käsiohjelma2010:layout :54 Page 1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "käsiohjelma2010:layout 1 17.4.2010 16:54 Page 1"

Transkriptio

1 käsiohjelma2010:layout :54 Page 1

2 käsiohjelma2010:layout :54 Page 2 Ohjaajien tervehdys Tämä ei ole speksi. Ei, täällä ei ole tarkoitus huutaa omstart. Joo, voit kokeilla, mutta vastausta et tule saamaan. Näin on, me emme todellakaan ole speksi. Usko nyt. Tämä on TLK:n vuosittainen näytelmä, joka tänä vuonna kantaa nimeä Suurmiesten sukua (Juuso keksi nimen, valitukset sille! 1 ). Poikkeuksena aikaisempaan, tänä vuonna teemme neljän Tampereen keikan lisäksi minikiertueen kalakukkokaupunkiin Kuopioon. Yllä oleva kappale siis tiedoksi myös teille, kuopiolaiset Käsikirjoitus on ollut tänä vuonna hyvissä ajoin valmis, mutta vaatinut aika paljon muokkaamista usean kirjoittajan tekstin yhteen hiomiseksi. Lievää sukupolvenvaihdostakin on ollut Pseudossa havaittavissa 2, sillä lähes jokaisella vastuualueella on ensikertalaisia mukana tavallista enemmän. Näyttelijäksi on nostettu lähes 40 hakijan joukosta uusia kykyjä vanhojen pierujen kaveriksi, maestro ja bändi ovat kokonaan uudet ja tuottajat ja ohjaajatkin aika uudehkoja ainakin nykyisessä tehtävässään. Ohjaaja-Laura olisi alun perin kaikessa egoistisuudessaan halunnut ohjata yksin, ja suostui pitkin hampain ottamaan kaverikseen Juuson. Lupaava lähtötilanne näytelmälle, eikö totta? No hei, ihan kivasti tämä homma on mennyt. Käsikirjoitus muokkautui treenien aikana melko mukavasti, uudet kyvyt ovat osoittaneet erinomaiset taitonsa heittäytyä mukaan, ja aluksi aika pihalla ollut maestrokin on nyt jo messissä. Laurakin on treenien tuoksinassa todennut, että Juusosta on ollut paljon apua, ja saanut huomata, että se oma näkökulma ei ole ainoa oikea 3 :D Treeneissä on ollut tosissaan hauskaa! Tätä kirjoittaessa moni asia on vielä vähän kaaoksessa, mutta meidän ohjaajien luotto asioiden järjestymiseen on kova. Uskomme, että te, rakas yleisö, tulette nauramaan, järkyttymään, kokemaan myötätuntoa, myötäiloa ja myötähäpeää, ja ennen kaikkea nauttimaan show stamme. Tervetuloa katsomaan Suurmiesten sukua! Laura ja Juuso 4 Ohjaajat P.S Jos ette tykkää, niin voi voi. 1 Lauran omaperäiset ehdotukset olivat Kuin sikarintuhka tuuleen, Lisää syanidia ja suudelmia ja Kuuballa.

3 käsiohjelma2010:layout :09 Page 3 2 Ikävä kyllä vanhoilliset diktaattorit onnistuivat lähes kaikessa säilyttämään hirmuvaltansa. Silti vastarinta jatkuu, ja sitä johtaa monia karismaattisia nuoria lahjakkuuksia, kuten harvinaisen komea Juuso. 3 Toisin sanoen Laura huomasi, että oli mukavaa, kun ei aina tarvinnut vaivautua tulemaan itse paikalle näytelmää ohjatakseen. 4 Runkoteksti Lauran, alaviitteet Juuson käsialaa.

4 käsiohjelma2010:layout :09 Page 4 Tuottajat tarinoivat Näin maalis-huhtikuun taitteessa alkaa olla viimeiset hetket tehdä muutoksia tanssikuvioihin ja repliikkeihin, samalla bändi treenaa kuumeisesti ja lavastajat viimeistelevät kiertueenkestäviä lavasteita. Syksyllä 2009 alkanut projekti lähentelee kohokohtaansa ja tuottajien työ alkaa olla paketissa kun parrasvalot syttyvät. Tänä vuonna teatterikerho Pseudo palaa lavalle entistä ehompana, tuoreiden kykyjen saattelemana. Uutena aluevaltauksena teemme vierailuesityksen Kuopioon, mikä on osaltaan luonut tuotannollisia haasteita. Uusien ideoiden, hankintojen sekä Kuopion kiertueen vuoksi budjetti on paikoin paukahdellut, ja tuottajilla on ollut osin ikäväkin rooli rajoittaessaan villejä visioita. Onneksi luovuudesta ei kuitenkaan ole pulaa tässä porukassa ja tähän asti on päästy. Kiitos myös tukijoillemme, jotka mahdollistavat kaiken tämän taiteen palon! Näytelmää on tänä vuonna ollut toteuttamassa yli kuusikymmentä ihanaa, ahkeraa ja rohkeaa lääkisläistä. Vaikka yhteisen päämäärän saavuttaminen onkin välillä ollut aikaa vievää ja stressihormoneja runsaasti vapauttavaa, on varmasti jokaisella produktioon osallistuneella roppakaupalla positiivisia kokemuksia kuluneesta keväästä. Tuottajina on ollut ilo seurata eri osa-alueiden sulautumista toisiinsa muodostaen ainutlaatuisen upean kokonaisuuden, jota pääsette tänä iltana seuraamaan. Ottakaahan mukava asento, näin sitä mennään! Eeva ja Lauri

5 käsiohjelma2010:layout :09 Page 5 Suurmiehille sukua: Einari Risto Mustalahti Erään nimeltämainitsemattoman suuren suomalaisen veljenpoika, tuore ylioppilas ja espanjan kielen taituri. Sedältä saatu koko kansan kohtaloon vaikuttava tehtävä pyyhkäisee nuorukaisen matkalle, joka tulee muuttamaan hänen koko elämänsä.. Chiquita Sanna Tuomisaari Viehättävä nuori nainen joka viettää paljon aikaa Sanchezin perheen päämajan lähellä. Kaikki ovat tavanneet hänet, mutta kukaan ei tunnu tietävän, miten hän oikeastaan liittyy perheeseen.. Poliisipäällikkö Matilda Batista Maria Sariola Poliisipäällikkö Matilda Batista puolustaa eniten maksavan oikeutta ja pyrkii saamaan mafiaperheen salakuljetustoimet oman valtansa piiriin. Alaisiaan hän kohtelee lämpimästi kuin olisi näiden oma äitipuoli. Kuumien aaltojen lisäksi Batistan ateroskleroottista sisintä lämmittävät mikä tahansa rasvassa paistettu sekä Havannan katujen huvit.

6 käsiohjelma2010:layout :09 Page 6 Don Da Don Don Sanchez Jussi Hernesniemi Perinteikkään kuubalaisen elinkeinonharjoittajasuvun itsevaltias ja johtaja. Kunniasta, oikeudenmukaisuudesta ja hyvistä tavoista kiinnipitävä vanhan ajan patriarkka, jonka ainoat heikkoudet ovat kauniit naiset ja laadukas rommi. Dona Isabella Sanchez Leena Kujansuu Don Sanchezin vaimo ja perheen rahallisen ylijäämän hävityksestä vastaava jäsen. Todellisen etelän naisen tavoin hänen tuulensa vaihtuu hirmumyrskyn tavoin, vastaavin seurauksin niille, joihin nuo puuskat kohdistuvat. Pedro Lauri Jokipalo Don Sanchezin oikea käsi. Sen, mitä häneltä puuttuu johtajanlahjoissa ja kunniassa, Pedro korvaa lipeväkielisyydellä ja alistuvalla persoonallisuudella, eikä hän epäröi tavoitellessaan korkeampaa asemaa - ellei se satu olemaan vaarallista.

7 käsiohjelma2010:layout :09 Page 7 Kolumbialainen Tiia Mönttinen Sanchezin perheen alaisuudessa toimiva prostituoitujen pomo. Kyvykäs nainen, joka nuoresta iästään huolimatta on nostanut Sanchezin katukillan Havannan arvostetuimpien joukkoon tarkalla älyllään ja bisnessilmällään.hänen menneisyytensä on hämärän peitossa, mutta se selvinnee vielä.. Canelita Maija Huopio Toinen kolumbialaisen valikoman kestosuosikki, hento ja naisellinen ruusu Havannan risupuskassa. Canelita arvostaa vahvoja miehiä, ja toivoo jonain päivänä löytävänsä ikioman prinssinsä valkoisine autoineen, taloineen ja muhkeinen pankkitileineen. Hose Luis Tuomas Yli-Hallila Kolumbialaisen tarjoama vaihtoehto naispuolisille (ja monille miespuolisille) asiakkaille. Kreikkalaisen urheilijan tapaan voideltu Adonis, joka ei ole nirso asiakkaiden tai työtehtävien kanssa. Celia Eija Haapamäki Yksi kolumbialaisen myydyimmistä artikkeleista, tumma ja tulinen kaunotar ja nainen isolla ämmällä. Celia uskoo, että jokainen mies haluaa tulla naisen alistamaksi, ja on valmis todistamaan sen jokaiselle epäilijälle.

8 käsiohjelma2010:layout :09 Page 8 Marlon ja Brando Hanna Sariola ja Mari Lehtola Sanchezin perheen vanhimmat upseerit ja uskollisimmat palvelijat. Nuorina orvoksi jääneet katujen kasvatit arvostavat Don Sanchezia enemmän kuin useimmat isäänsä, ja ovat valmiita mihin vain perheen ja sen kunnian puolesta. Valitettavasti veljesten äly ei ole aina samaa tasoa heidän uskollisuutensa ja tehokkuutensa kanssa.. Madame Sanchez Eeva Kokko Don Sanchezin vanha äiti, (kohtalaisen) elävä esimerkki kuubalaisen lääketieteen elämää pitkittävästä vaikutuksesta. Dementia ei estä vanhaa rouvaa nauttimasta rommista ja sikareista, kuten kunnon matriarkan arvolle sopii.

9 käsiohjelma2010:layout :09 Page 9 Che Sami Ayvasik Lääkäri, pappi ja notaari, koulutettu ja rohkea mies, jota koko Sanchezin suku arvostaa. Vaikka Chen nimi ja ammatit usein johtavat väärinkäsityksiin, hänen sukunimensä ei rimmaa Buevaran kanssa. Tuottajat: Eeva Kokko Lauri Nurmi Ohjaajat: Laura Saarinen Juuso Korhonen Käsikirjoittajat: Eero Lauhkonen Juuso Korhonen Markus Sane Meeri Honkanen Antti Sotka Elina Sutinen Saana Väisänen Maria Sariola Koreografit: Anni Viinamäki Anne-Maria Rantala Jussi Hernesniemi Veera Kangaspunta Aino Mehtola Sara Mörö Tanssijat: Jussi Hernesniemi Riikka Ulander Merja Puurtinen Samppa Mäkinen Ilona Väisänen Anni Viinamäki Anne-Maria Rantala Olivia Anttila Sara Mörö Johanna Luukkanen Päivi Myllykangas Eerika Pusenieus Sanna-Kaisa Pykälä Sari Penttilä Aino Mehtola Minna Pentti Sami Ayvasik Tuomas Yli-Hallila Bändi: Otto Heino (maestro, rummut)

10 käsiohjelma2010:layout :09 Page 10 Eero Lauhkonen (basso) Antti Hyartt (kitara) Elina Peltonen (viulu) Ilkka Rauma (koskettimet) Ilari Ryhänen (saksofoni) Lauri Moilanen (trumpetti) Jussi Nikkola (kitara, perkussiot) Miska Laakso (trumpetti) Jukka Suutala (vetopasuuna) Laulajat: Elina Peltonen Mirjam Jahkola Annuliina Ahopelto Puvustajat: Elli Tumppila Jenni Vänskä Eeva Ruusala Elina Sutinen Lavastajat: Jenni Kauppi Markus Sane Sami Ayvasik Janette Keskinen Kai Kauppinen Katri vartiainen Lauriina Lustig Asta Sillanpää Sirkku Isokangas Catering: Sari Penttilä Maria Jokiluoma Anna Mäntymäki Liisa Tarkkanen Mari Lehtola Maskeeraajat: Päivi Myllykangas Elina Peltonen Tiia Mönttinen Eija Haapamäki Sanna Tuomisaari Henna Karppa Maria Jokiluoma Asta Sillanpää Maija Tarkka Ilona Väisänen Lauriina Lustig Mustat miehet: Aref Jalili-Monir Henry Söderholm Markus Sane Kiertuevastaava: Meeri Honkanen Valot: Lauri Nurmi Miksaaja: Jaakko Lassila Lauluvastaava: Elina Peltonen Käsiohjelman taitto: Essi Raatikainen Erityiskiitos: Tuula Kalttonen

11 käsiohjelma2010:layout :09 Page 11

12 käsiohjelma2010:layout :09 Page 12 MInun TaHTIInI (PLay THaT FunKy MuSIC) san. Jussi Hernesniemi Näin kävi perheen päällikölle Joutui ruohoo puskee mullan alle Veti vaimo miehen kylmäksi voisko tästä ottaa opiksi Ei kandee naisiin laisinkaan luottaa ne vain paljon harmi voivat tuottaa Mut minkäs sitä latino voi kun heiluu naisen lantion noin Mut oli hauskaa ei tarvii kieltää sitä lainkaan mä nautin niin kauan, kun olin aivan varma, että... Ne minun tahtiini, ne tanssii minun tahtiini kun ne tanssi minun tahtiini on pomolla hauskaa, ei tarvitse kenenkään pelätä Mä koitin olla joviaali jaoin naiset, rommin ja vaimoni mut ei sitä sitä ymmärtänyt pisti miehen pinoon ja raadoksi Näin päättyi meikäläisen aika on mentävä nyt katosi taika Nyt odottaa mua tuomio Jäi miehestä vain kuolio Mut oli hauskaa ei tarvii kieltää sitä lainkaan mä nautin niin kauan, kun olin aivan varma, että... Ne minun tahtiini, ne tanssii minun tahtiini kun ne tanssi minun tahtiini on pomolla hauskaa, ei tarvitse kenenkään pelätä

13 käsiohjelma2010:layout :09 Page 13 ÄIDILLISIÄ neuvoja MaTKaan KÄyVÄLLE MaITOPOjaLLE (a BOy FrOM new york CITy) san. Elina Peltonen Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Kyytiin astukaa mua kuulemaan Näin maitopoikaa matkaan koulitaan Ei Kuubassa saa keneen tahansa luottaa Ystävystyt niin, pian takit vaihtuu käännettäviin Uuuiii Varo Einari sua huijataan petkutetaan Älä pelkää kieltä käyttää tieltä eksy kysyvä ei mutta pidä pää kylmänä ne äidin avun sulta jo vei Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Siis pidä huolta (huolta passista, lipuista ja tavaroista) matkatavaroista (et saa sä tilaisuutta toista) Oot helppo kohde konnille jos näytät turistilta (vyölaukusta ei mitään tuu) Ja vaikka lomalla pitää nauttia anna virran viedä, mut pidä airot mukana Uuuiii Varo Einari Oot maitopoika vaan Sut ansaan saa

14 käsiohjelma2010:layout :09 Page 14 Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat kerromme tän teille vielä yhden kerran Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat SETÄMIES (CanDy Man) san. Tuomas Yli-Hallila Jos haluut multa namua, sun täytyy jonottaa Setämies, setämies Ja rahatukko mukaan: ilmaiseksi sä et saa Uuh aah setämies Baaris perjantaina ystäväni ja mä rommikolaa si tiin me tiskillä Luoksemme siihen tulit kerskumaan et sun vartalosi kans se on parasta Olit lipevä, tahdoin lähteä mut ystäväni kuolas aivan lääpällään Pakko oli jäädä siihen sietämään Sit lähdettiinkin baarista jo kadulle Siinä kuiskuttelit söpöjä mun korvalle ja ystäväni alkoi sua kähmimään Sanoit turha unelmoida ilman käteistä Olit etova, aloin lämmetä Niljakas, mut niin namu setämies Limainen, mut niin namu setämies No ystäväni alkoi kaivaa kuvetta Niin tein minäkin, umpikiimassa kirsikkani oli purskahtaa kun kosketuksensa hän antoi vaeltaa Jos haluut multa namua, sun täytyy jonottaa Setämies, setämies Ja rahatukko mukaan ilmaiseksi sä et saa Panisin, panisin

15 käsiohjelma2010:layout :09 Page 15 Olen sokeri setämies Olen kuumana, tulessa, tarjoon viiskyt pesoa Olen sokeri setämies Nyt ystäväni antaa tuplaten ja vielä paitansa Olen sokeri setämies Tietty voitais myös kaikki kolme koittaa kimpassa Setämies Poikaystäväni Porchella Ajoi viereen, heilutti pesoja Meit ei huomannut, kutsui Josea sanoi tahtovansa sitä jokailtaista Ja setämies tuo lähti hänen matkaansa Poikaystäväni kanssa setämies Inhottava katuhuora setämies Jos haluut multa namua, sun täytyy jonottaa Paitsi tarjoat jos eniten, niin sua tahdon vaan KuuBan yö (arranca En Fa) san. Annuliina Ahopelto, Mirjam Jahkola, Elina Peltonen On kuuma Kuuban yö, ja nyt salsataan kun kaksi nuorta kohtaa, niin tanssitaan Vie heitä rytmi kuuma, hei salsataan on uusi tämä huuma, kun tanssitaan Siis salsataan ja tanssitaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja lauletaan ja soitetaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja bailataan ja juhlitaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja suudellaan ja nautitaan Siis salsataan ja tanssitaan Ja ryypätään ja rähistään

16 käsiohjelma2010:layout :09 Page 16 Ja sammutaan, siis nukutaan Kun herätään, taas kännätään [Kaikki jätkät!] Siis salsataan [Kaikki jätkät!] Ja tanssitaan [Kaikki jätkät!] Nyt nautitaan [Kaikki jätkät!] Ei krapulaa KaTOaVaa MaaILMaa (a FrIEnD LIKE ME) san. Maija Huopio Missä rytmi rumban kuumentaa jo ennestään kuumaa tunnelmaa siellä vallankumous kukoistaa ei oo huolta eikä ongelmaa Täällä naiset näyttää naisilta ja baarissakin toki polttaa saa Nyt liity mukaan, turha odottaa! Joten siis: Jos Kuuba iholles ees kerran tulla saa niin varoitan ei oo paluuta Tää on katoavaa maailmaa! Ei keuhkosyövästä täällä kukaan vouhota taikka alkoholin vaaroista Tää on katoavaa maailmaa! On elämä vain lyhyt henkäys se tiedä!

17 käsiohjelma2010:layout :09 Page 17 Ja nauti! Tänään! On aikaa murehdintaan riittämiin sitten kun jo pyörit haudassas Ja sylin lämpöä ei kantsi unohtaa jos hinnasta vaan sovitaan Tää on katoavaa maailmaa! Da-da-daa vou vou da-da-daa nou-nou da-da-daa da-da-daa Aikaa vähän on siispä elä nyt! Tänään huolet jää ehkä yllätyt kuinka helppoa se onkin niin Ota lujaa hetkestä kiinni vaivu transsiin jalat maasta irtoaa! Voithan toki meidät tuomita kuulummehan kastiin alimpaan mut sitä ei käy kenkään kieltämän jokaista ammattia tarvitaan Siksi ota vastaan tää ohjeemme tai anna kadun itse opettaa On onnellisuus kourissas jos viitsit valituksen lopettaa Ja vielä: Jos Kuuba iholles saa jäädä asumaan ei parempaa voi kokeekaan Viime palanen kai, palanen kai

18 käsiohjelma2010:layout :09 Page 18 tää on palanen kai, palanen kai tää on katoavaa maailmaa! Hahahaa Katoovaa Tää on katoavaa maailmaa! SuurIa juonia (MungOjErry and rumpelteazer) San. Sami Ayvasik Pedro: Pedro-poika Leski: ja Isabella Yhd.: tää maailma etelän meidän nyt on! Yhd.: On vuosia vedetty yhtä köyttä ja raivattu tietämme rikkauksiin Leski: Tää älykkyys mun on valttimme Pedro: Mun kireä hauis imagomme Yhd.: Ei siedetä kenenkään kukkoilua, saat takuulla kuulan sä ahteriin Leski: Mun kauneutein häikäisee - YLISTÄ MUA Pedro: Tää tuli niin äkkii Leski: Saat miettiä viä! Yhd.: Pian katuja hallitsee mafia uus on mahtimme Havannan tulevaisuus Leski: Se Sanchez sai mut oksentamaan Pedro: Se hevosennaama, se munaton mies! Pedro: Vaik' muutama solu sen pysäytettiin Leski: ja lyötiin se typerys kanveesiin Yhd.: Ei oikea mies ois niin vaan mennyt Yhd.: ei koristen, horisten, vaikeroiden. Leski: Vaan komia ääni - me saatiin Leski: tähän pahuuden kavalkaadiin. Yhd.: Nyt muodostunut on uhka arvaamaton Pedro: Jaa se ruikuttaja? Leski: Se leikki-don! Yhd.: Ei aikaakaan, multaa se nilkki pian syö Yhd.: Einari, se äpärämies,

19 käsiohjelma2010:layout :09 Page 19 ei jaksettais kattella luusereita Pedro: Se puhuukin helvetin korkeelta Leski: ja raapiikin liian alhaalta. Leski: Sen liikkeet kuin katujen naisilla Pedro: Sen silmissä liikakasvua Yhd.: Se on nulikka vaan, pelkkä pentu, se väistyy kun vähän me kutitellaan Yhd.: Pari peukaloruuvia varpaisiin Yhd.: ja kuumaa laavaa sen lahkeisiin Pedro: On se entinen mies... Leski: Hei jatketaan viä! Yhd.: Sen tukankin tuleen kyl sytyttää vois Pedro: ja ajellaan rintakarvat sen pois Leski: Vois heittää se mereen, näin saatais me sopu Yhd.: Ei keinot ne kesken, ei neroilta lopu! Yhd.: Mut tärkeintä nyt ois saada tieltä se pois Pedro: Pian on uusi Don Leski: parempi Don! ruusun HOuKuTuS (BESaME MuCHO) san. Annuliina Ahopelto Ruusu, hehkuva ruusu, punainen kukkansa kutsuu nyt sua turmioon Ruusu, hehkuva ruusu, kasteessa aamun houkuttaa, sua nautintoon Ruusu, hehkuva ruusu, punainen kukkansa kutsuu nyt sua turmioon Ruusu, hehkuva ruusu, kasteessa aamun houkuttaa, sua nautintoon Illan hämyssä, kun katsot, näet sen tummuvan, vaan sammu hehku ei Varjossa yönkin kun kuljet ja tuoksun sen tunnet, hulluksi sun saa Ruusu...

20 käsiohjelma2010:layout :09 Page 20 OPEraaTIO (PaPEr PLanES) san. Mirjam Jahkola, Lauriina Lustig Kuu paistaa yllä tämän sataman sen lisäks vain lyhdyt tuo valoa Iltausva nousee, veneet narisee nyt on luvassa jotain salaista Tuolla laituri notkuu laatikoista niiden sisällöstä moni on varuillaan Salaista on tää työ, aikaa vain yks yö mut silmäpari seuraa varjoista Tän tän tänä tänä yönä kaik' hoituu, onnistuu Tän tän tänä tänä yönä palkkiona tequilaa Tän tän tänä tänä yönä kaik' hoituu, onnistuu Tän tän tänä tänä yönä palkkiona tequilaa Operaatio, tää, on salainen Operaatio, tää, vaarallinen Operaatio, tää, handlataan Operaatio, tää, hoidetaan Voimaa peliin boys! Homma pakettiin nyt laitetaan Kovat uhkaukset toteutuu jos mogataan! Habaa ihailkaa yleisö nyt tarkkana Aikaa enää on vähän joten hikoilkaa! Operaatio, tää, on salainen Operaatio, tää, vaarallinen Operaatio, tää, handlataan Operaatio, tää, hoidetaan

21 käsiohjelma2010:layout :09 Page 21 SuurMIESTEn SuKua (you KnOw My name) San. Sami Ayvasik Synnyin Kolumbiaan, kaduille Cartagenaan Äitini huumeet vei Vasten tahtoni ilotaloissa työskentelin Kuubaan perustin omankin Nähnyt oon kurjuuden, kauheuden, naiset nää rinnallani kantaen Nyt löydän oikeuden Kohtalo minut suurmiesten sukuun on tuonut Kruununi luonut Elämän suonut Taakse jätän mä entisen elämän täysin paikkani löysin suvusta suurmiesten Kuuban tulessa kärventynyt, tien löytänyt Kohtalo minut suurmiesten sukuun on tuonut Kruununi luonut Elämän suonut Taakse jätän mä entisen elämän täysin paikkani löysin suvusta suurmiesten Suku suurinten mun on

22 käsiohjelma2010:layout :09 Page 22 Kiitämme yhteistyökumppaneitamme Orion Pihlajalinna Attendo MedOne Duodecim Autotalo Laakkonen Juvenes Toas

23 käsiohjelma2010:layout :54 Page 23 Hatanpään valtatie 42, Tampere Hyötyauto-myynti: Aki Huhtala p. (03) Aatto Alaluusua p. (03) Paavo Puomila p. (03) Ismo Hytti p. (03)

24 käsiohjelma2010:layout :54 Page 24 Pirkanmaan parhaat lääkäripalvelut saat Pihlajalinnasta! Ylöjärvi p Hallinto ja Lääkäriasema Kehräsaari B, Tampere, p Akaa p Hämeenkyrö p Sairaala Hämeenkatu 19, Tampere p Ikaalinen p Kangasala p

käsiohjelma:layout 1 26.3.2009 14:46 Page 1

käsiohjelma:layout 1 26.3.2009 14:46 Page 1 käsiohjelma:layout 1 26.3.2009 14:46 Page 1 käsiohjelma:layout 1 26.3.2009 14:46 Page 2 Pari sanaa tuottajilta On vielä maaliskuu ja tätä kirjoittaessani on kaikki hyvässä vauhdissa. Puvustajat kiertelevät

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Yksinäisyys palvelutaloasukkaiden kokemana

Yksinäisyys palvelutaloasukkaiden kokemana Yksinäisyys palvelutaloasukkaiden kokemana Suomalaisten yksinäisyys hankkeen työpaja Seinäjoki 17. 18.2.2016 Jari Pirhonen, Elisa Tiilikainen, Marjut Lemivaara Taustaa Tieteellinen artikkeli, jonka aiheena

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

TAMKON EDUSTAJISTOVAALIT

TAMKON EDUSTAJISTOVAALIT TAMKON OIKEAT 9. JAMI JUUTILA International Business That s what I do. I drink, and I know things. 38. JENNI VARTIAINEN International Business Ei nimi naista pahenna. Eikä kymmenen vuoden opinnotkaan.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

EEVA JA AADAM EDENISSÄ

EEVA JA AADAM EDENISSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) EEVA JA AADAM EDENISSÄ Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jumalan istuttamassa paratiisissa, joka

Lisätiedot

Ohjaajien tervehdys. Hanna ja Maria

Ohjaajien tervehdys. Hanna ja Maria Ohjaajien tervehdys Mitä siitä syntyykään, kun täysin puolustuskyvytön näytelmänalku annetaan kahden siskoksen ohjattavaksi? Ehkä tämä kysymys kävi useamman mielessä jo syksyllä, kun näytelmä oli vasta

Lisätiedot

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä Märsky 29.10.2012 Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita yhdessä Aamun ajatus By Positiivarit: Maanantai 29.10.2012 AAMUN AJATUS Elämä on 10-prosenttisesti sitä miten elää ja 90-prosenttisesti

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia)

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia) KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA (Lyhytelokuva, draama komedia) 1. INT. Työpaikka, toimisto. Ilta klo.19.45. Kesto 30s. istuu yksin työpaikan suuressa toimistotilassa omassa työpisteessään. Yösiivooja tulee

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14 Unelmoitu Suomessa Sisällys ä ä ä ö ö ö ö ö ö ä ö ö ä 2 1 Perustiedot ö ä ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ä ö ä ää ö ä ä ä ä ö ä öö ö ä ä ä ö ä ä ö ä ää ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ö ä ä ää ö ä ä ä ää ö ä ä ö ä ä ö ä ä ä

Lisätiedot

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!)

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Maistraatti

Lisätiedot

TAIKURI VERTAISRYHMÄT

TAIKURI VERTAISRYHMÄT TAIKURI VERTAISRYHMÄT C LAPSILLE JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET Erofoorumi 3.11.15 Tina Hav erinen Suom en Kasv atus- ja perheneuvontaliitto Kenelle ja miksi? Alakouluikäisille kahden kodin lapsille joiden

Lisätiedot

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta.

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Näytelmä Joulusatu : sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Laatinut: Jaroslava Novikova Opetuskommentit: 1. Kyseessä on draamaa. Esitimme

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA

PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA Miten perfekti muodostetaan? Perusmuoto Perfekti 1. verbityyppi ottaa olen, olet, on ottanut, olemme, olette, ovat en ole, et ole, ei ole ottanut emme ole, ette

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi?

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? KERTAUSTEHTÄVIÄ WS 05/06 A Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? 1. Juha käy aina lauantaina (TORI). 2. Juna saapuu (ASEMA). 3. Olemme (HELSINKI). 4. (MIKÄ KATU) te asutte?

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

Joutseneen tarttukaa.

Joutseneen tarttukaa. Joutseneen tarttukaa. Olipa kerran kolme veljestä. Nuorimman nimi oli Jussi. Toiset aina tekivät hänelle kiusaa, hän kun oli heikompi heitä. Kun hän kerran oli metsässä puita pilkkomassa ja valitteli vaivojansa,

Lisätiedot

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat?

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat? GENETIIVI yksikkö -N KENEN? MINKÄ? monikko -DEN, -TTEN, -TEN, -EN YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian Minkä osia oksat ovat? puu

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Suudelmia ja syanidia

Suudelmia ja syanidia TLK:n teatterikerho Pseudo esittää Suudelmia ja syanidia Murhaavan kaunis cabaret-show! Maailman ensiesitys Tampereella! Käsiohjelma Ohjaajien sana Teatteri on mahtavaa ja se tempaa mukaansa helposti.

Lisätiedot

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää KADUILLA, PUISTOISSA 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää 2. Omissa, vieraissa kämpissä yksin tai ystävän kanssa aamuun

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun JOULUSEIKKAILU -Aikamatka ensimmäiseen jouluun Näytelmä ensimmäisen joulun tapahtumista Israelissa. «Esitykset ja kuljetukset ilmaisia kaikille Kuopion kouluille ja päiväkodeille» Jouluseikkailu on alakoululaisille

Lisätiedot

Kuluttajien luottamusmaailma

Kuluttajien luottamusmaailma Kuluttajien luottamusmaailma Minna-Kristiina Paakki Tutkimusyliopettaja, T&K ICT ja Tietoturva Rovaniemen Ammattikorkeakoulu 12.12.06 minna.paakki@ramk.fi 1 Tausta eeste projekti, 2003 Alustava kehikko

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa Joulumaa on muutakin

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Menninkäisen majatalo

Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Menninkäisen majatalo runoja Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-224-8 Menninkäisen majatalohon, ovi auki aina on. Pääsee sinne

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Vertaus tuhlaajapojasta on Luukkaan evankeliumissa

Lisätiedot

Ruut: Rakkauskertomus

Ruut: Rakkauskertomus Nettiraamattu lapsille Ruut: Rakkauskertomus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Muuton tuki ja yhteisöllisyys. Pirjo Valtonen

Muuton tuki ja yhteisöllisyys. Pirjo Valtonen Muuton tuki ja yhteisöllisyys Pirjo Valtonen Muutto ja muutos Muutto ja muutos ovat isoja asioita, joissa koetaan epävarmuutta. Omalta mukavuusalueelta poistuminen on ahdistavaa. Muutos tuo aina haasteita

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Ruut: Rakkauskertomus

Nettiraamattu lapsille. Ruut: Rakkauskertomus Nettiraamattu lapsille Ruut: Rakkauskertomus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT Turvaympyrä i TUTUT IHMISET Sinun kehosi on tärkeä ja arvokas. Kukaan ei saa koskea siihen ilman sinun lupaa. Tärkeä tietää: Suorista käsi eteesi

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Gideonin pieni armeija

Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Sisällys. Aakkoset 9 Numerot, viikonpäivät ja kuukaudet Tervetuloa! Kuka sä oot? Hyvää ruokaa 42. Itsearviointi Kappaleet

Sisällys. Aakkoset 9 Numerot, viikonpäivät ja kuukaudet Tervetuloa! Kuka sä oot? Hyvää ruokaa 42. Itsearviointi Kappaleet Sisällys Aakkoset 9 Numerot, viikonpäivät ja kuukaudet 10 1 Tervetuloa! 12 Nyt opiskellaan tutustuminen tervehdykset aakkoset henkilötiedot numerot 0 10 2 Kuka sä oot? 26 Nyt opiskellaan äidinkieli ja

Lisätiedot

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Lapsen ääni ja peruspalvelut -päivä Jyrki Reunamo Merja Salmi 7.4.2011 Hyvinkää, Laurea Helsingin yliopisto 1. Ajatellaan että olet leikkimässä

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi

Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi Tytöt 5.v 40m 1. Helmi Moisio 10.0 2. Nella Suuronen 10.0 3. Jenniina Pöyhönen 10.4 4. Kira Karjalainen 10.6 5. Anna Kuronen 11.1 6. Seela Säntti 11.3 7. Viivi Kytöjoki 11.6

Lisätiedot

HUMPPILAN VEIKOT 90 v JUHLAVUOSI kilpailut

HUMPPILAN VEIKOT 90 v JUHLAVUOSI kilpailut HUMPPILAN VEIKOT 90 v JUHLAVUOSI kilpailut 13.7.2012 TYTÖT 7 v Pallonheitto 1. Erica Syrjälä Tammelan Ryske 19,00 2. Inkeri Kaseva Forssan Salama 14,00 3. Aino-Maija Jaatinen Urjalan Urheilijat 9,56 4.

Lisätiedot

Assembly wild-compo demo, 3-5min Käsikirjoitus kesäkuu 2004 / Sampo Pesonen

Assembly wild-compo demo, 3-5min Käsikirjoitus kesäkuu 2004 / Sampo Pesonen POWER ON ssembly wild-compo demo, 3-5min Käsikirjoitus kesäkuu 2004 / Sampo Pesonen POWER ON KOHTUS 1 NÖRTIN HUONE INT ILT Tietokone on jylhänä pöydällä. Nörtti painaa koneen päälle. Kuva jähmettyy KOHTUS

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Arjen ankkurit selviytymisen mittarit. Selviytyjät ryhmä, Pesäpuu ry

Arjen ankkurit selviytymisen mittarit. Selviytyjät ryhmä, Pesäpuu ry Arjen ankkurit selviytymisen mittarit Selviytyjät ryhmä, Pesäpuu ry Mitä tarvitaan? Mistä riippuu? Kuka määrittää? Turvallisuus Mistä riippuu? Turvallisuus Katse eteenpäin Katse hetkessä Mistä riippuu?

Lisätiedot

Ostitkohan varmasti tarpeeksi? En tiedä. Sano sinä. Pitäisikö ostaa vielä lisää? Onko sillä saarella ketään, kenelle et olisi ostanut jotain?

Ostitkohan varmasti tarpeeksi? En tiedä. Sano sinä. Pitäisikö ostaa vielä lisää? Onko sillä saarella ketään, kenelle et olisi ostanut jotain? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Ostitkohan varmasti tarpeeksi? En tiedä. Sano sinä. Pitäisikö ostaa vielä lisää? Onko sillä saarella ketään, kenelle et olisi ostanut jotain? - On

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

PUHEKIELEN PRONOMINIT

PUHEKIELEN PRONOMINIT PUHEKIELEN PRONOMINIT Mä: mua, mut, mussa, musta, muhun, mulla, multa, mulle Sä: sua, sut, sussa, susta, suhun, sulla, sulta, sulle Pk. Mä luulen, et huomenna mul on aikaa. Kk. Luulen, että huomenna minulla

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot