Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput Laatua edullisesti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput Laatua edullisesti"

Transkriptio

1 Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput Laatua edullisesti Suomalaiseen kotiin kannattaa valita luotettava, kotimainen maalämpöpumppu.

2 Maalämpö on erinomainen lämmitysratkaisu sekä uudisrakennuksiin että saneerattaviin kohteisiin. Sen hyödyntäminen kodin energialähteenä on fiksua, sillä se ei ole riippuvainen muiden polttoaineiden hinnoista. Maalämpöratkaisu on myös tätä päivää ja se nostaa kodin arvoa ja minimoi lämmityskustannukset.

3 Miksi valita Oilon-maalämpöjärjestelmä? Oilon-maalämpöpumppu on Edullinen, luotettava ja kotimainen Valmistajalla on paras tuntemus laitteesta. Oilon-maalämpöpumpun omistajalla on suomalaisen valmistajan tuki lähellä. Saat palvelua nopeasti ja varaosat tehtaalta vielä vuosikymmenienkin päästä. Käyntiääni erittäin hiljainen Äänenpainetaso metrin etäisyydellä jopa alle 40 db(a). Et edes huomaa maalämpöpumpun käynnistymistä. cm Kompakti koko Moduulimitat, pienemmät mallit integroitavissa myös kaapistoon. Sopii myös näkyville paikoille kuten eteiseen tai kodinhoitohuoneeseen. Viiden vuoden takuu takuuehtojenmukaisesti Oilon-maalämpöpumppu on turvallinen valinta. Hoidamme maalämpöpumppuun liittyvät asiat jälleenmyyjän kanssa koko tuotteen elinkaaren ajan. e e Energiatehokas A+++ (2019) tuotteiden tilojen lämmitys. Lämmittäminen on todella edullista. Katso vertailu Maalämpö Sähkö Öljy Kauko -lämpö Maa -kaasu Puulämmitys Pellettilämmitys Hakelämmitys Arvioidut vuotuiset lämmityskustannukset Esimerkkikohde n. 250 m 2 Lämpöpumpun sähkönkulutus 1112,38 Tarvittava lisälämmitysenergia 48,08 Yhteensä 1160,46 Sähkön hinta 0,12 /kwh Öljyn hinta 1,00 /l Kaukolämmönhinta 0,09 /kwh Maakaasun hinta 1,10 /m 3 n Puun hinta 80,00 /p-m 3 Pelletin hinta 250,00 /tonni Hakkeen hinta 30,00 /m 3

4 Energiatehokas ja helppokäyttöinen Oilon CUBE House Oilon CUBE House on laadukas suomalainen maalämpöpumppu, joka sopii sekä uusiin että vanhoihin taloihin. Pumpun koko on moduulimittainen, joten se voidaan myös siististi integroida kalusteisiin. Suunniteltu erityisesti suomalaisiin omakotitaloihin Erittäin suuri kuuman veden tuotto Lämpöpumppujärjestelmällä voidaan viilentää taloa Web control (optio) A A Lämmitys: A++ (2016) Lämmitys: A+++ (2019) Käyttövesi: A (2016) Käyttövesi: A+ (2019) Oilon CUBE House -maalämpöpumpussa on sisäänrakennettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu käyttövesivaraaja, jossa on sisäänrakennettu tehokas RST-kierukka. CUBE House -lämpöpumppu on erittäin hiljainen*, sillä kompressorikoneikko on sijoitettu hermeettisesti ja akustisesti suljettuun koteloon, joka on myös helposti irrotettavissa esim. kuljetuksen ajaksi. Suuri käyttöveden tuotto, sisäänrakennettu, lähes 200 litran RST-käyttövesivaraaja, jossa on tehokas RST-kierukka. Maalämpökaivon liuosputket voi tuoda ulos laitteesta vasemmalta sivulta, oikealta sivulta tai takaa ylhäältä. Portaittain säätyvä lisäsähkövastus (2/4/6 kw). Tehokas, optimoitu ja hiljainen (hermeettisesti ja akustisesti suljettu) kompressorikoneikko, joka on helposti ja nopeasti irrotettavissa Kierroslukuohjatut energiatehokkaat pumput Asuintilojen ja kosteiden tilojen erillisohjaukset vakiona Maaviilennyksen ohjausvalmius Pehmokäynnistin vakiona Hybridilämmitysjärjestelmän ohjaus vakiona Kolmannen lämmityspiirin ohjaus (lisävaruste) Selkeä ja helppokäyttöinen automatiikan ohjauspaneeli Helppo etäyhteys pilvipalvelun kautta (lisävaruste) * Äänenpainetaso metrin etäisyydellä db(a). Oikeudet muutoksiin pidätetään.

5 Kompakti ja tyylikäs Oilon Junior GT Laadukas Oilon Junior GT -lämpöpumppumallisto yhdistettynä lämminvesivaraajaan tai käyttövesivaraajaan on nykyaikainen, varmatoiminen ja edullinen lämmityksen perusratkaisu. Energiatehokas ja helppokäyttöinen Junior GT soveltuu uudis- ja saneerauskohteisiin, joissa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitysjärjestelmä tai vesipatterilla varustettu puhallinkonvektori. Erityisesti se soveltuu taloihin, joissa käytetään paljon käyttövettä tai niissä sijaitsee kylpy- ja porealtaita, sillä Oilon Junior GT -maalämpöpumppu oikein mitoitetun erillisvaraajan kanssa tuottaa käyttövettä erittäin runsaasti. Rakennuksille jopa 600 m² saakka Erittäin suuri käyttöveden tuotto Automatiikassa valmiina hybridi- ja aurinkolämpöohjaus Maakaivoa voi käyttää rakennuksen viilennykseen +++ A Lämmitys: A+++ (2019) Hiljaisen käyntiäänen* varmistamiseksi lämpöpumpun kompressorikoneikko on sijoitettu hermeettisesti ja akustisesti suljettuun koteloon, joka on myös helposti irrotettavissa esim. kuljetuksen ajaksi. Oilon Junior GT -lämpöpumppu on helposti kytkettävissä hybridiratkaisun sydämeksi myös jo olemassa olevaan varaajaan esimerkiksi puukattilan yhteyteen, öljylämmityksen rinnalle tai sähkölämmitysvaraajaan. Kompaktin kokoinen tehokas maalämpöpumppu Helppo liittää osaksi jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää Tehokas, optimoitu ja hiljainen (hermeettisesti ja akustisesti suljettu) kompressorikoneikko, joka on helposti ja nopeasti irrotettavissa Kierroslukuohjatut energiatehokkaat pumput Maaviilennyksen ohjausvalmius Pehmokäynnistin vakiona malleissa 17 ja malleihin saatavissa lisävarusteena. Hybridilämmitysjärjestelmän ohjaus vakiona Selkeä ja helppokäyttöinen automatiikan ohjauspaneeli Helppo etäyhteys pilvipalvelun kautta (lisävaruste) ModBus-liitäntä (lisävaruste) Helppo ja nopea asentaa; johdotukset valmiina * Äänenpainetaso metrin etäisyydellä alkaen alle 40 db(a).

6 Edullinen tehopakkaus Oilon Junior ECO Oilon Junior ECO -maalämpöpumppu on varustettu erillisellä näytöllisellä ohjauskeskuksella. Tämä laadukas perusratkaisu yhdistettynä lämminvesivaraajaan tai käyttövesivaraajaan on nykyaikainen, varmatoiminen ja erittäin edullinen ratkaisu. Oilon Junior ECO -lämpöpumppu on kytkettävissä helposti hybridiratkaisuksi myös jo olemassa olevaan varaajaan esimerkiksi puukattilan yhteyteen, öljylämmityksen rinnalle tai sähkölämmitysvaraajaan. Rakennuksille jopa 600 m² saakka Erittäin suuri käyttöveden tuotto Automatiikassa valmiina hybridi- ja aurinkolämpöohjaus Maakaivoa voi käyttää rakennuksen viilennykseen +++ A Lämmitys: A+++ (2019) Hiljaisen käyntiäänen* varmistamiseksi lämpöpumpun kompressorikoneikko on sijoitettu hermeettisesti ja akustisesti suljettuun koteloon. Tämä energiatehokas ja helppokäyttöinen lämpöpumppumallisto sopii erityisesti saneerauskohteisiin. Se on myös helposti asennettavissa uudiskohteissa niin tekniseen tilaan kuin sisätiloihin vaikkapa kaapiston sisään pienen kokonsa ansiosta. Oilon Junior ECO soveltuu käytettäväksi kohteisiin, joissa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitysjärjestelmä tai vesipatterilla varustettu puhallinkonvektori. Erittäin kompakti koko Helppo liittää osaksi jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää Tehokas, optimoitu ja hiljainen (hermeettisesti ja akustisesti suljettu) kompressorikoneikko Sisäänrakennetut kierroslukuohjatut energiatehokkaat pumput Kompressorikoneikon ja ohjauskeskuksen välinen johdotus valmiina pikaliittimin Kahden lämmityspiirin ohjaus vakiona Kolmannen lämmityspiirin ohjaus (lisävaruste). Vaihtoventtiilikytkennällä kolmannen lämmityspiirin ohjaus vakiona Hybridilämmitysjärjestelmän ohjaus vakiona Selkeä ja helppokäyttöinen automatiikan näyttöpaneeli Pehmokäynnistin vakiona malleissa 17 ja 21, 4-13 malleihin saatavissa lisävarusteena. Lisälämmitysvastus lämmityspiirille irrallisena (lisävaruste) Helppo etäyhteys pilvipalvelun kautta (lisävaruste) ModBus-liitäntä (lisävaruste) Helppo ja nopea asentaa; johdotukset valmiina * Äänenpainetaso metrin etäisyydellä alle 40 db(a). Oikeudet muutoksiin pidätetään.

7 Suurkiinteistömaalämpöpumppu Oilon RE Oilon RE on suurien kiinteistöjen maalämpöpumppu, joka sopii esimerkiksi julkisten rakennusten, teollisuuskiinteistöjen sekä kerros- ja rivitalojen lämmönlähteeksi. Uudistetun Oilon RE -lämpöpumppumalliston lähtökohtana on ollut entistäkin hiljaisempi käyntiääni, laitteiston erinomainen suorituskyky ja käyttövarmuus suomalaisissa käyttöolosuhteissa. Suunniteltu erityisesti suomalaisiin rivitaloihin, kerrostaloihin ja teollisuuskiinteistöihin Tehokas kuuman veden tuotto Hybridi- ja aurinkolämpövalmius Lämpöpumppujärjestelmällä voidaan viilentää taloa EVI-teknologia Erittäin korkea lämpötilan tuotto EVI 68 oc/ 75 oc +++ A Lämmitys: A+++ (2019) RE-mallisto koostuu eritehoisista kompressorikoneikkomoduuleista, joista voi yhdistää aina optimaalisen kokonaisuuden tarpeen mukaan. Oilon RE -pumpun rinnalle sopii erinomaisesti monipuolinen Oilon-varaaja. Varaaja ja sen kierukat mitoitetaan tehon ja käyttötarpeen mukaan. Tarvittaessa Oilon-varaajaa voi käyttää myös hybridiratkaisuissa. EVI-kompressori ja -lämmönvaihdinteknologia tuottavat kuumaa vettä energiatehokkaammin kuin tavallinen perinteinen lämpöpumppu. Elektroninen paisuntaventtiili EVI-toiminnossa takaa lämpöpumpun optimaalisen toiminnan. Todella hiljainen, akustisesti suljettu kompressorikoneikko. Kompaktin kokoinen. Kaksi koneikkoa voidaan asentaa päällekkäin. Jopa 16 yhden kompressorin koneikkoa voidaan kytkeä rinnan, jolloin saavutetaan 768 kw:n teho. Ohjauskeskuksen kyljessä olevat tuulettimet takaavat sähkökomponenttien pitkän eliniän. Helppo huoltaa. Optimaalinen liuoskiertopumpun valinta. Liuoskiertopumppu valitaan aina energiakentän suunnitelman mukaisesti. Tällä varmistetaan lämpöpumpun optimaalinen toiminta.

8 Tekniset tiedot Oilon CUBE House Suoritusarvot EN /35 Lämmitysteho, kw 4,7 5,6 7,4 10,0 12,7 COP 4,3 4,4 4,6 4,8 4,8 Suoritusarvot EN /45 Lämmitysteho, kw 4,5 5,4 7,1 9,6 12,2 COP 3,4 3,4 3,5 3,7 3,7 SCOP/ SPF-luku 5,0 5,1 5,6 5,6 5,6 Energiatehokkuusluokka Tilojen lämmitys (2019) A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ Energiatehokkuusluokka Käyttöveden lämmitys (2016) A A A A A Vesi lauhduttimelta* C Kylmäaine R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A GWP-arvo Kylmäaineen määrä kg 0,85 0,85 1,00 1,20 1,35 Kylmäaineen määrä CO 2 -ekv t 1,775 1,775 2,088 2,506 2,819 Sähköliitäntä 3/N/PE 400 V 50 Hz Sulakkeet Syötön sulakekoko, A** 16/16 16/16 16/20 16/20 16/25 Paino Tyhjänä/täytettynä vedellä, kg 242/ / / / /443 Ulkomitat Korkeus x leveys x syvyys, mm*** 1910 x 600 x 630 * ΔT 5 C, keruupiirin arvo -1 C ** pienempi arvo täystehomitoituksella maalämpöpumpun sisäinen sähkövastus estettynä *** mitat ilman mallikohtaisia putkiyhteitä Kylmäainepiiri: sisältää fluorattuja kasvihuonekaasuja, on ilmatiiviisti suljettu laite Oilon Junior GT Suoritusarvot EN /35 Lämmitysteho, kw 4,7 5,1 7,2 9,1 10,5 12,7 12,9 20,8 21,1 COP 4,3 4,1 4,1 4,2 4,1 4,8 4,2 4,7 4,8 Suoritusarvot EN /45 Lämmitysteho, kw 4,5 5,4 7,1 9,6 12,2 13,2 16,2 20,1 20,1 COP 3,4 3,4 3,5 3,7 3,3 3,4 3,7 3,8 3,7 SCOP/SPF-luku 4,7 4,7 4,8 4,7 4,6 4,7 4,8 4,8 4,8 Kylmäaine R-410A R-407C R-407C R-407C R-407C R-410A R-407C R-410A R-410A Vesi lauhduttimelta * C GWP-arvo Energiatehokkuusluokka Tilojen lämmitys (2019) A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ Sähköliitäntä 3/N/PE 400 V 50 Hz Sulakkeet Syötön sulakekoko, A** 16/20 16/20 16/20 16/25 16/25 16/25 16/32 20/32 Paino kg Ulkomitat Korkeus x leveys x syvyys, mm*** 1145 x 585 x626 * ΔT 5 C, keruupiirin arvo -1 C ** pienempi arvo täystehomitoituksella maalämpöpumpun sisäinen sähkövastus estettynä *** mitat ilman mallikohtaisia putkiyhteitä Oikeudet muutoksiin pidätetään.

9 Oilon Junior ECO Suoritusarvot EN /35 Lämmitysteho, kw 4,7 5,1 7,2 9,1 10,5 12,7 12,9 17,0 21,1 COP 4,3 4,1 4,1 4,2 4,1 4,8 4,2 4,7 4,8 Suoritusarvot EN /45 Lämmitysteho, kw 4,5 5,4 7,1 9,6 10,7 12,2 13,2 16,2 20,1 COP 3,4 3,4 3,5 3,7 3,3 3,7 3,4 3,7 3,7 SCOP/SPF-luku 4,7 4,7 4,8 4,7 4,6 4,7 4,8 4,8 Kylmäaine R-410A R-410A R-410A R-410A R-407C R-410A R-407C R-410A R-410 Vesi lauhduttimelta * C GWP-arvo Energiatehokkuusluokka Tilojen lämmitys (2019) A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ Sähköliitäntä 3/N/PE 400 V 50 Hz Sulakkeet Syötön sulakekoko, A** 16/20 16/20 16/20 16/25 16/25 16/25 16/32 20/32 Paino kg Ulkomitat Korkeus x leveys x syvyys, mm*** 638 x 525 x 562 * ΔT 5 C, keruupiirin arvo -1 C ** pienempi arvo täystehomitoituksella maalämpöpumpun sisäinen sähkövastus estettynä *** mitat ilman mallikohtaisia putkiyhteitä Oilon RE RE 28 RE 28 HT RE 33 RE 38 RE 42 RE 48 RE 56 RE 56 HT RE 66 RE 76 RE 84 RE 96 Suoritusarvot EN /35 Lämmitysteho, kw 27,6 27,7 32,3 36,5 41,5 47,7 55,2 55,4 64,6 73,0 83,0 95,4 COP 4,9 4,4 4,8 4,7 4,8 4,8 4,9 4,4 4,8 4,7 4,8 4,8 Suoritusarvot EN /60 Lämmitysteho, kw 28,1 24,4 33,9 38,1 42,5 49,1 56,2 48,8 67,8 76,2 85,0 98,2 SCOP (EN 14825) SPF-luku 5,4 4,8 5,4 5,3 5,4 5,4 5,4 4,8 5,4 5,3 5,4 5,4 5,6 4,8 5,6 5,5 5,6 5,6 5,6 4,8 5,6 5,5 5,6 5,6 Keruupiirin ΔT 3 C: keruupiirin mitoitusvirtaama m 3 /h 6,18 6,54 7,64 8,54 9,76 11,22 12,36 13,08 15,28 17,08 19,52 22,45 Keruupiirin ΔT 5 C: pienin sallittu keruupiirin virtaama Energiatehokkuusluokka* m 3 /h 3,71 3,92 4,59 5,12 5,86 6,73 7,42 7,85 9,17 10,25 11,71 13,47 Tilojen lämmitys (2016) A++ A++ A++ A++ A++ A++ A++ A++ A++ A++ A++ A++ Tilojen lämmitys (2019) A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ Vesi lauhduttimelta Max C Kylmäaine R-410A R-134a R-410A R-410A R-410A R-410A R-410A R-134a R-410A R-410A R-410A R-410A GWP-arvo Sähköliitäntä 3x400 V Sulakkeet Syötön sulakekoko, A 3x32 3x25 3x32 3x40 3x40 3x40 3x50 3x50 3x63 3x63 3x63 3x80 Paino kg Korkeus x leveys x syvyys, Mitat 930x970x710 mm** Lauhduttimen liitännät, G 1¼ ISO 228 ulkokierre Maalämpöpumpun yhteet Hyörystimen liitännät, G 1¼ G 2 ISO 228 ulkokierre * Koskee laitteita 70 kw:n asti BO/W35 ** mitat ilman mallikohtaisia putkiyhteitä *** 400 V Kompressori+lauhdutinpumppu+keruupumppu+automatiikka, vakiomitoitetut kiertopumput 1830x970x710

10 Varaajat Oilon-lämminvesivaraaja 1. Lataus/Verkostoyhde Välilevy Tyhjennys ½ Lämpömittari/Termostaattiyhde ¾ Sähkövastusyhde 2 Varaajat soveltuvat Junior ECO-, Junior GT- ja RE-maalämpöpumppujen kanssa käytettäviksi. Varaajaan valittavissa eri kierukkavaihtoehtoja, saatavilla myös ilman kierukkaa. Ulkoeriste on irrotettavissa, mikä helpottaa kuljetusta tai asennusta ahtaissa tiloissa. Maks. rakennelämpötila 90 C, maks. rakennepaine 4 bar TEKNISET TIEDOT Käyttövesikierukat valinnan mukaan, alkaen LK35 7. Lataus/Verkostoyhde (tulistus) 1¼ Malli Tilavuus ltr Ulkohalkaisija mm Ulkohalk. ilman eristettä mm Korkeus mm Saatavilla olevat kierukkavaihtoehdot Oilon *LK35 kierukka, 1*LK45 kierukka Oilon *LK45 kierukat, 2*LK60 kierukat Oilon *LK45 kierukat, 2*LK60 kierukat Oilon *LK45 kierukat, 2*LK60 kierukat, 2*LK80 kierukat Oilon GT -lämminvesivaraaja Tilavuus 500 litraa Käytetään Oilon Junior GT -maalämpöpumpun kanssa Vakiona kaksi käyttövesikierukkaa Hybridivaraajassa 1 lisäkierukka aurinkokeräimiä varten. TEKNISET TIEDOT Malli Ulkohalkaisija mm Korkeus mm GT x GT50HYBRIDI 700x Lämmin käyttövesi ulos Cu 22 mm 2. Lämmityspiirin kolmitiesekoitusventtiili ¾ 3. Vesitilan ilmaus 4. Esilämmitetty käyttövesi sisään Cu 22 mm 5. Vesi maalämpöpumpulta varaajaan ¾ 6. Varaajan yläosan lämpötila-anturi 7. Sähkövastusyhde 2 8. Lattialämmityksen menovesi 1¼ 9. Esilämmitetty käyttövesi ulos Cu 22 mm 10. Varaajan alaosan lämpötila-anturi 11. Lattialämmityksen paluuvesi 1¼ 12. Kylmä käyttövesi esilämmityskierukkaan Cu 22 mm 13. Vesi varaajasta maalämpöpumppuun 1¼ 14. Varaajan tyhjennys Oilon-käyttövesivaraaja Tilavuus 287 litraa 3 kw:n lisävastus integroituna TEKNISET TIEDOT Oilon-puskurivaraaja Tilavuus 100 litraa Käytetään tarvittaessa Oilon CUBE -maalämpöpumpun kanssa patterilämmityskohteissa Malli Halkaisija Ø mm Korkeus mm TEKNISET TIEDOT KVV Tilavuus, l Mitat ø x korkeus, mm x 1570 Oikeudet muutoksiin pidätetään.

11 Maalämpövinkit Oilonilta 1. Porakaivon syvyys Porakaivo mitoitetaan aina talosi tarvitseman lämmitysenergian perusteella. Riittävällä kaivon syvyydellä varmistat lämpöpumpun hyvän hyötysuhteen. Älä säästä porakaivon syvyydessä! 2. Osatehomitoitus vai täystehomitoitus? Osatehomitoituksessa lämpöpumppu mitoitetaan n %:iin talon huipputehontarpeesta, jolloin kovilla pakkasilla käytetään sähkövastusta apuna. Tällöin porakaivosta saatu energian määrä on pienempi, eli porakaivo on lyhyempi. Täystehomitoituksessa lämpöpumppu mitoitetaan talon maksimitehontarpeen mukaan ottaen huomioon ko. paikkakunnan säävyöhykkeen antama ulkolämpötila. Täystehomitoitetun lämpöpumpun sähkönkulutus on kovilla pakkasilla osatehomitoitettua lämpöpumppua pienempi. Porakaivo on syvempi ja investointi on hiukan kalliimpi. Erityisesti patterein varustetuissa saneerauskohteissa on huomioitava lämmitysverkoston vaatima maksimilämpötila. Tarvittaessa lämmönjako tulee suunnitella uudestaan lämpöpumpulle sopivaksi. 3. Talosi lämpöenergian kulutus Vertaa aina eri tarjouksissa lmoitettuja lämpöenergian kulutuslukemia. Energiamäärien pitää olla sama, jotta tarjoukset ovat vertailukelpoisia, sillä lämpöpumpun teholla tai mallilla ei ole vaikutusta talosi kuluttamaan energiamäärään.

12 12/2018 Kun haluat Oilon-maalämpöpumpun Ole yhteydessä meihin tai Oilonin jälleenmyyjiin puhelimitse tai täytä www-sivuiltamme löytyvä mitoituspyyntölomake. Pyydä tarjous tai etsi lähin jälleenmyyjä osoitteesta Asiantuntijamme auttavat sinulle sopivan Oilon-maalämpöpumpun valinnassa. OILON OY Metsä-Pietilänkatu 1, Lahti PL 5, Lahti Puh. (03) , fax (03) ,

Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput

Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput cm Kotimainen Kompakti koko Viiden vuoden takuu Suomalaiseen kotiin kannattaa valita luotettava, kotimainen maalämpöpumppu. Miksi valita Oilon-maalämpöjärjestelmä? Oilon-maalämpöpumppu

Lisätiedot

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Kotimaiset maalämpöpumput Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon Geocube 5 kw - 11 kw Rakennuksille 90-300 m² Suuri käyttöveden tuotto Oilon Geocube

Lisätiedot

Suomalaiset... Oilon-maalämpöpumput

Suomalaiset... Oilon-maalämpöpumput Suomalaiset... Oilon-maalämpöpumput Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon CUBE Rakennuksille 90-400 m² Erittäin suuri käyttöveden tuotto Oilon CUBE -maalämpöpumpussa on sisäänrakennettu

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Maalämpöpumput Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Juuret syvällä suomalaisessa maaperässä Luonnollista energiaa Keväästä syksyyn maaperäämme varastoituu päästötöntä aurinkoenergiaa. Tämä ilmainen energia lämmittää

Lisätiedot

Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput

Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput Kotimaiset Oilon-maalämpöpumput Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Miksi valita Oilon-maalämpöpumppu? Oilon-maalämpöpumppu on Laadukas, luotettava ja kotimainen Suomalaisen valmistajan tuki lähellä.

Lisätiedot

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas ilma/vesilämpöpumppu patteri- ja lattialämmitysjärjestelmiin sekä käyttöveden

Lisätiedot

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin 05/2013 SCS10-15 SCS21-31 SCS40-120 SCS10-31 Scanvarm SCS-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Jäspi GTV ja Jäspi Ovali

Jäspi GTV ja Jäspi Ovali Jäspi GTV ja Jäspi Ovali Energiavaraajat lataa lämpöenergia talteen! jäspi gtv -energiavaraajat Jäspi GTV -energiavaraajat soveltuvat erinomaisesti niin uudis- kuin saneeraustalonkin lämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

Maalämpöpumppu Geopro GT. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä

Maalämpöpumppu Geopro GT. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Maalämpöpumppu Geopro GT Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Ympäristöystävällinen lämmitysenergia varastoituu maaperässämme Tavalla tai toisella me kaikki elämme luonnosta. Siitä meidän tulee

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU

TEKNISET TIEDOT. LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU TEKNISET TIEDOT LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ILMA/VESILÄMPÖPUMPPU Rev. 9B/2017 TEKNISET TIEDOT LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact ilma/vesilämpöpumppu HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas

Lisätiedot

Ratkaisu suuriin kiinteistöihin. Lämpöässä T/P T/P 60-120

Ratkaisu suuriin kiinteistöihin. Lämpöässä T/P T/P 60-120 Ratkaisu suuriin kiinteistöihin Lämpöässä T/P T/P 60-120 T/P 60-120 Ratkaisu kahdella erillisvaraajalla T/P 60-120 -mallisto on suunniteltu suuremmille kohteille kuten maatiloille, tehtaille, päiväkodeille,

Lisätiedot

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden monipuolisin maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä EMi / ELi 60-90

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden monipuolisin maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä EMi / ELi 60-90 100% MAALÄMPÖÄ Markkinoiden monipuolisin maalämpöjärjestelmä Lämpöässä EMi 22-43 / ELi 60-90 Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen maalämpöön. Lämpöässä EMi ja ELi markkinoiden joustavimmat maalämpöpumput

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L DUO : 11 16 kw ( ) COP.3 S 19 L Alféa Excellia KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellia avulla pystytään tuottamaan 6 C asteista käyttövettä

Lisätiedot

T-MALLISTO. ratkaisu T 0

T-MALLISTO. ratkaisu T 0 T-MALLISTO ratkaisu T 0 120 Maalämpö säästää rahaa ja luontoa! Sähkölämmitykseen verrattuna maksat vain joka neljännestä vuodesta. Lämmittämisen energiatarve Ilmanvaihdon 15 % jälkilämmitys Lämpimän käyttöveden

Lisätiedot

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Ympäristöystävällinen lämmitysenergia varastoituu maaperässämme Tavalla tai toisella me kaikki elämme luonnosta. Siitä meidän

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120

Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 Lämpöässä T-mallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin T 10-15 T 21-31 T 40-120 T 10-31 Lämpöässä T-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin. Tyypillisiä T 10-31 -mallien

Lisätiedot

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpöä on pidetty omakotitalojen lämmitystapana. Maailma kehittyy ja paineet sen pelastamiseksi myös. Jatkuva ilmastonmuutos sekä kestävä kehitys vaativat lämmittäjiä

Lisätiedot

Mukautumisen mestari parhaassa A +++ energialuokassa. Lämpöässä Esi maalämpöjärjestelmä. Esi 6 Esi 9 Esi 11 Esi 14 Esi 17

Mukautumisen mestari parhaassa A +++ energialuokassa. Lämpöässä Esi maalämpöjärjestelmä. Esi 6 Esi 9 Esi 11 Esi 14 Esi 17 Mukautumisen mestari parhaassa energialuokassa Lämpöässä Esi maalämpöjärjestelmä Esi 6 Esi 9 Esi 11 Esi 14 Esi 17 Lämpöässä Esi markkinoiden joustavin maalämpöpumppu Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen

Lisätiedot

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden joustavin ja parhaan A +++ energialuokan maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä Emi. Emi 22 Emi 28 Emi 43 Emi 22P Emi 28P Emi 43P

100% MAALÄMPÖÄ. Markkinoiden joustavin ja parhaan A +++ energialuokan maalämpöjärjestelmä. Lämpöässä Emi. Emi 22 Emi 28 Emi 43 Emi 22P Emi 28P Emi 43P 100% MAALÄMPÖÄ Markkinoiden joustavin ja parhaan energialuokan maalämpöjärjestelmä Lämpöässä Emi Emi 22 Emi 28 Emi 43 Emi 22P Emi 28P Emi 43P Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen maalämpöön. Lämpöässä

Lisätiedot

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan

Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Järjestelmäräätälöinti kohteen mukaan Kiinteistölämpöpumput: Hotellit, toimistorakennukset Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput: Kerrostalot, asunto-osakeyhtiöt Monipumppuratkaisut tai kiinteistölämpöpumput:

Lisätiedot

Capito-varaajat ENERGIA HYBRIDI KERROS PUSKURI

Capito-varaajat ENERGIA HYBRIDI KERROS PUSKURI Capito-varaajat ENERGIA HYBRIDI KERROS PUSKURI Asiakaslähtöisyys ja huippulaatu Capito-varaajien menestystekijät! Heatco Finland Oy toimii Capito-varaajien Suomen maahantuojana ja markkinoijana. Capito

Lisätiedot

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L Ruotsalaista Borö Pannan Ab laatua jo 1976 vuodesta saakka. Ruotsi on edelläkävijä niin maalämmössä kuin ilma-vesi lämpöpumpuissakin, siitä johtuen pitkäaikainen kokemus

Lisätiedot

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput KAUKO-kiinteistölämpöpumput täydentävät Kaukomarkkinoiden talotekniikan tarjontaa. Euroopassa valmistetuissa KAUKO-kiinteistölämpöpumpuissa

Lisätiedot

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Uutuus! Tehokas, kestävä ja kevyt haponkestävä käyttövesikierukka www.kaukora.fi Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Yli 30 vuoden

Lisätiedot

Lämpöpumput taloyhtiöissä

Lämpöpumput taloyhtiöissä Lämpöpumput taloyhtiöissä Käsiteltävät aiheet: Lämpöpumppujen toimintaperiaate Maalämpöjärjestelmät Poistoilmalämpöpumput Vesi-ilmalämpöpumput Juho Rinta-Rahko Lämpöpumppujärjestelmien määrät Käyttöön

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L

ALFÉA EXCELLIA DUO. : 11 16 kw ( ) 190 L DUO : 11 16 kw ( ) COP.3 S 19 L Alféa Excellia Duo KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellia Duon avulla pystytään tuottamaan 6 C asteista

Lisätiedot

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput

Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput Kiinteistökokoluokan energiatehokkaat ja luotettavat KAUKO-ilma-vesilämpöpumput KAUKO-kiinteistölämpöpumput täydentävät Kaukomarkkinoiden talotekniikan tarjontaa. Euroopassa valmistetuissa KAUKO-kiinteistölämpöpumpuissa

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT. Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat

KAKSOISKATTILAT. Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat KAKSOISKATTILAT Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat ARIMAX 520 -kaksoiskattila ARIMAX 520 Teho - puu Vesitila 15-20 kw - öljy 20 kw - sähkövalmius 6 kw Lämminvesituotto Sähkövastuksen

Lisätiedot

ALFÉA EXCELLIA. : 11 16 kw COP 4.3

ALFÉA EXCELLIA. : 11 16 kw COP 4.3 EXCELLIA : 11 1 kw COP. Alféa Excellia KORKEA SUORITUSKYKY: Loistava ratkaisu lämmityssaneerauksiin Korkean suorituskyvyn omaavan AIféa Excellian avulla pystytään tuottamaan C asteista käyttövettä jopa

Lisätiedot

WPC 10 MAALÄMPÖPUMPUT TUOTENRO:

WPC 10 MAALÄMPÖPUMPUT TUOTENRO: WPC 10 MAALÄMPÖPUMPUT TUOTENRO: 232929 Maalämpöpumppu WPC on yksi markkinoiden tehokkaimmista lämpöpumpuista. Niiden uuden muotoilun vaikutus ei jää pelkkään ulkonäköön. Pieni koko ja jaettavuus tekevät

Lisätiedot

Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu 100% Emi 28. Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ. Emi 43P

Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu 100% Emi 28. Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ. Emi 43P Lämpöässä Emi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu Emi 28 100% Emi 43 Emi 28P MAALÄMPÖÄ Emi 43P Lämpöässä Emi markkinoiden joustavin maalämpöpumppu Lämpöässä Emi-mallisto on ratkaisu monenlaisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Ecodan-varaaja Käyttövesivaraajan tilavuus 200 l Varaaja sisältää säätöjärjestelmän, paisunta-astian, kiertovesipumpun, 3-portaisen 9 kw lisälämmitysvastuksen Valmius

Lisätiedot

Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset. Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0

Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset. Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 Lämpöässän Vm:n avulla lämmität, jäähdytät ja tuotat lämmintä käyttövettä helposti, edullisesti ja ekologisesti ympäri vuoden. Lämpöässä

Lisätiedot

Joustava lämmitysjärjestelmä ilman rajoituksia

Joustava lämmitysjärjestelmä ilman rajoituksia Joustava lämmitysjärjestelmä ilman rajoituksia CTC ainoa laatuaan. Energyflex hybridijärjestelmä. CTC on aina vaalinut perinnettä tehdä helposti muunneltavia ratkaisuja. Energyflex tulee aina kaupan päälle

Lisätiedot

Lämpöässä Esi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu

Lämpöässä Esi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu Lämpöässä Esi Mahdollisuuksien maaenergiaratkaisu Esi 6.0 Esi 9.0 Esi 11.0 Esi 14.0 Esi 17.0 Lämpöässä Esi markkinoiden joustavin maalämpöpumppu Siirryimme öljylämmityksestä edulliseen maalämpöön. Lämpöässä

Lisätiedot

VIESMANN. VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw. Tietolehti. VITOCAL 242-G Tyyppi BWT-M 241.A06

VIESMANN. VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw. Tietolehti. VITOCAL 242-G Tyyppi BWT-M 241.A06 VIESMANN VITOCAL Jäätymätön liuos/vesi-lämpöpumput Yhdistelmälaitteet 5,9-10,0 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo Yhdistelmälämpöpumput, joissa on liuos/vesi-lämpöpumppu, varaaja-vedenlämmitin,

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520P+ HUOM! Poltin myydään erikseen. VALINNAN VAPAUS Ariterm 520P+ kaksoiskattila on tehty lämmittäjille, jotka haluavat nauttia valinnan vapaudesta. Valitse puu,

Lisätiedot

VIESMANN. VITOCAL 300-G/350-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,9-34,0 kw Vesi/vesi-lämpöpumppu 7,9-46,0 kw Yksi- tai kaksitehoinen. Tietolehti VITOCAL 350-G

VIESMANN. VITOCAL 300-G/350-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,9-34,0 kw Vesi/vesi-lämpöpumppu 7,9-46,0 kw Yksi- tai kaksitehoinen. Tietolehti VITOCAL 350-G VIESMANN VITOCAL 300-G/350-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,9-34,0 kw Vesi/vesi-lämpöpumppu 7,9-46,0 kw Yksi- tai kaksitehoinen Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo Sähkökäyttöiset lämpöpumput

Lisätiedot

KOULUTUS, LAAJA, Vaihtoehtoisia tekniikoita

KOULUTUS, LAAJA, Vaihtoehtoisia tekniikoita KOULUTUS, LAAJA, Vaihtoehtoisia tekniikoita 1/2016 Vaihtoventtiilitekniikka Vaihtoehtoisia maalämpötekniikoita Lämpöpumppu vuorottelee lämmitystä lämmönjakoverkon ja käyttöveden välillä. Käyttövesi on

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Ari Aula Chiller Oy Lämpöpumpun rakenne ja toimintaperiaate Komponentit Hyötysuhde Kytkentöjä Lämpöpumppujärjestelmän suunnittelu Integroidut lämpöpumppujärjestelmät

Lisätiedot

Maalämpöpumput suurissa kiinteistöissä mitoitus, soveltuvuus, toiminta Finlandia-talo 14.12.2011. Sami Seuna Motiva Oy

Maalämpöpumput suurissa kiinteistöissä mitoitus, soveltuvuus, toiminta Finlandia-talo 14.12.2011. Sami Seuna Motiva Oy Maalämpöpumput suurissa kiinteistöissä mitoitus, soveltuvuus, toiminta Finlandia-talo 14.12.2011 Sami Seuna Motiva Oy Lämpöpumpun toimintaperiaate Höyry puristetaan kompressorilla korkeampaan paineeseen

Lisätiedot

Edullinen malli, lattialle tai seinälle Sekoitus, varo- ja sulkuventtiili, tyhjennysyhde varaajan alaosassa.

Edullinen malli, lattialle tai seinälle Sekoitus, varo- ja sulkuventtiili, tyhjennysyhde varaajan alaosassa. OSO varaajamallisto 2012 kevät OSO varaajat ovat ruostumattomasta teräksestä Säiliöt 120 kk takuulla, muut osat 24kk Paineluokka 10 bar OSO RB/RBS Edullinen malli, joka on suunniteltu esim alakaapistoon.

Lisätiedot

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu LÄMMIN TALO Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu Säästä rahaa uudella Ecodan Next Generation lämpöpumpulla Nyt Mitsubishi Electricin oman tuotekehityksen ansiosta Ecodan Next Generation

Lisätiedot

VOIKO TÄMÄN EDULLISEMMIN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ?

VOIKO TÄMÄN EDULLISEMMIN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? VOIKO TÄMÄN EDULLISEMMIN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? Energiatehokkuuden pikkujättiläiset Lämpöässä Vsi Vsi 6 Vsi 8 Vsi 10 Vsi 12 Vsi 14 Maalämpöjärjestelmä hyödyntää luonnon omaa ilmaista energiaa. Lämpöä kerätään

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu LÄMMIN TALO Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu Tämän takia Ecodan Next Generation lämpöpumppu on ilman muuta oikea lämmitysvalinta taloosi: Omaa tuotekehitystä oleva lämmitysvaraaja

Lisätiedot

EFFINOX CONDENS 5000

EFFINOX CONDENS 5000 5000 KONDENSSIKAASUKATTILA MAAKAASULLE TALON LÄMMITYKSEEN JA KÄYTTÖVEDELLE Vaadi kondenssitekniikka kattilaltasi! USEITA VAIHTOEHTOJA MALLISTOSSA TALOUDELLISUUS SUUNNITELTU HUIPPUUNSA VARMAA LÄMPÖÄ JA

Lisätiedot

WARM WATER RENEWABLE ENERGIES SPACE HEATING. Vanha lämpöpumpputesti 2006 Råd & Rön testi vuonna 2006

WARM WATER RENEWABLE ENERGIES SPACE HEATING. Vanha lämpöpumpputesti 2006 Råd & Rön testi vuonna 2006 WARM WATER RENEWABLE ENERGIES SPACE HEATING Vanha lämpöpumpputesti 2006 Råd & Rön testi vuonna 2006 Vanha lämpöpumpputesti - Råd & Rön 2006 Olemme huomanneet että neljä vuotta vanha ruotsalaisen kuluttajaviraston

Lisätiedot

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpöp Kylmilläkin alueilla talvella maaperän lämpö on melko tasaisesti noin 10 º C yli 15 metrin syvyydellä. Tämä lämpö on

Lisätiedot

LISÄMAHDOLLISUUDET Säiliöön voidaan asentaa myös:

LISÄMAHDOLLISUUDET Säiliöön voidaan asentaa myös: XOTNK 500i või 500 Xi XOTNK 505-3000i vibra.se 150 235 345 495 770 400 200 100 1710 150 LISÄMHDOLLISUUDT Säiliöön voidaan asentaa myös: X/X3 K SOL Venttiili V Käyttöveden lämmönvaihdin o 22mm P=10/15 m

Lisätiedot

Maalämmön täystehoiset pikkujättiläiset. Vs 6.0 Vs 8.0 Vs 10.0 Vs 12.0

Maalämmön täystehoiset pikkujättiläiset. Vs 6.0 Vs 8.0 Vs 10.0 Vs 12.0 Maalämmön täystehoiset pikkujättiläiset Vs 6.0 Vs 8.0 Vs 10.0 Vs 12.0 Maalämpöjärjestelmä hyödyntää luonnon omaa ilmaista energiaa. Lämpöä kerätään talteen maahan, lämpökaivoon tai vesistöön asennettavalla

Lisätiedot

100% MAALÄMPÖ SUOMESTA ERILLISVARAAJAT LÄMPÖÄSSÄ MAALÄMPÖPUMPUILLE

100% MAALÄMPÖ SUOMESTA ERILLISVARAAJAT LÄMPÖÄSSÄ MAALÄMPÖPUMPUILLE 100% MAALÄMPÖ SUOMESTA ERILLISVARAAJAT LÄMPÖÄSSÄ MAALÄMPÖPUMPUILLE LÄMPÖÄSSÄ 3/2016 100% MAALÄMPÖ SUOMESTA LÄMPÖÄSSÄ ERILLISVARAAJAT Lämpöässä-tulistusvaraajat Lämpöässä-erillisvaraajat ovat lämminvesivaraajia,

Lisätiedot

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Uusi tuotesarja kiinteistöluokkaan Lämpöässä Maaenergiakeskus on tehtaalla

Lisätiedot

Aurinkolämpö Kerros- ja rivitaloihin 15.2.2012. Anssi Laine Tuotepäällikkö Riihimäen Metallikaluste Oy

Aurinkolämpö Kerros- ja rivitaloihin 15.2.2012. Anssi Laine Tuotepäällikkö Riihimäen Metallikaluste Oy Aurinkolämpö Kerros- ja rivitaloihin 15.2.2012 Anssi Laine Tuotepäällikkö Riihimäen Metallikaluste Oy Riihimäen Metallikaluste Oy Perustettu 1988 Suomalainen omistus 35 Henkilöä Liikevaihto 5,7M v.2011/10kk

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520 KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520 ARITERM 520P+ HUOM! Poltin myydään erikseen. VALINNAN VAPAUS Ariterm 520P+ kaksoiskattila on tehty lämmittäjille, jotka haluavat nauttia valinnan vapaudesta. Valitse

Lisätiedot

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax öljylämmitys Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax 17 -sarjan öljykattilat Tehokas lämmitys Runsas lämpimän

Lisätiedot

100% maalämpö. Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset. suomesta. Vm 6.0 Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0

100% maalämpö. Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset. suomesta. Vm 6.0 Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 100% maalämpö suomesta Lämpöässä Vm kaikki mitä tarvitset Vm 6.0 Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 Lämpöässän Vm:n avulla lämmität, jäähdytät ja tuotat lämmintä käyttövettä helposti, edullisesti ja ekologisesti

Lisätiedot

ALFÉA HYBRID DUO OIL

ALFÉA HYBRID DUO OIL ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFÉA HYBRID DUO OIL ILMAVESILÄMPÖPUMPPU SISÄÄNRAKENNETULLA ÖLJYPOLTTIMELLA Invertteriohjaus Split, kylmäaine R410A vesi ei kierrä ulkona Tehokas lämpöpumppuratkaisu vanhan öljykattilan

Lisätiedot

100% MAALÄMPÖ SUOMESTA ERILLISVARAAJAT LÄMPÖÄSSÄ MAALÄMPÖPUMPUILLE

100% MAALÄMPÖ SUOMESTA ERILLISVARAAJAT LÄMPÖÄSSÄ MAALÄMPÖPUMPUILLE ERILLISVARAAJAT LÄMPÖÄSSÄ MAALÄMPÖPUMPUILLE LÄMPÖÄSSÄ /207 Lämpöässä erillisvaraajat Lämpöässä-tulistusvaraajat Lämpöässä-erillisvaraajat ovat lämminvesivaraajia, jotka on suunniteltu Lämpöässä-maalämpöjärjestelmien

Lisätiedot

EDULLISEMMIN VOIKO TÄMÄN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? LÄMPÖÄSSÄ-OHJEHINNASTO % MAALÄMPÖ SUOMESTA. Vsi Esi Maaenergiakeskus kw

EDULLISEMMIN VOIKO TÄMÄN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? LÄMPÖÄSSÄ-OHJEHINNASTO % MAALÄMPÖ SUOMESTA. Vsi Esi Maaenergiakeskus kw VOIKO TÄMÄN EDULLISEMMIN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? 100% MAALÄMPÖ SUOMESTA LÄMPÖÄSSÄ-OHJEHINNASTO 2016 Vmi 6-17 Vsi 6-14 T 60-120 Esi 6-17 Emi/EmiP 22-43 Maaenergiakeskus 40-200 kw Lämpöässä Vsi lämmitysteho 6-14

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 200-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,8-17,2 kw

VIESMANN VITOCAL 200-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,8-17,2 kw VIESMANN VITOCAL 200-G Liuos/vesi-lämpöpumppu 5,8-17,2 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 200-G Tyyppi BWC 201.A06 - A17 Yksitehoinen liuos/vesilämpöpumppu, 400 V~. Kompressorilla

Lisätiedot

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Aurinko Maalämpö Kaasu Lämpöpumput Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Kaasulämmityksessä voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa käyttämällä biokaasua tai yhdistämällä lämmitysjärjestelmään

Lisätiedot

Bosch-järjestelmän valintaopas uudisrakentajille ja saneeraajille. Maalämpöpumppu

Bosch-järjestelmän valintaopas uudisrakentajille ja saneeraajille. Maalämpöpumppu Bosch-järjestelmän valintaopas uudisrakentajille ja saneeraajille Maalämpöpumppu Sisällysluettelo Sisällysluettelo...1 Askel 1. Kannattaako vanha järjestelmä jättää rinnalle?...2 Askel 2. Järjestelmän

Lisätiedot

3/18/2012. Ennen aloitusta... Tervetuloa! Maalämpö. 15.3.2012 Arto Koivisto Viessmann Oy. Tervetuloa!

3/18/2012. Ennen aloitusta... Tervetuloa! Maalämpö. 15.3.2012 Arto Koivisto Viessmann Oy. Tervetuloa! Tervetuloa! Maalämpö 15.3.2012 Arto Koivisto Viessmann Oy Mustertext Titel Vorlage 1 01/2006 Viessmann Werke Ennen aloitusta... Tervetuloa! Osallistujien esittely. (Get to together) Mitä omia kokemuksia

Lisätiedot

Maalämpöä jokaiseen kotiin ja kiinteistöön

Maalämpöä jokaiseen kotiin ja kiinteistöön www.jäspi.fi Maalämpöpumput Maalämpöä jokaiseen kotiin ja kiinteistöön Jämä Star 6-60 kw Jämä Star RST 5-12 kw Jämä Star Inverter 6/16 kw Jämä Star RST Inverter 6/16 kw Kaukora Oy - suomalaisen omakoti-

Lisätiedot

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu LÄMMIN TALO Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu Säästä rahaa uudella Ecodan Next Generation lämpöpumpulla Nyt Mitsubishi Electricin oman tuotekehityksen ansiosta Ecodan Next Generation

Lisätiedot

maalämmöissä Entistäkin taloudellisemmat pikkujättiläiset on eroja Vsi 6 Vsi 8 Vsi 10 Vsi 12 Vsi 14

maalämmöissä Entistäkin taloudellisemmat pikkujättiläiset on eroja Vsi 6 Vsi 8 Vsi 10 Vsi 12 Vsi 14 maalämmöissä on eroja Entistäkin taloudellisemmat pikkujättiläiset Vsi 6 Vsi 8 Vsi 10 Vsi 12 Vsi 14 Maalämpöjärjestelmä hyödyntää luonnon omaa ilmaista energiaa. Lämpöä kerätään talteen maahan, lämpökaivoon

Lisätiedot

VOIKO TÄMÄN EDULLISEMMIN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? Energiatehokkuuden parasta A +++ luokkaa. Lämpöässä Vmi. Vmi 6 Vmi 9 Vmi 11 Vmi 14 Vmi 17

VOIKO TÄMÄN EDULLISEMMIN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? Energiatehokkuuden parasta A +++ luokkaa. Lämpöässä Vmi. Vmi 6 Vmi 9 Vmi 11 Vmi 14 Vmi 17 VOIKO TÄMÄN EDULLISEMMIN ENÄÄ LÄMMITTÄÄ? Energiatehokkuuden parasta A +++ luokkaa Lämpöässä Vmi Vmi 6 Vmi 9 Vmi 11 Vmi 14 Vmi 17 Lämpöässän Vmi:n avulla lämmität, jäähdytät ja tuotat lämmintä käyttövettä

Lisätiedot

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi! Talo metmiäs

Lisätiedot

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpö on lähilämpöä Uusiin ja vanhoihin omakotitaloihin Kauko 20/60 kaukolämmön alajakokeskus Kaukolämpö on lähilämpöä Kaukolämpö on lämmitystä helpoimmillaan Lämmitysjärjestelmän toiminta on täysin automaattista ja huoltovapaata.

Lisätiedot

IVT Optima. Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu

IVT Optima. Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu IVT Optima Se tehokas ulkoilmalämpöpumppu Kokonaan uusi teholuokka ilma/vesi-lämpöpumpuille IVT Optima ilma/vesi-lämpöpumppu on erittäin hyvä vaihtoehto. Se käyttää taloasi ympäröivään ilmaan varastoitunutta

Lisätiedot

Jodat Ympäristöenergia Oy

Jodat Ympäristöenergia Oy Jodat Ympäristöenergia Oy 1 o Perustiedot aurinkoenergiasta ja järjestelmän toiminta o Pääkomponentit ja rakenne o Erikoisvaatimukset aurinkolämpöjärjestelmään o Varaajan rakenteet o Erilaiset hybridijärjestelmät

Lisätiedot

MAALÄMPÖPUMPUT KIINTEISTÖKOHTEISIIN

MAALÄMPÖPUMPUT KIINTEISTÖKOHTEISIIN a l p h a-innot e c MAALÄMPÖPUMPUT KIINTEISTÖKOHTEISIIN Maalämpöpumput kaikkiin kohteisiin! Maalämpöpumput ovat yleistyneet viime vuosina varsin nopeasti myös suurempien kiinteistöjen lämmönlähteenä. Suuritehoisia

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Huolella suunniteltu Suunnittelun tavoitteet: Korkea COP (hyötysuhde) Hiljainen käyntiääni Tyylikäs ulkonäkö Selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä Enemmän lämmintä

Lisätiedot

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry.

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry. . Petri Koivula toiminnanjohtaja DI 1 Palkittua työtä Suomen hyväksi Ministeri Mauri Pekkarinen luovutti SULPUlle Vuoden 2009 energia teko- palkinnon SULPUlle. Palkinnon vastaanottivat SULPUn hallituksen

Lisätiedot

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ARITERM ÖLJYLÄMMITYS Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ÖLJYLÄMMITYS ON LUOTETTAVA JA VAIVATON LÄMMITYSTAPA! Lämmityksen hyötysuhde on vanhoissa kattiloissa yleensä nykyaikaisia

Lisätiedot

www.scanoffice.fi Teollisuusrakennus Salon Meriniityn teollisuusalueella, (Teollisuuskatu, Örninkatu 15)

www.scanoffice.fi Teollisuusrakennus Salon Meriniityn teollisuusalueella, (Teollisuuskatu, Örninkatu 15) Teollisuusrakennus Salon Meriniityn teollisuusalueella, (Teollisuuskatu, Örninkatu 15) - Rakennus on kytketty kaukolämpöverkkoon - Lämmitettävän tilan pinta-ala on n. 2000 m 2 ja tilavuus n. 10 000 m 3

Lisätiedot

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry.

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry. . Petri Koivula toiminnanjohtaja DI 1 Energia Asteikot ja energia -Miten pakkasesta saa energiaa? Celsius-asteikko on valittu ihmisen mittapuun mukaan, ei lämpöenergian. Atomien liike pysähtyy vasta absoluuttisen

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Ilma/vesi-lämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 200-S Tyyppi AWB 201.B/ AWB 201.C Split-rakenteinen sähkökäyttöinen lämpöpumppu,

Lisätiedot

LÄMPÖPUMPUN ANTOTEHO JA COP Täytä tiedot vihreisiin ruutuihin Mittauspäivä ja aika LASKE VIRTAAMA, JOS TIEDÄT TEHON JA LÄMPÖTILAERON

LÄMPÖPUMPUN ANTOTEHO JA COP Täytä tiedot vihreisiin ruutuihin Mittauspäivä ja aika LASKE VIRTAAMA, JOS TIEDÄT TEHON JA LÄMPÖTILAERON LÄMPÖPUMPUN ANTOTEHO JA COP Täytä tiedot vihreisiin ruutuihin Täytä tiedot Mittauspäivä ja aika Lähdön lämpötila Paluun lämpötila 32,6 C 27,3 C Meno paluu erotus Virtaama (Litraa/sek) 0,32 l/s - Litraa

Lisätiedot

IVT Air Suunniteltu Pohjolan vaativiin oloihin muuntamaan jääkylmän ulkoilman miellyttäväksi lämmöksi

IVT Air Suunniteltu Pohjolan vaativiin oloihin muuntamaan jääkylmän ulkoilman miellyttäväksi lämmöksi IVT Air Suunniteltu Pohjolan vaativiin oloihin muuntamaan jääkylmän ulkoilman miellyttäväksi lämmöksi Kokonaan uusi teholuokka ilma/vesi-lämpöpumpuille IVT Air ilma/vesi-lämpöpumppu on erittäin hyvä vaihtoehto.

Lisätiedot

Energia. Energiatehokkuus. Megawatti vai Negawatti: Amory Lovins Rocky Mountain- instituutti, ympäristöystävällisyyden asiantuntija

Energia. Energiatehokkuus. Megawatti vai Negawatti: Amory Lovins Rocky Mountain- instituutti, ympäristöystävällisyyden asiantuntija Energia Energiatehokkuus Megawatti vai Negawatti: Amory Lovins Rocky Mountain- instituutti, ympäristöystävällisyyden asiantuntija Sähkön säästäminen keskimäärin kahdeksan kertaa edullisempaa kuin sen tuottaminen

Lisätiedot

Ainutlaatuiset lämpöpumppumme.

Ainutlaatuiset lämpöpumppumme. UUTUUS! A L P H A-INNOT E C Ainutlaatuiset lämpöpumppumme. Yksi tuote monia etuja Yksinkertaista ja kätevää. Yksi laite kaikkeen Lämmitys ja lämmin käyttövesi samassa yksikössä. Lämpöpumppu tarjoaa mukavaa

Lisätiedot

HAATO HUKV PUSKURIVARAAJA

HAATO HUKV PUSKURIVARAAJA VARAAJASÄILIÖ / TYÖSÄILIÖ LÄMPÖPUMPPUJÄRJESTELMÄÄN Vesitilavuuden lisääminen Virtauksen nostaminen Yhteet sähkövastuksille Pyöreät mallit: 300, 500, 750 ja 1000 litraa Ovaalit mallit: 1400 ja 2000 litraa

Lisätiedot

ALFÉA HYBRID DUO GAS

ALFÉA HYBRID DUO GAS ILMAVESILÄMPÖPUMPPU DUO GAS ILMAVESILÄMPÖPUMPPU INTEGROIDULLA 4 kw KAASUKONDENSSIKATTILALLA 3 mallia: 11, 14 ja 16 kw (kolmivaiheisia) Korvaa vanhan kaasukattilan Käyttövesisäiliö10L integroituna COP jopa

Lisätiedot

Energia-ja Huoltotalo Järvi

Energia-ja Huoltotalo Järvi 23.4.2013 Ari Järvi Energia-ja Huoltotalo Järvi Perustettu 1964 Tällä hetkellä työllistää 15 henkilöä Valurin liikekeskuksessa toimipaikka Kokonaisvaltaista palvelua tuotemyynnistä asennukseen ja siitä

Lisätiedot

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi! Talo Sypi 63700

Lisätiedot

LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT

LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT HETI KÄYTTÖVALMIIT LÄMMINILMAKEHITTIMET JA LÄMPÖKONTIT Mepun tehokkaat, öljyllä tai kaasulla toimivat lämminilmakehittimet varmistavat lämmönsaannin joka tilanteessa

Lisätiedot

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi! Talo JarnaK

Lisätiedot

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi! Talo Nakuman

Lisätiedot

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella Uusi innovaatio Suomesta Kierrätä kaikki energiat talteen hybridivaihtimella Säästövinkki Älä laske energiaa viemäriin. Asumisen ja kiinteistöjen ilmastopäästöt ovat valtavat! LÄMPÖTASE ASUINKERROSTALOSSA

Lisätiedot

Bosch Compress 5000 LW/M Maalämpöpumppu

Bosch Compress 5000 LW/M Maalämpöpumppu Bosch Compress 5000 LW/M Maalämpöpumppu Bosch Compress 5000 LW/M Maksimaaliset säästöt uusinta tekniikkaa käyttävillä maalämpöpumpuilla. Bosch Compress 5000 LW/M uutuustuote on tulos jatkuvasta tutkimustyöstämme,

Lisätiedot

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi! Lamellihirsitalo

Lisätiedot

AKVATERM VARAAJAN VALINTAOPAS

AKVATERM VARAAJAN VALINTAOPAS AKVATERM VARAAJAN VALINTAOPAS SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ...3 2 TOIMINTAPERIAATE...4 3 MITOITUS...5 4 TUOTEMALLISTO...7 5 TILAN VAATIMUKSET...9 6 TEKNISET PIIRROKSET...10 1 YLEISTÄ Varaajan valintaopas

Lisätiedot

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50%

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50% POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO ELINKAARIMALLILLA JOPA 50% SÄÄSTÖ LÄMMITYSKULUISSA PALVELUKONSEPTI MARKKINOIDEN EDELLÄKÄVIJÄLTÄ PARAS PALVELUKOKONAISUUS, 2 P A L V E L U K O N S E P T I JOKA PARANTAA ASUMISVIIHTYVYYTTÄ

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi! Talo Sponsori

Lisätiedot

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila

Lämmitystehontarve / Ulkolämpötila MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi! Talo wero Ei

Lisätiedot