalenterikuukausien mukaan laskettuna. Kortin palauttajalle ei saman vuoden aikana myönnetä uutta pysäköintikorttia. Kaikki palautuksiin liittyvät asiat hoidetaan ainoastaan Meilahden sairaala-alueella sijaitsevassa turvakeskuksessa. Pysäköintikiekot, ladattavat pysäköintiaikaa antavat mittarit ja ennakkomaksuliput eivät ole käytössä HUS:n henkilökuntapysäköintipaikoilla lukuun ottamatta Jorvin sairaalan pysäköintialueilla toimivaa Parkit palvelua. Pysäköinnin valvontaa suoritetaan Helsingin kaupungin ja Espoon kaupungin pysäköinninvalvonnan toimesta. Pysäköitäessä ajoneuvon kuljettaja vastaa, että hänellä on asianmukainen pysäköintikortti. SATUNNAINEN TAI LYHYTAIKAINEN PYSÄKÖINTI HENKILÖKUNNALLE Meilahden sairaalan pysäköintilaitoksissa Lyhytaikapysäköintiin laitoksissa P1 ja P2 oikeuttavia raha-arvolipukkeita myydään Turvakeskuksessa. Raha-arvolippu toimii seuraavasti: Sisään ajettaessa puomikoneistolta otetaan nappia painamalla ns. asiakaslipuke, jolloin puomi aukeaa. Pois lähdettäessä automaattikassan lukijaan syötetään puomikoneistolta saatu lipuke. Kassalaite ilmoittaa pysäköintimaksun euromäärän, jonka jälkeen samaan lukijaan syötetään raha-arvolippu, jolla maksu suoriutuu ja kone palauttaa molemmat lipukkeet. Raha-arvolippuun tulostuu jäljellä oleva raha-arvo, joka on käytettävissä seuraavalla käynnillä. Jos raha-arvolipukkeen arvo ei riitä pysäköintimaksun suorittamiseen (euromäärä näkyy kassa-automaatin näytöllä) on jäljellä oleva pysäköintimaksu maksettava rahalla automaattiin. Maksun jälkeen ulosajo tulee tapahtua 15 minuutin kuluessa maksutapahtumasta. Ulosajokaistan puomi saadaan aukeamaan puomikoneistolta saadulla lipukkeella, joka syötetään puomikoneiston lukijaan.

5 Pysäköintimaksu on 1 euro alkava 45 minuuttia. Lyhytaikaisten pysäköintilippujen hinnat: Pysäköintilippu alennus hinta 10 euron lippu alennus 10 % 9 euroa 20 euron lippu alennus 20 % 16 euroa 30 euron lippu alennus 30 % 21 euroa 40 euron lippu alennus 40 % 24 euroa 50 euron lippu alennus 50 % 25 euroa Lyhytaikapysäköintikortit ovat voimassa asti. Lyhytaikapysäköinnin raha-arvolipukkeita ei lunasteta takaisin. Kadonnutta tai vaurioitunutta raha-arvolipuketta ei korvata. Edellä mainittu lyhytaikapysäköintimaksujärjestelmä on käytössä ainoastaan Meilahden alueen pysäköintilaitoksissa P1 ja P2. Ulkoalueilla sijaitsevat pysäköintipaikat ovat maksullisia arkisin ma-pe klo 7:00-16:00. Kirurgisen ja Töölön sairaalan pysäköintipaikat ovat aina maksullisia ma-su 24 h. Haartmanin sairaalan edessä olevat saattopaikat ovat maksullisia arkisin ma-pe e/h, enimmäispysäköintiaika yksi tunti. Meilahden sairaalan ajorampilla olevat saattopaikat ovat aina maksullisia ma-su 24 h/vrk 2 e/h, enimmäispysäköintiaika 2 tuntia. Lippuautomaatit toimivat kolikoilla (50 s, 1 ja 2 ). Lippuautomaatteja löytyy pääpaikoitusalueelta, lastentautien poliklinikan edustalta sekä pääovelle johtavan rampin alta. MEILAHDEN SAIRAALA-ALUEEN MAANALAISET PYSÄKÖINTILAITOKSET Meilahden sairaala-alue Pysäköintilaitos P1 Haartmaninkatu 4 Pysäköintilaitos P2 Stenbäckinkatu 9 Pysäköintilaitos P1 sijaitsee Biomedicum-rakennuksen kellaritiloissa. Laitoksessa on tilat 496 autolle, joista HUS:n käytössä on 374 paikkaa. Ajoyhteys pysäköintilaitokseen on Haartmaninkatu 4:n kohdalta. Pysäköintilaitoksesta ei ole tunneliyhteyttä Meilahden alueen klinikoille. Pysäköintilaitoksessa P2 on tilat 366 autolle. Ajoyhteys pysäköintilaitokseen on Stenbäckinkatu 9 kohdalta. Pysäköintilaitoksesta on tunneliyhteys Meilahden alueen klinikoille. Molemmat pysäköintilaitokset on tarkoitettu sekä henkilökunnan autojen että alueella asioivien asiakkaiden autojen paikoitukseen. Henkilökunnan kulkuavaimena toimii etäluettava pysäköintikortti, joka oikeuttaa pysäköimään myös HYKS, Helsingin sairaaloiden sairaala-alueiden ja Jorvin sairaala-alueen maanpäällisillä henkilökunnalle tarkoitetuilla pysäköintialueilla tässä ohjeessa aiemmin mainituilla alueilla. Henkilökunta pääsee pysäköintilaitoksiin sisään/ulos kaikkina viikonpäivinä ja kaikkina kellonaikoina etukäteen lunastamallaan etälukupysäköintikortilla. Ajaessasi sisään ja ulos, näytä etälukukortti puomikoneistojen kulunvalvonnanlukijalle. ÄLÄ PAINA PUOMI- KONEISTON NAPPIA, ÄLÄ SYÖTÄ ETÄLUKUKORTTIA LAITTEISTOON.

6 Pysäköintimaksun maksaminen Ellei henkilökunnan pysäköintilaitosten korttia ole, laitoksien puomikoneistoista saa sisäänajon yhteydessä pahvisen pysäköintilipukkeen, joka pois lähtiessä syötetään maksamista varten automaattikassaan. Tämän jälkeen on 15 min. aikaa poistua laitoksesta syöttämällä maksettu lipuke puomikoneiston kortinlukijaan. Kassojen sijainnit P1:n kassat sijaitsevat sisääntulotason hissiaulassa. P2:n kassat sijaitsevat pysäköintilaitoksesta johtavien henkilöliikenneväylien varrella. Kassoihin käyvät: kolikot; 50 senttiä, 1 euro ja 2 euroa setelit; 5 euroa, 10 euroa ja 20 euroa Pulmatilanteet Laitoksista saa pikapuhelinyhteyden valvomoon. Pikapuhelimia on kassa-automaattien ja puomilaitteistojen yhteydessä. Laitoksissa on videokameravalvontajärjestelmä. JORVIN SAIRAALAN PYSÄKÖINTITALO Pysäköintitaloon ajetaan Turuntieltä sairaalan huoltoliikenneliittymän kautta. Pysäköintitalosta ei ole tunneliyhteyttä Jorvin sairaalan tiloihin. Pysäköintitalo on tarkoitettu sekä henkilökunnan että alueella asioivien asiakkaiden autojen paikoitukseen. Pysäköintikorttia käyttämällä henkilökunta pääsee pysäköintitaloon ja sieltä ulos kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä. Kortti näytetään puomikoneistojen lukijaan, jolloin puomit nousevat. Puomikoneiston nappia ei tarvitse painaa. Pulmatilanteet Pysäköintitalon puomikoneistolta ja maksuautomaatilta saa pulmatilanteissa pikapuhelinyhteyden turvapalveluiden Jorvin toimipisteeseen. Pysäköintitalossa on tallentava kameravalvontajärjestelmä. Tarkempia sovellutusohjeita antaa Tuulikki Ehnlund, puh tai Leena Turunen, puh ja Jorvin sairaalan pysäköinnistä lisätietoja antaa virka-aikana turvapalvelujen Jorvin toimipiste, p. (09) Kaikki pysäköintiä (myös asiakaspysäköintiä) koskevat tiedotteet löytyvät HUS-intranetistä>Liiketoiminta ja tukipalvelut>hus-kiinteistöt Oy sekä internet-sivuiltamme Pysäköintiohjeet ja hinnat Pysäköintiohjeet ja -hinnat ovat voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Pidämme oikeuden muutoksiin Internetistä hakukoneilla vanhoista sivustoista haetut vanhat hinnat eivät ole voimassa. LIITTEET Meilahden alueen kartta Jorvin alueen kartta

Lisäksi 04.01.-15.01.2016 välisenä aikana klo 08.00-12.00 ja 13.00 16.00.

Lisäksi 04.01.-15.01.2016 välisenä aikana klo 08.00-12.00 ja 13.00 16.00. 1(8) HENKILÖKUNNAN PYSÄKÖINTI VUONNA 2016 Pysäköintikorttien myynti ja välitys Meilahden sairaala-alueella tapahtuu osoitteesta: Turvakeskus, Haartmaninkatu 4, rakennus 13. (muut välityspaikat mainitaan

Lisätiedot

PYSÄKÖINTI. - ei rakettitieteitä mutta paljon vaikeampi asia kuin voisi kuvitella. Aaro Toivonen turvallisuuspäällikkö

PYSÄKÖINTI. - ei rakettitieteitä mutta paljon vaikeampi asia kuin voisi kuvitella. Aaro Toivonen turvallisuuspäällikkö PYSÄKÖINTI - ei rakettitieteitä mutta paljon vaikeampi asia kuin voisi kuvitella Aaro Toivonen turvallisuuspäällikkö Sisällys 1. Pysäköintijärjestelmän reunaehtoja 2. Faktoja 3. Uudistukset 4. Keskeisin

Lisätiedot

Sujuvaa pysäköintiä Helsingissä

Sujuvaa pysäköintiä Helsingissä Sujuvaa pysäköintiä Helsingissä T ässä oppaassa kerrotaan, missä ja miten Helsingissä voi py säköidä, kuka päättää pysäköintipaikoista, miksi pysäköintiä valvotaan ja mistä pysäköintilupia saa. Yhteisten

Lisätiedot

Ohje yrityspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen

Ohje yrityspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen Ohje yrityspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen 1. Rekisteröityminen Uuden asiakkaan tulee rekisteröityä lupapalveluun. Mene osoitteeseen www.eparking.fi ja rekisteröi itsesi käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen

Lisätiedot

Sujuvaa pysäköintiä Helsingissä

Sujuvaa pysäköintiä Helsingissä Sujuvaa pysäköintiä Helsingissä Tässä oppaassa kerrotaan, missä ja miten Helsingissä voi pysäköidä, kuka päättää pysäköintipaikoista, miksi pysäköintiä valvotaan ja mistä pysäköintilupia saa. Yhteisten

Lisätiedot

Ohje työmatkapyköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen

Ohje työmatkapyköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen Ohje työmatkapyköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen 1. Rekisteröityminen Uuden asiakkaan tulee rekisteröityä lupapalveluun. Mene osoitteeseen www.eparking.fi ja rekisteröi itsesi käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen

Lisätiedot

Valvonta ja maksujärjestelmien tulevaisuudennäkymät. Esa Mettälä

Valvonta ja maksujärjestelmien tulevaisuudennäkymät. Esa Mettälä Valvonta ja maksujärjestelmien tulevaisuudennäkymät Esa Mettälä 4.12.2017 Maksullinen pysäköinti Kaupungin keskustassa kadunvarsipysäköinti on maksullista Kaksi maksuvyöhykettä Ydinkeskusta 3,00 /h Muut

Lisätiedot

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville.

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville. VASTINE VASTAUKSEEN 18.10.2018 1 (5) VAMMAISNEUVOSTON ESTEETTÖMYYSTYÖRYHMAN VASTINE WILLIPARKKI OY:N ANTAMAAN VASTAUKSEEN 18.10.2018 Jakelu: Kirjaamo, Lappeenrannan kaupunki / kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Pysäköinti TYKS kantasairaalan alueella TYKS työntekijöille: TYKS kantasairaalan alueen asiakaspysäköinnin operointi on siirtynyt Q-Park Finland Oy:n

Pysäköinti TYKS kantasairaalan alueella TYKS työntekijöille: TYKS kantasairaalan alueen asiakaspysäköinnin operointi on siirtynyt Q-Park Finland Oy:n Pysäköinti TYKS kantasairaalan alueella TYKS työntekijöille: TYKS kantasairaalan alueen asiakaspysäköinnin operointi on siirtynyt Q-Park Finland Oy:n hoidettavaksi 1.5. lähtien ja 1.11.2015 siirtyy myös

Lisätiedot

Satakunnankatu 7, Tre. 20 snt = 12 min 50 snt = 30 min 1 = 1 h 3 = päivä. Ma-Pe 08.00-20.00 La 10.00-16.00 Su 10.00-16.00

Satakunnankatu 7, Tre. 20 snt = 12 min 50 snt = 30 min 1 = 1 h 3 = päivä. Ma-Pe 08.00-20.00 La 10.00-16.00 Su 10.00-16.00 Ma-Pe 08.00-20.00 La 10.00-16.00 Su 10.00-16.00 20 snt = 12 min 50 snt = 30 min 1 = 1 h 3 = päivä Tällä alueella ei oikeutta pysäköintiin ilman maksettua pysäköintilipuketta. Lipuke on automaattikohtainen.

Lisätiedot

Elisa Kassa - Myyjän ohje

Elisa Kassa - Myyjän ohje Elisa Kassa - Myyjän ohje 1. Elisa Kassan päänäkymät Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittelee asiakkaita, tuotteita ja työntekijöitä koskevia tietoja. a. Asiakaskentästä

Lisätiedot

SUOMI. Lippujen hinnat

SUOMI. Lippujen hinnat SUOMI Lippujen hinnat Kausiliput HSL-kuntien asukkaille HSL-sovelluksella liput aikuisille ja opiskelijoille B B C D B C C D B C D B C D 30 vrk kertaosto 59,70 107,50 98,00 115,80 156,40 30 vrk jatkuva

Lisätiedot

Ohje asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen

Ohje asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen Ohje asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen 1. Rekisteröityminen Uuden asiakkaan tulee rekisteröityä lupapalveluun. Mene osoitteeseen www.eparking.fi ja rekisteröi itsesi käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen

Lisätiedot

PYSÄKÖINNIN MOBIILI-MAKSUJÄRJESTELMÄ

PYSÄKÖINNIN MOBIILI-MAKSUJÄRJESTELMÄ KOHTEEN KUVAUS 1 (5) PYSÄKÖINNIN MOBIILI-MAKSUJÄRJESTELMÄ LIITE 1: Hankinnan kohteen kuvaus Johdanto Pysäköinnin maksaminen palveluun rekisteröityneille asiakkaille matkapuhelimella on ollut mahdollista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

vaihtoehtoinen tuote nykyisin käytössä olevalle asukaspysäköintitunnukselle.

vaihtoehtoinen tuote nykyisin käytössä olevalle asukaspysäköintitunnukselle. 1 HELSINGIN KAUPUNGIN JA YKSITYISTEN PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN VÄLINEN SOPIMUS KANTAKAUPUNGIN ASUKKAIDEN PYSÄKÖINNISTÄ PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN PYSÄKÖINTILAITOKSISSA (Asukaspysäköintilaitostunnus) 1.

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä SHP )

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä SHP ) Sopimus pysäköintitoiminnasta Sopimuksen osapuolet Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä SHP ) Y-tunnus: 017 1495-3 PL 100, 70029 KYS sekä Kiinteistö Oy Mustinlampi (jäljempänä Mustinlampi

Lisätiedot

PYSÄKÖINNIN LIPPUAUTOMAATTI- JÄRJESTELMÄ

PYSÄKÖINNIN LIPPUAUTOMAATTI- JÄRJESTELMÄ PALVELUN KUVAUS 1 (6) PYSÄKÖINNIN LIPPUAUTOMAATTI- JÄRJESTELMÄ Palvelun kuvaus Johdanto Taustaa Helsingin Kaupunki on hankkinut katualueilla olevat pysäköintiautomaatit vuosina 1990 2014. Automaateilla

Lisätiedot

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittää asiakasta, tuotetta ja työntekijää koskevan tiedon. a. Asiakaskentästä voidaan etsiä

Lisätiedot

Magee. Pysäköintilaite. Käyttöohje

Magee. Pysäköintilaite. Käyttöohje Magee Pysäköintilaite Käyttöohje 2 SUOMI SVENSKA ENGLISH Sisällysluettelo 1. Aloittaminen 5 2. Magee -maksulaitteen käyttö 6 3. Asetukset -valikko 7 4. Pysäköintikiekko -toiminto 8 5. Pysäköintimaksu -toiminto

Lisätiedot

HUOMAUTUS! Älä kytke Cometia USB-kaapelilla tietokoneeseesi, kun lataat satunnaiskoodeilla.

HUOMAUTUS! Älä kytke Cometia USB-kaapelilla tietokoneeseesi, kun lataat satunnaiskoodeilla. RAHAN LATAAMINEN COMET-MAKSULAITTEESEEN SATUNNAISKOODEJA KÄYTTÄMÄLLÄ HUOMAUTUS! Älä kytke Cometia USB-kaapelilla tietokoneeseesi, kun lataat satunnaiskoodeilla. Voit käyttää Comet maksulaitteen lataamista

Lisätiedot

Pikaparkki LASTAUSALUE T1

Pikaparkki LASTAUSALUE T1 1 LASTAUSALUE T1 OPERAATTORI 1 OPERAATTORI 2 Bussien ja taksien jättöalue 80 m OPERAATTORI 3 Tilataksit LAITURI 10 LAITURI 11 LAITURI 12 LAITURI 13 MUUT OPERAATTORIT Jättöliikenne Bussiodotus Tilattujen

Lisätiedot

HSL:n lippujen hinnat alkaen

HSL:n lippujen hinnat alkaen HSL:n lippujen hinnat 1.1.2018 alkaen Kausiliput Voit ladata matkakortille haluamasi pituisen kauden kahden viikon ja vuoden väliltä (14 366 pv). Kausilipun hinta muodostuu 14 päivän perushinnasta ja lisäpäivän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (5) 285 Haartmanin sairaalan rakennusluvan mukaisten väestönsuoja/autopaikkojen vuokraaminen HEL 2015-008633 T 10 01 03 Esitys päätti oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Helsinki, Espoo Kauniainen, Vantaa, Kerava Sipoo Tuusula tai Kirkkonummi Siuntio

Helsinki, Espoo Kauniainen, Vantaa, Kerava Sipoo Tuusula tai Kirkkonummi Siuntio Kausiliput Voit ladata matkakortille haluamasi pituisen kauden kahden viikon ja vuoden väliltä (14 366 pv). Kausilipun hinta muodostuu 14 päivän perushinnasta ja lisäpäivän hinnasta seuraavilta 15 366

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16 25.02.2015 Sivu 1 / 1 738/00.04.01/2015 16 Espoon uuden sairaalan aula- ja turvallisuuspalvelujen organisointi HUS -Servis liikelaitoksen ja HUS -Kiinteistö Oy:n Turvapalvelujen hoidettavaksi (Kh/Kv) Valmistelijat

Lisätiedot

alkaen. Lippujen hinnat

alkaen. Lippujen hinnat 1.1.2017 alkaen Lippujen hinnat Kausiliput matkakortilla Voit ladata matkakortille haluamasi pituisen kauden kahden viikon ja vuoden väliltä (14 366 pv). Kausilipun hinta muodostuu 14 päivän perushinnasta

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

Hectronic Laatua ja kestävyyttä pysäköinnin hallintaan

Hectronic Laatua ja kestävyyttä pysäköinnin hallintaan Hectronic Laatua ja kestävyyttä pysäköinnin hallintaan Tekniikka Tekniikka Luotettava kumppani, monipuoliset r Hectronic-lipukeautomaatti on kestävä ratkaisu avointen, maksullisten pysäköintialueiden hallintaan.

Lisätiedot

Euro ja pankkiasiat. Suomi ja 11 muuta maata siirtyvät vuoden 2002 alussa euron käyttöön.

Euro ja pankkiasiat. Suomi ja 11 muuta maata siirtyvät vuoden 2002 alussa euron käyttöön. Tähän esitteeseen on koottu hyödyllistä tietoa euron vaikutuksista pankkiasioihin. Lue esite ja säästä se. Esitteessä on tärkeää tietoa myös vuodenvaihteen varalle. Euro ja pankkiasiat Suomi ja 11 muuta

Lisätiedot

Sopimuksella sovittaisiin Helsingin kantakaupungin asukkaiden mahdollisuudesta käyttää asukaspysäköintiin

Sopimuksella sovittaisiin Helsingin kantakaupungin asukkaiden mahdollisuudesta käyttää asukaspysäköintiin HELSINGIN KAUPUNGIN JA YKSITYISTEN PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN VÄLINEN YHTEISTYÖ KANTAKAUPUNGIN ASUKKAIDEN PYSÄKÖINNISTÄ PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN PYSÄKÖINTILAITOKSISSA (Asukaspysäköintilaitostunnus) HAHMOTELMA

Lisätiedot

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Waltti Tvv = toimivaltainen viranomainen 1. Matkakorttimaksu (yksikäyttökortti)» Kertaluonteinen maksu» Kirjaus: Myyntituotot tai Liiketoiminnan tuotot (liikelaitos);

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

Matkapuhelinpohjaiset pysäköinnin informaatiopalvelut

Matkapuhelinpohjaiset pysäköinnin informaatiopalvelut Matkapuhelinpohjaiset pysäköinnin informaatiopalvelut Ari Jaatinen, Suunnittelukymppi Oy Jyrki Rautkivi, Mopasol Oy Lasse Salonen, Sysopen Oyj Ohjelma-alue 6. Älykäs liikenteenohjaus FITS raportti 23/2003

Lisätiedot

Pysäköinnin voit ostaa ennakkoon osoitteesta:

Pysäköinnin voit ostaa ennakkoon osoitteesta: 1. Tilaus Pysäköinnin voit ostaa ennakkoon osoitteesta: https://tapahtumat.autopay.fi/messuparkki/preorder/ 1.1. Tilauksen tiedot Valitse pudotusvalikosta messutapahtuma, pysäköintituote ja kpl-määrä.

Lisätiedot

Vaivatonta pysäköintiä sakoitta Tekniikasta apua pysäköintiin Vältä parkkisakot uuden tekniikan avulla Ei enää turhia sakkoja

Vaivatonta pysäköintiä sakoitta Tekniikasta apua pysäköintiin Vältä parkkisakot uuden tekniikan avulla Ei enää turhia sakkoja 1 (6) Vaivatonta pysäköintiä sakoitta Tekniikasta apua pysäköintiin Vältä parkkisakot uuden tekniikan avulla Ei enää turhia sakkoja Parkkikiekko hukassa, rikki, unohtui laittaa siinä kiireessä tai ajattelin

Lisätiedot

VOIMISTELUN SM 2015 - LIPUNMYYNTI

VOIMISTELUN SM 2015 - LIPUNMYYNTI VOIMISTELUN SM 2015 - LIPUNMYYNTI Lippuna toimii ranneke (värikoodit seuraavalla sivulla) Asiakas voi itse laittaa rannekkeen käteensä Lipuilla pääsee paikkanumeroimattomille paikoille kaikkiin kolmeen

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus 1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus Kun laite saa virtaa joko akusta tai muuntajasta niin se käynnistyy: Boot... Latauksen jälkeen, silloin kun laitteeseen on määritelty useampi käyttäjä, se pyytää näppäilemään

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 210 02.12.2015. 210 Asianro 8005/02.05.00.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 210 02.12.2015. 210 Asianro 8005/02.05.00.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) 210 Asianro 8005/02.05.00.00/2015 Pysäköinnin taksatarkistukset 2016 alkaen Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen ja kunnossapidon tukipalvelut Pysäköintitaksojen

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006 Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Syyskuu 2006 14 Kuva 2. Maksimikäyttöasteet. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Lisätiedot

Kuopion kaupungin henkilökunnan pysäköinnissä todetut ongelmat ja niiden ratkaiseminen. Kuopion kaupungin henkilökuntaneuvosto 4.9.

Kuopion kaupungin henkilökunnan pysäköinnissä todetut ongelmat ja niiden ratkaiseminen. Kuopion kaupungin henkilökuntaneuvosto 4.9. Kuopion kaupungin henkilökunnan pysäköinnissä todetut ongelmat ja niiden ratkaiseminen Kuopion kaupungin henkilökuntaneuvosto 4.9.2018 Kaupunginhallituksen päätös ja sen toimeenpano Kaupunginhallitus päätti

Lisätiedot

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas tunnuslukusovellukseen sekä mobiilipankkiin Tämä opas on tehty sinulle tueksi Nordean mobiilipalveluiden käytön aloittamiseen Näitä ohjeita

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN KELA-KORVAUSHAKEMUS TYÖTERVEYSHUOLLON KUSTANNUKSISTA 2012 HUS-TYÖTERVEYDEN TOIMINTAKERTOMUS 2012

TYÖNANTAJAN KELA-KORVAUSHAKEMUS TYÖTERVEYSHUOLLON KUSTANNUKSISTA 2012 HUS-TYÖTERVEYDEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 TYÖNANTAJAN KELA-KORVAUSHAKEMUS TYÖTERVEYSHUOLLON KUSTANNUKSISTA 2012 HUS-TYÖTERVEYDEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Leena Forss-Latvala Johtava työterveyslääkäri HUS-Työterveys Henkilöstötoimikunta 13.6.2013

Lisätiedot

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Ohjeistus asiakkaalle 1.1.2014 alkaen Liikuntapaikkojen käyttömaksut (1.1.2014 alkaen) Kertalippu (Ivalo: uimahalli, sulkapallokenttä, kuntosali) 3 - alennettu

Lisätiedot

Katsaus vuoden 2009 työtapaturmatilastoista

Katsaus vuoden 2009 työtapaturmatilastoista Katsaus vuoden 2009 työtapaturmatilastoista Eija Prosi-Suuperko Tapiola-ryhmä 24.3.2010 1 Työ ja työmatkatapaturmat vakavuuden mukaan vuonna 2009 Pysyvä työkyvyttömyys? (työmatka) 90pv tai yli työkyvyttömyys

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä!

OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä! OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE Luethan ennen keräystä! Sisältö 4 5 SEURANTALOMAKKEEN PALAUTTAMINEN 5 Keräyskohde Eväät elämään on suomalaisen lähetysjärjestö Fidan vuosittainen keräys maailman köyhimpien

Lisätiedot

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA Palveluiden järjestäminen Nykyisen mallin mukainen toiminta (0 vaihtoehto). Muutosesitys

Lisätiedot

epassin käyttöohjeet TYÖNTEKIJÄLLE: LounasPassi TyömatkaPassi SporttiPassi KulttuuriPassi HyvinvointiPassi

epassin käyttöohjeet TYÖNTEKIJÄLLE: LounasPassi TyömatkaPassi SporttiPassi KulttuuriPassi HyvinvointiPassi TYÖNTEKIJÄLLE: epassin käyttöohjeet Nykyaikaisin maksutapa, siellä missä sinäkin. LounasPassi TyömatkaPassi SporttiPassi KulttuuriPassi HyvinvointiPassi Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä Mikä on epassi?

Lisätiedot

Hämeenlinnan keskustan pysäköintivaihtoehtojen vertailu

Hämeenlinnan keskustan pysäköintivaihtoehtojen vertailu Hämeenlinnan keskustan pysäköintivaihtoehtojen vertailu 4.3.2015 Juha Mäkinen, Sito Oy When infrastructure counts. 2 Keskustan pysäköintipaikkojen tilanne nyt Nykyisistä autopaikoista suurin osa on lyhytaikaisia

Lisätiedot

Suorakorvausohje Semel

Suorakorvausohje Semel Suorakorvausohje Semel Yhdensuuntainen matka 1. Aja kyyti mittarisääntöjen mukaan 2. Perillä mittari kassalle ja odota Sagemin piippaus 3. Valitse Sagemista F 4. Siirry nuolinäppäimellä kohtaan laskutus,

Lisätiedot

15.1.2015. Myyntipaikkaan voi tulla tuntia ennen kauppahallin avautumista ja sieltä tulee poistua tunnin kuluessa kauppahallin sulkeutumisesta.

15.1.2015. Myyntipaikkaan voi tulla tuntia ennen kauppahallin avautumista ja sieltä tulee poistua tunnin kuluessa kauppahallin sulkeutumisesta. 1 (5) Hakemukset kauppiasyhdistykselle (puheenjohtajan tai edustajan hyväksymä hakemus): alle 1 kalenterikuukausi (1-4 viikkoa) - etusijalla Hakaniemen kauppahallin vuokralaiset (kauppiasyhdistys päättää

Lisätiedot

SUURET RAKENNUSHANKKEET

SUURET RAKENNUSHANKKEET SUURET RAKENNUSHANKKEET Tilannekatsaus Raija Malmström Hankejohtaja 26.3.2015 Henkilöstötoimikunta 1 RAKENNUSHANKKEIDEN TAVOITTEET Korvataan/peruskorjataan olemassa olevia, huonokuntoisia rakennuksia Mahdollistetaan:

Lisätiedot

NYKYTILA JA LÄHTÖKOHDAT

NYKYTILA JA LÄHTÖKOHDAT KUOPION KESKUSTAPYSÄKÖINNIN YLEISSUUNNITELMA NYKYTILA JA LÄHTÖKOHDAT SUUNNITTELUALUE 1) Ei sisällä Juankoskea 2) Rekisterissä olevat autot 3) Kiinteistöjen autopaikkatarkasteluun Trafista hankittujen tietojen

Lisätiedot

izettle Reader korttimaksupäätteen käyttöohjeet

izettle Reader korttimaksupäätteen käyttöohjeet Oulunsalon Pallo Ry izettle Reader korttimaksupäätteen käyttöohjeet Sisältö Yleistä... 2 Laitteen nouto... 2 Infoa laitteesta... 3 Tarvittavat muut laitteet... 3 Valmistelevat toimet... 4 izettle -sovelluksen

Lisätiedot

Uusi lippu- ja informaatiojärjestelmä

Uusi lippu- ja informaatiojärjestelmä Uusi lippu- ja informaatiojärjestelmä Kaikille helppo matkanteko -seminaari 25.5.2016 Mirva Ilmoniemi, HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Lippujärjestelmän uudistus Arvioitu aikataulu Uudet kortinlukijat

Lisätiedot

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa versio 11.10.2018 Sisällysluettelo Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa 1 Johdanto...3

Lisätiedot

Käyttöopas mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen

Käyttöopas mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas tunnuslukusovellukseen ja mobiilipankkiin Tämä opas on tehty sinulle tueksi Nordean mobiilipalveluiden käytön aloittamiseen Näitä ohjeita

Lisätiedot

Lounas on katettu. Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA

Lounas on katettu. Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. Lounas on katettu LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA Lounasetu pähkinänkuoressa ravintolalle LounasPassilla uudet asiakkaat ovesta sisään sujuvasti.

Lisätiedot

Renfen lippuautomaatti - näin ostamme lipun paikallisjunaan.

Renfen lippuautomaatti - näin ostamme lipun paikallisjunaan. Renfen lippuautomaatti - näin ostamme lipun paikallisjunaan. Vain pääasemilla on henkilökuntaa myymässä lippuja. Pienemmillä seisakkeilla - eli lähes kaikilla - lippu hankitaan automaatista. Tässä käsitellään

Lisätiedot

Käyttöohje palveluntuottajalle

Käyttöohje palveluntuottajalle Käyttöohje palveluntuottajalle Tarvikkeet Kortinlukija USB-johto Käyttöohje Asennus Kortinlukija kytketään tietokoneeseen USB-johdolla. Kytkennän voi tehdä sekä tietokoneen ollessa päällä että sammutettuna.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) 1 Yhteiskäyttöautoyritysten pysäköintitunnus (a-asia) Pöydälle 25.03.2014 HEL 2013-010765 T 08 03 01 01 Päätösehdotus päättää: ottaa käyttöön yhteiskäyttöautoyrityksiä

Lisätiedot

VÄLITARKASTELU ASUKASPYSÄKÖINNIN HINNAN KOROTUSTEN JA LAAJENTAMISEN VAIKUTUKSISTA

VÄLITARKASTELU ASUKASPYSÄKÖINNIN HINNAN KOROTUSTEN JA LAAJENTAMISEN VAIKUTUKSISTA VÄLITARKASTELU ASUKASPYSÄKÖINNIN HINNAN KOROTUSTEN JA LAAJENTAMISEN VAIKUTUKSISTA Välitarkastelun tausta ja tavoite Kaupunginhallituksessa vuoden 2014 helmikuussa hyväksytyn Helsingin pysäköintipolitiikan

Lisätiedot

ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA. Asiakasohje

ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA. Asiakasohje ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA 2 (8) ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA Tässä ohjeessa on kuvattu osuuspankin tarjoaman rahahuoltopalvelun käytännön toimenpiteitä

Lisätiedot

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 CEEPOS MOBIILIMAKSU 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi rekisteröityminen...

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 (11) SAIRAANHOITOPIIRI. HUS-hallintokeskus, hallituksen neuvotteluhuone, Stenbäckinkatu 9, Helsinki

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 (11) SAIRAANHOITOPIIRI. HUS-hallintokeskus, hallituksen neuvotteluhuone, Stenbäckinkatu 9, Helsinki HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 (11) AIKA 17.06.2014 klo 14:00-15:40 PAIKKA HUS-hallintokeskus, hallituksen neuvotteluhuone, Stenbäckinkatu 9, Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 69

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

W W W. D E S I G N A. C O M FIN

W W W. D E S I G N A. C O M FIN WWW.DESIGNA.COM FIN N W O JÄRJESTELMÄKUVAUS S SISÄÄN (lipunantajalaite) ULOS (lipunlukijalaite) PUOMILAITE AUTOMAATTIKASSA KÄYTTÖLIITTYMÄ KÄSIKASSA ALENNUSLIPUKE TOIMINTO FINNPARK SLIMPARK Virtaviivaista

Lisätiedot

Kun kassatoiminta on laajamittaista tai päivittäistä, tulee käyttää kassajärjestelmää.

Kun kassatoiminta on laajamittaista tai päivittäistä, tulee käyttää kassajärjestelmää. Toimialoille ja liikelaitoksille KASSANHOITO OHJE 1 Yleistä Tämä ohje on kassanhoitoa ja käteisen rahan käsittelyä koskeva yleisohje, jota toimialojen ja liikelaitosten (jäljempänä toimialojen) tulee noudattaa

Lisätiedot

Pysäköinti Turussa mitä, missä, milloin?

Pysäköinti Turussa mitä, missä, milloin? Pysäköinti Turussa mitä, missä, milloin? 4.12.2017 Liikenneinsinööri Jaana Mäkinen, Turun kaupungin ympäristötoimiala: Pysäköinnin linjaukset mitä kaikkea ne käsittelevät? TkT Kalle Vaismaa, WSP Finland

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 9201/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 9201/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (1) 48 Asianro 9201/02.05.00.00/2017 Pysäköintitaksojen tarkistus Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun tukipalvelut Yleistä Kuopion Pysäköinti

Lisätiedot

PERUSTETTUJEN TASEYKSIKÖIDEN JA HUS-RÖNTGEN LIIKELAITOKSEN AVAAVAT TASEET SEKÄ TA 2012 MUUTOKSET

PERUSTETTUJEN TASEYKSIKÖIDEN JA HUS-RÖNTGEN LIIKELAITOKSEN AVAAVAT TASEET SEKÄ TA 2012 MUUTOKSET HALLITUS 76 28.05.2012 1.1.2012 PERUSTETTUJEN TASEYKSIKÖIDEN JA HUS-RÖNTGEN LIIKELAITOKSEN AVAAVAT TASEET SEKÄ TA 2012 MUUTOKSET 352/02/02/2012 HALL 76 Tietohallinnon taseyksikön avaava tase HUS-Tietotekniikka

Lisätiedot

HUS:n toiminnan arvioinnista

HUS:n toiminnan arvioinnista HUS:n toiminnan arvioinnista Reijo Salmela, LKT, THT, dos. Arviointijohtaja HUS, Ulkoisen tarkastuksen yksikkö 15.11.2012 Arviointiyhdistyksen keskustelufoorumi 1 Vuosibudjetti noin 1,7 miljardia euroa

Lisätiedot

RAHAXI Hypercom T4220. Käyttöohje

RAHAXI Hypercom T4220. Käyttöohje RAHAXI Hypercom T4220 Käyttöohje 1 Sisällysluettelo: 1 RAHAXI PROCESSING OY... 3 1.1 Rahaxi-palvelu... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 2 HYPERCOM T4220 MAKSUPÄÄTE... 4 2.1 Pakkauksen purkaminen... 4 2.2 Maksupäätteen

Lisätiedot

Verohallinto on vahvistanut luontoisetuarvot vuodelle 2016 (dnro: 165/200/2015).

Verohallinto on vahvistanut luontoisetuarvot vuodelle 2016 (dnro: 165/200/2015). Luontoisedut 2016 Verohallinto on vahvistanut luontoisetuarvot vuodelle 2016 (dnro: 165/200/2015). 1 Kotimaassa ja ulkomailla työnantajalta saadut luontoisedut on arvioitava seuraavien perusteiden mukaan:

Lisätiedot

Näin käytät joukkoliikennettä Helsingin seudulla

Näin käytät joukkoliikennettä Helsingin seudulla Näin käytät joukkoliikennettä Helsingin seudulla Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Sipoo ja Kirkkonummi muodostavat yhtenäisen joukko liikennealueen, jolla on helppoa ja edullista liikkua. Yhden

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS- JA VAIKUTTAVUUSSEMINAARI

SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS- JA VAIKUTTAVUUSSEMINAARI Jaakko Herrala/Petra Kokko/Pirjo Häkkinen 6.9.2010 1 (3) SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS- JA VAIKUTTAVUUSSEMINAARI Aika 14.-15.10.2010 Paikka M-talo, iso luentosali, Teiskontie 35, 33520 Tampere

Lisätiedot

Lipputuotteet ja asiakashinnat

Lipputuotteet ja asiakashinnat Lipputuotteet ja asiakashinnat Liikenteessä noudatetaan seuraavia lippu- ja maksujärjestelmää koskevia periaatteita, ellei yksittäisissä ostokohteissa ole toisin määrätty: 1) Kaikissa autoissa tulee voida

Lisätiedot

RAHAXI Hypercom T2100

RAHAXI Hypercom T2100 RAHAXI Hypercom T2100 Käyttäjän Opas 1 SISÄLLYSLUETTELO... 1 1. RAHAXI PROCESSING OY... 2 1.1. Rahaxi-palvelu... 2 1.2. Yhteystiedot... 2 2. HYPERCOM T2100 MAKSUPÄÄTE... 3 2.1. Pakkauksen purkaminen...

Lisätiedot

BUILDING THE FUTURE OF HEL. Finavia infotilaisuus

BUILDING THE FUTURE OF HEL. Finavia infotilaisuus BUILDING THE FUTURE OF HEL Finavia infotilaisuus 21.3.2019 Terminaali 2:n laajennustöiden eteneminen Tuomo Lindstedt projektipäällikkö 3 21.3.2019 Näin Helsinki-Vantaa laajenee Työmaa 18.3.2019 5 21 March

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 29/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Esityslista 29/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Esityslista 29/2015 1 (8) 4 Helsingin pysäköinnin maksamisen kehittäminen 2016-2020 (aasia) HEL 2015-011936 T 08 03 01 01 Esitysehdotus esittää kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi:

Lisätiedot

AIKATAULUYHDISTELMÄ LAHDEN SEUDUN LIIKENNE ORIMATTILA - HENNA LAHTI - HENNA - HELSINKI

AIKATAULUYHDISTELMÄ LAHDEN SEUDUN LIIKENNE ORIMATTILA - HENNA LAHTI - HENNA - HELSINKI AIKATAULUYHDISTELMÄ LAHDEN SEUDUN LIIKENNE 10.12.2017-3.6.2018 ORIMATTILA - HENNA LAHTI - HENNA - HELSINKI 10.12.2017-24.3.2018 REITTIKARTTA Hennan asema E75 Helsingintie Orimattila Orionaukio BUSSILIPUT

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Valmistelu 1 (5) Kaupunkirakennelautakunta Tehtävä Asianro 9201/

Kuopion kaupunki Valmistelu 1 (5) Kaupunkirakennelautakunta Tehtävä Asianro 9201/ Kuopion kaupunki Valmistelu 1 (5) Korjattu esitys / pysäköintitaksojen tarkistus Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun tukipalvelut Yleistä Kuopion Pysäköinti Oy:n hallitus esittää

Lisätiedot

Turnaustoimistot sijaitsevat EPS Klubitalon neuvotteluhuoneessa, Myntisyrjän hallissa ja Hansavalkaman kentän buffapisteellä.

Turnaustoimistot sijaitsevat EPS Klubitalon neuvotteluhuoneessa, Myntisyrjän hallissa ja Hansavalkaman kentän buffapisteellä. INFOPAKETTI TURNAUSTOIMISTO Turnaustoimistot sijaitsevat EPS Klubitalon neuvotteluhuoneessa, Myntisyrjän hallissa ja Hansavalkaman kentän buffapisteellä. TURNAUSVASTAAVAT Turnausvastaava Jari Kanth 040

Lisätiedot

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu Ecariot mobiili applikaatio-ohje 1 (6) Ecariot Oy:n operoimissa maksullisissa latauslaitteissa on mahdollista käynnistää sähköauton lataus mobiiliapplikaation kautta. Applikaatiota voivat käyttää vain

Lisätiedot

Puhelinpankki. Palvelukuvaus

Puhelinpankki. Palvelukuvaus Puhelinpankki Palvelukuvaus Sisällys 1. Puhelinpankki... 3 1.1 Tekniset käyttöedellytykset ja -hinnat... 3 1.2 Turvallisuus... 3 1.2.1 Tunnuslukukortin käyttö... 3 1.3 Ilmoitusmenettely käyttäjätunnuksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ TERVEYSLAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ TERVEYSLAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2011 1 134 LAUSUNTO KIRJEESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON MAKSUKATOSTA Terke 2011-284 Esityslistan asia TJA/15 TJA Terveyslautakunta päätti antaa kirjeestä kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Museon avain Satakunnan Museo

Museon avain Satakunnan Museo Museon avain Satakunnan Museo Tuotteistettava palvelu: MUSEON AVAIN yritysten ja yhteisöjen vuosikortti sisäänpääsy museon neljään toimipisteeseen (myös vierasryhmän kanssa) viisi opastuskierrosta kokoustilojen

Lisätiedot

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 5 Tasalyhennyslainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 5 Tasalyhennyslainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 5 Tasalyhennyslainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa versio 19.2.2019 Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Lähtöarvot laskurissa...4 3 Tapahtumien luonti laskuriin...5

Lisätiedot

Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa LAMK

Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa LAMK Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa Teemu Koistinen LAMK Henkilöstölogistiikka MM-kisat 2017 Lahti Yksityisautoilun vähentäminen kaupunkialueella Fokus: Lahden ulkopuolelta autolla tulevien kisaturistien

Lisätiedot

Varausvahvistus/lasku 03.02.2016. Tuotteet. Erikoishinta urheiluryhmille MOBERG TOMI. Varaus nimellä: HYPO POJAT 02

Varausvahvistus/lasku 03.02.2016. Tuotteet. Erikoishinta urheiluryhmille MOBERG TOMI. Varaus nimellä: HYPO POJAT 02 Sivu MOBERG TOMI Varausvahvistus/lasku 03.02.206 Varausnumero 5075095 Turvanumero 4395 Teitä palveli Henriikka T. Pakettialennukset Meno-paluu Tuotteet Erikoishinta urheiluryhmille Varaus nimellä: HYPO

Lisätiedot

Pysäköintiuudistus M19 alueella on seitsemän eri pysäköintialuetta P1 P7. Alla alueen pysäköintikartta.

Pysäköintiuudistus M19 alueella on seitsemän eri pysäköintialuetta P1 P7. Alla alueen pysäköintikartta. Pysäköintiuudistus M19 alueella on seitsemän eri pysäköintialuetta P1 P7. Alla alueen pysäköintikartta. P6 Vierasparkki Vieras parkki P1 P2 P3 Pysäköintipaikkojen määrät P1 tolppa 50, kylmä 110 P2 tolppa

Lisätiedot

Tämä. Tili-ja kulutusluotot. -aineisto on tarkoitettu täydentämään. Liiketalouden matematiikka 2. kirjan sisältöä.

Tämä. Tili-ja kulutusluotot. -aineisto on tarkoitettu täydentämään. Liiketalouden matematiikka 2. kirjan sisältöä. Tämä Tili-ja kulutusluotot -aineisto on tarkoitettu täydentämään Liiketalouden matematiikka 2 kirjan sisältöä. 1 Sisällysluettelo TILI- JA KULUTUSLUOTOT...3 Esim. 1... 4 Esim. 2... 6 Esim. 3... 7 Esim.

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS

HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS Sisällysluettelo TILAUS... 2 HELSINGIN MATKAPALVELUN TILATESSA MEILTÄ KYYDIN... 2 YKSITTÄISEN KAUPUNKIKORTTIASIAKKAAN TILATESSA MEILTÄ KYYDIN... 2 MATKUSTAMINEN... 3 Palvelunumeroita

Lisätiedot

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description.

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description. Oy MINIKASSA käyttöohje v.1.3 1 (9) Contents 1. YLEISTÄ... 3 1.1 MINIKASSA... 3 1.2 NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT... 3 1.3 VALIKOISSA LIIKKUMINEN... 3 1.4 TAPAHTUMIEN LÄHETYS... 4 2. MINIKASSA... 4 2.1 MYYNTITAPAHTUMA...

Lisätiedot

- 0-100 numerot + euro, euroa, euron, sentti, senttiä + sataa + tuhat, tuhatta

- 0-100 numerot + euro, euroa, euron, sentti, senttiä + sataa + tuhat, tuhatta 3 Numeeriset taidot Ubah oppaana selittää tehtävät. Erityisesti 3.1.3.3 merkit täytyy selittää + jos opiskelija ei ymmärrä, voi katsoa muutaman ensimmäisen koneen tekemänä Äänet: - 0-100 numerot + euro,

Lisätiedot

KASSAKONE KUVASTO 2017

KASSAKONE KUVASTO 2017 KASSAKONE KUVASTO 2017 Schultes S-600 minitwin - 2 hipaisunäyttöä - Todella luotettava ja nopea kassakone - Nopea 80mm integroitu lämpökuittitulostin - Pöytämyynti, reseptit, varastonseuranta, asiakkaat

Lisätiedot