PEUGEOT EXPERT kolmessa eri pituudessa Peugeot Expert tiivistettynä: modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PEUGEOT EXPERT kolmessa eri pituudessa Peugeot Expert tiivistettynä: modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan,"

Transkriptio

1 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

2 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

3 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

4 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

5 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

6 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

7 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

8 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

9 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

10 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

11 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

12 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

13 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

14 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

15 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

16 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

17 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

18 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

19 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

20 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

21 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

22 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

23 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

24 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

25 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

26 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

27 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

28 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

29 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

30 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

31 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

32 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

33 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

34 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

35 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

36 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

37 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

38 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

39 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

40 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

41 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

42 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

43 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

44 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

45 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

46 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

47 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

48 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

49 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

50 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

51 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

52 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

53 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

54 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

55 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

56 - peruutuskamera. Peruutuskamera näyttää tabletilla ajoneuvon takaisen alueen ylhäältä katsottuna 180-asteen kulmassa. Saatavilla on myös tavallinen peruutuskamera, samoin kuin etu- ja takatutka. - Grip Control, päivitetty luistonestojärjestelmä auttaa haasteellisissa maasto-olosuhteissa kuten lumisohjossa, liukkaalla ja hiekassa. Turvallisuutta luovaa teknologiaa - Active Safety Brake tekee hätäjärrutuksen kuljettajan puolesta, jos tämä ei reagoi törmäysriskiin. Alle 30 km/h: estää törmäykset liikkuviin tai liikkumattomiin esteisiin sekä jalankulkijoihin ja yli 30 km/h vauhdissa järjestelmä vähentää törmäysnopeutta - kuolleen kulman varoitin - mukautuva vakionopeudensäädin - Collision Risk Alert -järjestelmä varoittaa kuljettajaa välittömän törmäysriskin tilanteista - kaistavahti varoittaa, jos auto ylittää kaistaviivan vilkun ollessa pois päältä - Driver Attention Alert -järjestelmä valvoo kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa heikentyneestä tarkkaavaisuudesta UUSIMMAT MOOTTORIT Uuteen Peugeot Expertiin on tarjolla neljä taloudellista ja vähäpäästöistä dieselmoottorivaihtoehtoa BlueHDi-mallistosta. Viisivaihteinen BlueHDi 95, kuusivaihteiset BlueHDi 120 sekä 150 Start & Stop toiminnolla sekä 6-vaihteinen 180 hv BlueHDi-moottori automaattivaihteistolla. 1,6 l BlueHDi 95 ja käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 120 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 150 S&S ja 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto 2,0 l BlueHDi 180 S&S ja 6-vaihteinen EAT6-automaattivaihteisto Tarkat tekniset tiedot löydät tästä linkistä. PEUGEOT EXPERT LOGISTIIKKA- JA KULJETUSMESSUILLA 2019 Kevään 2019 logistiikka- ja kuljetusmessuilla Peugeot Expert esittäytyy kahtena käytännöllisenä varusteluversiona. Expert 120 XL on varusteltu erilaisiin kasvaviin kylmäkuljetustarpeisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Toisena versiona Expertistä nähdään nelivetoinen Peugeot Expert 120 M 4x4 on rakennettu kotimaisen yhteistyökumppanin kanssa monikäyttöiseksi huoltoautoksi. Neliveto Expert saapui mallistoon syksyllä Se puoltaa paikkaansa Suomen haasteellisissa maasto- ja ilmasto-oloissa. Neliveto on toteutettu yhteistyössä pitkäaikaisen neliveto-osaajan Dangelin kanssa ja se maavarakorotusten lisäksi sen yhteydessä maastokestävyyttä lisää panssaroitu pohja. Nelivetojärjestelmä painaa kokonaisuudessa vain 85 kg ja tarpeen mukaan se on mahdollista vaihtaa myös kesken ajon taloudelliseksi etuvedoksi.

57 PEUGEOT EXPERT Peugeot Expert aloitti vuonna 2017 uuden aikakauden tällöin markkinoille saapuneen uuden Expertin myötä. Uusi Expert on suunniteltu turvallisempaan arkikäyttöön samalla tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Malli tavoittaa laajan kohderyhmän ammattilaisia ja on saatavilla neljänä versiona: pakettiautona, combina, pidennetyllä ohjaamolla ja avolavana. Expert on saatavilla kolmessa eri pituudessa (XS: 4,60 m, M: 4,95 m ja XL: 5,30 m) ja se soveltuu jokaisen käyttäjän tarpeisiin ja toimintaan. Peugeot Expert tiivistettynä: - sulava ja moderni design Persoonallinen tyyli, sekä energinen että vakuuttava - tehokas muotoilu soveltuu kaikkiin tarpeisiin ja tarjoaa parempaa käytettävyyttä, käytännöllisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. PSA Groupin modulaarinen pohjalevy, joka perustuu EMP2-alustaan, mahdollistaa jopa 1400 kg kuorman ja 6,6 m 3 kuormatilaa sekä pystyy hinaamaan jopa 2,5 tonnia. - 3 pituutta: 4,95 m ja 5,30 m -mallien lisäksi uusi, vain 4,60 m pitkä versio, joka on sekä kompakti että käytännöllinen. M- ja XL-versioissa kantavuus on parhaimmillaan yli 1400 kg ja XS-mallissa parhaimmillaan yli 1200 kg. - Moduwork: matkustajan penkin alle vui luoda tasaiselle alustalle jopa 4 m pituutta.

58 - hands free -sivuliukuovet. Uutena ominaisuutena mallissa ovat hands free -liukuovet, jotka tekevät auton lastaamisesta ja purkamisesta helpompaa kun kuljettajan kädet ovat täynnä. - mukavuutta on paranneltu tuomalla malliin viihtyisä sisätila, korotettu kuskin penkki ja lukuisia säilytyslokeroita, akustiikalla ja ajomukavuudella. - arkea helpottavaa teknologiaa, johon lukeutuvat näkyvyyttä parantava peruutuskamera, värillinen heijastusnäyttö ja Peugeotin 3D-navigointi sekä kosketusnäytöllä. - turvallisuutta lisäävää teknologiaa varustetason tai valittujen lisävarusteiden mukaan, mm: mukautuva vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, liikennemerkkien lukeminen ja nopeussuositukset, Driver Attention Alert sekä Active Safety Brake -jarruassistentti. - EuroNCAPin testeissä täydet viisi tähteä. MODULAARISEN POHJALEVYN HYÖDYT Peugeot Expert on rakennettu modulaariselle EMP2-alustaan pohjautuvalle pohjalevylle. Pohjalevyn rakennetta on vahvistettu erityisillä etu- ja taka-akseleilla. Alusta kestää jopa 1400 kg kuormaa ja pystyy hinaamaan 2,5 tonnia. Modulaarinen muotoilu näkyy kahtena mahdollisena akselivälinä (2,92 m ja 3,27 m) sekä kahtena takaylityksenä (0,80 m ja 1,15 m). Eri pituuksia hyödyntämällä mallia voidaan tarjota kolmessa pituudessa: XS 4,60 m lyhyellä akselivälillä sekä M 4,95 m ja XL 5,30 m pitkällä akselivälillä. Uusi pohjalevy mahdollistaa sekä auton kompaktin koon ja jopa 6,6 m 3 kuormatilaa. KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ KAIKKIIN TARKOITUKSIIN - Moduwork: erikoisrakenteisen väliseinän ja matkustajan penkin modulaarisen muotoilun ansiosta lattia on tasainen. Moduwork lisää kuormatilan pituutta 1,16 m, ja kuljettajan penkin puolella oleva luistonestomatto tarjoaa turvallisuutta. Uuden Expertin matkustamosta tulee näin liikkuva toimisto, jossa keskimmäinen käsinoja muodostaa kiertyvän pöydän ja sen joustava nauha pitää esineet (kuten tietokoneet ja tabletit) paikoillaan. Lisäksi älypuhelimen ja tabletin pidikkeet ovat saatavilla lisävarusteina. - hands free -sivuliukuovet: mallille tunnusomainen hands free -toiminto sallii kuljettajan avata ajoneuvon sivuovet ilman käsiä. Ajoneuvon lukitus avautuu liikuttamalla jalkaa takapuskurin kulman alla, jolloin vastaava sivuovi avautuu automaattisesti. Samalla tavalla ajoneuvon tai oven voi myös lukita. - erilaisia vetokoukkuja (lisävarusteena ja tehdasasenteisina), perävaunuliitäntä ja kyky hinata jopa 2,5 tonnia painavia peräkärryjä. - lukuisat säilytyslokerot. Hytin etuosassa sijaitsevassa hansikaslokerossa on tunkki, 12Vpistorasia sekä USB-portti, matkustajan penkin alla oleva suuri säilytystila soveltuu hyvin kenkien tai työmaakypärien säilyttämiseen, mukinpidikkeet kummallakin puolella kojelautaa, säilytyslokero keskellä ylhäällä, ja kaksi ovihyllyä, joihin mahtuu 1,5 l pullo.

59 Kutsuva ohjaamo Peugeot Expertin sisätila on saanut inspiraationsa henkilöautoista, mutta se on samalla säilyttänyt soveltuvuutensa ammattilaiskäyttöön niin että jokainen matka tarjoaa tehokkuutta ja mielenrauhaa. Korotettu kojelauta luo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi korkea, rento ajoasento antaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden tielle. Kojelauta on suunniteltu niin, että kaikki on kuljettajan saatavilla ja näkyvillä, mm. mittaristo nykyaikaisilla näyttötauluilla, 7- tuumainen kosketusnäyttö, lämmönsäätimet, säilytyslokerot sekä liukuovia kontrolloivat säätimet. Optimaalinen ajomukavuus Uusi Peugeot Expert tarjoaa huippuluokan ajomukavuutta alustarakenteensa ansiosta kaikissa tieolosuhteissa, joten ohjaus on millintarkkaa ja vaimennus erinomaista. Expertin varusteluun kuuluu vahvistettu MacPherson -etuakseli kallistuksenvakaajalla ja uusi viistoihin kolmiotukivarsiin perustuva taka-akseli, jotka yhdessä mahdollistavat jopa 1400 kg kuorman kannattelemisen. Akselit voidaan asentaa myös 4x4-versioon. Uusi Expert on varustettu korista erillisellä, kahdesta kohdasta liitetyllä apurungolla tärinän vaimentamiseksi. Useaa eri jäykkyyttä edustavat jouset ja kuorman painoon reagoivat iskunvaimentimet luovat passiivisen iskunvaimennusjärjestelmän, joka mukautuu ajotilanteen ja kuorman mukaan. Yhdessä akselit varmistavat tässä segmentissä tavallista paremman ajomukavuuden auton kuormasta huolimatta. ARKEA HELPOTTAVA TEKNOLOGIA Helppoa, rentoa ajamista Avaimettoman sisäänpääsyn ja käynnistyksen sekä hands free -sivuovien lisäksi uudessa Peugeot Expertissä on seuraavat hyödylliset, ajamista helpottavat teknologiat: -7-tuumainen kosketusnäyttö - Mirror Screen -toiminto, jonka avulla ajaja pystyy käyttämään älypuhelimensa sovelluksia. Toiminto on yhteensopiva Apple CarPlay TM :n, Android Auton sekä MirrorLink -teknologian kanssa. - heijastusnäyttö esittää kuljettajalle tärkeää tietoa ajosta (todellinen ja suositeltu nopeus, vakionopeus ja nopeudenrajoitin, ajo-ohjeet ja törmäysriskit) kuljettajan näkökentässä sijaitsevalle läpinäkyvälle paneelille, mikä sallii katseen pitämisen tiessä - automaattiset ajovalot. Järjestelmä havaitsee muun liikenteen ja sen mukaan vaihtaa pitkien ja lyhyiden ajovalojen välillä. Järjestelmä aktivoituu öisin yli 25 km/h -nopeuksissa ja poistuu käytöstä alle 15 km/h -nopeuksissa.

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI UUSI HYBRID COROLLAN UUSI AIKAKAUSI Auris on ollut 12 vuoden ajan mallistomme sydämessä, ja nyt on tullut aika hyvästellä Auris mallinimenä. Auris on nyt saanut uuden vieläkin tunnistettavamman nimen Corolla

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit 27.08.2018 Tarkistathan haluamasi ajoneuvon tarkan saatavuustilanteen lähimmältä jälleenmyyjältäsi. Hinnastossa on saattanut tapahtua muutoksia sen julkistamisen

Lisätiedot

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN Modul-Express JAKELUAUTOIHIN TAITTUVAT HYLLYT TAITTUVAT HYLLYT Järjestelmä on valmistettu erittäin lujasta teräksestä ja on sekä kevyt että kestävä. Järjestelmä sopii yrityksille, jotka tarvitsevat hyvää

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

M{ZD{ 3 MAZ3_203958_002AUTMN_COVER_13R1_V3.indd /12/ :33:14

M{ZD{ 3 MAZ3_203958_002AUTMN_COVER_13R1_V3.indd /12/ :33:14 M{ZD{ 3 4 5 6 7 8 9 10 TAVANOMAISUUTTA UHMAAVAA TEKNOLOGIAA 12 13 MZD CONNECT JA KAIKKI YHTEYDET TOIMIVAT - JOPA SUOMEN KIELELLÄ Kaikkiin 7" kosketusnäytöllä varustettuihin malleihin on saatavilla integroitu

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän m at k a i luau tot Matkailuautolla matkustaminen on kätevä tapa päästä lähelle luontoa. Matkanteko on lisäksi oikein mukavaa, sillä ohjaamon ja asunto-osan

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit 14.09.2017 14-09-2017 NV400 VAN ETUVETO HINNASTO Autoveroton Arvioitu Kokonais- Tavaratila CO2 Kokonais- ohjehinta sis. alv autovero hinta Moottori

Lisätiedot

Lisävarusteet vaativiin ajo-olosuhteisiin

Lisävarusteet vaativiin ajo-olosuhteisiin Lisävarusteet vaativiin ajo-olosuhteisiin -tuotepaketit Transporter Amarok Caddy Volkswagen & Seikel kun tavallinen neliveto ei riitä Kun tarvitset vankkaa kulkuneuvoa vaativiin olosuhteisiin valintasi

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster TCe 125 S&S 4x4 Jubileum+

Lisätiedot

Uusi Triumph Tiger 1200

Uusi Triumph Tiger 1200 Uusi Triumph Tiger 1200 Merkki: Triumph Tyyppi: Katupyörä Kunto: Uusi Kuutiotilavuus: 1215 ccm 21200 Kaikki Mallit: -Tiger 1200 XR 21 200 -Tiger 1200 XRX 23 150 -Tiger 1200 XCX 24 150 -Tiger 1200 XRT 25

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

Jälleenmyyjän leima

Jälleenmyyjän leima U U S I P E U G E OT PA R T N E R Jälleenmyyjän leima Tuotanto ja painatus : ALTAVIA Paris Automobiles Peugeot 552 144 503 R.C.S. Nanterre Painettu EU:ssa Viite : XXXXXX Joulukuu 2018. www.peugeot.fi U

Lisätiedot

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0863

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0863 NISSAN NV200 Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO6 01.01.2018 01.01.2018 NV200 HINNASTO Hinta Korimalli Moottori Takaovet Sivuovet Tavaratila m 3 Vaihteist o Varustetaso CO 2 (g/km) Yhdistetty

Lisätiedot

UUSI CITROËN JUMPY 1

UUSI CITROËN JUMPY 1 UUSI CITROËN JUMPY 1 90-luvun komeetta French Touch hitillä «Joli Dragon». Le Tone keskittyy musiikintekoon 15 vuoden ajan siirtyäkseen vähitellen kuvittamiseen. Vuodesta 2011 lähtien hänen luomuksensa

Lisätiedot

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2015 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

Move For The Better Life, KUMHO TYRE KUMHO KESÄRENGASKUVASTO henkilöauto, SUV, maastoauto, pakettiauto KH17 on kestävä, hiljainen rengas ja vaivaton ajettaessa. Optimaalinen vierintävastus. KH27 on edullinen

Lisätiedot

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 18.8.2014 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

UUSI MITTARISTO UUSI OHJAUSPYÖRÄ AUDION SÄÄTIMILLÄ

UUSI MITTARISTO UUSI OHJAUSPYÖRÄ AUDION SÄÄTIMILLÄ UUSI DOBLÒ CARGO. UUSI MITTARISTO UUSI OHJAUSPYÖRÄ AUDION SÄÄTIMILLÄ RADIO UCONNECT KOSKETUSNÄYTÖLLÄ KOLMAS PAIKKA OHJAAMOSSA MONITOIMISET ISTUIMET ENEMMÄN TOIMINTOJA Jopa 3 paikkaa ohjaamossa Monitoimiset

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Tekniset tiedot. Voimansiirto 2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Moottorin iskutilavuus [cm³] 1 968 1 968 1 968 1 968 Sylinterien lukumäärä 4 4 4 4 Maks. teho [kw (hv)] 75 (102) 90 (122)

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

TÄMÄ EI OLE VAN. TÄMÄ ON MAN. Uusi MAN TGE.

TÄMÄ EI OLE VAN. TÄMÄ ON MAN. Uusi MAN TGE. TÄMÄ EI OLE VAN. TÄMÄ ON MAN. Uusi MAN TGE. KOSKA TÄMÄ EI OLE EVÄSRETKI. Louhokselta rakennustyömaalle, metsästä kaupunkiviidakkoon ulkona työskentely on kovaa peliä. Kun meno muuttuu rajuksi tarvitaan

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Lehdistötiedote 2015 Geneve Motor Show 3.3.2015 RENAULT KADJAR, VIETTELEVÄN VOIMAN CROSSOVER

Lehdistötiedote 2015 Geneve Motor Show 3.3.2015 RENAULT KADJAR, VIETTELEVÄN VOIMAN CROSSOVER Lehdistötiedote 2015 Geneve Motor Show 3.3.2015 RENAULT KADJAR, VIETTELEVÄN VOIMAN CROSSOVER Renault Kadjar Capturin ja Koleoksen väliin sijoittuva crossover esiteltiin ulkokuvissa helmikuussa, mutta Geneven

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

Peugeot Traveller Tekniset tiedot ja varusteet

Peugeot Traveller Tekniset tiedot ja varusteet Peugeot Traveller Tekniset tiedot ja varusteet 19.9.2018 Peugeot Traveller tekniset tiedot BlueHDi 150 M M M XL XL XL Shuttle Active Allure Shuttle Active Allure MOOTTORI Päästöluokka Iskutilavuus cm 3

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

Peugeot Traveller Tekniset tiedot ja varusteet

Peugeot Traveller Tekniset tiedot ja varusteet Peugeot Traveller Tekniset tiedot ja varusteet 21.3.2019 Peugeot Traveller tekniset tiedot BlueHDi 150 M M M XL XL XL Shuttle Active Allure Shuttle Active Allure MOOTTORI Päästöluokka Iskutilavuus cm 3

Lisätiedot

http://www.vehotrucks.fi/fi/sitecollectiondocuments/rent_hinnastot/vehorent_hinnasto_espoo.pdf

http://www.vehotrucks.fi/fi/sitecollectiondocuments/rent_hinnastot/vehorent_hinnasto_espoo.pdf Vantaa pisteen sijainti: http://www.eniro.fi/kartta/ansakuja+3%2c+vantaa/ Espoon pisteen hinnasto : http://www.vehotrucks.fi/fi/sitecollectiondocuments/rent_hinnastot/vehorent_hinnasto_espoo.pdf CharterWay

Lisätiedot

FAKTAT PUHUVAT COMBON PUOLESTA.

FAKTAT PUHUVAT COMBON PUOLESTA. Uusi Combo CarGo FAKTAT PUHUVAT COMBON PUOLESTA. Uusi Combo Cargo on kaikkea, mitä tehokkaalta, luotettavalta ja monikäyttöiseltä pakettiautolta voi odottaa. Luokkansa huippua edustava ja useina eri versioina

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus T58602 5.11 RUSH 72 Reppu RUSH 72 selkäreppu on suunniteltu olevan ominaisuuksiltaan kattava 72 tunnin reppu, johon mahtuu isommatkin varusteet ja lisälaitteet. Reppu on kestävä ja luotettava pitemmillekin

Lisätiedot

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI)

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) KOLMIPYÖRÄT Trident SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) 5 7-vaihteinen (kts. lisävarusteet) perusmalli moottoriton vasemmalla istuva kuljettaja huolehtii jarruttamisesta ja ohjaamisesta molemmat voivat

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja ohjeiden mukainen.

Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja ohjeiden mukainen. Ruokolahden VPK ry Myllärintie 6 56100 Ruokolahti Tarjouspyyntönne miehistöauto Miehistöauto Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja

Lisätiedot

Sivu 1 (7) Arvioitu autovero. Kokonaishinta

Sivu 1 (7) Arvioitu autovero. Kokonaishinta Sivu 1 (7) Kokonais Autoedun verotusarvot Polttoaineen kulutus ja päästöt EU yhd. Vapaa Käyttöetu CO 2 g/km l/100 km i10 1.0 Classic Business 10163,81 1755,26 11919 365 215 108 4,7 1.0 Business 11522,76

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit 14.9.2017 14.9.2017 NISSAN Alusta Single Cab Hinta ilman ALV Autoveroton Arvioitu Kokonais- Varuste- CO2 Kokonais- veroja 24 % ohjehinta sis.

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT auttaa kuljettajaa ylläpitämään tasaisen ja polttoainetta säästävän ajovauhdin. Järjestelmä säätelee nopeutta automaattisesti ja pitää sen kuljettajan valitsemana.

Lisätiedot

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI PONSSE GAZELLE KETTERYYTTÄ JA VOIMAA KOMPAKTISSA PAKETISSA PONSSE Gazelle on kooltaan pieni, mutta voimiltaan suuri. Pieni omapaino ja tasainen painonjakauma yhdistettynä tehokkaaseen

Lisätiedot

NISSAN NV200 NEDC-ARVOIHIN PERUSTUVAT HINNAT,

NISSAN NV200 NEDC-ARVOIHIN PERUSTUVAT HINNAT, NISSAN NV200 NEDC-ARVOIHIN PERUSTUVAT HINNAT, VARUSTEET, VÄRIVAIHTOEHDOT JA TEKNISET TIEDOT 03.09.2018 Tarkistathan haluamasi ajoneuvon tarkan saatavuustilanteen lähiältä jälleenmyyjältäsi. Hinnastossa

Lisätiedot

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Finland lehdistötiedote 14.1.2016 IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Company, Etelä-Korean suurin autonvalmistaja, on esitellyt vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävän

Lisätiedot

NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit Tarkistathan haluamasi ajoneuvon tarkan saatavuustilanteen lähimmältä jälleenmyyjältäsi. Hinnastossa on saattanut tapahtua muutoksia sen julkistamisen

Lisätiedot

SOLIS NUMEROINA UUSI SOLIS-TRAKTORI EDULLISEMMIN KUIN VUOSIA KÄYTETTY TAKUULLA. SOLIS JÄLLEENMYYJÄSI:

SOLIS NUMEROINA UUSI SOLIS-TRAKTORI EDULLISEMMIN KUIN VUOSIA KÄYTETTY TAKUULLA.   SOLIS JÄLLEENMYYJÄSI: SOLIS NUMEROINA TUOTANTO- KAPASITEETTI 300 000 TRAKTORIA VUODESSA KUUDEN SUURIMMAN TRAKTORIVALMISTAJAN JOUKOSSA MAAILMASSA TYÖNTEKIJÖITÄ YLI 5000, TUOTEKEHITYKSESSÄ YLI 300 HENKILÖÄ SOLIS-traktorit - laatua

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Sähkökäyttöinen verhokisko Silent Gliss 5600

Sähkökäyttöinen verhokisko Silent Gliss 5600 Vaikuttavan... hiljainen nopea tehokas Sähkökäyttöinen verhokisko Silent Gliss 5600 Silent Gliss 5600 -verhokiskojärjestelmä on uusinta tekniikkaa edustava, sveitsiläiseen osaamiseen perustuva ratkaisu,

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

Enemmän Dusteria kuin koskaan ennen

Enemmän Dusteria kuin koskaan ennen Lehdistötiedote 12.9.2017 Uusi Dacia Duster Enemmän Dusteria kuin koskaan ennen Toisen sukupolven Dacia Duster on ulkoa ja sisältä täysin uusi. Se on edeltäjäänsä mukavampi ja hiljaisempi, minkä lisäksi

Lisätiedot

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Tulostanut:Pekka Vuorivirta Palvelu Alustatunnus Polku 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Malli Tunniste FH (4) 132355236 Julkaisupäivämäärä 29.11.2013 Tunnus/Käyttö

Lisätiedot

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä 11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä Euroopassa ensiesittelyssä oleva uusi Ford Ranger -avolava-auto häikäisee

Lisätiedot

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0824b

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0824b NISSAN NV200 Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO6 01.01.2017 01.01.2017 NV200 HINNASTO Hinta Korimalli Moottori Takaovet Sivuovet Tavaratila m 3 Vaihteisto Varustetaso CO 2 (g/km) Yhdistetty

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

SARJA 70FF ALKO Malli Hinta 7065 ALDE ALKO 35L 130 hv ALDE ALKO 35L 130 hv

SARJA 70FF ALKO Malli Hinta 7065 ALDE ALKO 35L 130 hv ALDE ALKO 35L 130 hv RAPIDO HINNASTO 2019 RAPIDO SARJA 6 Malli Hinta 650 Fiat 35 L 130 hv 69 900 665 ALDE Fiat 35 L 130 hv 75 900 666 Fiat 35 L 130 hv 72 700 686 Fiat 35 L 130 hv 72 500 696 PREMIUM EDITION Fiat 35 L 130 hv

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

UMPIKORI JA KONTTI 4 Umpikorin ja kontin kiinnitys 5 PAKASTUS- JA KYLMÄLAITTEET 6

UMPIKORI JA KONTTI 4 Umpikorin ja kontin kiinnitys 5 PAKASTUS- JA KYLMÄLAITTEET 6 Sisältö VÄÄNTÖJÄYKKÄ PÄÄLLIRAKENNE 3 UMPIKORI JA KONTTI 4 Umpikorin ja kontin kiinnitys 5 PAKASTUS- JA KYLMÄLAITTEET 6 SÄILIÖ JA BULKKI 6 Kiinnitys - säiliö 9 Kiinnitys - punnituslaitteet 11 Kiinnitys

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Arto Luukkainen 24.3.2014

Arto Luukkainen 24.3.2014 Arto Luukkainen 24.3.2014 2 Agenda Kaukomarkkinat ja Panasonic Toughbook Trendit mobiilipäätteissä ammattikäytössä Tablet trouble tutkimus Panasonic Toughpad tietokoneet Lisävarusteet 3 Kaukomarkkinat

Lisätiedot

Ammattilaisen kumppani

Ammattilaisen kumppani Proace Ammattilaisen kumppani Uusi Toyota Proace on suunniteltu sinua ja sinun työtäsi silmälläpitäen. Kolme korimallia muuntuvat ammattilaisen tarpeisiin kuten sinä haluat. Turvallisuus on Proacen sisäänrakennettu

Lisätiedot

Ocean Ergo tuoteperhe

Ocean Ergo tuoteperhe Aquatec Ocean Ergo tuoteperhe UUTUUS! Täyttää 93/42/ECC ja EN ISO 10535 vaatimukset Aquatec Ocean Ergo WC- ja suihkutuolit henkilökohtaiseen hygieniaan Aquatec Ocean Ergo -tuoteperheen suihku- ja wc-tuolit

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Ammattikuljettajien suhtautuminen liikenteen automaatioon

Ammattikuljettajien suhtautuminen liikenteen automaatioon Ammattikuljettajien suhtautuminen liikenteen automaatioon Aineisto kerätty yhteistyössä AKT:n ja Rahtarit ry:n kanssa 0 kesäkuun aikana. Vastaajia oli yhteensä 0, joista kuorma-auton kuljettajia oli prosenttia

Lisätiedot

UUSI BERLINGO MULTISPACE

UUSI BERLINGO MULTISPACE UUSI BERLINGO MULTISPACE 2 MODERNI ILMEIKÄS MUOTOILU Uusi Citroën Berlingo Multispace on sympaattisen näköinen tilaihme, jonka ulkomuoto on uudistuneen keulan ansiosta entisestään vahvistunut. Uudelleen

Lisätiedot

Ajoneuvotekniikka ja liikenneturvallisuus Autojoukkojen Kilta 8.4.2015. Tapio Heiskanen Yhteyspäällikkö Onnettomuustutkijalautakunnan jäsen

Ajoneuvotekniikka ja liikenneturvallisuus Autojoukkojen Kilta 8.4.2015. Tapio Heiskanen Yhteyspäällikkö Onnettomuustutkijalautakunnan jäsen Ajoneuvotekniikka ja liikenneturvallisuus Autojoukkojen Kilta 8.4.2015 Tapio Heiskanen Yhteyspäällikkö Onnettomuustutkijalautakunnan jäsen 76 vuotta liikenneturvallisuustekoja Liikenneturva on julkisoikeudellinen

Lisätiedot

Kevytautojen koeajotilaisuus Nokia, Toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry

Kevytautojen koeajotilaisuus Nokia, Toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry Kevytautojen koeajotilaisuus Nokia, 9.10.2018 Toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry Perustelut kevytautojen lainsäädännölle kevytautojen salliminen parantaisi huomattavasti nuorten liikenneturvallisuutta,

Lisätiedot

M a l l i s to 2 0 1 4

M a l l i s to 2 0 1 4 Mallisto 2014 Tervetuloa Starcraft-maailmaan! Kun on kyse todellisesta legendasta Van maailmassa, on olemassa vain yksi auto, jonka kanssa suomalaiset ovat tottuneet toimimaan jo vuosikymmeniä - Starcraft.

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

City-paketti: Takapysäköintitutka ja sähköisesti koria vasten taittuvat peilit - 400 400 87,51-100,48 487,51-500,48

City-paketti: Takapysäköintitutka ja sähköisesti koria vasten taittuvat peilit - 400 400 87,51-100,48 487,51-500,48 RENAULT CAPTUR Suositushinnasto 16.3.2015 VERSIO ECO2 HV CO2 G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Energy TCe 90 S&S Authentique 90 113 man 5-v 14 315,79 3 074,21 17

Lisätiedot

4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA KAIKKINA VUODENAIKOINA Liikkuvuus Monitoimisuus. www.lannencenter.com

4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA KAIKKINA VUODENAIKOINA Liikkuvuus Monitoimisuus. www.lannencenter.com 4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA KAIKKINA VUODENAIKOINA Liikkuvuus Monitoimisuus Tuottavuus Ympäristövastuu www.lannencenter.com FI SIIRTYY TYÖMAALTA TYÖMAALLE. OMINAISUUS 1 LIIKKUVUUS Markkinoiden nopein monitoimikone.

Lisätiedot

UUSI MICRA HINNASTO

UUSI MICRA HINNASTO UUSI MICRA HINNASTO 01.01.1970 KORIMALLI MOOTTORI VAIHTEISTO Varustetaso Lisävarusteet Kokonaishin ta sis. alv 24% ja Manuaali Visia 14 791 NV200 EVALIA HINNASTO 09.08.2017 MOOTTORI Varustetaso Sivuovet

Lisätiedot

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä.

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Yleistä tietoa säiliöautoista Yleistä tietoa säiliöautoista Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Malli Akselivälin tulee olla mahdollisimman lyhyt, jotta rungon värähtelyjen vaara

Lisätiedot

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3 Opel Corsavan Opel Corsavan Opel Corsavan sopii raikkaan, urheilullisen ulkoasunsa ansiosta erinomaisesti imagotietoisen yrityksen käyttöön. Keulan muotoilu on dynaaminen, mutta käyttötarkoituksen mukaisella

Lisätiedot

CITROËN-HYÖTYAJONEUVOT BERLINGO, JUMPY, JUMPER

CITROËN-HYÖTYAJONEUVOT BERLINGO, JUMPY, JUMPER CITROËN-HYÖTYAJONEUVOT BERLINGO, JUMPY, JUMPER 90-luvun komeetta French Touch hitillään «Joli Dragon». Le Tone keskittyy musiikintekoon 15 vuoden ajan siirtyäkseen vähitellen kuvittamisen pariin. Vuodesta

Lisätiedot

Puoli-integroidut T1 DBM T1 DB T1 EB T1 SG. Pituus / leveys / korkeus cm 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267

Puoli-integroidut T1 DBM T1 DB T1 EB T1 SG. Pituus / leveys / korkeus cm 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 FIN Hinnat Kaikki 4 pohjaratkaisua Puoli-integroidut Integroidut Silver Black Silver Black Perushinta 56.660,- 56.660,- 67.750,- 67.750,- Magic Edition-varustepaketti 23.010,- 27.040,- 17.620,- 21.650,-

Lisätiedot

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET 2007 SADEVESITYHJENEVÄT OHJAUSPULPETTIVENEET 50 HV 32 s 31 s 30 HV 25 s 24 s 4,86 m LEVEYS 1,96 280 kg KANTAVUUS 5 MOOTTORISUOSITUS 30-50 hv

Lisätiedot

Voimakas muotoilu ja sulava sivulinja sekä dynaamiset mittasuhteet korostavat sen asemaa omassa segmentissään.

Voimakas muotoilu ja sulava sivulinja sekä dynaamiset mittasuhteet korostavat sen asemaa omassa segmentissään. Lehdistötiedote 26.8.2015 Uusi Renault TALISMAN farmari Renault paljastaa nyt uuden Renault TALISMAN farmarin 6.7. julkaistun sedan version rinnalle. Uusi farmarimalli tarjoaa samat teknologiset hienoudet

Lisätiedot

is KUMHO. 758 KH11

is KUMHO. 758 KH11 KUMHO KESÄRENGASOPAS henkilöauto SUV maastoauto pakettiauto 2017 www.kumho.fi is KUMHO. 758 KH11 www.kumho.fi H E N K I L Ö A U T O 10-15 10 13 14 KOODI KOKO MALLI NL LI 1758004 145/80 R10 758 T 69 0 0

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

All-New TUOTESTRATEGIA. historia 2004 ~ ~

All-New TUOTESTRATEGIA. historia 2004 ~ ~ Uusi TUOTEINFO TUOTESTRATEGIA historia 2004 ~ 2010 2011 ~ 2016 2017 TUOTESTRATEGIA Mitat verrattuna kilpailijoihin Uusi Pituus x Leveys x Korkeus // Akseliväli (mm) 3,595 x 1,595 x 1,485 // 2,400 Up! 3,540

Lisätiedot