Yhteenveto käytännön esimerkeistä käydystä paneelikeskustelusta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteenveto käytännön esimerkeistä käydystä paneelikeskustelusta"

Transkriptio

1 Yhteenveto käytännön esimerkeistä käydystä paneelikeskustelusta Vaaratapahtumien raportointiverkostotapaaminen , Päijät-Hämeen keskussairaala, Lahti Muistiinmerkinnät teki Kaarin Ruuhilehto, VTT

2 2 Paneelissa keskustelivat Juhani Ojanen (ylilääkäri, psykiatria), PHKS Mervi Piekkari (potilasasiamies). PHKS Katriina Jokinen (sisätautien aoh), PHKS Liisa Kokkonen (ylilääkäri, päivystys), PHKS Hannele Salovaara, Etelä-Suomen syöpäyhdistys Puhetta kuljetti Kaarin Ruuhilehto, VTT Kiitokset kaikille tilaisuudessa paneelissa ja yleisönä mukana olleille vilkkaasta keskustelusta.

3 3 Tapausesimerkit Tilaisuuden järjestäjät olivat koonneet ja valinneet eri paikoista paneeliin kymmenen esimerkkitapausta, jotka liittyivät ohjelmassa juuri edellä kuultuun prof. Kaija Sarantolan esitykseen tietoturvallisuudesta käsittelivät mm. tiedon saatavuutta, oikeellisuutta ja eheyttä, luottamuksellisuutta ja käyttöä oli jaettu tutustuttaviksi panelisteille etukäteen (paitsi yksi lisäesimerkki) esitettiin paneeliyleisölle tapaus kerrallaan ja käytiin jokaisesta keskustelu, johon panelistien lisäksi osallistui myös yleisö kysymyksineen ja kommentteineen

4 4 1. Psykiatrian osastolla hoidossa ollut pt oli kotijaksolla ottanut yliannoksen lääkkeitä. Pt tuotiin PPKL:lle tajuttomana. Päivystyksen hoitaja ei päässyt katsomaan potilaan sairaskertomuksen psykiatriantietoja. Oli varsin pitkään epäselvää, mitä lääkkeitä potilas olisi voinut ottaa. 2. Pt oli somaattisen sairauden vuoksi yli yön tarkkailussa. Somaattisen voinnin puolesta potilas oli kotiutuskuntoinen, ja hän lähti kotiin. Pt oli saanut sairaskohtauksen ollessaan menossa psyk. hoitajan vastaanotolle. Risperdal Consta -injektio jäi antamatta. Som.hoitajan oikeuksilla psykiatrian tietoja ei näkynyt, joten kotiutusvaiheessa lääkkeen antamatta jäämisestä ei ollut tietoa. Lääkärikään ei ollut asiaa huomioinut. Tiedonkulku psyk.-som. haastava järjestettävä: halutaan suojata mahdollisimman hyvin pt:n ja hänen lähipiirinsä tietoja. Som.puolella psyk. tietojen näkyminen rajattu lääkäreihin. Päivystyksen ja tarkkailun hoitajien on mahdollista saada tiedot lääkärien kautta. Myös som.puolella on salassa pidettävää tietoa. Vaitiolovelvollisuus koskee koko henkilökuntaa.

5 5 3. Facebookin keskusteluissa liikkuu potilastietoja ja potilas/hoito tapausten sisällöllisiä tietoja yleisenä keskustelun, kommentoinnin ja neuvonnan aiheena. Osassa myös mahdollisuus tunnistaa potilas. 4. Potilaskansio lähetin kärryssä käytävällä. Kuka tahansa ohikulkija olisi voinut lukea/ottaa kansion. Samaan sarjaan kuuluvat myös bussissa/ratikassa/ julkisesti keskuste-lut, sähköpostin käyttö pt/lääk/hoit-tiedonvaihdossa, puuskahdukset osaston työtilanteista ym. ja omaisten tms. ulkopuolisten pääsy kanslioihin hlökunnan poissa ollessa. Ratkaisuja: estetään pääsy työkoneelta; määrätty Facebookin käyttökielto työaikana; määräyksen noudattamista seurataan pistokoeluontoisesti; esimiesten puuttuminen asiaan; yhteisten keskusteluiden järjestäminen asioiden käsittelyä+ tunteiden purkua (vertaistuki) varten; myös poliisille ilmoittaminen rikosta epäiltäessä Lähettikärryyn mallia postin kannellisista kärryistä STM:n suuntaan esitettiin toivomus luotettavan henkilöllisyyden tunnistusmenettelyn kehittämiseksi sähköiseen asiointiin.

6 6 5. Anestesialääkäri oli suunnitellut anestesian potilaalle A, jonka piti seuraavaksi tulla leikkaussaliin. Saliin tuotiin potilas B; muu tiimi oli tietoinen vaihdoksesta, mutta kukaan ei informoinut anestesialääkäriä. Tarkistuslista käytiin läpi potilas A:n anestesiakaavakkeen pohjalta. B nukutettiin A:n suunnitelman mukaisesti (B:lle suunniteltu spinaalipuudutus). Leikkaus saatiin suoritettua eikä potilaalle koitunut vahinkoa. Anestesialääkäri ei ollut vielä paikalla, kun potilas saapui ja tiimi varmisti hänen henkilöllisyytensä. 6. Potilas ei saanut hänelle määrättyä esilääkettä, koska lääkkeen milligrammamäärä puuttui. Osasto ei varmistanut asiaa anestesialääkäriltä, vaan jätti lääkkeen kokonaan antamatta. Potilas tuli leikkaussaliin jännittyneenä ja verenpaineet koholla. Potilaan henkilöllisyyden varmistaminen! Ranneke tärkeä lisävarmistus, paikka hankala leikkaustilanteessa. Koko tiimi aina koolla tarkistuslistan läpikäynnissä. Potilaan valmistelun tarkistuslista?

7 7 7. Potilaan lääkelistassa luki Vi-Siblin 1-3 x 1 (suolen toimintaa edistämään). Lääkärin sanelussa SISÄ-lehdellä lukee Lisipril 1-3 x 1 (verenpaineeseen) tarkoittaen samaa lääkettä. Kokenut sh huomasi sanelun virheen. Kaikki muut lääkkeet oli kohdallaan paitsi ko. lääke. 8. Potilaalla menossa metotrexat-lääkitys (Trexan) reuman hoitoon, jonka annostus oli yksi tiistaisin. Päivystyksen lääkäri saneli lääkityksen yksi iltaisin. Potilas siirtyi vuodeosastolle, jossa ko. lääke ja sen annostus eivät olleet ennestään tuttuja. Potilas sai virheellisen annostuksen mukaista lääkitystä yli viikon ennen kuin virhe huomattiin. Potilas menehtyi ja ruumiinavauksessa todettiin ko. lääkityksen aiheuttaneen potilaan kuoleman. Jälkeenpäin on ollut epäselvyyttä siitä, oliko lääkitys saneltu väärin vai kirjoitettu väärin. Miten parantaa tämänkaltaista tiedonkulkua? Mikä on oikea tapa selvittää asiaa ja tilannetta? TYKS: puheentunnistuksen käyttöönotto ehdoton parannus. Vaarana, virheiden lisääntyminen edelleen, jos kirjoittaminen keskitetään/ulkoistetaan kauas. Lääkärillä vastuu lääkityksen oikeellisuudesta joka tilanteessa. Sanelun tarkistaminen olisi välttämätöntä, mutta niin ei joka paikassa toimita. Väärän tiedon oikaiseminen niin, ettei joku jo ehdi sitä käyttää, on sähköisiä järjestelmiä käytettäessä vaikeaa. Korjaus (että on korjattu) ei näy järjestelmässä.

8 8 9. Lyhytaikaispotilaan ennestään huono vointi romahti. Tilattiin ambulanssi, jonka saapuminen viivästyi normaaliin verrattuna. Eteisaulassa ollut, ei osaston henkilökuntaan kuuluva työntekijä oli sanonut ambulanssimiehille, ettei tämä yksikkö ollut todennäköisesti kyytiä tilannut, koska osastolla oli rauhallista (oli juuri tullut meidän osastolta). Ambulanssimiehet olivat etsineet muilta osastoilta ja löytänytkin ylimmästä kerroksesta samannimisen potilaan. Ambulanssimiehet ihmettelivät, kun potilas oli voinut hyvin ja soittaneet uudelleen hätäkeskukseen ja varmistaneet, mistä kutsu oli tullut. Tulivat lopulta paikalle ja siirsivät oikean potilaan keskussairaalan ensiapuun. Tilanne osastolla oli ulkopuolisen silmissä näyttänyt rauhalliselta. Hoitajat tietysti hoitivat potilasta huoneessa ja oh tilasi kansliassa kyytiä ja laittoi asiakirjoja valmiiksi siirtoa varten. Onnettomien yhteensattumien summa, minkä oppina se, että saatu tieto on aina tarkistettava periltä saakka alkuperäisen tiedon mukaan. Osaston tilanteen voi varmistaa vain käymällä osastolla saakka kysymässä ja katsomassa. Koskee sekä tiedon antajia että sen vastaanottajia.

9 9 10. Sisätautilehdellä ja neuron lehdellä kirjattu Rivatril 20mg ½x1.Hoitaja epäili määräystä. Toinen hoitaja muisti, että joskus oli potilaalle määrätty 6mg tai 8mg. Päivystäjälle soitettu, että potilaan papereista löytyi lääkelista, jossa annos oli 2mg ½x1 ja että kymmenkertainen määrä oli annettu. Päivystävä määräsi potilaan tarkkailtavaksi, siirrettiin tarkkailuosastolle. Potilas oli tokkurainen eikä pystynyt varmistamaan annosta. Hänelle oli menossa mm Lyrica 300mg x2 + Lyrica 150mg vielä x1 ja Oxycontin 40mgx2 ja Panadol 1g x3. Etenkin ikääntyneiden potilaiden lääkitystietojen pitäminen ajan tasalla on haastavaa, samoin kuin mahdollisten lääkeinteraktioiden hallinta. Potilastietojärjestelmän interaktiotarkistus on avuksi, jos käytössä olevassa järjestelmässä sellainen on. Tarvittaisiin apteekin rekisteritietokanta, johon kirjautuisivat pt:n eri paikoista hankkimien lääkkeiden tiedot.

Tällä kertaa vain kävi näin

Tällä kertaa vain kävi näin Tällä kertaa vain kävi näin Työtapaturmatarinoita Helsingin kaupungilta Julkaisija: Helsingin kaupungin henkilöstökeskus Osoite: PL 4500, 00099 Helsingin kaupunki (Ensi linja 1, 00530 Helsinki) Tilaukset:

Lisätiedot

Vakavien vaaratapahtumien tutkinta. Opas sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille

Vakavien vaaratapahtumien tutkinta. Opas sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille Opas sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille Kustantaja: Suomen Potilasturvallisuusyhdistys ry www.potilasturvallisuusyhdistys.fi Toimituskunta: Haavisto E, Helovuo A, Kinnunen M, Peltomaa K. 2012

Lisätiedot

! 10 vinkkiä turvallisempaan hoitoon!

! 10 vinkkiä turvallisempaan hoitoon! / 1 Potilaan opas Jokainen meistä on joskus potilas. Tämä opas kertoo mahdollisuuksistasi vaikuttaa hoitosi turvallisuuteen koko hoitojaksosi ajan. Saat vinkkejä turvallisen hoidon takaamiseksi, tietoa

Lisätiedot

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom sisällysluettelo aluksi mitä mielenterveyden ongelmat ovat? tunteiden häiriöt toiminnan häiriintyminen ajattelun häiriintyminen mistä mielenterveyden häiriöt johtuvat?

Lisätiedot

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ 1 Oppaan suunnittelussa on ollut apuna työryhmä Kaisu Johansson Mika Niemelä Arja Mainio Kaisa-Mari Paananen Sami Räsänen Kuvat Tarja Paananen OPAS VANHEMMILLE LASTEN TUKEMISEEN,

Lisätiedot

Kriisi on kuin kivi keskelle lammikkoa: laineet loiskuvat kauas - mutta keskellä on petollisen tyyntä.

Kriisi on kuin kivi keskelle lammikkoa: laineet loiskuvat kauas - mutta keskellä on petollisen tyyntä. TOMMI HAUTANIEMI - AILA JÄRVENPÄÄ ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI JULKAISUSARJA B: Raportit ISBN 952-452-034-6 Painatus: 2003 Julkistaminen: 10.2.2004 HENKIINEN ENSIIAPU KESKUSSAIIRAALASSA Myyntitiedot:

Lisätiedot

AVOIMUUS - LUOTTAMUS - YHTEISTYÖ

AVOIMUUS - LUOTTAMUS - YHTEISTYÖ AVOIMUUS - LUOTTAMUS - YHTEISTYÖ Avaimia omaisten ja henkilökunnan hyvään vuorovaikutukseen Uppsalankaaressa Tuula Heinänen Oppaan kirjoittaja: Tuula Heinänen Kanta-Hämeen POLKKA -hanke 2009 2011 (Palvelujen,

Lisätiedot

Tavoitteena turvallinen, toimiva ja tehokas T3-sairaala

Tavoitteena turvallinen, toimiva ja tehokas T3-sairaala Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin henkilöstölehti Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts personaltidskrift Tuloksekasta hukkajahtia VSSHP:ssä LUE LISÄÄ SIVULTA»4 6 Tavoitteena turvallinen, toimiva ja

Lisätiedot

Vapaaehtoisen paluuohjelman Seminaariraportti Assisted Voluntary Return Seminar Report

Vapaaehtoisen paluuohjelman Seminaariraportti Assisted Voluntary Return Seminar Report Vapaaehtoisen paluuohjelman Seminaariraportti Assisted Voluntary Return Seminar Report EU Return Fund Euroopan Paluurahasto Vapaaehtoisen paluuohjelman kehittäminen Suomessa -hankkeen raportti on tuotettu

Lisätiedot

Sä oot yks tässä tiimissä, tehdään tää yhdessä

Sä oot yks tässä tiimissä, tehdään tää yhdessä MIKKELIN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY Sä oot yks tässä tiimissä, tehdään tää yhdessä VALOT hankkeen BIKVA -raportti Leena Herranen ja Maarit Väisänen 2011 S A V I L A H D E N K A T U 18 A 4 50100

Lisätiedot

Asiakkaan ajatuksia kotihoidosta Mitä tarvitsen kun tarvitsen kotihoitoa?

Asiakkaan ajatuksia kotihoidosta Mitä tarvitsen kun tarvitsen kotihoitoa? Asiakkaan ajatuksia kotihoidosta Mitä tarvitsen kun tarvitsen kotihoitoa? Heli Toroska Pikassos30.09.2012 PIKASSOS OY Sosiaalialan osaamiskeskus Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Satakunnassa SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Kun järjestät tilaisuutta yksin tai yhteistyössä muistilista onnistuneeseen tilaisuuden järjestämiseen

Kun järjestät tilaisuutta yksin tai yhteistyössä muistilista onnistuneeseen tilaisuuden järjestämiseen Kun järjestät tilaisuutta yksin tai yhteistyössä muistilista onnistuneeseen tilaisuuden järjestämiseen Koulutus-, yleisö- ja luentotilaisuudet ovat yhdistysten toiminnan kannalta tärkeitä näkymisen, tiedottamisen

Lisätiedot

Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista

Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista 1 Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista ESIPUHEET Virtsarakon toimintahäiriö voi olla hankala vaiva. Niinkin itsestään selvä asia kuin rakon

Lisätiedot

ASIA Potilaan terveydentilasta tiedottaminen KANTELU

ASIA Potilaan terveydentilasta tiedottaminen KANTELU ANONYMISOITU PÄÄTÖS 28.12.2009 Dnro OKV/1168/1/2007 Päätöksen suluissa olevat ja katkoviivoilla merkityt kohdat sisältävät viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 :n 1 momentin 25 kohdan perusteella

Lisätiedot

Tiedolla, Taidolla, Tunteella. Opas omaiselle, jonka läheinen on sairastunut tai vammautunut

Tiedolla, Taidolla, Tunteella. Opas omaiselle, jonka läheinen on sairastunut tai vammautunut Tiedolla, Taidolla, Tunteella Opas omaiselle, jonka läheinen on sairastunut tai vammautunut Julkaisija: Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Valot hanke (2009-2013) Valmennusta omaishoitoperheille

Lisätiedot

Varaudu. Opas kunnan viestintään kriisi- ja erityistilanteissa. Varaudu. Opas kunnan viestintään kriisi- ja erityistilanteissa

Varaudu. Opas kunnan viestintään kriisi- ja erityistilanteissa. Varaudu. Opas kunnan viestintään kriisi- ja erityistilanteissa Varaudu Opas kunnan viestintään kriisi- ja erityistilanteissa Varaudu Opas kunnan viestintään kriisi- ja erityistilanteissa Suomen Kuntaliitto Helsinki 2009 Työryhmä: Viestintäjohtaja Jari Seppälä, Kuntaliitto

Lisätiedot

Sisätautien vuodeosasto A-sairaalaan

Sisätautien vuodeosasto A-sairaalaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin henkilöstölehti Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts personaltidskrift Yt-neuvottelut puhuttavat työterveysvastaanotoilla Sisätautien vuodeosasto Raisiosta A-sairaalaan

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Kokemuksia kuntoutukseen hakemisesta: Kyselyyn ennätysmäärä vastauksia Vastanneiden profiili

Kokemuksia kuntoutukseen hakemisesta: Kyselyyn ennätysmäärä vastauksia Vastanneiden profiili Yhteenvetoa verkkokyselyn vastauksista Kokemuksia kuntoutukseen hakemisesta: Suurin osa tyytyväisiä, mutta myös viestejä väliinputoajista, voimattomuudesta, vääristä huhuista ja tiedonkulun puutteista

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. Laadunhallinnan- sekä potilas- /asiakasturvallisuussuunnitelma

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. Laadunhallinnan- sekä potilas- /asiakasturvallisuussuunnitelma Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Laadunhallinnan- sekä potilas- /asiakasturvallisuussuunnitelma 2 (38) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO 5 2 LAATU- JA POTILASTURVALLISUUSJÄRJESTELMÄ 5

Lisätiedot

HOITOISUUSLUOKITUS INARIN KUNNAN TERVEYSKESKUKSEN VUODEOSASTOLLE. -PaKasteen perusterveydenhuollon työskentelyjakso syksyllä 2010.

HOITOISUUSLUOKITUS INARIN KUNNAN TERVEYSKESKUKSEN VUODEOSASTOLLE. -PaKasteen perusterveydenhuollon työskentelyjakso syksyllä 2010. HOITOISUUSLUOKITUS INARIN KUNNAN TERVEYSKESKUKSEN VUODEOSASTOLLE -PaKasteen perusterveydenhuollon työskentelyjakso syksyllä 2010. projektiraportti Ulla Ruotsalainen 10.11.2010 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO...

Lisätiedot

VÄKIVALTA JA SEN UHKA KOTIHOITOTYÖSSÄ - työpaikkojen hyvät käytännöt ennaltaehkäisyssä

VÄKIVALTA JA SEN UHKA KOTIHOITOTYÖSSÄ - työpaikkojen hyvät käytännöt ennaltaehkäisyssä VÄKIVALTA JA SEN UHKA KOTIHOITOTYÖSSÄ - työpaikkojen hyvät käytännöt ennaltaehkäisyssä Hankeraportti Virpi Fagerström, FT, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos Tuula Leino, FT, tutkija, Työterveyslaitos

Lisätiedot

Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 46. Työsuojeluhallinto. Väkivallan uhka työssä

Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 46. Työsuojeluhallinto. Väkivallan uhka työssä Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 46 Työsuojeluhallinto Väkivallan uhka työssä Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 46 Väkivallan uhka työssä Työsuojeluhallinto Tampere 2010 ISBN 978-952-479-095-6 ISSN 1456-257X

Lisätiedot

Potilaan hyvä hoito Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä

Potilaan hyvä hoito Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä 1 (40) Potilaan hyvä hoito Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä Ihmisen terveyden tähden 2 (40) Sisällys 1 Johdanto... 4 2 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin strategia hyvän hoidon tukena... 5 2.1 Hyvä

Lisätiedot

Marja-Liisa Vesterinen fil. toht. (aikuiskasvatus), kauppatiet.lis.

Marja-Liisa Vesterinen fil. toht. (aikuiskasvatus), kauppatiet.lis. Marja-Liisa Vesterinen fil. toht. (aikuiskasvatus), kauppatiet.lis. RESEPTIHOITAJA NOPEUTTAA PALVELUA - tutkimus rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden saaneiden hoitajien tehtävistä, työnjaosta lääkäreiden

Lisätiedot

oppimisympäristön rakentajana Selvitys ammatillisen koulutuksen tutortoiminnasta ja tutortoiminnan suositukset

oppimisympäristön rakentajana Selvitys ammatillisen koulutuksen tutortoiminnasta ja tutortoiminnan suositukset Tutortoiminta hyvinvoivan oppimisympäristön rakentajana Selvitys ammatillisen koulutuksen tutortoiminnasta ja tutortoiminnan suositukset Kirjoittaja Susanna Ågren menetelmäkehittäjä Suomen ammatillisen

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN TIETOTURVAOHJE 5/2003 VALTIONHALLINNON TIETOTURVALLISUUDEN JOHTORYHMÄ

KÄYTTÄJÄN TIETOTURVAOHJE 5/2003 VALTIONHALLINNON TIETOTURVALLISUUDEN JOHTORYHMÄ KÄYTTÄJÄN TIETOTURVAOHJE 5/2003 VALTIONHALLINNON TIETOTURVALLISUUDEN JOHTORYHMÄ KÄYTTÄJÄN TIETOTURVAOHJE 5/2003 VALTIONHALLINNON TIETOTURVALLISUUDEN JOHTORYHMÄ VAHTI 1 VALTIOVARAINMINISTERIÖ Snellmaninkatu

Lisätiedot