MITÄ KAINUULAISILLE URHEILUSEUROILLE KUULUU? SEURATUTKIMUS 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MITÄ KAINUULAISILLE URHEILUSEUROILLE KUULUU? SEURATUTKIMUS 2009"

Transkriptio

1 MITÄ KAINUULAISILLE URHEILUSEUROILLE KUULUU? SEURATUTKIMUS 2009 Kokonaisvastaajamäärä kyselyssä oli 47. Osa vastaajista ei ole vastannut kaikkiin kysymyksiin. Raportti kyselystä jakautuu vastaajien taustatietoihin, seurojen kehittämistarpeisiin sekä Kainuun Liikunnan tarjoamien palvelujen merkitykseen seuroissa. 1. VASTAAJIEN (SEUROJEN) TAUSTATIEDOT Seuran kokoa kysyttäessä suurin osa vastaajista kuului jäsenen seuraan. Vastaajien seurojen toiminnassa on vuosittain mukana 6700 (vastausten yhteenlaskettu lkm.) ihmistä. Taulukko 1. Vastaajan seuran koko Vastaajien mukaan seurojen jäsenmäärä on viime vuosina enimmäkseen pysynyt ennallaan, kuitenkin 12 vastaajan mukaan jäsenmäärä on kasvanut ja 5 vastaajan mukaan vähentynyt. Taulukko 2. Seurojen jäsenmäärän kehitys Vastaajia saatiin yhteensä seitsemästä Kainuun kunnasta. Taulukko 3. Vastaajien kotikunta

2 Seurojen toiminta on pääsääntöisesti sekä harrasteliikuntaa ja kilpaurheilua. Noin kymmenkunta seuraa keskittyy pelkästään harrasteliikuntaan tai kilpaurheiluun. Taulukko 4. Seurojen toiminnan luonnehdinta Seurojen toiminnan kohderyhminä ovat pääsääntöisesti alle 19-vuotiaat sekä aikuiset. Suuri osa seuroista keskittyy myös pelkästään lapsiin ja nuoriin. Pääasiassa aikuisille ja ikääntyville toimintaa kohdistaa myös muutama seura. Taulukko 5. Seuran toiminnan kohderyhmä 2. SEUROJEN KEHITTÄMISTARPEET Seurojen kehittämistarpeista kysyttiin kyselyssä mm. strategiatyön, viestinnän, talouden, vapaaehtoistoimijoiden, koulutuksen ja päätoimisuuden osalta. Alla taulukoissa eri kehittämistarpeiden osalta vastausten jakautuminen.

3 Vuosittainen käytännön suunnittelu on pääsääntöisesti seuroissa kunnossa, kun taas tavoitteellinen pitkän tähtäimen strategiatyö vaatii vastaajien mielestä jo enemmän kehittämistoimenpiteitä seuroissa. On myös huomioitavaa, että perussuunnittelu esim. toimintasuunnitelman laatimisen osalta vaatii kolmasosassa seuroista jonkin verran kehittämistoimenpiteitä. Varainhankinta ja yritysyhteistyö seurojen toiminnassa vaativat vastaajien mukaan eniten kehittämistoimenpiteitä talouden kehittämisessä. Seurojen tulot vuoden 2008 tilinpäätöksen mukaan yhteenlaskettuna olivat euroa ja menot euroa. Kuntien antama taloudellinen tuki seuroille vuonna 2008 oli yhteensä euroa. Vastaajat näkevät kunnan taloudellisen tuen vähenevän tulevaisuudessa. Puolenkymmentä seuraa uskoo tuen kasvavan. Taulukko 6. Kunnan taloudellisen tuen kehittyminen vastaajien mukaan tulevaisuudessa Mistä muista tulolähteistä seurat rahoittavat vastaajien mukaan toimintaansa? Myyjäiset, kilpailujen järjestäminen, jäsenmaksutulot Sponsorit Talkoilla Talkootyö, yhteistyökumppanit, tapahtumat Yhteistyökumppanit, SJL, kioskimyynti Talkoot, mainoshankinta

4 Bingotoiminta, laskettelurinne, bussivuokraus, yhteistyösopimukset, kilpailuiden järjestäminen, kuntonyrkkeilyt, erilaiset talkoot, jäsenmaksut Yritykset n. 1/3 Vanhemmat 1/3 Myyntitoiminta 1/3 Yhteistyökumppanuudet ja muu varainhankinta Harrastemaksuista, jäsenmaksuista Jäsenmaksut, varainhankinta kampanjat Talkoot KRV:t, oma rahoitus Kausimaksut, kilpailutapahtumat, yhteistyökumppanit Pääasiassa kainuulaiset yritykset Talkoot, yhteistyökumppanit. Lahjoitukset, tuet, talkoot Jäsenmaksut, KRV, kilpailujen järjestämisen oheistoiminnoista, sopimuksista Pääasiallisesti jäsenmaksuista, lisäksi varoja hankitaan esiintymisillä, tapahtumilla, talkoilla, myyjäisillä yms. Esittelyt, arpajaiset, kilpailut Tapahtuman/kilpailujen järjestäminen (KRV tärkein), pienet yhteistyösopimukset, Veikkausvoittovaraista tuleva valtion tuki (seuratuki) Yksityinen sektori, myynti jne... Yhteistyökumppanit (Yritykset), harrastajat Mainostulot, kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen Talkoot, kioskitoiminta turnauksissa, puulakiturnausten osallistumismaksut, verkkareitten hankinta (mainostajat/sponsorit) Jäsenmaksut Jäähalli mainokset, yhteistyösopimukset, Talkoot. Yhteistyökumppaneiden avulla Jäsenmaksu, rastiviikko, yhteistyökumppanit, omarahoitus Uimala, kioski, kuntosalit, liikunnalliset palvelut, iltapäiväkerho, nuorisokerhot, nuorisotilojen valvonta, Talkootyö esim. rastiviikko ja kauppojen inventaario sekä harjoitusmaksut Viestinnän osalta seuran omaa lehteä ei koeta seuran kannalta olennaiseksi. Seuroilla on omia nettisivuja ja paikallinen mediayhteistyö koetaan suhteellisen hyvin toimivaksi.

5 Noin kolmasosalla seuroista on omat toimistotilat laitteistoineen. Pääosin yhteistyö kunnan kanssa toimii, vaikkakin kolmasosa vastaajista on sitä mieltä, että kuntayhteistyö vaatii myös jonkin verran kehittämistä. Vapaaehtoisten saaminen mukaan seuran toimintaan koetaan haastavaksi. Myös heidän tukeminen ja innostaminen vaatii vastaajien mielestä jonkin verran tai erityisiä kehittämistoimenpiteitä.

6 Erityisesti ohjaajien ja valmentajien mukaan saaminen seuran toimintaan ja heidän pysyminen seurassa vaatii seuroissa kehittämistoimenpiteitä. Seurojen johtokuntien työskentelyn osalta seuroissa koetaan asian olevan pääsääntöisesti kunnossa tai vaativan jonkin verran kehittämistoimenpiteitä. Voidaan todeta johtokuntien toimivan seuroissa vastausten perusteella kohtuullisen hyvin.

7 Päätoimisuus seuroissa on vastaajien mukaan vielä vieras asia. Kuitenkin noin kolmasosalla kyselyyn vastanneista seuroista on jonkinasteista päätoimisuuteen liittyvää toimintaa. Vastaajien mukaan suhteet kuntaan ja muihin seuroihin ovat pääsääntöisesti kunnossa. Suhteet yrityselämään ovat pääsääntöisesti kunnossa, mutta vaativat toisaalta myös kehittämistoimenpiteitä.

8 Koulutukseen ja osaamiseen panostetaan jonkin verran, mutta suurin osa vastaajista on sitä mieltä, että kokonaisuudessaan koulutukseen ja osaamiseen panostaminen vaatii kehittämistoimenpiteitä. Vastaajat kokevat seuraavat asiat seurojen tärkeimmiksi kehittämistavoitteiksi lähitulevaisuudessa? Koulutukseen panostaminen Valmentajien/ohjaajien saaminen Päätoimisuus ja palkolliset. Isot tapahtumat Tehdä kaudella kehittämissuunnitelma, jonka tähtäimenä mm. pelaajamäärien kasvattaminen, valmennusjärjestelmän kehittäminen, varainhankinta, Kainuun seurojen yhteistyö ym. Seuralle uusi puheenjohtaja Pyritään lisäämään lajiemme harrastajia ja parannetaan heidän mahdollisuutta menestyä. Kehitetään laskettelukeskusta ympärivuotiseen käyttöön. Harraste- ja terveysliikunta Koulutustason nosto Valmennnustoiminnan kehittäminen Nuorten kilpaurheilijoiden tukeminen, uusien nuorten saaminen mukaan. latuverkoston kehittäminen Juniori ja aikuisväestön laji- ja terveysliikunta Vakaa olemassaolo Lisää valmentajia nuorista urheilijoista ja lasten vanhemmista. uusien tilojen saaminen. Taloudellisen tilanteen kuntoon saattaminen seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Toiminnanjohtajan palkkaaminen. Organisaation kehittäminen. Rahoituslähteet. Ammattiosaaminen. Uusien ohjaajien mukaan saaminen Uusien ohjaajien saaminen mukaan toimintaan näin tarjonta laajenee palvellen moninaisia tarpeita (mahdollinen ostopalvelun tarjoaja) hallinnollinen sitoutuminen, Lasten ja nuorten ryhmien lisääminen, terveysliikunnan kehittäminen, uusien jäsenten ja ohjaajien hankinta. 1. Omassa seurassa lasten ja nuorten toiminta (vetäjät) 2. Yhteistyössä muiden suunnistusseurojen kanssa kuntosuunnistuksen ja KRV:n kehittäminen Kilpaurheilun tukeminen Jaostolle uusi puheenjohtaja. Ohjaajien mukaan saanti ja koulutus Nuorten saaminen mukaan toimintaan ja harrastukseen.

9 LISÄÄ OHJAAJIA RYHMILLE, LISÄÄ VAPAAEHTOISIA TOIMIJOITA TAPAHTUMIIN, TALOUDEN KEHITYS Vetäjien koulutus Harjoituspaikan kehittäminen ja pysyvyys. Luistelu ja kiekkokouluun panostaminen, jotta saadaan mahdollisimman paljon harrastajia lajinpariin. Turvata seuran jatkuvuus kilpa, juniori ja aikuisten osalta Krv-2010 vapaaehtoisten uusien vetäjien rekrytointi Strateginen suunnittelu vuositoiminnassa "järkevä" suunnittelu ja suunnitelmien toteutus, vastuut toiminnoissa, vapaaehtoisetn jaksaminen->motivointi, palkitsemiset Vastata kuntamme yleisurheilusta kun muita ei näillä näkymin tulossa Jäsenmäärän lisääminen. Ohjaajien ja valmentajien kouluttaminen. 3. KAINUUN LIIKUNNAN TARJOAMAT PALVELUT JA NIIDEN MERKITYS SEUROILLE Lasten liikuntapalvelut (NuoriSuomi yhteistyö, sinettiseuratoiminta, seuratoiminnan kehittämistuki, ohjaaja koulutukset yms.) Harraste- ja terveysliikunnan palvelut (KKI-toiminta, liikuttaja-tutkinto, aikuisten terveysliikuntakoulutukset yms.)

10 Seuran kehittämispalvelut (oman seuran analyysi, tulevaisuus- ja strategiaillat, seuratoiminnan kehittämistuki, toimihenkilökoulutus) Viestintä ja markkinointipalvelut (esitteiden tekeminen yms.) KL:n järjestämät tapahtumat (esim. varainhankinta ja talkoot tapahtumissa) Edunvalvonta (Yhdistyslainsäädännön kysymykset, kunta- ja seurayhteistyö)

11 Päätoimisen työntekijän tukeminen ja ohjaaminen (lainsäädäntö, työnantaja-, työsuhde-, ja sopimusasiat) Mitä Kainuun Liikunnan palveluista seuranne tarvitsee eniten tulevaisuudessa? Vastaajien mielestä Kainuun Liikunnan palveluvalikosta puuttuvat seuraavat palvelut? Opastusta ja neuvontaa yhdistystoimintaan (kuinka toimia puheenjohtajana/talousvastaavana/asiakirjantarkastajana..) Toimia seurojen etujenvalvojana mm. salivuorojen jakaminen, tilavuokrat jne tapahtumien järjestäminen muuallekin kuin Vuokattiin, ottaa seurat mukaan järjestämään niitä (samalla olisi osa seurojen varainhankintaa) KILPAURHEILUN tukeminen. Näkyvyyden lisääminen. markkinoinnin edistäminen. Leiritoiminta. Vuokattiin siirtymisen myötä lajimme "ulkoistettu". Myöskään mahdollisuutta talkoilla tapahtuviin varainhankintaan ei tätä kautta tule. Yhteistyötä harvojen ja valittujen kanssa. Ei puutu Ei ole Etäisyys Kajaaniin tuo rajoitteet Kainuun Liikunnan palveluiden täydelle käyttämiselle. Käyttäisimme enemmän esim. toimistopalveluita, jos olisimme lähempänä. (esim. ilmoitusten tai mainosten laadinta, kopioinnit, jäsenpalvelut yms.) Palveluvalikko on hyvä. Oleellista lienee, että palveluja olisi helppoa käyttää: tieto palvelusta + matala kynnys palveluun pääsemiseen Kilpaurheilun tukeminen Pesiksen kouluesittelyt Kainuussa toimivien eri lajien myös jalkapallo mukaan lukien kilpailutoiminnan yhteensovittaminen puuttuu, tärkeinä päivinä päällekkäisyyksiä

12 Mitä seurat haluavat Kainuun Liikunnan olevan tulevaisuudessa? Miten Kainuun Liikunta voisi palvella seuroja vastaajien mielestä paremmin? Eri paikkakunnille ohjaaja/valmentakoulutusta Kauhuskenaario on että KL on tulevaisuudessa rahastaja. Ideaalitilanteessa seurojen etujen ajaja, yhteistyökumppani. KL voisi toimia enemmän kentällä mm. järjestää tilaisuuksia seurojen kehittämiseksi, osallistua seurojen kokouksiin yms. Näiden tilaisuuksien pohjalta KL saa faktaa ja ideoita toiminnan kehittämiseksi. Ohjaajapulaan soisi helpotusta, oisiko siihen apuvoimia/kanavia rekrytointiin KL voisi painottaa enemmän kestävyyspainotteisia liikuntamuotoja. "pallonkopittelulla" emme saa aikaan muutakuin sen, että nuorisolla pitää nykyisin ja erityisesti tulevaisuudessa olla koko ajan vain"hauskaa"... Harvassa on sellainen nuori, joka ei luovuta heti kun hieman vastustaa. Tukekaa kainuussa järjestettäviä kestävyysominaisuuksia vaativia kilpailuja, maastohiihto ja kestävyysjuoksu (maastojuoksu). suunnistus, (olette jo mukana )(Kiitos! Kainuun Liikunnan tulisi tarjota koulutusmahdollisuuksia mahd.lähellä seurojen kotipaikkakuntia. Täten koulutuksiin olisi ohjaajilla helpompi osallistua! Seurojen välisen yhteistyön kehittämisessä työtä tehtävä. Kaupunkiin päin suuntautuvassa edunvalvonnassa ärhäköidyttävä. Entistä enemmän myös pienille seuroille ansaintamahdollisuuksia. Olen uusi puheenjohtaja enkä ole niin perehtynyt KL:n toimintaan, että voisin olla jotain muuta vailla. Kainuuta ja kainuulaisia seuroja vahvasti tukeva organisaatio Ennen kaikkea seurojen etujen valvoja ja kehittäjä, eräänlainen maakunnallinen veturi, jonka puoleen voi kääntyä epäselvissä asioissa ja joka potkii seuroja eteenpäin kehittymään ja pysymään hengissä. KRV-kehittämisen ja markkinoinnin yhteistyö jatkossakin tärkeä. KL:n ja saman lajiliiton alla olevien seurojen yhteistapaamiset Tukea Kilpailutoimintaa eikä lyhytnäköistä pallon kopittelutoimintaa... Ohjaajakoulutuksia Mahdollisesti kokoavana elimenä erikoistumisen osalta Kainuun alueella. esim kutsua kainuun tennisosaajat yhteisiin tapahtumiin Vapaa sana Kyselyn kohdat epäselvät - seura ei ole saanut em. kohtiin mitään tukea, järjestääkö KL seuroille varainhankintaa? Varainhankintaan tarvitaan opastusta, vinkkejä ja neuvontaa -seurassa ei ole mitään muuta kuin jäseniltä perittävät maksut, jotka menevät kohonneisiin harjoituspaikkamaksuihin KL ei puolusta yksilölaji-seuroja, kun yu-seuralta viedään hallivuoroja ja hintoja korotetaan, kaupungin liikuntapaikoista vastaavat tahot suosivat joukkuelajien edustajia (jalkapalloilijoille on jalkapallostadionit, pallohallit, Vimpelin kentät yms), yleisurheilijoiden on hyvin vaikeaa harjoitella täysipainoisesti, kun hallivuoroja on supistettu ja ainoalla yleisurheilukentällä radalle tulevat jalkapallot, juomapullot yms. Veteraani- ja kuntourheiluväen hallimaksut tulisi olla ilmaisia, koska tällainen toiminta vähentä terveysmenoja pitkällä aikajänteellä. Seuraväki tekee töitä talkoilla ja eikä sillä ole resursseja ruveta taistelemaan virkamiesbyrokratiaa vastaan. KL on instanssi, joka työllistää itse itsensä. Seuratessani KL:n vuosittain palkittavien listaa, ovat palkittavina olleet suurimmalta osin juuri näitä lasten kanssa hauskanpitäjiä. Todelliset työmyyrät ja pyyteettömät talkoolaiset jäävät huomiotta. Kuinka moni seuratyöntekijä ajaa omalla autollaan yli km ilman korvausta vuosittain??? Minä ajan ja aion ajaa jatkossakin. Lisäksi tiedän muitakin - useita! KL:n johtokunta/ hallitus ovat mielestäni lähteneet nykytrendin mukaiseen "liikuta edes vähän lasta, hinnalla millä hyvänsä" -linjalle. Onko se oikein? Panostakaa kentän toimintaan ja tukekaa kenttäväen tekemisiä. Teot puhukoot puolestaan. Oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin ja jälkeä syntyy. Sekin KL:n rahamäärä, mikä kuluu vuosittain kaikenlaisten kekkereiden järjestämiseen, pitäisi jakaa sinne, missä toimitaan puhtaasti talkoovoimin. Ilmoitan heti kun kuulen jonkun muun kuin KL:n johdon kehuvan Kainuun Liikuntaa. KIITOS JA HYVÄÄ SYKSYÄ! Kainuun liikunta voisi hankkia omia varusteita suurtapahtumien järjestämistä varten, ettei aina tarvitsisi kalliilla vuokrata: lämpöastioita, peräkärry, opasteita, telttoja ym...

13 Kainuun Liikunta voisi kehittää elo-syyskuun vaihteeseen lasten harrastusmessut, joissa paikalliset seurat esittäisivät tarjontaa. perjantai koulut + päiväkodit, illalla perheet. paikkana Kajaani-halli. Nyt ollut vastaavia keväisin, mutta useimmat lajit ottavat uusia harrastajia sisään syksyllä. Keväällä moinen toiminta paukkujen tuhlausta. Olen ollut uudessa tehtävässäni vasta kerran tekemisissä KL:n kanssa ja siitä jäi erittäin positiivinen kuva. Kiitos Ei tällä kertaa Kainuun liikunta voisi tukea enemmän kestävyyspainotteista kilpailuliikuntaa. maksamme liian kovan hinnan tulevaisuudessa nuorisomme huonosta fyysisestä kunnosta(kestävyys) Olen saanut aina tarvittaessa tukea Kainuun Liikunnalta Miten Prikaatiyhteistyötä voisi parantaa,, tarjoamme palveluja joita Prikaatikin voisi hyödyntää, vastaavasti materiaalia lähinnä huoltoon liittyvää olis järkevää saada järkevään hintaan, samoin jotkut asiat palvelisivat prikaatinkin koulutuksena,, esim: ensiapu, liikenteen ohjaus, kuljetus, ruokahuolto.

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY 07 Tulokset TAUSTATIEDOT Kyselyyn vastanneet seurat Seuratyyppi Klaukkalan Kiri Ry Klaukkalan NMKY ry Kurra Hockey ry Nurmijärven Hiihtoseura ry Nurmijärven Jalkapalloseura

Lisätiedot

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivien ryhmäkeskustelut 2011-2015 Seurapäivät 26.11.2016 Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivät 2011-2015 - ryhmäkeskustelut 2011 Turku TUL:n arvot ja seuratyön arvot 2012 Joensuu Seuran toiminta ja

Lisätiedot

JOEN YAWARA RY MAHDOLLINEN SEURATYÖNTEKIJÄN PALK- KAUS OPETUSMINISTERIÖN TUEN AVULLA

JOEN YAWARA RY MAHDOLLINEN SEURATYÖNTEKIJÄN PALK- KAUS OPETUSMINISTERIÖN TUEN AVULLA JOEN YAWARA RY MAHDOLLINEN SEURATYÖNTEKIJÄN PALK- KAUS OPETUSMINISTERIÖN TUEN AVULLA 7.3.2009 Joensuu SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...3 2 TOIMENKUVA...3 2.1 Talous...3 2.2 Kurssit...4 2.3 Muut...4 3 RAHOITUS...5

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

Lounalentiksen seurakysely

Lounalentiksen seurakysely Lounalentiksen seurakysely Koonti 13.5.2019 Sarjaparlamentissa Loimaalla 16 vastausta (13.5.2019): Vastauksista 14 eri seurasta eri puolilta aluetta (kaikista maakunnista tullut vastauksia) Todella erilaisia

Lisätiedot

SEURATOIMINTA Olympiakomitean ja jäsenjärjestöjen yhteiset tavoitteet 2020-luvun seuratoiminnalle

SEURATOIMINTA Olympiakomitean ja jäsenjärjestöjen yhteiset tavoitteet 2020-luvun seuratoiminnalle SEURATOIMINTA Olympiakomitean ja jäsenjärjestöjen yhteiset tavoitteet 2020-luvun seuratoiminnalle Seuratoiminnan kasvupotentiaali Koko väestö Alle 13 v. Laatua ja osaamista nykyiseen toimintaan sekä uusia

Lisätiedot

saada tietoa seuratoimijoilta siitä, millaisiin asioihin seuratasolla kaivataan tukea, apua ja palveluita Osallistaa ja aktivoida seuratoimijoita

saada tietoa seuratoimijoilta siitä, millaisiin asioihin seuratasolla kaivataan tukea, apua ja palveluita Osallistaa ja aktivoida seuratoimijoita Kysely avoinna www.pesis.fi sivuilla 14.11.- 15.12.2012 Kyselyyn saatiin 93 vastausta Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään kyselyyn (vertailukelpoisuus) Kyselyn tavoitteena oli: saada

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015 VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta klo15.00 mennessä. Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta mennessä. PL 50, 36201 Kangasala Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura /

Lisätiedot

Kajaanin Suunnistajat ry.

Kajaanin Suunnistajat ry. Kajaanin Suunnistajat ry. KaSun toiminnan tavoitteet ja Kainuu ja Kajaani kansainvälisten suunnistuksen suunnitelmat suurtapahtumien 2013+ keskipisteessä Syyskokous 28.10.2012 Päämäärät 2013 Nuoriso- ja

Lisätiedot

Aikuisten harrasteliikkuminen yhdistyksissä

Aikuisten harrasteliikkuminen yhdistyksissä Aikuisten harrasteliikkuminen yhdistyksissä Suomalainen tapa on organisoitua ja perustaa yhdistyksiä eri toimintoja ja tavoitteita varten Yhdistystoiminta on hyvin kirjavaa ja pääosin toiminta perustuu

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Terveyttä edistävä Vapaaehtoistyötä arvostava TNV:n arvot ja visio Ihmisläheinen ja positiivinen Luotettava ja osaava VANTAAN KAUPUNKI/ LIIKUNTAPALVELUT JÄSENET OHJAAJAT Valo,

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

PIIRIKIRJE 2015 toukokuu

PIIRIKIRJE 2015 toukokuu puh. 0500 316 904 e mail: www.tul lappi.fi PIIRIKIRJE 2015 toukokuu SISÄLTÖ: piiriorganisaatio esitykset piirijaostoihin esitykset piirin toimintaryhmiin kuvaukset jaostojen ja toimintaryhmien tehtävistä

Lisätiedot

Seuratuen painopisteet

Seuratuen painopisteet Seuratuki 2013 Seuratuki Urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen Seuratoiminnan laadun vahvistamiseen Perustoiminnan uudistamiseen ja kehittämiseen Liikunnan harrastamisen mahdollistamiseksi

Lisätiedot

Talousarvioesitys 2015

Talousarvioesitys 2015 esitys 2015 Yhdistyksen perustehtävä ja toiminnan tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntaa ja muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa siten, että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä

Lisätiedot

Lisää laatua, enemmän toimintaa

Lisää laatua, enemmän toimintaa Lisää laatua, enemmän toimintaa Seuratuen toimintavuoden tulokset 2014 2015 Johanna Hentunen Salla Turpeinen Janne Pyykönen LIKES-tutkimuskeskus Viitaniementie 15a, 40720 Jyväskylä www.likes.fi Lukijalle

Lisätiedot

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille www.salibandy.net Seuratuki: tarkoitus Liikunnan harrastaminen kaikille lapsille ja nuorille Liikunnallinen elämäntapa ohjatun seuratoiminnan kautta

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto 2018 Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Seuratoiminnan kasvumahdollisuudet Koko väestö Drop out Harrastajat liikunta- ja urheiluseurassa

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Helsingin miekkailijat. Vuosikokous 2014

Helsingin miekkailijat. Vuosikokous 2014 Helsingin miekkailijat Vuosikokous 2014 Seuramme arvot Tasa-arvo, suvaitsevaisuus, monikulttuurisuus Tvåspråkighet Sosiaalinen yksilölaji Elinikäinen ilo Yksilön kunnioitus Yhdessä tekeminen Toimintaa

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Tehtävä LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais- Suomessa. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Mistä tuulee seurakyselyn tulokset ja toimenpiteet kyselyn perusteella

Mistä tuulee seurakyselyn tulokset ja toimenpiteet kyselyn perusteella Mistä tuulee seurakyselyn tulokset ja toimenpiteet kyselyn perusteella Seuraseminaari 19.11.2011 Vahva ja aktiivinen lajiliitto seurojen tukena Seuroja 331 Luokkaliittoja 42 Jäseniä n. 60.000 Veneitä 23.692

Lisätiedot

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022 SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022 Esitys ylimääräiselle kokoukselle 18.3.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 1.1 Toimintaympäristö ja sen muutokset... 3 2. Visio 1.1.2022...

Lisätiedot

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi /7/7 Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 00, 0 % 80,0 % 60,0 %,6 % 0,0 %, % 0,0 % 0,0 % 7,9 % 7,9 %,6 %,6 % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:.6, Hajonta:0.86)

Lisätiedot

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30 Riihimäki - Liikunnan toiminta-avustus 2018 Tiedot halutaan viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa 03.03.2018 klo 00:01 Julkaisu loppuu 29.03.2018 klo 14:30 Kunta Riihimäki Hakuohje Linkki

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä. Uimahallifoorumi 2.10.2014

Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä. Uimahallifoorumi 2.10.2014 Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä Uimahallifoorumi 2.10.2014 Suomen Uimaliitto tänään 130 jäsenseuraa, joissa jäseniä noin 45 000 Lasten ja nuorten

Lisätiedot

Nuorisovaliokunta. Ajankohtaiskatsaus SUOMEN NYRKKEILYLIITTO FINNISH BOXING ASSOCIATION AFFILIATED TO THE AIBA 1946 PERUSTETTU 1923 FOUNDED

Nuorisovaliokunta. Ajankohtaiskatsaus SUOMEN NYRKKEILYLIITTO FINNISH BOXING ASSOCIATION AFFILIATED TO THE AIBA 1946 PERUSTETTU 1923 FOUNDED Nuorisovaliokunta Ajankohtaiskatsaus Kysely seuroille tuloksia Junioriharrastajamäärät ovat selvässä laskussa ja meidän on syytä asettaa pidemmän tähtäimen panostuksia, jotta saamme käyrät toiseen suuntaan

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Konkreettisia ehdotuksia, mistä liikkeelle:

Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Konkreettisia ehdotuksia, mistä liikkeelle: Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Konkreettisia ehdotuksia, mistä liikkeelle: Keskeiset haasteet lasten ja nuorten seuratoiminnalle? - Soveltuva kalusto? - Puitteet ja Olosuhteet? - Laji ei

Lisätiedot

Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset. Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta

Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset. Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta Väestön liikkuminen Organisoitu liikunta Omatoiminen liikunta Harrastaminen

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat

Mäntsälän Voimistelijat 1 Mäntsälän Voimistelijat Jäsenkyselyn tulokset 2015 Vastaajia N=47 Harrastaja itse Huoltaja 6 henk 41 henk Harrastajan ikä Alle 7v 15 henk 7-10v 17 henk 11-13v 6 henk yli 13v 9 henk Mukana seurassa Alle

Lisätiedot

Seuratoiminnan kehittämistuki 2016 (seuratuki)

Seuratoiminnan kehittämistuki 2016 (seuratuki) Seuratoiminnan kehittämistuki 2016 (seuratuki) Tiedot halutaan viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa 19.11.2015 klo 13:00 Julkaisu loppuu 18.12.2015 klo 16:15 Kunta Perustiedot Yhdistyksen

Lisätiedot

Mikkelin Kilpa-Veikot - Oman seuran analyysi 8/11/16

Mikkelin Kilpa-Veikot - Oman seuran analyysi 8/11/16 Mikkelin Kilpa-Veikot - Oman seuran analyysi 8//6 Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 00, 0 % 80,0 % 60,0 % 6,9 % 0,0 % 0,0 %, %,6 % 7,7 %, %, % 0,0 % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:.7, Hajonta:.8)

Lisätiedot

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE YLEISTÄ SYNTYESSÄÄN UUSI SEURA OLISI SUOMEN KOLMEN SUURIMMAN UINTIURHEILUSEURAN JOUKOSSA Lisenssiuimarit (320 350), budjetti (n. 900 000) YHDISTYMISEN PERUSTEET Allastilan

Lisätiedot

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Sykkeen viestintäsuunnitelma vastaa kysymyksiin: miksi viestitään, mitä ja miten viestitään, kuka viestii ja kenelle, milloin ja missä. Suunnitelma laaditaan

Lisätiedot

Oman seuran analyysi Espoon Akilles suunnistus /18/15

Oman seuran analyysi Espoon Akilles suunnistus /18/15 Oman seuran analyysi Espoon Akilles suunnistus 0 /8/ Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 0 8 6, % 6 7,9 % 6, % 8, %, %, % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:., Hajonta:0.8) (Vastauksia:9) Oman seuran analyysi

Lisätiedot

LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS Hakijan perustiedot Yhdistyksen virallinen nimi Yhdistyksen virallinen lyhenne Y-tunnus rekisteröintinumero Kotipaikka Yhdistyksen katuosoite Kotisivujen www-osoite Toimihenkilöt

Lisätiedot

Seuratuki osana kansallista liikuntapolitiikkaa - Seuratuen tavoite, merkitys, kokemukset vaikuttavuudesta ja haku ylitarkastaja Sari Virta

Seuratuki osana kansallista liikuntapolitiikkaa - Seuratuen tavoite, merkitys, kokemukset vaikuttavuudesta ja haku ylitarkastaja Sari Virta Seuratuki osana kansallista liikuntapolitiikkaa - Seuratuen tavoite, merkitys, kokemukset vaikuttavuudesta ja haku 2015 ylitarkastaja Sari Virta Väestön liikkuminen Organisoitu liikunta Omaehtoinen liikunta

Lisätiedot

Omassa työssä kehittyminen meidän keinot onnistua seurakehitysprosessin juoksutuksessa? Laura Härkönen Seurakehittäjä Keski-Suomen Liikunta

Omassa työssä kehittyminen meidän keinot onnistua seurakehitysprosessin juoksutuksessa? Laura Härkönen Seurakehittäjä Keski-Suomen Liikunta Omassa työssä kehittyminen meidän keinot onnistua seurakehitysprosessin juoksutuksessa? Laura Härkönen Seurakehittäjä Keski-Suomen Liikunta Kuka minä olen? Espoossa syntynyt, Jyväskylässä asuva kahden

Lisätiedot

Kajaanin Suunnistajat ry.

Kajaanin Suunnistajat ry. Kajaanin Suunnistajat ry. Kainuu kansainvälisten suunnistuksen suurtapahtumien Kainuu ja Kajaani kansainvälisten keskipisteessä suunnistuksen suurtapahtumien keskipisteessä KUTSUVIERASTILAISUUS Joutenlampi;

Lisätiedot

OSA - Oman Seuran Analyysi

OSA - Oman Seuran Analyysi 1. Vastaajien taustatiedot Vastaajien lukumäärä: Yhteensä Naisia Miehiä 18 11 7 Vastaajien ikäjakauma: Ikä Kpl Osuus(%) Alle 20 vuotta 1 5 21-30 vuotta 3 16 31-40 vuotta 2 11 41-50 vuotta 10 55 51-60 vuotta

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000 Polvijärven kunta Sivistyslautakunta YLEISAVUSTUKSEN HAKEMUS 1. HAKEMUKSEN KATEGORIA. VAIN YKSI RASTI/HAKEMUS x yleisavustus urheiluseuroille yleisavustus liikuntaa harrastaville yhteisöille yleisavustus

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Harrastamisen hinta Seuratuki Valo-talo ylitarkastaja Sari Virta

Harrastamisen hinta Seuratuki Valo-talo ylitarkastaja Sari Virta Harrastamisen hinta Seuratuki Valo-talo 17.5.2016 ylitarkastaja Sari Virta Mitä liikunnan kustannuksista tiedetään? TUNNISTETTUJA SYITÄ HINTOJEN NOUSULLE Ohjattujen liikuntakertojen määrä on kasvanut

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

1978-2008 Rastivarsat 30 vuotta Seurakysely helmikuu 2009 Vastaajien ikä Ikä n % Alle 20 2 6 21-30 1 3 31-40 7 21 41-50 16 48 51-60 6 18 Yli 60 1 3 Yht. 33 100 Vastaajien toimintavuodet seurassa Vuodet

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY YLEISTÄ Lapin Liikunta ry on alueellinen liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatio, jota johtaa 4-6 kertaa vuodessa kokoontuva hallitus. Päättävänä

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

ENNAKKOMATERIAALI 2015

ENNAKKOMATERIAALI 2015 ENNAKKOMATERIAALI 2015 TERVETULOA KANSALLISEEN LIIKUNTAFOORUMIIN! Graafinen suunnittelu: Pirita Tolvanen HARRASTAMISEN HINTA Ei 6% Ei 5% 6 547 vastaajaa EOS 11% 56 vaikuttajaa Kyllä 94% Kyllä 86% Ovatko

Lisätiedot

TUL ry:n strategia

TUL ry:n strategia TUL ry:n strategia 2016-2022 Valtuuston päätös 23.5.2015 Johdanto Suomen Työväen Urheiluliitto osallistuu aktiivisesti suomalaisen liikunta- ja kansalaistoimintakulttuurin kehittämiseen. Näin on tapahtunut

Lisätiedot

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Imago kunnossa: pelaajat haluavat pelata seurassa,

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2014

Seurakysely toimintavuodelta 2014 16.1.2015 9.18 Seurakysely toimintavuodelta 2014 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Matkapuhelin Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen

Lisätiedot

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA 2016 VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KESKEISET TULOKSET 1(2) Varainhankinta kuuluu nyt aiempaa useammin (73 %! 84 %) osana jonkun toimenkuvaan.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Toimenpide Kumppanit Resurssit Mittari Aikataulu Aluetoiminnan ja - Valmennuksen

Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Toimenpide Kumppanit Resurssit Mittari Aikataulu Aluetoiminnan ja - Valmennuksen Urheilijan polku - Nostamme kansainväliselle huipulle Painopiste: varmistamme huippu-urheilulle ammattimaisen valmentautumisen edellytykset Tavoite: Urheilijan tarpeiden huomioiminen Aluetoiminnan ja -

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2012

Seurakysely toimintavuodelta 2012 Seurakysely toimintavuodelta 2012 1. Seura ALAVUDEN URHEILIJAT 2. Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköposti Matkapuhelin 3. Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen työntekijä

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen

Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen Miksi vesiliikuntaa? Monipuolista uimaseuratoimintaa! Esimerkki Tampereelta https://youtu.be/nk2u0b6_2gs https://youtu.be/8ji4lkvdqcg

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

PALLO VERKKOON JA VERKON YLI

PALLO VERKKOON JA VERKON YLI PALLO VERKKOON JA VERKON YLI Seurayhteistyötä yli lajirajojen! Joen Jujun ja FC Hertan JuHe yhteistyöprojekti Seurayhteistyökoordinaattori Anssi Liimatta Isännän Ääni - Mikkeli 7.-8.2.2014 Yhteistyön alkutaival

Lisätiedot

Seurojen olosuhde- ja nuorisotoiminnan kyselyn tulokset. Nuorisotoiminnan kysymykset.

Seurojen olosuhde- ja nuorisotoiminnan kyselyn tulokset. Nuorisotoiminnan kysymykset. Seurojen olosuhde- ja nuorisotoiminnan kyselyn tulokset. Nuorisotoiminnan kysymykset. Kysely toteutettiin verkkolomakkeella. Kyselyä markkinoitiin seuratiedoteilla lisäksi kaikille seuroille soitettiin

Lisätiedot

1. Toiminnan perusteita

1. Toiminnan perusteita 1. Toiminnan perusteita SuunnistavaUusimaary(SU)toimiitoimintasäännöissä22.12.1995määritettyjenohjeiden mukaisesti. Missio,tehtävä,miksiyhdistysonolemassa,on: SuunnistavaUusimaary:ntarkoituksenaon toimiasuunnistusharrastuksenherättämiseksi,ylläpitämiseksijakehittämiseksijatoimia

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN LIIKKUMISOHJELMA Asukaskyselyn (2018) päätulokset

LAPPEENRANNAN LIIKKUMISOHJELMA Asukaskyselyn (2018) päätulokset LAPPEENRANNAN LIIKKUMISOHJELMA 2025 - Asukaskyselyn (2018) päätulokset TAUSTATIETOJA KYSELYSTÄ Kysely toteutettiin v. 2018 loka-marraskuussa avoimena nettikyselynä. Kyselyn linkki kaupungin nettisivuilla.

Lisätiedot

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo 29.9.2014 Kataja-yu Seuran esittely Toiminnanjohtaja: Tomi Pyylampi - Vastuu, talous Valmennuspäällikkö: Anssi Vänskä - Valmennustoiminta + kilpailut

Lisätiedot

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat 2012 2015 Nuorisovalmennuspäällikkö 2015 2016 Nuorisovalmentaja 2016 2018 Nuorisovalmentaja 50% 2019 - Valmennuskoordinaattori 50% - työtehtävät,

Lisätiedot

VIMPELIN VETO STRATEGIA KAUSILLE 2015-2017

VIMPELIN VETO STRATEGIA KAUSILLE 2015-2017 VIMPELIN VETO STRATEGIA KAUSILLE 2015-2017 PÄIVITETTY 10.12.2014 SIVU SISÄLLYSLUETTELO 1 SEURAN YLEISESITTELY 2-5 LAJIEN ESITTELY 6-13 STRATEGISET TAVOITTEET 14 TOIMINTASUUNNITELMA 15 MITTARISTO 16 TOIMENPIDESUUUNITELMA

Lisätiedot

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA SUOMEN SOTILASURHEILULIITON STRATEGIA 2018-2021 Visio 2018-2020 Elinikäisen liikuntainnostuksen aktivoija Talous- ja viestintävaliokunta Toimintaympäristö Nykyinen toimintaympäristö Viestintä Liiton viestintä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Tässä toimintasuunnitelmassa esitellään seuran eri toimialojen tärkeimmät kehityskohteet kaudelle 2017 2018. Erityisesti näihin kehityskohteisiin halutaan panostaa laadukkaan

Lisätiedot

Seuratoiminnan kehittämistuen tuloksia

Seuratoiminnan kehittämistuen tuloksia Seuratoiminnan kehittämistuen tuloksia 2013-2016 Kati Lehtonen, LIKES-tutkimuskeskus Suomen Hiihtoliiton seuraneuvottelupäivät 19.5.2017, Tampere LIKES-tutkimuskeskus Rautpohjankatu 8, 40700 Jyväskylä

Lisätiedot

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n VALMENNUSRYHMIEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Valmennusryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Strategian tavoitteena on selkeyttää ja fokusoida seuran toimintaa. Se on tulevaisuuden rakentamisen työväline. Strategia on työstetty ryhmässä, jonka jäseniä

Lisätiedot

Aikuisliikunta seuroissa. Aikuisliikunnan kysely seuroille kesällä 2015

Aikuisliikunta seuroissa. Aikuisliikunnan kysely seuroille kesällä 2015 Aikuisliikunta seuroissa Aikuisliikunnan kysely seuroille kesällä 2015 Kyselyyn vastanneet Vastanneita kaikilta alueilta, yhteensä 276 kpl Suurin jäsenmäärä vastanneiden edustamissa seuroissa Millaista

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2013 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jouni Vimpari Saviniementie

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

1) Vastaajan taustatiedot

1) Vastaajan taustatiedot Seuran toiminnan arviointi: Hyvä xxxxx:n jäsen, Olet aloittamassa seuran toiminnan arviointikyselyyn vastaamista. Hienoa! Seuran toimintaa halutaan kehittää entisestään, ja sitä varten Sinun kokemuksesi

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Ohjausryhmän esitys liikuntayhteisölle alueellisen toiminnan toteuttamisesta 2.x 16.6. 11.8. Maailman liikkuvin urheilukansa ja

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia

Suomalaisen jääkiekon strategia Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-18 28.1.2014 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014-2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä TYÖIKÄISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Sähköiseen kyselyyn vastasi 321 täysi-ikäistä pieksämäkeläistä, joista 67 prosenttia oli naisia ja 33 prosenttia

Lisätiedot

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous Olympiakomitea Toiminnan suuntaviivat 2019 Kevätkokous 19.6.2018 Toimintasuunnitelma 2019 Suuntaviivat 2019 Toimintasuunnitelma 2019 Työstöä yhdessä Kevätkokous 19.6. Työstöä yhdessä Syyskokous 24.11.

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA MITÄ KILPAURHEILU ON? - SARJAKILPAILUT - KANSALLISET KILPAILUT - ALUEEN KILPAILUT - SM - KILPAILUT - MM - KILPAILUT MITEN SE MÄÄRITELLÄÄN? - TAVOITELÄHTÖISESTI - HARJOITTELUMÄÄRÄN SUHTEEN - MENESTYKSEN

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015 1 Vaajakosken Kuohu ry Painijaosto Toimintasuunnitelma 2015 2 sivu Sisällysluettelo 2 1.0 Johdanto 3 1.1 Painijaoston jäsenet 2015, esitys johtokunnalle 3 2.0 Toiminta 4 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin

Lisätiedot

308 vastaukset. Tiivistelmä Näytä vastaukset kokonaisuudessaan 1 / 14 30.9.2012 21:43. 1. Vastaajan taustatiedot

308 vastaukset. Tiivistelmä Näytä vastaukset kokonaisuudessaan 1 / 14 30.9.2012 21:43. 1. Vastaajan taustatiedot 1 / 14 30.9.2012 21:43 308 vastaukset Tiivistelmä Näytä vastaukset kokonaisuudessaan 1. Vastaajan taustatiedot a) Sukupuoli Mies 288 94% Nainen 15 5% b) Syntymävuosi 1977 1982 1976 1970 1976 1996 1976

Lisätiedot

Nurmijärven urheiluseurojen toiminta- ja tila-avustus hakemus

Nurmijärven urheiluseurojen toiminta- ja tila-avustus hakemus Nurmijärven urheiluseurojen toiminta- ja tila-avustus hakemus Tiedot halutaan viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa 1.3.218 klo 12: Julkaisu loppuu 3.4.218 klo 15: Kunta Nurmijärvi Hakuohje

Lisätiedot

Hakuohje Linkki hakuohjeeseen Pistelasku Ei

Hakuohje Linkki hakuohjeeseen   Pistelasku Ei Kalajokisten urheiluseurojen avustushakemus 2019 Tiedot halutaan viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa 14.03.2019 klo 08:00 Julkaisu loppuu 01.05.2019 klo 00:00 Kunta Kalajoki Hakuohje Linkki

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

Seurojen rekrytointi- ja kannustejärjestelmä -pilotti 2014-2015 Pohjois-Karjalan Liikunta ry, Pohjois-Savon Liikunta ry, lajiliitot ja TUL

Seurojen rekrytointi- ja kannustejärjestelmä -pilotti 2014-2015 Pohjois-Karjalan Liikunta ry, Pohjois-Savon Liikunta ry, lajiliitot ja TUL Seurojen rekrytointi- ja kannustejärjestelmä -pilotti 2014-2015 Pohjois-Karjalan Liikunta ry, Pohjois-Savon Liikunta ry, lajiliitot ja TUL Seurakehittämisprosessin sisältö Seuratyöpajojen teemat Seuratyöpaja

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin 18 henkilölle, joista

Lisätiedot