Kuurojen seurakunta. Kevät kesä Kuva: Johanna Aaltonen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuurojen seurakunta. Kevät kesä 2016. Kuva: Johanna Aaltonen"

Transkriptio

1 Kuurojen seurakunta Kevät kesä 2016 Kuva: Johanna Aaltonen

2 HYVÄ LUKIJA, palatkaamme hieman joulunajan tunnelmiin. Viittomakielisen joulumessun saarna toteutettiin bibliodraaman keinoilla, tähän aikaan tuotuna. Maria: Katson maailmaa yli 2000 vuoden päähän. Lapset ja nuoret ovat tänä päivänä niin yksin. Heidän vanhemmillaan ja monilla muilla aikuisilla näyttää olevan kovin kiire. Heillä ei ole aikaa lapsilleen. He tuntuvat olevan kovin paljon ihmeellisten välkkyvien esineiden kanssa.ovatko sielllä olevat asiat niin paljon tärkeämpiä kuin omat lapset? Käännyn Jumalan puoleen. Joosef: Näen, että monilla miehillä ei ole töitä. Ne, joilla on työpaikka, ovat kovin väsyneitä. Teillä on paljon paikkoja, joissa miehet juovat itsensä humalaan. Miksi he eivät ole kotona perheensä kanssa? Käännyn Jumalan puoleen. Paimen: Olen kovin hämmästynyt, kuinka paljon maailmassa on liikkuvia peltiesineitä. Niiden alla on pyörät ja niillä pääsee kovaa vauhtia paikasta toiseen. Niistä lähtee myös kova ääni ja outoa hajua. Missä kaikki lampaat, vuohet ja lehmät ovat? Käännyn Jumalan puoleen. Enkeli: Älkää pelätkö! Näin on ennustettu. On paljon ihmisiä, jotka tulevat ahneiksi. He eivät tahdo kuunnella Jumalan kutsua. Osa teistä ihmisistä rukoilee. Siitä me enkelit olemme iloisia! Käännyn Jumalan puoleen. Siunattua hyvää alkanutta vuotta 2016! t. Janne ja Päivi

3 YHTEYSTIEDOT Helsingin seurakuntayhtymä Yhteinen seurakuntatyö Kuurojentyön toimisto Kolmas Linja 22 B, 4.kerros, Helsinki FAX: , kirjoita lähetteeseen kuurojentyö/työntekijän nimi Kuurojendiakoni Päivi Korhonen Puh (Tekstiviestit. Jos kuuleva soittaa, pyrin vastaamaan. Numeronäytössä voi näkyä numero , ohjautuu gsm-numerooni. Jos en juuri soittohetkellä pysty vastaamaan, soitan myöhemmin takaisin.) Sähköposti: myös web-kamera. (Skype, sama e-osoite) Sovi tekstiviestillä tai sähköpostilla yhteysaika. HUOM! Kuurojendiakoni on vuosilomalla ja kesälomalla (paikalla jälleen ma 8.8.). Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissasen Puh (vain tekstiviestit) Sähköposti: Kuurojen papin työhuone on Helsingin seurakuntayhtymän talossa, os. Kolmas linja 22 B. Sama käytävä 4. kerroksessa, jossa myös kuurojendiakonin työhuone. Käytävän viimeinen huone vasemmalla aulapöydän jälkeen. Sovi tapaamisesta etukäteen kuurojenpapin kanssa!

4 TYÖNTEKIJÄN TAPAAMINEN: Sovi kuurojendiakonin tai papin kanssa tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeitse oma aikasi. Näin voit asioida rauhassa eikä tarvitse jonottaa. Kuurojendiakoni tai -pappi voi tulla myös kotikäynnille tai muuhun sovittuun paikkaan, esimerkiksi lähiseurakuntasi tiloihin. Ota rohkeasti yhteyttä! Voit saada uusia näkökulmia ja moni asia voi selvitä, kun asiasta keskustelee toisen henkilön kanssa. Yksin ei kannata jäädä murehtimaan. Työntekijä on vaitiolovelvollinen. Helsingin seurakunnan kuurojentyön tiedote ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Jos haluat ilmaisen tiedotelehden kotiisi, ilmoita kuurojendiakonille osoitteesi. Jos osoitteesi muuttuu, ilmoita uusi osoite postittamalla tiedotelehden takasivu tai sähköpostitse / tekstiviestillä. Seuraa tiedotusta myös: Teksti-tv:n s.558 (Helsingin ja pääkaupunkiseudun toiminta) Kirkko ja kaupunki-lehti Facebook: Viittova seurakunta Nettisivu o Hakuohje: klikkaa apua-tukea tukea erityisryhmille kuurojentyö (kuulovammaistyö) tai kirjoita hakukenttään kuurojentyö (kuulovammaistyö)

5 Helsingfors kyrkliga samfällighet centralen för gemensamt församlingsarbete Dövarbetets kansli Tredje linjen 22 B, 4.våningen, Helsingfors Fax: , märk Dövarbetet/tjänsteinnehavarens namn Diakon Päivi Korhonen Tel: E-post: också web-kameran (Skype) Reservera tid på förhand. Om du vill träffa en dövarbetare du kan reservera tid med diakonen för dina ärenden. Så kan du diskutera i lugn och ro och behöver inte köa. Du kan även be tjänsteinnehavaren på hembesök. OBS! Tjänsteinnehavarens årsemester och semester Information om verksamhet Följ med information på tex-tv s. 558, Kirkko ja kaupunki -tidningen och på hemsidan apua ja tukea kuurojentyö Informationsbroschyren utkommer två gånger per år. Ge din adress om du vill ha broschyren eller om du flyttar till annan adress.

6 KUUROJENPAPIT Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissanen (tiedot alussa) Finlandsvensk dövpräst / suomenruotsalaisten kuurojenpappi Maria Lindberg Södra kajen 8 KCSA finns på 8. våningen! PB Helsingfors mobiltelefon: e-postadress: maria.lindberg@evl.fi Kuurojen ja kuulovammaistyön sihteeri, kuurojenpappi Riitta Kuusi Eteläranta 8 PL Helsinki Tp./Tavall. puh , gsm: , Fax: Sähköposti: riitta.kuusi@evl.fi skype: riittakuusi KOTIEHTOOLLINEN Jos olet sairaana tai sinulla on vaikeuksia liikkumisessa, voit pyytää kuurojenpappia antamaan ehtoollista kotiisi. Sovi asiasta kuurojenpapin kanssa. Yhteystiedot yllä.

7 HELSINGIN KUUROJEN SEURAKUNTANEUVOSTO V Risto Rautanen Esko Kosunen Reijo Rieppo Birgitta Wallvik Anna Rautiainen Ekaterina Kukkonen Voit antaa ideoita, ehdotuksia ja kommentteja kuurojen seurakuntatoiminnasta kuurojen seurakuntaneuvoston jäsenille sekä kuurojendiakonille ja -papille! KRISTILLINEN VIITTOMAKIELINEN MATERIAALI Katso materiaali: hakusanalla tai kysele allaolevilta henkilöiltä! Tilaukset: Kirkkohallituksen kuurojen- ja kuulovammaistyön pappi Riitta Kuusi gsm: tai sihteeri

8 NUORTEN TOIMINTA Kysy toiminnasta / rippikoulusta kuurojenpapilta. Vuoden 2016 viittomakielinen rippileiri pidetään Jaakkiman kristillisellä opistolla. Lisätietoja ja yhteydenotot: janne.rissanen@evl.fi La klo yhteiskristillinen viittomakielinen nuorten aikuisten retki Helsingin Mustasaareen. Mukana Janne Kankkonen, Janne Rissanen ja Päivi Korhonen ja te nuoret! Seuraa tarkempaa tiedottelua! Voit ottaa myös rohkeasti yhteyttä kuurojentyöntekijään, kertoa toiveistasi ja ideoistasi, mitä srk voi tarjota kuuroille nuorille! PÄÄKAUPUNKISEUDUN VIITTOMAKIELINEN PERHEKERHO Jos olet kiinnostunut perhekerhon toiminnasta, pyydä työntekijöiltä lisätietoja. Kerho on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen. Kerhoemäntänä toimii Espoon seurakuntayhtymän vs. kuurojentyöntekijä. Seuraa tiedottelua fb-ryhmässä pääkaupunkiseudun viittomakielinen perhekerho Perhekerho kokoontuu kuukauden joka toinen perjantai klo Espoon Leppävaarassa Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B, 3.kerros (Sellon kauppakeskuksen vieressä). Aloitus aamupalalla. Lapsille pyhäkouluhetki, leikkiä ja askartelua. Vanhemmille omaa ohjelmaa. Kevät 2016 : 29.1., 26.2., 11.3., ja (toukokuussa ei siis Lasten Kappeli Arkissa, vaan muualla, ehkä retki. Seuraa tiedottelua.)

9 JUMALANPALVELUSELÄMÄ Viittomakieliset jumalanpalvelukset pidetään kerran kuukaudessa vuorotellen Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Kaikki ovat tervetulleita ympäri pääkaupunkiseutua ja kauempaakin. Jumalanpalveluksesta, jossa on mukana ehtoollinen, käytetään sanaa messu. Kuuroja seurakuntalaisia toivotaan mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viittomakielisiä jumalanpalveluksia. Viittomakieliset messut ovat pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vuorotellen Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla klo (tarkista poikkeukset!) Saavu-messu tarkoittaa seurakunnan ehtoollisjumalanpalvelusta, joka osallistaa kaikkia ihmisiä mukaan. Messussa on huomioitu fyysisten ja sosiaalisten esteiden poistamista, esim. kuuroille on järjestetty viittomakielen tulkkaus. Seuraa myös tiedottelua muista viittomakielelle tulkatuista jumalanpalveluista. (Voit myös halutessasi tilata itsenäisesti viittomakielen tulkin alueesi kirkkoon.) Muutokset tiedotelehden painatuksen jälkeen voivat olla myös mahdollisia. Tarkista tiedot mm. teksti-tv:stä tai fb: viittomakielinen seurakunta. Su klo Tuomasmessu Agricolan kirkossa os. Tehtaankatu 23, HKI. Viittomakielen tulkkaus, saavuperiaatteiden mukaan (esteetön.) JanneR ja PäiviK mukana Tule mukaan kokemaan erilainen, iloinen, kaikkien messu! Su 7.2. klo Viittomakielinen messu Kivistön kirkossa os. Laavatie 2, Vantaa (Kivistön asemalta 650m kävelymatka kirkolle)

10 Ke klo n DIAK 20v. riemullinen juhlamessu Paavalinkirkko, os. Sammatintie 5, HKI. Viittomakielen tulkkaus (tilaisuus televisioidaan!) Su 6.3. klo Viittomakielinen messu Espoossa (seuraa tarkempaa tiedottelua!) Su klo Viittomakielinen pääsiäismessu Hermannin diakoniatalossa, os. Hämeentie 73, HKI (HUOMAA KELLOJEN SIIRTO KESÄ-AIKAAN SAMANA PÄIVÄNÄ!) Su 1.5. klo Kolmikielinen jumalanpalvelus ( kiina, suomi, viittomakieli) Suomen Lähetysseuran talolla, os. Tähtitorninkatu 18, HKI (tulkkaus suomeksi, viittomakielelle, kiinaksi.) VIVA TOIMINTA Tarkoittaa tällä alueella yhteistyötoimintaa Kuurojen Liiton, pkseudun kirkon kuurojentyön, Suomen Kuurosokeat ry:n ja Kuurojen Palvelusäätiön kanssa. Viva tarkoittaa viittomakielistä vapaaehtoistyötä. Jos haluat itsellesi viittomakielentaitoisen vapaaehtoisen, työntekijä voi toimia yhdyshenkilönä. Ota yhteyttä! Viva koulutettu vapaaehtoinen on vaitiolovelvoinen. Viva vapaaehtoisesta ei tarvitse maksaa. Saat hakulomakkeen työntekijältä. KUUROJEN LÄHETYKSEN HYVÄKSI Afrikan kuurojenkoulujen lapset tarvitsevat apuamme! Otamme vastaan käsitöitä myyjäisiä varten! (vappu ja itsenäisyyspäivä.) Jos tarvitset käsityömateriaalia, sovi aika työntekijän kanssa tai voit lahjoittaa sitä. (Materiaalivarastostamme voi löytyä tarvitsemasi materiaali, esim. lankoja, kangasta.)

11 Lähetysaskartelupiiri kokoontuu ma klo n Hermannin diakoniatalossa Hämeentie 73, HKI. Vetäjänä toimii Helene Rissanen. Tervetuloa mukaan! (kahvi-tee ja voileipätarjoilu) 14.3., ja Toivomme myös myyjäispöytään erilaisia itsetehtyjä leivonnaisia, sinappia yms. Ota yhteys työntekijään! Osallistumme Suomen Lähetysseuran myyjäisiin, jos saamme riittävästi vapaaehtoisia mukaan! Tukeasi tarvitaan! Su 1.5. klo Suomen Lähetysseuran vappumyyjäiset os. Tähtitorninkatu 18, HKI klo saman paikan kirkossa kolmikielinen jumalanpalvelus (viittomakieli-kiina-suomi) tulkkauksineen Kuurojen Lähetyksen vuosijuhla ja kokous pidetään Tampereella teemalla Erilaisina eteenpäin Ryhmämatkan osallistujat saavat retken edullisemmin. Palauta ilmoittautumiskaavake Päiville to mennessä. Hän toimittaa ne Inkerille mennessä. Helsingin seurkuntien kuurojentyö järjestää pääkaupunkiseudun yhteisen ryhmämatkan junalla. Jos haluat osallistua ryhmämatkaan ja matkustaa vastakkaisilla/vierekkäisissä junapaikoissa, tule Helsingin päärautatieaseman lipunmyynnin eteen ti klo Eläkeläismenopaluu-hinta n. 42 euroa, aikuiselta n.75 euroa. Majoitus Ilkon kurssikeskuksessa 2 hh maksaa 45 euroa yöltä. Jokainen maksaa itse majoituksesta Ilkon kurssikeskukseen.

12 RAAMATTU JA KESKUSTELUPIIRIT Piireissä kahvi-/tee tarjoilu. Tutkimme raamatun sanaa ja keskustelemme yhdessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, myös uudet! Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os.vanhaistentie 6 HKI. Kerran kuukaudessa tiistaina klo Vetäjänä Terhi Mertala. 9.2., 15.3., piirien yhteinen retki ti (tarkempi tiedottelu lähempänä) Malmin raamattupiiri Malmin kirkossa os.kunnantie 1. Kerran kuukaudessa tiistaina klo Malmin kappalainen, rovasti Pirkko Poisuo ja kuurojendiakoni Päivi Korhonen 26.1., 1.3., 5.4. retki PÄIVÄPIIRI Tervetuloa ympäri pk-seutua (ja kauempaakin!) Matteuksen kirkkoon kahville / teelle ja seuraamaan erilaisista aiheista pientä ohjelmaa. Tilaa on myös keskinäiselle rupattelulle. Kerran kuukaudessa pe klo Os. Turunlinnantie 3, HKI, Itäkeskus,vastapäätä kulttuuritalo Stoa , 19.2., 18.3., 22.4., piirien yhteinen retki ti 17.5.

13 TAPAHTUMAKALENTERI TAMMI-TOUKOKUU TAMMI HELMIKUU Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI Ti klo Malmin keskustelu-ja raamattupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1 Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkki, os. Leppävaarankatu 7 B, Espoo Su klo Tuomasmessu Agricolan kirkossa os. Tehtaankatu 23, HKI. Tulkkaus viittomakielelle saavu-messun periaatteen mukainen, esteetön Su 7.2. klo Viittomakielinen messu Kivistön kirkossa os. Laavatie 2, Vantaa ( Kivistön asemalta 650m kävely kirkkkoon) Ti 9.2. klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6, HKI Vieraana humak.opiskelija Tomas Uusimäki Ke klo n DIAK 20v. juhlamessu Paavalin kirkko, os.sammatintie 5, HKI, tulkkaus viittomakielelle, tilaisuus televisioidaan! Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkki, os. Leppävaarank.7B Espoo Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI To mennessä ilmoitus Päiville, osallistutko mukaan kuurojen lähetyksen vuosijuhlan ryhmämatkaan junalla Tampereelle, myös ilmoittautumiskaavakkeen jättäminen

14 Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkki, os. Leppävaarank.7B, Espoo MAALISKUU Ti 1.3. klo Malmin kuurojen keskustelu-ja raamattupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1, HKI Su 6.3. klo Viittomakielinen messu Espoossa (seuraa tiedottelua!) Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkki, os. Leppävaarank.7 B Espoo Ma klo n Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73, HKI Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa, os. Vanhaistentie 6, HKI. Vieraana Kuurosokeat ry:n aluesihteeri Heli Lappalainen (os.onkinen) Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI Su klo Pääsiäismessu Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73, HKI (HUOMAA, SAMANA PÄIVÄNÄ KELLOJEN SIIRTO KESÄAIKAAN eli tunti eteenpäin!) Ti klo Hgin päärautatieaseman eteen yhteisjunalippujen osto Tampereelle (Kuurojen lähetyksen vuosijuhliin ilmoittautuneiden kanssa)

15 HUHTIKUU Ti 5.4. klo Malmin keskustelu ja raamattupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1, HKI Pe 8.4. klo Perhekerho Lasten kappeli Arkki os. Leppävaarank.7 B, Espoo La su Kuurojen lähetyksen vuosijuhlat Tampereella (katso lähetystoiminnan kohdalta tarkempi ilmoittelu!) Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI Viikko 16, kuurojendiakoni vuosilomalla Ma klo n Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73, HKI Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkki, os. Leppävaarank.7B, Espoo Ma klo n Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalo, os.hämeentie 73, HKI Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os.vanhaistentie 6, HKI. Vieraana rovasti Markku Yli- Mäyry

16 TOUKOKUU Su 1.5. klo Vappumyyjäiset Suomen Lähetysseuran talolla os. Tähtitorninkatu 18, HKI (vastapäätä tähtitorninmäkeä) Klo Lähetyskirkossa (sama osoite kuin edellä) kolmikielinen jumalanpalvelus (viittomakieli kiina suomi). Tulkkaus. Toukokuussa ei ole erillistä viittomakielistä messua, tervetuloa vappupyhän jumalanpalvelukseen! Pe klo Perhekerho, seuraa paikkatiedottelua! (ei ole Lasten kappeli Arkissa, vaan muualla!) Ti klo 17 Seurakunnan piirien yhteinen retki. Seuraa tiedottelua! KESÄN TAPAHTUMIA La-su Valtakunnalliset lähetysjuhlat Olet tässä Vihdissä. Kuurojen lähetyksen ohjelmaa lauantai-iltapäivällä. Osallistumme Helsingin seurakuntien näkövammaistyön järjestämään tilausbussikuljetukseen ( la-päivä) Seuraa tarkempaa tiedottelua! Pe-su Herättäjäjuhlat avaran armon asialla Vantaalla. Osa tilaisuuksista on tulkattu viittomakielelle! seuraa tiedottelua! Kuurojendiakoni vuosilomalla La klo yhteiskristillinen viittomakielinen retki nuorille aikuisille Helsingin Mustasaareen. Seuraa tarkempaa tiedottelua!

17 HYÖDYLLISTÄ TIETOA HILJAINEN SEURAKUNTA-LEHTI on valtakunnallinen kirkon kuurojentyön lehti. Jos haluat perheesi tai lähisukusi ilo tai surujuhlasta (kaste, vihkiminen, kuolema) tiedon Hiljainen Seurakunta-lehteen, ilmoita päätoimittaja Riitta Kuuselle,yhteystiedot tiedotteen alussa. Hiljainen seurakunta-lehden osoitteenmuutokset ja tilaukset: Eila Karkkunen (Kirkkohallitus), e-osoite: KUUROJEN LÄHETYS RY DE DÖVAS MISSION RF Kuurojen lähetyksen toimisto on Turussa, os. Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, Turku. Kuurojen lähetyksen toiminnanjohtaja: Inkeri Vyyryläinen gsm: e-osoite: inkeri.vyyrylainen@kuurojenlahetys.fi Kuurojen lähetys ry. ottaa mielellään vastaan rahalahjoituksia/avustuksia Afrikan kuurojen koulujen tukemiseen. Voit tehdä lahjoituksesi tilille Danskebank: FI Jos haluat tukea kummilapsitoimintaa ja/tai kuuron kummilapsen, ota yhteyttä kummisihteeri Silja Leinoon, gsm: (tekstiviestit), e-osoite: silya.leino@gmail.com Myyntituotteita kuurojen lähetyksen hyväksi voi kysyä Inkeri Vyyryläiseltä tai katso tai Facebook: Kuurojen Lähetys ry Tiedoksi: Kuurojen lähetys järjestää ryhmämatkan Tansaniaan Alustava ilmoittautuminen 5.2. mennessä Inkeri Vyyryläiselle.Voit kysyä esitettä työntekijöiltä!

18 PALAUTE JA RUKOUSPYYNNÖT Voit lähettää palautetta ja/tai rukouspyynnön Helsingin seurakuntayhtymän ylläpitämään Itkumuuri sivustolle; käy tutustumassa! (voit laittaa seurakuntasikohdalle seurakuntayhtymä ) Teksti tv:n sivulla 894 on päivän Sana, Isä meidän rukous ja Herran siunaus käy katsomassa! KUUROJEN AUTTAVA PUHELIN ma, ke, pe klo Gsm-tekstiviestit: Sähköposti: auttava.linja@kuurojenpalvelusaatio.fi Luottamuksellista keskustelua. Maksuton. HELSINGIN HÄTÄKESKUKSEN GSM-NRO, johon voi lähettää tekstiviestin: (kannattaa tallentaa omaan kännykkään!) Muista! Nimi, osoite, mikä on hätänä /mitä tapahtunut, onko ihmisiä vaarassa HELSINGIN KRIISIPÄIVYSTYS GSM: joka päivä ympäri vuorokauden. Henkinen apu kriisitilanteissa, esim. itsemurhat, kuolemantapaukset, erilaiset väkivaltatilanteet. HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALIPÄIVYSTYS GSM: jos tarvitset kiireellistä apua virka-ajan jälkeen, tarvitset neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalveluista, neuvoa ja opastusta elämäntilanteessasi tai olet huolissasi toisen henkilön pärjäämisestä tai lasten hyvinvoinnista.

19 MAINOSPUHELUJEN KIELTO Moni kuuro on valittanut, että kännykkään tulee puhepuolen soittoja. Osa niistä voi olla mainossoittoja. Jos haluat kieltää kännykkääsi tulevat mainossoitot, voit tehdä kieltosopimuksen asiakkuusmarkkinointiliittoon. Kielto on voimassa 3 vuotta. p (puhepuolen puhelin) tai sp: info@asml.fi (mainitse sp, että olet kuuro ja haluat tehdä mainospuhelujen kiellon.) TAKSIN TILAUS TEKSTIVIESTINÄ Voit tilata taksin lähettämällä tekstiviestin numeroon Hinta 1,70 / viesti. Tilaus toimii myös Espoon, Vantaan ja Kirkkonummen alueella. Malli: Helsinki Jakokatu 1 E Ensin kaupungin nimi, sitten osoite. Ei pilkkuja väliin. Katunumeron ja rappukirjaimen väliin pitää jättää väli. Kirjainkoolla ei ole väliä. Tekstiviestillä ei voi tehdä ennakkotilauksia eikä peruutuksia. KELATAKSI Jos sinulla on terveydenhuollon taksimatkoja, josta saat lääkärintodistuksen, taksi pitää tilata eri numerosta! (ei esim. taksihelsinki) Tekstiviestinumero kela-taksiin (Helsinki-Uusimaa) gsm: Puhepuolen numero: Saat matkakorvauksen heti näyttämällä kela-kortin taksinkuljettajalle. Yhdensuuntainen omavastuu on 25. Muista, että pitää ensin soittaa tulkin/työntekijän kanssa tavalliseen numeroon tietojen tallennusta varten. (Terveydenhuollon matkoista ei ole enää paperista kelakorvausanomusta.)

20 APUA JA TUKEA Kuurojendiakoni Päivi Korhonen on käynyt perhe- ja päihdetyön koulutuksia. Jos tarvitset tukea tai ohjausta parisuhde- tai päihdekysymyksissä, voit ottaa yhteyttä Päiviin. Perhe- ja pariterapia-asioissa voi ottaa yhteyttä Kuurojen Liiton kuntotutussihteeriin ja/tai Espoon kuurojendiakoni Helena Rakemaahan. Helsingin pohjoisen psykiatria-ja päihdekeskuksessa on viittomakielentaitoinen työntekijä (Merja Rouvinen). Palvelu on maksuton helsinkiläisille. Jos päihteet mietityttävät sinua ja haluat tukea, voit ottaa yhteyttä: Os. Soidinkuja 6 A, HKI gsm: , p Hyvä tietää: Viittomakieliset www-sivut: A-klinikkasäätiön päihdelinkki: Päihde-, mielenterveys-, tai rahapeliongelmissa: etusivu/

21 Helsingin kaupungin verkkoasiointi, josta löydät kaikki sähköiset lomakkeet esim.vuokra-asuntohakemuksen: Vinkki: Jos tarvitset viittomakielistä tietokoneopastusta, ota yhteyttä viittomakieliseen alan ammattilaiseen! Jodax-firma Gsm/ 3G: sp/msn: TULKIN TILAUS Kelan vammaisten tulkkauspalvelut (avoinna ma-pe , la klo 8 15, su klo 9 13) Gsm (tekstiviestit): Tekstipuhelin: G-puhelut: Sähköposti: kuulo.tulkkitilaus@kela.fi Tavall.puh Puh.ruotsinkiel Kirje /postiosoite: Kela, Vammaisten tulkkauspalvelukeskus Peltolantie Turku Kelan tulkkikeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella (kun se on kiinni) vain hätätilanteissa, jossa henki, terveys tai omaisuus on uhattuna voi tilata hätätulkin Viparosta gsm: (tekstiviestit)

22 MUUT KUUROJENTYÖNTEKIJÄT Kuurojen Liiton aluetyöntekijä Mervi Nevalainen Valkea talo, Ilkantie 4, Hki Gsm: p Kuulovammaisten aikuisten kuntoutusohjaaja Heli Sundelin (HUS) Korvaklinikka, Kuulokeskus 1, Haartmanink.4 E Gsm: p , heli.sundelin@hus.fi HUOM! Kuulokeskus muuttaa maalis-huhtikuun aikana Kirurgisen sairaalan tiloihin os. Kasarminkatu 11 13, HKI Peruuttamattomasta vastaanottoajasta postitetaan n. 40 euron sakkomaksu! Kuurosokeat ry aluesihteeri Heli Lappalainen (os. Onkinen) gsm: Os.Iiris, PL 40, IIRIS (Marjaniementie 74, Itäkeskus) puhelinvaihde: , tp: Kulttuuripsykiatrinen poliklinikka (sis. kuurojen palvelut) Tukholmankatu 8 F-rakennus, A-rappu, 3.krs. Gsm: p fax: Helsingin Palvelukeskus Ainola Puotilan Metrokatu 4, HKI gsm: sp: palvelukeskus.ainola@kuurojenpalvelusaatio.fi Aspa-koti / Viittomakielisten Perhoslehto Lauhatie 7 A, Vantaa gsm: , tp:

23 Espoon seurakuntayhtymä vs. kuurojentyöntekijä (60%) Maria Kursi Kirkkokatu 1, Espoo gsm: , fax: Vantaan seurakuntayhtymä kuurojendiakoni Seija Einola Unikkotie 5 a A, Vantaa gsm: , p sp: seija.einola@evl.fi

24 OSOITTEENMUUTOS Jos osoitteesi on muuttunut, leikkaa alla oleva osoiteliuska irti ja täydennä tiedot. Lähetä liuska alalaidassa olevaan Helsingin seurakuntayhtymän osoitteeseen. On tärkeää, että kirjoitat myös vanhan osoitteesi. NIMI: OSOITE: UUSI OSOITE: Helsingin seurakuntayhtymä Kolmas linja 22 B yhteinen seurakuntatyö, kuuurojentyö Helsinki

Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015

Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015 Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015 Hyvä lukija, Syksyn aikana osa voi kokea etsikkoaikaa. Mietitään erilaisia asioita. Mieleeni tulee Isä meidän rukous. Miksi me rukoilemme? Tiedämme, että Jeesus kokosi

Lisätiedot

Kuurojen seurakunta. Syksy talvi 2017

Kuurojen seurakunta. Syksy talvi 2017 Kuurojen seurakunta Syksy talvi 2017 Hyvä lukija, Olet varmaan nähnyt lauseen reformaatio 500 v - vietämme maailmanlaajuista merkkivuotta. Martti Luther julkaisi 500v. sitten 95 teesiä (kohtaa) katolisen

Lisätiedot

Kuurojen seurakunta KEVÄTKAUSI 2019

Kuurojen seurakunta KEVÄTKAUSI 2019 Kuurojen seurakunta KEVÄTKAUSI 2019 Kannen kuva: jääkaruselli" kuva: Päivi Korhonen Kaivopuiston edusta keväällä, kuva: Päivi Korhonen Uuden vuoden alkaessa moni lupasi yksinkertaistaa elämäänsä. Vähemmän

Lisätiedot

Kuurojen seurakunta. kevät kesä 2017

Kuurojen seurakunta. kevät kesä 2017 Kuurojen seurakunta kevät kesä 2017 Hyvä lukija, vuosi 2017 on koittanut.vuoden ensimmäinen päivä on vanhan kristillisen perinteen mukaan Jeesuksen ympärileikkauksen ja Jeesus-nimen päivä. Kalenterissamme

Lisätiedot

Kuurojen seurakunta. Kevät Kesä 2018

Kuurojen seurakunta. Kevät Kesä 2018 Kuurojen seurakunta Kevät Kesä 2018 Hyvä lukija, ekumenia sana tarkoittaa pyrkimystä lähentää kristillisiä kirkkokuntia toisiinsa. Ekumeeninen rukousviikko täyttää tammikuussa 2018 satakymmenen (110) vuotta.

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

VIITTOMAKIELISET Kevät 2015

VIITTOMAKIELISET Kevät 2015 kuva: Juuso Kaskinen VIITTOMAKIELISET Kevät 2015 Teit, Herra, talven jäätäväksi, vaan kohdussaan maa kantaa elämää. Loit silmuun toivon kestäväksi, maa kevään helmaan versot synnyttää. Jos raskas onkin

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013 1 espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET SYKSY 2013 www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi 2 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2012 Kirkkoneuvosto 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2012 Kirkkoneuvosto 1 Kirkkoneuvosto 1 Aika Torstaina 14.6.2012 klo 18.30 20.05 Paikka Uusi Pappila, Toivakantie 46 Jäsenet (läsnä = x) x Raija Häkkinen Reijo Koskinen x Pentti Marttinen x Sointu Ojonen Elina Rantalainen x

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Kun pienen lapsen äiti ja isä ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, he antavat hänelle rakkautta ja huolenpitoa. Tällä

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 Toimintaa joulu tammikuussa 2018 & 2019 JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 7.10. klo 10.00 to 6.12. klo 10.00 su 9.12. klo 10.00 su 16.12. klo 10.00 su 23.12. klo 10.00 ma 24.12. klo

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Näkövammaistyö Kevät

Näkövammaistyö Kevät Näkövammaistyö Kevät 2015 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten kevään 2015 toiminnasta.

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12 Kuukausitiedote huhtikuu 2013 Turuntie 12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin

Lisätiedot

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Kun sinut kastettiin, vanhemmillesi, kummeillesi ja seurakunnalle annettiin tehtäväksi huolehtia kristillisestä kasvatuksestasi. Kuulostaa juhlalliselta.

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Hyvä seurakuntalainen!

Hyvä seurakuntalainen! Espoon seurakuntien Hyvä seurakuntalainen! VIITTOMAKIELISET Kevät 2013 Kädessäsi on paksu nippu paperia, mutta älä pelästy! Löydät siitä paljon tapahtumia ja toimintaa pääkaupunkiseudulla. Selaa nippu

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 Terveisiä Vartiokylän seurakunnasta! Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan. Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä Toimintakalenteri Marraskuu-Joulukuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Lapset ja perheet Syksy 2018

Lapset ja perheet Syksy 2018 Lapset ja perheet Syksy 2018 Hei! Kädessäsi on Kouvolan seurakunnan tiedotuslehti lapsiperheille. Tutustu ja tule mukaan tapahtumiin ja kerhoihin. Kysy lisää ja kerro toiveitasi, yhteystiedot löydät takakannesta.

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ SYKSYN ohjelma 2015 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340

Lisätiedot

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 21.6.2016 Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 Teema: Oppimisen apuvälineet, lukijärjestöjen vertais- ja neuvontatoiminta VARASLÄHTÖ VIIKKOON Kouvola 30.9. Apuvälinepäivä kunnan työntekijöille

Lisätiedot

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 7:15 8:30 Aamurukouspiiri Tuomiokirkon kappelin alasalissa 12 12:30 Päivärukous Tuomiokirkossa 18 19 Ekumeeninen Luottamuksen rukoushetki Tuomiokirkon kryptassa 12 12:30 Päivärukous

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kevät 2016 Sisällysluettelo Lapsityönjohtajan tervehdys 3 Perhekerhot 4 Avoinkerho Musaperhekerho Päiväkerho 5 Musiikkitoimintaa 6 Musapäiväkerho Lapsikuoro Koululaisten

Lisätiedot

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Kesäajan 2016 jumalanpalvelukset pyhäpäivisin Tuusniemen alueseurakunnassa Kesäajan tapahtumat Tuusniemen alueseurakunnassa kesä-syyskuu 2016 www.kuopionseurakunnat.fi

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille kohtaamisen paikkoja. Tutustu ja löydä oma paikkasi! Sisällysluettelo Yhteystiedot ilmoittautumiseen

Lisätiedot

Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN

Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi www.espoonseurakunnat.fi Avioliittoon vihkiminen Espoossa Avioliittoon vihkiminen siunausta elämäänne Avioliitto

Lisätiedot

Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi. Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä:

Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi. Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä: Remburssi ry PÖYTÄKIRJA Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi REMBURSSI RY:N HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Matias Kassala,

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki.

Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki. 1 TULKKITOIMINNAN YHTEISTYÖRYHMÄ Pöytäkirja1/2012 Aika 6.2.2012 klo 10 16 Paikka Läsnä Poissa Tulkit Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki. Laurén Sirpa (puheenjohtaja),

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

-Heinolassa 50 vuotta-

-Heinolassa 50 vuotta- Hyvää kerhokautta 2015-16! Viikoittainen kerhotoiminta on pyörähtänyt käyntiin. Päiväkerholaisten yli satapäinen joukko antaa työhömme vauhtia ja tekee arjestamme juhlaa! Jatkamme jo kevätkaudella aloittamiamme

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

LAHDEN SEURAKUNTAYHTYMÄ. Avioliittoon vihkiminen

LAHDEN SEURAKUNTAYHTYMÄ. Avioliittoon vihkiminen LAHDEN SEURAKUNTAYHTYMÄ Avioliittoon vihkiminen Rakkauden suojassa Vihkimisessä luvataan rakastaa toista ja sitoudutaan jakamaan elämä hänen kanssaan. Siinä on jotain ihmeellistä ja hienoa. Kirkossa voitte

Lisätiedot

espoon seurakuntien näkövammaiset kevät 2014

espoon seurakuntien näkövammaiset kevät 2014 1 espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET KEVÄT 2014 www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi 2 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 21/2014 16.11.2014 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja

Lisätiedot

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Yhteinen kirkkoneuvosto 28.11.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.2 1. SAAVUTETTAVA SEURAKUNTA.2 2. FYYSINEN SAAVUTETTAVUUS ELI ESTEETÖN

Lisätiedot

Akaan srk:n riparivuosi 2017

Akaan srk:n riparivuosi 2017 Akaan srk:n riparivuosi 2017 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2016 Aika ja paikka Ke 3.2.2016 klo 18-19.51 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta),

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT 1 POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT Arkipäivän äkilliset kriisi- ja onnettomuustilanteet: Kuntien moniammatilliset kriisiryhmät toimivat terveyskeskusten

Lisätiedot

Vuoden Kerttu ja Perttu palkittiin

Vuoden Kerttu ja Perttu palkittiin Kunnan ja seurakunnan tiedostuslehti syys lokakuu 2019 47. vuosikerta Vapaana 180m2 toimitila Ypäjän keskustassa Lepolantie 2. Vuoden Kerttu ja Perttu palkittiin Yhteisellä asialla 2 Vanhustentalojen peruskorjaus

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä! Otamme vastaan sinulle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita joka sunnuntai ennen Jumalanpalvelusta. Lahjoitukset voi tuoda alakerran käytävänpäähän. Opastus aulasta Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia.

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Päivärippikoulu 1 Päivärippikoulu on maksuton Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

Toimintaa elo syyskuussa 2018

Toimintaa elo syyskuussa 2018 Toimintaa elo syyskuussa 2018 Kirkon maalausremontti etenee. ELOKUU 2018 JUMALANPALVELUKSET: pe 17.8. klo 12.15 su 19.8. klo 16.00 su 26.8. klo 10.00 Koululaisjumalanpalvelus kirkossa, Hautala, Toivonen

Lisätiedot

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT:

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: Nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen 044 733 5266 RYHMÄT JA OHJAAJAT Päiväkoulu (PK) Rippileiri 1 (RK1) Kirkkoherra Lauri Jäntti 040

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Opas vihkimisen järjestelyihin

Opas vihkimisen järjestelyihin Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Joh. 15:9 12 Jyväskylän seurakunnan Opas vihkimisen järjestelyihin Avioliittoon vihkiminen K ristillisen uskomme mukaan

Lisätiedot

Rippikoulun seurakuntayhteysjakso

Rippikoulun seurakuntayhteysjakso Rippikoulun seurakuntayhteysjakso vuoden 2011 rippikoulussa Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Ohjeita: Kynä mukaan Vastaa kysymyksiin ennen kuin tulet hakemaan merkintää seurakunnan työntekijöiltä 1.

Lisätiedot

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä.

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä. Pohjois-Savon AVH-yhdistys JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 52 (II kerros) 1/2016 70110 KUOPIO 15.1.2016 HYVÄT JÄSENET Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2018 Tervetuloa Vauvakerho kokoontuu perjantaisin klo 10 11.30 takkahuoneella (E-ovi). Tervetuloa aamukahville. Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja pääset

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi Suomen CP-liitto ry Suomen CP-liitto ry on CP-, MMC- ja hydrokefaliavammaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän omaistensa valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävät ovat oikeuksien valvonta

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 Usko on valo, joka johdattaa meitä ja loistaa meille pimeydessä. (Martti Luther) Kevätkauden jumalanpalvelukset ja tapahtumat Tuusniemellä Tuusniemen alueseurakunta

Lisätiedot

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS Syyskuu 2016 NAANTALIN SEURAKUNTA Syksyn toimintaa Velkualla Messu kirkossa su 11.9. klo 16.30. Risto Räty ja Tiina Lustig Kummelissa: Ehtoollishartaus ke 14.9. ja 12.10. klo 17. Marja Saantola ja Reini

Lisätiedot

Kaavi JOULUNAIKA 2015

Kaavi JOULUNAIKA 2015 Kaavi JOULUNAIKA 2015 Kaavin alueseurakunnan toimintaesite Enkelit ensin paimenille lauloi, sielusta sieluhun kaiku soi: Kunnia Herran, maassa nyt rauha, kun Jeesus meille armon toi. Virsi 30: 3. Bernhard

Lisätiedot

TerveysInfo. Sosiaali ja terveysministeriö

TerveysInfo. Sosiaali ja terveysministeriö TerveysInfo 10 henkilökohtaista kysymystä alkoholinkäytöstä Vastaamalla tähän testiin, saat omaan käyttöösi tiedon, miten alkoholinkäyttösi sinuun vaikuttaa, ja miten suuria riskejä se tuottaa. 100 kpl/nippu

Lisätiedot