Varsinais-Suomen yrittäjägaala 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen yrittäjägaala 2014"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen yrittäjägaala 2014 Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2 PALKINTOGAALA JUHLAN AVAUS Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät MUSIIKKIA Kyösti Mäkimattila PUHE PALKITTAVILLE Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia PALKITSEMISET Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA ILLALLINEN TANSSIA Tanssimusiikista vastaa Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva Kitchenin puolella laulattaa Vaakku Varjus

3 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2014 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa Oy NIT Naval Interior Team Ltd Pääomistajat/yrittäjät Kenneth Luoma ja Jari Suominen Perustettu 2000 Päätoimiala Meriteollisuus 70 henkeä (lisäksi verkostossa henkeä) Suomi, Saksa, Japani NIT Oy, Kaarina (Piikkiö) NIT on Kaarinan Piikkiössä toimiva meriteollisuusyritys, joka on erikoistunut laivojen vaativimpien sisustustöiden kokonaistoimituksiin. NIT suunnittelee ja toteuttaa muun muassa ravintoloita ja kylpyläosastoja loistoristeilijöihin ja autolauttoihin. Yhtiön asiakkaat ovat maailman johtavia telakoita: saksalaisen Meyerin telakat Turussa ja Papenburgissa sekä Mitsubishin telakka Japanin Nagasakissa. NITin yrittäjät Kenneth Luoma ja Jari Suominen ovat olleet laivanrakentajia koko työuransa ajan. Kipinän alalle he saivat jo pieninä poikina, saadessaan seurata läheltä telakkateollisuuden vaikutusta Turun ja Uudenkaupungin elinkeinoihin. Tulevat yrittäjät hakeutuivat alalle töihin, kasvattivat osaamistaan ja perustivat NITin vuonna 2000 yhdessä Arto Naumalan kanssa. Uudelle yritykselle määriteltiin yksinkertainen mutta vaikea liikeidea: etsitään hyvä henkilöstö, pidetään siitä huolta ja toteutetaan laivojen sisustukset parhaalla mahdollisella tavalla. NIT kasvoi 2000-luvun alussa yhdessä Rauman, Turun ja Helsingin telakoiden kanssa ja huippuvuosina yhtiön liikevaihto nousi parhaimmillaan 17 miljoonaan euroon. Tilausvirrat kuitenkin ehtyivät finanssikriisin jälkeen ja NIT joutui aloittamaan määrätietoisen uusien markkinoiden etsimisen. Kansainvälistyminen onnistui hyvin. NIT on saanut tilauksia lähes kaikilta merkittäviltä telakoilta ja liiketoiminta on palannut kasvun tielle. Vuonna 2014 NITin liikevaihto yli kaksinkertaistuu ja kohoaa uudelleen 17 miljoonaan. Vuoden 2015 ennuste on yli 20 miljoonaa. Suurimmaksi asiakkaaksi on nousemassa Mitsubishi, jonka rakenteilla olevaan risteilijään NIT toimittaa pääportaikot ja kylpyläosaston. Toimitusjohtaja Jari Suominen vakuuttaa, ettei NIT unohda juuriaan - Turun telakka säilyttää jatkossakin asemansa NITin läheisimpänä asiakkaana.

4 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2014 Vuoden yritys Aurassa Auraosa Pääomistajat/yrittäjät Arto Lehtiniemi, Jaakko Lehtiniemi, Laura Lehtiniemi Perustettu 1994 Päätoimiala ja tuotteet Maanrakennuskoneiden varaosien myynti ja korjaus 4 henkeä Suomi, Venäjä, Viro Yrityksen päätoimiala on maanrakennus- ym. koneiden niveltappien ja liukulaakeriholkkien sekä puomistojen teräsosien myynti sisältäen tarvittaessa niiden asennuksen. Pintakarkaistua terästä myydäään katkaistuna määrämittaan asiakkaan tarpeen mukaaan. Asiakkaita on vuosien aikana kertynyt yli 3000 kaikkialta Suomesta. Pääasiakkaita ovat konekauppiaat ja korjaamot sekä keskisuuret ja pienet maanrakennusliikkeet ja -yrittäjät. Vuoden yritykset Kaarinassa Warmia Oy Pääomistajat/yrittäjät Toimitusjohtaja Peter Jansén Perustettu 2003 Päätoimiala ja tuotteet Lattialämmitys- ja sulanapitojärjestelmät 4 henkeä Suomi ja Ruotsi Warmia Oy on vesikiertoiseen lattialämmitykseen, suunnitteluun, asennukseen ja markkinointiin erikoistunut yritys. Warmialla on koko maan kattava suunnittelija-, asentaja- ja edustajaverkosto. Sen toiminta-ajatuksena on tarjota rakentajille nykyaikainen, huoleton ja energiatehokas lattialämmitysjärjestelmä, joka toimitetaan asiakkaalle täydellisenä kokonaisuutena paikallisen Warmiaasiantuntijan välityksellä. Warmia on aina pyrkinyt olemaan sekä laadun, että tekniikan edelläkävijä ja tuotteita kehitetään jatkuvasti yhä paremmiksi ja käyttäjäystävällisemmiksi.

5 Vuoden yritys Kemiönsaarella K-Extra Knallis ( Ab K.A.Eriksson) Pääomistajat/yrittäjät Tua Storberg ja Jan-Erik Enestam Perustettu 1896 Päätoimiala ja tuotteet Maalaiskauppa 5 henkeä Västanfjärd K-Extra Knallis vaalii yli 100 vuoden perimää K-kaupparintamalla. Vanhaa kunnioittaen pyrimme jatkuvasti uudistumaan. Kaupassa toimivat asiamiesposti, Veikkaus ja pesulapalvelu. Meiltä voi myös nostaa käteistä. Valikoimaan kuuluu elintarvikkeita, rakennusmateriaaleja, maaleja, polttoainetta ja kaasua, kodin tekstiilejä ja puutarhatuotteita. Monipuolinen lihatiski saa asiakkailta erityiskiitokset. Toimitusjohtaja Åsa Storberg edustaa jo neljättä sukupolvea. Vuoden yritys Kustavissa Vartsalan Vanha Koulu Pääomistajat/yrittäjät Pirjo Laurila Perustettu 1993 Päätoimiala ja tuotteet Kynttilän valmistus, sisustus- ja lahjatavaramyymälä, kahvila, huoneistovuokraus 2-3 henkeä Paikkakunta Kustavi Pirjo Laurilan kynttilänvalmistus on kasvanut harrastuksesta päätoimiseksi yrittäjyydeksi vanhan kyläkoulun ostamisen ja peruskorjauksen myötä. Viehättävä kokonaisuus pitää sisällään lahja- ja sisustusmyymälän, kynttiläpajan, kahvilan ja vuokrahuoneiston. Menestys perustuu laadukkaaseen ja iloiseen asiakaspalveluun. Vartsalan Vanha Koulu ja sen pihapiirin kauneus ja esteettisyys saavat asiakkaat viihtymään.

6 Vuoden yritys Liedossa Tmi Kahvila-Ravintola Liedon Härkätie Pääomistajat/yrittäjät Jari Välimaa Perustettu 2000 Päätoimiala ja tuotteet Kokouspalvelut, juhlatilaisuudet, lounasruokailu 2 henkeä + tilaisuuksissa useita Lieto ja lähiympäristö Kahvila-Ravintola Liedon Härkätie on toiminimi, joka tarjoaa Liedon kunnantalolla lounasruokailua sekä kokous- ja juhlatilaisuuksia. Toimintaan kuuluvat myös catering-palvelut. Ravintolan ruokatarjonnasta ovat vastanneet reilun 14 vuoden ajan Jari Välimaa ja Kirsi Lemetyinen-Välimaa.Yrityksen palvelun ytimenä on tuottaa hyvää makua. Vuoden yritys Loimaalla Auto- ja koneliike AKR Oy Pääomistajat/yrittäjät Kimmo Aavila, Sanna Juurenheimo ja Pasi Aavila Perustettu 1990 Päätoimiala ja tuotteet Auto- ja konekauppa 17 henkeä Suomi ja satunnaista vientiä Vuonna -90 perustettu perheyritys on myynyt toiminnan alusta asti käytettyjä henkilö-, paketti- ja kuorma- autoja sekä maanrakennuskoneita Loimaalla. Sittemmin valikoimiin on tullut myös huoltoja korjaamotoiminnot sekä uusien Aixam mopoautojen myynti. Henkilökuntaa on 17, suurin osa pitkään mukana olleita työntekijöitä. Avaintekijöitä on koko toiminnan olleet luotettavuus, joustavuus, hyvät yhteistyökumppanit ja henkilökunta.

7 Vuoden yritys Marttilassa Louhintaliike Heimo Portaala Oy Pääomistaja/yrittäjä Harri Portaala Perustettu 1959 Päätoimiala ja tuotteet Louhinta ja maanrakennus Työllistettävyys 11 henkeä Koko Suomi Heimo Portaala perusti kaivuuliike yrityksen vuonna 1959 ja vuonna 1972 yrityksestä tuli Louhintaliike Heimo Portaala Oy. Harri Portaala on työskennellyt yrityksessä jo vuodesta 1976 alkaen ja se siirtyi hänelle sukupolven vaihdoksen myötä vuonna Yrityksellä on pitkäaikainen kokemus louhinta- ja maanrakennustöistä, laaja asiakaspiiri ja verkosto sekä luotettava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Kehittäminen, ammattipätevyyttä ylläpitävä koulutus ja ympäristöasiat ovat yritykselle tärkeitä asioita. Vuoden yritys Maskussa Saunaparoni Oy Pääomistajat/yrittäjät Pasi Niittymäki, Toivo Sukari Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Sauna-, kokous- ja juhlatilavuokraus 1 hlö Turun talousalue Saunaparoni on persoonallinen, hyvään palveluun panostava sauna- ja juhlatilaa vuokraava yritys 8-tien varrella. Sen valtteja ovat puhdas vesi, jossa ympärivuotinen uintimahdollisuus, isot piha- ja terassialueet ja upeat maanalaiset holvisaunat. Yrittäjä Pasi Niittymäki on kehittänyt tiloja asiakkaita kuunnellen. Asiakkaina ovat yksityiset ihmiset, yhdistykset ja yritykset. Välillisesti Saunaparoni työllistää myös tärkeitä yhteistyökumppaneitaan liikuntapalveluyrittäjiä ja paikallisia ravintoloita. Saunaparoni palkittiin valtakunnallisesti parhaana avantouintipaikkana v.2006.

8 Vuoden yritykset Naantalissa Rymättylän Yrittäjät HH Moniurakointi Pääomistajat/yrittäjät Heikki Huhtala Perustettu 2005 Päätoimiala ja tuotteet LVI-asennukset ja -huolto, rakennuspalvelut, metallirakenteet 1 hlö Turun talousalue HH Moniurakointi tunnetaan tekniikan monialaosaamisestaan, hyvästä ja nopeasta palvelustaan sekä tyytyväisistä asiakkaistaan. Menestyksen avaimina ovat tinkimätön uurastus ja jatkuva ammattitaidon ylläpito. Vuoden yritys Nousiaisissa Marweld Oy - MW-lämpötekniikka Pääomistajat/yrittäjät Jarmo ja Marjut Pyörre Perustettu 1996 Päätoimiala ja tuotteet Lämpötekniset palvelut 4 henkeä Varsinais-Suomi Marweld Oy - MW-Lämpötekniikka pyrkii määrätietoisesti lisäämään uusiutuvan energian käyttöä suomalaisella laiteosaamisella. Yritys on ollut kehittämässä erityisesti pellettienergian tunnettavuutta toimimalla alan eri työryhmissä. Se toimittaa alan laitteita ja laitoksia sekä tarjoaa laitosten käyttö- ja huoltopalveluja yrityksille, kiinteistöyhtiöille ja kotitalouksille. Palveluihin kuuluvat myös perinteiset LVI-, öljylämpö- ja lämpöpumpputyöt sekä lämpöenergian käyttö- ja lämmitysjärjestelmäkonsultointi. Yrityksen työntövoimana on rehellinen suomalainen sitkeä perheyrittäjyys. Yrityksellä on omat uudehkot toimitilat Liedon Tuulissuolla.

9 Vuoden yritys Paimiossa Hierontapiste Jaana Haapanen Paimio Pääomistajat/yrittäjät Jaana Haapanen Perustettu 1993 Päätoimiala ja tuotteet Terveyspalvelut. Kuntohoitajan palvelut, hieronta eri tekniikoin, akupunktio, perinteinen kiinalainen lääketiede 1 hlö Paimion seutu Yrityksen erityispiirteenä voidaan pitää kokonaisvaltaista hoitoa asiakkaan tarpeisiin räätälöitynä. Itsensä kehittämisellä ja kouluttautumisella taataan laadukas ja asiakaslähtöinen hoito. Menestyksen salaisuutena on läheinen ja luottamuksellinen suhde asiakaskuntaan. Vuoden yritys Paraisilla Länsi-Turunmaan Yrittäjät Teknovisio Oy Pääomistajat /yrittäjät Juha Ruohonen, Lauri Ruohonen, Susanna Ruohonen, Elisa Palonen Perustettu 1988 Päätoimiala ja tuotteet Ohjelmistotuotteiden valmistus 14 henkeä (+ osa-aikaisia ja alihankkijoita) Koko maailma Teknovision innovaatioiden itämisaika menestystuotteiksi kesti yli 10 vuotta, jonka aikana hankittiin kokemusta hälytys-, valvonta- ja mittausjärjestelmistä luvun alussa yrityksen kehittämä Visit, liiketoiminnan analytiikkaratkaisu saatiin Suomen markkinoille. 60 % kotimaan kauppakeskuksista laskee kävijämääränsä Visit -teknologialla. Visit 5.0 ohjelmisto on alansa kehittyneimpiä pilvipalveluja. Voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun tähtäävällä yrityksellä on patentit yli 20 maassa.

10 Vuoden yritys Pyhärannassa Hilannon Mylly Ky Pääomistajat/yrittäjät Janne Hilanto Perustettu 1986 Päätoimiala ja tuotteet Rahtijauhatus kotieläintiloille 5 henkeä Varsinais-Suomi ja Satakunta Veijo Hilanto aloitti rahtijauhatuksen jo vuonna 1962 traktorikäyttöisellä myllyllä. Ensimmäinen kuorma-auton päälle rakennettu mylly hankittiin vuonna Hilannon Mylly Ky perustettiin vuonna Myllyautoilla tehdään maatiloilla asiakkaan omasta viljasta täysrehun kaltaista rehua. Yritys palvelee sika-, siipikarja- ja nautatiloja. Janne Hilanto on työskennellyt yrityksessä vuodesta 1992 ja sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna Menestyksen takaavat hyvä palvelu, laadukkaat rehut ja osaava henkilökunta. Vuoden yritys Pöytyällä Pöytyän Yrittäjät MV-Tuotteet Oy Pääomistajat/yrittäjät Keijo Virtanen, Kimmo Virtanen, Jukka-Pekka Virtanen, Tiina Virtanen Perustettu 1987 Päätoimiala ja tuotteet Metallialan alihankintakonepaja 30 henkeä Koko Suomi, myös ulkomaat MV-Tuotteet Oy on metallialan putkistoja ja koneita valmistava tilauskonepaja. Yritys on perustettu vuonna Alkuun yritys työllisti noin 10 henkilöä. Vuonna 1994 yritys teki valmistussopimuksia isojen kansainvälisten yritysten kanssa, joiden myötä liikevaihto lähti kasvuun. Tällä hetkellä yritys työllistää 30 henkilöä ja liikevaihto on 5 milj. euroa. Kasvun ovat mahdollistaneet sekä osaava henkilökunta, että pitkäaikainen yhteistyö useiden yritysten kanssa.

11 Yläneen Yrittäjät Palkittava yrity Tmi Juha Lehtonen Pääomistajat/yrittäjät Juha Lehtonen Perustettu 1994 Päätoimiala ja tuotteet Kaivinkonetyöt, metsänparannustyöt, kunnallistekniikka 4 henkeä Pöytyä Jäteasematoiminta Yläneellä alkoi vuonna Se sisältää kaiken alaan liittyvän materiaalin vastaanoton, kierrätyksen ja kuljetuksen. Yrityksellä on myös puun lähikuljetusta metsässä ja tien päällä. Menestyksen salaisuus on, että tehdään pitkää päivää ja mitä ei vielä osata, se opetellaan. Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Ilmastointi & Ohutlevy Oy Pääomistajat/yrittäjät Seppo Vainikkala ja Sari Hietamäki Perustettu 1974 Päätoimiala ja tuotteet Prosessi-, puunjalostus- ja energiateollisuuden ohutlevytuotteet 32 henkeä Suomi, Ruotsi, Saksa, Italia Ilmastointi & Ohutlevy Oy on 1974 perustettu ohutlevykonepaja, jonka perustivat Eero Vainikka ja Veikko Seppälä. Vuonna 2000 tapahtuneen sukupolven vaihdoksen jälkeen yritystä ovat jatkaneet Eero Vainikan lapset Seppo Vainikka ja Sari Hietamäki. Päätoimialana ovat prosessi-, puunjalostusja energiateollisuuden ohutlevytuotteet, esim. äänenvaimentimet, levylämmönvaihtimet ja erilaiset ilmakanavat. Valtaosa valmistetuista tuotteista menee vientiin. Keski-ikäisen Ilmastointi & Ohutlevy Oy:n toiminnassa on korostunut aina pitkäjänteinen hyvä yhteistyö sekä työntekijöiden että asiakkaiden kanssa.

12 Vuoden yritys Ruskolla Lava- ja laitehuolto R. Turta Ky Pääomistajat/yrittäjät Reijo Turta Perustettu 1983 Päätoimiala ja tuotteet Raskaan kaluston päälirakenteet 4 henkeä Koko Suomi painottuen Etelä-Suomeen Yritys on toiminut omissa tiloissaan Liedon Tuulissuolla vuodesta 1987 lähtien. Toiminnan ensimmäiset kaksi vuotta Reijo Turta toimi yksinyrittäjänä. Sen jälkeen palkattiin ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä, joka on edelleen palveluksessa. Myöhemmin on joukkoon liittynyt kaksi poikaa. Toiminnan menestys perustuukin perheyrittäjyyteen, palvelualttiuteen, pitkäaikaisen kokemuksen tuomaan ammattitaitoon ja jatkuvaan kouluttautumiseen. Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Talonmiespalvelu A. Määttä Oy Pääomistajat/yrittäjät Asko Määttä Perustettu 2004 Päätoimiala ja tuottee Kiinteistöjen sisä- ja ulkopuoliset korjaus- ja huoltotyöt. Siivouspalvelut sekä piha- ja katualueiden kunnossapitotyöt. Talonmiespalvelut 9 henkeä Salon kaupunkialue ja Halikko Yritys on kasvattanut toimintaansa hallitusti ja on tänä vuonna toiminut 10 vuotta. Se on pystynyt vastaamaan valtakunnallisten yritysten kilpailuun alueellaan laadukkaan, palvelualttiin ja täsmällisen toimintansa ansiosta. Menestyksen salaisuutena ovat ahkeruus ja työpäivien pituus.

13 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Iloniemen Viherrakennus Pääomistajat/yrittäjät Jari Lehtinen, Merja Keyriläinen Perustettu 1999 Päätoimiala ja tuotteet Viherrakentaminen 5-9 henkeä Varsinais-Suomi, Uusimaa, Häme Iloniemen Viherrakennus on pieni perheyritys, joka on toiminut viherrakentamisessa vuodesta Päätoimialana kaikki viherrakentamiseen liittyvät toiminnat. Kalustolla pystytään toimimaan ahtaissakin tiloissa. Asiakkaina ovat niin yksityiset kuin rakennus- ja maanrakennusyritykset, taloja kiinteistöyhtiöt, kunnat ja seurakunnat. Menestyksen salaisuutena ovat ahkeruus, verkostoituminen ja joustavuus. Asiat tehdään sovitusti ja palvellaan yhtäläisesti niin isoja kuin pieniäkin asiakkaita. Salon Yrittäjät SP-Bikeservice Oy Pääomistat/yrittäjät Palomäki Tapio / Palomäki Sami Perustettu 1999 Päätoimiala ja tuotteet Polkupyörien ja pienkoneiden myynti ja huolto 2013 alkaen polkupyörien valmistus henkeä Koko Suomi, Pohjoismaat Yritys on perustamisestaan lähtien erikoistunut polkupyörien ja mopojen maahantuontiin, myyntiin ja huoltotoimintaan. Vuoden 2013 loppupuolella aloitettiin myös polkupyörien valmistus ja kokoonpano omassa tehtaassa Salossa. Kuluneen vuoden tavoite, valmista polkupyörää on saavutettu ja tavoitteena on nostaa tuotantoa 20 30% vuosivauhdilla. Myös verkkokauppa kuuluu yrityksen toimintaan. Yrityksen menestys perustuu yli 30 vuoden kokemukseen alalta, sekä hyvään yhteishenkeen yrityksen eri toimipisteissä. Toiminnassa ovat mukana myös yrittäjän poika vaimoineen.

14 Vuoden yritys Sauvossa Sauvon Maanrakennus Oy Pääomistajat/yrittäjät Ari Valvikko, Jouni Valvikko ja Alpo Valvikko Perustettu 1975 Päätoimiala ja tuotteet Rakennuspaikan valmistelutyöt/maanrakennus 2-3 henkeä Peimari ja Turun seutu Yhtiön perustaja Alpo Valvikko aloitti kaivinkonetyöt 1960-luvulla kunnostaen omia sekä muiden viljelijöiden pelto-ojia. Myöhemmin mukaan tulivat kunnallistekniikan ja rakennusten perustusten kaivuutyöt. Nykyisen toimitusjohtajan Ari Valvikon mukana toimialaan on tullut mukaan myös rakennusalan suunnittelu ja valvonta. Toimitusvarmuus, uudehko kalusto ja hyvä hinta/laatu suhde ovat taannet yritykselle riittävästi töitä ja hyvän maineen. Vuoden yritys Somerolla Someron Kilpinen Ky /M-Ruokamarket Somero Pääomistajat/yrittäjät Risto Kilpinen Perustettu 1992 Päätoimiala ja tuotteet Päivittäistavarakauppa 7 henkeä Somero Yritys on perustettu v ja nykyisessä toimipaikassa toiminut v ensin Sparmarket Somerona ja v Varsinais-Suomen ensimmäisenä M-Ryhmään kuuluvana M-Ruokamarket Somerona. Perinteisenä ruokakauppana kiristyneessä kilpailutilanteessa on yritys pystynyt säilyttämään elinvoimaisuutensa. Kilpailuvalttina on ollut mm. palveleva perinteinen lihatiski.

15 Vuoden yritys Taivassalossa Tmi Tuula Lehtonen/K-Market Taivassalo Pääomistajat/yrittäjät Tuula Lehtonen Perustettu 2003 Päätoimiala ja tuotteet Päivittäistavarakauppa Työllisyys 8 + kesällä 2-3 myyjää Vakka-Suomi ja Saaristokunnat K-market Taivassalo on Taivassalon keskustassa toimiva päivittäistavarakauppa, joka työllistää tällä hetkellä kauppiaan lisäksi seitsemän myyjää ja kesällä 2-3 kesätyöntekijää. Myynti kasvaa kesällä kaksinkertaiseksi johtuen kesäasukkaiden kasvavasta määrästä. Paikalliset asukkaat tuovat kuitenkin perustan toiminnalle. Toiminta pohjautuu asiakaslähtöiseen ja ihmisläheiseen, ystävälliseen palveluun. Asiakkaiden toiveet otetaan huomioon mahdollisimman hyvin. Henkilökunnan merkitys on suuri myynnin kasvulle unohtamatta kauppiaankaan suurta työpanosta. Toiminta-alueena on koko Vakka-Suomi ja sen saaristokunnat. Vuoden yritys Tarvasjoella Tarvaspinnoite Oy Pääomistajat/yrittäjät Ari Virtanen Perustettu 2005 Päätoimiala ja tuotteet Hiekkapuhallukset ja maalaukset 6 henkeä Etelä-Suomi Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys on perustettu Toimialana ovat alihankintana teollisuudelle tehtävät hiekkapuhallukset ja maalaukset. Yritys on kasvanut tasaisesti työllistäen viisi työntekijää yrittäjän lisäksi. Uuteen tehtaaseen muutettiin tänä vuonna. Yrityksen menestys perustuu yrittäjän perheen tukeen, avoimeen ja pitkäaikaiseen kanssakäymiseen yhteistyökumppaneiden kanssa sekä monitaitoiseen henkilökuntaan.

16 Vuoden yritykset Turussa Turun Yrittäjät Muksulanmäki Oy Pääomistajat/yrittäjät Minna Lindeman ja Tiina Pir Perustettu 1998 Päätoimiala ja tuotteet Varhaiskasvatuspalvelut 30 henkeä Turku ja lähikunnat Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Muksulanmäki Oy koostuu kolmesta päiväkodista Turussa. Ne sijaitsevat Vienolan, Koivulan ja Kastun alueilla. Hoidossa on tällä hetkellä yhteensä n.150 turkulaista ja lähikunnista tulevaa lasta. Yritys tarjoaa monipuolista, laadukasta ja turvallista varhaiskasvatusta osaavien ja luovien ammattilaisten voimin. Matalan organisaation ansiosta ilmapiiri päiväkodissamme on välitön ja avoin. Vuosien varrella on kyetty luomaan ainutlaatuinen me-henki niin henkilökunnassa kuin sen ja perheiden välille, jota myös leikkimielisesti MUKSULANMÄKILÄISYYDEKSI kutsutaan. Turun Yrittäjät Nummen Pyörä Pääomistajat/yrittäjät Jari Petäjä ja Eija Petäjä Perustettu 1935 Päätoimiala ja tuotteet Polkupyörä- ja urheiluvälinekauppa Työllisyys henkeä Turun toimialue Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksellä on seitsemän huippumerkin laadukas pyörämallisto, kaikki pyöräilyyn tarvittavat varaosat, tarvikkeet, pyöräilyasut ja kengät sekä Varsinais-Suomen suurin pyörähuolto. Hyvän henkilökunnan osuus on ollut merkittävässä osassa yrityksen toiminnassa, kun yhden miehen huoltoliike on vuosien varrella muuttunut täyden palvelun erikoisliikkeeksi. Asiakkailta saadun palautteen avulla on pystytty kehittämään toimintaa.

17 Turun Yrittäjät Sofokus Oy Pääomistaja/yrittäjä Teemu Malinen Perustettu 2000 Päätoimiala ja tuotteet IT ja ohjelmistokehitys 12 henkeä Koko Suomi Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Sofokus Oy on turkulainen vuonna 2000 perustettu IT-ratkaisujen toimittaja ja sähköisen liiketoiminnan ekspertti. Osaamisen ydin on liiketoimintaprosesseja tukevien räätälöityjen verkkopalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä yritysten konsultointi- ja auditointipalveluissa. Lähes viidentoista vuoden kokemuksella Sofokus toteuttaa asiakkailleen mittavaa hyötyä tuottavia verkkopalveluja. Vuoden yritys Uudessakaupungissa Kenkäkauppa Alina / Outi Nurmi Oy Pääomistajat/yrittäjät Outi Nurmi Perustettu 2004 Päätoimiala ja tuotteet Jalkineiden vähittäiskauppa 3-4 henkeä koko Suomi Kenkäkauppa Alinasta jokainen löytää jalkineet. Aito henkilökohtainen palvelu ja erityisen laaja kenkämallisto takaavat sen, että oikea malli löytyy. Aktiivinen ja reipas ote työhön ja yrittämiseen hymyä unohtamatta auttavat asiakkaan palvelussa. Verkostoituminen muiden kauppiaiden kanssa on lisännyt kaupan tunnettavuutta.

18 Vuoden yritys Vehmaalla Biovakka Pääomistajat/yrittäjät Yrityksen omistaa 20 viljelijää Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Biohajoavan jätteen käsittely 13 henkeä Etelä-Suomi Yritys on perustettu vuonna Sillä on kaksi laitosta, joissa se jalostaa ja tuottaa eloperäisistä raaka-aineista eli jätteistä lannoitukseen käytettäviä kierrätysravinteita, mullan raaka-aineita ja biokaasua. Biovakan toiminnan lähtökohtana on kestävän kehityksen periaate. Yrityksellä on pitkä ja laaja-alainen kokemus erilaisista raaka-ainevirroista sekä kierrätysravinteiden erilaisista hyödyntämistavoista ja -kohteista. Pitkällä tähtäimellä yritys pyrkii kehittämään valtakunnan tason biokaasulaitosten infrastruktuuria biohajoavien jätteiden käsittelyyn. Tällä hetkellä yritys työllistää suoraan 13 henkilöä ja välillisesti saman verran.

19 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 50 vuoden yrittäjyydestä Yrittäjä Seija Ruohonen, Länsi-Turunmaan Yrittäjät 40 vuoden yrittäjyydestä Toimitusjohtaja Jukka Liukas, Raision Yrittäjät Parturi-kampaaja Merja Jalonen, Taivassalon Yrittäjät Yrittäjä Terttu Lundelin, Uudenkaupungin Yrittäjät

20

Varsinais-Suomen yrittäjägaala

Varsinais-Suomen yrittäjägaala Varsinais-Suomen yrittäjägaala Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai 16.11.2013 PALKINTOGAALA JUHLAN AVAUS Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät PUHE Petteri Orpo, kansanedustaja,

Lisätiedot

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään 2014 Opitaan yrittämään Käytännän taitoja ja elämänhallintaa yrittäjyyskasvatuksella Elisenvaaran koulussa. Sivu 5 JYMY luomujäätelöä Aurasta Jäätelössä on maku avainasemassa. Sivu 6 Yritykset tärkeä osa

Lisätiedot

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä 2013 Yritysneuvonta oikeaan suuntaan Kuudelle kunnalle paremmat palvelut. Sivu 5 Ekologisesti Riihikoskelle Bio-Expert Oy kasvaa hyvällä syyllä. Sivu 8 Pikainen piirakanrypyttäjä Automaatio apuna leipomon

Lisätiedot

Yritys- Iin Hihnatyö Oy

Yritys- Iin Hihnatyö Oy Oulun seudun Yritys- maailma Joulukuu 5/2012 Oulun Tilitieto Oy Auktorisoitu tilitoimisto. Kirjanpito Veroilmoitukset Tilintarkastukset Yrityksen perustaminen Kajaaninkatu 38 2.krs, 90100 Oulu p. 08-311

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON KAUPPAKAMARI. -elinkeinoelämän vahva vaikuttaja, maakunnallinen asiantuntija

ETELÄ-SAVON KAUPPAKAMARI. -elinkeinoelämän vahva vaikuttaja, maakunnallinen asiantuntija J Ä R V I - S U O M E S T A EXPORT GUIDE www.southsavo.com ETELÄ-SAVON KAUPPAKAMARI -elinkeinoelämän vahva vaikuttaja, maakunnallinen asiantuntija Julkaisija: Tekstit: Käännökset: Ulkoasu ja taitto: Painatus:

Lisätiedot

HELPPOA NOPEAA TEHOKASTA

HELPPOA NOPEAA TEHOKASTA Yritys- maailma Helsinki Koneikkojen suunnittelu ja valmistus prosessiteollisuuden käyttöön 3/2010 Puh. 02 437 9300 www.steelmaster.fi Helsingin Yritysmaailma-lehden seuraava numero ilmestyy viikolla 48.

Lisätiedot

Tuotteiden on maistuttava hyvälle

Tuotteiden on maistuttava hyvälle KYMEn yrittäjät ry jäsenlehti www.kysanomat.fi Pääkirjoitus: Kyllä yrittäjät tietää 3 kymen Menestystarinoita maakunnasta KYMEN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI 2/2014 11 Tuotteiden on maistuttava hyvälle Jussi

Lisätiedot

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 2 YRITYSMAAILMA Gustavelund kutsuu Tuusulanjärven rannalle Onnistuneita kokouksia - unohtumattomia elämyksiä Kokoushotelli Gustavelund sijaitsee upealla paikalla Tuusulanjärven

Lisätiedot

Hurma. tulee ja hurmaa. maakunnasta! Muusikon työ on yrittämistä. Pääkirjoitus: Isänmaan asialla 3

Hurma. tulee ja hurmaa. maakunnasta! Muusikon työ on yrittämistä. Pääkirjoitus: Isänmaan asialla 3 KYMEn yrittäjät ry jäsenlehti www.kysanomat.fi Pääkirjoitus: Isänmaan asialla 3 kymen Menestystarinoita maakunnasta! KYMEN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI 4/2013 14 Hurma tulee ja hurmaa Muusikon työ on yrittämistä.

Lisätiedot

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS 2004 www.ponsse.com 2 Ponsse 2004 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo Tietoja osakkeenomistajille 4 Vuosi 2004 lyhyesti 5 Hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan katsaus 6

Lisätiedot

Mustasaari on yrittäjyyden suurkunta

Mustasaari on yrittäjyyden suurkunta Oulu Huhtikuu 3/10 2 YRITYSMAAILMA Mustasaari on yrittäjyyden suurkunta Mustasaari on muodostettu 1973 yhdistämällä viisi lähikuntaa. Mustasaaren väkiluku on tällä hetkellä yli 18.000, joista noin 71 %

Lisätiedot

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010 Haluaisitko, että tämä on näkymä tulevasta olohuoneestasi? Asetu mukavasti Kuortaneelle! www.kuortane.fi Me huolehdimme, hoivaamme ja hoidamme suurella sydämellä!

Lisätiedot

MH RAKENNUSLIIKE. HIEKKAPUHALLUKSET JA MAALAUKSET Pekka Tuominen 0400 981 445 Esa Tuominen 0400 698 258 esa.tuominen@kemintema.inet.

MH RAKENNUSLIIKE. HIEKKAPUHALLUKSET JA MAALAUKSET Pekka Tuominen 0400 981 445 Esa Tuominen 0400 698 258 esa.tuominen@kemintema.inet. maailma Pohjois-Suomi Toukokuu 2/2011 KULJETUSPALVELUT POHJOISMAIHIN JA VENÄJÄLLE mm. rahtikuljetukset erikoiskuljetukset betonielementtikuljetukset ym. KYÖSTI POSTI OY Palohovintie 29 A, 95225 VIANTIE

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaa heinäkuu 2/2012 AL DESIGN OY

Keski-Pohjanmaa heinäkuu 2/2012 AL DESIGN OY Yritys- maailma Keski-Pohjanmaa heinäkuu 2/2012 AL DESIGN OY 2 YRITYSMAAILMA Sijoitusten tuottoa kannattaa pohtia Korkotaso säilyy alhaisena Alkava kesä näyttää velallisen kannalta myönteiseltä. Lainojen

Lisätiedot

JUUKA. Kaikki pankkija. katon alta! Varaa aika numerosta 010 256 4201* UUDISTUVA. 7d31 KUNTA ASUMISEEN, YRITTÄMISEEN JA VAPAA-AIKAAN

JUUKA. Kaikki pankkija. katon alta! Varaa aika numerosta 010 256 4201* UUDISTUVA. 7d31 KUNTA ASUMISEEN, YRITTÄMISEEN JA VAPAA-AIKAAN Yritys- maailma Pohjois-Karjala Syyskuu 3/2011 Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi -maalit

Lisätiedot

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit:

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit: Kainuun-Koillismaan Yritys- maailma Huhtikuu / toukokuu 2/2014 MR- PIENRAKENTAMINEN OY Urheilukatu 11, 88900 Kuhmo 0500-387 352 erkki.malinen@kainuu.com Uudisrakentaminen Hirsirakennusten pystytys Ikkunoiden

Lisätiedot

Yritys- Enemmän kuin edullinen! Pohjois-Suomen. Toukokuu 2/2013. ma-la 7-21 su 9-21. Omistajalle. Niurontie 7, 95600 Ylitornio 044-788 4984

Yritys- Enemmän kuin edullinen! Pohjois-Suomen. Toukokuu 2/2013. ma-la 7-21 su 9-21. Omistajalle. Niurontie 7, 95600 Ylitornio 044-788 4984 Pohjois-Suomen Yritys- maailma Toukokuu 2/2013 Ved Systems Oy Engineering Lämpökameralla lämpökuva digikuvalla tai ilman Vuodon ilmaisimet 040 7676 486 myynti@vedsys.com www.vedsys.com Terveenä töissä!

Lisätiedot

Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa.

Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa. Piia Simpanen ja Markku Ihonen Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa. Teknologiateollisuuden nuorten johtajien näkemyksiä hyvästä johtamisesta ja kasvusta Janne Anttila, Analyse²... Teknologiateollisuuden

Lisätiedot

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen NRO 2/06 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen L7 - harppaus tulevaisuuteen PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus L7 - harppaus tulevaisuuteen...

Lisätiedot

Tässä lehdessä mm. Tässä lehdessä mm.

Tässä lehdessä mm. Tässä lehdessä mm. Y S Numero 2 keskiviikko 31.8.2011 Tässä lehdessä mm. MARTTI MÖLSÄN ISO JYTKY Sivu 10 HALLITUSOHJELMA YRITTÄJÄN SILMIN Sivu 25 ATTE KEINONEN ÄITINSÄ JALANJÄLJILLÄ Sivu 8 Tässä lehdessä mm. SUOMEN YSTÄVÄLLISINTÄ

Lisätiedot

Merilapin Rengas & Fiksaus. Yrittäjäntie 20, 94450 KEMINMAA Puh. 040 504 6099 Email: jormahast@gmail.com

Merilapin Rengas & Fiksaus. Yrittäjäntie 20, 94450 KEMINMAA Puh. 040 504 6099 Email: jormahast@gmail.com Pohjois-Suomen Yritys- maailma Kaivosseminaari 2013 Kittilä, Levi 5.-7.6.2013 Kaivosteollisuus s. 16-47 Kesäkuu 3/2013 Tuulilasin vaihto ja korjaus TORNION LASI KY Torpinkatu 11, 95420 Tornio Puh. 016-445

Lisätiedot

Yrityswww.ekonomitoimisto.fi

Yrityswww.ekonomitoimisto.fi maailma Joulukuu 3/2012 KURIKAN MIEDOSTA KESTÄVÄT TERÄSOVET Yli 40 vuoden kokemuksella Valmistamme: Lehtiovet Pariovet Taitto-ovet Liukuovet Liukupalo-ovet Myös kaikki konekäyttöisenä Aukipitolaitteet

Lisätiedot

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA ISMAgazine NRO 1 / 2009 VISMAN ASIAKASLEHTI ONNISTUNUT YHTEENLIITTYMÄ: TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA Esittelyssä kolme Visma-asiakasta Mobiiliratkaisuilla työniloa PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA...3 VISMAservices

Lisätiedot

- Sähköasennukset - Antenni- ja teleasennukset - Sähkösuunnitelmat SÄHKÖ-PQ. Pekka Hänninen, Liminka Puh. 050-5355381 Email: sahko.peku@gmail.

- Sähköasennukset - Antenni- ja teleasennukset - Sähkösuunnitelmat SÄHKÖ-PQ. Pekka Hänninen, Liminka Puh. 050-5355381 Email: sahko.peku@gmail. Oulun seudun Yritys- maailma Iloista kesää! Yritys- maailma Kesäkuu 3/2013 www.manmachine.fi posti@manmachine.fi puh. 040 721 59 52 ENERGIAPUUN KORJUU JA KULJETUS LUMITYÖT JA HIEKOITUKSET TONTTIEN RAIVAUKSET

Lisätiedot

Vuoden nuori yrittäjä. on rohkea kehittäjä. Jarkko Pippola pitää työntekijöistä huolta. Pääkirjoitus: Yhteistyö on voimaa ja välttämättömyys.

Vuoden nuori yrittäjä. on rohkea kehittäjä. Jarkko Pippola pitää työntekijöistä huolta. Pääkirjoitus: Yhteistyö on voimaa ja välttämättömyys. KYMEn yrittäjät ry jäsenlehti www.kysanomat.fi Pääkirjoitus: Yhteistyö on voimaa ja välttämättömyys. 3 kymen Joka viides kymenlaaksolainen valtuutettu on yrittäjä. KYMEN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI 4/2012

Lisätiedot

SUOJAPAIKKA METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET. Euroopan johtavat kaivosteknologiamessut Tampereella

SUOJAPAIKKA METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET. Euroopan johtavat kaivosteknologiamessut Tampereella METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET 1 METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET Syyskuu Kesäkuu 4/2007 3/2013 Helmikuu Joulukuu Osoitteellinen jakelu Tietopaketti teollisuuteen 1/2007 5/2006 Osoitteellinen jakelu Alihankintaextra

Lisätiedot

Yritys- Parannuksia työympäristöösi! Onko terveys sinulle tärkeä? Pohjois-Suomen. Kittilä, Levi 3.-5.6.2015. Huhtikuu 2/2015

Yritys- Parannuksia työympäristöösi! Onko terveys sinulle tärkeä? Pohjois-Suomen. Kittilä, Levi 3.-5.6.2015. Huhtikuu 2/2015 Pohjois-Suomen Yritys- maailma Huhtikuu 2/2015 Ved Systems Oy Engineering mittarit, laitteet, ilmankostuttimet 040 7676 486 myynti@vedsys.com www.vedsys.com Onko terveys sinulle tärkeä? RollerMouse tietokonehiiren

Lisätiedot

Yritys- V.P. AIRAKSINEN OY Verstastie 13, 73300 NILSIÄ PUH. 040-532 4696. Savon TILITOIMISTOPALVELU. Toiminimet - Maatalous. puh.

Yritys- V.P. AIRAKSINEN OY Verstastie 13, 73300 NILSIÄ PUH. 040-532 4696. Savon TILITOIMISTOPALVELU. Toiminimet - Maatalous. puh. Savon Yritys- maailma Joulukuu 4/2012 Siilinjärvi jatkaa reipasta kasvuaan. Nyt asukkaita on jo 21500, ja yrityksiä yli 900. Työllisyysasteemme on maakunnan paras. Olisiko Sinunkin yrityksellesi toimintaedellytyksiä

Lisätiedot

Täydellinen automaattitiliöintiohjelma. valmistumassa internettiin. Tilitoimistoille. Simmi sisään ja ulos! Ystävällisen palvelun kilpikaivertamo :)

Täydellinen automaattitiliöintiohjelma. valmistumassa internettiin. Tilitoimistoille. Simmi sisään ja ulos! Ystävällisen palvelun kilpikaivertamo :) Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa Toukokuu 1/2012 KURIKAN MIEDOSTA KESTÄVÄT TERÄSOVET Yli 40 vuoden kokemuksella Valmistamme: Lehtiovet Pariovet Taitto-ovet Liukuovet Liukupalo-ovet Myös kaikki konekäyttöisenä

Lisätiedot

Yritys- SUOMESTA 100% MAALÄMPÖ. Onko terveys sinulle tärkeä? Savon. Toukokuu 2/2015

Yritys- SUOMESTA 100% MAALÄMPÖ. Onko terveys sinulle tärkeä? Savon. Toukokuu 2/2015 Savon Yritys- maailma Toukokuu 2/2015 Ved Systems Oy Engineering mittarit, laitteet, ilmankostuttimet 040 7676 486 myynti@vedsys.com www.vedsys.com Onko terveys sinulle tärkeä? RollerMouse tietokonehiiren

Lisätiedot