Tiedosto on tarkoitettu kohdistumaan vuoteen Liikenneonnettomuuksien jakaumien kohdalla on jouduttu turvautumaan vuoden 2005 tietoihin.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiedosto on tarkoitettu kohdistumaan vuoteen 2006. Liikenneonnettomuuksien jakaumien kohdalla on jouduttu turvautumaan vuoden 2005 tietoihin."

Transkriptio

1 1 (29) TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO Tiedoston rakenne Tieliikenteen Tietokeskus on uudistanut vuosittain laadittavan tieliikenteen kustannusarvion koskemaan vuotta Merkittäviä muutoksia edelliseen vuotta 2005 koskevaan laskelmaan nähden ei ole tehty. Suoritemääriä ja yksikkökustannuksia koskevat tiedot on päivitetty uutta kohdevuotta vastaaviksi. Tiedosto on tarkoitettu kohdistumaan vuoteen Liikenneonnettomuuksien jakaumien kohdalla on jouduttu turvautumaan vuoden 2005 tietoihin. Tiedosto kattaa henkilö-, paketti-, kuorma-, erikois- ja linja-autot. Erikoisautot sisältyvät kuorma-autoille ilmoitettuihin tietoihin. Moottoripyörien ja muiden ajoneuvojen kustannukset eivät sisälly tiedostoon onnettomuus- ja vakuutuskustannuksia lukuun ottamatta. Yhteenlasketut onnettomuus- ja vakuutuskustannukset on kohdistettu em. autotyypeille. Tiedosto jakautuu kustannuslajin mukaan seuraavasti: Muuttuviin ja kiinteisiin kustannuksiin sen mukaan, muuttuuko kustannuserä välittömästi suoritteen mukaan Resurssikustannuksiin, erityisveroihin, yleisiin veroihin ja arvotuseriin. Resurssikustannuksella tarkoitetaan verotonta kustannusta markkinahintaisena, yleisiä veroja ovat arvonlisävero ja siihen rinnastettava vakuutusmaksuvero. Arvotuserät ovat aikaan ja liikenneonnettomuuksiin liittyviä liikennetaloudessa kustannusten tapaan käsiteltäviä eriä, jotka eivät välittömästi aiheuta maksusuorituksia. Kustannusperusteen mukaan tiedosto kattaa ajokustannukset, jotka jakaantuvat autotyypeille (henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot) sekä ajoneuvo-, aika- ja onnettomuuskustannuksiin seuraavasti: Ajoneuvokustannukset polttoainekustannukset poistot korot huolto ja renkaat säilytys ja pysäköinti erityisverot Aikakustannukset työajan aika työmatkojen ja asiointien aika vapaa-ajan aika Onnettomuuskustannukset onnettomuuksien arvot vakuutusmaksut ja -korvaukset Kustannukset esitetään euromääräisinä. Kustannusten arviointitapa sekä mahdollinen tarkempi jako esitetään seuraavassa.

2 2 (29) 2. Yleiset arviointiperusteet Muuttuvat kustannukset perustuvat liikennesuoritteisiin. Suorite on luokiteltu autotyypin (henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autot), tiepiirin sekä tie- ja katuluokan mukaan. Rekisteriin merkityt perävaunut sekä muut autot (erikoisautot) on yhdistetty kuorma-autoihin. Vuoden 2006 suorite on maanteiden samoin kuin katujen kokonaissuoritteen osalta saatu Tiehallinnon tilastosta ( ja jakauma tiepiireille ja tieluokille on laadittu soveltaen Tielaitoksen Liikenne ja autokantaennustetta Katujen suoritteiden jako noudattaa LIISA:a (Suomen tieliikenteen pakokaasupäästöt, Liisa -95 laskentajärjestelmä, VTT 2003). Katujen suorite on jaettu LIISA:n mukaan: 55 % pääkaduille, 35 % kokoojakaduille ja 10 % muille kaduille. Katujen suoritteet on jaettu ajoneuvotyypeille edelleen LIISAa mukaillen: 80 % henkilöautoille, 12 % pakettiautoille, 1 % linja-autoille (3 % Uudellamaalla) ja 7 % kuorma-autoille (5 % Uudellamaalla). LIISA:ssa linja-autojen suorite oli kautta linjan 3 %, mutta tämä olisi johtanut kokonaisuutena selvästi liian suureen suoritteeseen. Vähennys on tehty arvionvaraisesti. Kiinteiden kustannusten jakoperusteena on käytetty autokantaa (kpl) jaettuna autotyyppeihin sekä Tiehallinnon tiepiireihin. Tiedot on saatu Tilastokeskuksesta. Tilastoperusteena käytetyt maakunnat on yhdistetty tiepiireiksi seuraavasti: Tiepiiri Uusimaa Turku Kaakkois-Suomi Häme Savo-Karjala Keski-Suomi Vaasa Oulu Lappi Maakunnat Uusimaa Itä-Uusimaa Satakunta Varsinais-Suomi Kymenlaakso Etelä-Karjala Etelä-Savo Pirkanmaa Päijät-Häme Kanta-Häme Pohjois-Savo Pohjois-Karjala Keski-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjois-Pohjanmaa Kainuu Lappi Henkilö- ja pakettiautojen hankinnan yhteydessä peritään autovero. Yksittäisen käyttäjän kannalta tämä vero lisää auton arvoa kotimaan markkinoilla. Koko käyttäjien joukon kannalta katsoen autokannan arvo olisi mitattava kansainvälisillä markkinoilla. Näin autoverot niistä maksettavine arvonlisäveroineen on luettu hankintavuoden kiinteisiin kustannuksiin, koska autovero ei ole palautettavissa. Näin poistojen ja korkojen laskennan perusteena on käytetty näillä erillä vähennettyjä

3 3 (29) hankintamenoja. Tämä menettely ei laske korkoa hankinnan veron määrälle ja johtaa siten kiinteiden kustannusten osalta alempaan tasoon kuin tapahtuisi silloin, jos mainitut verot laskettaisiin vuotuisten poistojen kohteeksi. 3. Ajoneuvokustannukset 3.1 Polttoainekustannukset Polttoainekustannusten arvioimiseksi on bensiinin ja dieselöljyn kotimaan myyntimäärät kohdistettu ajoneuvotyypeille. Kohdistuksessa on pyritty ottamaan huomioon väylä- ja ajoneuvotyyppien erot niin, että kulutus (l/100 km) on kaduilla korkeampi kuin yleisillä teillä ja lisäksi Uudenmaan ja Turun piireissä kaduilla korkeampi kuin muissa piireissä. Kuorma-autojen kohdalla on laskettu myös bensiinin kulutusta, koska erikoisautot on sisällytetty tähän ryhmään. Polttoaineiden keskihinnat ja hintojen jakautuminen eriin on saatu Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton vuoden 2006 tilastoista. Ammattiliikenteen osalta on oletettu, että paketti-, kuorma- ja linja-autojen bensiini olisi ostettu 2,52 c/l alennuksella ja dieselöljy 4,20 c/l alennuksella. Suoritteiden ja kohdistustietojen perusteella on laskettu polttoaineen määrät eri ajoneuvotyypeille ja edelleen suoritetta kohti. Näistä on hintatietojen perusteella laskettu poltto-ainekustannukset. Polttoainekustannusten osalta on esitetty erikseen verolliset hinnat, verottomat hinnat, erityisverot ja arvonlisäverot. 3.2 Poistot ja korot Poistojen ja korkojen arvioinnin lähtökohtana ovat hankinnan veroilla (+verojen ALV) vähennetyt hankintamenot, jotka eri autotyypeillä on arvioitu v seuraaviksi: henkilöautot /kpl pakettiautot /kpl kuorma-autot /kpl perävaunut /kpl muut autot /kpl linja-autot /kpl Aikaisempina vuosina käyttöönotettujen henkilöautojen hankintamenojen on arvioitu olleen 3 % vuotta kohti alempia. Tämä prosentti on pakettiautoilla 2 % ja muilla autotyypeillä 1 %. Muiden autojen hankintameno v on pelkästään laskennallinen, sillä näitä autoja ei enää uusina rekisteröidä. Ajoneuvokannat on saatu Ajoneuvohallintokeskuksesta. Autojen arvon aleneman on kaikkien autotyyppien osalta katsottu seuraavan arvioitua Saksan henkilöautomarkkinoiden kehitystä, jolloin hankintamenosta jäljelläoleva osuus on käyttöönottovuosittain seuraava: 1. vuosi 78 % 8. vuosi 29 % 2. vuosi 67 % 9. vuosi 23 % 3. vuosi 59 % 10. vuosi 18 % 4. vuosi 52 % 11. vuosi 13 % 5. vuosi 46 % 12. vuosi 8 % 6. vuosi 40 % 13. vuosi 3 % 7. vuosi 34 % 14. vuosi 0 %.

4 4 (29) Korkokantana poistamattomalle pääomalle käytettiin henkilöautoilla 3,0 % ja muilla autotyypeillä 6,0 %. Eron perusteena on, että oman ja vieraan pääoman osuudet ovat näillä autotyypeillä erilaiset. Poistot käsitellään puoleksi muuttuvina (suoriteperusteisina) ja puoleksi kiinteinä kustannuksina. Korot käsitellään kiinteinä kustannuksina. Poistot esitetään kokonaismääräisinä, ilman ALV-osuuksia ja ALV-osuuksina. ALVosuudet poistoista on laskettu hankintamenojen sisältämien ALV (tai LVV) määrien mukaisina, kuitenkin vähentäen autoverosta maksetut ALV:t. Paketti-, kuorma- ja linja-autojen kohdalla poistolle on kohdistettu ALV, vaikka käytännössä nämä autot ovat useimmiten ALV-vähennyskelpoisia. Kuitenkin näillä autoilla tuotetuista palveluista, joiden hintoihin poistot yleensä sisältyvät, peritään ALV. 3.3 Huolto ja renkaat Huolto- ja rengaskustannuksiin sisällytetään myös ne korjaukset, jotka eivät liity onnettomuuskustannuksiin. Tässä on henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autojen osalta sovellettu Tieliikenteen ajokustannukset Suomessa -julkaisussa (TTKK 1999) annettuja korjaus- ja huoltokustannusten arvoja. Myös rengaskustannukset on otettu sieltä. Kustannuksiin on tehty Autoalan Keskusliiton toimintakertomuksiin sisältyviin kustannustasojen muutostietoihin perustuvia kustannustason muutoksia vastaavat korjaukset. Vuodelle 2005 sovellettiin alla olevia kustannuksia (c / km): korjaukset ja huolto renkaat yhteensä Henkilöauto 4,450 0,575 5,03 Pakettiauto 5,912 0,844 6,76 Kuorma-auto 8,960 5,524 14,48 Linja-auto 9,956 2,024 11,98 Määräaikaishuoltojen hinnat henkilöautoilla ovat tyypillisesti luokkaa 1,0 c / km, johon verrattuna yllä olevat käyttäjäkyselyihin perustuvat arvot ovat suuria. Ne sisältävät kuitenkin myös huoltojen lisätöistä, vikaantumisen aiheuttamista korjauksista, kulutusosien uusinnasta ja varustelusta sekä pesuista aiheutuneet kustannukset. Kolarikorjauskustannukset eivät kuitenkaan niihin sisälly. 3.4 Säilytys ja pysäköinti Säilytys- ja pysäköintikustannukset ovat suurelta osin arvionvaraisia. Henkilöautojen säilytystavoista tehdyn selvityksen (Henkilöautojen kylmäkäyttö, VTT/TGL, tutkimusraportti 192) mukaan säilytys jakaantuu seuraavasti: lämmin talli 16 % kylmä talli 24 % autokatos 13 % ulkona 47 %. Käyttäen näille kustannusarvioita esitysjärjestyksessä 560, 120, 60 ja 40 /a, saadaan keskimääräiseksi säilytyskustannukseksi arvioitua 145 /a, jota on sovellettu henkilö- ja pakettiautoille. Kaupunkien ja muiden kuntien välille ei ole tehty eroa, koska tallisäilytys lienee muissa kunnissa yleisempää ja kaupunkien kustannustaso on vastaavasti korkeampi. Kuorma- ja linja-autoilla käytettiin

5 5 (29) säilytyskustannuksena 260 /a. Pysäköintimaksujen tuotto on LM:n julkaisussa 4/95 (Liikenteen ulkoiset haitat ja väyläkustannukset huomioon ottava hinnoittelu, VATT) arvioitu 100 Mmk/a:ksi, joka on indeksikorjattuna arvioitu 25 milj. :ksi v Erityisverot Erityisveroina on käsitelty autovero, ajoneuvovero ja moottoriajoneuvovero. Autoveron perusteena on käytetty ensirekisteröintien määriä ja henkilö- ja pakettiautojen hinnoittelulaskelmia. Uuden henkilöauton autoverona siihen liittyvine ALV:een on sovellettu 9032 ja pakettiauton Aikakustannukset Ajoneuvoveron perusvero on arvioitu autokannan ikäjakauman (käyttöönotto ennen ja jälkeen ) ja näille ikäluokille määrättyjen verojen perusteella. Henkilöautojen keskimääräiseksi perusveroksi v saatiin 115 ja pakettiautojen 113. Ajoneuvoveron käyttövoimaveron perusteena ovat dieselkäyttöisten henkilö-, pakettija kuorma-autojen kannat sekä näille kultakin alkavalta 100 kg:lta määrätyt verot. Henkilöauton keskimääräisenä kokonaismassana käytetään 1850 kg ja pakettiauton 2700 kg. Näillä perusteilla henkilöauton keskimääräiseksi käyttövoimaveroksi tulee 454 ja pakettiauton 123. Loppuosa valtion budjetissa v esitetystä vuoden 2006 tuloarvion mukaisesta kertymästä kohdistetaan kuorma-autoille. Aikakustannusten arvioinnin lähtökohtana ovat liikennesuoritteet. Ensimmäisessä vaiheessa on laadittu arviot keskimääräisistä matkanopeuksista. Maanteiden osalta on lähtökohtia haettu julkaisuista Optiminopeus eri tyyppisillä teillä (luonnos , Viatek) ja YTV:n matka-aikatutkimuksesta Arvioinnin tuloksena on päädytty siihen, että henkilöautojen keskinopeus valtateillä on 92 km/h, kantateillä 87 km/h, seututeillä 82 km/h, yhdysteillä 77 km/h, pääkaduilla Uudellamaalla 40 km/h ja muualla 45 km/h, kokoojakaduilla Uudellamaalla 35 km/h ja muualla 40 km/h, muilla kaupunkien kaduilla Uudellamaalla 30 km/h ja muualla 35 km/h sekä taajamien kaduilla Uudellamaalla 45 km/h ja muualla 50 km/h. Pakettiautojen nopeudet yleisillä teillä ovat 4 km/h henkilöautoja alemmat ja muilla väylillä samat. Kuorma- ja linja-autojen nopeudet yleisillä teillä ovat 7 km/h henkilöautoja alemmat ja muilla väylillä samat. Matka-ajat saadaan suoritteiden ja keskinopeuksien suhteina. Aikakustannusten arvot on saatu soveltaen LVM:n julkaisua Liikenneväylähankkeiden arvioinnin yleisohje (LVM julkaisuja 34/2003). Se perustuu Tiehallinnon ohjeeseen Tieliikenteen ajokustannukset 2000 ( Vuodelta 2000 oleviin arvoihin on tehty 8,4 %:n kuluttajahintaindeksiin perustuvat kustannustasokorjaukset vuoteen työaika 26,10 /henkilötunti kuorma-autolle 20,64 /h linja-auton kuljettajille 18,76 /h pakettiautolle työajan matkojen osalta (35 %) 31,90 /h työmatka ja asiointi sekä muut matkat 4,41 henkilötunti. Kuorma- ja pakettiauton ajan arvoissa on otettu huomioon keskimääräiset henkilöluvut (kuorma-autot 1,1 ja pakettiautot 1,7).

6 6 (29) Matka-aikojen jakaminen aikaryhmiin on tehty osittain arvionvaraisesti, koska yleensä käytetyt matkan tarkoitusryhmittelyt eivät seuraa em. jakoa. Erityisesti työajalla tehtyjen matkojen erottelu henkilöauto- ja linja-autoliikenteestä on hankalaa. Arvioimalla, että Tielaitoksen Henkilöliikennetutkimus 1992 :n muista matkoista ja ei kotiperäisistä matkoista 25 % olisi työajan matkoja, saadaan seuraavat aikaluokkajakaumat: Henkilöauto lyhyet matkat työaika 6,9 % työmatka & asiointi. 62,5 % muu matka 30,6 % pitkät matkat työaika 20,8 % työmatka & asiointi. 26,2 % muu matka 53,1 % Linja-auto lyhyet matkat työaika 7,6 % työmatka & asiointi. 67,4 % muu matka 25,0 % pitkät matkat työaika 13,8 % työmatka & asiointi. 28,2 % muu matka 58,0 % Jakamalla eri väyläryhmien suoritteet lyhyiden ja pitkien matkojen kesken seuraavasti saatiin suoritteiden kokonaisjakauma (lyhyet/pitkät matkat) vastaamaan Henkilöliikennetutkimus 1992:ssa saatua: valtatiet kantatiet seututiet yhdystiet kadut ja rkt lyhyet 50 % 60 % 70 % 80 % 95 % pitkät 50 % 40 % 30 % 20 % 5 %. Tätä jakoa sovellettaessa saatiin seuraavat osuudet eri aikaryhmille ja väylätyypeittäin: Henkilöautot; aikaryhmien osuudet matka-ajasta väylän mukaan %: valtatie kantatie seututie yhdystie katu työajan matka 13,8 12,5 11,1 9,7 7,6 työmatka ja asiointi 44,3 47,9 51,6 55,2 60,7 vapaa-ajan matka 41,8 39,6 37,3 35,1 31,7 Linja-autot; aikaryhmien osuudet matka-ajasta väylän mukaan %: valtatie kantatie seututie yhdystie kadut työajan matka 10,7 10,1 9,5 8,9 7,9 työmatka ja asiointi 47,8 51,7 55,6 59,5 65,4 vapaa-ajan matka 41,5 38,2 34,9 31,6 26,7

7 7 (29) Keskimääräisiksi henkilöluvuiksi saatiin osittain arvionvaraisesti seuraavat: henkilöautot linja-autot valtatiet 1,5 12 kantatiet 1,3 12 seututiet 1,3 12 yhdystiet 1,3 12 kadut 1,2 15 Linja-autoihin lisättiin auton kuljettajan työaika em. laskentatulokseen. 5. Onnettomuuskustannukset 5.1 Onnettomuuksien kohdistaminen Liikenneonnettomuuskustannusten kohdentaminen tapahtuu onnettomuuksien kokonaismäärien perusteella. Onnettomuuksien kohdentamisessa ajoneuvotyypeille käytetään onnettomuuksissa osallisten ajoneuvotyyppien lukumääriä. Ensimmäinen vaihe on kuolemaan johtaneiden ja muiden henkilövahinko-onnettomuuksien kohdentaminen liikennesuoritteiden mukaisesti. Kohdentaminen tehtiin Tilastokeskuksen ja Liikenneturvan tilastojulkaisua Tieliikenneonnettomuudet 2005 soveltaen. Perusteina tässä käytetään seuraavia tietoja: Arvio liikennesuoritteen jakautumisesta ajoneuvotyypeille, tiepiireille sekä väyläluokille. Henkilövahinkoon johtaneet onnettomuudet lääneittäin koko maassa ja taajamissa yhdistettynä maakuntakohtaisista luvuista.. Onnettomuuksiin osallisten ajoneuvojen luvut (HA+PA, KA, LA) luvut erikseen kuolemaan ja henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa ja erikseen yleisillä teillä ja kaduilla ja yksityisteillä. Onnettomuuksien luvut tieluokittain (valtatiet, kantatiet, muut) (Tietilasto) erikseen kuolemaan johtaneille ja muille henkilövahinko-onnettomuuksille. Onnettomuuksien kohdentaminen tehdään seuraavasti: 1. Yleisten teiden osuus henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista tiepiireittäin lasketaan vähentämällä koko maan luvuista taajamien onnettomuudet. Vähentämällä kuolemaan johtaneet onnettomuudet saadaan muut kuin kuolemaan johtaneet henkilö-vahinko-onnettomuudet. Henkilövahinkoon johtaneisiin onnettomuuksiin osallisten ajoneuvotyyppikohtaisista luvuista erotetaan muihin kuin kuolemaan johtaneisiin onnettomuuksiin osalliset erikseen yleisten teiden ja muiden teiden osalta. 2. Osallisten ajoneuvojen lukujen ja ajoneuvotyyppien koko maan suoritteiden suhteina lasketaan ajoneuvotyypeille keskimääräiset onnettomuusriskit erikseen yleisille teille ja kaduille ja erikseen kuolemaan johtaneille ja muille henkilövahinkoonnettomuuksille. Näiden riskien ja suoritteiden tulot lasketaan ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin käytettäväksi onnettomuuksien kohdistamisessa tiepiireittäin. 3. Tiepiireissä sattuneiden onnettomuuksien kokonaismäärät jaetaan ajoneuvotyypeille em. tulojen perusteella. Tuloksena on suoritearvion jaottelun mukaiset yleisten teiden sekä katujen ja rakennuskaavateiden onnettomuuksien kokonaismäärät ajoneuvotyypeittäin. 4. Katujen ja rakennuskaavateiden onnettomuuksien luvut jaetaan katuluokille ja rakennuskaavateille suoritteiden suhteessa.

8 8 (29) 5. Yleisten teiden onnettomuuksien jakamisessa tieluokille käytetään onnettomuuksien lukuja tieluokittain, joista koko maan ja kaikkien ajoneuvojen suoritteilla lasketaan tieluokkakohtaiset keskimääräiset riskit. Yleisten teiden onnettomuudet piireittäin ja ajoneuvotyypeittäin jaetaan näiden riskien ja suoritteiden tulojen suhteissa tieluokille erikseen kuolemaan johtaneille ja muille henkilövahinko-onnettomuuksille. 5.2 Onnettomuuskustannusten arviointi Onnettomuuskustannusten yksikköarvot on saatu soveltaen Tiehallinnon ohjeetta Tieliikenteen ajokustannukset 2000 ( Vuodelta 2000 peräisin oleviin arvoihin on tehty 8,4 %:n kuluttajahintaindeksiin perustuvat kustannustasokorjaukset vuoteen Kuolemaan johtanut onnettomuus on arvotettu 2,63 milj. euroon, josta 0,59 milj. euroa on taloudellista kustannusta. - Vammautumiseen johtaneen onnettomuuden arvo on 0,411 milj. euroa, josta 0,11 milj. euroa on taloudellista kustannusta. - Omaisuusvahinko-onnettomuudet on liitetty vammautumiseen johtaneiden onnettomuuksien arvoon jakamalla näiden kustannukset vammautumiseen johtaneille onnettomuuksille. 5.3 Vakuutusmaksut ja -korvaukset Liikenne- ja autovakuutusmaksuja käsitellään onnettomuuskustannusten kiinteinä erinä ja näiden vakuutusten perusteella maksettuja korvauksia vastaavasti muuttuvina erinä, joiden arvot voidaan erottaa liikenneonnettomuuksien kokonaisarvojen taloudellisista eristä. Erityisesti liikennevakuutuksen maksut eivät täsmällisesti kohdistu kyseisen vuoden onnettomuuksista johtuviin korvauksiin, vaan laskelmassa on mukana mm. rahastoitujen vastuiden korkoja. Vakuutusmaksujen ja korvausten kokonaismäärät vuonna 2006 on saatu Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton ( tilastoista. Liikenne- ja autovakuutuksen maksut ja korvaukset on kohdistettu ajoneuvotyypeille suhteessa niiden osallisuuksiin henkilövahinkoonnettomuuksissa. 6. Kokonaiskustannukset ja tulostaulukot Tieliikenteen kokonaiskustannukset v olivat edellä olevan tarkastelun mukaan 27,44 mrd. euroa. Tämä jakaantui aika-, ajoneuvo- ja onnettomuuskustannuksiin ja toisaalta taloudellisiin eriin pl. verot, veroihin ja arvotuseriin seuraavasti (mrd ): Koko tieliikenne tal. erät arvotuspl. verot verot erät Yhteensä Ajoneuvokustannukset 8,97 6,52 15,49 Aikakustannukset 4,55 4,52 9,07 Onnettomuuskust. 1,34 0,32 2,43 4,09 Yhteensä 14,86 6,86 6,95 28,65 Kokonaiskustannuksista 22,2 mrd on muuttuvia ja 6,5 mrd kiinteitä. Veroja muuttuviin kustannuksiin sisältyy 4,10 mrd ja kiinteisiin 2,43 mrd. Muuttuviin kustannuksiin sisältyy 6,95 mrd arvotuseriä (ajan arvoissa ja onnettomuuskustannuksissa).

9 9 (29) Edellä olevaa vastaava, pelkästään Tiehallinnon pitämien maanteiden liikenteeseen kohdistuva jaottelu on seuraava (mrd ). Siinä kiinteät kustannukset on ositettu liikennesuoritteiden suhteessa: Yleiset tiet tal. erät arvotuspl. verot verot erät Yhteensä Ajoneuvokustannukset 6,08 4,27 10,34 Aikakustannukset 2,79 2,07 4,85 Onnettomuuskust. 0,86 0,22 1,14 2,48 Yhteensä 9,72 4,48 3,47 17,67

10 10 (29) Ajoneuvotyypin, tiepiirin ja kustannuslajin mukaan jaotellut liitteinä olevat tulostaulukot ovat seuraavat: 1. Ajoneuvotyyppikohtainen yhteenveto; aikakustannukset, muuttuvat ajoneuvokustannukset, kiinteät ajoneuvokustannukset, muuttuvat onnettomuuskustannukset ja kiinteät onnettomuus-kustannukset sekä kaikki kustannukset ajoneuvotyypeittäin jaoteltuna resurssikustannuksiin, erityisveroihin, yleisiin veroihin ja arvotuseriin. 2. Muuttuvat ja kiinteät kustannukset yhteensä ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna resurssikustannuksiin, erityisveroihin, yleisiin veroihin ja arvotuseriin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti. 3. Muuttuvat kustannukset yhteensä ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna resurssikustannuksiin, erityisveroihin, yleisiin veroihin ja arvotuseriin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti. 4. Kiinteät kustannukset yhteensä ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna resurssikustannuksiin, erityisveroihin ja yleisiin veroihin kokonaismäärinä ja laskettuna ajoneuvoa kohti. 5. Liikennesuoritteet ja autojen lukumäärät autotyypeittäin ja tiepiireittäin sekä aikakustannukset ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna työajan matkoihin, työja asiointimatkoihin sekä vapaa-ajan matkoihin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti. 6. Polttoainekustannukset ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna verottomiin hintoihin, erityisveroihin ja yleisiin veroihin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti. 7. Poistot suoritteen perusteella ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna resurssi-kustannuksiin, ja yleisiin veroihin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti. 8. Korjaus-, huolto- ja rengaskustannukset ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna resurssikustannuksiin, ja yleisiin veroihin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti. 9. Onnettomuuskustannukset ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna taloudellisiin eriin ja arvotuseriin sekä vakuutuskorvauksiin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti. 10.Kiinteät poistot, korot sekä säilytys- ja pysäköintikustannukset ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin jaoteltuna resurssikustannuksiin ja yleisiin veroihin kokonaismäärinä ja laskettuna ajoneuvoa kohti. 11.Moottoriajoneuvovero, ajoneuvovero sekä auto- ja moottoripyörävero ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin kokonaismäärinä ja laskettuna ajoneuvoa kohti. 12. Liikenne- ja autovakuutusmaksut sekä niihin liittyvät vakuutusmaksuvero ja sairaanhoitovero ajoneuvotyypeittäin ja tiepiireittäin kokonaismäärinä ja laskettuna ajokilometriä kohti.

11 11 (29) Liitetaulukko 1 AJONEUVOTYYPPIKOHTAINEN YHTEENVETO milj. euro 2006 Henkilöautot Yhteensä Resurssikust Erityisverot Yleiset verot Arvotuserät Aikakustannukset Muutt. ajon. kust Kiint. ajon. kust Muutt. onn. kust Kiint. onn. kust Kustannukset yht Pakettiautot Yhteensä Resurssikust Erityisverot Yleiset verot Arvotuserät Aikakustannukset Muutt. ajon. kust Kiint. ajon. kust Muutt. onn. kust Kiint. onn. kust Kustannukset yht Kuorma-autot Yhteensä Resurssikust Erityisverot Yleiset verot Arvotuserät Aikakustannukset Muutt. ajon. kust Kiint. ajon. kust Muutt. onn. kust Kiint. onn. kust Kustannukset yht Linja-autot Yhteensä Resurssikust Erityisverot Yleiset verot Arvotuserät Aikakustannukset Muutt. ajon. kust Kiint. ajon. kust Muutt. onn. kust Kiint. onn. kust Kustannukset yht Kaikki autot Yhteensä Resurssikust Erityisverot Yleiset verot Arvotuserät Aikakustannukset Muutt. ajon. kust Kiint. ajon. kust Muutt. onn. kust Kiint. onn. kust Kustannukset yht

12 12 (29) Liitetaulukko 2 Muuttuvat ja kiinteät kustannukset yhteensä Uusimaa 5189,1 655,4 783,1 482,1 7109,6 Turku 2688,5 354,7 568,6 179,8 3791,7 Kaakkois-Suomi 2183,7 274,2 439,1 149,3 3046,3 Häme 2954,3 380,2 586,0 194,4 4114,9 Savo-Karjala 1734,6 222,2 332,4 126,3 2415,5 Keski-Suomi 1080,1 137,2 222,0 73,3 1512,7 Vaasa 1802,4 241,9 377,8 123,0 2545,1 Oulu 1988,5 253,8 391,5 137,5 2771,2 Lappi 972,8 128,6 171,7 72,4 1345,5 Koko maa 20594,0 2648,2 3872,2 1538, ,6 Muuttuvat ja kiinteät kustannukset yhteensä, resurssikustannukset Uusimaa 2295,1 391,7 564,1 253,8 3504,8 Turku 1262,0 218,7 408,2 99,0 1987,9 Kaakkois-Suomi 1032,7 170,9 313,2 81,5 1598,3 Häme 1405,3 235,2 421,0 107,8 2169,3 Savo-Karjala 825,6 138,6 238,0 71,0 1273,3 Keski-Suomi 514,4 86,0 158,5 40,2 799,2 Vaasa 863,3 151,3 271,8 67,6 1354,0 Oulu 945,6 160,6 279,7 74,5 1460,5 Lappi 462,8 82,4 122,8 40,5 708,5 Koko maa 9607,0 1635,6 2777,5 835, ,9 Muuttuvat ja kiinteät kustannukset yhteensä, erityisverot Uusimaa 1118,3 87,5 88,7 20,3 1314,8 Turku 462,7 44,1 64,8 8,4 580,0 Kaakkois-Suomi 340,8 30,3 49,9 7,1 428,2 Häme 502,5 47,5 66,1 8,9 625,1 Savo-Karjala 259,1 24,7 37,5 5,7 327,0 Keski-Suomi 168,8 15,5 25,3 3,5 213,1 Vaasa 278,9 29,2 42,5 5,7 356,4 Oulu 296,5 28,1 44,5 6,7 375,7 Lappi 137,8 14,4 19,5 3,5 175,2 Koko maa 3565,5 321,5 438,7 69,9 4395,6

13 13 (29) Muuttuvat ja kiinteät kustannukset yhteensä, ALV, VMV Uusimaa 413,7 49,0 86,4 19,0 568,1 Turku 231,9 28,4 63,0 8,2 331,4 Kaakkois-Suomi 187,4 22,2 48,9 6,7 265,1 Häme 253,4 30,4 64,8 8,8 357,5 Savo-Karjala 150,7 17,9 36,7 5,8 211,1 Keski-Suomi 93,1 11,2 24,8 3,3 132,4 Vaasa 157,2 19,5 41,7 5,5 223,9 Oulu 173,0 21,0 43,6 6,2 243,7 Lappi 85,1 10,9 19,1 3,4 118,5 Koko maa 1745,6 210,4 428,8 66,9 2451,7 Muuttuvat ja kiinteät kustannukset yhteensä, arvotuserät Uusimaa 1361,9 127,2 43,9 189,0 1722,0 Turku 731,9 63,5 32,6 64,2 892,3 Kaakkois-Suomi 622,8 50,9 27,1 53,9 754,6 Häme 793,0 67,1 34,0 68,9 963,0 Savo-Karjala 499,2 41,0 20,3 43,7 604,1 Keski-Suomi 303,7 24,5 13,5 26,3 368,0 Vaasa 503,0 41,8 21,7 44,2 610,8 Oulu 573,4 44,1 23,7 50,1 691,3 Lappi 287,1 20,8 10,3 25,0 343,4 Koko maa 5676,0 480,8 227,2 565,4 6949,4

14 14 (29) Liitetaulukko 3 Muuttuvat kustannukset yhteensä milj. euro 2006 Uusimaa 3645,9 523,4 619,3 445,4 5233,9 Turku 2006,7 272,6 452,0 162,1 2893,4 Kaakkois-Suomi 1717,3 227,6 373,3 137,9 2456,1 Häme 2169,7 294,2 465,1 174,7 3103,8 Savo-Karjala 1369,6 181,7 277,7 111,0 1940,0 Keski-Suomi 838,9 111,4 187,7 67,4 1205,5 Vaasa 1374,4 183,2 299,9 111,8 1969,3 Oulu 1591,7 208,1 329,6 128,9 2258,3 Lappi 809,8 104,3 143,2 65,5 1122,7 Koko maa 15523,9 2106,5 3147,9 1404, ,0 Muuttuvat kustannukset yhteensä, resurssikustannukset Uusimaa 1600,6 317,5 435,6 220,2 2573,9 Turku 887,9 166,4 316,7 82,8 1453,7 Kaakkois-Suomi 771,7 140,9 261,6 71,1 1245,3 Häme 969,7 181,3 326,2 89,7 1567,0 Savo-Karjala 612,1 112,3 195,1 57,1 976,6 Keski-Suomi 377,2 69,3 131,6 34,8 612,9 Vaasa 612,2 113,0 210,7 57,3 993,2 Oulu 716,6 130,5 231,2 66,7 1145,0 Lappi 367,9 66,2 100,5 34,1 568,7 Koko maa 6916,0 1297,4 2209,0 713, ,3 Muuttuvat kustannukset yhteensä, erityisverot Uusimaa 382,0 39,4 71,2 19,9 512,5 Turku 216,0 21,4 52,3 8,3 298,0 Kaakkois-Suomi 178,1 17,7 42,9 7,0 245,7 Häme 224,7 22,7 53,2 8,7 309,3 Savo-Karjala 142,5 14,0 31,6 5,6 193,7 Keski-Suomi 87,1 8,7 21,6 3,4 120,9 Vaasa 143,0 14,1 34,2 5,6 196,8 Oulu 166,3 16,5 37,8 6,6 227,2 Lappi 85,2 8,5 16,4 3,4 113,5 Koko maa 1624,8 163,1 361,1 68,6 2217,6

15 15 (29) Muuttuvat kustannukset yhteensä, ALV Uusimaa 301,4 39,2 68,7 16,2 425,5 Turku 170,9 21,3 50,4 6,8 249,5 Kaakkois-Suomi 144,7 18,1 41,8 5,9 210,5 Häme 182,3 23,2 51,8 7,3 264,6 Savo-Karjala 115,8 14,3 30,8 4,7 165,6 Keski-Suomi 70,8 8,9 21,0 2,9 103,7 Vaasa 116,1 14,4 33,3 4,7 168,5 Oulu 135,4 16,9 36,9 5,5 194,8 Lappi 69,5 8,7 16,0 2,9 97,1 Koko maa 1307,1 165,1 350,6 56,9 1879,7 Muuttuvat kustannukset yhteensä, arvotuserät Uusimaa 1361,9 127,2 43,9 189,0 1722,0 Turku 731,9 63,5 32,6 64,2 892,3 Kaakkois-Suomi 622,8 50,9 27,1 53,9 754,6 Häme 793,0 67,1 34,0 68,9 963,0 Savo-Karjala 499,2 41,0 20,3 43,7 604,1 Keski-Suomi 303,7 24,5 13,5 26,3 368,0 Vaasa 503,0 41,8 21,7 44,2 610,8 Oulu 573,4 44,1 23,7 50,1 691,3 Lappi 287,1 20,8 10,3 25,0 343,4 Koko maa 5676,0 480,8 227,2 565,4 6949,4

16 16 (29) Liitetaulukko 4 Kiinteät kustannukset yhteensä Uusimaa 1543,2 132,1 163,8 36,7 1875,8 Turku 681,8 82,1 116,6 17,8 898,3 Kaakkois-Suomi 466,3 46,6 65,8 11,4 590,1 Häme 784,6 85,9 120,9 19,7 1011,1 Savo-Karjala 365,0 40,5 54,7 15,2 475,5 Keski-Suomi 241,2 25,8 34,3 5,9 307,2 Vaasa 428,1 58,6 77,9 11,2 575,8 Oulu 396,8 45,7 61,9 8,6 513,0 Lappi 163,1 24,3 28,5 7,0 222,8 Koko maa 5070,1 541,8 724,3 133,4 6469,6 Kiinteät kustannukset yhteensä, resurssikustannukset Uusimaa 694,5 74,2 128,5 33,6 930,8 Turku 374,2 52,3 91,5 16,2 534,3 Kaakkois-Suomi 260,9 30,1 51,6 10,4 353,0 Häme 435,6 53,9 94,9 18,0 602,4 Savo-Karjala 213,5 26,3 42,9 13,9 296,7 Keski-Suomi 137,2 16,8 26,9 5,4 186,3 Vaasa 251,1 38,3 61,1 10,3 360,8 Oulu 229,1 30,1 48,6 7,9 315,6 Lappi 94,8 16,2 22,4 6,4 139,8 Koko maa 2690,9 338,1 568,5 122,0 3719,6 Kiinteät kustannukset yhteensä, erityisverot Uusimaa 736,3 48,1 17,5 0,4 802,4 Turku 246,6 22,7 12,5 0,2 282,0 Kaakkois-Suomi 162,8 12,6 7,0 0,1 182,5 Häme 277,9 24,9 12,9 0,2 315,9 Savo-Karjala 116,6 10,7 5,9 0,1 133,3 Keski-Suomi 81,7 6,8 3,7 0,1 92,3 Vaasa 135,9 15,2 8,3 0,1 159,5 Oulu 130,2 11,6 6,6 0,1 148,5 Lappi 52,7 5,9 3,1 0,1 61,7 Koko maa 1940,7 158,4 77,6 1,3 2178,0

17 17 (29) Kiinteät kustannukset yhteensä, ALV ja vaakutusmaksuvero Uusimaa 112,4 9,7 17,7 2,8 142,6 Turku 61,0 7,0 12,6 1,3 82,0 Kaakkois-Suomi 42,6 4,0 7,1 0,9 54,6 Häme 71,1 7,2 13,1 1,5 92,9 Savo-Karjala 34,9 3,5 5,9 1,1 45,5 Keski-Suomi 22,3 2,2 3,7 0,4 28,7 Vaasa 41,0 5,2 8,4 0,8 55,4 Oulu 37,5 4,1 6,7 0,6 48,9 Lappi 15,5 2,2 3,1 0,5 21,3 Koko maa 438,5 45,2 78,3 10,1 572,0

18 18 (29) Liitetaulukko 5 Liikennesuoritteet milj. ajon. km 2006 Uusimaa Turku Kaakkois-Suomi Häme Savo-Karjala Keski-Suomi Vaasa Oulu Lappi Koko maa Matka-ajan arvot; kaikki matkat milj. euro 2006 Uusimaa 1474,1 263,2 189,2 330,3 2256,8 Turku 777,6 130,3 135,9 114,6 1158,4 Kaakkois-Suomi 673,4 106,6 111,1 97,1 988,2 Häme 851,8 139,7 139,8 123,6 1255,0 Savo-Karjala 534,3 85,7 84,4 78,4 782,8 Keski-Suomi 328,3 51,8 55,8 47,4 483,4 Vaasa 536,1 87,1 90,8 79,1 793,1 Oulu 617,7 95,3 98,4 90,4 901,7 Lappi 311,2 46,3 42,9 45,6 445,9 Koko maa 6104,5 1006,0 948,3 1006,5 9065,4 Matka-ajan arvot; työajan matkat milj. euro 2006 Uusimaa 571,4 175,0 189,2 155,7 1091,2 Turku 303,9 88,8 135,9 55,3 583,9 Kaakkois-Suomi 272,4 74,5 111,1 47,4 505,4 Häme 340,5 96,6 139,8 60,1 637,0 Savo-Karjala 212,6 59,8 84,4 38,1 394,9 Keski-Suomi 132,9 36,5 55,8 23,2 248,4 Vaasa 211,5 60,4 90,8 38,4 401,1 Oulu 249,3 68,6 98,4 44,2 460,4 Lappi 128,1 34,3 42,9 22,4 227,7 Koko maa 2422,5 694,5 948,3 484,6 4550,0

19 19 (29) Matka-ajan arvot; työmatkat ja asiointi milj. euro 2006 Uusimaa 552,3 40,7 0,0 117,7 710,7 Turku 288,6 19,2 0,0 38,5 346,3 Kaakkois-Suomi 239,7 14,8 0,0 31,7 286,1 Häme 307,7 19,9 0,0 40,7 368,4 Savo-Karjala 194,1 12,0 0,0 25,9 232,0 Keski-Suomi 116,8 7,1 0,0 15,4 139,3 Vaasa 196,7 12,3 0,0 26,4 235,4 Oulu 220,4 12,3 0,0 29,5 262,2 Lappi 108,3 5,5 0,0 14,5 128,4 Koko maa 2224,6 143,8 0,0 340,4 2708,7 Matka-ajan arvot; vapaa-ajan matkat milj. euro 2006 Uusimaa 350,4 47,5 0,0 57,0 454,9 Turku 185,1 22,4 0,0 20,7 228,2 Kaakkois-Suomi 161,4 17,2 0,0 18,1 196,7 Häme 203,6 23,2 0,0 22,8 249,7 Savo-Karjala 127,6 13,9 0,0 14,4 156,0 Keski-Suomi 78,7 8,2 0,0 8,8 95,7 Vaasa 127,8 14,3 0,0 14,4 156,6 Oulu 147,9 14,4 0,0 16,8 179,1 Lappi 74,8 6,5 0,0 8,6 89,9 Koko maa 1457,4 167,7 0,0 181,5 1806,7

20 20 (29) Liitetaulukko 6 Polttoainekustannukset yhteensä milj. euro 2006 Uusimaa 889,3 123,4 227,6 63,8 1304,1 Turku 502,8 67,0 167,3 26,5 763,6 Kaakkois-Suomi 414,0 55,5 137,2 22,4 629,1 Häme 522,5 71,0 170,1 28,0 791,6 Savo-Karjala 331,3 44,0 101,1 17,9 494,2 Keski-Suomi 202,5 27,4 69,1 11,0 309,9 Vaasa 332,5 44,0 109,4 17,9 503,8 Oulu 386,3 51,7 121,1 21,1 580,3 Lappi 197,8 26,6 52,5 11,0 287,8 Koko maa 3779,2 510,6 1155,3 219,4 5664,4 Polttoainekustannukset, verottomat hinnat Uusimaa 347,0 61,7 115,4 32,4 556,5 Turku 196,1 33,5 84,8 13,4 327,9 Kaakkois-Suomi 161,3 27,8 69,6 11,3 270,0 Häme 203,6 35,5 86,2 14,2 339,6 Savo-Karjala 129,1 22,0 51,3 9,1 211,4 Keski-Suomi 78,9 13,7 35,0 5,6 133,1 Vaasa 129,6 22,0 55,5 9,1 216,1 Oulu 150,4 25,9 61,4 10,7 248,4 Lappi 76,9 13,3 26,6 5,6 122,4 Koko maa 1472,9 255,4 585,8 111,3 2425,4 Polttoainekustannukset, erityisverot Uusimaa 382,0 39,4 71,2 19,9 512,5 Turku 216,0 21,4 52,3 8,3 298,0 Kaakkois-Suomi 178,1 17,7 42,9 7,0 245,7 Häme 224,7 22,7 53,2 8,7 309,3 Savo-Karjala 142,5 14,0 31,6 5,6 193,7 Keski-Suomi 87,1 8,7 21,6 3,4 120,9 Vaasa 143,0 14,1 34,2 5,6 196,8 Oulu 166,3 16,5 37,8 6,6 227,2 Lappi 85,2 8,5 16,4 3,4 113,5 Koko maa 1624,8 163,1 361,1 68,6 2217,6

21 21 (29) Polttoainekustannukset, ALV:t milj. euro 2006 Uusimaa 160,4 22,2 41,0 11,5 235,2 Turku 90,7 12,1 30,2 4,8 137,7 Kaakkois-Suomi 74,7 10,0 24,7 4,0 113,4 Häme 94,2 12,8 30,7 5,0 142,8 Savo-Karjala 59,8 7,9 18,2 3,2 89,1 Keski-Suomi 36,5 4,9 12,5 2,0 55,9 Vaasa 60,0 7,9 19,7 3,2 90,9 Oulu 69,7 9,3 21,8 3,8 104,6 Lappi 35,7 4,8 9,5 2,0 51,9 Koko maa 681,5 92,1 208,3 39,6 1021,5

22 22 (29) Liitetaulukko 7 Poistot suoritteen perusteella Uusimaa 276,7 34,7 64,0 17,6 393,0 Turku 157,5 18,9 46,8 7,7 230,9 Kaakkois-Suomi 137,5 16,6 39,5 6,8 200,4 Häme 172,9 21,1 48,9 8,5 251,4 Savo-Karjala 110,0 13,1 29,0 5,4 157,6 Keski-Suomi 67,3 8,2 19,9 3,3 98,8 Vaasa 110,2 13,1 31,5 5,4 160,2 Oulu 129,1 15,5 34,9 6,5 186,0 Lappi 66,5 8,0 15,1 3,4 93,0 Koko maa 1227,7 149,2 329,6 64,7 1771,2 Poistot suoritteen perusteella ilman ALV-osuutta Uusimaa 226,8 28,4 52,5 16,3 324,0 Turku 129,1 15,5 38,4 7,1 190,1 Kaakkois-Suomi 112,7 13,6 32,4 6,3 165,0 Häme 141,7 17,3 40,1 7,9 207,0 Savo-Karjala 90,2 10,7 23,8 5,0 129,7 Keski-Suomi 55,2 6,7 16,3 3,1 81,3 Vaasa 90,4 10,7 25,8 5,0 131,9 Oulu 105,8 12,7 28,6 6,0 153,1 Lappi 54,5 6,6 12,4 3,1 76,6 Koko maa 1006,3 122,3 270,2 59,9 1458,7 Poistot suoritteen perusteella, ALV-osuudet Uusimaa 49,9 6,3 11,5 1,3 69,0 Turku 28,4 3,4 8,4 0,6 40,8 Kaakkois-Suomi 24,8 3,0 7,1 0,5 35,4 Häme 31,2 3,8 8,8 0,6 44,4 Savo-Karjala 19,8 2,4 5,2 0,4 27,8 Keski-Suomi 12,1 1,5 3,6 0,2 17,5 Vaasa 19,9 2,4 5,7 0,4 28,3 Oulu 23,3 2,8 6,3 0,5 32,8 Lappi 12,0 1,4 2,7 0,2 16,4 Koko maa 221,4 26,9 59,4 4,8 312,5

23 23 (29) Liitetaulukko 8 Korjaus-, huolto- ja rengaskustannukset Uusimaa 505,2 59,5 89,2 18,9 672,9 Turku 287,6 32,4 65,2 8,3 393,4 Kaakkois-Suomi 251,1 28,4 55,0 7,3 341,9 Häme 315,7 36,3 68,1 9,1 429,2 Savo-Karjala 200,8 22,5 40,4 5,8 269,6 Keski-Suomi 123,0 14,0 27,7 3,6 168,3 Vaasa 201,3 22,5 43,8 5,8 273,4 Oulu 235,7 26,6 48,6 6,9 317,9 Lappi 121,4 13,8 21,1 3,6 159,8 Koko maa 2241,7 256,1 459,2 69,5 3026,4 Korjaus-, huolto- ja rengaskustannukset ilman ALV:a Uusimaa 414,1 48,8 73,1 15,5 551,5 Turku 235,7 26,6 53,5 6,8 322,5 Kaakkois-Suomi 205,8 23,3 45,1 6,0 280,2 Häme 258,8 29,7 55,8 7,5 351,8 Savo-Karjala 164,6 18,4 33,1 4,8 221,0 Keski-Suomi 100,8 11,5 22,7 2,9 138,0 Vaasa 165,0 18,4 35,9 4,8 224,1 Oulu 193,2 21,8 39,8 5,7 260,6 Lappi 99,5 11,3 17,3 3,0 131,0 Koko maa 1837,5 209,9 376,4 57,0 2480,7 Korjaus-, huolto- ja rengaskustannukset, ALV-osuudet Uusimaa 91,1 10,7 16,1 3,4 121,3 Turku 51,9 5,8 11,8 1,5 70,9 Kaakkois-Suomi 45,3 5,1 9,9 1,3 61,6 Häme 56,9 6,5 12,3 1,6 77,4 Savo-Karjala 36,2 4,1 7,3 1,1 48,6 Keski-Suomi 22,2 2,5 5,0 0,6 30,4 Vaasa 36,3 4,1 7,9 1,1 49,3 Oulu 42,5 4,8 8,8 1,3 57,3 Lappi 21,9 2,5 3,8 0,7 28,8 Koko maa 404,2 46,2 82,8 12,5 545,7

24 24 (29) Liitetaulukko 9 Onnettomuuskustannukset yhteensä vähennettynä vakuutuskorvauksilla Uusimaa 500,5 42,6 49,3 14,7 607,1 Turku 281,3 23,9 36,7 5,1 347,1 Kaakkois-Suomi 241,3 20,5 30,5 4,3 296,6 Häme 306,7 26,1 38,3 5,5 376,6 Savo-Karjala 193,1 16,4 22,8 3,5 235,8 Keski-Suomi 117,8 10,0 15,2 2,1 145,1 Vaasa 194,3 16,5 24,5 3,5 238,7 Oulu 222,9 19,0 26,6 3,9 272,4 Lappi 113,0 9,6 11,6 1,9 136,2 Koko maa 2170,9 184,6 255,5 44,6 2655,6 Onnettomuuskustannusten taloudelliset erät Uusimaa 183,3 15,5 15,6 5,2 219,7 Turku 102,4 8,7 11,7 1,8 124,6 Kaakkois-Suomi 86,8 7,4 9,6 1,5 105,3 Häme 111,0 9,4 12,2 1,9 134,5 Savo-Karjala 69,5 5,9 7,3 1,2 83,9 Keski-Suomi 42,3 3,6 4,8 0,7 51,4 Vaasa 70,1 5,9 7,8 1,2 85,0 Oulu 79,3 6,7 8,4 1,4 95,8 Lappi 39,8 3,4 3,7 0,7 47,5 Koko maa 784,4 66,6 81,0 15,7 947,7 Onnettomuuskustannusten arvotuserät Uusimaa 459,2 39,0 43,9 14,3 556,4 Turku 258,2 21,9 32,6 5,0 317,8 Kaakkois-Suomi 221,7 18,8 27,1 4,2 271,8 Häme 281,6 23,9 34,0 5,4 345,0 Savo-Karjala 177,5 15,1 20,3 3,4 216,2 Keski-Suomi 108,3 9,2 13,5 2,0 133,0 Vaasa 178,4 15,2 21,7 3,4 218,8 Oulu 205,0 17,4 23,7 3,8 250,0 Lappi 104,0 8,8 10,3 1,9 125,1 Koko maa 1994,0 169,3 227,2 43,5 2434,0

25 25 (29) Onnettomuuskustannusten taloudelliset erät vähennettynä vakuutuskorvauksilla Uusimaa 41,3 3,6 5,5 0,3 54,2 Turku 23,1 2,0 4,1 0,1 29,9 Kaakkois-Suomi 19,6 1,7 3,4 0,1 23,1 Häme 25,0 2,2 4,3 0,1 31,1 Savo-Karjala 15,7 1,4 2,5 0,1 18,7 Keski-Suomi 9,5 0,8 1,7 0,0 11,0 Vaasa 15,8 1,4 2,7 0,1 19,2 Oulu 17,9 1,5 2,9 0,1 19,2 Lappi 9,0 0,8 1,3 0,0 8,6 Koko maa 176,9 15,3 28,3 1,0 215,0 Onnettomuuskustannukset, vakuutuskorvaukset milj. euro 2006 Uusimaa 142,0 12,0 10,2 4,9 169,0 Turku 79,3 6,7 7,6 1,7 95,3 Kaakkois-Suomi 67,2 5,7 6,3 1,4 80,6 Häme 86,0 7,2 7,9 1,8 103,0 Savo-Karjala 53,9 4,5 4,7 1,1 64,2 Keski-Suomi 32,7 2,8 3,1 0,7 39,3 Vaasa 54,3 4,6 5,0 1,1 65,1 Oulu 61,4 5,2 5,5 1,3 73,4 Lappi 30,8 2,6 2,4 0,6 36,4 Koko maa 607,5 51,2 52,7 14,7 726,1

26 26 (29) Liitetaulukko 10 Kiinteät poistot yhteensä milj. euro 2006 Uusimaa 314,6 32,1 74,5 17,8 439,1 Turku 170,8 23,2 53,1 8,6 255,7 Kaakkois-Suomi 119,4 13,3 29,9 5,5 168,1 Häme 199,1 23,8 55,0 9,6 287,5 Savo-Karjala 97,8 11,7 24,9 7,4 141,8 Keski-Suomi 62,5 7,4 15,6 2,9 88,3 Vaasa 114,9 17,0 35,4 5,4 172,8 Oulu 105,1 13,4 28,2 4,2 150,9 Lappi 43,5 7,2 13,0 3,4 67,1 Koko maa 1227,7 149,2 329,6 64,7 1771,2 Kiinteät poistot, ALV-osuudet milj. euro 2006 Uusimaa 56,7 5,8 13,4 1,3 77,3 Turku 30,8 4,2 9,6 0,6 45,2 Kaakkois-Suomi 21,5 2,4 5,4 0,4 29,7 Häme 35,9 4,3 9,9 0,7 50,8 Savo-Karjala 17,6 2,1 4,5 0,5 24,8 Keski-Suomi 11,3 1,3 2,8 0,2 15,6 Vaasa 20,7 3,1 6,4 0,4 30,6 Oulu 19,0 2,4 5,1 0,3 26,8 Lappi 7,8 1,3 2,3 0,2 11,7 Koko maa 221,4 26,9 59,4 4,8 312,5 Kiinteät poistot ilman ALV-osuuksia milj. euro 2006 Uusimaa 257,9 26,3 61,1 16,5 361,8 Turku 140,0 19,0 43,5 8,0 210,5 Kaakkois-Suomi 97,8 10,9 24,5 5,1 138,4 Häme 163,2 19,5 45,1 8,8 236,7 Savo-Karjala 80,2 9,6 20,4 6,8 117,0 Keski-Suomi 51,2 6,0 12,8 2,7 72,7 Vaasa 94,1 14,0 29,1 5,0 142,2 Oulu 86,2 11,0 23,1 3,9 124,1 Lappi 35,7 5,9 10,6 3,1 55,4 Koko maa 1006,3 122,3 270,2 59,9 1458,7

27 27 (29) Korot milj. euro 2006 Uusimaa 95,1 19,7 45,7 10,4 171,0 Turku 51,6 14,2 32,6 5,0 103,5 Kaakkois-Suomi 36,1 8,2 18,4 3,2 65,8 Häme 60,2 14,6 33,8 5,6 114,1 Savo-Karjala 29,6 7,2 15,3 4,3 56,3 Keski-Suomi 18,9 4,5 9,6 1,7 34,7 Vaasa 34,7 10,4 21,8 3,2 70,1 Oulu 31,8 8,2 17,3 2,4 59,7 Lappi 13,2 4,4 8,0 2,0 27,5 Koko maa 371,1 91,4 202,3 37,9 702,7 Säilytyskustannukset ja pysäköintimaksut Uusimaa 102,5 11,3 3,4 0,4 117,7 Turku 52,7 7,0 2,4 0,2 62,3 Kaakkois-Suomi 36,3 4,0 1,4 0,1 41,8 Häme 61,0 7,1 2,5 0,2 70,9 Savo-Karjala 29,5 3,4 1,1 0,2 34,2 Keski-Suomi 19,6 2,3 0,7 0,1 22,7 Vaasa 35,0 5,0 1,6 0,1 41,7 Oulu 31,3 3,8 1,3 0,1 36,4 Lappi 12,9 2,0 0,6 0,1 15,6 Koko maa 380,9 45,8 15,2 1,6 443,5

28 28 (29) Liitetaulukko 11 Moottoriajoneuvovero milj. euro 2006 Uusimaa 36,8 6,5 16,5 0,0 59,8 Turku 20,0 4,7 11,7 0,0 36,4 Kaakkois-Suomi 14,0 2,7 6,6 0,0 23,3 Häme 23,3 4,8 12,2 0,0 40,3 Savo-Karjala 11,5 2,4 5,5 0,0 19,3 Keski-Suomi 7,3 1,5 3,4 0,0 12,3 Vaasa 13,4 3,4 7,8 0,0 24,7 Oulu 12,3 2,7 6,2 0,0 21,2 Lappi 5,1 1,5 2,9 0,0 9,4 Koko maa 143,8 30,2 72,9 0,0 246,8 Ajoneuvovero milj. euro 2006 Uusimaa 72,3 6,7 0,0 0,0 79,0 Turku 39,2 4,8 0,0 0,0 44,1 Kaakkois-Suomi 27,4 2,8 0,0 0,0 30,2 Häme 45,7 5,0 0,0 0,0 50,7 Savo-Karjala 22,5 2,4 0,0 0,0 24,9 Keski-Suomi 14,3 1,5 0,0 0,0 15,9 Vaasa 26,4 3,6 0,0 0,0 29,9 Oulu 24,1 2,8 0,0 0,0 27,0 Lappi 10,0 1,5 0,0 0,0 11,5 Koko maa 281,9 31,2 0,0 0,0 313,2 Autovero Uusimaa 613,4 33,9 0,0 0,0 647,3 Turku 179,9 12,5 0,0 0,0 192,4 Kaakkois-Suomi 116,1 6,7 0,0 0,0 122,8 Häme 200,1 14,3 0,0 0,0 214,4 Savo-Karjala 78,3 5,5 0,0 0,0 83,8 Keski-Suomi 57,3 3,5 0,0 0,0 60,9 Vaasa 91,0 7,6 0,0 0,0 98,7 Oulu 89,1 5,7 0,0 0,0 94,8 Lappi 35,7 2,7 0,0 0,0 38,4 Koko maa 1460,9 92,5 0,0 0,0 1553,3

29 29 (29) Liitetaulukko 12 Liikenne- ja autovakuutusmaksut milj. euro 2006 Uusimaa 308,5 21,9 23,6 8,0 362,0 Turku 167,5 15,8 16,8 3,9 204,0 Kaakkois-Suomi 117,0 9,1 9,5 2,5 138,1 Häme 195,2 16,2 17,4 4,3 233,2 Savo-Karjala 95,9 8,0 7,9 3,3 115,1 Keski-Suomi 61,3 5,0 4,9 1,3 72,5 Vaasa 112,6 11,6 11,2 2,5 137,9 Oulu 103,1 9,1 8,9 1,9 123,0 Lappi 42,7 4,9 4,1 1,5 53,2 Koko maa 1203,8 101,5 104,4 29,2 1438,9 Liikenne- ja autovakuutusmaksujen vakuutusmaksuvero Uusimaa 55,6 3,9 4,3 1,4 65,3 Turku 30,2 2,8 3,0 0,7 36,8 Kaakkois-Suomi 21,1 1,6 1,7 0,4 24,9 Häme 35,2 2,9 3,1 0,8 42,0 Savo-Karjala 17,3 1,4 1,4 0,6 20,7 Keski-Suomi 11,0 0,9 0,9 0,2 13,1 Vaasa 20,3 2,1 2,0 0,4 24,9 Oulu 18,6 1,6 1,6 0,3 22,2 Lappi 7,7 0,9 0,7 0,3 9,6 Koko maa 217,1 18,3 18,8 5,3 259,5 Liikennevakuutusmaksun sairaanhoitovero Uusimaa 13,9 1,0 1,1 0,4 16,3 Turku 7,5 0,7 0,8 0,2 9,2 Kaakkois-Suomi 5,3 0,4 0,4 0,1 6,2 Häme 8,8 0,7 0,8 0,2 10,5 Savo-Karjala 4,3 0,4 0,4 0,1 5,2 Keski-Suomi 2,8 0,2 0,2 0,1 3,3 Vaasa 5,1 0,5 0,5 0,1 6,2 Oulu 4,6 0,4 0,4 0,1 5,5 Lappi 1,9 0,2 0,2 0,1 2,4 Koko maa 54,1 4,6 4,7 1,3 64,7

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 13.11.2012 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2011

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 13.11.2012 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2011 1 Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 13.11.2012 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2011 Tieliikenteen Tietokeskus on uudistanut vuosittain laadittavan tieliikenteen kustannusarvion koskemaan vuotta 2011.

Lisätiedot

Itä-Uusimaa. Varsinais-Suomi. Etelä-Karjala Etelä-Savo. Päijät-Häme Kanta-Häme. Pohjois-Karjala

Itä-Uusimaa. Varsinais-Suomi. Etelä-Karjala Etelä-Savo. Päijät-Häme Kanta-Häme. Pohjois-Karjala 1 (28) Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 9.4.2008 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2007 1. Tiedoston rakenne Tieliikenteen Tietokeskus on uudistanut vuosittain laadittavan tieliikenteen kustannusarvion

Lisätiedot

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 6.8.2013 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2012

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 6.8.2013 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2012 1 Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 6.8.2013 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2012 Tieliikenteen Tietokeskus on uudistanut vuosittain laadittavan tieliikenteen kustannusarvion koskemaan vuotta 2012.

Lisätiedot

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 2.8.2010 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2010

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 2.8.2010 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2010 1 Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 2.8.2010 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2010 Tieliikenteen Tietokeskus on uudistanut vuosittain laadittavan tieliikenteen kustannusarvion koskemaan vuotta 2010.

Lisätiedot

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 20.4.2010 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2009

Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 20.4.2010 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2009 1 Tieliikenteen Tietokeskus Harri Kallberg 20.4.2010 TIELIIKENTEEN KUSTANNUSARVIO 2009 Tieliikenteen Tietokeskus on uudistanut vuosittain laadittavan tieliikenteen kustannusarvion koskemaan vuotta 2009.

Lisätiedot

Ilmoittautuneet eri henkilöt maakunnittain 2012-2016 1. Opetuskieli. Tutkintokerta kevät 2016

Ilmoittautuneet eri henkilöt maakunnittain 2012-2016 1. Opetuskieli. Tutkintokerta kevät 2016 Ilmoittautuneet eri henkilöt maakunnittain 2012-2016 1 kevät 2016 Miehet Naiset Miehet Naiset Miehet Naiset Uusimaa 4968 6690 11658 593 753 1346 5561 7443 13004 Varsinais- 1333 1974 3307 104 104 208 1437

Lisätiedot

Tekesin ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen) sekä Finnveran lainat ja takaukset v. 2010-2014

Tekesin ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen) sekä Finnveran lainat ja takaukset v. 2010-2014 Tekesin ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen) sekä Finnveran lainat ja takaukset v. 2010-2014 Lähteet: Tekes, Pohjois-Savon ELY-keskus ja Finnvera 4.1.2016 Tekes:n ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen)

Lisätiedot

Työttömät* koulutusasteen mukaan ELY-keskuksittain

Työttömät* koulutusasteen mukaan ELY-keskuksittain Työttömät* koulutusasteen mukaan ELY-keskuksittain 2/12 215/12 Ekonomisti Heikki Taulu 45 4 35 25 Työttömien määrän suhteelliset muutokset koulutustason mukaan, koko maa Tutkijakoulutus 15 5 2/12 3/12

Lisätiedot

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet 1.9.2015 Nykytilan selvitys - liikenneonnettomuudet Taipalsaarella vuosina 2009 2013 poliisin tietoon tulleista

Lisätiedot

ALKUSANAT. Helsingissä joulukuussa Tielaitoksen keskushallinto Tiestötiedot

ALKUSANAT. Helsingissä joulukuussa Tielaitoksen keskushallinto Tiestötiedot .. 'F. - $ r -. : i'1 ' V. -en ALKUSANAT Hirvieläinonnettom uudet raportti täydentää Tielaitoksen vuosittaista Tieliikenneonnettomuudet yleisillä teillä julkaisua. Eläinonnettomuuksi kehitystä tarkastellaan

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Yleisimmät akavalaistutkinnot 2014/9 ja 2015/9 Ekonomisti Heikki Taulu Koko maa -1000 0 1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 8000 6271 678 6949 3597 798 4395 2848

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Yleisimmät akavalaistutkinnot 2014/6 ja 2015/6 Ekonomisti Heikki Taulu Koko maa 6255 696 6951 3602 860 4462 3621 482 4103 2632 340 2972 2289 306 2595 2103 460 2563

Lisätiedot

SATAKUNNAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA LÄHTÖKOHTIA: LIIKENNE, LIIKKUMINEN JA KULJETUKSET, LIIKENNEVERKOT SEUTUKUNTAKIERROS

SATAKUNNAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA LÄHTÖKOHTIA: LIIKENNE, LIIKKUMINEN JA KULJETUKSET, LIIKENNEVERKOT SEUTUKUNTAKIERROS SATAKUNNAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA LÄHTÖKOHTIA: LIIKENNE, LIIKKUMINEN JA KULJETUKSET, LIIKENNEVERKOT SEUTUKUNTAKIERROS Satakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelma LIIKENTEEN KYSYNTÄ LIIKKUMINEN Kulkutavat

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset

Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset Liikenneonnettomuuksien kehitys tienpitäjän mukaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto Tieliikenteessä kuoli ihmistä kesäkuussa Tieliikenteessä sattui kesäkuussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta.

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2014

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2014 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2014 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, ELYkeskuksen ja Pohjanmaan kauppakamarin omaan aineistoon. Toimialarakenne

Lisätiedot

Moottoriajoneuvokanta 2011

Moottoriajoneuvokanta 2011 Liikenne ja matkailu 2012 Moottoriajoneuvokanta 2011 Ajoneuvokanta kasvoi 3,9 prosenttia vuonna 2011 Ajoneuvorekisterissä oli vuoden 2011 päättyessä 5 539 322 ajoneuvoa, joista autoja oli 3 494 357. Autojen

Lisätiedot

Moottoriajoneuvokanta 2014

Moottoriajoneuvokanta 2014 Liikenne ja matkailu 2015 Moottoriajoneuvokanta 2014 Ajoneuvokanta kasvoi vuonna 2014 Ajoneuvorekisterissä oli vuoden 2014 päättyessä 6 014 610 ajoneuvoa, joista liikennekäytössä oli 5 043 523 ajoneuvoa.

Lisätiedot

Moottoriajoneuvokanta 2013

Moottoriajoneuvokanta 2013 Liikenne ja matkailu 2014 Moottoriajoneuvokanta 2013 Ajoneuvokanta kasvoi vuonna 2013 Ajoneuvorekisterissä oli vuoden 2013 päättyessä 5 862 216 ajoneuvoa, joista liikennekäytössä oli 4 993 740 ajoneuvoa.

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

Moottoriajoneuvokanta 2009

Moottoriajoneuvokanta 2009 Liikenne ja matkailu 2010 Moottoriajoneuvokanta 2009 Ajoneuvokanta kasvoi 3,6 prosenttia vuonna 2009 Ajoneuvorekisterissä oli vuoden 2009 päättyessä 5 128 067 ajoneuvoa, joista autoja oli 3 246 414. Autojen

Lisätiedot

9.9.2011. Eduskunta Liikenne- ja viestintävaliokunta Valtiovarainvaliokunnan liikennejaos ja verojaos HYVÄ TIE PAREMPI TALOUSKASVU JA TYÖLLISYYS

9.9.2011. Eduskunta Liikenne- ja viestintävaliokunta Valtiovarainvaliokunnan liikennejaos ja verojaos HYVÄ TIE PAREMPI TALOUSKASVU JA TYÖLLISYYS MOOTTORILIIKENTEEN KESKUSJÄRJESTÖ PL 50, Nuijamiestentie 7, 00401 Helsinki puh 020 7756 809 tai 040 570 9070 faksi 020 7756 819 sähköposti molike@taksiliitto.fi 9.9.2011 Eduskunta Liikenne- ja viestintävaliokunta

Lisätiedot

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIEKSAN KAUPUNKI Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi Selostus LUONNOS, joka päivitetään kaavan edistyessä

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015 Tieliikenneonnettomuudet v. - : KUNTA TAIPALSAARI 3.9.5 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina - tapahtui 59 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista

Lisätiedot

Toimintaympäristö. Koulutus ja tutkimus. 27.5.2013 Jukka Tapio

Toimintaympäristö. Koulutus ja tutkimus. 27.5.2013 Jukka Tapio Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Koulutus ja tutkimus Koulutusaste muuta maata selvästi korkeampi 2011 Diat 4 6 Tamperelaisista 15 vuotta täyttäneistä 73,6 % oli suorittanut jonkin asteisen tutkinnon,

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 483 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 560). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 102 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Katsaus liikenneturvallisuuskehitykseen Koko maa, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu. Petri Jääskeläinen Liikenneturva

Katsaus liikenneturvallisuuskehitykseen Koko maa, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu. Petri Jääskeläinen Liikenneturva Katsaus liikenneturvallisuuskehitykseen Koko maa, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu Petri Jääskeläinen Liikenneturva Liikenneonnettomuudet ja uhrit 215 257 kuollutta Pelastuslaitoksen tietoon tuli 835 vakavasti

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 494 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 99 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina Liikenne Hämeenlinnassa vuosina 2013-2017 Liikenne Hämeenlinnassa v. 2013-2017 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan * * * Loukkaantumiseen johtaneet (kpl) Vuosina 2013-2017 40 % kaikista

Lisätiedot

Tieliikenne-ennuste 2004-2040. Vuoden 2003 ennusteen tarkistaminen

Tieliikenne-ennuste 2004-2040. Vuoden 2003 ennusteen tarkistaminen Tieliikenne-ennuste 2004-2040 Vuoden 2003 ennusteen tarkistaminen Tieliikenne-ennuste 2004-2040 Vuoden 2003 ennusteen tarkistaminen Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 19/2005 Tiehallinto Helsinki 2005 Verkkojulkaisu

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015 Toimialarakenne kauppakamarialue 2012, yht. n. 110 000 työllistä 7 % 32 % 23 % 6 % Alkutuotanto Teollisuus Rakentaminen Kauppa Yksityiset

Lisätiedot

Tekniikan Alojen Foorumin (TAF) seminaari 28.1.2011. Pertti Porokari Uusi Insinööriliitto UIL ry

Tekniikan Alojen Foorumin (TAF) seminaari 28.1.2011. Pertti Porokari Uusi Insinööriliitto UIL ry Tekniikan Alojen Foorumin (TAF) seminaari 28.1.2011 Pertti Porokari Uusi Insinööriliitto UIL ry 24.1.2010 Insinöörikoulutukseen hyväksytyt ja insinööritutkinnon suorittaneet 1984-2009 Lähde: Tilastokeskuksen

Lisätiedot

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit Liikenne ja matkailu 0 Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit 0, huhtikuu Huhtikuussa 0 ensirekisteröitiin 4 05 uutta henkilöautoa Huhtikuussa 0 rekisteröitiin 5 uutta ajoneuvoa, joista autoja oli 4 60.

Lisätiedot

Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna Tiehallinnon tilastoja 2/2007

Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna Tiehallinnon tilastoja 2/2007 Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna 26 Tiehallinnon tilastoja 2/27 Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna 26 1 Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna 26 Tiehallinnon tilastoja 2/27 Tiehallinto

Lisätiedot

ENSIREKISTERÖINNIT Tammi-joulukuu Taulu 1. Kuukausittain. Ensirekisteröinnit. Autot. Kuukausi. yhteensä. yhteensä

ENSIREKISTERÖINNIT Tammi-joulukuu Taulu 1. Kuukausittain. Ensirekisteröinnit. Autot. Kuukausi. yhteensä. yhteensä Taulu 1. Kuukausittain Kuukausi Nelipyörät Mopot Moottorikelkat Traktorit Moottorityökoneeperävaunuperävaunut Matkailu- Puoli- Muut L7/L7e perävaunut Helmikuu 70 89 578 481 662 519 373 373 170 172 46 52

Lisätiedot

Tieliikenne-ennuste Vuoden 1998 ennusteen tarkistaminen

Tieliikenne-ennuste Vuoden 1998 ennusteen tarkistaminen Tieliikenne-ennuste 2002-2030 Vuoden 1998 ennusteen tarkistaminen 3 ESIPUHE Tilastokeskuksen uusi väestöennuste vuodelta 2001 eroaa alueellisesti melko paljon kolme vuotta aikaisemmin tehdystä ennusteesta.

Lisätiedot

AUTOALA SUOMESSA VUONNA Autoalan Tiedotuskeskuksen vuosittain julkaisema, autoalan perustietoja esittelevä kalvosarja

AUTOALA SUOMESSA VUONNA Autoalan Tiedotuskeskuksen vuosittain julkaisema, autoalan perustietoja esittelevä kalvosarja AUTOALA SUOMESSA VUONNA 2006 Autoalan Tiedotuskeskuksen vuosittain julkaisema, autoalan perustietoja esittelevä kalvosarja Järjestäytynyt autoala vuonna 2006 Autoalan Keskusliitolla oli vuoden lopussa

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE JANAKKALASSA. Onnettomuusanalyysia vuosista 2002-2011

LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE JANAKKALASSA. Onnettomuusanalyysia vuosista 2002-2011 LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE JANAKKALASSA Onnettomuusanalyysia vuosista - Janakkalan kunnan alueella tapahtuu vuosittain noin kaksikymmentä henkilövahinkoihin johtavaa liikenneonnettomuutta. Liikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma YHTEENVETO ONNETTOMUUSTARKASTELUISTA. Yhteenveto 1/5

Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma YHTEENVETO ONNETTOMUUSTARKASTELUISTA. Yhteenveto 1/5 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma YHTEENVETO ONNETTOMUUSTARKASTELUISTA Yhteenveto 1/5 Seudulla tapahtuu keskimäärin 46 henkilövahinko-onnettomuutta vuodessa (ka 2009-2013). Viimeisen

Lisätiedot

Uudenmaan ELY-keskuksen tervehdys

Uudenmaan ELY-keskuksen tervehdys Uudenmaan ELY-keskuksen tervehdys Yleisötilaisuus 23.10.2013 Mäntsälä Liikennejärjestelmäasiantuntija Päivi Ylipaavalniemi, Uudenmaan ELY-keskus 24.10.2013 Uudenmaan ELY-keskus Muodostettiin 1.1.2010 yhdistämällä

Lisätiedot

Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Aloitusseminaari 29.5.2013 LIIKENNEONNETTOMUUSANALYYSI Nykytila-analyysi: Tieliikenneonnettomuudet Poliisin tietoon tulleet onnettomuudet: iliitu-paikkatietoaineisto

Lisätiedot

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit Liikenne ja matkailu 05 Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit 05, helmikuu Helmikuussa 05 ensirekisteröitiin 7 989 uutta henkilöautoa Helmikuussa 05 rekisteröitiin 03 uutta ajoneuvoa, joista autoja oli

Lisätiedot

Asuinrakennukset vuoteen 2025 Uudistuotannon ja perusparantamisen tarve

Asuinrakennukset vuoteen 2025 Uudistuotannon ja perusparantamisen tarve Asuinrakennukset vuoteen 225 Uudistuotannon ja perusparantamisen tarve LIITERAPORTTI Uudisrakentamisen kuvatulosteet, Koko maa ja maakunnat Perusparantamisen taulukkotulosteet, Koko maa, maakunnat ja aravavuokratalot

Lisätiedot

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit Liikenne ja matkailu 05 Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit 05, kesäkuu Kesäkuussa 05 ensirekisteröitiin 8 976 uutta henkilöautoa Kesäkuussa 05 rekisteröitiin 5 97 uutta ajoneuvoa, joista autoja oli

Lisätiedot

Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 5/2019 HUOM! Hangossa tilastopohja on hyvin pieni, joten analyysit/tulkinnat ovat rajallisia. Tiivistelmä Onnettomuuskehitys yleisesti Hangon

Lisätiedot

AUTOALA SUOMESSA VUONNA Autoalan Tiedotuskeskuksen vuosittain julkaisema, autoalan perustietoja esittelevä kalvosarja

AUTOALA SUOMESSA VUONNA Autoalan Tiedotuskeskuksen vuosittain julkaisema, autoalan perustietoja esittelevä kalvosarja AUTOALA SUOMESSA VUONNA 2007 Autoalan Tiedotuskeskuksen vuosittain julkaisema, autoalan perustietoja esittelevä kalvosarja Järjestäytynyt autoala vuonna 2007 Autoalan Keskusliitolla oli vuoden lopussa

Lisätiedot

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit

Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit Liikenne ja matkailu 05 Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit 05, tammikuu Tammikuussa 05 ensirekisteröitiin 0 67 uutta henkilöautoa Tammikuussa 05 rekisteröitiin 4 53 uutta ajoneuvoa, joista autoja oli

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto, elokuu Tieliikenteessä kuoli ihmistä elokuussa Tieliikenteessä sattui elokuussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta.

Lisätiedot

Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna Tiehallinnon tilastoja 4/2006

Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna Tiehallinnon tilastoja 4/2006 Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna 25 Tiehallinnon tilastoja 4/26 Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna 25 1 Hirvieläinonnettomuudet maanteillä vuonna 25 Tiehallinnon tilastoja 4/26 Tiehallinto

Lisätiedot

Oulun seutu kasvaa, liikenne kasvaa

Oulun seutu kasvaa, liikenne kasvaa Liikenteen kasvu ja liikenneturvallisuus Kasvun hillinnän mahdollisuudet Oulun seudulla (OULULIIKA) Kati Kiiskilä Tiehallinto kati.kiiskila@tiehallinto.fi Tuomo Vesajoki Insinööritoimisto Liidea Oy tuomo.vesajoki@liidea.fi

Lisätiedot

Lapinjärven liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Lapinjärven liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Lapinjärven liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 29.5.2018 Yhteenveto Lapinjärven kunnan alueella tapahtuu vuosittain keskimäärin seitsemän henkilövahinkoon johtavaa ja kymmenen omaisuusvahinkoon

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, Työ- ja elinkeinoministeriön ja ETLAn sekä Pohjanmaan kauppakamarin omaan

Lisätiedot

Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan liikenneturvallisuussuunnitelmat

Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan liikenneturvallisuussuunnitelmat 7.2.2018 Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan liikenneturvallisuussuunnitelmat Onnettomuustarkastelut Yhteenveto onnettomuustarkasteluista Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien alueella tapahtuu vuosittain

Lisätiedot

Liikenneväylät kuluttavat

Liikenneväylät kuluttavat Liikenneväylät kuluttavat Suuri osa liikenteen aiheuttamasta luonnonvarojen kulutuksesta johtuu liikenneväylistä ja muusta infrastruktuurista. Tie- ja rautatieliikenteessä teiden ja ratojen rakentamisen

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa vuosina 2012-2016 Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa v. 2012-2016 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 39 % kaikista onnettomuuksista tapahtui

Lisätiedot

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Onnettomuustarkasteluja 2/2013

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Onnettomuustarkasteluja 2/2013 Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat Onnettomuustarkasteluja 2/2013 Kalvosarjan sisältö Yleinen onnettomuuskehitys Lähde: Tilastokeskus Onnettomuuksien osalliset Lähteet: Tilastokeskus

Lisätiedot

Liikenneverotus. Maa- ja metsätalousvaliokunta, EU:n liikenteen vaihtoehtoisten polttoaineiden toiminta suunnitelma

Liikenneverotus. Maa- ja metsätalousvaliokunta, EU:n liikenteen vaihtoehtoisten polttoaineiden toiminta suunnitelma Liikenneverotus Maa- ja metsätalousvaliokunta, EU:n liikenteen vaihtoehtoisten polttoaineiden toiminta suunnitelma 7.12.2017 Leo Parkkonen Liikenteen verotus Kokonaisuutena verotuksen painopistettä on

Lisätiedot

Laittoman ja tullivapaan rajatuonnin vaikutus Itä-Suomen huoltoasemaverkostoon. Pellervon taloustutkimus Paula Horne, Jyri Hietala, Anna-Kaisa Rämö

Laittoman ja tullivapaan rajatuonnin vaikutus Itä-Suomen huoltoasemaverkostoon. Pellervon taloustutkimus Paula Horne, Jyri Hietala, Anna-Kaisa Rämö Laittoman ja tullivapaan rajatuonnin vaikutus Itä-Suomen huoltoasemaverkostoon Pellervon taloustutkimus Paula Horne, Jyri Hietala, Anna-Kaisa Rämö Yleistä selvityksestä Tässä esityksessä kuvataan hankkeen

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 4/07 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Nopeudet ja niiden hallinta -workshop. Miten nopeuksiin vaikutetaan? Nopeusrajoitusohjeet

Nopeudet ja niiden hallinta -workshop. Miten nopeuksiin vaikutetaan? Nopeusrajoitusohjeet Nopeudet ja niiden hallinta -workshop Miten nopeuksiin vaikutetaan? Nopeusrajoitusohjeet Ohjaavia säädöksiä Tieliikennelaki: (25, ote) Nopeusrajoitukset. Liikenneministeriö voi antaa määräyksiä yleisestä

Lisätiedot

Pukkilan liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Pukkilan liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Pukkilan liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 29.5.2018 HUOM! Pukkilassa tilastopohja on hyvin pieni, joten analyyseja pitää tulkita hyvin varoen. Yhteenveto Pukkilan kunnan alueella

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulukoulutus 2012

Ammattikorkeakoulukoulutus 2012 Koulutus 2012 Ammattikorkeakoulukoulutus 2012 Ammattikorkeakouluopiskelijat Ammattikorkeakouluissa 139 900 opiskelijaa vuonna 2012 Tilastokeskuksen mukaan jen tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeli

Lisätiedot

Korkeakoulutuksen ja osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden kilpailukyvyn keskeisin tekijä Tausta-aineisto

Korkeakoulutuksen ja osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden kilpailukyvyn keskeisin tekijä Tausta-aineisto Korkeakoulutuksen ja osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden kilpailukyvyn keskeisin tekijä Tausta-aineisto Työllisten insinöörien ja arkkitehtien määrä Turussa ja muissa suurimmissa kaupungeissa Suomessa

Lisätiedot

Kainuu tilastoina 2013. Kuva: Samu Puuronen

Kainuu tilastoina 2013. Kuva: Samu Puuronen Kainuu tilastoina 2013 Kuva: Samu Puuronen KAINUUN OSUUS KOKO MAASTA Kainuun maakuntaprofiili Metsämaata Pinta-ala Teitä Alkutuotanto Kesämökit Työttömät Yli 64-vuotiaat Tilojen lukumäärä Väkiluku Tutkinnon

Lisätiedot

Hoitoonpääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Psykiatrian alan tilanne 31.8.2010. Psykiatria: sairaanhoitopiirit 31.8.2010 1

Hoitoonpääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Psykiatrian alan tilanne 31.8.2010. Psykiatria: sairaanhoitopiirit 31.8.2010 1 Hoitoonpääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Psykiatrian alan tilanne 31.8.2010 Psykiatria: sairaanhoitopiirit 31.8.2010 1 Aikuis-, nuoriso- ja lastenpsykiatrian erikoisaloilla hoitoa odottaneiden lukumäärä

Lisätiedot

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet Julkaistu helmikuussa 2017 Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2005-2016...

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi, Analyysi tutkijalautakuntien kuolemaan johtaneista onnettomuuksista Etelä-Kymenlaakson alueella 2004 2013, onnettomuuskustannukset

Lisätiedot

Kansallinen energia- ja ilmastostrategia Verotuksellisia näkökohtia Leo Parkkonen Eduskunnan valtiovarainvaliokunta

Kansallinen energia- ja ilmastostrategia Verotuksellisia näkökohtia Leo Parkkonen Eduskunnan valtiovarainvaliokunta Kansallinen energia- ja ilmastostrategia Verotuksellisia näkökohtia 10.02.2017 Leo Parkkonen Eduskunnan valtiovarainvaliokunta Esityksen rakenne Nykyisen energia- ja liikenneverotuksen rakenne, tasot ja

Lisätiedot

;:, ::..:. k, i : I..d.

;:, ::..:. k, i : I..d. ;:, I. :. & k,. v ::..:.. -. i : --.--.. I I..d. a 'VP TIEHALU NIO Kirjasto ALKUSANAT Hirvieläinonnettomuudet raportti täydentää Tiehallinnon vuosittaista Tiellikenneonnettomuudet yleisillä teillä julkaisua.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 21 tapahtui 12 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 29 luku oli 16). Onnettomuuksista johti kuolemaan ja 2 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Hakijoiden maakunnat, kevät 2015 %-osuus Oulun ammattikorkeakoulun kaikista hakijoista

Hakijoiden maakunnat, kevät 2015 %-osuus Oulun ammattikorkeakoulun kaikista hakijoista %-osuus Oulun ammattikorkeakoulun kaikista hakijoista Tilastotietojen lähteenä Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen. Koko Oamkia koskevien prosenttiosuuksien perustana on kokonaishakijamäärä 12 409.

Lisätiedot

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012*

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012* Palkansaajien työmatkatapaturmat 28-212 (aiemman analyysin päivitys) 16.1.213 TVL/AH Analyysin aineistona on kaikki palkansaajille lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta korvatut työmatkatapaturmat. Vapaaehtoisesti

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 1/2010 1(12) 2.2.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Toimiala- ja tilastokatsaus toukokuu 2011

Toimiala- ja tilastokatsaus toukokuu 2011 Toimiala- ja tilastokatsaus toukokuu 2011 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, Työ- ja elinkeinoministeriön ja ETLAn sekä Pohjanmaan kauppakamarin omaan aineistoon. Toimialarakenne

Lisätiedot

Luumäen onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Luumäen onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Luumäen onnettomuusyhteenveto 2012-2016 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 2012-2016 Aineisto perustuu poliisin tietoon

Lisätiedot

Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)

Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3) Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3) 18.12.2012 Maakunnat (NUTS3) 1.1.2012 Yhteensä 18 (+1) maakuntaa 01 Uusimaa 02 Varsinais-Suomi 04 Satakunta 05 Kanta-Häme 06 Pirkanmaa 07 Päijät-Häme

Lisätiedot

Iitin liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT

Iitin liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT Iitin liikenneturvallisuussuunnitelma 2017 ONNETTOMUUSANALYYSIT Sisältö Onnettomuuskehitys ja uhrit (Tilastokeskus) Onnettomuusluokat ja -tyypit (Onnettomuusrekisteri) Vakuutusyhtiöiden liikennevakuutustilasto

Lisätiedot

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 ESIPUHE Liikenneonnettomuudet Vantaalla 2014 -selvityksen tieliikenneonnettomuuksien tiedot perustuvat iliitu-ohjelmistoon sekä Tilastokeskuksen tilastoihin ja onnettomuusselostuksiin.

Lisätiedot

Työryhmän esitys Suomen maaliikenteen runkoväyliksi

Työryhmän esitys Suomen maaliikenteen runkoväyliksi Työryhmän esitys Suomen maaliikenteen runkoväyliksi Taustaa LVM:n työryhmän raportti 38/2003 Valtakunnallisesti merkittävät liikenneverkot ja terminaalit. Lausuntokierros. 20.2.200 työryhmä määrittämään

Lisätiedot

Hirvieläinonnettomuudet yleisillä teillä vuonna Tiehallinnon tilastoja 4/2005

Hirvieläinonnettomuudet yleisillä teillä vuonna Tiehallinnon tilastoja 4/2005 Hirvieläinonnettomuudet yleisillä teillä vuonna 24 Tiehallinnon tilastoja 4/25 Julkaisun nimi 1 Hirvieläinonnettomuudet yleisillä teillä vuonna 24 Tiehallinnon tilastoja 4/25 Tiehallinto Helsinki 25 2

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2008-2012 tapahtui 815 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 163 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyt lievässä kasvussa tammi joulukuussa 2009

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyt lievässä kasvussa tammi joulukuussa 2009 Oikeus 2010 Velkajärjestelyt 2009, 4. vuosineljännes Yksityishenkilöiden velkajärjestelyt lievässä kasvussa tammi joulukuussa 2009 Vuoden 2009 aikana jätettiin käräjäoikeuksiin 2 922 yksityishenkilöiden

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot

Valtioneuvoston periaatepäätös liikenneturvallisuudesta

Valtioneuvoston periaatepäätös liikenneturvallisuudesta Valtioneuvoston periaatepäätös liikenneturvallisuudesta ja sen seuranta Riikka Rajamäki 14.11.2017 Tampere Liikenneturvallisuustyön hyvät käytännöt kaikkien käyttöön -seminaari Vastuullinen liikenne. Rohkeasti

Lisätiedot

Ysiväylä (valtatie 9, E63) Turun, Hämeen, Keski-Suomen ja Savo-Karjalan tiepiirien näkökulmasta

Ysiväylä (valtatie 9, E63) Turun, Hämeen, Keski-Suomen ja Savo-Karjalan tiepiirien näkökulmasta 1 Ysiväylä kansallinen kehityskäytävä -seminaari Helsinki 23.3.2006 Ysiväylä (valtatie 9, E63) Turun, Hämeen, Keski-Suomen ja Savo-Karjalan tiepiirien näkökulmasta Tiejohtaja Mauri Pukkila Tiehallinto

Lisätiedot

Tieliikenteen ajokustannusten yksikköarvot 2005

Tieliikenteen ajokustannusten yksikköarvot 2005 Tieliikenteen ajokustannusten yksikköarvot 2005 Julkaisun nimi 1 Tieliikenteen ajokustannusten yksikköarvot 2005 Suunnitteluvaiheen ohjaus Tiehallinto Helsinki 2005 Kannen kuva: JT-Con. ISBN 951-803-606-3

Lisätiedot

2.2 Liikenneonnettomuudet. 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi

2.2 Liikenneonnettomuudet. 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven LIIKENNETURVALLISUUDEN NYKYTILA 17 2.2 Liikenneonnettomuudet 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi Tietoja liikenneonnettomuuksista

Lisätiedot

Yliopistokoulutus 2013

Yliopistokoulutus 2013 Koulutus 014 Yliopistokoulutus 013 Yliopistoopiskelijat Yliopistoissa 167 00 opiskelijaa vuonna 013 Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan yliopistojen tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli 167 00

Lisätiedot

VALT-ENNAKKORAPORTTI I/15, tammi-huhtikuu 2015 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet

VALT-ENNAKKORAPORTTI I/15, tammi-huhtikuu 2015 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet LIIKENNEVAKUUTUSKESKUS Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunta VALT 18.5.2015 VALT-ENNAKKORAPORTTI I/15, tammi-huhtikuu 2015 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet Aineisto Raportin aineistona

Lisätiedot

Tieliikenteen ajokustannusten yksikköarvojen määrittäminen

Tieliikenteen ajokustannusten yksikköarvojen määrittäminen Juha Tervonen, Jukka Ristikartano, Mira-Maria Penttinen Tieliikenteen ajokustannusten yksikköarvojen määrittäminen Taustaraportti 2005 Sisäisiä julkaisuja 48/2005 Julkaisun nimi 1 Juha Tervonen, Jukka

Lisätiedot

Perusopetuksen opetusryhmäkoko 2013

Perusopetuksen opetusryhmäkoko 2013 Perusopetuksen opetusryhmäkoko 2013 Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtionavustusta opetusryhmien pienentämiseksi vuodesta 2010 lähtien. Vuosina 2013 ja 2014 myönnettävä summa on kasvanut

Lisätiedot

Moottoriajoneuvokanta 2017

Moottoriajoneuvokanta 2017 Liikenne ja matkailu 2018 Moottoriajoneuvokanta 2017 Ajoneuvokanta kasvoi vuonna 2017 Ajoneuvorekisterissä oli vuoden 2017 päättyessä 6 474 783 ajoneuvoa, joista liikennekäytössä oli 5 045 365 ajoneuvoa.

Lisätiedot

Moottoriajoneuvokanta 2015

Moottoriajoneuvokanta 2015 Liikenne ja matkailu 2016 Moottoriajoneuvokanta 2015 Ajoneuvokanta kasvoi vuonna 2015 Ajoneuvorekisterissä oli vuoden 2015 päättyessä 6 152 680 ajoneuvoa, joista liikennekäytössä oli 5 066 119 ajoneuvoa.

Lisätiedot

Maakuntien soten ja pelastustoimen rahoituslaskelmat

Maakuntien soten ja pelastustoimen rahoituslaskelmat Maakuntien soten ja pelastustoimen rahoituslaskelmat Sosiaali ja terveysvaliokunnan infotilaisuus 8.3.2017 Antti Väisänen, STM 1 8.3.2017 Maakuntien rahoitus 1 (1/2) Valtio rahoittaa maakuntien toiminnan.

Lisätiedot

Moottoriajoneuvokanta 2016

Moottoriajoneuvokanta 2016 Liikenne ja matkailu 2017 Moottoriajoneuvokanta 2016 Ajoneuvokanta kasvoi vuonna 2016 Ajoneuvorekisterissä oli vuoden 2016 päättyessä 6 316 531 ajoneuvoa, joista liikennekäytössä oli 4 996 194 ajoneuvoa.

Lisätiedot

Myrskylän liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Myrskylän liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Myrskylän liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 29.5.2018 HUOM! Myrskylässä tilastopohja on hyvin pieni, joten analyyseja pitää tulkita varoen. Yhteenveto Myrskylän kunnan alueella tapahtuu

Lisätiedot

Ajoneuvoveron muutokset 2011. Palveluesimies Heli Tanninen 29.9.2011

Ajoneuvoveron muutokset 2011. Palveluesimies Heli Tanninen 29.9.2011 Ajoneuvoveron muutokset 2011 Palveluesimies Heli Tanninen 29.9.2011 Sisältö: Suomen päästövähennystavoitteet Perusveromuutos 2010 Energiaverouudistus Käyttövoimaveromuutos 1.1.2012 Käyttövoimaverotasojen

Lisätiedot

Kuluttajien mielialat ja kulutuksen muutokset-seminaari Helsinki 26.11.2009 UUSIMAALAINEN KULUTTAJANA

Kuluttajien mielialat ja kulutuksen muutokset-seminaari Helsinki 26.11.2009 UUSIMAALAINEN KULUTTAJANA Kuluttajien mielialat ja kulutuksen muutokset-seminaari Helsinki 26.11.9 UUSIMAALAINEN KULUTTAJANA 26.11.9 Kuluttajabarometri Puhelinhaastattelututkimus Kuluttajien taloudelliset mielialat, odotukset ja

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2015

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2015 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2015 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2015 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille, joiden sähköpostiosoite

Lisätiedot