käsiohjelma2010:layout :54 Page 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "käsiohjelma2010:layout 1 17.4.2010 16:54 Page 1"

Transkriptio

1 käsiohjelma2010:layout :54 Page 1

2 käsiohjelma2010:layout :54 Page 2 Ohjaajien tervehdys Tämä ei ole speksi. Ei, täällä ei ole tarkoitus huutaa omstart. Joo, voit kokeilla, mutta vastausta et tule saamaan. Näin on, me emme todellakaan ole speksi. Usko nyt. Tämä on TLK:n vuosittainen näytelmä, joka tänä vuonna kantaa nimeä Suurmiesten sukua (Juuso keksi nimen, valitukset sille! 1 ). Poikkeuksena aikaisempaan, tänä vuonna teemme neljän Tampereen keikan lisäksi minikiertueen kalakukkokaupunkiin Kuopioon. Yllä oleva kappale siis tiedoksi myös teille, kuopiolaiset Käsikirjoitus on ollut tänä vuonna hyvissä ajoin valmis, mutta vaatinut aika paljon muokkaamista usean kirjoittajan tekstin yhteen hiomiseksi. Lievää sukupolvenvaihdostakin on ollut Pseudossa havaittavissa 2, sillä lähes jokaisella vastuualueella on ensikertalaisia mukana tavallista enemmän. Näyttelijäksi on nostettu lähes 40 hakijan joukosta uusia kykyjä vanhojen pierujen kaveriksi, maestro ja bändi ovat kokonaan uudet ja tuottajat ja ohjaajatkin aika uudehkoja ainakin nykyisessä tehtävässään. Ohjaaja-Laura olisi alun perin kaikessa egoistisuudessaan halunnut ohjata yksin, ja suostui pitkin hampain ottamaan kaverikseen Juuson. Lupaava lähtötilanne näytelmälle, eikö totta? No hei, ihan kivasti tämä homma on mennyt. Käsikirjoitus muokkautui treenien aikana melko mukavasti, uudet kyvyt ovat osoittaneet erinomaiset taitonsa heittäytyä mukaan, ja aluksi aika pihalla ollut maestrokin on nyt jo messissä. Laurakin on treenien tuoksinassa todennut, että Juusosta on ollut paljon apua, ja saanut huomata, että se oma näkökulma ei ole ainoa oikea 3 :D Treeneissä on ollut tosissaan hauskaa! Tätä kirjoittaessa moni asia on vielä vähän kaaoksessa, mutta meidän ohjaajien luotto asioiden järjestymiseen on kova. Uskomme, että te, rakas yleisö, tulette nauramaan, järkyttymään, kokemaan myötätuntoa, myötäiloa ja myötähäpeää, ja ennen kaikkea nauttimaan show stamme. Tervetuloa katsomaan Suurmiesten sukua! Laura ja Juuso 4 Ohjaajat P.S Jos ette tykkää, niin voi voi. 1 Lauran omaperäiset ehdotukset olivat Kuin sikarintuhka tuuleen, Lisää syanidia ja suudelmia ja Kuuballa.

3 käsiohjelma2010:layout :09 Page 3 2 Ikävä kyllä vanhoilliset diktaattorit onnistuivat lähes kaikessa säilyttämään hirmuvaltansa. Silti vastarinta jatkuu, ja sitä johtaa monia karismaattisia nuoria lahjakkuuksia, kuten harvinaisen komea Juuso. 3 Toisin sanoen Laura huomasi, että oli mukavaa, kun ei aina tarvinnut vaivautua tulemaan itse paikalle näytelmää ohjatakseen. 4 Runkoteksti Lauran, alaviitteet Juuson käsialaa.

4 käsiohjelma2010:layout :09 Page 4 Tuottajat tarinoivat Näin maalis-huhtikuun taitteessa alkaa olla viimeiset hetket tehdä muutoksia tanssikuvioihin ja repliikkeihin, samalla bändi treenaa kuumeisesti ja lavastajat viimeistelevät kiertueenkestäviä lavasteita. Syksyllä 2009 alkanut projekti lähentelee kohokohtaansa ja tuottajien työ alkaa olla paketissa kun parrasvalot syttyvät. Tänä vuonna teatterikerho Pseudo palaa lavalle entistä ehompana, tuoreiden kykyjen saattelemana. Uutena aluevaltauksena teemme vierailuesityksen Kuopioon, mikä on osaltaan luonut tuotannollisia haasteita. Uusien ideoiden, hankintojen sekä Kuopion kiertueen vuoksi budjetti on paikoin paukahdellut, ja tuottajilla on ollut osin ikäväkin rooli rajoittaessaan villejä visioita. Onneksi luovuudesta ei kuitenkaan ole pulaa tässä porukassa ja tähän asti on päästy. Kiitos myös tukijoillemme, jotka mahdollistavat kaiken tämän taiteen palon! Näytelmää on tänä vuonna ollut toteuttamassa yli kuusikymmentä ihanaa, ahkeraa ja rohkeaa lääkisläistä. Vaikka yhteisen päämäärän saavuttaminen onkin välillä ollut aikaa vievää ja stressihormoneja runsaasti vapauttavaa, on varmasti jokaisella produktioon osallistuneella roppakaupalla positiivisia kokemuksia kuluneesta keväästä. Tuottajina on ollut ilo seurata eri osa-alueiden sulautumista toisiinsa muodostaen ainutlaatuisen upean kokonaisuuden, jota pääsette tänä iltana seuraamaan. Ottakaahan mukava asento, näin sitä mennään! Eeva ja Lauri

5 käsiohjelma2010:layout :09 Page 5 Suurmiehille sukua: Einari Risto Mustalahti Erään nimeltämainitsemattoman suuren suomalaisen veljenpoika, tuore ylioppilas ja espanjan kielen taituri. Sedältä saatu koko kansan kohtaloon vaikuttava tehtävä pyyhkäisee nuorukaisen matkalle, joka tulee muuttamaan hänen koko elämänsä.. Chiquita Sanna Tuomisaari Viehättävä nuori nainen joka viettää paljon aikaa Sanchezin perheen päämajan lähellä. Kaikki ovat tavanneet hänet, mutta kukaan ei tunnu tietävän, miten hän oikeastaan liittyy perheeseen.. Poliisipäällikkö Matilda Batista Maria Sariola Poliisipäällikkö Matilda Batista puolustaa eniten maksavan oikeutta ja pyrkii saamaan mafiaperheen salakuljetustoimet oman valtansa piiriin. Alaisiaan hän kohtelee lämpimästi kuin olisi näiden oma äitipuoli. Kuumien aaltojen lisäksi Batistan ateroskleroottista sisintä lämmittävät mikä tahansa rasvassa paistettu sekä Havannan katujen huvit.

6 käsiohjelma2010:layout :09 Page 6 Don Da Don Don Sanchez Jussi Hernesniemi Perinteikkään kuubalaisen elinkeinonharjoittajasuvun itsevaltias ja johtaja. Kunniasta, oikeudenmukaisuudesta ja hyvistä tavoista kiinnipitävä vanhan ajan patriarkka, jonka ainoat heikkoudet ovat kauniit naiset ja laadukas rommi. Dona Isabella Sanchez Leena Kujansuu Don Sanchezin vaimo ja perheen rahallisen ylijäämän hävityksestä vastaava jäsen. Todellisen etelän naisen tavoin hänen tuulensa vaihtuu hirmumyrskyn tavoin, vastaavin seurauksin niille, joihin nuo puuskat kohdistuvat. Pedro Lauri Jokipalo Don Sanchezin oikea käsi. Sen, mitä häneltä puuttuu johtajanlahjoissa ja kunniassa, Pedro korvaa lipeväkielisyydellä ja alistuvalla persoonallisuudella, eikä hän epäröi tavoitellessaan korkeampaa asemaa - ellei se satu olemaan vaarallista.

7 käsiohjelma2010:layout :09 Page 7 Kolumbialainen Tiia Mönttinen Sanchezin perheen alaisuudessa toimiva prostituoitujen pomo. Kyvykäs nainen, joka nuoresta iästään huolimatta on nostanut Sanchezin katukillan Havannan arvostetuimpien joukkoon tarkalla älyllään ja bisnessilmällään.hänen menneisyytensä on hämärän peitossa, mutta se selvinnee vielä.. Canelita Maija Huopio Toinen kolumbialaisen valikoman kestosuosikki, hento ja naisellinen ruusu Havannan risupuskassa. Canelita arvostaa vahvoja miehiä, ja toivoo jonain päivänä löytävänsä ikioman prinssinsä valkoisine autoineen, taloineen ja muhkeinen pankkitileineen. Hose Luis Tuomas Yli-Hallila Kolumbialaisen tarjoama vaihtoehto naispuolisille (ja monille miespuolisille) asiakkaille. Kreikkalaisen urheilijan tapaan voideltu Adonis, joka ei ole nirso asiakkaiden tai työtehtävien kanssa. Celia Eija Haapamäki Yksi kolumbialaisen myydyimmistä artikkeleista, tumma ja tulinen kaunotar ja nainen isolla ämmällä. Celia uskoo, että jokainen mies haluaa tulla naisen alistamaksi, ja on valmis todistamaan sen jokaiselle epäilijälle.

8 käsiohjelma2010:layout :09 Page 8 Marlon ja Brando Hanna Sariola ja Mari Lehtola Sanchezin perheen vanhimmat upseerit ja uskollisimmat palvelijat. Nuorina orvoksi jääneet katujen kasvatit arvostavat Don Sanchezia enemmän kuin useimmat isäänsä, ja ovat valmiita mihin vain perheen ja sen kunnian puolesta. Valitettavasti veljesten äly ei ole aina samaa tasoa heidän uskollisuutensa ja tehokkuutensa kanssa.. Madame Sanchez Eeva Kokko Don Sanchezin vanha äiti, (kohtalaisen) elävä esimerkki kuubalaisen lääketieteen elämää pitkittävästä vaikutuksesta. Dementia ei estä vanhaa rouvaa nauttimasta rommista ja sikareista, kuten kunnon matriarkan arvolle sopii.

9 käsiohjelma2010:layout :09 Page 9 Che Sami Ayvasik Lääkäri, pappi ja notaari, koulutettu ja rohkea mies, jota koko Sanchezin suku arvostaa. Vaikka Chen nimi ja ammatit usein johtavat väärinkäsityksiin, hänen sukunimensä ei rimmaa Buevaran kanssa. Tuottajat: Eeva Kokko Lauri Nurmi Ohjaajat: Laura Saarinen Juuso Korhonen Käsikirjoittajat: Eero Lauhkonen Juuso Korhonen Markus Sane Meeri Honkanen Antti Sotka Elina Sutinen Saana Väisänen Maria Sariola Koreografit: Anni Viinamäki Anne-Maria Rantala Jussi Hernesniemi Veera Kangaspunta Aino Mehtola Sara Mörö Tanssijat: Jussi Hernesniemi Riikka Ulander Merja Puurtinen Samppa Mäkinen Ilona Väisänen Anni Viinamäki Anne-Maria Rantala Olivia Anttila Sara Mörö Johanna Luukkanen Päivi Myllykangas Eerika Pusenieus Sanna-Kaisa Pykälä Sari Penttilä Aino Mehtola Minna Pentti Sami Ayvasik Tuomas Yli-Hallila Bändi: Otto Heino (maestro, rummut)

10 käsiohjelma2010:layout :09 Page 10 Eero Lauhkonen (basso) Antti Hyartt (kitara) Elina Peltonen (viulu) Ilkka Rauma (koskettimet) Ilari Ryhänen (saksofoni) Lauri Moilanen (trumpetti) Jussi Nikkola (kitara, perkussiot) Miska Laakso (trumpetti) Jukka Suutala (vetopasuuna) Laulajat: Elina Peltonen Mirjam Jahkola Annuliina Ahopelto Puvustajat: Elli Tumppila Jenni Vänskä Eeva Ruusala Elina Sutinen Lavastajat: Jenni Kauppi Markus Sane Sami Ayvasik Janette Keskinen Kai Kauppinen Katri vartiainen Lauriina Lustig Asta Sillanpää Sirkku Isokangas Catering: Sari Penttilä Maria Jokiluoma Anna Mäntymäki Liisa Tarkkanen Mari Lehtola Maskeeraajat: Päivi Myllykangas Elina Peltonen Tiia Mönttinen Eija Haapamäki Sanna Tuomisaari Henna Karppa Maria Jokiluoma Asta Sillanpää Maija Tarkka Ilona Väisänen Lauriina Lustig Mustat miehet: Aref Jalili-Monir Henry Söderholm Markus Sane Kiertuevastaava: Meeri Honkanen Valot: Lauri Nurmi Miksaaja: Jaakko Lassila Lauluvastaava: Elina Peltonen Käsiohjelman taitto: Essi Raatikainen Erityiskiitos: Tuula Kalttonen

11 käsiohjelma2010:layout :09 Page 11

12 käsiohjelma2010:layout :09 Page 12 MInun TaHTIInI (PLay THaT FunKy MuSIC) san. Jussi Hernesniemi Näin kävi perheen päällikölle Joutui ruohoo puskee mullan alle Veti vaimo miehen kylmäksi voisko tästä ottaa opiksi Ei kandee naisiin laisinkaan luottaa ne vain paljon harmi voivat tuottaa Mut minkäs sitä latino voi kun heiluu naisen lantion noin Mut oli hauskaa ei tarvii kieltää sitä lainkaan mä nautin niin kauan, kun olin aivan varma, että... Ne minun tahtiini, ne tanssii minun tahtiini kun ne tanssi minun tahtiini on pomolla hauskaa, ei tarvitse kenenkään pelätä Mä koitin olla joviaali jaoin naiset, rommin ja vaimoni mut ei sitä sitä ymmärtänyt pisti miehen pinoon ja raadoksi Näin päättyi meikäläisen aika on mentävä nyt katosi taika Nyt odottaa mua tuomio Jäi miehestä vain kuolio Mut oli hauskaa ei tarvii kieltää sitä lainkaan mä nautin niin kauan, kun olin aivan varma, että... Ne minun tahtiini, ne tanssii minun tahtiini kun ne tanssi minun tahtiini on pomolla hauskaa, ei tarvitse kenenkään pelätä

13 käsiohjelma2010:layout :09 Page 13 ÄIDILLISIÄ neuvoja MaTKaan KÄyVÄLLE MaITOPOjaLLE (a BOy FrOM new york CITy) san. Elina Peltonen Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Kyytiin astukaa mua kuulemaan Näin maitopoikaa matkaan koulitaan Ei Kuubassa saa keneen tahansa luottaa Ystävystyt niin, pian takit vaihtuu käännettäviin Uuuiii Varo Einari sua huijataan petkutetaan Älä pelkää kieltä käyttää tieltä eksy kysyvä ei mutta pidä pää kylmänä ne äidin avun sulta jo vei Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Siis pidä huolta (huolta passista, lipuista ja tavaroista) matkatavaroista (et saa sä tilaisuutta toista) Oot helppo kohde konnille jos näytät turistilta (vyölaukusta ei mitään tuu) Ja vaikka lomalla pitää nauttia anna virran viedä, mut pidä airot mukana Uuuiii Varo Einari Oot maitopoika vaan Sut ansaan saa

14 käsiohjelma2010:layout :09 Page 14 Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat matkaoppaitanne olemme hetken verran Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat kerromme tän teille vielä yhden kerran Kuulkaa kuulkaa naiset ja herrat SETÄMIES (CanDy Man) san. Tuomas Yli-Hallila Jos haluut multa namua, sun täytyy jonottaa Setämies, setämies Ja rahatukko mukaan: ilmaiseksi sä et saa Uuh aah setämies Baaris perjantaina ystäväni ja mä rommikolaa si tiin me tiskillä Luoksemme siihen tulit kerskumaan et sun vartalosi kans se on parasta Olit lipevä, tahdoin lähteä mut ystäväni kuolas aivan lääpällään Pakko oli jäädä siihen sietämään Sit lähdettiinkin baarista jo kadulle Siinä kuiskuttelit söpöjä mun korvalle ja ystäväni alkoi sua kähmimään Sanoit turha unelmoida ilman käteistä Olit etova, aloin lämmetä Niljakas, mut niin namu setämies Limainen, mut niin namu setämies No ystäväni alkoi kaivaa kuvetta Niin tein minäkin, umpikiimassa kirsikkani oli purskahtaa kun kosketuksensa hän antoi vaeltaa Jos haluut multa namua, sun täytyy jonottaa Setämies, setämies Ja rahatukko mukaan ilmaiseksi sä et saa Panisin, panisin

15 käsiohjelma2010:layout :09 Page 15 Olen sokeri setämies Olen kuumana, tulessa, tarjoon viiskyt pesoa Olen sokeri setämies Nyt ystäväni antaa tuplaten ja vielä paitansa Olen sokeri setämies Tietty voitais myös kaikki kolme koittaa kimpassa Setämies Poikaystäväni Porchella Ajoi viereen, heilutti pesoja Meit ei huomannut, kutsui Josea sanoi tahtovansa sitä jokailtaista Ja setämies tuo lähti hänen matkaansa Poikaystäväni kanssa setämies Inhottava katuhuora setämies Jos haluut multa namua, sun täytyy jonottaa Paitsi tarjoat jos eniten, niin sua tahdon vaan KuuBan yö (arranca En Fa) san. Annuliina Ahopelto, Mirjam Jahkola, Elina Peltonen On kuuma Kuuban yö, ja nyt salsataan kun kaksi nuorta kohtaa, niin tanssitaan Vie heitä rytmi kuuma, hei salsataan on uusi tämä huuma, kun tanssitaan Siis salsataan ja tanssitaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja lauletaan ja soitetaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja bailataan ja juhlitaan Ja salsataan ja tanssitaan Ja suudellaan ja nautitaan Siis salsataan ja tanssitaan Ja ryypätään ja rähistään

16 käsiohjelma2010:layout :09 Page 16 Ja sammutaan, siis nukutaan Kun herätään, taas kännätään [Kaikki jätkät!] Siis salsataan [Kaikki jätkät!] Ja tanssitaan [Kaikki jätkät!] Nyt nautitaan [Kaikki jätkät!] Ei krapulaa KaTOaVaa MaaILMaa (a FrIEnD LIKE ME) san. Maija Huopio Missä rytmi rumban kuumentaa jo ennestään kuumaa tunnelmaa siellä vallankumous kukoistaa ei oo huolta eikä ongelmaa Täällä naiset näyttää naisilta ja baarissakin toki polttaa saa Nyt liity mukaan, turha odottaa! Joten siis: Jos Kuuba iholles ees kerran tulla saa niin varoitan ei oo paluuta Tää on katoavaa maailmaa! Ei keuhkosyövästä täällä kukaan vouhota taikka alkoholin vaaroista Tää on katoavaa maailmaa! On elämä vain lyhyt henkäys se tiedä!

17 käsiohjelma2010:layout :09 Page 17 Ja nauti! Tänään! On aikaa murehdintaan riittämiin sitten kun jo pyörit haudassas Ja sylin lämpöä ei kantsi unohtaa jos hinnasta vaan sovitaan Tää on katoavaa maailmaa! Da-da-daa vou vou da-da-daa nou-nou da-da-daa da-da-daa Aikaa vähän on siispä elä nyt! Tänään huolet jää ehkä yllätyt kuinka helppoa se onkin niin Ota lujaa hetkestä kiinni vaivu transsiin jalat maasta irtoaa! Voithan toki meidät tuomita kuulummehan kastiin alimpaan mut sitä ei käy kenkään kieltämän jokaista ammattia tarvitaan Siksi ota vastaan tää ohjeemme tai anna kadun itse opettaa On onnellisuus kourissas jos viitsit valituksen lopettaa Ja vielä: Jos Kuuba iholles saa jäädä asumaan ei parempaa voi kokeekaan Viime palanen kai, palanen kai

18 käsiohjelma2010:layout :09 Page 18 tää on palanen kai, palanen kai tää on katoavaa maailmaa! Hahahaa Katoovaa Tää on katoavaa maailmaa! SuurIa juonia (MungOjErry and rumpelteazer) San. Sami Ayvasik Pedro: Pedro-poika Leski: ja Isabella Yhd.: tää maailma etelän meidän nyt on! Yhd.: On vuosia vedetty yhtä köyttä ja raivattu tietämme rikkauksiin Leski: Tää älykkyys mun on valttimme Pedro: Mun kireä hauis imagomme Yhd.: Ei siedetä kenenkään kukkoilua, saat takuulla kuulan sä ahteriin Leski: Mun kauneutein häikäisee - YLISTÄ MUA Pedro: Tää tuli niin äkkii Leski: Saat miettiä viä! Yhd.: Pian katuja hallitsee mafia uus on mahtimme Havannan tulevaisuus Leski: Se Sanchez sai mut oksentamaan Pedro: Se hevosennaama, se munaton mies! Pedro: Vaik' muutama solu sen pysäytettiin Leski: ja lyötiin se typerys kanveesiin Yhd.: Ei oikea mies ois niin vaan mennyt Yhd.: ei koristen, horisten, vaikeroiden. Leski: Vaan komia ääni - me saatiin Leski: tähän pahuuden kavalkaadiin. Yhd.: Nyt muodostunut on uhka arvaamaton Pedro: Jaa se ruikuttaja? Leski: Se leikki-don! Yhd.: Ei aikaakaan, multaa se nilkki pian syö Yhd.: Einari, se äpärämies,

19 käsiohjelma2010:layout :09 Page 19 ei jaksettais kattella luusereita Pedro: Se puhuukin helvetin korkeelta Leski: ja raapiikin liian alhaalta. Leski: Sen liikkeet kuin katujen naisilla Pedro: Sen silmissä liikakasvua Yhd.: Se on nulikka vaan, pelkkä pentu, se väistyy kun vähän me kutitellaan Yhd.: Pari peukaloruuvia varpaisiin Yhd.: ja kuumaa laavaa sen lahkeisiin Pedro: On se entinen mies... Leski: Hei jatketaan viä! Yhd.: Sen tukankin tuleen kyl sytyttää vois Pedro: ja ajellaan rintakarvat sen pois Leski: Vois heittää se mereen, näin saatais me sopu Yhd.: Ei keinot ne kesken, ei neroilta lopu! Yhd.: Mut tärkeintä nyt ois saada tieltä se pois Pedro: Pian on uusi Don Leski: parempi Don! ruusun HOuKuTuS (BESaME MuCHO) san. Annuliina Ahopelto Ruusu, hehkuva ruusu, punainen kukkansa kutsuu nyt sua turmioon Ruusu, hehkuva ruusu, kasteessa aamun houkuttaa, sua nautintoon Ruusu, hehkuva ruusu, punainen kukkansa kutsuu nyt sua turmioon Ruusu, hehkuva ruusu, kasteessa aamun houkuttaa, sua nautintoon Illan hämyssä, kun katsot, näet sen tummuvan, vaan sammu hehku ei Varjossa yönkin kun kuljet ja tuoksun sen tunnet, hulluksi sun saa Ruusu...

20 käsiohjelma2010:layout :09 Page 20 OPEraaTIO (PaPEr PLanES) san. Mirjam Jahkola, Lauriina Lustig Kuu paistaa yllä tämän sataman sen lisäks vain lyhdyt tuo valoa Iltausva nousee, veneet narisee nyt on luvassa jotain salaista Tuolla laituri notkuu laatikoista niiden sisällöstä moni on varuillaan Salaista on tää työ, aikaa vain yks yö mut silmäpari seuraa varjoista Tän tän tänä tänä yönä kaik' hoituu, onnistuu Tän tän tänä tänä yönä palkkiona tequilaa Tän tän tänä tänä yönä kaik' hoituu, onnistuu Tän tän tänä tänä yönä palkkiona tequilaa Operaatio, tää, on salainen Operaatio, tää, vaarallinen Operaatio, tää, handlataan Operaatio, tää, hoidetaan Voimaa peliin boys! Homma pakettiin nyt laitetaan Kovat uhkaukset toteutuu jos mogataan! Habaa ihailkaa yleisö nyt tarkkana Aikaa enää on vähän joten hikoilkaa! Operaatio, tää, on salainen Operaatio, tää, vaarallinen Operaatio, tää, handlataan Operaatio, tää, hoidetaan

21 käsiohjelma2010:layout :09 Page 21 SuurMIESTEn SuKua (you KnOw My name) San. Sami Ayvasik Synnyin Kolumbiaan, kaduille Cartagenaan Äitini huumeet vei Vasten tahtoni ilotaloissa työskentelin Kuubaan perustin omankin Nähnyt oon kurjuuden, kauheuden, naiset nää rinnallani kantaen Nyt löydän oikeuden Kohtalo minut suurmiesten sukuun on tuonut Kruununi luonut Elämän suonut Taakse jätän mä entisen elämän täysin paikkani löysin suvusta suurmiesten Kuuban tulessa kärventynyt, tien löytänyt Kohtalo minut suurmiesten sukuun on tuonut Kruununi luonut Elämän suonut Taakse jätän mä entisen elämän täysin paikkani löysin suvusta suurmiesten Suku suurinten mun on

22 käsiohjelma2010:layout :09 Page 22 Kiitämme yhteistyökumppaneitamme Orion Pihlajalinna Attendo MedOne Duodecim Autotalo Laakkonen Juvenes Toas

23 käsiohjelma2010:layout :54 Page 23 Hatanpään valtatie 42, Tampere Hyötyauto-myynti: Aki Huhtala p. (03) Aatto Alaluusua p. (03) Paavo Puomila p. (03) Ismo Hytti p. (03)

24 käsiohjelma2010:layout :54 Page 24 Pirkanmaan parhaat lääkäripalvelut saat Pihlajalinnasta! Ylöjärvi p Hallinto ja Lääkäriasema Kehräsaari B, Tampere, p Akaa p Hämeenkyrö p Sairaala Hämeenkatu 19, Tampere p Ikaalinen p Kangasala p

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Yksinäisyys palvelutaloasukkaiden kokemana

Yksinäisyys palvelutaloasukkaiden kokemana Yksinäisyys palvelutaloasukkaiden kokemana Suomalaisten yksinäisyys hankkeen työpaja Seinäjoki 17. 18.2.2016 Jari Pirhonen, Elisa Tiilikainen, Marjut Lemivaara Taustaa Tieteellinen artikkeli, jonka aiheena

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!)

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Maistraatti

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat?

YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian. Minkä osia oksat ovat? GENETIIVI yksikkö -N KENEN? MINKÄ? monikko -DEN, -TTEN, -TEN, -EN YKSIKKÖ Pääte on aina -N. Se liittyy sanan taipuneeseen vartaloon. Kenen auto tuo on? - Aleksanterin - Liian Minkä osia oksat ovat? puu

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa Joulumaa on muutakin

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Ruut: Rakkauskertomus

Ruut: Rakkauskertomus Nettiraamattu lapsille Ruut: Rakkauskertomus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Assembly wild-compo demo, 3-5min Käsikirjoitus kesäkuu 2004 / Sampo Pesonen

Assembly wild-compo demo, 3-5min Käsikirjoitus kesäkuu 2004 / Sampo Pesonen POWER ON ssembly wild-compo demo, 3-5min Käsikirjoitus kesäkuu 2004 / Sampo Pesonen POWER ON KOHTUS 1 NÖRTIN HUONE INT ILT Tietokone on jylhänä pöydällä. Nörtti painaa koneen päälle. Kuva jähmettyy KOHTUS

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

PUHEKIELEN PRONOMINIT

PUHEKIELEN PRONOMINIT PUHEKIELEN PRONOMINIT Mä: mua, mut, mussa, musta, muhun, mulla, multa, mulle Sä: sua, sut, sussa, susta, suhun, sulla, sulta, sulle Pk. Mä luulen, et huomenna mul on aikaa. Kk. Luulen, että huomenna minulla

Lisätiedot

Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi

Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi Tytöt 5.v 40m 1. Helmi Moisio 10.0 2. Nella Suuronen 10.0 3. Jenniina Pöyhönen 10.4 4. Kira Karjalainen 10.6 5. Anna Kuronen 11.1 6. Seela Säntti 11.3 7. Viivi Kytöjoki 11.6

Lisätiedot

Sarjakuva- www.ransu.info

Sarjakuva- www.ransu.info Sarjakuva- ja puuhakirja Ransun Lue ja pelaa! Heippatirallaa! Tässä kirjassa on Ransun pelastuskoulu -sarjakuvia, joista lukemalla oppii tärkeitä turvallisuuteen liittyviä asioita. Ja sitten on vähän väliä

Lisätiedot

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS SANATYYPIT LÄMMIN TAKKI LÄMPIMÄT TAKIT KAUNIS NAINEN KAUNIIT NAISET SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen?

Lisätiedot

CxO Academy. Paras neuvoni johtamiseen ikinä. 5.10.2011 Toni Hinkka. CxO Mentor Oy 2011

CxO Academy. Paras neuvoni johtamiseen ikinä. 5.10.2011 Toni Hinkka. CxO Mentor Oy 2011 CxO Academy Paras neuvoni johtamiseen ikinä 5.10.2011 Toni Hinkka Sisältö Kirja Teidän neuvonne Parhaat neuvot 1-10 Keskustelua Yhteenveto Paras neuvoni johtamiseen ikinä! - kirja Teidän neuvonne 1. "Ole

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Mies ja seksuaalisuus

Mies ja seksuaalisuus Mies ja seksuaalisuus Kun syntyy poikana on Kela-kortissa miehen henkilötunnus. Onko hän mies? Millaista on olla mies? Miehen keho eli vartalo Kehon kehittyminen miehen kehoksi alkaa, kun pojan vartalo

Lisätiedot

Mun perhe. - Ei, mä en oo naimisissa. - Joo, mulla on kaksi lasta. - Ei, mulla ei oo lapsia. Mulla on Mulla ei oo. Mulla on kaksi lasta

Mun perhe. - Ei, mä en oo naimisissa. - Joo, mulla on kaksi lasta. - Ei, mulla ei oo lapsia. Mulla on Mulla ei oo. Mulla on kaksi lasta 1 Mun perhe Sanasto suomi äidinkieli Kirjoita sanat kuvaan. perhe vaimo mies lapsi tyttö poika vauva äiti isä vanhemmat sisko veli vaimo Ootko sä naimisissa? - Joo, mä oon naimisissa. - Ei, mä en oo naimisissa.

Lisätiedot

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 MIEHET 100 m 11,10 Joonas Kokko 2015 200 m 22,55 Joonas Kokko 2015 400 m 48,53 Jukka Latva-Rasku -97 800 m 1.51,78 Pekka Passinen -94 1000 m 2.26,94 Ville Hautala -91 1500

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

Reetta Minkkinen

Reetta Minkkinen 28.4.2016 Reetta Minkkinen Perhe Koska kertaus on opintojen äiti (minun) kirjani. (sinun) kirjasi. hänen kirjansa. (meidän) kirjamme. (teidän) kirjanne. heidän kirjansa. Muistatko: 5 perheenjäsentä 5 eläintä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri Puuha- Penan päiväkirja by: Basil ja Lauri Eräänä päivänä Puuha-Pena meni ullakolle siivoamaan, koska hänen ystävänsä Plup- Plup tulee hänen luokse kylään ja Plup-Plup kutsuu Keke Keksin, joka on hyvin

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?)

MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?) MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?) Lintujen täytyy muuttaa talveksi etelään. MONIKON GENETIIVIN KÄYTTÖ 1. OMISTUS (KENEN, KEIDEN?) Nämä sukset ovat noiden koululaisten. Tuossa kaupassa myydään vain lasten

Lisätiedot

TIMO LOUHIKARI: RONDO

TIMO LOUHIKARI: RONDO TIMO LOUHIKARI: AVAINKOHTAUS 1. INT. IN TALO, ETEINEN PÄIVÄ Ovikello soi, Rondo menee avaamaan oven, TV:n ääni pauhaa taustalla. Oven takana seisoo Artsi apureidensa kanssa. Katohan, huhu piti paikkansa.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus Herodeksen

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä Diakonian tutkimuksen päivä 7.11.2008 Riikka Haahtela, YTM, jatko-opiskelija sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön

Lisätiedot

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ SUOMENTANUT LEENA VALLISAARI GUMMERUS 3 Ympäristövastuu on osa Gummerus Kustannus Oy:n jokapäiväistä toimintaa. www.gummerus.fi/ymparisto Saksankielinen alkuteos Tannöd

Lisätiedot

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi MILLAINEN? vertailu -mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi kevyt - kevyen - kevyempi siisti - siistin - siistimpi iloinen - iloisen hidas hitaan - iloisempi - hitaampi -mpi (komparatiivi) KAKSITAVUISET,

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

ARVO LAITINEN (1893-1966) Ms.Mus. Laitinen COLL. 117

ARVO LAITINEN (1893-1966) Ms.Mus. Laitinen COLL. 117 Arkistoluettelo 129 ARVO LAITINEN (1893-1966) Laitinen COLL. 117 Käsikirjoituskokoelmat Aineisto Aika Signum SAAPUNEET KIRJEET COLL.117.1 SÄVELLYSKÄSIKIRJOITUKSET (luettelo päivitetty 11.8.2014 / JJ)

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT sivu 1 / 10 3 pistettä 1. Kuinka monta pilkkua kuvan leppäkertuilla on yhteensä? (A) 17 (B) 18 (C) 19 (D) 20 (E) 21 Ratkaisu: Pilkkuja on 1 + 1 + 1 + 2 + 2 + 1 + 3 + 2 + 3 + 3 = 19. 2. Miltä kuvan pyöreä

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) 1 minä Minä olen. Minä laulan. Minä tanssin. Minä maalaan. Minä väritän. Minä piirrän. Minä otan. Minä myyn. Minä istun. = Olen. = Laulan.

Lisätiedot

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Mattijuhani Koponen VALKEUDEN LAPSET 1965

Mattijuhani Koponen VALKEUDEN LAPSET 1965 Mattijuhani Koponen VALKEUDEN LAPSET 1965 Mattijuhani Koponen 1965, 2005 1 2 On ahdasta ja sokeat ohjaavat täällä sokeita. On vaikeaa toimia vaikeaa työskennellä. Älä periksi anna, valitse kivisin tie;

Lisätiedot

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Rauhala on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Yrityksen perustiedot Omistajat: Ismo ja Miika Takkunen Ismo vastaa tilanjohtaminen

Lisätiedot

Lähtö Sarja Matka Nro Nimi Seura. Miehet 10 vuotta 3 km p =======================

Lähtö Sarja Matka Nro Nimi Seura. Miehet 10 vuotta 3 km p ======================= Miehet 10 vuotta 3 km p 11.00.00 M10 3 km 1 Elmeri Konstari Jämsänkosken Ilves 11.00.00 M10 3 km 2 Konsta Peltola Keuruun Kisailijat 11.00.00 M10 3 km 3 Elias Ronkainen Jämsänkosken Ilves 11.00.00 M10

Lisätiedot

PIKAPEREHDYTYS VENÄJÄN KIELEN ALKEISIIN KEVÄT 2013. Asiakaspalvelua venäjäksi

PIKAPEREHDYTYS VENÄJÄN KIELEN ALKEISIIN KEVÄT 2013. Asiakaspalvelua venäjäksi PIKAPEREHDYTYS VENÄJÄN KIELEN ALKEISIIN KEVÄT 2013 1 Asiakaspalvelua venäjäksi. 2 VENÄJÄN KIELEN PIKAKURSSI KEVÄT 2013 Riitta Tiensuu 1. TUTUSTUMISTA, TERVEHDYKSIÄ YM. KOHTELIASTA Hyvää huomenta! Hyvää

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Voisitko auttaa minua? Avun pyytäminen Puhutko englantia? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Can you help me, please? Do you speak English? Puhutteko _[kieltä]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Can you help me, please? Avun pyytäminen Do you speak English? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Voisitko auttaa minua? Puhutko englantia? Do you speak _[language]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

Ahonkylän koulun johtokunta

Ahonkylän koulun johtokunta 1 KOULUJEN JOHTOKUNNAT 2013-2016 Ahonkylän koulun johtokunta Puheenjohtaja Toni Lahti Lassi-Matti Rauhala Varapuheenjohtaja Anne Mäenpää Johan Mäenpää Jäsen Marjut Lahti Matti Ylisaukko-Oja Jäsen Marja

Lisätiedot

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma Dalinda Luolamo Tunteiden sota Runokokoelma Tunteiden sota Dalinda Luolamo Ulkoasu: R. Penttinen Painettu: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-235-4 Alkusanat Arvoisat lukijat. Tahdon kertoa teille projektistani

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

MINIMAAKUNTAVIESTI 18.3.2008 KERIMÄKI 1 1 MIKKELI I 1:38:17.7 1 9:11.3 2 9:51.1 3 9:24.8 4 12:26.6 5 10:28.4 6 11:18.0 7 8:05.3 8 10:51.

MINIMAAKUNTAVIESTI 18.3.2008 KERIMÄKI 1 1 MIKKELI I 1:38:17.7 1 9:11.3 2 9:51.1 3 9:24.8 4 12:26.6 5 10:28.4 6 11:18.0 7 8:05.3 8 10:51. MINIMAAKUNTAVIESTI 18.3.2008 KERIMÄKI 1 1 MIKKELI I 1:38:17.7 1 Teemu Pöntinen 9:11.3 2 Rosa Liukkonen 9:51.1 3 Sami Roos 9:24.8 4 Sanni Marttinen 12:26.6 5 Arttu Harjuntausta 10:28.4 6 Saana Lahdelma

Lisätiedot

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 Olemme ajaneet treenipaikalle, jossa kaveri on tehnyt valmiiksi jäljen. Otan Pepin autosta ja huomaan että minulla ei ole jäljentekijän lähtöhajua ja hänen autonsa ovet

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS

Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS T U L O K S E T Miehet 15 vuotta 3 km V 1. Tommi Härkönen Paltamon Urheilijat 7.23,7 2. Antti Huusko Ristijärven Pyry 7.23,8 0.00,1-5. 30834424 Mikko Haverinen Kuhmo-Ski

Lisätiedot

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SISÄLLYSLUETTELO SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET... 1 YHTEINEN TERVEHDYS... 2 OMAT TERVEHDYKSET... 3 Eronen Ville... 3 Husso Oki... 4 Karjalainen Maiju... 5 Malkavaara Heikki... 6

Lisätiedot

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi Työpahoinvoinnin alkeet Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus 12.11.2014 Maija Saviniemi Miksi olen pessimisti? Miksi tarkastelemme työtä pahoinvoinnin näkökulmasta? Onko työpahoinvoinnissa edes

Lisätiedot

Nainen ja seksuaalisuus

Nainen ja seksuaalisuus Nainen ja seksuaalisuus Kun syntyy tyttönä on Kela-kortissa naisen henkilötunnus. Onko hän nainen? Millaista on olla nainen? Naisen keho Kun tytöstä tulee nainen, naiseus näkyy monella tavalla. Ulospäin

Lisätiedot

TALLINNA (OSA 1)

TALLINNA (OSA 1) TALLINNA (OSA 1) 26.-29.5.2016 HOTELLI JA BALETTI SAVOY BOUTIQUE HOTEL VAKIOMESTAMME TALLINNASSA Saavuttuamme Pärnusta luksusbussilla (2 euroa/hlö) kävelimme reilun kilometrin päähän hotelliimme Savoy

Lisätiedot

alapuolella alla alle aloittaa aloitan aloitti aloittanut alta

alapuolella alla alle aloittaa aloitan aloitti aloittanut alta a/a aamiainen aamiaisen aamiaista aamiaisia aamu aamun aamua aamuja aamupäivä aamupäivän aamupäivää aamupäiviä aatto aaton aattoa aattoja ahkera ahkeran ahkeraa ahkeria ai aihe aiheen aihetta aiheita aika

Lisätiedot

Iin hiihdot 1.3.2014

Iin hiihdot 1.3.2014 1 / 6 2.3.2014 22:53 Iin hiihdot 1.3.2014 T U L O K S E T Liikuntakeskus MOVE Kilpailun sarjat: M08; N08; M10; N10; M12; N12; N14; M16; N18; N16; M14; M70; M45; M55; M65; N35; N45; NYL; N20; M35; M18;

Lisätiedot

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet 1. Sosiaali- ja terveysryhmä Aulis Laaksonen, pj. Pori Terttu Nordman Eija Kuokka Hanna-Leena Markki Harjavalta Jaana Karrimaa Eero Mattsson Pomarkku

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Rakkauden Katekismus TYTÖILLE.

Rakkauden Katekismus TYTÖILLE. Rakkauden Katekismus TYTÖILLE. Hinta Smk. 1; 50. ALKULAUSE. Teille hyvät tytöt omistetaan tämä pieni käsikirja rakkauden tulkitsemisessa. Olkoon teissä monessa kätketty välinpitämättömyys sille ihmeelliselle

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p )

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p ) Kuta enemmän tiedät ja kuta paremmin ymmärrät, sitä ankarammin sinua tuomitaan, jollei elämäsi ole yhtä pyhä kuin tietosi on laaja. Tuomas Kempiläinen. Vaikka maailma tuhansine ilmiöineen vetää ihmisen

Lisätiedot

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa Suunta-Jurva 1(5) E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa 17.2.2013 Lopputulokset H21 (2+2+2+2+2+2) 1) Pohjankyrön Rasti 1 52:47 (Saari Petri 8:18/2., Heiska Samu 9:25/1., Saari Petri 8:59/2., Heiska

Lisätiedot

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE.

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE. PuMu D-TYTÖT 2013 Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE. Onko 1-tilanne, 2-tilanne, 3-tilanne, 1-3-tilanne, 2-3-tilanne, ajolähtö

Lisätiedot

Jurvan Metsästysseura ry Ilma-asehalli, Salontie 20

Jurvan Metsästysseura ry Ilma-asehalli, Salontie 20 POHJANMAAN III KULTAHIPPUKARSINNAT JA Y/N SARJOJEN AVOIN ILMA-ASEKILPAILU Tulokset ilmapistooli: IT 8 1 Tuomas Olli LappA 95 + 96 = 191 2 Aleksi Heinonen LappA 93 + 90 = 183 3 Topias Teikari IU 82 + 81

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Humppilan Hippokisat 2012 Humppilan Urheilukenttä TULOKSET. P4 ( ) 40 m

Humppilan Hippokisat 2012 Humppilan Urheilukenttä TULOKSET. P4 ( ) 40 m Humppilan Hippokisat 2012 Humppilan Urheilukenttä 16.8.2012 TULOKSET P4 (2008 - ) 40 m 1. Hermanni Mäkinen 11,3 2. Jasper Kieho 11,7 3. Otto Uusitalo 11,9 4. Rasmus Salminen 12,3 5. Henri Hyytiäinen 12,5

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Edustajistokonkarit. 19 OULA KINNUNEN Kone- ja tuotantotekniikka. Öh.. ääh... hmm..

Edustajistokonkarit. 19 OULA KINNUNEN Kone- ja tuotantotekniikka. Öh.. ääh... hmm.. Edustajistokonkarit 16 TOMMI KARHU Talotekniikka Opiskelijoiden hyvinvointi etusijalla 19 OULA KINNUNEN Kone- ja tuotantotekniikka Öh.. ääh... hmm.. 21 EMMI LAINE Talotekniikka Opiskelijat ensin. Hapokas

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:2009

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:2009 Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:9 Sisällysluettelo Sivu Tulosten yhteenveto 1 Kohde 1: linjat 6, 61, 9, 9 2 Kohde 2: linja 8 3 Kohde 3: linjat 8, 88, 99 4 Kohde 4: linja 13

Lisätiedot

Kaunis kuningatar Ester

Kaunis kuningatar Ester Nettiraamattu lapsille Kaunis Ester Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 30/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box 3,

Lisätiedot