NURMIJÄRVEN ROTARYKLUBI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NURMIJÄRVEN ROTARYKLUBI"

Transkriptio

1 NURMIJÄRVEN ROTARYKLUBI TOIMINTAVUOSI PRESIDENTTI ARI SARKKINEN VIIKKOKOKOUSMUISTIOT

2 6.1. Loppiainen, ei kokousta VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Koulutus Elämään säätiön koulutuspäällikkö Sami Teikko kertoi Koulutus Elämään hankkeesta. Paikalla oli myös Jouko Inkeroinen Klaukkalan Lions klubista. Kohderyhmänä on 3-13 vuotiaat lapset ja nuoret. Kullekin ikäryhmälle on oma luontainen lapsen ikään perustuva pedagoginen lähestymistapa, joka muodostaa 9 vuotta kestävän opetusohjelman. Opetustilana on liikkuva, eritysvarusteltu opetusvaunu, joka siirtyy viikottain yhteistyökoulun tai päiväkodin pihalle ns. lisäluokaksi, johon lapset oppitunnin ajaksi siirtyvät. Tavoitteena on pitkällä aikavälillä vaikuttaa kansanterveyteen lisäämällä lasten tietoa terveellisestä ravinnosta, liikunnasta, levosta sekä päihteistä. Toiminnan tukijoina ovat mm. RAY, Opetusministeriö,, Nurmijärven kunta, Teknos Oy sekä useat Rotary- ja Inner Wheel- ja Lionsklubit. Nurmijärvellä toteutunee jälleen keväällä koulutustapahtuma. Klaukkalan Lionsklubi varmisti mukanaolonsa. Nurmijärven rotaryklubi päätti kokouksen aikana huolehtia kunnan koululaisten yhden ikäluokan koulutuksesta. Klubi haastaa Klaukkalan klubin mukaan.

3 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Petri Kalmi kertoi Nurmijärven kunnan tulevaisuuden näkymistä. Asukasmäärältään lähes 40-tuhantisen kunnan suurimpia haasteita on pitää kunta kilpailukykyisenä niin että kaiken ikäiset tuntevat viihtyvänsä kunnassamme. Esim. eläkeikäisten määrä nousee vuosi vuodelta. Nyt kunnan asukkaista yli 65- vuotiaita on 11 % ja väh. 75-vuotiaita n. 4%. Väestön ikärakenteen nousu pakottaa veroäyrin nostoon ,50 prosenttiyksiköllä aivan lähitulevaisuudessa. Työikäisiä lapsiperheitä toki muuttaa Nurmijärvelle lähikunnista kohtuullisen paljon. Kalmin mukaan 9-11 vuotta kuluu kuitenkin ennen kuin uusi kuntalainen alkaa tuottaa. Työpaikkaomavaraisuus on noussut vuoden %:sta n. 60 %:iin. Uusista isoista teollisuusalueista on kuitenkin pulaa, esim. Klaukkala on aika täynnä. Budjetin tasapainottaminen on kovan työn takana. Vuonna 2009 alijäämä oli 1.5 milj. ja tämän vuoden alijäämä on n. 4 milj. euroa. Kunta investoi muihin kuntiin nähden keskimääräisesti enemmän. Sen sijaan lainakanta asukasta kohden on hieman yli keskivertokunnan. Lainanotto on tuplaantunut 2000-luvulla. Kalmin mielestä pitkällä tähtäimellä kuitenkin Nurmijärvi kuten muutkin etelän kunnat menestyvät parhaiten. Klaukkalan ohikulkutie olisi saatava mahdollisimman pian euron suunnitteluraha toki antaa jonkinlaisia toiveita tien rakentamisesta lähivuosina. Nurmijärven kunnasta Petri Kalmin esitelmässä jäi kuuntelijan mieleen erittäin myönteinen kuva.

4 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Pekka Puustinen esitelmöi Liikenneturvasta ja liikenneturvallisuuden kehityksestä Suomessa. Liikenneturva on vapaaehtoisen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö, jolla on 56 eri aloja edustavaa jäsenyhteisöä. Liikenneturvan hallituksen puheenjohtaja on Marja-Kaisa Auloa. Vuoden 2010 budjetti on 6 milj. euroa. Liikenneturva korostaa arvoinaan turvallisuutta, asiantuntevuutta ja yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Liikennevalistusta ja vaikuttamista se jakaa viestinnän ja koulutuksen kautta (koulutusta vauvasta vaariin). Puustinen kertoi, että nopeusrajoitukset ovat tehokkaasti vähentäneet liikenneonnettomuuksia. Keskikaiteet on nykyisin tehokkain tapaa estää liikennevahinkoja. Toisaalta nykyliikenteessä koheltajia on entistä enemmän ja eläkeläisiä on liikenteessä myös yhä enemmän. Mopoikäisten ja yli 75-vuotiaitten henkilövahinkot ovat kasvussa. Muissa ikäluokissa ne ovat vähentyneet. Kohtaamisonnettomuuksissa 30-40% ovat itsemurhia VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Nurmijärven hallintokulttuuri naapurikuntiin verrattuna. Nurmijärven kunnan hallintopäällikkö Jukka Anttila kertoi kokemuksistaan Vihdin ja Karkkilan vt. kunnan- ja kaupunginjohtajana. Nurmijärven kirkkoherra Ari Tuhkanen liittyi klubimme jäseneksi.

5 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Europarlamentaarikko Riikka Manner kertoi EU-parlamentin toiminnasta ja vaikuttamismahdollisuuksista sen kautta VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Tuotepäällikkö Olli Saarinen Astratech Oy:stä kertoi implanttien käyttömahdollisuuksista puuttuvien hampaiden korvaamisessa VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Heikki Pajunen Vantaan kaupungilta kertoi kehäratahankkeesta. Kehärata tulee tarjoamaan tärkeän poikittaisen runkoyhteyden. Uusi rata tulee olemaan 18 kilometrin pituinen. Siitä on 7 kilometriä kaksoistunnelissa. Junat tulevat kulkemaan 10 minuutin välein, matka-ajan Helsingistä ollessa 30 minuuttia. Kehärata vähentää linja-auto- ja henkilöautoliikennettä ja pienentää siten liikenneonnettomuuksien määrää, liikenteen ympäristöhaittoja sekä edistää EU:n ilmastopoliittisia tavoitteita.

6 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Veikko Korven esityksen aiheena oli sotaorvot. Veikko Korpi kertoi viime sotiemme ehkä vähiten tukea saaneista ihmisistä, sotaorvoista. Esityksen alussa Korpi kertoi omia kokemuksiaan sotaorpona lapsesta nykypäiviin. Vasta viime vuosina sotaorvot ovat yhdessä lähteneet ajamaan asiaansa. Sotaorpoyhdistyksiä on perustettu kaikialla Suomessa. Korpi itse kuuluu Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry:hyn. Yhdistys toimii Suomen sotien sotaorpojen hyväksi sekä vaalii sodassa kaatuneiden ja sodan olosuhteissa henkensä menettäneiden muistoa. Yhdistys kuuluu Kaatuneitten Omaisten Liittoon. KOL selvittää parhaillaan vielä elossa olevien sotaorpojen määrää jäsenyhdistysten avulla. Sotaorpojen rekisteröinnin tavoitteena on sotaorpotunnuksen saaminen VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Klubikokouksessa suunniteltiin tulevaa Vantaajoen luonto- ja lohipäivää VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Veli Arvo Peltonen kertoi veteraanitoiminnasta VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Erikoishammaslääkäri Heikki Alapulli kertoi vaikeasti sairaiden lasten suun hoidosta HUSin Lasten ja nuorten sairaalassa.

7 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Tamron rooli suomalaisessa terveydenhuollossa Tamron logistiikkajohtaja Markku Juhola kertoi nykyisin saksalaisomistuksessa olevasta Tamrosta. Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveyttä ja hyvinvointia edistävien tuotteiden jakelija. Suomalaisessa hyvinvoinnin ketjussa Tamrolla on tärkeä rooli: huolehdimme siitä, että apteekit, sairaalat ja muut terveydenhuollon palvelupisteet saavat tarvitsemansa lääkkeet ja muut tuotteet nopeasti ja luotettavasti. Vähittäiskaupan ja kuluttajien tarpeisiin Tamron jakelussa on kasvava terveystuotevalikoima. Tamro on myös edelläkävijä hyvinvoinnin edistämiseen liittyvien palvelujen kehittämisessä. Laajaan palveluvalikoimaamme kuuluvat muun muassa erilaiset tieto-, logistiikka-, markkinointi-, myynti- ja rekisteröinnin asiantuntijapalvelut sekä oma hyvinvoinnin tuotesarja, Elivo. Pääasiakasryhmämme ovat lääkeyritykset, apteekit, sairaalat sekä vähittäiskauppa. Tamro Suomi toimii Vantaan Tamrotalossa, Tampereella sekä Oulussa. Kuulumme Tamrokonserniin, joka on Pohjois-Euroopan johtava lääketukkukauppa ja merkittävä apteekkitoiminnan harjoittaja. Konserni toimii 8 maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Tamro Suomessa on noin 340 työntekijää ja yrityksen liikevaihto on miljoonaa euroa (tilikausi 2009/10). Tamron historia ulottuu vuoteen 1895, jolloin neljä tamperelaista apteekkaria perusti yrityksen nimeltä Tampereen Rohdoskauppayhtiö VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Kuntaliitto lain valmistelussa Soile Paahtama Suomen Kuntaliiton lakiyksikkö valvoo kuntien etua lainsäädännön valmistelussa. Henkilökunta kouluttaa ja laatii kuntia palvelevia sääntö- ja sopimusmalleja. Neuvomme lainopillisissa kysymyksissä sekä avustamme kuntia oikeudenkäynneissä ja hallintotuomioistuimissa. Keskeisiä palvelualueitamme ovat kuntien hallinto, päätöksenteko ja hallintomenettely sekä yksityisoikeus VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Nurmijärven kunnan vanhustyön ja laitoshoidon päällikkö Marita Hägglund esitteli terveyspalveluiden organisaatiota ja vanhustyön toimintaa.

8 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Tekes liiketoiminnan kehittäjänä Ilpo Ihanamäki Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittja ja aktivoija. Tekes auttaa yrityksiä muuttamaan kehityskelpoisen idean liiketoiminnaksi tarjoamalla rahoitusta ja asiantuntijapalveluja. Asiakkaina on vuosittain noin 3000 yritystä ja 50 yliopistoa, korkeakoulua ja tutkimuslaitosta. Projektirahoitukseesn käytettävissä on vuosittain noin 600 miljoonaa euroa, millä voimme käynnistää runsaat 2000 tutkimus- ja kehoitysprojektia. Tekesin toimipisteet ovat Helsingissä ja kuudessa kaupungissa ulkomailla VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Klubikokous: Luonto- ja lohipäivien valmistelu Reijo Orava Paavo Häkkinen palasi klubiimme vuosien poissaolon jälkeen

9 8.5. VANTAANJOEN LUONTO- JA LOHIPÄIVÄT VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle Jan Pippingsköld Piirimme väistyvä AG Harry Frelander vieraili kokouksessamme ja kehoitti samalla klubimme jäseniä hakeutumaan rotarypiirimme johtotehtäviin. Frelanderin oikealla puolella klubimme presidentti Ari Sarkkinen ja tuleva presidentti Jan Pippingsköld.

10 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA AD/HD Matti Iivanainen AD/HD on lyhenne sanoista Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Suomeksi puhutaan tarkkaavaisuus-ylivilkkaushäiriöstä. AD/HD:n ilmenemismuotoja: - kestävyyden puute älyllisissä toiminnoissa - kömpelyys, hidas siistiksi ja kuivaksi oppiminen - järjestymätön, hajanainen, liiallinen toimeliaisuus - ylivilkkaat lapset usein tapaturma-alttiita, piittaamattomia,- ajattelemattomuuttaan - ryhmäleikt eivät onnistu epäsuosioon - tarkkaavuuden puute ja keskittymisongelmat aiheuttavat oppimisongelmia - uusien asioiden aloittaminen vaikeaa tai on liian runsaasti ideoita - monet asiat jäävät kesken - esiintyy usein suvuttain AD/HD:n esiintyvyys 3-10% kouluikäisistä lapsista - pojilla 3-4 kertaa yleisempää kuin tytöillä % potilaista kärsii oireista myös nuoruusiässä ja aikuisena - Englannissa lasta, mikä Suomeen suhteutettuna on lasta. Suurin osa vailla hoitoa % väestöstä eli Suomessa noin henkilöä AD/HD:n syyt: - ympäristötekijät - perintötekijät - aivojen epänormaali toiminta VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Professori Pertti Vakkilainen esitelmöi aiheesta Maatalous ja Itämeri. Puola on suurin kuormittaja, Venäjä toiseksi suurin. Suomen osuus on noin 10 %. Jotta päästöjen pudotuksella olisi merkitystä, typpipäästöjä pitäisi vähentää 9 % ja fosforipäästöjä 41 %. Sinilevän osalta typpi ei ole ongelma, fosfori on. Suomen maatalouden osuus fosforikuormituksesta on 1-3 % ja se on vähenemässä. Pietari on suuri kuormittaja ja Venäjän osuus on 6/7 ulkoisesta kuormituksesta Suomenlahdella VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Metsäpaneeli Tauno Janhonen Klubikokous keskusteli Tauno Janhosen johdolla ajankohtaisista metsäasioista Kysymykset ja kannanotot saivat aikaan mielenkiintoisen ja eloisan keskustelun.

11 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Materiaalioikeuksista Kristiina Harenko Suomen tunnetuimpiin tekijänoikeuden ja immateriaalioikeuksien asiantuntijoihin lukeutuva asianajaja Kristiina Harenko asianajotoimisto Borenius&Kemppisesta vieraili klubillamme. Harenkon luennoi media- ja viestintäalan oikeudellisista kysymyksistä, tekijänoikeudesta, tavaramerkeistä ja verkkotunnuksista. Esitelmän teki erityisen mielenkiintoiseksi luennoitsijan mainitsemat esimerkkitapaukset. Esitelmän aikana ja sen jälkeen Harenko vastaili myös lukuisiin kysymyksiin. Vuodeksi Brasiliaan vaihto-oppilaaksi lähtevä Sara Österberg kertoi viimeisimmät uutiset tulevasta matkastaan VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Veli Juhani Brodkin Klaukkalan klubista kertoi Rotarien Lääkäripankin toiminnasta Afrikassa VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Luokite-esitelmä Jari Valkama Jari Valkama kertoi työnantajastaan Metso-konsernista

12 Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, öljy- ja kaasu-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metsolla on suunnittelua, tuotantoa, hankintaa, palveluliiketoimintaa, myyntiä ja muuta toimintaa yli 300 yksikössä yli 50 maassa. Metso työllistää maailmanlaajuisesti noin osaajaa ja asiakkaita konsernilla on yli 100 maasta. Vuonna 2009 liikevaihto oli miljoonaa euroa. Nykyisin jo yli 40 % liikevaihdosta muodostuu palveluliiketoiminnasta. Liiketoiminta on organisoitu kolmeen segmenttiin: Kaivos- ja maarakennustoiminta, energia- ja ympäristöteknologia sekä paperi- ja kuituteknologia. Liikevaihto asiakasteollisuuksittain 2009

13 VIIKKOKOKOUS DUETOSSA Ketjujen vaihto Ketjut on vaihdettu. Presidentti Jan Pippingsköld puhuu. Ari Sarkkisen hymy kertoo kaiken.

Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009 1(7) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2008/09 18.11.2009

Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009 1(7) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2008/09 18.11.2009 Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009 1(7) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2008/09 18.11.2009 Seppo Pellinen presidentti Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009

Lisätiedot

Meidän meremme - Itämeri on hukkumassa. - ja tarvitsee apuamme! Rotary Internationalin Piiri 1390 PETS 2013 Hämeenlinna, 16.3.2013

Meidän meremme - Itämeri on hukkumassa. - ja tarvitsee apuamme! Rotary Internationalin Piiri 1390 PETS 2013 Hämeenlinna, 16.3.2013 Meidän meremme - Itämeri on hukkumassa saasteisiin - ja tarvitsee apuamme! Rotary Internationalin Piiri 1390 PETS 2013 Hämeenlinna, 16.3.2013 Itämeri on sairas meri - Pahasti rehevöitynyt meri - Haitallisten

Lisätiedot

Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2006/07 1(8) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2006/07 28.11.2007

Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2006/07 1(8) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2006/07 28.11.2007 Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2006/07 1(8) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2006/07 28.11.2007 Reijo Orava presidentti Ari Sarkkinen sihteeri Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI JÄSENTIEDOTE Syyskuu 2014 Syyskuun läsnäoloprosentti 82,95 to 04.09. Klubikokous o Markku Kalliomäki, ystävyyttä yli rajojen / saksal. ystävyysklubin vierailu 02.10. to 11.09. Järjestelyt

Lisätiedot

Tekes palveluksessasi. Hyvistä ideoista kannattavaa liiketoimintaa

Tekes palveluksessasi. Hyvistä ideoista kannattavaa liiketoimintaa Tekes palveluksessasi Hyvistä ideoista kannattavaa liiketoimintaa Tekes teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes on innovaatiotoiminnan asiantuntija, jonka tavoitteena on edistää yritysten

Lisätiedot

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä 1 Stockmann-konserni lyhyesti Kansainvälinen vähittäiskaupan yritys, joka on perustettu vuonna 1862 Kolme liiketoimintayksikköä: tavarataloryhmä, Lindex

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Oriola-KD:n liikevaihto kasvoi 5,0 prosenttia ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä nousi 29,0 miljoonaan euroon vuonna 2013.

Vuosikertomus 2013. Oriola-KD:n liikevaihto kasvoi 5,0 prosenttia ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä nousi 29,0 miljoonaan euroon vuonna 2013. Vuosikertomus 2013 Oriola-KD:n liikevaihto kasvoi 5,0 prosenttia ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä nousi 29,0 miljoonaan euroon vuonna 2013. Liikevaihto 2 598,5 (2 474,4) miljoonaa euroa Liikevoitto

Lisätiedot

ORIOLA-KD Sami Laine johtaja, rahoitus ja sijoittajasuhteet. Oriola-KD Corporation

ORIOLA-KD Sami Laine johtaja, rahoitus ja sijoittajasuhteet. Oriola-KD Corporation ORIOLA-KD Sami Laine johtaja, rahoitus ja sijoittajasuhteet 1 Sisältö Oriola-KD lyhyesti Oriola-KD:n päivitettyä strategiaa tukeva uusi toimintamalli Kuluttaja-liiketoiminta Palvelut-liiketoiminta Terveydenhuolto-liiketoiminta

Lisätiedot

Metson menestystekijät Pörssisäätiön pörssi-ilta 28.3.2014 Espoo Matti Kähkönen Toimitusjohtaja

Metson menestystekijät Pörssisäätiön pörssi-ilta 28.3.2014 Espoo Matti Kähkönen Toimitusjohtaja Metson menestystekijät Pörssisäätiön pörssi-ilta 28.3.2014 Espoo Matti Kähkönen Toimitusjohtaja Sisältö Metso yrityksenä Strategiamme Taloudellinen kehitys 2 Metso Pörssi-ilta 28.3.2014 Terveys-, turvallisuus-

Lisätiedot

Liikenneturvan rooli kuntien liikenneturvallisuustyössä Rainer Kinisjärvi Oulu 2018

Liikenneturvan rooli kuntien liikenneturvallisuustyössä Rainer Kinisjärvi Oulu 2018 Liikenneturvan rooli kuntien liikenneturvallisuustyössä Rainer Kinisjärvi Oulu 2018 Liikenneturva Keskusjärjestö, joka edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Vesa Martikkala Governor 2018-2019 Sisällys PIIRINEUVOSTO/PIIRIHALLITUS... 3 PIIRIN STRATEGISET TAVOITTEET... 3 PIIRIN TOIMINNAN AIKATAULU VUONNA 2018-2019... 4 Kokoukset...

Lisätiedot

Mikä on Kites? Monikielisen viestinnän ja sisällönhallinnan kansallinen yhdistys

Mikä on Kites? Monikielisen viestinnän ja sisällönhallinnan kansallinen yhdistys MIKÄ ON KITES? Mikä on Kites? Monikielisen viestinnän ja sisällönhallinnan kansallinen yhdistys Kites on perustettu: auttamaan suomalaisia yrityksiä pysymään mukana kansainvälistymisestä aiheutuvassa muutoksessa

Lisätiedot

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 Suunnitelma 1 (5) KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 1 Sisältö Klubijohtosuunnitelman 2013-2014 sisältö: Klubin säännöt Klubin strategiset tavoitteet Klubin vuosikello (Liite 1) Klubin toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Apuvälinetoiminnan alueellinen organisointihanke

Apuvälinetoiminnan alueellinen organisointihanke Apuvälinetoiminnan alueellinen organisointihanke ( Diasarja apuvälinehankkeen tämän hetkisestä tilanteesta on tarkoitettu yhteiseen käyttöön esim. yhteistoimintamenettelyyn liittyvää henkilöstön informointia

Lisätiedot

Liikenneturvan liikenneturvallisuustyö. Antero Lammi Koulutuspäällikkö

Liikenneturvan liikenneturvallisuustyö. Antero Lammi Koulutuspäällikkö Liikenneturvan liikenneturvallisuustyö Antero Lammi Koulutuspäällikkö Liikenneturva liikenneturvallisuuden puolestapuhuja Olemme liikenneturvallisuusalan keskusjärjestö ja huolehdimme meille laissa osoitetuista

Lisätiedot

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä 19.03.2011 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin

Lisätiedot

Tulevaisuuden uimaseura.

Tulevaisuuden uimaseura. Tulevaisuuden uimaseura #urheiluseura @SipiKoo Ennen oli paremmin? Ennen oli helpompaa? Ennen oli ennen. Nyt on nyt. Hyvän seuran ulottuvuudet Resurssien hankintakyky Jatkuvuus, toimintaympäristön lukutaito

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Lions Clubs International MD 107 Finland Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Tausta Vuosikokous 2013 päätöksellä palveluaktiviteetti sotiemme veteraanien hyväksi. Kokouksen päätös perustui

Lisätiedot

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus. Syyskuu 2019

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus. Syyskuu 2019 Elintarviketeollisuuden talouskatsaus Syyskuu 2019 Suhdannetilanne normaali, varovaisin odotuksin syksyyn Alkuvuosi 2019 oli elintarviketeollisuudelle suotuisa ja suhdanteet etenivät myönteisesti. Odotukset

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Väestö ja väestönmuutokset

Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Väestö ja väestönmuutokset Väestö ja väestönmuutokset Konserniesikunta, Strategia ja kehittäminen Lähde: Tilastokeskus 10.4.2017 Väestö ja väestönmuutokset Yli puolet espoolaisista on työikäisiä Kuuden suurimman kaupungin väestö

Lisätiedot

Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina. Kestävä yhdyskunta

Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina. Kestävä yhdyskunta Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina Kestävä yhdyskunta Tekesin ohjelma 2007 2012 Kestävä yhdyskunta Rakennus- ja kiinteistöalan kansantaloudellinen merkitys on suuri. Toimialalla on myös

Lisätiedot

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma 2012 2015 Julkiset hankinnat uudistamisen välineeksi Haluamme edistää uutta toimintakulttuuria, jossa palveluhankinnoissa

Lisätiedot

Green Mining. Huomaamaton ja älykäs kaivos 2011 2016

Green Mining. Huomaamaton ja älykäs kaivos 2011 2016 Green Mining Huomaamaton ja älykäs kaivos 2011 2016 Mineraalialan kehitys Suomessa Suomi on vastuullisen kaivostoiminnan tunnustettu osaaja joka vie asiantuntemustaan maailmalle Tekesin Green Mining -ohjelma

Lisätiedot

Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa. www.franchising.fi

Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa. www.franchising.fi Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa Suomen Franchising-Yhdistys ry. (SFY) Yhdistys on perustettu 1988 Vuonna 2013 yhdistys viettää 25-juhlavuotta teemalla 1000 uutta yritystä

Lisätiedot

Oriola Oyj Varsinainen yhtiökokous 2018 toimitusjohtajan katsaus

Oriola Oyj Varsinainen yhtiökokous 2018 toimitusjohtajan katsaus Oriola Oyj Varsinainen yhtiökokous 2018 toimitusjohtajan katsaus Robert Andersson Toimitusjohtaja, Oriola Oyj 19.3.2018 1 Oriolan johtoryhmä 2018 Robert Andersson toimitusjohtaja 12.2.2018 Helena Kukkonen

Lisätiedot

Metson uusi venttiilitehdas Hakkilaan Jukka Packalén

Metson uusi venttiilitehdas Hakkilaan Jukka Packalén Metson uusi venttiilitehdas Hakkilaan 17.4.2012 Jukka Packalén Sisältö Metso lyhyesti Metso Automation ja asiakasteollisuudet Miksi Metso investoi venttiilitehtaaseen Suomessa? Helsingin venttiiliteknologiakeskuksen

Lisätiedot

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG PrePETS Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG 2016-2017 Aimo Turunen Kiteen Rotaryklubi ry DG 2016-2017 Rotarypiiri 1430 aimo.turunen49@gmail.com 0400-275928 http://www.rotarypiiri1430.fi/ TITLE 2 RI Vuoden

Lisätiedot

01 June 2015. Subject/Place/Occasion

01 June 2015. Subject/Place/Occasion Palveluyritys Missiomme on tukea asiakkaitamme ja toimittajatehtaitamme ja tuottaa niille lisäarvoa Välitämme ihmisistä Enemmän kuin laajan tuotevalikoiman toimittaminen: Tukea jokapäiväiseen työhön Yksinkertaiset

Lisätiedot

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Kauden kansainvälinen teema Kauden kansainvälinen teema oli Kuuntele sydäntäsi auttaaksesi muita RI presidenttinä toimi Kalyan Banerjee. Kokemäen rotaryklubilla oli

Lisätiedot

JÄSENKYSELY 2010. Jokaiseen pääkohtaan voit vapaasti lisätä täsmentävän kannanottosi.

JÄSENKYSELY 2010. Jokaiseen pääkohtaan voit vapaasti lisätä täsmentävän kannanottosi. 1/6 Rotarypiiri 1390 JÄSENKYSELY 2010 Tämä on rotarypiirin 1390 kaikkien rotaryklubien jäsenille suunnattu kysely, jonka tavoitteena on kartoittaa suhtautumista rotariuteen yleensä sekä oman klubin toimintaan.

Lisätiedot

Leila Risteli, PDG, DRFC. Johtajuus rotaryjärjestössä

Leila Risteli, PDG, DRFC. Johtajuus rotaryjärjestössä Leila Risteli, PDG, DRFC Johtajuus rotaryjärjestössä Mitä tiedät Rotarysta? yli 1,2 miljoonaa rotaria noin 35 000 rotaryklubissa noin 200 maassa/itsehallintoalueella ensimmäinen klubi Chicagoon 1905, Suomeen

Lisätiedot

Rahoitusta vapaa-ajan palveluinnovaatioihin

Rahoitusta vapaa-ajan palveluinnovaatioihin Rahoitusta vapaa-ajan palveluinnovaatioihin Tekesin Vapaa-ajan palvelut -ohjelma 2006-2009 (2012) Ihmisten vapaa-aika lisääntyy ja sitä myötä myös vapaa-ajan palvelujen kulutus kasvaa. Suomen vapaa-ajan

Lisätiedot

Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa. www.franchising.fi

Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa. www.franchising.fi Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa Suomen Franchising-Yhdistys ry. (SFY) Yhdistys on perustettu 1988 Vuonna 2013 yhdistys vietti 25-juhlavuotta teemalla 1000 uutta yritystä

Lisätiedot

KOHTI KAUPAN ALAN PARASTA ASIAKASKOKEMUSTA TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 17.9.2015

KOHTI KAUPAN ALAN PARASTA ASIAKASKOKEMUSTA TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 17.9.2015 KOHTI KAUPAN ALAN PARASTA ASIAKASKOKEMUSTA TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 17.9.2015 KESKON AVAINLUVUT 2014 Liikevaihto Liikevoitto* 9 071 M 233 M Omavaraisuusaste Likvidit varat Sidotun pääoman

Lisätiedot

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA TERVEYTTÄMISTOIMISTA YLIMMÄN JOHDON NÄKÖKULMASTA

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA TERVEYTTÄMISTOIMISTA YLIMMÄN JOHDON NÄKÖKULMASTA AUDIT TAX CONSULTING KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA TERVEYTTÄMISTOIMISTA YLIMMÄN JOHDON NÄKÖKULMASTA Markku Blomberg, RSM Finland Recovery Oy Growth figures for Europe RSM Finland konserni Toimimme tällä hetkellä

Lisätiedot

Maapallon kehitystrendejä (1972=100)

Maapallon kehitystrendejä (1972=100) Maapallon kehitystrendejä (1972=1) Reaalinen BKT Materiaalien kulutus Väestön määrä Hiilidioksidipäästöt Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (195=1) Maailman väestön määrä

Lisätiedot

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä 30.6.2017 Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Stockmann Herkut Suomessa siirtyvät S-ryhmälle S-ryhmä ostaa Stockmann Herkkujen päivittäistavaraliiketoiminnan

Lisätiedot

täsmällistä johtamista

täsmällistä johtamista Tuloskorteilla täsmällistä johtamista Kaarlo Kankkunen Talousjohtaja, Tamro Suomi Microsoft Business Summit 29.9.2009 A Company of PHOENIX group Tamro-konserni Lääkejakelutoimintaa 8 maassa, 20 jakelukeskusta,

Lisätiedot

Terveempi Itä-Suomihanke. Ilomantsin malli

Terveempi Itä-Suomihanke. Ilomantsin malli Terveempi Itä-Suomihanke Ilomantsin malli Vikkelä-hanke Terveempi Itä-Suomi- hankkeen (TERVIS) pohjalta toteutettava Ilomantsin malli, VIKKELÄ- hanke. Painottuu Ilomantsin kunnan alueella lapsiperheiden

Lisätiedot

Tekes, kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta. Johtaja Riikka Heikinheimo

Tekes, kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta. Johtaja Riikka Heikinheimo Tekes, kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta Johtaja Riikka Heikinheimo Kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta Rahoittamme edelläkävijöiden tutkimus-, kehitys- ja innovaatioprojekteja Kestävä talouskasvu

Lisätiedot

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 KLUBIN NIMI... 2 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU... 2 3 HALLITUS... 2 4 PRESIDENTTI... 2 5 VARAPRESIDENTTI... 3 6 SIHTEERI... 3

Lisätiedot

Vähittäiskaupan II Ennakointikamari. Juha Oksanen Johtaja, Suomen ja Baltian tavaratalot Stockmann

Vähittäiskaupan II Ennakointikamari. Juha Oksanen Johtaja, Suomen ja Baltian tavaratalot Stockmann Vähittäiskaupan II Ennakointikamari Juha Oksanen Johtaja, Suomen ja Baltian tavaratalot Stockmann Stockmann konserni lyhyesti Kansainvälinen monikanavainen vähittäiskauppayhtiö, perustettu 1862 Kaksi liiketoimintayksikköä:

Lisätiedot

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA TAUSTATIETOA Järjestö on perustettu 1917 Chicagossa The International Association of Lions Clubs Palvelujärjestö WE SERVE Suomeen

Lisätiedot

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012 ROTARYVUODEN SUNNITTELU Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä: 17.03.2012 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin hallinto ja toiminta

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma 2009

Viestintäsuunnitelma 2009 Viestintäsuunnitelma 2009 maaliskuu 2009 1 Itämerihaaste Turun ja Helsingin kaupungit sitoutuivat julkisesti kesäkuussa 2007 toteuttamaan sellaisia käytännön toimenpiteitä, joilla ne voivat vaikuttaa vesien

Lisätiedot

MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Meriliikenteen kehitys Itämerellä

MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Meriliikenteen kehitys Itämerellä MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Meriliikenteen kehitys Itämerellä 0 MKK pähkinänkuoressa Turun yliopiston erillislaitos Perustettu 1980 5 toimipistettä 42 työntekijää Vuonna 2011: 38 julkaisua

Lisätiedot

/ Miina Mäki

/ Miina Mäki Kuva: Jukka Nurminen 31.1.2008 / Miina Mäki JOHN NURMISEN SÄÄTIÖ Perustettu 1992 vaalimaan suomalaisen merenkulun kulttuuriperintöä. Toiminnan pohjana ovat John Nurminen Oy:n 120-vuotisen historian aikana

Lisätiedot

Oivaltamisen iloa. Suomi vuonna 2025. Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012. Markku Lahtinen. www.tamk.fi. Tammikuu 2012

Oivaltamisen iloa. Suomi vuonna 2025. Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012. Markku Lahtinen. www.tamk.fi. Tammikuu 2012 Oivaltamisen iloa Suomi vuonna 2025 Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012 Markku Lahtinen Tammikuu 2012 TAMK Yksi suurimmista Suomen suurimpia ammattikorkeakouluja yli 11 000 opiskelijaa 2500 aloittavaa tutkinto-opiskelijaa

Lisätiedot

Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa.

Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa. Suomen Franchising-Yhdistys ry:n tietopaketti: Franchising Suomessa Suomen Franchising-Yhdistys ry. (SFY) Yhdistys on perustettu 1988 Vuonna 2018 yhdistys vietti 30-vuotis juhlavuotta. Franchising kasvaa

Lisätiedot

LÄÄKEHUOLTO JA LÄÄKEPOLITIIKKA

LÄÄKEHUOLTO JA LÄÄKEPOLITIIKKA LÄÄKEHUOLTO JA LÄÄKEPOLITIIKKA Sinikka Rajaniemi ylijohtaja, Fimea Terveysakatemia, Oulu 24.8.2010 Fimea Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla lääkealan tehtävistä vastaava viranomainen Perustettiin

Lisätiedot

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Klubipresidentin avaintehtävät 2017-2018 TITLE 2 Presidentin avaintehtävä 1. Klubin toiminnan organisointi ja johtaminen - Toimintasuunnitelman laadinta hallituksen

Lisätiedot

Uutta virtaa rotarytoimintaan RLI-valmennus. Juha Risteli, DG Leila Risteli, PDG, DRFCC

Uutta virtaa rotarytoimintaan RLI-valmennus. Juha Risteli, DG Leila Risteli, PDG, DRFCC Uutta virtaa rotarytoimintaan RLI-valmennus Juha Risteli, DG Leila Risteli, PDG, DRFCC Mitä Rotary on? Mitä Rotary tekee? Miten saamme klubimme toimimaan hyvin? Miten kehitymme? Vastaamalla näihin kysymyksiin

Lisätiedot

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle.

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle. ROTARYPIIRI 00 Toiminta rotaryvuonna 200 20 n rotaryvuoden teemana on RIP Ray Klinginsmithin teema Rakentaa yhteiskuntaa, yhdistää maanosia tai vapaasti muokaten Rotary toimii lähellä ja kaukana n toimintaa

Lisätiedot

Busy in Business. Juha Lehtonen 26.4.2012

Busy in Business. Juha Lehtonen 26.4.2012 Busy in Business Juha Lehtonen 26.4.2012 Markkinan kehityksen trendejä Markkinan kehityksen trendejä Globaali työjako muuttuu ja toiminta siirtyy maailmanlaajuisiin verkostoihin. Muutos haastaa paikallisen

Lisätiedot

Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Kainuussa

Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Kainuussa Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Kainuussa Susanna Määttä susanna.maatta@helsinki.fi Kainuun Maaseutu- ja Elintarvikepäivä 28.11.2014 9.10.2013 1 Valtakunnallisen lähiruokaselvityksen tuloksia 03.12.2014

Lisätiedot

kansainväliseen liiketoimintaan 16.8.2013 #1027684

kansainväliseen liiketoimintaan 16.8.2013 #1027684 Kasvuväylä Vauhtia kansainväliseen liiketoimintaan 16.8.2013 #1027684 Kasvuväylä Kotimarkkinoilta kansainväliseen kasvuun Kasvuun ja kansainvälistymiseen parhaiten sopivat julkiset palvelut ja rahoitus

Lisätiedot

NURMIJÄRVI KLAUKKALAN ROTARYKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUOSI

NURMIJÄRVI KLAUKKALAN ROTARYKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUOSI 1 NURMIJÄRVI KLAUKKALAN ROTARYKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUOSI 1.7.2016 30.6.2017 2 1. Yleistä Nurmijärvi-Klaukkalan Rotaryklubi ry on rekisteröity yhdistysrekisteriin 4.11.2015. Yhdistyksen rekisterinumero

Lisätiedot

PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki

PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki Klubipresidentin avaintehtävät PrePETS 2016 10.2. 16.2. - 18.2.2016 2016-17 TITLE 2 Periaatteet - Tiedosta päämäärät - Keskity olennaiseen TITLE 3 Presidentin

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät. Luottamushenkilökoulutus Kaupunginjohtaja Kristina Stenman

Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät. Luottamushenkilökoulutus Kaupunginjohtaja Kristina Stenman Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät Luottamushenkilökoulutus 4.10.2017 Kaupunginjohtaja Kristina Stenman Maakunta- ja sote-uudistus 2020 1.1.2020 uusi aluehallinnon taso, maakunta Pohjanmaan

Lisätiedot

Tekesin palvelut ja rahoituksen edellytykset. Riskienhallinnan PK-lähtö Varkaudessa Harri Kivelä

Tekesin palvelut ja rahoituksen edellytykset. Riskienhallinnan PK-lähtö Varkaudessa Harri Kivelä DM 450969 01-2017 Tekesin palvelut ja rahoituksen edellytykset Riskienhallinnan PK-lähtö Varkaudessa 8.6.2017 Harri Kivelä DM 450969 01-2017 Tekes verkostoja innovaatioille Palvelut rahoitusta ja asiantuntemusta

Lisätiedot

ClimBus Business Breakfast Oulu 27.3.2009

ClimBus Business Breakfast Oulu 27.3.2009 ClimBus Business Breakfast Oulu 27.3.2009 Ritva Heikkinen Asiantuntija, Energia ja ympäristö Innovaatiot ja kansainvälistyvä liiketoiminta Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus ClimBus Climbus Business Breakfast

Lisätiedot

Oriola-KD-konserni. Sami Laine Group Treasurer Oriola-KD Oyj. Varsinais-Suomen Osakesäästäjät 22.9.2014. Oriola-KD Corporation

Oriola-KD-konserni. Sami Laine Group Treasurer Oriola-KD Oyj. Varsinais-Suomen Osakesäästäjät 22.9.2014. Oriola-KD Corporation Oriola-KD-konserni Sami Laine Group Treasurer Oriola-KD Oyj Varsinais-Suomen Osakesäästäjät 22.9.2014 Agenda 1. Oriola-KD lyhyesti 2. Liiketoimintakatsaus kesä-heinäkuu 2014 3. Avainluvut Liitteet 2 1.

Lisätiedot

Yhteistyö ohrasta olueksi -tuotantoketjussa. Silja Home Oy Panimolaboratorio-Bryggerilaboratorium Ab 22.4.2009

Yhteistyö ohrasta olueksi -tuotantoketjussa. Silja Home Oy Panimolaboratorio-Bryggerilaboratorium Ab 22.4.2009 Yhteistyö ohrasta olueksi -tuotantoketjussa Silja Home Oy Panimolaboratorio-Bryggerilaboratorium Ab 22.4.2009 Ohrasta olueksi tuotantoketjun tutkimus Tuotantoketjulla pitkäjänteinen yhteistyö Panimolaboratorio

Lisätiedot

Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Oulun Kunnalliset Eläkeläiset

Oulun Kunnalliset Eläkeläiset Oulun Kunnalliset Eläkeläiset OULU 25 vuotta Julkisen alan eläkeläisten liitto KELO ry. Oulun Kunnalliset Eläkeläiset ry. kuuluu jäsenjärjestönä valtakunnalliseen Julkisen alan eläkeläisten liitto KELO

Lisätiedot

Kuva: Jukka Nurmien, Abyss Art Oy YHTEINEN ITÄMEREMME. Miina Mäki John Nurmisen Säätiö Puhdas Itämeri -hanke

Kuva: Jukka Nurmien, Abyss Art Oy YHTEINEN ITÄMEREMME. Miina Mäki John Nurmisen Säätiö Puhdas Itämeri -hanke Kuva: Jukka Nurmien, Abyss Art Oy YHTEINEN ITÄMEREMME Miina Mäki John Nurmisen Säätiö Puhdas Itämeri -hanke 16.5.2009 John Nurmisen Säätiö Säätiö perustettiin 1992. John Nurmisen Säätiön tarkoituksena

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2015. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia 4.8.2015

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2015. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia 4.8.2015 Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2015 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia 4.8.2015 Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Kanta-Häme

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Kanta-Häme Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa 7 7 Palvelut 7 Muut 7 Lähde: Pk-yritysbarometri, syksy Pk-yritysbarometri, syksy alueraportti,

Lisätiedot

MITEN KLUBI VOI PALVELUTOIMINNASSAAN KÄYTTÄÄ HYVÄKSEEN ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Klubien kehittämisseminaari DRFC Virpi Honkala

MITEN KLUBI VOI PALVELUTOIMINNASSAAN KÄYTTÄÄ HYVÄKSEEN ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Klubien kehittämisseminaari DRFC Virpi Honkala MITEN KLUBI VOI PALVELUTOIMINNASSAAN KÄYTTÄÄ HYVÄKSEEN ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Klubien kehittämisseminaari 13.10.2012 DRFC Virpi Honkala ROTARYSÄÄTIÖ (The Rotary Foundation of Rotary International) on Rotary

Lisätiedot

Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista. Sapuska

Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista. Sapuska Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista Sapuska Tekesin ohjelma 2009 2012 Miksi Sapuska? Tekesin Sapuska Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista -ohjelma on suunnattu Suomessa toimiville

Lisätiedot

Monenlaisia viestikapuloita

Monenlaisia viestikapuloita Monenlaisia viestikapuloita Teemat Sosiaalinen media Viestinnän välineet vaikuttamisessa Yhteinen Järviset-lehti Alatunnistetiedot tähän 1.1.2010 2 Sosiaalinen media MLL:n Järvi-Suomen piirin Mikkelin

Lisätiedot

VALTUUSTOSEMINAARI POHJAKSI PANEELIKESKUSTELUUN. Sinikka Bots, ylilääkäri Perusterveydenhuollon yksikkö

VALTUUSTOSEMINAARI POHJAKSI PANEELIKESKUSTELUUN. Sinikka Bots, ylilääkäri Perusterveydenhuollon yksikkö VALTUUSTOSEMINAARI POHJAKSI PANEELIKESKUSTELUUN Sinikka Bots, ylilääkäri Perusterveydenhuollon yksikkö SOTE JA MAKU TAVOITTEET + Terveys ja hyvinvointi + Yhdenvertaisuus Terveyserot VÄLINEET Digitalisaatiolla

Lisätiedot

Tehokkaat elinikäisen oppimisen strategiat. Søren Ehlers Gun-Britt Wärvik

Tehokkaat elinikäisen oppimisen strategiat. Søren Ehlers Gun-Britt Wärvik Tehokkaat elinikäisen oppimisen strategiat Søren Ehlers Gun-Britt Wärvik Keskinäiset vaikutussuhteet EU:n politiikka Kansalliset politiikat Kansalliset käytänteet Kansalliset ammatit Mikä laatikko? Tutkimus

Lisätiedot

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Case: Savonlinnan Oopperajuhlat Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring 3.6.2011. Historiaa Ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa pidettiin kesällä

Lisätiedot

Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa

Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa Ritva Ala-Louko Lapin korkeakoulukonsernin kielikeskus Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt!

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Lions Clubs International MD 107 Finland Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Aktiviteetti lionsklubeille Netin turvallinen käyttö perheissä 1 Leijonien oma palveluaktiviteetti! Netin turvallinen käyttö

Lisätiedot

Piiri 1420 AG Länsi-Uusimaa Irmeli Viherluoto-Lindström. Irmeli Viherluoto-Lindströmin materiaalin pohjalta muokannut Jukka Ahonen

Piiri 1420 AG Länsi-Uusimaa Irmeli Viherluoto-Lindström. Irmeli Viherluoto-Lindströmin materiaalin pohjalta muokannut Jukka Ahonen PETS 2017 Rotary ja Rotaract Piiri 1420 AG Länsi-Uusimaa Irmeli Viherluoto-Lindström Irmeli Viherluoto-Lindströmin materiaalin pohjalta muokannut Jukka Ahonen Rotaractin perusteet ROTARACT Tulee sanoista

Lisätiedot

Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 2003

Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 2003 Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 23 Liiketoiminnan fokus 23 Kannattavuus Taseen ja maksuvalmiuden vahvistaminen Kohdennetut yritysostot (lähipalvelut, markkina-asema, teknologia tietotaito) Global Network

Lisätiedot

Väestö, väestönmuutokset, perheet ja asuntokunnat

Väestö, väestönmuutokset, perheet ja asuntokunnat Toimintaympäristön tila Espoossa 2018 Väestö, väestönmuutokset, perheet ja asuntokunnat Konserniesikunta, Strategiayksikkö Lähde: Tilastokeskus 24.4.2018 Yhteenveto Väestömäärä ja väestönkasvu osatekijöittäin

Lisätiedot

Metsäteollisuuden uusi nousu? Toimitusjohtaja Timo Jaatinen, Metsäteollisuus ry 30.5.2011

Metsäteollisuuden uusi nousu? Toimitusjohtaja Timo Jaatinen, Metsäteollisuus ry 30.5.2011 Metsäteollisuuden uusi nousu? Toimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry 2 Metsäteollisuus pitää Suomen elinvoimaisena Metsäteollisuus on elintärkeä yli 50 paikkakunnalle 50 sellu- ja paperitehdasta Yli 240 teollista

Lisätiedot

uhka vai mahdollisuus?

uhka vai mahdollisuus? ALUERAKENNE MUUTOSPYÖRTEESSÄ ALUERAKENNE MUUTOSPYÖRTEESSÄ uhka vai mahdollisuus? En tiedä muista ihmisistä, mutta kun aamulla kumarrun laittamaan kengät jalkaani, ajattelen, että herrajumala, mitä seuraavaksi?

Lisätiedot

Toimintaympäristön tila Espoossa 2019 Väestö, väestönmuutokset, perheet ja asuntokunnat

Toimintaympäristön tila Espoossa 2019 Väestö, väestönmuutokset, perheet ja asuntokunnat Toimintaympäristön tila Espoossa 2019 Väestö, väestönmuutokset, perheet ja asuntokunnat Konsernihallinto, Tutkimus ja tilastot Lähde: Tilastokeskus 5.4.2019 Yhteenveto Väestömäärä ja väestönkasvu osatekijöittäin

Lisätiedot

Sijoittamisen trendit

Sijoittamisen trendit Sijoittamisen trendit Suvi Tuppurainen myynti- ja markkinointijohtaja, Nordnet Suomi 16.10.2013 Naisten ilta Pörssissä 1. Kehittyvien markkinoiden merkitys maailman taloudessa kasvaa Aasian osuus maailman

Lisätiedot

Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset)

Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset) Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset) Laki Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta 24.7.2009 / 593 1 Toimiala on sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

logistiikka-alalta Tilastotietoa kuljetus- ja

logistiikka-alalta Tilastotietoa kuljetus- ja SUOM EN KULJETUS JA LOGISTIIKKA Tilastotietoa kuljetus- ja logistiikka-alalta SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Nuijamiestentie 7, 00400 Helsinki www.skal.fi, sähköposti

Lisätiedot

Kiteen hyvinvointikertomuksen tilannekatsaus ja yhdistysten osallisuus hyvinvointikertomuksen valmistelussa - vaikuttamisen paikat -

Kiteen hyvinvointikertomuksen tilannekatsaus ja yhdistysten osallisuus hyvinvointikertomuksen valmistelussa - vaikuttamisen paikat - Kiteen hyvinvointikertomuksen tilannekatsaus ja yhdistysten osallisuus hyvinvointikertomuksen valmistelussa - vaikuttamisen paikat - Arja Janhonen Kiteen kaupunki/perusturvakeskus Terveyden edistämisen

Lisätiedot

Päihdelääketieteen Päivät 2015

Päihdelääketieteen Päivät 2015 Päihdelääketieteen Päivät 2015 Alkoholiongelmasta tuli alkoholin käyttöhäiriö - mikä muuttui? 5.-6.3.2015 Sokos Hotel Presidentti Helsinki Päihdelääketieteen päivät 2015 käsittelee jatkuvasti kehittyvää

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön perusteet ja toimintamalli Lappeenranta. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat

Liikenneturvallisuustyön perusteet ja toimintamalli Lappeenranta. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat Liikenneturvallisuustyön perusteet ja toimintamalli Lappeenranta Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat Liikenneonnettomuuksien taustalla on (lähes) aina (99 %) inhimillinen tekijä! Lähde:

Lisätiedot

LAPSET JA NUORET Tiia Murtonen Anna-Elina Pekonen HALISKO Tänä päivänä Halisko on paljon muutakin kuin vihreä lisko, Halisko on TUL:n nuorisotoiminnan näkyvin tunnus Se on nuorisotoiminnan lippulaiva yhdessä

Lisätiedot

Kaupan rakennemuutos Jari Kuosmanen Aluejohtaja, Järvi-Suomen alue 8.10.2014

Kaupan rakennemuutos Jari Kuosmanen Aluejohtaja, Järvi-Suomen alue 8.10.2014 Kaupan rakennemuutos Aluejohtaja, Järvi-Suomen alue 8.10.2014 1 Arja Talma Kesko Liikevaihto 9,2 mrd - K-ryhmän myynti 11,5 mrd 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Yli 1,3 milj. asiakaskäyntiä joka päivä

Lisätiedot

Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017)

Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017) Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017) Rotary tänään jäseniä 1.22 milj./ 34 000 klubissa mukana 200 maassa ja maantieteellisellä alueella palvelee, auttaa ja kehittää jäsenistöään noudattaa

Lisätiedot

24.8.2011. Jurvan Rotaryklubi. Säläishallilla

24.8.2011. Jurvan Rotaryklubi. Säläishallilla 24.8.2011 Jurvan Rotaryklubi Säläishallilla YHTEIS Klubin sija Klubin tulos 1 Jurva 32,00 2 Kurikka 25,00 3 Jalasjärvi 23,00 4 Kauhajoki 17,00 5 Ilmajoki 16,00 6 Aro 13,00 sija nimi Saapas Tikka Rengas

Lisätiedot

Rotarien toiminta Itämeren kuormituksen vähentämiseksi

Rotarien toiminta Itämeren kuormituksen vähentämiseksi 10.1.2014 Itämeri-tiedotustilaisuus Riihimäellä Piirikuvernööri Ilkka Torstila DG 1420 Rotarien toiminta Itämeren kuormituksen vähentämiseksi Maailmanlaajuinen Rotary International -järjestö perustettiin

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN JA JÄRJESTÖN YHTEISTYÖ

PK-YRITYKSEN JA JÄRJESTÖN YHTEISTYÖ Tuula Antola, Kaipaus Finland Oy Tuula Colliander, Suomen Punainen Risti ry 17.9.2009 PK-YRITYKSEN JA JÄRJESTÖN YHTEISTYÖ PK-YRITYS & JÄRJESTÖ MIKSI MITÄ MITEN Kaipauksen kumppaneita! Logonet B2C!

Lisätiedot

OULUN SEUDUN SOTAORVOT ry:n toimintakertomus vuodelta 2014.

OULUN SEUDUN SOTAORVOT ry:n toimintakertomus vuodelta 2014. OULUN SEUDUN SOTAORVOT ry:n toimintakertomus vuodelta 2014. Yhdistys perustettu v.2002,joten oli kahdestoista(12) toimintavuosi. Toimintavuoden aikana eri tapahtumiin osallistui 1250 henk. tilanne 31.12.

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 19.01.2016 klo 09:00-11:25 Paikka Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rotarypiiri 1430 AG koulutus Joensuu Osmo Siira

Rotarypiiri 1430 AG koulutus Joensuu Osmo Siira Rotarypiiri 1430 AG koulutus Joensuu 06.05.2017 Osmo Siira Kuvernöörin odotuksia Piirin laajennetun johtoryhmän jäsen AG osallistuu alueensa ja alueensa klubien edustajana piirin johtamiseen piirin toiminnan,

Lisätiedot

Erkki Moisander 27.5.2015

Erkki Moisander 27.5.2015 Erkki Moisander 27.5.2015 Haluamme siirtää vakuutusyhtiöt sairauksien ja tapaturmien korvaamisesta hoitoketjun alkupäähän ennakoimiseen ja hyvinvoinnin luomiseen. Uskomme, että suomalaiset saavat parhaat

Lisätiedot

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä)

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä) Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 22 (miljardia tonnia hiiltä) 1 8 6 4 2 19 191 192 193 194 195 196 197 198 199 2 21 22 Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut

Lisätiedot