RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15)"

Transkriptio

1 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 2/2019 Aika Keskiviikko kello Paikka Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Anttila Hannele Broberg Janette Ekman Timo Haikka Marja Hietala Juhani Kosonen Kimmo Lehti-Laakso Marjut Lehto-Laurila Hannele Leinonen Ari Lähteenmäki Inka Minks Anneli Myllymäki Kalle Nikkonen Risto Nisunen Jasmin Parantainen Vesa Suominen-Suvisaari Sampsa Jarmo Rosaman varajäsen Ruusuranta Anita Salonen Jussi Sulonen Raimo Vainio Anneli Vainio Eero Rantala Jukka Terhi Valkeejärven varajäsen Vanto Jukka Viranhaltijat: Lehti Sari Haakana Kari Tuominen Sirpa-Liisa kirkkoherra talousjohtaja sihteeri Poissa Laaksonen Jenni Rosama Jarmo Valkeejärvi Terhi Virtanen Ville 16 KOKOUKSEN AVAUS Kirkkoherra piti alkuhartauden. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Ari Leinonen avasi kokouksen.

2 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kutsu asialistoineen on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla kokouskutsu on lähetetty Kokous on laillinen ja päätösvaltainen kun enemmän kuin puolet jäsenistä on paikalla. Todetaan läsnäolijat. Esitys: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 18 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄOLO Kokouksen pöytäkirja tarkastetaan tiistaina kello 9-17 kirkkoherranvirastossa. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävillä kirkkoherranvirastossa. Esitys: Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat myös ääntenlaskijoina. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Anneli Vainio ja Juhani Hietala. 19 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Esitys: Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi. 20 NUORISOTYÖNOHJAAJA EEVA LAHDEN NIMEÄMINEN NUORISOTYÖN TYÖALAJOHTA- JAKSI Raision seurakunnan johtavan nuorisotyönohjaajan virka on ollut noin vuoden ajan täyttämättä nuorisotyönohjaaja Mika Tunturin siirryttyä toisiin tehtäviin alkaen on nuorisotyön työalajohtajana toiminut nuorisotyönohjaaja Eeva Lahti. Hän on hoitanut tehtäviä hyvin ja huolella. Nyt, kun kirkkoneuvosto on uudelleen määritellyt nuorisotyönohjaajien virat siten, ettei avoinna oleva virka ole johtava virka vaan tasa-arvoinen muiden nuorisotyöohjaajan virkojen kanssa, tarvitaan edelleen nuorisotyölle työalajohtaja. Kirkkoherra on keskustellut kaikkien kolmen nuorisotyönohjaajan kanssa sekä kysynyt

3 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) Eeva Lahden suostumusta tehtävään. Tiimi on yksimielinen siinä, että Eeva Lahti valittaisiin työalajohtajaksi. Lahti on antanut asiaan suostumuksensa. Kirkkojärjestyksen mukaan Kirkkoherra on mm. seurakunnan hengellisessä työssä toimivien viranhaltijoiden ylin esimies. Kirkkovaltuusto voi kuitenkin päättää, että kirkkoherran alainen viranhaltija tai työntekijä toimii päätöksessä mainittujen kirkkoherran alaisten muiden viranhaltijoiden tai työntekijöiden esimiehenä. (KJ 6:13). Lapsivaikutukset (KJ 23:3 ): Asialla ei ole lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto : Päätös [SL]: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto nimittää nuorisotyönohjaaja Eeva Lahden nuorisotyön työalajohtajaksi toistaiseksi. : Esitys: Kirkkovaltuusto nimittää nuorisotyönohjaaja Eeva Lahden nuorisotyön työalajohtajaksi toistaiseksi. Lisätiedot: Kirkkoherra Sari Lehti 21 RAISION SEURAKUNNAN TILINTARKASTUSYHTEISÖN VALINTA VUOSILLE Kirkkovaltuuston tulee toimikautensa ensimmäisen vuoden keväällä valita valtuustokauden ajaksi vähintään yksi tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja tai näiden sijasta tilintarkastusyhteisö. Nyt tehtävä valinta koskee siten vuosien hallintoa ja taloudenpitoa. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan tulee olla JHT-tilintarkastaja taikka JHT - tilintarkastusyhteisö. Tilintarkastusyhteisön on määrättävä päävastuulliseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja. Tilintarkastajalta ei edellytetä seurakunnan jäsenyyttä. Tarkastuspalvelulla tarkoitetaan kirkkojärjestyksen 15 luvun 7-9 pykälien mukaista hallinnon ja talouden tarkastamista. Tarkastuspalveluhankinta tehdään hankintalain mukaan. Mikäli tilintarkastuksen arvioidaan maksavan valtuustokauden aikana yhteensä alle euroa ilman arvonlisäveroa, niin seurakunnalla ei hankintalain mukaan ole velvollisuutta kilpailuttaa hankintaa. Tästä huolimatta tarkastuspalvelua hankittaessa seurakunnan tulee noudattaa hankintalaissa määriteltyjä hyviä käytäntöjä sekä seurakunnan omia päätöksiä hankinta-asioissa. Raision seurakunta on pyytänyt tarjouksen kolmelta tilintarkastusyhteisöltä: PwC, KPMG Oy Ab ja BDO Oy:ltä. Tarjouksen jätti kaksi tilintarkastusyhteisöä: KPMG, Oy ja BDO Audiator Oy. Molemmilla tarjouksen jättäneillä tilintarkastusyhteisöillä on laaja kokemus seurakuntatalouksin tarkastuksista sekä kattava kuvaus tilintarkastusyhteisön ja tilintarkastajan laadunvarmistusjärjestelmästä.

4 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) Raision seurakunnan arvioitu tilintarkastuksen laajuus on kuusi tarkastuspäivää per tilikausi, joista vastuunalaisen tarkastajan osuus on kolme päivää ja avustavan tarkastajan osuus on kolme päivää. Edullisimman tarjouksen jätti BDO Oy. BDO on Suomen johtava julkishallinnon ja talouden asiantuntijaorganisaatio. Tilikausina BDO Audiator Oy:n asiakkaana on ollut yli 100 evankelisluterilaisen kirkon seurakuntaa. Lakisääteisen tilintarkastuksen hinta on /vuosi, alv 0 %. Kokonaishinta tarkastettaville kausille on yhteensä , alv 0 %. Mahdollisista lisätehtävistä johtuvia tarkastuspäiviä veloitetaan 650 /pv, alv 0 %. Tytäryhtiöiden tilintarkastus veloitetaan tuntiperusteisesti 87 /h, alv 0 %. BDO Audiator Oy esittää Raision seurakunnan päävastuulliseksi tilintarkastajaksi JHT, HT Sinikka Niitynperää, varatilintarkastajaksi JHT, HT Vesa Kesoa ja avustavaksi tarkastajaksi Leena Ahosta. Sinikka Niitynperällä on vahva kokemus kunnallishallinnon ja seurakuntien tilintarkastuksesta. Leena Ahosella on yli 35 vuoden kokemus kuntien ja seurakuntien tarkastuksista. Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Tilintarkastus, tilintarkastajien valinta ja tilintarkastajien kelpoisuusvaatimukset perustuvat lakiin. Tilintarkastajien valinnalla ei siten ole lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto : Päätös [KH]: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto valitsee Raision seurakunnan tilintarkastusyhteisöksi vuosille tarjouksen mukaisesti BDO Audiator Oy:n. Päävastuunalaisena tilintarkastajana toimii JHT Sinikka Niitynperä, varatilintarkastajana Vesa Keso, ja avustavana tarkastajana Leena Ahonen. : Esitys: Kirkkovaltuusto valitsee Raision seurakunnan tilintarkastusyhteisöksi vuosille tarjouksen mukaisesti BDO Audiator Oy:n. Päävastuunalaisena tilintarkastajana toimii JHT Sinikka Niitynperä, varatilintarkastajana Vesa Keso, ja avustavana tarkastajana Leena Ahonen. Lisätiedot: Talousjohtaja 22 VUODEN 2018 TALOUSARVIOMÄÄRÄRAHOJEN YLITYKSET/ALITUKSET LIITE Vuoden 2018 tilinpäätöksen laadinta on vielä kesken. Tilinpäätöksen alijäämäksi on muodostumassa t, kun budjetoitu alijäämä on t.

5 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) Kirkkovaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt talousarvion sitovuustasoksi tehtäväalueen toimintakatteen. Nykyisessä rakenteessa tehtäväalueiden tilitasoja ei tarkastella. Kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan , että kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi tuodaan jatkossa vain sellaiset määrärahojen ylitykset ja alitukset, jotka ovat määrältään vähintään Vuoden 2018 tilinpäätökseen on muodostunut liitteessä esitetyt tehtäväalueiden mukaiset toimintamäärärahojen (toimintakate, sisältää henkilöstökulut) yli :n ylitykset ja alitukset sekä investointien ylitykset ja alitukset. Tilinpäätös 2018 esitellään ja allekirjoitetaan kirkkoneuvoston kokouksessa Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Tilinpäätöstietojen raportoinnilla ei ole lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto ; Päätös [KH]: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto hyväksyy vuoden 2018 talousarvion yli :n tehtäväaluekohtaiset määrärahojen ylitykset / alitukset. : Esitys: Kirkkovaltuusto hyväksyy vuoden 2018 talousarvion yli :n tehtäväaluekohtaiset määrärahojen ylitykset / alitukset. Lisätiedot: Talousjohtaja 23 VUODEN 2018 TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS LIITE Seurakunnan tilinpäätös kootaan tasekirjaan, jonka muodostavat: 1) toimintakertomus ja siihen sisältyvät talousarvion toteutumisvertailut, 2) tilinpäätöslaskelmat eli tuloslaskelma, tase, rahoituslaskelma ja konsernitase sekä 3) niiden liitetiedot ja erittelyt. Kirkkoneuvosto, kirkkoherra ja talousjohtaja allekirjoittavat tasekirjan ja se varustetaan tilintarkastajien tilinpäätösmerkinnällä. Kirkkojärjestyksen 15 luvun 9 mukaan kirkkoneuvosto tekee tilinpäätöksen käsittelyn yhteydessä esityksen kirkkovaltuustolle tilikauden tuloksen käsittelystä sekä talouden tasapainottamista koskevista toimenpiteistä. Esitys tehdään toimintakertomuksessa. Toimintakertomuksen alussa esitellään kirkkoherran ja talousjohtajan yleiskatsausten jälkeen hallintoelinten toimintaa, henkilöstöä ja seurakunnan väkilukutilastoa (sivut 8-28). Tilinpäätöksen olennaiset luvut on esitetty talousjohtajan katsauksessa sivulla 12.

6 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) Talousarvion käyttötalouden toteutumisosassa selvitetään toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen tehtäväalueittain (sivut 28 93). Käyttötalouslaskelma sisältää sekä ulkoiset että sisäiset menot. Sisäisissä menoissa on seurakunnallisessa käytössä olevien kiinteistöjen nettomenojen vyörytys käytön mukaan toiminnalle. Näiden kiinteistöjen työalakate on 0. Käyttötalousraportin kaava on sivulla 30. Kirkkoneuvosto on käsitellyt ylitykset ja alitukset (sivut 94) kokouksessaan Tuloslaskelmaosan toteutuminen (sivu 95) osoittaa seurakunnan talousarvion toteutumisen kokonaisuutena mukaan lukien kaikki ulkoiset ja sisäiset erät. Poikkeama talousarvioon oli t. Laskelmassa on mukana myös sisäiset vuokrat, joita ei ole budjetoitu. Verotuloja ja valtionrahoitusta (sivu 96) saatiin yhteensä t, joka oli + 67 t budjetoitua enemmän, mutta 57 t edellisvuotta vähemmän. Vuoden 2018 investointimenot 57 t (sivu 97) on rahoitettu kassavaroista. Kassavarat vähenivät 416 t (sivu 98). Kirkkovaltuustolle esitetään, että tilikauden alijäämä ,74 kirjataan oman pääoman vähennykseksi (sivu 101). Tuloslaskelmassa, rahoituslaskelmassa, taseessa ja konsernitaseessa (sivut ) esitetään vertailutietona edellisen vuoden tiedot. Toiminnan tuotot vähenivät t ja toimintakulut kasvoivat -6 t vuoteen 2017 verrattuna. Henkilöstökulut vähenivät t. Lomapalkkavarauksen muutos oli + 42 t. Toimintatuottojen ja kulujen erotusta kuvaava toimintakatteen (nettomenot) muutos oli 223 t. Verotulot vähenivät edelliseen vuoteen verrattuna 57 t. Verotuskulut ja keskusrahastomaksut vähenivät + 4t. Rahoitustuotot vähenivät t. Rahoituskuluissa on sijoitusten arvonalennuskirjauksia 42 t. Tasearvo väheni t :lla loppusumman ollessa 22,2 M. Liitetiedoissa (sivut ) on esitetty tarkempia tietoja tilinpäätöslaskelmien sisällöstä. Lisäksi liitetiedoissa kerrotaan mm. vastuut sekä tuodaan esille hautainhoitorahaston tilinpäätöstiedot (sivut ). Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Asialla ei ole lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto : Päätös [KH]: Kirkkoneuvosto: 1) allekirjoittaa tilinpäätöksen; 2) antaa tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi; 3) esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto vahvistaa tilinpäätöksen.

7 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) : Esitys: Kirkkovaltuusto vahvistaa tilinpäätöksen. Lisätiedot: Talousjohtaja 24 HAUTAINHOITORAHASTON VUODEN 2018 TILINPÄÄTÖS Hautainhoitorahaston tilinpäätöstiedot esitetään tilinpäätöksen liitetiedoissa Tasekirjan sivuilla Kustannuksia hoidettaville haudoille on kohdennettu prosentuaalisesti henkilöstökulujen lisäksi esim. vedenkulutuksen ja jätehuollon osalta. Yhden hoidettavan haudan hinnaksi muodostui 75,91. Hautainhoitorahaston alijäämäksi muodostui 3 249,67. Hautainhoitorahaston varojen riittävyyteen suhteessa hoidettaviin pitkäaikaisiin hautoihin ja niiden palvelujen hinnoitteluun kiinnitetään erityistä huomiota. Lapsivaikutukset (KJ 23: 3 ): Asialla ei ole lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto : Päätös:[KH]: Kirkkoneuvosto: 1. antaa hautainhoitorahaston tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi; 2. esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto vahvistaa hautainhoitorahaston tilinpäätöksen. : Esitys: Kirkkovaltuusto vahvistaa hautainhoitorahaston tilinpäätöksen. Lisätiedot: Talousjohtaja 25 TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2018 LIITE Kun kirkkoneuvosto oli allekirjoittanut vuoden 2018 tilinpäätöksen, tilintarkastajat suorittivat seurakunnan hallinnon ja tilien tarkastuksen tilivuodelta Suoritetusta tarkastuksesta annettiin tilintarkastuskertomus. Lapsivaikutukset (KJ 23:3 ): Asialla ei ole lapsivaikutuksia.

8 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) Kirkkoneuvosto : Päätös [KH]: Kirkkoneuvosto 1) merkitsee tiedoksi tilintarkastuskertomuksen, 2) esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto merkitsee tiedoksi hallinnon ja tilien tarkastuskertomuksen tilivuodelta : Esitys: Kirkkovaltuusto merkitsee tiedoksi hallinnon ja tilien tarkastuskertomuksen tilivuodelta Muutoksenhaku: Ei muutoksenhakuoikeutta tiedoksi. Lisätiedot: Talousjohtaja 26 TILI- JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMIMEN TILIVUODELTA 2018 Sen jälkeen, kun kirkkovaltuusto on vahvistanut vuoden 2018 tilinpäätöksen ja merkinnyt tiedoksi tilintarkastajien antaman tilintarkastuskertomuksen, kirkkovaltuusto tekee päätöksen tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä seurakunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille tilivelvollisille tilivuodelta 2018 [KJ 15:5]. Lapsivaikutukset (KJ 23:3 ): Asialla ei ole lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto : Päätös [KH]: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto päättää tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä seurakunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille tilivelvollisille tilivuodelta : Esitys: Kirkkovaltuusto päättää tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä seurakunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille tilivelvollisille tilivuodelta Lisätiedot: Talousjohtaja 27 MÄÄRÄAIKAISEN SEURAKUNTAPASTORIN VIRAN PERUSTAMINEN Raision seurakunnan papistossa tapahtuu vaihdos edessä olevan syyskauden aikana pitkäaikaisen kappalainen (III) Teppo Lummikon jäädessä eläkkeelle Kappalainen (IV) Tiina Rautiainen on virkavapaalla hoitaen Kustavin ja Taivassalon kirkkoherran tehtävää. Hän on

9 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) myös hakenut kyseessä olevaa virkaa. Vaalista on kuitenkin valitettu. On sovittu (KN ,103 ), että siihen asti kuin Kustavin ja Taivassalon kirkkoherran vaali tulee päätökseensä, kappalainen Tiina Rautiainen saa olla virkavapaalla Raision seurakunnan kappalaisen virasta (IV). Hänen sijaisenaan toimii seurakuntapastori Antti Pajunen, jonka sijaiseksi puolestaan tuomiokapituli määräsi Mira Paunikallion. Lienee järkevää, että vapautuvaa kappalaisen virkaa (III) ei vielä laiteta auki, vaan että Kustavin ja Taivassalon kirkkoherran viran vaalin ratkettua arvioidaan uudelleen seurakunnan tarve ja papiston tehtävän kuvat. Raision seurakunnan henkilökunta on ammattitaitoista, ahkeraa ja sitoutunutta. Valmistumassa olevan strategian kirjoitusprosessin myötä on kuitenkin havaittu, että henkilöstömme sometaidoissa on osaamisaukko ja että tarvitsemme joukkoomme jalkautuvaan seurakuntatyöhön kokeneen ja kykenevän henkilön. On myös käynyt ilmi, että tarvitsemme lisävoimia Myllyn toimipisteen toiminnan kehittämiseen. Seurakuntamme elämässä on tarvetta projektille, joka kokoaa nämä kaksi: some-toiminnan ja jalkautuvan työn. Seurakuntapastorin määräämisestä on keskusteltu tuomiokapitulin kanssa. Parhaana vaihtoehtona on pidetty sitä, että seurakuntapastoriksi määrätään pastori Susanna Lundqvist, jolla on seurakunnan tarvitsemaa ammattitaitoa ja kykyä sekä some- että jalkautuvaan työhön. Pastori Lundqvist on antanut suostumuksensa. Määräraha ei sisälly kuluvan vuoden talousarvioon. Lisämäärärahan tarve tarkentuu Kirkkoneuvoston kokoukseen, samoin palkkauskustannuksen jako. Kirkkovaltuuston tulee nyt em. syystä perustaa Raision seurakuntaan määräaikainen seurakuntapastorin (5) virka ajalle Viran perustaminen kirkkovaltuustossa edellyttää määräenemmistöä. Lapsivaikutukset (KJ 23:3 ): Asialla on lapsivaikutuksia: tämän viran perustamisen myötä saataisiin lisää mahdollisuuksia tavoittaa niin perheitä kuin lapsia sekä henkilökohtaisesti kohtaamalla että somen välityksellä. Kirkkoneuvosto : Päätös [SLeht]: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto perustaa Raision seurakuntaan määräaikaisen seurakuntapastorin viran ajalle : Esitys: Kirkkovaltuusto perustaa Raision seurakuntaan määräaikaisen seurakuntapastorin viran ajalle Lisätiedot: Kirkkoherra

10 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) 28 TILIASEMA TULOSLASKELMA 2019 kausi kausi 1-3 Muutos EUR EUR EUR Toimintatuotot Toimintakulut TOIMINTAKATE Verotulot ja valtionrahoitus Verotuskulut Keskusrahastomaksut Rahoitustuotot ja -kulut VUOSIKATE Poistot ja arvonalentumiset TILIKAUDEN TULOS Poistoerojen lisäys(-) tai vähennys (+) TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ (ALIJÄÄMÄ) TOTEUTUMAVERTAILU Toteuma 1-3/2018 TA kuluva 2019 Toteuma 1-3/2019 Yli-ali T-% Toimintatuotot Toimintakulut TOIMINTAKATE , , , Kirkollisverotulo , Valtionrahoitus ,6 Verotulot ja valtionrahoitus Verotuskulut Keskusrahastomaksut Rahoitustuotot ja -kulut VUOSIKATE Poistot ja arvonalentumiset TILIKAUDEN TULOS Poistoerojen lisäys(-) tai vähennys (+) TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ (ALIJÄÄMÄ) , , , , , , , , ,8

11 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) RAHOITUSLASKELMA Tulorahoitus Vuosikate Investoinnit Investointimenot Varsinaisen toiminnan ja investointien nettorahavirta Antolainauksen muutokset Antolainauksen lisäys Muut maksuvalmiuden muutokset Toimeksiantojen varojen ja pääomien muutokset Lyhytaikaisten saamisten muutos Korottomien pitkä- ja lyhytaikaisten velkojen muutos Rahoitustoiminnan nettorahavirta Rahavarojen muutos Rahavarojen muutos (tase) Rahavarojen muutos Rahavarat kauden lopussa Rahavarat kauden alussa Tilaus INVESTOINNIT Ed. Toteuma vuosien yhteensä käyttö TA 2019 Toteuma 2019 Yli/ali Huoltorak, pihan katon uusim, katosalue Valomainostaulu Viherlahti saunan aurinkopaneelit Kulunvalvontajärjestelmän uusiminen Domus-asiakirjahallintajärjestelmä Hautausmaa, metalliaita kirkon edustalle Hautausmaa, kasvillisuuden uusinta Ruumishuone, kylmälaitteet Seurakuntatalo, kokoushuone ja eteinen Viherlahti, leirikirkon kalusteet Viherlahti, lämmönkeräimet Viherlahti, pikkurak. ulkomaalaus Viherlahti, päärak katon maalaus As Oy Ruustinnanmäki osakkeet Yhteensä

12 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) Yhteensä Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Liedon Sp Nordea Op Op HH Taaleri Danske Bank Vuoden alusta 3,21 % 4,68 % 6,00 % Verotulojen toteuma 1 4/2019 4/2011 4/2012 4/2013 4/2014 4/2015 4/2016 4/2017 4/2018 4/2019 Kirkollisvero Yhteisövero Valtionrah Yvero+valt rah yht Yhteensä kuukaudet 1-4 4/2011 4/2012 4/2013 4/2014 4/2015 4/2016 4/2017 4/2018 4/2019 ero ed vuoteen ero % Kirkollisvero ,6 Yhteisövero Valtionrah ,2 Yvero+valt rah yht ,2 Yhteensä ,5 Lapsivaikutukset (KJ 23:3 ): Asialla ei ole lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto : Päätös [KH]: Kirkkoneuvosto 1. merkitsee tiliaseman osaltaan tiedoksi; 2. esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto merkitsee tiliaseman tiedoksi.

13 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) : Esitys: Kirkkovaltuusto merkitsee tiliaseman tiedoksi. Muutoksenhaku: Ei muutoksenhakuoikeutta tiedoksi. Lisätiedot: Talousjohtaja 29 RAISION SEURAKUNNAN STRATEGIA LIITE Raision seurakunnassa tehtiin edellisen kerran strategia vuonna Se tehtiin ajan tavan mukaan huolellisesti ja ajan kanssa. Kun seurakunnassa viimeksi vuonna 2016 oli piispantarkastus sai seurakunta huomautuksen, että strategia oli vanhentunut ja että olisi varmasti jo aika käynnistää painopistetyöskentely, jossa pohditaan mm. työn priorisointia ja myös sitä, mihin halutaan erityisesti keskittyä, jos resurssit tulevina vuosina vähenevät. Seurakunnan vastatessa piispantarkastuskertomukseen oli kuitenkin jo tieto siitä, että kirkkoherra Pertti Ruotsalo jäisi lähiaikoina eläkkeelle. Samaan ajankohtaan osuisivat seurakuntavaalit ja seurakunnalle valittaisiin uudet päättäjät. Siksi strategiaprosessi jätettiin uuden kirkkovaltuuston ja kirkkoherran johdettavaksi (KN ). Uuden kirkkoherra Sari Lehden aloittaessa työnsä kävi nopeasti ilmi, että sekä luottamushenkilöt että työntekijät odottivat strategiaprosessin nopeaa käynnistämistä ja etenkin sen lopputulosta. Seurakunnan strategian tekeminen edellyttää toimintaympäristön tuntemista, arvojen pohdintaa ja määrittelyä sekä näkyä siitä, mitä tavoitellaan. Se on elävä suunnitelma siitä, mihin suuntaan yhteisöä halutaan johtaa. Strategia on välttämätön niin yhteisön työntekijöille, luottamushenkilöille kuin seurakuntalaisillekin. Toisaalta on välttämätöntä tuntea puitteet, joissa toimitaan. Yhtä välttämätöntä on yhdessä sopia, minkä asioiden halutaan olevan niitä, jotka määrittelevät toimintaa, päätöksentekoa ja seurakuntaelämää. Uusi strategia on tehty toisin kuin edeltäjänsä. Tämä johtuu osin tiukasta aikataulutuksesta: uusien luottamushenkilöiden aloitettua tammikuussa 2019 ja uuden kirkkoherran neljä kuukautta aikaisemmin esitetään strategiaa hyväksyttäväksi jo kirkkovaltuuston kokouksessa. Osin uuden muotoinen työskentelytapa johtuu siitä, ettei uusi strateginen johtaminen pyri luomaan kiveen hakattua määritelmää strategian sisällöstä, vaan elää ottaen huomioon jatkuvan muutoksen, ympäristön epävarmuuden ja uuden luomisen. (Elävä strategia, Ritakallio & Vuori, 2018). Nykyajattelun mukaan strategia ei ole koskaan valmis. Kevään 2019 aikana niin uusi kirkkovaltuusto kuin työntekijätkin ovat vapaamuotoisesti keskustelleet strategiasta. Kevään yhteistyökokouksessa kirkkoherra esitteli henkilöstölle ajatukset niin visiosta kuin arvoistakin saaden niille heidän hyväksyntänsä. Sen jälkeen työaloilta kysyttiin niihin pohjautuvia painopisteitä. Kirkkovaltuusto on kokoontunut kaksi kertaa pelkästään tämän tematiikan pohdintaan ja keskusteluun ( ja ). Tämän jälkeen kirkkoherra teki kirjoitustyön.

14 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) Raision seurakunnan strategia on kuin käynnistysmoottori: tämän myötä todellinen strategiatyöskentely vasta aloitetaan, kun ryhdytään sitä toteuttamaan. Tulevan syksyn aikana jokaiselle työalalle valitaan omat strategian mukaiset painopistealueensa. Erityistä huomiota näistä vaatii viestintä. Tästä eteenpäin strategiaa tarkastellaan vuotuisissa kokoontumisissa henkilökunnan ja luottamushenkilöiden kesken. Vaikka uusi strategia elää ajassa, halutaan sille kuitenkin asettaa myös aikaraami, jonka puitteissa vision toteutumiseen pyritään. Kahdesta kolmeen vuodessa on jo mahdollista nähdä, kuinka hyvin strategia on toiminut. Lapsivaikutus [KJ 23:3 ] : Seurakunnan strategialla on suuri merkitys lasten ja nuorten kokemukselle seurakunnan jäsenyydestä. Lapsia ja nuoria tullaan kuulemaan asiasta vielä strategiakaudella. Kirkkoneuvosto : Esitys [SLeht]: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto hyväksyy liitteen mukaisen Raision seurakunnan strategian vuosille : Esitys: Kirkkovaltuusto hyväksyy liitteen mukaisen Raision seurakunnan strategian vuosille Lisätiedot: Kirkkoherra 30 TIEDOKSI TULEVAT ASIAT 31 MUUT ASIAT - Kokouskalenteri syksy Uusien luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten tehtävään siunaaminen su jumalanpalveluksen yhteydessä. - Kokouspalkkiot maksetaan joulukuussa. Maksua varten tulee toimittaa verokortti taloustoimistoon palkanlaskijalle. Jos toimitat verokortin eläketuloa varten on omalla vastuulla seurata tulorajoja. Palkkiolaskelma löytyy verkkopankista välittäjänä CGI. Raision seurakunta kiittää Naantalin Musiikkijuhlia yhteistyöstä ja toivottaa tervetulleeksi ensi vuonnakin.

15 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (15) 32 VALITUSOSOITUS Puheenjohtaja antoi KL:n 24 luvun 4 :n mukaisen valitusosoituksen. 33 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen kello Ari Leinonen puheenjohtaja Sirpa-Liisa Tuominen sihteeri Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen vastaavan kokouksen kulkua. Raisiossa Raisiossa Anneli Vainio Juhani Hietala Pöytäkirja on ollut nähtävillä Raision seurakuntatoimistossa Sirpa-Liisa Tuominen sihteeri

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 Aika Keskiviikko 9.1.2019 kello 18.00 19.08 Paikka Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Anttila Hannele

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (11)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (11) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 1(11) PÖYTÄ KIRJA / KIRKKOVA LTUUSTON KOKOUS 2/2017 Aika Keskiviikko 31.5.2017 kello 18:00-19:43 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Rantala

Lisätiedot

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen.

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen. 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2015 Aika Keskiviikkona 7.1.2015 kello 18.00-19.54 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa Arikka Heikki Vanto Jukka Haavisto

Lisätiedot

kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja poistui klo 18.25, 14 aikana Kalle Myllymäen varajäsen Helena Sukarin varajäsen

kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja poistui klo 18.25, 14 aikana Kalle Myllymäen varajäsen Helena Sukarin varajäsen RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ 2016 1(9) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 2/2016 Aika Keskiviikko 25.5.2016 kello 18.00-19.35 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Alanen Hannele Allen Pipsa Arikka Heikki

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KOKOUSAIKA 17.3.2015 klo 18-19.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (7)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (7) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7/2017 Aika keskiviikko 23.8.2017 kello 16.30 17.26 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1/6 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1/6 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1/6 KOKOUSAIKA 12.3.2019 klo 18 19.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KOKOUSAIKA 14.3.2018 klo 18-19.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja LÄSNÄ Sorjonen Liisa Haapsaari Tuula Hyttinen Mauri

Lisätiedot

Kirkkoherra piti alkuhartauden. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heikki Arikka avasi kokouksen.

Kirkkoherra piti alkuhartauden. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heikki Arikka avasi kokouksen. RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ 2015 1(11) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 4/2015 Aika Keskiviikkona 2.12.2015 kello 18:00 19:35 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Vanto Jukka

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

Kalle Myllymäen varajäsen

Kalle Myllymäen varajäsen RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ 1(11) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 4/ Aika Keskiviikko 29.11. kello 18.00-19.27 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Broberg Janette Harju

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA 1 KOKOUSAIKA 13.6.2011 kello 18.30 20.15 Kahvitarjoilu kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntasali, Sontulantie 1, Toijala OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahlfors Sirpa Aronen Hannele Haavisto Tuija Holkeri-Rokkanen

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistaina 19.5.2015 klo 18-19.20 Paikka Bäckman Läsnä Haaga Taru Haapakoski Paula, poissa Hannula Sirpa Hautala Jukka Herranen-Somero

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2016 Aika Tiistaina 9.2.2016 kello 18.00-19.40 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Nisunen Jasmin Annika Aaltosen varajäsen Alanen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/ 2013. Kirkkovaltuusto 10.4.2013 Sivu 1. AIKA 10.4.2013 Keskiviikko klo 18.30 19.35

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/ 2013. Kirkkovaltuusto 10.4.2013 Sivu 1. AIKA 10.4.2013 Keskiviikko klo 18.30 19.35 NRO 2/ 2013 Kirkkovaltuusto 10.4.2013 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.4.2013 Keskiviikko klo 18.30 19.35 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, iso sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 7.5.2014 6. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu 1.1. 31.3.2014... 2 7. Toimintakertomus

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kirkkovaltuusto Aika Tiistai 28.5.2019 klo 18.00 Paikka Seurakuntatalo, Ylipääntie 11, 91980 Lumijoki ASIALISTA: asiat 1 10 (10-19 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (7)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (7) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3 / 2017 Aika keskiviikko 29.3.2017 kello 16.30-17.55 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 15.6.2016 klo 18 Paikka Kokoushuone Bäckman Läsnä Arhio Kaija, poissa Haaga Taru Haapakoski Paula Hannula Sirpa

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 2/2019 nettiversio 7. Ranuan seurakuntatalon sali, Pappilantie 11A1

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 2/2019 nettiversio 7. Ranuan seurakuntatalon sali, Pappilantie 11A1 Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 2/2019 nettiversio 7 Pappilantie 11D1 97700 Ranua 2.5.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 29.4.2019 klo 18.30 Paikka Ranuan seurakuntatalon sali, Pappilantie 11A1 Läsnä

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 28.04.2015 2/2015

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 28.04.2015 2/2015 ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 28.04.2015 2/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 28.04.2015 1 Aika 28.04.2015 klo 18.00 19.04 OSALLISTUJAT Jäsenet Buska Matti jäsen Raappana Tauno jäsen Gammelin Pertti jäsen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Todistaa Utajärvellä kirkkoherranvirastossa

Todistaa Utajärvellä kirkkoherranvirastossa Kokousaika Torstai 2.5.2019 klo 18.00 19.41 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jari Leinonen, varajäsen Pirjo Leinonen Asko

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/ 10 9 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 3.4.2017 9 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2018 1 (10) Aika Keskiviikko 14.3.2018 klo 17.00 19.30 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 24 Kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 (8) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2018 Aika keskiviikko 22.8.2018 kello 16.30 17.47 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO 10.4.2013

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO 10.4.2013 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO 10.4.2013 Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 19.00 20.07 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Jarmo

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 29.4.2015 klo 18.00 20.55 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Tuomo puheenjohtaja Diukman Sanna jäsen Juntunen Pirjo -"- Karjalainen Heikki -"- Korhonen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 22.5.2018 klo 18.00 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 10 (9-18 ) ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja kokousten sihteerin

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 - Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Varapj Kiljunen Ismo Majuri

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 ( 7 ) Aika Keskiviikko 9.4.2014 19.00 20.00 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Jarmo Heinonen Ritva Heinonen Raimo

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (8)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (8) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (8) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 5 / 2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 kello 17:00-18:37 Paikka Seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 KIRKKOVALTUUSTO Kokousaika 02.08.2018 klo 18.09 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 18 Kokouksen avaus 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 / (10)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 / (10) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 / 2018 1(10) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 3/2018 Aika Keskiviikko 30.5.2018 kello 18.00 19.45 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rantala Klaus Rantala Titta Sirén Tuula poissa Stenholm Aulis Talikka Pentti Teivonen Juha varajäsen poistui klo 18:55, 12 jälkeen Vepsäläinen Tero

Rantala Klaus Rantala Titta Sirén Tuula poissa Stenholm Aulis Talikka Pentti Teivonen Juha varajäsen poistui klo 18:55, 12 jälkeen Vepsäläinen Tero Kirkkovaltuusto 2.5.2019 8 Kokousaika: Torstaina 2.5.2019 klo 18:00 20:30 Paikka: Karkkilan seurakuntatalo, Huhdintie 11 Käsitellyt asiat: 8 14 Puheenjohtaja: Kivilä Jorma N:o 02/2019 Muut päätöksentekijät:

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Kirkkovaltuusto 20.05.2015

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Kirkkovaltuusto 20.05.2015 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikona klo 18.00 19.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.3.2015 klo 17 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kirkkovaltuusto 07.01.2015

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kirkkovaltuusto 07.01.2015 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikona klo 18.00 18.25 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston 27 jäsenestä varajäsenet mukaan lukien oli paikalla 27.

Kirkkovaltuuston 27 jäsenestä varajäsenet mukaan lukien oli paikalla 27. KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 22015 1(11) Aika: Ti 12.05.2015 klo 19.00 21.20 Paikka: Läsnä: Kauhavan seurakuntakoti Aaramaa Simo Alatalkkari Anna-Maija Annala Marja-Liisa Erkinheimo Heikki Erkkilä Leena

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

Lauri Laukkasen varajäsen. Inka Lähteenmäen varajäsen

Lauri Laukkasen varajäsen. Inka Lähteenmäen varajäsen RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1(6) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 2/2018 Aika Tiistai 10.4.2018 kello 18.00 19.01 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa Broberg

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Torstai 14.6.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16. Kirkkovaltuusto 21.5.2015. Aika: 21.5.2015 klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16. Kirkkovaltuusto 21.5.2015. Aika: 21.5.2015 klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16 Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus:

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/ (6)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/ (6) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/ 1 (6) 22.05. n kokous Aika maanantai 22.05. kirkkoneuvoston alkoi klo 19.30. Paikka Seurakuntatalo nuorisotila, Valtakatu 20, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

C7- ^'^--^ Pirta Melaluoto, sihteeri

C7- ^'^--^ Pirta Melaluoto, sihteeri Aika Paikka Kutsutut Maanantai 29.4.2019 klo 18:00-19:20 Pellon seurakuntakoti 95700 Pello Kirkkovaltuuston varsinaiset jäsenet Salminen Pekka puheenj ohtaj a Vanha Kalervo Buska Matti Kitkiöjoki Erkki

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 24.4.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 44 - Kokouksen avaus 45 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO 6.5.2015 Aika keskiviikko 6.5.2015 klo 19.00-20.07 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Jarmo

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 24.02.2015 1 Aika Tiistaina 24.02.2015 klo 16.00 17.40 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (6) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Läsnä Veli-Matti Hietikko x Jussi-Pekka Honkanen - Henna-Leena Isokääntä - Kirsti Leiviskä Anita Junttila Kari Karppinen Nelli Kauppi

Läsnä Veli-Matti Hietikko x Jussi-Pekka Honkanen - Henna-Leena Isokääntä - Kirsti Leiviskä Anita Junttila Kari Karppinen Nelli Kauppi TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kokousaika Tiistai 3.5.2016 klo 18.00.-19.01. Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Veli-Matti Hietikko Jussi-Pekka Honkanen -

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (12)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (12) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (12) PÖYTÄKIRJA / KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9 / 2015 Aika keskiviikko 18.11.2015 klo 16:30 17:31 Paikka Raision seurakuntatalo, kokoushuone Jäsenet Pertti Ruotsalo puheenjohtaja

Lisätiedot

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kokousaika 21.6.2011 kello 18.00 19.25 Kokouspaikka VANHA PAPPILA Läsnä Aavikko Juha Airikki Antti Almio Marketta Heikkilä Aleksi Heikkilä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 19.00 20.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Raimo Hoffren Pauli

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2018 1 (13) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 12.3.2018 klo 18.00-19.30 (Kahvitus klo 17.45 alkaen) KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 1 / 8 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 1 / 8 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 1 / 8 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 16.5.2018 klo 18.00-19.00 Paikka Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Gustafsson

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/ SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) Aika Keskiviikko 23.4.2014 klo 10.00 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Virkkunen vs. kirkkoherra, puheenjohtaja, poissa 39-40

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2017 Kirkkoneuvosto ( 5 ) Heikki Karjalainen jäsen. Alpo Partanen Keijo Kunnari

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2017 Kirkkoneuvosto ( 5 ) Heikki Karjalainen jäsen. Alpo Partanen Keijo Kunnari Kirkkoneuvosto 22.3.2017 1 ( 5 ) Kokousaika 22.3.2017 kello 18.00 20.45 Kokouspaikka Vuokatin kirkko Saapuvilla olleet Erkki Marin puheenjohtaja Pirjo Juntunen varapuheenjohtaja Heikki Karjalainen jäsen

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 16. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 16. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 16 Aika: klo 19.00-20.20 (kokouskahvit alk. klo 18.30) Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan

Lisätiedot

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen 22/2018 46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1) vahvistaa Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 22.5.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 22.5.2019 klo 18.30 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 3/2019 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 3/2019 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 3/2019 Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 19.3.2019 klo 18-20.18 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Matti

Lisätiedot