JAM. mahdottomasta mahdollinen 3/2/14

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JAM. mahdottomasta mahdollinen 3/2/14"

Transkriptio

1 JAM mahdottomasta mahdollinen 3/2/14 1

2 TÄMÄN YLLÄTETÄÄN YHTEISKUNTA -KIRJASEN OVAT MAHDOLLISTANEET: TYÖ -JA ELINKEINOMINISTERIÖ SCHNEIDER ELECTRIC FINLAND OY 2 STAFFPOINT-KONSERNI KATJA NOPONEN OY HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMI KIITOS!

3

4 Yllätetään yhteiskunta nousee uudelle tasolle Kokosimme kaksi vuotta sitten Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tarinan kirjaksi nimeltään Mahdottomasta mahdollinen. Kirjassa kerroimme miten olimme yllättäneet yhteiskunnan viidessä vuodessa ja miten olimme tehneet mahdottomasta mahdollisen. Kirjan lopussa Yllätetään yhteiskunta -perustaja Jari Raitanen sanoi haastavansa yhteiskunnalliset toimijat ja satakertaistavansa Yllätetään yhteiskunnan. Ei tiennyt Jallu Raitanenkaan, millaisia jättiloikkia ja millaisen suunnan Yllätetään yhteiskunta -ryhmä ja -toimintatapa tulisivat ottamaan kahdessa vuodessa. Alkuräjähdys tapahtui pidetyssä Yllätetään yhteiskunta JAMissa. Kerromme tässä kirjasessa miten se tapahtui.

5 5

6 6 AM 3/2/14 yllätetään yhteiskunta

7 Miten rikomme tavanomaisuuden kehän? Oikeat ihmiset Kun päätimme nostaa Yllätetään yhteiskunnan uudelle tasolle, tiesimme, ettei se onnistu tavanomaisella tavalla. Ei edes sillä innovatiivisella ja hyviä tuloksia saavuttaneella tavalla, jolla olimme Yllätetään yhteiskunnassa toimineet ja synnyttäneet uusia people-private-public -partnershipeja. Tarvitsimme uusia ihmisiä, uusia tapoja haastaa ja törmäyttää heitä, tarvitsimme uuden konseptin. Syntyi Yllätetään yhteiskunta JAM, johon kutsuttiin Yllätetään yhteiskunta -jäsenten toimesta heidän yhteistyökumppaneitaan, näiden kontakteja, hyviä tyyppejä, joita me satuimme tuntemaan tai tietämään. Kutsuimme mukaan liikkeenjohtajia, taiteilijoita, kansanedustajia, tiedemaailman edustajia, urheilijoita, ja koska päivän aiheena oli nuorten hyvinvointi ja työllisyys, nuorten edustajia. Oikea tunnelma, oikea paikka, oikea agenda Kun yli 80 JAMin ideointiin osallistujaa kokoontui Paasitornin kokoustilaan, oli suuri osa heistä toisilleen vieraita. Tutustuminen alkoi yhteisellä kahvihetkellä ja sitä jatkettiin viidessätoista sattumanvaraisesti muodostetussa neljän hengen pöydässä ennen kuin osallistujilla oli aavistustakaan mitä heidän tulisi iltapäivän aikana tehdä. Sattumanvaraiset osumat alkoivat jo tästä. 7 Aivan aluksi tehtiin kollektiivinen päätös viedä iltapäivä läpi huippuhyvällä fiilistasolla, ilman sitä ei yksinkertaisesti synny todella uusia ja ennennäkemättömiä ideoita. Viidelletoista ryhmälle annettiin ohjeeksi kehittää uusi idea tai tuoda ryhmän kehitettäväksi jo olemassa oleva idea. Idealle ei asetettu mitään muuta vaatimusta kuin se, että sen tuli koskea joko nuorten hyvinvointia yleensä tai nuorten työllisyyttä. Jokainen ryhmä valitsi oman tapansa lähteä ideoimaan, tavoitteenaan saada idea myytyä viereisessä huoneessa olevalle nuorisoraadille. Yhteenvedossa ideasta tuli selvitä mikä idea, miten toteutetaan, kuka toteuttaa, miten idea viedään pilotiksi? Ideointitilan seinälle oli ripustettu oheinen kuva, jossa kuvattiin päivän agenda aikatauluineen. Täytyy myöntää, että vaikka agenda käytiin läpi ennen ideoinnin alkua, se hauskoine kuvituksineen herätti JAMin osallistujissa aluksi enemmänkin hämmennystä. Iltapäivän mittaan siitä tuli heille kuitenkin tärkeä työkalu. Agendapiirroksesta käytiin tarkistamassa mitä tässä oikein oltiin ideoimassa, miten se piti esittää ja millä aikataululla. Opimme, että innostava ja aikataulutettu agenda ei rajoita ideointia, vaan tukee sitä.

8

9

10 Mitä sitten tapahtui? Sitten Paasitornin kokoustilassa tapahtui jotain kummallista. Pöydissä istuvat, toisilleen entuudestaan tuntemattomat ihmiset pystyivät ylittämään vanhan itsensä rajat ja siirtymään uuteen itseensä. Uuden tiedon luomista ja itsensä ylittämistä tutkineet tiedemiehet kutsuvat tätä matkaksi olemisesta joksikin tulemiseen. Tällaista uusiutumisen avulla itsensä ylittämistä tapahtuu myös itsen ja toisen välillä silloin, kun tietoa luodaan vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa tai yksilöitten ja ympäristön välillä. Tässä yhden iltapäivän kestäneessä JAMissa luotiin ryhmissä yhteiset arvot ja oltiin intohimoisia niiden edistämisessä. Ideoinnissa ja yhteistyössä menestyttiin, koska osallistujat olivat läsnä, jakoivat kokemuksiaan ja kunnioittivat toistensa osaamista. Tiedon ja uusien ideoiden luomiseen tarvitaan paikka, jota japanilaiset tutkijat kutsuvat nimellä Ba. Se on paikka, jossa ihmiset voivat toimia yhdessä. Se on paikka, joka ei ole vain fyysinen, vaan yhtä lailla aikaa ja tilaa. Sitä voidaan kuvata myös sanalla yhteys. Hyvä Ba tuottaa improvisoitua yhdessäoloa. Yllätetään yhteiskunta -tapaamisesta Paasitornissa tuli hyvä Ba. Millainen ihminen on hyvä ideoija? 10 Vastaus on yksinkertainen: sellainen ihminen, joka on valmis luopumaan, innostumaan ja heittäytymään. Hänen pitää olla valmis luopumaan ennakkoasenteistaan ja -luuloistaan, päivän kiireistään, omaan ideaansa tarrautumisesta, oman rakkaan äänensä kuuntelemisesta, yhteiskunnallisen tai työtehtäviin liittyvän asemansa tuomasta tärkeydestä. Hänen pitää uskaltaa heittäytyä ja innostua mitä hölmömmiltä kuulostavista ideoista, hänen pitää kuunnella ja innostaa ja ollakseen ihanteellinen Yllätetään yhteiskunta -toimija, hän on valmis antamaan aikaansa, taitojaan ja suhteitaan ideoiden eteenpäin viemiseksi. Jokaisella meistä on loputon määrä ideoita, Yllätetään yhteiskunnalla on yksinkertainen tehtävä: saada ne esiin. Ideat eivät odota inspiraatiota, niiden henkiin herättäminen vaatii yhteisesti sovitun päämäärän ja sitoutumisen siihen. Silloin olemme valmiita panemaan itsemme täysillä peliin, varsinkin kun se tehdään helpoksi ja hauskaksi. Kun kuunteli pidetyn Yllätetään yhteiskunta JAMin ideoinnin

11 äänimaailmaa, olisi voinut kuvitella olevansa hauskoissa juhlissa, ravintolassa tai vaikkapa lastentarhassa paikassa, jossa luovuus on valloillaan ilman estoja. Todelliseen testiin ideat joutuivat, kun ideointiryhmät marssitettiin yksi kerrallaan myymään ideaansa kohderyhmälleen eli 15 hengen nuorisoraadillemme. Raadin jäsenet olivat vuotiaita koululaisia, opiskelijoita, työtä etsiviä ja työssä käyviä nuoria. Raadin jäsenet tekivät todella teräviä kysymyksiä ja jollei niihin saatu riittäviä vastauksia tai jos idea ei vain yksinkertaisesti ollut riittävän kiinnostava nuorten mielestä, ideointiryhmä palasi takaisin ideointipöytänsä ääreen. Näin lennokkaat ideat saatiin terävöitettyä ja valmisteltua pilotointikelpoisemmiksi. Sattumanvaraisuuden voima Yllätetään yhteiskunta JAMin osallistujat kutsuttiin paikalle sattumanvaraisesti. Heidät jaettiin sattumanvaraisiin ryhmiin, jolloin kunkin ryhmän ideoiden aiheetkin muodostuivat sattumanvaraisesti. Sattumanvaraisuus ei kuitenkaan ollut meidän taholtamme sattumanvaraista, me suunnittelimme sen ja halusimme sen tapahtuvan. Näin idearyhmistä muodostui heterogeenisiä luovia tulivuoria, joissa muusikko komppasi toimitusjohtajaa ja graafikko piispaa synnyttämään uudenlaisia törmäyksiä ihmisten, yhteiskunnan ja yritysten välille. Sattumanvaraisuudesta tuli mieletön voimavara. 11 Nyt kun JAMissa syntyneitä ideoita on kehitetty eteenpäin ja niitä on jaettu sosiaalisessa mediassa, olemme saaneet uudelleen kokea sattumanvaraisuuden voiman. Somessa jakamiemme ideoiden ja kuvien myötä on löytynyt sattumanvaraisesti ihmisiä, jotka ovat kokeneet asian omakseen. Yksi heistä ilmoitti haluavansa auttaa peräti neljässä ideassa. Olemmekin pyytäneet sivujemme faneja ja sivuilla kävijöitä jakamaan julkaisemiamme ideoita kavereilleen, pyytämään heitä tykkäämään sivustamme ja jakamaan sitä edelleen, sillä mitä laajemmalle ideamme leviävät, sitä suuremmaksi kasvaa mahdollisuus löytää lisää näitä sattumia.

12 Yllätetään yhteiskunta JAMin ideat matkalla piloteiksi Nuorten hyvinvoinnin ja työllisyyden edistämiseen tähtäävää 15 ideaa on työstetty aktiivisesti tapaamisesta lähtien. Ensimmäiset kehityspalaverit pidettiin jo tapaamista seuraavalla viikolla. Näin ideat etenevät kohti pilotointia, tilanne : 12 Heti töihin opiskellen! Idea etenee ja pilotti alkaa toukokuussa. Nuorten haku on parhaillaan käynnissä. Ideasta järjestetään tiedotustilaisuus toukokuun lopulla.

13 Ylämummo! Ylämummo-idea etenee ja seuraava Dream Team -palaveri pidetään Palaveriin kutsutaan laaja osallistujajoukko ja sovitaan eteneminen. Pilottiryhmä räätälöidään, testataan palvelua, teknologiaa yms. Pilotti käyntiin viimeistään syksyllä. 13 Moving Hearts! Yllätetään yhteiskunta -jäsen Keijo Mikkonen ja Helsinki Missio järjestävät tapaamisen, jossa sovitaan yksityiskohtaisesti mm. tarkka pilottikohde ja toteutusaikataulu.

14 Oman elämänsä pilotti! Hankehakemus tehty TEMille. Alustava vastaanotto oli hyvä, asiaan palataan jälkeen. 14 Lupa tienata! Idea etenee hieman nihkeästi ja kaipaa henkilöä, joka ottaa asiassa vetovastuun ja vie sitä aktiivisesti eteenpäin.

15 Hyvevointia elämään! Etenee pilotiksi kesän jälkeen elokuussa koulujen alkamisen jälkeen. Pilottiin tulee niin päiväkoti-, alaaste- kuin ylä-asteikäisiä lapsia ja nuoria. 15 Kansalaistili! Idea etenee ja pilotti tullaan toteuttamaan kohdekoulussa, jota parhaillaan etsitään. Olemme saaneet myös eri tahoilta pyyntöjä saada liittyä mukaan idean kehittämiseen.

16 Koulun valtaus! On vielä lähtökuopissa, kaipaa aktiivista vetäjää. 16 Jelppi! Ensimmäinen istunto pidetty ja pilotin konkretisoiminen jatkuu. Seuraava tapaaminen huhtikuun aikana.

17 Lupa puhua kauniisti lapselle! Idea etenee pilotiksi ja todennäköinen pilottikoulu on löydetty. Seuraava tapaaminen huhtikuussa. 17 Olen huipputyyppi! Idea etenee ja roolit pilotin toteuttamiseksi täsmentyvät huhtikuussa ennen pääsiäistä.

18 Uuden luomisen keskus! Ensimmäinen kehitystapaaminen pidetty ja pilottiidea täsmentynyt. Pilottikohteen varmentaminen seuraava askel. 18 Pelistudio! Edennyt hyvin ja pilotti tulee toteutumaan pohjoissuomalaisessa kunnassa.

19 AnsA! Pilotin idea täsmentyi ensimmäisessä tapaamisessa. Kohderyhmä pilotille tunnistettiin ja odotamme vastauksia pilotin sopivuudesta. 19 Trading Faces! Idea etenee, pilotille on löydetty kohdetoimiala ja oppilaitos, jonka kanssa idea käydään läpi huhtikuussa.

20 Mitä JAM on meille opettanut? Yllätetään yhteiskunta pääsi aivan uuden tilanteen eteen ensimmäisen JAMin jälkeen. Olihan tähänastisissa Yllätetään yhteiskunta -tapaamisissa syntynyt yleensä vuoden aikana yksi tai kaksi ideaa, joita lähdettiin kehittämään. Nyt ideoita syntyi yhdessä tapaamisissa 15! Osa niistä oli valmiimpia ja niiden kanssa päästiin suoraan suunnittelemaan pilottia. Suurin osa ideoista oli kuitenkin juuri sitä ideoita joita täsmennetään kehittämisistunnoissa piloteiksi. Olemme oppineet kuinka tärkeää on pitää mielessä se, että olemme suunnittelemassa nimenomaan pilottia, joka voi onnistua tai epäonnistua. Emme valmista tuotetta tai hanketta. Idea on kirkastettava ja yksinkertaistettava, kehittämispalavereissa helposti syntyvät rönsyt on karsittava ennen kuin se on valmis pilotiksi. 20 Taas kerran olemme tämän matkan aikana oppineet onnistumisista ja taas kerran vielä enemmän niistä asioista, jotka eivät ole onnistuneet yhtä hyvin. Miksi hyvä idea toimii tai ei toimi? Mikä, miksi, kenelle, miten, missä, milloin, kuka? Hyvä Yllätetään yhteiskunta -idea on kiteytettävissä muutamaan sanaan, se vastaa tiettyyn ongelmaan tai epäkohtaan, se kohdistuu tiettyihin ihmisiin tai ryhmään, sillä on selkeä toteuttamistapa, -aika ja -paikka ja ennen kaikkea vastuuhenkilö tai -henkilöt. Miten hyvä idea saadaan käytäntöön? Ensimmäisen Yllätetään yhteiskunta -JAMin ideoiden kehittäminen ja vieminen pilotointiin on opettanut, että vaikka idea olisi kuinka hyvä, se ei etene eikä kehity ilman aktiivisten ihmisten panosta. Yllätetään yhteiskunta vie ideoita eteenpäin järjestämällä kehittämisistunnot, löytämällä kullekin idealle vastuuhenkilöt ja pitämällä asiaa esillä osallistujien jokapäiväisten kiireiden viidakossa ja ennen kaikkea pitämällä idearyhmien jäsenien mielenkiinto ja fiilistaso korkealla.

21 Yllätetään yhteiskunta Jamissa mukana: Anita Koski, henkilöstön kehittämispäällikkö, Fazer Anna Nordling, graafinen suunnittelija, Annaway Antti Isomäki, koulutuksen kehittämispäällikkö, Helmi Liiketalousopisto Antti Kylliäinen, Pakilan Seurakunta / Syfront Anu Timmerbacka, fasilitaattori Ari Alatossava, toimitusjohtaja, Micropolis Arja-Liisa Mauno, järjestöpäällikkö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto Eeva Piha, nuoriso-ohjaaja Eija Kiviranta, yrittäjä, Dreampilot Heidi Ekholm-Talas, toimitusjohtaja, Eventgarden Heimo Langinvainio, kirurgian tohtori, työhyvinvoinnin pioneeri Heini Hämäläinen, nuoriso-ohjaaja Jaana Kymäläinen, viestintäpäällikkö, Suomen Setlementtiliitto Jaana Rautakoski, KTM, gradu Käytäntöyhteisö uuden tiedon luomisessa Jani Kesälä, toimitusjohtaja, Nahkakunta Janne Salolainen, suunnittelija, TEM Jari Tainio, toimitusjohtaja, Schneider Electric Jarno Anttalainen, toimitusjohtaja, Deep Lead Johannes Koponen, toimitusjohtaja, Scoopinion Joni Vesalainen, SM-liigan myyntijohtaja Jore Marjaranta, muusikko Juha Rintamäki, Lauttasaaren kirkkoherra Juha Stenbäck, valmennusjohtaja, Katja Noponen Jukka Suomela, viestinnän moniosaaja Kari Väänänen, toimitusjohtaja, Sercado Group Kata Sorvali, toimitusjohtaja, Pikku Delfiinit Katja Noponen, toimitusjohtaja, Katja Noponen Keijo Mikkonen, toimitusjohtaja, Lauttasaaren liikuntakeskus Kirsi Salo, osakas, GF Money Oy Lasse Parvinen, Terveystalo Leena Masalin, Evolvere Liisa Winqvist, neuvotteleva virkamies, TEM Maija Kotamäki, piirtäjä Markku Kehus, kunnanjohtaja, Ii Marko Kerola, työllisyyskoordinaattori, Rauman kaupunki Markus Keränen, toimitusjohtaja,!5/30 Research Matti Kari, Pieni Piiri Merit Linden, projektipäällikkö, Ehyt Mika Kiljunen, toimitusjohtaja, StaffPoint Group Mikko Mäkelä, asiantuntija, Kirkkohallitus Mikko Tanner, fasilitaattori Minna Sirviö, nuoriso-ohjaaja Minna-Maari Harmaala, vastuullisen liiketoiminnan yliopettaja, Haaga-Helia AMK Minttu Jores, partner, Luontoemo Olli Valtonen, Helsinki Missio Oras Tynkkynen, kansanedustaja Ove Uljas, toimitusjohtaja, Pfizer Pekka Korhonen, professori, Aalto-yliopisto Pertti Alaja, puheenjohtaja, Palloliitto Päivi Saatsi, toimitusjohtaja, Työvalmennus Futuuri Riikka Poukka, yritysvastuupäällikkö, Alma Media Risto Lehtinen, partner, Kaato Risto Penttilä, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari Sampo Manninen, Kierrätysverkko Sanna Lauslahti, kansanedustaja Tapio Luoma, piispa Teppo Rantanen, Deloitte Terhi Majasalmi, hallituksen puheenjohtaja Hamiltton & Cooper Properties Oy Tiina Hoskari, piirtäjä Tiina Kivisaari, pääsihteeri, Suomen Paralympiakomitea Timo Hannukainen Timo Wallenius, toimitusjohtaja, Nuorkauppakamari Tommi Kinnunen, tutkimusjohtaja, Deep Lead Tommi Laitio, nuorisotoimenjohtaja, Helsinki Topi Jokinen, toimitusjohtaja, Vertia Tuija Pulkkinen, THNK/Grownups for Startups Tuuli Kaskinen, Demos Helsinki Ville Turkka, toiminnanjohtaja, Ice Hearts Ville Vainio, Yllätetään yhteiskunta viestintä Visa Huuskonen, toimitusjohtaja, Leaderment Nuorisoraadin osallistujat: Nella, Marko, Petra, Tanja, Aino, Roope, Jonas, Anton, Riia, Roope, Suvi, Amir, Sauli, Hassan, Pauli Kapellimestarina Jallu Raitanen

22 Yllätetään yhteiskunta -jäsenet 2014

23 28/4/14 Seuraava Yllätetään yhteiskunta JAM järjestetään edellisestä tapaamisesta tutussa Paasitornissa. Opimme ensimmäisessä JAMissa tavan pohtia merkittäviä asioita konkreettisesti hyvällä fiiliksellä ja saimme aikaan uskomattoman hienoja ideoita vauhti vain kiihtyy ja fiilistasomittarissa on taas 120 lasissa!

24 yllatetaanyhteiskunta.fi facebook.com/yllatetaanyhteiskunta twitter.com/yy_verkosto

Hyvällä fiiliksellä 15 pilottia nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014

Hyvällä fiiliksellä 15 pilottia nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014 Hyvällä fiiliksellä 15 pilottia nuorten hyväksi Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014 Yllätetään yhteiskunta Jam rokkasi Paasitornissa 3.2.! Osallistujia oli yhteensä

Lisätiedot

Suomi kaapista ulos! Organisoidaan 10.000 uutta vientihenkilöä viemään Suomi-tuotteita. Yllätetään yhteiskunta JAM 18.11.2014

Suomi kaapista ulos! Organisoidaan 10.000 uutta vientihenkilöä viemään Suomi-tuotteita. Yllätetään yhteiskunta JAM 18.11.2014 Suomi kaapista ulos! Organisoidaan 10.000 uutta vientihenkilöä viemään Suomi-tuotteita Yllätetään yhteiskunta JAM 18.11.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM Suomi kaapista ulos! Yllätetään yhteiskunta JAM in

Lisätiedot

MAKSIMIRANKING 2019 PVM. VIRALLINEN N50 56,1 Minna Mäkirinne-Autio 40, Helsinki

MAKSIMIRANKING 2019 PVM. VIRALLINEN N50 56,1 Minna Mäkirinne-Autio 40, Helsinki MAKSIMIRANKING 2019 PVM. VIRALLINEN 29.9.2019 57 54,30 Johanna Forsström / 88 77,5 28.9.2019 SM - kilpailut Loppi 57N50 56,1 Minna Mäkirinne-Autio 40,0 8.6.2019 Helsinki 63 62,30 Aino Askala / 92 72,5

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

2016 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING ,76 Andreea Vasilescu/91 40,0 42,5 45,0 42,5

2016 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING ,76 Andreea Vasilescu/91 40,0 42,5 45,0 42,5 2016 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING 47 46,76 Andreea Vasilescu/91 40,0 42,5 45,0 42,5 52N60 49,40 Pirjo Kemppainen / 51 25,0 27,5 30,0 27,5 52N60 48,90 Pirjo Kemppainen/51 25,0 25,0 25,0 52N20 51,30 Jenna

Lisätiedot

Hieno innostunut porukka synnytti 16 uutta ideaa nuorten työllisyyden parantamiseksi. Yllätetään yhteiskunta JAM 28.4.2014

Hieno innostunut porukka synnytti 16 uutta ideaa nuorten työllisyyden parantamiseksi. Yllätetään yhteiskunta JAM 28.4.2014 Hieno innostunut porukka synnytti 16 uutta ideaa nuorten työllisyyden parantamiseksi Yllätetään yhteiskunta JAM 28.4.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM 28.4.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM innosti jälleen

Lisätiedot

Miksi oppijoiden osallistamista Aikuisoppijan viikon toteuttamisessa tarvitaan? MALLI: OPPIJOIDEN OSALLISTAMINEN AIKUISOPPIJAN VIIKON TOTEUTTAMISESSA

Miksi oppijoiden osallistamista Aikuisoppijan viikon toteuttamisessa tarvitaan? MALLI: OPPIJOIDEN OSALLISTAMINEN AIKUISOPPIJAN VIIKON TOTEUTTAMISESSA Oppijan osallistamisen malli Aikuisoppijan viikon toteuttamisessa Miksi oppijoiden osallistamista Aikuisoppijan viikon toteuttamisessa tarvitaan? Aikuisoppijoiden osallistuminen Aikuisoppijan viikon (AOV)

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

HRK.fi uistelu Petäys Resort

HRK.fi uistelu Petäys Resort HSVU Tulostettu 1.8.2015 Sivut 1 / 21 SUURIN KALA 4 Kai Martiskainen, Kimmo Niemi, Tero Niemi 10265 Hauki 6900 10265 10265 1 23 Topi Salo, Mika Salo 4050 2485 6535 9020 2 15 Jani Hellsten, Veikko Hellsten,

Lisätiedot

69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 ÄÄNEKOSKI 69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 - ÄÄNEKOSKI OSUUSTULOKSET OSUUSTULOKSET 1.

69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 ÄÄNEKOSKI 69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 - ÄÄNEKOSKI OSUUSTULOKSET OSUUSTULOKSET 1. 69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 ÄÄNEKOSKI OSUUSTULOKSET OSUUSTULOKSET 1.OSUUS 1 48 JOUTSA-1 Räsänen Veli-Matti 22.56,8 2 6 SAARIJÄRVI-1 Vertanen Olli 22.59,1 3 3 JYVÄSKYLÄ-1 Mikkonen Tomi 23.04,8

Lisätiedot

Suunnistuksen maakuntaviesti Paljakassa

Suunnistuksen maakuntaviesti Paljakassa Suunnistuksen maakuntaviesti 9.8.2014 Paljakassa Puolangan Ryhti T U L O K S E T Kilpailun sarjat: NUA; NUA1; NUA2; NUA3; NUB; NUB1; NUB2; NUB3; MYL; MYL1; MYL2; MYL3; MYL4; MYL5; NYL; NYL1; NYL2; NYL3;

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

Sija Nimi Kaupunki Syntymävuosi Ikäluokka Paino Tanko Ero Tulos 1 70 Tomi Halmesmäki Lapua Avoin 65,80 67,5 1,70 20

Sija Nimi Kaupunki Syntymävuosi Ikäluokka Paino Tanko Ero Tulos 1 70 Tomi Halmesmäki Lapua Avoin 65,80 67,5 1,70 20 5.3.2016 Lapua 1 70 Tomi Halmesmäki Lapua 5.3.2016 1976 Avoin 65,80 67,5 1,70 20 1 80 Tero Keisala Lapua 5.3.2016 1985 Avoin 71,30 72,5 1,20 43 2 80 Atte Ojala Lapua 5.3.2016 1991 Avoin 71,40 72,5 1,10

Lisätiedot

Lapua Lohja

Lapua Lohja 5.3.2016 Lapua 66 65,80 Tomi Halmesmäki/76 105,0 105,0 1. 74 71,40 Atte Ojala/91 145,0 150,0 152,5 152,5 1. 74 71,30 Tero Keisala/85 125,0 140,0 145,0 145,0 2. 74 72,50 Toni Hyttinen/95 105,0 115,0 122,5

Lisätiedot

NAISET RANKING Netta Miettinen 1995 Avoin 81,85 55,0 26,85 17 Lahti

NAISET RANKING Netta Miettinen 1995 Avoin 81,85 55,0 26,85 17 Lahti NAISET RANKING 2016 Naisilla voittaa pienempi erotus Miehillä suurempi erotus 60 Hanna Rantala 1982 Avoin 52,10 35,0 17,10 52 Tampere 20.8.2016 60 Hanna Rantala 1982 Avoin 52,00 35,0 17,00 51 Lahti 9.10.2016

Lisätiedot

Maakuntaviesti Pieksämäki

Maakuntaviesti Pieksämäki Maakuntaviesti 6.1.2018 Pieksämäki 1 Savonlinna 1:39:21.4 1 Harri Jylhä 10:48.1 2 Jari Turtiainen 19:10.7 3 Maija Tiainen 10:19.0 4 Arttu Turtiainen 9:25.8 5 Iida-Emilia Kaiponen 11:14.6 6 Waltteri Huuskonen

Lisätiedot

Loppi 60 50,55 Karita Heininen /71 52,5 57,5 60,0 57, ,30 Satu Luoto / 69 70,0 75,0 80,0 80, ,90 Merja Mynttinen / 58 85,

Loppi 60 50,55 Karita Heininen /71 52,5 57,5 60,0 57, ,30 Satu Luoto / 69 70,0 75,0 80,0 80, ,90 Merja Mynttinen / 58 85, 18.4.2009 Loppi 60 50,55 Karita Heininen /71 52,5 57,5 60,0 57,5 1. 80 70,30 Satu Luoto / 69 70,0 75,0 80,0 80,0 1. 80+ 89,90 Merja Mynttinen / 58 85,0 90,0 95,0 95,0 1. 70M20 69,20 Harri Miettinen / 91

Lisätiedot

Ahonkylän koulun johtokunta

Ahonkylän koulun johtokunta 1 KOULUJEN JOHTOKUNNAT 2013-2016 Ahonkylän koulun johtokunta Puheenjohtaja Toni Lahti Lassi-Matti Rauhala Varapuheenjohtaja Anne Mäenpää Johan Mäenpää Jäsen Marjut Lahti Matti Ylisaukko-Oja Jäsen Marja

Lisätiedot

Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari

Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari Aika: 20.10.2011 klo. 8.30 15.15 Paikka: Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö, Kotkantie 1 (Auditoriot

Lisätiedot

HALOO huomaako kukaan? seminaari 18.12.2012. Kehrä II Monitoimijainen yhteistyö perheen, lastensuojelun ja yhteiskumppanin kanssa Tiina Muukkonen

HALOO huomaako kukaan? seminaari 18.12.2012. Kehrä II Monitoimijainen yhteistyö perheen, lastensuojelun ja yhteiskumppanin kanssa Tiina Muukkonen HALOO huomaako kukaan? seminaari 18.12.2012 Kehrä II Monitoimijainen yhteistyö perheen, lastensuojelun ja yhteiskumppanin kanssa Tiina Muukkonen 12/2012 1 Monitoimijainen yhteistyö Monitoimijaista lastensuojelun

Lisätiedot

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29 Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Kirkkovene miehet 10 km Joukkue ================================== 1. Kuopion Soutajat

Lisätiedot

Toistokarsinta. Maksimikarsinta. Naiset. Sivu 1. Alle 60. Vera Pesonen 1971 Minna Aarnipuro 1980 Laura Tuurala 1983 Mervi Korkeasaari 1972.

Toistokarsinta. Maksimikarsinta. Naiset. Sivu 1. Alle 60. Vera Pesonen 1971 Minna Aarnipuro 1980 Laura Tuurala 1983 Mervi Korkeasaari 1972. Toistokarsinta Naiset Alle 60 Vera Pesonen 1971 Minna Aarnipuro 1980 Laura Tuurala 1983 Mervi Korkeasaari 1972 Alle 70 Annastiina Rajaniemi 1985 Yli 80 Tarja Perälä 1968 Maksimikarsinta Alle 60 Satu Raappana

Lisätiedot

Hirvenjuoksun ISM-kisa

Hirvenjuoksun ISM-kisa Hirvenjuoksun ISM-kisa Juuka, 04.07.2015 Yksilökilpailut Kävelijät Sarjalle ei lasketa aikapisteitä. Sarjassa on 4 arviomatkaa. Nimi Nro Piiri Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 164 PS 548 (+9m/+3m/+8m/+6m)

Lisätiedot

Cup final results SRA KalakukkoCup 2018 (Cup is completed)

Cup final results SRA KalakukkoCup 2018 (Cup is completed) Cup final results SRA KalakukkoCup 2018 (Cup is completed) Component matches are: 1. KalakukkoSRA KKC 1/2018 Nilsiä 2. KalakukkoSRA KKC 2/18 Outokumpu 3. KalakukkoSRA KKC 3/2018 Siilinjärvi Open results

Lisätiedot

Oikotie.fi. Case: Elämäni Talot

Oikotie.fi. Case: Elämäni Talot Oikotie.fi Case: Elämäni Talot Brief Oikotien asuntopalveluun lisää kävijöitä viraalileviämiseen painottuvalla kampanjalla. Tiesimme, että ihminen haluaa Liittää itseensä myönteiseksi koettavia asioita

Lisätiedot

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa Suunta-Jurva 1(5) E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa 17.2.2013 Lopputulokset H21 (2+2+2+2+2+2) 1) Pohjankyrön Rasti 1 52:47 (Saari Petri 8:18/2., Heiska Samu 9:25/1., Saari Petri 8:59/2., Heiska

Lisätiedot

Kolmen nuorisoraadin ja hyvän fiiliksen voimin erinomaisia ideoita Iin nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014

Kolmen nuorisoraadin ja hyvän fiiliksen voimin erinomaisia ideoita Iin nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014 Kolmen nuorisoraadin ja hyvän fiiliksen voimin erinomaisia ideoita Iin nuorten hyväksi Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM Ii

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT JOROINEN

ITÄ-SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT JOROINEN TULOKSET..009 19:09 SARJA M Kainulainen Olavi PS 95 9 191 1 45 51 Mankinen Mika PS 89 95 184 5 Seppä Timo SS 91 90 181 Eskelinen 4 1 Jukka PS 95 81 17 5 59 Hassinen Ari PK 89 81 170 Kirjavainen 4 Mikko

Lisätiedot

Poliisien yleisurheilun ja viisiottelun SM- kilpailut. 24.- 25.7.2012 Tampereen Stadion, Ratina ja Pyynikki. M 100 m. Tuuli: - 1,2

Poliisien yleisurheilun ja viisiottelun SM- kilpailut. 24.- 25.7.2012 Tampereen Stadion, Ratina ja Pyynikki. M 100 m. Tuuli: - 1,2 Poliisien yleisurheilun ja viisiottelun SM- kilpailut 24.- 25.7.2012 Tampereen Stadion, Ratina ja Pyynikki M 100 m Tuuli: - 1,2 1. Pertti Huovinen LP 11,51 2. Timo Rouhiainen Pirkm 11,65 3. Matti Röppänen

Lisätiedot

HRK- uistelu

HRK- uistelu HSVU Tulostettu 2.8.2014 Sivut 1 / 21 39 Niko Saarinen, Jyri Korkeila 6805 kuha 5480 6805 13610 1 17 Salonen Kari, Niittymaa Jani, 5210 2800 kuha 2800 8010 10810 2 30 Huhkamo, Virtanen, Karjalainen 10060

Lisätiedot

Sija Nimi Kaupunki Syntymävuosi Ikäluokka Paino Tanko Ero Tulos 1 60 Nita Viitanen Pori ,10 40,0 1,27 23

Sija Nimi Kaupunki Syntymävuosi Ikäluokka Paino Tanko Ero Tulos 1 60 Nita Viitanen Pori ,10 40,0 1,27 23 18.3.2017 Pori 1 60 Nita Viitanen Pori 18.3.2017 1998 20 58,10 40,0 1,27 23 1 90 Kalevi Lampinen Pori 18.3.2017 1943 60 80,30 82,5 2,20 10 1 90 Mika Turkia Pori 18.3.2017 1977 Avoin 80,40 82,5 2,10 25

Lisätiedot

Hassen 7/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset ( ) Maraton

Hassen 7/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset ( ) Maraton Hassen 7/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset (10.03.2018) Maraton 1.Uusitalo Janne 3.55.28 (M 45/1) 2.Halmeenpää Marko 4.34.34 (M 55/1) 3.Koskinen Heikki 4.41.10 (M 65/1) 4.Moilanen Martti 4.45.51

Lisätiedot

Linkopallo 2018 Naiset

Linkopallo 2018 Naiset Linkopallo 2018 Naiset 1 Pirjo Saukkonen LepU 47,83 4.6.2018 Leppävirta 2 Heidi Korkalainen Savon Saapas 45,90 12.6.2018 Ylämylly 3 Asta Kankaala LepU 43,76 10.6.2018 Juankoski 4 Piia Aaltokoski Lepu 42,41

Lisätiedot

Sija Nimi Kaupunki Syntymävuosi Ikäluokka Paino Tanko Ero Tulos 1 60 Nita Viitanen Pori ,10 40,0 1,27 23

Sija Nimi Kaupunki Syntymävuosi Ikäluokka Paino Tanko Ero Tulos 1 60 Nita Viitanen Pori ,10 40,0 1,27 23 18.3.2017 Pori 1 60 Nita Viitanen Pori 18.3.2017 1998 20 58,10 40,0 1,27 23 1 90 Kalevi Lampinen Pori 18.3.2017 1943 60 80,30 82,5 2,20 10 1 90 Mika Turkia Pori 18.3.2017 1977 Avoin 80,40 82,5 2,10 25

Lisätiedot

Ikäluokka Painoluokka Vaaka Nimi / Synt 1. nosto 2. nosto 3. nosto Tulos Paikkakunta N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8.

Ikäluokka Painoluokka Vaaka Nimi / Synt 1. nosto 2. nosto 3. nosto Tulos Paikkakunta N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8. MAKSIMIRANKING 2017 N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8.2017 N 52 50,2 Johanna Forsström / 88 65,0 70,0 72,5 72,5 Rauma 15.4.2017 N 63 61,70 Anne Heikkilä / 78 65,0 72,5 80,0 72,5

Lisätiedot

ammattikorkeakoulujen TKI-PÄIVÄT 2011 16. 17.2.2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä

ammattikorkeakoulujen TKI-PÄIVÄT 2011 16. 17.2.2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä ammattikorkeakoulujen TKI-päivät 16. 17.2.2011 TKI-PÄIVÄT 2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä OHJELMA Tiistai 15.2.2011 Erilliset tapaamiset ja kokoukset 15.00 AMKtutka ja indikaattorit 16.30

Lisätiedot

Täydellinen liikuntakuukausi www.liikkuvamikkeli.fi fb: Täydellinen liikuntakuukausi

Täydellinen liikuntakuukausi www.liikkuvamikkeli.fi fb: Täydellinen liikuntakuukausi Täydellinen liikuntakuukausi www.liikkuvamikkeli.fi fb: Täydellinen liikuntakuukausi Elä Sinäkin Liikkuen! Asukkaiden osallistaminen hyvinvoinnin tuottamiseen Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 2020.

Lisätiedot

Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS

Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS T U L O K S E T Miehet 15 vuotta 3 km V 1. Tommi Härkönen Paltamon Urheilijat 7.23,7 2. Antti Huusko Ristijärven Pyry 7.23,8 0.00,1-5. 30834424 Mikko Haverinen Kuhmo-Ski

Lisätiedot

Kalastuspisteuistelu

Kalastuspisteuistelu HSVU Tulostettu 3.8.2013 Sivut 1 / 21 12 Tomi Kekki, Jari Kekki, Jani Träff 8945 hauki 5460 8945 8945 1 3 Topi & Mika Salo 8800 hauki 6370 8800 8800 2 8 Timo Ikola, Markku Pitkäranta 8595 8595 8595 3 1

Lisätiedot

Kuopion Uimaseuran TOP Päivitetty

Kuopion Uimaseuran TOP Päivitetty Kuopion Uimaseuran TOP 15-20 Päivitetty 31.1.2019 Miehet Naiset 50 vu 1. Martikainen, Juuso 24,42 2015 1. Karjalainen, Heidi 26,82 2009 2. Ööbik, Mikk 24,5 1991 2. Väätäinen, Sirpa 27,44 1984 3. Ihalainen,

Lisätiedot

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9.4.2013 Riihimäki Työskentelyn ohjeistus Alun puheenvuoroissa esiteltiin

Lisätiedot

Säkylä-CC SM Kierrosajat 7 Riiheläinen Riku (A)

Säkylä-CC SM Kierrosajat 7 Riiheläinen Riku (A) 1 (142) 7 Riiheläinen Riku (A) 1 15:13,08 0:20,84 2 14:52,24 0:00,00 3 15:05,58 0:13,34 2 (142) 8 Eriksson Toni (A) 1 13:55,64 2 14:01,00 0:00,00 3 14:08,72 0:07,72 4 14:16,29 0:15,29 5 14:53,03 0:52,03

Lisätiedot

47 46,70 Andrea Vasilescu/91 35,0 37,5 40,0 40, ,85 Andreea Vasilescu / 91 37,5 40,0 42,5 40,0

47 46,70 Andrea Vasilescu/91 35,0 37,5 40,0 40, ,85 Andreea Vasilescu / 91 37,5 40,0 42,5 40,0 2015 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING 47 46,70 Andrea Vasilescu/91 35,0 37,5 40,0 40,0 47 46,85 Andreea Vasilescu / 91 37,5 40,0 42,5 40,0 52N20 51,30 Jenna Pitkänen / 95 40,0 42,5 45,0 45,0 52N20 51,00 Jenna

Lisätiedot

41. Kievarin Kierros SM/CUP TAUK

41. Kievarin Kierros SM/CUP TAUK . Kievarin Kierros SM/CUP TAUK 6..08 tulostusaika: 7.0.08 00.:9 LUOKITTAIN ASEMAKOHTAISET TULOKSET luokka: C tulokset Sij Nro Kuljettaja Kartanlukija 6 7 8 MAALI -yht RTp Muut Tulos 8 Alitalo Mikko Erämaja

Lisätiedot

Hirvenhiihdon ISM-kilpailut 2016

Hirvenhiihdon ISM-kilpailut 2016 Hirvenhiihdon ISM-kilpailut 2016 Ilomantsi, 14.02.2016 Yksilökilpailut M 1. Lemmetty Timo 6 PS 275 (29:07) 296 (0m/-2m) 528 (88) 1099 2. Varis Jukka 8 PK 266 (30:35) 276 (+7m/+5m) 546 (91) 1088 3. Seppä

Lisätiedot

Hassen Lohdutusmaratoonin ( ) tulokset. Maraton

Hassen Lohdutusmaratoonin ( ) tulokset. Maraton Hassen Lohdutusmaratoonin (26.09.2015) tulokset Maraton 1.Borenius Henrik 3.21.20 (M alle 40/1) 2.Laasonen Lauri 3.44.57 (M 60/1) 3.Ollila Veikko 3.52.29 (M 60/2) 4.Perttula Mikko 3.56.44 (M 50/1) 5.Tanskanen

Lisätiedot

Rakennusliitto ry:n liittokokousvaalit 2011 Tulos vertailulukujärjestyksessä vaaliliitoittain

Rakennusliitto ry:n liittokokousvaalit 2011 Tulos vertailulukujärjestyksessä vaaliliitoittain Rakennusliitto ry:n liittokokousvaalit 2011 Koko maa Lähetetty: 85578 Äänestys%: 31,0 Hyväksytty: 26323 Hyväksytty%: 99,1 Hylätty: 228 Hylätty%: 0,9 Valitaan: 222 Hyväksytty: 4152 Hyväksytty%: 99,2 Hylätty:

Lisätiedot

Hassen 12/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin ja Paras kolmesta ja kymmenestä kilpailun tulokset 2018 ( ) Maraton

Hassen 12/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin ja Paras kolmesta ja kymmenestä kilpailun tulokset 2018 ( ) Maraton Maraton Hassen 12/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin ja Paras kolmesta ja kymmenestä kilpailun tulokset 2018 (20.11.2018) 1.Tolksdorf Jonathan 3.21.10 (M 40/1) 2.Laitinen Seppo 3.27.50 (M 65/1) 3.Mäenpää Seppo

Lisätiedot

Veteraani CUP 25-29 v. 2010

Veteraani CUP 25-29 v. 2010 Veteraani CUP 25-29 v. 2010 1 Toni Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 240 1 2 3 2 Jori Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 210 2 4 2 3 Tuomas Karavirta Kouvolan Hiihtoseura 200 1 1 4 Antti Joutjärvi Kouvolan Hiihtoseura

Lisätiedot

Classic Motocross Heinola Kierrosajat 35 Lahti Jukka (Classic A)

Classic Motocross Heinola Kierrosajat 35 Lahti Jukka (Classic A) 1 (129) 35 Lahti Jukka (Classic A) 1 3:12,46 0:24,17 2 2:48,29 0:00,00 1 2:38,80 2 2:40,66 0:00,00 3 2:45,05 0:04,39 4 8:44,45 6:03,79 1 2:36,81 2 2:42,99 0:02,31 3 2:41,95 0:01,27 4 2:42,56 0:01,88 5

Lisätiedot

SM Darts Sokos Hotel Vantaa

SM Darts Sokos Hotel Vantaa SM Darts 9.-10.3.2013 Sokos Hotel Vantaa Tulokset NS 501 osmäärä: 39 1. Lumi-Tuuli Silvan 2. Kaisu Rekinen 3.-4. Tarja Salminen 3.-4. Sari Nikula 5.-8. Kirsi Viinikainen 5.-8. Maria Lindström 5.-8. Katja

Lisätiedot

Maastokilpailu. Poliisien SM kilpailut ######

Maastokilpailu. Poliisien SM kilpailut ###### Poliisien SM kilpailut Maastokilpailu 21.08.2012 ###### M Maasto Suunnist Yht.aika Ammunta 1 Ammunta 2 Kartanl Tulos 1 LILJESTRÖM Nils Kymeenlaakson pl 00:27:50 00:46:23 01:14:13 1 + 2 1 + 2 2 01:22:13

Lisätiedot

Porin Keilailuliitto Pori Open turbo sarjat 3-4

Porin Keilailuliitto Pori Open turbo sarjat 3-4 1 Vettenranta Jari B 192,32 13 221 266 513 2 Ilkka Nenonen M 213,97 0 262 245 507 3 Nurmilo Panu M 218,81 0 277 221 498 4 Jere-Petteri Lehtinen B 185,4 18 204 257 497 5 Pasi Paalosalo M 206,98 2 242 224

Lisätiedot

Tiedotus & markkinointi,

Tiedotus & markkinointi, Tiedotus & markkinointi, kiertuetoiminnassa TEKIJÄ: V KOULUTUSJAKSO 30.- 31.1.2012 Kouvolan Teatteri Leena Björkqvist 2012 Ma 30.1.2012 Onnistuneen markkinoinnin peruspilareita kiertuetoiminnassa Klo 12.00-12.10

Lisätiedot

SAUL SM -rullahiihdot /Nokia: Tulokset Kunto-Pirkat

SAUL SM -rullahiihdot /Nokia: Tulokset Kunto-Pirkat SAUL SM -rullahiihdot 11.9.2016/Nokia: Tulokset Kunto-Pirkat (Kaikissa sarjoissa ensiksi sprinttimatka, sitten pitkä matka ja joukkuekilpailu: Sija Nimi Seura Loppuaika Ero) M30H Miehet 30 vuotta 7.2 km

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus: Lupa toimia eri tavalla. 2012 toukokuu Skills Anssi Tuulenmäki, Yli-innovaatioaktivisti

Ammatillinen koulutus: Lupa toimia eri tavalla. 2012 toukokuu Skills Anssi Tuulenmäki, Yli-innovaatioaktivisti Ammatillinen koulutus: Lupa toimia eri tavalla 2012 toukokuu Skills Anssi Tuulenmäki, Yli-innovaatioaktivisti Asiantuntija? Asian tunnustelija? Asian tunteilija? Ammatillisten perustaitojen lisäksi mitä

Lisätiedot

Cup final results Kalakukko SRA 2017 (Cup is completed)

Cup final results Kalakukko SRA 2017 (Cup is completed) Cup final results Kalakukko SRA 2017 (Cup is completed) Component matches are: 1. KalakukkoCup 1/17 Siilinjärvi 2. KalakukkoSRA 3/2017 Rautalampi Open results #. Name Points DIV CAT CLS REG SRA 1 Jorma

Lisätiedot

Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue

Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue Sairaalaturnaus 16.4.2011 Turku Impivaaran jäähalli OTTELUT LOHKOITTAIN 16.4.2011 Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue LOHKO 1 Impivaara 1 Tulos 6 16.4.2011 08:00 Jyväskylä - Etelä-Karjala 4-4

Lisätiedot

Kouvolassa keilatut 300-sarjat Vuodesta 2002 alkaen

Kouvolassa keilatut 300-sarjat Vuodesta 2002 alkaen Kouvolassa keilatut 300-sarjat Vuodesta 2002 alkaen Nimi: Seura: Jäsenliitto: Rata: 05052019 Rami Mukkula All Stars Kouvola 5/6 23032019 Jukka Poutiainen Hutungin Keilaajat Jyväskylä 1/2 09022019 Niko

Lisätiedot

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 0:09:02 Harri Hakola 7,8 4 12:35:06 0:09:10 Harri Hakola

Lisätiedot

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 0:09:02 Harri Hakola 7,8 4 12:35:06 0:09:10 Harri Hakola

Lisätiedot

Hirvenjuoksun ISM-kisa

Hirvenjuoksun ISM-kisa Hirvenjuoksun ISM-kisa Juuka, 04.07.2015 Yksilökilpailut Kävelijät Sarjalle ei lasketa aikapisteitä. Sarjassa on 4 arviomatkaa. Nimi Nro Piiri Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 164 PS 548 (+9m/+3m/+8m/+6m)

Lisätiedot

esityslista Turunen Hannele professori, jäsen Laukkanen Tommi professori, varajäsen Laitinen Mikko professori, varapuheenjohtaja

esityslista Turunen Hannele professori, jäsen Laukkanen Tommi professori, varajäsen Laitinen Mikko professori, varapuheenjohtaja 6/2018 1 Aika, 09:00 Paikka Joensuun kampus, Aurora AU206 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Kaarniranta Kai professori, jäsen Rouvinen Juha professori, varajäsen Honkakoski Paavo professori, jäsen Elorinne

Lisätiedot

CLASSIC -- Overall Match Results PoP Action 2014 Printed toukokuu 25, 2014 at 17:06

CLASSIC -- Overall Match Results PoP Action 2014 Printed toukokuu 25, 2014 at 17:06 CLASSIC -- Overall Match Results 1 100,00 813,6041 55 Lento, Mika FIN 2 92,26 750,6043 56 Parviainen, Pasi FIN 3 90,54 736,6376 47 Koski, Mikko FIN PC2 4 83,94 682,9043 59 Asikainen, Mikko FIN 5 82,32

Lisätiedot

Rouhia Oy:n nopea kokeilu Lean Teaching Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019

Rouhia Oy:n nopea kokeilu Lean Teaching Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Julkinen loppuraportti 13.6.2019 Rouhia Oy:n nopea kokeilu Lean Teaching Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

Helsingin Uimareiden ennätykset 2016

Helsingin Uimareiden ennätykset 2016 M 50 m pu 00:27.28 2016 Jari Mäkäläinen Helsinki 22.10. M 100 m pu 01:01.36 1997 Pasi Salonen Kuopio 50m M 200 m pu 02:10.50 1997 Pasi Salonen Helsinki M 50 m su 00:29.26 2006 Mikael Koponen Helsinki M

Lisätiedot

PELAAJAT JOUKKUEITTAIN Kausi

PELAAJAT JOUKKUEITTAIN Kausi PELAAJAT JOUKKUEITTAIN Kausi 2013-14 HAUSBANDY Snipers Porski RSB Yhteensä Ahde Kimmo HausBandy 1+2 3+0 x 2 4 2 6 0 Hakkola Jani HausBandy 0+0 ei pel. x 1 0 0 0 0 Helminen Tommi HausBandy 2+0 ei pel. x

Lisätiedot

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A)

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A) 16.8.2014 17:16:25 1 (134) 1 Piippola Pauli (Classic A) 1 2:22,60 0:19,74 2 2:02,86 0:00,00 3 2:54,59 0:51,73 16.8.2014 17:16:25 2 (134) 3 Väkeväinen Tom (Classic A) 1 2:09,60 2 2:33,70 0:09,43 3 2:24,27

Lisätiedot

Mikael Appel Pohjanmaan poliisilaitos

Mikael Appel Pohjanmaan poliisilaitos Poliisien yleisurheilumestaruuskilpailut Raatin stadion Oulu 24.6.2014 TULOKSET M 100 m 1. Timo Rouhianen Sisä-Suomen poliisilaitos 11,90 2. Riku Hassi 12,09 3. Pertti Huovinen 12,12 4. Jouni Tahvanainen

Lisätiedot

Kansalliset kilpailut , Loimaa, Metsämaa Järj. Metsämaan Urheilijat

Kansalliset kilpailut , Loimaa, Metsämaa Järj. Metsämaan Urheilijat Kansalliset kilpailut 24.9.2016, Loimaa, Metsämaa Järj. Metsämaan Urheilijat päivitetty 24.9.2016 klo 22 25 tikkaa MM 1. Mäkinen Mauno VaaTi 41 39 44 41 44 209 2. Leskinen Veikko VaaTi 41 41 42 42 42 208

Lisätiedot

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä,

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä, ISM 2014 Nilsiä, 09.02.2014 Single Competitor Competitions M Nimi Nro Piiri Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Savolainen Esa 14 PS 300 (23:29) 256 (-9m/+13m) 558 (93) 1114 2. Tuovinen Janne 5 PS 261

Lisätiedot

Linkopallo 2017 Naiset. pvm. Linkopallo 2017 Miehet

Linkopallo 2017 Naiset. pvm. Linkopallo 2017 Miehet Linkopallo 2017 Naiset pvm 1 Pirjo Saukkonen LepU 43,07 5.6.2017 Leppävirta 2 Asta Kankaala LepU 40,20 15.5.2017 Leppävirta 3 Saila Konttinen HeiYU 38,12 15.6.2017 Heinävesi 4 Milla Pesonen Ylämylly 31,33

Lisätiedot

1993 P a l k i n t o P a l k i t u t

1993 P a l k i n t o P a l k i t u t 1993 P a l k i n t o P a l k i t u t Stipendi Timo Paasolainen (1) Vesa Sairanen (1) Veteraanipalkinto Hannu Suoknuuti (1) Raija Ovaska (1) Esine palkinto Antti Väkevä (1) Leena Puranen (1) Ville Nurmilaukas

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland Taitaja9 täytti maaliskuussa 10 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailusta syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä

Lisätiedot

Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016)

Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016) Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016) 1 Kiviharju Jani Helsingin normaalilyseo 2 Hyvönen Olli Helsingin normaalilyseo 3 van den Berg Marko Helsingin normaalilyseo

Lisätiedot

Lähtöaika Nimi Seura Sukupuoli Sarja Painoluokka

Lähtöaika Nimi Seura Sukupuoli Sarja Painoluokka Lähtöaika Nimi Seura Sukupuoli Sarja Painoluokka Lava Erä 1 12.00 1 Riikka Viiala K4 Center naiset LC 1 kg -3 kg 2 Minna Silvennoinen Hakalanmäen Ryhti ry naiset LC 1 kg -3 kg 3 Johanna Soiluaho Tahdonvoiman

Lisätiedot

Stormin Avoin Teräsmieskisa

Stormin Avoin Teräsmieskisa Miehet yleinen 1. 49 Vastaranta, Mikko TriStadi 00:04:26 00:36:04 00:52:18 +00:00:00 2. 31 Lampainen, Markus Turun 00:04:42 00:36:36 00:53:54 +00:01:36 Urheiluliitto 3. 23 Ruotinen, Jukka Rekolan Raikas00:04:39

Lisätiedot

Itä-Häme viikkokilpailu 5 Classic tulokset

Itä-Häme viikkokilpailu 5 Classic tulokset Itä-Häme viikkokilpailu 5 Classic 11.6.-15.6.2016 tulokset 1 SAARINEN, Jari Par 72 10 2 VIINIKAINEN, Jarkko 1 73 8 3 LESKINEN, Jouko 1 73 6 4 TIAINEN, Eetu 2 74 5 5 PULKKINEN, Jari 2 74 4 6 MUTANEN, Jyrki

Lisätiedot

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Oulu, 42 edustajaa Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Nämä 79 valittua edustavat sinua. Antero Aakko insinööri, myyntijohtaja Allu Alatalo 48 vuotta myynti- ja markkinointipäällikkö Kyösti Asikainen

Lisätiedot

Ikäluokka Painoluokka Vaaka Nimi / Synt 1. nosto 2. nosto 3. nosto Tulos Paikkakunta N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8.

Ikäluokka Painoluokka Vaaka Nimi / Synt 1. nosto 2. nosto 3. nosto Tulos Paikkakunta N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8. MAKSIMIRANKING 2017 N 47 46,90 Andreea Vasilescu/ 1991 42,5 47,5 47,5 42,5 Hämeenlinna 10.9.2017 N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8.2017 N 52 51,50 Hanna Rantala/ 1982 85,0 90,0

Lisätiedot

Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5

Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5 Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5 I Vaalipiiri 1 Leppiniemi Jarmo 3 Sitoutumattomat - 2757 4601,00 valittu 2 Akaan-Penttilä Eero 8 Kokoomus 794 3793,00 valittu 3 Hakala Lotta 4 Sitoutumattomat - 557

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN SOTILASLÄÄNIN RESERVILÄISTEN AMPUMAKILPAILU 6.9.2014 RISSALA. Korjatut tulokset 12.9.2014 HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU

ITÄ-SUOMEN SOTILASLÄÄNIN RESERVILÄISTEN AMPUMAKILPAILU 6.9.2014 RISSALA. Korjatut tulokset 12.9.2014 HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU ITÄ-SUOMEN SOTILASLÄÄNIN RESERVILÄISTEN AMPUMAKILPAILU 6.9.2014 RISSALA Korjatut tulokset 12.9.2014 HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU # Nimi Kerho Tulos 1 Tero Toivanen KUORES 1 184 2 Jari Pihlainen IISRES 1 182

Lisätiedot

LINNAMASTERS 2016 SATURDAY

LINNAMASTERS 2016 SATURDAY EVENT 1 09:00 1 M40-44 1 Vara Jesperi 09:36 4 W40-44 1 Pulkkinen Anni 09:00 1 M40-44 2 Seppälä Sami 09:36 4 W40-44 2 Halmepuro-Jaatinen Suvi 09:00 1 M40-44 3 Sjöblom Aarno 09:36 4 W40-44 3 Koski Jaana

Lisätiedot

Suunnistusmestaruuskilpailut Suunnistusmestaruuskilpailut Tulokset radoittain

Suunnistusmestaruuskilpailut Suunnistusmestaruuskilpailut Tulokset radoittain Masku, Naantali, Nousiainen ja Raisio Masku, Naantali, Nousiainen ja Raisio Suunnistusmestaruuskilpailut 20.9.2017 Suunnistusmestaruuskilpailut 20.9.2017 Tulokset radoittain Tulokset sarjoittain 2,1 km

Lisätiedot

Lypsyjakkara Miehet 1 Kari Markkanen Sorsakoski 22, Kangaslampi 2 Eemi Saukkonen Heinävesi 22, Kangaslampi 3 Seppo Julkunen

Lypsyjakkara Miehet 1 Kari Markkanen Sorsakoski 22, Kangaslampi 2 Eemi Saukkonen Heinävesi 22, Kangaslampi 3 Seppo Julkunen Lypsyjakkara Miehet 1 Kari Markkanen Sorsakoski 22,89 17.7.2010 Kangaslampi 2 Eemi Saukkonen Heinävesi 22,36 17.7.2010 Kangaslampi 3 Seppo Julkunen Leppävirta 22,28 17.7.2010 Kangaslampi 4 Matti Saukkonen

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne )

Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne ) Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne 15.4.2015) 1 Marko van den Berg Helsingin normaalilyseo 2 Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo 3 Tuula Koskimies-Sirén Helsingin normaalilyseo 4 Veli-Pekka

Lisätiedot

Kainuun maakuntaviestisuunnistus Paljakassa

Kainuun maakuntaviestisuunnistus Paljakassa Kainuun maakuntaviestisuunnistus Paljakassa 15.9.2013 Puolangan Ryhti T U L O K S E T Naiset 1. KaSu 1 Kajaanin Suunnistajat 1.51.12,3 2. SoJy 3 Sotkamon Jymy 1.54.51,4 3.39,1 3. SuRa Suomussalmen Rasti

Lisätiedot

Lypsyjakkara Miehet 1 Kari Markkanen LepU 22, Eemi Saukkonen LepU 22, Seppo Julkunen LepU 22,

Lypsyjakkara Miehet 1 Kari Markkanen LepU 22, Eemi Saukkonen LepU 22, Seppo Julkunen LepU 22, Lypsyjakkara Miehet 1 Kari Markkanen LepU 22,89 17.7.2010 2 Eemi Saukkonen LepU 22,36 17.7.2010 3 Seppo Julkunen LepU 22,28 17.7.2010 4 Matti Saukkonen LepU 22,26 17.7.2010 5 Ville Piisilä Vantaa 20,40

Lisätiedot

Ajatukset - avain onnellisuuteen?

Ajatukset - avain onnellisuuteen? Ajatukset - avain onnellisuuteen? Minna Immonen / Suomen CP-liiton syyspäivät 26.10.2013, Kajaani Mistä hyvinvointi syntyy? Fyysinen hyvinvointi Henkinen hyvinvointi ja henkisyys Emotionaalinen hyvinvointi

Lisätiedot

Hassen 6/10 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset ( ) Maraton

Hassen 6/10 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset ( ) Maraton Hassen 6/10 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset (07.03.2015) Maraton 1.Ollila Veikko 3.37.40 (M 60/1) 2.Saarinen Janne 3.54.09 (M alle 40/1) 3.Kemiläinen Juha 4.10.53 (M 55/1) 4.Palenius Juha 4.18.58

Lisätiedot

Hassen Lokamaratooonin ( ) tulokset. Maraton

Hassen Lokamaratooonin ( ) tulokset. Maraton Hassen Lokamaratooonin (03.10.2015) tulokset Maraton 1.Ollila Veikko 3.49.06 (M 60/1) 2.Shelepen Viatseslav 3.52.13 (M 50/1) 3.Tetri Eino 3.54.10 (M 50/2) 4.Bäckström Miikka 3.57.26 (M alle 40/1) 5.Tints

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 170 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 168 3. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 159 4. Hakkarainen Jari Lampinen

Lisätiedot

Helsingin Uimareiden ennätykset 2015

Helsingin Uimareiden ennätykset 2015 M 50 m pu 00:27.39 2005 Jari Mäkäläinen M 100 m pu 01:01.36 1997 Pasi Salonen Kuopio 50m M 200 m pu 02:10.50 1997 Pasi Salonen M 50 m su 00:29.26 2006 Mikael Koponen M 100 m su 01:04.05 2007 Mikael Koponen

Lisätiedot

LähiTapiola Etelä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus Turuntie 8, Salo Perustamisvuosi 1935 Yhtiön kotipaikka Salo

LähiTapiola Etelä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus Turuntie 8, Salo Perustamisvuosi 1935 Yhtiön kotipaikka Salo Yrityksen nimi LähiTapiola Etelä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Yhtiömuoto Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus 01395577 Osoite Turuntie 8, Salo Perustamisvuosi 1935 Yhtiön kotipaikka Salo n tyyppi aloitettu

Lisätiedot

S o s i a a l i s e n y r i t t ä j y y d e n k a n s a l l i n e n t e e m a t y ö

S o s i a a l i s e n y r i t t ä j y y d e n k a n s a l l i n e n t e e m a t y ö S o s i a a l i s e n y r i t t ä j y y d e n k a n s a l l i n e n t e e m a t y ö Liiketoiminta & ansaintalogiikka Koulutus & oppiminen Ohjaus & neuvonta Sosiaalisten vaikutusten mittaaminen & hyödyntäminen

Lisätiedot

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5. CASE SILLANRAKENTAJA Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.2017 Eija Hämäläinen Asiakkuuspäällikkö Oulun Aikuiskoulutuskeskus

Lisätiedot

Ranta Seppo. Oritikka Lehto Pekka Tupla Team Kangasala. Tamminen Marko. Casablanca

Ranta Seppo. Oritikka Lehto Pekka Tupla Team Kangasala. Tamminen Marko. Casablanca Lohko 1 Ranta Seppo Oritikka 1 Ranta Seppo Oritikka Lehto Pekka Lehto Pekka Tamminen Marko Casablanca Tamminen Marko Casablanca Andersson Robert Porvoon Dartsklubi Malasto Simmu Samuli Blues Lohko 2 Heino

Lisätiedot