Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Kaupunginhallitus 18.01.2016 Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Sivu 1 / / /2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunginhallitus Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta Keran osayleiskaavaehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 19 ), alue Valmistelijat / lisätiedot: Ville Ahvikko, puh Heini Peltonen, puh Tuomo Näränen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo Kaupunginhallitus hyväksyy MRA 19 :n mukaisesti nähtäville päivätyn ja muutetun Keran osayleiskaavaehdotuksen, piirustusnumero Käsittely Päätös Asia käsiteltiin pykälän 15 jälkeen. Kaupunginhallitus: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite 3 Keran osayleiskaava, lausuntojen lyhennelmät ja vastineet Oheismateriaali - Keran osayleiskaava, mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet - julkinen Keran osayleiskaavaehdotuksen kartta - Keran osayleiskaavaehdotuksen selostus - Keran osayleiskaavaehdotus, tapahtumaluettelo ja kaavamääräykset - Keran osayleiskaavaehdotuksen selostuksen liitteet Keran osayleiskaavaehdotuksen selostuksen liitteet Keran osayleiskaavaehdotuksen selostuksen liitteet Selostus Osayleiskaavan tavoitteena on muodostaa Kerasta kaupunkimainen ja kerrostalovaltainen uusi iso paikalliskeskus Kauniaisten ja Leppävaaran välille. Kaavaehdotus mahdollistaa alueelle vähintään asukasta ja työpaikkaa.

2 Kaupunginhallitus Sivu 2 / 2 Kaava-alueen pinta-ala on noin 230 hehtaaria ja alueella on noin 160 yksityistä maanomistajaa. Suunnittelualueen suurin yhtenäinen asuinalue on kaava-alueen keskellä sijaitseva Nihtimäen pientaloalue. Tällä hetkellä osayleiskaava-alueen asukasmäärä on noin asukasta. Alueella on noin työpaikkaa. Alue kytkeytyy seudulliseen liikennejärjestelmään itä-länsisuunnassa rantaradan sekä Turunväylän ja etelä-pohjoissuunnassa linja-autoliikenteen sekä Kehä II:n kautta. Kaavassa varaudutaan lisäksi rantaradan kehittämiseen kaupunkiradaksi välillä Leppävaara-Espoon keskus sekä pikaraitiotien ulottamiseen Matinkylästä Keraan ja sieltä eteenpäin. Keran osayleiskaava tukee myös Kehä II:n, Turuntien ja Turunväylän kehittämismahdollisuuksia. Keran osayleiskaava-alueen rakentuminen Helsingin seudun maankäyttösuunnitelma luonnoksen mukaisena metropolin palvelukeskuksena tukee Helsingin seudun aluerakenteen tasapainoista kehittämistä. Kaava-alue on osa Espoon kaupunkiradan kehitysvyöhykettä. Vireilletulo ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vireilletulosta on kuulutettu kaupungin virallisissa ilmoituslehdissä, Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa Osayleiskaavan käynnistämisestä on päätetty kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston tekemällä päätöksellä. Osayleiskaavasta on laadittu päivätty ja tarkistettu erillinen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on nähtävillä koko kaavaprosessin ajan kaavan internet -sivuilla. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla:

3 Kaupunginhallitus Sivu 3 / 3 Alueen kuvaus Nykytilanteessa kaava-alue on Espoon yksi suurimpia työpaikka-alueita, jossa sijaitsee lukuisa määrä eri alojen logistiikka-, teollisuus- ja toimitiloja. Alueen halki kulkee itä- ja länsisuuntaisesti rantarata, jonka varrella sijaitsee Keran asema. Asema sijaitsee likimain puolivälissä Kilon ja Kauniaisten asemia. Radan eteläpuolisella alueella sijaitsee Nihtimäen asuinalue sekä Klobbskogin kulttuurihistoriallinen kylätontti. Kaava-alueen pinta-ala on noin 230 hehtaaria ja alueella on noin 160 yksityistä maanomistajaa. Suunnittelualueen suurin yhtenäinen asuinalue on kaava-alueen keskellä sijaitseva Nihtimäen pientaloalue. Tällä hetkellä osayleiskaava-alueen asukasmäärä on noin asukasta. Alueella on noin työpaikkaa. Alueen julkiset palvelut sijaitsevat rantaradan eteläpuolisilla alueilla. Nihtimäessä on kaksi ryhmäperhepäiväkotia. Nihtitorpassa ovat Länsi- Uudenmaan poliisilaitos, Espoon pääpoliisiasema ja Espoon käräjäoikeus sekä Lillklobbin taidekeskus. Alueella on lisäksi mm. huoltoasemia ja hotelli. Kutojantien eteläpäässä sijaitsee päivittäistavarakauppa. Asukkaat hakevat palveluita Leppävaaran, Kilon ja Kauniaisten suunnista. Turunväylä, Nihtisilta-katu, Kehä II, Turuntie ja Karantie ovat alueen ajoneuvoliikennettä välittävät väylät. Alueen eteläisenä sisäisenä yhteytenä Nihtisillasta asemalle toimii Kutojantie. Turunväylä on merkittävä melunlähde alueella. Valtakunnalliset alueiden käyttötavoitteet Osayleiskaavatyön lähtökohtina toimivat MRL 22 :n mukaisessa tarkoituksessa valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Keran osayleiskaava-alueen rakentuminen tukee valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteutumista ja Helsingin seudun aluerakenteen tasapainoista kehittämistä erittäin hyvin. Kaava-alue on osa Espoon kaupunkiradan kehitysvyöhykettä. Keran osayleiskaava hyödyntää olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta ja tukeutuu raideliikenteeseen. Keran uusi iso paikalliskeskus eheyttää Helsingin seudun keskustaajamaa ja täydentää kaupunkitasoisia virkistysyhteyksiä. Maankäytön, liikenteen ja asumisen aiesopimus ja seudulliset tavoitteet Aiesopimuksen mukaisena tavoitteena on asemakaavoittaa vuosittain uutta asuinkerrosalaa Espoossa noin kerrosneliömetriä, jolla luodaan edellytyksiä noin asunnon vuosituotannolle. Keran aseman ympäristö on määritelty asumisen ensisijaiseksi kohdealueeksi vuosille Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (HLJ 2015) mukaisesti Keran osayleiskaava tukee Turun ja Helsingin välisen radan sekä Kehä II, Turuntien ja Turunväylän kehittämismahdollisuuksia.

4 Kaupunginhallitus Sivu 4 / 4 Kaavoitustilanne Maakuntakaava Keran osayleiskaavan alueella ovat lainvoimaisina ympäristöministeriön vahvistama Uudenmaan maakuntakaava ja Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaava. Niissä Keran kaava-alue on kokonaan taajamatoimintojen aluetta ja sen läpi on osoitettu pääratamerkintä. Kaava-aluetta rajaavat sekä etelä- että länsipuolella moottoriväylä-merkintä. Pohjoisessa alue rajautuu valtatie-merkintään. Yleiskaava Kaava-alue sijaitsee Espoon eteläosien yleiskaavan alueella. Espoon valtuusto hyväksyi sen Korkeimman hallinto-oikeuden päätös Espoon eteläosien yleiskaavan hyväksymistä koskevista valituksista on annettu , jolloin valtuuston päätös yleiskaavan hyväksymisestä sai lainvoiman. Korkein hallinto-oikeus kumosi valtuuston päätöksen osittain. Kumoamispäätös koskee osayleiskaava-alueella Karamalmin teollisuusalueelle osoitettua asuntoaluevarausta (A1). Espoon eteläosien yleiskaava ei ole lainvoimainen kumotulla A1 -alueella. Pääosa Keran osayleiskaavan alueesta on Espoon eteläosien yleiskaavassa osoitettu työ-paikkatoimintojen alueeksi (TP). Nykyinen asuinalue säilyy asuntoalueena (A). Osalle Helsinki-Turku -radan pohjoispuolta sekä Turunväylän ja Kehä II:n risteykseen sallitaan tilaa vaativan erikoistavaran kaupan sijoittuminen (TP/k). Alueen koilliskulmaan, Karaniityntien ja Karantien kulmaan on merkitty tiivis ja matala -asuntoalue (A2). Alueen koillis- ja kaakkoiskulmissa on julkisten palvelujen ja hallinnon alueet (PY), joille voidaan sijoittaa myös palveluasuntoja. Merkittävästi parannettavat ja uudet raideliikenneverkon osuudet on osoitettu punaisella. Pikaraitiotieyhteys on esitetty etelästä Keran asemalle asti. Asemakaava Kaava-alue on asemakaavoitettu. Rantaradan pohjoispuoli on asemakaavoitettu 1970-luvun alussa, eteläpuoli 1980-luvun alussa. Alueella on tällä hetkellä joitakin rakentumattomia tontteja, sekä tontteja, joiden rakennukset ovat tyhjillään. Alueella on vireillä kolme asemakaavamuutosta: Karamalmin asemakaavamuutos (kaava , Oy AGA Ab), Nihtisilta asemakaavamuutos ja Nihtisilta asemakaavamuutos. Asemakaavoja laaditaan rinnan osayleiskaavan kanssa. Viranomaisneuvottelu ja tiedotus- ja keskustelutilaisuus Keran osayleiskaavan aloitusvaiheen MRL 66 :n mukainen viranomaisneuvottelu pidettiin Neuvottelussa nousi esille muun

5 Kaupunginhallitus Sivu 5 / 5 muassa, että osayleiskaavahanketta kannatetaan ja se tukee raideliikenteen kehittämisajatuksia alueella. Tavoitteet terveellisen ja turvallisen elinympäristön laadun osalta nousivat esiin alueen teollisuuskäyttöhistorian vuoksi. Myös hyvä meluntorjunta alueella ja rakentamisen vaiheistus koettiin tärkeäksi. Kaavaehdotuksen nähtävillä olon jälkeen tultaneen pitämään 2. viranomaisneuvottelu. Luonnosten ollessa nähtävillä pidettiin luonnosvaiheen asukastilaisuus, jossa alueen asukkaat ja osalliset saivat antaa palautetta kaavavaihtoehdoista. Kaavaehdotuksen nähtävillä olon aikana tullaan Keran osayleiskaavasta pitämään kolmas, ehdotusvaiheen asukastilaisuus, jossa alueen asukkaille informoidaan kaavaehdotuksen sisällöstä ja kerrotaan, miten kyseisessä vaiheessa voi vaikuttaa vielä kaavan sisältöön. MRA 30 :n mukainen kuuleminen, lausunnot ja mielipiteet Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi osayleiskaavaluonnoksen nähtäville MRA 30 :n mukaisesti. Luonnos oli nähtävillä ja Nähtävillä olon aikana jätettiin 62 kirjallista mielipidettä ja saatiin 15 lausuntoa. Lausunnot Valtaosassa lausunnoista pidettiin hyvänä Keran kaava-alueen ottamista tehokkaaseen asuinkäyttöön alueen hyvän saavutettavuuden ansiosta. Lausunnoissa todettiin myös, että maakuntakaavan tavoitteiden toteutumisen näkökulmasta kaikki vaihtoehdot antavat hyvän pohjan jatkosuunnittelulle. Palvelujen keskittämisen Keran aseman ympäristöön nähtiin lausunnoissa toteuttavan joukkoliikenteeseen tukeutuvan yhdyskuntarakenteen tavoitteita hajautettua rakennemallia paremmin. Lausunnoissa todettiin myös, että vaihtoehdossa 2 alueen sisäisen viherrakenteen laajemmalla toteuttamisella on parhaimmat edellytykset. Mielipiteet Kirjallisissa mielipiteissä ja Espoon valtuustotalolla pidetyssä asukastilaisuudessa nousivat esille samat teemat. Tilaisuudessa asukkailta kysyttiin työpajatyöskentelyssä uudesta asumisesta, viheralueista ja liikenneyhteyksien parantamisesta. Myös nykyisten työpaikkatoimintojen kehittämistä pohdittiin. Asukkaat toivoivat tilaisuudessa tarkoin tutkittua rakentamisen liittymistä olemassa olevaan ympäristöön. Radan pohjoispuolella voisi olla korkeaa rakentamista, koska lähellä ei ole nykyistä asutusta. Keran sijainti kaupunkirakenteessa nähtiin ihanteellisena; On jo aikakin rakentaa tälle tehottomassa käytössä olevalle keskeiselle alueelle. Nykyisellä rakennuskannalla ei pääosin nähty suojeluarvoja. Asuinaluetta toivottiin talotyypeiltään ja toiminnoiltaan sekoittuneeksi. Luonnon huomioiminen ja säilyttäminen on tärkeää. Kirjallisissa asukasmielipiteissä korostuikin

6 Kaupunginhallitus Sivu 6 / 6 kaava-alueen koilliskulman, Ruotukallion säilyttäminen luonnontilaisena. Todettiin, että rakennetut puistot eivät korvaa luonnontilaisia metsiköitä. A / TP -merkintä nähtiin hyvänä, koska halutaan sekoittunutta toimintaa. Kierrätyskeskuksen (Kutojantie 5) toivotaan säilyvän alueella. Julkinen poikittaisliikenne on haaste. Sitä pitäisi kehittää. Keskitettyä pysäköintiä pidettiin hyvänä ratkaisuna. Kaavassa osoitetun pikaraitiotien toteutumisen todettiin olevan epävarmaa ja joka tapauksessa pidemmän ajan päässä. Tämä oli lähtöoletuksena myös kaavan ratkaisua hahmoteltaessa - oli selvää, että raitiotie ei tulisi toteutumaan lähimmän 10 vuoden aikana, mutta tavoitteena tulisi olla, että raitiotie toteutuisi viimeistään vuonna Osayleiskaavaehdotus Osayleiskaavaehdotuksen osoittama maankäyttöratkaisu perustuu Keran osayleiskaavaan liittyviin tavoitteisiin, selvityksiin ja jatkosuunnitteluohjeisiin. Mitoitus Tavoitteena on muodostaa Kerasta merkittävä paikallisia ominaispiirteitä ja arvoja omaava sekä joukkoliikenteeseen tukeutuva kaupunkimainen ja kerrostalovaltainen paikalliskeskus Kauniaisten ja Leppävaaran välille. Kaavaehdotuksen kokonaismitoituksena on vähintään asukasta ja työpaikkaa. Aluerakenne Alue kytkeytyy seudullisesti itä-länsisuunnassa rantaradan sekä Turunväylän kautta, ja etelä-pohjoissuunnassa linja-autoliikenteen sekä Kehä II:n kautta. Kaavassa varaudutaan lisäksi rantaradan kehittämiseen kaupunkiradaksi välillä Leppävaara-Espoon keskus sekä pikaraitiotien ulottamiseen Matinkylästä Keraan ja sieltä eteenpäin. Keskustatoiminnot ja asuminen Kaavan toteutuessa kaavan kaupunkimaisin alue sijoittuu hyvien raideliikenneyhteyksien varteen. Keskeisin alue, aseman lähiympäristön kävelykeskusta, erottuu ympäristöstään tehokkaampana rakenteena, ja sen yhteyteen sijoittuvat alueen tärkeimmät julkiset ja kaupalliset palvelut. Kävelykadun ja julkisten ulkotilojen avulla mahdollistetaan viher- ja virkistysyhteyksien jatkuminen kävelykeskustan halki. Työpaikka-alueet ja toiminnoiltaan sekoittuneet alueet Kehä II:n ja Turunväylän varsien melualueet ovat työpaikkavaltaisia, ja yhdistyvät kävelykeskustaan sekoittuneempien työn ja asumisen vyöhykkeiden kautta. Osayleiskaavalla ohjataan alueen vaiheittaista kehitystä siten, että nykyisille työpaikka-alueille mahdollistetaan asumista. Rakennetut alueet muodostavat kokonaisuuden, jota yhdistävät jalankulun

7 Kaupunginhallitus Sivu 7 / 7 ja pyöräilyn sekä viher- ja virkistysyhteyksien verkostot ja alueelliset kokoojakatuyhteydet keskitettyine aluepysäköinteineen. Liikenne Keran osayleiskaavan liikenteellinen perusratkaisu on eri kulkumuodot huomioiva verkosto, joka luo elävää kaupunkitilaa ja yhdistää alueen useaan eri suuntaan. Tavoitelähtöinen liikennesuunnittelu painottaa ensisijaisesti kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen näkökulmaa luoden selkeän liikkumisympäristön, joka mahdollistaa sujuvat matkaketjut eri kulkumuodoilla. Tavoitteena on, että kestävien kulkutapojen osuus alueella kasvaa nykytilanteesta. Kaupunkikuva Rakentamisen tehokkuuden ja korttelitypologioiden lähtökohtana on ensisijaisesti ei-korkean rakentamisen ja tiiviin kävelykeskusta-alueen mahdollistaminen. Aseman ja radan ympäristössä kerroskorkeudet nousevat muuta ympäristöä korkeammaksi. Uudisrakentaminen sovitetaan uudisrakentamisen alueisiin rajautuviin pientaloalueisiin. Luonto ja virkistys Keran osayleiskaavan tavoitteena on osoittaa alueelle laadukkaita ja toiminnallisesti monipuolisia virkistyksen alueita. Lisäksi kaavan tavoitteena on säilyttää ja kehittää Keran olemassa olevia rakentamattomia viheralueita, kuten luonnonmukaisia metsäalueita, osaksi virkistystä. Kaavassa on osoitettu liito-oravan elinympäristöt ja liito-oravien kulkuyhteydet. Yhteydet kulkevat olemassa olevilla viheralueilla. Selvitykset ja vaikutusten arviointi Keran osayleiskaavan vaikutusten arviointi perustuu kaavaprosessin aikana laadittuihin selvityksiin, niiden johtopäätöksiin sekä suunnittelulle asetettujen tavoitteiden toteutumisen arviointiin. Vaikutusten arviointi on laadittu Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen asiantuntijoiden toimesta. Osayleiskaavaehdotuksen keskeisin vaikutus on yhdyskuntarakenteen tiivistymisestä johtuva kaupungistuminen. Keran osayleiskaava-alueen rakentuminen metropolin palvelukeskuksena tukee Helsingin seudun aluerakenteen tasapainoista kehittämistä. Kaava-alue on osa Espoon kaupunkiradan kehitysvyöhykettä. Alueen halki kulkee jo nyt Helsinki- Turku -junayhteys, alue on hyvin saavutettavissa ja se tulee tulevaisuudessa entisestään paranemaan Espoon kaupunkiradan rakentuessa Espoon keskukseen asti. Asukasmäärän kasvaessa alueelle tulee sijoittumaan uusia lähipalveluja, kaupunki- ja aluekeskustasoisten palvelujen sijoittuessa Leppävaaran kaupunkikeskukseen. Keran kaupallinen ratkaisu noudattelee Espoon kaupan palveluverkkoselvityksessä keskusten kokoluokista tehtyjä linjauksia, joissa Kera on määritelty isoksi paikalliskeskukseksi. Nykyiset työpaikat ja työpaikkojen lisääntyminen mahdollistavat osalle asukkaista

8 Kaupunginhallitus Sivu 8 / 8 työssäkäynnin omalla asuinalueellaan, jolloin työmatkat ovat lyhyitä ja mahdollista tehdä joukkoliikenteellä, kävellen tai pyörällä. Viihtyisät asuinalueet, joilla on palveluja saatavilla, houkuttelevat koulutettua työvoimaa, joten myös yritysalueet hyötyvät alueen kehittymisestä. Osayleiskaava-alue sijaitsee erittäin kilpailukykyisten joukkoliikenneyhteyksien varrella. Lisäksi alueen kompakti rakenne kannustaa erityisesti kävellen tehtäviin matkoihin. Tärkeimmät liikenneverkon muutokset ovat kaupunkiradan jatke Leppävaarasta Espoon keskukseen, pikaraitiolinja Karamalmi-Suurpelto-Matinkylä sekä ajoyhteys Kutojantien ja Karapellontien välillä. Jalan tai pyörällä tehtävien matkojen ennustettu osuus on osayleiskaava-alueella noin neljänneksen suurempi kuin muualla Espoossa, joukkoliikenteen samaa tasoa ja henkilöauton osuus noin viidenneksen muuta Espoota pienempi. Kaava-alueen läpi ei kulje maakunnallisia ekologisia yhteyksiä. Paikallisten ekologisten yhteyksien tarpeet on osoitettu kaavassa liito-oravan kulkuyhteysmerkinnällä. Kaavan arvioidaan toteuttavan riittävässä määrin paikallisten ekologisten yhteyksien säilyttämistä kaupunkialueella, kun kaavassa osoitettu virkistysalueverkosto ja liito-oravan kulkuyhteydet toteutuvat kaavan ohjaamalla tavalla. Maisemakuva muuttuu merkittävästi, kun kenttien, hallien ja toimistorakennusten luonnehtimasta logistiikka- ja työpaikka-alueesta tulee tiiviisti rakennettu keskustamainen alue. Osayleiskaava mahdollistaa erilaiset toteutukset rakentamisen tiiviyden, korkeuden ja muiden arkkitehtonisten ratkaisuiden suhteen. Hyväksyminen Osayleiskaavan hyväksyy valtuusto. Aiemmat käsittelyvaiheet ja päätökset Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti kehottaa kaupunkisuunnittelulautakuntaa käynnistämään Keran asemanseudun kehittämiseksi osayleiskaavatyön. Keran osayleiskaava kuulutettiin vireille Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi ehdotuksen kaupunginhallitukselle osayleiskaavan tavoitteista Osayleiskaavan tavoitteista pidettiin tiedotus- ja keskustelutilaisuus Espoon kaupunginhallitus hyväksyi Keran osayleiskaavan tavoiteohjelmaksi kolmen toiminnallisen vaihtoehdon tutkimisen. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kolme luonnosvaihtoehtoa nähtäville MRA 30 :n mukaisesti. Kolme luonnosvaihtoehtoa oli MRA 30 mukaisesti nähtävillä ja Kaavan luonnosvaihtoehdoista pidettiin tiedotus- ja keskustelutilaisuus Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta päätti Keran osayleiskaavan jatkosuunnitteluohjeista.

9 Kaupunginhallitus Sivu 9 / 9 Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta esitti kaupunginhallitukselle ehdotuksen nähtäville asettamista. Päätöshistoria Kaupunkisuunnittelulautakunta Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää käynnistää Keran osayleiskaavatyön ja hyväksyy seuraavat Keran osayleiskaavan tavoitteet 1.1 Keran osayleiskaavalla suunnitellaan energiatehokas, raideliikenteeseen tukeutuva, toiminnoiltaan monipuolinen, kaupunkimainen ja omaleimainen alue. 1.2 Mitoituksena tutkitaan vaihtoehtoja, joissa kokonaismitoituksena asukasta ja työpaikkaa. 1.3 Keran elinkeino- ja yritystoiminta-aluetta kehitetään edelleen tehokkaana, hyvin saavutettavana ja seudullisesti merkittävänä työpaikka-alueena. 1.4 Keran kaupalliset ja julkiset alueet mitoitetaan asukasmitoituksen pohjalta. 1.5 Pikaraitiotielinjaus tutkitaan Turuntielle asti. 1.6 Keran kaava-alueella varmistetaan toimivat virkistysyhteydet Leppävaaran urheilupuistoon ja Espoon keskuspuistoon, pyöräilyn laatukäytävät, sekä esteetön liikkuminen, jotta asemalle pääsy on vaivatonta ja radan alitus- ja ylityskohtia on riittävästi ja oikein sijoitettuina. Polkupyörien liityntäpysäköinnin järjestämiselle varataan riittävästi tilaa. 1.7 Ainakin yhden mitoitusvaihtoehdon tulee mahdollistaa keskitetty pysäköintiratkaisu. 1.8 Nihtimäen pientaloalue säilytetään ja liitetään osaksi kehitettävää asuntoaluetta. 1.9

10 Kaupunginhallitus Sivu 10 / 10 Alueiden rakentamisen vaiheistuksella tulee varmistaa, että alueella olevat SEVESO -direktiivin mukaiset kohteet eivät vaaranna edellä mainittua maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämää asuinalueiden terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimusta. 2 Merkitsee tiedoksi asian oheismateriaalina olevan päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. 3 Lautakunta järjestää tavoitteista ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja päättää asettaa asukastilaisuuden puheenjohtajaksi. Käsittely Jäsen Stefan Ahlman poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (Hallintolaki, 28, 4-kohta). Esittelijä teki tekniset korjaukset: päätöskohta 2 muutetaan kuulumaan: Merkitsee tiedoksi asian kokouksessa nähtävillä olevan päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Esityslistan Vireilletulo ja OAS kappaleen teksti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on asian oheismateriaalina muutetaan kuulumaan: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävänä kokouksessa. Puheenjohtaja Markkula ehdotti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana, että päätösehdotusta korjataan siten, että päätöskohta 1.1 muutetaan kuulumaan: Keran osayleiskaavalla suunnitellaan kestävän kehityksen käytäntöjä toteutettava energiatehokas toiminnoiltaan monipuolinen, kaupunkimainen ja omaleimainen alue, joka tukeutuu raideliikenteeseen ja muihin hyviin liikenneyhteyksiin. Tavoitteena on, että osa alueesta olisi tiivistä kaupunkimaista kävelykeskusta-aluetta ja normitukseltaan Espoossa tavanomaisesti käytettyjä kapeampia katuja. päätöskohdan 1.2. muutetaan kuulumaan: Mitoituksena tutkitaan vaihtoehtoja, joissa kokonaismitoituksena on asukasta ja työpaikkaa. Alueesta tavoitellaan ensisijaisesti ei-korkean rakentamisen keskusmaista aluetta. Alueelle pitää mahdollistaa monimuotoinen työpaikkakehitys. Mitoitukseen kytketään myös asetettujen tavoitteiden toteuttamisen mahdollistava taloudellinen tarkastelu. päätöskohta 1.3 muutetaan kuulumaan: Keran elinkeino- ja yritystoimintaaluetta kehitetään edelleen tehokkaana ja seudullisesti merkittävänä työpaikka-alueena. Tavoitteena on niin houkutteleva asuinalue, että alueella työssäkäyvät suurelta osin myös asuvat tällä alueella. päätöskohta 1.4 muutetaan kuulumaan: Keran kaupalliset ja julkiset alueet mitoitetaan asukas- ja työpaikkamitoituksen pohjalta.

11 Kaupunginhallitus Sivu 11 / 11 päätöskohta 1.5. muutetaan kuulumaan: Pikaraitiotielinjaus tutkitaan Turuntielle asti. Tavoitteena on joukkoliikenneyhteyksien merkittävä parantaminen pikaraitiotiellä, joka yhdistää metron Suurpellon kautta rantarataan. päätöskohta 1.7. muutetaan kuulumaan: Koko alueella korostetaan keskitettyjen pysäköintiratkaisujen käytäntöä. Keskustelun kuluessa jäsen Harriet Klar teki jäsen Jukka Lahden kannattamana seuraavan ehdotuksen: päätöskohdan 1.2. mitoitusta koskeva virke muutetaan kuulumaan: Mitoituksena tutkitaan vaihtoehtoja, joissa kokonaismitoituksena on asukasta ja työpaikkaa. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja totesi, että päätösehdotuksesta on äänestettävä. Hyväksyttiin puheenjohtajan ehdotus, että ensin äänestetään kokouksessa tehtyjen muutosehdotusten välillä ja näin voittanut asetetaan esittelijän ehdotusta vastaan. Tämä äänestysjärjestystä koskeva ehdotus hyväksyttiin. Puheenjohtaja ehdotti, että ne, jotka ovat puheenjohtajan ehdotuksen kannalla äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat jäsen Klarin ehdotusta, äänestävät ei. Puheenjohtaja Markkula totesi lautakunnan seitsemällä äänellä neljää vastaan (7/4) hyväksyneen tässä äänestyksessä puheenjohtajan esittämän ehdotuksen. Tämän jälkeen puheenjohtaja tiedusteli, että voidaanko äänestyksen mukaisesti muutettu päätösehdotus hyväksyä esittelijän ehdotuksen sijasta. Kun sitä ei vastustettu, puheenjohtaja totesi sen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Puheenjohtaja ehdotti, että asukastilaisuuden puheenjohtajaksi valitaan Kirsi Louhelainen. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää käynnistää Keran osayleiskaavatyön ja hyväksyy seuraavat Keran osayleiskaavan tavoitteet. 1.1 Keran osayleiskaavalla suunnitellaan kestävän kehityksen käytäntöjä toteutettava energiatehokas toiminnoiltaan monipuolinen, kaupunkimainen ja omaleimainen alue, joka tukeutuu raideliikenteeseen ja muihin hyviin liikenneyhteyksiin. Tavoitteena on, että osa alueesta olisi tiivistä kaupunkimaista kävelykeskusta-aluetta ja normitukseltaan Espoossa tavanomaisesti käytettyjä kapeampia katuja.

12 Kaupunginhallitus Sivu 12 / Mitoituksena tutkitaan vaihtoehtoja, joissa kokonaismitoituksena on asukasta ja työpaikkaa. Alueesta tavoitellaan ensisijaisesti ei-korkean rakentamisen keskusmaista aluetta. Alueelle pitää mahdollistaa monimuotoinen työpaikkakehitys. Mitoitukseen kytketään myös asetettujen tavoitteiden toteuttamisen mahdollistava taloudellinen tarkastelu. 1.3 Keran elinkeino- ja yritystoiminta-aluetta kehitetään edelleen tehokkaana ja seudullisesti merkittävänä työpaikka-alueena. Tavoitteena on niin houkutteleva asuinalue, että alueella työssäkäyvät suurelta osin myös asuvat tällä alueella. 1.4 Keran kaupalliset ja julkiset alueet mitoitetaan asukas- ja työpaikkamitoituksen pohjalta. 1.5 Pikaraitiotielinjaus tutkitaan Turuntielle asti. Tavoitteena on joukkoliikenneyhteyksien merkittävä parantaminen pikaraitiotiellä, joka yhdistää metron Suurpellon kautta rantarataan. 1.6 Keran kaava-alueella varmistetaan asukkaiden viihtyvyys suunnittelemalla toimivat virkistysyhteydet Leppävaaran urheilupuistoon ja Espoon keskuspuistoon, pyöräilyn laatukäytävät, sekä esteetön liikkuminen, jotta asemalle pääsy on vaivatonta ja radan alitus- ja ylityskohtia on riittävästi ja oikein sijoitettuina. Polkupyörien liityntäpysäköinnin järjestämiselle varataan riittävästi tilaa. 1.7 Koko alueella korostetaan keskitettyjen pysäköintiratkaisujen käytäntöä. 1.8 Nihtimäen pientaloalue säilytetään ja liitetään osaksi kehitettävää asuntoaluetta. 1.9 Alueiden rakentamisen vaiheistuksella tulee varmistaa, että alueella olevat SEVESO -direktiivin mukaiset kohteet eivät vaaranna edellä mainittua maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämää asuinalueiden terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimusta. 2 Merkitsee tiedoksi asian kokouksessa nähtävillä olevan päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. 3 Lautakunta järjestää tavoitteista ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja päättää asettaa asukastilaisuuden puheenjohtajaksi Kirsi Louhelaisen.

13 Kaupunginhallitus Sivu 13 / 13 Kaupunginhallitus Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko Kaupunginhallitus hyväksyy seuraavat Keran osayleiskaavan tavoitteet: 1 Keran osayleiskaava-alue on osoitettu liitteenä olevalla otteella Etelä- Espoon osayleiskaavasta. 2 Keran osayleiskaavalla suunnitellaan kestävän kehityksen käytäntöjä toteutettava energiatehokas toiminnoiltaan monipuolinen, kaupunkimainen ja omaleimainen alue, joka tukeutuu raideliikenteeseen ja muihin hyviin liikenneyhteyksiin. Tavoitteena on, että osa alueesta olisi tiivistä kaupunkimaista kävelykeskusta-aluetta ja normitukseltaan Espoossa tavanomaisesti käytettyjä kapeampia katuja. 3 Mitoituksena tutkitaan vaihtoehtoja, joissa kokonaismitoituksena on asukasta ja työpaikkaa. Alueesta tavoitellaan ensisijaisesti ei-korkean rakentamisen keskusmaista aluetta. Alueelle pitää mahdollistaa monimuotoinen työpaikkakehitys. Mitoitukseen kytketään myös asetettujen tavoitteiden toteuttamisen mahdollistava taloudellinen tarkastelu. 4 Keran elinkeino- ja yritystoiminta-aluetta kehitetään edelleen tehokkaana ja seudullisesti merkittävänä työpaikka-alueena. Tavoitteena on niin houkutteleva asuinalue, että alueella työssäkäyvät suurelta osin myös asuvat tällä alueella. 5 Keran kaupalliset ja julkiset alueet mitoitetaan asukas- ja työpaikkamitoituksen pohjalta. 6 Pikaraitiotielinjaus tutkitaan Turuntielle asti. Tavoitteena on joukkoliikenneyhteyksien merkittävä parantaminen pikaraitiotiellä, joka yhdistää metron Suurpellon kautta rantarataan. 7 Keran kaava-alueella varmistetaan asukkaiden viihtyvyys suunnittelemalla toimivat virkistysyhteydet Leppävaaran urheilupuistoon ja Espoon keskuspuistoon, pyöräilyn laatukäytävät, sekä esteetön liikkuminen, jotta asemalle pääsy on vaivatonta ja radan alitus- ja ylityskohtia on riittävästi ja oikein sijoitettuina. Polkupyörien liityntäpysäköinnin järjestämiselle varataan riittävästi tilaa. 8 Koko alueella korostetaan keskitettyjen pysäköintiratkaisujen käytäntöä.

14 Kaupunginhallitus Sivu 14 / 14 9 Nihtimäen pientaloalue säilytetään ja liitetään osaksi kehitettävää asuntoaluetta. 10 Alueiden rakentamisen vaiheistuksella tulee varmistaa, että alueella olevat SEVESO -direktiivin mukaiset kohteet eivät vaaranna edellä mainittua maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämää asuinalueiden terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimusta. Käsittely Päätös Laura Kiijärvi poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (HallL 28 1-mom. 6-kohta). Kaupunginhallitus: Kaupunkisuunnittelulautakunta Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy MRA 30 :n mukaisesti nähtäville Keran osayleiskaavan luonnosaineiston: kolme vaihtoehtoista kaavakarttaa piir. nro 6856/1, päivätty , piir. nro 6856/2, päivätty , piir. nro 6856/3, päivätty sekä Keran osayleiskaavan kaavaselostus- ja vaikutusselvitysraportti, päivätty , Pöyry Finland Oy, 2 vahvistaa nimen Kera viralliseksi osa-alueen nimeksi, 3 pyytää tarvittavat lausunnot kahden kuukauden kuluessa lausuntopyynnön päiväyksestä, 4 järjestää osayleiskaavan luonnosaineistosta asukastilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi :n Käsittely Jäsen Ahlman poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin varapuheenjohtaja Louhelainen. Käsittelyn alussa valmistelijat Ville Hokkanen, Petri Suominen ja Susa Eräranta esittelivät asian.

15 Kaupunginhallitus Sivu 15 / 15 Puheenjohtaja Markkula ehdotti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana, että päätösehdotusta korjataan siten, että päätösehdotuksen loppuun lisätään seuraava kohta: Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää, että valmistelutyötä jatketaan siten, että rinnan nähtävillä olon ja palautteen käsittelyn kanssa vuorovaikutusta toteutetaan avoimesti ja valmistelun aikataulua kiristetään siten että virasto valmistelee kaupunkisuunnittelulautakunnalle ehdotuksen valmistelua koskevat ohjeet käsiteltäväksi jo lokakuun 2014 aikana. Puheenjohtaja Markkula ehdotti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana, että tiedotus- ja keskustelutilaisuuden puheenjohtajaksi valitaan Ulla Palomäki. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko esittelijän ehdotus hänen tekemänsä ehdotuksen mukaisesti muutettuna hyväksyä. Koska kukaan ei vastustanut tätä, totesi puheenjohtaja tämän tuleen yksimielisesti hyväksytyksi. Korjaukset on huomioitu pöytäkirjassa ja sen liitteissä. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy MRA 30 :n mukaisesti nähtäville Keran osayleiskaavan luonnosaineiston: kolme vaihtoehtoista kaavakarttaa piir. nro 6856/1, päivätty , piir. nro 6856/2, päivätty , piir. nro 6856/3, päivätty sekä Keran osayleiskaavan kaavaselostus- ja vaikutusselvitysraportti, päivätty , Pöyry Finland Oy, 2 vahvistaa nimen Kera viralliseksi osa-alueen nimeksi, 3 pyytää tarvittavat lausunnot kahden kuukauden kuluessa lausuntopyynnön päiväyksestä, 4 päättää, että valmistelutyötä jatketaan siten, että rinnan nähtävillä olon ja palautteen käsittelyn kanssa vuorovaikutusta toteutetaan avoimesti ja valmistelun aikataulua kiristetään siten että virasto valmistelee kaupunkisuunnittelulautakunnalle ehdotuksen valmistelua koskevat ohjeet käsiteltäväksi jo lokakuun 2014 aikana. 5 järjestää osayleiskaavan luonnosaineistosta asukastilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi Ulla Palomäen. Kaupunkisuunnittelulautakunta Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen

16 Kaupunginhallitus Sivu 16 / 16 Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 Kerasta toteutetaan hiilineutraali asuin- ja työskentelyalue, 2 Keran mitoitusta tarkennetaan niin, että kokonaismitoituksena on vähintään asukasta ja työpaikkaa, 3 Keran raideliikenteen aseman tuntuman kävelykeskusta-alueelle osoitetaan muuta ympäristöä korkeampaa ja tehokkaampaa rakentamista. Kävelykadun, kaupunkipuiston ja toimintapuiston avulla mahdollistetaan viher- ja virkistysyhteyksien jatkuminen kävelykeskusta-alueen halki. Rakentamisen korkeus vaihettuu matalammaksi kohti olemassa olevia pientaloalueita. Työpaikka-alueet nivoutuvat osaksi kokonaisuutta asuinalueiden avulla, 4 Keran aluetta kehitetään edelleen seudullisesti merkittävänä työpaikkaalueena. Alueelle mahdollistetaan monimuotoinen työpaikkakehitys, 5 liikkumisen ja saavutettavuuden suunnittelua ohjaa tavoitelähtöinen suunnittelu. Kaava-aluetta tutkitaan kävely- ja pyöräilykaupunkina. Rantaradan suuntaisesti osoitetaan pyöräilyn laatukäytävä. Luodaan edellytykset sujuvalle joukkoliikenteelle Keran ja muun seudun välillä. Pikaraitiotien jatkoyhteystarve etelään ja pohjoiseen otetaan huomioon suunnittelussa, 6 Keran osayleiskaava-alueella säilytetään ja vahvistetaan viheryhteyksiä sekä huolehditaan, että liito-oravien elinympäristöjen ja maankäytön suunnittelun yhteensovittaminen toteutuu, 7 Keran radanvarsialueille vahvistetaan muuta osayleiskaava-aluetta väljempi pysäköintinormi. Keskitetyn pysäköinnin toteuttaminen mahdollistetaan asetetun tavoitteen mukaisesti. Keran aseman läheisyyteen varataan tilaa liityntäpysäköintiä varten siten, että on mahdollista toteuttaa noin 700 polkupyöräpaikkaa sekä autopaikkaa osana keskitettyä pysäköintijärjestelmää, 8 Alueiden suunnittelulla ja rakentumisen vaiheistuksella varmistetaan, että hulevedet, melutasot ja ilmanlaatu otetaan huomioon asuinalueiden terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimuksen kannalta. Käsittely Jäsen Ahlman poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (hallintolaki 28 ).

17 Kaupunginhallitus Sivu 17 / 17 Käsittelyn aluksi esittelijä muutti päätösehdotuksen kohdan 1 kuulumaan: Kerassa luodaan edellytykset hiilineutraalille asumiselle ja työskentelylle. Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Markkula ehdotti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana päätösehdotuksen muutoksina seuraavaa: kohdan 1 jälkeen lisätään kohta 1a, joka kuuluu seuraavasti: Keran osayleiskaava-alueen kaupunkirakenne ja toteutussuunnitelmat laaditaan sellaisiksi, että radan etelä- ja pohjoispuoli voidaan alueen rakentamisen sopivassa tulevaisuusvaiheessa yhdistää toiminnallisesti Keran aseman itäpäähän/itäpuolelle toteutettavalla radan ylityksellä tai alituksella, jossa korostuu kaupunkitoimintojen hyvä laatu. Ehdotusta laadittaessa selvitetään tämän kustannukset ja varmistetaan rakennustehokkuuksien mitoitus sellaiseksi että tämä on taloudellisesti mahdollista toteuttaa, kohta 2 Keran mitoitusta tarkennetaan kuulumaan: kokonaismitoituksena on vähintään asukasta ja työpaikkaa, ottaen kuitenkin huomioon edellä olevasta kohdasta 1a mahdollisesti johtuva tarve nostaa näitä mitoituslukuja, edelleen kohdan 5 jälkeen lisätään 5aa Alue soveltuu sijaintinsa ja väestömääränsä vuoksi erinomaisen hyvin liikunta- ja muun harrastustoiminnan suurhallin sijaintipaikaksi, jonka ylläpito hoidetaan pääasiassa urheiluseurojen ja muiden yhdistysten yhteistyönä, sekä 5ab Olemassa olevien rakennusten rakennus- ja kulttuurihistorialliset arvot, kunto ja soveltuvuus erilaisiin käyttötarkoituksiin selvitetään riittävän perusteellisesti ennen, kuin päätetään niiden mahdollisesta säilyttämisestä/suojelemisesta. Selvityksiin tulee sisältyä myös kiinteistöjen taloudellinen ja toiminnallinen tarkastelu eri vaihtoehdoissa. Selvitys kohdistuu etenkin alueen luonteenomaisiin rakennuksiin, joita voitaisiin käyttää myös alueen asukkaiden yhteistoiminnan tiloina. Ja edelleen lisätään 5b koulujen/päiväkotien sijaintipaikat ja niiden tarvitsemat rakennusoikeudet selvitetään tähän asti esitettyä tarkemmin yhteistyössä sivistystoimen kanssa, lisätään kohdan 6 loppuun: Alueelle elävyyttä ja omaleimaisuutta lisäävien erityisalueiden, kuten liikennepuiston ja alueen itäosan kallioalueen, vaihtoehtoiset säilyttämistavat selvitetään, lisätään kohdan 7 loppuun: Varaudutaan myös liityntäpysäköintipaikkojen määrän kasvattamiseen, mikäli aikanaan toteutuva tarve sitä edellyttää, lisätään uusi kohta 9: Ehdotusvaiheen ratkaisujen tueksi tehdään myös riittävän perusteellinen taloudellinen tarkastelu. jäsen Palomäki ehdotti jäsen Kemppi-Virtasen kannattamana kohtaan 7 lisäystä: Varaudutaan myös liityntäpysäköintipaikkojen määrän kasvattamiseen noin 400 autopaikalla, mikäli aikanaan toteutuva tarve sitä edellyttää,

18 Kaupunginhallitus Sivu 18 / 18 jäsen Partanen ehdotti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana, että kohtaan 3 ensimmäisen lauseen jälkeen lisätään: Alueesta tavoitellaan ensisijaisesti ei-korkean rakentamisen keskustamaista aluetta. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko puheenjohtajan ehdotukset sekä jäsen Palomäen ehdotus hyväksyä. Koska kukaan ei vastustanut niitä, totesi puheenjohtaja ehdotusten tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Edelleen puheenjohtaja totesi, koska ehdotuksen kohdasta 3 oli tehty toisistaan poikkeavat ehdotukset, oli niistä äänestettävä. Hyväksyttiin puheenjohtajan ehdotus, että ne, jotka kannattavat jäsen Partasen tekemää ehdotusta, äänestävät jaa, ja ne jotka kannattavat esittelijän ehdotusta, äänestävät ei. Nimenhuutoäänestyksessä jäsen Partasen ehdotuksen puolesta jaa äänestivät jäsenet Lintunen, Palomäki, Salo, Louhelainen, Partanen, Klar-Nykvist, Lahti, Pöntynen ja puheenjohtaja Markkula (9 ääntä), ja esittelijän ehdotuksen puolesta ei jäsenet Karhu, Oila ja Kemppi-Virtanen (3), jäsen Ahlman poissa. Puheenjohtaja totesi jäsen Partasen ehdotuksen tulleen hyväksytyksi äänin 9/3, yhden oltua poissa. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: hyväksyy seuraavat osayleiskaavaehdotuksen valmistelua koskevat ohjeet 1 Kerassa luodaan edellytykset hiilineutraalille asumiselle ja työskentelylle, 2 Keran osayleiskaava-alueen kaupunkirakenne ja toteutussuunnitelmat laaditaan sellaisiksi, että radan etelä- ja pohjoispuoli voidaan alueen rakentamisen sopivassa tulevaisuusvaiheessa yhdistää toiminnallisesti Keran aseman itäpäähän/itäpuolelle toteutettavalla radan ylityksellä tai alituksella, jossa korostuu kaupunkitoimintojen hyvä laatu. Ehdotusta laadittaessa selvitetään tämän kustannukset ja varmistetaan rakennustehokkuuksien mitoitus sellaiseksi, että tämä on taloudellisesti mahdollista toteuttaa, 3 Keran mitoitusta tarkennetaan niin, että kokonaismitoituksena on vähintään asukasta ja työpaikkaa, ottaen kuitenkin huomioon edellä olevasta kohdasta 1a mahdollisesti johtuva tarve nostaa näitä mitoituslukuja, 4 Keran raideliikenteen aseman tuntuman kävelykeskusta-alueelle osoitetaan muuta ympäristöä korkeampaa ja tehokkaampaa rakentamista.

19 Kaupunginhallitus Sivu 19 / 19 Alueesta tavoitellaan ensisijaisesti ei-korkean rakentamisen keskustamaista aluetta. Kävelykadun, kaupunkipuiston ja toimintapuiston avulla mahdollistetaan viher- ja virkistysyhteyksien jatkuminen kävelykeskusta-alueen halki. Rakentamisen korkeus vaihettuu matalammaksi kohti olemassa olevia pientaloalueita. Työpaikka-alueet nivoutuvat osaksi kokonaisuutta asuinalueiden avulla, 5 Keran aluetta kehitetään edelleen seudullisesti merkittävänä työpaikkaalueena. Alueelle mahdollistetaan monimuotoinen työpaikkakehitys, 6 liikkumisen ja saavutettavuuden suunnittelua ohjaa tavoitelähtöinen suunnittelu. Kaava-aluetta tutkitaan kävely- ja pyöräilykaupunkina. Rantaradan suuntaisesti osoitetaan pyöräilyn laatukäytävä. Luodaan edellytykset sujuvalle joukkoliikenteelle Keran ja muun seudun välillä. Pikaraitiotien jatkoyhteystarve etelään ja pohjoiseen otetaan huomioon suunnittelussa, 7 Alue soveltuu sijaintinsa ja väestömääränsä vuoksi erinomaisen hyvin liikunta- ja muun harrastustoiminnan suurhallin sijaintipaikaksi, jonka ylläpito hoidetaan pääasiassa urheiluseurojen ja muiden yhdistysten yhteistyönä, 8 Olemassa olevien rakennusten rakennus- ja kulttuurihistorialliset arvot, kunto ja soveltuvuus erilaisiin käyttötarkoituksiin selvitetään riittävän perusteellisesti ennen kuin päätetään niiden mahdollisesta säilyttämisestä/suojelemisesta. Selvityksiin tulee sisältyä myös kiinteistöjen taloudellinen ja toiminnallinen tarkastelu eri vaihtoehdoissa. Selvitys kohdistuu etenkin alueen luonteenomaisiin rakennuksiin, joita voitaisiin käyttää myös alueen asukkaiden yhteistoiminnan tiloina, 9 Koulujen/päiväkotien sijaintipaikat ja niiden tarvitsemat rakennusoikeudet selvitetään tähän asti esitettyä tarkemmin yhteistyössä sivistystoimen kanssa, 10 Keran osayleiskaava-alueella säilytetään ja vahvistetaan viheryhteyksiä sekä huolehditaan, että liito-oravien elinympäristöjen ja maankäytön suunnittelun yhteensovittaminen toteutuu. Alueelle elävyyttä ja omaleimaisuutta lisäävien erityisalueiden, kuten liikennepuiston ja alueen itäosan kallioalueen, vaihtoehtoiset säilyttämistavat selvitetään, 11 Keran radanvarsialueille vahvistetaan muuta osayleiskaava-aluetta väljempi pysäköintinormi. Keskitetyn pysäköinnin toteuttaminen mahdollistetaan asetetun tavoitteen mukaisesti. Keran aseman läheisyyteen varataan tilaa liityntäpysäköintiä varten siten, että on

20 Kaupunginhallitus Sivu 20 / 20 mahdollista toteuttaa noin 700 polkupyöräpaikkaa sekä autopaikkaa osana keskitettyä pysäköintijärjestelmää. Varaudutaan myös liityntäpysäköintipaikkojen määrän kasvattamiseen, mikäli aikanaan toteutuva tarve sitä edellyttää. Varaudutaan sekä asukkaiden, että työpaikkojen pysäköintimahdollisuuksien lisäämiseen tarpeen mukaan, 12 Alueiden suunnittelulla ja rakentumisen vaiheistuksella varmistetaan, että hulevedet, melutasot ja ilmanlaatu otetaan huomioon asuinalueiden terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimuksen kannalta, 13 Ehdotusvaiheen ratkaisujen tueksi tehdään myös riittävän perusteellinen taloudellinen tarkastelu. Kaupunkisuunnittelulautakunta Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot ja mielipiteet on annettu Keran osayleiskaavaluonnoksen vaihtoehdoista, alue , 2 ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus hyväksyy MRA 19 :n mukaisesti nähtäville päivätyn Keran osayleiskaavaehdotuksen, piirustusnumero 6933, 3 pyytää osayleiskaavaehdotuksesta tarvittavat lausunnot, 4 lautakunta järjestää osayleiskaavaehdotuksesta tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi. Käsittely Jäsen Stefan Ahlman poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (Hallintolaki 28, 4-kohta). Jäsen Risto Nevanlinna ehdotti, että osayleiskaavaehdotuksesta järjestettävän tiedotus- ja keskustelutilaisuuden puheenjohtajaksi valitaan varajäsen Rainer Lahti. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja Markkula tiedusteli voidaanko jäsen Nevanlinnan ehdotus yksimielisesti hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja totesi kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksyneen sen yksimielisesti.

21 Kaupunginhallitus Sivu 21 / 21 Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot ja mielipiteet on annettu Keran osayleiskaavaluonnoksen vaihtoehdoista, alue , 2 ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus hyväksyy MRA 19 :n mukaisesti nähtäville päivätyn Keran osayleiskaavaehdotuksen, piirustusnumero 6933, 3 pyytää osayleiskaavaehdotuksesta tarvittavat lausunnot, 4 lautakunta järjestää osayleiskaavaehdotuksesta tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi Rainer Lahden. Tiedoksi -

22 Kaupunginhallitus Sivu 22 / 22

Espoon kaupunki Päätöshistoria 1 / 14

Espoon kaupunki Päätöshistoria 1 / 14 Espoon kaupunki Päätöshistoria / 4 Kaupunkisuunnittelulautakunta 77 5.5.0 Kaupunginhallitus 79 0.9.0 Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.6.04 Kaupunkisuunnittelulautakunta..04 Kaupunkisuunnittelulautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 09.01.2017 Sivu 1 / 1 5248/2016 10.02.02 8 Keran osayleiskaavan hyväksyminen, alue 132700 (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Ville Ahvikko, puh. 043 825 3907 Heini Peltonen, puh. 043

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 38. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 38. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.04.2016 Sivu 1 / 1 1138/10.02.02/2013 Ympäristölautakunta 90 25.9.2014 38 Lausunto Keran osayleiskaavaehdotuksesta Valmistelijat / lisätiedot: Kalevi Hiironniemi, puh. 046 877 3502

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 30 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 720604, 87. kaupunginosa Lahnus Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 2567/10.02.05/2014 84 Rakennuskiellon määrääminen Keran osayleiskaavan alueella, Karamalmin ja Nihtisillan eräille kortteleille ja yleisille alueille.

Lisätiedot

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 11.6.2013 Perustiedot osayleiskaavasta Kuulutettu vireille 24.4.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivätty 24.4.2013

Lisätiedot

20.6.2013. Kirsi Louhelainen, pj. (kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja)

20.6.2013. Kirsi Louhelainen, pj. (kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja) MUISTIO 1 (6) 20.6.2013 KERAN OSAYLEISKAAVAN TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS Tavoitteet ja alueen suunnitteluperiaatteet Aika: 11.6.2013, klo 17.00-19.00 Paikka: Läsnä: Espoon valtuustotalo Espoonkatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 3919/10.02.03/2011 134 Röylä, asemakaavan lähtökohdat ja tavoitteet, Pakankylän kartano, aluenumero 710100 Valmistelijat / lisätiedot: Ollus Christian,

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1138/10.02.02/2013 90 Lausunto Keran osayleiskaavaluonnoksesta Valmistelijat / lisätiedot: Kalevi Hiironniemi, puh. 046 877 3502 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Valtuusto 26.02.2007. LISTAN ASIANRO 12 12 Asianro 5762 / 503 / 2005

Valtuusto 26.02.2007. LISTAN ASIANRO 12 12 Asianro 5762 / 503 / 2005 Valtuusto 6.0.007 LISTAN ASIANRO Asianro 576 / 50 / 005 Liitteet NUPURI, HALLAVANTORPPA, ASEMAKAAVAN JA MAANKÄYTTÖSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 6400 Valmistelijat / lisätiedot: Christian Ollus, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 11. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 11. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 5248/2016 10.02.02 Kaupunginhallitus 8 9.1.2017 11 Keran osayleiskaavan hyväksyminen, alue 132700 Valmistelijat / lisätiedot: Ville Ahvikko, puh. 043 825 3907 Heini Peltonen,

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 116. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B

Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 116. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 116 Kokoustiedot Aika 12.11.2014 keskiviikko klo 18:00-19:35 Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

23.9.2013. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus, lautakunnan kokoushuone

23.9.2013. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus, lautakunnan kokoushuone MUISTIO 1 23.9.2013 KERAN OSAYLEISKAAVAN MRL 66 :N MUKAINEN VIRANOMAISNEUVOTTELU Aika 3.9.2013 klo 13.00-14.15 Paikka Espoon kaupunkisuunnittelukeskus, lautakunnan kokoushuone Läsnä Marianne Kaunio, KSK

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 29.4.2016 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0183 Torin ympäristö, 1. (Keskusta) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hämeenlinnan kaupunki 4.6.2015 1 Sisällysluettelo 1. TEHTÄVÄ... 2 2. SUUNNITTELUALUE... 2 3. ALOITE... 2 4. NYKYINEN SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

SOUKANKALLIO Aluenumero

SOUKANKALLIO Aluenumero 1 (5) Asianumero 4470 / 503 / 2006 SOUKANKALLIO Aluenumero 412800 Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys Tarkistettu Tarkistettu 29.11.2007 16.04.2008 27.4.2009 OSOITE TAI MUU

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Keran kaavaehdotusvaiheen liikenneselvitys. Tiivistelmä 15.9.2015

Keran kaavaehdotusvaiheen liikenneselvitys. Tiivistelmä 15.9.2015 Keran kaavaehdotusvaiheen liikenneselvitys Tiivistelmä 15.9.2015 Liikenneselvityksen tavoitteet ja lähtökohdat Kaavaehdotusvaiheen liikenneselvityksen tavoitteena on tarkentaa alueen liikkumista ja liikennettä

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 131. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 131. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 4031/10.02.02/2014 131 Kivenlahden metrovyöhykkeen osayleiskaavan käynnistäminen, alue 840400 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Anu Ylitalo, puh.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 V I R R A T KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY.

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA?

MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA? MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA? 2 maakuntakaavoitus on suunnittelua, jolla päätetään maakunnan tai useamman kunnan suuret maankäytön linjaukset. Kaava on kartta tulevaisuuteen Kaavoituksella ohjataan jokaisen arkeen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN KIVIRANNAN KAAKKOISKULMAAN

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN KIVIRANNAN KAAKKOISKULMAAN TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaupunkirakenne 20.3.2002 1 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN KIVIRANNAN KAAKKOISKULMAAN 2VDOOLVWXPLVMDDUYLRLQWLVXXQQLWHOPD.DDYRLWXNVHQNRKGH Asemakaavoitettava alue sijaitsee 22.

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Asemanseudun osayleiskaava

Asemanseudun osayleiskaava INKOON KUNTA Asemanseudun osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 3.12.2014 P25714 Salomaa Kristina 3.12.2014 Sisällysluettelo 1 KAAVAPROSESSI JA KÄSITTELYVAIHEET... 1 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA...

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 3.8.2015 Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nahinlahden alue, 7. (Myllykylä) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Hannu Heiskanen OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa ja se sisältää selostuksen Kauniaisten kaupungissa sekä

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

Suunnittelualue, rajaus sinisellä

Suunnittelualue, rajaus sinisellä 1 YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ ASEMAKAAVANMUUTOS Herttuankulma 25.4.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Diaarinumero 9515-2013 Asemakaavatunnus 27/2013 Asemakaavamuutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

T o l v i l a n T u r u n t i e n e t e l ä p u o l i s e n a l u e e n a s e m a k a a v a n m u u t o s. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

T o l v i l a n T u r u n t i e n e t e l ä p u o l i s e n a l u e e n a s e m a k a a v a n m u u t o s. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma T o l v i l a n T u r u n t i e n e t e l ä p u o l i s e n a l u e e n a s e m a k a a v a n m u u t o s Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: 7.5.2014 Diaari nro:

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 82. Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B, Espoon keskus

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 82. Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B, Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.11.2016 Sivu 1 / 82 Kokoustiedot Aika 16.11.2016 keskiviikko klo 18:10-20:20 Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA 27.1.2014, tarkistettu 31.3.2014 KUNTA Kokemäki 271 Kylä Tulkkila 455 Korttelit 123 ja 127

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201 ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002 KILONPUISTO IA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITELMAN NIMI JA SUUNNITTELUALUE ASEMAKAAVA KILONPUISTO

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) VIRRANPUISTON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 5. kaupunginosan korttelia 80 (osa) ja puistoaluetta. Kaava-alue sijaitsee Iisalmen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 236 11.12.2013. 236 Asianro 2479/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 236 11.12.2013. 236 Asianro 2479/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) 236 Asianro 2479/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Puijonlaakson etelärinne / Puijonlaakso 12-73 tontit 1...9 Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 249-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 12.5.2016 Nosto Consulting Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0058 GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.10.2013

Lisätiedot