VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje"

Transkriptio

1 1 VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje

2 2 VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. VIS Online 2.0 käyttöliittymä s.3 2. Vaihtoauton arviointiprosessi s Arvioitavan auton perustiedot s AKE kysely = Arvioinnin aloittaminen rekisterinumerohaulla s Arvioinnin aloittaminen tyyppihaku -toiminnolla s Arvioinnin aloitus käyttäen hyväksi aikaisempia arviointeja s Tyypin vaihto s Arviokortti ja arviokuvat s Auton varusteet s Kunnostus ja korjaus s Hinta-arvio s Autodata-hinnat s Hinnastohinnat s Kustannus- ja katelaskenta s Hinta-arviolaskin s Hinnoittelusäännöt strategian toteuttamisen välineenä s Hinnoitteluparametrit s Yleiset säännöt s Kate- ja pyyntihintasäännöt s Merkki- ja mallikohtaiset säännöt s Käytössä olevien Hinnoittelusääntöjen tarkastelu s Yleisten hinnoittelusääntöjen muokkaus s Kate- ja pyyntihintasääntöjen muokkaus s Merkki- ja mallikohtaisten hinnoittelusääntöjen muokkaus s.32

3 1. VIS Online käyttöliittymä 3 VIS Online 2.0:n peruskäyttöliittymä koostuu yläreunassa olevasta valikosta, vasemmassa reunassa olevasta yhteenvetoalueesta ja oikealla olevasta toiminta-alueesta. Sovelluksen yläreunassa on aina Grey-Hen Oy:n tekemä yrityskohtainen ylägrafiikka, joka antaa kunkin yrityksen sovellukselle oman ilmeen. Ylägrafiikan lisäksi fontit ja värit vaihtelevat yrityskohtaisesti. Yläreunassa olevasta valikosta pääsee käyttämään VIS Online ohjelmiston eri osioita. Käyttäjän oikeuksista riippuen valikossa ovat esillä ohjelmiston eri osiot.

4 4 Vasemmassa reunassa olevassa yhteenveto alueessa näkyy kulloinkin käsittelyssä olevan tapahtuman tallennetut tiedot. Yhteenvedon avulla käyttäjä muistaa helposti, minkä tapauksen tietoja on käsittelemässä ja mitä tietoja on jo tallentanut järjestelmään. Toiminta-alueella käyttäjä käyttää kulloinkin valittuna olevan ohjelmiston osion toimintoja.

5 5 Klikkaamalla jotakin valikon otsikoista avautuu vetovalikko tuon osion alla olevista toiminnoista. Klikkaamalla jotakin vetovalikon toimintoa avautuu tuo toiminto ohjelman toiminta alueelle. VIS Online 2.0:ssa yhteenvedon voi piilottaa, jos haluaa lisää tilaa toiminta-alueelle, eikä tarvitse yhteenvetoa. Yhteenveto piilotetaan ja otetaan takaisin näkyville valitsemalla valikon otsikon Tiedosto alta Piilota/näytä. Huom! Varaston tyypitys -toiminnoissa tarvitaan Yhteenvetoa ja näitä käytettäessä sen tulee olla näkyvillä.

6 6 2. Vaihtoauton arviointiprosessi Autoa vaihtoon ottava myyjä arvioi tulevan vaihtoauton käyttäen apunaan tietojen määrittelyssä yksinomaan VIS Arviomies -sovellusta. Arviointiprosessi koostuu: 1. Auton perustietojen hankkimisesta 2. Varusteiden ja muiden erityisominaisuuksien lisäämisestä auton tietoihin 3. Kunnostus- ja korjauskulujen arvioinnista 4. Hinta-arvion tekemisestä hintalaskelmalla Arviointia tehtäessä VIS Arviomiehestä on mahdollisuus nähdä, onko auto arvioitu aikaisemmin omassa liikkeessä, tai jossain muussa saman ketjun toimipisteessä Arvioitavan auton tunnistus ja perustiedot VIS-sovelluksen voi avata joko autoliikkeen myynninhallintajärjestelmästä (Automaster), tai Internet-selaimella. Sisäänkirjautumisruudulle syötetään henkilökohtainen salasana ja painetaan OK-nappulaa. Tämän jälkeen aukeaa VIS järjestelmän perusnäkymä. (ks.3) VIS Online 2.0:ssa perus arviointiprosessin voi tehdä joko Toiminta-alueella olevien pikanappuloiden avulla tai käyttämällä samoja toimintoja Arviointi -valikosta. Pikanappulat on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan perusarviointiprosessia.

7 7 Auton arviointi aloitetaan tunnistamalla auto ja hankkimalla sen perustiedot. Tämä voidaan tehdä kolmella eri vaihtoehtoisella tavalla, jotka käydään läpi seuraavissa kappaleissa: 1. Tekemällä AKE-kysely, eli hakemalla auton perustiedot rekisterinumeron perusteella AKE:sta ja Autodata-tietokannasta. 2. Tekemällä ns. Tyyppihaku Autodata-tietokannasta ilman AKE:n tietoja. 3. Käyttämällä hyväksi autosta mahdollisesti aikaisemmin tehtyä arviointia. Huom! Omistaja-, haltia- ja muut viralliset tiedot saadaan vain AKE-haun kautta AKE-KYSELY ELI ARVIOINNIN ALOITUS REKISTERINUMEROHAULLA Painetaan aloitussivulla pikanappulaa AKE-kysely tai valitaan Arviointi -valikosta Uusi arvio AKE jolloin AKE-kysely avautuu toiminta-alueelle. Syötetään auton rekisterinumero ja kilometrilukema tekstilaatikoihin (kilometrit tuhansina kilometreinä), valitaan ajoneuvotyyppi ja painetaan OK -nappulaa.

8 8 Jos auto on arvioitu jo aikaisemmin, tuottaa ohjelma listan vanhoista arvioinneista ja auton tietojen uudelleen käsittelyä voidaan jatkaa painamalla listasta auton rekisterinumeroa (Tästä syntyvä uusi arvio näkyy seuraavalla kerralla auton tietoja haettaessa omana arvionaan.) Jos halutaan hakea auton tiedot AKE:sta vanhoista arvioinneista huolimatta, painetaan nappulaa Käynnistä kysely. Jos autoa ei ole arvioitu aikaisemmin, tai kun kysely käynnistetään joka tapauksessa, ohjelma hakee auton tiedot AKE:sta sekä Autodata-tietokannasta ja näytölle aukeaa lista kaikista samalla AKEn tyyppikatsastuskoodilla kyseisenä vuonna myydyistä malleista. Valitse oikea tyyppi painamalla tyypin alleviivattua nimeä.

9 9 Toiminta-alueelle avautuu sivu, jossa kerrotaan autotyypin perustiedot ja samalla autosta syntyy uusi arviointi, joka siirtyy käsiteltäväksi tapaukseksi yhteenvetoon. Eri otsikoiden alla olevat tieto-osiot ovat piilotettavissa ja näytettävissä otsikoiden vieressä olevia ikoneita klikkaamalla. Ruksaamalla valintalaatikon Lisää varastoon ja painamalla OK-nappulaa voi lisätä samalla auton VIS:sin varastotietokantaan.

10 ARVIOINNIN ALOITUS TYYPPIHAKU -TOIMINNOLLA HUOM! AKE:sta saatavat omistajatiedot ja muut viralliset tiedot eivät tule osaksi auton tietoja tyyppihakua käytettäessä. Tyyppihakua käytetään tilanteissa, joissa auton tietoja ei löydy AKE:sta rekisterinumeron perusteella. Tällöin ruudulle ilmestyy Tyypitä -nappula, josta pääsee suoraan tyyppihakuun. Tyyppihakuun pääsee myös painamalla aloitussivulla pikanappulaa Tyyppihaku tai valitsemalla Arviointi -valikosta Uusi arvio tyyppihaku jolloin tyyppihaku avautuu toimintaalueelle. Avautuvalle tyyppihakuruudulle kirjataan ensin tyypin vuosi ja ilmestymiskuukausi sekä kilometrilukema. Kun valitaan merkki, ohjelma lataa ruudulle vetovalikon kyseisenä vuotena ja kuukautena merkin myynnissä olleista malleista. Kun valitaan malli, ohjelma lataa kyseisen mallin myynnissä olleet tyypit listaksi vetovalikkojen alle. Listaa voi rajata edelleen valitsemalla vetolaatikoista polttoaineen tai korimalliin. Kunkin valinnan jälkeen ohjelma lataa listan uudelleen.

11 11 Valitse auton tarkka tyyppi painamalla kyseisen rivin alussa olevaa alleviivattua auton tyyppiä. Ohjelma siirtyy ruudulle, jossa esitetään valitun tyypin tiedot ja voit vielä tarkistaa valinneesi oikean tyypin. Jos haluat vielä muuttaa tyyppiä, palaa edelliselle ruudulla painamalla Takaisin tyyppilistalle -nappulaa. Tiedot tallennetaan painamalla Tallenna -nappulaa.

12 12 Avautuu ruutu, jossa tyypin tiedot tallennetaan autolle syöttämällä auton rekisterinumero ja painamalla Tallenna -nappulaa. Auton voi samalla lisätä VISsin varastotietokantaan ruksaamalla valintalaatikon Lisää varastoon. Huom! Jos autoa ei ole vielä arvioitu, syntyy uusi arviointi. Jos syötät rekisterinumeron, josta on jo tehty jo arviointi tai arviointeja, tehdään tyypin muutos KAIK- KIIN samalla rekisterinumerolla oleviin arviointeihin liiketjussa! ARVIOINNIN ALOITUS KÄYTTÄEN HYVÄKSI AIKAISEMPIA ARVIOINTEJA Valitse Arviointi -valikosta Arviointien haku ja toiminto avautuu toiminta-alueelle. Aikaisempia arviointeja voi hakea monella eri hakukriteerillä (asiakkaan mukaan, rekisterinumerolla, arvioijan, merkin tai mallin mukaan sekä päivämäärärajauksella). Täytä tarvittavat hakukriteerit ja paina Hae -nappulaa.

13 13 Toiminta-alueelle avautuu lista kaikista hakukriteerit täyttävistä arvioinneista. Valitse haluamasi arvio painamalla rivin alussa olevaa alleviivattua auton rekisterinumeroa. Seuraavaksi aukeavalla näytöllä tarkista onko kyseinen arvio haluamasi ja painamalla OK - nappulaa tiedot tallentuvat yhteenvetoon käsiteltäväksi tapaukseksi. Jos haluat siirtää auton samalla VISsin varastotietokantaan, ruksaa valintalaatikko Lisää varastoon.

14 TYYPIN VAIHTO Jos valitset vahingossa autollesi väärän tyypin, tällä toiminnolla pystyt vaihtamaan auton tyypin. Valitse Arviointi -valikosta Tyypin vaihto ja toiminto avautuu toiminta-alueelle. Toiminto avautuu esitäytettynä aktiivisena olevan arvioinnin tiedoilla. Muuta tiedot oikeiksi ja paina OK -nappulaa. Toiminta-alueelle avautuu sivu, jossa auton tietoja täydennetään edelleen. Valitaan auton malli ja painetaan OK -nappulaa. Voit valita autolle myös polttoaineen ja korimallin, jolloin seuraavan ruudun valintalista pienenee. Ohjelma tuottaa listan kaikista kyseisen merkin, mallin ja vuosimallin tyypeistä.

15 15 Valitse auton tarkka tyyppi painamalla kyseisen rivin alussa olevaa alleviivattua auton tyyppiä. Ohjelma siirtyy ruudulle, jossa voit vielä tarkistaa täyttämäsi tiedot. Tiedot tallennetaan kirjoittamalla auton rekisterinumero tekstikenttään ja painamalla OK -nappulaa. Auto siirtyy yhteenvetoon käsiteltäväksi tapaukseksi. Ruksaamalla valintalaatikon Lisää varastoon ohjelma lisää samalla auton VIS:sin varastotietokantaan.

16 Arviokortti ja arviokuvat Kun auto on tunnistettu ja sen perustiedot hankittu, tarkistetaan auto arviokortin avulla ja samalla otetaan mahdolliset arviokuvat. Arviokortti tulostetaan joko painamalla pikanappulaa Arviokortti tai valitsemalla Arviointi - valikosta Arviokortti, jolloin arviokortin tulostus avautuu toiminta-alueelle. Valitaan, halutaanko yrityksen vai asiakkaan arviokortti, ja yksi vai kaksi kappaletta. Yrityksen arviokortti on tarkoitettu autoliikkeen sisäiseen käyttöön auton tarkistamista varten. Asiakkaan arviokortti on tarkoitettu annettavaksi asiakkaalle ja siitä puuttuvat kuntoarvion huomautukset. Painamalla OK -nappulaa arviokortti avautuu omaan ikkunaansa. Painamalla tulostinkuvaketta arviokortti-ikkunan yläreunassa arviokortti tulostuu.

17 17 Huom! Arviokortin käyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman, jonka voit ladata ja asentaa ilmaiseksi osoitteesta Huom! Popup-ikkunoiden eston tulee olla poissa päältä, tai osoitteesta tulevien popupit määritetty turvallisiksi, jotta arviokortit avautuvat. Käy tulostetun arviokortin kanssa tarkistamassa ja kirjaamassa ylös auton varustelu ja kunnostustarve. Samalla voit ottaa arviokuvat. Palaa täytetyn arviokortin kanssa takaisin työpisteelle kirjaa varustelu ja kuntoarvio VISsiin seuraavissa osioissa esitetyllä tavalla.

18 18 Arviokuvat tallennetaan autolle painamalla pikanappulaa Arviokuvat tai valitsemalla Arviointi -valikosta Arviokuvat. Arviokuvien tallennustoiminto avautuu toiminta-alueelle. Browse tai Selaa näppäintä painamalla avautuu normaali Windowsin tiedostojen hakuikkuna, jolla voit hakea kuvat kameraltasi tai tietokoneeltasi. Arviokuvia voi tallentaa maksimissaan kuusi kappaletta. Kun olet etsinyt kaikki tallennettavat kuvat, paina Tallenna -nappulaa ja arviokuvat tallentuvat autolle. Kun olet kirjannut arviokorttiin täyttämäsi tiedot VISsiin, tulosta asiakkaan arviokortti, jossa nyt näkyvät ylös kirjaamasi tiedot: vain valitut varusteet, kunnostuskohteet ruksattuna ja kustannusarvio niiden edessä euroina.

19 19 Kirjaamasi tiedot näkyvät myös yrityksen arviokortissa. Jos haluat lähettää täytetyn arviokortin sähköpostilla esim. myyntipäällikölle, paina tulostuskuvakkeen oikealla puolella olevaa sähköpostilähetyskuvaketta. Ohjelma kysyy lähetetäänkö dokumentti linkkinä vai kopio dokumentista liitetiedostona. Paina nappulaa Lähetä kopio/send copy ja ohjelma avaa sähköpostiohjelmasi. Vaihtoehto Lähetä linkki/send link ei toimi!

20 Auton varusteet Perustietojen hankkimisen ja auton tarkistuksen arviokortin kanssa jälkeen kirjataan autolle erityisvarusteet ja muut huomionarvoiset ominaisuudet, jotka on jo tarkistuksen yhteydessä kirjattu ylös arviokorttiin. Autolle tallennetaan varusteet joko painamalla pikanappulaa Varusteet tai valitsemalla Arviointi -valikosta Varusteet. Toiminta-alueelle avautuu näyttö, jossa on lueteltu kyseiselle autotyypille tarjolla olleet vakiovarusteet ja lisävarusteet ja lisäksi autoliikeen omat Muu varustelu nimikkeet sekä vapaa tekstikenttä, johon voi käsin kirjoittaa jonkin muun ominaisuuden, jonka haluaa mainita mainonnassa. Eri varusteosiot pystyy piilottamaan ja palauttamaan näkyville otsikon vieressä olevasta ikonista.

21 21 Valitse varusteet, jotka tarkistuksessa totesit autolla olevan, kirjoita haluamasi huomatukset ja tallenna varusteet painamalla Tallenna -nappulaa. Huom! Varustenimikkeet, jotka ovat valittavina muussa varustelussa, ovat liikekohtaisia ja muokattavissa.

22 Kunnostus ja korjaus Kun varustetiedot on tallennettu kirjataan ylös autossa mahdollisesti ilmenneet kunnostusja korjaustarpeet sekä niiden kustannusarviot. Kunnostustarpeet tulisi olla jo tarkistuksen yhteydessä kirjattu ylös arviokorttiin. Autolle tallennetaan varusteet joko painamalla pikanappulaa Kunnostus tai valitsemalla Arviointi -valikosta Kunnostus ja korjaus, jolloin toiminto avautuu toiminta-alueelle. Valitse kunnostuskohteet, joissa on korjattavaa ja kirjaa ylös arvio korjausten kustannuksista. Kuntoarviossa on myös tila vapaille huomautuksille, jotka näkyvät Kuntoarvio-ruudulla ja yrityksen arviokortilla, mutta eivät asiakkaan arviokortilla. Näillä huomautuksilla arvioija voi tallettaa seikkoja, joita ei löydy kuntoarviokohteista, ja jotka on hyvä muistaa autoa arvioidessa. Kunnostus- ja korjaustiedot tallennetaan painamalla Tallenna -nappulaa. Huom! Kunnostus- ja korjauskohteiden lista on autoliikekohtainen ja muokattavissa.

23 2.5. Hinta-arviolaskin 23 Kun auto on tunnistettu, varusteltu ja sen kunto arvoitu, tehdään sille hinta-arvio. Hinta-arviolaskimeen pääsee joko painamalla pikanappulaa Hinta-arvio tai valitsemalla Arviointi - valikosta valikosta Hinta-arvio. Toiminta-alueelle avautuu VIS Arviomiehen hinta-arviolaskin. Tämän toiminnon avulla tehdään sisäänostettavan auton tarkka hinta-arviointi. Hinta-arvio laskimella määritellään ja tallennetaan auton pyynti-, myynti-,osto- sekä hyvityshinta. Laskimen lisäksi hinta-arvio näytöllä on vertailutietoina Autodata-hinnat sekä Kustannus- ja katelaskenta. Hinta-arvion teko perustuu Grey- Hen Oy:n Autodata-tietokannasta saataviin todellisiin keskimääräisiin malli- ja tyyppikohtaisiin hinta- ja varastoaikatietoihin, sekä autoliikkeen omaan hinnoittelustrategiaan. Autoliikkeen oma hinnoittelustrategia (Liikkeen hinnastohinnat) luodaan hinnoittelusääntöjen avulla määrittelemällä halutut poikkeama-arvot yleisiin markkinaalueen keskiarvoihin nähden. Hinta-arviolaskin laskee auton hyvityshinnan aina ylhäältä alas päin, eli pyyntihinnasta ostohintaan asti. Hinta-arviolaskin huomioi aina autoliikkeen omat hinnoittelusäännöt. Seuraavassa käydään läpi Hinta-arvionäytön eri osiot.

24 AUTODATA-HINNAT Autodata-hinnat osassa on laskettu alueellinen hintataso kyseiselle autotyypille, huomioiden sen ajomäärän ja iän kuukausitasolla. Autodata-hinnat on laskettu alueen autoliikkeiden toteutuneista myyntihinnoista sekä alueen pyyntihintahavainnoista. Automallin ovh on kyseisen tyypin viimeisin listahinta ilman lisävarusteita ja toimituskuluja. Lisäksi esitetään hinta valituilla varusteilla sekä pyynti ja myyntihinta varusteilla, sekä varusteidenarvo erikseen. Autodata-hinnat esitetään euroina ensimmäisessä sarakkeessa. Seuraavissa sarakkeissa on hintojen väliset erot euroina ja prosentteina HINNASTOHINNAT Hinnastohinnat osiossa ovat Autodata-hinnat säädettynä omien hinnoittelusääntöjen mukaisesti. Kyseisessä esimerkissä automallin hintataso on säädetty alueen hintatasoa korkeammaksi. Hinnastohinnoissa näkyy myös auton ostohinta omilla säännöillä laskettuna. Ostohinta (reaalihinta) on se hinta, joka maksetaan asiakkaalle autosta kirjanpitoarvoltaan. Ostohinnassa on huomiotu tavoitekate, korkokulut, myyntiajan hintamuutokset, korjauskulut ja kiinteä kunnostusvaraus. Omien hinnoittelusääntöjen mukaiset hinnat siirtyvät oletuksena muokattaviin kenttiin laskimen yläosassa KUSTANNUS- JA KATELASKENTA Kustannus- ja katelaskenta osio näyttää paljonko ovat Hinta-arviolaskimessa huomioidut kunnnostusvaraus, tavoitekate sekä prosentteina että euroina, myyntiajan hintamuutos sekä prosentteina että euroina ja paljonko nämä kustannukset ovat yhteensä. Tavoitekateprosentti, kunnostusvaraus ja myyntiajan korkoprosentti määritetään hinnoittelusäännöissä.

25 HINTA-ARVIOLASKIN Auton arvioija voi muokata arvoja suoraan laskimessa kirjoittamalla uudet arvot muokattaviin tekstilaatikoihin. Näin voi esim. asettaa laskennallisen hinnan asiakkaalle helpommaksi luvuksi tai nostaa tai laskea hintaa huomioiden auton erityisen kunnon tai lisävarustetason. Esimerkissä hinta 7682 on muutettu helpommaksi luvuksi Ohjelma laskee kaikki Hinta-arviolaskimen muut arvot uudestaan heti, kun hiirellä klikataan pois muokatusta kentästä. Hinta-arviolaskimella voi pyyntihinnan lisäksi muokata myös arvioitua myyntihintaa sekä ostohintaa. Korjauskulut tulevat laskimeen automaattisesti kunnostus ja korjaus -osiosta, mikäli ne on siellä tallennettu. Korjauskulujen vaikutus näkyy suoraan hyvityshinnassa. Korjauskulut voidaan myös syöttää laskimeen. Hyvityshinta on useimmissa tapauksissa sama kuin ostohinta, mutta asiakkalle voidaan joskus ylihyvittää autosta enemmänkin. Siksi Hinta-arviolaskimessa on erillinen kenttä hyvityshinnalle, jonka avulla autosta voi merkitä ylihyvityshinnan ilman että se vaikuttaa Hintaarviolaskelmaan. Vastatarjous on se hinta, mitä asiakas toivoo saavansa autostansa. Tämä tieto ei vaikuta Hinta-arviolaskelmaan, mutta tätä tietoa voidaan myöhemmin hyödyntää selvittäessä, mitkä toteutumattomat tarjoukset ovat hinnaltaan lähimpänä kaupan totetutumista. Pyynti- ja myyntihinta-osiossa määritellään sisäänostetulle autolle suositeltava pyyntihinta ja alin myyntihinta. Myyntihinta lasketaan hinnoiteltavalle autolle markkinoiden keskimääräisestä hinnasta autoliikkeen itse määrittelemien hinnoittelusääntöjen perusteella. Pyyntihinnan

26 26 määrittämistä varten käytetään autoliikkeen hinnoittelusäännöissä määriteltyä pyyntivaraa eli pyynti- ja myyntihinnan eroa. Pyyntihinta on hinnaston myyntihinta +/- myyntikunto + pyyntivara. Pyyntihinta ja alin myyntihinta voidaan myös tallentaa vapaasti. Raportointia varten tallentuu asetetun pyyntihinnan ja laskennallisen pyyntihinnan ero, sekä alimman myyntihinnan ja arvioidun myyntihinnan ero. Hinta-arvio tallennetaan painamalla Tallenna -nappulaa. Kun haluat siirtää tiedot pääjärjestelmään, laita rasti hinta-arvio -näytön ylälaidassa olevaan Siirrä tiedot pääjärjestelmään? -kohtaan ja paina Tallenna -nappulaa. Huomionarvoisia seikkoja: Ohjelma laskee myyntiajan koron arvioitujen myyntipäivien perusteella. Mikäli myytävän auton luovutukseen kuluva aika on merkittävä, laskelmaan voidaan syöttää arvio myös odotusajalta. Vaihtoauton hinnassa ennakoitavan muutoksen määrä lasketaan odotusajalle sekä arvioidulle myyntiajalle. Ohjelma laskee koron ja hintakehityksen vaikutukset hinnoittelulaskelman kohtaan myyntikulut. Oman hinnaston hinnat edustavat autotyyppien keskimääräisiä myyntihintoja. Hinnoiteltavan autoyksilön ero keskimääräiseen hintaan nähden määritellään asiantuntija-arviona auton myyntikunnon perusteella. Autoyksilö voi olla keskimääräistä parempi tai huonompi. TOIMITUSAIKA JA KERTYVÄT KILOMETRIT Usein uusilla autoilla on jonkinlainen toimitusaika. Se voi vaihdella viikosta useaan kuukauteen. Tällä on merkittävä vaikutus vaihtoauton arvoon toimitushetkellä. Toimiajan ollessa pitkä, vaihtoautolle voi kertyä tuhansia kilometrejä lisää ajomäärää. Pitkä odotusaika taas alentaa auton arvoa yleisessä hintakehityksessä (auto vanhenee ja yleinen hintataso vaihtoautoille putoaa). Näitä arvoja voi simuloida laskimen yläosassa muttamalla ajomäärää, myyntiaikaa ja odotusaikaa. Vaikutus laskimen arvoissa näkyy Tallenna -painikkeen jälkeen. Jos toimitusaika on tiedossa ja kertyvät lisäkilometrit sovittu, tulee ne merkitä hinta-arviolaskelmaan! Laskimen alareunassa on hinnoittele uudelleen valintalaatikko, se ja Tallenna -painike palauttaa laskimen alkuarvot muokattaviin kenttiin.

27 3. Hinnoittelusäännöt strategian toteuttamisen välineenä 27 VIS Onlinen hinnoittelusäännöillä autoliike tai liikeketju ohjaa mm. kate- ja kulurakennetta toimintastrategiaansa vastaavaksi. Hinnoittelusäännöt-valikko on näkyvissä vain Myyntipäällikkö-roolilla. Muut käyttäjät eivät pääse tarkastelemaan tai muokkaamaan hinnoittelusääntöjä. Hinnoittelusäännöillä ohjataan pyynti-, myynti- ja ostohintasoa suhteessa Autodata-hintoihin. Näin muodostuvat liikkeen omat hinnastohinnat, jotka poikkeavat alueen keskihinnoista. Omat hinnastohinnat toimivat ohjehintoina hinta-arviolaskennassa. Hinnoittelusäännöillä asetetaan myynti- ja pyyntihinnan välinen ero, tavoitekate sekä peruskorjauskustannukset, jotka automaattisesti vaikuttavat VIS Onlinen liikekohtaisen hinnaston hintoihin. Hinnoittelusäännöillä voi tehdä hinnoitteluun myös merkki- ja mallikohtaisia sääntöjä. Esimerkiksi omien merkkien autot voidaan hinnoitella keskimääräistä markkinahintaa korkeammalle tai tietyn huonosti myyvän mallin hintaa voidaan laskea. Hinnoittelusääntöjä on kahden tasoisia: 1. Ryhmän hinnoittelusäännöt 2. Toimipisteen hinnoittelusäännöt Yleensä asiakkaalla on käytössään vain toinen näistä vaihtoehdoista. Ryhmän hinnoittelusäännöt vaikuttavat kokonaiseen ryhmään autoliikkeitä, esim. liikeketjuun kaikkiin tai tietyllä alueella oleviin toimipisteisiin. Toimipisteen hinnoittelusäännöt taas vaikuttavat vain kyseiseen toimipisteeseen. Joissakin tapauksissa asiakas voi valita kumpia hinnoittelusääntöjä käyttää, toimipiste- vai ryhmäkohtaisia. Seuraavassa kuvataan ensin eri hinnoitteluparametrit ja niiden käyttö. Sen jälkeen opastetaan ohjelman toiminnassa, kuinka hinnoittelusääntöjä muutetaan ja muutokset tallennetaan. Lopuksi esitetään muutamia suosituksia hinnoittelusääntöjen tehokkaasta käytöstä HINNOITTELUPARAMETRIT Tässä osiossa kuvataan lyhyesti kaikki hinnoittelusäännöissä käytetyt hinnoitteluparametrit ja niiden tarkoitus YLEISET SÄÄNNÖT Myynti- ja pyyntihinnan ero Myynti- ja pyyntihinnan ero tarkoittaa annettavaa alennusta, eli paljonko pyyntihinnasta tullaan arviolta alaspäin myyntihetkellä. Hinta-korjaus Hinta-korjaus on kaikkiin Autodatan hintoihin vaikuttava yleiskorjaus. Kunnostusvaraus Kunnostusvaraus on yleiskulu kunnostuksesta, joka vähennetään sisäänostohinnasta. Tätä voidaan käyttää eri tavoin, esimerkiksi: - Peruskunnostus, joka sisältää pesun, sisäpesun, meikkauksen ja digitaalisen kuvauksen. Kuluerä noin Peruskunnostus ja pienet peruskorjaukset. Kuluerä noin 250.

28 28 - Peruskunnostus ja toteutunut keskiarvokorjaus jälkikuluista. Kuluerä noin 600. Korko Korko on vaihto-omaisuuden pääomakorko, yleensä 6%:n luokkaa. Korko lasketaan ostohinnasta siltä ajalta, jonka auto on varastossa. Hintalaskelmassa varastoaika on otsikolla myyntiaika. Tavoitekate Tavoitekate on myyntihinnan ja ostohinnan (kuluineen) välinen kate-%. Arvioitu myyntiaika Arvioitu myyntiaika on vaihtoautovaraston keskimääräinen kiertonopeus. Arvo on autoliikkeen keskimäärinen myyntiaika. Laskenta näyttää myös alueella toteutuneista kaupoista todellisen myyntiajan. Hintatrendi Arvo kertoo kuinka paljon autojen arvon oletetaan laskevan kuukausittain. Yleinen asetus on -1% KATE- JA PYYNTIHINTASÄÄNNÖT Nämä asetukset ylittävät yleisten sääntöjen asetukset. Tavoitekate Tavoitekate on arvioinnissa myyntihinnan ja ostohinnan (kuluineen) välinen kate-%. Tämä prosentti on regressiivinen, eli prosentti pienenee auton arvon kasvaessa. Taulukossa määritellään alku ja loppuarvo kullekin riville, sekä niitä vastaavat kate-%:t. Myynti- ja pyyntihinnan ero Annettava alennus, eli paljonko pyyntihinnasta tullaan arviolta alaspäin myyntihetkellä. Arvot toimivat kuten katepuolenkin taulukossa. Nämä asetukset ylittävät yleisasetuksissa mainitun myynti- ja pyyntihinnan eron MERKKI- JA MALLIKOHTAISET SÄÄNNÖT Nämä asetukset ylittävät yleisten sääntöjen asetukset, ja mallikohtaiset säännöt ylittävät merkkikohtaiset säännöt. Merkki- ja mallikohtaisilla säännöillä voidaan säätää automerkki- ja -mallikohtaisesti seuraavia osa-alueita: - Varastopäivät - Hintatasokorjaus - Hintatrendi Mikäli halutaan esimerkiksi oman edustuksen merkin tai merkkien hintatasoa nostaa, niin yleisasetuksen mukainen hintatasokorjaus voidaan ohittaa tällä asetuksella. Samaten joillakin merkeillä voi olla selkeästi nopeampi hinnan pudotus markkinoilla, kuin se yleisellä tasolla on. Molemmissa luvut ovat %:ia yleisestä hintatasosta ylös tai alaspäin. Mikäli jokin automerkki tai -malli kiertää erittäin nopeasti liikkeessä, niin sen varastopäivä voidaan laittaa yleisasetuksista poikkeavasti esimerkiksi 10 päivään ja vastaavasti hitaasti kiertävissä vaikka 90 päivään.

29 KÄYTÖSSÄ OLEVIEN HINNOITTELUSÄÄNTÖJEN TARKASTELU Käytössä olevat hinnoittelusäännöt näet valitsemalla Hinnoittelusäännöt-valikosta Näytä kaikki. Käytössä olevat hinnoittelusäännöt avautuvat ohjelman toiminta-alueelle. Hinnoittelusääntöjen tarkastelun otsikosta näet ovatko toimipisteelläsi käytössä ryhmän vai toimipisteen hinnoittelusäännöt. Otsikon alla on lueteltu kaikki käytössä olevat hinnoittelusäännöt ja niiden arvot. Joissakin tapauksissa toimipiste voi itse valita kumpia sääntöjä käyttää. Tämä määritellään toimipisteen perustiedoissa, joita pääset muuttamaan valitsemalla Toimipiste -valikosta toiminnon Toimipisteen perustiedot.

30 YLEISTEN HINNOITTELUSÄÄNTÖJEN MUOKKAUS Yleisiä hinnoittelusääntöjä pääsee muokkaamaan valitsemalla Hinnoittelusäännöt -valikosta Yleiset säännöt. Muutokset hinnoittelusääntöihin tehdään kirjoittamalla tekstilaatikkoihin. Muutokset tallentuvat painamalla OK -nappulaa. Muutosten tallentumisen voi tarkistaa katsomalla käytössä olevia sääntöjä Näytä säännöt -toiminnolla. Muutokset vaikuttavat VIS Onlinen hintalaskelmiin välittömästi. Syötä Myynti- ja pyyntihinnan ero, hintakorjaus, korko, tavoitekate ja hintatrendi prosentteina. Syötä kunnostusvaraus euroina (huom etumerkki) ja varastopäivät (arvioitu myyntiaika) päivinä.

31 KATE- JA PYYNTIHINTASÄÄNTÖJEN MUOKKAUS Kate- ja pyyntihintasääntöjä pääsee muokkaamaan valitsemalla Hinnoittelusäännöt -valikosta Kate- ja pyyntihinta. Muutokset tehdään kirjoittamalla tekstilaatikkoihin. Muutokset tallentuvat painamalla OK - nappulaa. Ensimmäiset kaksi laatikkoa määrittävät euroissa hintavälin, jonka autoihin muutos vaikuttaa. Seuraavat kaksi laatikkoa määritelevät tavoitekate- sekä myynti- ja pyyntihinnan eron prosentit. Taulukoihin voit näin määritellä tavoitekatteen (%) sekä pyyntihinnan ja myyntihinnan eron (%) kussakin haluamassasi hintaluokassa. HUOM! Syötä tavoitekate miinusmerkkisenä.

32 MERKKI- JA MALLIKOHTAISTEN SÄÄNTÖJEN MUOKKAUS Merkki- ja mallikohtaisia sääntöjä on kolmea kategoriaa: Hintatasokorjaus: Prosenttipoikkeus Autodata-hinnoista, joko ylös (%), tai alaspäin (-%). Varastopäivät (oletettu myyntiaika): poikkeus yleisissä hinnoittelusäännöissä asetetusta yleisestä myyntiaikatavoitteesta. Hintatrendi: Prosenttipoikkeus yleisissä hinnoittelusäännöissä asetetusta perussäädöstä, eli hintojen odotettu lasku prosentteina kuukaudessa. Seuraa Autodata-tiedotteita. Merkkikohtaiset säännöt ylittävät yleiset hinnoittelusäännöt ja mallikohtaiset säännöt ylittävät merkkikohtaiset säännöt. Merkki- ja mallikohtaisia sääntöjä pääsee tarkastelemaan ja muokkaamaan valitsemalla Hinnoittelusäännöt -valikosta Merkkikohtaiset säännöt tai Mallikohtaiset säännöt. Toiminta-alueelle avautuu haku, jolla voi hakea tarkasteltavaksi ja muokattavaksi joko hintatasokorjaukset, hintatrendit tai varastopäivät.

33 33 Haku tuottaa listauksen kaikista kategorian säännöistä. Klikkaamalla säännön merkkiä pääsee ruudulle, jossa voi muokata säännön arvoa tai poistaa säännön. Jos tahtoo lisätä uuden merkki- tai mallikohtaisen säännön, valitaan Hinnoittelusäännöt -valikosta toiminto Lisää merkkikohtainen tai Lisää mallikohtainen. Merkki- tai mallikohtainen sääntö lisätään valitsemalla ensin vetovalikosta merkki tai malli, jolle halutaan antaa hinnoittelusääntöjä, valitsemalla hinnoittelusäännön kategoria ja sitten kirjoittamalla hinnoittelusäännön arvo tekstilaatikkoon. Uusi sääntö tallentuu painamalla Tallenna -nappulaa. Kun tiedot tallennettu, Tallenna -nappulan alle ilmestyy teksti Tiedot tallennettu.

VIS ONLINE 2.5 ARVIOMIES Käyttöohje

VIS ONLINE 2.5 ARVIOMIES Käyttöohje VIS ONLINE 2.5 ARVIOMIES Käyttöohje VIS Online 2.5 Arviomies kä ytto ohje Sisä llysluettelo 1 VIS Online käyttöliittymä... 3 2 Vaihtoauton arviointiprosessi... 5 2.1 Arvioitavan ajoneuvon tunnistus ja

Lisätiedot

VIS Online 2.0 version uudistukset

VIS Online 2.0 version uudistukset VIS Online 2.0 version uudistukset Tämä dokumentti kuvaa VIS Online 2.0 julkaisun erot VIS Online 1.0:aan nähden. Dokumentti on tarkoitettu vanhan VIS Online 1.0 version käyttäjille siirryttäessä uuden

Lisätiedot

VIS Arviomies ja Automaster 5.8

VIS Arviomies ja Automaster 5.8 1 VIS Arviomies ja Automaster 5.8 Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 09.02.2005 2 VIS Arviomies ja Automaster 5.8 integraation käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. VIS Arviomies Automaster 5.8

Lisätiedot

Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta.

Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta. 1 Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta. Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 18.10.2004

Lisätiedot

Myyntitykki käyttöohje

Myyntitykki käyttöohje Myyntitykki käyttöohje 2 Sisällysluettelo 1. Yleistä Myyntitykistä s.3 2. Automaattikäyttö s.4 2.1. Aloitusnäkymä ja sopimuslistaus s.4 2.2. Sopimusten valinta ja tulostus s.5 3. Manuaalikäyttö s.6 3.1.

Lisätiedot

MARKKINAMIES KÄYTTÖOHJE

MARKKINAMIES KÄYTTÖOHJE MARKKINAMIES KÄYTTÖOHJE Copyright Autovista Oy. All rights reserved. Page 1 of 9 Sisällysluettelo AUTOVISTA MARKKINAMIES... 3 HINTALAPUT JA ESITTEET... 3 VAIHTOAUTOVARASTO... 3 TOIMINNOT... 4 VARASTOLISTAUS...

Lisätiedot

VIS Online 2.0 Mediahallinta käyttöohje HELPDESK: Puh. 020 7415 603

VIS Online 2.0 Mediahallinta käyttöohje HELPDESK: Puh. 020 7415 603 1 VIS Online 2.0 Mediahallinta käyttöohje HELPDESK: Puh. 020 7415 603 Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 15.2.2006. 2 VIS Online 2.0. Mediahallinta käyttöohje Sisältö 1. VIS Online 2.0.

Lisätiedot

Mediahallinta käyttöohje

Mediahallinta käyttöohje 1 Mediahallinta käyttöohje Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 19.7.2005. 2 VIS Online Mediahallinta käyttöohje Sisältö 1. VIS Online käyttöliittymä s. 3 2. Mediahallinnan perustoiminnot

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

AUTOVISTA VIS KÄYTTÄJÄHALLINTA

AUTOVISTA VIS KÄYTTÄJÄHALLINTA AUTOVISTA VIS KÄYTTÄJÄHALLINTA Copyright Autovista / Grey-Hen Oy. All rights reserved. Käyttäjähallintaohje Pääkäyttäjät (ryhmän) sekä myyntipäälliköt (oman toimipisteen). Sisältö 1 KÄYTTÄJÄOIKEUKSIEN

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa

Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa Päivitetty 19.1.2006 Autodata-ohjelmiston käyttö - 1 - Sisällys YLEISTÄ... 3 AUTODATA-KUVAKKEEN KÄYTTÖ... 3 OSIEN HAKU AUTODATASTA (EI AUTODATA KOODIA)...

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

Kuvien lisääminen ja käsittely

Kuvien lisääminen ja käsittely Kuvien lisääminen ja käsittely KUVIEN LISÄÄMINEN JA KÄSITTELY Tämä on ote VIS Online Mediahallinta ohjeesta. Kuvia lisätään autojen tietoihin VIS Online kuvankäsittelyohjelmalla. Ohjelma käynnistyy klikkaamalla

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö CABAS Perusominaisuuksien käyttö Aloitussivu s.3-4 Laskelman luominen s.5-6 Omistajan/Ajoneuvon tiedot s.7-8 Vahinkotiedot s.9 Veloitukset s.10 Korjauskohteet s.11 Toimenpiteet/korjauskohteet s.12-14 Pintaoikaisu

Lisätiedot

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot.

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Opiskelijan opinnot -näytölle

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Klara Net laskentaohjelman käytön aloittaminen

Klara Net laskentaohjelman käytön aloittaminen Klara Net laskentaohjelman käytön aloittaminen Tässä pikaohjeessa kerrotaan miten Klara Netin käytön voi aloittaa kahdella eri tavalla: 1. Puhtaalta pöydältä ilman mallipohjaa 2. Käyttämällä oman hankkeen

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Valitaan pankki, jonka tunnuksilla ollaan kirjautumassa. Annetaan pankkiyhteyden vaatimat tunnusluvut.

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015

Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015 Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015 Taulukon valinta Valitse vasemmalta kansioita, kunnes saat taulukkoluettelon näkyviin. Jos etsit tietoa jostain tietystä aiheesta, voit

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Aineistot Kun laitat Muokkaustilan päälle, näet jokaisessa osiossa Lisää aktiviteetti tai aineisto - linkin. Valitse linkin takaa avautuvasta listasta, millaisen aineiston haluat alueelle tuoda, ja paina

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTALUETTELON HINNOITTELU SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. YH-LUETTELON HINNOITTELU SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

EXTRA 2.0 LABORATORIOTUTKIMUSTEN TILAUSJÄRJESTELMÄ TIETOVERKOSSA KÄYTTÄJÄOPAS

EXTRA 2.0 LABORATORIOTUTKIMUSTEN TILAUSJÄRJESTELMÄ TIETOVERKOSSA KÄYTTÄJÄOPAS Sivu 1/13 EXTRA 2.0 LABORATORIOTUTKIMUSTEN TILAUSJÄRJESTELMÄ TIETOVERKOSSA KÄYTTÄJÄOPAS JOHDANTO: Tässä dokumentissa käydään läpi Extra 2.0 -laboratoriotutkimusten tilausjärjestelmän toiminta. Järjestelmän

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä. Käyttöohje

Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä. Käyttöohje Henri Kinnunen Seppo Tompuri Tero Malkki Matti Heiskanen Tommi Rönkönharju Tuomas Valkeapää Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä Käyttöohje Sisällysluettelo TÄSTÄ OHJEESTA...2 KIRJAUTUMATON

Lisätiedot

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2 Sivu 1/6 Sisällysluettelo 1. Kaupan asetukset... 2 1.1. Maksunvälittäjän valinta ja käyttöönotto... 2 1.2. Kaupan tiedot... 3 1.3. Postitus ja toimitusmaksut... 3 1.4. Verot... 4 1.5. Kaupan valuutta ja

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje Versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2 Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje Päivitetty 20.9.2012 Sisällys YLEISTÄ... 2 KÄYTTÖ MYYMÄLÖIDEN VÄLISTEN TAVARANSIIRTOJEN YHTEYDESSÄ... 2 PÄÄLLE LAITETTAVAT ASETUKSET... 2 ASIAKKAALLE

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot