Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Aika , klo 17:01-18:34 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjantarkastajien valinta 32 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 33 Harvennushakkuut tiloilla Savonjoki, Saukkolampi, Jokela, Soijinmäki, Pilkanlahti, Kettu- kangas, Tallivuori ja Nokisenkoski 34 Avohakkuu tiloilla Pärsnämäki ja Soijinmäki 35 Määräalan osto, kiinteistöt (Päivölä) ja (Annala) 36 Määräalan osto, kiinteistö (Suvantola), Suvantolan asuinalue 37 Muovijätteen keräys Rautalammilla 38 Sosiaalityöntekijän viran täyttölupa 39 Luottamushenkilön ero 40 Lomitusmaksujen kuntakohtainen tuki 41 Suomi.fi - viestit käyttöönottoprojektiin osallistuminen 42 Kutsuntalautakuntien jäsenten ja kutsuntalääkäreiden nimeäminen vuodelle Kunnan peruspalveluiden valtionosuus ja valtionosuuksien tasaus 44 Opetus- ja kulttuuritoimen käyttökustannusten valtionosuus 45 Kotikuntakorvauksen perusosa Ilmoitusasiat 47 Lautakuntien pöytäkirjat Lisäpykälät 48 LISÄPYKÄLÄ: Täyttölupa, matemaattisten aineiden aineenopettaja

2 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Saapuvilla olleet jäsenet Matti Kärkkäinen, puheenjohtaja Pekka Annala, 1. varapuheenjohtaja Tiina K. Puranen, 2. varapuheenjohtaja Hannu Korhonen Kari Laitinen Sinikka Korhonen Ari-Pekka Mustonen Muut saapuvilla olleet Merja Koivula-Laukka, hallintojohtaja, sihteeri Jarmo Hänninen, valtuuston 2.vpj., saapui 17:02 Juho P. Pahajoki, valtuuston 1.vpj Anu Sepponen, vt. kunnanjohtaja, saapui 17:02 Tuppura Antti, tekninen johtaja, saapui 17:02, poistui 17:42 Jaamalainen Matti, saapui 17:26, poistui 17:42 Allekirjoitukset Matti Kärkkäinen Puheenjohtaja Merja Koivula-Laukka Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Sinikka Korhonen Tiina Puranen Pöytäkirjan nähtävänäolo Pöytäkirja on nähtävillä kunnanvirastolla

3 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnäolevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden (Rautalammin kunnan hallintosääntö 132 ). Kuntalain 103 :n nojalla kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokous on laillinen, kun se on kutsuttu koolle KunL:n 103 :n ja hallintosäännön :ien mukaisesti. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika, paikka ja käsiteltävät asiat. Esityslista lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä. Kokouskutsu lähetetään vähintään neljä päivää ennen kokousta tai toimielimen päättämällä tavalla. Esityslistat julkaistaan kunnan verkkosivulla (Rautalammin kunnan hallintosääntö 126 ). Puheenjohtaja toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. hyväksyttiin.

4 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 31 Pöytäkirjantarkastajien valinta Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Rautalammin kunnan hallintosäännön 144 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjan sisällöstä ja sen pitämisestä vastaa puheenjohtaja. Pöytäkirjan tarkastaa voimassa olevan käytännön mukaisesti kaksi kokouksessa paikalla ollutta toimielimen jäsentä tai varajäsentä. Toimielin valitsee tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tiina Puranen ja Sinikka Korhonen.

5 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 32 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, ellei toimielin toisin päätä (Rautalammin kunnan hallintosääntö 134). Hallintosäännön :n 135 mukaan toimielin voi esittelijän ehdotuksesta tai jäsenen ehdotuksesta, jota on kannatettu, ottaa enemmistöpäätöksellä käsiteltäväksi asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Jos esittelijän ehdotus on asian palauttaminen valmisteltavaksi, toimielin voi ratkaista asian päätöksellään vain perustellusta syystä. Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi. Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen. Lisäksi lisälistalta otettiin yksi asia käsittelyyn.

6 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Metsäjaosto, 4, Kunnanhallitus, 33, Harvennushakkuut tiloilla Savonjoki, Saukkolampi, Jokela, Soijinmäki, Pilkanlahti, Kettu- kangas, Tallivuori ja Nokisenkoski Rau Metsäjaosto, , 4 Valmistelijat / lisätiedot: Antti Tuppura antti.tuppura@rautalampi.fi tekninen johtaja Metsänhoitoyhdistys Pohjois- Savon Juha Huttunen on Rautalammin kunnan toimeksiantamana pyytänyt tarjousta harvennushakkuiden toteuttamisesta yllä oleville tiloille. Harvennusten yhteenlaskettu pinta- ala on noin 80 hehtaaria. Näistä noin 62 hehtaaria on korjuukelpoista kesällä. Arvioitu kokonaispuumäärä on 4500 m3. Neljä yritystä antoi tarjouksensa: Metsäliitto Osuuskunta, Harvestia Oy, Stora Enso Oyj ja UPM- Kymmene Oyj. Kunnalle edullisimman tarjouksen teki Metsäliitto Osuuskunta, Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta Esittelijä: Antti Tuppura, tekninen johtaja Metsäjaosto esittää kunnanhallitukselle, että Savonjoen, Saukkolammen, Jokelan, Soijinmäen, Pilkanlahden, Kettukankaan, Tallivuoren ja Nokisenkosken tiloille harvennushakkuut suorittaa Metsäliitto Osuuskunta. Metsänhoitoyhdistys Pohjois- Savo valtuutetaan allekirjoittamaan puukauppasopimus ja valvomaan korjuuta. Hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Kunnanhallitus, , 33 Antti Tuppura antti.tuppura@rautalampi.fi tekninen johtaja Tekninen johtaja Antti Tuppura esittelee asian kunnanhallitukselle kokouksessa. Esittelijä: Merja Koivula- Laukka, hallintojohtaja Kunnanhallitus hyväksyy metsäjaoston esityksen, jonka mukaan Savonjoen, Saukkolammen, Jokelan, Soijinmäen, Pilkanlahden, Kettukankaan, Tallivuoren ja Nokisenkosken tiloille harvennushakkuut suorittaa Metsäliitto Osuuskunta. Metsänhoitoyhdistys Pohjois- Savo valtuutetaan allekirjoittamaan puukauppasopimus ja valvomaan korjuuta. hyväksyttiin.

8 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Metsäjaosto, 5, Kunnanhallitus, 34, Avohakkuu tiloilla Pärsnämäki ja Soijinmäki Rau Metsäjaosto, , 5 Valmistelijat / lisätiedot: Antti Tuppura antti.tuppura@rautalampi.fi tekninen johtaja Metsänhoitoyhdistys Pohjois- Savon Juha Huttunen on Rautalammin kunnan toimeksiantamana pyytänyt tarjousta avohakkuun toteuttamisesta yllä oleville tiloille. Avohakkuiden yhteenlaskettu pinta- ala on noin 5, 5 hehtaaria. Näistä noin 2 hehtaaria on korjuukelpoista kesällä. Arvioitu kokonaispuumäärä on 1000 m3. Kaksi yritystä antoi tarjouksensa: Stora Enso Oyj ja UPM- Kymmene Oyj. Kunnalle edullisimman tarjouksen teki Stora Enso Oyj, Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta Esittelijä: Antti Tuppura, tekninen johtaja Metsäjaosto esittää kunnanhallitukselle, että Pärsnämäen ja Soijinmäen tilojen osittaisen avohakuun suorittaa Stora Enso Oyj. Metsänhoitoyhdistys Pohjois- Savo valtuutetaan allekirjoittamaan puukauppasopimus ja valvomaan korjuuta. Hyväksyttiin yksimielisesti. Kunnanhallitus, , 34

9 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Antti Tuppura antti.tuppura@rautalampi.fi tekninen johtaja Tekninen johtaja Antti Tuppura esittelee asian kokouksessa. Kunnanhallitus päättää metsäjaoston esityksen mukaan, että Pärsnämäen ja Soijinmäen tilojen osittaisen avohakuun suorittaa Stora Enso Oyj. Metsänhoitoyhdistys Pohjois- Savo valtuutetaan allekirjoittamaan puukauppasopimus ja valvomaan korjuuta. hyväksyttiin.

10 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 35 Määräalan osto, kiinteistöt (Päivölä) ja (Annala) RauDno Antti Tuppura antti.tuppura@rautalampi.fi tekninen johtaja Liitteet 1 Päivölä ja Annala.pdf Kiinteistöjen (Päivölä) ja (Annala) omistaja on tarjonnut kunnalle osaa ko. kiinteistöistä ostettavaksi. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Syväjärventie 6 ja 8. Kiinteistöjen omistaja myy liitteenä olevan kartan mukaiset alat, n m2 (Päivölä) ja n m2 (Annala). Päivölän alan hinta on noin 5, 75 /m2 ja Annalan 4, 5 /m2. Lisäksi kauppaan kuuluisi Päivölä kiinteistöllä oleva autotalli. Autotallin hinta on 4.900, 00. Tarjotut määräalat mahdollistaisivat kunnalle Pentinpellon päiväkodin lisärakentamisen. Lisäksi kiinteistökaupan myötä Matti Lohen koulun liikunta- ja leikkialueita on mahdollista laajentaa. Kiinteistö 32:14 Päivölä on ollut jo vuosia koulun parkkipaikka käytössä ja varasto on myös ollut kunnan käytössä. Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta Kunnanjohtaja päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle kyseisten määräalojen ostamista kunnan omistukseen siten, että kiinteistöltä (Päivölä) ostettaisiin noin 1325 m2 (5, 75 /m2) ja autotalli (4.900, 00 ) ja kiinteistöltä (Annala) ostettaisiin noin 1475 m2 (4, 5 /m2). hyväksyttiin.

11 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 36 Määräalan osto, kiinteistö (Suvantola), Suvantolan asuinalue RauDno Antti Tuppura antti.tuppura@rautalampi.fi tekninen johtaja Liitteet 1 Kilpilampi Suvantola_AK_luonnos_ pdf Kiinteistön (Suvantola) omistaja on tarjonnut kunnalle osaa ko. kiinteistöistä ostettavaksi. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Kerkonkoskentie 142, Kilpilammen rannassa. Kiinteistöjen omistaja myy liitteenä olevan kartan mukaisen alan, n.8 ha. Määräalan hinta on noin Määräalalle on tekeillä asemakaava. Asemakaava on tällä hetkellä luonnosvaiheessa. Kaavaluonnoksessa ko. alueelle on suunniteltu 16 omakotitalo tonttia, joista neljä on omarantaisia tontteja. Lisäksi alueelle on tehty varaus kahdelle (2) rivitalolle. Tässä vaiheessa kaavaluonnokseen on vielä mahdollista tehdä muutoksia. Lisäksi alueelle on suunniteltu rantapuisto, uimaranta ja rantasauna. Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta Kunnanjohtaja päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle kyseisen määräalan ostamista kunnan omistukseen. Kauppahinta on , 00. Kiinteistön myyjä huolehtii kaavoituksen loppuunsaattamisesta sekä kaavoituksesta aiheutuneista kustannuksista. Lisäksi edellytetään, että myyjä ei saa tehdä määräalle metsänhoidollisia toimenpiteitä. hyväksyttiin.lisäksi kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää vuoden 2019 budjettiin lisämäärärahan ko.määräalan ostoon. Kauppa totetutuu, kun kaava on saanut lainvoiman.

12 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 37 Muovijätteen keräys Rautalammilla RauDno Antti Tuppura antti.tuppura@rautalampi.fi tekninen johtaja Liitteet 1 Aloite muovijätteen keräyksestä Rautalammin Martat ry. 2 Aloite muovijätteen kierrättämiseksi Sisä-Savon luonnonystävät ry 3 Muovijätteen keräys kierrätykseen Rautalammilla, LC Rautalampi Rautalammin kunta on saanut neljältä yhdistykseltä aloitetteen muovijätteen keräyksen aloittamiseksi Rautalammilla. Aloitteet ovat jättäneet Rautalammin Martat ry, Sisä- Savon luonnonystävät ry., LC Rautalmapi/Malvi ja LC Rautalampi. Lisäksi kuntaan on tullut useita yksittäisten kuntalaisten ja vapaa- ajanasukkaiden pyyntöjä samasta asiasta. Aloitteet ovat lähteneet edelleen muovipakkausten tuottajayhteisölle Suomen Uusiomuovi Oy:lle sekä Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy vastaa koko Suomen kattavan ekopisteverkoston hoitamisesta. RINKI Oy:n aluepäällikön vastauksen mukaan sillä on suunnitelma sijoittaa S- Marketin yhteydessä olevalle ekopisteelle myös muovipakkausten keräys. RINKI on tehnyt asista esityksen Suomen Uusiomuovi Oy:lle jo vuonna 2018 ja asia on esillä uudelleen seuraavassa RINGIn ja Suomen Uusiomuovi Oy:n palaverissa, jossa selviävät uudet lisäykset muovipakkausten osalta. RINKI oy:n toimintaa ohjaa mm. jätelaki ja pakkausasetus (erityisesti 9 ). Niiden mukaan muovipakkauksille pitää olla valtakunnallisesti 500 pistettä. Muovin tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi Oy (SUM) on päättänyt kerätä muovipakkauksia useammassa pisteessä, tällä hetkellä 583 pisteellä. RINKI on lisäämässä Suomen Uusiomuovi Oy:n päätöksellä pisteiden määrän 600 pisteeseen lähikuukausina. Pisteiden lisäykset tullaan käytännössä tekemään alueille (kunnat / taajamat), joissa tällä hetkellä ei ole asukkaille järjestettynä muovipakkausten keräystä. Seuraavaksi pisteitä saa kunnat / taajamat, joissa on vähintään asukasta. RINKI oy:n aluepäällikön mukaan Rautalammille ei siis tällä hetkellä ole itsestäänselvästi tulossa muovipakkausten keräystä, johtuen vakuisten asukkaiden määrästä. Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

13 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta Kunnanhallitus päättää esittää Rinki Oy:lle ja Suomen Uusiomuovi Oy:lle, että Rautalammilla aloitetaan muovipakkausten keräys välittömästi. Perusteluina se, että Rautalammin kuntalaiset ja vapaa- ajan asukkaat ovat erittäin ympäristötietoisia ja motivoituneita aloittamaan muovipakkausten kierrätyksen. Vapaa- ajan asuntoja kunnassa on runsaat kappaletta. Lisäksi Etelä- Konneveden kansallispuistossa, joka pääosin sijaitsee Rautalammin kunnan alueella, käy vuosittain yli vierailijaa. Jo pelkästään kunnan imagon takia on tärkeää, että kunnan ekopisteissä on muovinkeräysastiat. Kunta lupautuu omalta osaltaa ohjaamaan ja opastamaan kuntalaisia, kesäasukkaita ja vierailijoita muovipakkausten kierrätyksessä. Rautalampi on vahva talkoopitäjä, vuosittain järjestetään talkoopäivät ja kesätreffit, joiden yhdeksi teemaksi sopisi mainiosti muovinkierrätys. hyväksyttiin.

14 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 38 Sosiaalityöntekijän viran täyttölupa RauDno Kirsi Solmari kirsi.solmari@rautalampi.fi perusturvajohtaja Perusturvaosastolla sosiaalityöntekijä Jukka Hirvonen on irtisanoutunut päivätyllä ilmoituksella alkaen. Kyseessä on tehtävä, johon sisältyy lapsiperhe-, lastensuojelutyö ja osa aikuissosiaalityöstä. Virkaa ei voida jättää täyttämättä lakisääteisten tehtävien vaarantumatta. Tehtäviä ei voida myöskään siirtää toiselle sosiaalityöntekijälle, joka vastaa vammaispalveluista, kehitysvammahuollosta ja osasta aikuissosiaalityöstä ja muista lakisääteisistä sosiaalipalveluista. Tehtävää ei voida myöskään siirtää perusturvajohtajalle, joka toimii kunnan lastenvalvojana ja sosiaalihuollon johtavana viranhaltijana, mikä on lastensuojelussa oltava eri henkilö, kuin lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä. Koska virka on vähäisten resurssien johdosta täytettävä viivytyksettä, ei asiaa ehditä käsitellä perusturvalautakunnassa. Palkkarahat sisältyvät vuoden 2019 talousarvioon. Perusturvajohtaja hakee kunnanhallitukselta täyttölupaa sosiaalityöntekijän virkaan alkaen. Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ei vaikutusta Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan sosiaalityöntekijän virkaan alkaen. hyväksyttiin.

15 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 39 Luottamushenkilön ero RauDno Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Lamin Ndow on jättänyt eroanomuksen luottamustoimista paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Hän on toiminut 3D- ryhmän varavaltuutettuna. Lamin Ndow ei ole ollut luottamushenkilönä muissa toimielimissä. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää Lamin Ndowlle eron luottamustoimista paikkakunnalta muuton perusteella. hyväksyttiin.

16 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 40 Lomitusmaksujen kuntakohtainen tuki RauDno Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi vuonna 2018 lähettämässään kirjeessä kuntia harkitsemaan lomitusmaksujen kuntakohtaisten tukien mielekkyyttä. Taustalla oli ajatus siitä, että em. tuet katsottaisiin kielletyksi valtiontueksi, joka voitaisiin periä takaisin. Rautalammin kunta päätti em. kirjeen perusteella, että kuntakohtaisten tukien maksu lopetetaan. MTK- Rautalampi ry. on lähestynyt kuntaa kirjeellä, pyytäen harkitsemaan uudelleen maksullisen lomituksen kuntatuesta luopumista ja jatkamaan tuen maksamista takaisinperinnän riskistä huolimatta. Perusteluina he esittävät, että sillä tuetaan maatalousyrittäjien jaksamista mm. perheissä, joissa on pieniä lapsia tai toinen yrittäjä sairastuu. Lisäksi ostamalla lisätunteja, saadaan myös lomittajille täysiä työpäiviä. MTK- Rautalampi ry:n mielestä tuesta luopuminen iskee juuri hankalimmassa asemassa oleviin. Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arvioint i: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta Kunnanhallitus päättää, että lomituspalveluiden kuntakohtainen tuki otetaan uudelleen käyttöön ja vuoden 2019 talousarvioon avustusmäärärahoistusta varataan n lisämääraraha em. tarkoitukseen.takaisinperinnän riskistä informoidaan hakijoita haun yhteydessä. hyväksyttiin.

17 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 41 Suomi.fi - viestit käyttöönottoprojektiin osallistuminen RauDno Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Liitteet 1 Suomi.fi muistio Rautalammin kunnassa otettiin uusi asianhallintajärjestelmä käyttöön vuoden 2019 alussa. Ohjelmiston avulla on mahdollisuus luoda viestiyhteys Suomi.fi alustaan. Tiera Tiedonhallinta palvelu yhdessä 13 kunnan kanssa on valmistellut projektia, jonka tarkoituksena on kehittää sähköistä asiointia ja tiedonkulkua kunnan ja kansalaisen välillä. Projektille haetaan Valtiovarainministeriön avusta, joka on 75% hankkeen kuluista. Mikäli projekti saa rahoitusta, toteutetaan se elokuun 2019 loppuun mennessä. Rautalammin kunnan osuus kuluista on 591 sekä lisäksi oma työ. Kunnanhallitus päättää, että Rautalammin kunta osallistuu Suomi.fi viestien käyttöönottoprojektiin 591 maksuosuudella. Ehtona on se, että projekti saa Valtiovarainministeriön 75 %:n avustuksen. hyväksyttiin.

18 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 42 Kutsuntalautakuntien jäsenten ja kutsuntalääkäreiden nimeäminen vuodelle 2019 RauDno Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Liitteet 1 Kutsuntakuulutus Naisten vapaaehtoisen asepalveluksen hakuohje 3 Pyyntö kutsuntalautakuntien jäsenten ja -lääkäreiden nimeämiseksi vuodelle 2019 Puolustusvoimien Pohjois- Savon aluetoimisto pyytää lähettämällään kirjeellä kuntia nimeämään kunnan edustajat ja varaedustajat kutsuntalautakuntiin ensisijaisesti nuoriso- ja/tai sosiaalitoimialalta. Henkilöille on eduksi, jos he työskentelevät päivittäin nuorten keskuudessa ja tuntevat asevelvolliset. Lautakunnan jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huomioon heidän mahdollinen esteellisyys, niin ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan. Vesanto- Rautalampi - kutsuntatilaisuuteen to klo 9.00 Vesannon seurakuntakodille tarvitaan yksi edustaja kustakin kunnasta. Nimämiset pyydetään Pohjois- Savon aluetoimistoon mennessä. Lisäksi kuntia pyydetään nimeämään ja ilmoittamaan myös lääkärit, jotka toimivat syksyn kutsunnoissa kutsuntalääkäreinä. Aluetoimisto esittää, että kutsuntalääkäreinä toimisivat samat lääkärit, jotka suorittavat keväällä kutsunnanalaisten ennakkoterveystarkastukset. Kun samassa kunnassa on useamman kunnan kutsunnanalaisia, pyydetään terveyskeskuksia sopimaan keskenään kutsuntatilaisuudessa tarkastuksia suorittavasta lääkäristä. Kuntaa pyydetään huomioimaan kutsuntatilaisuudessa tarjottavat kutsuvieras- ja kutsunnanalaisten kahvit ja niistä aiheutuvat kustannukset. Liitteinä 1 Pohjois- Savon aluetoimiston pyyntö kutsuntalautakuntien jäsenten ja kutsuntalääkäreiden nimeämiseksi vuodelle 2019 ja liitteinä 2 ja 3. Pohjois- Savon aluetoimiston kutsuntakuulutus ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen hakuohje Vuonna 2018 kutsuntalautakunnan jäsenenä oli etsivä nuorisotyöntekijä ja varalla nuoriso- vapaa- ajanohjaaja. Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta

19 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ei vaikutusta Kunnanhallitus päättää valita vuoden 2019 kutsuntalautakunnan jäsenen ja varajäsenen. Lisäksi kunnanhallitus pyytää Sisä- Savon terveydenhuollon kuntayhtymää nimeämään kutsuntalääkärin ja hänen varahenkilönsä sekä sopimaan Vesannon kutsuntalääkärin kanssa, kumpi suorittaa terveystarkastukset kutsuntatilaisuudessa. Kunta tarjoaa kutsuntakahvit yhdessä Vesannon kunnan kanssa. Kutsuntalautakunnan jäseneksi nimettiin Nora Tauren ja varajäseneksi Minna Laitinen. Muilta osin ehdotus hyväksyttiin.

20 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 43 Kunnan peruspalveluiden valtionosuus ja valtionosuuksien tasaus RauDno Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Liitteet 1 Peruspalvelu valtioos.2019.pdf Kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain (1704/2009) 5 :n mukaan kunnan peruspalvelujen valtionosuus koostuu seuraavista valtionosuusperusteista: 1. 1 :n 1 momentissa tarkoitettujen valtionosuustehtävien laskennallisista kustannuksista ja 2. syrjäisyyden, työpaikkaomavaraisuuden ja saamelaisten kotiseutualueen kunnan lisäosien määräytymisperusteista. Kunnalle myönnetään valtionosuutta 1 :ssä tarkoitettujen valtionosuustehtävien järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin euromäärä, joka saadaan, kun 6-13 :n mukaisesti määräytyvät laskennalliset kustannukset lasketaan yhteen ja saadusta summasta vähennetään 56 :ssä tarkoitettu kunnan omarahoitusosuus. Vuonna 2019 kunnan omarahoitusosuus on 3.524, 51 euroa asukasta kohden. Näin saatuun euromäärään lisätään kunan :ssä tarkoitetut syrjäisyyden, työpaikkaomavaraisuuden ja saamelaisten kotiseutualueen kunnan lisäosat. Kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 29 :n mukaan kunnalle myönnetään verotuloihin perustuvaa valtionosuuden lisäystä (tasauslisä), jos kunnan laskennallinen verotulo asukasta kohden on pienempi kuin euromäärä, joka saadaan jakamalla kaikkien kuntien yhteenlasketut laskennalliset verotulot kuntien yhteenlasketulla asukasmäärällä (tasausraja). Kunta saa tasauslisää 80 % tasausrajan ja kunnan asukasta kohden lasketun laskennallisen verotulon erotuksesta. Kunnan laskennallista verotuloa laskettaessa otetaan huomioon kunnallisvero ja kunnan osuus yhteisön tuloverosta (yhteisövero). Rautalammin kunnan peruspalvelujen valtionosuus (sis. verotuloihin perustuvan valtionosuuden tasaus) on , mistä verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus on Kotikuntakorvaustulot ovat , kotikuntakorvausmenot Opetus- ja kultuuritoimen rahoituksesesta annetussa laissa sekä vapaasta sivitystyöstä annetusta laissa tarkoitettu rahoitus on

21 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Kunnanhallitus päättää, että se ei hae oikaisua valtiovarainministeriön tekemiin päätöksiin kunnan peruspalvelujen valtionosuuden myöntämisestä tai kunnan verotuloihin perustuvaan valtionosuuden tasauksesta. hyväksyttiin.

22 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 44 Opetus- ja kulttuuritoimen käyttökustannusten valtionosuus RauDno Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Liitteet 1 Käyttökustannus 2019.pdf Opetus- ja kultturiministeriö on opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annaetun lain (1705/2009), jäljempänä rahoituslaki, 57 :n 3 momentin ja vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 16 :n 1 momentin nojalla päättänyt myöntää Rautalammin kunnalle valtionosuutta vuodeksi 2019 käyttökustannuksia varten Raportti liitteenä (VOP6OS19). Tällä päätöksellä Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää valtionosuutta/rahoitusta rahoituslain 5 :ssä tarkoitettuja koulutusmuotoja, kulttuurilaitoksia, liikuntatoimintaa ja nuorisotyötä varten. Opetus- ja kulttuuriministeriö tarkistaa kunnille vuodeksi 2019 myönnetyn valtionosuuden, lukuun ottamatta esi- ja perusopetusta sekä ammatillista koulutusta, varainhoitovuoden 2019 keskimääräisten oppilas- ja opiskelijamäärien mukaiseksi vuoden 2019 loppuun mennessä rahoituslain 59 :N nojalla. Kunnanhallitus päättää, että se ei hae oikaisua opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain ja vapaasta sivistytyöstä annetun lain mukaiseen OKM:n päätökseen. hyväksyttiin.

23 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 45 Kotikuntakorvauksen perusosa 2019 RauDno Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Liitteet 1 Kotikuntakorvaus 2019.pdf Kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain (1704/2009) 38 :n mukaan kotikuntakorvaus määräytyy kuntien ja muiden opetuksen järjestäjien esi- ja perusopetuksen toteutuneiden kustannusten perusteella erikseen 6-, ja vuotiaille. Toteutuneet kustannukset määräytyvät mainitun lain 59 :n mukaisesti vähennettynä kuitenkin kustannuksilla, jotka aiheutuvat erikoissairaanhoidossa olevan oppilaan perusopetuslain 4 a :ssä tarkoitetun opetuksen tuesta sekä pidennetyn oppivelvollisuuden opetuksesta siltä osin kuin ne ylittävät toteutuneen kotikuntakorvauksen tason. Kotikuntakorvauksen perusosa lasketaan jakamalla kuntien ja muiden opetuksen järjestäjien yhteenlasketut esi- ja perusopetuksen toteutuneet kustannukset kuntien painotetulla vuotiaiden määrällä. Kuntien painotettu vuotiaiden määrä saadaan kertomalla kuntien 6- vuotiaiden määrä luvulla 1, 60; vuotiaiden määrä luvulla 1 ja vuotiaiden määrä luvulla 1, 60 ja laskemalla näin saadut tulot yhteen. Oppilaan iän mukaan määräytyvä kotikuntakorvaus saadaan kertomalla kotikuntakorvauksen perusosa 0, 61-1, 60. Muulle oppivelvolliselle oppilaalle kotikuntakorvaus määräytyy vuotiaiden kotikuntakorvauksen perustelle. Valtionvarainministeriö on päättänyt peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 38 :n 6 momentin nojalla, että Rautalammin kunnan vuoden 2019 kotikuntakorvauksen perusosa on 6 600, 17 euroa. Kunnanhallitus päättää, että se ei hae oikaisua Rautalammin kunnan kotikuntakorvauksen perusosaa koskevaan päätökseen. hyväksyttiin.

24 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 46 Ilmoitusasiat Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Kunnanhallituksen tietoon esitellään seuraavat asiat: 1. Pohjois- Savon sairaanhoitopiirin vuoden 2018 tilinpäätösinformaatio Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n päätös Vuokratalokorkotukilainan hyväksymisestä kohteeseen Kuuntinharjun palvelukoti 3. Työllistymistä tukevien palveluiden tunnuslukuja 9-12/2018 Rautalammilla työnsuunnittelija Marjo Hartikaiselta 4. Pohjois- Savon pelastuslaitoksen aluepelastuslautakunnan pöytäkirja Lausunto valtioneuvoston asetusluonnoksesta koskien päivittäistavarakauppapalveluiden tukemista monipalvelukeskuksina harvaan asutuilla maaseutualueilla vuosina Kyläkauppa Kosken Puotipiian lausunto valtioneuvoston asetusluonnoksesta koskien päivittäistavarakauppapalveluiden tukemista monipalvelukeskuksina harvaan asutuilla maaseutualueilla vuosina Kunnanhallitus päättää merkitä ilmoitusasiat tietoonsa saatetuksi. hyväksyttiin.

25 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 47 Lautakuntien pöytäkirjat Merja Koivula- Laukka merja.koivula- laukka@rautalampi.fi hallintojohtaja Kunnanhallituksen tietoon esitellään seuraavat lautakuntien pöytäkirjat: 1. Elinvoimalautakunta Kunnanhallitus päättää merkitä pöytäkirjat tietoonsa saatetuksi. hyväksyttiin.

26 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) 48 LISÄPYKÄLÄ: Täyttölupa, matemaattisten aineiden aineenopettaja RauDno Olli Lipponen olli.lipponen@rautalampi.fi sivistysjohtaja Matti Lohen koulun aineenopettaja xxxxxxxxxxxxx on hakenut palkatonta virkavapaata ajalle Rehtori Terttu Salo on myöntänyt virkavapaan. Virkavapaan ajaksi matemaattisten aineiden opetukseen tarvitaan sijainen. Vaikutusten arviointi:(alleviivattuna) - Henkilöstövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Lapsivaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Ympäristövaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta - Yritysvaikutusten arviointi: myönteinen/ kielteinen/ ei vaikutusta Kunnanhallitus päättää myöntää luvan sijaisen palkkaamiseen xxxxxxxxxxxxxxxxx opintovapaan ajaksi hyväksyttiin.

27 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Muutoksenhakukielto 30, 31, 32, 35, 36, 40, 46 Muutoksenhakukielto Koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ei saa tehdä. (Kuntalaki 410/ )

28 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Oikaisuvaatimus 33, 34, 37, 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 48 Oikaisuvaatimusohje OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (Kuntalaki 134). Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Rautalammin kunnanvirastoon määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimusviranomainen Rautalammin kunnan kunnanhallitus Kuopiontie 11, Rautalampi Sähköpostiosoite: rautalammin.kunta@rautalampi.fi Puhelinnumero: Kunnanvirasto avoinna: ma pe Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti ja se on tekijän allekirjoitettava. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: päätös, johon haetaan oikaisua miten päätöstä halutaan oikaistavaksi millä perusteella oikaisua vaaditaan oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja yhteystiedot

29 Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 29) Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätöss voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Pöytäkirja tä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rautalammin kunnan neuvonnasta, Kuopiontie 11, Rautalampi, sposti: rautalammin. kunta@rautalampi.fi ja puhelin Kunnanvirasto on avoinna ma- pe klo 9-15.

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 8) Metsäjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 8) Metsäjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 8) Aika 30.01.2019, klo 16:04-16:26 Paikka Lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 14) Elinvoimalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 14) Elinvoimalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 14) Aika 13.03.2019, klo 17:05-18:26 Paikka Lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 20.03.2019, klo 16:03-17:29 Paikka Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 22.01.2019, klo 18:07-19:27 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 26.11.2018 klo 10.00 16.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi Pöytäkirjan

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 19.01.2017, klo 17:59-19:33 Paikka Otanmäen urheilutalo, Rullaajantie 4, Otanmäki Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (9) Aika 16.11.2017, klo 16:55-17:26 Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2 Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus 52 Rakennusvalvonnan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 17) Aika 24.01.2019, klo 13:00-16:33 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 12.11.2018, klo 16:05-17:36 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Tekninen lautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Tekninen lautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 14.03.2019, klo 16:07-17:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (12) Aika 04.06.2018, klo 17:47-20:51 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:00-18:35 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 48 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) Sivistyslautakunta, 63, 01.06.2017 Sivistyslautakunta, 113, 13.12.2017 Sivistyslautakunta, 15, 21.02.2018 15 Sivistystoimialan viranhaltijoiden hallintosäännössä

Lisätiedot

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/2018 1 (11) Aika 05.03.2018, klo 17:40-17:48 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Pöytäkirjan tarkastus 37 Kettupolun päiväkodin

Lisätiedot

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika 23.05.2017, klo 18:07-21:09 Paikka Vuolijoen koulu, Ouluntie 2 Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Työllisyysvarojen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika 12.04.2018, klo 07:37-08:45 Paikka Käsitellyt asiat Jä rvenpä ä - talo, Terijoki kokoushuone, 2. kerros 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 9/ (11) Kunnanhallitus Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 9/ (11) Kunnanhallitus Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 9/2018 1 (11) Aika 17.04.2018, klo 16:45-16:52 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 140 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 141 Pöytäkirjan tarkistus 142 Maanvuokrasopimus/Isootupa

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 ( 12) Aika, klo 13:03-16:06 Paikka Käsitellyt asiat Kainuun ammattiopisto, rak Oppi 4, ravintola Vimpeli, kabinetti, Opintie 3, 87100 Kajaani 21 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 ( 16) Aika 05.09.2018, klo 17:00-18:04 Paikka Metsä linna, Kitereentie 13, Ristiina Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Perusopetuksen palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Perusopetuksen palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 8 n toimivallan siirtäminen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla HEL 2017-006468 T 00 01 00 Päätös päätti siirtää toimivaltaansa hallintosäännön 15 luvun 6 :n 1 kohdan

Lisätiedot

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja.

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja. Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (7) 30 Pirttimäen metsätien rakentaminen PuuDno-2015-255 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Pirttimäen metsätien kartat 2015.pdf

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 6/ ( 12) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 6/ ( 12) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 6/2018 1 ( 12) Aika 19.11.2018, klo 17:30-19:40 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 34 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-18:55

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-18:55 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 31.10.2018 klo 17:15-18:55 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 36 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 388 389

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 18:00-18:49 Paikka Liikuntahalli Kisala Käsitellyt asiat 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 68 Pöytäkirjan tarkastus 69 Elokuvateatteri

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Henkilöstöpäällikkö Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Henkilöstöpäällikkö Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-674 Kesätyöllistämistuen myöntäminen vuonna 2017, yritys Outi Mäenpää Oy Kirkkonummelaiset 1998-2002 syntyneet nuoret ovat voineet hakea kesäsetelin

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 Keskusvaalilautakunta

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 Keskusvaalilautakunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 Kokousaika 19:00-20:15 Kokouspaikka Keskusvaalilautakunnan toimisto Läsnä Jäsenet Viertola, Juha Kivinen, Tiina Ahonen, Risto Kiukas, Vertti puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 6/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta

Mikkeli Pöytäkirja 6/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 6/2018 1 ( 9) Aika 20.09.2018, klo 17:00-18:00 Paikka TUMA, Sammonkatu 12 Mikkeli Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastus 18 Ei julkinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 17.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kaarlo Virtanen Anne Lahtinen Jouni Salmirinne Vuokko Mustonen

Kaarlo Virtanen Anne Lahtinen Jouni Salmirinne Vuokko Mustonen PALOHEINÄN ALA-ASTEEN JOHTOKUNNAN KOKOUS AIKA 22.3.2018 klo 17.35 18.32 PAIKKA, opettajainhuone KUTSUTUT puheenjohtaja Marika Paananen varapuheenjohtaja Mirka Reinman jäsenet Jukka Ranua Kaarlo Virtanen

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 7.2.2018 klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Nora Lehtinen, Risto Schiray, Mikko

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 27.05.2019 Kokousaika 27.5.2019 klo 18.00 19.00 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot.

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot. Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) 6 Toimintakäsikirjat 2016 MjuDno-2016-84 Valmistelija / lisätiedot: Markku T Tuunainen markku.tuunainen@mantyharju.fi Liitteet 1 Liite5.Toimintakäsikirja 2016

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-21 Vakanssinumero 5000992257, mielenterveyspalvelujen johtaja Peter Grönroosin toimivalta henkilöstöasioissa 31.08.2017 alkaen Kunnanvaltuusto on

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 6/

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 6/ Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 6/2013 57 Sivistyslautakunta 25.09.2013 AIKA 25.09.2013 klo 18:30-18:55 PAIKKA Kunnanviraston johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2018 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 4.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18.05 18.46 Kokouspaikka Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Lisätiedot

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen PÖYTÄKIRJA 1 (8) 20.9.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 20.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 9/ ( 10) Sosiaali- ja terveyslautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 9/ ( 10) Sosiaali- ja terveyslautakunta Järvenpää Pöytäkirja 9/2018 1 ( 10) Aika 24.10.2018, klo 17:30-18:28 Paikka Jä rvenpä ä - talo, kh 3 Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 30 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 10.05.2017, klo 18:00-19:59 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ (6)

PÖYTÄKIRJA 3/ (6) PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) 24.9.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 24.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Jennifer

Lisätiedot

9 Käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynti, Pelastuslaitos

9 Käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynti, Pelastuslaitos Mikkeli Pöytäkirja 2/2015 1 (9) Etelä-Savon pelastuslautakunta 03.06.2015 Aika 03.06.2015, klo 14:00-14:40 Paikka Juva Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 8 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1 Johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 26.3.2018 klo 18.03 Paikka: n opettajainhuone, Tietokuja 1 Paikalla: Pesonen, Kajosaari, Raitala, Paavola, Martelius, Joki, Salminen, Hirsto, Nieminen, Oppilasedustaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/ (6)

PÖYTÄKIRJA 2/ (6) PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (6) 7.6.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika torstai 7.6.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Tanu Heikkinen

Lisätiedot

29 Kiesilän Erä ry, laavun (grillikatoksen) rakentaminen. kohdeavustus. 32 Kohdeavustus, KäenJälki ry, rantakalaillan järjestäminen

29 Kiesilän Erä ry, laavun (grillikatoksen) rakentaminen. kohdeavustus. 32 Kohdeavustus, KäenJälki ry, rantakalaillan järjestäminen Mikkeli Pöytäkirja 4/2016 1 (10) Aika 14.06.2016, klo 18:00-19:40 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28 Suomenniemen

Lisätiedot

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) 27.10.2017 Kilonpuiston koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL 31 3129 Läsnä Hahl Kaisa varapuheenjohtaja Crosby

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 17:59-18:18 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta:

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta: Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) MliDno-2017-163 Nuijamiehen, Pursialan ja valtatie 15 melu- ja tärinäselvitys Mikkelin kaupunki on pyytänyt tarjousta Nuijamiehen, Pursialan ja Valtatie 15 melu-

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 30.5.2018 klo 16.30-17.40 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 18/2014 15.12.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 18/2014 15.12.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 18 Länsisataman laajennusalueen syvätiivistysurakka 2015 HEL 2014-014030 T 02 08 03 00 Päätös päätti tilata Länsisataman syvätiivistysurakan edullisimman tarjouksen

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 04.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18:00 19:15 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 18:01-18:39 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Talousarvion

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.4.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.1.2018 klo 18.00-19.48 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Jutta Tikkanen,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2017-244 : Kt 51 eteläinen aluehoitourakka lisätyö 7 (4/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 31.8.2017 15 valinnut kantatien

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 11) Aika 26.09.2018, klo 15:02-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 15.11.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-21 Päätösvallan delegointi vakanssinumero 5000992380 osastonhoitaja Stiina Bergendahlille ajalla 1.9.2017-31.12.2017. Kunnanvaltuusto on hyväksynyt

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2018-713 Veikkolan talvihoitourakka lisätyö 3 (3/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 14.6.2018 92 päättänyt valita Veikkolan

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 3/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 27.9.2018 klo 16.15-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Aika: 09.11.2016 klo 17:30-21:05 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 15) Kunnanvaltuusto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 15) Kunnanvaltuusto Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 15) Aika 05.02.2019, klo 18:19-19:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat 1 Valtuuston laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot