Kunnanhallitus. 427 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus. 427 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen"

Transkriptio

1 PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 19/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 427 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 427 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kunnan yleisen ennakkoäänestyspaikan ja laitosennakkoäänestyspaikan sekä vaalipäivän äänestyspaikkojen määrääminen vuoden 2011 edustakuntavaaleja varten Kaukolämpölaitoksen energiahinnan tarkistaminen MLL:n kirje koskien toimitiloja Yhteispalvelusopimuksen tarkistaminen (Kelan) Keski-Uudenmaan vakuutuspiirin osalta Löytötavarapiste kirjaston yhteispalvelupisteeseen Kunnanvaltuuston pidetyn kokouksen päätösten täytäntöönpano 246 * 436 Laukkosken Taimi ry:n kirje 247 * 437 Räppäkylän Äipät ja Iskät ry:n, Laukkosken Taimi ry:n ja Laukkoskelaiset ry:n kirje Ilmoitusasiat Edustajan nimeäminen Keski-Uudenmaan joukkoliikennetyöryhmään Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

2 PORNAISTEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto Kuisma Risto Janhunen Sari Putus Jaana Rantala Markku Runolinna Liljan-Kukka Sillanpää Jaakko, poissa Tanner Tuula Nyrhivaara Henna KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 19/2010 puheenjohtaja Sivu 427 Jaakko Sillanpään varajäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Yrtti Seppo Mattila Kaj Kalsola Matti Marttila Seija Kaikkonen Timo kunnanvaltuuston pj kunnanvaltuuston I vpj kunnanvaltuuston II vpj vt. kunnanjohtaja, esittelijä kamreeri, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kokous todettiin laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTAPA (tarkastuspaikka ja aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Pöytäkirja tarkastetaan Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Sari Janhunen ja Tuula Tanner. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIR- JOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Risto Kuisma Pöytäkirjanpitäjä Timo Kaikkonen PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTOIMITUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Pornainen Allekirjoitukset Sari Janhunen Tuula Tanner PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka Pornainen Virka-asema Kamreeri Timo Kaikkonen

3 Kunnanhallitus KUNNAN YLEISEN ENNAKKOÄÄNESTYSPAIKAN JA LAITOSENNAKKOÄÄNESTYS- PAIKAN SEKÄ VAALIPÄIVÄN ÄÄNESTYSPAIKKOJEN MÄÄRÄÄMINEN VUODEN 2011 EDUSKUNTAVAALEJA VARTEN Khall 240 Eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina ja vaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa ja ulkomailla Kunnanhallituksen on vaalilain 9 :n mukaan päätettävä kotimaan yleisten ennakkoäänestyspaikkojen lukumäärästä ja sijainnista siten, että niitä on jokaisessa kunnassa vähintään yksi, jollei erityisestä syystä muuta johdu. Ennakkoäänestyspaikkoja ovat myös sairaalat, ympärivuorokautista hoitoa antavat ja muut kunnanhallituksen päätöksellä määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt sekä rangaistuslaitokset. Ennakkoäänestyspaikat (nimi, käyntiosoite, aukiolopäivät ja päivittäiset aukioloajat) on ilmoitettava Väestörekisterikeskuksen pitämään äänestyspaikkarekisteriin viimeistään Lisäksi kunnanhallituksen on määrättävä äänestysalueen vaalipäivän äänestyspaikat ja ilmoitettava äänestyspaikan nimi ja käyntiosoite sekä muut oikeusministeriön määräämät tiedot Väestörekisterikeskuksen yllä pitämään äänestyspaikkarekisteriin. Kunta järjestää ennakkoäänestyksen joko omissa virastoissaan tai kunnassa sijaitsevissa Suomen Posti Oyj:n omissa toimipaikoissa. Ennakkoäänestys on viime vuosina järjestetty kunnanviraston valtuustosalissa. Kunnanhallitus päättää, että kunnan yleinen ennakkoäänestyspaikka vuoden 2011 eduskuntavaaleissa on Pornaisten kunnanviraston valtuustosali, postiosoite: PL 21, Pornainen, käyntiosoite: Kirkkotie 176, Pornainen, puhelin (019) , telefax: (019) Kunnanviraston ennakkoäänestyspaikka on avoinna seuraavasti: - keskiviikko klo torstai klo perjantai klo lauantai klo sunnuntai klo maanantai klo tiistai klo /..

4 Kunnanhallitus Khall 240./.. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että kunnan laitosäänestyspaikkana on Aurinkomäen palvelukeskus. Vaalipäivän äänestystä varaten äänestysalueiden äänestyspaikat ovat: - Parkkojan koulu, Alkutaival 16 (äänestysalue 001) - Laukkosken koulu, Krouvarintie 64 (äänestysalue 002) - Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176 (äänestysalue 003) Hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Kunnanhallitus KAUKOLÄMPÖLAITOKSEN ENERGIAHINNAN TARKISTAMINEN Khall 241 Kaukolämpölaitoksen lämmöntuottajan Askolan Seudun Puulämpöosuuskunnan ja laitoksen omistajan Pornaisten kunnan edustajien kanssa pidettiin neuvottelu lämpöenergian hinnan tarkistamisesta lämmöntoimitussopimuksen mukaisesti. Neuvottelun tuloksena laadittiin hinnantarkistussopimus kaudelle Hinta sopimuskaudella on 31,00 /MWh alv 0 %. Laitoksista johtuvat hälytyskäynnit korvataan tuntiperusteisesti 23,95 /h. Hinta on nyt kuluvalla sopimuskaudella 30,00 /MWh alv 0 % sekä hälytyskäyntien veloitus 23,95 /h päivätty hinnantarkistussopimus esitetään kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyy päivätyn hinnantarkistussopimuksen edellä esitetyn mukaisena. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa. Hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa.

6 Kunnanhallitus MLL:N KIRJE KOSKIEN TOIMITILOJA Khall 242 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pornaisten yhdistys ry on lähettänyt kunnanhallitukselle osoitetun päivätyn seuraavan sisältöisen kirjeen: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pornaisten yhdistys ry on peustettu1997 ja jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä n Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia kunnan lapsiperheiden onnellisen ja tasapainoisen elämän tukemiseksi. Yhdistys on tehnyt kunnan kanssa paljon yhteistyötä, ja ollut usein valmis auttamaan kuntaa/kuntalaisia, kun sitä on yhdistykseltä toivottu. Esteenä tavoitteiden toteutumiselle on, että meillä ei ole toimivia tiloja toiminnan toteuttamiselle. Perhekahvila on kokoontunut viime kuukaudet Kamelipuistossa, koska PoNun tilat ovat liian ahtaat ja vaaralliset pienten lasten leikeille ja tämä onkin verottanut kävijöitä. Nyt toiminta on talven tullen vaarassa loppua kokonaan, kun PoNunkin tilat menevät remonttiin. Yhdistyksessämme on aktiivisia jäseniä, jotka olisivat halukkaita järjestämään esim. kerhotoimintaa, kursseja, lapsiparkkia, vertaisryhmätoimintaa, junnutoimintaa yms. Jotta nämä toiminnat olisivat mahdollista järjestää, tarvitsisimme tilat sitä varten. Myös yhdistyksen toimintaan liittyvä irtaimisto (lelut, pelit, askartelutarvikkeet, astiat, liikuntaleikkikouluvälineet, jääkaappi yms.) ovat tällä hetkellä ripoteltuna hallituksen jäsenten varastoihin ympäri kuntaa. Nyt vetoamme teihin, hyvät kunnanhallituksen jäsenet, jotta voisitte auttaa meitä tässä tilanteessa. Rivitalokaksio Kuntalassa olisi tiloiltaan sellainen, jossa yhdistyksemme voisi toteuttaa suunniteltua toimintaa. Se olisi sijainniltaan keskeisellä paikalla kunnassa. Rivitaloasunto olisi hyvä myös vainujen kanssa liikkuville vanhemmille, jolloin he voisivat nukuttaa vauvoja ulkosalla toiminnan aikana. Myös jokin muu vastaavanlainen paikka sopisi, mikäli kunnasta sellainen löytyisi. Asiallinen tila hyvällä paikalla toisi lisää aktiivisia toimijoita yhdistykseen myös tulevaisuudessa, sekä he joille toiminta on suunnattu, löytäisivät helpommin sen pariin. Vuokrassa toivoisimme kunnan tulevan vastaan, olemme ajatelleet että pystyisimme maksamaan tilata maksimissaan 300 euroa kuukaudessa. Tämäkin kasaan saaminen vaatii jo äärimmäisiä ponnisteluja yhdistyksemme hallitukselta, mutta koemme erittäin tärkeäksi saada vakiintunut toimintamme jatkumaan ja laajentumaan../..

7 Kunnanhallitus Khall 242./.. Toimintamme on pääsääntöisesti arkipäivisin ja ajoittuu 9-20 välille. Perhekahvila kokoontuu tiistaisin ja torstaisin , kerhotoiminta on luonnollisesti päiväaikaan tai alkuillasta. Satunnaisesti järjestäisimme kursseja lauantaipäiväisin. Ilta-aikaan arkisin olisi vanhemmille suunnattua toimintaa, kuten vertaisryhmät ja hallituksen kokoukset. Toiminnastamme ei tule häiriötä talon muille asukkaille ja pihaleikit leikimme jatkossakin Kamelipuistossa. Tulemme mielellämme paikanpäälle keskustelemaan, mikäli haluatte tarkempia tietoja asiasta. MLL:n ja kunnan edustajien kesken on käyty asiasta neuvottelu Kunnanhallitus päättää vuokrata Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pornaisten yhdistys ry:lle Makasiinikuja 4 as. 2 (2h+kk+s, 49 m2) käytettäväksi yhdistyksen toimitilana. Vuokra-aika on Vuokraajan jatkamisesta neuvotellaan kevään 2011 aikana. Vuokra on 300 euroa kuukaudessa ja se maksetaan kuukauden 5. päivä. Kunnanhallitus perustelee vuokrauspäätöstä sillä, että yhdistys tekee monipuolista ennaltaehkäisevää työtä lapsiperheiden parissa ja toimii etenkin kotona työskentelevien vanhempien vertaistukena. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa. Hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa. Merkittiin, että Henna Nyrhivaara jääväsi itsensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

8 Kunnanhallitus YHTEISPALVELUSOPIMUKSEN TARKISTAMINEN (KELAN) KESKI-UUDENMAAN VAKUUTUSPIIRIN OSALTA Khall 243, liite 39 Kunnanhallitus on hyväksynyt voimassa olevan yhteispalvelusopimuksen :ssä 274. Yhteispalvelusopimuksen allekirjoittajina ovat Keski-Uudenmaan vakuutuspiirin lisäksi Uudenmaan verotoimisto, Keski-Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto sekä Keski-Uudenmaan poliisilaitos. Kela uusii ja yhtenäistää yhteispalvelusopimuksia, joten myös Pornaisten kunnan ja Keski-Uudenmaan vakuutuspiirin välinen sopimus tulee päivittää. Yhteispalveluasioista on pidetty neuvottelu , jolloin mm. käytiin Keski-Uudenmaan vakuutuspiirin ja kunnan välinen sopimusluonnos lävitse. Muiden yhteispalvelupisteessä toimijoiden osalta sopimus jatkuu pääosin aiemmin hyväksytyn mukaisena. Esityslistan liitteenä nro 39 on kopio Keski-Uudenmaan vakuutuspiirin ja Pornaisten kunnan välisestä yhteispalvelusopimusluonnoksesta. Kunnanhallitus hyväksyy Keski-Uudenmaan vakuutuspiirin ja Pornaisten kunnan välillä laaditun yhteispalvelusopimuksen liitteen nro 39 mukaisena. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa. Hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa.

9 Kunnanhallitus LÖYTÖTAVARAPISTE KIRJASTON YHTEISPALVELUPISTEESEEN Khall 244 Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa on neuvoteltu löytötavarapisteen saamisesta kirjastossa toimivaan yhteispalvelupisteeseen. Keski- Uudenmaan kihlakunnan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Matti Tohkanen on hyväksynyt asian. Kunnanhallitus hyväksyy omalta osaltaan, että yhteispalvelutoiminta poliisin palveluiden osalta laajenee siten, että kirjastossa toimiva yhteispalvelupiste toimii löytötavarapisteenä Pornaisissa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

10 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON PIDETYN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Khall 245 Kunnanhallitukselle esitellään kunnanvaltuuston pidetystä kokouksesta laadittu pöytäkirja. 82 Pornaisten kunnan kaavoitusohjelma vuosille Ote: tekninen toimisto, aluearkkitehti 83 Kunnanjohtajan vaali Otteet kunnanjohtajan virkaa hakeneille ja suostumuksen antaneille 84 Talousarvioin 2010 määrärahamuutokset Otteet: tekninen lautakunta, kirjanpito Valtuuston päätökset eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi, eivätkä ole muutoinkaan lakien tai asetusten vastaisia, joten valtuuston päätökset hyväksytään täytäntöönpantaviksi. Hyväksyttiin yksimielisesti.

11 Kunnanhallitus LAUKKOSKEN TAIMI RY:N KIRJE Khall 246 Laukkosken Taimi ry:n puheenjohtaja Janne-Pekka Nurmi on lähettänyt kunnanhallitukselle saapuneen kirjeen, jossa hän tiedustelee kunnanhallituksen kantaa yhteistyön tekemisestä kolmannen sektorin kanssa. Kirje jaettiin kunnanhallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajille pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa. Kirje sekä vapaa-aikasihteerin antama vastine toimitetaan tiedoksi esityslistan mukana. Kunnanhallitus ilmoittaa Laukkosken Taimi ry:lle, että sen mielestä yhteistyö kolmannen sektorin kanssa on erittäin tärkeää. Yhteistyössä voidaan kuntalaisille tuottaa erilaisia palveluita järkevästi ja tehokkaasti. Hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Kunnanhallitus RÄPPÄKYLÄN ÄIPÄT JA ISKÄT RY:N, LAUKKOSKEN TAIMI RY:N JA LAUKKOSKELAISET RY:N KIRJE Khall 247 Räppäkylän Äipät ja Iskät ry, Laukkosken Taimi ry ja Laukkoskelaiset ry on lähettänyt kunnalle päivätyn kirjeen koskien lähiliikuntapaikan saamista Laukkoskelle. Kirje on ollut kunnanhallituksella ilmoitusasioissa Laukkosken kylän yhdistyksien edustajat ovat huolissaan lasten liikuntamahdollisuuksista. Kirjeessä todetaan mm.: Verrattuna kuntamme muihin alueisiin, on liikuntapaikkatilanne Laukkoskella verraten heikko. Lasten ja nuorten määrä kylässämme kasvaa vuosi vuodelta ja heidän päivittäisen koulu- ja vapaa-ajan liikuntansa tukemiseksi tarvitaan alueellamme monipuolista urheilu-/liikuntakenttää. Kopio kirjeestä lähetetään kunnanhallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajille esityslistan mukana. Kunnanhallitus toteaa, että vuosien taloussuunnitelmassa on valtuusto hyväksynyt vuodelle 2012 kunnan liikuntapaikkojen tarveselvityksen/yleissuunnitelman tekemiseen euron määrärahan. Taloussuunnitelmassa on lisäksi vuodelle 2012 hyväksytty euron määräraha Jokimäen koulutilojen hanke- ja rakennussuunnittelua varten. Näissä suunnitelmissa tullaan ottamaan myös lähiliikuntapaikkojen tarve huomioon. Hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT Khall 248 Kunnanhallitus päättää merkitä tietoonsa saatetuksi: Valtiovarainministeriön päätös VM/2265/ /2010, Päätös veroperustemuutoslaskennassa olleen virheen korjaamisesta johtuvasta vuoden 2010 kunnan peruspalvelujen valtionosuuden tarkistamisesta. Ympäristöministeriön kirje dnro YM24/512/2009, Valtionavustuksen maksaminen aluearkkitehtitoimintaan. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tiedote UUDE- LY/4292/ /2010, Ohjeet vuosiksi tehtäviä oppilaitosten perustamishanke-ehdotuksia ja vuoden 2011 valtionavustushakemuksia varten. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto UUDE- LY/5/07.04/2010, Tiedoksi lausunto ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta, kiviainesten otto Sipoon Linnanpellon kylässä tiloilla Honkala II RN:o 28:1 ja Mattila II RN:o 30:0. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) kirje 16953/711/10, Asuinrakennusten ja asuntojen korjaus- ja energia-avustuksiin myönnettyjen määrärahojen tarkistaminen. Suomen Kuntaliiton yleiskirje 21/80/2010, : Verkkolaskutuksen edistäminen kunnissa. Suomen Kuntaliiton yleiskirje 22/80/2010, : Eduskuntavaalit Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirjanote HUS:n kanta pääkaupunkiseudun kuntien ja sosiaali- ja terveysministeriön väliseen ns. aiesopimusluonnokseen. Mäntsälän kunta / Maaseutuyhteistyö: Muistio Mäntsälän kunnanvaltuuston pöytäkirjanote KUUMA-seudun toiminta- ja taloussuunnitelma Myrskylän kunnanhallituksen pöytäkirjanote Valtuuston tekemien päätösten täytäntöönpano../..

14 Kunnanhallitus Khall 248./.. Sivistyslautakunnan pöytäkirjat 8/2010, ja 9/2010, Vapaa-aikalautakunnan pöytäkirja 7/2010, Merkittiin.

15 Kunnanhallitus EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KESKI-UUDENMAAN JOUKKOLIIKENNETYÖRYHMÄÄN Khall 249 Uudenmaan ELY-keskuksen ja sen toimivalta-alueen kuntien väliset linja-autoliikenteen lippuyhteistyötä koskevat sopimukset on uudistettu voimassaolevan lainsäädännön mukaisiksi. ELY-keskuksen ja kunnan välisen yhteistyösopimuksen mukaan ELY-keskuksen tehtävänä on koota seutulippualueiden mukaiset alueelliset joukkoliikennetyöryhmät. Joukkoliikennetyöryhmien tehtävät saatiin määriteltyä sopimusuudistuksen yhteydessä valtakunnallisesti yhtenäisiksi. Käytännössä joukkoliikennetyöryhmien on kuitenkin tarkoitus jatkaa seutulipputyöryhmien käynnistämää, jo vakiintunutta toimintaa. Yhteistyösopimuksen mukaan alueelliseen joukkoliikennetyöryhmään kuuluu yksi edustaja kustakin kunnasta, edustaja Uudenmaan ELYkeskuksesta sekä selvittäjän edustaja. Lisäksi liikenteenharjoittajat nimeävät työryhmään kolme edustajaa. Lisäksi työryhmä kutsuu sihteerin ja asiantuntijajäseneksi Linja-autoliiton edustajan sekä tarvittaessa muitakin asiantuntijajäseniä. Tarvittaessa työryhmä kuulee muitakin alan asiantuntijoita ja toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisen liikennejärjestelmätyöryhmän kanssa. Uudenmaan ELY-keskus pyytää sähköpostitse saapuneella kirjeellä kuntaa nimeämään edustajan Keski-Uudenmaan joukkoliikennetyöryhmään. Edustajan nimi ja sähköpostiosoite tulee ilmoittaa mennessä Uudenmaan ELY-keskukselle. Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajan Keski-Uudenmaan joukkoliikennetyöryhmään. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa. Kunnanhallitus valitsi kunnan edustajaksi hallintojohtaja Seija Marttilan Keski-Uudenmaan joukkoliikennetyöryhmään. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa.

16 Kunta/kuntayhtymä Pornainen OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Hallitus/lautakunta Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu Kunnanhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua tai täytäntöönpanoa Pykälät 243, 244, 245, 246, 247, 248, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 240, 241, 242 HLL 5 :n./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviran- Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite. Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. omainen ja aika Pornaisten kunnanhallitus Kirkkotie 176, PL Pornainen Lautakunta/hallitus Pykälät 240, 241, 242 Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

17 442 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Helsingin hallinto-oikeus PL Helsinki Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite - Pykälät 30 päivää Valitusaika 30 päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1 ): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Pornaisten kunnanviraston aukioloajat: ma - ke to pe Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1 ) Jos toimitettava

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.10.2012 klo 18:30-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 10.06.2014 Nro 4/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 42 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 43 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön virastotalo, kunnanvaltuuston kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön virastotalo, kunnanvaltuuston kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi Kunnanhallitus 13/2014 333 (-346) Aika Maanantaina 8. syyskuuta 2014 klo 18.00-18.45 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot

-2, SIV 20.1.2015 17:00

-2, SIV 20.1.2015 17:00 -2, SIV 20.1.2015 17:00 Kokousaika 20.1.2015 klo 17.00-20.10 Kokouspaikka Kaupungintalo, valtuustosali VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 1/2009 1 KOKOUSAIKA 22.1.2009 klo 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 1/2009 1 KOKOUSAIKA 22.1.2009 klo 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 1/2009 1 KOKOUSAIKA 22.1.2009 klo 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

Etevan hallinto, Karhukuja 1, 3. krs., 04600 Mäntsälä

Etevan hallinto, Karhukuja 1, 3. krs., 04600 Mäntsälä Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 8 / 2014 120 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Torstai 27.11.2014 klo 10.00 11.30 Kokouspaikka Etevan hallinto, Karhukuja 1, 3. krs., 04600 Mäntsälä Saapuvilla

Lisätiedot

varajäsen (Alise Sisättö-Niemelä)

varajäsen (Alise Sisättö-Niemelä) IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12 KOKOUSAIKA: Maanantai 26.3.2007 Kello 16.30 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus, pikkukahvio Läsnä: Kortesluoma Tapio jäsen Majalahti Auli jäsen Marttila Hanna jäsen Mattila

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1(12) Seurakuntaneuvosto Kokous 16.12.2014

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1(12) Seurakuntaneuvosto Kokous 16.12.2014 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1(12) Aika 16.12.2014 klo 17.30-19.30 Paikka Osallistujat Ilkon kurssikeskus Jäsenet Vuorio, Juha puheenjohtaja Ahonen, Valtteri Attila, Marja Haanpää,

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 10/2014 29.9.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 10/2014 29.9.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 10/2014 SISÄLLYSLUETTELO KH 147 KH 148 Kokouksen järjestäytyminen Lausunto Vihdin Veden jätevesihuollon vaihtoehdot -hankkeen YVA-selostuksesta KH 149 Osavuosikatsaus 2/2014 KH 150 KH 151 KH 152 KH

Lisätiedot

8 uuden lähihoitajan toimen perustamis- ja täyttölupa 19 Perusturvalautakunnan edustajan nimeäminen Keski-Suomen

8 uuden lähihoitajan toimen perustamis- ja täyttölupa 19 Perusturvalautakunnan edustajan nimeäminen Keski-Suomen Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2015 1 / 13 Perusturvalautakunta 25.03.2015 Aika 25.03.2015 klo 16:00-17:06 Paikka Toivakan kunnan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(13)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(13) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(13) Keurusselän ympäristölautakunta 18.03.2015 AIKA 18.03.2015 klo 14:00-15:10 PAIKKA Keuruun kaupungintalo, Haapamäen huone 2. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1

Lisätiedot

INARIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KOKOUSKUTSU

INARIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KOKOUSKUTSU INARIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KOKOUSKUTSU Inarin seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään, jos Jumala niin suo, 15. toukokuuta 2014 klo 18.00 Ivalon kirkon seurakuntasalissa. ASIALUETTELO

Lisätiedot

HUOM! Hallitus kokoontuu poikkeuksellisesti terveyskeskuksen poliklinikan neuvotteluhuoneessa (ennakkoäänestys valtuustosalissa).

HUOM! Hallitus kokoontuu poikkeuksellisesti terveyskeskuksen poliklinikan neuvotteluhuoneessa (ennakkoäänestys valtuustosalissa). HÄMEENKYRÖN KUNTA ASIALISTA HALLITUKSEN KOKOUS 7/2015 Kokousaika 13.4.2015, klo 17.15 18.35 Paikka Terveyskeskuksen poliklinikan neuvotteluhuone Asiat 41-46 HUOM! Hallitus kokoontuu poikkeuksellisesti

Lisätiedot

Kirkkoneuvoston 23.3.2011 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 25.3.-8.4.2011 ma-pe klo 9-15:

Kirkkoneuvoston 23.3.2011 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 25.3.-8.4.2011 ma-pe klo 9-15: PÄÄTÖSLUETTELO Kirkkoneuvoston 23.3.2011 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 25.3.-8.4.2011 ma-pe klo 9-15: 54 Kokouksen avaaminen 55 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKIJA Poliisimajalaiset ry _PL 93 00241 HELSINKI

MUUTOKSENHAKIJA Poliisimajalaiset ry _PL 93 00241 HELSINKI HELSINGIN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 02/0044/1 PL 120, Ratapihantie 9 00521 HELSINKI p. (09) 173 531, f. (09) 1735 3479 22.1.2002 04930/01/1000 s-posti helsinki.hao@om.fi ASIA Verovalitus MUUTOKSENHAKIJA Poliisimajalaiset

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 432 Kunnanhallitus 15.12.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 432 Kunnanhallitus 15.12.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 432 Kokousaika 15.12.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

IIN KUNTA HALLINTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo: 1.1.2011-20 muutoksen osalta voimaantulo 28.3.2011. Kvalt 16.12.2010

IIN KUNTA HALLINTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo: 1.1.2011-20 muutoksen osalta voimaantulo 28.3.2011. Kvalt 16.12.2010 IIN KUNTA HALLINTOSÄÄNTÖ Voimaantulo: 1.1.2011-20 muutoksen osalta voimaantulo 28.3.2011 Kvalt 16.12.2010 Muutos hallintosäännön pykälään 20 hyväksytty: Kvalt 21.2.2011 2 SISÄLLYSLUETTELO LUKU I...4 YLEISET

Lisätiedot

14 Sivistyspalvelujen hallinnon uudelleen organisointi

14 Sivistyspalvelujen hallinnon uudelleen organisointi Mäntyharju Pöytäkirja 2/2015 1 (13) Aika 04.05.2015, klo 18:00-19:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Sivistyspalvelujen

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13 YHDISTYKSEN ABC Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa. Kari Loimu Into Kustannus Oy Hämeentie 48 00500 Helsinki www.intokustannus.fi ISBN: 978-952-264-263-9 Paino: InPrint,

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 16. päivänä lokakuuta 2008 klo 17.00 18.53 Paikka Kouvolan Seurakuntakeskus,, kirkkovaltuuston kokoushuone

Lisätiedot

HALLINTOSÄÄNTÖ 01.01.2010 Kaupunginvaltuusto 15.06.2009

HALLINTOSÄÄNTÖ 01.01.2010 Kaupunginvaltuusto 15.06.2009 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI HALLINTOSÄÄNTÖ 01.01.2010 Kaupunginvaltuusto 15.06.2009 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU... 1 Yleiset määräykset... 1 1 Hallintosäännön soveltaminen ja kaupungin johtosäännöt... 1 2 Säännön

Lisätiedot

Valtioneuvoston päätös

Valtioneuvoston päätös Valtioneuvoston päätös valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen 1993 inventoinnin korvaamisesta sen vuonna 2009 valmistuneella tarkistuksella valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden

Lisätiedot

Pirkkalan kunta Valtuuston työjärjestys 1(9) Yleiset määräykset... 2

Pirkkalan kunta Valtuuston työjärjestys 1(9) Yleiset määräykset... 2 Pirkkalan kunta Valtuuston työjärjestys 1(9) Sisällysluettelo Yleiset määräykset... 2 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt... 2 2 Valtuustoryhmän muodostaminen... 2 3 Valtuustoryhmään liittyminen sekä siitä

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: 12.6.1995 Voimaantulo: 1.7.1995 Muutettu: 13.10.2003 Muutettu 8.12.2008 Voimaantulo 1.1.2009 SISÄLLYSLUETTELO 2 1 LUKU Yleiset määräykset

Lisätiedot