Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhla Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2 PALKINTOGAALA Juhlan avaus Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät Puhe Mika Kojonkoski, menestysvalmentaja, yrittäjä Musiikkia * * * Puhe palkittaville Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia Palkitsemiset Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA Malja yrittäjyydelle * * * ILLALLINEN * * * TANSSIA * * * Palkintogaalan sekä iltajuhlan juontaa Janne Porkka. Tanssimusiikista vastaavat Jouni Keronen ja Johanna Debreczeni.

3 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2012 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa CARE COMPONENT OY, Turku Care Component on johtava yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja Länsi-Suomessa. Yritys tuottaa lasten ja nuorten erityispalveluita yhteistyössä lasten ja nuorten, perheiden sekä julkisen sektorin kanssa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti ottaen huomioon lapsen ja perheen tilanteet ja tarpeet. Care Component Oy:n muodosti ryhmä sosiaali- ja opetusalan ammattilaisia, joiden haaveena ja tavoitteena oli perustaa organisaatio, joka pystyy pienissä kodinomaisissa yksiköissä tuottamaan räätälöityjä, joustavia lastensuojelupalveluja. Care Component tekee tärkeätä työtä ja sen palveluksessa on poikkeuksellisen taitava joukko kasvatus-, terapia- ja hoitoalan ammattilaista, useita tukiperheitä ja yli 70 sijaisperhettä. Care Component on vakaassa suomalaisomistuksessa; Care Componentin omistavat Palvelurahasto ja yrityksen avainhenkilöt.: Mika Ingi, Miika Liimatta, Anna Grönberg, Aki ja Lea Paavola, Carita Alm, Merja Huttunen ja Elisa Karvonen. Care Component Oy työllistää runsaat 80 henkeä ja eri yksiköidensä kautta koko konserni n. 200 henkeä. Konsernin liikevaihto on tänä vuonna n. 14 milj.euroa. Palvelutuotannon pääpaino on edelleenkin lastensuojelupalveluissa, mutta erilaisten kohderyhmien (mm. psykiatrista kuntoutusta vaativat, maahanmuuttajat, perheet) tarpeet on huomioitu monipuolistamalla palveluvalikoimaa. Care Componentin yhteydessä toimii erillinen terapia- ja asiantuntijapalveluja tuottava yritys, jonka palvelut on suunnattu sekä omille yksiköille että ulkopuolisille työyhteisöille ja yrityksille. Palvelut ovat yksilöllisesti räätälöityjä lapsen/perheen tilanteesta ja tarpeista.palvelujen tuottaminen edellyttää pitkälle vietyä ammattitaitoa ja asiantuntijuutta sekä kokemusta. Palveluja tuotetaan pienissä kodinomaisissa yksiköissä : Pienryhmäkoti Suvantopaikka Mynämäellä, Pienryhmäkoti Tuulensuoja ja Perhekoti Kirsikkalaakso Tarvasjoella, Erityslastenkoti Veikkari Paimiossa, Lastenkoti Pähkinärinne Kaarinan Piikkiössä, Pienryhmäkoti Myötävirta Kaarinan Piispanristillä. Valtakunnallisesti toimivan rinnakkaisyritys Suomen Perhehoitopalvelut Oy:n ansiosta Care Component tarjoaa vahvasti tuettuja sijaisperheitä ympäri Suomen. Yrityksen toiminta-ajatus on: Ajattelemme aina ensin asiakkaana olevan lapsen etua, sitten työntekijämme etua ja vasta lopuksi yhtiön etua.

4 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2012 Vuoden yritys Aurassa JPV-Engineering Oy Pääomistajat/yrittäjät Petri Väisänen ja Juha Vahtera Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Metallirakenteiden ja niiden osien valmistus: teräsrakenteet, kone- ja laiteasennukset sekä teollisuuden kunnossapitotyöt 33 henkeä ja lisäksi alihankintayritysten kautta henkeä Suomi, Skandinavian maat, Baltian maat, Keski-Eurooppa, Venäjä Toiminnan erityispiirteenä on joustavuus; toimitamme niin pieniä teräskomponentteja kuin vaativia suuria teräsrakennuskohteita ammattitaidolla. Toimintaperiaatteena on myös olla lähellä asiakasta, helposti tavoitettavissa. Selkeät vastuualueet yrityksessä mahdollistavat tehokkaan ongelmanratkaisukyvyn. Menestys on seurausta kovasta työstä, ammattitaidosta, toimitusvarmuudesta sekä hyvästä asiakaspalvelusta. Hyvä, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta on avainasemassa onnistuneisiin toimituksiin. Vuoden yritykset Kaarinassa Kaarinan Yrittäjät Verkanappulat Oy Pääomistajat/yrittäjät Minna ja Kimmo Takkula Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Yksityinen päiväkotitoiminta: yhdeksän yksikköä, joista viisi on Kaarinassa, kaksi Liedossa, Paimiossa ja Loimaalla yksi 140 henkeä Varsinais-Suomi Yrityksen eri yksiköissä on yhteensä n. 550 lasta hoidossa.yrityksessä panostetaan voimakkaasti varhaiskasvatuksen laatuun ja kehittämiseen. Selkeät johtamisjärjestelyt, yhteiset linjaukset ja asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen takaavat laadukkuuden työssä. Tärkein menestystekijä on osaava ja motivoitunut henkilökunta, joka on innostunut työstään sekä sen kehittämisestä. Henkilökunnan koulutus ja palkitseminen ovat avaintekijöitä. Yhteistyökumppanit ovat myös tärkeitä menestyksen mahdollistajia. Kirsikkana kakun päällä on oma lähi ja luomuruokaa tarjoava keittiö.

5 Piikkiön Yrittäjät Pääomistajat/yrittäjät Sähköautomaatio Lehtinen Oy Heikki ja Marja-Leena Lehtinen, Henri, Jouni ja Rami Lehtinen Perustettu 1996 Päätoimiala ja tuotteet Teollisuuden sähkö- ja automaation suunnittelu ja kokonais toimitukset 5 henkeä Suomi, Eurooppa, Aasia, Etelä- ja Pohjois-Amerikka Yritys on onnistunut yhdistämään sähkö- ja automaatiosuunnittelun, laitetoimitukset ja niiden asennuksen kokonaistoimitukseksi. Toimintaa on tukenut kokemus ja tietämys kone- ja laiterakennuksesta sekä hydrauliikasta ja kyky puhua samaa kieltä kone- ja laiterakennusalan yrittäjien kanssa, niin teknistä toteutusta, kuin tuotantomenetelmiä sekä aikataulutustakin koskien. Sähköautomaatio Lehtinen Oy on panostanut sähkö- ja automaatio-osaamiseen käyttäen rinnakkain kokemusta ja alan uusinta tekniikkaa Vuoden yritys Kustavissa Luotonen Arto Pääomistajat/yrittäjät Arto Luotonen Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Rakennuspaikan valmistelutyöt: halkaisee kalliot ja siirtää tarvittaessa vuoria 3 henkeä Kustavi Vahva paikallistuntemus ja moniosaaminen, luotettavuus ja huolellisuus takaavat vankan perustan niin rakennuksille kuin yritystoiminnallekin. Arto Luotonen tekee yrittäjänä työtä, johon myös monen muun yrittäjän toiminnan onnistuminen ja tuloksellisuus perustuvat.

6 Vuoden yritys Laitilassa Laitilan Talorakenne Ky Pääomistajat/yrittäjät Ari ja Tarja Ketoniemi Perustettu 1984 Päätoimiala- ja tuotteet Rakentaminen ja saneeraus. Omakotitalot, loma-asunnot ja teollisuushallit 8 henkeä Vakka-Suomi Maltillisella toiminnalla on pidetty jalat maassa. Työntekijät ovat luotettavia ja vaihtuvuus pientä. Yritys on kehitellyt perinteistä rakentamista säilyttääkseen joustavan paikalla rakentamisen ammattitaidon. Kattavan ja luotettavan yhteistyökumppaniverkoston kanssa on toteutettu suuriakin hankkeita Vuoden yritys Liedossa Päiväkoti Hattu-maakari Oy Pääomistajat/yrittäjät Marika Sainio, Henna Mäkinen ja Maiju Kuukasjärvi Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Lasten päivähoito 16 henkeä Lieto Yritys pyrkii palvelemaan perheitä mahdollisimman hyvin: asiakasystävällisyys, pienryhmätoiminta, omistajat mukana päivittäisessä työssä sekä ammattitaitoinen henkilökunta, jota koulutetaan jatkuvasti ovat olleet menestyksen tae. Nyt hoidossa on n. 90 lasta. Vuosien aikana ovat palvelujärjestelmät muuttuneet. Alkuun lapset tulivat päiväkotiin kunnan ostopalveluina, tämän jälkeen oli vuorossa kunnan yksityisen hoidon tuki ja nyt muutaman vuoden ajan on ollut käytössä palveluseteli. Palveluseteli on järjestelmänä toiminut erittäin hyvin. Myös yhteistyö Liedon kunnan kanssa saa yrittäjiltä kiitosta.

7 Vuoden yritys Loimaalla Raikkonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jaakko Raikkonen, Teemu Raikkonen ja Hanna Rannanperä Perustettu 1932 Päätoimiala- ja tuotteet Savenjalostusteollisuus 14 henkeä Suomi, vientiä Venäjälle ja Romaniaan Raikkonen Oy:n ovat perustaneet Viljo ja Kalle Raikkonen vuonna Yritys on tänä vuonna täyttänyt 80 vuotta. Yritystoiminta aloitettiin sirkkelisahauksella ja päreiden teolla. Sodassa mukana olleena veljekset jatkoivat yritystoimintaa rakentamalla raamisahan ja tehden puutavarakauppaa. Varsin merkittäviä tuotteita olivat mm. orsipuut sähkö- ja puhelinyhtiöille. Myöhemmin veljekset siirtyivät savenjalostusteollisuuteen rakentamalla salaojaputkitehtaan v. -52 ja poltetun tiilen tuotanto alkoi v Tänään yritys valmistaa poltettuja, aitoja tiiliä isoille ja pienille rakentajille ympäri maata. Tiilipalkit, takat, erilaiset muototiilet, muurauslaastit ja kuljetuspalvelut kuuluvat toimintaan. Vuoden yritys Marttilassa Tmi Kai Äikää Pääomistajat/yrittäjät Kai Äikää Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Tieliikenteen tavaran kuljetus: kuljetukset ovat irtoperä- sekä konekuljetuksia 7 henkeä Suomi ja Pohjoismaat Talouden haasteista huolimatta yrittäjä on onnistunut kasvattamaan yritystä voimakkaasti viime vuosina. Pienessä Marttilan kunnassa isohko työllistäjä. Tunnetaan vahvasti perhekeskeisenä yrittäjänä. Kuljetusyrittäjyyden lisäksi Kai Äikää hoitaa myös maataloutta kotitilallaan.

8 Vuoden yritys Maskussa Tilimeklarit Oy Pääomistajat/yrittäjät Leila Kari Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Tilitoimistopalvelut 2 henkeä Masku ja lähikunnat Vankka ammattitaito ja pitkä kokemus keskisuurten yritysten talouspäällikkönä antaa vahvan pohjan taloushallinnon eri osa-alueiden hoitoon. Yrittäjä tuo uutta näkemystä tilitoimistoalaan esim. yrittäjän sisäisen laskennan kokemus auttaa asiakkaita erilaisissa liiketaloudellisissa kysymyksissä, kuten hinnoittelussa, liiketoiminnan ostossa tai myynnissä. Vuoden yritys Mynämäessä Tmi Jyrki Stenroos Pääomistajat/yrittäjät Jyrki Stenroos Perustettu 1991 Päätoimiala- ja tuotteet Sähköasennus ja suunnittelu 12 henkeä Lounais-Suomi, vientiä Ruotsiin, Ranskaan ja Espanjaan Täyden palvelun sähköasennusliike: suunnittelupöydältä toteutukseen joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Hyvä, nuori ja luotettava henkilökunta sekä pitkät asiakassuhteet ovat olleet menestyksen takeena.

9 Vuoden yritykset Naantalissa Naantalin Yrittäjät Kymppi-Katto Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku Koistinen Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Rakentaminen: oma kattopeltivalmistus, katto- ja ulkoverhousremontit 50 henkeä Varsinais-Suomi Oma myyntiverkosto, oma asennusverkosto kotimaisella työvoimalla, oma kattopeltivalmistus kotimaisesta raaka-aineesta. Kymppi-Katto Oy tarjoaa kokonaispalvelua Koti kerralla kuntoon sisältäen katto-, ulkoverhous-, ikkuna- ja oviremontit. Menestyksen salaisuutena yritys haluaa nostaa esiin Raision ammattioppilaitoksen, josta valmistuu monia motivoituneita ja hyväkäytöksisiä rakennusalan koulun käyneitä nuoria. Ammatillisista oppilaitoksista ei suoraan valmistu katto- tai ulkoverhousasentajia, vaan yritys lisäkouluttaa itse omat asentajansa sekä tietysti edustajansa. Rymättylän Yrittäjät Euro-Forelli Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku ja Pirjo Riittonen Perustettu 1993 Päätoimiala ja tuotteet Kalankasvatus: tuore perattu kala, siika yrittäjä ja lisäksi kausityöntekijöitä Suomi Euro-Forelli Oy:ssä on panostettu erityisesti tuotekehitykseen ja tutkimustyöhön. Markkinoinnissa onnistuttu erityisesti korkean kysynnän aikoina. Pitkät kauppasuhteet ovat tuoneet vakautta toimintaan. Tärkeät tekijät menestyksessä ovat olleet myös yrittäjän kokemus kalastuksessa ja kalankasvatuksessa.

10 Vuoden yritys Nousiaisissa TL Petteri Hietanen Oy Pääomistajat/yrittäjät Petteri ja Petra Hietanen Perustettu 1993 Päätoimiala- ja tuotteet Taksi- ja linja-autoliikenne 3-8 henkeä Varsinais-Suomi Yritys on luonut uutta toimintamallia taksi- ja joukkoliikenneautoille, kun koulukuljetuksia on hoidettu yli kuntarajojen. Yhdistelemällä eri kuntien koulukuljetuksia on autot saatu tehokkaaseen käyttöön ja sitä kautta hinta kilpailukykyiseksi. Ennakkoluuloton yhteistyö erilaisten yhteisöjen/yritysten kanssa ja oman alan jatkuva kehittäminen. Joustavat ja sitoutuneet työntekijät. Vuoden yritys Paimiossa Paimion Aika Pääomistajat/yrittäjät Anitta ja Ismo Pitkämäki Perustettu 1982 Päätoimiala- ja tuotteet Kulta- ja kelloala 2 henkeä Paimio Paimion Aika tarjoaa kello- ja jalometallialan perustuotteita, koruja, hopeaa sekä monipuolisia lahjaesineitä laajalle asiakaskunnalle. Paimion Ajassa ostaminen perustuu tunteisiin. Tuotteiden merkitys on isompi kuin pelkkä tavara. Yrityksen tarjonta perustuu ikivanhoihin tapoihin antaa lahjoja elämän suurissa käännekohdissa. Menestykseen ovat vaikuttaneet myös asiantuntemus, paikallisuus ja pitkät asiakassuhteet. Ismo Pitkämäelle on aina ollut tietoinen valinta, että oma liike pitää olla, sillä hän on yrittäjäsuvusta lähtöisin. Edelleen 30 vuoden jälkeenkin se tyydyttää, että saa tehdä töitä itselle, palvella hyvin ja saada asiakas palaamaan takaisin Paimion Aikaan ostoksille.

11 Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Hiuskeskus Tarja Juvonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Tarja ja Jouni Juvonen Perustettu 1991 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi kampaamo palvelut 14 henkeä Raisio ja Turku lähialueineen Yrityksen tärkeimmät menestystekijät ovat omistajien määrätietoinen ja tinkimätön sitoutuminen yrityksen kehittämiseen sekä pitkäjänteinen, maltilliseen kasvuun tähtäävä toiminta. Päätoimialan, parturi-kampaamo alan palveluiden lisäksi, yrityksen vahvuutta lisäävät tuotemyymälät, joissa on edustettuina kattavat valikoimat alan huippumerkkejä. Yritys on lanseerannut syyskuussa 2012 omaa nimeään kantavan HIIUSKESKUS Argan Hair Care tuotesarjan ensimmäisen tuotteen ja sarjaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin usealla uudella tuotteella. Vuoden yritys Ruskolla Parturi-kampaamo Semira Pääomistajat/yrittäjät Leena Karhunen Perustettu 1976, nykyisellä omistajalla vuodesta 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi-kampaamo palvelut Yrittäjä Rusko ja lähikunnat Parturi-kampaamo Semirasta saa palvelua täydellä sydämellä, taidolla ja tunteella, yksi asiakas kerrallaan. Joustavat palveluajat sekä laadukkaitten tuotteiden käyttö kuuluvat asiaan. Alan koulutuksiin osallistuminen säännöllisesti takaavat hyvän ammattitaidon säilymisen. Erikoistuminen hiuspohjan hoitoihin ja hiushoitojen tekemiseen ovat tuoneet oman lisänsä ammattitaitoon.

12 Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Halikon LVI-Asennus Oy Pääomistajat/yrittäjät Tarmo Lehtinen Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuottee LVI-alan työt 2 henkeä Salon seutu Perinteisten LVI-alan töiden lisäksi yritys tekee putkistojen kuvauksia ja vikojen paikannusta. Yrittäjän puoliso hoitaa yrityksen hallinnollisen puolen ja on näin tärkeä lenkki kokonaisuudessa. Halikon LVI-Asennus Oy tunnetaan Salon seudulla palvelualttiina ja ammattitaitoisena yrityksenä. Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Esa Kakko Oy Pääomistajat/yrittäjät Esa Kakko Perustettu 1999 Päätoimiala- ja tuotteet Puunkorjuu ja lähikuljetus 2 henkeä Salon seutu Esa Kakko Oy:n toimiala on puunkorjuu ja lähikuljetus, Salon alueella. Nuoren miehen haave joskus omistaa oma kone toteutui vuonna Konekantaa on sen jälkeen uudistettu ja laajennettu niin, että puun hakkuun ja lähikuljetuksen tien varteen kattava toimintaketju on nyt omissa käsissä. Kannattavuus edellyttää koko ketjun sujuvaa ja tehokasta toimintaa. Yritys urakoi samalle pitkäaikaiselle sopimuskumppanille ja työllistää omistajan lisäksi yhden palkatun työntekijän sekä - monen mikroyrityksen tapaan välillisesti - myös yhden aliurakoitsijan.

13 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Palkittavayritys K-Rauta Maatalous Esko Lindholm Oy Pääomistajat/yrittäjät Hannu Lindholm ja Juha-Pekka Lindholm Perustettu 1955 Päätoimiala Rauta- ja maataloustarvikkeet 4 henkeä Pertteli Perinteinen rauta- maatalouskauppakonsepti on ollut sopiva alueen asiakaskunnalle, toiminta on perustunut paikkakunnan maaseutuelinkeinon ja rakentamisen tuntemiseen. K-kauppiaana on toimittu alusta lähtien. Pitkät asiakassuhteet ja palvelualttius ovat olleet perusta henkilökohtaisen luottamuksen syntymiselle. Yrityksen perustaja, Esko Lindholm, on edelleen mukana yrityksen toiminnassa päivittäin ja kolmaskin polvi jo opintojen ohessa. Perniön-Särkisalon Yrittäjät Kotkanpesä 2000 Oy Pääomistajat/yrittäjät Tony Hellström Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Vähittäiskauppa ja ravintola 9 henkeä ja osa-aikaisia työntekijöitä Salo, Särkisalo Erityispiirteet /menestyksen salaisuus Mottomme on palvelualttiisti ja asiakasta kunnioittaen, haluamme nähdä kaikki asiakkaamme uudestaan. Kaupan menestyksen tae on ollut tuoreet tuotteet paikallisilta tuottajilta ja yrittäjiltä, tarvittaessa tavaran toimitukset kotiin. Yritys on rohkeudellaan ja ahkeruudellaan saanut saariston ja maaseudun kyliä eläväksi pitämällä yllä ravintolatoimintaa ja tapahtumia, kesäisiä kohtauspaikkoja vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille. Tärkeä menestystekijä on sitoutunut hyvä henkilökunta, josta myös pidetään hyvää huolta.

14 Salon Yrittäjät Olli Alanko Oy Pääomistajat/yrittäjät Jukka Alanko Perustettu 1964 Päätoimiala ja tuotteet Kiinteistönvälitys, toimitilojen vuokraus ja rakentaminen, kiinteistöjen osto ja myynti, erilaiset alan konsultointi- ja asiantuntijatehtävät 3-5 henkeä Suomi Olli Alanko Oy toimii kiinteistöalalla. Toiminnassa on kolme päähaaraa ja ne ovat kiinteistönvälitys, toimitilojen vuokraus ja rakentaminen sekä erilaiset yhteistyöt rakennusliikkeiden kanssa. Yritys on ollut paikkakunnalla edelläkävijä esim. markkinoinnissa ja kehittänyt asuntokauppaan erilaisia rahoitusratkaisuja. Yritys toimii yhteistyössä rakennusliikkeiden kanssa tontin hankinnasta, kaavoituksesta ja suunnittelusta alkaen. Menestyksen takeena ovat toimineet laaja-alainen kiinteistöalan tuntemus ja kyky tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Vuoden yritys Sauvossa Jarmo Aaltonen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jarmo ja Marju Aaltonen Perustettu 1989 Päätoimiala ja tuotteet Invataksiautoilu, henkilökuljetukset, taksiautoilu Yrittäjä Sauvo Yritys on ollut merkittävä uranuurtaja liikuntaesteisten kuljetuspalveluiden kehittäjänä paikkakunnalla ja kannustanut uusia yrittäjiä alalle. Hyvä, luotettava ja vastuullinen asiakaspalvelu sekä ympärivuorokautinen invakuljetusten saatavuus ovat olleet tärkeitä tekijöitä menestyksessä.

15 Vuoden yritys Somerolla Paljeovi ja Kaihdintuote, Mäenpää & Linja Pääomistajat/yrittäjät Markku Mäenpää ja Jarmo Linja Perustettu 1991 Päätoimiala ja tuotteet Paljeovet ja aurinkosuojatuotteet 2 henkeä Suomi, vientiä Viroon Pitkä kokemus alalta takaa hyvän ammattitaidon. Asiakaslähtöinen toiminta on palvelualan yrityksen kulmakiviä. Töiden ja asioiden hoito sovitussa aikataulussa tuovat luotettavuutta, jota asiakkaat arvostavat. Vuoden yritys Taivassalossa Pääomistajat/yrittäjät Taivassalon Puutarhapalvelu Ky Mikko Uusi-Honko ja Tuula Uusi-Honko, Matti ja Raili Uusi-Honko Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Puutarha-alan tukku- ja vähittäiskauppa 3 henkeä Suomi, vientiä Viroon, Ruotsiin ja Puolaan Yritys on erikoistunut yhteen kasvisukuun, pioneihin. Yrityksellä on valikoimissaan yli sata erilaista pionia, Suomen laajin pionivalikoima. Taivassalossa yrityksellä on hyvät pionien näytemaat, joita kukinta-aikaan saapuu ihailemaan paljon ihmisiä, esim. puutarhakerhoja kaikkialta Suomesta. Yrityksen brändi, Pionien Koti, on tullut erittäin tunnetuksi puutarhaalalla. Pionien Kodista on tehty lukuisia lehtijuttuja alan lehtiin ja muutamia tv -juttujakin on tehty. Puutarhaunelmia TV-ohjelmassa oli juttu pionivaarista Matti Uusi-Hongosta ja Pionien Kodista. Nykyisin nettikauppamme on myös merkittävä osa toimintaamme.

16 Vuoden yritykset Turussa Rannikon Siivoustukku Oy Pääomistajat/yrittäjät Heikki Rannikko Perustettu 1979 Päätoimiala- ja tuotteet Puhdistuspalveluala: alan tuotteiden myynti ja koulutus 4 henkeä Turun talousalue Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksen visiona on toimia joustavasti ja tehokkaasti, jotta voidaan vastata asiakkaiden tarpeisiin sekä olla aito ja rehellinen eri palvelutilanteissa. Yrityksessä pyritään tiedostamaan asiakkaan tarpeet ja löytämään niihin oikeat ratkaisut kantapään kautta saadulla kokemuksella. Yritys on puhdistuspalvelualan täyden palvelun tukkuliike. Amslift Oy Pääomistajat/yrittäjät Juha Kiviranta, Paavo Lammela ja Riitta Lammela Perustettu 1997 Päätoimiala- ja tuotteet Hissien myynti ja asennus 13 henkeä Suomi, vientiä Viroon Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yrityksen päätoimiala on hissien/hissiratkaisujen toteuttaminen hissittömiin asuinkerrostaloihin. Tämä on yhteiskunnallisestikin tärkeää työtä, sillä se mahdollistaa ikääntyvän väestön asumisen omissa kodeissaan laitosten sijaan. Innovatiivinen ratkaisujen haku ja tarjonta erilaisiin kohteisiin ovat olleet menestyksen tärkeitä tekijöitä. Tuotteiden ainutlaatuinen räätälöitävyys on mahdollistanut monien aiemmin mahdottomanakin pidettyjen kohteiden toteuttamisen alkuperäisarkkitehtuuria kunnioittaen. Amslift-hissien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat äänettömyys, ekologisuus, optimaalinen tilankäyttö sekä edulliset elinkaarikustannukset

17 Vuoden yritys Uudessakaupungissa Hotelli Aquarius/ Ka-Bir Oy Pääomistajat/yrittäjät Toni Tyrjy Perustettu 1994 Päätoimiala ja tuotteet Majoitus, ravintolatoiminta, kokoukset ja elämyspaketit 3 henkeä sekä osa-aikaisia ja vuokratyövoimaa Uusikaupunki, asiakkaita ympäri maailman Hotelli Aquariuksen menestystekijöinä ovat olleet monipuolisuus, kyky ja halu tehdä yhteistyötä, uudistuminen ja sitoutunut henkilökunta. Yritys on tehnyt pitkäjänteistä työtä hotelli- ja oheispalvelujen kehittämiseen paikkakunnalla. Mm. matkailupakettien monipuolinen tarjonta ja palvelujen joustavuus ovat ehdottomasti yrityksen vahvuuksia. Hotelli Aquariuksen asiakkaista yli 70 % on vieraspaikkakuntalaisia ja noin 40 % ulkomaalaisia. Hotelli Aquariuksessa eletään jatkuvassa uudistumisen kulttuurissa, jota tukee yksityiselle yritykselle tyypillinen joustava liiketoiminta. Vuoden yritys Vehmaalla Pirteä Porsas Oy Pääomistajat/yrittäjät Jyrki Heilä, Jari Kaskinen, Petri Kaskinen ja Matti Isolauri Perustettu 1996 Päätoimiala- ja tuotteet Porsastuotanto 7 henkeä koko Suomi Pirteä Porsas Oy on neljän tilan omistama emakkosikala, joka tuottaa porsaat osakkaiden tiloilla toimiville lihasikaloille. Yrityksen takana on neljä erillistä maatilaa, joilla kaikilla lihasian tuotantoa. Tällä järjestelyllä on saatu turvattua kaikille neljälle tilalle porsaat säännöllisesti. Yhteistyö mahdollisti näin suuren ja kalliin investoinnin. Tuotantotyöt Pirteä Porsas Oy:ssä hoitaa palkattu henkilökunta. Pirteä Porsas ja sen osakkaat ovat olleet myös suuressa määrin kehittämässä Vehmaalle perustettua biokaasulaitosta Biovakka Oy:tä. Laitos käsittelee kotieläinten lantoja sekä biohajoavia jätteitä ja tuottaa niistä uusiutuvaa polttoainetta; biokaasua. Biokaasusta tuotetaan sähköä ja lämpöä. Lisäksi prosessissa syntyy kierrätysravinteita.

18

19 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 50 vuoden yrittäjyydestä Liikkeenharjoittaja Aili Ahlbom, Someron Yrittäjät Maaseutuyrittäjä Juhani Torkkomäki, Someron Yrittäjät Kalatalousneuvos, toimitusjohtaja Anssi Päivärinta, Taivassalon Yrittäjät 40 vuoden yrittäjyydestä Yrittäjä Kalevi Ali-Keskikylä, Auran Yrittäjät Yrittäjä Väinö Koli, Halikon Yrittäjät Liikenteenharjoittaja Tauno Kanerva, Perniön-Särkisalon Yrittäjät Yrittäjä Antti Pesanto, Rymättylän Yrittäjät

20

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 27.1.2016 klo 9.00 Nuorten miesten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.8. 2013 klo 9.00 Työttömyyden kasvaa yhä Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA Yli kaksi kolmasosaa Varsinais-Suomen vuonna 2013 saamasta muuttovoitosta oli peräisin maahanmuutosta. Maakuntaan ulkomailta muuttaneista puolestaan

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2012 Julkaisuvapaa tiistaina 23.10. 2012 klo.00 Työttömyys kiihtyvässä kasvussa Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

AURA KAARINA. Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke Lasse Rantala,

AURA KAARINA. Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke Lasse Rantala, AURA METSÄNHOITOTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT Raivaustyöt, taimikonhoito, nuoren metsän hoito, puiden kaato yms. pienet moottorisahatyöt, istutustyö Koneurakointi Esa Sirkiä Esa Sirkiä 0400521264 esa.sirkia@pp.inet.fi

Lisätiedot

HAKKUUTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT. Harvennus- ja päätehakkuut

HAKKUUTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT. Harvennus- ja päätehakkuut AURA HAKKUUTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT Harvennus- ja päätehakkuut Koneurakointi Esa Sirkiä Esa Sirkiä 0400521264 esa.sirkia@pp.inet.fi Koneurakointi Riitamaa Oy Tuomas Riitamaa 0407267390 koneurakointi.riitamaa@gmail.com

Lisätiedot

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen Valtionosuusjärjestelmän tarkoituksena on taata kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen järjestäminen ja niiden

Lisätiedot

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN VUODEN 14 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN 9.1.14 Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 14 on 15. Yrittäjien ja Osuuspankkien yhteistyössä laatima ja koko Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen historian 21. Maakuntaennuste.

Lisätiedot

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme TYÖTTÖMYYDEN KASVU HIDASTUU EDELLEEN Varsinais-Suomen työttömyysasteen kasvu on hiipunut tasaisesti jo noin vuoden ajan. Merkittävin tekijä työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisessa on Vakka-Suomen valoisa

Lisätiedot

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Tilastokeskuksen tietojärjestelmämuutosten vuoksi maaliskuun väestönmuutostiedot viivästyivät runsaalla kuukaudella. Huhtikuun tilastot valmistuvat 16.6., toukokuun 22.6.

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2014, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 21.1.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Turun väestökatsaus kesäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus kesäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus kesäkuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun ja alueen väestönkehityksestä ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2017 Turun ennakkoväkiluku

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.6.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE Osana Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O)- kärkihanketta 1 Helmikuu 2017 Kärkihanke Kehitetään

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Vakka-Suomen Työllisyystilanne valoisa Vakka-Suomen työttömyysaste laski merkittävästi tammikuussa. Tämä johtui erityisesti myönteisestä työllisyyskehityksestä Uudessakaupungissa, jossa työttömyysaste

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 20.10.2015 klo 9.00 Nuorten työttömyys väheni Varsinais-Suomen kunnissa Varsinais-Suomen työ- ja

Lisätiedot

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvun hidastuminen jatkuu Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli syyskuussa 2013 hieman maan keskiarvoa korkeampi. Työttömyysaste oli

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 18.05.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km)

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km) Pirkkala Nakkila Harjavalta ssa työssäkäyvienkokemäki asuinpaikat vuonna 2007 Eurajoki Le Vesilahti Rauma Köyliö Eura Pyhäranta Säkylä Akaa Punkalaidun Urjala Laitila Kustavi Vehmaa Naantali Ta Taivassalo

Lisätiedot

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi TYÖLLISYYSKEHITYS VAROVAISEN POSITIIVISTA Varsinais-Suomen työllisyystilanne on kuluvan syksyn aikana kehittynyt hiljalleen positiivisempaan suuntaan. Maakunnan työttömyysaste laski lokakuussa koko maan

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 22.9.2015 klo 9.00 Nuorten työttömyys väheni useassa Varsinais-Suomen kunnassa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

Turun väestökatsaus heinäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus heinäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus heinäkuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun ja alueen väestönkehityksestä tammi-heinäkuussa 2017 Turun ennakkoväkiluku oli heinäkuun

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017 JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017 Aika: ke 18.1.2017, 13.00 15.14 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (x) Häkämies

Lisätiedot

6. Päihteet. 6.1Johdanto

6. Päihteet. 6.1Johdanto 6. Päihteet 6.1Johdanto Päihdehuollon avopalveluissa. Indikaattori ilmaisee kuntien kustantamia päihdehuollon avopalveluita vuoden aikana A-klinikoilla tai nuorisoasemilla käyttävien asiakkaiden määrää

Lisätiedot

1. Väestö. 1.1Johdanto

1. Väestö. 1.1Johdanto 1. Väestö 1.1Johdanto Väestö 31.12. Indikaattori ilmaisee kunnassa vakinaisesti asuvan väestön määrän vuoden viimeisenä päivänä. Väestömäärän muutos vuosien 1995-2009, 2000-2009 ja 2008-2009 välillä on

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.2.2017, 13.00 14.50 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari, maakuntajohtaja V-S

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, kesäkuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 4.08.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita. Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 26.8.

Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita. Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 26.8. Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi 26.8.213 221182 Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 Suomen Gallup Elintarviketieto

Lisätiedot

Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi

Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea OTA YHTEYTTÄ YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi Myynnissä Kauppakodassa Myyntikohde: Liiketoiminta + 3 tasokasta liikehuoneistoa Kuvaus:

Lisätiedot

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä j Mika Joki kunnanjohtaja Aura vj Tuula Vairinen hallintojohtaja Aura j Harri Virta kaupunginjohtaja vj Päivi Antola hallintojohtaja

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 21.10.2014 klo 9.00 Työttömyyden kasvu jatkuu Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 1/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 1/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 1/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.2.2015 klo 9.00 Työttömien määrä yhä kasvussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli

Lisätiedot

Turun väestökatsaus helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus helmikuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Tällä dialla on Turun vahvistettuja väkilukutietoja; muilla sivuilla tammihelmikuun ennakkotietoja

Lisätiedot

Turun väestökatsaus elokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus elokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus elokuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun ja eräiden alueiden väestönkehityksestä tammi-elokuussa 2017 Turun ennakkoväkiluku oli elokuun

Lisätiedot

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 50230K TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 1-9 2 015 SU34L 01 PKLKÄYNTI 03 ETÄHOITO 04 MUU KÄYNTI 06 VARAUS Summa: Akaa Akaa Summa:

Lisätiedot

PALVELURAKENNE- UUDISTUS

PALVELURAKENNE- UUDISTUS PALVELURAKENNE- UUDISTUS IHANTEISTA TODELLISUUTEEN SELVITYSMIESTEN TYÖ Göran Honga 22.08.2013 HISTORIA 10 VUOTTA 3 HALLITUSTA TYÖRYHMIÄ SELVITYSMIEHIÄ ASIANTUNTIJASELVITYKSIÄ NYKYHALLITUS KUNTARAKENNEUUDISTUS

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU NOPEUTUI KESÄN AIKANA Työttömyyden kasvu kiihtyi Varsinais-Suomessa kuluneen kesän aikana. Tämä näyttää johtuneen ainakin osin nuorten työllistymisvaikeuksista, sillä työttömien määrä

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 20.06.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Työttömien määrä väheni vuodentakaisesta lähes joka toisessa kunnassa

Työttömien määrä väheni vuodentakaisesta lähes joka toisessa kunnassa Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.11.2015 klo 9.00 Miesten työttömyys kääntyi laskuun Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

Lastensuojelun sijaishuoltopankin (Sihu-pankki vuonna 2009) palvelutuotteet

Lastensuojelun sijaishuoltopankin (Sihu-pankki vuonna 2009) palvelutuotteet 1 Lastensuojelun sijaishuoltopankin (Sihu-pankki vuonna 2009) palvelutuotteet Sijaisperhepankki Sijaisperheiden Rekrytointi Valmennus Jatkokoulutus Tukipalveluiden järjestäminen Tuki- ja kriisiperheiden

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Työttömyysaste yhä varsin korkea Varsinais-Suomen työttömyysaste on yhä varsin korkealla tasolla joulukuussa 2013. Työttömyysasteen kasvu on Varsinais-Suomessa kuitenkin koko maan keskiarvoa pienempää,

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen ohjelma

Elinkeinopoliittinen ohjelma Elinkeinopoliittinen ohjelma Kunnan visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 3/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 3/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 3/2015 Julkaisuvapaa torstaina 23.4.2015 klo 9.00 Nuorten työttömyys alenemassa paikoitellen Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PERHEHOITOA VARSINAIS-SUOMESSA. Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikkö, Kirsi Ollonqvist 22.3.

IKÄIHMISTEN PERHEHOITOA VARSINAIS-SUOMESSA. Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikkö, Kirsi Ollonqvist 22.3. IKÄIHMISTEN PERHEHOITOA VARSINAIS-SUOMESSA Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikkö, Kirsi Ollonqvist 22.3.2017 VARSINAIS-SUOMEN PERHEHOITOYKSIKKÖ Yhteistyökunnat 2017: Kaarina,

Lisätiedot

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Sopimuksen pääkohdat Uponor ja KWH-yhtymä ovat julkistaneet aikeensa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 8/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 23.9.2014 klo 9.00 Työttömyys yhä kasvussa elokuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 31.01.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Holiday Club Perustettu 1986 Holiday Club on Euroopan johtava viikko-osakealan yritys ja Suomen johtava vapaa-ajan asumisen ja matkailun toimija.

Lisätiedot

TYÖIKÄINEN VÄESTÖNMÄÄRÄ KASVAA PÄÄASIASSA TURUN SEUDUN ITÄISISSÄ KUNNISSA KUNTIEN VÄESTÖNKASVU MALTILLISTUU UUDEN TRENDILASKELMAN MUKAAN

TYÖIKÄINEN VÄESTÖNMÄÄRÄ KASVAA PÄÄASIASSA TURUN SEUDUN ITÄISISSÄ KUNNISSA KUNTIEN VÄESTÖNKASVU MALTILLISTUU UUDEN TRENDILASKELMAN MUKAAN KUNTIEN VÄESTÖNKASVU MALTILLISTUU UUDEN TRENDILASKELMAN MUKAAN Tuoreimman tulevaisuuden väestökehitystä arvioivan Tilastokeskuksen trendilaskelman mukaan nykyisten väestöltään kasvavien kuntien väestönkasvu

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 16.5.2014 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Jätevedenkäsittelyn vyöhykkeet vyöhykkeissä LIITE 3 (1/7) Vyöhykkeet A Viemäröity alue B Viemäröitävä alue E Peruskäsittelyn alue F Maahan imeytykseen soveltumaton alue G1 Vesistön rantavyöhyke 100 m G2

Lisätiedot

Inlook Group. www.inlook.fi

Inlook Group. www.inlook.fi K A T S E S I S Ä T I L O I H I N www.inlook.fi P A L V E L E E MONI-ILMEISIÄ TILARATKAISUJA Rakennuksen merkitys ja arvo on monen tekijän summa. Kohteen käyttötarkoituksen mukaan tärkeiksi saattavat nousta

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Uusikaupunki. Kuntaraportti

Uusikaupunki. Kuntaraportti Uusikaupunki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Koski Tl. Kuntaraportti

Koski Tl. Kuntaraportti Koski Tl Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Salo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Turku. Kuntaraportti

Turku. Kuntaraportti Turku Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 10/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 25.11.2014 klo 9.00 Työttömyys yhä kasvussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun

Lisätiedot

Kaarina. Kuntaraportti

Kaarina. Kuntaraportti Kaarina Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy?

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy? Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 21.7.2015 klo 9.00 Työttömyyden kasvu hidastumassa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos.

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos. Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna 2016 Väestönmuutos 2016 Ennakkoväkiluku 2016 Kaupunki Helsinki 7 383 635 591 Vantaa 4 720 219 196 Espoo 4 591 274 522 Tampere 3 055 228 173

Lisätiedot

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun POSTITOIMILUPAHAKBMUS Valtioneuvosto hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun Vai'sinais-Suomeen seuraavien kuntien alueelle. Aura, Kaarina, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila,

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 27.1.2014 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ruokaketju

Varsinais-Suomen ruokaketju Varsinais-Suomen ruokaketju Varsinais-Suomen alkutuotanto 1/2012 Johanna Kähkönen Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke (VARRU) toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007 2013 ja

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Sisältö Suunnitteluperusteet Vyöhykejako Kustannuslaskentaperusteet Alustava suunnitteluaikataulu

Lisätiedot

Lieto. Kuntaraportti

Lieto. Kuntaraportti Lieto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Raisio. Kuntaraportti

Raisio. Kuntaraportti Raisio Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 IINTEISTÖEHITYS IINTEISTÖONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSONSULTOINTI iinteistökohde: auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 AUPPAESUS OTAN TÄHTI LISÄTIEDOT

Lisätiedot

YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI. 12.5.2015 Juha Kiviluoma

YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI. 12.5.2015 Juha Kiviluoma YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI 12.5.2015 Juha Kiviluoma LIEDON SÄÄSTÖPANKKI LYHYESTI Perustettu 2.9.1895 Yksi 25 itsenäisestä säästöpankista Taseella mitattuna Suomen toiseksi suurin säästöpankki

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE TIIMIMME PALVELEE SINUA KOKONAISVALTAISESTI Stancon Oy on vuodesta 1994 toiminut yritys, joka

Lisätiedot

KUNTAVAALIT VARSINAIS-SUOMESSA 2008

KUNTAVAALIT VARSINAIS-SUOMESSA 2008 KUNTAVAALIT VARSINAIS-SUOMESSA 2008 Varsinais-Suomen kuntayhtymien poliittiset voimasuhteet vuosina 2009-2013 Varsinais-Suomen kuntayhtymille, poliittisille piirijärjestöille, tiedotusvälineille Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Kustavi. Kuntaraportti

Kustavi. Kuntaraportti Kustavi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pöytyä. Kuntaraportti

Pöytyä. Kuntaraportti Pöytyä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Somero. Kuntaraportti

Somero. Kuntaraportti Somero Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT /Ruokaruletti Oy Citymarketeissa itsenäinen K-kauppiasyrittäjä hoitaa ruokakaupan ja K-citymarket Oy (Keskon tytäryhtiö) käyttö- ja erikoistavarakaupan. K-ruokakauppiaat Jukka ja Marjo Itkonen. Verollinen

Lisätiedot

Naantali. Kuntaraportti

Naantali. Kuntaraportti Naantali Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Yritysesittely. Marraskuu 2012

Yritysesittely. Marraskuu 2012 Yritysesittely Marraskuu 2012 Agenda Mediverkko tänään Mediverkon tehtävä ja toiminnan lähtökohdat Mediverkon palvelut ja toimintakenttä Mediverkko kumppanina ja työnantajana Mediverkon omistus ja yhteiskuntavastuu

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 11/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 11/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 11/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 23.12.2014 klo 9.00 Uusien työpaikkojen määrä kasvussa ja työttömien Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 26.8.2014 klo 9.00 Työttömyyden kasvu jatkui heinäkuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 6/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 22.7.2014 klo 9.00 Työttömyyden kasvu jyrkkeni kesäkuussa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

Mynämäki. Kuntaraportti

Mynämäki. Kuntaraportti Mynämäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi LTE 1 (1/62) Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi mukaan (

Lisätiedot

Länsi-Suomen Diakonialaitos. Diakonialaitoksen säätiö PDL Palvelut Oy 2016

Länsi-Suomen Diakonialaitos. Diakonialaitoksen säätiö PDL Palvelut Oy 2016 Länsi-Suomen Diakonialaitos Diakonialaitoksen säätiö PDL Palvelut Oy 2016 Diakonialaitoksen konserni Yhteiskunnallisen konsernin, Länsi- Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja PDL Palvelut Oy:n esittely lyhyesti

Lisätiedot

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT PÄÄSIVU YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT Osaamisen taustalla liki 100 vuoden kokemus 1914 Viipurissa Donuard Kuschakoff perusti Karjalan Lumppu- ja Romuliikkeen 1948 Pariisin rauhansopimus:

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU JATKUNUT NOPEANA Toukokuussa alkanut työttömyyden kasvun kiihtyminen on jatkunut alkusyksyn aikana. Vuonna 2013 alkaneesta työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisesta huolimatta Varsinais-Suomen

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 15.12.2016, 13.00 14.50 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari,

Lisätiedot

Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL

Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL TRIOTEC OY Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL YRITYKSEN HISTORIA 1978 1981 Perustettu Trional Oy Perustajina: Antti Teollisuus Oy, Vaasan Höyrymylly yy y yoy Tuotteina karjatalouskalusteiden valmistus. Pääosa

Lisätiedot

Arvojen voima yrityksen kasvun eri vaiheissa. Jukka-Pekka Kuokkanen Dextra Oy / Pihlajalinna -konserni

Arvojen voima yrityksen kasvun eri vaiheissa. Jukka-Pekka Kuokkanen Dextra Oy / Pihlajalinna -konserni Arvojen voima yrityksen kasvun eri vaiheissa Jukka-Pekka Kuokkanen Dextra Oy / Pihlajalinna -konserni 1 Aamun juoni Alussa oli yksi mies ja laukku tänään työntekijöitä on Dextra/Pihlajalinna - konsernissa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 21.1. 2014 klo 9.00 Työttömyys kasvaa ja kuntien haasteet Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot