Läsnä Ilmo Törmä puheenjohtaja. Pöytäkirja on tarkastettu kunnantalolla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Läsnä Ilmo Törmä puheenjohtaja. Pöytäkirja on tarkastettu kunnantalolla 26.11.2013"

Transkriptio

1 VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 5/2013 Aika Maanantai klo Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Ilmo Törmä puheenjohtaja Esa Pukkila varapj. Rauni Virtanen jäsen Anne Aho jäsen Arto Papunen varajäsen Poissa Anne-Marie Viitala jäsen Juha Rinne jäsen Johanna Välimäki jäsen Muut saapuvilla olleet Sirpa Ala-Rämi Maria Laaksoharju esittelijä esittelijä Pöytäkirja tarkastettu Pöytäkirja on tarkastettu kunnantalolla Nähtävänä olo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Karvian kunnantalolla

2 SISÄLLYSLUETTELO: KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3 VUODEN URHEILIJAN VALINTA 4 VUODEN KUNTOILIJAN VALINTA 5 STIPENDIT NUORILLE URHEILIJOILLE 6 LIIKUNTASIHTEERIN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET 7 HAKEMUS VUODEN 2014 SATAKUNTAPÄIVÄKSI 8 NUORISOSIHTEERIN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET ILMOITUSASIAT 10 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT 10 OIKAISUVAATIMUS 10

3 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Vltk 48 Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN Vltk 49 Vapaa-ajanlautakunnan pöytäkirjan tarkastaminen tapahtuu seuraavana toisena arkipäivänä klo kunnantalolla. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Rauni Virtanen ja Anne Aho.

4 VUODEN URHEILIJAN VALINTA Vltk 50 Vapaa-ajanlautakunnan tehtävänä on vuosittain valita Vuoden urheilija, jonka Ylä-Satakunnan sanomalehti Oy palkitsee. Vuoden urheilijaksi voi tulla valituksi vain kerran ja nimeämisen perusteena on urheilijan urheilumenestys, hyvät ja raittiit elämäntavat, hyviin tapoihin esimerkillään osoittava, Karvian kunnassa asuva ja 15-vuotta täyttänyt henkilö. Vuoden urheilijoita on valittu vuodesta 1959 lähtien. Karvian liikuntatoimi on perinteiseen tapaan pyytänyt Karvian Kirin jaostoilta esityksiä perusteluineen sekä urheilijan että kuntoilijan nimeämiseksi. Ehdokaslistaa tullaan täydentämään aina kokouspäivään asti. Liikuntasihteerin päätösesitys: Lautakunta keskustelee vuoden urheilijaehdokkaista ja nimeää vuoden urheilijan Lautakunta valitsi vuoden urheilijaksi painonnostoa harrastavan Roni Peltosen. Ronin toistaiseksi paras saavutus on 17-vuotiaiden SM-pronssi Alavudelta Saman vuoden heinäkuussa Roni pääsi Puolaan painonnostoleirille, jossa hän sai lisää intoa harjoitteluun. Marraskuun alussa Roni teki 15-vuotiaiden SM-ennätykset, tempauksessa meni 95 kg ja työnnössä 130 kg. Ronia valmentaa Janne Kanerva ja hänen tavoitteena on voittaa 17-vuotiaiden SM-kisat ja päästä edustajaksi nuoren EMkisoihin 2014.

5 VUODEN KUNTOILIJAN VALINTA Vltk 51 Vuodesta 1991 vuoden urheilijan rinnalle on valittu vuoden kuntoilija, joka tunnetaan paikkakunnalla aktiivisena liikunnan harrastajana. Kuntoilijaksi valittu on liikkuva esimerkki muille kuntalaisille omaehtoisesta terveyden sekä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin vaalimisesta. Vuoden kuntoilija liikkuu ja kuntoilee omaksi ilokseen, eikä hänellä ole kilpailullisia tavoitteita. Liikuntasihteerin päätösesitys: Lautakunta nimeää vuoden kuntoilijan 2013 ja luovuttaa hänelle palkinnoksi lahjakortin urheiluasun hankintaa varten. Lautakunta keskusteli ehdokkaista ja päätti yksimielisesti valita Vuoden kuntoilijaksi Pekka Hakkaraisen. Hän on tilastojen mukaan yksi aktiivisimmista kuntosalin käyttäjistä. Vuodesta 2010 lähtien Pekka on harjoitellut kuntosalissa ahkerasti 2-3 kertaa viikossa. Lonkkaleikkauksenkin kokenut kuntalainen tietää, että kuntosaliharjoittelu pitää hänet terveenä ja kävelykunnossa.

6 STIPENDIT NUORILLE URHEILIJOILLE Vltk 52 Kunnan liikuntatoimi on palkinnut Karvian Kirin jaostojen esityksestä eri urheilulajeissa ansioituneet ja aktiiviset alle 16-vuotiaat nuoret. Kirin jaostoille on annettu aikaa tehdä esityksiään aina kokouspäivään edeltävään iltaan asti, joten liikuntasihteeri antaa palkitsemis- ja jakoesityksen illan kokouksessa. Liikuntasihteerin päätösesitys: Lautakunta päättää hyväksyä liikuntasihteerin esityksen stipendien jaosta Hyväksyttiin päätösesityksen mukaan. Stipendin itsenäisyyspäivänä saavat (Lentopallo) Jaakko Lammintausta, Sanna Lepola, Kimi Ala-Kantti, Juho-Ville Koskinen, Niko Pihlaja, Julia Pihala, Aaro Kivimäki, Jenna Hakamäki, (Hiihto) Mikko Käkelä, Marika Köykkä, Iita Alatalo, Lassi Hakola, Niko Mustakoski, (Voimistelu) Arttu Alkkiomäki, Heidi Mäki-Kulmala, Milla Väliaho, Aada Mustajärvi, Aada Laitinen, Juulia Hietaluoma, Katriina Mattila, (Yleisurheilu) Viivi Lastula, Venla Lastula, Juho Syrjäläinen, (Salibandy) Ville Hautaluoma ja Vili Alakoski.

7 LIIKUNTASIHTEERIN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Vltk 53 Liikuntasihteeri on tehnyt seuraavat viranhaltijapäätökset koskien liikuntatoimen kohdeavustuksia ja työntekijöitä. Viranhaltijapäätökset tehdään kirjallisesti ja niistä on pidettävä kirjaa. - päätös Pirkko Heiniluoma palkallinen työloma - päätös Voitto Raita-aho ylityön korvaaminen vapaana - päätös Karviankylän kyläseura, Kuutomahiihdon organisointi päätös Kirin lentopallojaosto, koulutustuki päätös Kirin voimistelujaosto, koulutus- ja valmennustuki päätös Karvian Hevosharrastajat ry, agilityvälineiden hankinta 1200 Liikuntasihteerin päätösesitys: Lautakunta merkitsee liikuntasihteeri Sirpa Ala-Rämin viranhaltijapäätökset tiedokseen saatetuksi ja päättää, ettei lautakunta käytä Kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeuttaan. Hyväksyttiin päätösesityksen mukaan.

8 HAKEMUS VUODEN 2014 SATAKUNTAPÄIVÄKSI Vltk 54 Liikuntasihteeri on Karvian kunnan puolesta laatinut ja lähettänyt hakemuksen määräaikaan mennessä Satakuntaliittoon, jossa se esittää, että vuoden 2014 Satakuntapäiväksi valitaan Torron harrastekeskuksen koko perheen elämys- ja kokemuspäivä. Willi Wekara festarit on uusi konsepti, josta aiotaan tehdä perinne. Tavoitteena Willi Wekara festarin tavoite on tuoda piskuisen pitäjän Karvian elinvoimaisuus, yhteisöllisyys ja vahvuudet esille, sillä kolmen maakunnan puristuksessa karvialaiset ovat saaneet luonteeseensa erityisominaisuuksia, joista kuntalaiset tunnistetaan. Rohkeutta, uhoa, luovuutta, sinnikkyyttä, jääräpäisyyttä ja kateutta, joista viimeisimmät ovat vahvinta satakuntalaisuutta. Kateuden kuntalaiset ovat kääntäneet positiiviseksi talkootyöksi. Mitä kuntaan ei ole suotu tai mihin ei ole taloudellisia mahdollisuuksia, se rakennetaan yhteis-tuumin talkoilla. Tästä on viimeisin osoitus kuluvan vuoden vaihteessa valmistuva Torron harrastekeskus, mikä on 16 paikallisen yhdistyksen talkootyön näyte. Lähes kolme vuotta kestänyt rakennusprojekti harrastepaikkoineen on vaatinut kaikkiaan talkootuntia. Meissä kaikissa kuntalaisissa asuu willi karvialainen joka tarvittaessa pistää itsensä likoon ja heittäytyy eri rooleihin kunnan hyväksi. Kunnan itsenäisyys, sen kehittäminen ja lähipalvelut koetaan niin arvokkaana, niihin halutaan vaikuttaa ja olla osallisena. Rakennusprojekti on lisännyt ryhmähenkeä, vahvaa yhteenkuuluvuutta ja yhteisöllisyyttä. Willi Wekara festivaali on myös kunnianosoitus paikallisille järjestöille ja yhteisöille, joita kunnassa on lähes sata. Määräaikaan mennessä Satakuntaliittoon on tullut viisi hyvää hakemusta, joista maakuntahallitus valitsee kokouksessaan yhden Satakuntapäivän toteuttajaksi. Valitun tapahtuman kehittämiseen ja tuottamiseen Satakuntaliitto myöntää euron kerta-avustuksen. Tapahtuman järjestelyjä voidaan täydentää ja tarkistaa myöhemmin. Liikuntasihteerin päätösesitys: Lautakunta keskustelee liikuntasihteerin laatimasta hakemuksesta sekä hyväksyy alustavan suunnitelman Willi Wekara festivaalin järjestämisestä, mikä toimii samalla Torron harrastekeskuksen käyttöönotto ja vihkiäistapahtumana. Maakuntahallitus valitsi vuoden Satakuntapäiväksi Luvian kunnan meripäivät. Lautakunta päätti järjestää Torron vihkiäiset omalla tavallaan yhdistysten kanssa kesäkuussa 2014.

9 NUORISOSIHTEERIN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Vltk 55 Nuorisotoimen vastuualueelta on haettu kohdeavustusta seuraavasti: -Karvian 4H-yhdistys ry. 500 syyskauden kerho- ja retkitoimintaan -Karvian Teatteriyhdistys ry. Willin Kansan viikon järjestysmiespalveluista ja itsepäisyyspatikoinnin toimitsijatehtävistä klo yhteensä 600 Nuorisosihteeri on myöntänyt Karvian 4H-yhdistykselle 500 syyskauden kerho- ja retkitoimintakuluihin ja Karvian Teatteriyhdistykselle 600 Willin Kansan viikon toimitsijatehtävistä. Nuorisosihteerin päätösesitys: Lautakunta päättää merkitä nuorisotoimen kohdeavustusten jaon tiedokseen saatetuksi.lautakunta päättää, ettei käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeuttaan. Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti

10 ILMOITUSASIAT Vltk 56 Liikuntasihteeri muistutti lautakunnan jäseniä, että ravintoterapeutti Roope Mäkelän ravintoluennoista klo ja 18.00, jotka järjestetään Karviasalissa Edelleen Karviasalissa järjestetään maanantaina klo luontomatkailun loppuseminaari, johon ovat kaikki lautakunnan jäsenet tervetulleita MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Vltk 57 Päätettiin ilmoittaa kunnanhallitukselle vapaa-aikatoimen arkisto- vastaavat. Maria Laaksoharju (nuoriso-, kulttuuri-, museo- ja kotiseutuarkisto) ja Sirpa Ala-Rämi (liikunta- ja raittiustoimi). Vapaa-aikatoimen avustukset julistetaan haettavaksi mennessä. Kyrönkankaan Pelimannipäivää kulttuuritoimi tukee 500 euron kohdeavustuksella. OIKAISUVAATIMUS Vltk 58 Pöytäkirjasta annettaviin otteisiin liitetään oikaisuvaatimusohje ja valitusosoitus kuntalain mukaisesti.