Meilahden seurakunnan kevätkausi 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Meilahden seurakunnan kevätkausi 2016"

Transkriptio

1 Meilahden seurakunnan kevätkausi 2016

2 Jumalanpalvelukset Meilahden kirkossa Herättäjäyhdistyksen kirkkopyhä 10.1., saarna Juhani Elenius, messun jälkeen seurat. Gideonien kirkkopyhä 17.1., saarna, filosofian tohtori, lähetystyötekijä Liisa Berghäll. Ohjelmalliset kirkkokahvit. Messu, kappalainen Johan Wennerströmin eläkkeellelähtömessu- ja juhla Rippikoulusunnuntain messu, klo 11, mukana Gospel Helsinki & bändi, johtaa Nina Pakkanen. Vuoden 2016 rippikoulut starttaavat Messu 7.2. Laskiaissunnuntai, Yhteisvastuukeräyksen avaus, seurakuntalounas (hinta 5/2 e.), mukana partiolippukunnat. Puuhamessu Tuomaan Lastenkirkossa ystävänpäivänä klo 11, messun jälkeen kirkkokahvit ja seurakuntalounas 4/2. SLEY:n kirkkopyhä ja Pieni suuri raamattukurssi Kummimessu Meilahden kirkossa klo 11, rippikoululaisille, vanhemmille ja kummeille. Mukana Gospel Helsinki, joht. Nina Pakkanen. Puuhamessu Tuomaan Lastenkirkossa klo 11, messun jälkeen kirkkokahvit ja seurakuntalounas 4/2. Helatorstain messu to 5.5. klo 11 Raamattuopiston kirkkopyhä, Suvivirren sunnuntai 29.5., saarna, pastori Ilkka Rytilahti, ohjelmalliset kirkkokahvit. Pääsiäisen aika Jumalanpalvelus Meilahden kirkossa klo 11 Palmusunnuntain messu Kiirastorstain ehtoollinen klo 18, Kamarikuoro Kaamos, joht. Dani Juris. Lapsille on varattu messuihin leikkipiste ja puuhapussit.

3 Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus 25.3., mukana Kampin Laulu, johtaa Kari Turunen. Pääsiäispäivän messu su Meilahden kirkossa klo 11 ja Länsi-Pasilan kappelissa klo pääsiäispäivän messu ma Pasilassa Messu Länsi-Pasilan kappelissa 28.2., ja Valon ja ilon messu Länsi-Pasilan kappelilla torstaina 18.2., ja klo 18. Pyhäkoulu Länsi-Pasilan kappelilla sunnuntaisin klo 11, ei puuhamessupäivinä 14.2., ja pääsiäissunnuntaina Pikku Huopalahdessa Kaikille avoin ehtoollishartaus Wilhelmiinassa 19.1., 16.2., ja klo , Taavetti Laitisen tie 4. Lasten pääsiäiskirkot Tuomaan Lastenkirkossa maanantaina klo 9.30 ja tiistaina klo 9.30 ja Länsi-Pasilan kappelissa keskiviikkona klo 9.30

4 Meilahden kirkossa ja Tuomaankirkossa, Pihlajatie 16 Maanantaisin Miesten maanantaiseura Kokoontumiset Meilahden kirkon seurakuntasalissa klo Pyhiinvaellus Athos-vuoren luostariin, Matti Hiidenheimo kertoo vierailustaan Athoksella Kansakoulu 150 vuotta, kamarineuvos Kari Rahiala kertoo kansakoulun vaikutuksesta Suomen kohtaloihin Torinon käärinliina, vierailu Roihuvuoren kirkon näyttelyyn, retki järjestetään yhdessä Naisten Forumin kanssa 4.4. Herrnhutilaiset ja 1800-luvun taitteessa, teologian tohtori Esko M. Laine on väitellyt herrnhutilaisista. Herrnhutilaiset on kirkkomme varhainen herätysliike Folkhälsan, vierailu valtakunnallista sosiaalista toimintaa ja kansainvälisesti arvostettua lääketieteellistä tutkimusta harjoittavaan Folkhälsan järjestöön Meilahdessa Tiistaisin Naisten Forum Kokoontumiset Meilahden kirkon seurakuntasalissa tiistaisin klo Diakoni Henri Isokuortti: Yhteiskunta maallistuu vai maallistuuko? Kirkon kansainvälinen työ Kohtuutalous ja kiertotalous mistä puhutaan kun näistä puhutaan, aiheesta alustaa Anna Latva-Pukkila, KTM, Suomen luonnonsuojeluliitto Miesten maanantaiseura ja puolisot ovat tervetulleita tilaisuuteen maanantai Käärinliinanäyttely Roihuvuoren kirkossa tarkemmat tiedot myöhemmin Hautajaiskäytännöt, aiheesta alustavat Sisko Autio Aution hautaustoimistosta ja pastori Pasi Riepponen 5.4. Suunnittelukokous, suunnitellaan syksyn ohjelma v. juhlakokous, aiheena usko ja filosofia, alustus kirkkoherra Hannu Ronimus Kevät otetaan vastaan laulun ja tanssin merkeissä

5 Lähetyspiiri Tuomaankirkon kerhotilassa tiistaisin 12.1., 26.1., 9.2., 23.2., 8.3., 22.3., 5.4. ja klo Keskiviikkoisin Ateriapalvelulounas Meilahden kirkon alakerrassa klo , ajalla Hinta 2. Kaikille avoin Keskiviikkokerho seurakuntasalissa klo 13.30, tied. Sirkku Kuusanmäki Avoin rukouspiiri Meilahden kirkon kappelissa klo 19. Torstaisin Nuorten aikuisten olkkari Meilahden kirkon alakerrassa 14.1., 11.2., 25.2., 10.3., 7.4., (osallistumme Valon ja ilon messuun kts. sivu 1) ja Rentoa yhdessäoloa jutustelun, pelailun ja kahvittelun merkeissä. Tapahtumia Sanan ja rukouksen ilta Tuomaankirkossa lauantaina , 19.3., 9.4. ja klo 16-18, illan ohjelmasta vastaavat rovasti Heikki ja diakonissa Heleena Hilvo. Kansainvälisen diakonian kuukausitapaamiset kts. sivu 8. Käynti Meilahden kirkon alakertaan, kappeliin sekä Tuomaankirkon kerhotilaan Jalavatie 6 b puolelta.

6 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa, Tenholantie 6 Maanantaisin Äiti Teresa -piiri (28.3.) klo Neulotaan lappuja ja kootaan niistä peittoja Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Mukaan voi tulla myös oman käsityön kanssa tai vain tapaamaan toisia, laulamaan ja kahvittelemaan. Tiistaisin Rovastikunnallinen Maahanmuuttajanaisten ruokapiiri tiistaisin 12.1., 9.2., 8.3., ja klo Tervetuloa! Eri kulttuurit kohtaavat, yhdessäoloa. Lisätiedot Sirkku Kuusanmäki. Keskiviikkoisin Äijäkuppila klo Kuppilassa ei tyrkytetä muuta, kuin kahvia. Torstaisin Raamattukahvila klo Aiheet Rakkauden voima tematiikan pohjalta, yhteistyössä Suomen Raamattuopiston kanssa Rakkauteen ja vapauteen luotu 3.3. Vahvistumaan ja uudistumaan kutsuttu 7.4. Palvelemaan ja kasvamaan tarkoitettu Kahvitarjoilu alkaen klo Perjantaisin Lounas klo , hinta 3/1. Rusan Rastissa on seurakuntalaisten käytettävissä vapaaehtoisvoimin ylläpidetty ompelunurkkaus, jossa voi ommella ompelukoneella ja saumata saumurilla. Tiedustelut Lauri Anttila.

7 Länsi-Pasilan kappelissa, Winqvistinkatu 2 Maanantaisin Varttuneen väen päiväkahvit parittomina viikkoina klo 13, ajalla Kohtaamispaikka ja kahvila kaiken ikäisille parillisina viikkoina klo 15, ajalla Hanna-piiri parittomina viikkoina klo 18, ajalla Tiistaisin Rukousaamiainen kuukauden ensimmäisenä ja viimeisenä tiistaina klo 8, ajalla Aamupala 4/2 e. Ehtoollishetki 5.1., 2.2.,1.3.,5.4. ja 3.5. Torstaisin Siionin virsi seurat 7.1. ja klo 18 Keskusteluillat uskon keskeisistä asioista 21.1., ja klo 18 Kaikki tiedustelut Länsi-Pasilan aluepappi Virva Krans.... TILA- JA TOIMITUSVARAUKSET kaste, häät ja hautajaiset Kirkkoherranvirastosta: ma ja pe klo ja ke klo p Kaste- ja hääjuhlia sekä muistotilaisuuksia varten seurakuntalaisilla on mahdollisuus saada juhlatilat käyttöönsä maksutta. Vuokraamme tiloja muuhun juhla- ja kokouskäyttöön.

8 Diakonia auttaa ja tukee Diakonian puhelinajanvaraus tiistaisin klo 10 11/talousasiat. Koti- tai sairaalakäyntiä sekä keskusteluaikaa varatessanne voitte soittaa muinakin aikoina. Länsi-Pasilan ja Meilahden alueet: diakonissa, työalavastaava Sirkku Kuusanmäki p tai Ruskeasuon ja Pikku Huopalahden alueet: diakoni Henri Isokuortti p tai Valtakunnallinen Palveleva Puhelin p Kansainvälisen diakonian vapaaehtoisten kuukausitapaamiset Tuomaankirkon kerhotilassa 12.1.*, 2.2., 1.3., ja 3.5. klo 17-19, *kokoonnumme poikkeuksellisesti Meilahden kirkon seurakuntasalissa.tiedustelut Tiina Linkoaho p , elisanet.fi. Maahanmuuttajanaisten ruokapiiri kts. sivu 8. Ateriapalvelu keskiviikkoisin Meilahden kirkolla kts. sivu 4.

9 Vapaaehtoistoiminta Onko sinulla aikaa tehdä hyvää? Haemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia monipuolisiin tehtäviin. Tehtävien lisäksi tarjoamme koulutusta ja tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Vapaaehtoistoiminta on yhteiskuntamme toimivuuden kannalta yhä tärkeämpi osatekijä - tule mukaan! Löydä oma paikkasi alakouluikäisten kohtaamis- ja ajanviettopaikasta, päihteettömästä nuorten yökahvilasta, katupäivystyksestä Pikku Huopalahdessa, lähimmäis- tai ateriapalvelusta, pienistä kodin remonttitehtävistä, talkoista, kuorotoiminnasta, messuavustajan tehtävistä jumalanpalveluksessa, käsitöistä tai myyjäisistä... Meilahden seurakunnan Vapaaehtoistoiminnan esite on päivitetty ja se on noudettavissa toimipisteistämme. Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa tiistaina klo , uusille ja jo toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Ilmoittautumiset ja tiedustelut mennessä Lauri Anttilalle. Poiminta vapaaehtoistehtävistä: Vapaaehtoistoiminta lasten ja nuorten parissa Haemme alakouluikäisten SkidiPirtti- ja Nuorten yökahvilatoimintaan vapaaehtoistoimijoita. Kouluttaminen tehtävään tapahtuu paikan päällä itse toiminnassa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan! Lisätietoa nuorisotoiminnasta Lapset ja perheet -osiosta. Kysymyksiisi vastavat SkidiPirtin osalta Anu Aalto ja nuorten kahvilan osalta Anni Laakso.

10 YHTEISVASTUUKERÄYS Osallistu Yhteisvastuukeräykseen. Avullasi torjutaan nuorten syrjäytymisestä Suomessa ja Ugandassa. Yhteisvastuukeräyksen avausmessu Meilahden kirkossa 7.2. klo 11, messun jälkeen ohjelmalliset kirkkokahvit, joissa Yhteisvastuukeräyksen esittelyä. Seurakuntalounas, hinta 5/2. Suomessa Yhteisvastuuvaroin torjutaan nuorten syrjäytymistä sekä tuetaan heidän elämänhallintataitojensa kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Syrjäytymisvaarassa olevia nuoria etsitään ja ohjataan partion pariin muun muassa tukemalla köyhistä perheistä tulevien nuorten partioharrastusta. Keräysvaroin tuetaan myös Sisupartiotoimintaa, jossa mukana olevat lapset ja nuoret ovat pääosin aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisia.

11 Ugandassa Yhteisvastuuvaroin tuetaan nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa. Länsi-Ugandaan, lähelle Kongon rajaa Rwamwanjan pakolaisleiriin, on rakenteilla ammattikoulu, johon valitaan opiskelijoiksi kaikkein heikoimmassa asemassa olevia pakolais- ja ugandalaisnuoria. Koulussa voi opiskella mekaniikkaa sekä rakennus-, hotelli- ja maatalousalaa. Koulutukseen sisältyy työharjoittelu, jossa nuoret saatetaan yhteen tulevien työnantajiensa kanssa. Osallistu keräykseen yksin, perheesi tai ystäväsi kanssa. Tule rohkeasti mukaan arjen enkeleiden joukkoon lipaskerääjäksi, myyjäisiin, konsertteihin ja muihin tilaisuuksiin. Ilmoittaudu kerääjäksi tai vapaaehtoiseksi tapahtumiin vapaaehtoistoiminnan diakoni Lauri Anttilalle. Lahjoita Meilahden seurakunnan viite: Nordea FI Pohjola Pankki FI Danske bank FI Handelsbanken FI yhteisvastuu.fi

12 Konsertit Meilahden kirkossa su klo 18 Dedications II su klo 18 Hyväntekeväisyyskonsertti Kirkon Ulkomaan avun kautta Naisten Pankille su 8.5. klo 18 Dedications III ke klo 19 Gospel Helsingin kevätkonsertti Kamarikonsertit Tuomaankirkossa pe klo 19 to klo 19 pe klo 19 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa su klo 15 Kahvikonsertti / Suomen Kamarimusiikkiseura Konsertteihin on vapaa pääsy ellei toisin mainita.

13 Kahvia & Musiikkia Länsi-Pasilan kappelissa sunnuntaisin klo 16-17, kahvitarjoilu klo alkaen. Duo Zorbasin konsertti Athina-Ateena sunnuntaina 7.2., kreikkalaista musiikkia. Marianpäivän konsertti sunnuntaina 13.3., Elli Vallinoja, mezzosopraano, Pete Vuorio, piano ja urut, Mia Malm, tekstit. Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa. Tiedustelut Pete Vuorio. Yhteislaulua Kansakoulu- ja nuotiolauluilta Länsi-Pasilan kappelissa torstaina klo 18-19, iltatee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi klo alkaen. Kuorot Meilahden kamarikuoro maanantaisin klo Tiedustelut Pete Vuorio. Gospel Helsinki Meilahden kirkolla keskiviikkoisin klo Tiedustelut Nina Pakkanen. Musiikkileikkikoulut Muskari ja Laulumuskari 4-6 vuotiaille ilman vanhempia Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa torstaisin klo , alkaen Tiedustelut Jenni Paaso p Muskarit 6kk -3 vuotiaille Meilahden kirkon nuorisotilassa keskiviikkoisin alkaen Tied. ja ilm. Anna Hanski, anna@annahanski.fi

14 Papisto Henkilöstö Kanttorit Hannu Ronimus kirkkoherra Virva Krans lapsi ja perhetyö Pasi Riepponen rippi- ja nuorisotyö Diakoniatyöntekijät Sirkku Kuusanmäki Lauri Anttila työalavastaava (vapaaehtoist.) Nuorisotyönohjaajat Henri Isokuortti Anni Laakso Anu Aalto työalavastaava, nuorisot. varhaisnuorisot. Sihteerit Lastenohjaajat Reija Lind Nina Pakkanen Pete Vuorio työalavastaava Nadia Lindfors Mia Malm Merja Ahlberg Jani Juvonen Liisa Nöyränen Johanna Sillanpää Suntiot Hannu Hietalahti pääsuntio Ari Nygren Eeva-Liisa Sammela suntio-emäntä

15 Alanko Heljä Hyvärinen Pertti Hätinen Juha Koivula-Mbemba Sini Vuokko Luottamushenkilöt Kouri Juha Laine Antti Leinonen Eira gmail.com Louneva Anneli Mustajärvi Liisa Peltola Jani Pyhtilä Matti Sarivaara Sofia Meilahden seurakunnan edustajina yhteisessä kirkkovaltuustossa ovat Pertti Hyvärinen, Liisa Mustajärvi ja Tuula Tynjä. Suomela Anne Tikkamäki Jorma

16 YHTEYSTIEDOT Papisto Ronimus Hannu, kirkkoherra Krans Virva Pasi Riepponen Kanttorit Pakkanen Nina, työalavastaava Vuorio Pete Paaso Jenni, muskariopettaja ja Diakoniatyöntekijät Kuusanmäki Sirkku, diakonissa,työalavastaava Anttila Lauri, vapaaehtoistoiminnan diakoni ja Huopalahden rovastikunnan raha-asiain neuvontaringin koordinaattori Henri Isokuortti Lastenohjaajat Lind Reija Malm Mia Lindfors Nadia Nuorisotyönohjaajat Laakso Anni, työalavastaava, Aalto Anu Porkkana Suntiot Hietalahti Hannu, pääsuntio Juvonen Jani Nygren Ari Sammela Eeva-Liisa Kirkkoherranvirasto Nöyränen Liisa, seurakuntasihteeri Sillanpää Johanna, seurakuntasihteeri TOIMIPAIKAT Meilahden kirkko ja Tuomaan Lastenkirkko Pihlajatie 16, p (suntio) Länsi-Pasilan kappeli Maistraatintori, Winqvistinkatu 2 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti Tenholantie 6, p (suntio) Kirkkoherranvirasto Jalavatie 6 b, Helsinki, p , avoinna ma ja pe klo 10 14, ke klo 14 18, ti ja to suljettu VERKOSSA etunimi.sukunimi@evl.fi meilahti.srk@evl.fi. (lapsille, nuorille)

17 Meilahden seurakunnan lapset ja nuoret Kevätkausi 2016

18 Perhekerhot Meilahden kirkolla tiistaisin klo Tiedustelut: Reija Lind Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa perjantaisin klo Tiedustelut: Mia Malm Pyhäkoulu Länsi-Pasilan kappelilla sunnuntaisin klo 11, ei Puuhamessupäivinä. TULOSSA Kymppisynttärit VAPPUTAPAHTUMIA PERHEILLE SkidiPirtin vappu ja kevätkauden päätös Länsi-Pasilan kappelilla pe klo Linnanmäellä la klo 9-13 Kutsumme Lintsille kaikki kuluvan vuoden aikana 10 vuotta täyttävät seurakunnan jäsenet perheineen. Kutsut ja tarkemmat ilmoittautuistiedot postitetaan koteihin kevätkaudella. Hinta 10 e. henkilö. Ilmoittautumisaika Kymppisynttäreille on Perinteinen Vapputapahtuma Meilahden kirkolla la klo Ohjelmassa mm. ongintaa, käsimaalausta, munkkeja ja simaa, ilmapalloja, lasten näytelmä ja muuta mukavaa. Ohjelma tarkentuu kevään kuluessa. Musiikkileikkikoulut löytyvät musiikkia -osiosta, jumalanpalvelukset sekä lasten pääsiäiskirkot sivulta 1.

19 Tytöt ja pojat, alakouluikäiset Kerhotoiminta alkaa asteittain tiistaina 8.1. Kaikki ilmoittautumiset mestat.fi/meilahti ->tytöt ja pojat kautta. Kerhot ja kurssit Meilahden kirkolla Liikuntakerho tiistaisin alkaen 12.1., klo Maksuttomassa kerhossa liikutaan leikkien, niin ulkona kuin sisälläkin. Ei ilmoittautumista, mukaan voi tulla myös kesken kauden. Kerhonohjaajina Miira ja Roosa. Liikuntasali sijaitsee Meilahden kirkolla, käynti Jalavatie 6 b puolelta. Täytekakkukurssi torstaina ja perjantaina klo Kurssilla tehdään täytekakku viikonlopuksi kotiin. Hinta 10., joka maksetaan ensimmäisenä kurssipäivänä. Ilmoittautuminen mennessä. Länsi Pasilan kappelilla Näytelmäkerho tiistaisin klo Ohjelmaan kuuluu mm. sketsien ja lyhyiden näytelmien tekoa, äänenkäytön harjoittelua ja pantomiimia. Toiminta kehittää yhteistyökykyä ja itsevarmuutta esiintymistilanteissa. Jos tahdot päästä näyttelemään ja pitää hauskaa, niin tule mukaan. Kerhoa ohjaa nuorisotyöntekijä Anu Porkkana Aalto. Täytekakkukurssi torstaina17.3. ja perjantaina klo Kurssilla tehdään täytekakku viikonlopuksi kotiin Hinta 10, joka maksetaan ensimmäisenä kurssipäivänä. Ilmoittautuminen mennessä.

20 VARHAISNUORTEN ILLAT Skidipirtti 7-13-vuotiaille perjantaisin Länsi-Pasilan kappelilla klo 17-19, ajalla Pirtissä askarrellaan, leivotaan, pelataan lautapelejä tai vain ollaan kavereiden kanssa. Mukana illoissa työntekijä seurakunnalta ja nuorisotalolta sekä koulutettuja vapaaehtoisia. Partiotoiminta Viestitytöt ja Nuotioveikot järjestävät partiotoimintaa Meilahdessa yli 7-vuotiaille. Uusia partiolaisia otetaan mukaan. Lisätied. ja ilm. Emilia Keijonen (tytöt) ja Raine Malm (pojat)... HIIHTOLOMAN RETKET JA LEIRI Espoon Huimala maanantaina Hinta 30. sis. matkat, pääsylipun ja lounaan. Vantaan Flamingo tiistaina Hinta 30. sis. matkat, pääsylipun ja lounaan. Vantaan Heureka keskiviikkona Hinta 20 sis. matkat, pääsylipun ja lounaan. Yöleiri Tiilikanojan leirikeskuksessa Tuusulassa to-pe Hinta 25. sis. matkat, ohjelman ja täysihoidon. Kaikki retkille ja leireille osallistuvat lapset on vakuutettu. Retkille ja leirille lähdetään Meilahden kirkolta klo 10, paluu samaan paikkaan noin klo 17. Retki-ilmoittautumiset mennessä Mestoilla TiedustelutAnu Aalto. Kaikkiin varhaisnuorisotyön osallistumismaksuihin voi tiedu Kaikki tiedustel Meilahden seruakunnan lapsity

21 Ennakkotietoa kesästä Päiväretki vuotiaille Tiilikanojalle Tuusulaan tiistaina 7.6. klo Hinta 20. Päiväretki Suomenlinnaan tiistaina klo Hinta 20. Päiväretki Serenaan tiistaina Hinta 35. Kaikkien retkien hinta sisältää matkat, ohjelman ja ruokailun. Retkien tiedustelut ja ilmoittautumiset Ilmoittautuminen alkaa Mestoilla. stella alennusta perheen taloudellisen tilanteen perusteella. ut: Anu Aalto. önpappina toimii VIrva Krans.

22 Nuoret ylä-asteikäisistä ylöspäin Kaikki ilmoittautumiset mestat.fi/meilahti ellei toisin mainita. Nuorten toiminnasta tiedotetaan myös facebookissa Meilahden seurakunnan nuoret -sivustolla. Länsi-Pasilan kappelilla Isostoiminta (IS-KO) Kesän leireillä toimivien isosten koulutusajat: Isoseksi haku ke klo Isosvalinnoista ilmoittaminen nuortenkahvilassa pe klo Ryhmäkohtaiset kokoontumiset ke klo Keskiviikkokoulutukset 10.2., 2.3., 9.3., 6.4. klo Leirille valmistava koulutus su klo Nuorten yökahvila perjantaisin klo (ei 26.2., ja 25.3.) Toteutamme kahvilan yhteydessä ruokailuiltoja, joista tiedotamme Meilahden seurakunnan nuoret -sivustolla facebookissa. Nuorten kevättapahtuma perjantaina klo Nuortenillat perjantaisin klo 17-20, ajalla Tulossa Nuortenilta Tiilikanojalla Tuusulassa perjantaina klo Tiedustelut Anu Aalto. Nuiskun koulutusajat Länsi-Pasilan kappelilla la-su klo to klo to 4.2. klo Munkkiniemen kirkolla la su klo Ilmoittautuminen Anni Laaksolle

23 Leirit ja retket Nuorten pääsiäisleiri Kellokosken leirikeskuksessa pe-su Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen Mestoilla. Nuorten parlamentin retki Tampereelle kirkko 2020 ja Yhden Hinnalla tapahtumaan lauantaina Tiedot tarkentuvat myöhemmin.... Rippikoululaisten vanhempainilta Meilahden kirkon seurakuntasalissa tiistaina 9.2. klo Ryhmäkohtaiset tiedot rippikouluista Mestoilta. Varhaisnuorten ja nuorten toiminnan löydät myös osoitteesta Kaikki alakouluikäisten toimintaan liittyvät tiedustelut: Anu Aalto. Nuorten toimintaa koskevat tiedustelut: Anni Laakso Meilahden seurakunnan nuoriso- ja rippikoulutoiminnan pastorina toimii Pasi Riepponen

24 Koulujen pääsiäiskirkot ja hartaudet Meilahden kirkossa Meilahden ala-aste to klo 9.30 Meilahden yläaste to klo 11 Pikku Huopalahden ala-asteen koulu ma klo 9.20 koululla Ruskeasuon koulu ke klo koululla Englantilainen koulu to klo 12 koululla Facebook: Meilahden seurakunnan nuoret ja Meilahden seurakunnan lapsi- ja perhetyö Länsi-Pasilan kappelissa Länsi-Pasilan ala-aste ma klo Lasten pääsiäiskirkot Tuomaan Lastenkirkossa maanantaina klo 9.30 ja tiistaina klo 9.30 ja Länsi-Pasilan kappelissa keskiviikkona klo 9.30 Koulujen kevätkirkot Meilahden kirkossa Ruskeasuon koulu ti klo 8.30 Englantilainen koulu ke 1.6. klo 10 Meilahden ala-aste to 2.6. klo 12 Pikku Huopalahden ala-aste to 2.6. klo 9 Meilahden yläaste pe 3.6. klo 10

Meilahden seurakunnan kevät 2015

Meilahden seurakunnan kevät 2015 Meilahden seurakunnan kevät 2015 Iloa, hiljaisuutta, rinnalla kulkemista, toivoa, laulua, Jumalan kasvojen edessä olemista... Mitä muuta seurakunta on? Viikko-ohjelma Meilahden kirkko, Tuomaankirkko ja

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Meilahden seurakunnan kevät 2014

Meilahden seurakunnan kevät 2014 Meilahden seurakunnan kevät 2014 MEILAHDEN KIRKKO JA SEURAKUNTASALI Julistustoiminta 11.00 Messu ja kirkkokahvit 26.1. Rippikoulujen aloitusmessu 2.2. Kynttilänpäivän messu, Yhteisvastuukeräyksen avaus

Lisätiedot

Meilahden seurakunnan aikuiset

Meilahden seurakunnan aikuiset Meilahden seurakunnan aikuiset Syyskausi 2015 Jumalanpalvelukset Messu ja kirkkokahvit Meilahden kirkossa sunnuntaisin klo 11, joista teemamessuja: 6.9. Slangimessu, Slangikuoro, joht. Matti Reittamo 13.9.

Lisätiedot

Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Meilahden seurakunnan vapaaehtoistoimintaa koordinoi KOVA (koordinaatiovastuu) -tiimi yhdessä vapaaehtois- ja aluetoiminnan vastuuryhmän

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 Terveisiä Vartiokylän seurakunnasta! Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan. Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa.

Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa. Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa. Kesä 2016 Messut Sunnuntaisin ja pyhinä klo 10 Huopalahden kirkossa klo 12 Hakavuoren kirkossa. Suvivirren sunnuntain 29.5. messuissa lauletaan Suvivirsi.

Lisätiedot

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 Toimintaa joulu tammikuussa 2018 & 2019 JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 7.10. klo 10.00 to 6.12. klo 10.00 su 9.12. klo 10.00 su 16.12. klo 10.00 su 23.12. klo 10.00 ma 24.12. klo

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

Meilahden seurakunnan kevät 2013

Meilahden seurakunnan kevät 2013 Meilahden seurakunnan kevät 2013 Meilahden seurakunnan kevätkausi 2013 Meilahden seurakunnan toiminta-ajatuksena on Jumala on läsnä ilosanoma ja armo elämän arkeen!. Tätä periaatetta noudattaen haluamme

Lisätiedot

Meilahden seurakunnan syksy 2016

Meilahden seurakunnan syksy 2016 Meilahden seurakunnan syksy 2016 JUMALANPALVELUKSET Meilahden kirkossa sunnuntaisin klo 11 Syyskauden teemamessut: 4.9. Slangimessu, Ronimus (l+s) Pakkanen (k), Slangikuoro. 25.9. Luomakunnan sunnuntai,

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

lapset - nuoret - perheet

lapset - nuoret - perheet lapset - nuoret - perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2013 1 PERHEMESSUT 01.9. Koululaisten kirkkopyhä Hyvinkään kirkko klo 10 15.9. Perhemessu Martin srk-talo klo 15 29.9. Mikkelinpäivän perhemessu

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2014 1 PERHEMESSUT 7.9. Hyvinkään kirkko klo 10.00 (koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 14.9. Martti klo 15.00 (päiväkerholaisten

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2018 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 30.9. Mikkelinpäivän messu, liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio 7.10. Messu, eläkeikäisten

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Haagan seurakunnan syksy 2015

Haagan seurakunnan syksy 2015 Haagan seurakunnan syksy 2015! JUMALANPALVELUS- ELÄMÄÄ MESSUT Seurakunnan tärkein yhteinen kokoontuminen on sunnuntain ehtoollisjumalanpalvelus eli messu, joka tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen, rauhoittumiseen

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Tuomas Niskanen 050 5546531 kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat: Marja Salo 050 33 99 128

Lisätiedot

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Katja Kerkkänen 050 5546531 katja.kerkkanen@evl.fi kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat:

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2016 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 11.9. Messu, liturgia Tapani Vanhanen, saarna Katja Verho, kanttori Taina Kujanen. 18.9. Messu, metsästäjien kirkkopyhä,

Lisätiedot

Toimintaa elo syyskuussa 2018

Toimintaa elo syyskuussa 2018 Toimintaa elo syyskuussa 2018 Kirkon maalausremontti etenee. ELOKUU 2018 JUMALANPALVELUKSET: pe 17.8. klo 12.15 su 19.8. klo 16.00 su 26.8. klo 10.00 Koululaisjumalanpalvelus kirkossa, Hautala, Toivonen

Lisätiedot

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa!

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Tapanilan syksy nettiin 2016 Aikuisille Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Kamarikuoro tiistaisin klo 18.30-20.30, 6.9-13.12. Olga Mäkinen 050-4616901. Aikuisten sähly ke 13.1. -18.5. klo 19-20.

Lisätiedot

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa!

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! 7.8.2018 Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! Raamatussa seurakunta on yhteisö, jossa kaikki palvelevat toisiaan. Jokaisella on jotakin annettavaa. Sinulla on lahjoja; erilaista

Lisätiedot

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 Usko on valo, joka johdattaa meitä ja loistaa meille pimeydessä. (Martti Luther) Kevätkauden jumalanpalvelukset ja tapahtumat Tuusniemellä Tuusniemen alueseurakunta

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2015 PERHEMESSUT 6.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 13.9. Martin srk-keskuksessa klo 15.00 20.9

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2016 1 PERHEMESSUT 17.1. Vehkojalla klo 11.00 Perhebrunssi klo 9.30 alk. 24.1. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (rippikoulusunnuntai) 31.1. Vauvakirkko

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015 TOIMINTA. Lapset. Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa.

RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015 TOIMINTA. Lapset. Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa. TOIMINTA Lapset Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa. Perhekerho tiistaisin, alkaen 14.1., viikolla 3. klo 9.30 seurakuntatalossa. RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016 KOULULAISILLE! syksy 2015 & kevät 2016 Koululaisten kerhot kokoontuvat kirkonkylän seurakuntatalossa, Nummelan seurakuntakeskuksessa ja Ojakkalan kerhohuoneella. Kerhot muuttuvat syksystä alkaen jaksoihin,

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Espoon seurakuntayhtymä Kehitysvammaisten ohjelma 2015

Espoon seurakuntayhtymä Kehitysvammaisten ohjelma 2015 Espoon seurakuntayhtymä Kehitysvammaisten ohjelma 2015 Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi. 1. Moos. 1:27 Espoon seurakuntien Kehitysvammaistyö Kehitysvammaisilla ihmisillä on oikeus

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Näkövammaistyö Kevät

Näkövammaistyö Kevät Näkövammaistyö Kevät 2015 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten kevään 2015 toiminnasta.

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 RIPPIKOULUPASSI Ennen leirijaksoa tutustut seurakunnan toimintaan. Rippikoulupassiin keräät merkinnät: 4 jumalanpalveluksesta 2 seurakuntatilaisuudesta (esim. diakonia-

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET VÄHÄNKYRÖN KIRKOSSA klo 10.00

JUMALANPALVELUKSET VÄHÄNKYRÖN KIRKOSSA klo 10.00 Kotiseurakunta Vähänkyrön seurakunnan toimintatiedote -kevät 2007 www.vahakyrosrk.fi JUMALANPALVELUKSET VÄHÄNKYRÖN KIRKOSSA klo 10.00 TAMMIKUU ma 1.1. Uudenvuodenpäivä, Vähänkyrön juhlavuosi alkaa. la

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen Sisältö Olemme tavattavissa...3 Virkatodistuksen tilaaminen...3 Tervetuloa jumalanpalvelukseen!...4 Kannelmäen kirkossa...4 Malminkartanon kappelissa...5 Kannelmäen kirkolla tapahtuu...6 Elokuu...6 Syyskuu...6

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla Hei! Tämä on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kouluikäisten esite ja se on lähetetty kaikille 7-12-vuotiaille seurakuntalaisille kotiin. Toivomme että esitteen avulla löydät oman paikkasi seurakunnasta

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Ilon ja valon pääsiäinen Pääsiäinen on ylivoimaisesti suurin juhlan aihe mitä voin kuvitella. Me tavoittelemme sitä ja pelkäämme, ettei se ole totta. Tässä pääsiäisen

Lisätiedot

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu Kuva: Pixabay/Hans Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu 2019 www.kotka-kyminseurakunta.fi Jumalanpalvelukset - To 2.5. klo 18 Arjen hengähdys -rukoushetki ja ehtoollinen - Su 5.5. klo 10 Messu Vox Consolationis

Lisätiedot

Olemme tavattavissa 3. Virkatodistuksen tilaaminen 3. Jumalanpalveluselämää 4. Kannelmäen kirkolla ja seurakuntakeskuksessa tapahtuu 6

Olemme tavattavissa 3. Virkatodistuksen tilaaminen 3. Jumalanpalveluselämää 4. Kannelmäen kirkolla ja seurakuntakeskuksessa tapahtuu 6 Sisällysluettelo Olemme tavattavissa 3 Virkatodistuksen tilaaminen 3 Jumalanpalveluselämää 4 Kannelmäen kirkolla ja seurakuntakeskuksessa tapahtuu 6 Soppaa, seuraa ja huolenpitoa 8 Piirit 8 Ryhmät 9 Lapset

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNNAN KEVÄT 2017 SEURAKUNNAN NETTISIVUT LÖYDÄT OSOITTEESTA: http://www.jokioistenseurakunta.fi JOKIOISTEN SEURAKUNNAN KEVÄTOHJELMA 2017 JUMALANPALVELUS klo 10 sunnuntaisin. Ehtoollinen

Lisätiedot

Korson seurakunta Yhteisvastuu ja kevät 2016

Korson seurakunta Yhteisvastuu ja kevät 2016 Korson seurakunta Yhteisvastuu ja kevät 2016 Yhteisvastuukeräys Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan nuorten elämänhallintataitojen kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Partioharrastus

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille kohtaamisen paikkoja. Tutustu ja löydä oma paikkasi! Sisällysluettelo Yhteystiedot ilmoittautumiseen

Lisätiedot

VARHAISKASVATUS ja PERHETYÖ KEVÄT 2019

VARHAISKASVATUS ja PERHETYÖ KEVÄT 2019 VARHAISKASVATUS ja PERHETYÖ KEVÄT 2019 kansikuva: Minna Toivonen Muskarit Lasten kirkot Yhteystiedot Juhlat Perhekerho Päiväkerhot Lastentupa Perhekirkot Taideleikki Leirit Perheretket Tapahtumat 2 PÄIVÄKERHOT

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016 LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016 2 JUMALANPALVELUKSET Jumalanpalvelukset Lammin kirkossa joka sunnuntai klo 10 su 12.6. klo 10 su 19.6. klo 10 la 25.6. klo 10 su 26.6. klo 18 su 17.7. klo 10 su 31.7. klo 10

Lisätiedot

Halli Toimintakalenteri Huhtikuu 2013

Halli Toimintakalenteri Huhtikuu 2013 Halli Toimintakalenteri Huhtikuu 2013 Lisätietoja: kotihoidon esimies Anna-Liisa Raiskio, puh. 040 752 1138 HUOM! Yli 75-vuotiaat jämsäläiset ja kuhmoislaiset saavat käyttää uimahalli Koskikaran ja Mäntän

Lisätiedot

Helsingin seurakuntien järjestämiä ruokailuja syksyllä 2016

Helsingin seurakuntien järjestämiä ruokailuja syksyllä 2016 Helsingin seurakuntien järjestämiä ruokailuja syksyllä 2016 Kantakaupunki ja Lauttasaari ERITYISDIAKONIA Hermannin Diakoniatalolla, Hämeentie 73 Diakoniaruokailu ke ja pe klo 12-13, ateria 1. Päivätupa

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä! Otamme vastaan sinulle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita joka sunnuntai ennen Jumalanpalvelusta. Lahjoitukset voi tuoda alakerran käytävänpäähän. Opastus aulasta Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia.

Lisätiedot

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT:

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: Nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen 044 733 5266 RYHMÄT JA OHJAAJAT Päiväkoulu (PK) Rippileiri 1 (RK1) Kirkkoherra Lauri Jäntti 040

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNNAN KEVÄT 2017 SEURAKUNNAN NETTISIVUT LÖYDÄT OSOITTEESTA: http://www.jokioistenseurakunta.fi JOKIOISTEN SEURAKUNNAN KEVÄTOHJELMA 2017 JUMALANPALVELUS klo 10 sunnuntaisin. Ehtoollinen

Lisätiedot

Halli Toimintakalenteri Maaliskuu

Halli Toimintakalenteri Maaliskuu Halli Toimintakalenteri Maaliskuu kotihoidon esimies Anna-Liisa Raiskio, puh. 040 752 1138 MAALISKUU MAATA NÄYTTÄÄ Tapahtuma: Palvelupäivä Ajankohta: keskiviikkoisin klo 9-14, Puistotie 5 A Ohjelma: vaihtuva

Lisätiedot

Sururyhmät syksyllä 2019

Sururyhmät syksyllä 2019 Sururyhmät syksyllä 2019 Läheisen ihmisen kuolema järkyttää ja koskettaa. Jokainen meistä suree omalla tavallaan ja oman aikansa. Kukaan muu ei voi määrätä, mitä, milloin ja miten pitäisi tuntea. Toipuminen

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Päivärippikoulu 1 Päivärippikoulu on maksuton Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2018 PERHEMESSUT 5.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (ekaluokkalaisten siunaaminen) 9.9. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, Perhebrunssi klo 9.30 alk.

Lisätiedot

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen Kevät 2016 Sisältö Olemme tavattavissa...3 Virkatodistuksen tilaaminen...3 Tervetuloa jumalanpalvelukseen!...4 Kannelmäen kirkossa...4 Malminkartanon kappelissa...4 Kannelmäen kirkolla ja kulmilla tapahtuu...6

Lisätiedot

Halli Toimintakalenteri Syyskuu 2013

Halli Toimintakalenteri Syyskuu 2013 Halli kotihoidon esimies Anna-Liisa Raiskio, puh. 040 752 1138 HUOM! Yli 75-vuotiaat jämsäläiset ja kuhmoislaiset saavat käyttää uimahalli Koskikaran ja Mäntän uimahallin palveluita kerran viikossa maksutta

Lisätiedot

JOROISTEN SEURAKUNNASSA

JOROISTEN SEURAKUNNASSA KEVÄT 2015 JOROISTEN SEURAKUNNASSA JUMALANPALVELUKSET Maaliskuun puoliväliin saakka seurakuntatalossa Su 25.1. Su 1.2. Su 8.2. Messu klo 10 seurakuntatalossa. Messun yhteydessä Gideonien työn esittely.

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2018 PERHEMESSUT 21.1. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, perhebrunssi klo 9.30 alk. 25.3. Hyvinkään kirkossa klo 10.00, (palmusunnuntai) 15.4. Vehkojan

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2017 PERHEMESSUT 6.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 3.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2019 PERHEMESSUT 20.1. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, perhebrunssi alk. klo 9.30 17.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, perhebrunssi alk. klo

Lisätiedot

http://www.jokioinen.fi/fi/harrastajat/seurakunta

http://www.jokioinen.fi/fi/harrastajat/seurakunta JOKIOISTEN SEURAKUNNAN KEVÄT 2015 http://www.jokioinen.fi/fi/harrastajat/seurakunta JOKIOISTEN SEURAKUNNAN KEVÄTOHJELMA 2015 JUMALANPALVELUS klo 10 sunnuntaisin. Ehtoollinen useimmissa jumalanpalveluksissa.

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA

KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA 2015 Espoon seurakuntayhtymässä Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi. 1. Moos. 1:27 Espoon seurakuntien Kehitysvammaistyö 2015 Kehitysvammaistyön diakoni

Lisätiedot

Maika Vuori, Aino-Maria Ollikainen. Loviisan rippikoululaisten konfirmaatio. Jukka Vanne, Maika Vuori ja Vili Itäpelto + bändi

Maika Vuori, Aino-Maria Ollikainen. Loviisan rippikoululaisten konfirmaatio. Jukka Vanne, Maika Vuori ja Vili Itäpelto + bändi Kesä 2018 KESÄN MESSUT Messu sunnuntaisin klo 10 Pitäjänmäen kirkossa. Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on kuin huoltoasema, josta haetaan virtaa alkavaa viikkoa varten. Messussa saa siis olla yksin

Lisätiedot

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA 86/ Liite Sivu 1 / 6 KEVÄT 2017 TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNNAN TOIMINTAA VÄRIT: NAISTENPIIRI (LEHTEEN) MIESTEN SAUNAILTA (LEHTEEN) SANAN JA RUKOUKSEN ILTA (LEHTEEN) SIIONIN VIRSI SEURAT (LEHTEEN) RY SUNNUNTAISEURAT

Lisätiedot

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille. Tavoitteena on kartoittaa vastaajien tietämystä ja ajatuksia Kuusamon ev.lut. seurakunnan

Lisätiedot

Haagan seurakunnan talvi-kevät 2016

Haagan seurakunnan talvi-kevät 2016 Haagan seurakunnan talvi-kevät 2016 Osallistu jumalanpalveluselämään ja seurakuntailtoihin, tule talviriehaan tai laula vaikka kuorossa. Kaikenikäisille toimintaa seurakunnassa kevätkaudella 2016. Kuva:

Lisätiedot