TUTKIMUSSELOSTUS HIIDENKIVEN PERUSKOULU VESIVUODOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUTKIMUSSELOSTUS HIIDENKIVEN PERUSKOULU VESIVUODOT 5.5.2010"

Transkriptio

1 TUTKIMUSSELOSTUS HIIDENKIVEN PERUSKOULU VESIVUODOT

2 Tutkimusselostus 2 (17) Sisällys 1 Yleistiedot Lähtötiedot Havainnot kohteessa Yhteenveto havainnoista Ruukki Sandwich panel Ohje Ohje Tuulikuorma Kosteus, määräykset ja ohjeet Johtopäätökset...16

3 Tutkimusselostus 3 (17) 1 Yleistiedot Kohde Rajatie HELSINKI Tilaaja Rakennusosakeyhtiö Hartela Markku Utriainen PL HELSINKI Yhteyshenkilö Vahanen Oy Halsuantie HELSINKI Riikka Sutela, puh Projekti KOS 1734 Tehtävä 2 Lähtötiedot Tehtävänä oli selvittää ssa havaittujen vesivuotojen ja IVkonehuoneiden seinärakenteiden toimivuuden yhteyttä toisiinsa. Tutkimusajankohdat Kohteeseen tutustuttiin ja lumien sulamisen jälkeen uudelleen Sadetuskokeet tehtiin Rakennusavaukset teki TJL Palvelu Leijamaa. Kohde on vuonna 2004 valmistunut 2-kerroksinen, betonielementtirakenteinen koulurakennus. Rakennuksessa on loivasti kallistettu vesikatto. Katolla sijaitsee kaksi IVkonehuonetta, ks. kuva 1. Konehuoneiden seinärakenteena on Ruukin Panel elementtiseinä (pelti-villa-pelti). Tilaajalta saatujen tietojen mukaan yläpohjasta on ollut ajoittain vesivuotoja, jotka ovat aiheuttaneet vaurioita sisätiloihin rakennuksen valmistumisesta lähtien. Vauriokohdat sijaitsevat katolla olevien IV-konehuoneiden alapuolelle tai niiden välittömässä läheisyydessä.

4 Tutkimusselostus 4 (17) Aulan, Apila 3, päällä oleva kattokaivo 3002, IV-konehuone , IV-konehuone 2 Kuva 1. Koulurakennuksen kattokerros, johon on kehystetty punaisella IVkonehuoneet. Lisäksi on merkitty suuntaa-antavasti kattokaivon sijainti, jonka läheisyydestä on tapahtunut viimeisin vesivuoto (maalis-huhtikuu 2010). Tätä lausuntoa tehtäessä on ollut käytettävissä seuraavat asiakirjat: Muistio no: 1, IV-konehuoneiden räystäspellitykset, , TJL Palvelu Kosteusvauriokartoitus , HKR Tekniikka Kosteusvauriokartoitus , HKR Tekniikka Vahinkokartoitus alustava , Lassila & Tikannoja Oyj n vesivahinkolaajuuden selvitys, Rautaruukki Oyj Tarkennuksia Ruukin lausuntoon kohteesta Hiidenkiven koulu, TJL Palvelu HKR-tekniikan ja TJL Palvelun kohteesta ottamia valokuvia n rakennesuunnitelmat muistitikulla Ruukin Panel 3Lock vaaka-asennuksen kuvasarja Ruukin Panel 3Lockin asennus- ja kiinnitysohje / JJo Sandwich Panel SPA, Asennus ja huolto-ohje, CFI FI/ Ruukin Sandwich Paneelien ( ) suunnitteluohjeet

5 Tutkimusselostus 5 (17) Vesivuotojen takia on Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimesta tehty eri korjaustoimenpiteitä, jotka eivät kuitenkaan ole poistaneet ongelmaa. Hartelan aliurakoitsija TJL Palvelulta saatujen tietojen mukaan korjauksena on mm. koko koulurakennuksen räystäspellit tiivistetty. IV-konehuoneiden osalta on tehty seuraavia korjaustoimenpiteitä: 3 Havainnot kohteessa Elementtiseinien vaaka- ja pystysaumoja on tiivistetty kittaamalla. Räystäitä on korjattu/muutettu. IV-konehuoneiden katolla olevien IV-laitteiden kansipellityksiä ja läpivientejä on tiivistetty. Juuripellityksiä on lisätty ja nurkkakotelot uusittu. Konehuoneiden julkisivuihin on asennettu lisäverhous, työ on kesken. Kohteeseen tutustuttiin ensimmäisen kerran ja lumien sulamisen jälkeen uudelleen Tutustumiskäynneillä ei tehty rakenneavauksia. Vesirasituskoe ja rakenneavauksia tehtiin Vesirasituskokeessa seinän ulkopinnalle ruiskutettiin vettä vesiletkulla eri suunnista ja eri voimakkuudella. Ruiskuttamalla pyrittiin jäljittelemään vesisateen eri voimakkuuksia ja tuulen lisävaikutusta siihen. Kuva 2. IV-konehuoneen 3001 elementtiseinän sisäkuoreen on tehty aiemmin rakenneavaus. Avauksesta oli havaittavissa seinäelementin sisäpuolen vaakasauman pontissa tiivistemassa.

6 Tutkimusselostus 6 (17) Kuva 3. Tutustumiskäynnillä koulurakennuksen katolla oli paljon lunta. Kuvassa on IV-konehuoneen 3001 eteläseinä. Lumi on kinostunut seinän viereen siten, että elementtiseinän alimmainen näkyvissä oleva vaakasauma on lumen peitossa. Kuva 4. Myös IV-konehuoneen 3002 pohjoisen puoleisen elementtiseinän alimmainen näkyvissä oleva vaakasauma on lumen peitossa.

7 Tutkimusselostus 7 (17) Kuva 5. Rakennusaikaisen vesikattoleikkauskuvan mukaan elementtiseinät on asennettu pääosin yläpohjarakenteen ontelolaattojen päältä. Osa seinistä on asennettu palkkien varaan. IV-konehuoneen 3002 portaikon ja IV-kuilun kohdalla oli nähtävissä elementtiseinän sokkelikiskon ja palkin välissä polyuretaanitiivistys. Palkin ja elementin sokkelikiskon väliin on asennettu korokepaloja todennäköisesti elementin suoruuden varmistamiseksi. Kuva 6. Aulan, Apila 3, päällä oleva kattokaivo. Kattokaivon läheisyydestä on tapahtunut vuotoa aulatilaan syksyllä 2009 sekä maalis-huhtikuussa Ko. vuoto ei liity IV-konehuoneisiin.

8 Tutkimusselostus 8 (17) Kuva 7. IV-konehuoneen 3002 pohjoisen ja idän puoleisen elementtiseinän saumoihin tehty lisäkittaus ei ole kiinni vastepinnoissaan. Kittausten liitoskohdissa oli havaittavissa selkeitä reikiä Kuva 8. IV-konehuoneen 3002 pohjoisseinän sisäkuoren teräslevyyn tehtiin aukko pilarin viereen alimmaisen vaakasauman alapuolelle. Mineraalivillaa poistettiin siten, että saatiin näkyviin ulkokuoren vaaka- ja pystysauma.

9 Tutkimusselostus 9 (17) teräspilari sisäkuori vaakasauma pystysauma ulkokuori villa vanha kiinnitysreikä Kuva 9. Kuvan ottohetkellä ulkopuolen rakenteita ei ole purettu. Elementtiseinien välisestä pystysaumasta näkyi päivän valo. Pystysauman kohdalla oleva hattulista on kiinnitetty uusiin reikiin. Vanha reikä on tiivistämättä. sisäkuoren avaus Kuva 10. Vesirasituskoe tehtiin IV-konehuoneen 3002 pohjoisseinälle, jossa on alkuperäinen seinäelementti, jonka saumoihin on tehty lisäkittaus. Ulkopuolelta ei purettu mitään rakenteita ennen vesirasituskoetta. (Valokuva on otettu lavastettuna vesirasituskokeen jälkeen.) märin kohta

10 Tutkimusselostus 10 (17) Pohjanauha Villa märkää Vesipisaroita Kuva 11. Noin 15 minuuttia vesirasituskokeen aloituksesta havaittiin veden valuvan elementin sisällä eristeen pinnalla. vesipisara pohjanauha Kuva 12. Myös vaakasaumasta todettiin veden tulevan läpi, kun sitä suihkutettiin suoraan saumaan. Ulkopuolelle asennettu lisäkittaus oli tässä vaiheessa poistettu vain alimmasta vaakasaumasta hattulistan vierestä.

11 Tutkimusselostus 11 (17) Hattulistan alla oli pisaroita tästä alaspäin Kuva 13. Vesirasituskokeen jälkeen hattulista irrotettiin. Hattulista on kiinni vaakasaumojen kohdalta elementtien kiinnitysruuveilla. Korjaustoimenpiteinä on hattulistan ja elementtien liitosten pystysaumat kitattu myöhemmin. Paikoin kittausta on paikattu silikonilla. Pystysauman hattulistan poiston jälkeen oli listan alla havaittavissa pisaroita ylimmäisen vaakasauman kohdalta alaspäin. Kuva 14. Hattulistan tiivisteissä on nähtävissä pykälä vaakasauman kohdalla.

12 Tutkimusselostus 12 (17) Kuva 15. Hattulistan takana oleva elastisen sauman ja ulkokuoren teräslevyn välissä on monin paikoin selviä rakoja. Hattulistan kiinnitysruuvien kohdalle on tehty tiivistys. Vanhoja reikiä ei ole tiivistetty. Elementin vaakasaumassa ei ole tiivistettä hattulistan alla. Saumamassa Jälkikäteen asennettu tiivistyskitti. Pahvikiila Pohjanauha Kuva 16. Elementtisauman pohjanauhan päällä on paikoin hyvin ohut (< 1 mm) kerros saumamassaa. Saumamassa oli ylhäällä rikki ohuutensa takia. Pystysaumaan on paikoin kiilattu pahvia pohjanauhan ollessa liian kapea.

13 Tutkimusselostus 13 (17) Elementin vaakasaumassa ei ole tiivistettä hattulistan alla. Jälkikäteen asennettu tiivistyskitti. Kuva 17. Juuripellityksen yläpuolella pystysauman alaosassa olevissa pahvikiilassa ja saumamassan ulkopinnassa oli havaittavissa kosteuden aiheuttamaa tummentumaa ja kasvustoa. Elementin vaakasaumassa ei ole tiivistettä hattulistan alla. Pontin muodostama kouru. Vettä Jälkikäteen asennettu tiivistyskitti. Kuva 18. Lähikuva kuvassa 15 näkyvästä vaakasaumasta. Pontin muodostamassa kourussa oli sadetuskokeen jälkeistä vettä. Pontissa ei ole tiivistettä tai tiivistysmassaa.

14 Tutkimusselostus 14 (17) Kuva 19. Elementin pään mineraalivillassa oli havaittavissa ilmavuotojen aiheuttamia tummentumia. Kuva 20. Kuvassa on jäteilman poistohormin ylösnostokotelo aulan, Apila 3, läheisyydessä. Kotelon päällä oleva suojapellitys poistettiin ja sen alla olevassa vanerissa oli havaittavissa kosteuden aiheuttamia tummentumia. Suojapellityksessä ei ollut ylösnostoa kanavaa vasten. Suojapellin ja hormin liitoskohta oli kitattu hyvin. Levyn kiinnitysruuvit avattiin ja levyä nostettaessa oli levyn alapuolella havaittavissa yläpuolta suuremmat tummentumat sekä kasvustoa. Heti levyn alapuolella oli eristevillaa ja kuilun yläosan lämpötila oli aistinvaraisesti arvioiden selvästi ulkoilmaa lämpöisempi.

15 Tutkimusselostus 15 (17) 4 Yhteenveto havainnoista Vesirasituskokeessa havaittiin veden tunkeutuvan elementtiseinän ulkovaipan läpi noin 15 min vesirasituksen aloittamisen jälkeen. Tässä vaiheessa ei mitään rakenteita eikä myöhemmin asennettuja lisäkittauksia oltu vielä purettu. Lisäkittausten purun jälkeen vesi tunkeutui suoraan vaakasaumaa suihkuttaessa myös vaakasauman läpi. Rakenneavauksista todettiin sisäpuolen vaakasauman pontissa olevan tiivistemassaa, mutta ulkopuolen pontissa ei ollut tiivistystä. Pystysaumassa olevan elastisen sauman ja elementin ulkokuoren välillä on monin paikoin rakoja. Saumamassaa on paikoin vain ohut kerros sen takana olevan pohjanauhan päällä. Sauma oli ylhäältä jo rikki ohuuteensa vuoksi. Vesirasituskokeen jälkeen pystysauman päällä olevan hattulistan irrottamisen jälkeen havaittiin hattulistan takana olevan vettä ja vanhojen hattulistan kiinnityksen ruuvinreikien olevan tiivistämättä. Talviaikana lumi kasautuu ajoittain IV-konehuoneiden ulkoseinien viereen peittäen alimman näkyvissä olevan vaakasauman. Rakenneavauksesta havaittiin pystysaumassa olevan reiän, jonka kautta lumi voi tunkeutua seinärakenteen sisään. 5 Ruukki Sandwich panel 5.1 Ohje 2005 Tätä tutkimusselostusta laadittaessa ei asennusaikaisia (vuosi 2004) suunnitteluohjeita ole ollut käytettävissä. Asennus-, kiinnitysohjeet vuodelta 2005 ja suunnitteluohjeet vuodelta 2010 olivat käytössä. Alla on esitetty poimintoja näistä ohjeista. Ruukin Panel 3Lock vaaka-asennuksen kuvasarjan mukaan sokkelin päälle asennetaan sokkelinauha (SN) ennen sokkelikiskojen asentamista (SKK), Liite 1. Ruukin Panel 3Lockin asennus- ja kiinnitysohjeen / JJo mukaan; Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi kannattaa asentamisessa kiinnittää erityistä huomiota yksityiskohtien eristämiseen ja tiivistämiseen sekä viimeistelyyn. Asennusjärjestyksessä todetaan vaaka-asennuksesta mm. seuraavat asiat: 5.2 Ohje 2010 Rakenteen tiiveyden mahdollistava tiiviste täytyy olla elementissä vähintään elementin sisäpuolen pontissa. Listojen kiinnityspintojen alla tulee käyttää tiivistettä, esim. TS 4*10. Tämän lisäksi ulkoseinäelementin ja pystysaumalistan välisen liitoksen tiiveys vaakapontin kohdalla on varmistettava tiivistysmassalla. Ruukin Sandwich Paneelien ( ) suunnitteluohjeiden mukaan elementtien vaaka-asennuksessa elementin ulkoponttiin asennetaan elastinen tiivistysmassa asennuksen yhteydessä. Ulkoponttiin tulee aina ponttitiiviste tuulenpaineen ollessa > 0,60 kn/m 2. Mikäli ponttitiiviste tarvitaan, on se muistettava tilata elementtiin elementtiti-

16 Tutkimusselostus 16 (17) 6 Tuulikuorma lauksen yhteydessä. Sisäpontissa on ponttitiiviste, joka suunnitteluohjeiden mukaan asennetaan vakiona ponttiin elementtitehtaalla, Liite 2. Ruukin Sandwich Paneelien ( ) suunnitteluohjeiden mukaan elementtien väliseen pystysaumaan asennetaan reilusti saumaa leveämpi butyylisaumanauha. Ulkopuolen vaakasaumoihin asennetaan elastinen tiivistysmassa asennuksen yhteydessä pystysaumasta vähintään 200 mm leveydelle. Tarvittaessa ulkoponttiin asennetaan tehtaalla tiivistysmassan lisäksi elastinen tiiviste, Liite 3. Rakennuksen IV-konehuoneiden katon yläpinta sijaitsee likimäärin tasolla +34,95. Maanpinta sijaitsee likimäärin tasolla +22,95. Kahdentoista metrin korkeudessa maan pinnan tasosta laskennallinen tuulikuorma on Suomen rakentamismääräyskokoelman osan B1, Rakenteiden varmuus ja kuormitukset, määräykset 1998 mukaan: 0,80 kn/m 2, kun rakennus sijaitsee laajalla avoimella maa-alueella (maastoluokka I). 0,52 kn/m 2, kun rakennus sijaitsee esikaupunki ja pientaloalueella (maastoluokka III). 7 Kosteus, määräykset ja ohjeet Suomen rakentamismääräyskokoelman osassa C2, Kosteus, määräykset ja ohjeet 1998 on ulkoilman vastaisista seinärakenteista mainittu mm. seuraavia asioita: 8 Johtopäätökset Sekä rakennuskosteuden että seinään ulko- tai sisäpuolelta satunnaisesti tunkeutuvan veden on voitava poistua vahinkoa ja terveysriskiä aiheuttamatta. Seinärakenne on suunniteltava ja rakennettava niin, ettei ulkoverhouksen taakse joudu vettä tai ulkoverhous on suunniteltava siten, että ulkoverhouksen taakse tunkeutuva vesi ja kosteus pääsevät poistumaan rakenteita vahingoittamatta. Ulkoverhouksen tausta on tuuletettava ellei kosteus pääse muutoin poistumaan. Ulkoverhous ja sen liitokset on tehtävä siten, että estetään tuulenpaineen seinäpintaa pitkin kuljettaman veden pääsy rakenteisiin. Tehtyjen selvitysten perusteella IV-konehuoneiden elementtiseinät eivät pidä vettä eikä sisään vuotanut vesi pääse rakenteesta ulos vaan valuu rakennuksen sisään. Todennäköisiä syitä tähän ovat elementtien saumojen seuraavat epätiiviyskohdat sekä muut puutteet:

17 Tutkimusselostus 17 (17) Pystysauman kohdalla ulkoseinäelementin ja pystysaumalistan välistä tiiveyttä ei ole varmistettu vaakapontin kohdalla tiivistysmassalla poiketen Ruukin Panel 3Lockin asennus- ja kiinnitysohjeesta, / JJo (vertaa kuva 18 sivulla 13). Vuoden 2010 suunnitteluohjeissa on pystysauman kohdalla butyylisaumanauha ja vaakapontissa elastinen tiivistysmassa. Pystysauman peittävä hattulista on kiinnitetty uudelleen uusiin reikiin. Vanhoja reikiä ei ole tiivistetty (vertaa kuva 9 sivulla 9 ja kuva 16 sivulla 12). Ulkoponttiin saattaa hetkellisesti kohdistua kovalla tuulella > 0,6 kn/m 2 tuulenpaine, jolloin elementin vaakasaumasta voi vesi tunkeutua elementin sisään, mikäli pontissa ei ole tiivistettä. Elementtiseinän sokkelikiskon alapuolella ei ole käytetty sokkelinauhaa poiketen Ruukin Panel 3Lock vaaka-asennuksen kuvasarjasta, (vertaa kuva 5 sivulla 7). Sokkelinauhan puuttumisella ei ole varsinaisesti vaikutusta kohteessa todettuihin vesivuotoihin. Kohteessa olevien IV-konehuoneiden ulkoseinän elementtien toteutuksessa on merkittäviä poikkeamia Ruukin nykyisiin asennus- ja suunnitteluohjeisiin. Vuoden 2005 vaaka-asennuksen pystysauman tiivistys on ilmeisesti todettu huonoksi ja tiivistysohjetta onkin parannettu merkittävästi vuoden 2010 suunnitteluohjeisiin. Aulan, Apila 3, vesivuotojen syynä on todennäköisesti kattokaivon liittymän epätiiviys tai jäteilman poistohormin kuilun kattoon kondensoitunut kosteus. Aulan vesivuodon syytä ei selvitetty laajemmin, koska se ei liittynyt varsinaisesti tähän toimeksiantoon. Suosittelemme tarkistamaan poistohormin kuilun ilmansulun tiiviyden sekä kaivon vesitiiviyden. Helsingissä Vahanen Oy Riikka Sutela, RI Sami Laine, RI Liitteet 1. Panel 3Lock vaaka-asennus, kuvat sokkelinauhan ja sokkelikiskon asentamisesta 2. Sandwich panel SPA, vaaka-asennus, Pystysauma, vaakaleikkaus 3. Sandwich panel SPA, vaaka-asennus, Elementtien välinen sauma, pystyleikkaus Jakelu Markku Utriainen, markku.utriainen@hartela.fi

18 Tutkimusselostus 1 Liite (17) 1

19 Tutkimusselostus 2 Liite (17) 2

20 Tutkimusselostus 3 Liite (17) 3

TUTKIMUSSELOSTUS HIIDENKIVEN PERUSKOULU VESIKATON JA IV-KONEHUONEEN 3002 VUOTOSELVITYS 24.11.2011

TUTKIMUSSELOSTUS HIIDENKIVEN PERUSKOULU VESIKATON JA IV-KONEHUONEEN 3002 VUOTOSELVITYS 24.11.2011 TUTKIMUSSELOSTUS HIIDENKIVEN PERUSKOULU VESIKATON JA IV-KONEHUONEEN 3002 VUOTOSELVITYS Tutkimusselostus 2 (15) Sisällys 1 Yleistiedot... 3 2 Lähtötiedot... 3 3 Havainnot... 5 3.1 Vuodot... 5 3.2 Rakenteet...

Lisätiedot

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27 9 LIITE 5. s. 1 1 RAKENNNESELVITYS 1.1 TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Selvitys on rajattu koskemaan :ssa olevan rakennuksen 1. ja 2. kerroksen tiloihin 103, 113, 118, 204 ja 249 liittyviä rakenteita. 1.2 YLEISKUVAUS

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, mallihuoneen merkkiainekoe TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(8) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012 Työ 70-1351 KOHDE: TILAT: TILAAJA: Peltoniemenkuja 1 4, 01760 VANTAA Kytöpuiston koulun tiloissa toimivan hammashoitolan 2 kerroksen käytävä,

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, uusitut ikkunat TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(11) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT... 3

Lisätiedot

Tuotekortti: Rondo R2

Tuotekortti: Rondo R2 1 Tuotekortti: Rondo R2 2 TUOTETIEDOT Tuotekoodi Rondo R2-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) Pakkaus - Paino 0-2000kg - Levyt pakataan puulavalle muovilla peitettynä ja

Lisätiedot

Piirustus nro Piirustuksen sisältö Päiväys Muutospäivä

Piirustus nro Piirustuksen sisältö Päiväys Muutospäivä Piirustuksen sisältö SPA50-FIRE-E-FI Elementtien välinen sauma 006203 SPA5-FIRE-E-FI Sisäkatto, keskialue 006203 008204 SPA52-FIRE-E-FI Sisäkatto, reuna-alue 006203 SPA52-FIRE-2E-FI Sisäkatto, reuna-alue

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, mallihuoneen merkkiainekoe TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(9) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot

Lassila &Tikanoja Oyj Vahinkosaneeraus Martti Kuosmanen, 050-385 7090, martti.kuosmanen@lassila-tikanoja.fi Vahinkokartoittaja

Lassila &Tikanoja Oyj Vahinkosaneeraus Martti Kuosmanen, 050-385 7090, martti.kuosmanen@lassila-tikanoja.fi Vahinkokartoittaja Vahinkokartoitus Kohdetiedot Kiinteistön nimi As Oy Vantaan Rajakorpi Osoite Moreenikuja 8 B 01700 Vantaa Vahinkotapahtuma Vesivahinko Tilauspvm 12.9.2013 Kartoitus / mittaukset 16.9.2013 Raportti 16.9.2913

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

SPA05-2E-FI Sisänurkka, vaaka-asennus, teräsputkipilari 22.01.2010 20.08.2015

SPA05-2E-FI Sisänurkka, vaaka-asennus, teräsputkipilari 22.01.2010 20.08.2015 Päiväys päivä SP01-1E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SP01-2E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SP01-3E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SP01-4E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SP01-5E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SP01-6E-FI Sokkeli,

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

TUOTEKORTTI: RONDO L1

TUOTEKORTTI: RONDO L1 TUOTEKORTTI: RONDO L1 Tuotekoodi: Rondo L1-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) kuva 1: Rondo L1 seinäliittymä, pystyleikkaus TUOTEKUVAUS Käyttötarkoitus Raaka-aineet Värit

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

Ruukki Järjestelmäikkunan asennusohje

Ruukki Järjestelmäikkunan asennusohje Ruukki Järjestelmäikkunan asennusohje Ruukki järjestelmäikkunan asennusohje Ruukki Järjestelmäikkuna on tarkoitettu Ruukki sandwich-paneeli elementtirakentamiseen ja asennus tapahtuu seinäasennuksen kanssa

Lisätiedot

Tikli-Nauhaikkunan asennusohje

Tikli-Nauhaikkunan asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli YLEISTÄ Tämä Nauhaikkuna on tarkoitettu Panel-elementtirakentamiseen, ja asennus tapahtuu seinäasennuksen kanssa samanaikaisesti. TARVIKKEET Sisältyvät toimitukseen

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin 19.2.2009 Asennus ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin Lattiakouru vesieristämätön betonilattia Modular 1000 Modular 2000 Yleistä Modular-sarjan lattiakourut on tarkoitettu

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS Rakennuskohde RAPORTTI Asiakirjan sisältö Lummepolunpäiväkoti Lummepolku 01300 Vantaa

Lisätiedot

Kattokuntotutkimus. Kartoittaja Mika Lindberg puh: 0400-207 846. Ojahaan Varia. Ojahaantie 5 01600 Vantaa

Kattokuntotutkimus. Kartoittaja Mika Lindberg puh: 0400-207 846. Ojahaan Varia. Ojahaantie 5 01600 Vantaa Kattokuntotutkimus Päivämäärä 27.9.2010 Kartoittaja Mika Lindberg puh: 0400-207 846 Raportinlaatija Tilaaja Kohde Mika Lindberg Jouni Räsänen puh: 040-836 7993/ jouni.rasanen@vantaa.fi Ojahaan Varia. Ojahaantie

Lisätiedot

Teräsrunkoisen. perustaminen,

Teräsrunkoisen. perustaminen, Teräsrunkoisen kangaskatteisen hallin perustaminen, kun perustaminen tehdään ankkuroimalla pilarin pohjalevy terästangoilla maahan asfaltin päältä. FISE-PÄIVÄ 1.11.2006 Pentti Äystö 1 Luvanvaraiset rakennustoimenpiteet:

Lisätiedot

SPA02-ENERGY-2E-FI Elementtien välinen sauma, pysty- ja vinoasennus 01.03.2011 20.08.2015

SPA02-ENERGY-2E-FI Elementtien välinen sauma, pysty- ja vinoasennus 01.03.2011 20.08.2015 Päiväys SPA01-ENERGY-1E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SPA01-ENERGY-2E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SPA01-ENERGY-3E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SPA01-ENERGY-4E-FI Sokkeli, vaaka-asennus SPA01-ENERGY-5E-FI Sokkeli,

Lisätiedot

Piirustuksen sisältö. Työnumero. Huom! Järjestelmäikkuna asennetaan elementtiasennuksen yhteydessä. Kiinnitys valmistajan ohjeen mukaan.

Piirustuksen sisältö. Työnumero. Huom! Järjestelmäikkuna asennetaan elementtiasennuksen yhteydessä. Kiinnitys valmistajan ohjeen mukaan. Huom! Aukot otettava huomioon elementin mitoituksessa. Järjestelmäikkuna, pystyleikkaus Pieni ikkuna SPA08-1E-FI - + 181. Sandwich panel SPA 181. Tippalista, t = 0.6 mm, tilauskohtainen. Listaruuvi, tiivisteellinen

Lisätiedot

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero:

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero: RAKENNETEKNINEN SELVITYS LIITE 4 s. 1 1 RAKENTEET 1.1 YLEISKUVAUS Tutkittava rakennus on rakennettu 1970-luvun jälkipuoliskolla. Rakennukseen on lisätty huoltoluukut alustatilaan 1999. Vesikatto on korjattu

Lisätiedot

KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI Liljantie 2 01300 VANTAA

KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI Liljantie 2 01300 VANTAA KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI 01300 VANTAA ASIANTUNTIJALAUSUNTO VESIVUOTOJÄLJISTÄ W W W. R A K S Y S T E M S. F I V A L T A K U N N A L L I N E N P A L V E L U N U M E R O : 0 2 0 3-4 4 1 0 0 JOENSUU 17.2.2004

Lisätiedot

Rauno Pakanen tutkimusinsinööri, sertifioitu kosteudenmittaaja. Gsm 050 4680020 e-mail rauno.pakanen@kortes.fi

Rauno Pakanen tutkimusinsinööri, sertifioitu kosteudenmittaaja. Gsm 050 4680020 e-mail rauno.pakanen@kortes.fi TIIVISTELMÄ Ryhmäperhepäiväkoti Okariina, Vantaa, märkätilojen rakenne- ja kuntoselvitys. Tutkimuksen tilaajana oli Arto Alanko Vantaan kaupungin tilakeskuksesta. Päiväkodin märkätilojen rakenne- ja kuntoselvitys

Lisätiedot

Kartoittaja: Kai Kekki p Tarkastusraportti

Kartoittaja: Kai Kekki p Tarkastusraportti Tarkastusraportti Sivu: 1 (8) Asiakas Vahinkopaikan osoite Yhteyshenkilö Unajan Koulu Laivolantie 10 26910 Unaja Rauman Kaupunki / Jukka Snicker (Tilaaja) Läsnäolijat Jukka Snicker Toimeksianto Vahingon

Lisätiedot

Vantaan kaupungintalo Vantaa

Vantaan kaupungintalo Vantaa Vantaan kaupungintalo Vantaa IKKUNOIDEN KUNNON YLEISSELVITYS 17.6.2011 Korjausrakentaminen ja 1 (9) 1 KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 1.1 Yleistiedot Työn tilaaja Kohde Vantaan kaupunki Tilakeskus, Hankepalvelut/

Lisätiedot

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari MittaVaT Oy MUISTIO 1/6 KOHDE TILAAJA TUTKIJA Tervon kunta Opettaja asuntola Tervon kunta Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO MittaVaT Oy Jouni Tissari ja Jussi Timonen P. 040-7606243 AIKA 26.2.2014

Lisätiedot

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom 1512197 6.1.215 Loviisan kaupunki Haddom skola Haddomintie 14, 7945 Kuggom Ramboll Finland Oy Niemenkatu 73, 1514 Lahti Puh. +358 2 755 611 Sisällys LAADUNVARMISTUS 3 ESIPUHE 4 1. RAKENNUSTEKNIIKKA 5 1.1

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet

TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet ASIANTUNTIJALAUSUNTO AS OY LAIDUNPOLKU 5 LAIDUNPOLKU 5 01360 VANTAA TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet RAKSYSTEMS ANTICIMEX INSINÖÖRITOIMISTO OY W W W. R A K S Y S T E M S

Lisätiedot

Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt

Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt Pääskyvuoren koulun alasiivessä tehtiin entisten tutkimuksien toimenpide-ehdotusten mukaisesti levyulkoseinien purku, jotta ulkoseinän rakenteet nähtiin

Lisätiedot

RIL 249 MATALAENERGIARAKENTAMINEN

RIL 249 MATALAENERGIARAKENTAMINEN RIL 249-20092009 MATALAENERGIARAKENTAMINEN RAKENNETEKNINEN NÄKÖKULMA 7.12.2009 Juha Valjus RIL 249 MATALAENERGIARAKENTAMINEN Kirjan tarkoitus rakennesuunnittelijalle: Opastaa oikeaan suunnittelukäytäntöön

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 OULUNKYLÄN HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 OULUNKYLÄN HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA OULUNKYLÄN LIIKUNTAPUISTON HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Julkisivuverhoukset. Sandwich panel SPA

Julkisivuverhoukset. Sandwich panel SPA Julkisivuverhoukset Sandwich panel SPA Ruukin tuulettuva julkisivuverhousjärjestelmä tarjoaa laajat mahdollisuudet Ruukin paneeleilla toteutetun seinän julkisivuarkkitehtuuriin. Verhousvaihtoehdoksi sopii

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

Seljapolun päiväkoti Seljapolku 11 01360 Vantaa

Seljapolun päiväkoti Seljapolku 11 01360 Vantaa Seljapolun päiväkoti Seljapolku 11 01360 Vantaa Telefax 0207 436 275 Sivu 1 Yleistä vesikaton kuntotutkimuksesta Icopal Katto Oy:n kuntotutkimuksessa selvitetään vesikaton ja siihen liittyvien rakenteiden

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Betonielementtidetaljit

Betonielementtidetaljit Betonielementtidetaljit Matti Turunen, rakennusinsinööri Osastopäällikkö, Finnmap Consulting Oy matti.turunen@finnmapcons.fi Artikkelissa käsitellään asuinrakennusten kiinnitysdetaljeja, mutta samat periaatteet

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

Vallinojan koulu ja päiväkoti, ulkoseinärakenteiden kuntoselvitys LIITE 1 / 1(14) Rakennustekniikan valokuvat

Vallinojan koulu ja päiväkoti, ulkoseinärakenteiden kuntoselvitys LIITE 1 / 1(14) Rakennustekniikan valokuvat Vallinojan koulu ja päiväkoti, ulkoseinärakenteiden kuntoselvitys LIITE 1 / 1(14) Kuva 1 Pohjoispääty, jossa keittiö ja päiväkoti vasemmalla ja koulusiipi oikealla. Kuva 2 Itäsivun julkisivu, jossa oikealla

Lisätiedot

- luotettavuutta tulevaisuudessakin - MELTEX-ALUSKATTEET Meltex-aluskatteet Aluskate on tärkeä osa kattorakennetta, sillä se varmistaa katon vesitiiveyden. Varsinaiset vesikatteet ovat normaalioloissa

Lisätiedot

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: 09091 KATTOTUTKIMUS, KIMNAASIPOLKU 5 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä... 2 3. Havainnot kohteessa... 2

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA TERVANOKKA Alustava kuntoselvitys 18.01.2016 ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA puh 020-7792 722, 040-7067620 tapani.alatalo@saneeraustekniikka.com Kytkinkatu 4E 04220 KERAVA 1

Lisätiedot

SUUNNITTELUOHJE LIBERTA JULKISIVUKASETIT

SUUNNITTELUOHJE LIBERTA JULKISIVUKASETIT www.ruukki.com SUUNNITTELUOHJE LIBERTA JULKISIVUKASETIT JULKISIVUVERHOUKSET Perusteet Ennen kasettien tilaamista on laadittava projektikohtaiset suunnitelmat, joissa otetaan huomioon taustarakenteet, kasettien

Lisätiedot

192-0200-9701 1 (5) Jouni Räsänen, RI (09) 887 9265 jor@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

192-0200-9701 1 (5) Jouni Räsänen, RI (09) 887 9265 jor@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä 1 (5) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS Rakennuskohde RAPORTTI Asiakirjan sisältö SIMONKYLÄN KOULU Koivukyläntie 52

Lisätiedot

RONDO-LEVYJEN ASENNUSOHJE

RONDO-LEVYJEN ASENNUSOHJE RONDO-LEVYJEN ASENNUSOHJE rev. 23.11.2010 Teräselementti Oy, Marjamäentie 16, 37570 Lempäälä p.03-2536 200 YLEISTÄ: Rondolevyjä on kaikkiaan 6 tyyppiä. Levyt kiinnitetään seinään alumiinisten Rondonastojen

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

Tarjolla maansiirto-, sokkelineristys- ja putkitusurakka kokeneelle ja ammattitaitoiselle maansiirtourakoitsijalle Itä-Helsingissä.

Tarjolla maansiirto-, sokkelineristys- ja putkitusurakka kokeneelle ja ammattitaitoiselle maansiirtourakoitsijalle Itä-Helsingissä. MAANSIIRTOURAKKA Tarjolla maansiirto-, sokkelineristys- ja putkitusurakka kokeneelle ja ammattitaitoiselle maansiirtourakoitsijalle Itä-Helsingissä. Urakka koostuu seuraavista tehtävistä: 1. Pihan raivaus-

Lisätiedot

Piirustus nro Piirustuksen sisältö Päiväys Muutospäivä

Piirustus nro Piirustuksen sisältö Päiväys Muutospäivä Piirustuksen sisältö päivä SPA50-FIRE-E-FI Elementtien välinen sauma 72202 SPA5-FIRE-E-FI Sisäkatto, keskialue 72202 605206 SPA52-FIRE-E-FI Sisäkatto, reuna-alue 72202 605206 SPA52-FIRE-2E-FI Sisäkatto,

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Piirustus nro Piirustuksen sisältö Päiväys Muutospäivä

Piirustus nro Piirustuksen sisältö Päiväys Muutospäivä Piirustuksen sisältö SPA30-FIRE-E-FI Elementin alapää, pysty-tai vaaka-asennus 72202 SPA3-FIRE-E-FI Pystysauma, vaaka-asennus 72202 605206 SPA3-FIRE-2E-FI Pystysauma, vaaka-asennus 72202 605206 SPA3-FIRE-3E-FI

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS ULKOSEINÄRAKENTEEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TARKASTELU HÖYRYNSULKUKALVON KIERTÄESSÄ PUURUNGON ULKOPUOLELTA 31.7.

TUTKIMUSSELOSTUS ULKOSEINÄRAKENTEEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TARKASTELU HÖYRYNSULKUKALVON KIERTÄESSÄ PUURUNGON ULKOPUOLELTA 31.7. TUTKIMUSSELOSTUS ULKOSEINÄRAKENTEEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TARKASTELU HÖYRYNSULKUKALVON KIERTÄESSÄ PUURUNGON ULKOPUOLELTA Tutkimusselostus 2 (20) Ulkoseinärakenteen lämpö- ja kosteustekninen tarkastelu

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 Kuva 1 Tuulikaappi, ulko-oven ja ovikynnyksen/karmin liitoskohta. Referenssipiste R 23 102-0,95 Mittausalue 2 min -2,4 20 1 0,95 Tuulikaapin ulko-oven ja ovikarmin ja kynnyksen

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (8)

Kiinteistökatselmus 2 (8) Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Kauppilantie 1, 61600 Jalasjärvi. Katselmuksen kohteena on yksi kerroksinen Jalasjärven lukiona toimiva kiinteistö. Rakennus on rakennettu

Lisätiedot

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU Cygnaeuksen koulu, 20100 TURKU SISÄILMASTO- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS JATKOTUTKIMUSSUUNNITELMA 15.3.2010 Raksystems-Antcimex Oy Vähäheikkiläntie 56 B FI-20810 TURKU p. 0207 495 500 20100 TURKU 2

Lisätiedot

Hiidenkiven peruskoulu Helsingin kaupungin kiinteistövirasto. TUTKIMUSRAPORTTI Ulkoseinärakenteiden kosteustekninen toiminta 9.10.

Hiidenkiven peruskoulu Helsingin kaupungin kiinteistövirasto. TUTKIMUSRAPORTTI Ulkoseinärakenteiden kosteustekninen toiminta 9.10. TUTKIMUSRAPORTTI Ulkoseinärakenteiden kosteustekninen toiminta Hiidenkiven peruskoulu Helsingin kaupungin kiinteistövirasto 9.10.2012 Korjausrakentaminen ja Tutkimus Hiidenkiven peruskoulu TUTKIMUSRAPORTTI

Lisätiedot

Ulkoseinäelementtien suunnitteluohjeet

Ulkoseinäelementtien suunnitteluohjeet Ulkoseinäelementtien lämmöneristeet ansastus sähköistysvaraukset mallipiirustukset detaljit tiiveys kosteustekninen toiminta ääneneristys palonkestävyys asennus määrälaskenta CE- merkintä kehitys Seinätyypit

Lisätiedot

MUISTIO AP14_ tila 1176 Hakamäki & Tanner tila 1181 Hakamäki & Tanner tila 1172 Hakamäki & Tanner

MUISTIO AP14_ tila 1176 Hakamäki & Tanner tila 1181 Hakamäki & Tanner tila 1172 Hakamäki & Tanner MUISTIO 2.7.205 AP4_7035.027 Vantaan kaupunki Jussi-Pekka Sojakka Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Tilakeskus, Tilahallinta, Rakennusten kunnossapito Kielotie 3, 0300 Vantaa Ulkoseinä-,

Lisätiedot

Tuuletusluukku (vastaava havainto tehtiin 1. krs. kaikkien tuuletusluukkujen osalta).

Tuuletusluukku (vastaava havainto tehtiin 1. krs. kaikkien tuuletusluukkujen osalta). Kuva Tuuletusluukku (vastaava havainto tehtiin. krs. kaikkien tuuletusluukkujen osalta). 2,4 2,3 00 5 35 Mittausalue 3 min 4 3 Tuuletusluukun reunasta tapahtuu ilmavuotoa, joka saattaa aiheuttaa kosteuden

Lisätiedot

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT Homevaurioiden tutkimisessa pääongelma ei liity: Näytteenoton tekniseen osaamiseen (ulkoisen kontaminaation estäminen,

Lisätiedot

www.nexonconsulting.fi

www.nexonconsulting.fi TARHAPUISTON KOULU Havukoskenkatu 9 01360 VANTAA www.nexonconsulting.fi 11.9.2009 LÄMPÖTILAONGELMIEN RAKENNETEKNISET TUTKIMUKSET Sivu 2(69) SISÄLLYSLUETTELO 1. YHTEYSTIEDOT...4 1.1. KOHTEEN TIEDOT...4

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

Karmikulma KÄYTTÖ- JA SUUNNITTELUOHJE 12.8.2014

Karmikulma KÄYTTÖ- JA SUUNNITTELUOHJE 12.8.2014 Karmikulma KÄYTTÖ- JA SUUNNITTELUOHJE 12.8.2014 SISÄLTÖ 1. Yleistä, Lakka karmikulma s. 3 2. Asennus s. 4 3. Karmin kiinnitys s. 12 4. Oviasennus s. 13 5. Lisätietoja s. 13 Karmikulma käyttö- ja suunnitteluohje

Lisätiedot

YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS

YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS Sweco Rakennetekniikka Ratamestarinkatu 7a P.O. Box 88 FI-00521 Helsinki, Finland Telephone +358 207 393 300 Finnmap Consulting Oy VAT FI08711659 Reg.no: 0871165-9

Lisätiedot

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI 9.5.2007 ALUSTATILASELVITYS PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI Ilosjoentie 11 01420 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Alustatilaselvitys/ Päiväkummun päiväkoti

Lisätiedot

DETALJIT TR143 ThermiSol-elementti vapaa-aukko TR157 ThermiSol-elementti nosto-ovikehyksen liittyminen

DETALJIT TR143 ThermiSol-elementti vapaa-aukko TR157 ThermiSol-elementti nosto-ovikehyksen liittyminen DETALJIT 7.10.2016 ThermiSol-seinäelementit TR104A ThermiSol-elementti sauma PYSTYASENNUS TRAK100 ThermiSol-elementti sivuseinäleikkaus TR114 ThermiSol-elementti liittyminen sokkeliin TR228L konesaum.

Lisätiedot

Sandwich panel SPA Asennus- ja huolto-ohje

Sandwich panel SPA Asennus- ja huolto-ohje Sandwich panel SPA Asennus- ja huolto-ohje Ruukin tarjoaman paneelijärjestelmän näyttävään ulkonäköön yhdistyy hyvä lämmöneristävyys ja palonkestävyys. Paneelien keveys ja esivalmisteisuus tuovat nopeutta

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

40700 Jyväskylä etunimi.sukunimi@prosolve.fi

40700 Jyväskylä etunimi.sukunimi@prosolve.fi 1(5) KOSTEUSMITTAUSTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN 2(5) 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Pienkerrostalohuoneisto Osoite Rakennusvuosi 1989 Käyttötarkoitus Asuinhuoneisto Tarkastuksen tilaaja(t) Tarkastuksen

Lisätiedot

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Tiivistyskorjaukset 2015-2016 Koulusiiven julkisivukorjaukset 2017 Kysymykset ja vastaukset Tiivistystyöt

Lisätiedot

VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOTUTKIMUS

VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOTUTKIMUS VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOTUTKIMUS Seuraavassa käsitellään vesikaton ja yläpohjan kuntotutkimusta. Kuntotutkimuksessa tarkastellaan vesikatteen ja sen alusrakenteen lisäksi mahdollista tuuletustilaa

Lisätiedot

HOISKO CLT SN 001. CLT-ulkonurkka. CLT-sisänurkka. CLT-nurkkaliitos. CLT-seinäelementti. Ruuvi 8,0*220 k300 21*145. Tiiviste. CLT seinäelementti

HOISKO CLT SN 001. CLT-ulkonurkka. CLT-sisänurkka. CLT-nurkkaliitos. CLT-seinäelementti. Ruuvi 8,0*220 k300 21*145. Tiiviste. CLT seinäelementti -nurkkaliitos 15.08.2017 SN 001 -ulkonurkka -seinäelementti Ruuvi 8,0*220 k300 21*145 110 Tiiviste -seinäelementti -sisänurkka seinäelementti Ruuvi 8,0*220 k300 21*145 Tiiviste -seinäelementti -nurkkaliitos,

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta Rakennusvalvonnan ajankohtaisseminaari 5.2.2018 Savoy-teatteri, Helsinki Yli-insinööri Katja Outinen Asetus rakennuksen kosteusteknisestä

Lisätiedot

Ala-aulan välioven kohdalla olevan pilarin ja ulkoseinän liitos.

Ala-aulan välioven kohdalla olevan pilarin ja ulkoseinän liitos. LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 RUOKASALI Kuva 1 Ala-aulan välioven kohdalla olevan pilarin ja ulkoseinän liitos. -3,8 19,4 Referenssipiste R 15,7 84 - Mittausalue 2 min 13 72 3 Mittausalue 3 min 13,1 73

Lisätiedot

PVL-vaijerilenkki. Seinäelementtien pystysaumaliitoksiin. Tekninen käyttöohje

PVL-vaijerilenkki. Seinäelementtien pystysaumaliitoksiin. Tekninen käyttöohje PVL-vaijerilenkki Seinäelementtien pystysaumaliitoksiin Versio: FI 10/2012 Laskentanormit: EC+NA Betoniyhdistyksen käyttöselosteet BY 5 B-EC 2 N:o 26 (PVL 60, PVL 80, PVL, PVL 120) BY 5 B-EC 2 N:o 32 (PVL

Lisätiedot

Otsolan koulu Hiidenkirnuntie Kotka ULKOSEINÄRAKENTEIDEN TIIVISTYSTEN KONTROLLIMITTAUKSET MUISTIO 1 (3)

Otsolan koulu Hiidenkirnuntie Kotka ULKOSEINÄRAKENTEIDEN TIIVISTYSTEN KONTROLLIMITTAUKSET MUISTIO 1 (3) MUISTIO 1 (3) 2.1.2018 Tilaaja: Sirpa Aalto Kotkan kaupunki Kauppakatu 3A, 3. krs. 48100 Kotka Otsolan koulu Hiidenkirnuntie 2 48770 Kotka ULKOSEINÄRAKENTEIDEN TIIVISTYSTEN KONTROLLIMITTAUKSET Otsolan

Lisätiedot

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi 4/2016 VIESKTLO Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen VIESKN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 lavieska www.vieskanelementti.fi Yleistä Kosteus- ja homevaurioiden välttämiseksi on tärkeää huolehtia siitä,

Lisätiedot

Håkansbölen kartano, pehtorin talo

Håkansbölen kartano, pehtorin talo 19.9.2006 ALAPOHJAKARTOITUS Håkansbölen kartano, pehtorin talo ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Ratsumestarintie 01200 VANTAA Timo Salonen (040 5111 453) Projektipäällikkö, rakennusarkkitehti PÄÄKONTTORI

Lisätiedot

IKKUNA- JA ULKOSEINÄRAKENTEIDEN VESIVUOTOKOHTIEN SELVITYS

IKKUNA- JA ULKOSEINÄRAKENTEIDEN VESIVUOTOKOHTIEN SELVITYS HIIDENKIVEN PERUSKOULU Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto, Tilakeskus PROJEKTI: 304977 IKKUNA- JA ULKOSEINÄRAKENTEIDEN VESIVUOTOKOHTIEN SELVITYS SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 1(6) HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 2(6) Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Tiivistelmä... 3 1.2 Yhteenveto... 3 1.3 Hankesuunnittelutyöryhmä...

Lisätiedot

Asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta pääkohdat muutoksista

Asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta pääkohdat muutoksista Asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta pääkohdat muutoksista Sisäilmastoseminaari 15.3.2018 Messukeskus, Helsinki Yli-insinööri Katja Outinen Asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta

Lisätiedot

Talotekniikan toiminnanvarmistus. Säätö ja toiminnanvarmistus ohjekortti alustus Tomi Jäävirta Mikko Niskala

Talotekniikan toiminnanvarmistus. Säätö ja toiminnanvarmistus ohjekortti alustus Tomi Jäävirta Mikko Niskala Talotekniikan toiminnanvarmistus Säätö ja toiminnanvarmistus ohjekortti alustus Tomi Jäävirta Mikko Niskala Tarkoitus Osa Kuivaketju10 projektia Sisältöä talotekniikan toiminnanvarmistus ohjekorttiin.

Lisätiedot

LAAJAVUOREN KOULU TIIVISTYSKORJAUSTEN TARKASTELU MERKKIAINEKOKEELLA

LAAJAVUOREN KOULU TIIVISTYSKORJAUSTEN TARKASTELU MERKKIAINEKOKEELLA Merkkiainekoeraportti 1 1 (6) Tilaaja: ISS Palvelut Oy Juha Leppälä Rajatorpantie 8 A 01600 VANTAA LAAJAVUOREN KOULU TIIVISTYSKORJAUSTEN TARKASTELU MERKKIAINEKOKEELLA Aika: 21.7.2011 Paikka: Laajaniityntie

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen Puustellintie 35 72400 PIELAVESI lotta.yrjana@mittavat.fi jouni.tissari@mittavat.fi

Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen Puustellintie 35 72400 PIELAVESI lotta.yrjana@mittavat.fi jouni.tissari@mittavat.fi MittaVaT Oy MUISTIO 1/11 KOHDE TILAAJA TUTKIJA Tervon kunta Opettajain asuntola Tervon kunta Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO MittaVaT Oy Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen lotta.yrjana@mittavat.fi AIKA

Lisätiedot

Käsittelyssä olevia virhekorttiehdotuksia. Jyrki Kauppinen

Käsittelyssä olevia virhekorttiehdotuksia. Jyrki Kauppinen Käsittelyssä olevia virhekorttiehdotuksia Jyrki Kauppinen Esityksen sisältö Yksitoista rakennusvirhettä Mitä seurauksia? Mitä pitäisi tehdä? Lopuksi Pientalon lämmöneristeiden virheellinen asennus Ulkoseinien

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS RUOKOPILLIN PÄIVÄKOTI KATTOIKKUNOIDEN KORJAUSTAPASELVITYS

TUTKIMUSSELOSTUS RUOKOPILLIN PÄIVÄKOTI KATTOIKKUNOIDEN KORJAUSTAPASELVITYS TUTKIMUSSELOSTUS RUOKOPILLIN PÄIVÄKOTI KATTOIKKUNOIDEN KORJAUSTAPASELVITYS Tutkimusselostus 2 (9) 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Tutkimuskohde... 3 1.2 Tutkimuksen tilaaja... 3 1.3 Tutkimuksen tarkoitus... 3 1.4

Lisätiedot

Leppäkorven koulu VALOKUVAT

Leppäkorven koulu VALOKUVAT 1 (7) (V)= Vahha osa (U)= Uudempi osa) Kuva 1. Vanha rakennus sisäpihalle (V). Uudempi rakennus pilkistää taka-alalla vasemmalla. Kuva 4. Tyypillinen liittyvän rakennuksen nurkkahalkeama (V). Kuva 2. Vanha

Lisätiedot