Varsinais-Suomen yrittäjägaala 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen yrittäjägaala 2014"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen yrittäjägaala 2014 Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2 PALKINTOGAALA JUHLAN AVAUS Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät MUSIIKKIA Kyösti Mäkimattila PUHE PALKITTAVILLE Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia PALKITSEMISET Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA ILLALLINEN TANSSIA Tanssimusiikista vastaa Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva Kitchenin puolella laulattaa Vaakku Varjus

3 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2014 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa Oy NIT Naval Interior Team Ltd Pääomistajat/yrittäjät Kenneth Luoma ja Jari Suominen Perustettu 2000 Päätoimiala Meriteollisuus 70 henkeä (lisäksi verkostossa henkeä) Suomi, Saksa, Japani NIT Oy, Kaarina (Piikkiö) NIT on Kaarinan Piikkiössä toimiva meriteollisuusyritys, joka on erikoistunut laivojen vaativimpien sisustustöiden kokonaistoimituksiin. NIT suunnittelee ja toteuttaa muun muassa ravintoloita ja kylpyläosastoja loistoristeilijöihin ja autolauttoihin. Yhtiön asiakkaat ovat maailman johtavia telakoita: saksalaisen Meyerin telakat Turussa ja Papenburgissa sekä Mitsubishin telakka Japanin Nagasakissa. NITin yrittäjät Kenneth Luoma ja Jari Suominen ovat olleet laivanrakentajia koko työuransa ajan. Kipinän alalle he saivat jo pieninä poikina, saadessaan seurata läheltä telakkateollisuuden vaikutusta Turun ja Uudenkaupungin elinkeinoihin. Tulevat yrittäjät hakeutuivat alalle töihin, kasvattivat osaamistaan ja perustivat NITin vuonna 2000 yhdessä Arto Naumalan kanssa. Uudelle yritykselle määriteltiin yksinkertainen mutta vaikea liikeidea: etsitään hyvä henkilöstö, pidetään siitä huolta ja toteutetaan laivojen sisustukset parhaalla mahdollisella tavalla. NIT kasvoi 2000-luvun alussa yhdessä Rauman, Turun ja Helsingin telakoiden kanssa ja huippuvuosina yhtiön liikevaihto nousi parhaimmillaan 17 miljoonaan euroon. Tilausvirrat kuitenkin ehtyivät finanssikriisin jälkeen ja NIT joutui aloittamaan määrätietoisen uusien markkinoiden etsimisen. Kansainvälistyminen onnistui hyvin. NIT on saanut tilauksia lähes kaikilta merkittäviltä telakoilta ja liiketoiminta on palannut kasvun tielle. Vuonna 2014 NITin liikevaihto yli kaksinkertaistuu ja kohoaa uudelleen 17 miljoonaan. Vuoden 2015 ennuste on yli 20 miljoonaa. Suurimmaksi asiakkaaksi on nousemassa Mitsubishi, jonka rakenteilla olevaan risteilijään NIT toimittaa pääportaikot ja kylpyläosaston. Toimitusjohtaja Jari Suominen vakuuttaa, ettei NIT unohda juuriaan - Turun telakka säilyttää jatkossakin asemansa NITin läheisimpänä asiakkaana.

4 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2014 Vuoden yritys Aurassa Auraosa Pääomistajat/yrittäjät Arto Lehtiniemi, Jaakko Lehtiniemi, Laura Lehtiniemi Perustettu 1994 Päätoimiala ja tuotteet Maanrakennuskoneiden varaosien myynti ja korjaus 4 henkeä Suomi, Venäjä, Viro Yrityksen päätoimiala on maanrakennus- ym. koneiden niveltappien ja liukulaakeriholkkien sekä puomistojen teräsosien myynti sisältäen tarvittaessa niiden asennuksen. Pintakarkaistua terästä myydäään katkaistuna määrämittaan asiakkaan tarpeen mukaaan. Asiakkaita on vuosien aikana kertynyt yli 3000 kaikkialta Suomesta. Pääasiakkaita ovat konekauppiaat ja korjaamot sekä keskisuuret ja pienet maanrakennusliikkeet ja -yrittäjät. Vuoden yritykset Kaarinassa Warmia Oy Pääomistajat/yrittäjät Toimitusjohtaja Peter Jansén Perustettu 2003 Päätoimiala ja tuotteet Lattialämmitys- ja sulanapitojärjestelmät 4 henkeä Suomi ja Ruotsi Warmia Oy on vesikiertoiseen lattialämmitykseen, suunnitteluun, asennukseen ja markkinointiin erikoistunut yritys. Warmialla on koko maan kattava suunnittelija-, asentaja- ja edustajaverkosto. Sen toiminta-ajatuksena on tarjota rakentajille nykyaikainen, huoleton ja energiatehokas lattialämmitysjärjestelmä, joka toimitetaan asiakkaalle täydellisenä kokonaisuutena paikallisen Warmiaasiantuntijan välityksellä. Warmia on aina pyrkinyt olemaan sekä laadun, että tekniikan edelläkävijä ja tuotteita kehitetään jatkuvasti yhä paremmiksi ja käyttäjäystävällisemmiksi.

5 Vuoden yritys Kemiönsaarella K-Extra Knallis ( Ab K.A.Eriksson) Pääomistajat/yrittäjät Tua Storberg ja Jan-Erik Enestam Perustettu 1896 Päätoimiala ja tuotteet Maalaiskauppa 5 henkeä Västanfjärd K-Extra Knallis vaalii yli 100 vuoden perimää K-kaupparintamalla. Vanhaa kunnioittaen pyrimme jatkuvasti uudistumaan. Kaupassa toimivat asiamiesposti, Veikkaus ja pesulapalvelu. Meiltä voi myös nostaa käteistä. Valikoimaan kuuluu elintarvikkeita, rakennusmateriaaleja, maaleja, polttoainetta ja kaasua, kodin tekstiilejä ja puutarhatuotteita. Monipuolinen lihatiski saa asiakkailta erityiskiitokset. Toimitusjohtaja Åsa Storberg edustaa jo neljättä sukupolvea. Vuoden yritys Kustavissa Vartsalan Vanha Koulu Pääomistajat/yrittäjät Pirjo Laurila Perustettu 1993 Päätoimiala ja tuotteet Kynttilän valmistus, sisustus- ja lahjatavaramyymälä, kahvila, huoneistovuokraus 2-3 henkeä Paikkakunta Kustavi Pirjo Laurilan kynttilänvalmistus on kasvanut harrastuksesta päätoimiseksi yrittäjyydeksi vanhan kyläkoulun ostamisen ja peruskorjauksen myötä. Viehättävä kokonaisuus pitää sisällään lahja- ja sisustusmyymälän, kynttiläpajan, kahvilan ja vuokrahuoneiston. Menestys perustuu laadukkaaseen ja iloiseen asiakaspalveluun. Vartsalan Vanha Koulu ja sen pihapiirin kauneus ja esteettisyys saavat asiakkaat viihtymään.

6 Vuoden yritys Liedossa Tmi Kahvila-Ravintola Liedon Härkätie Pääomistajat/yrittäjät Jari Välimaa Perustettu 2000 Päätoimiala ja tuotteet Kokouspalvelut, juhlatilaisuudet, lounasruokailu 2 henkeä + tilaisuuksissa useita Lieto ja lähiympäristö Kahvila-Ravintola Liedon Härkätie on toiminimi, joka tarjoaa Liedon kunnantalolla lounasruokailua sekä kokous- ja juhlatilaisuuksia. Toimintaan kuuluvat myös catering-palvelut. Ravintolan ruokatarjonnasta ovat vastanneet reilun 14 vuoden ajan Jari Välimaa ja Kirsi Lemetyinen-Välimaa.Yrityksen palvelun ytimenä on tuottaa hyvää makua. Vuoden yritys Loimaalla Auto- ja koneliike AKR Oy Pääomistajat/yrittäjät Kimmo Aavila, Sanna Juurenheimo ja Pasi Aavila Perustettu 1990 Päätoimiala ja tuotteet Auto- ja konekauppa 17 henkeä Suomi ja satunnaista vientiä Vuonna -90 perustettu perheyritys on myynyt toiminnan alusta asti käytettyjä henkilö-, paketti- ja kuorma- autoja sekä maanrakennuskoneita Loimaalla. Sittemmin valikoimiin on tullut myös huoltoja korjaamotoiminnot sekä uusien Aixam mopoautojen myynti. Henkilökuntaa on 17, suurin osa pitkään mukana olleita työntekijöitä. Avaintekijöitä on koko toiminnan olleet luotettavuus, joustavuus, hyvät yhteistyökumppanit ja henkilökunta.

7 Vuoden yritys Marttilassa Louhintaliike Heimo Portaala Oy Pääomistaja/yrittäjä Harri Portaala Perustettu 1959 Päätoimiala ja tuotteet Louhinta ja maanrakennus Työllistettävyys 11 henkeä Koko Suomi Heimo Portaala perusti kaivuuliike yrityksen vuonna 1959 ja vuonna 1972 yrityksestä tuli Louhintaliike Heimo Portaala Oy. Harri Portaala on työskennellyt yrityksessä jo vuodesta 1976 alkaen ja se siirtyi hänelle sukupolven vaihdoksen myötä vuonna Yrityksellä on pitkäaikainen kokemus louhinta- ja maanrakennustöistä, laaja asiakaspiiri ja verkosto sekä luotettava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Kehittäminen, ammattipätevyyttä ylläpitävä koulutus ja ympäristöasiat ovat yritykselle tärkeitä asioita. Vuoden yritys Maskussa Saunaparoni Oy Pääomistajat/yrittäjät Pasi Niittymäki, Toivo Sukari Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Sauna-, kokous- ja juhlatilavuokraus 1 hlö Turun talousalue Saunaparoni on persoonallinen, hyvään palveluun panostava sauna- ja juhlatilaa vuokraava yritys 8-tien varrella. Sen valtteja ovat puhdas vesi, jossa ympärivuotinen uintimahdollisuus, isot piha- ja terassialueet ja upeat maanalaiset holvisaunat. Yrittäjä Pasi Niittymäki on kehittänyt tiloja asiakkaita kuunnellen. Asiakkaina ovat yksityiset ihmiset, yhdistykset ja yritykset. Välillisesti Saunaparoni työllistää myös tärkeitä yhteistyökumppaneitaan liikuntapalveluyrittäjiä ja paikallisia ravintoloita. Saunaparoni palkittiin valtakunnallisesti parhaana avantouintipaikkana v.2006.

8 Vuoden yritykset Naantalissa Rymättylän Yrittäjät HH Moniurakointi Pääomistajat/yrittäjät Heikki Huhtala Perustettu 2005 Päätoimiala ja tuotteet LVI-asennukset ja -huolto, rakennuspalvelut, metallirakenteet 1 hlö Turun talousalue HH Moniurakointi tunnetaan tekniikan monialaosaamisestaan, hyvästä ja nopeasta palvelustaan sekä tyytyväisistä asiakkaistaan. Menestyksen avaimina ovat tinkimätön uurastus ja jatkuva ammattitaidon ylläpito. Vuoden yritys Nousiaisissa Marweld Oy - MW-lämpötekniikka Pääomistajat/yrittäjät Jarmo ja Marjut Pyörre Perustettu 1996 Päätoimiala ja tuotteet Lämpötekniset palvelut 4 henkeä Varsinais-Suomi Marweld Oy - MW-Lämpötekniikka pyrkii määrätietoisesti lisäämään uusiutuvan energian käyttöä suomalaisella laiteosaamisella. Yritys on ollut kehittämässä erityisesti pellettienergian tunnettavuutta toimimalla alan eri työryhmissä. Se toimittaa alan laitteita ja laitoksia sekä tarjoaa laitosten käyttö- ja huoltopalveluja yrityksille, kiinteistöyhtiöille ja kotitalouksille. Palveluihin kuuluvat myös perinteiset LVI-, öljylämpö- ja lämpöpumpputyöt sekä lämpöenergian käyttö- ja lämmitysjärjestelmäkonsultointi. Yrityksen työntövoimana on rehellinen suomalainen sitkeä perheyrittäjyys. Yrityksellä on omat uudehkot toimitilat Liedon Tuulissuolla.

9 Vuoden yritys Paimiossa Hierontapiste Jaana Haapanen Paimio Pääomistajat/yrittäjät Jaana Haapanen Perustettu 1993 Päätoimiala ja tuotteet Terveyspalvelut. Kuntohoitajan palvelut, hieronta eri tekniikoin, akupunktio, perinteinen kiinalainen lääketiede 1 hlö Paimion seutu Yrityksen erityispiirteenä voidaan pitää kokonaisvaltaista hoitoa asiakkaan tarpeisiin räätälöitynä. Itsensä kehittämisellä ja kouluttautumisella taataan laadukas ja asiakaslähtöinen hoito. Menestyksen salaisuutena on läheinen ja luottamuksellinen suhde asiakaskuntaan. Vuoden yritys Paraisilla Länsi-Turunmaan Yrittäjät Teknovisio Oy Pääomistajat /yrittäjät Juha Ruohonen, Lauri Ruohonen, Susanna Ruohonen, Elisa Palonen Perustettu 1988 Päätoimiala ja tuotteet Ohjelmistotuotteiden valmistus 14 henkeä (+ osa-aikaisia ja alihankkijoita) Koko maailma Teknovision innovaatioiden itämisaika menestystuotteiksi kesti yli 10 vuotta, jonka aikana hankittiin kokemusta hälytys-, valvonta- ja mittausjärjestelmistä luvun alussa yrityksen kehittämä Visit, liiketoiminnan analytiikkaratkaisu saatiin Suomen markkinoille. 60 % kotimaan kauppakeskuksista laskee kävijämääränsä Visit -teknologialla. Visit 5.0 ohjelmisto on alansa kehittyneimpiä pilvipalveluja. Voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun tähtäävällä yrityksellä on patentit yli 20 maassa.

10 Vuoden yritys Pyhärannassa Hilannon Mylly Ky Pääomistajat/yrittäjät Janne Hilanto Perustettu 1986 Päätoimiala ja tuotteet Rahtijauhatus kotieläintiloille 5 henkeä Varsinais-Suomi ja Satakunta Veijo Hilanto aloitti rahtijauhatuksen jo vuonna 1962 traktorikäyttöisellä myllyllä. Ensimmäinen kuorma-auton päälle rakennettu mylly hankittiin vuonna Hilannon Mylly Ky perustettiin vuonna Myllyautoilla tehdään maatiloilla asiakkaan omasta viljasta täysrehun kaltaista rehua. Yritys palvelee sika-, siipikarja- ja nautatiloja. Janne Hilanto on työskennellyt yrityksessä vuodesta 1992 ja sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna Menestyksen takaavat hyvä palvelu, laadukkaat rehut ja osaava henkilökunta. Vuoden yritys Pöytyällä Pöytyän Yrittäjät MV-Tuotteet Oy Pääomistajat/yrittäjät Keijo Virtanen, Kimmo Virtanen, Jukka-Pekka Virtanen, Tiina Virtanen Perustettu 1987 Päätoimiala ja tuotteet Metallialan alihankintakonepaja 30 henkeä Koko Suomi, myös ulkomaat MV-Tuotteet Oy on metallialan putkistoja ja koneita valmistava tilauskonepaja. Yritys on perustettu vuonna Alkuun yritys työllisti noin 10 henkilöä. Vuonna 1994 yritys teki valmistussopimuksia isojen kansainvälisten yritysten kanssa, joiden myötä liikevaihto lähti kasvuun. Tällä hetkellä yritys työllistää 30 henkilöä ja liikevaihto on 5 milj. euroa. Kasvun ovat mahdollistaneet sekä osaava henkilökunta, että pitkäaikainen yhteistyö useiden yritysten kanssa.

11 Yläneen Yrittäjät Palkittava yrity Tmi Juha Lehtonen Pääomistajat/yrittäjät Juha Lehtonen Perustettu 1994 Päätoimiala ja tuotteet Kaivinkonetyöt, metsänparannustyöt, kunnallistekniikka 4 henkeä Pöytyä Jäteasematoiminta Yläneellä alkoi vuonna Se sisältää kaiken alaan liittyvän materiaalin vastaanoton, kierrätyksen ja kuljetuksen. Yrityksellä on myös puun lähikuljetusta metsässä ja tien päällä. Menestyksen salaisuus on, että tehdään pitkää päivää ja mitä ei vielä osata, se opetellaan. Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Ilmastointi & Ohutlevy Oy Pääomistajat/yrittäjät Seppo Vainikkala ja Sari Hietamäki Perustettu 1974 Päätoimiala ja tuotteet Prosessi-, puunjalostus- ja energiateollisuuden ohutlevytuotteet 32 henkeä Suomi, Ruotsi, Saksa, Italia Ilmastointi & Ohutlevy Oy on 1974 perustettu ohutlevykonepaja, jonka perustivat Eero Vainikka ja Veikko Seppälä. Vuonna 2000 tapahtuneen sukupolven vaihdoksen jälkeen yritystä ovat jatkaneet Eero Vainikan lapset Seppo Vainikka ja Sari Hietamäki. Päätoimialana ovat prosessi-, puunjalostusja energiateollisuuden ohutlevytuotteet, esim. äänenvaimentimet, levylämmönvaihtimet ja erilaiset ilmakanavat. Valtaosa valmistetuista tuotteista menee vientiin. Keski-ikäisen Ilmastointi & Ohutlevy Oy:n toiminnassa on korostunut aina pitkäjänteinen hyvä yhteistyö sekä työntekijöiden että asiakkaiden kanssa.

12 Vuoden yritys Ruskolla Lava- ja laitehuolto R. Turta Ky Pääomistajat/yrittäjät Reijo Turta Perustettu 1983 Päätoimiala ja tuotteet Raskaan kaluston päälirakenteet 4 henkeä Koko Suomi painottuen Etelä-Suomeen Yritys on toiminut omissa tiloissaan Liedon Tuulissuolla vuodesta 1987 lähtien. Toiminnan ensimmäiset kaksi vuotta Reijo Turta toimi yksinyrittäjänä. Sen jälkeen palkattiin ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä, joka on edelleen palveluksessa. Myöhemmin on joukkoon liittynyt kaksi poikaa. Toiminnan menestys perustuukin perheyrittäjyyteen, palvelualttiuteen, pitkäaikaisen kokemuksen tuomaan ammattitaitoon ja jatkuvaan kouluttautumiseen. Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Talonmiespalvelu A. Määttä Oy Pääomistajat/yrittäjät Asko Määttä Perustettu 2004 Päätoimiala ja tuottee Kiinteistöjen sisä- ja ulkopuoliset korjaus- ja huoltotyöt. Siivouspalvelut sekä piha- ja katualueiden kunnossapitotyöt. Talonmiespalvelut 9 henkeä Salon kaupunkialue ja Halikko Yritys on kasvattanut toimintaansa hallitusti ja on tänä vuonna toiminut 10 vuotta. Se on pystynyt vastaamaan valtakunnallisten yritysten kilpailuun alueellaan laadukkaan, palvelualttiin ja täsmällisen toimintansa ansiosta. Menestyksen salaisuutena ovat ahkeruus ja työpäivien pituus.

13 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Iloniemen Viherrakennus Pääomistajat/yrittäjät Jari Lehtinen, Merja Keyriläinen Perustettu 1999 Päätoimiala ja tuotteet Viherrakentaminen 5-9 henkeä Varsinais-Suomi, Uusimaa, Häme Iloniemen Viherrakennus on pieni perheyritys, joka on toiminut viherrakentamisessa vuodesta Päätoimialana kaikki viherrakentamiseen liittyvät toiminnat. Kalustolla pystytään toimimaan ahtaissakin tiloissa. Asiakkaina ovat niin yksityiset kuin rakennus- ja maanrakennusyritykset, taloja kiinteistöyhtiöt, kunnat ja seurakunnat. Menestyksen salaisuutena ovat ahkeruus, verkostoituminen ja joustavuus. Asiat tehdään sovitusti ja palvellaan yhtäläisesti niin isoja kuin pieniäkin asiakkaita. Salon Yrittäjät SP-Bikeservice Oy Pääomistat/yrittäjät Palomäki Tapio / Palomäki Sami Perustettu 1999 Päätoimiala ja tuotteet Polkupyörien ja pienkoneiden myynti ja huolto 2013 alkaen polkupyörien valmistus henkeä Koko Suomi, Pohjoismaat Yritys on perustamisestaan lähtien erikoistunut polkupyörien ja mopojen maahantuontiin, myyntiin ja huoltotoimintaan. Vuoden 2013 loppupuolella aloitettiin myös polkupyörien valmistus ja kokoonpano omassa tehtaassa Salossa. Kuluneen vuoden tavoite, valmista polkupyörää on saavutettu ja tavoitteena on nostaa tuotantoa 20 30% vuosivauhdilla. Myös verkkokauppa kuuluu yrityksen toimintaan. Yrityksen menestys perustuu yli 30 vuoden kokemukseen alalta, sekä hyvään yhteishenkeen yrityksen eri toimipisteissä. Toiminnassa ovat mukana myös yrittäjän poika vaimoineen.

14 Vuoden yritys Sauvossa Sauvon Maanrakennus Oy Pääomistajat/yrittäjät Ari Valvikko, Jouni Valvikko ja Alpo Valvikko Perustettu 1975 Päätoimiala ja tuotteet Rakennuspaikan valmistelutyöt/maanrakennus 2-3 henkeä Peimari ja Turun seutu Yhtiön perustaja Alpo Valvikko aloitti kaivinkonetyöt 1960-luvulla kunnostaen omia sekä muiden viljelijöiden pelto-ojia. Myöhemmin mukaan tulivat kunnallistekniikan ja rakennusten perustusten kaivuutyöt. Nykyisen toimitusjohtajan Ari Valvikon mukana toimialaan on tullut mukaan myös rakennusalan suunnittelu ja valvonta. Toimitusvarmuus, uudehko kalusto ja hyvä hinta/laatu suhde ovat taannet yritykselle riittävästi töitä ja hyvän maineen. Vuoden yritys Somerolla Someron Kilpinen Ky /M-Ruokamarket Somero Pääomistajat/yrittäjät Risto Kilpinen Perustettu 1992 Päätoimiala ja tuotteet Päivittäistavarakauppa 7 henkeä Somero Yritys on perustettu v ja nykyisessä toimipaikassa toiminut v ensin Sparmarket Somerona ja v Varsinais-Suomen ensimmäisenä M-Ryhmään kuuluvana M-Ruokamarket Somerona. Perinteisenä ruokakauppana kiristyneessä kilpailutilanteessa on yritys pystynyt säilyttämään elinvoimaisuutensa. Kilpailuvalttina on ollut mm. palveleva perinteinen lihatiski.

15 Vuoden yritys Taivassalossa Tmi Tuula Lehtonen/K-Market Taivassalo Pääomistajat/yrittäjät Tuula Lehtonen Perustettu 2003 Päätoimiala ja tuotteet Päivittäistavarakauppa Työllisyys 8 + kesällä 2-3 myyjää Vakka-Suomi ja Saaristokunnat K-market Taivassalo on Taivassalon keskustassa toimiva päivittäistavarakauppa, joka työllistää tällä hetkellä kauppiaan lisäksi seitsemän myyjää ja kesällä 2-3 kesätyöntekijää. Myynti kasvaa kesällä kaksinkertaiseksi johtuen kesäasukkaiden kasvavasta määrästä. Paikalliset asukkaat tuovat kuitenkin perustan toiminnalle. Toiminta pohjautuu asiakaslähtöiseen ja ihmisläheiseen, ystävälliseen palveluun. Asiakkaiden toiveet otetaan huomioon mahdollisimman hyvin. Henkilökunnan merkitys on suuri myynnin kasvulle unohtamatta kauppiaankaan suurta työpanosta. Toiminta-alueena on koko Vakka-Suomi ja sen saaristokunnat. Vuoden yritys Tarvasjoella Tarvaspinnoite Oy Pääomistajat/yrittäjät Ari Virtanen Perustettu 2005 Päätoimiala ja tuotteet Hiekkapuhallukset ja maalaukset 6 henkeä Etelä-Suomi Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys on perustettu Toimialana ovat alihankintana teollisuudelle tehtävät hiekkapuhallukset ja maalaukset. Yritys on kasvanut tasaisesti työllistäen viisi työntekijää yrittäjän lisäksi. Uuteen tehtaaseen muutettiin tänä vuonna. Yrityksen menestys perustuu yrittäjän perheen tukeen, avoimeen ja pitkäaikaiseen kanssakäymiseen yhteistyökumppaneiden kanssa sekä monitaitoiseen henkilökuntaan.

16 Vuoden yritykset Turussa Turun Yrittäjät Muksulanmäki Oy Pääomistajat/yrittäjät Minna Lindeman ja Tiina Pir Perustettu 1998 Päätoimiala ja tuotteet Varhaiskasvatuspalvelut 30 henkeä Turku ja lähikunnat Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Muksulanmäki Oy koostuu kolmesta päiväkodista Turussa. Ne sijaitsevat Vienolan, Koivulan ja Kastun alueilla. Hoidossa on tällä hetkellä yhteensä n.150 turkulaista ja lähikunnista tulevaa lasta. Yritys tarjoaa monipuolista, laadukasta ja turvallista varhaiskasvatusta osaavien ja luovien ammattilaisten voimin. Matalan organisaation ansiosta ilmapiiri päiväkodissamme on välitön ja avoin. Vuosien varrella on kyetty luomaan ainutlaatuinen me-henki niin henkilökunnassa kuin sen ja perheiden välille, jota myös leikkimielisesti MUKSULANMÄKILÄISYYDEKSI kutsutaan. Turun Yrittäjät Nummen Pyörä Pääomistajat/yrittäjät Jari Petäjä ja Eija Petäjä Perustettu 1935 Päätoimiala ja tuotteet Polkupyörä- ja urheiluvälinekauppa Työllisyys henkeä Turun toimialue Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksellä on seitsemän huippumerkin laadukas pyörämallisto, kaikki pyöräilyyn tarvittavat varaosat, tarvikkeet, pyöräilyasut ja kengät sekä Varsinais-Suomen suurin pyörähuolto. Hyvän henkilökunnan osuus on ollut merkittävässä osassa yrityksen toiminnassa, kun yhden miehen huoltoliike on vuosien varrella muuttunut täyden palvelun erikoisliikkeeksi. Asiakkailta saadun palautteen avulla on pystytty kehittämään toimintaa.

17 Turun Yrittäjät Sofokus Oy Pääomistaja/yrittäjä Teemu Malinen Perustettu 2000 Päätoimiala ja tuotteet IT ja ohjelmistokehitys 12 henkeä Koko Suomi Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Sofokus Oy on turkulainen vuonna 2000 perustettu IT-ratkaisujen toimittaja ja sähköisen liiketoiminnan ekspertti. Osaamisen ydin on liiketoimintaprosesseja tukevien räätälöityjen verkkopalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä yritysten konsultointi- ja auditointipalveluissa. Lähes viidentoista vuoden kokemuksella Sofokus toteuttaa asiakkailleen mittavaa hyötyä tuottavia verkkopalveluja. Vuoden yritys Uudessakaupungissa Kenkäkauppa Alina / Outi Nurmi Oy Pääomistajat/yrittäjät Outi Nurmi Perustettu 2004 Päätoimiala ja tuotteet Jalkineiden vähittäiskauppa 3-4 henkeä koko Suomi Kenkäkauppa Alinasta jokainen löytää jalkineet. Aito henkilökohtainen palvelu ja erityisen laaja kenkämallisto takaavat sen, että oikea malli löytyy. Aktiivinen ja reipas ote työhön ja yrittämiseen hymyä unohtamatta auttavat asiakkaan palvelussa. Verkostoituminen muiden kauppiaiden kanssa on lisännyt kaupan tunnettavuutta.

18 Vuoden yritys Vehmaalla Biovakka Pääomistajat/yrittäjät Yrityksen omistaa 20 viljelijää Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Biohajoavan jätteen käsittely 13 henkeä Etelä-Suomi Yritys on perustettu vuonna Sillä on kaksi laitosta, joissa se jalostaa ja tuottaa eloperäisistä raaka-aineista eli jätteistä lannoitukseen käytettäviä kierrätysravinteita, mullan raaka-aineita ja biokaasua. Biovakan toiminnan lähtökohtana on kestävän kehityksen periaate. Yrityksellä on pitkä ja laaja-alainen kokemus erilaisista raaka-ainevirroista sekä kierrätysravinteiden erilaisista hyödyntämistavoista ja -kohteista. Pitkällä tähtäimellä yritys pyrkii kehittämään valtakunnan tason biokaasulaitosten infrastruktuuria biohajoavien jätteiden käsittelyyn. Tällä hetkellä yritys työllistää suoraan 13 henkilöä ja välillisesti saman verran.

19 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 50 vuoden yrittäjyydestä Yrittäjä Seija Ruohonen, Länsi-Turunmaan Yrittäjät 40 vuoden yrittäjyydestä Toimitusjohtaja Jukka Liukas, Raision Yrittäjät Parturi-kampaaja Merja Jalonen, Taivassalon Yrittäjät Yrittäjä Terttu Lundelin, Uudenkaupungin Yrittäjät

20

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA Yli kaksi kolmasosaa Varsinais-Suomen vuonna 2013 saamasta muuttovoitosta oli peräisin maahanmuutosta. Maakuntaan ulkomailta muuttaneista puolestaan

Lisätiedot

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme TYÖTTÖMYYDEN KASVU HIDASTUU EDELLEEN Varsinais-Suomen työttömyysasteen kasvu on hiipunut tasaisesti jo noin vuoden ajan. Merkittävin tekijä työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisessa on Vakka-Suomen valoisa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 27.1.2016 klo 9.00 Nuorten miesten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Vakka-Suomen Työllisyystilanne valoisa Vakka-Suomen työttömyysaste laski merkittävästi tammikuussa. Tämä johtui erityisesti myönteisestä työllisyyskehityksestä Uudessakaupungissa, jossa työttömyysaste

Lisätiedot

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi TYÖLLISYYSKEHITYS VAROVAISEN POSITIIVISTA Varsinais-Suomen työllisyystilanne on kuluvan syksyn aikana kehittynyt hiljalleen positiivisempaan suuntaan. Maakunnan työttömyysaste laski lokakuussa koko maan

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.8. 2013 klo 9.00 Työttömyyden kasvaa yhä Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

MERITEOLLISUUS SUOMESSA JA SEN TARJOAMAT MAHDOLLISUUDET. Tapio Karvonen 29.10.2015

MERITEOLLISUUS SUOMESSA JA SEN TARJOAMAT MAHDOLLISUUDET. Tapio Karvonen 29.10.2015 MERITEOLLISUUS SUOMESSA JA SEN TARJOAMAT MAHDOLLISUUDET Tapio Karvonen 29.10.2015 Suomen meriklusteri MERITEOLLISUUDEN TOIMITTAJAT VARUSTAMOT MUUT MERENKULKUUN LIITTYVÄT ELINKEINOT LAIVANRAKENNUS JA OFFSHORE

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2014, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 21.1.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 50230K TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 1-9 2 015 SU34L 01 PKLKÄYNTI 03 ETÄHOITO 04 MUU KÄYNTI 06 VARAUS Summa: Akaa Akaa Summa:

Lisätiedot

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Hannu Sulin Pyhäranta Varsinais-Suomi Laitila Loimaa Uusikaupunki Oripää Vehmaa E Taivassalo Mynämäki Nousiainen Aura Pöytyä Koski Tl Somero Kustavi

Lisätiedot

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen Valtionosuusjärjestelmän tarkoituksena on taata kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen järjestäminen ja niiden

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.6.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita. Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 26.8.

Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita. Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 26.8. Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi 26.8.213 221182 Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 Suomen Gallup Elintarviketieto

Lisätiedot

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi LTE 1 (1/62) Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi mukaan (

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 18.05.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km)

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km) Pirkkala Nakkila Harjavalta ssa työssäkäyvienkokemäki asuinpaikat vuonna 2007 Eurajoki Le Vesilahti Rauma Köyliö Eura Pyhäranta Säkylä Akaa Punkalaidun Urjala Laitila Kustavi Vehmaa Naantali Ta Taivassalo

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ruokaketju

Varsinais-Suomen ruokaketju Varsinais-Suomen ruokaketju Varsinais-Suomen alkutuotanto 1/2012 Johanna Kähkönen Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke (VARRU) toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007 2013 ja

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä j Mika Joki kunnanjohtaja Aura vj Tuula Vairinen hallintojohtaja Aura j Harri Virta kaupunginjohtaja vj Päivi Antola hallintojohtaja

Lisätiedot

Luotettava ratkaisutoimittaja

Luotettava ratkaisutoimittaja Luotettava ratkaisutoimittaja 40 vuoden kokemuksella 1 Asiakaslähtöistä ongelmanratkaisua jo 40 vuotta Vuonna 1976 perustettu Sermatech Group on kasvanut 40 vuodessa mekaniikan suunnittelu- ja valmistusyhtiöstä

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Työttömyysaste yhä varsin korkea Varsinais-Suomen työttömyysaste on yhä varsin korkealla tasolla joulukuussa 2013. Työttömyysasteen kasvu on Varsinais-Suomessa kuitenkin koko maan keskiarvoa pienempää,

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 21.10.2014 klo 9.00 Työttömyyden kasvu jatkuu Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

PALVELURAKENNE- UUDISTUS

PALVELURAKENNE- UUDISTUS PALVELURAKENNE- UUDISTUS IHANTEISTA TODELLISUUTEEN SELVITYSMIESTEN TYÖ Göran Honga 22.08.2013 HISTORIA 10 VUOTTA 3 HALLITUSTA TYÖRYHMIÄ SELVITYSMIEHIÄ ASIANTUNTIJASELVITYKSIÄ NYKYHALLITUS KUNTARAKENNEUUDISTUS

Lisätiedot

Kaarina. Kuntaraportti

Kaarina. Kuntaraportti Kaarina Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Salo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Turku. Kuntaraportti

Turku. Kuntaraportti Turku Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2012 Julkaisuvapaa tiistaina 23.10. 2012 klo.00 Työttömyys kiihtyvässä kasvussa Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

MONIPUOLISTA OSAAMISTA

MONIPUOLISTA OSAAMISTA Kanta Kaivu Oy on vuonna 1993 perustettu nurmijärveläinen maarakennus-, rakennus- ja kuljetusalan yritys. Toiminta-alueemme on pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi. Meillä on 20 vuoden vankka kokemus monipuolisista

Lisätiedot

Koski Tl. Kuntaraportti

Koski Tl. Kuntaraportti Koski Tl Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Uusikaupunki. Kuntaraportti

Uusikaupunki. Kuntaraportti Uusikaupunki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun POSTITOIMILUPAHAKBMUS Valtioneuvosto hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun Vai'sinais-Suomeen seuraavien kuntien alueelle. Aura, Kaarina, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila,

Lisätiedot

Tukea ja kumppanuutta yrittäjille

Tukea ja kumppanuutta yrittäjille Pieksämäen mentorifoorumi Tukea ja kumppanuutta yrittäjille Useat pieksämäkeläiset yrittäjät ja yrittäjähenkiset ovat kouluttautuneet mentoreiksi tarkoituksena antaa kokemustaan ja verkostojaan muiden

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 20.10.2015 klo 9.00 Nuorten työttömyys väheni Varsinais-Suomen kunnissa Varsinais-Suomen työ- ja

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä maaliskuuta 2014. 215/2014 Ympäristöministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä maaliskuuta 2014. 215/2014 Ympäristöministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä maaliskuuta 2014 215/2014 Ympäristöministeriön asetus luonnonsuojelualueiden perustamisesta Varsinais-Suomen maakuntaan Annettu Helsingissä 13 päivänä

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 25.11.2014 klo 9.00 Työttömyys yhä kasvussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun

Lisätiedot

Itämeren alueen meriteollisuuden erityispiirteet ja yhteistyömahdollisuudet

Itämeren alueen meriteollisuuden erityispiirteet ja yhteistyömahdollisuudet Itämeren alueen meriteollisuuden erityispiirteet ja yhteistyömahdollisuudet Tapio Karvonen 7.6.2012 Itämeri-foorumi 0 Sisältö Laivanrakennuksen tila maailmalla Trendit Itämeren alueen maiden meriteollisuuden

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Jätevedenkäsittelyn vyöhykkeet vyöhykkeissä LIITE 3 (1/7) Vyöhykkeet A Viemäröity alue B Viemäröitävä alue E Peruskäsittelyn alue F Maahan imeytykseen soveltumaton alue G1 Vesistön rantavyöhyke 100 m G2

Lisätiedot

Liite 1 b. Nousiaisten (13.) tarjousalueet kartalla

Liite 1 b. Nousiaisten (13.) tarjousalueet kartalla Liite b. Nousiaisten (3.) kartalla PÖYTYÄ AURA Nousiainen Nousiainen 5 TURKU LIETO RAISIO NAANTALI Tarjousaluekarttojen mittakaavat: : 5, 3-5 : 7 tarjousalue 2 Lisätietoja: Tapio Tuhkanen, Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Johtava merilogistiikan tuottaja irtolasteille. ESL Shipping Matti-Mikael Koskinen Toimitusjohtaja

Johtava merilogistiikan tuottaja irtolasteille. ESL Shipping Matti-Mikael Koskinen Toimitusjohtaja Johtava merilogistiikan tuottaja irtolasteille ESL Shipping Matti-Mikael Koskinen Toimitusjohtaja Kestävästi parempaa kannattavuutta Liikevaihto 2014 85 M Liikevoitto 2014 16,0 M Henkilöstö 226 2 Asiakaskuntamme

Lisätiedot

Biovakan yritysesittely

Biovakan yritysesittely Biovakan yritysesittely Biokaasulaitos Vehmaalla Ensimmäinen suuren mittaluokan yksikkö Suomessa Toiminta alkanut 2004 Käsittelee erilaisia biohajoavia materiaaleja 120 000 tn/v Menetelmänä mesofiilinen

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Sisältö Suunnitteluperusteet Vyöhykejako Kustannuslaskentaperusteet Alustava suunnitteluaikataulu

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE TIIMIMME PALVELEE SINUA KOKONAISVALTAISESTI Stancon Oy on vuodesta 1994 toiminut yritys, joka

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 22.9.2015 klo 9.00 Nuorten työttömyys väheni useassa Varsinais-Suomen kunnassa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

Väestönmuutos Pohjolassa

Väestönmuutos Pohjolassa Väestönmuutos Pohjolassa Urbaanimpi ja vanheneva väestö (?) Photo: Johanna Roto Johanna Roto 130 125 120 115 110 105 100 EU28 Denmark Finland Sweden Iceland Norway Norden Väestönmuutos 1990-2014 Indeksi

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Työttömien määrä väheni vuodentakaisesta lähes joka toisessa kunnassa

Työttömien määrä väheni vuodentakaisesta lähes joka toisessa kunnassa Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.11.2015 klo 9.00 Miesten työttömyys kääntyi laskuun Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

lämpö- ja wesíjohtoliike Museokatu 34, 00100 Helsinki Tietoa meistä HUOLTO KORJAUS URAKOINTI TARVIKKEET 24H PÄIVYSTYS Tilaukset ja päivystys 24h

lämpö- ja wesíjohtoliike Museokatu 34, 00100 Helsinki Tietoa meistä HUOLTO KORJAUS URAKOINTI TARVIKKEET 24H PÄIVYSTYS Tilaukset ja päivystys 24h Museokatu 34, 00100 Helsinki Tietoa meistä HUOLTO KORJAUS URAKOINTI TARVIKKEET 24H PÄIVYSTYS Tilaukset ja päivystys 24h 09 495 106 ja 0400 249 920 toimisto@pj.fi Täyden palvelun LVIS-talo Helsingissä Lämpö-

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU JATKUNUT NOPEANA Toukokuussa alkanut työttömyyden kasvun kiihtyminen on jatkunut alkusyksyn aikana. Vuonna 2013 alkaneesta työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisesta huolimatta Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 1/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 1/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 1/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.2.2015 klo 9.00 Työttömien määrä yhä kasvussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli

Lisätiedot

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN VUODEN 14 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN 9.1.14 Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 14 on 15. Yrittäjien ja Osuuspankkien yhteistyössä laatima ja koko Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen historian 21. Maakuntaennuste.

Lisätiedot

Liite 1 b. Marttilan (9.) tarjousalueet kartalla

Liite 1 b. Marttilan (9.) tarjousalueet kartalla Liite 1 b. Marttilan (9.) kartalla LOIMAA PÖYTYÄ Marttila 1 TARVASJOKI SALO PAIMIO Tarjousaluekarttojen mittakaavat: 1: 50 000 1-3 1: 70 000 tarjousalue 4 Lisätietoja: Tapio Tuhkanen, Varsinais-Suomen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN KARJAKERHON TUOTOSKILPAILUT 2011

VARSINAIS-SUOMEN KARJAKERHON TUOTOSKILPAILUT 2011 VARSINAIS-SUOMEN KARJAKERHON TUOTOSKILPAILUT 2011 KARJOJEN VALKUAISTUOTOSKILPAILU (TUOTOSVUOSI 2010) Omistaja Kunta Lehmäluku Maitokilot Valkuaiskilot 1. Mäntsälä Marja ja Jari MTY Marttila 32,9 12189

Lisätiedot

Text. Kuvamestari Kalefoto. Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014

Text. Kuvamestari Kalefoto. Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014 Text Kuvamestari Kalefoto Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014 Jukka Liukas - valokuvaaja PK-yrittäjä Syntynyt 1948 1970 Jukka aloitti valokuvausalan yrittäjänä 1970 Foto Mäenpää 1981 FotoForum 1991

Lisätiedot

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi +1,5 litraa lypsylehmää kohden päivässä MAITOVAKUUTUS Lue lisää suomenrehu.fi MaitoPro-konseptilla kohti tulosta Suomen Rehu on kehittänyt uuden ruokintakonseptin takaamaan tehokkaamman maidontuotannon

Lisätiedot

1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö

1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö TAMMILEIRI 2016 Auto LPK määrä YHTEENSÄ klo osoite Kunta 1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö Purku 59 59 11.20 Rymättylän Märssyvahdit

Lisätiedot

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT /Ruokaruletti Oy Citymarketeissa itsenäinen K-kauppiasyrittäjä hoitaa ruokakaupan ja K-citymarket Oy (Keskon tytäryhtiö) käyttö- ja erikoistavarakaupan. K-ruokakauppiaat Jukka ja Marjo Itkonen. Verollinen

Lisätiedot

Vientirenkaan kautta Venäjälle. Kivi 2009 Live! Joensuu 8.10.2009

Vientirenkaan kautta Venäjälle. Kivi 2009 Live! Joensuu 8.10.2009 Kivi 2009 Live! Joensuu 8.10.2009 Karelment Oy Karelment Oy -Nurmeksessa toimiva talotehdas - perustettu 1994 Yhtiön omistus ja johto Toimitusjohtaja Kyösti Kettunen, Nurmes Markkinointijohtaja Ari Kilpeläinen,

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 3/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 3/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 3/2015 Julkaisuvapaa torstaina 23.4.2015 klo 9.00 Nuorten työttömyys alenemassa paikoitellen Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Tukea ja kumppanuutta yrittäjille

Tukea ja kumppanuutta yrittäjille Pieksämäen mentorifoorumi Tukea ja kumppanuutta yrittäjille Useat pieksämäkeläiset yrittäjät ja yrittäjähenkiset ovat kouluttautuneet mentoreiksi tarkoituksena antaa kokemustaan ja verkostojaan muiden

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 22.7.2014 klo 9.00 Työttömyyden kasvu jyrkkeni kesäkuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 26.8.2014 klo 9.00 Työttömyyden kasvu jatkui heinäkuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 23.9.2014 klo 9.00 Työttömyys yhä kasvussa elokuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

KAUPAN ALAN ENNAKOINTIKAMARI. PORIN YLIOPISTOKESKUS 12.11.2013 Johtaja Teijo Virtanen

KAUPAN ALAN ENNAKOINTIKAMARI. PORIN YLIOPISTOKESKUS 12.11.2013 Johtaja Teijo Virtanen KAUPAN ALAN ENNAKOINTIKAMARI PORIN YLIOPISTOKESKUS 12.11.2013 Johtaja Teijo Virtanen Sähköä ja tekniikkaa Satakunnassa jo yli 65 vuotta Liikevaihto 2012 n. 4 milj. Henkilökuntaa 25 Mekeltek Oy on yksi

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Kalle Myllymäki 21.3.2016 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1 Turvapaikanhakijoiden

Lisätiedot

Osuuskauppa Keskimaa. Pasi Viinamäki Digitaalisen markkinoinnin suunnittelija 13.2.2014. Osuuskauppa Keskimaa

Osuuskauppa Keskimaa. Pasi Viinamäki Digitaalisen markkinoinnin suunnittelija 13.2.2014. Osuuskauppa Keskimaa Pasi Viinamäki Digitaalisen markkinoinnin suunnittelija Nimenmuutos 23.4.2013: Keskimaa Osk on nyt Toiminta-ajatus Keskimaan toiminnan tarkoituksena on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajille - Keskimaa

Lisätiedot

Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL

Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL TRIOTEC OY Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL YRITYKSEN HISTORIA 1978 1981 Perustettu Trional Oy Perustajina: Antti Teollisuus Oy, Vaasan Höyrymylly yy y yoy Tuotteina karjatalouskalusteiden valmistus. Pääosa

Lisätiedot

Maanrakennusurakoitsijoita

Maanrakennusurakoitsijoita Maanrakennusurakoitsijoita Yritys Kunta Osoite Postinumero Puhelin Sähköposti Auran Monipalvelu Aura Kirkkotie 138 21370 AURA KK 0500 533705 vire@susfeu.fi Autoilija Antero Rokka Nousiainen Valpperintie

Lisätiedot

Nro 354 voimassa 30.9.2016

Nro 354 voimassa 30.9.2016 Nro 354 voimassa 30.9.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että T Maijala Oy Y-tunnus 0648504-5 kotipaikka Haapajärvi

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN KUNTAKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

VARSINAIS-SUOMEN KUNTAKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA VARSINAIS-SUOMEN KUNTAKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA aika: Torstai 26.5.2016 klo 17.05-18.10 paikka: Turun Messukeskus (Messukentänkatu 9 13, Turku), Auditorio 1 läsnäolijat: Liite 4 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 26.11. 2013 klo 9.00 Työttömyyden kasvutahti hidastuu Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 27.1.2014 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT PÄÄSIVU YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT Osaamisen taustalla liki 100 vuoden kokemus 1914 Viipurissa Donuard Kuschakoff perusti Karjalan Lumppu- ja Romuliikkeen 1948 Pariisin rauhansopimus:

Lisätiedot

Yritysjärjestelyihin ja -kauppoihin valmistautuminen. Pasi Kinnunen, toimitusjohtaja Raahen Tili Oy

Yritysjärjestelyihin ja -kauppoihin valmistautuminen. Pasi Kinnunen, toimitusjohtaja Raahen Tili Oy Yritysjärjestelyihin ja -kauppoihin valmistautuminen Pasi Kinnunen, toimitusjohtaja Raahen Tili Oy Esmo-yhtiöt pähkinänkuoressa Esmo-yhtiöt edistävät arvojensa mukaisesti suomalaista kilpailukykyä ja yrittäjyyttä.

Lisätiedot

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja Boliden Kokkola vastuullinen sinkintuottaja Sinkkiteknologian edelläkävijä Luotettavaa laatua Boliden Kokkola on yksi maailman suurimmista sinkkitehtaista. Tehtaan päätuotteet ovat puhdas sinkki ja siitä

Lisätiedot

Pyydämme huomioimaan, että osassa näytteenottopisteistämme näytteitä otetaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella (tiedot sisäsivuilla).

Pyydämme huomioimaan, että osassa näytteenottopisteistämme näytteitä otetaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella (tiedot sisäsivuilla). Tykslab näytteenotto Pyydämme huomioimaan, että osassa näytteenottopisteistämme näytteitä otetaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella (tiedot sisäsivuilla). Ajanvaraus: www.tykslab.fi > ajanvaraus tai

Lisätiedot

Ajankohtaista sote-uudistuksesta

Ajankohtaista sote-uudistuksesta Ajankohtaista sote-uudistuksesta Kuntatalousristeily 21.5.2013 Erikoissuunnittelija Laura Leppänen Yleistä - Koordinaatioryhmän valmistelemat linjaukset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen

Lisätiedot

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy - Rekrytointiohjelma ProCountor International Oy:n tilitoimistokumppaneille Poolia on toiminut ProCountorin

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 21.7.2015 klo 9.00 Työttömyyden kasvu hidastumassa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja 1 Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja Cupori on vuonna 2008 perustettu uusi yritys, kun yhtiö osti Outokummulta sen kupariputkiliiketoiminnan MBO-kaupalla. Oma myyntiyhtiö

Lisätiedot

Laatu kertoo tekijän

Laatu kertoo tekijän Laatu kertoo tekijän Koskisen on vuonna 1931 perustettu suomalainen, kansainvälisesti toimiva perheyritys. Koskisen valmistaa ja markkinoi mekaanisen metsäteollisuuden tuotteita rakennus-, rakennuspuusepän-,

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 16.5.2014 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

perustettu: Vuonna 1977, osakeyhtiöksi v. 1996, nimenmuutos v. 2001, konserniksi v. 2010 omistus: hallituksen pj Simo Leinonen 68%

perustettu: Vuonna 1977, osakeyhtiöksi v. 1996, nimenmuutos v. 2001, konserniksi v. 2010 omistus: hallituksen pj Simo Leinonen 68% perustettu: Vuonna 1977, osakeyhtiöksi v. 1996, nimenmuutos v. 2001, konserniksi v. 2010 omistus: hallituksen pj Simo Leinonen 68% toimitusjohtaja Mika Leinonen perheineen 32% toimipaikat: Kitee ja Tohmajärvi,

Lisätiedot

Paikkatiedon merkitys bioenergiatuotannossa

Paikkatiedon merkitys bioenergiatuotannossa Paikkatiedon merkitys bioenergiatuotannossa 26. 11. 2013 Anna Hallvar Varsinais-Suomen bioenergiatuotannon suunnittelu ja ohjaus HANKKEESTA: Hankkeen tavoitteena on kasvattaa Varsinais-Suomen bioenergiapotentiaalien

Lisätiedot

Tervetuloa Partneripäiville!

Tervetuloa Partneripäiville! Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Yhteistyössä: Partneripäivät 12.9.2014, ohjelma 10.30 Ilmoittautuminen alkaa Radisson Blu hotelli, Hallituskatu 1, Oulu

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Turun selvitysalueen 17 kunnan kuntajaon muutosvaihtoehdot: Etukäteiskysymykset ja taustoitus kuntakohtaisiin tapaamisiin 8.4.-22.4.

Turun selvitysalueen 17 kunnan kuntajaon muutosvaihtoehdot: Etukäteiskysymykset ja taustoitus kuntakohtaisiin tapaamisiin 8.4.-22.4. Turun selvitysalueen 17 kunnan kuntajaon muutosvaihtoehdot: Etukäteiskysymykset ja taustoitus kuntakohtaisiin tapaamisiin 8.4.-22.4.2014 Kuntajakoselvittäjät Selvitysvelvoitteen täyttäminen ja perusteet

Lisätiedot

25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku. Henkilökunnan määrä 25

25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku. Henkilökunnan määrä 25 25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku Liikevaihto n. 6 milj. Henkilökunnan määrä 25 Omistajat: Jukka Itkonen 55%, Reijo Lappalainen 34 %, Hannu Janhunen 7 %, Muu avainhenkilöstö

Lisätiedot

Kasvun polut ja kasvuyrittäjyys osana kaupunkiseudun elinvoimaa. Kaupunginvaltuuston seminaari 30.9.2013 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen

Kasvun polut ja kasvuyrittäjyys osana kaupunkiseudun elinvoimaa. Kaupunginvaltuuston seminaari 30.9.2013 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen Kasvun polut ja kasvuyrittäjyys osana kaupunkiseudun elinvoimaa Kaupunginvaltuuston seminaari 30.9.2013 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen 3 000 Perustettujen yritysten lkm suurilla kaupunkiseuduilla 2006-2012

Lisätiedot

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen.

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Stairon Oy on isojen, vaativien ja ruostumattomien ohutlevytuotteiden

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 21.1. 2014 klo 9.00 Työttömyys kasvaa ja kuntien haasteet Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Rakennusliiton 22. liittokokousvaalit ja rakennusalan työttömyyskassan vaalit 2011 Turun vaalipiirissä

Rakennusliiton 22. liittokokousvaalit ja rakennusalan työttömyyskassan vaalit 2011 Turun vaalipiirissä Rakennusliiton 22. liittokokousvaalit ja rakennusalan työttömyyskassan vaalit 2011 Turun vaalipiirissä Tule Rakentamaan Liittoa vaaliliitto on asettanut Turun Aluejärjestö ry:n alueelta 54 laadukasta ehdokasta

Lisätiedot

Maailma tarvitsee bioenergiaa

Maailma tarvitsee bioenergiaa Maailma tarvitsee bioenergiaa Turpeen ja puun tulevaisuuden näkymät Punkalaidun 15.3.2014 Pasi Rantonen Vapo tänään Toimintamaat: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Puola Suomen valtio omistaa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 4/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 4/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /201 Julkaisuvapaa tiistaina 20.5.201 klo 9.00 Työttömyys lievemmässä kasvussa - paikoin jopa vähenee Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot