1 Ohjausyksikkö. 2 WC-istuin WC-istuin asennetaan vessaan. Sähköjohto. 3 Johtokaivanto Vedä yhtenäinen Pem-putki, 50 mm,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 Ohjausyksikkö. 2 WC-istuin WC-istuin asennetaan vessaan. Sähköjohto. 3 Johtokaivanto Vedä yhtenäinen Pem-putki, 50 mm,"

Transkriptio

1 EcoVac Asennusohje Yhteenveto ECO-VAC on aito alipainejärjestelmä joka vie jätteen koko matkan suoraan keräilyastiaan. Kuljetus tapahtuu ilman avulla. Vesi wc-istuimessa käytetään posliinin huuhteluun ja vesilukon täyttöön. Järjestelmä on tavallisesti paineeton, ainoastaan huuhdellessa kehittyy alipaine. Se kehittyy heti kun huuhtelupainiketta painetaan ja kuljetus tapahtuu 10 m/s nopeudella keräilykohteeseen. Itse huuhtelu kestää noin 5 sekuntia ja äänenvoimakkuus on verrattavissa tavanomaiseen wc:hen. Järjestelmä on pohjimmiltaan yksinkertainen ja selkeä. Tämä tekee asennuksesta helposti ymmärrettävän. Järjestelmä on hyvin joustava ja sitä on helppo sopeuttaa eri olosuhteisiin ja omiin tarpeisiin. Keräily tapahtuu joko tankkiin, sakokaivoon tai jonkinlaiseen bioyksikköön johon jäte kompostoidaan. Näytämme tässä kuinka asennus tapahtuu tankkiin tai omaan biologiseen yksikköömme, BOSS:2 1 Ohjausyksikkö Ohjausyksikkö asennetaan wc:n ulkopuolelle kuivalle ja helppopääsyiselle paikalle. sopiva paikka on esim. sähkökeskus koska ohjausyksikkö liitetään 230 V:n pistorasiaan. Ohjausyksikön on oltava hyvin näkyvillä että sen mittaristo pystytään lukemaan helposti. Siinä on myös sulake, reset-nappi ja kaikki säädöt. Tämä on hyvä huomioida esimerkiksi vuokramökkikäytössä missä ei haluta että asiakkaat pääsevät näitä muuttamaan. 2 WC-istuin WC-istuin asennetaan vessaan. Sähköjohto vedetään ohjausyksikköön ja 50 mm:n viemäriputki vedetään suoraan tankin alipaineyksikköön. Jäte kulkeutuu silmänräpäyksessä tankkiin. 3 Johtokaivanto Vedä yhtenäinen Pem-putki, 50 mm, koko matka vessasta alipaineyksikköön. WC-istuimen ja alipaineyksikön välimatka saisi olla korkeintaan 30 m. Tasainen kaltevuus on ihanteellinen, silloin voi huuhdella wc:n sähkökatkoksen aikana ja jäätymisriski minimoituu. 4 Alipaineyksikkö Alipaineyksikkö asennetaan tankin yläosaan (=torni). Kun jäte joutuu alipaineyksikköön, joka on aktiivisena noin 5 sekuntia, se tipahtaa tankkiin. Alipaineyksikköä käytetään ainoastaan näiden sekuntien aikana. Alipaineyksikön torni on ylhäällä, joten siihen on helppo päästä käsiksi.

2 WC-istuin Standardi Käytetään kuten tavanomaista wc-istuinta. Voidaan yhdistää FAMILY:n tai BASIC:n kanssa. Huuhtelu: 0,6 litraa Materiaali: Posliini Paino: 28 kg Wc-käyntejä (3000-litran tankki):3000 Erotteleva Virtsan erotteleva wc-istuin vielä pienemmille huuhtelumäärille. Kaksi huuhtelupainiketta. Asennetaan siten että putkella tankkiin/kompostiin on juoksukulma alaspäin. Voidaan yhdistää FAMILY:n tai BASIC:n kanssa. Huuhtelu: 0,6 litraa, 0,1 litraa virtsakulhosta Materiaali: Posliini Paino: 28 kg Wc-käyntejä (3000-litran tankki):>6000 Lattia-asennus: Kummassakin wc-istuimessa on sama design ja ulkopuoliset mitat. Niissä on erilaiset sisäpuolet. Ne asennetaan lattiaan samalla tavalla. Tämä mahdollistaa myöhemmin siirtymisen toiseen WC-istuimalliin. Se mikä erottaa nämä toisistaan on se että virtsaa erottavaan wcistuimeen voidaan valita erillinen virtsaputkisto virtsatankkiin ja että riviliittimessä on useita heikkovirtajohtoja. Asennus seuraa muuten samaa kaavaa. Sijoitus: Sijoita wc-istuin ennalta määrättyyn paikkaan. Tarkista ettei lattiapalkki, lattialämpö, vesi, viemäri tai sähköjohtoja ole siellä mihin viemäriliittymä on tarkoitus asentaa. Poraa lattiapalkkiin reikä, vähintään 50 mm, (vaihtoehtoisesti käytetään 75 mm:n putkea jonka läpi 50 mm:n liitäntä vedetään) ja asenna taipuisa johto wc-istuimen viemäriin ja takaisin kohdatakseen Pem-johdon, 50 mm.

3 Sähkökytkentä: Liitä sisääntuleva 12 V, ohjausjohdin riviliittimeen, joka on irrotettavissa wc-istuimen takana. Seuraa kytkinrasian sisäpuolella olevan kuvan värejä. Ohjainjohdin liitetään myöhemmin ohjausyksikköön. Huom! Älä vielä kytke sähköä ohjausyksikköön! Näin vältyt tahattomilta ylilyönneiltä, jotka voivat vahingoittaa ohjausyksikköä. Vesiliitos: Wc-istuimen liitos muodostuu joustavasta vesijohdosta R 15 kierteellä. On sopivaa käyttää sulkuventtiiliä (esim. Ballofix) jotta wc-istuimeen tuleva vesi voidaan sulkea erikseen. Kiinnitys: Suosittelemme että istuin kiinnitetään ainoastaan silikonilla alustaan. Käytä märkätiloihin sopivaa silikonia.

4 Ohjausyksikkö Ensimmäinen painallus näyttää mikä ohjelma on käytössä (FAt= Family tankkiin, FAb=Family kompostiin (BOSS2) ja bas=basic tankkiin. Ohjelman muuttamiseksi paina [+] tai [-] nappia ja kun näytöllä on oikea ohjelma paina [Ent] niin säätö säästyy ohjaimeen. Kaikki arvot ovat muutettavissa haluttuihin arvoihin samalla tapaa kun edessä mainittu ohjelman muutos. Kun arvot näkyvät näytöllä voit muuttaa niitä [+] ja [-] napeilla ja sen jälkeen painat [Enter] nappia mikä säästää kyseisen ohjelman. HUOM!!! Ohjelmat, ohjelmointi ja normaaliarvojen muutos Ohjausyksikkö huolehtii alipainepumpun käynnistyksestä ja sammuttamisesta sekä WC-istuimen huuhtelusta ja uudelleentäytöstä ja siinä on hälytin tankin tai kompostisäiliön tyhjennyksestä. Ohjausyksikön voi ohjelmoida ja siinä on 3 valmista ohjelmaa yleisimmille käyttötarkoituksille. (FAt=Family tankkiin, FAb= Family BOSS2 (komposti) ja bas=basic tankkiin). Ohjausyksikön näytössä on normaalisti huuhtelujen määrä normaalimäärällä n. 1 litra huuhtelukerta (6dl vettä+jäte). Erottelevalla WC-istuimella laite laskee yhteen virtsan huuhtelut ja muuttaa luvun kun litra tulee täyteen. Laskin nollataan laitteen alaosassa olevalla mustalla napilla kun sitä pitää painettuna 3 sekuntia. Valodiodit syttyvät ja näyttävät huuhtelunappien ja vesiventtiilien toiminnan. Näytön alla on 5 pyöreätä painonappia, neljää niistä käytetään ohjelman muutoksiin tai säätöihin ja viides on testinappi jolla testataan koko järjestelmän toiminta. [Mode] nappi = aukaisee ohjelmointiasennon ja näyttää vallitsevat säädöt näytöllä toistuvilla painalluksia [Mode] napista. Säädöt muutetaan painamalla [Mode] nappia. Säädöt tehtaalta lähtiessä ovat veden kulutuksen osalta alas säädetty ja niitä on ehkä muutettava jos veden paine on alhainen että saavutetaan oikea veden pinta WC`n vesilukossa ja että huuhtelu toimisi hyvin = toiminta 1 ja 1,0 sekuntia Toiminnot ja eri arvot toimintoihin 1-4 näytetään ajassa 1/10 sekuntia. 1. = 0,5-6,0 Perusasetus, imee WC-istuimesta+ huuhtelee sen puhtaaksi = alipaineyksikön imuaika + veden laskuaika 1/10 sekuntia välillä 0,5-6,0 sekuntia. Tehdasasetus on 1,0 sekuntia mikä on sopiva asetus korkealle vesipaineelle. Mikäli veden paine on matalampi on arvoa nostettava. 2. = 0,5-10,0 Alipainepumpun imuaika huuhtelun jälkeen, pidempi aika pitkälle välille WC-istuimen ja pumpun välillä, noin 1 sekunti lisää jokaista 10 metriä kohti. 3. = 0,5-10,0 Odotusaika ennen veden täyttöä vesilukkoon (tärkeä että aika on pitkä Basic järjestelmässä. 4. = 0,5-6,0 Vesilukon uudelleentäyttö, 1/10 sekuntia 0,5-6 sekunnin välillä. Tehdasasetus on 2,0 sek. mikä on korkealla veden paineelle, matalammalla paineella aikaa on nostettava.

5 Vesilukon on täytyttävä siten että veden pinta on 60mm pohjasta, laskettuna istuimen takareunasta. P = +/- Pip hälytysääni, päällä = [+] poissa = [-] h L= - /r/p/u Ulkopuolinen ulosmeno, ei aktivoitu -, rele, 12v ulkoiseen näyttöön r =rele 12v ulkoiselle näytölle P =ulkoiselle äänilähteelle, U = Ohjausyksikkö on orja ja huuhtelujen lukumäärä muutetaan pääohjausyksiköstä. Tehdasasetukset ovat tehty silmällä pitäen korkeaa veden painetta ja asetukset 1 ja 4 ovat laitettu siten että laite ei käyttäisi liikaa vettä asennettaessa korkealla vesipaineella. Säätö 2 on alipainepumpun imuaika ja on muutettava WC-istuimen ja pumpun välimatkan mukaan. Family takkiin (FAT), Basic tankkiin (bas), Family BOSS2 (FAb) FAb FAt bas 1 1,0 1,0 1,0 Hälytyskorkeudet Keltainen vilkuttava diodi (ensimmäinen vasemmalta) näyttää huuhtelujen määrän ensimmäiselle hälytyskorkeudelle. Normaalisti noin 2500 huuhtelua 3000 litran tankkiin ja noin 200 huuhtelua BOSS2/ kompostiin. Kun hälytyskorkeus on saavutettu, kuulet yhden piipityksen joka huuhtelukerta. Punainen vilkuttava diodi, toinen hälytyskorkeus normaalisti noin 2800 huuhtelukerran jälkeen 3000 litran tankissa ja 250 huuhtelua BOSS2/kompostille. Kun saavutetaan toinen hälytyskorkeus kuulet kolme pip ääntä joka huuhtelukerta ja ulkoisen näytön voi tähän aktivoida esimerkiksi ääni tai valomerkillä. Äänimerkin voit sammuttaa seuraavan 20 huuhtelukerran ajaksi painamalla nollausnappia kojeen alaosassa lyhyesti, näiden 20 kerran jälkeen hälytysääni palautuu. Laskimen nollaus tapahtuu painamalla nollausnappia 3 sekunnin ajan. Hälytyskertojen muutos tehdään painamalla [mode] ja nousemalla niin kauan että vastaava diodi vilkkuu. Huuhtelukerrat muuttuvat [+] ja [-] napeista ja numeroilla 0-9 ykköset, kymmenet, sadat ja tuhannet. Yksikkö muuttaa itse luvut seuraavaan yksikköön. 2 2,0 4,0 2,0 3 6,0 10,0 6,0 4 2,0 2,0 2,0 keltainen vilkku punainen vilkku WC-istuimen ja ohjainyksikön kytkeminen Käytä mukana tulevaa 8-johtoista heikkovirtakaapelia. Seuraa värejä tarkkaan. Sama väri liitetään samaan WC-istuimessa. ECO-Vac standard istuimessa käytetään ainoastaan neljää johdinta, muita neljää ei tarvita. ECO-Vac erottelevassa liitetään huuhtelunapin johdot väreittäin. Tarvittaessa pidempää johtoa käyttäkää LIYY 8 x 0,38 mm johtoa että värit pysyisivät ennallaan.

6 3. Johtokaivanto Edellytykset Ihanteellista on vetää yhtenäinen Pem-johto, 50 mm, tasaisen kaltevasti koko matkan käymälästä alipaineyksikköön. Näin saadaan kaikki järjestelmän edut; mahdollisuus huuhdella vettä sähkökatkon aikana (kaatamalla ämpärillinen vettä wc-istuimeen), minimoida jäätymisriski koska yhtään vettä ei jää jäljelle matalimpiin osiin sekä koska alipainevoima on suurin ja tehokkain suorimman mahdollisen putken kanssa. Jos kuitenkin on pakko käyttää kiinteitä 50 mm:n viemäriputkia muista välttää 90 kulmia. Käytä siinä tapauksessa kahta peräkkäistä 45 putkea jotta saataisiin niin lineaarinen kaltevuus kuin mahdollista. Jos tasaista kaltevuutta ei voi saavuttaa koko matkalta, yritä tehdä asennus niin että mahdollisimman harvoja matalia kohtia tulee. Asennus -Lämpökaapeli -Viemäriputki Pem-putki lämpökaapeleineen laitetaan eristysputkeen, esim. itsestään sulkeutuva Climaflex 54x20. -Sähköjohto Johtokaivantoon asennetaan myös ohjauskeskuksesta EKKJ 3-led 2,5 mm (tai 2 kpl sähkökaapelia). Teippaa lämpökaapeli kiinni viemäriputken alapuolelle koko pituudelta. Alipaineyksikön kohdalla vedetään lämpökaapeli mieluiten pari kierrosta siihen tilaan missä yksikkö on.

7 Alipaineyksikkö BASIC ECO-VAC:n yksinkertainen ja taloudellinen alipaineyksikkö. Käyttää itse tankkia alipainekamarina, joka kehittää alipaineen. Vain yksi wc-istuin per tankki. Tankin on kestettävä alipainetta. Alipaineaika: Riippuu tankin koosta ja täyttöasteesta. Keräily Tankki joka kestää alipainetta, esim. lasikuitutankki. Määrä wc-istuimia: 1 Paino: 4 kg Mitat: 300x300x250 (pxlxk) Alipaine: 2,5 kpk saakka Energiankulutus: n 4 kwh/vuosi Jännite: 1.400W/230V10A BASIC tankkiin Kaiken asennuksen periaate on että tankin pitää ehdottomasti olla tiivis. Kun alipaineyksikkö käynnistyy suuntautuu kaikki imuvoima wcistuimesta tulevaan viemäriputkeen. Viemäriputki voidaan liittää mihin tahansa tankin yläosaan. Etuna voisi olla viemäriputken liittäminen alipainetorniin tai sen läheisyyteen, jos tulevaisuudessa haluttaisiin useimpia wc-istuimia liitettäväksi tankkiin. (Yksinkertaista vaihtaa BASIC FAMILYyn, jossa kuitenkin viemäriputki pitää asentaa alipaineyksikköön). -Asennetaan tankin torniin PTC-20:ssä on välilevy johon porataan 200 mm:n reikä, johon alipaineyksikkö laitetaan. Toisiin tankkeihin, joissa tällaista välilevyä ei ole, rakennetaan/laitetaan vastaavanlainen välilevy. Joko porataan uusi reikä, 200 mm tankin yläpäähän tornin viereen ja sen jälkeen laitetaan ylimääräinen torni joka toimii moottorihuoneena alipaineyksikön ympärillä. Adapteri voidaan myös tilata Wostman Ecologysta. Tämä mahdollistaa yksinkertaisen alipaineyksikön laiton tankkiin. Katso piirustus. -Liitä tämän jälkeen sisään tuleva sähköjohto kahteen seinärasiaan. Toinen rasia on tarkoitettu alipaineyksikön toimintaan - impulssiohjaus ohjauskeskukseen, 230 V. Toinen rasia on tarkoitettu huoltorasiaksi jatkuva 230 V:n jännite. Tätä ylimääräistä rasiaa voidaan käyttää esim. pakkasvahdin tai lämpökaapelin asennukseen. -Poraa joitakin tuuletusreikiä juuri kannen alapuolelle. Käytä 10 mm:n poraa ja poraa noin 10 reikää tasaisesti jakautuen tornin ympäri.

8 Alipaineyksikkö FAMILY Patentoitu alipaineyksikkö jossa on täysin uniikki prosessi. Sisäänrakennettu alipainekamari joka luo alipaineen itsestään ja mahdollistaa liitännän useisiin erilaisiin tankeihin, saostussäiliöihin tai biokamareihin. Lyhyt huuhteluaika. Erittäin energiatehokas. Alipaineaika: Pari sekuntia. Keräilykeskus: Asennetaan erilaisiin tankkeihin, saostussäiliöihin, biokamareihin tms. Wc-istuinen määrä: 1 per alipaineyksikkö. Mahdollisuus useampiin wc-istuimiin samaan tankkiin. Paino: 8 kg Mitat: 480x330x550 (pxlxk) Energian kulutus: noin 4 kwh/vuosi Jännite: W/230V10A FAMILY tankkiin Asennuksen voi tehdä eri tavoilla, sopeutuakseen ajankohtaiseen tankkiin. Alipaineyksikkö asennetaan tankin yläosaan niin että wc-jätteet voivat pudota suoraan tankkiin. Alipaineyksikkö tarvitsee ympärilleen suojan, esimerkiksi 60cm putken torniksi. Keskiosaan tornin pohjalle tehdään 200 mm:n reikä johon alipaineyksikkö sovitetaan. Tankkimalleihin joista puuttuu tornin pohja on sellainen asennettava. Joko niin että toinen uusi reikä, 200 mm tehdään tankin yläosaan varsinaisen tornin viereen ja sen jälkeen varustetaan ylimääräisellä tornilla. Tai tilataan sovitin Wostman Ecology:lta joka tekee alipaineyksikön asentamisen tankkiin yksinkertaiseksi. Huomioi myös että sauma tankin ja tornin välillä on tiivis, että pintavesi ei pääsisi tankkiin. Useammalle yksikölle -Viemäriputki Pem-putki kiinnitetään alipaineyksikköön joka on n. 150 mm tankin yläpuolella. Niissä tapauksissa joissa alipaineyksikkö on asennettu reikään joka myös toimii tankin tyhjennysreikänä, ei ole tarvetta varustaa liitäntää sisääntulevaan Pem-putken ja alipaineyksiköä 700 mm pitkän taipuisan fleksiputken väliin millään kiinnitysrenkaalla. Silloin on mahdollista tankin tyhjennyksen yhteydessä kytkeä irti alipaineyksikön sähkökontakti ja nostaa pois se ilman että tarvitset työkaluja letkun irroittamiseen. Letkun puristimia et tarvitse välttämättä. -Asenna poistoilmaputki -Liitä sen jälkeen sisään tulevat sähköjohdot kahteen pistorasiaan. Yksi pistorasia on tarkoitettu alipaineyksikön toimintaan impulssiohjaukseen ohjainkeskuksesta, 230 V. Toinen pistorasia on tarkoitettu huoltorasiaksi jatkuvalla 230 V jännitteellä. Tätä rasiaa voidaan myös käyttää pakkasvahdin tai lämpökaapelin liitäntään.

9 FAMILY JA BOSS:2 BOSS:2 tarkoittaa Biologic Organic Sanitary System. Kätevä keräilyyksikkö Wostmanilta kun otat huolen omista jätteistäsi itse. BOSS:2 tekee mahdolliseksi käyttää vesivessaa aroilla ja vaikeapääsyisillä alueilla. Jätteet kuivataan ja esikompostoidaan BOSS:2 ssa ja siirretään sitten tavalliseen kompostiin. Tuuletin ottaa pois hajun ja jäätymisen esto suojaa jäältä ja kylmältä. BOSS:2 jälkeen johdetaan nesteet sakokaivoon ja sieltä suodatukseen. Max. välimatka WC-istuimen ja BOSS:2 välillä on 30 metriä Näin toimii BOSS:2 Alipaineyksikkö FAMILY Jätteet imetään alipaineyksikköön muutamassa sekunnissa ja pudotetaan keräilykoriin. Kun kori on täynnä noin 3 kuukauden käytön jälkeen siirretään FAMILY toisen korin päälle. Geotekstiili Kuituliina joka suodattaa nesteet orkaanisesta jätteestä. Kiinteät jätteet kuivuvat ja esikompostointi alkaa. Kuituliina vaihdetaan muutaman kerran vuodessa. Kuivatinkorit Reiälliset korit jotka pitävät geotekstiilin ylhäällä. Keräilykorit Tukevat kuivatinkorin ja geotekstiilin paikallaan. Tyhjennyksessä nostetaan kahvoista. Fosforikaivo Tankkiin johdetaan virtsa ja huuhteluvesi. Tankissa on säkkiä jotka sisältävät Filtra-P`tä joka on PH-arvoa nostava tuote mikä vähentää fosfori ja bakteeriarvoja. Käsitelty vesi on hyväksyttyä laskea suodatukseen. Jos käytössä on virtsaa erotteleva WC-tyyppi Harmaiden vesien viemäri Täältä johdetaan vedet sakokaivoon ja suodatukseen, esimerkiksi WM-FILTRET. Sakokaivossa korkeampi PH-arvo tasoittuu.

10 Huolto Ohjainyksikön säätö (Analoginen) Vihreä: Säännöstelee veden takaisintäytön ja määrittää vedenpinnan tason. Vedenpaine vaikuttaa aikaan Keltainen: Säännöstelee alustavan huuhtelumäärän joka alkaa yhtä aikaa alipaineimun kanssa. Punainen: Säännöstelee alipaineajan. Aika joka menee alipaineyksikön saattamisesta toimintaan. Lisääntyy matkasta riippuen. FAMILY tankkiin Laskia näyttää koska tankki on tyhjättävä. Ohjainyksikössä oleva laskija näyttää kuinka monta kertaa vessa on huuhdeltu. Kun laskijassa on sama lukumäärä tai erottelevassa tuplamäärä tankin koosta on tankki täynnä. Nollaa laskija siinä olevasta napista aina tankin tyhjennyksen jälkeen. Takahuuhtele suodatin kerran vuodessa. Huuhtele suodatin kerran vuodessa kytkemällä puutarhaletku liittimeen alipaineyksikössä. Talveksi Mikäli et käytä WC-järjestelmää talvella, katso että vesi on suljettu ja järjestelmä tyhjennetty vedestä. Järjestelmä tyhjennetään huuhtelemalla vessa kerran sen jälkeen kun vesi on suljettu. BASIC tankkiin Laskia näyttää koska tankki on tyhjättävä. Ohjainyksikössä oleva laskija näyttää kuinka monta kertaa vessa on huuhdeltu. Kun laskijassa on sama lukumäärä tai erottelevassa tuplamäärä tankin koosta on tankki täynnä. Nollaa laskija siinä olevasta napista aina tankin tyhjennyksen jälkeen. FAMILY BOSS:2`teen Vaihda kori kun se on täynnä. Ohjainyksikössä on laskia joka laskee huuhtelujen määrän. Kun kori on täynnä ensimmäisen kerran lue laskija ja pane ylös lukema. Näin vältyt koko ajan tarkkailemasta koria. Kori täyttyy normaalikäytössä noin kolmessa kuukaudessa. Kun kori 1 on täynnä, siirrä FAMILY korin 2 päälle ja nollaa laskin. Tyhjennä jätteet kompostiin Kun kori 2 on myös täynnä, on aika tyhjentää kori 1. Silloin jätteet ovat kuivuneet muutaman kuukauden ja ovat valmiit siirrettäväksi kompostiin. Toista menettely samalla tavalla kun kori 1 tulee taas täyteen, tyhjennä kori 2 kompostiin. Takahuuhtele suodatin kerran vuodessa. Huuhtele suodatin kerran vuodessa kytkemällä puutarhaletku liittimeen alipaineyksikössä. Talveksi Mikäli et käytä WC-järjestelmää talvella, katso että vesi on suljettu ja järjestelmä tyhjennetty vedestä. Järjestelmä tyhjennetään huuhtelemalla vessa kerran sen jälkeen kun vesi on suljettu. Talveksi Mikäli et käytä WC-järjestelmää talvella, katso että vesi on suljettu ja järjestelmä tyhjennetty vedestä. Järjestelmä tyhjennetään huuhtelemalla vessa kerran sen jälkeen kun vesi on suljettu. Wostman Ecology AB on erikoistunut ekolokisiin WC-ratkaisuihin ja harmaiden vesien puhdistukseen. Erikoisosaaminen virtsan erottelussa ja alipainejärjestelmissä. Maahantuoja Suomessa: Wostman Ecology Finland/Linnalan Tila info@linnalantila.fi Pappilantie 7 Kerimäki

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä.

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä. Asennusohje CleanuX Simple on järjestelmä jolla voit muuttaa olemassa olevat sakokaivosi toimimaan täysiverisen puhdistamon tavoin toimivaksi ja puhdistamaan jätevetesi toimivaksi todetulla tavalla. Puhdistus

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT. Copyright Isto Jokinen

RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT. Copyright Isto Jokinen RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT VESIEN SIIRTÄMISEN SYYT Vesien siirtoa tehdään kahdesta syystä: 1. Rautafosfatointialtaasta ja huuhtelu 1:stä haihtuu runsaasti vettä koska nesteet ovat kuumia ja niitä

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin LADDOMAT MR 50 Asennusohje Toimitussisältö Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Patentoitu kaksitoiminen takaiskuventtiili, osanro 469 854 2 pumppua, Laddomat LM6A-130. 2 sulkuventtiiliä, vivulla varustettu

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1. ASENNUKSEEN HANKITTAVAT TARVIKKEET Seuraavat tarvikkeet tarvitaan laitteistotoimituksen lisäksi Aquatron-laitteiston asennukseen: 1.1 Wc-istuin. - 3 L huuhteleva pientalon

Lisätiedot

AQUATRON BIOLOGINEN WC-JÄRJESTELMÄ

AQUATRON BIOLOGINEN WC-JÄRJESTELMÄ AQUATRON BIOLOGINEN WC-JÄRJESTELMÄ Aquatron on luontoystävällinen ratkaisu. Siinä yhdistyy kompostoivan vessan luontoystävällisyys ja wc:n käyttämukavuus ja hygienisyys. Aquatron-ekovessa järjestelmässä

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

ASC-Alumiinitelineet

ASC-Alumiinitelineet ASC-Alumiinitelineet ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ALUMIINITELINEILLE MALLIT: ASC JA EURO VAROITUS! Tämä ohje opastaa ASC-alumiinitelineiden oikeaan ja turvalliseen asennukseen. Käyttäjä on vastuussa ohjekirjan

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914 XPi-pumput 10k - 03 Helsinki 0914 XPi-sarjan pumput on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin huomioiden: - Pumpun tilantarve - Pumpun kierrosnopeus - Tehontarve Ratkaisuksi HYDRO LEDUC on kehittänyt kulmapumpun,

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti

Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti Käyttöohje Luettava huolellisesti ennen käyttöä Vers.1 8/13 Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti. Sisällys Laitteen esittely ja tekniset tiedot Laite tutuksi Käyttö:

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE AITO VERKKO 6kW 907228 AITO VERKKO 9kW 907229 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN.

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. Hi Forcen HTWP21 sarjan sähkökäyttöiset hydrauliikkapumput on suunniteltu käyttämään

Lisätiedot

Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18. Asennus ja käyttöohjeet

Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18. Asennus ja käyttöohjeet Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18 Asennus ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO Kuljetus 2 Sijoitus 2 Tekniset mitat 3 Putkiasennukset 4 Sähköasennukset 6 Päivittäinen käyttö/ Vian paikallistaminen 8

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI Aurinkolämmitin XP2 Käyttöopas FI ID-KOODI: M-1631.2013 ID-KOODI: M-1633.2013 Swim & Fun Scandinavia info@swim-fun.com www.swim-fun.com Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Turvallisuusohjeet 2 2. Laitteen toimintatapa

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje MECAIR Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje HUOMIO: Ennen tuotteen käyttöä sinun on luettava on tämä käyttöopas huolellisesti, jotta saat riittävää tietoa tuotteesta Tekniset tiedot Virransyöttö

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä ohjeesta Rev 4.2 (201505) 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Säätöohjeet METOS WD-6 6. Säätöohjeet Tämä kuvio laitteen

Lisätiedot

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06 IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-S IH-5509-W 2016 / 06 YLEISET OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useampaa liesikupumallia. Asennuskuvat ovat ohjeellisia ja näyttävät yksityiskohtia, jotka eivät

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI

ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI ÖLJYPUMPPU 1:1 Viton tiivisteet Painesuhde 1:1 - Virtaus 23 l/min A327 Siirtopumppu N 1 packing m 3,6 Kg 4,3 A3271 Siirtopumppu räätälöitävällä 1" imuputkella

Lisätiedot

LADDOMAT MR. Asennus- ja käyttöohje

LADDOMAT MR. Asennus- ja käyttöohje LADDOMAT MR Asennus- ja käyttöohje Laddomat MR on erillisellä liitäntäkeskuksella (LK) varustettu säätölaite. Siinä on 3 relettä ja 4 lämpötilatunnistintuloa. Käytettävissä on useita erilaisia ohjausvaihtoehtoja.

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje 1(11) Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje Ohje koskee mittarimallia 162LxG (686-18B-L1-G3-084) 1. Merkinnät ja ulkopuoliset osat 1. LCD-näyttö 2. Optinen liitäntä 3. Mittarin numero 4. Mittarin

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje SiMAP-mittaus 28.8.2012

Lyhyt käyttöohje SiMAP-mittaus 28.8.2012 1 (7) SiMAP -mittaus Contents 1. SiMAP-MITTAUSJÄRJESTELMÄ...1 2. KÄYTTÖÖNOTTO...2 2.1 Tee tämä ensin!...2 2.2 Sim-kortin asettaminen paikoilleen...2 3. MITTAUS...3 3.1 Salkku mittauskohteessa...3 3.2 Anturit...3

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

Labko SP ja S suolaliuoksen varastosäiliö Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Labko SP ja S suolaliuoksen varastosäiliö Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje OY LABKO AB Labkotie 1 36240 KANGASALA Puh: (03) 2855 111 Fax: (03) 2855 300 E-mail: tanks@labko.fi 12/02 80-A-I01_s Labko SP ja S suolaliuoksen varastosäiliö Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Sisällysluettelo

Lisätiedot

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104 TALOMAT Light asennus- ja käyttöohje T104 Talomat Light -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 1 kpl kytkinsovitin 2 kpl 4-os talomat -painike 1 kpl 1-os kytkimen asennuskehys 1 kpl

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280..

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Asennus- ja käyttöohjeet Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Laitekuvaus Huonekoje handsfree-toiminnolla kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja koostuu seuraavista osista: 3 4 5 2 1 6 1 Ovipuhelinjärjestelmän

Lisätiedot

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja. Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja. Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje SISÄLTÖ 01 Biopuhdistaja 4 - ominaisuudet 02 Turvallisuus 03 Toimintaperiaate 04 Mitä tarvitset asennuksessa

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YLEISTÄ Lue ohjekirjaa huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Säilytä ohjekirja tulevaisuudeksi. Sähköasennus on suoritettava

Lisätiedot

UPONOR PRO. Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet

UPONOR PRO. Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet L AT T I A L Ä M M I T Y S UPONOR PRO Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet 12 2009 5050 Uponor Pro 1 -jakotukki Täydellinen jakotukkijärjestelmä lattialämmitykseen Uponor Pro 1 -jakotukkijärjestelmä Uponor

Lisätiedot

SpeedoHealer. Kawasaki-III Harness Kit Sopii: ZX-10R ( 06-07) only

SpeedoHealer. Kawasaki-III Harness Kit Sopii: ZX-10R ( 06-07) only 1 / 5 25.3.2010 16:46 1. Yleistä 2. Ohjeet SpeedoHealer Kawasaki-III Harness Kit Sopii: ZX-10R ( 06-07) only Huomio: SpeedoHealer on tarkoitettu parantamaan nopeusmittarin tarkkuutta. Valmistaja / maahantuoja

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Polttoainetoimisen lämmittimen kaukokäynnistin

Polttoainetoimisen lämmittimen kaukokäynnistin Installation instructions, accessories Ohje nro 30756897 Versio 1.3 Osa nro 30790208, 31324389 Polttoainetoimisen lämmittimen kaukokäynnistin IMG-320785 Volvo Car Corporation Polttoainetoimisen lämmittimen

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE 1(7) WATMAN - VEDENSUODATTIMET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE NEUTRALOINTISUODATIN... C8 (laitetyypit alkaen 08-11-2006) C10 C12 C15 C18 YLEISTÄ 1. ASENNUS 2. SUODATTIMEN KÄYTTÖÖNOTTO 3. ph- ARVON SÄÄTÖ 4. HUOLTO

Lisätiedot

PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka

PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka 1 Toimintaperiaate PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka on tarkoitettu puoliautomaattiseksi tiekoneiden kallistuskulmamittariksi. Laite ohjaa käyttäjää äänimerkeillä

Lisätiedot

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRI & TYNNYRIKANNET TYNNYRINKANSI SUOJAA NESTEET NOPEASTI JA YKSINKERTAISESTI Tynnyrinkansi, joka tekee tavallisesta 200 L tynnyristä paloturvallisen säiliön ongelmajätteille. Täyttää

Lisätiedot

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä.

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. Lue ohjeet huolella ennenkuin asennat anturin. Muista että

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS KASO KASSAKAAPIN E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO E1-100 SAFE SERIES K-03 INSTRUCTIONS Kaso Oy Lyhtytie 2, PO Box 27, FI-00751 Helsinki, Finland telephone +358 10 271 3700, fax +358 9 386 0021 sales@kaso.fi,

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen RDS - ohjeet 1 (18) SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen Näytteenoton aloittaminen Shuttlen säädöt robotilla Telineen vaihto Näytteenoton lopettaminen Näyteraportin

Lisätiedot

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO 1. JOHDANTO UNICARD ACR-201 Unicard:issa on kaksi vaihtokoskettimella varustettua relettä. Yksikössä on liitokset kahdelle painonapille, magneettikosketin ja aikaohjaus korteille, ryhmäkoodille ja rekisteröinnille.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Analogisten mittarien kytkeminen Digital Optimax -malleihin

Analogisten mittarien kytkeminen Digital Optimax -malleihin OHJETIEDOTE TIEDOTE Nro 2000-11c Jakelu: Myyntipäällikkö Kirjanpito-osasto Huoltopäällikkö Teknikko Varaosapäällikkö ILMOITUS Tämä on Outboard ohjetiedotteen 2000-11 päivitetty versio. Hävitä alkuperäinen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

GRINDEX- IMUVAUNU Käyttöohjeet

GRINDEX- IMUVAUNU Käyttöohjeet GRINDEX- IMUVAUNU Käyttöohjeet 1. Toiminta...2 2. Tarkistukset ennen käyttöä ja kokoaminen...2 3. Käyttö ja rajoitukset...2 4. Tekniset tiedot...3 5. Asennus...5 6. Huolto...5 7. Johtimet...6 8. Merkinnät

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

ASENTAJAN KÄSIKIRJA. Jäspi Basic jäähdytyspaketti. Kaukora Oy. MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin.

ASENTAJAN KÄSIKIRJA. Jäspi Basic jäähdytyspaketti. Kaukora Oy. MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin. ASENTAJAN KÄSIKIRJA Jäspi Basic jäähdytyspaketti MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin. Kaukora Oy 1 Sisällys Turvallisuustiedot... 3 1. Toimitus... 4 Toimitussisältö... 4 2. Muut asennuksessa

Lisätiedot

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella.

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. JBL CristalProfi e701, e901, e1501 greenline Turvallisuusohjeet: Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. Laitteen magneettikenttä saattaa vaikuttaa

Lisätiedot

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle Pidätämme kaikki oikeudet teknisten tietojen muutoksiin, emme myöskään vastaa mahdollisista teksti

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter System Part number Serial number Installed by Installation date Lykketronic Area Counter Standard Page 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ TIETOA FLEX COUNTERISTA...3

Lisätiedot

Kotihoito-ohje potilaalle. Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita:

Kotihoito-ohje potilaalle. Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita: Kotihoito-ohje potilaalle Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita: 2 Johdanto Tämä potilaan ohjekirja sisältää tärkeää tietoa Smith & Nephew n valmistaman kertakäyttöisen alipainetta

Lisätiedot

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE 1/8 KÄYTÖN ALOITUS Täyttö Kierrä tankin yläosa irti vastapäivään pitämällä toisella kädellä kiinni tankista ja tarttumalla toisella kädellä päädyn uritettuun osaan. Varo, ettei

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI SENNUS- J KÄYTTÖOHJE ELECTRON 450, ELECTRON 600, ELECTRON 800, ELECTRON 900 1. SÄHKÖKIUSPKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit 3. Tuntoelin 4. Ohjausyksikkö +

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohjeet

Asennus ja käyttöohjeet Asennus ja käyttöohjeet Callidus vedenpehmennin NF/DD-sarjat 268P automatiikalla Tekniset tiedot työpaine 2-6 bar korkein sallittu lämpötila 50 C sähköliitäntä 230VAC / 12VAC putkiliitäntä 22/28 mm huuhteluaika

Lisätiedot

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006)

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) KombiTemp HACCP Elintarviketarkastuksiin Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) web: web: www.haccp.fi 2006-05-23 KombiTemp HACCP on kehitetty erityisesti sinulle, joka työskentelet elintarvikkeiden

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE DP-CALC 5815 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen ja akkujen asennus... 3 3 Mittarin käyttö... 3 Näppäintoiminnot...

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE www.scanoffice.fi CZ12037 PB1 ComfortZone CE50 Installation Sisällys Sisällys 0 Yleistä 1 Käsittely 2 Huolto 2 Asennus 3 Asetukset 7 Suunnittelu 8 Sähkökaavio

Lisätiedot

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Käyttöolosuhteet... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen...

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Radiokaukosäädin. Eberspächer. Tekninen kuvaus Käyttöohje Asennusohje

Radiokaukosäädin. Eberspächer. Tekninen kuvaus Käyttöohje Asennusohje Radiokaukosäädin Tekninen kuvaus Käyttöohje Asennusohje Eberspächer J. Eberspächer GmbH & Co. KG Eberspächerstr. 24 D - 73730 Esslingen Telefon (zentral) (0711) 939-00 Telefax (0711) 939-0500 www.eberspaecher.com

Lisätiedot

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Käyttöohjeet Tervetuloa! Onnittelut laitteen Ontech Teleswitch 9001A valinnasta. Toivomme, että sinulle on tästä tuotteesta paljon iloa ja hyötyä, että sen

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Kuusikkotie 25 01380 Vantaa EV Ekovessaratkaisut AQ Biologiset wc-laitteistot tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Esite sisältää kuvaukset yllämainituista tuoteryhmistä. Lisätietoja

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET 50 mm50 mm 1 2 3 4 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 200 mm 45 mm 5 6 50 mm 9 mm 9 mm 95 mm Rakenneselitys Joustotatami / koko esim.. 12 000 * 12 000 mm. Mitta höylätyn

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250..

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Asennus- ja käyttöohjeet Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Laitekuvaus Pinta-asennettava huonekoje handsfreetoiminnolla on esivalmistettu, Giraovipuhelinjärjestelmään kuuluva yksikkö.

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot