73 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 74 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 75 OIKAISUVAATIMUS SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ 12.3.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "73 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 74 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 75 OIKAISUVAATIMUS SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ 12.3."

Transkriptio

1 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Käsitellyt asiat Sivu 73 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 74 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 75 OIKAISUVAATIMUS SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ OIKAISUVAATIMUS 1 SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ OIKAISUVAATIMUS 2 SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ OIKAISUVAATIMUS 3 SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ PORVOON LIIKUNTASELVITYS RAPORTTI 2018 JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET ITÄISEN ALUEEN SIVISTYSPALVELUT LAPSEN FYYSINEN RAJOITTAMINEN VARHAISKASVATUSPALVELUISSA -MENETTELYOHJE ALKAEN 82 PORVOON MIELENTERVEYS- JA PÄIHDESUUNNITELMA SIVISTYSTOIMEN TALOUSARVIO VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET TIEDOKSI AJANKOHTAISET ASIAT 39

2 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Aika klo 14:00-20:15 Paikka Borgå folkakademi LÄSNÄ von Schoultz Catharina puheenjohtaja Hammarström Markus varapuheenjohtaja Hjelt Nea jäsen Kivineva Sanna jäsen Korhonen Anne jäsen Korpi Marianne jäsen Kulju Mikael jäsen Lattu Pete jäsen Lukic Srba :00 varajäsen Lönnfors Hanna jäsen Reijonen Otso varajäsen Svedberg Thomas jäsen POISSA Ranta Janne jäsen Jalonen Jaakko kh:n puheenjoht. Lehtola Sofia nuorisovaltuutettu Ujula Jukka-Pekka kaupunginjoht. Uski Nina kh:n edustaja MUU Backman Jessica johdon assistentti Högström Per liikuntapalv. pääll. Kettunen Jari koulutusjoht. Kukkonen Merja kuvajoht. Lindman Marjo sihteeri Lindström Rikard koulutusjoht. Mattsson Hilding sivistysjoht. Nyberg Leila varh.kasv.joht. Simolin-Backman Camilla hallintopääll. Öberg Tuija kehittämispääll. Catharina von Schoultz Puheenjohtaja Marjo Lindman Sihteeri Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Porvoo Mikael Kulju Pete Lattu Pöytäkirja yleisesti nähtävillä: Porvoon kaupungin sivistystoimisto, Taidetehtaankatu 1, 4. krs. alkaen.

3 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SIVLK Sivj: Sivistyslautakunta toteaa kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Sivistyslautakunta totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA SIVLK Sivj: Mikael Kulju ja Pete Lattu valitaan pöytäkirjantarkastajiksi. Mikael Kulju ja Pete Lattu valittiin pöytäkirjantarkastajiksi.

5 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta OIKAISUVAATIMUS SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, tai hilding.mattsson@porvoo.fi ja lakimies Johanna Andersson, tai johanna.andersson@porvoo.fi. Tommi Kanon on vaatinut oikaisua sivistyslautakunnan päätökseen Päätös on julkaistu internetissä , joten oikaisuvaatimus on saapunut määräajan puitteissa. Sivistyslautakunta hyväksyi päätöksellään liikunta- ja kulttuuripalveluiden esityksen kunto- ja kulttuuriportaiden sijoittamisesta Kokonniemen laskettelukeskuksen eteläpuolelle siten, että portaat ja polku yhdistävät Porvoonjoen Länsirannan ja Kokonniemen liikuntakeskuksen alueet tosiinsa. Portaiden rakentamisesta, aikataulusta ja taiteen määrärahasta sekä mahdollisista rahoitusvaihtoehdoista päätetään sivistystoimen vuosien investointisuunnitelman yhteydessä. Oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, että sivistyslautakunnan on lisättävä päätökseen seuraava teksti: Sivistyslautakunta edellyttää, että liikunta- ja kulttuuripalvelut suorittavat tarvekartoituksen, jossa kuullaan kaupunkilaisten mielipiteitä hankkeesta. Kartoituksesta on tehtävä tiedoksianto sivistyslautakunnalle ennen investointisuunnitelman hyväksymistä. Oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, että päätös kuntoportaiden sijoittamisesta ja jatkosuunnitelmasta on tehty liian hataran tiedon varassa. Pöytäkirjassa ei ole mainintaa siitä, että kuntalaisia olisi kuultu. Asia on valmisteltu yhteistyössä liikunta- ja kulttuuripalvelujen ja kuntatekniikan, kaavoitusosaston ja puisto-osaston kanssa valtuuston päätöksen mukaisesti. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää kaupunginvaltuustolle, että TA 2018 sivulle 35 (kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut) lisätään: Selvitetään kustannukset, sijainti, rakenneratkaisut ja eri tavat (kaupalliset, työllistämisprojekti ja yhteisölliset) toteuttaa kulttuuri- ja kuntoportaat Kokonniemeen. Määrärahaesitys 5000 euroa. Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä vuoden 2018 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman mm. edellä mainituin muutoksin. Sivistyslautakunta on käsitellyt kulttuuri- ja liikuntapalveluiden valmistelemaa kulttuuri- ja kuntoportaiden suunnittelua, rakentamista, kustannuksia ja sijaintia koskevan selvityksen ja esitellyt useita eri sijoitusvaihtoehtoja valokuvien ja diaesitysten avulla ja päätynyt perusteellisen valmistelun jälkeen yhdessä kaupunkisuunnittelun kanssa esittämään kuntoportaiden sijoittamista Kokonniemeen, lautakunnan päätöksen mukaisesti. Kulttuuri- ja kuntoportaat käsitellään osana vireillä olevaa

6 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ liikuntaselvitystä ja liikkumisohjelmaa Vireillä on lukuisia muitakin liikuntahankkeita, jotka tulee käsitellä kokonaisuutena ja priorisoida. Asukkaiden kuuleminen sisältäen kulttuuri- ja kuntoportaat toteutetaan osana selvitystä kesän aikana. Sivistyslautakunta toteaa, että ennen lautakunnan talousarviokäsittelyä kuntalaisia tullaan osallistamaan koskien kuntoja kulttuuriportaiden eri sijoitusvaihtoehtoja kuntalain mukaisesti. Liitteet: Oikaisuvaatimus Sivj: Oikaisuvaatimus hyväksytään osittain. Ennen lautakunnan talousarviokäsittelyä kuntalaisia tullaan osallistamaan koskien kuntoja kulttuuriportaiden eri sijoitusvaihtoehtoja kuntalain mukaisesti. Oikaisuvaatimus hyväksyttiin osittain. Ennen lautakunnan talousarviokäsittelyä kuntalaisia tullaan osallistamaan koskien kuntoja kulttuuriportaiden eri sijoitusvaihtoehtoja kuntalain mukaisesti.

7 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta OIKAISUVAATIMUS 1 SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, tai hilding.mattsson@porvoo.fi ja lakimies Johanna Andersson, tai johanna.andersson@porvoo.fi. Linda Nic Oireachtaigh ja Philip Breen ovat vaatineet oikaisua sivistyslautakunnan päätökseen Päätöksellään sivistyslautakunta ei muuttanut nyt oikaisuvaatimuksen kohteena olevaa Tyysterintien vaarallisuusluokitusta oppilaille luokka-asteilla 0-6. Oikaisuvaatimuksen tekijät katsovat, että taksikuljetus tulisi myöntää oppilaille vuosiluokilla 3-6 tien vaarallisuuden perusteella. He katsovat, että Tyysterintie on vaarallinen mm. kapean pientareen, suuren liikennemäärän, huonon näkyvyyden ja tien mutkaisuuden perusteella. Tieosuus on ennen luokiteltu vaaralliseksi, mutta uuden Koululiituanalyysin mukaan näin ei enää olisi. Perusopetuslain 32 :n mukaan, jos perusopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pitempi, oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen. Perusopetusta saavalla oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen myös silloin, kun edellä tarkoitettu matka oppilaan ikä ja muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi. Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on oppilaan kuljettamista tai saattamista varten myönnettävä riittävä avustus. Porvoon kaupungin esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskevat periaatteiden mukaan koulumatkan vaarallisuuden arvioimiseksi käytetään alan asiantuntijoita sekä Koululiitu ohjelmaa. Sen tiedot perustuvat Tiehallinnon riskilukuihin ja Koululiitu-järjestelmän käyttämiin raja-arvoihin. Ohjelmaa käytetään apuvälineenä, päätöksen kouluteiden vaaralliseksi luokittelusta tekee sivistyslautakunta paikalliset olosuhteet huomioiden. Uusi vaaralliseksi luokiteltava tieosuus vahvistetaan aina sivistyslautakunnassa ja teiden luokitukset käsitellään koulukuljetusperiaatteiden hyväksymisen yhteydessä tai tarpeen muuten niin vaatiessa. Sivistyslautakunnan vahvistamat vaaralliseksi luokiteltavat tieosuudet on lueteltu koulukuljetuksia koskevissa periaatteissa ja ne on merkitty sähköiseen karttaan. Sivistyslautakunta on kokouksessaan ottanut kantaa muutosehdotuksiin koskien teiden vaarallisuusluokituksia. Lautakunta katsoi, ettei Tyysterintietä ole luokiteltava vaaralliseksi Hintahaaraan matkustaville oppilaille luokka-asteilla 0-6. Liite:

8 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Oikaisuvaatimus Esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskevat periaatteet Sivj: Sivistyslautakunta palauttaa vaarallisuusluokituksen samalle tasolle kun se oli vuosina , vuosiluokat 0-6. Seuraavan vaarallisuusluokituksen yhteydessä kaupunki teettää selvityksen kyseisen tien ominaisuuksista. Sivistyslautakunta hyväksyy oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta palautti vaarallisuusluokituksen samalle tasolle kun se oli vuosina , vuosiluokat 0-6. Seuraavan vaarallisuusluokituksen yhteydessä kaupunki teettää selvityksen kyseisen tien ominaisuuksista. Sivistyslautakunta hyväksyi oikaisuvaatimuksen.

9 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta OIKAISUVAATIMUS 2 SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, tai hilding.mattsson@porvoo.fi ja lakimies Johanna Andersson, tai johanna.andersson@porvoo.fi. Annika ja Jesse Berglöf ovat vaatineet oikaisua sivistyslautakunnan päätökseen Päätöksellään sivistyslautakunta ei muuttanut nyt oikaisuvaatimuksen kohteena olevaa Tyysterintien vaarallisuusluokitusta oppilaille luokka-asteilla 0-6. Oikaisuvaatimuksen tekijät katsovat, että sivistyslautakunnan on hankittava kunnon faktat ja käsiteltävä asia niiden pohjalta uudelleen. Koululiitua ei saa käyttää suoraan ja pelkästään arviota tehdessä. Oikaisuvaatimuksen tekijät katsovat, että Tyysterintie ja sen Kuninkaantielle päätyvä risteysalue ei ole turvallinen koululaisille. Sivistyslautakunta on aiemmin katsonut, että kyseinen tieosuus on ollut vaarallinen. Perusopetuslain 32 :n mukaan, jos perusopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pitempi, oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen. Perusopetusta saavalla oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen myös silloin, kun edellä tarkoitettu matka oppilaan ikä ja muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi. Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on oppilaan kuljettamista tai saattamista varten myönnettävä riittävä avustus. Porvoon kaupungin esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskevat periaatteiden mukaan koulumatkan vaarallisuuden arvioimiseksi käytetään alan asiantuntijoita sekä Koululiitu ohjelmaa. Sen tiedot perustuvat Tiehallinnon riskilukuihin ja Koululiitu-järjestelmän käyttämiin raja-arvoihin. Ohjelmaa käytetään apuvälineenä, päätöksen kouluteiden vaaralliseksi luokittelusta tekee sivistyslautakunta paikalliset olosuhteet huomioiden. Uusi vaaralliseksi luokiteltava tieosuus vahvistetaan aina sivistyslautakunnassa ja teiden luokitukset käsitellään koulukuljetusperiaatteiden hyväksymisen yhteydessä tai tarpeen muuten niin vaatiessa. Sivistyslautakunnan vahvistamat vaaralliseksi luokiteltavat tieosuudet on lueteltu koulukuljetuksia koskevissa periaatteissa ja ne on merkitty sähköiseen karttaan. Sivistyslautakunta on kokouksessaan ottanut kantaa muutosehdotuksiin koskien teiden vaarallisuusluokituksia. Lautakunta katsoi, ettei Tyysterintietä ole luokiteltava vaaralliseksi Hintahaaraan matkustaville oppilaille luokka-asteilla 0-6. Liite:

10 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Oikaisuvaatimus Esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskevat periaatteet Sivj: Sivistyslautakunta palauttaa vaarallisuusluokituksen samalle tasolle kun se oli vuosina , vuosiluokat 0-6. Seuraavan vaarallisuusluokituksen yhteydessä kaupunki teettää selvityksen kyseisen tien ominaisuuksista. Sivistyslautakunta hyväksyy oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta palautti vaarallisuusluokituksen samalle tasolle kun se oli vuosina , vuosiluokat 0-6. Seuraavan vaarallisuusluokituksen yhteydessä kaupunki teettää selvityksen kyseisen tien ominaisuuksista. Sivistyslautakunta hyväksyi oikaisuvaatimuksen.

11 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta OIKAISUVAATIMUS 3 SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSESTÄ SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, ja lakimies Johanna Andersson, , etunimi.sukunimi@porvoo.fi. Kulloon kyläohjelma-työryhmä sekö Kulloon vanhemmat (yhteyshenkilö Lotta Krohn) ovat vaatineet oikaisua sivistyslautakunnan päätökseen Päätöksellään sivistyslautakunta ei muuttanut nyt oikaisuvaatimuksen kohteena olevaa kouluteiden turvallisuusluokitusta oikaisuvaatimuksen liitteessä luetelluilla tieosuuksilla. Oikaisuvaatimuksen tekijät katsovat, että sivistyslautakunnan päätöksessä kyseiset tieosuudet on luokiteltu virheellisesti turvalliseksi joko kaikille alaluokille tai joillekin vuosiluokille. Perusopetuslain 32 :n mukaan, jos perusopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pitempi, oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen. Perusopetusta saavalla oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen myös silloin, kun edellä tarkoitettu matka oppilaan ikä ja muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi. Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on oppilaan kuljettamista tai saattamista varten myönnettävä riittävä avustus. Porvoon kaupungin esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskevat periaatteiden mukaan koulumatkan vaarallisuuden arvioimiseksi käytetään alan asiantuntijoita sekä Koululiitu ohjelmaa. Sen tiedot perustuvat Tiehallinnon riskilukuihin ja Koululiitu-järjestelmän käyttämiin raja-arvoihin. Ohjelmaa käytetään apuvälineenä, päätöksen kouluteiden vaaralliseksi luokittelusta tekee sivistyslautakunta paikalliset olosuhteet huomioiden. Uusi vaaralliseksi luokiteltava tieosuus vahvistetaan aina sivistyslautakunnassa ja teiden luokitukset käsitellään koulukuljetusperiaatteiden hyväksymisen yhteydessä tai tarpeen muuten niin vaatiessa. Sivistyslautakunnan vahvistamat vaaralliseksi luokiteltavat tieosuudet on lueteltu koulukuljetuksia koskevissa periaatteissa ja ne on merkitty sähköiseen karttaan. Sivistyslautakunta on kokouksessaan ottanut kantaa muutosehdotuksiin koskien teiden vaarallisuusluokituksia. Nyt oikaisuvaatimuksen kohteena olevista tieosuuksista ainoastaan kahdesta on päätetty muutoksenhaun kohteena olevassa päätöksessä: Ali-Vekkoskentie ja moottoritien liittymän ylitys. Muut liitteessä mainitut tieosuudet on sellaisenaan hyväksytty sivistyslautakunnan päätöksessä 6, Tämän päätöksen osalta muutoksenhakuaika on mennyt umpeen ja oikaisuvaatimusta ei voida käsitellä.

12 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Liitteet: Oikaisuvaatimus Esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskevat periaatteet Sivj: Oikaisuvaatimus hylätään siltä osin, kun tieosuuksia ei ole käsitelty lautakunnan kokouksessa Mottoritien liittymän osalta lautakunta ei muuta tien vaarallisuusluokitusta. Luokitusta ei ole muutettu nyt muutoksenhaun kohteena olevissa periaatteissa. Tieosuuden Ali-Vekkoskentie osalta sivistyslautakunta palautta vaarallisuusluokituksen samalle tasolle kun se oli vuosina , vuosiluokat 0-2. Seuraavan vaarallisuusluokituksen yhteydessä kaupunki teettää selvityksen kyseisen tien ominaisuuksista. Sivistyslautakunta hyväksyy oikaisuvaatimuksen tältä osin. Oikaisuvaatimus hylättiin siltä osin, kun tieosuuksia ei ole käsitelty lautakunnan kokouksessa Mottoritien liittymän osalta lautakunta ei muuttanut tien vaarallisuusluokitusta. Luokitusta ei ollut muutettu nyt muutoksenhaun kohteena olevissa periaatteissa. Tieosuuden Ali-Vekkoskentie osalta sivistyslautakunta palautti vaarallisuusluokituksen samalle tasolle kun se oli vuosina , vuosiluokat 0-2. Seuraavan vaarallisuusluokituksen yhteydessä kaupunki teettää selvityksen kyseisen tien ominaisuuksista. Sivistyslautakunta hyväksyi oikaisuvaatimuksen tältä osin.

13 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta PORVOON LIIKUNTASELVITYS RAPORTTI 2018 JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: Per Högström, liikuntapalveluiden päällikkö, tai ja Merja Kukkonen, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja, tai Porvoon kaupungin liikuntapalvelut käynnisti tammikuussa 2018 liikuntaselvityksen. Selvitys perustuu kaupunginhallituksen päätökseen , 358. Selvityksen tavoitteena oli tuottaa tietoa asukkaiden liikuntakäyttäytymisestä, selvittää paikallista liikuntakulttuuria liikuntaolosuhteiden ja liikuntapaikkojen kehittämiseksi sekä luoda toimenpide-ehdotukset selvitysten pohjalta. Liikuntaselvityksen laadinnasta on vastannut Urhes Oy. Kyselyt ja haastattelut on toteutettu tammi-syyskuun 2018 aikana. Kyselyihin vastasi yhteensä noin porvoolaista, mikä merkitsee todella laajaa tutkimustyötä. Tulokset on koottu neljään kohderyhmäkohtaiseen selvitykseen ja loppuraporttiin, joka esittelee toimenpide-ehdotuksia. Liikuntaselvityksen raportti tiivistelmineen on julkaistu Selvityksen tuloksia on tarkoitus käsitellä sivistystoimessa kohderyhmittäin ja monialaisena yhteistyönä kaupunkikonsernissa ja em. johtoryhmissä ja tuoda jatkovalmistelun jälkeen lautakunnan käsiteltäväksi. Raportti esitellään liikuntaseuroille liikuntafoorumissa klo 18. Liikuntaselvitys sisältää alla mainitut selvitykset, niihin liittyvät kyselyt ja niiden tulokset, tuloksien tiivistelmät sekä liikuntaselvityksen toimenpide-ehdotukset. 1. Päiväkoti- ja esikouluikäisten liikuntaselvitys (N = 351) ja tulosten tiivistelmä 2. Koululaisten liikuntaselvitys (N=1 839) ja tulosten tiivistelmä 3. Täysi-ikäisen väestön liikuntaselvitys (N= ) ja tulosten tiivistelmä 4. Porvoon urheiluseurakysely (N=90) ja tulosten tiivistelmä 5. Toimenpide-ehdotukset Porvoon liikuntapalveluiden kehittämiseen 2018 Kyselyjen lisäksi on haastateltu keskeisiä sidosryhmiä. Haastatteluiden tarkoituksena oli kartoittaa sidosryhmien näkökannat liikunnan kehittämiseen Porvoossa sekä selvittää, mitä

14 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ SIVLK sidosryhmät odottavat kaupungin liikuntapalveluilta. Sidosryhmät koostuvat liikuntaseurojen edustajista, liikunta-alan yksityisistä palveluntarjoajista, keskeisistä kaupungin luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista sekä muista liikunnan intressiryhmistä. Tuore liikuntaselvitys ja sen toimenpide-ehdotukset toimivat jatkovalmistelun pohjana liikuntapalveluiden ja -olosuhteiden kehittämiselle Porvoossa. Liite: Liikuntaselvityksen raportti toimenpide-ehdotuksineen ja osaliikuntaselvitykset Sivj: Sivistyslautakunta päättää - merkitä liikuntaselvityksen tiedoksi ja - antaa sivistystoimen tehtäväksi laatia aikataulu liikuntaselvityksen käsittelyn etenemisestä siten, että jatkotoimenpiteet aikatauluineen esitellään lautakunnalle vuoden 2019 ensimmäisessä kokouksessa. Sivistyslautakunta päätti - merkitä liikuntaselvityksen tiedoksi ja - antaa sivistystoimen tehtäväksi laatia aikataulu liikuntaselvityksen käsittelyn etenemisestä siten, että jatkotoimenpiteet aikatauluineen esitellään lautakunnalle vuoden 2019 ensimmäisessä kokouksessa. Liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström, tai per.hogstrom@porvoo.fi; kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen, , merja.kukkonen@porvoo.fi Vuoden 2018 aikana liikuntapalvelut toteutti liikuntaselvityksen yhteistyössä Urhes Oy:n kanssa. Liikuntaselvityksen tavoitteena oli tuottaa tietoa paikallisista liikuntaolosuhteista sekä asukkaiden tyytyväisyydestä kaupungin eri liikuntamahdollisuuksiin ja -palveluihin. Sivistyslautakunta merkitsi liikuntaselvityksen tiedoksi kokouksessaan ja antoi sivistystoimen tehtäväksi laatia aikataulu liikuntaselvityksen käsittelyn etenemisestä siten, että jatkotoimenpiteet aikatauluineen esitellään lautakunnalle vuoden 2019 ensimmäisessä kokouksessa. Päämääränä on laatia toimenpiteiden vahvistamisen pohjalta ja liikunnan kehittämishankkeiden koordinoinnin ja priorisoinnin myötä Porvoon kaupungin liikuntasuunnitelma liikuntapalveluiden ja olosuhteiden kehittämiseksi. Jatkotoimenpiteiden osat

15 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Liikuntaselvityksen yhteydessä toteutettiin neljä erillistä kyselyä, joihin vastasi noin henkilöä. Vastauksilla hankittiin tietoa eri-ikäisten porvoolaisten liikuntakäyttäytymisestä. Kyselyiden tulokset toimivat näiden kohderyhmien liikuntaa koskevien jatkotoimenpide-ehdotusten perustana. 1. Päiväkotilasten ja esikoululaisten kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä, johon lasten vanhempia pyydettiin vastaamaan. N= Kouluikäisten liikuntakysely kohdistettiin kaikkiin oppilaitoksiin 3-luokasta ylöspäin. Oppilaat vastasivat itse. N= Täysi-ikäisten kyselytutkimus suoritettiin satunnaisotantana ja kyselyyn vastasi 816 porvoolaista. 4. Seurakysely toteutettiin sähköisenä kyselynä. Kyselyyn vastasi 86 seuraa, joista puolet oli yhden lajin erikoisseuroja. 5. Liikuntaselvitystä varten haastateltiin lisäksi 86 kaupungissa toimivaa urheiluseuraa sekä viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä. Edellä mainittujen kyselyiden tulokset esitellään liitteissä. Tutkimustulosten pohjalta valmistellaan liikuntatoiminnan yleiset ja ennalta ehkäisevän liikunnan toimenpide-ehdotukset yhdessä kyseisten kohderyhmien edustajien kanssa, alla esitellyn aikataulun mukaisesti. Toimenpide-ehdotukset ja aikataulu Kyselyiden vastauksista käy yleisesti ilmi, että porvoolaiset ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä kaupunkinsa liikuntapalveluihin ja -mahdollisuuksiin. Tutkimustulokset sisältävät myös runsaasti ehdotuksia ja avoimia vastauksia palveluiden ja toiminnan kehittämiseksi, joita koskevat toimenpiteet ja ratkaisuehdotukset kootaan myös osana kokonaisuutta. Liikuntapalvelut valmistelee lopulliset toimenpide-ehdotukset porvoolaisten liikuntapalveluiden kehittämisestä yhteistyössä mainittujen kohderyhmien tai liikuntatoiminnan edustajien kanssa. Toimenpide-ehdotukset seuraavat kyselyn painopistealueita: 1. Liikuntatoimen palvelutuotantomallin päivittäminen 2. Liikuntapaikkojen modernisointi 3. Terveysliikuntapalveluiden kehittäminen 4. Liikuntatoimen viestinnän ja saavutettavuuden parantaminen 5. Vapaan kansalaistoiminnan ja yksityisten toimijoiden toimintaedellytysten parantaminen 6. Lähitulevaisuuden trendien huomioiminen Mahdollisen maakunta- ja sote-uudistusten vaikutus

16 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ toimenpide-ehdotuksiin ja aikatauluihin on merkittävä ja ohjaa omalta osaltaan varsinkin terveysliikuntapalveluiden kehittämistä. Liikuntapalvelun ehdotus liikuntaselvityksen jatkotoimenpiteistä ja aikataulusta 2018 Liikuntaselvitys valmistunut ja esitelty sivistyslautakunnalle, urheiluseuroille ja medialle ja tiedotettu asukkaille myös kaupungin verkkosivuilla ja tiedotusvälineissä 1/2019 Yleinen keskustelu liikuntaselvityksen jatkotoimenpiteistä sivistyslautakunnan kokouksessa Päätös tavoiteaikataulusta Koulujen ja päiväkotien liikuntavälineistöjen ja pihojen kartoitus valmistuu osana lasten ja nuorten liikkumista edistäviä jatkotoimenpiteitä. Listaus koulujen läheisyydessä olevista liikuntapaikoista 1 km:n säteellä valmistuu. Liikuntaselvityksen toimenpide-ehdotuksia toteutetaan osittain jo vuoden 2019 toimintasuunnitelmassa. Yhteenveto liikuntaselvityksen avoimista vastauksista valmistuu. 2 3/2019 Liikuntaselvityksen jatkotoimenpiteiden työstäminen yhdessä eri tahojen kanssa ja/tai niitä kuullen: toimi- ja tehtäväalueet, urheiluseurat, yksityiset toimijat, asukkaat 3 4/2019 Liikuntahankkeiden investointisuunnitelman päivittäminen Kunta-, seura- ja yritysyhteistyön periaatteiden valmistelu 5 6/2019 Valmistellaan alustava liikuntapaikkakohtainen suunnitelma perusparannuskohteista ja uusista kaupungin omista investoinneista sekä ratkaistavista yhteistyöhankkeista. Sivistyslautakunnalle annetaan väliraportti tilannekatsauksen valmistelutilanteesta. 8/2019 Sivistyslautakunta päättää liikuntapalveluiden toimenpideehdotuksista. 9/2019 Sivistyslautakunta päättää Porvoon kaupungin liikuntasuunnitelmasta ja ehdotuksesta liikunnan investointihankkeiksi vuosille Liitteet: Liikuntaselvitys ja toimenpide-ehdotukset Sivj: Sivistyslautakunta hyväksyy edellä esitetyn ehdotuksen

17 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ liikuntaselvityksen jatkotoimenpiteistä ja aikataulusta ja merkitsee tiedoksi esitetyt painopistealueet. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä edellä esitetyn ehdotuksen liikuntaselvityksen jatkotoimenpiteistä ja aikataulusta ja merkitsee tiedoksi esitetyt painopistealueet. SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: Liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström, tai ja kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen, tai Sivistyslautakunnalle on päätetty antaa väliraportti liikuntaselvityksen valmisteluvaiheesta touko-kesäkuussa Liikunnan olosuhteiden ja palveluiden kehittäminen edellyttää säännöllistä poikkihallinnollista yhteistyötä ja prosessin eteenpäin viemistä. Liikuntapalvelut on jatkanut prosessin suunnittelua yhteistyössä ulkopuolisen konsulttiyhtiö SmartSportin kanssa. SmartSport on tehnyt vastaavanlaisia liikuntaohjelmia muille kunnille, esim. Lappeenranta. Sivistyslautakunnan jäsenille on toukokuussa lähetetty liikunta-kysely SmartSportin toimesta liikuntaselvitykseen liittyen. Vastaava kysely on toteutettu myös useassa muussa kunnassa. Liikuntapalveluiden työtä tukee ja kokonaisuuden valmistelua ohjaa ohjausryhmä, johon kuuluvat kaupungin edustajina liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen ja puheenjohtajana sivistysjohtaja Hilding Mattsson. SmartSportin edustajana ohjausryhmään osallistuu Jukka Pekkala. Ohjausryhmä kuulee kaupungin tehtävä- ja toimialueita, ulkopuolisia toimijoita ja liikuntaseuroja sekä raportoi ja tiedottaa valmisteluvaiheista kaupungin johdolle ja johtoryhmille. Kevät-kesän 2019 aikana toteutetaan eri hallintokuntien edus-tajien yhteisiä työpajoja, joiden tavoitteena on perehdyttää osallistujat aiemmin laaditun liikuntakyselyn (Urhes OY 2018) tuloksiin ja osallistaa toimialat kehitettävien asioiden suunnitteluun. Työpajoissa käsitellään liikunta-olosuhteita kaupunkilaisten liikkumiseen liittyen. Yhteisenä tavoitteena on koota Porvoon kaupungin liikuntaohjelma 2030, joka sisältää palveluiden ja olosuhteiden kehittämisen

18 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ kokonaisuuden priorisoituine jatkotoimenpide-ehdotuksineen ja vastuutahoineen. Tavoitteena on, että jatkotoimenpiteet käsitellään ensin sivistys-, sote- ja kaupungin johtoryhmissä ja Liikuntaohjelma 2030 tuodaan sen jälkeen sivistyslautakunnan, sosiaali- ja terveyslautakunnan ja kaupunkikehityslautakunnan ja edelleen kaupunginhallituksen ja - valtuuston hyväksyttäväksi. Tavoitteena on, että liikuntaohjelma 2030 valmistuu vuoden 2019 aikana jonka jälkeen sitä käsitellään vuosittain TA-käsittelyn yhteydessä. Sivj: Merkitään Liikuntaohjelman 2030 jatkotoimenpiteet tiedoksi. Merkittiin Liikuntaohjelman 2030 jatkotoimenpiteet tiedoksi.

19 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta ITÄISEN ALUEEN SIVISTYSPALVELUT SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, tai Talousarvio 2019 Porvoon kaupungin vuoden 2019 talousarviossa sivulla 44 todetaan seuraavaa: Vuoden 2019 aikana on löydettävä ratkaisu, jonka avulla voidaan varmistaa sivistyspalveluiden tarjonta myös Porvoon itäisellä alueella sivistysverkkoselvityksen tarvekartoituksen mukaisesti. Sivistysverkkoselvityksen toinen vaihe Sivistyslautakunta päätti käsitellessään sivistysverkkoselvityksen toista vaihetta: Sivistyslautakunta katsoo tehtyyn sivistysverkkoselvitykseen perustuen, että sivistyspalveluita tulee tarjota Porvoon keskustassa aikaisempien päätösten mukaisesti ja kylärakenneselvityksessä määritellyissä palvelukylissä tai näiden läheisyydessä myös tulevaisuudessa. Jotta voidaan selvittää palvelutarpeet tarkemmin ja sivistyspalveluiden kehittämiseksi pitkäjänteisesti sivistyslautakunta päättää, että sivistystoimi valmistelee alueelliset palvelutarvekartoitukset sivistyslautakunnan käsiteltäväksi. Sivistystoimen alueellisten palvelutarvekartoitusten laadinta-aikataulu on kytköksissä toimitilajohdon tilaamiin rakennusten kuntokartoituksien valmistumisiin. Sivistyslautakunta päättää laatia sivistystoimen alueelliset tarvekartoitukset tulevien projektisuunnitelmien pohjaksi seuraavasti: - Hinthaaran sivistyskeskus - Porvoon Pohjoinen alue (Kerkkoon ja Tuorilan koulujen oppilaaksiottoalueet) - Porvoon Itäinen alue (Ilolan koulun ja Sannäsin skolanin oppilaaksiottoalueet sekä esiopetus) - Porvoon Eteläinen alue (Epoon koulun oppilaaksiottoalue sekä Epoon ja Bjurbölen päiväkoti) - Gammelbackan alue (Peipon ja Pääskytien koulujen oppilaaksiottoalueet) - Keskusta-alueen päiväkodit (mahdollinen päiväkoti Suiston alueella) - Kokonniemen alueen liikuntapaikat Muita palvelukartoitusselvityksiä voidaan myös tehdä. Sivistystoimen alueellisen palvelutarvekartoituksen lähtökohtana on ollut alueen koulutuspalveluiden järjestäminen huomioiden varhaiskasvatuspalveluiden järjestämisen alueella. Lisäksi kulttuurija vapaa-aikapalvelut huomioidaan ja kartoitetaan osana kunkin alueen tarvekartoitusta, kuten esim. lähiliikunta-alueet ja nuorisopalvelut. Lisäksi tehdään erillisiä tarvekartoituksia esim. Övikin leirialueen, Taiteilijatalon ja Porvoon Talon osalta. Liikuntaselvitys valmistui lokakuun alkupuolella ja käsitellään

20 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ sivistyslautakunnassa vuoden 2018 aikana ja siihen perustuvat mahdolliset liikuntapalveluiden tarvekartoitukset tuodaan sivistyslautakunnan käsittelyyn erikseen." Sivistysverkko 2020 Kaupunginvaltuusto käsitellessään Sivistysverkko 2020-selvitystä päätti: "Valtuusto toteaa, että korkeatasoiset sivistyspalvelut ovat kaupungin vahvuus ja vetovoimatekijä. Kyky ylläpitää korkeatasoista sivistysverkkoa edellyttää, että sivistysverkko on suunniteltava kokonaisuudessaan taloudellisesti ja toiminnallisesti tehokkaaksi, oppilaiden todellinen määrä, tilatehokkuus ja tilojen monikäyttöisyys sekä rakennusten koko elinkaaren aikaiset päästöt, materiaalivirrat ja muut kustannukset huomioiden. Lisäksi sivistysverkko tulisi suunnitella niin, että huomioidaan asukkaiden alueellinen sijoittuminen sekä lasten koulutien turvallisuus. Samalla kaupunginvaltuusto korostaa, että kaupungin investointikyky, ulkoiset riskitekijät ja raskas velkaantuminen asettavat huomattavan tiukat rajat palveluverkon korjaus- ja uudisrakentamiselle 2020-luvulla. Palveluverkon suunnittelussa huomioidaan keskeisesti nämä taloudelliset reunaehdot, kuitenkaan sivuuttamatta kylärakenneohjelman tavoitteita, kaupunkistrategian painottamia tavoitteita maaseudun elinvoimaisuudesta ja ilmastotavoitteita." Sivistyspalveluiden paikkavaihtoehdot Porvoon itäisellä puolella on kolme luonnollista vaihtoehtoa sijoituspaikaksi sivistyspalveluille. Näissä kaikissa kolmessa kaupungilla on maanomistus sekä näissä on tai on ollut sivistystoimen palveluita. Paikat ovat nykyisen Sannäsin koulun sijaintipaikka, Nykyisen Ilolan koulun paikka sekä entisen Ilolan päiväkodin sijaintipaikka. Kaupunkisuunnittelun selvitykset eivät ole vielä valmistuneet. Kylärakenneohjelma Porvoon kaupunginvaltuusto hyväksyi kylärakenneohjelman. Kyseisessä ohjelmassa määriteltiin niin kutsutut palvelukylät. Itäisellä alueella Ilola on nimetty palvelukyläksi. Ohjelmassa todetaan: Palvelukylät, hyvä maaseutu ja saaristo, jossa on elinvoimaa Kyliä kehitetään kylämäisesti maatalouden toimintaedellytyksiä, luonnonympäristöä ja kylämaisemaa kunnioittaen. Elinvoimainen kaupunkitaajama, joka ylläpitää asemansa seudullisena keskuksena on myös ympäröivien kylien kehitykselle etu. Väestönkasvusta aiempaa suurempi osuus ohjataan kaupunkitaajamaan. Kylärakenteen kehittäminen ei nosta kaupungin kustannuksia. Kaupunki panostaa suurimpiin kyläkeskuksiin, joissa on riittävä

21 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ väestöpohja palvelujen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Näitä kehitettävät kyliä kutsutaan tässä palvelukyliksi. Palvelukyliä ovat Kulloo, Hinthaara, Kerkkoo, Ilola ja Epoo sekä Fagersta Gäddrag kyläkeskittymä. Kussakin palvelukylässä on omanlaisensa kasvu- ja kehittämisen tahtinsa. Kaupunki keskittää kylissä tarjottavia palveluja pääsääntöisesti palvelukyliin. Kaupunki sitoutuu palvelukylissä kylän kehittämiseen, mutta yksittäisistä palveluista, palvelun säilyttämisestä tai kehittämisestä ja muista toimenpiteistä sekä niiden sisällöstä päätetään aina erikseen. Palvelukyliä ympäröi hyvä maaseutu ja saaristo, jossa on elinvoimaa. Kaupunki järjestää näillä alueilla liikkuvia palveluja sekä virkistyspalveluja kylien ja koko kaupungin asukkaille. Kaupungin palveluverkon kehittämisessä otetaan huomioon kylien kehittämisen linjaukset. Kyliin suuntautuva uusi asutus pyritään ohjaamaan palvelukyliin. Uudisrakentamista ohjataan niin, että se sijoittuu palvelujen kannalta edullisesti, olemassa olevan kyläasutuksen läheisyyteen. Kylissä voi useampi sukupolvi asua samassa pihapiirissä. Kylien asukkaat ovat aktiivisia ja yhteisöllisiä ja järjestävät omaehtoisesti toimintaa kylissä. Asukkaiden omaehtoista toimintaa kylissä tuetaan antamalla pieniä avustuksia aktiivisille kyläyhdistyksille tai kylässä toimintaa järjestäville muille aktiivisille yhdistyksille. Oppilas- ja lapsiennusteet Liitteenä (liite 1) eri oppilaaksiottoalueiden lapsimäärät niin että ne sisältävät kuusi ikäluokkaa.. Lapsimäärät on laskettu niin että vuosien syntyneiden keskiarvo on kerrottu kuudella. Näin on esimerkiksi Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue saatu seuraavanlaiseksi: Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue ilman suomenkielistä Ylikettä (keskimääräinen vuosiluokka x 6) Suomen- sekä vieraskieliset: 81 Ruotsinkieliset: 94 Yhteensä: 175 Esiopetus: 14 Esiopetus: 16 Yhteensä: 95 Yhteensä: 110 Yhteensä: 205 Keskuskoulun oppilaaksiottoalueen (Jakari) oppilaita Yhteensä: 30 Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue ei tässä tarkoita että sivistyskeskuksen paikka olisi Sannaisissa, vaan se koostuu lapsista jotka asuvat alueella joka olisi oppilaaksiottoalue (=Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue-ylike) sivistyskeskukselle oli sen sijainti mikä tahansa. Tarkasteltaessa varhaiskasvatuksen piirissä olevia ikäluokkia

22 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ kylittäin saadaan tulokseksi seuraava: Sannäsin alue (keskimääräinen vuosiluokka x 6 x 0,8) Suomen sekä vieraskieliset: 30 Ruotsinkieliset: 59 Yhteensä: 89 Ilolan koulu oppilaaksiottoalue (keskimääräinen vuosiluokka x 6 x 0,8) Suomen sekä vieraskieliset: 41 Ruotsin kieliset: 16 Yhteensä: 57 Yllä olevissa luvuissa kuusivuotiaat ovat sekä koulun että varhaiskasvatuksen luvuissa. Alueita on tarkasteltu tässä erikseen koska toisin kuin esi- ja perusopetuksessa niin varhaiskasvatuksessa lasten kuljetus päiväkotiin on huoltajien vastuulla riippumatta matkan pituudesta. Tästä johtuen ei voida etukäteen olla varmoja huoltajien valinnoista silloin kun he hakevat päivähoitopaikkaa. Oppilaskuljetukset Lukuvuonna Ilolan koulun ja Sannäs skolanin oppilaskuljetusten piirissä olevia oppilaita on yhteensä 72. Ilolan oppilaista kuljetusten piirissä on 15 mikä on 22% kaikista oppilaista. Sannäs skolanin osalta kuljetuksen piirissä on 57 oppilasta eli 59% kaikista oppilaista. Tilasto liitteenä, liite 2. Nykyisten koulurakennusten kunto Tilajohto on tilannut kuntokartoitukset Ilolan koulun ja Sannäs skolan osalta mutta tietoa niiden valmistumisesta ei vielä ole. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut alueella Sivistyskeskuksessa ja sen alueella olisi myös tiloja jotka olisivat kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden käytettävissä. Tilojen suunnittelu näiltä osin tehtäisiin hankesuunnitelmatyön yhteydessä. Verkkoselvitys nykytila 2020 Sivistysverkkoselvityksen nykytilatarkastelussa on tehty kapasiteettilaskentaa muun muassa koulujen osalta. Laskenta osoittaa että koulukiinteistöissä on tilaa, liite 3. Liitteet: Liitteet 1-3. Sivj: Sivistyslautakunta merkitsee yllä olevan tiedoksi. Sivistyslautakunta päättää että ennen lautakunnan seuraavaa kokousta (11.4.) järjestetään asukastilaisuudet jossa asukkaille

23 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ tiedotetaan asiasta ja asukkaita kuullaan, asukkaita kuullaan myös kyselyä hyväksikäyttäen sekä lapsiin kohdentuvat vaikutukset arvioidaan. Sivistyslautakunta päättää pyytää tilajohtoa kiirehtimään kuntokartoitusten tekemistä. Sivistyslautakunta päätti merkitä yllä olevan tiedoksi. Sivistyslautakunta päättää että ennen lautakunnan seuraavaa kokousta (11.4.) järjestetään asukastilaisuudet jossa asukkaille tiedotetaan asiasta ja asukkaita kuullaan, asukkaita kuullaan myös kyselyä hyväksikäyttäen sekä lapsiin kohdentuvat vaikutukset arvioidaan. Sivistyslautakunta päättää pyytää tilajohtoa kiirehtimään kuntokartoitusten tekemistä. SIVLK Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, tai Talousarvio 2019 Porvoon kaupungin vuoden 2019 talousarviossa sivulla 44 todetaan seuraavaa: Vuoden 2019 aikana on löydettävä ratkaisu, jonka avulla voidaan varmistaa sivistyspalveluiden tarjonta myös Porvoon itäisellä alueella sivistysverkkoselvityksen tarvekartoituksen mukaisesti. Sivistysverkkoselvityksen toinen vaihe Sivistyslautakunta päätti käsitellessään sivistysverkkoselvityksen toista vaihetta: Sivistyslautakunta katsoo tehtyyn sivistysverkkoselvitykseen perustuen, että sivistyspalveluita tulee tarjota Porvoon keskustassa aikaisempien päätösten mukaisesti ja kylärakenneselvityksessä määritellyissä palvelukylissä tai näiden läheisyydessä myös tulevaisuudessa. Jotta voidaan selvittää palvelutarpeet tarkemmin ja sivistyspalveluiden kehittämiseksi pitkäjänteisesti sivistyslautakunta päättää, että sivistystoimi valmistelee alueelliset palvelutarvekartoitukset sivistyslautakunnan käsiteltäväksi. Sivistystoimen alueellisten palvelutarvekartoitusten laadinta-aikataulu on kytköksissä toimitilajohdon tilaamiin rakennusten kuntokartoituksien valmistumisiin. Sivistyslautakunta päättää laatia sivistystoimen alueelliset tarvekartoitukset tulevien projektisuunnitelmien pohjaksi seuraavasti: - Hinthaaran sivistyskeskus - Porvoon Pohjoinen alue (Kerkkoon ja Tuorilan koulujen oppilaaksiottoalueet) - Porvoon Itäinen alue (Ilolan koulun ja Sannäsin skolanin oppilaaksiottoalueet sekä esiopetus) - Porvoon Eteläinen alue (Epoon koulun oppilaaksiottoalue sekä Epoon ja Bjurbölen päiväkoti) - Gammelbackan alue (Peipon ja Pääskytien koulujen oppilaaksiottoalueet) - Keskusta-alueen päiväkodit (mahdollinen päiväkoti Suiston alueella) - Kokonniemen alueen liikuntapaikat

24 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Muita palvelukartoitusselvityksiä voidaan myös tehdä. Sivistystoimen alueellisen palvelutarvekartoituksen lähtökohtana on ollut alueen koulutuspalveluiden järjestäminen huomioiden varhaiskasvatuspalveluiden järjestämisen alueella. Lisäksi kulttuurija vapaa-aikapalvelut huomioidaan ja kartoitetaan osana kunkin alueen tarvekartoitusta, kuten esim. lähiliikunta-alueet ja nuorisopalvelut. Lisäksi tehdään erillisiä tarvekartoituksia esim. Övikin leirialueen, Taiteilijatalon ja Porvoon Talon osalta. Liikuntaselvitys valmistui lokakuun alkupuolella ja käsitellään sivistyslautakunnassa vuoden 2018 aikana ja siihen perustuvat mahdolliset liikuntapalveluiden tarvekartoitukset tuodaan sivistyslautakunnan käsittelyyn erikseen." Sivistysverkko 2020 Kaupunginvaltuusto käsitellessään Sivistysverkko 2020-selvitystä päätti: "Valtuusto toteaa, että korkeatasoiset sivistyspalvelut ovat kaupungin vahvuus ja vetovoimatekijä. Kyky ylläpitää korkeatasoista sivistysverkkoa edellyttää, että sivistysverkko on suunniteltava kokonaisuudessaan taloudellisesti ja toiminnallisesti tehokkaaksi, oppilaiden todellinen määrä, tilatehokkuus ja tilojen monikäyttöisyys sekä rakennusten koko elinkaaren aikaiset päästöt, materiaalivirrat ja muut kustannukset huomioiden. Lisäksi sivistysverkko tulisi suunnitella niin, että huomioidaan asukkaiden alueellinen sijoittuminen sekä lasten koulutien turvallisuus. Samalla kaupunginvaltuusto korostaa, että kaupungin investointikyky, ulkoiset riskitekijät ja raskas velkaantuminen asettavat huomattavan tiukat rajat palveluverkon korjaus- ja uudisrakentamiselle 2020-luvulla. Palveluverkon suunnittelussa huomioidaan keskeisesti nämä taloudelliset reunaehdot, kuitenkaan sivuuttamatta kylärakenneohjelman tavoitteita, kaupunkistrategian painottamia tavoitteita maaseudun elinvoimaisuudesta ja ilmastotavoitteita." Sivistyspalveluiden paikkavaihtoehdot Porvoon itäisellä puolella on kolme luonnollista vaihtoehtoa sijoituspaikaksi sivistyspalveluille. Näissä kaikissa kolmessa kaupungilla on maanomistus sekä näissä on tai on ollut sivistystoimen palveluita. Paikat ovat nykyisen Sannäsin koulun sijaintipaikka, Nykyisen Ilolan koulun paikka sekä entisen Ilolan päiväkodin sijaintipaikka. Kaupunkisuunnittelun selvitykset eivät ole vielä valmistuneet. Kylärakenneohjelma Porvoon kaupunginvaltuusto hyväksyi kylärakenneohjelman. Kyseisessä ohjelmassa määriteltiin niin kutsutut palvelukylät. Itäisellä alueella Ilola on nimetty palvelukyläksi. Ohjelmassa todetaan:

25 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Palvelukylät, hyvä maaseutu ja saaristo, jossa on elinvoimaa Kyliä kehitetään kylämäisesti maatalouden toimintaedellytyksiä, luonnonympäristöä ja kylämaisemaa kunnioittaen. Elinvoimainen kaupunkitaajama, joka ylläpitää asemansa seudullisena keskuksena on myös ympäröivien kylien kehitykselle etu. Väestönkasvusta aiempaa suurempi osuus ohjataan kaupunkitaajamaan. Kylärakenteen kehittäminen ei nosta kaupungin kustannuksia. Kaupunki panostaa suurimpiin kyläkeskuksiin, joissa on riittävä väestöpohja palvelujen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Näitä kehitettävät kyliä kutsutaan tässä palvelukyliksi. Palvelukyliä ovat Kulloo, Hinthaara, Kerkkoo, Ilola ja Epoo sekä Fagersta Gäddrag kyläkeskittymä. Kussakin palvelukylässä on omanlaisensa kasvu- ja kehittämisen tahtinsa. Kaupunki keskittää kylissä tarjottavia palveluja pääsääntöisesti palvelukyliin. Kaupunki sitoutuu palvelukylissä kylän kehittämiseen, mutta yksittäisistä palveluista, palvelun säilyttämisestä tai kehittämisestä ja muista toimenpiteistä sekä niiden sisällöstä päätetään aina erikseen. Palvelukyliä ympäröi hyvä maaseutu ja saaristo, jossa on elinvoimaa. Kaupunki järjestää näillä alueilla liikkuvia palveluja sekä virkistyspalveluja kylien ja koko kaupungin asukkaille. Kaupungin palveluverkon kehittämisessä otetaan huomioon kylien kehittämisen linjaukset. Kyliin suuntautuva uusi asutus pyritään ohjaamaan palvelukyliin. Uudisrakentamista ohjataan niin, että se sijoittuu palvelujen kannalta edullisesti, olemassa olevan kyläasutuksen läheisyyteen. Kylissä voi useampi sukupolvi asua samassa pihapiirissä. Kylien asukkaat ovat aktiivisia ja yhteisöllisiä ja järjestävät omaehtoisesti toimintaa kylissä. Asukkaiden omaehtoista toimintaa kylissä tuetaan antamalla pieniä avustuksia aktiivisille kyläyhdistyksille tai kylässä toimintaa järjestäville muille aktiivisille yhdistyksille. Oppilas- ja lapsiennusteet Liitteenä (liite 1) eri oppilaaksiottoalueiden lapsimäärät niin että ne sisältävät kuusi ikäluokkaa.. Lapsimäärät on laskettu niin että vuosien syntyneiden keskiarvo on kerrottu kuudella. Näin on esimerkiksi Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue saatu seuraavanlaiseksi: Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue ilman suomenkielistä Ylikettä (keskimääräinen vuosiluokka x 6) Suomen- sekä vieraskieliset: 81 Ruotsinkieliset: 94 Yhteensä: 175 Esiopetus: 14 Esiopetus: 16 Yhteensä: 95 Yhteensä: 110 Yhteensä: 205 Keskuskoulun oppilaaksiottoalueen (Jakari)

26 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ oppilaita Yhteensä: 30 Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue ei tässä tarkoita että sivistyskeskuksen paikka olisi Sannaisissa, vaan se koostuu lapsista jotka asuvat alueella joka olisi oppilaaksiottoalue (=Sannäs skolanin oppilaaksiottoalue-ylike) sivistyskeskukselle oli sen sijainti mikä tahansa. Tarkasteltaessa varhaiskasvatuksen piirissä olevia ikäluokkia kylittäin saadaan tulokseksi seuraava: Sannäsin alue (keskimääräinen vuosiluokka x 6 x 0,8) Suomen sekä vieraskieliset: 30 Ruotsinkieliset: 59 Yhteensä: 89 Ilolan koulu oppilaaksiottoalue (keskimääräinen vuosiluokka x 6 x 0,8) Suomen sekä vieraskieliset: 41 Ruotsin kieliset: 16 Yhteensä: 57 Yllä olevissa luvuissa kuusivuotiaat ovat sekä koulun että varhaiskasvatuksen luvuissa. Alueita on tarkasteltu tässä erikseen koska toisin kuin esi- ja perusopetuksessa niin varhaiskasvatuksessa lasten kuljetus päiväkotiin on huoltajien vastuulla riippumatta matkan pituudesta. Tästä johtuen ei voida etukäteen olla varmoja huoltajien valinnoista silloin kun he hakevat päivähoitopaikkaa. Oppilaskuljetukset Lukuvuonna Ilolan koulun ja Sannäs skolanin oppilaskuljetusten piirissä olevia oppilaita on yhteensä 72. Ilolan oppilaista kuljetusten piirissä on 15 mikä on 22% kaikista oppilaista. Sannäs skolanin osalta kuljetuksen piirissä on 57 oppilasta eli 59% kaikista oppilaista. Tilasto liitteenä, liite 2. Nykyisten koulurakennusten kunto Tilajohto on tilannut kuntokartoitukset Ilolan koulun ja Sannäs skolan osalta mutta tietoa niiden valmistumisesta ei vielä ole. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut alueella Sivistyskeskuksessa ja sen alueella olisi myös tiloja jotka olisivat kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden käytettävissä. Tilojen suunnittelu näiltä osin tehtäisiin hankesuunnitelmatyön yhteydessä. Verkkoselvitys nykytila 2020 Sivistysverkkoselvityksen nykytilatarkastelussa on tehty kapasiteettilaskentaa muun muassa koulujen osalta. Laskenta

27 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ SIVLK osoittaa että koulukiinteistöissä on tilaa, liite 3. Liitteet: Liitteet 1-3. Sivj: Sivistyslautakunta merkitsee yllä olevan tiedoksi. Sivistyslautakunta päättää että ennen lautakunnan seuraavaa kokousta (11.4.) järjestetään asukastilaisuudet jossa asukkaille tiedotetaan asiasta ja asukkaita kuullaan, asukkaita kuullaan myös kyselyä hyväksikäyttäen sekä lapsiin kohdentuvat vaikutukset arvioidaan. Sivistyslautakunta päättää pyytää tilajohtoa kiirehtimään kuntokartoitusten tekemistä. Sivistyslautakunta päätti merkitä yllä olevan tiedoksi. Sivistyslautakunta päättää että ennen lautakunnan seuraavaa kokousta (11.4.) järjestetään asukastilaisuudet jossa asukkaille tiedotetaan asiasta ja asukkaita kuullaan, asukkaita kuullaan myös kyselyä hyväksikäyttäen sekä lapsiin kohdentuvat vaikutukset arvioidaan. Sivistyslautakunta päättää pyytää tilajohtoa kiirehtimään kuntokartoitusten tekemistä. Porvoon Campuksella järjestettiin informaatio- ja keskustelutilaisuus aiheena Itäisten alueiden sivistyspalvelut. Tilaisuuteen osallistui itäisten kylien asukkaita sekä muita porvoolaisia ja myös sivistyslautakunnan jäseniä ja muita päättäjiä. Tilaisuudessa sovittiin että suunniteltu asukaskysely käsitellään sivistyslautakunnassa. Lautakunta ottaa kantaa sekä esitettäviin kysymyksiin sekä siihen että mille asukasryhmälle kysely osoitetaan. Yleiskaavapäällikkö Maija-Riitta Kontio tulee kokoukseen esittämään alueen asutuksesta, liikenteestä sekä kaavoituksesta. Toimitilajohtaja Börje Boström on ilmoittanut että Ilolan koulun ja Sannäs skolanin kuntokartoitukset valmistuvat loppukeväästä tai alkukesästä. Liite: Asukaskysely Porvoon itäinen sivistyskeskus? Sivj: Sivistyslautakunta merkitsee yllä olevan tiedoksi sekä hyväksyy liitteenä olevan asukaskyselyn. Sivistyslautakunta merkitsi yllä olevan tiedoksi sekä päätti hyväksyä

28 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ SIVLK liitteenä olevan asukaskyselyn sivistyslautakunnan ehdottamilla muutoksilla. Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, tai Liitteet: Asukaskyselyn tulokset, Porvoon itäinen alue Kirje sivistyslautakunnalle, Ilolan koti- ja kouluyhdistys Kirje sivistyslautakunnalle, vanhempainyhdistys Sannäs skola Ilolan koulun opettajien sekä oppilaiden lausunto Terveiset Sannäs skolanin henkilökunnalta Nuorisovaltuuston terveiset Itäisen sivistyskeskuksen sijaintivaihtoehtojen saavutettavuustarkastelut SIVLK Sivj: Sivistyslautakunta merkitsee tiedoksi asukaskyselyn tulokset, selvityksen oppilaiden koulumatkojen pituudesta sekä lausunnot. Sivistyslautakunta päätti merkitä tiedoksi asukaskyselyn tulokset, selvityksen oppilaiden koulumatkojen pituudesta sekä lausunnot. Valmistelu ja lisätiedot: sivistysjohtaja Hilding Mattsson, tai Sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen koulutusjaosto käsittelevät itäisen alueen koulutuspalveluiden järjestämistä alueella kokouksessaan Sivistyslautakunta on kokouksessaan todennut että sivistystoimen alueellisten palvelutarvekartoitusten laadinta-aikataulu on kytköksissä toimitilajohdon tilaamiin rakennusten kuntokartoituksien valmistumisiin. Kyseiset kuntokartoitukset eivät ole vielä valmistuneet. Porvoo on tilannut MDI konsulttitoimistolta väestöennusteen vuoteen 2040 josta näkee ikä- ja kieliryhmittäin väestökehityksen. Ennusteen tekee VTT Timo Aro. Ennuste valmistui Liitteet: Koulutusjaostojen päätökset kokouksista Sivj:

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 3 KESKUSKEITTIÖN ESITTELY 5

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 3 KESKUSKEITTIÖN ESITTELY 5 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Sivistyslautakunta 10.01.2019 Käsitellyt asiat Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 3 KESKUSKEITTIÖN ESITTELY 5 PORVOON

Lisätiedot

Etunimi Sukunimi

Etunimi Sukunimi Selvitykset ja ohjelmat 2019 Sivistyslautakunta vahvistaa tulevien projektisuunnitelmien pohjaksi laadittavien alueellisten tarvekartoitusten aikataulut. Samalla vahvistetaan muiden ajankohtaisten selvitysten

Lisätiedot

48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 50 ITÄISEN ALUEEN SIVISTYSPALVELUT 5

48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 50 ITÄISEN ALUEEN SIVISTYSPALVELUT 5 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 Sivistyslautakunta 11.04.2019 Käsitellyt asiat Sivu 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 50 ITÄISEN ALUEEN SIVISTYSPALVELUT

Lisätiedot

87 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 88 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 91 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET TIEDOKSI 12

87 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 88 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 91 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET TIEDOKSI 12 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2019 1 Sivistyslautakunta 15.08.2019 Käsitellyt asiat Sivu 87 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 88 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 89 VASTAUS VALTUUSTOALOITTEESEEN

Lisätiedot

31 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 32 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 5

31 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 32 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 5 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Sivistyslautakunta 12.03.2019 Käsitellyt asiat Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 32 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 5 33 PORVOONSEUDUN MUSIIKKIOPISTON

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Sivistyslautakunta 93 11.10.2016 Sivistyslautakunta 104 16.11.2016 Sivistyslautakunta 117 07.12.2016 Kaupunginhallitus 401 19.12.2016 SIVISTYSVERKKOSELVITYS 1100/40.400/2016 SIVLK 11.10.2016 93 Valmistelu

Lisätiedot

107 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4

107 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2018 1 Sivistyslautakunta 11.10.2018 Käsitellyt asiat Sivu 107 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 108 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 109 VASTAUS JAMIL JAMALIN

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS Kouluverkkoselvitys on osa sivistysverkkoselvitystä, joka valmistuu syksyllä 2016 Tämän välikatsauksen tarkoituksena

Lisätiedot

Itäinen sivistyskeskus

Itäinen sivistyskeskus Itäinen sivistyskeskus SIJAINTIVAIHTOEHTOJEN SAAVUTETTAVUUSTARKASTELUT / Linea Konsultit Oy Lähtökohdat Arvioitu uuden sivistyskeskuksen kolmen eri sijaintivaihtoehdon vaikutuksia oppilaiden koulumatkoihin.

Lisätiedot

84 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 85 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 86 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 5 87 LAATURAPORTTI

84 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 85 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 86 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 5 87 LAATURAPORTTI PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2017 1 Suomenkielinen koulutusjaosto 12.12.2017 Käsitellyt asiat Sivu 84 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 85 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 86 TYÖJÄRJESTYKSEN

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Sivistyslautakunta Porin palveluverkkouudistus, lausunto kaupunginhallitukselle

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Sivistyslautakunta Porin palveluverkkouudistus, lausunto kaupunginhallitukselle Porin kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 12.02.2019, klo 16:35-19:47 Paikka Sivistystoimialan kokoushuone, Otavankatu 3 Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Ruotsinkielistä kouluverkkoa koskeva lisäselvitys

Ruotsinkielistä kouluverkkoa koskeva lisäselvitys Ruotsinkielistä kouluverkkoa koskeva lisäselvitys Ruotsinkieliset koulutuspalvelut 30.4.2014 1 Sisä llysluettelo Johdanto 3 Lähtökohdat 3 Määritelmät 3 Työtä ohjanneet linjaukset 3 Alueen suomenkieliset

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4 /2018 KOKOUSAIKA Maanantai 25.6.2018 klo 18.00-19.08 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kisatien koulu Sivunro (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Porvoon kouluteiden vaarallisuus esittely sivistyslautakunnalle. Atte Mantila

Porvoon kouluteiden vaarallisuus esittely sivistyslautakunnalle. Atte Mantila Porvoon kouluteiden vaarallisuus esittely sivistyslautakunnalle Atte Mantila SISÄLTÖ Lähtökohtia työlle Koululiitu-ohjelma Muutokset luokitteluun ja vaaralliset koulutiet kartalla Esimerkki koulukortista

Lisätiedot

TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kh TAe2017 TS 2018 TS 2019 SIVISTYSTOIMI. Tehtäväalueet TP 2015 TA 2016 Kh TAe2017

TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kh TAe2017 TS 2018 TS 2019 SIVISTYSTOIMI. Tehtäväalueet TP 2015 TA 2016 Kh TAe2017 TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kh TAe2017 TS 2018 TS 2019 SIVISTYSTOIMI Toimintatuotot 11 650 959 10 782 700 10 938 300 10 938 300 10 938 300 Myyntituotot 2 242 524 1 926 300 2 041 300 2 041 300 2 041

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Lukkarin koulun johtokunta 09.04.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Lukkarin koulun 1A JA 1B -luokkien yökoulu 3 2 Lukkarin koulun 2A JA 2B -luokkien yökoulu 4 3 Lukkarin

Lisätiedot

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 157 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 38 17.05.2017 TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 2063/58/2014 KH

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 11/ ( 9) Tarkastuslautakunta

Hämeenkyrö Pöytäkirja 11/ ( 9) Tarkastuslautakunta Hämeenkyrö Pöytäkirja 11/2018 1 ( 9) Aika 21.08.2018, klo 13:00-14:50 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ Sivistyslautakunta 49 12.05.2016 Kaupunginhallitus 258 05.09.2016 VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ 108/40.400/2016 SIVLK 12.05.2016 49 Valmistelu ja lisätiedot:

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Ajankohtaista Suomenkielisistä koulutuspalveluista Syksy 2017

Ajankohtaista Suomenkielisistä koulutuspalveluista Syksy 2017 Ajankohtaista Suomenkielisistä koulutuspalveluista Syksy 2017 Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Jari Kettunen Koulutusjohtaja Suomenkielisen koulutusjaosto TEHTÄVÄT Hallintosäännön mukaan koulutusjaostot:

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 1/2008

KUUMA-HALLITUS Esityslista 1/2008 Esityslista 1/2008 Aika Tiistai 12.2.2008 klo 18.00 Paikka Mäntsälän kunnantalo, kokoushuone 1-2 Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

Porvoon koulukuljetustarpeet lukukaudella 2011 2012, Koululiitu 2010 -analyysi

Porvoon koulukuljetustarpeet lukukaudella 2011 2012, Koululiitu 2010 -analyysi Sivu 1/8 Porvoon koulukuljetustarpeet lukukaudella 2011 2012, Koululiitu 2010 -analyysi Työn lähtökohdat ja tavoitteet Porvoon kaupungille saapuu vuosittain koulukyytianomuksia, joihin kaupungilla on velvollisuus

Lisätiedot

Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti.

Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti. Sivistyslautakunta 24 24.03.2015 Sivistyslautakunta 36 28.04.2015 Sivistyslautakunta 50 02.06.2015 Sivistyslautakunta 20 01.03.2016 Sivistyslautakunta 32 19.04.2016 Koulukuljetussäännön päivittäminen /

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle koskien koulumatkakuljetusten periaatteita

Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle koskien koulumatkakuljetusten periaatteita Kasvatus- ja opetuslautakunta 10 28.01.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 43 01.04.2015 Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle koskien koulumatkakuljetusten periaatteita 104/08.01.01/2013 KOPLK 28.01.2015

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27 KOKOUSAIKA 16.5.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1 PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET Paraisten kaupungin sivistyslautakunta vahvisti 14.11.2012 ( 56) seuraavat periaatteet koskien esiopetuksen ja perusopetuksen koulukuljetuksia. Päivitetty

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 EDELLISEN KOKOUKSEN MUISTIO 2 3 SOTE-SELVITYKSEN TILANNEKATSAUS 2 5 VÄLIRAPORTIN ESITTELY- JA KESKUSTELUTILAISUUS 27.3.

1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 EDELLISEN KOKOUKSEN MUISTIO 2 3 SOTE-SELVITYKSEN TILANNEKATSAUS 2 5 VÄLIRAPORTIN ESITTELY- JA KESKUSTELUTILAISUUS 27.3. ASKOLA LAPINJÄRVI LOVIISA MYRSKYLÄ PORNAINEN PORVOO SIPOO LAPPTRÄSK LOVISA MÖRSKOM BORGNÄS BORGÅ SIBBO OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2014 6.3.2014 Muistio ITÄ-UUDENMAAN KUNTIEN YHDISTYMISSELVITYKSEN OHJAUSRYHMÄ

Lisätiedot

23 Talousarvio 2016 / Käyttötalous / tukipalvelulautakunta. 24 Teknisen johtajan ajankohtaiskatsaus / tukipalvelulautakunta

23 Talousarvio 2016 / Käyttötalous / tukipalvelulautakunta. 24 Teknisen johtajan ajankohtaiskatsaus / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Aika 29.10.2015, klo 17:30-18:39 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus 23

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta KOKOUSKUTSU AIKA 15.11.2017 kello 14:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2018 1 (6) 358 Valtuutettu Pilvi Torstin aloite lähikouluperiaatteen käyttöönotosta päiväkotipaikkapäätöksissä Päätös katsoi valtuutettu Pilvi Torstin aloitteen loppuun

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin Kaupunginhallitus 196 17.09.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 133 30.10.2012 Kaupunginhallitus 270 26.11.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 48 29.04.2013 Kaupunginhallitus 144 20.05.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Maanantai 17.6.2013 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2

Maanantai 17.6.2013 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Koululautakunta Maanantai 17.6.2013 klo 19.00 Kunnanvirasto, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018. Kisatien koulu. 43 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018. Kisatien koulu. 43 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018 KOKOUSAIKA Torstai 6.9.2018 klo 18.00-20.25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia n:o Liite n:o Kisatien koulu Asia 43 Kokouksen

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ÖVIKIN LEIRIKESKUKSEN RAKENNUSTEN KUNNOSTUSTÖIDEN TARVESELVITYS

ÖVIKIN LEIRIKESKUKSEN RAKENNUSTEN KUNNOSTUSTÖIDEN TARVESELVITYS Sivistyslautakunta 21 15.03.2017 Sivistyslautakunta 54 31.05.2017 ÖVIKIN LEIRIKESKUKSEN RAKENNUSTEN KUNNOSTUSTÖIDEN TARVESELVITYS SIVLK 15.03.2017 21 Valmistelu ja lisätiedot: kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Käyttäjätyytyväisyyskysely kuljetusetuuden saaneille oppilaille ja esikoululaisille

Käyttäjätyytyväisyyskysely kuljetusetuuden saaneille oppilaille ja esikoululaisille Asikkalan kunta Koulutuspalvelut Käyttäjätyytyväisyyskysely kuljetusetuuden saaneille oppilaille ja esikoululaisille 1. Kyselyn toteuttaminen Asikkalan kunnan koululaiskuljetusten käyttäjätyytyväisyyskysely

Lisätiedot

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana.

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana. Sivistyslautakunta 6 27.01.2015 Sivistyslautakunta 10 24.02.2015 Kunnanhallitus 75 16.03.2015 Liikuntastrategia 2015-2017 Sivltk 6 Liikunta-vap.ajanohjaaja Juuan kunnan liikuntastrategian luonnos vuosille

Lisätiedot

Tiistai klo

Tiistai klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 9/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Tiistai 15.12.2015 klo 16.00 16.40 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15 Vanhusneuvosto 26.08.2015 AIKA 12:00-13:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 VANHUSNEUVOSTON TÄRKEÄNÄ PITÄMIÄ PAINOPISTEALUEITA JA ASIOITA

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 10/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:12-15:40. Kunnantalon 1. kerroksen neuvotteluhuone

Hämeenkyrö Pöytäkirja 10/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:12-15:40. Kunnantalon 1. kerroksen neuvotteluhuone Hämeenkyrö Pöytäkirja 10/2017 1 (8) Aika 05.09.2017, klo 13:12-15:40 Paikka Kunnantalon 1. kerroksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo kaupungintalo Kekkonen (3. krs.)

KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo kaupungintalo Kekkonen (3. krs.) KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo 13.00 kaupungintalo Kekkonen (3. krs.) Kokouksessa asiantuntijoina ovat paikalla rakennusinsinööri Markus Hämäläinen (taidemuseon esteettömyys) kehityspäällikkö Tuula

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 12) Elinvoimajaosto Aika , klo 17:00-19:05. Kunnanhallituksen kokoushuone.

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 12) Elinvoimajaosto Aika , klo 17:00-19:05. Kunnanhallituksen kokoushuone. Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 ( 12) Aika 30.08.2018, klo 17:00-19:05 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanhallituksen kokoushuone 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 24

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:30-16:05 Paikka Kissakuusenkoulu, Kissakuusentie 20, Karttula Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 21 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 22 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 5 23 HAMARIN KOULUN ESITTELY 6

20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 21 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 22 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 5 23 HAMARIN KOULUN ESITTELY 6 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Suomenkielinen koulutusjaosto 07.03.2019 Käsitellyt asiat Sivu 20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 21 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 22 TYÖJÄRJESTYKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin.

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin. 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.8.2011 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli - perusopetusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/2018 1 (5) 550 V 26.9.2019, Valtuutettu Pilvi Torstin aloite lähikouluperiaatteen käyttöönotosta päiväkotipaikkapäätöksissä HEL 2018-003221 T 00 00 03 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 4.5.2018 1 Paikka Kh:n kokoushuone Aika: 04.05.2018 klo 8.00 10.17 Läsnä: Tynkkynen Jonne puheenjohtaja (luottamushenkilö) Kristiansson Olli -Pekka jäsen (luottamushenkilö) Mustonen Merja jäsen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KAUPUNKISTRATEGIAN VÄLIARVIOINTI

Sivistyslautakunta KAUPUNKISTRATEGIAN VÄLIARVIOINTI Sivistyslautakunta 103 16.11.2016 KAUPUNKISTRATEGIAN VÄLIARVIOINTI SIVLK 16.11.2016 103 Valmistelu ja lisätiedot: kehittämispäällikkö Tuija Öberg 040 5538 654 tai tuija.oberg@porvoo.fi Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Långström Ulla sihteeri Partanen Henri viranhaltija Lindström-Koli Tove tilintarkastaja

Långström Ulla sihteeri Partanen Henri viranhaltija Lindström-Koli Tove tilintarkastaja PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 04.05.2017 AIKA 04.05.2017 klo 12:00-17:10 PAIKKA Messi OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen Peippo Jukka varapj Jaskari Minna jäsen Långström

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/ Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/ Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 09.01.2018 17:00-20:02 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Porvoon Nuorisovaltuuston kokous

Porvoon Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 1/2011 1 (6) Porvoon Nuorisovaltuuston kokous Aika tiistai kello 16.30 Paikka Kaupungintalo, valtuustosali, II kerros Läsnä Muut läsnäolijat: Poissa Mirlinda Ramaj Noomi Forslund Marco Monthan

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:00-18:35 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 48 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 1 AIKA 19.9.2018 klo 17:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Aika 04.11.2015, klo 16:28-16:37 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Talousarvion

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Elinvoima- ja omistajaohjausjaosto Aika 16.06.2017 klo 08:00-10:32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2017. Yhteistyötoimikunta Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. sihteeri

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2017. Yhteistyötoimikunta Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. sihteeri Yhteistyötoimikunta 13.10.2017 1 Aika 13.10.2017 kello 12:00-13:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, III krs. Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. Pulkkinen Paula jäsen, plm JYTY Puputti

Lisätiedot

LIIKUTAAN PORVOON MITALLA! -LIIKUNTAOHJELMA 2020-LUVULLE Tiivistelmä liikuntayrittäjien työpaja

LIIKUTAAN PORVOON MITALLA! -LIIKUNTAOHJELMA 2020-LUVULLE Tiivistelmä liikuntayrittäjien työpaja LIIKUTAAN PORVOON MITALLA! -LIIKUNTAOHJELMA 2020-LUVULLE Tiivistelmä liikuntayrittäjien työpaja 21.8.2019 LIIKUTAAN PORVOON MITALLA! -LIIKUNTAOHJELMA 2020-LUVULLE: Työpajan toteutuksesta Työpaja on osa

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2017

Salon kaupunki / /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(14) Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokousaika 11.1.2017 klo 16.59 18.44 Kokouspaikka Salon kaupungintalo (kokoustila Mänty), Tehdaskatu 2 Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 16.02.2018 kello 10:00-12:15 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokouksen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 Aika 8.12.2015 klo 15:03 18:15 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 36 37 38 39 40 41 Tilintarkastusyhteisön väliraportin

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika, klo 17:30-20:56 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 5 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs.

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 07.05.2019 kello 13:00-14:58 PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 27.08.2014 klo 17:30-18:45 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.01.2018 klo 08:30-11:03 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (5) 394 Sj / Valtuutettu Heikki Takkisen aloite kouluverkkoa koskevista ratkaisuista Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

VASTAUS VALTUUTETTU MARIANNE KORVEN ALOITTEESEEN KOSKIEN KOULUSOVITTELIJAA

VASTAUS VALTUUTETTU MARIANNE KORVEN ALOITTEESEEN KOSKIEN KOULUSOVITTELIJAA Sivistyslautakunta 75 07.09.2016 VASTAUS VALTUUTETTU MARIANNE KORVEN ALOITTEESEEN KOSKIEN KOULUSOVITTELIJAA SIVLK 07.09.2016 75 Valmistelu ja lisätiedot: kehittämispäällikkö Tuija Öberg 040 553 8654 tai

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 76 Aika: 27.8.2015 klo 19 20.50 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Marttila Raija Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne

Lisätiedot