Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ko/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) 1 Teollisuuskatu v. Veturitie-Jämsänkatu, Kuortaneenkatu v. Teollisuuskatu-Jämsänkatu, Jämsänpuistikko, Sähköttäjänpuisto, Sähköttäjän- ja Konepajansilta, katu-ja puistosuunnitelmien hyväksyminen, työluvan myöntäminen Teollisuuskadun tunnelin rakentamiselle HEL T Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää hyväksyä Teollisuuskadun katusuunnitelman välillä Ratapihantie Jämsänkatu nro 30044/1-2, Kuortaneenkadun katusuunnitelman välillä Teollisuuskatu Jämsänkatu nro 30045/1, Jämsänpuistikon puistosuunnitelman nro VIO 5661/1, Sähköttäjänpuiston puistosuunnitelman nro VIO5662/1, Sähköttäjänsillan pääpiirustuksen nro 30046/1 sekä Konepajansillan pääpiirustuksen nro 30047/1. Samalla yleisten töiden lautakunta päättää antaa työluvan Teollisuuskadun tunnelin rakentamiselle välillä Veturitie Ratapihantie. Katusuunnitelmat tarkistetaan siten, että kadun rakennussuunnitelmassa pyöräteiden reunatukiratkaisut muutetaan keväällä 2014 hyväksyttävien pyöräliikenteen risteysratkaisujen suunnitteluohjeen ja siihen perustuvien katualueiden tyyppipiirustusten mukaisiksi. Lähtökohdat ja tavoitteet Teollisuuskatu on olemassa oleva katu, jonka eteläpuolelle rakentuu uusi Pasilan konepajan asuntoalue. Alueen rakentaminen on jo käynnissä. Kadun pohjoispuolelle sijoittuvat nykyinen Sähköttäjänpuisto ja Itä-Pasilan alueen toimistorakennuksia. Nykyisin kadun käyttö on pääosin työpaikka- ja läpiajoliikennettä. Kadun eteläpuolelle rakentuva asuinkerrostalojen korttelialue tulee lisäämään päivittäistä liikennettä tällä katuosuudella. Kaavassa esitetty Jämsänpuistikon alue toimii nykyisin tilapäisenä pysäköintialueena. Sähköttäjänpuisto sijoittuu korkean kallioleikkauksen päälle, joten se ei ole ollut helposti tavoitettavissa Teollisuuskadun suunnasta.

2 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Suunnitelma Teollisuuskadun katusuunnitelma Ratapihantien itäpuolella on asemakaavan nro mukainen. Ratapihantien länsipuoli on asemakaavoittamatonta aluetta. Kuortaneenkadun katusuunnitelma, Sähköttäjänpuiston ja Jämsänpuistikon puistosuunnitelmat sekä Sähköttäjänsillan ja Konepajansillan pääpiirustukset ovat asemakaavan nro mukaiset. Teollisuuskadun suunnitellut ratkaisut ovat kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosaston laatiman liikennesuunnitelman nro mukaiset. Teollisuuskadun parantaminen avaa uuden ajoyhteyden Itä-Pasilasta pääradan ali Keski-Pasilaan. Sen lisäksi kadun parantaminen liittyy asuinkerrostalojen rakentamiseen Teollisuuskadun eteläpuolelle, uudelle Konepajan-alueelle. Kuortaneenkatu toimii reittinä kadun pohjoispuolella olevaan kiinteistöön. Ennusteen mukaan liikennemäärä Teollisuuskadun ja Veturitien välillä on vuonna 2030 noin ajon/vrk. Rakentamalla yhteys Veturitieltä Teollisuuskadulle luodaan edellytyksiä Pasilan paikalliskatuverkon rauhoittamiselle sitä nykyisin rasittavalta läpikulkuliikenteeltä ja muutetaan ympäristöä kevytliikennepainotteisemmaksi. Sen lisäksi Hakamäentieltä Veturitien ja Teollisuuskadun kautta keskustan itäosaan ja Itäväylälle suuntautuvan liikenteen sujuvuus paranee. Sähköttäjänpuisto laajentuu etelään, uuden Teollisuuskadun linjauksen mukaisesti. Jämsänpuistikko rakennetaan Kuortaneenkadun eteläpuolelle, nykyisen pysäköintikentän alueelle. Sähköttäjänsilta ja Konepajansilta palvelevat Teollisuuskadun ylittävää kevyttä liikennettä pohjois-eteläsuunnassa Konepajan alueelta Sähköttäjänpuiston kautta Itä-Pasilaan. Teollisuuskatu on olemassa oleva pääkatu, jota jatketaan tällä suunnitelmalla uudelle Veturitielle asti. Kadun pääasiallisia käyttäjiä tulevaisuudessa ovat Keski-Pasilan uudelle työpaikka- ja asuinalueelle kulkijat sekä Hakamäentieltä keskustaan ja Itäväylälle matkaavat. Teollisuuskadun nopeusrajoitus on 50 km/h. Kadun pohjoispuolella oleville nykyisille kiinteistöille, korttelien ja tonteille sijoitettavaan pysäköintihalliin ja Venttiilikujalle on osoitettu Teollisuuskadulta liittymät.

3 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Kadun molemmin puolin osoitetaan ajoradan viereen pitkittäispysäköintiä varten yhteensä 93 autopaikkaa, josta on erotettu kivetyllä erotuskaistalla 2,0 metriä leveä jalkakäytävä ja 2,5 metriä leveä pyörätie. Teollisuuskadun ajorata ja kevyen liikenteen väylät päällystetään asfaltilla. Reunatuet ovat harmaata luonnonkiveä. Kadun reunoilla erotuskaistat kivetään punamustalla ja keskisaarekkeet harmaalla betonikiveyksellä. Erotuskaistoille ja nurmetetuille keskikaistoille istutetaan lehtipuita ja maanpeitekasvillisuutta. Teollisuuskatu jatkuu Länsi-Pasilan suuntaan Ratapihantien ja pääradan ali tunnelissa. Tunneli rakennetaan käytöstä poistettuun ratakuiluun hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan nykyisiä silta- ja tukimuurirakenteita. Uutta betonitunnelia rakennetaan Ratapihantien itäpuolelle sekä ratasillan ja Ratapihantiensillan väliselle osuudelle. Tunneliosuus rakennetaan yksikaistaisena toisistaan seinärakenteilla erotettuina molempiin suuntiin johtavina ajoratoina. Teollisuuskadulla, tunnelin itäpäässä ajoluiskan tukimuurit toteutetaan taitepintaisina ja sävyltään vaaleina betoniseininä. Kadun korkeusasema nousee nykyisestä maanpinnasta Ratapihantien itäpuolella enimmillään noin 8 metriä. Jämsänkadun läheisyydessä tasaus on lähellä nykyistä maanpintaa. Tunnelin itä- ja länsipäissä tulvimisvaaraa tunneliin ei ole. Sähköttäjänpuistosta vedet valuvat puistokäytäviä pitkin alueen itäpuolelle. Katu kuivatetaan hulevesiviemärein. Tunnelin länsipäässä tulvatarkasteluja tarkennetaan Veturitien kiertoliittymän suunnittelun yhteydessä. Teollisuuskadun suunnitteluratkaisut täyttävät esteettömyyden perustavoitetason. Kuortaneenkatu (välillä Teollisuuskatu Jämsänkatu) on tonttikatu. Kadun pääasiallinen käyttö on kulku kadun pohjoispuolella olevaan kiinteistöön ja kevyen liikenteen kulku Jämsänkadulta länteen Teollisuuskadun suuntaan. Kiinteistölle osoitetaan kadulta liittymä. Kadun varteen ei tule pysäköintiä. Kadun ajorata ja kevyen liikenteen väylä päällystetään asfaltilla. Reunatuet ovat harmaata luonnonkiveä. Kadun korkeusasema sijoittuu lähelle nykyistä maanpintaa. Tulvatilanteessa pintavedet ohjautuvat Teollisuuskatua itään.

4 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Vuorovaikutus Kuortaneenkadun suunnitteluratkaisut täyttävät esteettömyyden perustavoitetason. Jämsänpuistikko rakennetaan Teollisuuskadun, Kuortaneenkadun ja Jämsänkadun muodostamaan kolmioon, nykyisen pysäköintikentän paikalle. Puistikkoon tulee kolme matalalla luonnonkivimuurilla rajattua istutusaluetta ja niiden väliin jäävä pieni aukiomainen tila. Aukiolle sijoitetaan muutama istuskeluryhmä. Puiston pintamateriaali on pääosin betonikiveä. Istutusalueille istutetaan pensaita ja puita. Puisto valaistaan pylväsvalaisimin. Jämsänpuistikon suunnitteluratkaisut täyttävät esteettömyyden perustavoitetason. Sähköttäjänpuiston puistosuunnitelma koskee kaavamuutoksen vuoksi laajenevaa puiston eteläosaa. Puiston pohjoisosassa toiminnot säilyvät nykyisellään. Laajeneva puiston osa toteutetaan pääosin istutettavana luiskana. Teollisuuskadun varteen rakennetaan pieni aukiomainen tila, jonka kautta kulkee uusi kevyen liikenteen raitti Sähköttäjänpuiston pohjoisosaan. Raittia reunustaa luonnonkivitukimuuri. Aukion pintamateriaali on pääosin betonikiveä. Luiskat istutetaan pensailla, loivempiin luiskiin istutetaan puita. Puiston uudelle osalle rakennetaan pylväsvalaistus. Sähköttäjänpuiston suunnitteluratkaisut täyttävät esteettömyyden perustavoitetason. Sähköttäjänsilta on rakenteeltaan jatkuva teräsbetoninen kaukalopalkkisilta. Sillan kantavat palkit toimivat taitepintaisina kaiteina. Nämä betonipalkit sävytetään tummanharmaalla pinnoitteella. Sillan betoniset alusrakenteet ovat vaaleat. Päätytuet saavat kantavan päällysrakenteen sävyn. Konepajansillan kantavana rakenteena on teräsbetonipalkki. Näkyvät pinnat pinnoitetaan vaalealla värisävyllä. Sillalla on teräksiset sälekaiteet, jotka maalataan Konepajanraitin kaiteen tummanharmaalla värisävyllä. Sillan pilarit pinnoitetaan vaaleiksi. Sillat valaistaan teräksisillä valkoiseksi maalatuilla valomastoilla, jotka sijoitetaan välitukien kohdille. Siltojen suunnitteluratkaisut täyttävät esteettömyyden perustavoitetason. Katu-, puisto-, silta- ja tunnelisuunnitelmat on laadittu yhteistyössä kaupunkisuunnitteluviraston, HSY:n vesihuollon, Helsingin Energian, HKL:n, Liikenneviraston ja alueella toimivien johtojen ja laitteiden

5 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Muistutusten käsittely omistajien kanssa. Suunnitelmien luonnoksia on esitelty asukkaille yleisötilaisuudessa Luonnokset olivat esillä myös rakennusviraston Internet-sivuilla Suunnitelmien nähtävillä olosta on ilmoitettu kirjallisesti suunnittelualueen kiinteistöjen omistajille sekä Pasila ja Hermanni- Vallila-seuralle. Suunnitelmat ovat olleet maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaisesti nähtävillä Katu- ja puistosuunnitelmista on tehty neljä muistutusta, joista kaksi koskee Jämsänpuistikkoa, yksi Teollisuuskatua ja yksi Sähköttäjänpuistoa. Helsingin polkupyöräilijät ry kiinnittää muistutuksessaan huomiota Sähköttäjänsillan pohjoispäässä olevaan kevyen liikenteen väylien risteykseen ja sen näkemiin. Kyseiseen risteykseen saavutaan joka suunnasta ylämäkeen ajaen, eli ajonopeudet ovat tavallista hitaampia. Näkymiä rajoittaa puistossa oleva, suunnitelmissa säilytettäväksi esitetty vanha tiilimuuri. Muurin alkuperäinen tarkoitus on ollut toimia meluesteenä Teollisuuskadun ja Itä-Pasilan asuintalojen ja Sähköttäjänpuiston välissä. Rakennussuunnitteluvaiheessa on avarrettu risteysalueen näkemiä madaltamalla tiilimuuria risteyksen molemmin puolin. Muuria ei voida purkaa kokonaan edellä mainitun meluntorjunnan vuoksi. Asunto-osakeyhtiöt Helsingin Wilhelm, Hjalmar, Rafael, Aleksander, Werner ja Alfred muistuttavat pysäköintihallinsa Teollisuuskadulle johtavan ajoliittymän toimivuudesta. Kyseessä ovat tällä hetkellä YIT Rakennus Oy:n rakennuttamat vielä aloittamattomat tai rakenteilla olevat asunto-osakeyhtiöt. Ajoliittymä ja katusuunnitelma ovat molemmat asemakaavan mukaisia. Teollisuuskadun ja Jämsänkadun risteyksen suunnittelussa on noudatettu seuraavia periaatteita toimivuuden turvaamiseksi ja risteyksen tonttiliittymien liikenteen turvallisuuden varmistamiseksi: Risteyksen tonttiliittymistä ulos ajavien pakollinen ajosuunta on oikealle eli Teollisuuskatua idän suuntaan. Autohallista ulos ajavien kannattaa käyttää Traverssikujan ajoaukkoa pyrkiessään ajamaan Teollisuuskatua lännen suuntaan tai Jämsänkadulle. Tontille ajo risteyksessä sallitaan Teollisuuskadulta lännen suunnasta ja suoraan risteyksen yli Jämsänkadulta. Tontille ajoa ei sallita Teollisuuskadulta idän suunnasta. Näillä liikenteenohjauksen järjestelyillä minimoidaan mahdolliset konfliktipisteet eri ajosuuntien välillä Teollisuuskadun ja Jämsänkadun risteyksessä.

6 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Digita Oy ja Kumpulantie 5 Holding Oy ovat vuokranneet Jämsänpuistikosta 40 autopaikkaa henkilökunnan käyttöön tilapäisellä vuokrasopimuksella. Kyseiset yhtiöt pyytävät muistutuksessaan kaupunkia harkitsemaan alueen maisemoinnin ratkaisemista siten, että pysäköintipaikkojen määrä ei vähenisi olennaisesti. Jämsänpuistikko on merkitty asemakaavassa merkinnällä VP, eli puistoalue, jossa pysäköinti ei ole sallittu. Nähtävillä olleet puistosuunnitelmat ovat asemakaavan mukaisia. Katusuunnitelmissa on esitetty kadunvarsipysäköintiä varten yli 80 uutta pysäköintipaikkaa. Esittelijän mielestä muistutukset eivät aiheuta muutoksia laadittuihin katusuunnitelmiin. Rakentaminen ja kustannukset Katujen, puistojen ja siltojen arvonlisäverottomat rakennuskustannukset ovat yhteensä noin 27,3 miljoonaa euroa. Kustannukset jakautuvat seuraavasti: Teollisuuskatu välillä Ratapihantie - Jämsänkatu Katutyöt välillä Jämsänkatu Ratapihantie Betonitunnelin osuus tukimuureineen Sähköttäjänsilta Konepajansilta euroa euroa euroa euroa euroa Teollisuuskadun tunneli välillä Veturitie euroa Ratapihantie Kuortaneenkatu euroa Jämsänpuistikko euroa Sähköttäjänpuisto euroa Vuotuiset ylläpitokustannukset katualueilla ovat noin euroa Ratapihantien itäpuoliselta osuudelta, tunneliosuudella noin euroa ja puistoalueilla noin euroa. Rakentamisen vaiheistus Alueen katujen, puistojen ja siltojen rakentamiseen on varauduttu katuja puisto-osaston vuosien investointiohjelmissa seuraavasti:

7 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Vuosina : Tunnelin betonirakenteet sekä kadun rakenteet välillä Ratapihantie Jämsänkatu. Nykyinen Sähköttäjänsilta puretaan ja Konepajansilta rakennetaan. Vuosina : Tunnelin betonirakenteet välillä Veturitie Ratapihantie, tunnelin tekniikka sekä kadun rakenteet välillä Veturitie Ratapihantie. Vuosina : Jämsänpuistikko ja Sähköttäjänpuisto. Vuonna 2021: Uusi Sähköttäjänsilta. Veturitien ja Ratapihantien välinen osuus rakennetaan Liikenneviraston kanssa allekirjoitettavan siltasopimuksen perusteella. Tämän alueen kaavoitus on vielä kesken. Kaupunki on sitoutunut Keski-Pasilan keskuksen toteuttamista koskevassa toteutussopimuksessa rakentamaan Teollisuuskadun jatkeen Veturitielle vuoteen 2019 mennessä. Esittelijä Lisätiedot osastopäällikkö Osmo Torvinen Juha Väätäinen, projektinjohtaja, puhelin: juha.vaatainen(a)hel.fi Jouni Maidell, projektinjohtaja, puhelin: jouni.maidell(a)hel.fi Liitteet 1 Suunnitelmaselostus nro 30044/1-2, 30046/1, 30047/1 2 Suunnitelmapiirustus nro 30044/1 3 Suunnitelmapiirustus nro 30044/2 4 Suunnitelmapiirustus nro 30044/3 5 Suunnitelmaselostus nro 30045/1 6 Suunnitelmaselostus nro VIO 5661/1 7 Suunnitelmapiirustus nro 30045/1, VIO 5661/1 8 Suunnitelmapiirustus nro 30046/1 9 Suunnitelmapiirustus nro 30047/1 10 Suunnitelmaselostus nro VIO 5662/1 11 Suunnitelmapiirustus nro VIO 5662/1 12 Muistutus puistosuunnitelmaan Sähköttäjänpuisto 13 Muistutus puistosuunnitelmaan Sähköttäjänpuisto (julkaisuversio) 14 Muistutus katusuunnitelmaan 15 Muistutus katusuunnitelmaan (julkaisuversio) 16 Muistutus katusuunnitelmaan, Digita Oy 17 Muistutus katusuunnitelmaan, Digita Oy (julkaisuversio) 18 Muistutus katusuunnitelmaan, Kumpulantie 5 Holding Oy 19 Muistutus katusuunnitelmaan, Kumpulantie 5 Holding Oy (julkaisuversio) Otteet

8 Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (8) Ote Asianosaiset Muistuttajat Kaupuginosayhdistys Piirustusarkisto Valmistelijat Otteen liitteet Esitysteksti Hallintovalitus, katusuunnitelman tai muun yleisen alueen suunnitelman hyväksyminen Esitysteksti Esitysteksti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 40/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 40/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 40/2015 1 (5) 2 Sienakuja, Umprakuja, Temperankatu, Oranssikuja, Sinooperikuja, Okrakuja, Avajaisaukio, Turkoosikuja, Ultramariinikuja, Akvarellinkatu, Karmiinikuja, katusuunnitelmien

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/3 05.06.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/3 05.06.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (7) 324 Myllypuron voimalaitoskorttelin kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Vartiokylä, Mellunmäki HEL 2012-006604 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Vienankadun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) 441 Gunillankallion alueen kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Laajasalo HEL 2012-009067 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Gunillantien katusuunnitelman välillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2015 1 (6) 2 Sompasaaren kaava-alueen katusuunnitelmien hyväksyminen, Sörnäinen, nrot 30240/1, 30241/1, 30242/1, 30243/1, 30244/1, 30245/1, 30246/1, 30247/1, 30248/1,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2015 1 (6) 2 Helsinginkatu väli Mannerheimintie Hammarskjöldintie 30268/1, Paavo Nurmen tie väli Paavo Nurmen polku Helsinginkatu 30269/1, Hesperian puiston raitti väli

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 2 LEHTISAARENTIE, NRO 29745/1, PAPINPÖYDÄNKUJA JA LP- ALUEET, NRO 29746/1, LEHDESNIITYNTIE, NRO 29747/1 JA KUUSISAARENTIE, NRO 29817/1, KATUSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN,

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja 1 (5) 03/06/2016 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Niittykatu,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (6) 4 Käskynhaltijantie välillä Mestarintie Siltavoudintie, Liukumäentie Lämpökuja, katusuunnitelmien hyväksyminen, Oulunkylä, 30286/1-3 HEL 2015-002852 T 10 05

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Huopalahdentie nro 30551/1 katusuunnitelmat.

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Huopalahdentie nro 30551/1 katusuunnitelmat. Helsingin kaupunki Esityslista 18/2016 1 (5) 14 Raumantie välillä Naantalintie Ulvilantie nro 30550/1, Ulvilantie välillä kortteli 30111 tontti 1 Huopalahdentie nro 30551/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (6) 157 Kuninkaantammen länsiosan katusuunnitelmien HEL 2017-009139 T 10 05 02 Päätös Käsittely päätti hyväksyä seuraavat katusuunnitelmat: Maisemamaalauksenkatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 8. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 8. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 31.05.2017 Sivu 1 / 1 4709/2016 10.03.01 8 Kurtinniityntien ja puiston (VL), Salakuljettajantien, Kallvikinkartanon + LP:n, Kallvikinkujan ja puiston (VP), Kanisterikujan, Kapsäkinkujan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2016 1 (6) 5 Päitsitie ja puistokäytävä välillä Päitsitie Arttolantie 30.3.2016 muutettu katusuunnitelma nro 30504/1, Luokkipolku nro 30506/1, Jalaspolku nro 30507/1,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2012 1 (6) 431 Ramsinniemi III ja Ramsinkannaksen alue, katu- ja puistosuunnitelmien hyväksyminen, Vuosaari HEL 2012-011478 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Furuborginkadun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2016 1 (7) 192 Päitsitie ja puistokäytävä välillä Päitsitie Arttolantie 30.3.2016 muutettu katusuunnitelma nro 30504/1, Luokkipolku nro 30506/1, Jalaspolku nro 30507/1,

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/2016 1 (5) 471 Tullivuorentie välillä Teerisuonkuja Nallenmäentie nrot 30587/1-2, Pilvenpyörteentie nro 30588/1, katusuunnitelmien, Malmi HEL 2016-011318 T 10 05 02 Päätös

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3640/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3640/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (1) 123 Asianro 3640/10.03.01.00/2018 Lehtoniementie (välillä Kotilokatu - Susisalmenkatu), Kuikkakuja ja Kaivannonlahdenkatu katusuunnitelmaluonnoksien hyväksyminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 396 Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelma HEL 2014-014704 T 08 00 00 Hankenro2361_2 Esitys esitti kaupunginhallitukselle Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 41/2014 1 (5) 2 Helsinginkatu välillä Kaarlenkatu Vaasanpolku, katusuunnitelmien hyväksyminen, Alppiharju, Harju, nrot 30206/1 ja 30206/2 Pöydälle 09.12.2014 HEL 2014-011939

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 20.6.2018 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2.

Lisätiedot

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 15.2.2017 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2. Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset ja työt 3 1.3. Tavoitteet ja lähtökohdat 3 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto

Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto 1 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, WSP Finland Oy / Juha Väänänen KATUSUUNNITELMAN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto II KADUN NIMI: Martinsillantie,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (6) 261 puistosuunnitelman hyväksyminen (nro VIO 5835/1) HEL 2016-011912 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Pukinmäen rantapuiston ja Bockinpuiston luoteisosan puistokäytävän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2017 1 (7) 2 Roihuvuorentie välillä Prinsessantie Strömsinlahdenpolku, Tulisuontie välillä Roihuvuorentie Tulisuontie 5 nrot nro 30423/1 2, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/8 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 3.5.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/8 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 3.5.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/8 1 8 8.3.2011 pöydälle pantu asia ARCTURUKSENKADUN KATUSUUNNITELMAN (NRO 29669), PARRULAITURIN KATUSUUNNITELMAN (NRO 29675) JA CAPELLANAUKION JA SÖRNÄISTENLAITURIN KATUSUUNNITELMAN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2010 1 301 VETURITIEN JA PASILAN SILLAN LIIKENNESUUNNITELMAT Kslk 2010-318 Karttaruutu G4/S2-4, hankenro 0870 Esityslistan asia Lsp/2 Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.12.2014 Sivu 1 / 1 2256/10.03.01/2014 130 Merituulentien plv 41-950 (sisältää Niittytorin), Haukilahdenkadun plv 0-295, Niittyportin plv 0-350 (sisältää Niittyportin LP- alueen),

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2019 1 (6) 280 Mäkelänkadun, Lautatarhankadun, Vääksyntien, Elimäenkadun ja Hämeentien katusuunnitelmat HEL 2019-002410 T 10 05 02 Päätös Käsittely päätti panna asian viikoksi

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

Tikasmäenlaita, Tikapuunkoukku, Tikaslaakso ja Tikapuuntien pohjoisosa ovat pientaloalueen uusia tonttikatuja.

Tikasmäenlaita, Tikapuunkoukku, Tikaslaakso ja Tikapuuntien pohjoisosa ovat pientaloalueen uusia tonttikatuja. 1 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / Suunnittelu Ramboll Finland Oy / Simo Koivuniemi 5.12.2013 KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: Lillhemt KATUJEN NIMET: Tikasmäentie ja Lillhemtinpiha, Tikasmäenlaita,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 2688/2016 10.03.01 19 Kurttilantien välillä Pilkkumitie - Lambronpolku, Pestuutien, Pestuukujan, Pestuuportin, Komutintien ja Taltrikinmäen katusuunnitelmien hyväksyminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Varstakadun, Luhtikujan, Lyhdekujan, Suvitien, Sormulanraitin ja Puutossalmentien kevyen liikenteen väylän katusuunnitelmaluonnoksien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta. 41 Asianro 3674/10.03.01/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta. 41 Asianro 3674/10.03.01/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 41 Asianro 3674/10.03.01/2012 Puijonkadun (välillä Asemakatu-Maljalahdenkatu) katusuunnitelmien hyväksyminen nähtävilläoloa varten Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (9) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (9) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (9) 362 Myllypurontie, Lallukantie, Myllyruuhenpolku, I. K. Inhanpolku, Mustapurontaival, Myllyaukio, Varvasmyllynkuja, katusuunnitelmien hyväksyminen, Vartiokylä,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 397 Länsisatamankadun ja Hyväntoivonkadun liikennesuunnitelma HEL 2015-001788 T 08 00 00 Hankenro 0848_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/1 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/1 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/1 1 a 1 19.3.2009 pöydälle pantu asia PIETARI KALMIN KADUN JOUKKOLIIKENNEKADUN LIIKENNESUUNNITELMA Kslk 2009-332 Karttaruutu H4/P4, hankenro 0949 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2015 1 (5) 409 Lapinmäentien alustava liikennesuunnitelma HEL 2015-012907 T 08 00 00 Hankenro 4229_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen 6525-1

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 4622/10.03.01/2013 65 Kaupunginkallio-Honkamäki ja Lugnet kaava-alueiden katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Maiju Kivioja-Korhonen, puh.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 733/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 733/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 26 Asianro 733/10.03.01.00/2015 Katusuunnitelmien hyväksyminen nähtävilläoloa varten Hiltulanlahdenkatu, Oravanmarja ja Vitostien kiertoliittymä Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset

JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset Yleisötilaisuus 13.6.2019 OHJELMA Klo 17-18 Keskustelutilaisuuden

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 433-P26804 Suunnitelmaselostus Mönkkönen Eino Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6645/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6645/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 201 Asianro 6645/10.03.01.00/2016 Kaunismäenkatu, Kaunismäenrinne, Nuolimäenrinne, Kalliokaarre ja Kalliokielo sekä teräsritilärappuset välillä Kalliokielo - Kaunismäenkatu,

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin TAMPEREEN KAUPUNKI 7.5.2018 PETSAMO, Saukonpuiston koulu, Kaupinkatu 30, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8569 Diaarinumero: TRE: 5287/10.02.01/2014 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 19.5.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 19.5.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a 4 OP-POHJOLAN VALLILA-KORTTELIN LAAJENNUKSEN SUUNNITTELUKILPAILUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kslk 2011-175 Hankenumero 2981_1, karttaruutu H4 Teollisuuskatu 1a-1b,

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa

RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa 6.5.2013 71 Asemakaavamääräykset Asemakaava nro 001781 1. Erillispientalojen korttelialue AO. 2. Suurin sallittu kerrosluku Iu½. 3. Asuinrakennus tulee

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (5) Rakennusvirasto

Helsingin kaupunki 1 (5) Rakennusvirasto Helsingin kaupunki 1 (5) Kaupunginhallitus PL 1 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Määrärahan myöntäminen projektialueiden katurakentamista varten vuodelle 2016 HEL 2015-002494 T 02 02 02 jatkaa katurakentamista

Lisätiedot

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko Myyrmäki Pyöräliikenneverkko PYÖRÄLIIKENNE- VERKON HIERARKIA Myyrmäen alueen pyöräliikenneverkon muodostamisen periaatteena on ollut luoda suunnittelualueelle pyöräilyn kannalta kilpailukykyinen verkko.

Lisätiedot

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 28.5.2018 Viite 1510038898 LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS LIDL, LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS Päivämäärä 28.5.2018 Laatija Hyväksyjä Kuvaus Anni

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2014 1 (5) 7 Alppikylän tonttien 41298/4 ja 5 asemakaavan (nro 12292) (b-asia) HEL 2014-006690 T 10 03 03 Ksv 0742_43, Reppukatu 16 ja Alppikylänkatu 5, karttaruutu K7/P3

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA-KLAUKAN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA-KLAUKAN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 11.10.2017 Viite 82143781 NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA-KLAUKAN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA KLAUKAN

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Keivaara Petri. Valmistelijan yhteystiedot Katuinsinööri Petri Keivaara, puh

Valmistelija / lisätiedot: Keivaara Petri. Valmistelijan yhteystiedot Katuinsinööri Petri Keivaara, puh Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2017 1 (5) 75 Vieritien katusuunnitelma TRE:617/10.03.02/2016 Valmistelija / lisätiedot: Keivaara Petri Valmistelijan yhteystiedot Katuinsinööri Petri Keivaara, puh. 050 382

Lisätiedot

Maanalainen asemakaava nro 8676, Näsikallion eritasoliittymä ja Amuritunneli

Maanalainen asemakaava nro 8676, Näsikallion eritasoliittymä ja Amuritunneli Maanalainen asemakaava nro 8676, Näsikallion eritasoliittymä ja Amuritunneli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä 4.1.-1.2.2018 Asemakaavan suunnittelualueen alustava rajaus Asemakaavan lähivaikutusalueen

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola, Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola, Jyrki Oinaanoja 1 (6) 8.12.2014 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola, Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Merituulentie,

Lisätiedot

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO SUUNNITTELUPERIAATTEET Kauppatorin liikenteellinen ratkaisu perustuu valitun verkkovaihtoehtoon 2, Alueen kokonaisuudessa hahmottuu kolme osa-aluetta: asema-aukio,

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 4225/10.03.01/2013 44 Tikasrinteen, Tikasniityntien, Tikasniitynkujan, Pystypuun ja Väli-Henttaan tien katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

Lohja. Jouni Ikäheimo 10 / 2013

Lohja. Jouni Ikäheimo 10 / 2013 Hiidensalmi Lohja Liikenneselvitys Jouni Ikäheimo Nora Kumpulainen 10 / 2013 HIIDENSALMEN HAVAINNEKUVA, LOHJAN KAUPUNKI SELVITYKSEN LÄHTÖKOHDAT Hiidensalmen alue sijaitsee kilometrin etäisyydellä Lohjan

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2013 1 (6) 229 Töölöntorin tilapäiset pysäköintijärjestelyt HEL 2013-006803 T 08 01 03 Päätös Käsittely päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen 6209-3 mukaiset

Lisätiedot

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä 28.3.2017 / TPi, TPe Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä Tutkitut liikennejärjestelyvaihtoehdot Puustellinkallion kaavoituksen aikana on tutkittu erilaisia liikennejärjestelyitä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (9) 77 Salmisaarenkatu nro 30676/1, Länsisatamankatu välillä Tammasaarenkatu Porkkalankatu nro 30677/1, katusuunnitelmien hyväksyminen, Länsisatama HEL 2016-013461

Lisätiedot

Nähtävilläoloaika 6. - 19.7.2011, piirrokset 29866_1 ja 29866_2 sekä selostus

Nähtävilläoloaika 6. - 19.7.2011, piirrokset 29866_1 ja 29866_2 sekä selostus HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY MUISTUTUS PL 81 00531 HELSINKI pj@hepo.fi 19.7.2011 www.hepo.fi Helsingin kaupunki, Kirjaamo Yleisten töiden lautakunta PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTUTUS NORDENSKIOLDINKADUN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (10) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (10) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (10) 37 Roihuvuorentie välillä Prinsessantie Strömsinlahdenpolku, Tulisuontie välillä Roihuvuorentie Tulisuontie 5 nrot nro 30423/1 2, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 218 20.11.2013. 218 Asianro 6530/10.03.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 218 20.11.2013. 218 Asianro 6530/10.03.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) 218 Asianro 6530/10.03.01/2013 Sammonkadun katusuunnitelman välillä Aallonmurtajankatu - Hyrräkatu ja Hyrräkadun katusuunnitelman hyväksyminen Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (6) 9 Finkensilta nro 30520/1 3, Mischan ja Maschan aukio, Mieritzinranta nro 30521/1 4, Kruunuvuorensilta nro 30523/1-5, Korkeasaaren silta ja Mustikkamaanpolku

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6799/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6799/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (1) 52 Asianro 6799/10.03.01.00/2017 Niiralankadun katusuunnitelmaehdotuksen (välillä Suokatu - Viestikatu) hyväksyminen nähtävilläoloa varten Kaupunkisuunnittelujohtaja

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe ETELÄ-HERVANNAN OULUN LAAJENNUS (A8687) NYYINEN LIIENNEVERO Asemakaavan luonnosvaihe 9.5.2018 TARASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8687 kaava-alue ja sen lähialue. Tarkastelualue

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 2018

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 2018 KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 2018 Tässä tarkastelussa on esitetty muutokset vuonna 2010 tehtyyn liikennetarkasteluun, joka on liitteenä. Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2011 1 (5) 430 Lausunto Tarja Tenkulan ym. valtuustoaloitteesta, joka koskee Siltamäen liikuntapuiston parkkipaikan laajentamista HEL 2011-000931 T 08 01 03 Päätös päätti

Lisätiedot

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu A B C D E Työssä on tutkittu vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa asuinrakentamista Lohjan keskustassa sijaitsevan korttelin 222 tonteille 5 ja 7. Suunnittelualueena olevat tontit ovat Laurinkadun ja Nahkurinkadun

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunginhallitus Itä-Pasilan Allianssin tonttia 17023/2 ja tontin itäpuolista katu- ja puistoaluetta koskevasta asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12077) HEL

Lisätiedot

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut:

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: 04.04.2016 Helsinki Liitteenä kaaviokuvat poikkeamista (1) Kaava: VI ul/3 Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 2 Tyynenmerenkadun lisäkaistan liikennesuunnitelma (a-asia) HEL 2014-002343 T 08 00 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijä Lähtökohdat päättää hyväksyä liikennesuunnitteluosaston

Lisätiedot

Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Katja Virtala, Joonas Pirhonen ja Simo Koivuniemi

Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Katja Virtala, Joonas Pirhonen ja Simo Koivuniemi 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Katja Virtala, Joonas Pirhonen ja Simo Koivuniemi 8.7.2016 KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: Espoonlahden keskus, Espoonlahden keskus muutos, Espoonlahden

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO Luonnos 13.9.2017 TARKASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8668 kaavaalue ja sen lähialue Tarkastelualue

Lisätiedot

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu MUISTIO Projekti Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu Asiakas Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, Kiinteistö Oy Tampereen Pinkola Päivämäärä 25.9.2017 Tampereen

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA 1 (14) Kaupunkirakenneyksikkö RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Yleissuunnitelma 2 (14) Sisällysluettelo 1. Suunnittelualue 1.1 Yleistä 1.2 Kadut, LP-alue, Rantakyläntori

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 1638/10.03.01/2014 64 Hannuksenpelto II asemakaava-alueen ja siihen liittyvien katujen Martinsillantie, Marsbyntie, Hannuksenpelto ja Hannuksentie katusuunnitelmien

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot