B-CURE LASER SPORT Käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "B-CURE LASER SPORT Käyttöohjeet"

Transkriptio

1 Page 1 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 1 B-CURE LASER SPORT Käyttöohjeet ONNITTELUT. Olet hankkinut parhaan kannettavan soft laser-hoitolaitteen maailmassa. Voit nyt alkaa hyödyntää tehokasta ja edistyksellistä terapiaa missä ja milloin vain tarvitset sitä. Luethan seuraavat ohjeet ja hoitosuositukset ennen käytön aloittamista. Osa A: Käyttöohjeet 1. Laitteen osat 2. Paristojen lataaminen 3. Laitteen käynnistys 4. Hoidon lopetus ja laitteen sulkeminen 5. Laitteen näyttö ja ilmoitukset 6. Hoitoaikasuositukset 7. Hoitoalueet 8. Parhaan hoitotuloksen saavuttaminen 9. Turvaohjeet 10. Laitteen puhdistaminen Osa B: Laserin parantava vaikutus 1. Mitä on pehmeä laser (soft laser LLLT)? 2. B-Cure Laser- ratkaisu kipujen ja urheiluvammojen hoitoon 3. Miten B-Cure Laser parantaa 4. Kliinisten tutkimusten tuloksia 5. Tutkimuksia ja artikkeleita laserin vaikutuksesta urheiluvammoihin 6. Ammattilaisten suosituksia 7. Tekniset tiedot ja takuu

2 Page 2 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 2 Osa A: B-Cure Laser Sport käyttöohjeet 1. Laitteen osat 1. Virtapainike 2. Hoitoajan asetus 3. LCD näyttö: hoitoa-ajan kuluminen, virheilmoitukset 4. Laserin käynnistyspainike 5. Laserin käynnistys painekytkimellä (painetaan laserpää hoitoalueelle) 6. Paristokotelon kansi 7. Laturin pistoke 2. Paristojen lataaminen On suositeltavaa ladata paristot täyteen ennen ensimmäistä käyttökertaa, vaikka paristoissa saattaa olla vähän virtaa pakkauksesta otettaessa. Aseta kaikki kolme ladattavaa paristoa (AAA) paristokoteloon oikein. Ks piirustus. Kytke laturi pistorasiaan ja laitteeseen. Paristojen lataus lähtee käyntiin muutamassa sekunnissa ja näyttöön ilmestyy "ChrG", joka tarkoittaa lataamisen olevan käynnissä. Kun akut on ladattu täyteen, näytössä näkyy teksti "FULL". Joskus latauskuvake näyttää edelleen lataavan, mutta kun FULL- teksti osoittaa paristojen olevan täyteen ladatut ja voit aloittaa hoidon. Akun latausaika on noin 7 tuntia tai kunnes sana "FULL" ilmestyy näyttöön. On suositeltavaa ladata laitteeseen kerran joka kolmas päivä yön yli. Älä käynnistä laitetta, kun se latautuu. Älä missään tapauksessa käytä laitteessa tavallisia ei ladattavia paristoja, sillä siitä voi aiheutua tulipalo. Varoitukset ja paristojen lataaminen Laitetta saa ladata vain laitteen mukana tulleella virtajohdolla. Mikäli latausjohto ei toimi tai se katoaa ole yhteydessä laitteen toimittajaan. Käytä vain NiMH-tyyppisiä AAA-koon 1,2 V paristoja. Aseta paristot oikein päin (plus plussaan ja miinus miinukseen). Älä sekoita uusia ja vanhoja paristoja. Välttääksesi tulipalon tai räjähdyksen vaaran älä käytä erityyppisiä paristoja. Paristot voivat räjähtää, jos niitä ei käsitellä huolellisesti. Älä pura paristoja, kuumenna niitä yli 100 C tai polta. Hävitä paristot asianmukaisesti kierrättämällä.

3 Page 3 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 3 3. Laitteen käynnistys 3.1. Laitteen käynnistys Paina virtapainiketta (no 1). Kuulet lyhyen äänimerkin, kun laite käynnistyy. Laitteen näytössä näkyy hoitoaika. 3.2 Hoitoajan asettaminen Paina hoitoajan asetuspainikkeesta (no 2) haluamasi hoitoaika. Painikkeen oikea puoli lisää ja vasen puoli vähentää näytöllä näkyvää hoitoaikaa. Yksi painallus vastaa 30 sekuntia. Aseta oikea hoitoaika sivuilla esitettyjen suositusten mukaisesti Hoidon aloittaminen Kun olet asettanut hoitoajan, on kolme tapaa aloittaa laserhoito. 1. Paina laitteen sivulla olevaa laserin käynnistyspainike (no 4) Paina laserin käynnistyspainiketta. Pidä painike alhaalla painettuna ja aseta laserin hoitopää hoidettavan alueen ihoa vasten. Pidä painiketta painettuna koko hoidon ajan ja päästää irti kun haluat lopettaa hoidon. Tätä menetelmää suositellaan vain lyhyitä hoitoja varten. 2. Laserin jatkuva käynnissä pito Tämä on suositeltavin pidempiin hoitoihin Kun olet asettanut käsittelyajan tulisi laser saada pysymiään päällä, jotta vältettäisiin rasittava tarvetta pitää painikkeen painettuna. Paina aluksi laserin käynnistyspainikepainiketta (no 4) yhdellä kädellä ja varmista, että vihreä valo on päällä. Pidä se edelleen painettuna ja paina samanaikaisesti virtakytkintä (no 1). Päästä molemmat painikkeet samanaikaisesti. Laiteen laser toimii edelleen ja hoito voidaan aloittaa. Kun haluat lopettaa hoidon paina lyhyesti laserin käynnistyspainikepainiketta (no 4) tai laserin painekytkintä (no 5). Varoitus: Jos painat laitetta liian lujaa ihoa vasten, laserin painekytkin sammuttaa laserin. 3. Painaminen ihoa vasten Tämä menetelmä sopii parhaiten kehon alueille, joita on vaikea ulottua ja joita ei näe, sekä ortopedisiin ongelmiin, jotka vaativat suurempaa lasersäteen syvyyttä kudokseen. Tämä menetelmä ei sovellu alueille, joilla on avointa kudosta, avohaavoja tai liian kivuliaita rakkuloita. Kun olet asettanut hoitoa-ajan, aseta painekytkin (no 5) hoitoalueelle ja paina varovasti laitteen iholle. Elektroninen mikro-kytkin aktivoituu automaattisesti ja käynnistää laserin. Sammuta laser nostamalla se iholta. Mistä tietää, että laser on päällä Laserin päällä ollessa hoitoaika vähenee näytöltä ja laser sammuu, kun hoitoaika on loppu ja näytöllä on aika 00:00 Laserin vihreä huomiovalo on päällä laserin toimiessa. Itse laservalo on väritöntä. Kun laser on päällä antaa laite 3 sekunnin välein pienen merkkiäänen. Kun hoitoaika loppuu ei ääntä enää kuulu. VAROITUS: Älä koskaan osoita laserilla silmiin! 4. Hoidon lopetus ja laitteen sulkeminen Jos suunniteltua hoitoaikaa ei ole käytetty kokonaan, Laitteen näytöllä näkyy jäljellä oleva aika. Jäljellä oleva hoitoaika näkyy edelleen seuraavan käynnistyksen yhteydessä. Voit nollata jäljelle jääneen hoitoajan painamalla virtakytkintä yli 2 sekuntia, kun käynnistät laitetta. Kytke laite pois päältä painamalla virtakytkintä, kunnes kuuluu äänimerkki ja näyttö tyhjenee. (LCDnäyttö on tyhjä)

4 Page 4 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 4 5. Laitteen näyttö ja ilmoitukset Näyttö Selite Paristot latautuvat Paristot täyteen ladattu Kuvake tarkoittaa, että laser on toiminnassa Paristot on täynnä Paristojen lataus on matala. Kaksi piippausta käynnistettäessä kertaa, että paristot tulee ladata. Paristoissa ei virtaa. Ladattava viipymättä. Laite sulkeutuu automaattisesti 10 piippauksen jälkeen, koska paristoissa ei ole virtaa. Merkintä "LOW" tulee näkyviin, kun laser tehotaso on alle vaaditun tason. Hoito on lopetettava. Syynä voi olla jokin seuraavista: 1. Akun teho on liian alhainen. 2. Diodien elinikä on lopussa. 3. Laite on toiminut eri ympäristössä, jolle se on suunniteltu, esim. yli 40 C lämpötilassa. Lataa paristot, kytke laite päälle ja katso jos merkintä "LOW" on kadonnut. Jos ei, niin varmista, että huoneen lämpötila ei ole poikkeuksellisen korkea ja tarvittaessa siirry toiseen tilaan. Jos kyse ei ole liian korkeasta lämpötilasta, on laitteen diodit kulutettu loppuun. Näyttö Selite Virheilmoitukset: Laitteessa on ilmennyt tekninen virhe. Sammuta laite ja käynnistä uudelleen. Mikäli virheilmoitus ei poistu, sammuta laite, poista paristot ja sen jälkeen laita paristot takaisin ja käynnistä laite. Mikäli tämä ei auta ole yhteydessä laitteen toimittajaan. Laitteen ohjelmistossa on ilmennyt virhe. Sammuta laite ja käynnistä uudelleen. Mikäli virheilmoitus ei poistu, sammuta laite, poista paristot ja sen jälkeen laita paristot takaisin ja käynnistä laite. Mikäli tämä ei auta ole yhteydessä laitteen toimittajaan. Paristot eivät lataudu. Sammuta laite ja käynnistä uudelleen. Mikäli virheilmoitus ei poistu, sammuta laite, poista paristot ja sen jälkeen laita paristot takaisin ja käynnistä laite. Mikäli tämä ei auta ole yhteydessä laitteen toimittajaan.

5 Page 5 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 5 6. Hoitoaikasuositukset Akuutin kivun hoito Mikäli kivut johtuvat uudesta urheiluvammasta, palovammasta tai muusta vammasta - on suositeltavaa käsitellä tuore vamma mahdollisimman pian. Käsittele kipukohta 6 minuuttia 10 kertaa peräkkäin pitäen 5 minuutin tauko hoitojen välillä. Ensimmäinen hoitoannos voi olla. Vamma on syytä hoitaa mahdollisimman pian sen saamisen jälkeen ja tehdä hoitoja säännöllisesti. Anna hoitokäsittely suoraan iholle, ei vaatteiden tai siteiden läpi. Jos kyseessä on avohaava, laser laite tulisi sijoittaa mahdollisimman lähelle haavaan, ilman suoraa yhteyttä. Vaikka hoitotulos olisi positiivinen on suositeltavaa jatkaa hoitoja, kunnes paraneminen on täydellistä. Kroonisen kivun hoito Tapauksissa, joissa kipu on jatkunut yli kuukauden, voidaan katsoa krooniseksi ja kipuun voi suurella todennäköisyydellä liittyä tulehdus. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa antaa laserhoitoa kipukohtaan ensin vain 1,5 minuuttia kerrallaan ja lisätä annostusta aina 30 sekuntia päivittäin. Käsittele aluetta 2-4 kertaa päivässä jatkuvasti. Jos koet lisääntynyttä kipua hoidon jälkeen, on se osoitus siitä, että elin reagoi hoitoon ja tavoiteltu solun biostimulaatio prosessi on käynnissä. Tässä tapauksessa pidä hoidossa taukoa 24 tuntia ja jatka sen jälkeen uudelleen pienemmällä hoitoajalla. Jos hoito ei aiheuta kivun lisääntymistä voi annostusta lisätä vähitellen, kunnes saavutetaan suositeltu hoitoaika. On suositeltavaa säätää hoitoaika sen mukaisesti miltä tuntuu ja jatkaa hoitoa, kunnes ongelma on ratkennut tai lievittää pysyvästi. Hoitoaikasuositukset Oire Akuutit ja krooniset urheiluvammat Kipeät sormet, polvet ja reidet Alaselän kivut Niska, hartia ja yläselän kivut Tulehdukset Lihaskipu Rustojen kulumat Niveltulehdukset Tennis kyynärpää Akillesjänteen tulehdus Lihasrevähdykset Kantapään jännekipu Kantapään nivelside Oire Rannekanavaoireyhtymä Nivelten ja jänteiden tulehdukset Parantumassa olevat haavat ja repeämät, mukaan lukien kirurgiset toimien kuntoutus Palovammat Akupunktio Hoitoaika 2-4 kertaa päivässä Hoitoaika 2-4 kertaa päivässä 6 minuuttia 6.1. Hoitoajan suunnittelu hoitoalueittain B-Cure Laser Sport tulee pitää liikuttamatta ja tasaisesti hoidettavalla alueella koko hoitoajan ja vasta hoitoajan päätyttyä siirtää uudelle hoidettavalle alueelle.

6 Page 6 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 6 7. Hoitoalueet Kaikille suositeltavia hoitoja, katso oheinen kuva. Suositellut hoitokohdat Huomio kuvatut säteen suunnat Kaikkia muita kehon osia voi hoitaa paitsi silmiä! Kaikille suositeltavia hoitoja Suositellut hoitoajat seuraaville ongelma-alueilla on kullekin /hoitokohta (4,5 cm 2 ) kerrottuna suositeltujen hoitopaikkojen määrällä. Esimerkiksi hoidettaessa alaselän kipua (kuvassa no 5) on alueita 3, joita kutakin on käsiteltävä, riippuen kuitenkin omasta henkilökohtaisesta tuntemuksesta. Kokonaiskesto on kertaa kolme, on yhteensä minuuttia. Hoito tulisi toistaa ohjeiden mukaan 2-4 kertaa päivässä, kunnes paraneminen on täydellistä ja kipu on poissa. Kroonisia ongelmia hoidettaessa on ensimmäinen hoito lyhyempi 1,5, minuuttia, jotta keho tottuu hoitoon. Hoitoaikaa voi lisätä vähitellen, kuten luvussa 6 s. 12 on kerrottu. On suositeltavaa, että pidät B-Cure Laser Sportin hoidon aikana paikallaan. Kärsivällisyys ja päättäväisyys on tarpeen parhaan tuloksen saavuttamiseksi. B-Cure Laser Sport lasersäteen pitkänomainen muoto, 4,5 cm pitkä ja 1 cm leveä, on optimoitu terapeuttisiin tarpeisiin ja kehon muotoihin. Kun kiinnitä huomiota kirjallisiin ohjeisiin ja havaintokuviin, jotka koskevat laitteen sijoittelua optimaalisesti hyödyntäen koko lasersäteen ala, saat parempia tuloksia. Urheiluvammoja hoidettaessa tulee hoito aloittaa aina kivuliaimmasta kohdasta ja siirtyä sitten muihin hoidettaviin kohtiin. Näin saadaan ensisijaisesti hoidettua kaikkein keskeisin ongelmakohta.

7 Page 7 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 7 Esimerkkejä hoidettavista ongelmista Hoito lihasvammoihin ( kuhunkin hoitoalueeseen) 1. Kiertäjäkalvosin repeämä (Rotator cuff repeämä) - hoito ympäri olkanivelen, 2-4 kertaa päivässä. 2. Triggerpisteiden hoito kuhunkin kohtaan, 2-4 kertaa päivässä. Kivunhoito 3. Niskakipu hoida edeten kaularankaa pituussuunnassa niskan reunaa aina korvan nipukkaan asti. 6-8 minuuttia, 2-4 kertaa päivässä. 4. Jäätynyt olkapää - hoito ympäri olkanivelen. 5. Yläselkäkipu hoida kivuliaita nikamia pituussuunnassa selkärangan vasemmalta ja oikealta puolelta. 6-8 minuuttia, 2-4 kertaa päivässä. 6. Alaselkäkipu - hoida kivuliaita nikamia pituussuunnassa selkärangan vasemmalta ja oikealta puolelta. 6-8 minuuttia, 2-4 kertaa päivässä. 7. Iskias - kipu säteilee alaraajoihin. Tunnustele löytääksesi kivun keskipiste. Hoito kipupisteeseen 6-8 minuuttia 2-4 kertaa päivässä. 8. Sorminivelkipu hoida sormia pituussuunnassa molemmilta puolilta sekä kämmenen ja sormien liitosta., 2-4 kertaa päivässä. 9. Lonkkanivelen särky a) hoida pituussuunnassa b) hoida ristiin leveyssuunnassa c) piirrä suora viiva hoitokohdasta polveen ja hoida tätä kohtaa leveyssuunnassa 2-4 kertaa päivässä. 10. Polvisärky - a) hoida polvitaipeesta polven takaa b) pitkittäin polven vasenta puolta c) pitkittäin polven oikeaa puolta 2-4 kertaa päivässä. Hoida myös polven etupuolelta polvilumpion alta. 11. Penikkatauti (Shin splint) - kipu tuntuu sääriluun molemmilla puolilla. Hoida sääriluun molemmilta puolilta kipeitä kohtia, 2-4 kertaa päivässä. 12. Varvasnivelten särky a) hoida jalan alta varpaiden ja päkiän välistä b) isovarvasta pituussuuntaan c) pikkuvarpaita pituussuuntaan., 2-4 kertaa päivässä. Jännevammojen hoito ( - hoitokohta) 13. Jännetulehdus - tulehtunut jänne tai tulehtunut jännetuppi missä kohdassa tahansa (voi esiintyä kaikissa kohdissa missä lihakset ja luusto yhdistyvät. Hoida kivuliaita kohtia, 2-4 kertaa päivässä. 14. Golf kyynärpää - kipu kyynärpään sisäpuolella hoida pitkin kyynärpään sisäsyrjää, 2-4 kertaa päivässä. Voit lisätä hoidon tehoa käsittelemällä myös kyynärtaive 6 minuuttia, kahdesti päivässä. 15. Tenniskyynärpää - kipu kyynärpää ulkoreunalla - hoida pitkin kyynärpään ulkosyrjää, 2-4 kertaa päivässä. 16. Ranne hoida ranteen sisäsyrjää pitkin kyynärvartta sekä kohtisuorassa rannetta., 2-4 kertaa päivässä. 17. Osgood-Schlatter tauti (kipu polvilumpion alla polvilumpion jänteessä) - tunnista kipukohta polvilumpion alla ja hoida poikittain, 2-4 kertaa päivässä. Hoidon tehokkuutta voi lisätä hoitamalla myös polven takaa polvitaipeesta 6 minuuttia kahdesti päivässä. 18. Polvilumpion jänteen kipu - hyppääjän polvi (patellar tendonitis) Tunnista plvipumpion pehmytkudoksen alla polvilumpion jänne. Hoida yli, 2-4 kertaa päivässä. Voit lisätä hoidon tehoa käsittelemällä myös polvitaipeen sisäreunaa polven takana 6 minuuttia, kahdesti päivässä. 19. Akillesjännetulehdus - hoidetaan nilkan takaa pituussuunnassa 2-4 kertaa päivässä.

8 Page 8 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 8 Nivelsidevammojen hoito - kuhunkin hoitokohtaan. 20. Polven sisä- ja ulkonivelsiteiden repeämät ja kiputilat (MCL ja LCL) sisänivelsiteen (MCL) hoito pituussuunnassa pitkin polven sisäreunaa ja ulkonivelsiteen (LCL) hoito pitkin polven ulkoreunaa polvitaipeen lähelle, 2-4 kertaa päivässä. 21. ITB- syndrooma - kipu sivureidessä - hoidetaan pitkin kipeän nivelsidettä kullakin hoitoalueella, 2-4 kertaa päivässä. 22. Akuutti krooninen nilkan kipu - nilkan nivelsidevaurio hoida vaurioitunutta nivelsidettä, 2-4 kertaa päivässä. 23. Plantar fasciitis - kantapää kipu - a) hoida kipeää ja astumisarkaa aluetta b) jalkakaari sisäsivulta. c) kantapään molemmin puolin sekä vasemmalta että oikealta. d. kantapään takareunasta ylöspäin 2-4 kertaa päivässä. 24. Haavojen hoito - tuore avoin haava tulisi käsitellä välittömästi - hoito 5-6 minuuttia jokaiseen hoitokohtaan, 5 minuutin tauko hoitojen välillä ja jatkaa käsittelyä tunnin ajan jos mahdollista. Yleensä kipu vähenee merkittävästi ja haavan parantuessa arpikudosta on vähemmän. Ensimmäisen tunnin jälkeen jatketaan hoitoa 2-4 kertaa päivässä. 8. Parhaan hoitotuloksen saavuttaminen Koko alueen hoitaminen: Jos alue, joka vaatii hoitoa, on suurempi kuin 1 cm x 4,5 cm, toista käsittely viereisellä alueella kunnes hoidot ovat vaikuttaneet koko hoidettavalla alueella. Pidä laite paikallaan kunkin käsittelyn ajan ja siirrä laite seuraavaan kohtaan vasta käsittelyn päätyttyä. Käsittele seuraava 4,5 cm 2 alue, käyttäen suositeltua hoitoaikaa (4-8 minuuttia). Älä liikuta laserpäätä hoidon aikana hoitokohdasta. Hoito voidaan toistaa 4 tai jopa useampia kertoja päivässä. Palovammoissa voidaan hoidettavaa aluetta käsitellä jopa 10 kertaa päivässä! Ensimmäinen käsittely: Krooninen kipu - aloita ensin 1,5 minuutin hoitoajalla. Jos kipu pahenee, se on merkki biostimulaatio prosessin käynnistymisestä. Tässä tilanteessa on suositeltavaa lopettaa hoito ja jatkaa vasta 24 tunnin kuluttua. Kun hoito alkaa vaikuttaa ja kipu ei lisäänny, voidaan hoitoaikaa pidentää ohjeiden mukaisesti, kunnes kokonaishoitoaikasuositusmäärät on saavutettu. Tee hoitoja aina oman tuntemuksesi mukaan. Säännölliset hoidot tuottavat tulosta - Muista pitää yllä hoitojen jatkuvuutta, äläkä lopeta hoitoja kesken, vaikka hoito alkaisi vaikuttaa. Tee hoitoja säännöllisesti, kunnes vaiva on kokonaan poistunut. B-Cure Laser Sport toimii hyvin sekä kivunlievityksen ja vahvistaa immuunijärjestelmää. 9. Turvaohjeet Älä käytä laitetta raskaana olevan naisen vatsaan tai syöpäkasvaimeen. Älä koskaan osoita laserilla silmiin tai hoida silmien välittömässä läheisyydessä.! Pehmeä laser ei vahingoita tai lämmitä kudosta, vaikka suositellut hoitoajat ylittyisivät. B-Cure Laser Sportlaiteella voidaan hoitaa lapsia, proteesin kiinnityskohtia sekä alueita, joissa on esimerkiksi sirpaleita. 10. Laitteen puhdistaminen Puhdista painekytkimen alue (no 5) 70% alkoholipitoisella puhdistusaineella. Pidä painekytkin alhaalla puhdistettaessa, ettei linssi kastu.

9 Page 9 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu 9 Osa B: Laserin parantava vaikutus 1. Mitä on pehmeä laserterapia (soft laser, LLLT)? Pehmeä laser (soft laser, low lewel laser teraphy, LLLT) viittaa matalatehoisen laservalon käyttöön välillä mW, kun aallonpituusalue on nM tavoitteena stimuloida luonnollisia ja hyödyllisiä biologisia reaktioita elimistössä. Pehmeä laservalo on tiivistettyä valoa, jonka aallonpituus äärimmäisen kapea spektristä sähkömagneettista säteilyä. Se poikkeaa merkittävästi luonnonvalosta. Laservalossa on vain yksi väri, se on koherenttia yhdensuuntaista valoa (määrätty aallonpituus) ja polarisoitunutta (aallot värähtelevät yhteen suuntaan). Nämä ominaisuudet mahdollistavat laservalon tunkeutumisen ihon pinnan läpi kudokseen aiheuttamatta lämpöä ja vahingoittamatta ihoa. Pehmeä laservalo on kylmää ja ei-invasiivisista ja siksi käyttäjäystävällistä. Pehmeä laservalo johtaa biostimuloitua energiaa kehon soluihin, jotka muuntavat sen luonnolliseksi energiaksi, auttaen luonnon omaa kuntoutusta ja kivunlievitystä. Termi LLLT käytetään yleisesti tänään erottamaan pehmeä laser (terapeuttinen laser) ja "kova laser" (leikkauslaser). LLLT lasereita kutsutaan yleisesti pehmeä laserit tai kylmä laserit tai matalan tason laserit. 2. B-Cure Laser Sport - ratkaisu kipujen ja urheiluvammojen hoitoon B-Cure Laser valittiin Israelin olympiakomitean ja lääketieteen asiantuntijoiden suosituksesta Israelin olympiaurheilijoiden viralliseksi urheiluvammojen hoitolaitteeksi. Yksinoikeudella tehdyn kehitystyön ansioista on aikaansaatu poikkeuksellinen yhdistelmä: tasainen lasersäteen tehon ja koherenssin ylläpitäminen yli 4,5 cm 2 alalla yhdistettynä huipputekniseen toteutukseen pienessä kädessä pidettävässä, ladattavassa ja mukana kannettavassa laserlaitteessa. Kun laite on vielä helppokäyttöinen, turvallinen ja on hinnaltaan sopiva henkilökohtaiseen käyttöön, on B-Cure Laserin menestys on ollut taattu. B-Cure Laser Sport luo täysin koherentin 808nm aallonpituisen lasersäteen, jossa pulssit toimivat 250 mw huipputeholla. Nämä tehot ja tarkkuustasot mahdollistavat lasersäteiden tehokkaan tunkeutumisen kudokseen, mikä on ollut aiemmin mahdollista vain suurilla ammattikäyttöön tarkoitetuilla ja hinnakkailla laserlaitteilla. Tuloksena täydellinen yhdistelmä tehokasta terapiaa ja ammattitason laserhoitoa, joka nopeuttaa parantumista ja toipumista entistä lyhyemmillä hoitoajoilla. B-Cure Laser Sport hoitaa kipua, mutta samalla auttaa ratkaisemaan lääketieteellinen ongelma!

10 Page 10 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu Miten B-Cure Laser parantaa B-Cure Laser Sport tarjoaa urheilijoille niin harrastajille kuin ammattilaisille, jotain mitä urheilijat todella arvostavat eli mahdollisuuden ylläpitää loukkaantumisista huolimatta harjoittelurutiineja sekä osallistua kilpailuihin. B-Cure Laser Sport lyhentää paranemisaikoja merkittävästi ja mahdollistaa urheilijoita ylläpitämään maksimaalista suorituskykyä ja kehittymistä. Tämä tukee myös joukkueen johdon, tiimin lääkäreiden ja fysioterapeuttien työtä ja tuottaa tukijoukoille mielenrauhaa. B-Cure Laser Sport on israelilainen Erika Carmel Ltd yrityksen kehittämä patentti, joka onnistui luomaan maailmanlaajuisen läpimurron lasertekniikalla, joka perustuu laitteen ainutlaatuiseen sähköoptiseen mekanismiin. Pehmeä laserhoito stimuloi elimistön luonnollista paranemisprosessia sekä solutasolla että systeemisellä tasolla. Kun laser valo imeytyy elimistöön, useita ketjureaktioita käynnistyy: verenkiertoa ja solujen toimintaa stimuloidaan ja solujen välinen viestintä tehostuu. Tulos: kipu ja tulehdus vähenee ja samalla ratkeaa lääketieteellinen ongelma. Siksi B-Cure Laser tarjoaa ratkaisun akuutteihin ja kroonisiin urheiluvammoihin. Helposti mukana kannettavan laitteen avulla hoitoa voidaan antaa missä vain, kotona tai suorituspaikoilla. 4. Kliinisten tutkimusten tuloksia Viimeisen vuosikymmenen aikana on julkaistu yli 2000 tutkimusta liittyen pehmeään laserhoitoon (LLLT) kivunlievitykseen ja paranemiseen, mukaan lukien kaksoissokkotutkimuksia, jotka todistavat laserhoidon kliinisen merkityksen liikuntalääketieteessä. Viimeaikaisessa kaksoissokkotutkimuksessa Parman yliopistossa Italiassa B-Cure Laser vähensi (50%) leuan nivelkipupotilaiden kokemaa kiputasoa. (1) Toisessa tuoreessa tutkimuksessa kävi ilmi merkittävää bakteeritasojen vähenemistä (60%) ientulehduksessa. (2)

11 Page 11 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu Tutkimuksia ja artikkeleita laserin vaikutuksesta urheiluvammoihin LANCET - Neck pain study: Roberta T Chow, Mark I Johnson, Rodrigo A B Lopes-Martins, Jan M Bjordal, Efficacy of low-level laser therapy in the management of neck pain: a systematic review and meta-analysis of randomized placebo or active-treatment controlled trials ( 2009). Lancet pain Vol 374 December 5, pg Study of acute lower back pain: Konstantinovic, L.M., & Kanjuh, Z.M., & Milovanovic, A.N., & Cutovic, M.R., & Djurovic, A.G., & Savic, V.G., & Dragin, A.S., & Milovanovic, N.D. (2010). Acute low back pain with radiculopathy: a double-blind, randomized, placebocontrolled study. Photomedicine and Laser Surgery, 28(4), Study of athletes with chronic Achilles tendinopathy: Stergioulas, A., & Stergioula, M., & Aarskog, R., & Lopes-Martins, R.A.B., & Bjordal, J.M. (2008). Effects of low-level laser therapy and eccentric exercises in the treatment of recreational athletes with chronic achilles tendinopathy. The American Journal of Sports Medicine, 36(5), Research on tendonitis: Eslamian, F., & Shakouri, S.K., & Ghojazadeh, M., & Nobari, O.E., & Eftekharsadat, B. (2012). Effects of lowlevel laser therapy in combination with physiotherapy in the management of rotator cuff tendinitis. Lasers in Medical Science, 27(5), Research on muscles recovery among athletes: Neal Junior, E.C., & Lopes-Martins, R.A., & Baroni, B.M., & De Marchi, T., & Taufer, D., & Manfro, D.S., & Rech, M., & Danna, V., & Grosselli, D., & Generosi, R.A., & Marcos, R.L., & Ramos, L., & Bjordal J.M. (2009) Effect of 830 nm low-level laser therapy applied before high-intensity exercises on skeletal muscle recovery in athletes. Lasers in Medical Science, 24(6), Ammattilaisten suosituksia B-Cure Laser Sport laitetta käyttävät liikuntalääketieteen ammattilaiset Israelissa - urheilulääkärit, jalkaterapeutit, kiropraktikot ja fysioterapeutit sairaaloissa Israelissa, urheiluseurat ja yksityiset lääkäriasemat, jotta urheilijat paranisivat nopeammin harjoittelu ja kilpailukuntoisiksi. Lainaus Israelin Olympiajoukkueen lääkärin Luba Galizkayan ja Israelin olympiakomitean fysioterapeutin Dr. Maya Calle-Bentsurin virallisesta lausunnosta: "Suosittelemme ehdottomasti B-Cure Laser Sportin käyttöä osana tehokasta hoitoa urheiluvammoihin, ruhjeisiin ja leikkausten jälkeiseen toipumiseen! " Lisää suosituksia löytyy laitteen esittelyn yhteydessä kotisivuillamme Kuulemme myös mielellään palautetta laitteesta. Muistathan, että vain jatkuva ja pitkäjänteinen hoito suositteluilla hoitoajoilla tuottaa hyviä tuloksia. Laitteen käyttö ei takaa paranemista.

12 Page 12 B-Cure Laser Sport käyttöohje sivu Tekniset tiedot ja takuu Aihe Yksikkö Kuvaus, arvo Huomautukset Laserin tyyppi GaAIAs puolijohde laserdiodi Maksimi teho mw 250 maksimi Aallon pituus nm 808 Pulssin tiheys khz 14 Laserpulssin tiheys µs 22 Diodin elinikä tuntia yli 3000 Toimintatehokkuus % 30 Energia/min. joule 4,5 Laseralueen koko mm lev. 45 x pit. 10 suuaukossa Säteen hajaantuminen astetta ±3 Vihreä tunnistevalo nm 520 merkkiääni vihreän valon palaessa Ajastuksen asetus minuutti 00:00 99:30 Ajastuksen aikaväli sekunti 30 voidaan lisätä ja vähentää Näytön koko mm 26x15 Ajan näyttö 4 digit (99:99) 1 sekunnin intervalli Varoitusääni kyllä Näyttö: päällä, käynnissä, matala laserteho, virheilmoitukset Laturi W 3.2 maksimi Automaattinen virran katkaisu 2 tapaa Automaattinen virrankatkaisu jos ei käytetty 10 min. Jos aikaa on 0 katkaisu 5 min kuluttua. Paristot 3 AAA ladattavia paristoja (NiMH) Paristojen kesto tunti yli 2 täyteen ladatut paristot Paristojen latausaika tunti 5-7 tyhjät paristot Paristojen latausvirta ma 300 maksimi Virtalähde VAC AC/DC adapteri 115/230 VAC 65/50 Hz lähde 9 V 500mA Laitteen koko mm 200 x 70 x 40 Lähtöjännite VDC 9 Paino g 175 Toimintaolosuhteet C % lämpötila 0 C - 40 C kosteus 15% - 90% Säilytysolosuhteet C % lämpötila -20C - 55 C kosteus 10% - 95% Älä jätä laitetta helteellä autoon. ei sis. kondensoitumista ei sis. kondensoitumista Laitteen takuu on 12 kuukautta, kuten takuutodistuksessa on kuvattu. Paristot ja latauskaapeli eivät kuulu takuun piiriin. Luokka II / sisäisen virtalähde * 3 x 12V AAA ladattavat paristot * 9V, 300mA (ladataan AC/DC adapterilla) Maahantuoja: