TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 10.6.2004 16. Kokous aloitettiin raamatunluvulla."

Transkriptio

1 Yhteinen kirkkovaltuusto YHTEIEN KIRKKOVALTUUTON KOKOU Aika torstai klo Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan Kokous aloitettiin raamatunluvulla. 19 KOKOUKEN LAILLIUU Kv todennee kokouksen laillisuuden. Kuulutus kirkkovaltuuston kokouksesta on pöytäkirjan liitteenä 1, 19. Todettiin. 20 KOKOUKEN PÄÄTÖVALTAIUU Ennen päätösvaltaisuuden toteamista suoritetaan nimenhuuto, hyväksytään ilmoitetut esteet ja todetaan varajäsenet. Kv hyväksynee ilmoitetut esteet ja todennee varajäsenet sekä kokouksen päätösvaltaisuuden. Liite 1, 20. Kirkkovaltuusto hyväksyi ilmoitetut esteet ja totesi varajäsenet. Nimenhuudossa todettiin, että läsnä oli 48 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä eli yhteensä 54/61. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 21 PÖYTÄKIRJAN TARKITAJIEN JA ÄÄNTENLAKIJOIDEN VALITEMINEN Kv valinnee pöytäkirjan tarkistajat, jotka samalla toiminevat ääntenlaskijoina. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Johannes Pelkonen ja Eivor Huldén.

2 Yhteinen kirkkovaltuusto ILMOITUAIOITA 4.1. Kirkkovaltuuston vakinaiseksi jäseneksi kutsuminen Kirkkovaltuuston puheenjohtaja on kutsunut hovioikeudenlaamanni Heikki Impivaaran Turun Mikaelinseurakunnan vaaliliiton III ensimmäisenä varamiehenä kirkkovaltuuston vakinaiseksi jäseneksi ekonomi Pekka Ruolan tilalle, joka on eronnut kirkkovaltuuston jäsenyydestä Merkittäneen, että Turun Mikaelinseurakunnassa on toimitettu piispantarkastus Kirkkovaltuuston etukäteen suunnitellut kirkkovaltuuston kokousajat: torstaina 30.9., ja klo alkaen. Uusia virkoja koskevat asiat käsitellään ja talousarvio Kv merkinnee ilmoitukset tiedokseen. Ei muutoksenhakuoikeutta. Esitys hyväksyttiin. 23 TURUN JA KAARINAN EURAKUNTAYHTYMÄN VUOIKERTOMU VUODELTA 2003 Vuosikertomus kuuluu seuraavasti: Liite 1, 23 Kertomuksen käsittelyn yhteydessä on mahdollisuus antaa palautetta vuoden 2003 toiminnasta. Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoneuvoston on laadittava kultakin kalenterivuodelta toimintakertomus seurakunnan hallinnosta, taloudesta ja toiminnasta sekä annettava se kirkkovaltuuston käsiteltäväksi ohjesäännössä mainittuna aikana. Tilinpäätösasiakirjassa on suppea toimintakertomus, jossa on keskeiset toimintaa ja taloutta koskevat asiat esitetty lyhyesti.

3 Yhteinen kirkkovaltuusto Kv merkinnee saaduksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vuosikertomuksen vuodelta Ei muutoksenhakuoikeutta. Käsittely Kirkkovaltuutettu Eija Kalliala totesi, että henkilöstökertomus on erittäin tarpeellinen. Henkilöstön tilasta hän totesi, että sairaslomapäivät ovat vähentyneet, mutta sairaustapaukset lisääntyneet, ja keskimääräinen sairaspoissaolo on pitkä. Esitys hyväksyttiin 24 IRTAIMEN OMAIUUDEN TARKATAJIEN KERTOMU VUODELTA 2003 Irtaimen omaisuuden tarkastajat ovat jättäneet tarkastuskertomuksensa vuodelta Tarkastuskertomus kuuluu seuraavasti: Liite 1, 24 Kertomuksen mukaan ei ole havaittu mitään sellaista, mikä olisi esteenä tili- ja vastuuvapauden myöntämiselle asianomaisille viran- ja toimenhaltijoille. Kiinteistölautakunta käsitteli kertomuksen kokouksessaan ja hyväksyi esityksen omalta osaltaan. Kv merkinnee saaduksi irtaimen omaisuuden tarkastuskertomuksen vuodelta Ei muutoksenhakuoikeutta. Esitys hyväksyttiin. 25 KIINTEÄN OMAIUUDEN TARKATAJIEN TARKATUKERTOMU VUODELTA 2003 Vuoden 2003 tarkastusohjelmaan ovat kuuluneet hautausmaiden rakennukset ja hautainhoidon rahaston rakennukset. Tarkastuskertomus kuuluu seuraavasti:

4 Yhteinen kirkkovaltuusto Liite 1, 25 Kuten tarkastuskertomuksesta käy ilmi, kaikki tarkastetut rakennukset olivat hyvin hoidettuja ja toimivia. Vähäisetkin korjaustarpeet on kirjattu kuitenkin vuosikorjauslistaan, jotta ennalta ehkäistäisiin mahdolliset suuremmat vauriot ja rakennukset saataisiin säilytettyä edelleen moitteettomassa kunnossa. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja päätti merkitä tarkastuskertomuksen tietoonsa saatetuksi sekä lähettää sen edelleen kirkkoneuvostolle. Kiinteistölautakunnalla ei ollut huomautettavaa kertomuksen johdosta.. Kv merkinnee saaduksi kiinteän omaisuuden tarkastajien tarkastuskertomuksen vuodelta Ei muutoksenhakuoikeutta. Esitys hyväksyttiin. 26 EURAKUNTAYHTYMÄN TILINTARKATAJIEN TILINTARKATUKERTOMU VUODELTA 2003 eurakuntayhtymän tilintarkastajat, jotka on asetettu vuosiksi , ovat antaneet tarkastuskertomuksen vuoden 2003 tilintarkastuksesta. Tarkastuskertomus on seuraava: Liite 1, 26 Tilintarkastuskertomuksessa ei ole tuotu esiin asioita, joiden johdosta kirkkoneuvoston pitäisi hankkia selvityksiä tai antaa vastine. Kv merkinnee saaduksi tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2003 Ei muutoksenhakuoikeutta. Esitys hyväksyttiin. 27 ELVITY VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖKEN KÄYTTÖTALOUDEN YLITYKITÄ Talousarvion käyttötalousosassa kirkkovaltuusto on asettanut tehtäväkohtaiset tavoitteet sekä osoittanut toimintakatetasolla tavoitteiden edellyttämät tuloarviot

5 Yhteinen kirkkovaltuusto ja määrärahat tehtävien hoitamiseen. Määrärahojen ylityksiä tarkastellaan talousarvioluvuittain ja tarkastelun sitovuustasona on toimintakate. Taloustoimistossa on laadittu erittely käyttötalouden ylityksistä toimintakatetasolla. Erittely on seuraava: Liite 1, 27 Talousarviolukuun 109, Muu yleishallinto, syntynyt talousarviopoikkeama ,42 euroa johtuu lomapalkkavarauksen kirjaamisesta. Talousarviolukuun 340, Lähetys ja kansainvälinen diakonia, syntynyt 9.291,86 euron talousarviopoikkeama johtuu pääosaltaan eli euron osalta kokouspalkkioistaan luopuneiden luottamushenkilöiden palkkoja vastaavan osuuden tilittämisestä lähetysjärjestöille. Nämä poikkeamat ovat luonteeltaan kirjanpitoteknisiä, sillä kirjauksia vastaavat talousarviomäärärahat ovat talousarviossa toisaalla. Palkkavaraukset on merkitty talousarvioon lukukohtaisesti, mutta lomapalkkavarauksen muutos kirjataan yhtenä eränä lukuun 109. Luottamushenkilöiden kokouspalkkioita varten on merkitty määräraha kyseisen luottamuselimen kohdalle, mutta lähetysjärjestöille tilitetyt palkkiot on kirjattu lukuun 340. Luvun 340 ylityksestä vajaat 600 euroa johtuu liian vähäisestä henkilösivukuluja varten varatusta määrärahasta. Erittelystä on todettavissa, että lisäksi on syntynyt eräitä kustannuspaikkakohtaisia yksittäisiä talousarviopoikkeamia. CCI-kuoron 1.105,30 euron poikkeamasta kuoron johtaja Heikki Rainio on antanut kirjallisen selvityksen, joka on seuraava: Liite 2, 27 elvityksestä ilmenee, että CCI-kuoron omaan toimintasuunnitelmaan perustuva talousarvioehdotus vuodelle 2003 oli euroa suurempi kuin myönnetty määräraha ja että kuorolle myönnettyä määrärahaa on vuosittain korotettu vain yhteisen prosenttikorotuksen mukaisesti siitä huolimatta, että kuoron toiminta on viime vuosina laajentunut huomattavasti. Vuoden 2005 talousarviovalmistelun yhteydessä tulisi nämä näkökohdat ottaa huomioon ja muutoinkin olisi hyvä antaa seurakuntayhtymän yhteiselle musiikkitoimikunnalle suurempi rooli yhteiseen musiikkitoimintaan kuuluvien kustannuspaikkojen talousarvioehdotusten arvioinnissa. Kv päättänee hyväksyä talousarviopoikkeamat vuodelta Ei muutoksenhakuoikeutta. Esitys hyväksyttiin

6 Yhteinen kirkkovaltuusto ELVITY INVETOINTITILIEN YLITYKITÄ VUONNA 2003 Vuonna 2003 on ollut ylitystä eräissä investointitileissä. yynä ovat pääasiallisesti olleet yllättävät muutokset töiden aikana tai kustannusten siirtäminen edellisistä vuosista vuodelle 2003, kun työt ovat päättyneet. Investointitilien ylitykset ovat seuraavat: Liite 1, 28 Krematoriouunien peruskorjauksen kustannusten ylitys johtuu ennakoitua suuremmista perustustöistä. Pyhän Ristin kappelin inva-wc:n rakentaminen oli erittäin hankalaa tilan ahtauden vuoksi ja suunnitelmia jouduttiinkin työn aikana tarkistamaan, mistä johtuen arvioidut kustannukset ylittyivät. Kärsämäen kappelin katon peruskorjauksen yhteydessä löydettiin rikkoontuneita kattoviemäreitä, joiden uusimiseen ei oltu varauduttu. Hautausmailla rakennettiin syksyn suotuisista sääolosuhteista johtuen sadetusautomatiikkaa ja veteraanilehdon laajennusta tarkoituksella enemmän mitä oli alunperin suunniteltu. Toisaalta se tulee takaisin säästönä tänä vuonna. Paattisten kirkon äänentoisto toteutui suunnitelmien mukaan. Pieni ylitys johtui siitä, että suunnitelmia ei oltu vielä laadittu, kun talousarvioon päätettiin kirkkoneuvostossa lisätä kirkon äänentoisto. Laadittaessa syksyllä 2002 talousarviota ei Ruotsalaiselle seurakuntatalolle eikä Aurakadun koululle varattu varsinaisia toteutusmäärärahoja, vaan ainoastaan suunnitteluvaroja, koska asemakaavamuutoksesta oli valitettu hallinto-oikeuteen. Valitukset kumottiin kesällä 2003, jolloin valtuusto hyväksyi erikseen syksyllä 2003 Ruotsalaisen seurakuntatalon rakentamisen ja sille määrärahat. Aurakadun koulun kustannusten lisäys johtuu vuotaneen vesikaton korjauksen aloittamisesta ennen talvea sekä asbesti-yms. kartoitusten teosta. Martin seurakuntatalon muutosten kustannukset lisääntyivät, koska rakennuslupavaiheessa sinne edellytettiin koneellisen ilmanvaihdon rakentaminen ja siihen ei oltu alunperin varauduttu. Katariinan pappilan saneerausta on suunniteltu pitkään ja sille oli varattu määrärahoja jo vuodelle i. Vuonna 2001 ei määrärahoja käytetty lainkaan ja vuonna 2002 käytettiin i.

7 Yhteinen kirkkovaltuusto Paattisten pappilan saneeraukselle oli varattu varoja vuosille 2001 ja 2002 yhteensä i, joista käytettiin i ja i jäi säästöön, josta esitetään katettavan v ylitys ,84 i. inapin uudelle majoitusrakennukselle ja jätevedenpuhdistamolle oli varattu vuodelle 2003 yhteensä i. Jätevedenpuhdistamolle koitui alitusta vuoden 2003 aikana ,16 i ja majoitusrakennukselle ylitystä ,95 i. Kokonaisuudessa alitusta oli siis ,21 i. Todettakoon kuitenkin, että seurakuntayhtymällä ja rakennuksen urakoitsijalla on suuria mielipide-eroja rakennuksen loppuun saattamisesta ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Nämä mahdolliset kustannukset tuodaan kirkkovaltuustoon, kun erimielisyydet on ratkaistu. Houtskärin leirialueen varustelun ylitys johtui kohteen kaukaisen sijainnin vuoksi sinne vietyjen materiaalien ja työpalkkojen ylityksestä. Todettakoon, että hautaustoimen vuoden 2003 investoinnit ylittyivät kokonaisuudessaan ,75 i ja kiinteistötoimen alittuivat kokonaisuudessaan ,43 i. Kv päättänee hyväksyä liitteen mukaiset investointitilien ylitykset vuodelta Ei muutoksenhakuoikeutta. Esitys hyväksyttiin. 29 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖ Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tilinpäätös vuodelta 2003 on painettu tilinpäätösasiakirjaksi. e on seuraava: Liite 1, 29 Asiakirjan alussa on lyhyt toimintakertomus, joka jakaantuu seuraaviin väliotsikoihin: Yhteinen kirkkoneuvosto eurakuntatyö

8 Yhteinen kirkkovaltuusto Henkilöstö eurakuntayhtymän talous 2003 Viimeksi mainitussa osiossa on annettu lyhyesti selkeä kuva koko seurakuntayhtymän talouden kehittymisestä viime vuodelta. eurakuntayhtymän taloudellinen tulos parani jälleen edelliseen tilivuoteen nähden. ivun 56 toteutumavertailusta voidaan havaita, että toimintakulut olivat 26,4 milj euroa ja toimintatuotot 6,2 milj euroa. Toimintakate oli siten alijäämäinen 20,2 milj euroa. Vuosikate oli 4,9 milj euroa. Nettomääräiset rahoitustuotot kasvoivat huomattavasti yli edellisen vuoden tason ja budjetoitu määrä ylittyi eurolla. en sijaan verotulot laskivat edellisen vuoden tasosta kahdella prosentilla ja verotulokertymä jäi euroa alle budjetoidun. Verotulojen laskemiseen oli talousarvion laatimisen yhteydessä tosin jo osattu varautua ja budjetoidun verokertymän toteutumisprosentti oli peräti 99,4. Yhteisöverojen määrä kasvoi 1,6 prosentilla edellisestä vuodesta, kun taas muut kuin yhteisöverot pienenivät 2,6 prosentilla. atunnaisia tuottoja ja kuluja on tullut tuloslaskelmaan lähinnä Turun kaupungin kanssa tehdyn Aurakadun koulun vaihtokaupan takia. Koko tulos oli ylijäämäinen euroa. Tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä päättää kirkkovaltuusto. Kirkkoneuvoston on esitettävä tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä siihen mahdollisesti liittyvät vastineet kirkkovaltuuston käsiteltäväksi. Kirkkovaltuuston on päätettävä tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapaudesta kesäkuun loppuun mennessä. amassa yhteydessä päätetään tuloksen käsittelystä ja talouden tasapainottamista koskevista toimenpiteistä. KJ 15:9. Tilinkauden tulos on merkitty taseessa oman pääoman lisäykseksi. Kv päättänee vahvistaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vuoden 2003 tilinpäätöksen liitteen 1 mukaan ja myöntää vastuuvapauden yhteisen kirkkoneuvoston jäsenille ja muille tilivelvollisille kuluneelta tilikaudelta. amalla kv päättänee siirtää ylijäämän ,10 euroa ylijäämätilille omaan pääomaan. On muutoksenhakuoikeus. Käsittely Kirkkovaltuutettu Harri Raitis totesi, että tilinpäätökseen on syytä olla tyytyväinen.

9 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkovaltuutettu Heikki aari ilmoitti, että hän ei voi hyväksyä Katariinan seurakunnan toimintamenoja, henkilöstömenoja eikä ostoja. Hänen puheenvuoroaan ei kannatettu. Heikki aari ilmoitti merkitsevänsä eriävän mielipiteen pöytäkirjaan. Esitys hyväksyttiin. Heikki aari esitti seuraavan eriävän mielipiteensä merkittäväksi pöytäkirjaan: Liite 2, TURUN DIAKONIAÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMU VUODELTA 2003 Turun Diakoniasäätiö on esittänyt yhteiselle kirkkoneuvostolle seuraavaa: Turun Diakoniasäätiön valtuuskunta lähettää ohessa kevätkokouksessaan hyväksymänsä vuoden 2003 toimintakertomuksen, joka sisältää jäljennökset tuloslaskelmasta ja taseesta liitetietoineen ja tilintarkastuskertomuksesta. Vuosikertomus, joka sisältää jäljennökset tuloslaskelmasta ja taseesta liitetietoineen sekä tilintarkastuskertomuksesta kuuluu seuraavasti: Liite 1, 30 ääntöjen mukaan Turun Diakoniasäätiön toimintakertomus annetaan tiedoksi kirkkovaltuustolle. Kv päättänee merkitä Turun Diakoniasäätiön toimintakertomuksen vuodelta 2003 tiedokseen. Ei muutoksenhakuoikeutta. Esitys hyväksyttiin. 31 EHDOTU AVUTUMÄÄRÄRAHAN JAKAMIEKI KIRKOLLIIIN TARKOITUKIIN VUODELLE 2004 Ehdotus on seuraava:

10 Yhteinen kirkkovaltuusto Liite 1, 31 Jakoehdotus noudattaa pääsääntöisesti edellisten vuosien linjaa. uurimpien avustusten saajat ovat edelleen Turun NMKY ja Varsinais-uomen Partiopiiri. Partiopiiriltä on vähennetty 2000 euroa sen suhteellisen hyvän taloustilanteen vuoksi. Kyse ei ole siitä, että piirin toimintaa arvostettaisiin vähemmän, vaan siitä, että se on varsin vakavarainen ja sillä on huomattavasti myös muuta varainhankintaa, jolloin seurakuntayhtymän avustuksen väheneminen ei tuota sille talouskriisiä. Lisäksi kirkkoneuvosto edellyttää, että Varsinais-uomen Partiopiirin määrärahasta euroa on tarkoitettu sisupartiolaisten partiotyön tukemiseen. Kun jaettava talousarviomääräraha on rajallinen ja hakijoiden joukossa on useita sellaisia, joiden toiminnan jatkuvuudelle seurakuntayhtymän avustuksella on varsin merkittävä rooli, on nyt avustusten painopistettä hiukan muutettu. Turun NMKY:n avustus on pidetty ennallaan. Chorus Cathedralis Aboensikselle esitetty euron määräraha perustuu aikanaan tehtyyn yhteistyösopimukseen. Uusina avustuksen saajina ehdotuslistalla ovat seuraavat yhdistykset: DaisyLadies ry on suomeenmuuttajanaisten yhdistys. Yhdistys valmistelee Muistojen Koti -hanketta, jonka tavoitteena on saada maahanmuuttajavanhuksille yhteinen tapaamispaikka. Turun seudulla asuu noin 900 yli 60-vuotiasta, jotka ovat osin kielitaidottomia ja yksinäisiä. Hankkeen tarkoituksena on luoda näille vanhuksille jokapäiväinen tapaamispaikka. Avustus on tarkoitettu kertaluonteiseksi. Rabota ry:n tarkoituksena on auttaa pääosin entisen Neuvostoliiton alueelta tulevia maahanmuuttajia integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan heidän osaamisensa lähtökohdista. Yhdistys on perustettu vuonna Avustus on tarkoitettu kertaluonteiseksi. Turun Kuurojen ateenkaariteatteri ja teatteriryhmä Maneeri ovat toteuttamassa yhteistyössä Turun kristillisen opiston viittomakielen tulkki- ja ohjaajaopiskelijoiden kanssa hakespearen Myrsky-näytelmän kaksikielistä tä. Avustus on tarkoitettu kertaluonteiseksi. Lisäksi mukana on Cantus Aboensis 2002 ry, jonka avustusanomus oli esillä kirkkoneuvoston kokouksessa Anomus päätettiin silloin ottaa käsiteltäväksi tässä yhteydessä. Avustus on tarkoitettu kertaluonteiseksi. Kv päättänee, että vuoden 2004 talousarviossa varattu avustusmääräraha kirkollisiin tarkoituksiin jaetaan liitteen 1 mukaisesti merkinnöin, että Varsinais- uomen Partiopiiri ry:n avustuksesta euroa on tarkoitettu sisupartiolaisten partiotyön tukemiseen.

11 Yhteinen kirkkovaltuusto On muutoksenhakuoikeus. Käsittely Kirkkovaltuutetut Pirkko Mikkola ja Heikki aari ilmoittivat olevansa esteellisiä tässä asiassa. Hallintojohtaja Pekka oini kertoi, että kirkkovaltuutetut tulevat esteellisiksi ottamaan osaa sellaisen päätöksen tekemiseen, joka koskee henkilökohtaisesti häntä tai hänen lähisukulaistaan tai siihen rinnastettavaa henkilöä. Keskustelun kuluessa jäsen Heikki Knuuti esitti, että partiolaisille annettaisiin euroa lisää kirkkovaltuuston käyttövaroista. Esitystä kannattivat Harri Raitis ja Juha Nappu. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että asiasta on äänestettävä ja teki seuraavan äänestysehdotuksen: ne jotka kannattavat listaehdotusta, äänestävät ensimmäisenä kättä nostaen ja sen jälkeen äänestävät kättä nostaen ne, jotka kannattavat Knuutin tekemää ehdotusta. Äänestysehdotus hyväksyttiin. uoritetussa äänestyksessä annettiin 26 ääntä listan puolesta ja 25 ääntä Knuutin ehdotuksen puolesta. Puheenjohtaja totesi, että lista oli tullut hyväksytyksi. Esitys hyväksyttiin. 32 VUODEN 2004 TALOUARVIOMUUTOKET Talousarvioperiaatteiden mukaan paikallisseurakunta talousarviolukuna muodostaa yhden liikkuma-alueen. Jos paikallisseurakunta kokonaisuutena saa aikaan säästöä, korvataan näin saatu säästö sille talousarviota seuraavan kerran laadittaessa ylimääräisenä määrärahana. Vastaavasti, jos seurakunta on ylittänyt kokonaismäärärahansa, tullaan siltä ottamaan ylitys takaisin pienentämällä seuraavaa talousarvioehdotusta. Paikallisseurakunnittainen selvitys säästöistä ja tilinylityksistä on seuraava: Liite 1, 32 elvityksistä ilmenee, että kuudelle seurakunnalle on syntynyt säästöä ja kolme seurakuntaa on käyttänyt varoja enemmän kuin kirkkovaltuusto on niille myöntänyt. Määrärahansa ylittäneet seurakunnat ovat Katariinanseurakunta, Ruotsalainen seurakunta ja Paattisten seurakunta. Näiden seurakuntien kuluvan vuoden määrärahaa tullaan pienentämään vuoden 2003 ylitystä vastaavalla määrällä ja kuudelle muulle seurakunnalle tullaan vuonna 2003 syntyneet säästöt myöntämään lisämäärärahana vuoden 2004 talousarvioon.

12 Yhteinen kirkkovaltuusto Kv päättänee tehdä vuoden 2004 talousarvioon seuraavat määrärahamuutokset: Talousarvion käyttötalousosa Osaston nimi Tili/kustannuspaikka Määrärahan lisäys Tuomiokirkkoseurakunta Mikaelinseurakunta Martinseurakunta Maarian seurakunta Henrikinseurakunta Kaarinan seurakunta Osaston nimi Tili/kustannuspaikka Määrärahan vähennys Katariinanseurakunta Ruotsalainen seurakunta Paattisten seurakunta On muutoksenhakuoikeus. Käsittely Jäsen Pirkko Julkunen totesi, että Katariinan seurakunnan seurakuntaneuvostolle rahojen loppuminen tuli täytenä yllätyksenä ja että hän oli saanut lukea lehdestä euron ylityksestä. Hän esitti, että päätös Katariinan seurakunnan osalta siirretään seuraavaan valtuuston kokoukseen jotta seurakuntaneuvosto voisi käsitellä asiaa. Talous- ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti totesi, että nykyinen menettely sinänsä on ollut voimassa erittäin pitkän ajan eikä siihen ole aihetta tehdä muutosta. Jäsen Kirsi ärkilä kannatti Julkusen ehdotusta. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että asian käsittelyn yhteydessä on tehty kannatettu pöydällepanoehdotus, josta on äänestettävä. Hän teki seuraavan äänestysehdotuksen: ne jotka kannattavat asian asiallisen käsittelyn jatkamista, äänestävät ensin ja tämän jälkeen ne, jotka ovat pöydällepanon kannalla. Äänestysehdotus hyväksyttiin. uoritetussa äänestyksessä annettiin 38 ääntä asian asiallisen käsittelyn jatkamisen puolesta. Puheenjohtaja totesi, että se on selvä enemmistö ja että asian asiallinen käsittely jatkuu. Koska muita puheenvuoroja ei pyydetty, hyväksyttiin. Esitys hyväksyttiin.

13 Yhteinen kirkkovaltuusto EITY LIÄMÄÄRÄRAHOJEN LIÄYKETÄ VUODEN 2004 TALOUARVION INVETOINTEIHIN Osa vuoden 2004 suunnitelluista investoinneista on suunnitelmien valmistuttua ja urakkatarjousten saamisen jälkeen osoittaneet, että niille tarvitaan lisämäärärahoja vuodelle 2004 toteutuksen loppuun saattamista varten. iksi esitetään lisättäväksi investointimäärärahoja vuoden 2004 talousarvioon seuraavasti: Kustannuspaikka Nimike Määrärahalisäys Nuortentalon peruskorjaus i inapin ulkoalueiden kunnostus i Katariinan pappilan saneeraus i Mikaelinkirkon äänentoisto i Mikaelinkirkon osalta on kyse säästöjen siirtämisestä vuodelta 2003 vuodelle Kv päättänee lisätä esitetyt määrärahat vuoden 2004 talousarvioon. On muutoksenhakuoikeus. Esitys hyväksyttiin. 34 TURUN JA KAARINAN EURAKUNTAYHTYMÄN OALLITUMINEN KIRKON MEDIA- ÄÄTIÖÖN Kirkkohallituksen kirkon mediasäätiön perustamisesta kuuluu seuraavasti: Kirkkohallitus päätti täysistunnossaan kutsua kaikki yli jäsenen seurakuntayhtymät ja seurakunnat kirkon mediasäätiön perustajajäseniksi liittyä kirkon mediasäätiön toteutuessa sen perustajajäseneksi valtuuttaa viestintäjohtajan ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin mediasäätiön perustamiseksi, mikäli perustajajäseniksi kutsutut ovat

14 Yhteinen kirkkovaltuusto riittävän panostuksin tulossa mukaan ja tarvittava yksimielisyys säännöistä saavutetaan. eurakunnan/seurakuntayhtymän päätöksenteon tueksi liitetään tähän saatekirjeeseen selvitys, mistä kirkon mediasäätiöhankkeessa on kysymys ja mitä säätiön perustajaksi liittyminen edellyttää sekä ehdotus säätiön säännöiksi. Useat valmisteluprosessiin osallistuneet seurakuntayhtymät ovat jo ennakoineet mediasäätiön syntyä ja alustavasti varanneet varoja toiminnan käynnistämiseksi jo vuoden 2004 aikana. Niiden ja myös muiden osalta tarvitaan tietoa, millä summilla perustajajäsenet ovat valmiit osallistumaan jo tämän vuoden toimintaan. Yhteensä noin i voidaan katsoa toiminnan käynnistämiseen riittäväksi panostukseksi. Jotta päästäisiin seuraavaan valmisteluvaiheeseen päätösponnen 3. mukaisesti, pyydämme ilmoitusta seurakunnan/seurakuntayhtymän asiaan liittyvistä päätöksistä mennessä. Kirje on lähetetty 32:lle suurimmalle seurakuntayhtymälle tai seurakunnalle. Kirkon mediasäätiötä koskeva hankeselvitys kuuluu seuraavasti: Liite 1, 34 äätiön sääntöehdotus kuuluu seuraavasti: Liite 2, 34 Asia on ollut kirkkoneuvostossa :n 359 kohdalla. Tällöin kirkkoneuvosto päätti pyytää säätiön perustamishankkeesta tiedotustoimikunnan lausunnon. Tämän jälkeen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa uudelleen :n 436 kohdalla, jossa oli esillä tiedotustoimikunnan antama lausunto, joka kuuluu seuraavasti: Tiedotustoimikunta päättänee esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle lausuntonaan, että perusnäkemys on oikea. Uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevät, hyvin tehdyt ohjelmat radioissa ja televisiokanavilla ovat tukemisen arvoinen kohde. Hankkeen toteutuminen merkitsisi muun muassa, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän radio- ja televisiotyöllä olisi mahdollisuus saada ohjelmatuotantoonsa rahoitusta. Ongelmana on, että kirkon yhteistä rahoitusta ei näytä järjestyvän ja että kentältä kerättävä tuki on epävarma lähde. Huolestuttava taloudellinen tilanne pitää pienten ja isompienkin seurakuntien rahakirstut suljettuina, jos ei muuten niin varmuuden vuoksi. Tiedotustoimikunta ehdottaa, että rahoituskysymykseen otetaan tarkkaileva kanta. Jos Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän talousnäkymät sallivat,

15 Yhteinen kirkkovaltuusto ilmoitetaan mukaan tulosta sekä vuosimaksua maksavina että perustajina. Vuonna 2004 maksuosuus on i ( mk). Lokakuun alussa tarkistetaan säätiöön tulevien rahoittajien tilanne ja tehdään lopullinen päätös, joka ehditään hyvin käsitellä yhteisen kirkkoneuvoston talousarviokokouksessa. Tämän jälkeen kirkkoneuvosto päätti ilmoittaa Kirkon tiedotuskeskukselle olevansa halukas liittymään hankkeen perustajaksi ja tukijaksi edellyttäen, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy määrärahan talousarvioon. amalla Kirkkohallitukselle päätettiin ilmoittaa, että Kirkkohallitus tutkisi, olisiko mahdollista ottaa hanke kirkon talousarvioon, jolloin meno rasittaisi kaikkia seurakuntia tasaisesti. Vastaus tähän on ehkä luettavissa Kirkkohallituksen hankesuunnitelmasta, jossa kohdassa 3 todetaan, että Kirkon tiedotuskeskus huolehtii tehtävänsä mukaisesti Yleisradion hartausohjelmista niin Tv:n ja radion puolella, tuottaa uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleviä ohjelmia eri kanaville sekä valmistaa koulujen uskonnonopetuksen ja seurakuntien rippikoulujen käyttöön erilaisia AV-materiaaleja Yksi KT:n oman ohjelmatuotannon lisäämisen vaikeus on myös se, että tarjonnan lisäys ei automaattisesti takaa pääsyä kanaville. Kirkkoneuvoston tä ei ole otettu vuoden 2004 budjettiin. Tämän vuoksi asia on määrärahan osalta käsiteltävä erillisenä asiana. äätiön sääntöehdotuksen mukaan kaikki perustajajäsenet pääsevät mukaan säätiön hallintoon säätiön valtuuskunnan kautta. Kirkkoneuvoston tekemän päätöksen mukaisesti asiassa edettäneen siten, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ilmoittaa halukkuutensa perustajajäseneksi ja ilmoittaa osallistuvansa vuotuisiin kustannuksiin nyt ilmoitetulla maksulla 0,17 euroa/jäsen, joka on tällä hetkellä ,96 euroa. Toiminnan tulisi alkaa kaikkien osalta suurin piirtein samaan aikaan. Ajatus on, että käynnistys tapahtuisi jo kuluvana vuonna. Kirkkoneuvosto on päättänyt 1. ilmoittaa Kirkkohallitukselle, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on halukas liittymään kirkon mediasäätiön perustajajäseneksi 2. varautua vuosimaksuun 0,17 euroa/jäsen yhteisesti sovittavasta alkuajankohdasta alkaen. Tässä vaiheessa päätös merkitsee viiden vuoden sitoutumista hankkeeseen. amalla kirkkoneuvosto on päättänyt esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto myöntäisi käyttövaroistaan euroa kirkon mediasäätiön perustamismaksuun ja oikeuttaisi kirkkoneuvoston tarvittaessa suorittamaan vuosimaksun jo vuodelta 2004, joka otetaan ylityksenä määrärahaan 350 Avustukset yhteistoimintayhteisöille tili 4890, kustannuspaikka 35010, merkinnöin, että määrärahaan tulee varautua seuraavien viiden vuoden ajan.

16 Yhteinen kirkkovaltuusto Kv päättänee myöntää käyttövaroistaan 3000 euroa kirkon mediasäätiön perustamismaksuun ja oikeuttanee kirkkoneuvoston tarvittaessa suorittamaan vuosimaksun jo vuodelta 2004, joka otetaan ylityksenä määrärahaan 350 Avustukset yhteistoimintayhteisöille tili 4890, kustannuspaikka 35010, merkinnöin, että määrärahaan tulee varautua seuraavien viiden vuoden ajan. On muutoksenhakuoikeus. Esitys hyväksyttiin. 35 TALOUARVIOTA KOKEVA KIRKKOVALTUUTON TRATEGIA JA ARVOKEKUTELU Kirkkovaltuuston kokouksessa käsiteltiin informaatio-osuudessa mm. kirkkovaltuutettu Pentti Huovisen ym aloitetta talousarvion perusteista ym. Pentti Huovisen ym valtuustoaloite kuului seuraavasti: Liite 1, 35 Käsittelyssä pöytäkirjaan merkittiin, että talous- ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti kertoi tämän keskustelun pohjaksi talousarvion eri pääluokkien suhteista ja niiden kehityksestä kuluneiden viiden vuoden aikana. Esittelykalvot olivat seuraavat: Liite 2, 35 Keskustelusta kirjattiin seuraavaa: Tämän jälkeen kirkkovaltuutetuilla oli mahdollisuus keskustella tulevan vuoden talousarvion periaatteista. Keskustelu supistui kiistelyyn siitä, oliko annettu selvitys Pentti Huovisen ym aloitteen mukainen ja voitiinko asiasta keskustella. Keskustelun päätyttyä kirkkovaltuutettu Harri Raitis esitti, että kevään 2004 aikana kirkkovaltuustolle annetaan mahdollisuus keskustella tulevan vuoden talousarvion periaatteista ennen kuin suuntaviivat lyödään lukkoon. Kirkkovaltuutettu Kirsi ärkilä kannatti tehtyä ehdotusta. kirjattiin seuraavasti: Kirkkovaltuusto merkitsi saaneensa informaation tiedoksi ja evästi kirkkoneuvostoa ten suhteen ja päätti, että kevään 2004 aikana kirkkovaltuustolle annetaan mahdollisuus keskustella tulevan vuoden talousarvion periaatteista ennen kuin sen suuntaviivat lyödään lukkoon. Kirkkoneuvostolla ei ole ollut uutta materiaalia esitettäväksi ennen tätä kokousta.

17 Yhteinen kirkkovaltuusto yhteinen kirkkoneuvosto on käsitellyt talousarvion laadintaohjeita, jotka kuuluvat seuraavasti: TALOUARVION LAADINTAOHJEET Kirkkohallituksen yleiskirjeessä 20/2002 annettiin ohjeet toiminta- ja taloussuunnitelman sekä seuraavan vuoden talousarvion tekemistä varten. Näissä ohjeissa korostuu toiminnan ja talouden yhteensovittaminen sekä niiden yhtäaikainen suunnittelu, seuranta ja arviointi toiminnan ohjauksen välineenä. Erityisesti ohjeissa painotetaan yhteistyössä luottamushenkilöiden kanssa tehdyn toiminnan suunnittelun tärkeyttä. uunnitteluprosessi aloitetaan yhteistyönä tarkistamalla seurakunnan visiot, strategiat ja toiminnallisten tavoitteiden painopistealueet. Kirkkovaltuuston hyväksymien tavoitteiden tulisi näiden ohjeiden mukaan täyttää seuraavat edellytykset: tavoitteita asetetaan seurakuntalaisten kannalta merkittäville palveluille tavoitteilla on toimintaa ohjaava merkitys tavoitteilla on vuositasolla yhteys resursseihin seurakunnalla on tosiasiallinen mahdollisuus vaikuttaa tavoitteen saavuttamiseen tavoite on todennettavissa Lisäksi ohjeissa mainitaan, että tavoitteet tulee asettaa siten, että ne linkittyvät eri tasoille ja sisäisesti yhdenmukaisesti. Tavoitteiden tulee olla sisäisesti yhdenmukaiset, vaikka ne asetetaan erilaisina organisaation eri tasoille ja toimintoihin. Alemmilla tasoilla olevien tavoitteiden tulee palvella ylempien tasojen tavoitteita ja näiden tulee palvella organisaation kokonaistavoitteita. Yleiskirjeessä kuvataan talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmisteluprosessia seuraavasti: Liite 3, 35 Edellä esitetyssä kaaviossa talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu nimenomaan alkaa yhteisen kirkkovaltuuston käymällä strategia- ja arvokeskustelulla. Tällainen keskustelumahdollisuus on tarkoitus järjestää pidettävässä yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa. uurissa seurakuntayhtymissä, kuten Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä, talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmisteluprosessi joudutaan toimintayksiköissä ja työaloilla käynnistämään ennen kesälomakauden alkamista ja siitä syystä kirkkoneuvosto on jo tässä vaiheessa vahvistanut talous- ja toimintasuunnitelmalomakkeen, joka on seuraava: Liite 4, 35

18 Yhteinen kirkkovaltuusto uunnitelmalomaketta koskeviksi ohjeiksi on päätetty seuraavaa: vuodelle 2005 laaditaan toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä vuosille 2006 ja 2007 avaintavoitteet ja avainluvut toiminta- ja taloussuunnitelmaa laadittaessa tulee tavoitteena olla mahdollisuuksien mukaan vaikutusmahdollisuuden antaminen koko henkilöstölle paikallisseurakuntien, toimistojen ja keskusten tulee käyttää suunnittelulomaketta tavoiteasetannassa tulee keskittyä kolmeen avaintavoitteeseen, joiden saavuttamista on myöhemmin mahdollista seurata mahdolliset investointeja koskevat ehdotukset on esiteltävä ja perusteltava investointimenoina erikseen mahdolliset yhtymän strategiaan vaikuttavat uudistukset tai muutosehdotukset on esiteltävä omana asiakohtanaan mahdolliset virkoja ja toimia koskevat lisäys- tai muutosehdotukset tulee esittää omana asiakohtanaan ja osoittaa ne hallintojohtaja Pekka oinille paikallisseurakuntien oma koulutusmääräraha lasketaan yhden prosentin suuruisena maksettavista palkoista koulutussuunnitelmaan sisällytetään kaikki koulutus sekä useampipäiväiset seminaarit ja vastaavat (tili 4380). Poikkeuksen muodostavat nuorisotyön neuvottelupäivät, vuosiaiheseminaarit, diakoniapäivät, kirkkopäivät ja muut työalakokoontumiset ja niitä varten tulee tarvittaessa ehdottaa erillistä määrärahaa toimintamäärärahojen yhteyteen (tili 4381) talous- ja toimintasuunnitelmalomakkeet tulee palauttaa täydennettyinä taloustoimistoon mennessä. Lomakkeet painetaan sellaisenaan vuoden 2005 talousarviokirjaan, mikä seikka pyydetään ottamaan huomioon niiden sisältöä ja ulkonäköä toteutettaessa. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vuoden 2003 tilinpäätöksen ylijäämä oli euroa. Nettomääräiset rahoitustuotot kasvoivat huomattavasti yli edellisen vuoden tason, mutta verotulot laskivat edellisen vuoden tasosta 2,0 %. Verohallituksen ilmoituksen mukaan ansio- ja pääomavero- sekä yhteisöverotilitykset yhteensä vuoden 2003 aikana vähenivät kirkossa noin 2,5 % edelliseen vuoteen verrattuna ja yhtymän huono verokertymä noudatteli siis kirkon yleistä toteutumaa.

19 Yhteinen kirkkovaltuusto Kuluvan vuoden verotulokertymä on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä ollut pysyvästi edellisen vuoden vastaavan ajankohdan kertymää alhaisempi. Viimeisin vertailutieto on huhtikuun lopulta ja kertymä oli 4,27 prosenttia alhaisempi kuin kertymä Erityisesti yhtymän yhteisöverokertymä on ollut edelliseen vuoteen verrattuna huolestuttavan alhainen. Verohallituksen ilmoituksen mukaan mennessä on ansio- ja pääomaveroja tilitetty seurakunnille 0,5 % vähemmän, mutta yhteisöveroja 11,5 % enemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten ja molemmat verotilitykset yhteensä ovat kasvaneet 0,5 % edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Jostakin syystä yhtymän verokertymä ei siis kuluvana vuonna ole noudattanut kirkon yleistä toteutumaa. Toukokuussa 2004 kokoontuva kirkolliskokous käsitteli aloitetta, jonka mukaan seurakunnille tilitettävistä yhteisöveroista puolet tilitettäisiin kuten tähän saakka ja puolet kuntien asukasmäärien mukaisessa suhteessa. Aloite lähetettiin talousvaliokuntaan. Mikäli marraskuun 2004 kirkolliskokouksessa tehdään esitetyn mukainen päätös, tämä järjestelmä todennäköisesti tulisi voimaan eduskuntakäsittelyn jälkeen vuoden 2006 alusta. Harkinnanvaraisten menojen kehitys Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä on viime vuosina on ollut seuraavanlainen: Vuosi Talousarvion kasvuprosentti eurakuntatyöltä säästyi yht % i % i % tai 20 % i % i % tai 10 % i % i % Yllä olevassa taulukossa vaihtoehtoiset prosenttimäärät tarkoittavat sitä, että seurakuntatyön harkinnanvaraisia määrärahoja on kasvatettu isomman prosenttiluvun mukaisesti ja muiden työmuotojen harkinnanvaraisia määrärahoja pienemmän prosenttiluvun mukaisesti. eurakuntatyölle myönnetyt määrärahat ovat vuodesta 1998 vuoteen 2004 kasvaneet seuraavasti: talousarvio euroa talousarvio euroa. eurakuntalaisten määrä on samana aikana kasvanut seuraavasti:

20 Yhteinen kirkkovaltuusto eurakuntalaisten määrä on kasvanut tarkasteluajanjaksolla 2,08 %, mutta seurakuntatyön määrärahoja on kasvatettu 94,22 %. Vuoden 1998 talousarviossa seurakuntatyön määrärahoja oli 5,46 euroa seurakuntalaista kohti ja vuoden talousarviossa 10,39 euroa. Elinkustannusindeksi oli 1559 maaliskuussa 2002 ja 1576 maaliskuussa 2004 eli se on noussut kahden viime vuoden aikana vain 1,1 prosenttia. Bruttokansantuotteen kasvu vuonna 2003 oli 1,9 % ja sen ennustetaan vuonna 2004 olevan noin 3 % ja vuonna 2005 hieman siitä korkeampi. Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus on voimassa saakka. en jälkeen tulevista mahdollisista palkantarkistuksista ei ole tällä hetkellä esitettävissä arviota. Kirkkohallitus kuitenkin kehottaa seurakuntia varautumaan mahdollisiin palkantarkistuksiin harkitsemallaan tavalla. eurakuntayhtymässä parhaillaan käynnissä olevien rakennustöiden loppuunsaattamiseen kuluu huomattavan paljon varoja. Kiinteistöön Aurakatu 18 rakennettavan ruotsalaisen seurakuntatalon kustannusarvio on noin 11 milj euroa ja kiinteistön Aurakatu 16 saneerauksen kustannusarvio on lähes 5 milj euroa. Näiden lisäksi tällä hetkellä on rakenteilla muita pienempiä kohteita, kuten Eerikinkadun nuortentalon peruskorjaus ja Katariinan pappilan saneeraus. uunnitelmia ja toiveita on myös esitetty mm. Poikluoman seurakuntakodin ja Kunstenniemen leirikirkon rakentamisesta. Edellisiin näkökohtiin perustuen on päätetty, että ensi vuoden talousarviossa harkinnanvaraisiin menoihin saadaan tehdä kolmen prosentin lisäys. On kuitenkin muistettava, että korotusta ei pidä tehdä, mikäli todellista lisäystarvetta ei ole. Vuoden 2005 talousarvion laadintaprosessi aloitetaan paikallisseurakunnissa, toimistoissa ja keskuksissa täydentämällä talous- ja toimintasuunnitelmalomakkeet seuraavien ohjeiden mukaisesti: vuodelle 2005 laaditaan toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä vuosille 2006 ja 2007 avaintavoitteet ja avainluvut toiminta- ja taloussuunnitelmaa laadittaessa tulee tavoitteena olla mahdollisuuksien mukaan vaikutusmahdollisuuden antaminen koko henkilöstölle paikallisseurakuntien, toimistojen ja keskusten tulee käyttää suunnittelulomaketta

21 Yhteinen kirkkovaltuusto tavoiteasetannassa tulee keskittyä kolmeen avaintavoitteeseen, joiden saavuttamista on myöhemmin mahdollista seurata mahdolliset investointeja koskevat ehdotukset on esiteltävä ja perusteltava investointimenoina erikseen mahdolliset yhtymän strategiaan vaikuttavat uudistukset tai muutosehdotukset on esiteltävä omana asiakohtanaan mahdolliset virkoja ja toimia koskevat lisäys- tai muutosehdotukset tulee esittää omana asiakohtanaan ja osoittaa ne hallintojohtaja Pekka oinille paikallisseurakuntien oma koulutusmääräraha lasketaan yhden prosentin suuruisena maksettavista palkoista koulutussuunnitelmaan sisällytetään kaikki koulutus sekä useampipäiväiset seminaarit ja vastaavat (tili 4380). Poikkeuksen muodostavat nuorisotyön neuvottelupäivät, vuosiaiheseminaarit, diakoniapäivät, kirkkopäivät ja muut työalakokoontumiset ja niitä varten tulee tarvittaessa ehdottaa erillistä määrärahaa toimintamäärärahojen yhteyteen (tili 4381) talous- ja toimintasuunnitelmalomakkeet tulee palauttaa täydennettyinä taloustoimistoon mennessä. uunnitelmalomakkeet painetaan sellaisenaan vuoden 2005 talousarviokirjaan, mikä seikka pyydetään ottamaan huomioon niiden sisältöä ja ulkonäköä toteutettaessa. harkinnanvaraisiin menoihin saadaan tehdä 3 prosentin lisäys. Palkat nousevat virkaehtosopimuksen ja työehtosopimuksen mukaisesti. On kuitenkin muistettava, että korotusta ei pidä tehdä, mikäli todellista lisäystarvetta ei ole. Muuta Virka- ja hallinnonuudistustoimikunnasta on odotettavissa yksi ehdotus, joka vaikuttaa toteutuessaan huomattavasti seurakuntien nykyiseen budjettikäytäntöön. iinä esitetään, että seurakuntaneuvoston käyttömenot ja palkkamenot yhdistetään yhdeksi määrärahaksi, jonka puitteissa seurakuntaneuvosto saa käyttää rahat joko palkkaukseen tai muihin menoihin. Virat kuitenkin perustettaisiin kirkkovaltuustossa seurakuntaneuvoston ten mukaisesti yhtymän yhtenäisestä palkkahallinnosta johtuen yhtymä viime kädessä määrittelee virkojen palkkauksen tason. eurakuntayhtymän kirkkovaltuuston hyväksymä seurakuntayhtymän strategia kuuluu seuraavasti: Liite 5, 35

22 Yhteinen kirkkovaltuusto Kv käynee tulevaan talousarvioon liittyen strategia- ja arvokeskustelun. Käsittely Kirkkovaltuuston puheenjohtaja totesi, että tässä yhteydessä ei tehdä budjettipäätöksiä vaan keskustellaan strategisista asioista ja arvoista. Asiasta käytiin laaja keskustelu, jonka aloitti Harri Raitis: Me voidaan tehdä päätöksiä tässä asiassa. Lisäksi hän kysyi, miksi kevään kirkkovaltuuston kokous peruutettiin, koska monet olivat varautuneet silloin käytävään keskusteluun. Vielä hän kysyi, voiko tämä keskustelu vaikuttaa budjetin laadintaohjeisiin. Ann-ofi Hurme: Piti suunnittelujärjestelmää hyvänä ja esitti, että toimintasuunnitelmalomakkeeseen, liite 4/17 lisättiin neljäs tavoite: Ympäristötavoite. Urpo Kivikari: Tässä keskustelussa voidaan nostaa esille sekä vanhoja että uusia painopistealueita. Kirkkovaltuusto turhautuu, jos sillä ei ole päätösvaltaa. Kirkkovaltuuston suunnittelu- ja strategiakäsittelyä varten pitäisi saada kirkkoneuvostolta valmistelua. Tämän jälkeen hän ehdotti seuraavaa: Kirkkovaltuusto päättää, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä noudatetaan tästä lähtien talousarvion laadinnassa järjestystä, joka ilmenee kirkkohallituksen yleiskirjeessä 20/2002 ja jonka kuvaus on tämän kokouksen listan liitteessä 3 asiaan 17. Leo Autio: Hän katsoi, että seurakuntien vuosikertomuksessa ei mainita Turun kaupunkia yhteistyökumppanina. Hän esitti, että seurakuntien diakoniakeskus laajentaisi yhteistoimintaansa eri piireihin ja tämä mainittaisiin myös budjetin tavoitteissa. Hän korosti myös aluekumppanuuden merkitystä. Hän esitti seuraavan tavoitteen: eurakuntayhtymä haluaa toiminnassaan laajentaa ja kehittää yhteistyötä eri kansalaisjärjestöjen ja yhteisöjen kanssa Turun ja Kaarinan kaupunkien alueilla. Mahdollisimman tehokkaalla yhteistoiminnalla seurakuntayhtymä kohottaa yhteistyövalmiuttaan kansalaisten keskuudessa. Pär Landor: Kannatti Hurmeen esittämää ympäristötavoitteen lisäämistä suunnittelulomakkeeseen. Hän koki, ettei ole saanut tarpeellista tietoa ja esitti, että nyt käynnissä olevan kaltainen käsittely otettaisiin automaattiseksi järjestelmäksi ja siihen voisi käyttää koko illan.

23 Yhteinen kirkkovaltuusto Harri Raitis: On ongelmallista, että tilinpäätökset ovat voitolliset. Ensin pitäisi sopia tavoitteet ja tarpeet ja tämän jälkeen kerätä tarpeellinen veromäärä. Valmisteilla oleva ehdotus kokonaismäärärahasta seurakuntaneuvostoille on hyvä asia. e kuitenkin vaarantuu, jos varoja ei ole riittävästi. Kirkkovaltuuston on jaettava varat oikein ja otettava myös huomioon yhteiset tehtävät, joita pitää olla. Lisäksi seurakunnat voisivat keskenään jakaa tehtäviä. Tässä suhteessa pitäisi lisätä joustavuutta. Tämän jälkeen hän teki ehdotuksen, että kirkkovaltuusto päättää, että seurakuntaneuvostot voivat talousarvioissaan kasvattaa vuoden 2005 toimintakulujaan 5 %:lla vuoteen 2004 verrattuna. Talousjohtaja näytti tuoreita talouslukuja, jotka kuuluivat seuraavasti: Liite 6, 35 Tuukka Alhonen: Investointeihin menee rahaa, mitä pitäisi vähentää. Uusille alueille pitäisi saada pienet tarpeelliset toimitilat. Ei halua lisätä uusia yhteisiä työmuotoja. Kirsi ärkilä: Olen pettynyt, että tämä keskustelu siirrettiin kevään peruutetusta kokouksesta tähän kokoukseen. Kalevi Vallas: Ensi vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun maailmansota loppui meidän osaltamme. en muistoa täytyy vaalia ja painopisteeksi tulee ottaa nuorison tietoisuus kohtalon vuosista. Ihmisten turvallisuus on järkkymässä ja kirkon tulee tuottaa turvallisuutta. Kirkkovaltuustolle on annettava vuosittain yhteenveto valmiusjärjestelmästä. Jokaisen pitää tietää oma tehtävänsä ohjelmassa. Pitää olla turvallisuuspoliittinen ohjelma. Kortteleissa on oma suojeluorganisaatio, joka voisi toimia pienoisseurakuntana. Toimintaan tulisi saada tehoa lisää. tig-eyrik Björkqvist: Laiva kääntyy hitaasti. Pitäisi korostaa toimintaa investointien kustannuksella. Ehdotus: Jos syntyy ylijäämää tilinpäätöksessä, niin siitä pitäisi puolet antaa lähetystyöhön ja puolet köyhien auttamiseen. Päivi Paunio: Diakoniatyössä on ongelmia ja voimavarojen puutetta. Pitäisi saada mielenterveysasiantuntija, jolle ongelmaihmiset voitaisiin lähettää. Pirkko Julkunen: Meidän pitää suunnata huomio nuoriin. Nuorisotyö on mm huumetyötä. Harri Raitis:

24 Yhteinen kirkkovaltuusto Erityistyömuotojen keskinäiseen suhteeseen tulee kiinnittää huomiota. Pyydettyjen puheenvuorojen tultua käytetyiksi puheenjohtaja päätti keskustelun, joka merkittiin tiedoksi. Kirkkovaltuusto merkitsi keskustelun tiedokseen. 36 MÄÄRÄAIKAIEN NUORIOTYÖNOHJAAJAN VIRAN PERUTAMINEN MIKAELINEURAKUNTAAN Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto on :n 48 kohdalla käsitellyt asiaa seuraavasti: Mikaelinseurakunnan määräaikainen nuorisotyönohjaajan virka päättyy eurakunnan nuorisotyön kannalta on välttämätöntä, että virkaa ei lakkauteta kokonaan. Esitys eurakuntaneuvosto esittänee yhteiselle kirkkoneuvostolle, että Turun Mikaelinseurakuntaan perustetaan määräaikainen nuorisotyönohjaajan virka ajaksi Mikaelinseurakunta hoitaa viran palkkauksen osittain Kallio-rahaston tuotolla ja osittain säästyneillä toimintamäärärahoilla. Hallintojohtaja on keskustellut kirkkoherran kanssa esityksen sisällöstä. Tällöin on yhteisesti todettu, että säästyneitä toimintamäärärahoja ei ole saanut käyttää virkojen palkkaukseen. Tämän jälkeen kirkkoherra on ilmoittanut, että Mikaelinseurakunta hoitaa viran koko palkkauksen Kallion rahaston tuotolla. Tämä menettely on mahdollinen. Mikaelinseurakunnan nuorisotyönohjaajat ovat palkkaluokassa H28.Toisaalta eräissä muissa Turun seurakunnissa on nuorisotyönohjaajia myös palkkaluokassa H27. Koska kyseessä on määräaikainen tehtävä, voitaneen palkkaus vahvistaa palkkaluokkaan H27. Tehtävä voitaisiin hoitaa suoraan Kallion rahastosta. Tällöin tehtävää ei kuitenkaan virallisesti katsottaisi viraksi ja tästä seuraa, että nuorisotyönohjaaja olisi työaikalain alainen, joka käytännössä taas johtaa vaikeuksiin ellei mahdottomuuksiin. Tämän vuoksi asia on käsiteltävä kirkkovaltuustossa. Kirkkolain 9 luvun 3 pykälän mukaan päätöksen tekemiseen vaaditaan, että vähintään 2/3 saapuvilla olevista ja enemmän kuin puolet kaikista valtuuston jäsenistä kannattaa uuden viran perustamista. Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 pykälän mukaan kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä

25 Yhteinen kirkkovaltuusto pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Jos asia on kiireellinen eikä tarkoita uutta määrärahaa tai sen korottamista, kirkkovaltuusto voi päättää ottaa sen käsiteltäväksi, vaikka sitä ei ole mainittu kokouskutsussa. Asia tulisi käsitellä tässä kirkkoneuvoston kokouksessa, jotta se ehtii kirkkovaltuuston kevään viimeisen kokouksen käsittelyyn Asia on siis kiireellinen. Koska rahat saadaan Kallion rahastosta, ei viran perustaminen vaadi uutta määrärahaa. Asia voidaan käsitellä kirkkovaltuustossa, vaikka sitä ei ole otettu kuulutukseen. Kv päättänee ottaa määräaikaisen nuorisotyönohjaajan viran perustamista koskevan asian kiireelliseen käsittelyyn. amalla kv päättänee perustaa Mikaelinseurakuntaan määräaikaisen nuorisotyönohjaajan viran ajaksi H27 palkkaluokan mukaisin palkkaeduin siten, että viran kustannukset suoritetaan Mikaelinseurakunnan hallinnoimasta Kallion rahastosta. Asia päätettiin ottaa käsiteltäväksi. 37 MUUTOKENHAKU Esitys hyväksyttiin. Liite 1, 37. Pentti Korhonen puheenjohtaja Pekka oini sihteeri Pöytäkirja tarkistettu ja hyväksytty Turussa Johannes Pelkonen Eivor Huldén Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä kirkkoneuvoston kokoushuoneessa klo , josta on ilmoitettu kirkkoherranvirastojen ilmoitustaululla Pekka oini kirkkovaltuuston sihteeri

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 4.3.2004 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 4.3.2004 klo 18.00-20.50 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 181 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 182 Pöytäkirjantarkastajien valinta 183 Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2015 184 Henkilöstöasia 185

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA 1 KOKOUSAIKA 13.6.2011 kello 18.30 20.15 Kahvitarjoilu kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntasali, Sontulantie 1, Toijala OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahlfors Sirpa Aronen Hannele Haavisto Tuija Holkeri-Rokkanen

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston 27 jäsenestä varajäsenet mukaan lukien oli paikalla 27.

Kirkkovaltuuston 27 jäsenestä varajäsenet mukaan lukien oli paikalla 27. KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 22015 1(11) Aika: Ti 12.05.2015 klo 19.00 21.20 Paikka: Läsnä: Kauhavan seurakuntakoti Aaramaa Simo Alatalkkari Anna-Maija Annala Marja-Liisa Erkinheimo Heikki Erkkilä Leena

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Aika: 10.5.2012 klo 19.00 20.50 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Heikki Eronen Maria Forsman Vesilahden

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 30.9.2004 42 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.9.2004 klo 18.00-18.53 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 10.05.2007

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 10.05.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3/2007 Aika: Torstaina 10.5.2007 kello 18.00 19.10 Paikka: Virastotalo, Lapinjärventie 24 A ASIALISTA 39 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura KOKOUSAIKA: Keskiviikko 16.03.2016 klo 17:30 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila Osallistujat: Henttinen Martti Hyttinen Ilkka Koivumäki Anu Koivunen Leena, varapj, Lahti Mariitta Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 6.10.2015.

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 6.10.2015. YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2015 49 Aika Maanantaina 28.9.2015 klo 16.30-18.05 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poistui klo 17.45 Jukka Hautala Kirsi Herranen-Somero

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät 41 Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Kurki Anna-Maija Luukas Mari-Anne

Lisätiedot

23.12.2003. Nro 44/2003 KIRKKOJÄRJESTYKSEN MUUTOKSIA

23.12.2003. Nro 44/2003 KIRKKOJÄRJESTYKSEN MUUTOKSIA 23.12.2003 Nro 44/2003 KIRKKOJÄRJESTYKSEN MUUTOKSIA Kirkolliskokous on 8 päivänä marraskuuta 2003 hyväksynyt seuraavat kirkkojärjestyksen muutokset, jotka on julkaistu Suomen säädöskokoelmassa numeroilla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Viranomainen Sivu 13 Kokousaika Torstai 30.5.2013 klo 19.00 21.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Airasto Marja Hintsala Kirsti Jauhiainen Jaana Kahila

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKKIRJA 12/2014 59 Aika Keskiviikko 26.11.2014 klo 18-20.05 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola, poissa tilalla Juhani Isotalo Marja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15)

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 14 KOKOUKSEN AVAUS 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2013-01

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2013-01 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 18.00 -- 20.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra, puheenjohtaja Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2010-07 1 / 5 18.11.2010

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2010-07 1 / 5 18.11.2010 1 / 5 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 18.00 20.45 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, pj. Rikala Tuula, varapj., kokouksen pj. Huuskonen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Pvm Nro 27.11.2015 5 / 2015

Kirkkovaltuusto Pvm Nro 27.11.2015 5 / 2015 KOKOUSKUTSU Kirkkovaltuusto Pvm Nro 27.11.2015 5 / 2015 KOKOUSAIKA Torstai 10.12.2015 klo 18 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon päätysali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 43 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS... 2 44 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013 1 KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg, khra (X) vj Heikki Uusitalo (Heimo Nordfors) (X) j Tarja Hätönen (X) j Liisa Kivimäki (X) j Eveliina

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016. Könönpellon seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016. Könönpellon seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 11.5.2016 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 10.5.2016 klo 18.00 18.40 Paikka Könönpellon seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 15.6.2016 klo 18 Paikka Kokoushuone Bäckman Läsnä Arhio Kaija, poissa Haaga Taru Haapakoski Paula Hannula Sirpa

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto 2012-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto 2012-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistaina klo 17.00-18.03 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra läsnä / poissa Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 2/2016 3.5.2016. 1 Pöytäkirjan tarkastus /

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 2/2016 3.5.2016. 1 Pöytäkirjan tarkastus / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kokousaika Tiistai 3.5.2016 klo 18.00.- Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Talouspäällikkö Kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa)

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 Aika Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) Paikka Läsnä Kirkko ja Maria Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Tyrnävän kirkossa, käynti sakastin ovesta. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto 18.11.2015

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto 18.11.2015 Aika 18.11.2015 kello 18.30 18.50 Paikka Läsnä Tarinmaan seurakuntatalolla Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Kivistö Jukka Kostamo

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2015 Kirkkovaltuusto 18.5.2015. maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2015 Kirkkovaltuusto 18.5.2015. maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19. 18.5.2015 20 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 KYRÖNNIEMI, PAPPILA JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 7.5.2014 6. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu 1.1. 31.3.2014... 2 7. Toimintakertomus

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Perustettavan Salon seurakunnan järjestelytoimikunta Aika: 15.10.2008 klo 18.00-19.10 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, Salo Osallistujat: 45 Kokouksen avaus Pöytäkirja Esityslista 5/2008

Lisätiedot

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla.

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. 1 Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. Kahvitarjoilu klo 17.45. Kokouksen alussa esittäytymässä JHT-tilintarkastaja

Lisätiedot

MERIMASKUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Seurakuntaneuvosto 28.3.2011 1(6)

MERIMASKUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Seurakuntaneuvosto 28.3.2011 1(6) Seurakuntaneuvosto 1(6) KOKOUSTIEDOT: AIKA: maanantaina 28.maaliskuuta 2011 klo 17.30 PAIKKA: Merimaskun seurakuntakoti PYKÄLÄT: 27 43 KOKOUKSEEN KUTSUTUT: lista läsnä Huovinen Matti kirkkoherra, pj x

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 10.12.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 9.12.2014 klo 18.00 18.50 Paikka Puurtilan seurakuntakoti OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2016 Kirkkoneuvosto 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2016 Kirkkoneuvosto 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 12.04.2016, klo 17.45-19.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 48 KOKOUKSEN AVAUS 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous 26.3.2014. Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous 26.3.2014. Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 27 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto 1 Kirkkoneuvosto 1 Aika Torstaina 20.2.2014 klo 18.00-20.40 Paikka Uusi pappila Jäsenet (läsnä = ) Raija Häkkinen Reijo Koskinen vpj Pentti Marttinen Sointu Ojonen Marja Korhonen Anneli Torppa Muut Jorma

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 Kokousaika 1.11.2011 klo 18.00 21.18 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Juha Ilonen, puheenjohtaja (puheenjohtajana

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2018

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2018 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2018 KIRKKONEUVOSTO Kokousaika 25.07.2018 klo 17.17 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 114 Kokouksen avaus 115 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/ 10 9 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 3.4.2017 9 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015 AIKA Tiistai 11.8.2015 klo 18 21.25 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Läsnä: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra. varajäsen (Anneli Ruisniemen varajäsen)

Läsnä: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra. varajäsen (Anneli Ruisniemen varajäsen) Aika: Tiistai 09.02.2016 klo 19.15 20.31 Paikka: Seurakuntakodin kokoushuone Läsnä: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra Lea Honkanen Anita Kamppi Leena Koivula Tellervo Kuusiranta Yrjö Rautiainen

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2014 8 Aika Keskiviikko 12.2.2014 klo 17-18.20 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola Marja Himanka Ismo Iso-Heiniemi Anita Kallio

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 6.5.2014 klo 17.30-17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta Esityslista 4/2016 1/19. Kirkkoneuvosto 22.03.2016. Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Kangasalan seurakunta Esityslista 4/2016 1/19. Kirkkoneuvosto 22.03.2016. Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden Kangasalan seurakunta Esityslista 4/2016 1/19 Aika 22.03.2016 klo 17:00 Paikka Kirkkoherranviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Aika tiistai 14.5.2013 klo 18.00-21.30 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 1 ProUnioni SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. TARKOITUS JA TOIMINNAN MUODOT

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 11/2014 59 KIRKKONEUVOSTO 5.11.2014

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 11/2014 59 KIRKKONEUVOSTO 5.11.2014 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 11/2014 59 Aika Keskiviikko 5.11.2014 klo 18-20.05 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola, poissa tilalla varajäsen Juhani Isotalo

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistaina 19.5.2015 klo 18-19.20 Paikka Bäckman Läsnä Haaga Taru Haapakoski Paula, poissa Hannula Sirpa Hautala Jukka Herranen-Somero

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen Kokousaika keskiviikko 6.5.2015 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 19.12.2013. Pöytäkirja 5 / 2013. Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 19.12.2013. Pöytäkirja 5 / 2013. Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30 1 Pöytäkirja 5 / 2013 Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30 Paikka Seurakuntatalo, Kirkkotie 2, Sali 1. Läsnä Poissa Vesa Järvinen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Boren Kalevi Hanhinen Vuokko Heikkilä

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/15. 19.05.2015 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Saarijärven seurakuntatalon juhlasali

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/15. 19.05.2015 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Saarijärven seurakuntatalon juhlasali SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/15 KIRKKOVALTUUSTO Laatimispäivämäärä 12.05.2015 KOKOUSTIEDOT Aika 19.05.2015 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Saarijärven seurakuntatalon

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 2/2009 27.5.2009

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 2/2009 27.5.2009 MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) KOKOUSTIEDOT Aika 27.5.2009 klo 17-19.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Stoor Timo jäsen, pj x Sinikumpu Airi jäsen, vpj x Alaoja Raimo jäsen x

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto KOKOUSKUTSU Aika 18.11.2014 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Este Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1

Lisätiedot

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri 1 KOKOUSAIKA Maanantai 21.3.2011 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Virasto Läsnä: Hätönen Tarja jäsen Kivimäki Liisa jäsen Malmberg Erkki puheenjohtaja Nordfors Heimo varapuheenjohtaja Peltomäki Eveliina jäsen Pusa

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 SIVU 6/2014 AIKA Tiistai 27.5.2014 klo 18.00 19.02 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jokinen Kaarina

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2011. Kirkkoneuvosto 28.3.2011 Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2011. Kirkkoneuvosto 28.3.2011 Sivu 1 NRO 4/2011 Kirkkoneuvosto 28.3.2011 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 28.3.2011 Maanantai klo 18 20.25 PAIKKA Kiukaisten seurakuntakoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Juhola Seppo Kerola

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 22 Kirkkoneuvosto 3/2010 05.05.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 22 Kirkkoneuvosto 3/2010 05.05.2010 22 21 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 05.05.2010 21 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2015 30 KIRKKONEUVOSTO 4.5.2015

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2015 30 KIRKKONEUVOSTO 4.5.2015 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2015 30 Aika Maanantaina 4.5.2015 klo 16.30-18.30 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla varajäsen Antero Saulio Jukka Hautala,

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 1/2016 Seurakuntaneuvosto 14.1.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 14.1.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, srksali 2 Kustaantie 22,

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 23/5. 2013 Vesilahti 23/5. 2013

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 23/5. 2013 Vesilahti 23/5. 2013 VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: klo 19.00-20.15 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 23/5. 2013 Vesilahti

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 KIRKKOVALTUUSTO Kokousaika 02.08.2018 klo 18.09 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 18 Kokouksen avaus 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkovaltuusto 5.3.2014 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkovaltuusto 5.3.2014 1 Kirkkovaltuusto 5.3.2014 1 Aika Keskiviikko 5.3.2014 klo 17.00-18.50 Paikka Jäsenet X = läsnä Seurakuntakoti Karanta, Janne klo 17.37- Kautto, Jorma Korhonen, Marja Kuustie, Liisa Marttinen, Pentti Nummi,

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2009

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2009 NRO 3/2009 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 26.3.2009 KOKOUSTIEDOT AIKA 26.3.2009 Torstai 18.15 20.45 PAIKKA Kiukaisten seurakuntakoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Haapanen Marketta Jalonen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa.

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa. Kaupunginhallitus 53 12.02.2018 Tarkastuslautakunta 11 09.03.2018 Kaupungin talouden toteutuminen 2017, kaupunki ja liikelaitokset 122/02.02.02/2018 KHALL 12.02.2018 53 Talous vuonna 2017 Uudenkaupungin

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY Yhdistyksen säännöt Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

K U U L U T U S. Kirkkovaltuuston tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä ajalla 16.05.-17.06.2014 klo 9.00-11.00 ja 11.30-14.00 kirkkoherranvirastossa.

K U U L U T U S. Kirkkovaltuuston tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä ajalla 16.05.-17.06.2014 klo 9.00-11.00 ja 11.30-14.00 kirkkoherranvirastossa. K U U L U T U S Suomussalmen seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään Ämmänsaaren seurakuntakeskuksessa Kirkkokuja 1 keskiviikkona 14.05.2014 klo 17. Kokouksen asialuettelo on yleisesti nähtävänä kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

varajäsen jäsen jäsen

varajäsen jäsen jäsen 120 Aika: 19.11.2015 klo 18.15-20.45 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Subtil Duarte

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto 26.3.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto 26.3.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 26.3.2013 klo 17.30 19.15 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, 51 alkaen Pihkala

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013. Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013. Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013 Tarkastuslautakunta Aika 18.2.2016 klo 9.00 10.25 Paikka Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio Jäsenet ( x ) Pulkkinen Veli

Lisätiedot