Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2 PALKINTOGAALA Juhlan avaus Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät Puhe Mika Kojonkoski, menestysvalmentaja, yrittäjä Musiikkia * * * Puhe palkittaville Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia Palkitsemiset Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA Malja yrittäjyydelle * * * ILLALLINEN * * * TANSSIA * * * Palkintogaalan sekä iltajuhlan juontaa Janne Porkka. Tanssimusiikista vastaavat Jouni Keronen ja Johanna Debreczeni.

3 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2012 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa CARE COMPONENT OY, Turku Care Component on johtava yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja Länsi-Suomessa. Yritys tuottaa lasten ja nuorten erityispalveluita yhteistyössä lasten ja nuorten, perheiden sekä julkisen sektorin kanssa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti ottaen huomioon lapsen ja perheen tilanteet ja tarpeet. Care Component Oy:n muodosti ryhmä sosiaali- ja opetusalan ammattilaisia, joiden haaveena ja tavoitteena oli perustaa organisaatio, joka pystyy pienissä kodinomaisissa yksiköissä tuottamaan räätälöityjä, joustavia lastensuojelupalveluja. Care Component tekee tärkeätä työtä ja sen palveluksessa on poikkeuksellisen taitava joukko kasvatus-, terapia- ja hoitoalan ammattilaista, useita tukiperheitä ja yli 70 sijaisperhettä. Care Component on vakaassa suomalaisomistuksessa; Care Componentin omistavat Palvelurahasto ja yrityksen avainhenkilöt.: Mika Ingi, Miika Liimatta, Anna Grönberg, Aki ja Lea Paavola, Carita Alm, Merja Huttunen ja Elisa Karvonen. Care Component Oy työllistää runsaat 80 henkeä ja eri yksiköidensä kautta koko konserni n. 200 henkeä. Konsernin liikevaihto on tänä vuonna n. 14 milj.euroa. Palvelutuotannon pääpaino on edelleenkin lastensuojelupalveluissa, mutta erilaisten kohderyhmien (mm. psykiatrista kuntoutusta vaativat, maahanmuuttajat, perheet) tarpeet on huomioitu monipuolistamalla palveluvalikoimaa. Care Componentin yhteydessä toimii erillinen terapia- ja asiantuntijapalveluja tuottava yritys, jonka palvelut on suunnattu sekä omille yksiköille että ulkopuolisille työyhteisöille ja yrityksille. Palvelut ovat yksilöllisesti räätälöityjä lapsen/perheen tilanteesta ja tarpeista.palvelujen tuottaminen edellyttää pitkälle vietyä ammattitaitoa ja asiantuntijuutta sekä kokemusta. Palveluja tuotetaan pienissä kodinomaisissa yksiköissä : Pienryhmäkoti Suvantopaikka Mynämäellä, Pienryhmäkoti Tuulensuoja ja Perhekoti Kirsikkalaakso Tarvasjoella, Erityslastenkoti Veikkari Paimiossa, Lastenkoti Pähkinärinne Kaarinan Piikkiössä, Pienryhmäkoti Myötävirta Kaarinan Piispanristillä. Valtakunnallisesti toimivan rinnakkaisyritys Suomen Perhehoitopalvelut Oy:n ansiosta Care Component tarjoaa vahvasti tuettuja sijaisperheitä ympäri Suomen. Yrityksen toiminta-ajatus on: Ajattelemme aina ensin asiakkaana olevan lapsen etua, sitten työntekijämme etua ja vasta lopuksi yhtiön etua.

4 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2012 Vuoden yritys Aurassa JPV-Engineering Oy Pääomistajat/yrittäjät Petri Väisänen ja Juha Vahtera Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Metallirakenteiden ja niiden osien valmistus: teräsrakenteet, kone- ja laiteasennukset sekä teollisuuden kunnossapitotyöt 33 henkeä ja lisäksi alihankintayritysten kautta henkeä Suomi, Skandinavian maat, Baltian maat, Keski-Eurooppa, Venäjä Toiminnan erityispiirteenä on joustavuus; toimitamme niin pieniä teräskomponentteja kuin vaativia suuria teräsrakennuskohteita ammattitaidolla. Toimintaperiaatteena on myös olla lähellä asiakasta, helposti tavoitettavissa. Selkeät vastuualueet yrityksessä mahdollistavat tehokkaan ongelmanratkaisukyvyn. Menestys on seurausta kovasta työstä, ammattitaidosta, toimitusvarmuudesta sekä hyvästä asiakaspalvelusta. Hyvä, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta on avainasemassa onnistuneisiin toimituksiin. Vuoden yritykset Kaarinassa Kaarinan Yrittäjät Verkanappulat Oy Pääomistajat/yrittäjät Minna ja Kimmo Takkula Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Yksityinen päiväkotitoiminta: yhdeksän yksikköä, joista viisi on Kaarinassa, kaksi Liedossa, Paimiossa ja Loimaalla yksi 140 henkeä Varsinais-Suomi Yrityksen eri yksiköissä on yhteensä n. 550 lasta hoidossa.yrityksessä panostetaan voimakkaasti varhaiskasvatuksen laatuun ja kehittämiseen. Selkeät johtamisjärjestelyt, yhteiset linjaukset ja asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen takaavat laadukkuuden työssä. Tärkein menestystekijä on osaava ja motivoitunut henkilökunta, joka on innostunut työstään sekä sen kehittämisestä. Henkilökunnan koulutus ja palkitseminen ovat avaintekijöitä. Yhteistyökumppanit ovat myös tärkeitä menestyksen mahdollistajia. Kirsikkana kakun päällä on oma lähi ja luomuruokaa tarjoava keittiö.

5 Piikkiön Yrittäjät Pääomistajat/yrittäjät Sähköautomaatio Lehtinen Oy Heikki ja Marja-Leena Lehtinen, Henri, Jouni ja Rami Lehtinen Perustettu 1996 Päätoimiala ja tuotteet Teollisuuden sähkö- ja automaation suunnittelu ja kokonais toimitukset 5 henkeä Suomi, Eurooppa, Aasia, Etelä- ja Pohjois-Amerikka Yritys on onnistunut yhdistämään sähkö- ja automaatiosuunnittelun, laitetoimitukset ja niiden asennuksen kokonaistoimitukseksi. Toimintaa on tukenut kokemus ja tietämys kone- ja laiterakennuksesta sekä hydrauliikasta ja kyky puhua samaa kieltä kone- ja laiterakennusalan yrittäjien kanssa, niin teknistä toteutusta, kuin tuotantomenetelmiä sekä aikataulutustakin koskien. Sähköautomaatio Lehtinen Oy on panostanut sähkö- ja automaatio-osaamiseen käyttäen rinnakkain kokemusta ja alan uusinta tekniikkaa Vuoden yritys Kustavissa Luotonen Arto Pääomistajat/yrittäjät Arto Luotonen Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Rakennuspaikan valmistelutyöt: halkaisee kalliot ja siirtää tarvittaessa vuoria 3 henkeä Kustavi Vahva paikallistuntemus ja moniosaaminen, luotettavuus ja huolellisuus takaavat vankan perustan niin rakennuksille kuin yritystoiminnallekin. Arto Luotonen tekee yrittäjänä työtä, johon myös monen muun yrittäjän toiminnan onnistuminen ja tuloksellisuus perustuvat.

6 Vuoden yritys Laitilassa Laitilan Talorakenne Ky Pääomistajat/yrittäjät Ari ja Tarja Ketoniemi Perustettu 1984 Päätoimiala- ja tuotteet Rakentaminen ja saneeraus. Omakotitalot, loma-asunnot ja teollisuushallit 8 henkeä Vakka-Suomi Maltillisella toiminnalla on pidetty jalat maassa. Työntekijät ovat luotettavia ja vaihtuvuus pientä. Yritys on kehitellyt perinteistä rakentamista säilyttääkseen joustavan paikalla rakentamisen ammattitaidon. Kattavan ja luotettavan yhteistyökumppaniverkoston kanssa on toteutettu suuriakin hankkeita Vuoden yritys Liedossa Päiväkoti Hattu-maakari Oy Pääomistajat/yrittäjät Marika Sainio, Henna Mäkinen ja Maiju Kuukasjärvi Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Lasten päivähoito 16 henkeä Lieto Yritys pyrkii palvelemaan perheitä mahdollisimman hyvin: asiakasystävällisyys, pienryhmätoiminta, omistajat mukana päivittäisessä työssä sekä ammattitaitoinen henkilökunta, jota koulutetaan jatkuvasti ovat olleet menestyksen tae. Nyt hoidossa on n. 90 lasta. Vuosien aikana ovat palvelujärjestelmät muuttuneet. Alkuun lapset tulivat päiväkotiin kunnan ostopalveluina, tämän jälkeen oli vuorossa kunnan yksityisen hoidon tuki ja nyt muutaman vuoden ajan on ollut käytössä palveluseteli. Palveluseteli on järjestelmänä toiminut erittäin hyvin. Myös yhteistyö Liedon kunnan kanssa saa yrittäjiltä kiitosta.

7 Vuoden yritys Loimaalla Raikkonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jaakko Raikkonen, Teemu Raikkonen ja Hanna Rannanperä Perustettu 1932 Päätoimiala- ja tuotteet Savenjalostusteollisuus 14 henkeä Suomi, vientiä Venäjälle ja Romaniaan Raikkonen Oy:n ovat perustaneet Viljo ja Kalle Raikkonen vuonna Yritys on tänä vuonna täyttänyt 80 vuotta. Yritystoiminta aloitettiin sirkkelisahauksella ja päreiden teolla. Sodassa mukana olleena veljekset jatkoivat yritystoimintaa rakentamalla raamisahan ja tehden puutavarakauppaa. Varsin merkittäviä tuotteita olivat mm. orsipuut sähkö- ja puhelinyhtiöille. Myöhemmin veljekset siirtyivät savenjalostusteollisuuteen rakentamalla salaojaputkitehtaan v. -52 ja poltetun tiilen tuotanto alkoi v Tänään yritys valmistaa poltettuja, aitoja tiiliä isoille ja pienille rakentajille ympäri maata. Tiilipalkit, takat, erilaiset muototiilet, muurauslaastit ja kuljetuspalvelut kuuluvat toimintaan. Vuoden yritys Marttilassa Tmi Kai Äikää Pääomistajat/yrittäjät Kai Äikää Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Tieliikenteen tavaran kuljetus: kuljetukset ovat irtoperä- sekä konekuljetuksia 7 henkeä Suomi ja Pohjoismaat Talouden haasteista huolimatta yrittäjä on onnistunut kasvattamaan yritystä voimakkaasti viime vuosina. Pienessä Marttilan kunnassa isohko työllistäjä. Tunnetaan vahvasti perhekeskeisenä yrittäjänä. Kuljetusyrittäjyyden lisäksi Kai Äikää hoitaa myös maataloutta kotitilallaan.

8 Vuoden yritys Maskussa Tilimeklarit Oy Pääomistajat/yrittäjät Leila Kari Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Tilitoimistopalvelut 2 henkeä Masku ja lähikunnat Vankka ammattitaito ja pitkä kokemus keskisuurten yritysten talouspäällikkönä antaa vahvan pohjan taloushallinnon eri osa-alueiden hoitoon. Yrittäjä tuo uutta näkemystä tilitoimistoalaan esim. yrittäjän sisäisen laskennan kokemus auttaa asiakkaita erilaisissa liiketaloudellisissa kysymyksissä, kuten hinnoittelussa, liiketoiminnan ostossa tai myynnissä. Vuoden yritys Mynämäessä Tmi Jyrki Stenroos Pääomistajat/yrittäjät Jyrki Stenroos Perustettu 1991 Päätoimiala- ja tuotteet Sähköasennus ja suunnittelu 12 henkeä Lounais-Suomi, vientiä Ruotsiin, Ranskaan ja Espanjaan Täyden palvelun sähköasennusliike: suunnittelupöydältä toteutukseen joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Hyvä, nuori ja luotettava henkilökunta sekä pitkät asiakassuhteet ovat olleet menestyksen takeena.

9 Vuoden yritykset Naantalissa Naantalin Yrittäjät Kymppi-Katto Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku Koistinen Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Rakentaminen: oma kattopeltivalmistus, katto- ja ulkoverhousremontit 50 henkeä Varsinais-Suomi Oma myyntiverkosto, oma asennusverkosto kotimaisella työvoimalla, oma kattopeltivalmistus kotimaisesta raaka-aineesta. Kymppi-Katto Oy tarjoaa kokonaispalvelua Koti kerralla kuntoon sisältäen katto-, ulkoverhous-, ikkuna- ja oviremontit. Menestyksen salaisuutena yritys haluaa nostaa esiin Raision ammattioppilaitoksen, josta valmistuu monia motivoituneita ja hyväkäytöksisiä rakennusalan koulun käyneitä nuoria. Ammatillisista oppilaitoksista ei suoraan valmistu katto- tai ulkoverhousasentajia, vaan yritys lisäkouluttaa itse omat asentajansa sekä tietysti edustajansa. Rymättylän Yrittäjät Euro-Forelli Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku ja Pirjo Riittonen Perustettu 1993 Päätoimiala ja tuotteet Kalankasvatus: tuore perattu kala, siika yrittäjä ja lisäksi kausityöntekijöitä Suomi Euro-Forelli Oy:ssä on panostettu erityisesti tuotekehitykseen ja tutkimustyöhön. Markkinoinnissa onnistuttu erityisesti korkean kysynnän aikoina. Pitkät kauppasuhteet ovat tuoneet vakautta toimintaan. Tärkeät tekijät menestyksessä ovat olleet myös yrittäjän kokemus kalastuksessa ja kalankasvatuksessa.

10 Vuoden yritys Nousiaisissa TL Petteri Hietanen Oy Pääomistajat/yrittäjät Petteri ja Petra Hietanen Perustettu 1993 Päätoimiala- ja tuotteet Taksi- ja linja-autoliikenne 3-8 henkeä Varsinais-Suomi Yritys on luonut uutta toimintamallia taksi- ja joukkoliikenneautoille, kun koulukuljetuksia on hoidettu yli kuntarajojen. Yhdistelemällä eri kuntien koulukuljetuksia on autot saatu tehokkaaseen käyttöön ja sitä kautta hinta kilpailukykyiseksi. Ennakkoluuloton yhteistyö erilaisten yhteisöjen/yritysten kanssa ja oman alan jatkuva kehittäminen. Joustavat ja sitoutuneet työntekijät. Vuoden yritys Paimiossa Paimion Aika Pääomistajat/yrittäjät Anitta ja Ismo Pitkämäki Perustettu 1982 Päätoimiala- ja tuotteet Kulta- ja kelloala 2 henkeä Paimio Paimion Aika tarjoaa kello- ja jalometallialan perustuotteita, koruja, hopeaa sekä monipuolisia lahjaesineitä laajalle asiakaskunnalle. Paimion Ajassa ostaminen perustuu tunteisiin. Tuotteiden merkitys on isompi kuin pelkkä tavara. Yrityksen tarjonta perustuu ikivanhoihin tapoihin antaa lahjoja elämän suurissa käännekohdissa. Menestykseen ovat vaikuttaneet myös asiantuntemus, paikallisuus ja pitkät asiakassuhteet. Ismo Pitkämäelle on aina ollut tietoinen valinta, että oma liike pitää olla, sillä hän on yrittäjäsuvusta lähtöisin. Edelleen 30 vuoden jälkeenkin se tyydyttää, että saa tehdä töitä itselle, palvella hyvin ja saada asiakas palaamaan takaisin Paimion Aikaan ostoksille.

11 Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Hiuskeskus Tarja Juvonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Tarja ja Jouni Juvonen Perustettu 1991 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi kampaamo palvelut 14 henkeä Raisio ja Turku lähialueineen Yrityksen tärkeimmät menestystekijät ovat omistajien määrätietoinen ja tinkimätön sitoutuminen yrityksen kehittämiseen sekä pitkäjänteinen, maltilliseen kasvuun tähtäävä toiminta. Päätoimialan, parturi-kampaamo alan palveluiden lisäksi, yrityksen vahvuutta lisäävät tuotemyymälät, joissa on edustettuina kattavat valikoimat alan huippumerkkejä. Yritys on lanseerannut syyskuussa 2012 omaa nimeään kantavan HIIUSKESKUS Argan Hair Care tuotesarjan ensimmäisen tuotteen ja sarjaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin usealla uudella tuotteella. Vuoden yritys Ruskolla Parturi-kampaamo Semira Pääomistajat/yrittäjät Leena Karhunen Perustettu 1976, nykyisellä omistajalla vuodesta 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi-kampaamo palvelut Yrittäjä Rusko ja lähikunnat Parturi-kampaamo Semirasta saa palvelua täydellä sydämellä, taidolla ja tunteella, yksi asiakas kerrallaan. Joustavat palveluajat sekä laadukkaitten tuotteiden käyttö kuuluvat asiaan. Alan koulutuksiin osallistuminen säännöllisesti takaavat hyvän ammattitaidon säilymisen. Erikoistuminen hiuspohjan hoitoihin ja hiushoitojen tekemiseen ovat tuoneet oman lisänsä ammattitaitoon.

12 Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Halikon LVI-Asennus Oy Pääomistajat/yrittäjät Tarmo Lehtinen Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuottee LVI-alan työt 2 henkeä Salon seutu Perinteisten LVI-alan töiden lisäksi yritys tekee putkistojen kuvauksia ja vikojen paikannusta. Yrittäjän puoliso hoitaa yrityksen hallinnollisen puolen ja on näin tärkeä lenkki kokonaisuudessa. Halikon LVI-Asennus Oy tunnetaan Salon seudulla palvelualttiina ja ammattitaitoisena yrityksenä. Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Esa Kakko Oy Pääomistajat/yrittäjät Esa Kakko Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Puunkorjuu ja lähikuljetus 2 henkeä Salon seutu Esa Kakko Oy:n toimiala on puunkorjuu ja lähikuljetus, Salon alueella. Nuoren miehen haave joskus omistaa oma kone toteutui vuonna Konekantaa on sen jälkeen uudistettu ja laajennettu niin, että puun hakkuun ja lähikuljetuksen tien varteen kattava toimintaketju on nyt omissa käsissä. Kannattavuus edellyttää koko ketjun sujuvaa ja tehokasta toimintaa. Yritys urakoi samalle pitkäaikaiselle sopimuskumppanille ja työllistää omistajan lisäksi yhden palkatun työntekijän sekä - monen mikroyrityksen tapaan välillisesti - myös yhden aliurakoitsijan.

13 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Palkittavayritys K-Rauta Maatalous Esko Lindholm Oy Pääomistajat/yrittäjät Hannu Lindholm ja Juha-Pekka Lindholm Perustettu 1955 Päätoimiala Rauta- ja maataloustarvikkeet 4 henkeä Pertteli Perinteinen rauta- maatalouskauppakonsepti on ollut sopiva alueen asiakaskunnalle, toiminta on perustunut paikkakunnan maaseutuelinkeinon ja rakentamisen tuntemiseen. K-kauppiaana on toimittu alusta lähtien. Pitkät asiakassuhteet ja palvelualttius ovat olleet perusta henkilökohtaisen luottamuksen syntymiselle. Yrityksen perustaja, Esko Lindholm, on edelleen mukana yrityksen toiminnassa päivittäin ja kolmaskin polvi jo opintojen ohessa. Perniön-Särkisalon Yrittäjät Kotkanpesä 2000 Oy Pääomistajat/yrittäjät Tony Hellström Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Vähittäiskauppa ja ravintola 9 henkeä ja osa-aikaisia työntekijöitä Salo, Särkisalo Erityispiirteet /menestyksen salaisuus Mottomme on palvelualttiisti ja asiakasta kunnioittaen, haluamme nähdä kaikki asiakkaamme uudestaan. Kaupan menestyksen tae on ollut tuoreet tuotteet paikallisilta tuottajilta ja yrittäjiltä, tarvittaessa tavaran toimitukset kotiin. Yritys on rohkeudellaan ja ahkeruudellaan saanut saariston ja maaseudun kyliä eläväksi pitämällä yllä ravintolatoimintaa ja tapahtumia, kesäisiä kohtauspaikkoja vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille. Tärkeä menestystekijä on sitoutunut hyvä henkilökunta, josta myös pidetään hyvää huolta.

14 Salon Yrittäjät Olli Alanko Oy Pääomistajat/yrittäjät Jukka Alanko Perustettu 1964 Päätoimiala ja tuotteet Kiinteistönvälitys, toimitilojen vuokraus ja rakentaminen, kiinteistöjen osto ja myynti, erilaiset alan konsultointi- ja asiantuntijatehtävät 3-5 henkeä Suomi Olli Alanko Oy toimii kiinteistöalalla. Toiminnassa on kolme päähaaraa ja ne ovat kiinteistönvälitys, toimitilojen vuokraus ja rakentaminen sekä erilaiset yhteistyöt rakennusliikkeiden kanssa. Yritys on ollut paikkakunnalla edelläkävijä esim. markkinoinnissa ja kehittänyt asuntokauppaan erilaisia rahoitusratkaisuja. Yritys toimii yhteistyössä rakennusliikkeiden kanssa tontin hankinnasta, kaavoituksesta ja suunnittelusta alkaen. Menestyksen takeena ovat toimineet laaja-alainen kiinteistöalan tuntemus ja kyky tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Vuoden yritys Sauvossa Jarmo Aaltonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jarmo ja Marju Aaltonen Perustettu 1989 Päätoimiala ja tuotteet Invataksiautoilu, henkilökuljetukset, taksiautoilu Yrittäjä Sauvo Yritys on ollut merkittävä uranuurtaja liikuntaesteisten kuljetuspalveluiden kehittäjänä paikkakunnalla ja kannustanut uusia yrittäjiä alalle. Hyvä, luotettava ja vastuullinen asiakaspalvelu sekä ympärivuorokautinen invakuljetusten saatavuus ovat olleet tärkeitä tekijöitä menestyksessä.

15 Vuoden yritys Somerolla Paljeovi ja Kaihdintuote, Mäenpää & Linja Pääomistajat/yrittäjät Markku Mäenpää ja Jarmo Linja Perustettu 1991 Päätoimiala ja tuotteet Paljeovet ja aurinkosuojatuotteet 2 henkeä Suomi, vientiä Viroon Pitkä kokemus alalta takaa hyvän ammattitaidon. Asiakaslähtöinen toiminta on palvelualan yrityksen kulmakiviä. Töiden ja asioiden hoito sovitussa aikataulussa tuovat luotettavuutta, jota asiakkaat arvostavat. Vuoden yritys Taivassalossa Pääomistajat/yrittäjät Taivassalon Puutarhapalvelu Ky Mikko Uusi-Honko ja Tuula Uusi-Honko, Matti ja Raili Uusi-Honko Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Puutarha-alan tukku- ja vähittäiskauppa 3 henkeä Suomi, vientiä Viroon, Ruotsiin ja Puolaan Yritys on erikoistunut yhteen kasvisukuun, pioneihin. Yrityksellä on valikoimissaan yli sata erilaista pionia, Suomen laajin pionivalikoima. Taivassalossa yrityksellä on hyvät pionien näytemaat, joita kukinta-aikaan saapuu ihailemaan paljon ihmisiä, esim. puutarhakerhoja kaikkialta Suomesta. Yrityksen brändi, Pionien Koti, on tullut erittäin tunnetuksi puutarhaalalla. Pionien Kodista on tehty lukuisia lehtijuttuja alan lehtiin ja muutamia tv -juttujakin on tehty. Puutarhaunelmia TV-ohjelmassa oli juttu pionivaarista Matti Uusi-Hongosta ja Pionien Kodista. Nykyisin nettikauppamme on myös merkittävä osa toimintaamme.

16 Vuoden yritykset Turussa Rannikon Siivoustukku Oy Pääomistajat/yrittäjät Heikki Rannikko Perustettu 1979 Päätoimiala- ja tuotteet Puhdistuspalveluala: alan tuotteiden myynti ja koulutus 4 henkeä Turun talousalue Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksen visiona on toimia joustavasti ja tehokkaasti, jotta voidaan vastata asiakkaiden tarpeisiin sekä olla aito ja rehellinen eri palvelutilanteissa. Yrityksessä pyritään tiedostamaan asiakkaan tarpeet ja löytämään niihin oikeat ratkaisut kantapään kautta saadulla kokemuksella. Yritys on puhdistuspalvelualan täyden palvelun tukkuliike. Amslift Oy Pääomistajat/yrittäjät Juha Kiviranta, Paavo Lammela ja Riitta Lammela Perustettu 1997 Päätoimiala- ja tuotteet Hissien myynti ja asennus 13 henkeä Suomi, vientiä Viroon Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksen päätoimiala on hissien/hissiratkaisujen toteuttaminen hissittömiin asuinkerrostaloihin. Tämä on yhteiskunnallisestikin tärkeää työtä, sillä se mahdollistaa ikääntyvän väestön asumisen omissa kodeissaan laitosten sijaan. Innovatiivinen ratkaisujen haku ja tarjonta erilaisiin kohteisiin ovat olleet menestyksen tärkeitä tekijöitä. Tuotteiden ainutlaatuinen räätälöitävyys on mahdollistanut monien aiemmin mahdottomanakin pidettyjen kohteiden toteuttamisen alkuperäisarkkitehtuuria kunnioittaen. Amslift-hissien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat äänettömyys, ekologisuus, optimaalinen tilankäyttö sekä edulliset elinkaarikustannukset

17 Vuoden yritys Uudessakaupungissa Hotelli Aquarius/ Ka-Bir Oy Pääomistajat/yrittäjät Toni Tyrjy Perustettu 1994 Päätoimiala ja tuotteet Majoitus, ravintolatoiminta, kokoukset ja elämyspaketit 3 henkeä sekä osa-aikaisia ja vuokratyövoimaa Uusikaupunki, asiakkaita ympäri maailman Hotelli Aquariuksen menestystekijöinä ovat olleet monipuolisuus, kyky ja halu tehdä yhteistyötä, uudistuminen ja sitoutunut henkilökunta. Yritys on tehnyt pitkäjänteistä työtä hotelli- ja oheispalvelujen kehittämiseen paikkakunnalla. Mm. matkailupakettien monipuolinen tarjonta ja palvelujen joustavuus ovat ehdottomasti yrityksen vahvuuksia. Hotelli Aquariuksen asiakkaista yli 70 % on vieraspaikkakuntalaisia ja noin 40 % ulkomaalaisia. Hotelli Aquariuksessa eletään jatkuvassa uudistumisen kulttuurissa, jota tukee yksityiselle yritykselle tyypillinen joustava liiketoiminta. Vuoden yritys Vehmaalla Pirteä Porsas Oy Pääomistajat/yrittäjät Jyrki Heilä, Jari Kaskinen, Petri Kaskinen ja Matti Isolauri Perustettu 1996 Päätoimiala- ja tuotteet Porsastuotanto 7 henkeä koko Suomi Pirteä Porsas Oy on neljän tilan omistama emakkosikala, joka tuottaa porsaat osakkaiden tiloilla toimiville lihasikaloille. Yrityksen takana on neljä erillistä maatilaa, joilla kaikilla lihasian tuotantoa. Tällä järjestelyllä on saatu turvattua kaikille neljälle tilalle porsaat säännöllisesti. Yhteistyö mahdollisti näin suuren ja kalliin investoinnin. Tuotantotyöt Pirteä Porsas Oy:ssä hoitaa palkattu henkilökunta. Pirteä Porsas ja sen osakkaat ovat olleet myös suuressa määrin kehittämässä Vehmaalle perustettua biokaasulaitosta Biovakka Oy:tä. Laitos käsittelee kotieläinten lantoja sekä biohajoavia jätteitä ja tuottaa niistä uusiutuvaa polttoainetta; biokaasua. Biokaasusta tuotetaan sähköä ja lämpöä. Lisäksi prosessissa syntyy kierrätysravinteita.

18

19 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 50 vuoden yrittäjyydestä Liikkeenharjoittaja Aili Ahlbom, Someron Yrittäjät Maaseutuyrittäjä Juhani Torkkomäki, Someron Yrittäjät Kalatalousneuvos, toimitusjohtaja Anssi Päivärinta, Taivassalon Yrittäjät 40 vuoden yrittäjyydestä Yrittäjä Kalevi Ali-Keskikylä, Auran Yrittäjät Yrittäjä Väinö Koli, Halikon Yrittäjät Liikenteenharjoittaja Tauno Kanerva, Perniön-Särkisalon Yrittäjät Yrittäjä Antti Pesanto, Rymättylän Yrittäjät

20

Varsinais-Suomen yrittäjägaala

Varsinais-Suomen yrittäjägaala Varsinais-Suomen yrittäjägaala Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai 16.11.2013 PALKINTOGAALA JUHLAN AVAUS Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät PUHE Petteri Orpo, kansanedustaja,

Lisätiedot

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 2 YRITYSMAAILMA Gustavelund kutsuu Tuusulanjärven rannalle Onnistuneita kokouksia - unohtumattomia elämyksiä Kokoushotelli Gustavelund sijaitsee upealla paikalla Tuusulanjärven

Lisätiedot

Tuotteiden on maistuttava hyvälle

Tuotteiden on maistuttava hyvälle KYMEn yrittäjät ry jäsenlehti www.kysanomat.fi Pääkirjoitus: Kyllä yrittäjät tietää 3 kymen Menestystarinoita maakunnasta KYMEN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI 2/2014 11 Tuotteiden on maistuttava hyvälle Jussi

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON KAUPPAKAMARI. -elinkeinoelämän vahva vaikuttaja, maakunnallinen asiantuntija

ETELÄ-SAVON KAUPPAKAMARI. -elinkeinoelämän vahva vaikuttaja, maakunnallinen asiantuntija J Ä R V I - S U O M E S T A EXPORT GUIDE www.southsavo.com ETELÄ-SAVON KAUPPAKAMARI -elinkeinoelämän vahva vaikuttaja, maakunnallinen asiantuntija Julkaisija: Tekstit: Käännökset: Ulkoasu ja taitto: Painatus:

Lisätiedot

Merilapin Rengas & Fiksaus. Yrittäjäntie 20, 94450 KEMINMAA Puh. 040 504 6099 Email: jormahast@gmail.com

Merilapin Rengas & Fiksaus. Yrittäjäntie 20, 94450 KEMINMAA Puh. 040 504 6099 Email: jormahast@gmail.com Pohjois-Suomen Yritys- maailma Kaivosseminaari 2013 Kittilä, Levi 5.-7.6.2013 Kaivosteollisuus s. 16-47 Kesäkuu 3/2013 Tuulilasin vaihto ja korjaus TORNION LASI KY Torpinkatu 11, 95420 Tornio Puh. 016-445

Lisätiedot

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään 2014 Opitaan yrittämään Käytännän taitoja ja elämänhallintaa yrittäjyyskasvatuksella Elisenvaaran koulussa. Sivu 5 JYMY luomujäätelöä Aurasta Jäätelössä on maku avainasemassa. Sivu 6 Yritykset tärkeä osa

Lisätiedot

Yritys- Maanrakennusalan ammattilaisille. Helsingin Laatulaite Oy. Kainuun-Koillismaan

Yritys- Maanrakennusalan ammattilaisille. Helsingin Laatulaite Oy. Kainuun-Koillismaan Kainuun-Koillismaan Yritys- maailma Joulukuu 4/2014 Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme hyvää joulua sekä menestystä vuodelle 2015! Yritysmaailma Attendo

Lisätiedot

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä 2013 Yritysneuvonta oikeaan suuntaan Kuudelle kunnalle paremmat palvelut. Sivu 5 Ekologisesti Riihikoskelle Bio-Expert Oy kasvaa hyvällä syyllä. Sivu 8 Pikainen piirakanrypyttäjä Automaatio apuna leipomon

Lisätiedot

Hurma. tulee ja hurmaa. maakunnasta! Muusikon työ on yrittämistä. Pääkirjoitus: Isänmaan asialla 3

Hurma. tulee ja hurmaa. maakunnasta! Muusikon työ on yrittämistä. Pääkirjoitus: Isänmaan asialla 3 KYMEn yrittäjät ry jäsenlehti www.kysanomat.fi Pääkirjoitus: Isänmaan asialla 3 kymen Menestystarinoita maakunnasta! KYMEN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI 4/2013 14 Hurma tulee ja hurmaa Muusikon työ on yrittämistä.

Lisätiedot

Yritys- Juankoski. Aiotko rakentaa? Turve ja Maansiirto Hartikainen Heikkiläntie 67, 74200 Vieremä. Savon. Marraskuu 3/2013. vetovoimaa luonnostaan

Yritys- Juankoski. Aiotko rakentaa? Turve ja Maansiirto Hartikainen Heikkiläntie 67, 74200 Vieremä. Savon. Marraskuu 3/2013. vetovoimaa luonnostaan Savon Yritys- maailma Marraskuu 3/2013 Turve ja Maansiirto Hartikainen Heikkiläntie 67, 74200 Vieremä 0400 968 966 Luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua Vieremällä. Palveluumme kuuluu mm. salaojitus,

Lisätiedot

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010 Haluaisitko, että tämä on näkymä tulevasta olohuoneestasi? Asetu mukavasti Kuortaneelle! www.kuortane.fi Me huolehdimme, hoivaamme ja hoidamme suurella sydämellä!

Lisätiedot

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n. toimintakatsaus 2011. www.ssovuosi.fi

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n. toimintakatsaus 2011. www.ssovuosi.fi Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n toimintakatsaus 2011 www.ssovuosi.fi R SSO on asiakasomistajiensa oma kauppa, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita, hyviä palveluja ja pysyvää edullisuutta Lohjan ja Salon seutukunnilla

Lisätiedot

Keski-Suomi Marraskuu 3/2011

Keski-Suomi Marraskuu 3/2011 Yritys- maailma www.toimitilatjkl.fi Keski-Suomi Marraskuu 3/2011 25 Reitti Mme-Jkl-Joutsa-Vantaan Ikea-Messuk.-Keskusta 3.12. alkaen myös reittiä Äki-S:hti-Laukaa +5, joka kuun ensimmäisenä lauantaina

Lisätiedot

HELPPOA NOPEAA TEHOKASTA

HELPPOA NOPEAA TEHOKASTA Yritys- maailma Helsinki Koneikkojen suunnittelu ja valmistus prosessiteollisuuden käyttöön 3/2010 Puh. 02 437 9300 www.steelmaster.fi Helsingin Yritysmaailma-lehden seuraava numero ilmestyy viikolla 48.

Lisätiedot

YRITYSMAAILMA 1. Turvallinen ja ergonominen työympäristö

YRITYSMAAILMA 1. Turvallinen ja ergonominen työympäristö YRITYSMAAILMA 1 Etelä-Savo Joulukuu 2/2011 Digipaino - Offsetpaino PYYDÄ TARJOUS! hoitovastike alk. 70,-/kk Porakaivot, myös mökille Maalämpökaivot Pumppujen asennukset Puh. 050 405 6677 www.ristiinanporakaivo.com

Lisätiedot

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä.

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä. Keski-Pohjanmaan Yritys- maailma Joulukuu 3/2014 Kaikki samasta talosta RAKENTAJAN PARAS KAVERI! Kattavat palvelut ja toimitukset työmaallesi: Helppo ja edullinen kokonaisratkaisu! Pyydä tarjous: info@kaktk.fi

Lisätiedot

COOR PALVELUT HAKUSESSA? Tampereen Seudun 4/2014

COOR PALVELUT HAKUSESSA? Tampereen Seudun 4/2014 Tampereen Seudun Tehokas 1 4/2014 Maksuton esittelyspinning 29.10. klo17.30. Lisätietoja ja laitevaraukset tunneille ti-to klo 11-13, puh. 050 370 1160 tai osoitteesta www.takonsoutajat.fi. Kertamaksu

Lisätiedot

Pankki, joka. Rautavaara ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? Tervetuloa asiakkaaksemme! Savo Toukokuu 1/2012

Pankki, joka. Rautavaara ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? Tervetuloa asiakkaaksemme! Savo Toukokuu 1/2012 Yritys- maailma Savo Toukokuu 1/2012 Rautavaara Graffitien, ym. lian puhdistukset rakennuksista ajoneuvoista teollisuudessa H&H Soodapuhallus Oy 045 887 7937 Karpalotie 2 78500 Varkaus hhsoodapuhallus@hotmail.com

Lisätiedot

Yritys- Iin Hihnatyö Oy

Yritys- Iin Hihnatyö Oy Oulun seudun Yritys- maailma Joulukuu 5/2012 Oulun Tilitieto Oy Auktorisoitu tilitoimisto. Kirjanpito Veroilmoitukset Tilintarkastukset Yrityksen perustaminen Kajaaninkatu 38 2.krs, 90100 Oulu p. 08-311

Lisätiedot

Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa.

Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa. Piia Simpanen ja Markku Ihonen Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa. Teknologiateollisuuden nuorten johtajien näkemyksiä hyvästä johtamisesta ja kasvusta Janne Anttila, Analyse²... Teknologiateollisuuden

Lisätiedot

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA ISMAgazine NRO 1 / 2009 VISMAN ASIAKASLEHTI ONNISTUNUT YHTEENLIITTYMÄ: TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA Esittelyssä kolme Visma-asiakasta Mobiiliratkaisuilla työniloa PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA...3 VISMAservices

Lisätiedot

KPMG. Vuosikertomus 2009 2010

KPMG. Vuosikertomus 2009 2010 KPMG Vuosikertomus 2009 2010 441 763 Painotuote Tämä painotuote on painettu ympäristöystävällisesti tuotetulle FSC-sertifioidulle paperille. Sisällys Toimitusjohtajan katsaus 4 KPMG yrityksenä 6 Vastuullisuus

Lisätiedot

Tässä lehdessä mm. Tässä lehdessä mm.

Tässä lehdessä mm. Tässä lehdessä mm. Y S Numero 2 keskiviikko 31.8.2011 Tässä lehdessä mm. MARTTI MÖLSÄN ISO JYTKY Sivu 10 HALLITUSOHJELMA YRITTÄJÄN SILMIN Sivu 25 ATTE KEINONEN ÄITINSÄ JALANJÄLJILLÄ Sivu 8 Tässä lehdessä mm. SUOMEN YSTÄVÄLLISINTÄ

Lisätiedot

MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15

MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15 YRITYSSALO OY:N ASIAKASLEHTI / Teema: suuntana yrittäjyys TOUKOKUU 2011 MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15

Lisätiedot

Yritys- SUOMESTA 100% MAALÄMPÖ. Onko terveys sinulle tärkeä? Savon. Toukokuu 2/2015

Yritys- SUOMESTA 100% MAALÄMPÖ. Onko terveys sinulle tärkeä? Savon. Toukokuu 2/2015 Savon Yritys- maailma Toukokuu 2/2015 Ved Systems Oy Engineering mittarit, laitteet, ilmankostuttimet 040 7676 486 myynti@vedsys.com www.vedsys.com Onko terveys sinulle tärkeä? RollerMouse tietokonehiiren

Lisätiedot

JUUKA. Kaikki pankkija. katon alta! Varaa aika numerosta 010 256 4201* UUDISTUVA. 7d31 KUNTA ASUMISEEN, YRITTÄMISEEN JA VAPAA-AIKAAN

JUUKA. Kaikki pankkija. katon alta! Varaa aika numerosta 010 256 4201* UUDISTUVA. 7d31 KUNTA ASUMISEEN, YRITTÄMISEEN JA VAPAA-AIKAAN Yritys- maailma Pohjois-Karjala Syyskuu 3/2011 Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi -maalit

Lisätiedot

Melody. sähkösuunnitelmat asennukset tarvikemyynti. ILKKA MIKKONEN TMI Pakarintie 3 91800 Tyrnävä puh. 0400 584 967 ilkka1.mikkonen@mail.suomi.

Melody. sähkösuunnitelmat asennukset tarvikemyynti. ILKKA MIKKONEN TMI Pakarintie 3 91800 Tyrnävä puh. 0400 584 967 ilkka1.mikkonen@mail.suomi. Yritys- maailma Oulun seutu Maaliskuu 1/2011 sähkösuunnitelmat asennukset tarvikemyynti ILKKA MIKKONEN TMI Pakarintie 3 91800 Tyrnävä puh. 0400 584 967 ilkka1.mikkonen@mail.suomi.net Tyrnävän seurakunta

Lisätiedot

Onnellinen ja hyvänmakuinen kaupunki

Onnellinen ja hyvänmakuinen kaupunki Onnellinen ja hyvänmakuinen kaupunki Unelmien koti Keravalta sivu 4 Yrittäjäystävällinen Kerava sivu 7 Mikael Fogelholm elää kuten opettaa sivu 3 Riittävä liikunta ja riittävän hyvä ravitsemus tukevat

Lisätiedot

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit:

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit: Kainuun-Koillismaan Yritys- maailma Huhtikuu / toukokuu 2/2014 MR- PIENRAKENTAMINEN OY Urheilukatu 11, 88900 Kuhmo 0500-387 352 erkki.malinen@kainuu.com Uudisrakentaminen Hirsirakennusten pystytys Ikkunoiden

Lisätiedot

MH RAKENNUSLIIKE. HIEKKAPUHALLUKSET JA MAALAUKSET Pekka Tuominen 0400 981 445 Esa Tuominen 0400 698 258 esa.tuominen@kemintema.inet.

MH RAKENNUSLIIKE. HIEKKAPUHALLUKSET JA MAALAUKSET Pekka Tuominen 0400 981 445 Esa Tuominen 0400 698 258 esa.tuominen@kemintema.inet. maailma Pohjois-Suomi Toukokuu 2/2011 KULJETUSPALVELUT POHJOISMAIHIN JA VENÄJÄLLE mm. rahtikuljetukset erikoiskuljetukset betonielementtikuljetukset ym. KYÖSTI POSTI OY Palohovintie 29 A, 95225 VIANTIE

Lisätiedot