Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2 PALKINTOGAALA Juhlan avaus Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät Puhe Mika Kojonkoski, menestysvalmentaja, yrittäjä Musiikkia * * * Puhe palkittaville Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia Palkitsemiset Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA Malja yrittäjyydelle * * * ILLALLINEN * * * TANSSIA * * * Palkintogaalan sekä iltajuhlan juontaa Janne Porkka. Tanssimusiikista vastaavat Jouni Keronen ja Johanna Debreczeni.

3 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2012 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa CARE COMPONENT OY, Turku Care Component on johtava yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja Länsi-Suomessa. Yritys tuottaa lasten ja nuorten erityispalveluita yhteistyössä lasten ja nuorten, perheiden sekä julkisen sektorin kanssa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti ottaen huomioon lapsen ja perheen tilanteet ja tarpeet. Care Component Oy:n muodosti ryhmä sosiaali- ja opetusalan ammattilaisia, joiden haaveena ja tavoitteena oli perustaa organisaatio, joka pystyy pienissä kodinomaisissa yksiköissä tuottamaan räätälöityjä, joustavia lastensuojelupalveluja. Care Component tekee tärkeätä työtä ja sen palveluksessa on poikkeuksellisen taitava joukko kasvatus-, terapia- ja hoitoalan ammattilaista, useita tukiperheitä ja yli 70 sijaisperhettä. Care Component on vakaassa suomalaisomistuksessa; Care Componentin omistavat Palvelurahasto ja yrityksen avainhenkilöt.: Mika Ingi, Miika Liimatta, Anna Grönberg, Aki ja Lea Paavola, Carita Alm, Merja Huttunen ja Elisa Karvonen. Care Component Oy työllistää runsaat 80 henkeä ja eri yksiköidensä kautta koko konserni n. 200 henkeä. Konsernin liikevaihto on tänä vuonna n. 14 milj.euroa. Palvelutuotannon pääpaino on edelleenkin lastensuojelupalveluissa, mutta erilaisten kohderyhmien (mm. psykiatrista kuntoutusta vaativat, maahanmuuttajat, perheet) tarpeet on huomioitu monipuolistamalla palveluvalikoimaa. Care Componentin yhteydessä toimii erillinen terapia- ja asiantuntijapalveluja tuottava yritys, jonka palvelut on suunnattu sekä omille yksiköille että ulkopuolisille työyhteisöille ja yrityksille. Palvelut ovat yksilöllisesti räätälöityjä lapsen/perheen tilanteesta ja tarpeista.palvelujen tuottaminen edellyttää pitkälle vietyä ammattitaitoa ja asiantuntijuutta sekä kokemusta. Palveluja tuotetaan pienissä kodinomaisissa yksiköissä : Pienryhmäkoti Suvantopaikka Mynämäellä, Pienryhmäkoti Tuulensuoja ja Perhekoti Kirsikkalaakso Tarvasjoella, Erityslastenkoti Veikkari Paimiossa, Lastenkoti Pähkinärinne Kaarinan Piikkiössä, Pienryhmäkoti Myötävirta Kaarinan Piispanristillä. Valtakunnallisesti toimivan rinnakkaisyritys Suomen Perhehoitopalvelut Oy:n ansiosta Care Component tarjoaa vahvasti tuettuja sijaisperheitä ympäri Suomen. Yrityksen toiminta-ajatus on: Ajattelemme aina ensin asiakkaana olevan lapsen etua, sitten työntekijämme etua ja vasta lopuksi yhtiön etua.

4 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2012 Vuoden yritys Aurassa JPV-Engineering Oy Pääomistajat/yrittäjät Petri Väisänen ja Juha Vahtera Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Metallirakenteiden ja niiden osien valmistus: teräsrakenteet, kone- ja laiteasennukset sekä teollisuuden kunnossapitotyöt 33 henkeä ja lisäksi alihankintayritysten kautta henkeä Suomi, Skandinavian maat, Baltian maat, Keski-Eurooppa, Venäjä Toiminnan erityispiirteenä on joustavuus; toimitamme niin pieniä teräskomponentteja kuin vaativia suuria teräsrakennuskohteita ammattitaidolla. Toimintaperiaatteena on myös olla lähellä asiakasta, helposti tavoitettavissa. Selkeät vastuualueet yrityksessä mahdollistavat tehokkaan ongelmanratkaisukyvyn. Menestys on seurausta kovasta työstä, ammattitaidosta, toimitusvarmuudesta sekä hyvästä asiakaspalvelusta. Hyvä, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta on avainasemassa onnistuneisiin toimituksiin. Vuoden yritykset Kaarinassa Kaarinan Yrittäjät Verkanappulat Oy Pääomistajat/yrittäjät Minna ja Kimmo Takkula Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Yksityinen päiväkotitoiminta: yhdeksän yksikköä, joista viisi on Kaarinassa, kaksi Liedossa, Paimiossa ja Loimaalla yksi 140 henkeä Varsinais-Suomi Yrityksen eri yksiköissä on yhteensä n. 550 lasta hoidossa.yrityksessä panostetaan voimakkaasti varhaiskasvatuksen laatuun ja kehittämiseen. Selkeät johtamisjärjestelyt, yhteiset linjaukset ja asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen takaavat laadukkuuden työssä. Tärkein menestystekijä on osaava ja motivoitunut henkilökunta, joka on innostunut työstään sekä sen kehittämisestä. Henkilökunnan koulutus ja palkitseminen ovat avaintekijöitä. Yhteistyökumppanit ovat myös tärkeitä menestyksen mahdollistajia. Kirsikkana kakun päällä on oma lähi ja luomuruokaa tarjoava keittiö.

5 Piikkiön Yrittäjät Pääomistajat/yrittäjät Sähköautomaatio Lehtinen Oy Heikki ja Marja-Leena Lehtinen, Henri, Jouni ja Rami Lehtinen Perustettu 1996 Päätoimiala ja tuotteet Teollisuuden sähkö- ja automaation suunnittelu ja kokonais toimitukset 5 henkeä Suomi, Eurooppa, Aasia, Etelä- ja Pohjois-Amerikka Yritys on onnistunut yhdistämään sähkö- ja automaatiosuunnittelun, laitetoimitukset ja niiden asennuksen kokonaistoimitukseksi. Toimintaa on tukenut kokemus ja tietämys kone- ja laiterakennuksesta sekä hydrauliikasta ja kyky puhua samaa kieltä kone- ja laiterakennusalan yrittäjien kanssa, niin teknistä toteutusta, kuin tuotantomenetelmiä sekä aikataulutustakin koskien. Sähköautomaatio Lehtinen Oy on panostanut sähkö- ja automaatio-osaamiseen käyttäen rinnakkain kokemusta ja alan uusinta tekniikkaa Vuoden yritys Kustavissa Luotonen Arto Pääomistajat/yrittäjät Arto Luotonen Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Rakennuspaikan valmistelutyöt: halkaisee kalliot ja siirtää tarvittaessa vuoria 3 henkeä Kustavi Vahva paikallistuntemus ja moniosaaminen, luotettavuus ja huolellisuus takaavat vankan perustan niin rakennuksille kuin yritystoiminnallekin. Arto Luotonen tekee yrittäjänä työtä, johon myös monen muun yrittäjän toiminnan onnistuminen ja tuloksellisuus perustuvat.

6 Vuoden yritys Laitilassa Laitilan Talorakenne Ky Pääomistajat/yrittäjät Ari ja Tarja Ketoniemi Perustettu 1984 Päätoimiala- ja tuotteet Rakentaminen ja saneeraus. Omakotitalot, loma-asunnot ja teollisuushallit 8 henkeä Vakka-Suomi Maltillisella toiminnalla on pidetty jalat maassa. Työntekijät ovat luotettavia ja vaihtuvuus pientä. Yritys on kehitellyt perinteistä rakentamista säilyttääkseen joustavan paikalla rakentamisen ammattitaidon. Kattavan ja luotettavan yhteistyökumppaniverkoston kanssa on toteutettu suuriakin hankkeita Vuoden yritys Liedossa Päiväkoti Hattu-maakari Oy Pääomistajat/yrittäjät Marika Sainio, Henna Mäkinen ja Maiju Kuukasjärvi Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Lasten päivähoito 16 henkeä Lieto Yritys pyrkii palvelemaan perheitä mahdollisimman hyvin: asiakasystävällisyys, pienryhmätoiminta, omistajat mukana päivittäisessä työssä sekä ammattitaitoinen henkilökunta, jota koulutetaan jatkuvasti ovat olleet menestyksen tae. Nyt hoidossa on n. 90 lasta. Vuosien aikana ovat palvelujärjestelmät muuttuneet. Alkuun lapset tulivat päiväkotiin kunnan ostopalveluina, tämän jälkeen oli vuorossa kunnan yksityisen hoidon tuki ja nyt muutaman vuoden ajan on ollut käytössä palveluseteli. Palveluseteli on järjestelmänä toiminut erittäin hyvin. Myös yhteistyö Liedon kunnan kanssa saa yrittäjiltä kiitosta.

7 Vuoden yritys Loimaalla Raikkonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jaakko Raikkonen, Teemu Raikkonen ja Hanna Rannanperä Perustettu 1932 Päätoimiala- ja tuotteet Savenjalostusteollisuus 14 henkeä Suomi, vientiä Venäjälle ja Romaniaan Raikkonen Oy:n ovat perustaneet Viljo ja Kalle Raikkonen vuonna Yritys on tänä vuonna täyttänyt 80 vuotta. Yritystoiminta aloitettiin sirkkelisahauksella ja päreiden teolla. Sodassa mukana olleena veljekset jatkoivat yritystoimintaa rakentamalla raamisahan ja tehden puutavarakauppaa. Varsin merkittäviä tuotteita olivat mm. orsipuut sähkö- ja puhelinyhtiöille. Myöhemmin veljekset siirtyivät savenjalostusteollisuuteen rakentamalla salaojaputkitehtaan v. -52 ja poltetun tiilen tuotanto alkoi v Tänään yritys valmistaa poltettuja, aitoja tiiliä isoille ja pienille rakentajille ympäri maata. Tiilipalkit, takat, erilaiset muototiilet, muurauslaastit ja kuljetuspalvelut kuuluvat toimintaan. Vuoden yritys Marttilassa Tmi Kai Äikää Pääomistajat/yrittäjät Kai Äikää Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Tieliikenteen tavaran kuljetus: kuljetukset ovat irtoperä- sekä konekuljetuksia 7 henkeä Suomi ja Pohjoismaat Talouden haasteista huolimatta yrittäjä on onnistunut kasvattamaan yritystä voimakkaasti viime vuosina. Pienessä Marttilan kunnassa isohko työllistäjä. Tunnetaan vahvasti perhekeskeisenä yrittäjänä. Kuljetusyrittäjyyden lisäksi Kai Äikää hoitaa myös maataloutta kotitilallaan.

8 Vuoden yritys Maskussa Tilimeklarit Oy Pääomistajat/yrittäjät Leila Kari Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Tilitoimistopalvelut 2 henkeä Masku ja lähikunnat Vankka ammattitaito ja pitkä kokemus keskisuurten yritysten talouspäällikkönä antaa vahvan pohjan taloushallinnon eri osa-alueiden hoitoon. Yrittäjä tuo uutta näkemystä tilitoimistoalaan esim. yrittäjän sisäisen laskennan kokemus auttaa asiakkaita erilaisissa liiketaloudellisissa kysymyksissä, kuten hinnoittelussa, liiketoiminnan ostossa tai myynnissä. Vuoden yritys Mynämäessä Tmi Jyrki Stenroos Pääomistajat/yrittäjät Jyrki Stenroos Perustettu 1991 Päätoimiala- ja tuotteet Sähköasennus ja suunnittelu 12 henkeä Lounais-Suomi, vientiä Ruotsiin, Ranskaan ja Espanjaan Täyden palvelun sähköasennusliike: suunnittelupöydältä toteutukseen joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Hyvä, nuori ja luotettava henkilökunta sekä pitkät asiakassuhteet ovat olleet menestyksen takeena.

9 Vuoden yritykset Naantalissa Naantalin Yrittäjät Kymppi-Katto Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku Koistinen Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Rakentaminen: oma kattopeltivalmistus, katto- ja ulkoverhousremontit 50 henkeä Varsinais-Suomi Oma myyntiverkosto, oma asennusverkosto kotimaisella työvoimalla, oma kattopeltivalmistus kotimaisesta raaka-aineesta. Kymppi-Katto Oy tarjoaa kokonaispalvelua Koti kerralla kuntoon sisältäen katto-, ulkoverhous-, ikkuna- ja oviremontit. Menestyksen salaisuutena yritys haluaa nostaa esiin Raision ammattioppilaitoksen, josta valmistuu monia motivoituneita ja hyväkäytöksisiä rakennusalan koulun käyneitä nuoria. Ammatillisista oppilaitoksista ei suoraan valmistu katto- tai ulkoverhousasentajia, vaan yritys lisäkouluttaa itse omat asentajansa sekä tietysti edustajansa. Rymättylän Yrittäjät Euro-Forelli Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku ja Pirjo Riittonen Perustettu 1993 Päätoimiala ja tuotteet Kalankasvatus: tuore perattu kala, siika yrittäjä ja lisäksi kausityöntekijöitä Suomi Euro-Forelli Oy:ssä on panostettu erityisesti tuotekehitykseen ja tutkimustyöhön. Markkinoinnissa onnistuttu erityisesti korkean kysynnän aikoina. Pitkät kauppasuhteet ovat tuoneet vakautta toimintaan. Tärkeät tekijät menestyksessä ovat olleet myös yrittäjän kokemus kalastuksessa ja kalankasvatuksessa.

10 Vuoden yritys Nousiaisissa TL Petteri Hietanen Oy Pääomistajat/yrittäjät Petteri ja Petra Hietanen Perustettu 1993 Päätoimiala- ja tuotteet Taksi- ja linja-autoliikenne 3-8 henkeä Varsinais-Suomi Yritys on luonut uutta toimintamallia taksi- ja joukkoliikenneautoille, kun koulukuljetuksia on hoidettu yli kuntarajojen. Yhdistelemällä eri kuntien koulukuljetuksia on autot saatu tehokkaaseen käyttöön ja sitä kautta hinta kilpailukykyiseksi. Ennakkoluuloton yhteistyö erilaisten yhteisöjen/yritysten kanssa ja oman alan jatkuva kehittäminen. Joustavat ja sitoutuneet työntekijät. Vuoden yritys Paimiossa Paimion Aika Pääomistajat/yrittäjät Anitta ja Ismo Pitkämäki Perustettu 1982 Päätoimiala- ja tuotteet Kulta- ja kelloala 2 henkeä Paimio Paimion Aika tarjoaa kello- ja jalometallialan perustuotteita, koruja, hopeaa sekä monipuolisia lahjaesineitä laajalle asiakaskunnalle. Paimion Ajassa ostaminen perustuu tunteisiin. Tuotteiden merkitys on isompi kuin pelkkä tavara. Yrityksen tarjonta perustuu ikivanhoihin tapoihin antaa lahjoja elämän suurissa käännekohdissa. Menestykseen ovat vaikuttaneet myös asiantuntemus, paikallisuus ja pitkät asiakassuhteet. Ismo Pitkämäelle on aina ollut tietoinen valinta, että oma liike pitää olla, sillä hän on yrittäjäsuvusta lähtöisin. Edelleen 30 vuoden jälkeenkin se tyydyttää, että saa tehdä töitä itselle, palvella hyvin ja saada asiakas palaamaan takaisin Paimion Aikaan ostoksille.

11 Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Hiuskeskus Tarja Juvonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Tarja ja Jouni Juvonen Perustettu 1991 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi kampaamo palvelut 14 henkeä Raisio ja Turku lähialueineen Yrityksen tärkeimmät menestystekijät ovat omistajien määrätietoinen ja tinkimätön sitoutuminen yrityksen kehittämiseen sekä pitkäjänteinen, maltilliseen kasvuun tähtäävä toiminta. Päätoimialan, parturi-kampaamo alan palveluiden lisäksi, yrityksen vahvuutta lisäävät tuotemyymälät, joissa on edustettuina kattavat valikoimat alan huippumerkkejä. Yritys on lanseerannut syyskuussa 2012 omaa nimeään kantavan HIIUSKESKUS Argan Hair Care tuotesarjan ensimmäisen tuotteen ja sarjaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin usealla uudella tuotteella. Vuoden yritys Ruskolla Parturi-kampaamo Semira Pääomistajat/yrittäjät Leena Karhunen Perustettu 1976, nykyisellä omistajalla vuodesta 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi-kampaamo palvelut Yrittäjä Rusko ja lähikunnat Parturi-kampaamo Semirasta saa palvelua täydellä sydämellä, taidolla ja tunteella, yksi asiakas kerrallaan. Joustavat palveluajat sekä laadukkaitten tuotteiden käyttö kuuluvat asiaan. Alan koulutuksiin osallistuminen säännöllisesti takaavat hyvän ammattitaidon säilymisen. Erikoistuminen hiuspohjan hoitoihin ja hiushoitojen tekemiseen ovat tuoneet oman lisänsä ammattitaitoon.

12 Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Halikon LVI-Asennus Oy Pääomistajat/yrittäjät Tarmo Lehtinen Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuottee LVI-alan työt 2 henkeä Salon seutu Perinteisten LVI-alan töiden lisäksi yritys tekee putkistojen kuvauksia ja vikojen paikannusta. Yrittäjän puoliso hoitaa yrityksen hallinnollisen puolen ja on näin tärkeä lenkki kokonaisuudessa. Halikon LVI-Asennus Oy tunnetaan Salon seudulla palvelualttiina ja ammattitaitoisena yrityksenä. Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Esa Kakko Oy Pääomistajat/yrittäjät Esa Kakko Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Puunkorjuu ja lähikuljetus 2 henkeä Salon seutu Esa Kakko Oy:n toimiala on puunkorjuu ja lähikuljetus, Salon alueella. Nuoren miehen haave joskus omistaa oma kone toteutui vuonna Konekantaa on sen jälkeen uudistettu ja laajennettu niin, että puun hakkuun ja lähikuljetuksen tien varteen kattava toimintaketju on nyt omissa käsissä. Kannattavuus edellyttää koko ketjun sujuvaa ja tehokasta toimintaa. Yritys urakoi samalle pitkäaikaiselle sopimuskumppanille ja työllistää omistajan lisäksi yhden palkatun työntekijän sekä - monen mikroyrityksen tapaan välillisesti - myös yhden aliurakoitsijan.

13 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Palkittavayritys K-Rauta Maatalous Esko Lindholm Oy Pääomistajat/yrittäjät Hannu Lindholm ja Juha-Pekka Lindholm Perustettu 1955 Päätoimiala Rauta- ja maataloustarvikkeet 4 henkeä Pertteli Perinteinen rauta- maatalouskauppakonsepti on ollut sopiva alueen asiakaskunnalle, toiminta on perustunut paikkakunnan maaseutuelinkeinon ja rakentamisen tuntemiseen. K-kauppiaana on toimittu alusta lähtien. Pitkät asiakassuhteet ja palvelualttius ovat olleet perusta henkilökohtaisen luottamuksen syntymiselle. Yrityksen perustaja, Esko Lindholm, on edelleen mukana yrityksen toiminnassa päivittäin ja kolmaskin polvi jo opintojen ohessa. Perniön-Särkisalon Yrittäjät Kotkanpesä 2000 Oy Pääomistajat/yrittäjät Tony Hellström Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Vähittäiskauppa ja ravintola 9 henkeä ja osa-aikaisia työntekijöitä Salo, Särkisalo Erityispiirteet /menestyksen salaisuus Mottomme on palvelualttiisti ja asiakasta kunnioittaen, haluamme nähdä kaikki asiakkaamme uudestaan. Kaupan menestyksen tae on ollut tuoreet tuotteet paikallisilta tuottajilta ja yrittäjiltä, tarvittaessa tavaran toimitukset kotiin. Yritys on rohkeudellaan ja ahkeruudellaan saanut saariston ja maaseudun kyliä eläväksi pitämällä yllä ravintolatoimintaa ja tapahtumia, kesäisiä kohtauspaikkoja vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille. Tärkeä menestystekijä on sitoutunut hyvä henkilökunta, josta myös pidetään hyvää huolta.

14 Salon Yrittäjät Olli Alanko Oy Pääomistajat/yrittäjät Jukka Alanko Perustettu 1964 Päätoimiala ja tuotteet Kiinteistönvälitys, toimitilojen vuokraus ja rakentaminen, kiinteistöjen osto ja myynti, erilaiset alan konsultointi- ja asiantuntijatehtävät 3-5 henkeä Suomi Olli Alanko Oy toimii kiinteistöalalla. Toiminnassa on kolme päähaaraa ja ne ovat kiinteistönvälitys, toimitilojen vuokraus ja rakentaminen sekä erilaiset yhteistyöt rakennusliikkeiden kanssa. Yritys on ollut paikkakunnalla edelläkävijä esim. markkinoinnissa ja kehittänyt asuntokauppaan erilaisia rahoitusratkaisuja. Yritys toimii yhteistyössä rakennusliikkeiden kanssa tontin hankinnasta, kaavoituksesta ja suunnittelusta alkaen. Menestyksen takeena ovat toimineet laaja-alainen kiinteistöalan tuntemus ja kyky tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Vuoden yritys Sauvossa Jarmo Aaltonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jarmo ja Marju Aaltonen Perustettu 1989 Päätoimiala ja tuotteet Invataksiautoilu, henkilökuljetukset, taksiautoilu Yrittäjä Sauvo Yritys on ollut merkittävä uranuurtaja liikuntaesteisten kuljetuspalveluiden kehittäjänä paikkakunnalla ja kannustanut uusia yrittäjiä alalle. Hyvä, luotettava ja vastuullinen asiakaspalvelu sekä ympärivuorokautinen invakuljetusten saatavuus ovat olleet tärkeitä tekijöitä menestyksessä.

15 Vuoden yritys Somerolla Paljeovi ja Kaihdintuote, Mäenpää & Linja Pääomistajat/yrittäjät Markku Mäenpää ja Jarmo Linja Perustettu 1991 Päätoimiala ja tuotteet Paljeovet ja aurinkosuojatuotteet 2 henkeä Suomi, vientiä Viroon Pitkä kokemus alalta takaa hyvän ammattitaidon. Asiakaslähtöinen toiminta on palvelualan yrityksen kulmakiviä. Töiden ja asioiden hoito sovitussa aikataulussa tuovat luotettavuutta, jota asiakkaat arvostavat. Vuoden yritys Taivassalossa Pääomistajat/yrittäjät Taivassalon Puutarhapalvelu Ky Mikko Uusi-Honko ja Tuula Uusi-Honko, Matti ja Raili Uusi-Honko Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Puutarha-alan tukku- ja vähittäiskauppa 3 henkeä Suomi, vientiä Viroon, Ruotsiin ja Puolaan Yritys on erikoistunut yhteen kasvisukuun, pioneihin. Yrityksellä on valikoimissaan yli sata erilaista pionia, Suomen laajin pionivalikoima. Taivassalossa yrityksellä on hyvät pionien näytemaat, joita kukinta-aikaan saapuu ihailemaan paljon ihmisiä, esim. puutarhakerhoja kaikkialta Suomesta. Yrityksen brändi, Pionien Koti, on tullut erittäin tunnetuksi puutarhaalalla. Pionien Kodista on tehty lukuisia lehtijuttuja alan lehtiin ja muutamia tv -juttujakin on tehty. Puutarhaunelmia TV-ohjelmassa oli juttu pionivaarista Matti Uusi-Hongosta ja Pionien Kodista. Nykyisin nettikauppamme on myös merkittävä osa toimintaamme.

16 Vuoden yritykset Turussa Rannikon Siivoustukku Oy Pääomistajat/yrittäjät Heikki Rannikko Perustettu 1979 Päätoimiala- ja tuotteet Puhdistuspalveluala: alan tuotteiden myynti ja koulutus 4 henkeä Turun talousalue Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksen visiona on toimia joustavasti ja tehokkaasti, jotta voidaan vastata asiakkaiden tarpeisiin sekä olla aito ja rehellinen eri palvelutilanteissa. Yrityksessä pyritään tiedostamaan asiakkaan tarpeet ja löytämään niihin oikeat ratkaisut kantapään kautta saadulla kokemuksella. Yritys on puhdistuspalvelualan täyden palvelun tukkuliike. Amslift Oy Pääomistajat/yrittäjät Juha Kiviranta, Paavo Lammela ja Riitta Lammela Perustettu 1997 Päätoimiala- ja tuotteet Hissien myynti ja asennus 13 henkeä Suomi, vientiä Viroon Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksen päätoimiala on hissien/hissiratkaisujen toteuttaminen hissittömiin asuinkerrostaloihin. Tämä on yhteiskunnallisestikin tärkeää työtä, sillä se mahdollistaa ikääntyvän väestön asumisen omissa kodeissaan laitosten sijaan. Innovatiivinen ratkaisujen haku ja tarjonta erilaisiin kohteisiin ovat olleet menestyksen tärkeitä tekijöitä. Tuotteiden ainutlaatuinen räätälöitävyys on mahdollistanut monien aiemmin mahdottomanakin pidettyjen kohteiden toteuttamisen alkuperäisarkkitehtuuria kunnioittaen. Amslift-hissien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat äänettömyys, ekologisuus, optimaalinen tilankäyttö sekä edulliset elinkaarikustannukset

17 Vuoden yritys Uudessakaupungissa Hotelli Aquarius/ Ka-Bir Oy Pääomistajat/yrittäjät Toni Tyrjy Perustettu 1994 Päätoimiala ja tuotteet Majoitus, ravintolatoiminta, kokoukset ja elämyspaketit 3 henkeä sekä osa-aikaisia ja vuokratyövoimaa Uusikaupunki, asiakkaita ympäri maailman Hotelli Aquariuksen menestystekijöinä ovat olleet monipuolisuus, kyky ja halu tehdä yhteistyötä, uudistuminen ja sitoutunut henkilökunta. Yritys on tehnyt pitkäjänteistä työtä hotelli- ja oheispalvelujen kehittämiseen paikkakunnalla. Mm. matkailupakettien monipuolinen tarjonta ja palvelujen joustavuus ovat ehdottomasti yrityksen vahvuuksia. Hotelli Aquariuksen asiakkaista yli 70 % on vieraspaikkakuntalaisia ja noin 40 % ulkomaalaisia. Hotelli Aquariuksessa eletään jatkuvassa uudistumisen kulttuurissa, jota tukee yksityiselle yritykselle tyypillinen joustava liiketoiminta. Vuoden yritys Vehmaalla Pirteä Porsas Oy Pääomistajat/yrittäjät Jyrki Heilä, Jari Kaskinen, Petri Kaskinen ja Matti Isolauri Perustettu 1996 Päätoimiala- ja tuotteet Porsastuotanto 7 henkeä koko Suomi Pirteä Porsas Oy on neljän tilan omistama emakkosikala, joka tuottaa porsaat osakkaiden tiloilla toimiville lihasikaloille. Yrityksen takana on neljä erillistä maatilaa, joilla kaikilla lihasian tuotantoa. Tällä järjestelyllä on saatu turvattua kaikille neljälle tilalle porsaat säännöllisesti. Yhteistyö mahdollisti näin suuren ja kalliin investoinnin. Tuotantotyöt Pirteä Porsas Oy:ssä hoitaa palkattu henkilökunta. Pirteä Porsas ja sen osakkaat ovat olleet myös suuressa määrin kehittämässä Vehmaalle perustettua biokaasulaitosta Biovakka Oy:tä. Laitos käsittelee kotieläinten lantoja sekä biohajoavia jätteitä ja tuottaa niistä uusiutuvaa polttoainetta; biokaasua. Biokaasusta tuotetaan sähköä ja lämpöä. Lisäksi prosessissa syntyy kierrätysravinteita.

18

19 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 50 vuoden yrittäjyydestä Liikkeenharjoittaja Aili Ahlbom, Someron Yrittäjät Maaseutuyrittäjä Juhani Torkkomäki, Someron Yrittäjät Kalatalousneuvos, toimitusjohtaja Anssi Päivärinta, Taivassalon Yrittäjät 40 vuoden yrittäjyydestä Yrittäjä Kalevi Ali-Keskikylä, Auran Yrittäjät Yrittäjä Väinö Koli, Halikon Yrittäjät Liikenteenharjoittaja Tauno Kanerva, Perniön-Särkisalon Yrittäjät Yrittäjä Antti Pesanto, Rymättylän Yrittäjät

20

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.8. 2013 klo 9.00 Työttömyyden kasvaa yhä Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2012 Julkaisuvapaa tiistaina 23.10. 2012 klo.00 Työttömyys kiihtyvässä kasvussa Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN VUODEN 14 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN 9.1.14 Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 14 on 15. Yrittäjien ja Osuuspankkien yhteistyössä laatima ja koko Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen historian 21. Maakuntaennuste.

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen Valtionosuusjärjestelmän tarkoituksena on taata kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen järjestäminen ja niiden

Lisätiedot

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme TYÖTTÖMYYDEN KASVU HIDASTUU EDELLEEN Varsinais-Suomen työttömyysasteen kasvu on hiipunut tasaisesti jo noin vuoden ajan. Merkittävin tekijä työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisessa on Vakka-Suomen valoisa

Lisätiedot

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE Osana Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O)- kärkihanketta 1 Helmikuu 2017 Kärkihanke Kehitetään

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Vakka-Suomen Työllisyystilanne valoisa Vakka-Suomen työttömyysaste laski merkittävästi tammikuussa. Tämä johtui erityisesti myönteisestä työllisyyskehityksestä Uudessakaupungissa, jossa työttömyysaste

Lisätiedot

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km)

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km) Pirkkala Nakkila Harjavalta ssa työssäkäyvienkokemäki asuinpaikat vuonna 2007 Eurajoki Le Vesilahti Rauma Köyliö Eura Pyhäranta Säkylä Akaa Punkalaidun Urjala Laitila Kustavi Vehmaa Naantali Ta Taivassalo

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2014, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 21.1.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.6.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Holiday Club Perustettu 1986 Holiday Club on Euroopan johtava viikko-osakealan yritys ja Suomen johtava vapaa-ajan asumisen ja matkailun toimija.

Lisätiedot

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä j Mika Joki kunnanjohtaja Aura vj Tuula Vairinen hallintojohtaja Aura j Harri Virta kaupunginjohtaja vj Päivi Antola hallintojohtaja

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 18.05.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU NOPEUTUI KESÄN AIKANA Työttömyyden kasvu kiihtyi Varsinais-Suomessa kuluneen kesän aikana. Tämä näyttää johtuneen ainakin osin nuorten työllistymisvaikeuksista, sillä työttömien määrä

Lisätiedot

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy?

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy? Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä

Lisätiedot

PALVELURAKENNE- UUDISTUS

PALVELURAKENNE- UUDISTUS PALVELURAKENNE- UUDISTUS IHANTEISTA TODELLISUUTEEN SELVITYSMIESTEN TYÖ Göran Honga 22.08.2013 HISTORIA 10 VUOTTA 3 HALLITUSTA TYÖRYHMIÄ SELVITYSMIEHIÄ ASIANTUNTIJASELVITYKSIÄ NYKYHALLITUS KUNTARAKENNEUUDISTUS

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Työttömyysaste yhä varsin korkea Varsinais-Suomen työttömyysaste on yhä varsin korkealla tasolla joulukuussa 2013. Työttömyysasteen kasvu on Varsinais-Suomessa kuitenkin koko maan keskiarvoa pienempää,

Lisätiedot

Länsi-Suomen Diakonialaitos. Diakonialaitoksen säätiö PDL Palvelut Oy 2016

Länsi-Suomen Diakonialaitos. Diakonialaitoksen säätiö PDL Palvelut Oy 2016 Länsi-Suomen Diakonialaitos Diakonialaitoksen säätiö PDL Palvelut Oy 2016 Diakonialaitoksen konserni Yhteiskunnallisen konsernin, Länsi- Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja PDL Palvelut Oy:n esittely lyhyesti

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

Uusikaupunki. Kuntaraportti

Uusikaupunki. Kuntaraportti Uusikaupunki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 25.11.2014 klo 9.00 Työttömyys yhä kasvussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun

Lisätiedot

Koski Tl. Kuntaraportti

Koski Tl. Kuntaraportti Koski Tl Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Salo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Turku. Kuntaraportti

Turku. Kuntaraportti Turku Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 16.5.2014 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Kaarina. Kuntaraportti

Kaarina. Kuntaraportti Kaarina Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos.

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos. Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna 2016 Väestönmuutos 2016 Ennakkoväkiluku 2016 Kaupunki Helsinki 7 383 635 591 Vantaa 4 720 219 196 Espoo 4 591 274 522 Tampere 3 055 228 173

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Jätevedenkäsittelyn vyöhykkeet vyöhykkeissä LIITE 3 (1/7) Vyöhykkeet A Viemäröity alue B Viemäröitävä alue E Peruskäsittelyn alue F Maahan imeytykseen soveltumaton alue G1 Vesistön rantavyöhyke 100 m G2

Lisätiedot

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 IINTEISTÖEHITYS IINTEISTÖONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSONSULTOINTI iinteistökohde: auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 AUPPAESUS OTAN TÄHTI LISÄTIEDOT

Lisätiedot

Lieto. Kuntaraportti

Lieto. Kuntaraportti Lieto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Raisio. Kuntaraportti

Raisio. Kuntaraportti Raisio Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun POSTITOIMILUPAHAKBMUS Valtioneuvosto hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun Vai'sinais-Suomeen seuraavien kuntien alueelle. Aura, Kaarina, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila,

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 23.9.2014 klo 9.00 Työttömyys yhä kasvussa elokuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Somero. Kuntaraportti

Somero. Kuntaraportti Somero Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Sisältö Suunnitteluperusteet Vyöhykejako Kustannuslaskentaperusteet Alustava suunnitteluaikataulu

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 22.7.2014 klo 9.00 Työttömyyden kasvu jyrkkeni kesäkuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Yritysten toiminta: LähiPuoti Remes Oy on perustettu 2013, Puotipuksuna Kimmo Remes. Yrityksen kotipaikka on Humppila ja toiminta-alueena Lounais-Häme ja Pirkanmaa. Valikoimissa

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi p. 09 5259 0050 info@wulff.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus ja ihanuus on kiinni ennenkaikkea tekijänsä asenteesta!

Lisätiedot

Mynämäki. Kuntaraportti

Mynämäki. Kuntaraportti Mynämäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen KUNTO+ NAISET kisailijan nimi syntymä vuosi ikäsarja paikkakunta kilpailija numero Helena Laaksonen 1966 yleinen Tampere 300 Tiina Penttilä-Metso 1966 yleinen triva, Nokia 301 Maria Laine 1982 yleinen

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKISTRATEGIA. hyväksytty päivitetty 2013

KUOPION KAUPUNKISTRATEGIA. hyväksytty päivitetty 2013 KUOPION 2020 KAUPUNKISTRATEGIA hyväksytty 2010 - päivitetty 2013 Arvot/ toimintaperiaatteet toimivat organisaation toiminnan ohjenuorina ROHKEUS Rohkeutta on tehdä asioita toisin kuin muut erottua, olla

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Rahoitusta maaseutualueen yrityksille

Rahoitusta maaseutualueen yrityksille Rahoitusta maaseutualueen yrityksille Helmikuu 2017 Outi Kaihola Etelä-Savon ELY-keskus Rahoitus EU:lta ja valtiolta Maaseuturahasto Sijainti maaseudulla Alle 10 hlöä työllistävät (mikroyritykset), maataloustuotteiden

Lisätiedot

LEIPÄÄ LEIVÄSTÄ. 8.12.2015 Leena Hyrylä

LEIPÄÄ LEIVÄSTÄ. 8.12.2015 Leena Hyrylä LEIPÄÄ LEIVÄSTÄ 8.12.2015 Leena Hyrylä Esityksen sisältö: Leipomoteollisuuden rakenne Markkinoiden kehitys Taloudellinen tilanne Tulevaisuuden näkymiä Pk-yritysbarometri 2/2015 SWOT PK-toimialabarometri

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU JATKUNUT NOPEANA Toukokuussa alkanut työttömyyden kasvun kiihtyminen on jatkunut alkusyksyn aikana. Vuonna 2013 alkaneesta työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisesta huolimatta Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Vastuullinen hankintaketju - kemikaalijakelijan näkökulma

Vastuullinen hankintaketju - kemikaalijakelijan näkökulma Vastuullinen hankintaketju - kemikaalijakelijan näkökulma 19.10.2012 Tuula Sokka Algol Chemicals Oy ALGOL: KANSAINVÄLINEN AMMATTILAINEN. Teknisen kaupan ja terveydenhuollon monialakonserni, jolla pitkät

Lisätiedot

2. Pyydämme ilmoittamaan (monta vastausta sallitaan) luottamustehtäväsi tai virkasi kaupungilla:

2. Pyydämme ilmoittamaan (monta vastausta sallitaan) luottamustehtäväsi tai virkasi kaupungilla: Luottamushenkilöiden ja eräiden viranhaltijoiden sidonnaisuuksien ilmoittaminen 1/45 Helena Adel Kaavoitus ja rakennuslautakunnan varajäsen Piikkiön eläkkeensaajien hallituksen jäsen Piikkiön sos.dem.työv.yhdistyksen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN OPPILAITOSTEN YRITYSOHJAUSVERKOSTO

VARSINAIS-SUOMEN OPPILAITOSTEN YRITYSOHJAUSVERKOSTO Aikuisopiskelun Opinovi Varsinais-Suomessa VARSINAIS-SUOMEN OPPILAITOSTEN YRITYSOHJAUSVERKOSTO pk -yritysverkoston ohjausosaamista ja ohjausta yhteistyöllä Jaana Nyström, Salon seudun aikuisopisto OTSIKKOKENTTÄ

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

KESKON YRITYSESITTELY POHJOIS-SAVON OSAKESÄÄSTÄJILLE RIIKKA TOIVONEN

KESKON YRITYSESITTELY POHJOIS-SAVON OSAKESÄÄSTÄJILLE RIIKKA TOIVONEN KESKON YRITYSESITTELY POHJOIS-SAVON OSAKESÄÄSTÄJILLE RIIKKA TOIVONEN 1 KESKO Q2/2016 RULLAAVA 12 KK Liikevaihto 8 993 milj. Liikevoitto* 253 milj. Sidotun pääoman tuotto* 12,6 % Henkilöstö 30 000 Osakkeenomistajia

Lisätiedot

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A)

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A) 16.8.2014 17:16:25 1 (134) 1 Piippola Pauli (Classic A) 1 2:22,60 0:19,74 2 2:02,86 0:00,00 3 2:54,59 0:51,73 16.8.2014 17:16:25 2 (134) 3 Väkeväinen Tom (Classic A) 1 2:09,60 2 2:33,70 0:09,43 3 2:24,27

Lisätiedot

Luotettava ratkaisutoimittaja

Luotettava ratkaisutoimittaja Luotettava ratkaisutoimittaja 40 vuoden kokemuksella 1 Asiakaslähtöistä ongelmanratkaisua jo 40 vuotta Vuonna 1976 perustettu Sermatech Group on kasvanut 40 vuodessa mekaniikan suunnittelu- ja valmistusyhtiöstä

Lisätiedot

EktakompusOy asukastupatoimijoiden muodostama yhteiskunnallinen yritys. Oulu 31.10.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen

EktakompusOy asukastupatoimijoiden muodostama yhteiskunnallinen yritys. Oulu 31.10.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen EktakompusOy asukastupatoimijoiden muodostama yhteiskunnallinen yritys Oulu 31.10.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen Yhteiskunnallinen yritys Yhteiskunnallinen yritysyhdistää yksityissektorin liiketoimintataidot

Lisätiedot

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi LTE 1 (1/62) Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi mukaan (

Lisätiedot

LUOTETTAVA KUMPPANI VAATIVIINKIN PROJEKTEIHIN! EDUSKUNTATALO

LUOTETTAVA KUMPPANI VAATIVIINKIN PROJEKTEIHIN! EDUSKUNTATALO LUOTETTAVA KUMPPANI VAATIVIINKIN PROJEKTEIHIN! EDUSKUNTATALO TORNI-HOTELLI, Tampere HISTORIA Sisärakennustekniikka SRT Oy on toiminut vastuullisesti ja yhtäjaksoisesti vuodesta 1989. Toiminnan kulmakiviä

Lisätiedot

RAKENTAJAN PALVELUHAKEMISTO

RAKENTAJAN PALVELUHAKEMISTO SULKAVAN KUNTA RAKENTAJAN PALVELUHAKEMISTO gsm-numero Betonimassaa ja -tuotteita: Veljekset Kontinen Oy Betoniasema, Pieksänlahdentie 26 0400 772 062 Heikki 0400 854 343 Olli Toimisto: Heikkurilant. 128,

Lisätiedot

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO KuntaPro Oy vuonna 2014... 2 Keskeiset tuotanto- ja talousluvut... 3 KuntaPro Oy:n hallinto... 3 Johdon palkitseminen... 3 Henkilöstö... 3 Tuloslaskelma 2014... 4 Tase

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 27.1.2014 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

10.8.2011 Wulff-Yhtiöt Oyj Sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus

10.8.2011 Wulff-Yhtiöt Oyj Sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus 10.8.2011 Wulff-Yhtiöt Oyj Sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus Wulff merkittävä toimistomaailman toimija Pohjoismaissa ö 1 Wulff-Yhtiöt lukuina ö 2 Wulff-Yhtiöt Oyj liikevaihdon jakautuminen vuonna 2010

Lisätiedot

Maintpartner-konserni

Maintpartner-konserni Maintpartner-konserni Yritysesittely Huhtikuu 2016 100 % teollisuuden kunnossapitoa Itämeren alueella Avainluvut 2015 Liikevaihto 170 M, EBITDA 4,4 M Henkilöstön määrä 1600 Omistuspohja Pääomasijoittaja

Lisätiedot

Biovakan yritysesittely

Biovakan yritysesittely Biovakan yritysesittely Biokaasulaitos Vehmaalla Ensimmäinen suuren mittaluokan yksikkö Suomessa Toiminta alkanut 2004 Käsittelee erilaisia biohajoavia materiaaleja 120 000 tn/v Menetelmänä mesofiilinen

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Kalle Myllymäki 21.3.2016 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1 Turvapaikanhakijoiden

Lisätiedot

Huomionosoituksia. Hallitus 2013

Huomionosoituksia. Hallitus 2013 Huomionosoituksia Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhlaa vietettiin Turun Logomossa. Uudessakaupugissa yli 20 vuotta Hotelli Aquariuksen yrittäjänä toiminut Toni Tyrjy vastaanotti kuntakohtaisen yrittäjäpalkinnon

Lisätiedot

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari 01 ostari on osa sujuvaa arkea riittävä, nopea ja helppo. 02 sijaitsee lähellä ihmisiä, harrastuksia ja kulkureittejä. 03 vahva ja vakiintunut kauppapaikka

Lisätiedot

OPEN SEMI-AUTO -- Overall Stage Results Mini Rifle SM Sipoo Printed huhtikuu 28, 2014 at 7:33

OPEN SEMI-AUTO -- Overall Stage Results Mini Rifle SM Sipoo Printed huhtikuu 28, 2014 at 7:33 Stage 1 -- Perässä vedettävä 1 140 24,60 5,6911 150,0000 100,00 13 Matero, Ari 2 138 24,88 5,5466 146,1932 97,46 91 Kervola, Marko 3 122 22,37 5,4537 143,7448 95,83 7 Laukia, Jarkko 4 144 29,56 4,8714

Lisätiedot

Talvi SRA 2014 Loimaa Loimaan Res Luokka: Avo(Yhdistetty) Lopputulokset Tulostettu: sunnuntai :58:03

Talvi SRA 2014 Loimaa Loimaan Res Luokka: Avo(Yhdistetty) Lopputulokset Tulostettu: sunnuntai :58:03 Talvi SRA 2014 Loimaa 30.3.2014 Loimaan Luokka: (Yhdistetty) Lopputulokset Tulostettu: sunnuntai 30.3.2014 15:58:03 Sijoitus Kilpailu % Kokonaispisteet Nro Kilpailija Yhdistys Luokka JoukkueID Tag 1 100,0000

Lisätiedot

1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö

1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö TAMMILEIRI 2016 Auto LPK määrä YHTEENSÄ klo osoite Kunta 1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö Purku 59 59 11.20 Rymättylän Märssyvahdit

Lisätiedot

Nuoret alle 12 1 Karvanen Eino Pansion Peto 534. Nuoret alle15 1 Hurttila Juho Pilkki

Nuoret alle 12 1 Karvanen Eino Pansion Peto 534. Nuoret alle15 1 Hurttila Juho Pilkki L-S Vapaa-ajankalastajien PM-pilkki 2015 Säkylä / Kristalliranta 15.2.2015. Järjesti NSUK Henkilökohtaiset tulokset Naiset joukk saalis 1 Leino Leena Kankaanp KS 1814 2 Karvanen Maarit Pansion Peto 1772

Lisätiedot

Pohjolan Osuuspankki paikallinen kumppanisi. Yrityspalvelut.

Pohjolan Osuuspankki paikallinen kumppanisi. Yrityspalvelut. Pohjolan Osuuspankki paikallinen kumppanisi. Yrityspalvelut. Lähinnä menestystä. Lähialueesi yritysten menestyksessä mukana jo 90 vuotta Pohjolan Osuuspankki on markkinajohtaja toimialueellaan henkilöasiakkaiden

Lisätiedot

Lasten ja Nuorten ohjelma

Lasten ja Nuorten ohjelma Lasten ja Nuorten ohjelma RVS LASTEN JA NUORTEN KASVUN TUKEMINEN RYHMIEN VÄLISEN SOPIMUKSEN OHJELMALLE ASETTAMAT TAVOITTEET Panostetaan lapsiperheiden koti- ja perhepalveluihin. Tavoitteena on saada lasten

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Yrittäjät. Aluejärjestöraportti

Varsinais-Suomen Yrittäjät. Aluejärjestöraportti Varsinais-Suomen Yrittäjät raportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/4 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER 3.2.2016 1 KESKEISET ASIAT VUONNA 2015 Päivittäistavarakaupassa vakaa markkina-asema ja hyvä kannattavuus Rauta- ja sisustuskaupan kannattavuus parani selvästi Keskon uusi

Lisätiedot

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme Adi Kalusteet Oy Adi Kalusteet Oy on 1979 perustettu suomalainen toimisto-, julkitila- ja myymäläkalusteita suunnitteleva ja valmistava yritys. Adi tunnetaan arkkitehtien, muotoilijoiden ja suunnittelijoiden

Lisätiedot

Päätös 1 (5)

Päätös 1 (5) Valvira Sosiaali-ja terveysalan lupa-ja valvontavirasto Päätös 1 (5) 9.1.2017 Jaakonkatu 3 B / 3. kerros 00100 Helsinki ASIA Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen HAKIJA/PALVELUJEN

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 12.02.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 3.6.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 2 (5) SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 2 (5) 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN HYVINVOINTI TILASTOISSA Alueellinen hyvinvointitieto Varsinais-Suomen kuntien hyödyksi TIETOHYÖTY 2009 2010

VARSINAIS-SUOMEN HYVINVOINTI TILASTOISSA Alueellinen hyvinvointitieto Varsinais-Suomen kuntien hyödyksi TIETOHYÖTY 2009 2010 Oy VASSO Ab VARSINAIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS JULKAISUJA 1/2011 VARSINAIS-SUOMEN HYVINVOINTI TILASTOISSA Alueellinen hyvinvointitieto Varsinais-Suomen kuntien hyödyksi TIETOHYÖTY 2009 2010 Hanna

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.8. 2013 klo 9.00 Työttömyys kasvaa yhä Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 20.1.2015 klo 9.00 Uusien työpaikkojen määrä kasvussa ja työttömien Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 4/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 4/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /201 Julkaisuvapaa tiistaina 20.5.201 klo 9.00 Työttömyys lievemmässä kasvussa - paikoin jopa vähenee Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

HENKILÖSTÖVUOKRAUS ON TÄRKEÄ OSA HENKILÖSTÖSTRATEGIAA

HENKILÖSTÖVUOKRAUS ON TÄRKEÄ OSA HENKILÖSTÖSTRATEGIAA HENKILÖSTÖVUOKRAUS ON TÄRKEÄ OSA HENKILÖSTÖSTRATEGIAA 150 Rekrytoinnin ammattilaista toimistoissamme 45.000 Työpaikkahakemusta 33 Paikallistoimistoa 73 Milj. euron liikevaihto vuonna 2014 503.000 Täytettyä

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMESSA 2012

VARSINAIS-SUOMESSA 2012 VARSINAIS-SUOMESSA 2012 Varsinais-Suomen kuntayhtymien poliittiset voimasuhteet vuosina 2013-2017 Varsinais-Suomen liitto Egentliga Finlands förbund Regional Council of Southwest Finland Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen maakuntatilaisuus 17.3.2016

Varsinais-Suomen maakuntatilaisuus 17.3.2016 Varsinais-Suomen maakuntatilaisuus 17.3.2016 Varsinais-Suomen maakunnan talous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Hanna Tainio Varatoimitusjohtaja Suomen Kuntaliitto Maakuntatalous Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Varastoalan tutkintotoimikunnan hyväksymät tutkintosuoritusten arvioijat ja heidän yhteystietonsa aakkosjärjestyksessä:

Varastoalan tutkintotoimikunnan hyväksymät tutkintosuoritusten arvioijat ja heidän yhteystietonsa aakkosjärjestyksessä: Päivitetty 16.04.2015 1 Varastoalan tutkintotoimikunnan hyväksymät tutkintosuoritusten arvioijat ja heidän yhteystietonsa aakkosjärjestyksessä: logistiikan perustutkinto (varastonhoitaja) varastoalan ammattitutkinto

Lisätiedot

Ympäristöosaamisesta uutta liiketoimintaa Forssan Envitech alueelle

Ympäristöosaamisesta uutta liiketoimintaa Forssan Envitech alueelle Ympäristöosaamisesta uutta liiketoimintaa Forssan Envitech alueelle Envor Group Toimitusjohtaja Mika Laine Järkivihreä Forssa - Turbonousuun Forssa 19.4.2011 Envor Group Neljä yritystä, vanhin perustettu

Lisätiedot

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008 YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008 Hannu Leinonen Konsernijohtaja Analyytikko- ja sijoittajatilaisuus 25.7.2008 1 Sisältö Osavuosikatsaus 1-6/2008 Strategisia askeleita kaudella Näkymät vuodelle 2008

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Keskustelumuistio Nro 1/2016 KUNTANEUVOTTELUT

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Keskustelumuistio Nro 1/2016 KUNTANEUVOTTELUT Varsinais-SuomensairaanhoitopiirinkuntayhtymäKeskustelumuistioNro1/2016 KUNTANEUVOTTELUT Aika:27.4.2016klo8.45-11.00 Paikka:Tyks,T-sairaala,RistoLahesmaaSali Läsnä: Turunkaupunki HonkinenPäivi-Leena,ylilääkäri

Lisätiedot

TIESTÖPALVELU SEPPÄLÄN REFERENSSIT JOULUKUU 2013 www.tiestopalvelu.fi 040-5463062 sakarit.seppala@dnainternet.net

TIESTÖPALVELU SEPPÄLÄN REFERENSSIT JOULUKUU 2013 www.tiestopalvelu.fi 040-5463062 sakarit.seppala@dnainternet.net TIESTÖPALVELU SEPPÄLÄN REFERENSSIT JOULUKUU 2013 www.tiestopalvelu.fi 040-5463062 sakarit.seppala@dnainternet.net Valmistuneet/valmistuvat kohteet: Vaihe Ka Toteutus v.2007 1. Sadonmaan silta, Loimaa liimapalkkisilta

Lisätiedot

Häiriötiedottaminen kaipaa kehittämistä? Jorma Helin Tiehallinto Liikenteen palvelut

Häiriötiedottaminen kaipaa kehittämistä? Jorma Helin Tiehallinto Liikenteen palvelut 1 Jorma Helin Tiehallinto Liikenteen palvelut 2 Tieliikenteen häiriötiedotusta tutkittiin Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa 276 249 332 274 261 694 346 347 348 344 337 259 338 325 322 310 130 301 249

Lisätiedot