Kokoustila Brahe, Pohjolankatu 13, 3. krs Kajaani

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokoustila Brahe, Pohjolankatu 13, 3. krs. 87100 Kajaani"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus AIKA Klo 10:18-15:35 PAIKKA Kokoustila Brahe, Pohjolankatu 13, 3. krs Kajaani KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 209 Kokouksen laillisuus- ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Yhtymävaltuuston koolle kutsuminen Hallituksen ja valtuuston kokousaikataulu kevätkaudella Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä vuodenvaihteessa Talouden seurantaraportti Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma vuosille Työaikamuutokset Kainuun sotessa Ilmoitusasiat Viranhaltijapäätökset Katsaus Määräaikainen yhteistyösopimus Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa 221 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon hankintasääntö Kuntien kanssa tehtyjen vuokrasopimusten muuttaminen/kiinteistöjen ylläpitovuokra 223 Julkisista hankinnoista annetun lain tarjouspyynnön julkisuus 224 Hankintaoikaisuvaatimus: Turvallisuuspalveluiden hankinta Kajaanin toimintayksiköihin. Viranhaltijapäätös Ostopalvelutarjous vuoden 2016 budjettiin/kajaanin Päiväkeskus ry. 226 Oikaisuvaatimus Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallituksen päätökseen Selvitys Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle lastensuojelulain mukaisten määräaikojen toteutumisesta ajalta Hoitokoti Kurimon toiminnan lakkauttaminen

2 PÖYTÄKIRJA 14/ ja Hoitokoti Jalonkosken toiminnan aloittaminen Kuhmon ympärivuorokautisten hoivapalveluiden toiminnan muutokset 230 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vammaispalveluiden myöntämisperiaatteet alkaen 231 Ryhmäkoti Käpylän asumispalvelun myyntihinta alkaen 232 Asumisyksikkö Sirkunkujan asumispalvelun myyntihinta alkaen 233 Kansa-koulu - Sosiaalihuollon asiakasasiakirjalain toimeenpano hanke Avain kansalaisuuteen: henkilökohtaisen budjetoinnin avulla osallisuutta, itsemääräämisoikeutta ja valinnanvapautta sekä tukea hanke ajalle PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa hanke ajalle Arjen Pelastajat -hanke ajalle Nuorten asumisenohjaus ja kokonaisvaltainen sosiaalinen uudistuminen NAKSU -hanke ajalla Kainuun Työterveys -liikelaitoksen toimitusjohtajan viransijaisen valinta 239 Kainuun Työterveys -liikelaitoksen johtokunta

3 PÖYTÄKIRJA 14/ KOKOUSAIKA klo 10:18-15:35 OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Päätöksentekijät Myllylä Raili 10:18-15:35 puheenjohtaja Puheenjohtajana :t ja Kemppainen Tapani 10:18-14:09 I vpj Poistui :n 226 jälkeen Hyry Jussi Y. 10:18-15:35 II vpj Puheenjohtajana :n 237 Alasalmi Aila 10:18-15:29 jäsen Poistui :n 227 jälkeen Hakkarainen Annikki 10:18-15:35 jäsen Heikkinen Pekka 10:18-15:35 jäsen Heikkinen Pirjo 10:18-15:35 jäsen Horto Ilkka 10:18-15:35 jäsen Sarparanta Tiina 10:18-15:35 varajäsen Oikarinen Paavo 10:18-15:35 jäsen Piirainen Mauri 10:18-15:35 jäsen Ritakallio-Knuutinen Pirjo 10:18-15:35 jäsen Seppänen Juhani Sirkeinen Unto Poissa Kurikka Elina jäsen 10:18-15:35 jäsen 10:18-14:09 Puolangan kunnan edustaja Muut osallistujat Moilanen Erkki 10:18-15:35 valtuuston pj Varimo Pertti 10:18-15:35 valtuuston I vpj Polvinen Osmo 10:18-15:35 valtuuston II vpj Ahopelto Maire 10:18-15:35 kuntayhtymän johtaja Piirainen Sanna 10:18-15:35 pöytäkirjanpitäjä Poissa :t 220 ja ALLEKIRJOITUKSET../2015../2015../2015 Raili Myllylä Jussi Y. Hyry Sanna Piirainen Puheenjohtaja II varapuheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT

4 PÖYTÄKIRJA 14/ PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS../2015../2015 Illka Horto Pirjo Heikkinen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirja on yleisesti nähtävillä Kainuun soten kansliassa, Pohjolankatu 13, 3. krs Kajaani ke klo: 8:00-15:00.

5 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Kokouksen laillisuus- ja päätösvaltaisuus H 209 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallintosäännön 5 :n mukaan toimielin päättää kokousajastaan ja -paikastaan. Kokous pidetään myös milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeel li sek si. Hallintosäännön 6 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen ai ka ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Kokouskutsu lähetetään sähköi ses ti tai kirjallisesti jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -vel vol li suus kokouksessa, vähintään neljä päivää ennen kokousta. Tämä kokouskutsu on postitettu Hallitus toteaa kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja pää tös val taisek si. Hallitus myöntää läsnäoleville muille osallistujille läsnäolo- ja pu he oikeu den. Puolangan kunnan edustajalla on puhe- ja äänioikeus asioissa, joiden osalta Puolanka on osajäsen. Muiden asioiden osalta Puo langan kunnan edustajalla ei ole puhe-, ääni- eikä läsnäolo-oikeutta. Hyväksyi.

6 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta H 210 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Hallintosäännön 18 :n mukaan pöytäkirjan allekirjoittaa pu heen johta ja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja tarkastetaan toi mi elimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjantarkastajat valitaan aak kos järjes tyk ses sä. Tällä kertaa vuorossa ovat Pirjo Heikkinen ja Ilkka Horto. Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä toi mi eli men päättämänä aikana ja paikassa siten kuin siitä vähintään yh tä päivää aiemmin on ilmoitettu. Hallitus valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Pirjo Heikkisen ja Ilkka Horton. Pöytäkirja pidetään näh tä vä nä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän kans lias sa keskiviikkona klo Hyväksyi.

7 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Yhtymävaltuuston koolle kutsuminen H 211 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Perussopimuksen 9 :n mukaan yhtymävaltuuston kutsuu koolle hal li tus. Perussopimuksen 6 :n mukaan kokouskutsu on lä he tet tävä vähintään 14 vuorokautta ennen kokousta yhtymävaltuustolle ja hal li tuk sel le sekä lähetettävä tiedoksi jäsenkuntien hallituksille. Lisätietoja asiasta antavat hallintojohtaja Kalevi Yliniemi, puh ja kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh , tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus päättää kutsua koolle yhtymävaltuuston kokouksen klo 10.00, paikkana Kajaanin kaupungin valtuustosali, Kajaani. Hyväksyi.

8 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallituksen ja valtuuston kokousaikataulu kevätkaudella 2016 H 212 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallintosäännön 5 :n mukaan toimielin päättää kokousajastaan ja -paikastaan. Kokous pidetään myös milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle sitä koskevan esityksen. Hallintosäännön 6 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista, johon sisältyy selostus käsiteltävistä asioista sekä päätösehdotus, lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään sähköisesti tai kirjallisesti jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus kokouksessa, vähintään neljä (4) päivää ennen kokousta ja valtuuston kokoukseen vähintään neljätoista (14) päivää ennen kokousta. Lisätietoja asiasta antaa kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh , tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus päättää, että hallituksen strategia-/ ja talousseminaari 2016 sekä varsinaiset hallituksen kokoukset kevätkaudella 2015 pidetään seuraavasti: keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo Hallituksen ja valtuuston strategia-/talousseminaari: tiistaina klo 9.00 Kokoukset pidetään pääsääntöisesti kokoustila Brahessa Kajaanin kaupungintalolla osoitteessa: Pohjolankatu 13, 3 krs. Kajaani Samalla hallitus päättää, että yhtymävaltuuston kokous kevätkaudella 2016 pidetään seuraavasti:

9 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus keskiviikkona klo 10:00 Kuntayhtymän johtajan muutettu ehdotus: Hallitus päättää, että hallituksen strategia-/ ja talousseminaari 2016 sekä varsinaiset hallituksen kokoukset kevätkaudella 2016 pidetään seuraavasti: keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo keskiviikkona klo Hallituksen ja valtuuston strategia-/talousseminaari: keskiviikkona klo 9.00 Kokoukset pidetään pääsääntöisesti kokoustila Brahessa Kajaanin kaupungintalolla osoitteessa: Pohjolankatu 13, 3 krs. Kajaani Samalla hallitus päättää, että yhtymävaltuuston kokous kevätkaudella 2016 pidetään seuraavasti: keskiviikkona klo 10:00 Hyväksyi.

10 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä vuodenvaihteessa H 213 (Valmistelijat: tk-sairaaloiden ja vastaanottojen vastuualuepäällikkö Arja Horto, terveysjohtaja Mikko Timonen, hallintoylilääkäri Esa Ahonen, vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen, perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vs. toimitusjohtaja Eila Alatalo) 1. Terveyden ja sairaudenhoitopalvelut Suun terveydenhuolto: - Hyrynsalmen ja Ristijärven (osittain) hammashoitolat ovat suljettuina viikolla Ristijärven, Hyrynsalmen ja Otanmäen ja Lehtikankaan hammashoitolat ovat suljettuina viikolla 53. Konservatiivinen vastuualue: - Keuhkosairauksien poliklinikka on suljettu Supistettu toiminta Neurologian poliklinikka on suljettu Ihotautien poliklinikka on suljettu (suljetaan klo: 13:30). Supistettu toiminta (ei lääkäriä) Fysiatria: - Fysiatri on lomalla , jolloin ei ole lääkäripalveluja Vastaanotto- ja terveyskeskussairaalatoiminta: Toiminnan muutokset: - Viikoilla 52, 53 ja 1 vastaanottotoiminta on supistettua (kiireettömiä lääkärin ja hoitajan vastaanottoaikoja niukasti) - Kajaanin, Lehtikankaan, Paltamon ja Sotkamon pääterveysasema ovat avoinna ma-to , pe, juhlapyhien aattona sekä klo: La-su, juhlapyhinä ja jouluaattona suljettu. -Vuolijoen ja Ristijärven terveysasemat ovat avoinna ma-to , pe, juhlapyhien aattona sekä klo: La-su, juhlapyhinä ja jouluaattona suljettu. -Suomussalmen ja Kuhmon terveysasemat ovat avoinna ma-to , pe, juhlapyhien aattona sekä klo: La-su, juhlapyhinä ja jouluaattona klo: Hyrynsalmen terveysasema on avoinna ma-to , pe, juhlapyhien aattona sekä klo: La-su, juhlapyhinä ja jouluaattona suljettu. Terveysaseman ollessa suljettu vastaanotto Suomussalmella.

11 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Vastaaottojen hoitotarvikejakelut ovat kiinni viikolla 53. Kiireellisissä hoitotarvikejakeluasioissa ota yhtettä omaan terveysasemaan. Kajaanin kiireelliset hoitotarvikejakeluasiat hoidetaan Kajaanin pääterveysaseman potilastoimistossa ma-to klo: , puh Tarkemmat yhteystiedot Terveysaseman ollessa suljettuna päivystyspotilaat ottavat yhteyttä sairaanhoitajan ympärivuorokautiseen neuvontapalvelun numeroon tai hakeutuvat Kainuun keskussairaalan päivystyspoliklinikalle (Sotkamontie 13, Kajaani, puh ) Fysioterapiapalvelut: - Paltamon terveysaseman fysioterapia on suljettu Laboratoriot Patologian laboratorio: - Suljettu Sairaanhoidolliset palvelut Leikkaus- ja anestesiayksikkö - Leikkaus-anestesiaosaston toiminta on supistettua ajalla Kipuploklinikka on suljettu , sekä Radiologia: - Paltamon röntgenissä ei kuvauksia Perhepalvelut Lastentaudit: - Lastentautien osasto toimii supistetusti (kiireellistä hoitoa tarvitsevat ja päivystyspotilaat hoidetaan). - Lastentautien poliklinikka toimii supistetusti ja on kokonaan suljettu Lastenpsykiatria: - Lastenpsykiatrian osasto on suljettu (klo: 11.00) (klo: 7.00) - Poliklinikka on suljettu Nuorisopsykiatria: - Nuorisopsykiatrian poliklinikka on suljettu

12 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Osasto 5 on suljettu klo: Koulupsykologipalvelut (esi- ja perusopetus sekä toisen asteen koulutus): - Kaikissa kunnissa suljettu Perheneuvola: - Kajaanin, Kuhmon, Sotkamon ja Suomussalmen toimipisteet ovat suljettuja Kajaanin toimipisteen osalta yhteys Onerva Kortelaiseen edellä mainittuna aikana, puh Kehitysvammapalvelut: - Erityishuollon poliklinikka on suljettu Kajaani: Vuolijoen työkeskus on suljettu Hyrynsalmi: Toimintakeskus Teema on suljettu Ristijärvi: Toimintakeskus Unikko on suljettu Paltamo: Työkeskus on suljettu Suomussalmi: Toimintakeskus Päivälä on suljettu Kuhmo: Työkeskus (Kuntokatu 7) ja päivätoiminta (Kuntokatu 4) ovat suljettuja Sosiaalivirastot: - Hyrynsalmi: kunnantalo on sujettu ajalla Toimeentulotukihakemuksia ja liitteitä voi jättää kunnantalon ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Kiireellisissä asioissa yhteys: ( ) ja ( ) - Paltamo: kunnantalo on suljettu Toimeentulotukihakemuksia ja liitteitä voi jättää kunnantalon ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Kiireellisissä asoissa yhteys: Kajaani: Soidinkadun toimipiste (Soidinkatu 3) on suljettu ja Puhelut ja kiireelliset toimistoasioinnit Kajaanin Osmonkatu 3 toimipisteessä. Kajaanin työvoimapalvelukeskus (Lönnrotinkatu 5 B) - Suljettu Lastenkoti Salmila: - Suljettu SoS-kriisityön yksikössä sosiaalipäivystys varallaolona ko. aikana 4. Vanhuspalvelut Päivätoiminta - Kajaanissa, Paltamossa, Ristijärvellä, Hyrynsalmella,

13 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Suomussalmella, Kuhmossa ja Sotkamossa suljettu Muistineuvola - Kajaanissa, Vuolijoella, Paltamossa, Ristijärvellä, Hyrynsalmella, Suomussalmella, Kuhmossa ja Sotkamossa suljettu Muistipoliklinikka - Kajaanissa, Vuolijoella, Paltamossa, Ristijärvellä, Hyrynsalmella, Suomussalmella, Kuhmossa ja Sotkamossa suljettu Tehostettu kotihoito - Kajaanissa toimii supistetusti Kainuun Työterveys liikelaitos Hyrynsalmi: Toimipiste suljettu Suomussalmi: Toimipiste suljettu Paltamo: Toimipiste suljettu Ristijärvi: Toimipiste suljettu Toimipisteiden ollessa suljettuina, asiakkaat voivat hakeutua avoinna oleviin toimipisteisiin. Lisätietoja asiasta antaa kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus Kuntayhtymän johtajan muutettu ehdotus: 1) hyväksyy toiminnan rajaukset edellä esitetyssä laajuudessa 2) päättää tiedottaa asiasta väestölle ao. yksiköissä, Koti-Kajaanissa sekä kuntien toiminnoissa tapahtuneista muutoksista ao. alueen paikallislehdissä.

14 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus 1) hyväksyy toiminnan rajaukset edellä esitetyssä laajuudessa seuraavilla lisäyksillä ja muutoksilla: Isotooppilaboratiorio: - Suljettu Kehitysvammapalvelut: - Sotkamo: Työkeskus on suljettu Päivätoiminta Leivola on suljettu Vanhuspalveluiden päivätoiminta: -Kajaanissa suljettu ) päättää tiedottaa asiasta väestölle ao. yksiköissä, Koti-Kajaanissa sekä kuntien toiminnoissa tapahtuneista muutoksista ao. alueen paikallislehdissä. Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa. Hyväksyi. Pöytäkirja tarkastettiin tämän asian osalta kokouksessa.

15 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Talouden seurantaraportti H 214 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talouspalveluissa on valmistunut talouden seurantaraportti ajalta Raportti on esityslistan liitteenä. Liite nro: 1 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Lisätietoja asiasta antavat talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen, puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus keskustelee asiasta ja merkitsee tiedoksi talouden seurantaraportin ajalta sekä lähettää seurantaraportin tiedoksi yhtymävaltuuston jäsenille. Hyväksyi. Liitteet Liite 1 Liite 1 (H ) Talouden seurantaraportti

16 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma vuosille H 196 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen) Talousarvion valmistelun pohjana on kuntakokouksessa Kai nuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle esitetty kuntien maksuosuus euroa. Perussopimuksen mukaan Kai nuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ja jäsenkuntien vä lil lä käydään neuvottelut seuraavan vuoden talousarviosta, kuntien asukkaiden palveluista ja niihin tehtävistä muutoksista sekä kun ta yh ty män yhteistyössä kuntien kanssa tekemistä tehtävistä kunkin vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Neuvottelut käytiin jä senkun tien kanssa touko-kesäkuun aikana. Kuntakokouksessa sovittu mak su osuus on 2 % suurempi kuin vuoden 2015 talousarvion maksu osuus. Vuoden 2015 talousarvio ja käyttösuunnitelma on 4 milj. eu roa alijäämäinen ja se näyttää toteutuvan syyskuussa tehdyn ennus teen mukaan n. 5,5 milj. euroa alijäämäisenä. Tulosalueet antoivat talousarvioesityksensä mennessä. Kun ta ko kouk sen antaman raamin jälkeen tulosalueiden ta lous ar vioesi tyk siä on karsittu tulos- ja vastuualueiden kanssa käydyissä neuvot te luis sa. Tulosalueiden talousarvioesityksissä on huomioitu so siaa li- ja terveydenhuollon toiminnan asianmukainen järjestäminen, laki sää teis ten velvoitteiden täyttäminen ja mahdollisten uhkasakkojen vält tä mi nen. Kun ta yh ty män hallitus on kokouksessaan talousarviovalmistelun kat sauk sen yhteydessä ohjeistanut, että vuoden 2016 ta lous ar vio esi tys on karsittava siten, että vuoden 2016 yli/alijäämä on nolla (0) eu roa, joka on annettu ohjeeksi tulosalueille. Tulosalueet eivät pystyneet karsimaan nollatulokseen, vaan esitys jäi 1,4 milj. euroa alijäämäiseksi. Kuntayhtymän hallitus on linjannut talousarvioesityksen valmistelua seuraavasti: talousarvio 2016 valmis tel laan siten, että alijäämä on 1,405 milj. euroa. Tulosalueet teke vät talousarvion riskit hallitukselle ja valtuustolle tiedoksi. Talousarvioesitys on valmisteltu hallituksen te kemän linjauksen mukaisesti. Käyttötalous Talousarvion toimintakulut ilman liikelaitosta ovat yhteensä 324 miljoo naa euroa ja toimintatuotot yhteensä 329,2 miljoonaa euroa. Me-

17 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus not kasvavat vuoden 2015 käyttösuunnitelmaan verrattuna 1,1 % ja vuo den 2015 toteumaennusteeseen verrattuna 0,5 %. Toi min ta tuotto jen kasvu on vuoden 2015 käyttösuunnitelmaan verrattuna 1,9 % ja vuoden 2015 toteumaennusteeseen verrattuna 1,8 %. Ra hoi tustuo tot ja -kulut ovat 0,5 miljoonaa euroa ja suunnitelman mukaiset pois tot ovat yhteensä 6,2 miljoonaa euroa. Talousarvion toimintakulut liikelaitos (Kainuun Työterveys) mukaan lu kien ovat yhteensä 329,6 miljoonaa euroa ja toimintatuotot ovat 335,1 miljoonaa euroa. Kainuun Työterveys liikelaitoksen yli jää mäta voi te on 0,2 miljoonaa euroa Talousarvio 2016 sisältää tiukan talousarvioraamin vuoksi ylit ty misen riskejä, joista tuloasalueet ovat tehneet arvion hallitukselle. Kysei nen arvio on liitteenä. Tulosalueet ovat esittäneet myös uu sia vakansseja vuodelle Tiukan talousarvioraamin vuoksia ta lousar vio esi tys ei sisällä määrärahoja uusiin vakansseihin vuo del le Oheismateriaalina kosste talousarvion valmistelutilanteesta sekä tulosalueiden vakanssiesitykset ja ennaltaehkäisevän työn ja terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen toimintasuunnitelma Talousarvioesitys vuodelle 2016 on ilman liikelaitosta 1,4 miljoonaa eu roa alijäämäinen. Liikelaitos mukaan luettuna alijäämä on 1,2 miljoo naa euroa. Investoinnit Kuntayhtymän investointeihin on varattu ilman liikelaitosta 27,7 miljoo naa euroa. Investointirahasta käytetään Sote tietojärjestelmien ja yh teis ten tietojärjestelmien hankintaan yhteensä 2 miljoonaa euroa. Mui hin koneisiin ja kalustohankintoihin on varattu 2 miljoonaa euroa. Uu dis ra ken ta mi seen on varattu yhteensä 23 miljoonaa euroa, josta 20,5 miljoonaa Uusi sairaala -hankkeeseen (allianssivaiheen suunnit te lus ta siirrytään varsinaiseen rakennusvaiheeseen v jos val tuus to tekee myönteisen rakentamispäätöksen) ja vam mais pal velun asumisyksikön rakentamiseen 2,5 miljoonaa euroa ke hi tys vammais ten laitoshoidon purkamiseen liittyen. KAKS:n kiinteistöjen korjauk siin joudutaan varaamaan edelleen 0,5 miljoonaa euroa ja Salmi jär ven tilojen automaattisen paloilmoitin ja sammutusjärjestelmän ra ken ta mi seen 0,2 miljoonaa euroa. Työterveysliikelaitoksen in vestoin ti va raus on 0,1 miljoonaa euroa. Investointeihin varataan lai na rahoi tus ta 27,7 miljoonaa euroa. Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma on erillisliitteenä. Liite nro: 2

18 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Erillisliite nro: 1 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Kuntayhtymän johtajan muutettu ehdotus: Lisätietoja asiasta antaa talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen, puh ja kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus hy väksyy ja esittää yhtymävaltuustolle hyväksyttäväksi talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman vuosille erillisliitteen mukaisesti. Hallitus antaa oikeuden tehdä talousarviokirjaan teknisluonteisia muutoksia ja korjauksia. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus hy väksyy ja esittää yhtymävaltuustolle hyväksyttäväksi talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman vuosille erillisliitteen mukaisesti korjattuna seuraavilla lisäyksillä: terveyskeskustoimintaan 0,9 milj. euroa (muun muassa lääkärit), perhepalveluihin (omaishoitoon) 0,4 milj. euroa, vanhuspalveluihin (tehostettuun palveluasumiseen) 0,4 milj. euroa ja keskistettyihin tukipalveluihin (amanuenssuureihin, määräaikaisten palkkoihin) 0,2 milj. euroa (yht. 1,9 milj. euroa). Talousarvio 2016 on 3,3 milj. euroa alijäämäinen. Hyväksyi. Asiantuntijana kuultiin talousjohtaja Eija Tolonen-Mannista, joka poistui ennen päätöksentekoa. Kokous keskeytettiin 12:09-13:03 väliseksi ajaksi. H (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen) Talousarviokirja on korjattu hallituksen hyväksymillä 1,9 milj. euron lisäyksillä, jonka jälkeen talousarvio on 3,3 milj. euroa alijäämäinen. Tulosalueet ovat laatineet korjatun talousarvioesityksen pohjalta ylittymisen riskilistan, joka on liitteenä.

19 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Yhteistyötoimikunta on käsitellyt 2016 talousarvioesityksen kokouksessaan Yhteistyötoimikunta keskusteli asiasta ja merkitsi asian käsitellyksi yhteistoimintalain (449/2007) mukaisesti. Talousarviosta käytiin vilkasta keskustelua ja tuotiin esiin huoli henkilöstön jaksamisesta. Liite nro: 2 Erillisliite nro: 1 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Kuntayhtymän johtajan muutettu ehdotus: Lisätietoja asiasta antaa talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen, puh ja kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus hyväksyy ja esittää yhtymävaltuustolle hyväksyttäväksi talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman vuosille erillisliitteen mukaisesti. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus hyväksyy ja esittää yhtymävaltuustolle hyväksyttäväksi talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman vuosille erillisliitteen mukaisesti. Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa. Hyväksyi. Pöytäkirja tarkastettiin tämän asian osalta kokouksessa. Liitteet Liite 2 Erillisliite 1 (H ) Talousarviokirja 2016 Liite 3 Erillisliite 1 (H ) Talousarviokirja 2016 Liite 4 Liite 2 (H ) Talousarvioehdotuksen ylittymisen riskit Liite 5 Liite 2 (H ) Talousarvioehdotuksen ylittymisen riskit

20 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Työaikamuutokset Kainuun sotessa H 216 (Valmistelija: palvelussuhdepäällikkö Hannu Westerinen ja Riitta Uhrman) Kunta-alan henkilöstöön sovelletaan useita eri työaikamuotoja, joista yleisimpinä voidaan mainita mm. yleistyöaika ja jaksotyöaika. Myös jaksotyöaikamuotoon kuuluvaa ns. muodollista jaksotyöaikaa on käytetty laajasti kunta-alalla. Työaikamuotoihin liittyviä määräyksiä on työaikalaissa sekä kunnallisissa virka- ja työehtosopimuksissa. Tiedossa olevat muutokset liittyvät olennaisesti jaksotyöhön ja yleistyöaikaan. Yleistyöaika ja jaksotyöaika Yleistyöaika: sovelletaan henkilöstöön, johon ei sovelleta muuta työaikaa. Säännöllinen työaika on enintään 9 tuntia vuorokaudessa ja 38 tuntia 15 min viikossa. Säännöllinen viikkotyöaika on mahdollista järjestää siten, että se on keskimäärin 38 tuntia 15 min enintään 6 viikon ajanjaksossa. Myös liukuvan työajan käyttö on mahdollista, mutta ei kuitenkaan keskimäärin tasoittuvaksi järjestetyssä yleistyöajassa. Jaksotyöaika: voidaan soveltaa vain työaikalain 7 :ssä mainituissa töissä ja toimintayksiköissä (mm. sairaalat, terveyskeskukset, vanhusten palvelutalot, vammaisten asuntolat, ympäri vuorokauden toimivat lasten päiväkodit) ja niissäkin vain niissä tehtävissä, joissa työnantajalla on tarvetta teettää säännönmukaisesti yötyötä tai yli 9 tunnin työvuoroja. Säännöllinen työaika on järjestetty jaksotyöksi, jossa säännöllinen työaika esim. 3 viikon jaksossa on 114 tuntia 45 min. Liukuvan työajan käyttö ei ole mahdollista jaksotyössä työskentelevillä. Työaikamuodon valinta kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin. Työnantaja valitsee työaikalain sekä virka- ja työehtosopimusten määräysten rajoissa sen työaikamuodon, joka on toiminnan ja tehtävien suorittamisen kannalta tarkoituksenmukaisin työaikamuoto. Ruokailutauko Ruokailutauko on tarkoitettu lepo- ja virkistäytymistauoksi. Työnantajan on pääsäännön mukaan annettava yli 6 tuntia kestävissä työvuoroissa viranhaltijalle/työntekijälle lepotauko, jota ei lueta työaikaan ja jonka aikana voi poistua työpaikalta. Lepotauon on oltava kestoltaan vähintään 30 min. Lepotaukoa ei kuitenkaan ole välttämätöntä määrätä pidettäväksi tiettynä kellonaikana, vaan se voidaan määrätä pidettäväksi tiettyjen kellonaikojen välisenä aikana.

21 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Ruokatauko merkitään työvuoroluetteloon KVTES:n ohjeistamalla tavalla. Työnantajan velvoite lepotauon antamiseen perustuu työaikalain ja KVTES:n määräyksiin sekä työsuojelullisiin syihin. Työnantajan velvoitteen noudattamatta jättäminen on mahdollista vain poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa lepotauon antaminen ei ole mahdollista millään järjestelyillä työtehtävän laadun vuoksi eikä työn tekoa ole tosiasiallisesti mahdollista keskeyttää lepotauon ajaksi. Tällaisia tilanteita voi olla esimerkiksi kotihoidon yksiköissä, joissa henkilö työskentelee yksin yövuorossa ja jonka vastuulla on turvapuhelimen hälytyksiin turvapuhelimen hälytyksiin vastaaminen. Ellei lepotaukoa ole mahdollista antaa em. poikkeuksellisista syistä johtuen, työntekijälle/viranhaltijalle annetaan mahdollisuus ruokailla joutuisasti työaikana enintään min työn ohessa. Pääsääntöisesti noudatettava työaikamuoto on yleistyöaika. Muut KVTES:n työaikamuodot ovat tästä poikkeuksia, joita työnantaja voi soveltaa vain, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät. Esimerkiksi jaksotyöaikaa voidaan noudattaa vain työaikalain 7 :ssä mainituissa töissä ja toimintayksiköissä, mutta ei kuitenkaan pelkästään ko. määräyksen perusteella. Lisäksi on ratkaistava, voidaanko palvelutuotanto järjestää yleistyöajan määräysten puitteissa vai onko työnantajalla tarve teetättää jaksotyölle tyypillisesti säännönmukaisesti yötyötä tai yli 9 tunnin työvuoroja. Jos käytössä on muodollinen jaksotyö työtehtävissä, joissa ei ole tarvetta teettää säännönmukaisesti yötyötä, lauantaityötä, sunnuntaityötä tai yli 9 tunnin työvuoroja, on oikea työaikajärjestelmä yleistyöaikajärjestelmä (ks. TT päätös 12/1998 ja TN lausunto nro 2/1999). Oikeustapausten (mm. TT 12/1998, TT2013:62) sekä työneuvoston lau sun non nro 2/1999 perusteella on tullut aiheelliseksi arvioida, onko Kainuun soten henkilöstön työaikamuodot määritelty työaikalain ja KVTES:n määräysten mukaisesti. Lisäksi Kunnallinen työ mark kina lai tos on ohjeistanut kuntatyönantajia tarkistamaan kotihoidon hen ki lös tön työaikamuodot vastaamaan työtuomioistuimen tuomiota 2013:62, jonka mukaan kotihoidon organisointi- ja hallinnointitapa rat kai see työaikamuodon valinnan. Edellä mainittujen perustelujen myötä päivätyöluonteisen jaksotyön käyt tä mi nen ei ole enää mahdollista useassa Kainuun soten yk sikös sä. Vastuualueen päälliköiltä ja esimiehiltä on pyydetty komment te ja työaikamuodon muuttamiseen seuraavilta vas tuu alu eilta/yk si köil tä, joita päivätyöluonteisen jaksotyöajan muutos yleis työ aikaan koskee (jäljempänä henkilöstömäärä): - Kotihoito n. 450 hlöä - Äitiys- ja lastenneuvola ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto n. 56 hlöä

22 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Aikuisten mielenterveyspalvelut ja riippuvuuksien hoito n. 81 hlöä - Varahenkilöstö 25 henkilöä - Salmilan lastensuojelu 18 hlöä - Materiaalipalvelut 3 hlöä - Tekniset palvelut 10 hlöä - Suun terveydenhuolto 75 hlöä - Työterveyshuolto 43 hlöä - Vammaispalvelut 62 hlöä Henkilöstöpalvelut järjestävät edellä mainittujen yksiköiden esimiehille koulutusta työaikoihin liittyen , jossa käydään läpi yksityiskohtaisesti työaikamuodon muuttamiseen liittyviä seikkoja. Tarkoituksena on että yksikön esimiehet tekevät työaikamuutokset niin, että ne astuvat voimaan alkaen, kotihoidon osalta aikataulua tarkastellaan vielä jäljempänä. Työaikamuutoksen kohteena olevaa henkilöstöä tulee kuulla muutoksen tiimoilta. Yhteistyötoimikunta käsitteli asiaa kokouksessaan Yhteis toi min ta lain (449/2007) mukaisesti ja totesi seuraavaa: Yhteistyötoimikunta lähettää hallitukselle tiedoksi, että asian käsittely jatkuu ja että asiasta käydään paikallisneuvottelu. Pääsopijajärjestöjen kanta on, että työnantaja ei saa muuttaa työaikamuotoa yksipuolisesti, koska säännöllisestä työajasta on tullut sopia työsopimuksella. Koska asiasta ei ole tällä hetkellä lainvoimaista tuomiota, työnantaja ottaa riskin työaikamuotoa muuttaessaan. Asia on vireillä korkeimmassa oikeudessa. Jaksotyöuudistuksessa soviittiin KT:n ja pääsopijajärjestöjen kanssa, että muodollisessa jaksotyössä olevat siirtyvät jaksotyöhön, ei yleistyöaikaan. Lisätietoja asiasta antavat palvelussuhdepäällikkö Hannu Westerinen, puh ja kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Hallitus merkitsee asian tiedoksi. Hyväksyi.

23 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Asiantuntijana kuultiin palvelussuhdepäällikkö Hannu Westeristä, joka poistui ennen päätöksentekoa.

24 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Ilmoitusasiat H 217 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston ilmoitukset ja päätökset: 1) Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston, Valviran ilmoitus dnro 9459/ /2015 Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajan toimipaikan lopettaminen/jovi Care Oy, Tornio: Jovi Care on ilmoittanut Sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontavirastolle (Valvira) yksityisen terveydenhuollon palvelujen lopettamisesta seuraavassa toimipaikassa: 1. Palveluja tuottava toimipaikka Jovi Kiinteistöt Oy, Jovicare Oulu Hallituskatu 26 A Oulu Toiminnan lopettamispäivä Toiminnan päättymisestä on tehty merkintä yksityisten palvelujen antajien rekisteriin. 2) Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston, Valviran ilmoitus ndro 8682/ /2015 Yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen vastuuhenkilön vaihtuminen/mehiläinen Oy, Helsinki: Ilmoituksen tekijä/palvelujen tuottaja Mehiläinen Oy Pohjoinen Hesperiankatu 17 C Helsinki Palvelujen tuottaja on ilmoittanut Sosiaali- ja terveysalan lupa-ja valvontavirastolle (Valvira) vastuuhenkilön vaihtumisesta seuraavissa toimintayksikössä: Hoivakoti Onni Kaplastentie Kajaani Uusi vastuuhenkilö lukein: Hakamäki Eija, sairaanhoitaja YAMK Tehtävä toimintayksikössä: palvelukodin johtaja

25 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Ilmoitettu muutos on merkitty yksityisten palvelun antajien rekisteriin. Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Hallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi. Hyväksyi.

26 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Viranhaltijapäätökset H 218 Hallitus päätti delegoida kuntalain 51 mukaisen otto-oikeuden tulosaluejohtajille heidän alaisten viranhaltijoiden tekemien päätösten osalta. Samalla hallitus päätti, ettei se käytä otto-oikeuttaan päätöksiin, jotka on tehty hallintosäännön 47 :n nojalla. Lisäksi hallitus päätti edellyttää, että kaikki päätökset tehdään sähköisillä järjestelmillä. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallinnossa on valmistunut seuraavat tulosaluejohtajien viranhaltijapäätökset: Viranhaltijapäätökset ajalta Kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto Henkilöstöpäätös: :t 25, 35, 37 Muu päätös: :t Vs. hallintoylilääkäri Mikko Timonen Hankintapäätös: 8 Terveysjohtaja Mikko Timonen Henkilöstöpäätös 26 Muu päätös :t 1-2 Perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen Henkilöstöpäätös: :t 43 Ympäristöterveysjohtaja Päivi Nykänen Lupapäätös: :t 34 Vahvistus kuluttajaturvallisuuslain 6 :ssä tarkoitetun ilmoituksen vastaanottamisesta: 1 kpl Lisätietoja asiasta antaa kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Viranhaltijapäätösten yhteenvedot ovat nähtävillä Kainuun soten kansliassa, Pohjolankatu kerroksessa ja

27 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Kuntayhtymän johtajan ehdotus: ympäristöterveydenhuollon osalta, ympäristöterveydenhuollon toimistossa, Satamakatu 2 B, 2. kerroksessa sekä hallituksen kokouksessa. Hallitus päättää, ettei se ota tässä kokouksessa tiedoksi saatettuja viranhaltijapäätöksiä käsiteltäväkseen. Hyväksyi.

28 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Katsaus H 219 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Kuntayhtymän johtaja kertoo katsauksessa hallitukselle tiedoksi: 1) Kuusanmäen palvelukeskuksen nykytilanne ja tulevaisuus 2) Lääkäri- ja hammaslääkäritilanne ) Yhteispäivystyksen muutokset Lisätietoja asiasta antaa kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, p tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus merkitsee katsauksen tiedoksi. Kuntayhtymän johtaja kertoi katsauksessa hallitukselle tiedoksi myös: 4) Seniori-Kaste -hanke: Työikäisen muistiasiakkaan palvelupolun kehittäminen Hallitus päätti, että Työikäisen muistiasiakkaan palvelupolun kehittäminen -tapahtumaan osallistuvat Raili Myllylä, Aila Alasalmi, Mauri Piirainen ja Pirjo Ritakallio-Knuutinen. Hallitus merkitsi katsauksen tiedoksi. Kuusanmäen palvelukeskuksen nykytilanne ja tulevaisuus -asiaa esitteli rakennusmestari Hannu Kinnunen. Yhteispäivystyksen muutokset -asiaa esittelivät päivystyspalvelujen ylilääkäri Olli-Pekka Koukkari ja terveysjohtaja Mikko Timonen.

29 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Määräaikainen yhteistyösopimus Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa 539/ /2014 H 100 STLK 332 ( ) MH I 20 ( ) STLTK 332 Kainuun maakunta -kuntayhtymän sosiaali- ja terveystoimialan osal lis tu mi nen Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan mää räai kai sen yleislääketieteen professorin virkasuhteen kustannuksiin. Kainuun maakunta -kuntayhtymän sosiaali- ja terveysjohtaja asetti tam mi kuus sa 2007 työryhmän, jonka tehtävänä oli selvittää Kainuus sa koko ajan pahenevan lääkärivajeen taustekijöitä ja tehdä esi tyk siä uusien lääkäreiden rekrytointia edistäviksi ja maakuntakun ta yh ty mäs sä työskentelevien lääkäreiden pysyvyyttä lisääviksi toi men pi teik si. Työryhmä jätti loppuraporttinsa "Terveyskeskustyön tu le vai suus Kainuussa" kesäkuussa Raportti toi men pi de-esityk si neen saatettiin Kainuun maakunta -kuntayhtymän sosiaali- ja ter veys lau ta kau nal le tiedoksi Raportin koulutusta koskevassa osassa todettiin yleislääketieteen eri ki tu mis kou lu tuk sen ja muun Oulun yliopiston lääketieteellisen tiede kun nan kanssa toteutettavan yhteystyön osalta seuraavaa: "Yleislää ke tie teen erikoistumiskoulutus ja muu yhteistyö Oulun yliopiston lää ke tie teel li sen tiedekunnan kanssa Maakunta- kuntayhtymässä työskentelevien ja kuntayhtymän pal veluk seen hakeutuvien lääkäreiden erikoistumista yleislääketieteeseen kan nus te taan ja tuetaan. Mahdollisuus erikoistumiseen otetaan ak tiivi ses ti esille työsuhteen alkaessa ja jokaisen yleislääketieteeseen eri kois tu van lääkärin "erikoistumispolun" kokonaisuus suunnitellaan yh teis työs sä terveysasemien, erikoissairaanhoidon ja lää ke tie teel lisen tiedekunnan kanssa. Yleislääketieteen aluekoordinaattorin ja oh jaa ja lää kä rei den toimintamahdollisuuksia kohennetaan. Koulutusja ohjausvastuu otetaan huomioon koulutustehtävään pit kä kes toises ti sitoutuvien lääkärein kohdalla. Haetaan aktiivisesti uusia toimintamalleja yhteistyöhön sekä lää kärei den perus- että erikoistumiskoulutusten alueilla Oulun yliopiston lää ke tie teel li sen tiedekunnan ja yleislääketieteen laitoksen kanssa. Mah dol li suus pakollisen amanuenssuurin suorittamiseen tie de kunnaan hyväksymässä määrin taataan."

30 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Sosiaali- ja terveystoimialan viranhaltijat ovat käyneet elokuusta 2007 lähtien säännöllisiä neuvotteluja Oulun yliopiston lää ke tie teel lisen tiedekunnan kanssa. Käytyjen neuvottelujen kuluessa on muotou tu nut käsitys niistä toimenpiteistä, joilla uusien lääkäreiden rek rytoin tia Kainuuseen ja Kainuussa jo työskentelevien lääkäreiden pysy vyyt tä voidaan lisätä. 1. Lääkäreiden peruskoulutuksessa on mahdollista toteuttaa ny kyistä suurempi osuus kliinisestä koulutuksesta Kainuun ter veys ase milla. Peruskoulutuksen kliinisen harjoittelun toteutus siten että se heijas tuu opiskelijoiden halukkuutena hakeutua myöhemmin työhön Kai nuun terveysasemille edellyttää yliopistotasoisen kou lut ta ja työ panok sen tuomista Kainuuseen. 2. Yliopistotasoisen jatkokoulutuksen ja kon sul taa tio mah dol li suuksien tuominen Kainuun terveysasemien käyttöön on konkreettinen tu ki terveysasemilla tällä hetkellä työskenteleville ter veys kes kus lääkä reil le ja kouluttajalääkäreille ja lisää Kainuun kiinnostavuutta myös uu sia lääkäreitä rekrytoitaessa. 3. Kainuun omista tarpeista lähtevä alueella suoritettava suurten kan san sai rauk sien epidemiologiaan, hoitokäytäntöihin ja niissä vallit se viin alueellisiin eroihin painottuva aktiivinen tutkimustyö nostaa Kai nuun terveysasemien statusta kiinnostavina työpaikkoina ja sitout taa tutkimustyöstä kliinisen työn ohessa kiinnostuneita lääkäreitä Kai nuu seen. Edellä kuvattujen koulutukseen ja tutkimukseen liittyvien tavoitteiden saa vut ta mi sek si ovat Kainuun maakunta - kuntayhtymän sosiaali- ja ter veys toi mi alan ja Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan viran hal ti jat päätyneet esittämään omien organisaatioidensa päät tä ville elimille Kainuun maakunta- kuntayhtymän ja Oulun Yliopiston lääke tie teel li sen tiedekunnan välisen yhteistyösopimuksen laatimista yleis lää ke tie teen professorin viran perustamiseksi viiden vuoden mää rä ajak si Oulun lääketieteelliseen tiedekuntaan. Kainuun maakunta - kuntayhtymä sitoutuu yhteistyösopimuksessa mak sa maan Oulun yliopistolle vuosittain viiden vuoden ajan yleis lääke tie teen professorin virasta aiheutuvat palkkakustannukset si vu kului neen alkaen. Vuotuinen Kainuun maakunta -kuntayhtymälle aiheutuva ko ko naiskus tan nus on noin Lisätietoja asiasta antaa sosiaali- ja terveysjohtaja Tuomo Pääk könen, puh tai sähköpostitse etu nimi.sukunimi@kainuu.fi.

31 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus: Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta omalta osaltaan hyväksyy yh teis työ sopi muk sen ja esittää sitä edelleen maakuntahallituksen hy väk syt täväk si. Hyväksyi päätösehdotuksen. MH 20 Maakuntajohtajan ehdotus: Maakuntahallitus: Maakuntahallitus hyväksyy yhteistyösopimuksen. Hyväksyi. H Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on pyytänyt, että Kainuun sote ilmoittaa ennen vuoden 2013 loppua, onko se halukas jatka maan määräaikaista yhteistyösopimusta. Virkaa on hoitanut LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Pekka Hon kanen. Yhteistyösopimuksen tarkoitus ja tavoitteet ovat toteutuneet siinä määrin hyvin, että Kainuun soten vuoden 2014 ta lous ar vio eh dotuk ses sa on varauduttu jatkamaan sopimusta vuoden 2015 loppuun as ti. Puolangan kunnan edustaja ei osallistu tämän asian käsittelyyn. Lisätietoja asiasta antaa kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus päättää ilmoittaa Oulun yliopiston lääketieteelliselle tiedekunnalle, että Kainuun sote on halukas jatkamaan

32 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus määräaikaista yhteistyösopimusta vuoden 2015 loppuun asti. Hyväksyi. H (Valmistelija: terveysjohtaja Mikko Timonen) Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on pyytänyt, että Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ilmoittaa ennen vuoden 2015 loppua, onko se halukas jatkamaan määräaikaista yhteistyösopimusta. Virkaa on hoitanut LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Pekka Honkanen. Yhteistyösopimuksen tarkoitus ja tavoitteet ovat toteutuneet hyvin. Kainuun soten 2016 talousarvioehdotuksessa on varauduttu jatkamaan sopimusta vuoden 2016 loppuun asti yhteisesti sovitun 30 % työpanoksen mukaisena. Lisätietoja asiasta antavat terveysjohtaja Mikko Timonen, puh ja kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus päättää ilmoittaa Oulun yliopiston lääketieteelliselle tiedekunnalle, että Kainuun sote on halukas jatkamaan määräaikaista yhteistyösopimusta vuoden 2016 loppuun asti sovitulla 30 % työpanoksella. Hyväksyi. Puolangan kunnan edustaja ei osallistunut tämän asian käsittelyyn. Kokous keskeytettiin klo: 12:10-12:50 väliseksi ajaksi.

33 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon hankintasääntö H 28 1 Soveltamisala Tässä säännössä annetaan Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kun ta yh ty mäl le ja sen tehtävien hoitamista varten perustetuille toi mialoil le ja niiden alaisille toimintayksiköille hankintaa koskevat määräyk set. 2 Materiaalipalveluiden vastuu Materiaalipalveluiden tulosyksikkö vastaa Kainuun sosiaali- ja tervey den huollon kuntayhtymän hankintatoimesta. Hankintatoimi vastaa siitä, että hankinnoissa noudatetaan julkisista hankinnoista anne tun lain ja sitä täydentävien säädösten, kuntalain ja hallintolain lisäk si kuntayhtymän hallintosääntöä ja sisäistä hankintaohjetta. Hankintavastuu käsittää hankintojen suunnittelun, hankintalakien ja ase tus ten mukaisen kilpailuttamisprosessien hallinnan ja han kin tapää tök sen valmistelun yhdessä hankinnan omistavan tulosyksikön, -alu een tai vastuualueen henkilöstön kanssa sekä han kin ta pää tösten ja sopimusten noudattamisen valvonnan. 3 Määritelmät Hankinnan arvo on hankinnan arvonlisäveroton arvo sisältäen mah dol li sen optioaikaisen hankinnan. Ilmoittamisvelvollisuus on hankintalaissa määritetyn hankinnan arvon mukainen tarjouspyyntöasiakirjojen julkinen ilmoitus han ki tailmoi tuk set.fi sivuilla. Hankinta on kilpailutusprosessi, joka johtaa tavaroiden tai pal ve luiden ostamiseen taloudellista vastiketta vastaan. Kuntayhtymän hankintaohjeessa määritellään kilpailutusprosessiin osal lis tu vien osapuolten vastuut ja roolit. Hankintaohje sisältää myös toi min ta oh jei ta hankintojen toteuttamiseksi. Hankintasopimus on Kainuun sosiaali- ja terveyden huollon kun tayh ty män ja hankintapäätöksen perusteella valitun toimittajan välinen kir jal li nen sopimus. Hankintasopimus voi koskea tavaran toi mit tamis ta ja/tai palvelun suorittamista. Hankintavaltuus on viranhaltijalle annettu toimivalta tehdä han kinta pää tök siä tavarahankinnoista ja palveluhankinnoista erikseen :ssä 4 määriteltyjen euromäärein puitteissa. Tilausoikeus on tulosyksikön oikeus tehdä palvelutilauksia kil pai lute tul ta sopimustoimittajalta erikseen määritellyn euromäärän tai talous ar vion puitteissa. Tilausoikeuden mukaisesti tulosyksiköt tekevät kaik ki materiaalitilauksensa keskusvaras tosta tilausjärjestelmän

34 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus kaut ta. Tietohallinnon ja ruokahuollon hankinnat suoritetaan kyseisten yksi köi den toimesta. 4 Hankintapäätös Hankintapäätösvalta alle euron hankinnoissa on kullakin tulos yk si kön esimiehellä budjettimäärärahojen puitteissa. Yli euron hankinnoissa ja sopimuksissa on ennen tar jouspyynnön lähettämistä päätettävä tarjouspyynnön sisällöstä ja hankintakriteereistä. Hankintakriteereiden hyväksymisrajat: Kuntayhtymän hallitus yli Kuntayhtymän johtaja enintään euroa Tulosaluejohtajat, hankintapäällikkö ja sairaalainsinööri enintään euroa Vastuualuepäälliköt enintään euroa Varsinainen hankintapäätös tehdään seuraavien hankintarajojen mukaisesti: Kuntayhtymän johtaja Tulosaluejohtajat, hankintapäällikkö ja sairaalainsinööri Vastuualuepäälliköt Tulosyksikköpäälliköt yli euroa enintään euroa enintään euroa enintään euroa Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus: Materiaalipalveluja koskevat tarkemmat ohjeet ja tiedotteet löytyvät Kaimasta materiaalipalveluiden ohjeista. Viranhaltijapäätöksen tai hankintasopimuksen allekirjoittaa hankintapäätöksen tehnyt viranhaltija. 5 Edustaminen hankinta-asioissa markkinaoikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa Kuntayhtymän lakimies, hankintapäällikkö tai/ja kuntayhtymän Kuntayhtymän johtajan valtuuttama henkilö edustaa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa markkinaoikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Lisätietoja asiasta antaa hankintapäällikkö Laila Härkönen, puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi.

35 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus H Hallitus hyväksyy Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hankintasäännön. Hyväksyi. (Valmistelija: hallintojohtaja Kalevi Yliniemi) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hankintaprossia on kesän 2015 aikana analysoitu ja suunniteltu uudeksi Lean -mene tel mäl lä. Hankintaprosessin kehittämiseen osallistuivat Virpi Korho nen laatupäällikkö (menetelmäkonsultti), Kalevi Yliniemi hal lin tojoh ta ja, Tuija Holttinen lakimies, Laila Härkönen hankintapäällikkö, Mer ja Kemppainen hankintasuunnittelija, Mirva Elo-Tammelander joh don sihteeri, Samuli Rissanen lakimiesharjoittelija, Sari Keränen sih tee ri ja Seija Salomaa palvelusuunnittelija. Kesän aikana ryhmä te ki töitä yhdessä kolme työpäivää ja kokouksien välillä valmisteltiin ryh mäs sä sovittuja tehtäviä. Kehittämistyö osana päivitettiin hankintasääntö ja hankinta-ohje. Nykyi nen hankintasääntö osaltaan aiheuttaa hukkaa eli vie aikaa ja teet tää työtä, joka ei ole välttämätöntä hyvin toimivassa han kin ta proses sis sa. Kehittämistyössä nähtiin tarpeelliseksi organisoida hankintojen te kemi nen uudelleen. Sen tavoite on niin ikään poistaa hukkaa. Liite Hankintasääntö Liite nro: 3 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Lisätietoja asiasta antavat hallintojohtaja Kalevi Yliniemi, puh ja kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh tai säh kö postitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Hallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan hankintasäännön.

36 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Hallitus Kuntayhtymän johtajan muutettu ehdotus: Asia palautetaan uudelleen valmisteltuun annettujen ohjeiden mukaisesti. Hyväksyi. Asiantuntijoinakuultiin hallintojohtaja Kalevi Yliniemeä ja lakimies Tuija Holttista, jotka poistuivat ennen päätöksentekoa. Liitteet Liite 6 Liite 3 (H ) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon hankintasääntö

37 PÖYTÄKIRJA 14/ Hallitus Kuntien kanssa tehtyjen vuokrasopimusten muuttaminen/kiinteistöjen ylläpitovuokra H 222 (Valmistelija: hallintojohtaja Kalevi Yliniemi) Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Perussopimuksen 21 mukaan Kainuun sosiaali- ja ter vey den huollon kuntayhtymä vuokraa tar vit se man sa tilat ensisijaisesti kunnilta. Vuok rien määräytymisperusteet so vi taan erikseen. Vuokriin si säl tyvä nä laskennallisena korkona otetaan kai kis sa kunnissa yh den mukai ses ti 12 kuukauden euriborkorko li sät ty nä 0,20 %:Ila. Korko tarkis te taan kullekin talousarviovuodelle edel li sen vuoden kesäkuun 30. päivänä. Kuntien kanssa on sovittu, että vuok ran hin noit te lu perus tee na on ns. omakustannushinta ja vuokra mää ri tel lään kus tannus ten muutoksia vastaavaksi vuodeksi ker ral laan talousarvion teon yh tey des sä. Pääomavuokran korko lasketaan kir jan pi don jään nös arvos ta viimeisimmässä tilinpäätöksessä ja kor ko määräytyy pe rus sopi muk sen 21 mukaan. Kuntien tilinpäätös Kainuun sotelle vuokrattujen tilojen osalta on ollut pää sään töi ses ti ylijäämäinen eli omakustannus periaate ei ole to teutu nut. Muissa kuntien ja Kainuun soten yhteistoimintasopimuksissa on sovittu, että ennakkomaksut laskutetaan talousarvion perusteella, mut ta vuoden vaihteessa laskutetaan tasauslasku, jotta oma kus tannus pe ri aa te toteutuisi täydellisesti. Nykyinen käytäntö lisää ai heet tomia kustannuksia Kainuun sotelle, jotka toki jäsenkunnat maksavat osuuk sis saan. Tällöin Kainuun soten kuntaosuudet eivät ole pe russo pi muk sen mukaiset ja kunta, jonka Kainuun sotelle vuokrattujen kiin teis tö jen ylläpitovuokra ei kata kuluja, rahoittaa osaltaan muiden kun tien saamaa katetta osuudellaan. Kainuun soten tarkastuslautakunta otti asian esille ar vioin ti ker to mukses saan Puolangan kunta ei osallistu tämän asian käsittelyyn. Lisätietoja asiasta antavat sairaalainsinööri Pentti Keränen, puh, ja kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kainuu.fi. Kainuun soten hallitus ehdottaa kunnille, että tilavuorien yl lä pi tovuok ran määräytymisperusteet muutetaan alkaen muiden yh teis toi min ta so pi muk sien mukaisiksi eli lopulliset ylläpitomenot lasku te taan vuoden vaihteessa todellisina tasauslaskulla (palautus tai lisälasku).

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä vuodenvaihteessa

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä vuodenvaihteessa Hallitus 213 02.12.2015 Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä vuodenvaihteessa 2015-2016 H 213 (Valmistelijat: tk-sairaaloiden ja vastaanottojen vastuualuepäällikkö Arja Horto,

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä loppuvuonna 2012

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä loppuvuonna 2012 Sosiaali- ja terveyslautakunta 326 17.10.2012 Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä loppuvuonna 2012 STLTK 326 1. Maakunnallinen sijaispalveluyksikkö Maakunnallinen

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015 Hallitus 91 06.05.2015 Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015 H 91 1. Terveyden ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden ja riippuvuuksien hoito:

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2010

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta 130 05.05.2010 Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2010 STLTK 130 1. Terveyden- ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Päivitetyt muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015

Päivitetyt muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015 Hallitus 111 27.05.2015 Päivitetyt muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015 H 111 1. Terveyden ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden ja riippuvuuksien

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2009

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2009 Sosiaali- ja terveyslautakunta 149 13.05.2009 Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2009 STLTK 149 1. Terveyden- ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 211 08.06.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy 543/61/616/2011 STLTK 211 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavi rasto (Valvira) on

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Tekninen 10, Tampereentie 10 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2014

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2014 Hallitus 95 23.04.2014 Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2014 H 95 1. Terveyden ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden ja riippuvuuksien hoito:

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/ Yhteistyötoimikunta AIKA Klo 08:00-10:35

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/ Yhteistyötoimikunta AIKA Klo 08:00-10:35 PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Yhteistyötoimikunta 26.11.2015 AIKA 26.11.2015 Klo 08:00-10:35 PAIKKA Kajaanin kaupuntalo, kokoushuone Brahe KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 380 09.11.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy 1068/61/616/2011 STLTK 380 Botnia Scan Oy on pyytänyt sosiaali- ja ter veysalan lupa- ja valvontavirastolta

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/ Kainuun Työterveys -liikelaitoksen johtokunta

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/ Kainuun Työterveys -liikelaitoksen johtokunta PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 26.10.2015 AIKA 26.10.2015 Klo 13:10-14:09 PAIKKA Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, 87100 Kajaani KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 70 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/ Kainuun Työterveys -liikelaitoksen johtokunta

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/ Kainuun Työterveys -liikelaitoksen johtokunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 20.04.2015 AIKA 20.04.2015 Klo 10:15-11:19 PAIKKA Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, 87100 Kajaani KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2012

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2012 Sosiaali- ja terveyslautakunta 164 02.05.2012 Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2012 STLTK 164 1. Terveyden ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy Hallitus 46 16.01.2013 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy H 46 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto on 14.12.2012 an ta nut päätöksen 1002/05.01.11.02.01/2011Satucon

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen. Eija Tolonen 7.12.2010 1

Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen. Eija Tolonen 7.12.2010 1 Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen Eija Tolonen 7.12.2010 1 Ivalo 625 km Kainuun väkiluku v. 2009 Kainuu 83160 henkilöä Oulu 181 km SUOMUSSALMI PUOLANKA 9435 3183 HYRYNSALMI

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Ilmoitusasiat. Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329

Ilmoitusasiat. Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329 Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 Ilmoitusasiat 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329 1) Julkista hankintaa; asu mis- ja hoivapalveluita koskeva markki naoi keuden päätös

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 166 14.10.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2011

Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2011 Sosiaali- ja terveyslautakunta 187 18.05.2011 Muutokset ja toiminnan rajaukset sosiaali- ja terveystoimialan palvelupisteissä kesällä 2011 STLTK 187 1. Terveyden ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

162/00.00 04 00/2014, 161/00.00 04 00/2014, 321/00.00 04 00/2013, 195/00.00 04 00/2014, 59/00.00 04 00/2014. ve lut Kotikoivu Ay, Kajaani:

162/00.00 04 00/2014, 161/00.00 04 00/2014, 321/00.00 04 00/2013, 195/00.00 04 00/2014, 59/00.00 04 00/2014. ve lut Kotikoivu Ay, Kajaani: Hallitus 61 12.03.2014 Ilmoitusasiat 162/00.00 04 00/2014, 161/00.00 04 00/2014, 321/00.00 04 00/2013, 195/00.00 04 00/2014, 59/00.00 04 00/2014 H 61 1) Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 20.2.2014 ilmoitus

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Hallitus 41 25.03.2015 Tarkastuslautakunta 35 07.05.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen 350/00.00 02 02/2015 H

Lisätiedot

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2013 1 Yhteistyötoimikunta 28.08.2013 Aika 28.08.2013 klo12:05-13:50 Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu Käsitellyt

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti Sosiaali- ja terveyslautakunta 109 19.09.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 118 10.10.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 124 24.10.2017 Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/hes Sairaankuljetus Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/hes Sairaankuljetus Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 246 29.06.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/hes Sairaankuljetus Oy 652/61/616/2011 STLTK 246 HES Sairaankuljetus Oy on pyytänyt Sosi aali- ja terveysalan

Lisätiedot

Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, pohjakerros, Kajaani

Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, pohjakerros, Kajaani PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 24.03.2014 AIKA 24.03.2014 Klo 09:00-11:18 PAIKKA Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, pohjakerros, 87100 Kajaani KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira/Fanin Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira/Fanin Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 256 06.10.2010 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira/Fanin Oy 761/61/616/2010 STLTK 256 Fanin Oy Kuopiosta on pyytänyt lupaa Sosi aali- ja terveysalan

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016 124 Perusturvan toimintakatteen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1. Otsikko Sivu 6 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1. Otsikko Sivu 6 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 25.02.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 4 7 Heinolan vuokra-asunnot Oy:n

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus 118 14.06.2013 Yhtymävaltuusto 22 26.06.2013 Yhtymähallitus 162 17.09.2013 Yhtymähallitus 231 10.12.2013 Yhtymävaltuusto 33 17.12.2013 Vuoden 2013 talousarviomuutokset 29/02.02.01/2013 Yhall

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 102 29.09.2011 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyte 102 Hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvion

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Matkailulautakunta 16.04.2010 Aika 16.04.2010 klo 9:00-10:30 Paikka Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle Luettelo käsitellyistä asioista

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015 Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 02.11.2015 248 Kuntalain 66 :n mukaan valtuuston

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Kunnanvaltuusto 131 19.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 21.02.2017 Kaupunginhallitus 4 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 3 27.03.2017 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2016 306/02.02.00/2015 Perla 21.02.2017 3 Valmistelija:

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) ilmoitukset ja päätökset: Trinitas Lääkäripalvelut Oy Tassukuja 3 21250 Masku

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) ilmoitukset ja päätökset: Trinitas Lääkäripalvelut Oy Tassukuja 3 21250 Masku Hallitus 20 11.02.2015 Ilmoitusasiat 872/00.00 04 00/2014 H 20 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) ilmoitukset ja päätökset: 1) Päätös 26.1.2015: Yksityisen terveydenhuollon palvelujen

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015 Perusturvalautakunta 15 21.01.2015 Perusturvalautakunta 68 27.05.2015 Perusturvalautakunta 96 23.09.2015 Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi Sosiaali- ja terveyslautakunta 158 17.11.2015 Kaupunginhallitus 315 07.12.2015 Etevan kuntayhtymän perussopimuksen muutokset 1764/00.04.01/2012 Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh.

Lisätiedot

Toistaiseksi voimassa olevien työsopimussuhteisten vakanssien perustaminen ensihoitoon

Toistaiseksi voimassa olevien työsopimussuhteisten vakanssien perustaminen ensihoitoon Sosiaali- ja terveyslautakunta 442 21.12.2011 Maakuntahallitus I 19 16.01.2012 Maakuntahallitus I 22 06.02.2012 Maakuntahallitus I 53 26.03.2012 Toistaiseksi voimassa olevien työsopimussuhteisten vakanssien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 6/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 6/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 6/2017 1 05.09.2017 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 05.09.2017, 09:00-12:20 Paikka AU300, Joensuun kampus Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja,

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

LUONNOS Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän organisaatio LUONNOS

LUONNOS Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän organisaatio LUONNOS Kuntayhtymän valtuusto Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän hallitus Sisäinen tarkastus Tilintarkastaja Johtokunta Tulosalueet ERVAlaboratorioliikelaitos Kuntayhtymän johtaja Johtoryhmä Kainuun Työterveys

Lisätiedot

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen Esityslista 2/2016 1 Aika 11.04.2016 klo 14:30 Paikka Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu Lisätietoja Osallistujat Huusko Anu puheenjohtaja Isoniemi

Lisätiedot

Sosiaalijaosto päättää, miten lain kohta tulkitaan sosiaalipäivystyksen osalta Merikratoksen kanssa.

Sosiaalijaosto päättää, miten lain kohta tulkitaan sosiaalipäivystyksen osalta Merikratoksen kanssa. Sosiaalijaosto 22 23.04.2010 Sosiaalijaosto 36 31.05.2010 Sosiaalijaosto 52 18.06.2010 Sosiaalijaosto 58 11.08.2010 Sosiaalijaosto 67 08.09.2010 Sosiaalijaosto 76 17.09.2010 Lastensuojelun sijoituspäätökset

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 3 07.04.2015. Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen 124/00.01.01/2011

Perusturvalautakunta 3 07.04.2015. Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen 124/00.01.01/2011 Perusturvalautakunta 3 07.04.2015 Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen 124/00.01.01/2011 Perla 3 Valmistelija: Sosiaalipalvelujohtaja Johanna Lamminen, puh. 06 438 4101, 044 438 4101 ja vs. perusturvajohtaja

Lisätiedot

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus 114 23.10.2017 Kunnanhallitus 123 30.10.2017 Kunnanhallitus 135 06.11.2017 Kunnanhallitus 143 20.11.2017 VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2019-2022 TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus

Lisätiedot

Maakuntajohtajan virka

Maakuntajohtajan virka Maakuntahallitus 47 25.02.2013 Maakuntahallitus 50 11.03.2013 Maakuntahallitus 63 18.03.2013 Maakuntavaltuusto 23 25.03.2013 Maakuntajohtajan virka MH 47 Hallintopäällikön ehdotus: Maakuntahallitus perusti

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, pohjakerros, Kajaani

Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, pohjakerros, Kajaani PÖYTÄKIRJA 8/2013 1 20.12.2013 AIKA 20.12.2013 Klo 09:00-10:56 PAIKKA Osmonkatu 3, Neuvotteluhuone 1, pohjakerros, 87100 Kajaani KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Lapin liiton kuntataloustyöryhmä 25.04.2016 AIKA 25.04.2016 klo 10:00-11:35 PAIKKA Lapin liiton virasto, Hallituskatu 20 B, Rovaniemi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 6 Tilinpäätös sekä tili- ja vastuuvapaus vuodelta 2015 KH 31.03.2016 72 Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot