Sivu 89 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 177/2014 PARKANON SEURAKUNTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivu 89 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 200 90 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 201 91 RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 177/2014 PARKANON SEURAKUNTA"

Transkriptio

1 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 89 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 177/2014 PARKANON SEURAKUNTA RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 190/2014 LUOMAN OY RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 197/2014 SEPPÄLÄ JARI JA MÄKIPÄÄ JAAKKO 94 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS N:O 4/2014 JA RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 198/2014 MANTILA PETRI JA HANNA-LEENA 95 RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 202/2014 FENNOSTEEL OY 96 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ELOKUUN TALOUSKATSAUS 97 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN SISÄINEN TARKASTUS RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA ( 9.) HAUKKALAN KAUPUNGINOSA 99 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA KOLMOSKESKUKSEN ALUEELLA ( PAHKALA 5. JA KALLIO 4.) YMPÄRISTÖN SIISTIMISKATSELMUS RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN MAKSUT JA MAKSUPERUSTEET- RAKENNUSVALVONTATAKSA MAA-AINESTAKSA YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TAKSA KIHNIÖN KUNNAN JA PARKANON KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TEHTÄVISTÄ ILMOITUS ALLE 10 HA TURVETUOTANTOALUEESTA RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO 224

2 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ MAAKAAPELIN VESISTÖALITUKSESTA 107 ISÄNNÖINTISOPIMUS RARKANON RANTAKOTO RY/PARKANON KAUPUNKI RAKENNUSTARKASTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET ILMOITUSASIAT 233

3 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta AIKA klo 17:00-18:26 PAIKKA KAUPUNGINTALO, III-KERROS, KOKOUSHUONE 7 Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Leppänen Juhani puheenjohtaja Grönfors Arja jäsen Kaitaranta Kauko jäsen Kelkkasalo Mika jäsen Kinnunen Kielo varapuheenjohtaja Siro Mika jäsen Talonen Juha jäsen Talonen-Levula Anne jäsen Viitasalo Taisto jäsen MUU Runsas Pertti KH:n edustaja Jalava Soili pöytäkirjanpitäjä Pihlaja Vesa esittelijä Bister Taina ympäristötarkastaja POISSA Martikainen Niina jäsen Karinsalo-Manninen Raisa asuntosihteeri ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Juhani Leppänen Soili Jalava KÄSITELLYT ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TAR KAS- TUS Rakennusvalvontatoimistossa PÖYTÄKIRJA YLEI- SESTI NÄHTÄVÄNÄ Mika Siro Rakennusvalvontatoimistossa Juha Talonen Soili Jalava

4 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN RAKYMP 89 Todetaan kokouksessa läsnä olevat, sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA RAKYMP 90 Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat: Martikainen Niina ja Siro Mika. Pöytäkirjan tarkastajiksi hyväksyttiin Mika Siro ja Juha Talonen.

6 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 177/2014 PARKANON SEURAKUNTA RAKYMP 91 Parkanon seurakunta hakee rakennuslupaa Parkanonkylän tilalle Leirikeskus RN:o 20:22, osoitteessa Poikkeusjärventie 221, PARKANO. Tarkoituksena on rakentaa uusi leirikeskuksen päärakennus 222m2, palaneen rakennuksen tilalle (seuraava sivu). Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja. Rakennuslupa hyväksyttiin rakennuslupaehtojen mukaisesti.

7 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 190/2014 LUOMAN OY RAKYMP 92 Luoman Oy hakee rakennuslupaa Linnankylän tilalle Saha RN:o 1:124, osoitteessa Vaasantie 1566, PARKANO. Tarkoituksena on rakentaa lämpökeskus 109m2, siirrettävä lämpökontti (seuraava sivu). Parkanon kaupunginhallitus on myöntänyt rakentamiselle poikkeamisluvan Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. Rakennuslupa hyväksyttiin ehdollisena rakennuslupaehtojen mukaisesti.

8 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 197/2014 SEPPÄLÄ JARI JA MÄKIPÄÄ JAAKKO RAKYMP 93 Seppälä Jari ja Mäkipää Jaakko hakevat rakennuslupaa Pahkalan kaupunginosaan korttelin 5074 tontille 1, osoitteessa Tehtaantie 4, PARKANO. Tarkoituksena on muuttaa entisen toimintakeskuksen tilat hoivakoti käyttöön. Rakennuksen käyttötarkoituksen muutos, huoneistojärjestelyt ja sprinklaus (seuraava sivu). Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja. Rakennuslupa hyväksyttiin rakennuslupaehtojen mukaisesti.

9 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS N:O 4/2014 JA RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 198/2014 MANTILA PETRI JA HANNA-LEENA 1289/ /2014 RAKYMP 94 Mantila Petri ja Hanna-Leena hakevat suunnittelutarveratkaisua ja rakennuslupaa Parkanonkylän tilalle Hevoshaka RN:o 1:127, osoitteessa Viljakankatu 55-17, PARKANO. Tarkoituksena on laajentaa asuinrakennusta 73m2, ottamalla ullakkotila asuinkäyttöön (seuraava sivu). Olemassa oleva asuinrakennus sijaitsee Keskusta-alueen oikeusvaikutteisen yleiskaavan asemakaavoittamattomalla AL-alueella ja vaatii siten suunnittelutarveratkaisun. Valmistelija: Vesa Pihlaja Suunnittelutarveratkaisu ja rakennuslupa hyväksyttiin rakennuslupaehtojen mukaisesti.

10 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 202/2014 FENNOSTEEL OY RAKYMP 95 FennoSteel Oy hakee rakennuslupaa Pahkalan kaupunginosaan kortteliin 5090 tontille 3, osoitteessa Fennokatu 1, PARKANO. Tarkoituksena on rakentaa kylmä varastohalli (pressuhalli) 1327 m2 (seuraava sivu). Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja. Rakennuslupa hyväksyttiin rakennuslupaehtojen mukaisesti.

11 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ELOKUUN TALOUSKATSAUS 975/ /2013 RAKYMP 96 Talousarvion 2014 toteutumisen toisen kolmanneksen talouskatsauksessa esitetään lyhyt yhteenveto talousarviokirjassa 2014 esitettyjen tavoitteiden toteutumisen ja määrärahojen riittävyyden arviointeihin. Huomiota on kiinnitettävä määrärahojen riittävyyteen ja tuoda esiin jo sovitut säästökohteet ja niiden vaikutus toimintaan. Selvitykset toiminnasta ja toteutumisesta tuli ilmoittaa talouspäällikölle mennessä. Rakennus- ja ympäristölautakunnan talousarvion toteutuma väliseltä ajalta on tulot 58,8 %, menot 60,6 % ja netto 61,0 %. Oheisaineistona: Rakennus- ja ympäristölautakunnan toiminnasta laadittu selvitys elokuun talouskatsaukseen ja tavoitteiden toteutumistaulukko Rakennuslupa- ja maa-ainestilasto Talousarvion toteutumisvertailu Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee laaditun talousarvion elokuun talouskatsauksen tietoonsa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

12 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN SISÄINEN TARKASTUS / /2013 RAKYMP 97 Kaupunginhallituksen hyväksymissä taloudenhoidon toimintaohjeissa määrätään sisäisestä valvonnasta, tarkkailusta ja tarkastuksesta. Rakennus-ja ympäristölautakunta on valinnut lautakunnan alaisen tulosyksikön sisäisiksi tarkastajiksi kaudelle Anne Talonen-Levulan ja Niina Martikaisen. Rakennus- ja ympäristölautakunnan sisäinen tarkastus suoritettiin Läsnä olivat Anne Talonen-Levula, Niina Martikainen ja rakennusvalvontatoimiston toimistosihteeri Soili Jalava. Tarkastuksessa laskettiin käteiskassa ja sen todettiin täsmäävän pohjakassan ja tilittämättömien kuittien kanssa. Maa-aineslupien vakuudet tarkastettiin ja ne vastasivat lupapäätöspöytäkirjoissa vaadittuja vakuuksia. Vakuuksien arvo oli ,00. Tarkastuspöytäkirja sisäisestä tarkastuksesta on toimitettu tilintarkastajan kautta tarkastuslautakunnalle. Oheisaineistona: Tarkastuspöytäkirja Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja. Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee tietoonsa sisäisen tarkastuksen tarkastuskertomuksen. Hyväksyttiin yksimielisesti.

13 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA ( 9.) HAUKKALAN KAUPUNGINOSA 1102/ /2014 RAKYMP Kaavoituslautakunta pyytää rakennus- ja ympäristölautakunnan lausuntoa asemakaavaluonnoksesta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta koskien uutta asemakaava-aluetta ja kaupunginosaa Haukkala ( 9.) Asemakaavoituksen kohteena oleva alue rajoittuu Parkanonjärveen. Alue on Parkanon kaupungin Heittolan kylää. Kaava-alueeseen kuuluvat seuraavat tilat: Artolanranta RN:o 3:62, pinta-ala 5,120 ha, Honkakallio RN:o 3:63, pinta-ala 2,530 ha. Artolanranta-tilan omistaa Parkanon kaupunki. Parkanon kaupunki on myynyt ko. tilasta kaksi yhden hehtaarin suuruista määrä-alaa, toisen Joni Haavistolle ja Johanna Pyylöniemelle, toisen Ari Haavistolle, nämä tontin on vielä lohkomatta, joten määrä-alojen pinta-ala sisältyy Artolanrantatilan pinta-alaan. Honkallio tilan omistavat Mari ja Sauli Kallio. Alueella on voimassa oleva oikeusvaikutteinen osayleiskaava, jossa alue on merkitty A-SELV alueeksi ( alue on tarkoitus asemakaavoittaa osayleiskaavan tavoitevuoden jälkeen). Kaavahankkeen tavoitteena on saada alueelle pinta-alaltaan suuria asuinpientalotontteja. Alueen länsireunassa kulkee Alaskylän alueen vesija viemärijohto ja alueelle johtaa yksityistie, jota pitkin kulku tulee kaikille alueen tonteille. Asemakaavaluonnoksessa alueelle muodostetaan 7 AO-tonttia joissa rakennusoikeus as + t (erillispientalon ja talousrakennuksen) sallittu kerrosala on yhteensä 350 m2 / tontti. Yhdelle tontille on lisäksi sallittu erillisen saunan rakentaminen kerrosala 30m2 ja tilan Honkallio 3:63 M-alueelle saunan rakentaminen 30 m2. Kaavaan on myös merkitty yhteinen venevalkama-alue. Oheisaineistona: Asemakaavakartta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy asemakaavaluonnoksen sekä osallistumis ja arviointisuunnitelman esitetyssä muodossa. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP 98 Kaavoituslautakunta pyytää rakennus- ja ympäristölautakunnan lausuntoa

14 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta asemakaavaehdotuksesta koskien uutta asemakaava-aluetta ja kaupunginosaa Haukkala ( 9.) Asemakaavaehdotusta on muutettu luonnosvaiheen jälkeen siten, että kahden AO tontin ( ja 2) sallittu kerrosala on muutettu as + t 500/ tontti ja muiden tonttien sallittu kerrosala on 350 m2, kuten luonnosvaiheessa. Oheisaineistona: Asemakaavaehdotuskartta ja kaavamääräykset Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta esittää lausuntonaan seuraavaa: Asemakaavan mukainen sallittu rakennusoikeuden määrä tulisi olla tasapuolisuuden vuoksi 350m2 kaikilla AO-tonteilla. Korttelin 9001 tonteille 1 ja 2 esitetty 500 m2 rakennusoikeus sallisi sen että erillispientalojen korttelialueelle tulisi ns. teollisuushalliin verrattavaa talousrakennustilaa. Korttelin 9001 tonteille 1 ja 2 on rakenteilla asuinrakennukset 186m2 ja 187m2, joten talousrakennuksen kooksi jäisi yli 300 m2. Rakennusalueen rajaus tontilla 1 on sellainen että isoa talousrakennusta ei saa sijoitettua järkevästi ko. tontille. AO- tonteille sallittu talousrakennuksen koko tulee määrittää kaavaehdoissa siten, että yksittäisen talousrakennuksen koko saisi olla enintään 100m2 ja talousrakennuksen harjakorkeus ei saa ylittää 6 metriä. Hyväksyttiin yksimielisesti.

15 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA KOLMOSKESKUKSEN ALUEELLA ( PAHKALA 5. JA KALLIO 4.) 1147/ /2014 RAKYMP 99 Kaavoituslautakunta pyytää Rakennus- ja ympäristölautakunnan lausuntoa asemakaavan muutosluonnoksesta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta koskien Pahkalan kaupunginosan kortteleita 5005,5060,5061,5062,5082 ja 5102 sekä osaa kortteleista 5063 ja 5080 niihin liittyvien lähivirkistys-, suojaviher-, katu- ja liikenne alueineen ja Kallion kaupunginosan puisto-, katu - ja suojaviheralueita. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on; Korttelissa 5005 kasvattaa tehokkuutta (e=0,40 ) e=0,50:een. Korttelissa 5060 kasvattaa rakennusoikeutta ( k1040 k-m2) 4440 k-m2:iin Korttelissa 5062 ja 5063 kasvattaa kortteleiden pinta-alaa vastaamaan nykyistä käytäntöä. Korttelissa 5080 kasvattaa tontin 2 pinta-alaa nykyisestä (11402 m2) n m2:iin ja rakennusoikeutta nykyisestä (1999 k-m2, josta pt 1700) 3900k-m2:iin, josta pt 1999 sekä tarkistaa tontin 2 rakennusalojen rajaus. Kasvattaa tontin 3 rakennusoikeutta nykyisestä ( u300 k-m2) 3000 k-m:iin ja muuttaa rakennusalan raja ulottumaan tonttien väliseen rajaan. Korttelissa 5082 kasvattaa rakennusoikeutta nykyisestä (1999 k-m2, josta pt 1700) 2900 k-m2:iin, josta pt Korttelissa 5102 muuttaa liikerakennusten korttelialue asuinkerrostalojen korttelialueeksi ja tarkistaa rakennusalojen rajausta uuteen käyttötarkoitukseen sopivaksi. Kasvattaa tontin 1 rakennusoikeutta nykyisestä (3000 k-m2) 5010 k-m2:iin ja tontin 2 rakennusoikeutta nykyisestä (1500 k-m2) ly 200 (400) k-m2:iin Lisätä korttelin 5102 pohjoispuolella sijaitsevalle ranta-alueella (VL) kevyenliikenteen kulkuyhteys. Laajentaa Kallion kaupunginosan yleisen tien aluetta ( LT) valtatien itäpuolella puistoalueella (VP) uuden liittymärampin ja sen meluvallien rakentamisen mahdollistamiseksi. Kallion kaupunginosan muutoksessa muodostuu LT -alueen lisäksi lähivirkistys- (VL), suojaviher- (EV) ja katualuetta. Oheisaineistona: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnoskartta. Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja. Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asemakaavaluonnoksen esitetyssä muodossa, siten että korttelin 5082 tontin 1 rakennusalan raja tulee korjata poikkeamisluvalla myönnetyn rakennuksen laajennusluvan mukaiseksi. Merkitään, että Anne Talonen-Levula esteellisenä (yhteisöjäävi) poistui

16 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Hyväksyttiin yksimielisesti.

17 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta YMPÄRISTÖN SIISTIMISKATSELMUS 1188/ /2014 RAKYMP Rakennus- ja ympäristölautakunnan vuosittainen ympäristön siistimiskatselmus on jälleen ajankohtainen. Katselmus on pidetty yleensä kesäkuun alkupäivinä. Katselmuksen ajankohdasta ilmoitetaan Ylä-Satakunta lehdessä. Katselmuksessa kiinnitetään huomiota rakennusten kuntoon MRL 166 ja ympäristön siisteyteen MRL 167. Lain mukaan, jos rakennusten kunnossapitovelvollisuus laiminlyödään kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Jos rakennuksessa on ilmeistä vaaraa turvallisuudelle, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen. Ennen korjauskehotuksen antamista, rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen omistajan esittämään rakennusta koskevan kuntotutkimuksen, terveellisyyden tai turvallisuuden johdosta ilmeisen välttämättömien korjaustoimenpiteiden selvittämiseksi. Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala. Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää siistimiskatselmuksen päivämäärän ja valitsee keskuudestaan rakennustarkastajan lisäksi katselmukseen osallistuvat luottamusmiehet. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti, että ympäristön siistimiskatselmus pidetään maanantaina alkaen klo. 9:00. Siistimiskatselmukseen osallistuu rakennustarkastajan lisäksi lautakunnan puheenjohtaja Juhani Leppänen ja jäsenet Taisto Viitasalo ja Kauko Kaitaranta. RAKYMP Ympäristön siistimiskatselmus pidettiin Katselmukseen osallistui rakennustarkastajien lisäksi lautakunnan puheenjohtaja Juhani Leppänen sekä jäsenet Kauko Kaitaranta ja Taisto Viitasalo. Katselmuskierrokselle ilmoitettujen uusien kohteiden lisäksi tarkastettiin syksyllä 2013 avoimeksi jääneet kohteet: Kuivasjärvi Rölli RN:o 6:57. Romua ja jätettä. Kuivasjärvi Wilhelmiina RN:o 6:48. Rakennustavaraa yms.

18 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Niinineva Tienpää RN:o 1:19 ja Mäntykangas RN:o 1:18 ja Kangas RN:o 1:47. Jätettä ja metallitynnyreitä. Lapinneva Lapintanhu RN:o 1:49. Turpeennosto koneiden pesua piha-alueella. Pahkala Jätejakeita kiinteistöllä Sydänmaa Ranchi RN:o 5:31. Metalliromua ja kaasupulloja. Lapinneva Ylämaa RN:o 5:60 ja Rantakoivu RN:o 5:49. Kiinteistöllä metalliromua, lasia yms. Keskusta Asuinrakennus purettu, kaadettujen puiden risut tontilla. Keskusta Vanhan myymälärakennuksen purkaminen. Purkamislupa päättynyt Rakennus on edelleen purkamatta. Pentti Autonromuja, aluetta ei ole siistitty eikä aitaa rakennettu. Parkanonkylä Kumila RN:o 4:124. Kiinteistöllä edelleen romua, rakennuksen ikkunat ja ovet rikki. Kuivasjärvi Wälkkilä RN:o 63:19. Maa-ainesten ottopaikalla pohjavesi näkyvissä. Kiinteistön omistajan kanssa sovittu että kevään 2014 aikana louhoksen reunat luiskataan suunnitelman mukaiseksi ja pohja täytetään ylisyvältä osin. Parkanonkylä Lystilä RN:o 5:189. Huonokuntoinen asuinrakennus, kehotettu omistajaa purkamaan rakennus, kirje Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala. Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää esittelijän ja katselmukseen osallistuneiden lausuntojen perusteella annettavista huomautuksista ja lähetettävistä kirjeistä. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti seuraavista jatkotoimenpiteistä: Kohteet joissa vaaditut toimenpiteet suoritettu, poistetaan listalta. Kohteet jotka kesken, seuranta jatkuu ja tarkastetaan syksyllä: Pahkala Jätejakeita osin siivottu. Sydänmaa Ranchi RN:o 5:31. Metalliromua, keräysauto tulossa.

19 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Lapinneva Ylämaa RN:o 5:60 ja Rantakoivu RN:o 5:49. Kiinteistöllä metalliromua, lasia yms. Asia oikeuskanslerin käsittelyssä. Kohteet joille lähetetään uudet kirjeet: Keskusta Vanhan myymälärakennuksen purkaminen. Purkamislupa päättynyt Rakennus tulee purkaa ennen kun Väistön ryhmäkoti valmistuu. Pentti Autonromuja, aluetta ei siistitty eikä aikaa rakennettu. Läheisyydessä joki, tarkastettava ettei öljyä pääse maastoon. Kuivasjärvi Wälkkilä RN:o 63:19. Maa-ainesten ottopaikalla edelleen pohjavesi näkyvissä. Kevääksi sovittuja töitä ei ole suoritettu. Parkanonkylä Lystilä RN:o 5:189. Huonokuntoinen asuinrakennus. Kehotettu omistajaa purkamaan rakennus, mutta purkutöihin ei ole ryhdytty. Uusi kehotus. Lautakunnalle ilmoitettuja kohteita, jotka tarkastettiin katselmuksella: Kohteet jotka eivät anna aihetta huomautukseen: Parkanonkylä, Roiha II RN:o 4:5, ei anna aihetta jatkotoimenpiteisiin. Kissakivi ja , ei anna aihetta jatkotoimenpiteisiin. Kohteet joille lähetetään huomautuskirje: Keskusta , kiinteistön piha-alueen hulevesien johtaminen, siten ettei ne valu naapurikiinteistölle. Heittola Vierulainen RN:o 4:54, autonromuja metsässä Kissakivi Purettava puuvaja ja luvaton autotalli, jotka rakennettu naapurin maalle. Parkanonkylä Mansukoski RN:o 2:57. Romua, öljytynnyreitä yms. lähistöllä joki, joten varmistettava ettei öljyä pääse maastoon. Vatunen ja Roskaa ja jätettä kiinteistöllä. Heittola, Jurmo RN:o 2:47. Huonokuntoinen asuinrakennus, purettava. Parkanonkylä Kairomikko RN:o 4:384. Rivitaloon rakennettu luvaton katettu terassi. Lähimetsässä romuja. Parkanonkylä Tontti RN:o 1:96. Romuja metsässä.

20 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Parkanonkylä Ristilä RN:o 13:24. Puu kaatunut ulkorakennuksen päälle. Rakennus purkukunnossa. Kaikki kehotuskirjeissä vaaditut toimenpiteet suoritettava syyskuun 2014 loppuun mennessä. RAKYMP 100 Keväällä pidetyn katselmuksen jälkeen kiinteistöjen omistajille lähetetyissä huomautuskirjeissä vaadittiin että toimenpiteet tulee suorittaa mennessä. Huomautuksen saaneista osa on ryhtynyt vaadittuihin toimenpiteisiin, osa ottanut yhteyttä rakennus- tai ympäristövalvontaa, osa ei ole reagoinut mitenkään. Rakennustarkastaja ja ympäristötarkastaja ovat suorittaneet katselmuskierroksen näillä huomautuksen saaneilla kiinteistöillä. Vaaditut toimenpiteet suorittaneet voidaan poistaa listalta, muiden kiinteistöjen osalta päätetään jatkotoimista tarkastuskierroksen havaintojen perusteella. Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää jatkotoimenpiteistä rakennustarkastajan ja ympäristötarkastajan lausuntojen perusteella. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti seuraavista jatkotoimenpiteistä: Kohteet jotka voidaan poistaa listalta: Parkanonkylä Lystilä RN:o 5:189. Asuinrakennuksen purkaminen. Purkamislupa haettu ja sopimus purkamisurakasta toimitettu. Purkaminen tapahtuu lähiaikoina. Keskusta , kiinteistön piha-alueen hulevesien johtaminen. Kaupungin toimesta rakennetaan alueelle vielä tämän syksyn aikana uusi sadevesiviemäri ja kiinteistön hulevedet tullaan johtamaan siihen. Parkanonkylä Ristilä RN:o 13:24. Ulkorakennus purettu. Kohteet joissa toimenpiteet kesken, seuranta jatkuu ja tarkastetaan seuraavan siistimiskatselmuksen yhteydessä: Pahkala Jätejakeita osin siivottu. Lapinneva Ylämaa RN:o 5:60ja rantakoivu RN:o 5:49. Kiinteistöllä

21 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta metalliromua yms. Oikeuskansleri ei ole ottanut asiaa käsittelyyn. Sydänmaa Ranchi RN:o 5:31. Metalliromua osin siivottu. Parkanonkylä Kairomikko RN:o 4:384. Rivitalon katetulle terassille haettu toimenpidelupa. Lähimetsässä vielä rakennustarvikkeita. Heittola Jurmo RN:o 2:47. Huonokuntoinen asuinrakennus, purettava. Kohteet joihin ympäristötarkastaja ottaa yhteyttä: Pentti Autonromuja, aluetta ei ole siistitty. Toiminta viittaa autopurkamo toimintaan, tutkittava ympäristöluvan tarve. Kuivasjärvi Wälkkilä RN:o 63:19. Maa-ainesten ottopaikalla pohjavesi näkyvissä. Heittola Vierulainen RN:o 4:54. Autonromuja metsässä. Parkanonkylä Tontti RN:o 1:96. Romuja yms. metsässä. Kohteet joille lähetetään uusi kehotuskirje: Vatunen ja Roskaa ja jätettä edelleen kiinteistöllä Parkanonkylä Mansukoski RN:o 2:57. Romua ja öljytynnyreitä. Lähistöllä joki, joten varmistettava ettei öljyä pääse maastoon. Kissakivi RN:o Purettava puuvaja ja luvaton autotalli, jotka rakennettu naapurin maalle. Keskusta Luvaton autotallirakennus. Keskusta Vanhan myymälärakennuksen purkaminen. Purkamislupa päättynyt Rakennus tulee purkaa mennessä.

22 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN MAKSUT JA MAKSUPERUSTEET- RAKENNUSVALVONTATAKSA 1275/ /2014 RAKYMP 101 Parkanon kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen nykyinen maksutaksa on tullut voimaan Taksarakenne on silloin muutettu Suomen Kuntaliiton antaman maksuperustesuosituksen mukaiseksi. Taksa on jo 2 vuotta vanha joten on tullut aika tarkastella maksujen ajantasaisuutta. Taksan tarkastus on tehty yhteistyössä Kihniön kunnan kanssa ja taksaa on verrattu myös Ikaalisten rakennusvalvontataksaan. Rakennusvalvonnan uusi taksaesitys on laadittu siten, että korotus perusmaksuihin on 10%, vaikutus kokonaisuudessaan jää hieman alle 10% koska neliöhintoja ei muuteta. Oheisaineistona: Taulukko kunnan rakennusvalvontaviranomaisen lakisääteisistä tehtävistä sekä voimassa oleva rakennusvalvontataksa. Liitteenä n:o 30 Uusi rakennusvalvontataksa. Valmistelija: rakennustarkastaja Vesa Pihlaja Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy liitteenä olevan rakennusvalvontaviranomaisen maksutaksan siten, että se tulee voimaan alkaen ja samalla kumoaa hyväksytyn rakennusvalvontataksan alkaen. Hyväksyttiin yksimielisesti.

23 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta MAA-AINESTAKSA / /2014 RAKYMP 102 Parkanon kaupungin maa-ainesviranomaisen nykyinen maksutaksa on tullut voimaan Taksa on jo 2 vuotta vanha joten on tullut aika tarkastella maksujen ajantasaisuutta. Taksan tarkastus on tehty yhteistyössä Kihniön kunnan kanssa ja taksaa on verrattu myös Ikaalisten maa-ainestaksaan. Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavista maksuista koostuva uusi taksaesitys on laadittu siten,että korotus suunnitelmaa kohti on 10%, vaikutus kokonaisuudessaan jää alle 10% koska pinta-ala ja ottomäärän mukaisia hintoja ei muuteta. Oheisaineistona: Voimassa oleva maa-ainestaksa. Liitteenä n:o 31 Uusi maa-ainestaksa. Valmistelija: ympäristötarkastaja Taina Bister Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy liitteenä olevan uuden maa-ainestaksan siten, että se tulee voimaan alkaen ja samalla kumoaa hyväksytyn maa-ainestaksan alkaen. Hyväksyttiin yksimielisesti.

24 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TAKSA / /2014 RAKYMP 103 Parkanon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen nykyinen maksutaksa on tullut voimaan Taksa on jo 2 vuotta vanha joten on tullut aika tarkastella maksujen ajantasaisuutta. Taksan tarkastus on tehty yhteistyössä Kihniön kunnan kanssa. Ympäristönsuojelulainsäädännön, kuten ympäristönsuojelulain ja -asetuksen sekä vesilain mukaisen luvan ilmoituksen tai muun asian käsittelystä kunnan viranomaistehtävistä suoritettavista maksuista koostuva uusi taksaesitys on laadittu siten, että korotus on noin 6% Oheisaineistona: Voimassa oleva ympäristönsuojeluviranomaisen taksa Liitteenä n:o 32 Uusi ympäristönsuojeluviranomaisen taksa Valmistelija: ympäristötarkastaja Taina Bister Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy liitteenä olevan uuden ympäristönsuojeluviranomaisen taksan siten, että se tulee voimaan alkaen ja samalla kumoaa hyväksytyn ympäristönsuojeluviranomaisen taksan alkaen. Hyväksyttiin yksimielisesti.

25 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta KIHNIÖN KUNNAN JA PARKANON KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TEHTÄVISTÄ 1226/ /2014 RAKYMP Kihniön kunnan ja Parkanon kaupungin kesken on neuvoteltu yhteistyöstä ympäristönsuojeluviranomaisten tehtävien osalta. Neuvottelujen perusteella on laadittu sopimusluonnos, jonka mukaan Kihniön kunta ostaa alkaen ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävistä viranhaltijalle delegoidut tehtävät Parkanon kaupungilta. Parkanon kaupungin viranhaltija (ympäristötarkastaja) hoitaa virkavastuulla Kihniön kunnan johtosäännön mukaisia ympäristötarkastajalle delegoituja asioita 20 % kuukausittaisesta työajastaan ja on tavattavissa Kihniön kunnan virastossa kerran viikossa, tai asioiden niin vaatiessa, siten että sopimuksen mukainen 20 % työaika ei ylity. Liitteenä N:o 26/ Yhteistyösopimus luonnos Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy luonnoksen mukaisen Kihniön kunnan ja Parkanon kaupungin välisen yhteistyösopimuksen, koskien ympäristötarkastajan tehtäviä. Sopimuksen allekirjoittaa Parkanon kaupungin puolesta rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja ja tekninen johtaja/vastuualueen esimies. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP 104 Kihniön kunnanhallitus on hyväksynyt laaditun sopimusluonnoksen kokouksessaan , siten että antaa kunnanjohtajalle oikeuden tehdä sopimukseen pieniä teknisluontoisia muutoksia. Parkanon kaupungin ja Kihniön kunnan välinen yhteistyösopimus ympäristön suojeluviranomaisen tehtävistä on allekirjoitettu ja sopimus on astunut voimaan alkaen. Liitteenä N:o 33 /allekirjoitettu yhteistyösopimus Valmistelija: ympäristötarkastaja Taina Bister Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee yhteistyösopimuksen voimaantulon tietoonsa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

26 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta ILMOITUS ALLE 10 HA TURVETUOTANTOALUEESTA 1252/ /2014 RAKYMP 105 Ympäristölainsäädäntö on muuttunut , jota ennen aloittaneeseen toimintaan sovelletaan vanhaa ympäristönsuojelulakia (86/2000). Aiemman lainsäädännön mukaan alle 10 ha turvetuotanto ei vaadi ympäristölupaa, jos tuotantoalueen pinta-ala on alle 10 ha. Lupaa voitiin kuitenkin edellyttää myös pienemmälle tuotanto alueelle, mikäli toiminta sijoittuu pohjavesialueelle, toiminnasta saattaa aiheutua vesistön pilaantumista tai kohtuutonta haittaa naapurille. Ympäristökeskuksen antaman ohjeistuksen mukaisesti kaikilta turvetuotantoalueilta edellytetään perustason vesienkäsittelyä, johon kuuluvat sarkaojarakenteet lietetaskuineen, virtaamasäätöpadot ja lasketusaltaat. Pintapuomit asennetaan altaisiin hidastamaan virtausta. 5 ha laajempi turvetuotanto edellyttää jätevesien tehostettua käsittelyä. Ensisijainen tehostetun vesienkäsittelyn menetelmä on pintavalutuskenttä. Pintavalutuskenttä tulee tehdä koskemattomalle suolle, jonka turvepaksuus on vähintään 1m. Pintavalutuksen vähimmäismitoituksena käytetään 3,8 % valuma-alueen pinta-alasta. Ville Santala on jättänyt ilmoituksen alle 10 ha turvetuotanto-alueen Saarenpää käyttöönotosta kiinteistöllä Koivuranta 8:63, Parkanon kaupungin Lapinnevan kylässä. Ilmoitusta on täydennetty selvityksellä vesienkäsittelyjärjestelmistä. Toiminnalla ei ole aikaisempia lupia. Alue on ilmoittajan omassa omistuksessa. Rajanaapureita on kuultu ennen turvetuotannon aloittamisesta. Alueella on käyty tarkastuksella , jolloin varmistettiin vedenkäsittelyjärjestelmien riittävyys ja todennettiin tuotannon aloitus. Saarenpään ottoalue on kooltaan 2,5 ha sisältäen auma-alueet. Alue on jaettu sarkaojin neljään tuotantolohkoon ja eristysojat estävät ulkopuolisten vesien pääsyn tuotantoalueella. Kaikissa sarkaojissa on lietetaskut ja päisteputket. Vesienkäsittelyjärjestelmään kuuluu kaksi lasketusallasta, kooltaan 200 m³ ja 56 m³, joista jälkimmäistä käytetään paloaltaana. Tuotantomuotona on palaturve, joka irrotetaan nostokiekolla, ruuvipuristimen avulla massa työntyy suutinosan läpi, tiivistyy ja putoaa maahan. Sylinterinomaisia paloja käännellään kuivatus vaiheessa ennen aumalle kokoamista. Turpeen ottosyvyydeksi arvioidaan 2m ja vuotuiseksi satokertymäksi 230m³/ ha sääolosuhteista riippuen. Tuotantoaika on noin 10 vuotta. Tuotanto-alue ei sijaitse pohjavesialueella tai niiden läheisyydessä. Lähin alapuolinen vesistö on Vähätyölampi, jonne tuotantoalueelta on matkaa noin 570 m. Lähin asuttu kiinteistö on noin 290 m etäisyydellä, joka kuuluu toimenharjoittajalle. Tuotantoalueella ei ole kiinteitä polttoainevarastoja. Alueella syntyvät jätteet käsitellään Parkanon kaupungin jätehuoltomääräysten mukaisesti. Toiminnanharjoittaja on velvollinen varmistamaan, ettei vesien johtamisesta aiheudu haittaa alapuolisille alueille sekä pitämään kirjaa

27 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta vuosittaisista tuotantomääristä voimaan tulleen ympäristölain lain (527/2014) mukaan myös alle 10 ha:n alalla suoritettava turvetuotanto ja siihen liittyvä toiminta on luvanvaraista toimintaa. Uuden ympäristölain 230 :n mukaan lain voimaan tullessa harjoitettavaan toimintaan, joka säädetään luvanvaraiseksi tällä lailla, mutta joka ei ole luvanvaraista kumottavan lain nojalla, on haettava ympäristölupaa vuoden kuluessa lain voimaantulosta. Alle 5 ha tuotantoaluille annetaan aikaa kaksi vuotta luvan hakemiselle. Lupa-asian vireilläolo ei estä toiminnan jatkamista. Valmistelija: ympäristötarkastaja Taina Bister Ehdotus: Parkanon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee ilmoituksen käsitellyksi ja velvoittaa toimenharjoittajan hakemaan ympäristölupaa tuotantoalueelleen mennessä. Hyväksyttiin yksimielisesti.

28 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO MAAKAAPELIN VESISTÖALITUKSESTA 1296/ /2014 RAKYMP 106 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Parkanon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselta lausuntoa Leppäkosken Sähkö Oy:n hakemuksesta sähkökaapelin rakentamiseksi Viinikanjoen alitse. Leppäkosken Sähkö Oy hakee vesilain mukaista lupaa rakentaa 20 kv:n sähkökaapeli Viinikanjoen alitse kahdessa kohtaa Parkanon keskustaajaman pohjoisosassa. Pohjoisempaan alitukseen, Ruuttilankadun kohdalla, asennetaan viisi maakaapelia ja alituksen pituus on noin 45 metriä. Eteläinen alituskohta sijaitsee Jullenkujan kohdalla ja on pituudeltaan noin 31 metriä. Tänne sijoitetaan ainoastaan yksi maakaapeli. Alituksilla on tarkoitus korvata joen ylittävä ilmajohto. Työn arvellaan kestävän yhteensä 7 vrk ja se on tarkoitus toteuttaa keväällä Kaapelin asennus ei rajoita ranta-alueiden ja vesistön käyttöä virkistysalueena työn valmistuttua. Työ aikana työ koneista aiheutuu rantautumispaikoissa lyhytkestoista haittaa. Alituksessa maahan asetetaan suuntaporauksella muoviputki, jonka läpi kaapelit vedetään vastarannalle. Suuntaporaus tehdään 1-1,5 m joenpohjan alapuolelle, joten vedenpinnan vaihteluilla ei ole merkitystä kaapelin suojavaatimusten täyttymisen osalta. Vesistöön kohdistuvat haittavaikutukset jäävät suuntaporausmenetelmällä tehtävässä alituksessa vähäisiksi porauksen alkaessa ja päättyessä rantojen ulkopuolella ilman kosketusta vesistöön. Hankealueesta on osa kaavoitettu erillistalojen korttelialue (AO) ja rantautumispaikkojen kiinteistöjen haltijoilta on saatu suostumus kaapelin asennukseen. Kaavoittamaton osuus on viljeltyä peltomaata. Alue ei ole pohjavesialuetta. Oheismateriaali: Karttaliite alitusalueista Valmistelija: ympäristötarkastaja Taina Bister Ehdotus: Parkanon rakennus- ja ympäristölautakunta toteaa lausuntonaan, että rakennustyöt tulee suorittaa siten, että siitä muodostuu mahdollisimman vähän haittaa alueen eläimistölle ja joen virkistyskäytölle. Joen molemmilla puolilla kulkevia vesi- ja viemäriputkiverkostoa on varottava kaivaus- ja poraustöiden yhteydessä. Työn valmistuttua kaapelin rakentamisella joen alitse ei ole vaikutusta rantarakentamiseen eikä joen kalastuskäytölle, mutta porauksen yhteydessä syntyvät aukot tulee maisemoida välittömästi huomioiden alueen käyttö omakotiasutusalueena. Hyväksyttiin yksimielisesti.

29 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta ISÄNNÖINTISOPIMUS RARKANON RANTAKOTO RY/PARKANON KAUPUNKI 1220/ /2014 RAKYMP Parkanon Rantakoto ry:n palvelutoiminta on siirtynyt Parkanon kaupungin hoidettavaksi Parkanon kaupunki on vuokrannut palveluasumisen tuottamista varten Rantakoto ry:n Palvelukeskuksen, Niittykodin ja Nummikodin tilat. Palvelutoiminnan lisäksi kaupunki on allekirjoitetussa Palvelutoiminnan luovutussopimuksessa sitoutunut veloituksetta hoitamaan Rantakoto ry:lle jäävien rivitalojen vuokra-asuntojen isännöinnin ja vuokraustoiminnan vuokralaskutukset. Liitteenä on Rantakoto ry:n ja Parkanon kaupungin välinen sopimusluonnos vuokra-asuntojen isännöinnistä sekä yksityiskohtaisempi isännöinnin tehtäväluettelo. Alustavan luonnoksen mukaan vuokraustoiminnan hoitaminen siirtyy Parkanon kaupungin työntekijän hoidettavaksi alkaen. Pääosin hän hoitaa vuokraukseen liittyvät toimistotyöt, asiakaspalvelun sekä kiinteistönhoitotyön järjestämisen, seurannan, valvonnan ja ohjaamisen niiltä osin, kun ne koskevat rivitaloasuntoja. Hallinnollisista tehtävistä hallitus- ja yhtiökokousten valmistelu, kiinteistöä koskevat sopimusasiat ja ilmoitusvelvollisuudet muun muassa vakuutuslaitoksiin ja kaupparekisteriin jäävät Rantakoto ry:n vastuulle. Myös taloussuunnittelu jää Rantakoto ry:lle lukuun ottamatta juoksevien laskujen hyväksymistä. Kaupungin tilapalveluyksikkö huolehtii ja hoitaa Palvelukeskuksen ja vuokrarivitalojen ulkoalueiden kunnossapidon. Liitteenä N:o 27 Isännöintisopimus-luonnos Valmistelija: asuntosihteeri Raisa Karinsalo-Manninen Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä Parkanon Rantakoto ry:n ja Parkanon kaupungin välisen isännöintisopimuksen luonnoksen mukaisesti. Lautakunta keskusteli sopimuksen vaikutuksesta tämän vuoden talousarvioon, johon oli arvioitu tuloja isännöinnin hoitamisesta ja joka jää saamatta, johtuen aiemmin solmitusta palvelutoiminnan luovutussopimuksesta. Lautakunta esitti myös huolensa Rantakoto ry:n toiminnan valvonnasta. Isännöintisopimus hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP 107 Parkanon kaupungin ja Parkanon Rantakoto ry:n välinen isännöintisopimus on allekirjoitettu ja sopimuksen mukaisesti astunut voimaan alkaen.

30 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Liitteenä: N:o 34 / Allekirjoitettu isännöintisopimus Valmistelija: asuntosihteeri Raisa Karinsalo-Manninen Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee isännöintisopimuksen voimaantulon tietoonsa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

31 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUSTARKASTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET RAKYMP Rakennustarkastajan hyväksymät rakennusluvat: Rakennuslupa N:o 181/2014 Lahtinen Turo Lämpökeskuksen rakentaminen - lämpökontti Kaupunginosa: Haapanen Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Rosenlewinkatu 3, PARKANO Rakennuslupa N:o 191/2014 Varjonen Jussi Saunan rakentaminen 23 m2 Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Helilä RN:o 27:13 Osoitteessa: Sivulantie 31-13, AURESKOSKI Rakennuslupa N:o 192/2014 Varjonen Jussi Varaston rakentaminen 21 m2 Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Helilä RN:o 27:13 Osoitteessa: Sivulantie 31-13, AURESKOSKI Rakennuslupa N:o 193/2014 Varjonen Jussi Asuinrakennuksen peruskorjaus 102 m2 Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Helilä RN:o 27:13 Osoitteessa: Sivulantie 31-13, AURESKOSKI Rakennuslupa N:o 194/2014 Varjonen Jussi Vanhan aittarakennuksen peruskorjaus 97 m2 Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Helilä RN:o 27:13 Osoitteessa: Sivulantie 31-13, AURESKOSKI Rakennuslupa N:o 195/2014 Varjonen Jussi Vanhan tallirakennuksen peruskorjaus 16 m2 Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Helilä RN:o 27:13 Osoitteessa: Sivulantie 31-13, AURESKOSKI Rakennuslupa N:o 196/2014 Autere Ari Grillikodan rakentaminen 10 m2 Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Autere RN:o 21:25 Osoitteessa: Suksilahdentie 98-25, AURESKOSKI 2. Rakennustarkastajan hyväksymät toimenpideluvat: Toimenpidelupa N:o 172/2014 Hietikko Simo

32 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Puutarhavajan rakentaminen 6 m2 Kaupunginosa: Viinikka Kortteli ja tontti Osoitteessa: Mäkiviinikankatu 9, PARKANO Toimenpidelupa N:o 173/2014 Korpela Kirsti Asuinrakennuksen terassi katetaan Kylä: Heittola Kiinteistö: Kikanrotko RN: 4:76 Osoitteessa: Laurikankatu 29, PARKANO Toimenpidelupa N:o 174/2014 Kallioniemi Marko ja Satu Asuinrakennuksen kattomuutos Kylä: Vahojärvi Kiinteistö: Korpisalo RN:o 51:1 Osoitteessa: Poikkeusharjuntie , PARKANO Toimenpidelupa N:o 175/2014 Kuirinlahti Elo ja Leila Kodan rakentaminen 9,3 m2 Kylä: Parkanonkylä Kiinteistö: Salomäki RN:o 9:73 Osoitteessa: Luomanperäntie 387, PARKANO Toimenpidelupa N:o 179/2014 As Oy Pahkalanhelmi I Maalämpöjärjestelmän rakentaminen- lämpökaivo Kaupunginosa: Pahkala Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Leppäkatu 8, PARKANO Toimenpidelupa N:o 180/2014 As Oy Pahkalanhelmi II Maalämpöjärjestelmän rakentaminen- lämpökaivo Kaupunginosa: Pahkala Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Koivukatu 9, PARKANO Toimenpidelupa N:o 182/2014 Husgafvel Pertti Vajan rakentaminen 8 m2 Kaupunginosa: Keskusta Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Kuttikallionkuja 4, PARKANO Toimenpidelupa N:o 199/2014 Seppälä Jari Varastokatoksen rakentaminen 49,6 m2 Kaupunginosa: Kallio Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Hahkamäenkatu 12, PARKANO Toimenpidelupa N:o 200/2014 Seppälä Jari Varastokatoksen rakentaminen 50,4 m2 Kylä: Heittola Kiinteistö. Peltomäki RN:o 2:166

33 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Osoitteessa: Hahkamäenkatu 12, PARKANO Toimenpidelupa N:o 201/2014 Parkanon kaupunki Tukimuurin rakentaminen urheilukentän katsomon taakse Kylä: Parkanonkylä Kiinteistö: Pahkalanniemi RN:o 57:86 Osoitteessa: Niementie 10, PARKANO Toimenpidelupa N:o 203/2014 Parkanon seurakunta Leikkimökin rakentaminen 9 m2 Kaupunginosa: Keskusta Kortteli ja tontti Osoitteessa: Kirkkopolku 3, PARKANO 3. Rakennustarkastajan hyväksymät maisematyöluvat: Maisematyölupa N:o 176/2014 Mattila Markku Puiden kaataminen asuinrakennuskiinteistöltä Kylä: Parkanonkylä Kiinteistö: Jokiranta: 4:47 Osoitteessa: Kaironiementie 12, PARKANO Maisematyölupa N:o 178/2014 Rinnemaa Juhani Puiden kaataminen rantakaava-alueella Kylä: Vahojärvi Kiinteistö: Saunalahti RN:o 86:0 Osoitteessa: Hähkiöntie , PARKANO Maisematyölupa N:o 183/2014 Viitasalo Pasi Harvennushakkuut rantakaava-alueella Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Kuirinniemi RN:o 5:230 Lemmenniemen rantakaava-alue Maisematyölupa N:o 184/2014 Tikkala Kari Harvennushakkuut rantakaava-alueella Kylä: Aurejärvi Kiinteistö: Lemmenniemi RN:o 5:281 Lemmenniemen rantakaava-alueella Maisematyölupa N:o 185/2014 Asunto Oy Papinmaa Puiden kaataminen rivitalokiinteistöltä Kaupunginosa: Kallio Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Rantalankatu 13, PARKANO Maisematyölupa N:o 186/2014 Asunto Oy Urhonranta Puiden kaataminen rivitalokiinteistöltä Kylä: Parkanonkylä Kiinteistö: Urhonranta RN:o 223:2 Osoitteessa: Majakkakatu 2, PARKANO

34 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Maisematyölupa N:o 187/2014 Asunto Oy Pärteeninpuisto Puiden kaataminen rivitalokiinteistön lisäalueelta Kaupunginosa: Kallio Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Pärteeninkuja 4, PARKANO Maisematyölupa N:o 188/2014 Asunto Oy Viinikanvainio II Puiden kaataminen rivitalokiinteistöltä Kaupunginosa: Viinikka Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Viitakuja 1, PARKANO Maisematyölupa N:o 189/2014 Havanka Heikki ja Eila Puiden kaataminen asuinrakennuskiinteistöltä Kaupunginosa: Viinikka Kortteli ja tontti: Osoitteessa: Sapelikatu 1, PARKANO 4. Rakennustarkastajan hyväksymät purkamisluvat: Purkamislupa N:o 204/2014 Meriläinen Onni Vanhan asuinrakennuksen purkaminen 53 m2 Kylä: Parkanonkylä Kiinteistö: Kasvitarha RN:o 6:39 Osoitteessa: Viitamäentie 6, PARKANO 5. Rakennustarkastajan hyväksymät vastaavat työnjohtajat: Rakennuslupa N:o 112/2014 Kytölä Johanna Vastaavaksi kvv-työnjohtajaksi on hyväksytty Jari Heinimäki Rakennuslupa N:o 146/2014 Lidl Suomi Ky Vastaavaksi työnjohtajaksi on hyväksytty Hannu Klemola Rakennuslupa N:o 135/2010 Kovesjärvi Perttu Vastaavaksi kvv-työnjohtajaksi on hyväksytty Perttu Kovesjärvi Rakennuslupa N:o 116/2014 Kalli Seppo Vastaavaksi työnjohtajaksi on hyväksytty Hannu Hietamäki Toimenpidelupa N:o 179/2014 As Oy Pahkalanhelmi I Vastaavaksi kvv-työnjohtajaksi on hyväksytty Janne Kannosto Toimenpidelupa N:o 180/2014 As Oy Pahkalanhelmi II Vastaavaksi kvv-työnjohtajaksi on hyväksytty Janne Kannosto Rakennusluvat N:o 109/2014 ja 110/2014 Suomilammi Sami Vastaavaksi kvv- ja iv- työnjohtajaksi on hyväksytty Janne Kannosto

35 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennuslupa N:o 164/2014 Karppelin Ilkka Vastaavaksi kvv- työnjohtajaksi on hyväksytty Janne Kannosto Rakennuslupa N:o 124/2014 Viitanen Yhtiöt Oy Vastaavaksi työnjohtajaksi on hyväksytty Jarmo Kyösti Rakennuslupa N:o 190/2014 Luoman Oy Vastaavaksi työnjohtajaksi on hyväksytty Juhani Siira Rakennusluvat N:o 109/2014 ja 110/2014 Suomilammi Sami Vastaavaksi työnjohtajaksi on hyväksytty Veikko Pitsinki 6. Rakennustarkastajan hyväksymät jatkoajat: Rakennuslupa N:o 76/2007 Kuusisto Pentti Hyväksytty kahden vuoden jatkoaika hakevaraston valmistumiselle Rakennuslupa N:o 152/2011 Koskela Esa ja Saija Hyväksytty kahden vuoden jatkoaika kesämökin rakentamisen aloittamiselle Rakennuslupa N:o 153/2011 Koskela Esa ja Saija Hyväksytty kahden vuoden jatkoaika saunan rakentamisen aloittamiselle Rakennuslupa N:o138/2007 Kortesoja Tapio Hyväksytty vuoden jatkoaika navetan muutostöiden valmistumiselle Rakennuslupa N:o 162/2009 Nikkola Matti ja Friman Janna-Mari Hyväksytty vuoden jatkoaika asuinrakennuksen valmistumiselle Rakennuslupa N:o 86/2009 Hietanen Matti Hyväksytty kahden vuoden jatkoaika saunan valmistumiselle Rakennuslupa N:o 158/2010 Veikkola Veli-Matti Hyväksytty kahden vuoden jatkoaika autotallin / varaston rakentamisen aloittamiselle Rakennuslupa N:o 26/2009 Koskiniemi Markku Hyväksytty kahden vuoden jatkoaika asuinrakennuksen valmistumiselle Rakennuslupa N:o 113/2009 Majuri Tero Hyväksytty kolmen vuoden jatkoaika asuinrakennuksen laajennuksen valmistumiselle Rakennuslupa N:o 3/2010 Saarikoski Jarmo Hyväksytty kolmen vuoden jatkoaika lomarakennuksen muutostöiden valmistumiselle 7.

36 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennustarkastajan hyväksymät muutospiirustukset: Rakennuslupa N:o 51/2009 Jalola Jari Konesuojan rakentaminen Kylä: Kuivasjärvi Kiinteistö: Jalola RN:o 19:3 Osoitteessa Mettäläntie 418, KUIVASJÄRVI 8. Purkamisilmoitus / Karijoki Markku Ulkorakennuksen purkaminen Kylä: Parkanonkylä Kiinteistö: Ristilä RN:o 13:24 Osoitteessa Yliskyläntie 473, PARKANO Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee rakennustarkastajan viranhaltijapäätökset tietoonsa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

37 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta ILMOITUSASIAT RAKYMP Saapuneet päätökset: Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on antanut luonnonsuojelulain 72a mukaiset päätökset liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan sijainnin ja sallitun metsänkäsittelyn määrittämisestä tiloilla Juhola Rno 10:3 Linnankylä ja Suohalme Rno 1:17 Vuorijärvi. Jalasjärven tekninen lautakunta on myöntänyt maa-ainesten ottoluvan Talentia Oy:lle Koskuen kylän kiinteistölle Vehkavuori 13:153. Jalasjärven ympäristö- ja rakennuslautakunta on myöntänyt ympäristöluvan kallion louhintaan ja murskaukseen Koskuen kylän kiinteistöllä Vehkavuori 13:153. Parkanon kaupunginhallituksen rakentamisen poikkeamispäätös Lämpökeskuksen rakentaminen ranta-alueelle, ilman voimassa olevaa kaavaa. Rakennuspaikka Linnankylän tila Saha RN:o 1:124. Hakijana Luoman Oy. Hakemus on hyväksytty. Tekninen johtaja koulutuspäätös Hyväksytty toimistosihteeri Soili Jalavan osallistuminen Väestörekisterikeskuksen VRK- Rakihankkeen koulutustilaisuuteen Helsingissä Koulutus on ilmainen ja liittyy pysyvän rakennustunnuksen käyttöönottoon. 2. Tiedoksi lautakunnalle: Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on antanut -lausunnon uuden ympäristönsuojelulain soveltamisesta alle 10 ha turvetuotantoalueisiin, joilla tuotantoa ei ole aloitettu ennen lakimuutosta. Metsäinensuo päätöksen, ettei Vahojärven ja Vähäjärven välisen salmen sillan korjaus ei vaadi aluehallintoviraston vesilain mukaista lupaa. Syyskuun alusta astui voimaan uusi ympäristönsuojelulaki (527/2014) sekä ympäristönsuojeluasetus (713/2014). Lain keskeiset periaatteet säilyivät ennallaan, mutta laissa säädettyjä velvollisuuksia täsmennettiin sekä osa vanhasta ympäristönsuojeluasetuksen sisällöstä siirrettiin lakiin. Suurin muutos tuli ympäristölupamenetelmiin eli lupien hakemiseen, käsittelyyn ja valvontaviranomaisiin. Ympäristönsuojelun valvontaa tullaan myös tehostamaan lisäämällä sen suunnitelmallisuutta ja maksullisuutta. Rakennustarkastaja Pertti Huhtala on irtisanoutunut virastaan vanhuuseläkkeelle siirtymisen vuoksi. Viimeinen työpäivä on ollut

38 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennusvalvontatoimisto on lähettänyt kirjeen Kuivasjärven kylän kiinteistölle Alamustajärvi II RN:o 10:27 omistajalle. Kiinteistöllä havaittu luvattomia rakennuksia. Rakennusvalvontatoimisto on lähettänyt kirjeen Parkanonkylän kiinteistölle Salomäki RN:o 9:73 omistajalle. Kiinteistöllä havaittu luvattomia rakennuksia ja asuntovaunu, jonka sijoittaminen ranta-alueelle ei liity tavanomaiseen retkeilyyn. Pirkanmaan pelastuslaitos on suorittanut yleisen palotarkastuksen kiinteistöllä Vahojärvi, Kuusela 21:2. Määräysluontoiset toimenpiteet suoritettava mennessä. Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee asiat tietoonsa. Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsi asiat tietoonsa. Merkitään, että lautakunta keskusteli Pirkanmaan Ely-keskuksen päätöksestä, jonka mukaan Vahojärven ja Vähäjärven välisen salmen sillan korjaus ei vaadi aluehallintoviraston vesilain mukaista lupaa. Asiasta tulleen, alueen asukkaan sähköpostiviestin osalta lautakunta toteaa, että päätöksen perustelut ja toimivalta kuuluvat Ely-keskukselle.

2. Rakennustarkastajan hyväksymät rakennusluvat:

2. Rakennustarkastajan hyväksymät rakennusluvat: Rakennuslautakunta 72 01.09.2009 ILMOITUSASIAT RLK 72 1. Pirkanmaan ympäristökeskuksen päätös 22.7.2009. Lomarakennuksen 50 m2 ja talousrakennuksen 15 m2 rakentaminen. Rakennuspaikka sijait see Vahojärven

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MRL 63 KOLMOSKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Sivu 1 / 4

PARKANON KAUPUNKI. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MRL 63 KOLMOSKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Sivu 1 / 4 Sivu 1 / 4 PARKANON KAUPUNKI KOLMOSKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos Parkanon kaupungin Pahkalan (5) ja Kallion (4) kaupunginosissa koskien Pahkalassa kortteleita 5005, 5060, 5061, 5062,

Lisätiedot

Tontin pinta-ala: 2082m2

Tontin pinta-ala: 2082m2 Rakennuslautakunta 23 20.05.2015 Rakennuslupahakemus R2-2015 (6. kaupunginosan korttelin 82 tontti 5, Alppitie 10A, olohuoneen ja eteistilan laajennus ja muutos sekä terassin laajennus, lupaa haetaan jo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.9.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.9.2014 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 135. Rakennuslautakunta 28.06.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 135. Rakennuslautakunta 28.06.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 28.06.2012 Sivu 1 / 1 2979/10.03.00/2012 135 Betoniharkkorakenteisen tukimuurin ja muiden piharakenteiden rakentamista koskevan toimenpidepyynnön saattaminen rakennuslautakunnan käsiteltäväksi,

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 16:30-16:50 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Talousarvio

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 )

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 ) Rakennuslautakunta 31 17.06.2015 Rakennuslautakunta 37 26.08.2015 Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö rakennuslautakunnan päätöksestä 31, 17.6.2015 (5.kaupunginosan korttelin 57 tontti 15, Mäntymäentie

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla 1 RAKENNUSLAUTAKUNTA 2/2012 Aika: Torstai 15.3.2012 klo. 19.00-20.00 Paikka: Karvian kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Pekka Niskala puheenjohtaja Sirkka Mäkinen varapuheenjohtaja Kari Aalto jäsen Jani

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 310 07.11.2011 Ympäristölautakunta 116 15.12.2011 Ympäristölautakunta 18 07.03.2012 Ympäristölautakunta 53 07.06.2012 Kaupunginhallitus 151 18.06.2012 Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1 AIKA 17.12.2009 klo 17:00 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAKENNUSLAUTAKUNNAN JA SEN ALAISTEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

RAKENNUSLAUTAKUNNAN JA SEN ALAISTEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 RAKENNUSLAUTAKUNNAN JA SEN ALAISTEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 RAKENNUSLAUTAKUNNAN JA SEN ALAISTEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. YLEISTÄ Rakennuslautakunta toimii

Lisätiedot

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 OIKAISUVAATIMUS RAKENNUSLUPAAN 14-0016-R/ AS OY METSOHOVIN KATETUT TERASSIT/VASTINE VALITUKSEEN 244/00.02.02/2014 VOLTK 17 Juhani Riuttanen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 49 9.5.2016 158 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT

ROVANIEMEN KAUPUNKI RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT ROVANIEMEN KAUPUNKI RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT 1 YLEISTÄ Luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI MAKSULUETTELO Rakentamisen valvonta ja neuvonta Luettelossa esitetään yleiset maksutiedot, ei sopimuskohtaisia

NAANTALIN KAUPUNKI MAKSULUETTELO Rakentamisen valvonta ja neuvonta Luettelossa esitetään yleiset maksutiedot, ei sopimuskohtaisia 1 Uudisrakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL) rakentaminen ja laajentaminen vapaa-ajan asunto tai sen laajentaminen tai saunan rakentaminen yksinkertainen rakennus korjaus- ja muutostyö

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS Asemakaavan muutos koskien Karvian keskustan kortteleita 82 ja 83 sekä M aluetta. Tilat 230-405-8-76, 8-180, 8-179, 8-220 11.11.2013 Pohjois-Satakunnan

Lisätiedot

Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI

Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 08.02.2016 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 870 /2014 34 KURJENMETSÄ (2308), ASEMAKAAVAN MUUTOS 11.3.2015/18 20.5.2015/34 Kkj. 18 Asemakaava muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan korttelia 600 sekä puistoaluetta (VP). Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

AK-VIII. 2980.0 k-m 2. Asunto Oy Lappeenrannan Viipurin Vaneri 2 Myllymäenkatu 21 53100 LAPPEENRANTA

AK-VIII. 2980.0 k-m 2. Asunto Oy Lappeenrannan Viipurin Vaneri 2 Myllymäenkatu 21 53100 LAPPEENRANTA Rakennuslautakunta 10 05.02.2013 Lupa nro 2012-497 / Asunto Oy Lappeenrannan Viipurin Vaneri 2:n rakennuslupahakemus RAKLA 10 Rakennuslupa nro 2012-497 Rakennuspaikka: 405-4-64-2 Pinta-ala 0.0 Laivastokatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 01.06.2015 Sivu 1 / 1 1370/02.07.00/2015 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Rakentajailta 16.09.2014 Rakennuslupa Rakennusvalvonta Juha Vulkko

Rakentajailta 16.09.2014 Rakennuslupa Rakennusvalvonta Juha Vulkko Rakentajailta 16.09.2014 Rakennuslupa Rakennusvalvonta Juha Vulkko Mihin lupa tarvitaan Rakennuksen rakentaminen, laajentaminen, korjaus ja muutostyöt sekä kaupunkikuvaan tai -ympäristöön vaikuttavat toimenpiteet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti Rakennuslautakunta 25 17.03.2015 Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti 162/11.116/2014 Rakla 25 Arttu Juosila hakee poikkeamislupaa (162/11.116/2014) uuden loma-asunnon rakentamiseen tulipalossa

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI MAKSULUETTELO Rakentamisen valvonta ja neuvonta Luettelossa esitetään yleiset maksutiedot, ei sopimuskohtaisia

NAANTALIN KAUPUNKI MAKSULUETTELO Rakentamisen valvonta ja neuvonta Luettelossa esitetään yleiset maksutiedot, ei sopimuskohtaisia 1 Uudisrakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL) rakentaminen ja laajentaminen + 4,50 /m 2 vapaa-ajan asunto tai sen laajentaminen tai saunan rakentaminen 400,00 + 4,50 /m 2 (vapaa-ajan

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014 Kaupunginhallitus 328 03.11.2014 Kaupunginhallitus 344 17.11.2014 Kaupunginhallitus 7 19.01.2015 Kaupunginhallitus 49 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 10 09.03.2015 Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGISSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS- JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT

LAPUAN KAUPUNGISSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS- JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT LAPUAN KAUPUNGISSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS- JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT 1 YLEISTÄ Luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 15.04.2013 Sivu 1 / 1 1734/02.07.00/2013 33 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Matti Tausalle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastorakennuksen ja tuotantotilan rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Rakentamisen valvonta ja neuvonta

Rakentamisen valvonta ja neuvonta 1 Uudisrakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL) rakentaminen ja laajentaminen vapaa-ajan asunto tai sen laajentaminen tai saunan rakentaminen yksinkertainen rakennus korjaus- ja muutostyö

Lisätiedot

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA Mikkelin kaupunki (491) Vitsiälän kylä (564) Heikintila 1:114 Loma-Löytö 1:133 (osa) Löytö 1:145 (osa) Kartanonranta 1:177 Kaavaluonnos 22.3.2013 1: 2000 MRL 63 ja 62 :

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN TEKNISEN VIRASTON RAKENNUSVALVONTATAKSA

LIEKSAN JA NURMEKSEN TEKNISEN VIRASTON RAKENNUSVALVONTATAKSA LIEKSAN JA NURMEKSEN TEKNISEN VIRASTON RAKENNUSVALVONTATAKSA Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksynyt 14.2.2013 Taksa tulee voimaan 1.3.2013 Sisältö Sivu 1 Yleistä 1 2 Rakennusluvat 1 3 Toimenpideluvat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Kunnanhallitus 25.06.2013 AIKA 25.06.2013 klo 14:00-17:26 PAIKKA Kunnanvirasto johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 151 Kokouksen järjestäytyminen 3 152 Kunnanjohtajan

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti)

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) Tekninen lautakunta 427 09.12.2015 Kaupunginhallitus 515 14.12.2015 Kaupunginhallitus 56 15.02.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) 1065/10.02.03.00/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8 11.01.2016 Sivu 1 / 1 2555/10.00.02/2014 67 2.6.2014 8 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen Otaniemestä Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle yhteisesti, kortteli

Lisätiedot

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavaehdotuksen selostus, joka koskee 8.9.2011 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavaehdotus koskee Myllylän

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

2. Rakennustarkastajan hyväksymät rakennusluvat:

2. Rakennustarkastajan hyväksymät rakennusluvat: Rakennuslautakunta 60 16.06.2009 ILMOITUSASIAT RLK 60 1. Pirkanmaan Ympäristökeskuksen päätös 15.5.2009 Omakotitalon rakentaminen 180 m2. Rakennuspaikka sijaitsee Parkanonkylässä tilalla Mäntyranta RN:o

Lisätiedot

15:69. Tontin pinta-ala ,00 m² Sallittu kerrosala 20132,00 m² Käytetty kerrosala 1650,00 m² Rakennuspaikan. 1748,56 m² kokonaiskerrosala

15:69. Tontin pinta-ala ,00 m² Sallittu kerrosala 20132,00 m² Käytetty kerrosala 1650,00 m² Rakennuspaikan. 1748,56 m² kokonaiskerrosala Rakennuslupa Lupanumero 2012-0043 Päätöspäivä 26.09.2012 38 Sivu 1 Hakija Valkamaa Jouko Antero Karikorventie 135 Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 608-406-0015-0069 Kaupunginosa/kylä Pomarkku Tilan nimi

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNASSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT

NURMIJÄRVEN KUNNASSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT NURMIJÄRVEN KUNNASSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT SISÄLLYSLUETTELO sivu 1 YLEISTÄ... 2 2 RAKENTAMISEN JA SIIHEN VERRATTAVIEN MUUTOSTEN

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen Ympäristölautakunta 31 21.05.2014 Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen YMPL 31 Tarkastusten ja katselmuksen perusteella liikerakennus ja sen ympäristö tontilla

Lisätiedot

Lupatunnus 12-0072-R 12.06.2012 32

Lupatunnus 12-0072-R 12.06.2012 32 Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PL 111 570101 SAVONLINNA RAKENNUSPAIKKA Anttola, 246-402-0001-0049 Kitkantie 6, 58410 HAAPAKALLIO Kiinteistön nimi AAPELINMÄKI pinta-ala 4000 m² Rakentamismääräykset

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 24 Perusturvalautakunta 03.03.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 26 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 27 15 PERUSTURVAOSASTON

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 1/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 15:16-16:00. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kangasniemi Pöytäkirja 1/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 15:16-16:00. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Kangasniemi Pöytäkirja 1/2016 1 (9) Aika 26.01.2016, klo 15:16-16:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tervetuloa! 14.1.2016

Tervetuloa! 14.1.2016 Tervetuloa! 14.1.2016 Viranomaisvalvonta rakentamisessa Maankäyttö- ja rakennuslaki 124 Kunnan rakennusvalvontaviranomaisen tehtävänä on yleisen edun kannalta valvoa rakennustoimintaa sekä osaltaan huolehtia,

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

8 Rakennuslupahakemus käyttötarkoituksen muutos lomarakennuksesta asuinrakennus / Kaarlo Hämäläinen

8 Rakennuslupahakemus käyttötarkoituksen muutos lomarakennuksesta asuinrakennus / Kaarlo Hämäläinen Kangasniemi Pöytäkirja 2/2016 1 (10) Aika 26.04.2016, klo 15:01-15:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki PÄÄTÖSEHDOTUS Esittelijä 1 (5) Rakennusvalvonta Rakennuslupa 2016-28 Sirkka Lamberg. Asuminen. 502.0 k-m 2. 0.

Kauniaisten kaupunki PÄÄTÖSEHDOTUS Esittelijä 1 (5) Rakennusvalvonta Rakennuslupa 2016-28 Sirkka Lamberg. Asuminen. 502.0 k-m 2. 0. Kauniaisten kaupunki PÄÄTÖSEHDOTUS Esittelijä 1 (5) Rakennuspaikka 235-1-300-3 Pinta-ala 1254.0 Fasaaninpolku 8 02700 KAUNIAINEN Kaava Kaavanmukainen käyttötarkoitus Kaavanmukainen rakennusoikeus Lisärakennusoikeus

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Rakennuslautakunta 15.09.2015. Aika 15.09.2015, klo 16:35-17:03. Kunnantalo, kaavoittajan huone.

Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Rakennuslautakunta 15.09.2015. Aika 15.09.2015, klo 16:35-17:03. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Aika 15.09.2015, klo 16:35-17:03 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Rakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi 16.11.2015 Sivu 1 / 1 4698/2015 02.07.00 122 Teollisuustontin vuokraaminen Tero Tahkolalle, kortteli 85127 tontti 13 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 02.06.2014 Sivu 1 / 1 2228/02.07.00/2014 57 Asuinkerrostalotontin myynti Niittykummusta Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle, SATO Asunnot Oy:lle ja SRV Rakennus Oy:lle, kortteli 15051 tuleva tontti

Lisätiedot

Mäntyharju Kokouskutsu 1 (7) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Käsiteltävät asiat

Mäntyharju Kokouskutsu 1 (7) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Käsiteltävät asiat Mäntyharju Kokouskutsu 1 (7) Aika 15.09.2015, klo 16:30 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsiteltävät asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Rakennuksen purkaminen

Lisätiedot

Koivisto Markus Korkiakoski Mika

Koivisto Markus Korkiakoski Mika 13.12.2018 1 (10) Kokousaika to 13.12.2018 kello 17:00-18:20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Ala-Katara Severi Puheenjohtaja Keskinen Irja Koivisto Juha Koivisto Markus Korkiakoski

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot