KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 1 Kirkkoneuvosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 1 Kirkkoneuvosto"

Transkriptio

1 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 1 Kokoustiedot Kokousaika maanantai 11. toukokuuta 2015 klo Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät Muut Allekirjoitukset Varsinaiset jäsenet Yrjö Haapala, kirkkoherra Juhani Heusala Sakari Kuusela Ritva Lampela Sakari Lepojärvi Risto Rimpisalo Eeva Lääkkö Sirpa Uusitalo Leena Varonen Varajäsenet Paula Aaltonen (Sirpa Uusitalo) Ari Aho (Sakari Lepojärvi) Marjo Appelgrén (Juhani Heusala) Irja-Liisa Jääskö (Risto Rimpisalo) Jukka-Pekka Kerimaa (Eeva Lääkkö) Jukka Nikurautio (Sakari Kuusela) Marjo Nurmi (Ritva Lampela) Teemu Uusitalo (Leena Varonen) Jarkko Hannunen, Pirkko Saastamoinen Juha Nykänen, talouspäällikkö Yrjö Haapala, puheenjohtaja läsnä/poissa/varajäsen läsnä, puheenjohtaja läsnä läsnä läsnä, varapuheenjohtaja läsnä läsnä poissa läsnä läsnä läsnä läsnä, kirkkovaltuuston puheenjohtaja läsnä, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja läsnä, sihteeri Juha Nykänen, sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulkua vastaavaksi Ritva Lampela Keminmaassa Sakari Lepojärvi Pöytäkirjan nähtävilläolo Pöytäkirjan nähtävänä pitämisestä on ilmoitettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululla julkaistulla kuulutuksella. Kuulutus oli nähtävänä virastoaikana klo Pöytäkirja on asetettu nähtäväksi kuulutuksen mukaisesti kirkkoherranvirastoon lukien. Todistetaan Keminmaan seurakunnan kirkkoherranvirastossa Yrjö Haapala, kirkkoherra

2 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 2 ALKUTOIMET 84 Kokouksen avaus ja alkuhartaus Päätös: Kokous avattiin kirkkoherran pitämällä hartaudella. 85 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen KL 7:4 Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. KJ 9:1 päättää kokoontumisensa ajan ja paikan. kokoontuu myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai vähintään neljäsosa jäsenistä sitä kirjallisesti pyytää ilmoittamansa asian käsittelemistä varten. Kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla. Samalla on kokouksesta ilmoitettava myös kirkkovaltuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalle / 5: Päätettiin yksimielisesti, että kirkkoneuvoston kokoontuu puheenjohtajan kutsusta tarpeen mukaan. Kokoukset pidetään seurakuntakeskuksen neuvotteluhuoneessa maanantaisin klo 18.00, jollei erityinen syy vaadi muuta menettelyä. n ohjesääntö 5: Kutsu toimitetaan jäsenille viimeistään kolme päivää ennen kokousta. Kutsuun on liitettävä luettelo käsiteltävistä asioista. Jos asia on kiireellinen, kirkkoneuvosto voi päättää ottaa sen käsiteltäväksi, vaikka sitä ei ole mainittu kokouskutsussa. Kokouksesta on postitettu 4.toukokuuta 2015 kullekin kirkkoneuvoston jäsenelle (varajäsenille tiedoksi) sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle kirjallinen kutsu asialuetteloineen. Päätös: Kokous todettiin yksimielisesti laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 86 Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valitseminen n ohjesääntö 6: Pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa tarkastajaa tai, jos kokous niin päättää, kirkkoneuvosto kokouksessaan. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin yksimielisesti Ritva Lampela ja Sakari Lepojärvi.

3 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/ Valmiussuunnitelma Kirkkohallituksen ohje Valmiussuunnittelu seurakunnassa Suunnittelun tarkoitus Seurakuntien varautumisen perustana on kirkkolain säännös (1 luvun 2 ) kirkon tehtävästä julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimia kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi. Seurakunnan työntekijät tukevat työssään erilaisiin äkillisiin kriisitilanteisiin joutuneita lähimmäisiä esimerkiksi suuronnettomuuden järkyttäessä tai yksittäistä ihmistä hänen surussaan. Valmiussuunnittelulla turvataan organisaation toiminta ja erityisesti sen perustehtävän hoitaminen kaikissa oloissa. Seurakuntien ja kokonaiskirkon tehtävän toteuttaminen korostuu yhteiskunnan laajoissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Näihin tilanteisiin varaudutaan suunnittelemalla, miten toiminta parhaiten hoidetaan erilaisissa poikkeusoloissa. Valmiussuunnitelmia myös päivitetään säännöllisesti. Seurakuntien keskinäinen yhteistyö valmiussuunnittelussa on entisestään korostunut. Sillä voidaan varmistaa voimavarojen tarkoituksenmukainen ja joustava käyttö. Seurakunnat toimivat myös tiiviissä yhteistyössä alueensa kunnan viranomaisten kanssa. Suunnitelman hyväksyminen ja päivittäminen Valmiussuunnitelman ja siihen tehtävät periaatteelliset muutokset hyväksyy seurakunnissa kirkkoneuvosto ja seurakuntayhtymissä yhteinen kirkkoneuvosto. tai yhteinen kirkkoneuvosto tarkistaa suunnitelman toimikautensa jälkimmäisenä vuotena. Tekniset muutokset suunnitelmaan tekee valmiuspäällikkö virkamiestyönä. Valmiussuunnitelma tulee päivittää tarvittaessa ja kahden vuoden välein. Päivityksestä vastaa kirkkoherra. Valmiussuunnitelman liitteissä käsitellään käytännöllisluonteisia ja yksityiskohtaisia valmiusjärjestelyjä, joita ei ole välttämättä tarpeen käsitellä kirkkoneuvostossa tai yhteisessä kirkkoneuvostossa. tai yhteinen kirkkoneuvosto voi antaa toimivallan liitteiden hyväksymiseen esimerkiksi kirkkoherralle, valmiuspäällikölle tai valmiustoimikunnalle. Erillissuunnitelmien tarve arvioidaan seurakuntakohtaisesti. Pakollisia ovat tietoturvaja viestintävalmiussuunnitelmat sekä kiinteistötoimen valmiussuunnitelma. Koko valmissuunnitelma on syytä tässä tilanteessa käsitellä kirkkoneuvostossa, koska seurakunnan valmiussuunnitelma ei ole päivän tasalla. Era Kurronen on toiminut valmiussuunnitelman laatimisessa asiantuntija ja hän tulee esittelemään sen kirkkoneuvostolle.

4 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 4 Kirkkoherran esitys: Hyväksytään valmiussuunnitelma. Hyväksytty valmiussuunnitelma lähetetään tiedoksi hiippakunnan tuomiokapitulille. Lisäksi se annetaan tiedoksi toimintayksiköiden vastuuhenkilöille (= henkilöstölle). n päätös: Suunnitelman laatinut Era Kurronen esitteli valmiussuunnitelman kirkkoneuvostolle. Valmiussuunnitelma hyväksyttiin yksimielisesti. Se lähetetään tiedoksi hiippakunnan tuomiokapitulille ja annetaan tiedoksi toimintayksiköiden vastuuhenkilöille (= henkilöstölle). 88 Partiolippukuntien talousarvioavustukset 2015 Partiolippukunnat Kallin Kanervien ja Keminmaan Kivekkäiden avustamiseen on talousarviossa varattu 2000 euron määräraha. Molemmat lippukunnat ovat toimittaneet anomuksen liitteenä vuoden 2014 tilinpäätöstiedot, vastuuvapautta puoltavan tilintarkastuskertomuksen sekä toimintasuunnitelman Talouspäällikön esitys: Maksetaan molemmille lippukunnille 1000 euron talousarvioavustus. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. 89 Grillikota lahjoitus Keminmaan vanhustenrivitaloille Anomus: Keminmaan Maanpuolustusnaisten aloitteesta keräämme rahalahjoituksia yhdistyksiltä ja yksityisiltä lahjoittajilta Eläkeläisten elämänlaadun, virikkeellisyyden sekä sosiaalisen kanssakäymisen parantamiseksi. Grillikodan hinta Toivomme teidän mukaan saavuttaaksemme Grillikodan vanhuksille, joka auttaa iäkkäiden asukkaiden yhteistilan käytön sisätiloissa, tunnelmallisen tunteen luomiseen ja vaikka makkranpaistoon. Lahjoittajien nimet julkaistaan kiitoksena lahjoituksesta avajaistilaisuudessa, joka myöhemmin ilmoitetaan lahjoijille ja kutsutaan tilaisuudeen. KIITOS! Tilille Lahjoittajat Keminmaan Reserviläiset 300 Keminmaan MPN 300 Diakoniatyön viranhaltija Ritva Torvinen esittää 500 euron lahjoituksen antamista tähän tarkoitukseen Poskiparran testamenttivaroista. Kirkkoherran esitys: Hyväksytään Ritva Torvisen esitys. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

5 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/ Pirkko Saastamoisen aloite nuorisotyön johtokunnan perustamisesta Aloite Pyydän että nuorisotyönjohtokunta perustettaisiin uudelleen.. Keminmaassa Pirkko Saastamoinen Kirkkoherran esitys: Valmistellaan kasvatuksen johtokunnan perustamista. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. 91 Sirpa ja Teemu Uusitalon aloite tarpeellisten ja tarpeettomien rakennusten kartoittamisesta Aloite Toivomme kirkkovaltuuston kiinnittävän huomiota kiinteistöihin/rakennuksiin, jotka aiomme säilyttää ja listata kiinteistöt (rakennukset), joita emme tarvitse. Vähällä käytöllä olevat kiinteistöt myyntiin ja huoltotyön aloitus rakennuksiin/kiinteistöihin, joita tarvitsemme ja aiomme säilyttää. Keminmaa Sirpa Uusitalo Teemu Uusitalo Kiinteistöstä luopumisia on ollut esillä Honkamaan leirikeskuksen, Maulan seurakuntatalon, Lautiosaaren seurakuntatalon ja Uuden pappilan osalta. Ne ovat edelleen seurakunnan omistuksessa. a. HONKAMAAN LEIRIKESKUS Uudisrakentaminen / 80 *** Kunnan terveystarkastaja on suorittanut tarkastuksen Honkamaan leirikeskuksen ruokalarakennukseen Hän on kirjannut tarkastuskertomukseen mm. seuraavaa: "Tarkastuksen perusteella on selvää, että huoneisto ei enää kaikilta osin täytä terveydensuojelulaissa ja asetuksessa elintarvikehuoneistolle asetettuja vaatimuksia... Mikäli tiloja ei saada sellaiseen kuntoon, että ne täyttävät elintarvikehuoneistolle asetetut vaatimukset, tulee lautakunta harkitsemaan tilojen asettamista käyttökieltoon. Terveydensuojelulaki 51, terveydensuojeluasetus 37 ".

6 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 6 *** Honkamaan leirikeskuksen nykyinen perustaso on peräisin 1983 sattuneen majoitustelttojen tulipalon jälkeen suoritetuista rakentamisista. Silloin rakennettiin majoitusluokkarakennus ja sauna. Vanhassa päärakennuksessa keittiön puoli remontoitiin ja varustettiin vesi ja viemäriliitännällä. Myöhemmin on saunarakennukseen rakennettu vesi WC. Saunapuoli peruskorjattiin muutama vuosi sitten. Keittiö/ruokailurakennuksessa on sattunut vesivahinkoja, joiden jälkeen keittiötä on korjattu useita kertoja. Ruokailuosaan ei ole tehty minkäänlaisia remontteja ja se on lisäksi ahdas normaaleillekin leirivahvuuksille. Viime vuosina keittiörakennuksessa on lisääntyvässä määrin ollut hiiriongelmia. Oman leirikeskuksen tarve on ilmeinen. Seurakunnassamme järjestetään 4-5 rippikoululeiriä ja useita lastenleirejä vuosittain. Lisäksi leirikeskusta käyttävät monet koulut ja järjestöt. Turvautuminen naapuriseurakuntien tai järjestöjen leiripaikkoihin tuottaisi ongelmia saada omat leirit sopivaan aikaan ja vaikeuttaisi toimintaa. Nykyinen, vaatimaton taso estää esim. diakoniatyötä käyttämästä leirikeskusta. Vaihtoehtoja on monia. Esimerkiksi: 1. Ei rakenneta omia tiloja Ei rakenneta omia tiloja vaan käytetään ostopalveluja ja pyritään niissä pitkiin sopimuksiin. 2. Käytetään omia tiloja, mikä edellyttää uudisrakentamista: a. Rakennetaan ruokala ja keittiö tarvittavine sosiaalitiloineen - tämä vaihtoehto vähentää majoituskapasiteettia 8:lla vuodepaikalla Arviolta rakennusalaksi tulisi 120 m5 Kustannuksiltaan hanke on n Uusien tilojen rakentaminen johtaa aikanaan myös nyt käytössä olevien tilojen peruskorjaukseen. Hankkeen yhteydessä toteutetaan leirikeskuksen sähköjärjestelmän peruskorjaus sähkötarkastuksessa määrätyllä tavalla. Uudisrakennuksen myötä leirikeskuksen käyttöaste pienenee. Rakennushankkeen yhteydessä pyritään käyttökustannuksiltaan edullisiin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Vanha rakennus puretaan. b.

7 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 7 Hanketyöryhmä Rakennetaan keittiö ja ruokailutila aputiloineen, majoitustilaa 3-4 neljän hengen huonetta, saniteettitiloja, pieni sauna, vapaa-ajantilaa esim. ullakolle (ei lämmitettävä). Arviolta rakennusalaksi tulisi runsaat 220 m5. Kustannuksiltaan hanke on runsaat Uusien tilojen rakentaminen johtaa aikanaan myös nyt käytössä olevien tilojen peruskorjaukseen. Hankkeen yhteydessä toteutetaan leirikeskuksen sähköjärjestelmän peruskorjaus sähkötarkastuksessa määrätyllä tavalla. Uudisrakennuksen myötä leirikeskuksen käyttöaste nousee, mistä seuraa myös käyttökulujen kasvaminen. Rakennushankkeen yhteydessä pyritään käyttökustannuksiltaan edullisiin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Vanha rakennus puretaan. c. Rakennetaan kokonaan uudet leirikeskustilat nykyisestä paikasta n. 2 km partiolaisten suuntaan, seurakunnan omistamaan Akkunusjoen ympäröimään niemeen. Tähän vaihtoehtoon kuuluu lisäksi uuden saunarakennuksen rakentaminen. Arviolta rakennusalaksi tulisi 280 m m5 Kustannuksiltaan hanke on Vanhasta leirikeskuksesta luovutaan. Uudisrakentamisen aikataulusuunnitelma: 1. Periaate ratkaistu päätökset tehty Suunnittelutyöt tehty Tarjouskysely suoritettu Rakennustyö käynnistyy viimeistään Valmis viimeistään Käyttövalmis Kirkkoherran esitys: Perustetaan 4-6 hengen hanketyöryhmä, jonka tehtävä on tehdä esitys leirikeskuksen tulevaisuudesta. Esitys on jätettävä mennessä. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Työryhmään valittiin Yrjö Haapala, Risto Rimpisalo, Jukka Rainto, Hannu Huttunen ja Pekka Eilittä. Työntekijäkokous voi lisäksi valita työryhmään yhden jäsenen. Päätettiin esittää asia kirkkovaltuuston tiedoksi. ***

8 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 8 Aluksi jokainen työryhmän jäsen kertoi omia näkemyksiään asiasta. Keskustelun päätyttyä todettiin yksimielisesti, että omasta leirikeskuksen luopuminen ja kokonaan ostopalveluihin siirtyminen leiritoiminnassa ei työryhmän mielestä tule kysymykseen, joten tämän vaihtoehdon kustannuksia ei ole tarpeellista laskea. Myös kokonaan uuden leirikeskuksen rakentamista Akkunusjoen varteen ei pidetty järkevänä. Todettiin, että vaihtoehdoiksi jäävät Honkamaan leirikeskuksen kehittäminen tai Maulan seurakuntatalon muuttaminen leiritoimintaa palvelevaksi. Hanketyöryhmä Keskusteltiin asiasta kirkkoherran ja talouspäällikön laatimien kustannusarvioiden ja selvitysten pohjalta. Risto Rimpisalo ja Hannele Kurkela ilmoittivat olevansa sillä kannalla, että leiritoiminta siirretään Maulaan Kemijoen rantaan, rakentamalla seurakuntatalon yhteyteen tarvittavat majoitus ym. tilat ja Honkamaan leirikeskuksesta luovutaan. Jukka Rainto ilmoitti olevansa samalla kannalla edellyttäen, että liikenneturvallisuus voidaan riittävästi ottaa huomioon; seurakuntatalon ja joen välissä kulkee paikallistie. Kirkkoherra ilmoitti olevan sillä kannalla, että leirikeskus säilytetään Honkamaassa; leirikeskusta kehitetään rakentamalla sinne ensimmäisessä vaiheessa uusi keittiö/ ruokarakennus ja myöhemmin majoitustilat peruskorjataan ja luentotilat laajennetaan. Hän toi terveiset Hannu Huttuselta, joka on estyneenä osallistumaan kokoukseen; Hannu Huttunen on hänen kanssaan samaa mieltä. Pekka Eilittä ilmaisi mielipiteenään, että käyttäjien mielipide tulee ottaa huomioon ratkaisua tehtäessä. Todettiin, että Eila Virtanen, joka ei ole paikalla, oli edellisessä kokouksessa kertonut olevansa leiritoiminnan Maulaan siirtämisen kannalla. Listattiin leiritoiminnan kannalta Maulan seurakuntatalon ympäristön ja Honkamaan leirikeskuksen hyviä ja huonoja puolia: Maulan seurakuntatalo + kaikkien työmuotojen käyttö mahdollista + helpompi markkinoida ulkopuolisille + maisema + valmis huoltorakennus - liikenne/tie - joki lastenleirillä - asutuksen läheisyydessä Honkamaan leirikeskus + valmiit majoitustila + hyväksi koettu leiripaikka + rauhallinen + luonto ympärillä - vesi puuttuu - muu käyttö vaikeaa

9 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 9 Työryhmä toteaa yksimielisesti, että omasta leirikeskuksesta luopuminen ja kokonaan ostopalveluihin siirtyminen leiritoiminnassa ei tule kysymykseen, joten tämän vaihtoehdon kustannuksia ei ole tarpeellista laskea. Työryhmä esittää, että seurakunta järjestää tulevaisuudessakin leirit omassa leirikeskuksessa. Todettiin, että työryhmä ei ole päässyt yksimielisyyteen vaihtoehdosta, joten ehdotusta ei tehdä. Esitetään asia kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsiteltäväksi. Kirkkovaltuusto / 53 Kirkkovaltuuston päätös: Päätettiin yksimielisesti vilkkaan keskustelun päätyttyä, että leirikeskus säilytetään Honkamaassa; leirikeskusta kehitetään rakentamalla sinne ensimmäisessä vaiheessa uusi keittiö/ ruokalarakennus ja myöhemmin majoitustilat peruskorjataan ja luentotilat laajennetaan. valtuutetaan aloittamaan suunnittelutyö. Puheenjohtaja totesi päätöksen saaneen määräenemmistön. Kirkkovaltuusto / 62 Kirkkovaltuuston päätös: Aluksi talouspäällikkö esitteli puheenjohtajan pyynnöstä rakennushankkeen tämänhetkistä tilannetta sekä ennustetta rakentamisen vaikutuksesta varallisuuteen ja käyttötalouteen. Talouspäällikkö totesi, että ennusteen mukaan rakentamisen vaikutus yhdessä muiden vireillä olevien hankkeiden kanssa vähentää sijoitettavissa olevaa varallisuutta lähes kolmanneksella ja tilikauden tulosten ennustetaan kääntyvän tappiolliseksi Päättää yksimielisesti asettaa Honkamaan leirikeskuksen keittiö-/ruokalarakennuksen rakentamiselle euron 1 kustannuskatto. valtuutettiin jatkamaan suunnittelutyötä. Päätettiin yksimielisesti, että piirustukset on luonnosvaiheessa tuotava kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi / 95 Honkamaan ruokalarakennuksen urakoitsijan valintapäätös päätös on lainvoimainen. Kirkkovaltuusto hyväksyi piirustukset ja antoi kirkkoneuvostolle oikeuden rakennustöiden käynnistämiseen, joten hallinnollisia esteitä rakennustöiden käynnistämiselle ei ole. Talouspäällikön esitys: Allekirjoitetaan päätösten mukaisesti urakkasopimus Gloria House`in kanssa Honkamaan leirikeskuksen ruokalarakennuksen rakentamisesta. n päätös: Hannele Kurkela poistui esteellisenä kokouksesta klo Päätettiin yksimielisesti allekirjoittaa urakkasopimus Gloria House`in kanssa Honkamaan leirikeskuksen ruokalarakennuksen rakentamisesta tehtyjen päätösten mukaisesti. Talouspäälliköllä on oikeus hyväksytä vähäisiä muutoksia ja lisätöitä toimivaltansa puitteissa. 1 Rakennuskustannukset olivat ,40 ja kirjanpitoarvo on ,56.

10 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 10 Leirikeskuksen myyminen Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuuston päätös: Päätettiin palauttaa asia kirkkoneuvostolle valmisteltavaksi. Päätettiin pyytää henkilökunnalta mielipide kirjallisesti valmisteluasiakirjoihin / 120 Talouspäällikön esitys: Esitetään kirkkovaltuustolle, että neuvosto valtuutetaan valmistelemaan leirikeskuksen myyntiä. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuuston päätös: Erkki Alatalo esitti, että asia jätetään pöydälle. Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty pöydällepanoesitys, asiasta on äänestettävä. Puheenjohtaja teki äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat pöydällepanoesitystä, vastaavat ei ja ne jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista vastaavat jaa. Ääniä annettiin seuraavasti: Jaa Ei Tyhjää Poissa Aho, Ari 1 Alatalo, Erkki 1 Appelgrén, Marjo 1 Eilittä, Pekka 1 Hannunen, Jarkko 1 Heikkinen, Kerttu 1 Heusala, Juhani 1 Jauhola, Saini 1 Jääskö, Irja-Liisa 1 Kuusela, Paula 1 Kuusela, Sakari 1 Lassila, Pentti 1 Lepojärvi, Sakari 1 Liimatta, Kalevi 1 Mustonen, Kaisa 1 Perttula, Katja 1 Rimpisalo Risto 1 Saastamoinen, Pirkko 1

11 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 11 Joutsenvaara Ves 1 Uusitalo, Sirpa 1 Vaaraniemi, Lasse 1 Valli Satu 1 Vähä, Reetta Puheenjohtaja totesi, että käsittelyä jatketaan. Esitys hyväksyttiin esityksen mukaisesti yksimielisesti / 17 Vuoden 2012 tilinpäätöksen käsittelyn yhteydessä kirkkoneuvostossa todettiin Honkamaan leirikeskuksen käytön vähentyneen. Honkamaassa on edessä mittavat majoitustilojen saunan uudistamistyöt, jos leirikeskus halutaan pitää nykyajan vaatimuksia vastaavassa kunnossa. Mahdollista omasta leirikeskuksen luopumista valmisteltiin 2013 sekä kirkkoneuvostossa, että kirkkovaltuustossa. Henkilökunnalta kysyttiin syksyllä 2013 mielipide asiasta. Enemmistö kannatti omasta leirikeskuksesta luopumista. Kyselyn tulokset: *** Honkamaan leirikeskuksen myyntiä koskevan mielipidekyselyn tulokset: 3 Kannatan myyntiä 12 2 Leirikeskusta ei pidä myydä 2 1 Minulla on muita ideoita Avoimet vastaukset - Oman leirikeskuksen yksi etu on sen käytettävyys. Voimme suunnitella leiriaikataulut ja muun käytön oman kalenterimme mukaan. Leirien ajankohdat taas vaikuttavat erityisesti kesälomien sijoittumiseen ja sitä kautta lomakauden työjärjestelyihin. Esimerkiksi sijaisjärjestelyjä ei ole nykyisellä systeemillä tarvittu. Honkamaa on askeettinen, mutta hyvin toimiva leirikeskus. Hotellia emme tarvitse.

12 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/ Jos työntekijöiden asenne on kohdallaan, siellä voi pitää erinomaisia leirejä, kuten viime kesänä. Toki suosiollinen säätila vaikutti osaltaan asiaan. Tuskin missään seurakunnassa työntekijät majoittuvat ja valmistelevat toimintaa niin surkeissa oloissa, kuin meillä. - Luokkatila on melko pieni ja majoitustilat ahtaita. Hellesäällä lämpö nousee tukalaksi eikä hellitä yöiläkään. Suihkujen puute on jollekin ongelma. Samoin saunan pitkäkestoinen lämmitys. Huonolaatuiset polttopuut ovat erityisen hankalia, kun pitäa jeltata tuntikausia. - Yhteistä oleskelutilaa kaivataan erityisesti talvella j a sadesäillä. - Keittiörakennuksen päällä olevan lämmittämättömän ja siksi myös kalustamattoman tilan ratkaisu on epäonnistunut. Kylmyys / kuumuus, alakerran jytisevä katto ja tikkuinen lattiapinta ovat ongelmakohtia. - Vanha pirtti on aivan käyttökelpoinen kuten sen yhteydessä oleva majoitushuone. Sitä pitäisi vähiin kohottaa maasta irti ja vaihtaa mahdollisesti maata vasten pehmenneitä alahirsiä. Jos h1vä ja mahdollisesti pidemmän jatkumon korvaava paikka löytyy ja nykyisestä leirikeskuksesta luovutaan (puoli-ilmaiseksi), toiminta jatkuu sitten niissä raameissa, joita valtuusto suvaitsee antaa. - Maula ja Lautiosaari olisi ehdottomasti pitänyt myydä ensin. Nyt niihin on upotettu valtavasti rahaa ennen kaikkea seurakunnan ulkopuolista käyttöä varten. *** - Mikä on peruskorvauksen (laajuuden) tarve? - Miten leirikeskuksen laajentaminen liittyy tähän asiakokonaisuuteen? - Olisiko Honkamaa jatkossa käytettävissä seurakunnan leireihin? - Mitä muita leiripaikkavaihehtoja on tarjolla tai tiedossa? - Pystyisikö tulevaisuudessa seurakunta itse valitsemaan leirien ajankohdat? *** Jos Honkamaa halutaan säilyttää, sitä tulisi kehittää pitkäjänteisesti. Majoituskapasiteettiä pitää nostaa. Majoitustilojen ja oleskelutilojen tasoa tulee nostaa. Leirikeskusta pitäisi myydä ulkopuolisille käyttäjille käyttöaste ylemmäs ja saataisiin myös tuloja. Leirikeskusta käyttävät työntekijät pitävät vuosittain Honkamaan kehityspalavereja. Jos tähän ei ole halukkuutta tai taloudellisia edellytyksiä, niin leirikeskus voidaan myydä. *** Jos Honkamaa säilytetään nykyisen tasoisena ja kuntoisena kannatan sen myyntiä. Jos Keminmaan seurakunta kehittää Honkamaata nykyaikaistamalla pesutilat, lisää WC tiloja, jotka ovat majoitusrakennuksessa, laittamalla sähkökiukaan. Majoitustiloja tulisi olla lisää ja nykyisestä huoneista tulisi vähentää yhdet sängyt ja tilalle laittaa pirtinpöydät. Henkilökunnalla tulisi olla sosiaalitilat *** Kannatan Honkamaan myyntiä ellei leirikeskus kelpaa tällaisenaan. Majoitustiloihin ei mielestäni kannata tehdä muutoksia, ainoastaan huolehtia vesikatosta ja tarpeen vaatiessa vaihtaa sähköpatteri. Sauna ja wc palvelee mielestäni tällaisenaan Seppo Ojala ***

13 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 13 Mielestäni Honkamaan leirikeskusta tulee edelleen kehittää määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti niin, että siitä muodostuu erityisesti nuorille kiinnostava paikka. Ajatuksena on, että sinne suorastaan halutaan mennä. Tarvittavat muutokset nykyiseen rakennuskantaan on tehtävissä varsin kohtuullisin kustannuksin mikäli ne osataan toteuttaa sopivasti porrastaen. Valmistumassa oleva leirikota tulee olemaan merkittävä lisä leirikeskuksen toiminnassa ja viihtyvyydessä. Kodan saamista on toivottu tiettävästi parikymmentä vuotta. Seurakunnan rakennuskannan vähentämiseksi seuraavana kohteena on ilman muuta Maulan seurakuntatalo. Sen käyttötunnit ovat vain murto-osa leirikeskuksen käyttötunneista. Maulan seurakuntatalon voisi antaa käyttöön paikalliselle metsästysseuralle ylläpitokuluja vastaan. Toinen vaihtoehto olisi talon purku kanttorilan tapaan. Matti Halttunen Leirikeskuksen käyttö- ja kustannustilastoja *** Käyttövuorokaudet Oma käyttö Ulkopuolinen käyttö Huolto/korjaus Yhteensä Käyttötalouden menot Poistot ja sis. korkokulut Yhteensä Käyttötalous /käyttövrk Yhteensä /käyttövrk Leirikeskuksen oma käyttö työaloittain käyttövuorokausina: Oma käyttö Henkilöstöhallinto 1 Aikuistyö Muut srk-tilaisuudet 1 Varhaisnuorisotyö Rippikoulutyö Nuorisotyö Diakoniatyö Lähetystyö Sisäiset keittiötoimen menot Rippikoulutyö

14 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 14 Varhaisnuorisotyö Leirin ruoka-, majoitus- ja kuljetuspalvelun ostaminen ulkopuolisesta taholta Seurakunnalla on myös kokemusta leiripalvelujen ostamisesta ulkopuoliselta. Vuosina yksi rippikoululeiri/vuosi järjestettiin Lohijärvellä. Kustannukset olivat: Kokonaiskustannus Vuonna 2010 ulkopuoliselta taholta ostettujen rippikoululeirin majoitus- ja ruokailupalvelujen kustannukset jakautuivat seuraavasti: Osallistujia 46, henkilövuorokausia 46 x 7,5 päivää = 345 päiviä A hinta yhteensä (sis. Vero) majoitus ruokailu savusauna 100 tilausajo Sompanen 100 tilausajo Lohijärvi - Keminmaa Lohijärvi 600 Yhteensä Rippikouluja on vuosittain 3 4. Honkamaan leirikeskuksen majoitus- ja saunarakennus ovat valmistuneet Rakennuksissa on tehty vuosien mittaan ainoastaan vähäisiä ylläpitoremontteja. Majoitustilat ovat nykymittapuun mukaan epäkäytännöllisiä, 4 kpl 8 hengen huoneita (kerrossänkyjä) sekä 2 kpl 2 hengen huoneita ohjaajille/isosille. WC tilat sijaitsevat saunan päädyssä. Saunassa ei ole suihkuja. Majoitus- ja saunarakennuksessa on edessä peruskorjaus/laajennusremontti tai uusien majoitustilojen rakentaminen, jos leirikeskus halutaan pitää nykyajan vaatimuksia vastaavassa kunnossa. Oman leirikeskuksen ylläpitäminen on epätaloudellista. Leirikeskukseen kuuluvat rakennukset Valm. vuosi Kerrosala Huoneistoala Tilavuus Liiteri Vanha n. 60,0 n. 300,00 Vanha päärakennus Vanha 84,0 231,0 Majoitusrakennus ,6 155,2 500,00 Saunarakennus ,5 55,0 140,0 Riihikirkko (ent.riihi) ,5 31,0 116,0 Päärakennus ,6 155,2 414,0 Kota Ei valmis

15 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 15 Catella Property Oy arviointipalvelu arvioi 2 rakennukset kevättalvella Arviokirjassa todetaan, että kohteen ylläpitokulut ovat nykykäyttöön nähden varsin suuret. Kohteen kiinnostavuutta heikentää se, että rakennukset eivät sijaitse vesistön rannalla. Viime aikoina yritykset, yhdistykset ja kunnat ovat olleet enemmänkin luopumassa kuin ostamassa itselleen virkistys-, leiri. ja edustuskiinteistöjä. Jo pelkästään kiinteistöjen hoitokulut nousevat korkeiksi, joten käytön on oltava aktiivista, jotta omistus olisi järkevää. Lähinnä vastaavia kohteita on lueteltu arviokirjan sivuilla Keminmaata lähimpänä on Ylitornion seurakunnan leirikeskus, joka jäi kirkkovaltuuston päätöksellä myymättä, vaikka sitä saatiin tarjous. Ylitorniolla leirikeskusta ei tiettävästi juurikaan käytetä, vaan se on seurakunnalle lähinnä kuluerä. Arvioinnin kohteena olevan kokonaisuuden tapauksessa vertailukelpoisten kauppojen löytäminen on vaikeaa. Markkina-arvon määrittämisessä saavutetaan arviokirjan mukaan +/- 10 ( 15) %:n tarkkuus. Piha-alueella (8,8 ha) olevan puuston arvioi metsänhoitoyhdistys helmikuussa Arviot ovat esityslistan liitteenä. Pohjolan Sanomissa oli leirikeskuksen myyntiä koskeva tarjouspyyntö: Lisäksi Pohjolan Sanomat julkaisi asiasta uutisen Velaton markkina-arvo suuruusluokkaa euroa +/- 10 ([ 15] %.

16 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 16 KAUPPAKIRJA totesi , että leirikeskuskiinteistöstä on jätetty ainoastaan yksi tarjous. Tarjouksen perusteella päätettiin olla neuvotteluyhteydessä tarjouksen tekijöihin. Risto Rimpisalo jätti asiaan eriävän mielipiteen. Talouspäällikön esitys: Esitetään kirkkovaltuustolle, että Juha ja Aila Tasalalle myydään Keminmaan Lautiosaaresta noin 30 kilometriä Sompujärven suuntaan sijaitseva, Honkamaa 56:2 tilaan kuuluva, karttaliitteeseen tarkemmin merkitty n. 8,8 hehtaarin suuruinen määräala rakennuksineen ja irtaimistoineen euron hinnalla seuraavin ehdoin: ***

17 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 17

18 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 18 Päätöksen on saatava kirkkovaltuustossa määräenemmistö ja se on alistettava Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kauppa on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun Kirkkohallituksen vahvistuspäätös on lainvoimainen tai varauksen katsotaan rauenneen. voi pätevästä syystä pidentää määräaikaa. n päätös: Risto Rimpisalo esitti Erkki Alatalon kannattamana, että esitetään kirkkovaltuustolle, ettei leirikeskusta myydä. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että koska on tehty poikkeava esitys, asiassa on äänestettävä. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin puheenjohtajan esityksestä, että ne jotka kannattavat talouspäällikön esitystä vastaavat jaa ja ne jotka kannattavat Risto Rimpisalon esitystä, äänestävät ei. Äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: Alatalo, Erkki Aaltonen Paula Hannunen, Jarkko Jauhola, Saini Kuusela, Sakari Rimpisalo Risto Saastamoinen, Pirkko Uusitalo, Sirpa Haapala Yrjö Jaa x x Ei x x x x x x x 7 2 Puheenjohtaja totesi, että äänin 7 2 talouspäällikön esitys on tullut hyväksytyksi. Kirkkovaltuusto / 5 Kirkkovaltuuston päätös: Kalevi Liimatta esitti Risto Rimpisalon, Erkki Alatalon ja Lasse Vaaraniemen kannattamana, että leirikeskusta ei myydä esityksessä mainitulla tavalla. Juhani Heusala esitti Sakari Lepojärven kannattama, että myyntiaikaa jatketaan myöhempään ajankohtaan. Vilkkaan keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että koska kirkkoneuvoston esityksestä on tehty kaksi poikkeavaa esitystä, asiasta on äänestettävä. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin puheenjohtajan esityksestä yksimielisesti, että ne, jotka kannattavat Kalevi Liimatan esitystä, vastaavat jaa ja ne jotka kannattavat Juhani Heusalan vastaavat ei.

19 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 19 Suoritetussa äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: Aho, Ari Jaa Ei Tyhjää Alatalo, Erkki 1 Appelgrén, Marjo 1 Eilittä, Pekka 1 Hannunen, Jarkko 1 Heikkinen, Kerttu 1 Heusala, Juhani 1 Jauhola, Saini 1 Jääskö, Irja-Liisa 1 Kuusela, Paula Kuusela, Sakari Lassila, Pentti 1 Lepojärvi, Sakari 1 Liimatta, Kalevi 1 Mustonen, Kaisa 1 Perttula, Katja Rimpisalo Risto 1 Saastamoinen, Pirkko 1 Selkälä, Sampo Uusitalo, Sirpa 1 Vaaraniemi, Lasse 1 Valli Satu Vähä, Reetta 1 Joutsenvaara Vesa 1 Kaakko Marja Puheenjohtaja totesi, että jaa ääniä annettiin 6 ja ei ääniä 10, 3 tyhjää. Poissa oli 6 varsinaista ja läsnä 2 varajäsentä. Puheenjohtaja, että Juhani Heusalan esitys on tullut hyväksytyksi. Puheenjohtaja totesi, että toisessa äänestyksessä vastassa ovat kirkkoneuvoston esitys ja Juhani Heusalan esitys. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin puheenjohtajan esityksestä, että ne jotka kannattavat kirkkoneuvoston esitystä, vastaavat jaa ja ne jotka kannattavat Juhani Heusalan esitystä, vastaavat ei.

20 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 20 Aho, Ari Alatalo, Erkki 1 Appelgrén, Marjo 1 Eilittä, Pekka 1 Jaa Ei Tyhjää Hannunen, Jarkko 1 Heikkinen, Kerttu 1 Heusala, Juhani 1 Jauhola, Saini 1 Jääskö, Irja-Liisa 1 Kuusela, Paula Kuusela, Sakari Lassila, Pentti 1 Lepojärvi, Sakari 1 Liimatta, Kalevi 1 Mustonen, Kaisa 1 Perttula, Katja Rimpisalo Risto 1 Saastamoinen, Pirkko 1 Selkälä, Sampo Uusitalo, Sirpa 1 Vaaraniemi, Lasse 1 Valli Satu Vähä, Reetta 1 Joutsenvaara Vesa 1 Kaakko Marja Määräenemmistön toteamiseksi suoritetussa äänestyksessä annettiin 9 jaa ääntä ja 10 ei ääntä. Poissa oli 6 varsinaista ja läsnä 2 varajäsentä. Kirkkovaltuusto päätti, että myyntiaikaa jatketaan myöhempään ajankohtaan. Kirkkovaltuusto KIINTEISTÖSUUNNITELMA VUOSILLE KIINTEISTÖ (huoneistoala m²) Honkamaan vanha keittiö Honkamaan majoitusrakennus Honkamaan päärakennus Honkamaan riihikirkko Honkamaan sauna Tavoite myydään myydään myydään myydään myydään Talouspäällikön esitys:

21 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 21 Esitetään tavoitesuunnitelma tuleville vuosille talouden tasapainottamisen keinoista kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kirkkovaltuuston päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Erkki Alatalo esitti, että Honkamaan leirikeskuksen kohdalta sana myydään korvataan maininnalla käyttötarkoitusta seurataan. Kalevi Liimatta ja Risto Rimpisalo kannattivat Erkki Alatalon esitystä. Puheenjohtaja esitti, että ne, jotka kannattavat kirkkoneuvoston esitystä, vastaavat jaa ja ne, jotka kannattavat Erkki Alatalon esitystä, vastaavat ei. Jaa Ei Tyhjää Poissa Aho, Ari 1 Alatalo, Erkki 1 Appelgrén, Marjo 1 Eilittä, Pekka 1 Hannunen, Jarkko 1 Heikkinen, Kerttu 1 Heusala, Juhani 1 Jauhola, Saini 1 Jääskö, Irja-Liisa 1 Kuusela, Paula 1 Kuusela, Sakari 1 Lassila, Pentti 1 Lepojärvi, Sakari 1 Liimatta, Kalevi 1 Joutsenvaaara Vesa 1 Perttula, Katja 1 Rimpisalo Risto 1 Saastamoinen, Pirkko 1 Selkälä, Sampo 1 Uusitalo, Sirpa 1 Vaaraniemi, Lasse 1 Valli Satu 1 Vähä, Reetta Puheenjohtaja totesi, että kirkkovaltuusto on hyväksynyt kirkkoneuvoston esityksen. b. MAULAN SEURAKUNTATALO Kirkkovaltuusto /2009/ 43

22 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 22 Kirkkovaltuuston päätös: *** Päätettiin lisätä toimintakertomukseen tekstiä: Pyritään myymään Maulan seurakuntatalo / 15 *** HISTORIAA Seurakunta osti markan hinnalla Kivikko tilan tohtori Paavo Hoikalta tarkoituksena rakentaa leirikeskus Kemijoen rantaan. Tilaan on liitetty 1998 kaksi, yhteispinta-alaltaan noin 68 hehtaarin suuruista määräalaa Vanhamaula tilasta. Kivikko tila on nykyisin kaikkiaan 127 hehtaaria. Tilaan kuuluu ranta-alueen lisäksi neljä erillistä metsäpalstaa. Leirikeskus-seurakuntatalo Suunniteltiin 1979 Rovaniementien rannan puoleiselle alueelle: Keskustilat (sali, ruokala, kerhotilat, jne.) 238 m² Majoitustila, 10 huonetta, kapasiteetti max 60 h 240 m² Keittiötilat 68 m² Henkilökunnan tilat (mm asunto) 105 m² Tekniset tilat (lämmitys kiinteällä polttoaineella) 74 m² Varasto 48 m² Rantasauna 50 m² Huonetilaohjelma yhteensä 825 m² Kustannusarvio oli markkaa ( euroa), nykyarvoksi muutettuna euroa. Kirkkohallitus antoi hankkeesta myönteisen lausunnon. Toteuttamiselle haettiin rakennuslupaa ja poikkeuslupaa. Tielaitos vastusti rakennuksen sijoittamista joen puoleiselle alueelle, mikä viivästytti asian etenemistä. Kirkkovaltuusto peruutti leirikeskus-seurakuntatalon rakentamispäätöksen ja päätti, että Maulaan rakennetaan seurakuntatalo ilman leirikeskustiloja. Poikkeusluvan saaminen julkisen rakennuksen rakentamiseksi rannan puolen osoittautui mahdottomaksi. Kirkkovaltuusto perusteli päätöstä majoitustilojen pienellä käyttöasteella ja käyttöön nähden suhteettoman suurilla käyttökustannuksilla. Todettiin, että hankkeen koko on suhteutettava seurakunnan muihin investointitarpeisiin.

23 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 23 Maulan seurakuntatalo Rakentamisvuosi Kerrosala 293 m² Tilavuus 1135 m³ Vesikatto uusittu Käyttö varhaisnuorten kerhoja 22 - vanhusten kerhoja 13 - jumalanpalveluksia 1 - vihkiminen 1 - ulkopuolinen vuokraus 4 - muu ulkopuolinen käyttö 3 Yhteensä 44 Käyttöaste ,5 % (6 h/pvä) Ulkoiset toimintameno ,97 - joista henkilöstömenoja 3625,40 Valmistumisen jälkeen talon käyttöaste oli kohtalainen mutta jo pitkään käyttö on ollut vähäistä. Kesällä käyttöä ei ole lainkaan. Käyttö näyttää jatkuvan vähäisenä. Vuoden kevätkaudelle 2010 taloon on varattu 21 käyttökertaa, joista 19 on varhaisnuorten kerhoja, yksi hautajaistilaisuus sekä yksi muu ulkopuolinen tilaisuus. Epävirallisten tiedustelujen perusteella näyttäisi mahdolliselta, että seurakunta voisi käyttää Maulan koulun tiloja.

24 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 24 Tietoja maapohjasta Tontin osa Rannan puoleinen osa Talon puoleinen osa Yhteensä Pinta-ala 1,3691 ha 3,3174 ha 4,6865 ha

25 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 25 Maulan seurakuntatalon käyttömahdollisuudet ovat moninaiset. Se soveltuisi muutosten jälkeen jopa omakotitaloksi. Kiinteistökauppaan on järkevä liittää kaikki ympärillä olevat maa-alueet (4,68 ha), koska niillä ei seurakunnalle ole toiminnallista eikä muutakaan käyttöä. Ranta-alue on merkittävä osa ostettavaksi tarjottavaa kokonaisuutta.

26 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 26 Tässä vaiheessa ei ole tarpeen pyytää arviota kiinteistöstä; kiinteistöarviointi antaa kuvan kiinteistö todellisesta arvosta mutta ei ota huomioon myynnin jälkeen käyttökustannuksissa syntyviä säästöjä. Tarjousten käsittelyn yhteydessä voidaan pohtia sitä, onko syytä suorittaa erillinen arviointi vai voidaanko jokin tarjouksista hyväksyä kokonaistaloudellisesti edullisimpana. Kauppahintarekisteristä saadaan tarvittaessa tuntuma maapohjan ja rannan arvosta. Talon käyvän hinnan suuruusluokka on laskettavissa neliöiden ja kuutioiden perusteella. Tarjouspyynnössä seurakunnalle on varattava oikeus hyväksytä mikä tahansa tarjouksista tai ne kaikki. Jos mikään tarjouksista ei ole hyväksyttävissä, ratkaistaan jatkotoimenpiteet siinä vaiheessa. Koska kyseessä on kiinteistökaupasta, on se alistettava Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kiinteistön siirtäminen tulevalle ostajalle nopeasti on mahdollista väliaikaisin hallinnollisin toimenpitein, mikäli siihen on tarvetta. Tarjousten käsittelyn yhteydessä selvitetään epävirallisesti Kirkkohallituksen esittelijän näkemys asiasta. Asia on hyvä saada tavalla tai toisella lehtiuutisen muodossa seurakuntalaisten tiedoksi ennen ilmoituksen julkaisemista. Talouspäällikön esitys: Pyydetään lehti-ilmoituksella tarjouksia Maulan seurakuntatalosta sekä ympärillä olevista maa-alueista edellä mainittujen periaatteiden mukaisesti. n päätös: Merkittiin tiedoksi seurakunnalle toimitetut Itäkosken ja Maulan kylätoimikuntien sekä Metsästäjät Piilukko ry:n ja Alapaakkolan Metsästysseura ry:n myyntiä vastustavan kirjelmät. Käytiin asiasta vilkas keskustelu. Päätettiin yksimielisesti palauttaa asia uuteen valmisteluun kirkkovaltuustoa varten keskustelussa esille tulleiden seikkojen mukaisesti / 123

27 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 27 n käsittelyn yhteydessä pohdittiin mm. sitä, tarkoittiko kirkkovaltuusto kirjauksellaan sitä, että myös talon ympärillä olevat pellot ja ranta-alue sisällytetään mahdolliseen kiinteistökauppaan. Esille tuotiin myös epäily siitä, että myynti ei ole tällä hetkellä järkevää, koska alhaisesta korkotasosta johtuen myyntituloja ei saada sijoitettua tuottavasti. Puheenjohtaja luki Itäkosken ja Maulan kylätoimikuntien kirjeen, jossa ilmaisiin huoli Maulan seurakuntatalon myyntisuunnitelmista. Kirjeessä toivottiin seurakunnan hajaannuttavan toimintaansa tasapuolisesti myös Maulan seurakuntatalon tiloihin. Kirjeessä ehdotettiin kyyditysten järjestämistä Maulaan samalla periaatteella kuin Laurilan ja Lautiosaaren tiloihin. Tällä tavalla saataisiin seurakuntatalon käyttöastetta nostettu. Myös markkinointia esitettiin. Kirjeessä todettiin, että alueen metsästysseuroilta loppuu peijaisten pitopaikka jos rakennus myydään. Metsästäjän Piilukko ry ja Alapaakkolan metsästysseura ry ilmoittivat omassa kirjeessään vastustavansa talon myyntiä. Seurakuntatalon ilmoitettiin tarjoavan erinomaiset puitteet metsästysseuroilla mm. järjestettäessä vuosittaiset hirvipeijaiset. Peijaisissa on kävijöitä ollut runsaat kaksisataa. Lisäksi seurakuntatalolla ovat tiehoitokunnat, kalastuskunnat ym järjestäneet useita kokouksia. Maulan seurakuntatalo on ehdottomasti säilytettävä seurakuntalaisten yhteisenä kokoontumispaikkana. Kirjeen mukaan tiloilla on runsaasti käyttöä ja se on yksi tärkeimmistä jokivarren asukkaiden kohtaamispaikoista. Maulan seurakuntatalon käyttö elokuuhun 2010 mennessä Muistotilaisuuksia 5 Varhaisnuorisotyön kerhoja 26 Diakoniatyön kokoontumisia 4 Muu maksullinen käyttö 1 Muu käyttö 1 Jumalanpalvelukäyttö 1 Yhteensä 38 Käyttötunteja 123 ja käyttöaste 7,7 %. Talouspäällikön esitys: ssa käytyihin keskusteluihin perustuen esitetään kirkkovaltuustolle, että Maulan seurakuntatalon tulevaa käyttöä koskeva asia siirretään myöhemmin päätettäväksi. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

28 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 28 Kirkkovaltuusto / 30 Kirkkovaltuuston päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kirkkovaltuusto / 30 Talouspäällikön esitys: Esitetään tavoitesuunnitelma tuleville vuosille talouden tasapainottamisen keinoista kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. KIINTEISTÖSUUNNITELMA VUOSILLE KIINTEISTÖ (huoneistoala m²) Maulan seurakuntatalo Tavoite säilytetään *** Maulan seurakuntatalon tuoreita käyttötilastoja (2013 ja 2014) Maulan seurakuntatalo 2013 Määrä % Kävijämäärä Kesto h. Kesto % 202 Hautaan siunaaminen / Muut kirkolliset toimitukset / Muut seurakuntatilaisuudet / Diakonia / Muu seurakuntatyö / Maulan seurakuntatalo / Ei laskuteta / Muu ulkopuolinen vuokraus / Muu ulkopuolinen käyttö / % 359/ % Maulan seurakuntatalo Kirkolliset vaalit / Muut kirkolliset toimitukset / Lähetys / Muu seurakuntatyö / Muu ulkopuolinen vuokraus / Muu ulkopuolinen käyttö / % 214/ %

29 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 29 c. UUSI PAPPILA / 125 Taustatietoja Uusi pappila rakennettiin 1958 kirkkoherran virka-asunnoksi jolloin Vanha pappila muutettiin valtaosin seurakuntataloksi. Evankelis-luterilaisen kirkon palkkauslaissa oli määräyksiä pappien, kanttoreiden ja diakoniatyöntekijöiden oikeudesta saada rahapalkan lisäksi luontoisetuja, muun muassa asunto. Palkkauslaki kumottiin Viranhaltijalla, jolla oli luontoisetuja, oli oikeus säilyttää aikaisemman palkkausmuotonsa, mikäli hän ilmoitti siitä seurakunnalle. Seurakunnalla ei ole enää velvollisuutta ylläpitää virka-asuntoja. Uudessa pappilassa on seuraavia tiloja (huoneistoala n. m²): autotalli (23), alakerrassa eteinen (10), (varasto) makuuhuone (26), (polttoaine)varasto (26), halkovarasto (25), talouskellari (12), kuivaushuone (9), pesutupa (13), sauna (6), pesuhuone (9), pukuhuone (5), kattilahuone (20), WC(1) asunto yläkerrassa asunnon eteistilat (1), (makuu)huone 1 (13), makuuhuone 2 (16), (makuu)huone 3 (9), (makuu)huone 4 (15), makuuhuone (vierashuone) 5 (10), tarjoiluvälikkö (4), tupakeittiö (25), vaatehuone (4), WC/pesuhuone (4), olohuone (sali) (68), vaatetila (5), WC (1) toimitustilat eteinen (5), työhuone (omaistenhuone) (8), toimisto (kirkkoherranhuone (16), toimitushuone (31), 1 WC (1). Rakennuksen huoneistoala on n. 420 m², josta yläkerran asunto on n. 185 m² ja toimitussiipi n. 60 m². Rakennukseen kuuluu erillinen maakellari. Vuokrattu kappalaisen asunnoksi (76 m² + autotalli) Päiväkerhotyön käytössä (n. 100 m²) Kanttori (8 m²) Säännöllistä toimintaa kerhotiloissa on tällä hetkellä 1 ½ tunnin perhekerho (osallistujia 10-20/kerho) maanantaina ja perjantaina sekä kaksi 1 ½ - 2 tunnin päiväkerhoa (osallistujia 5 10/kerho) tiistaina ja torstaina. Toimitustiloissa on tänä vuonna ollut 4 varausta. Nykyisen asuntosiiven ja päiväkerhotilojen välillä ollut ovi on suljettu levyttämällä seinä; ovi on seinälevyjen takana. Rakennus kaipaa lähivuosina korjaustöitä, mm. ikkunoiden ja ovien uusimista sekä mahdollinen tiilipinnan käsittely (on rapistuneen näköinen) Koko rakennuksessa tulee eteen pintaremontti sisätiloissa. Katto on hyväkuntoinen, uusittiin muutamia vuosia sitten. Vuokrattaessa jää kiinteistön ylläpito- ja korjausvastuu seurakunnalle.

30 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 30

31 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Yläkerta (n m²) Toimistosiipi nykyisessä muodossaan (n. 60 m²) 06/15 31

32 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 32 Alakerta (n. 180 m²) Uuden pappilan jokirantatontti (10809 m²) Talouden tasapainottamistyöryhmä totesi, että uuden pappilan käyttöaste on huono. Rakennuksessa on runsaasti täysin käyttämättömiä tiloja. Kerhotoiminnan käytössä oleva tilat ovat toiminnan ja osallistujamäärään nähden liian suuren. Käyttöaste (pide-

33 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 33 tyt kerho) on lasten vähentyessä vähentynyt. Samat asiat on todettu jo vuosia sitten, mutta asialle ei tuolloin tehty mitään. Uusi pappila on kenties Keminmaan parhaalla paikalla. Tontti voidaan haluttaessa helposti lohkaista useammaksi rakennuspaikaksi. Ylläpitokuluista irtipääseminen edellyttää rakennuksen myymistä. Mahdollisessa myyntitilanteessa on harkittava, tehdäänkö ennen tarjouspyyntöä pakollinen ikkunoiden ja ovien uusiminen. Uusi pappila sopii erinomaisesti asunnoksi. Rakennuksen käyttötarkoitus on myös muutettavissa esimerkiksi 5 10 vanhuksen perhekodiksi tai muuhun senkaltaiseen tarkoitukseen. Seurakuntaan on otettu perhekotivaihtoehdosta yhteyttä muutamia vuosia sitten. Uusi kysely tuli myös kuluvana syksynä. Talouspäällikön esitys: Keskustellaan asiasta. n päätös: Annettiin asia talouspäällikölle valmisteltavaksi. Kirkkovaltuusto / 30 Talouspäällikön esitys: Esitetään tavoitesuunnitelma tuleville vuosille talouden tasapainottamisen keinoista kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. n päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. KIINTEISTÖSUUNNITELMA VUOSILLE KIINTEISTÖ (huoneistoala m²) Uusi pappila Tavoite vuokrataan

34 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 34 a. LAUTIOSAAREN SEURAKUNTATALO / 30 Lautiosaaren seurakuntatalon ulkopuolisten osien korjaukseen on varattu kuluvan vuoden talousarviossa euroa. Korjaustyön käynnistämisestä keskusteltiin epävirallisesti edellisessä kirkkoneuvoston kokouksessa. Todettiin, että korjaustyö käsittää ulkopuolisten osien peruskorjauksen mutta tosiasiassa myös sisäpuoliset osat tulisi korjata samassa yhteydessä. Vanhan rakennuksen kyseessä ollessa korjaustyön tosiasiallinen laajuus ja kustannukset paljastuvat tosiasiallisesti vasta korjaustyön edetessä. Tästä syystä otettiin esille se vaihtoehto, että Lautiosaaren seurakuntataloa ei ryhdytä korjaamaan vaan se myydään ja toimintoja varten tilat vuokrattaan. Todettiin, että Lautiosaaressa on Osuuspankilta vapautuneita tiloja. Talouspäällikölle annettiin tehtäväksi selvittää vuokratilojen saantimahdollisuus Lautiosaaren seurakuntatalon käyttötietoja (käyttökertoja/vuosi) Keskim. % Ulkopuolinen käyttö ,75 27 Lähetys 1 1 0,5 0 Diakonia ,0 12 Hautajaiset, häät, ristiäiset yms ,25 3 Perhekerho ,5 11 Päiväkerho ,0 26 Varhaisnuorisotyö ,5 13 Nuorisotyö 7 1,75 1 Pyhäkoulu 1 0,25 0 Aikuistyö yms ,25 3 Sielunhoito ,75 3 Kirkkokuoro 2 1 0, , Suurimpia ulkopuolisista käyttäjiä Lautiosaaren seurakuntatalolla ovat olleet mm. Jokivarren kuoro sekä Kivalojen Seutuopisto. Lautiosaaren seurakuntatalon toimintakulut 2010 ja Henkilöstökulut Palvelujen ostot Ostot tilikauden aikana Kiinteistövero Yhteensä Menot ilman henkilöstökuluja

35 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 35 Henkilöstökulut koostuvat pääasiassa kiinteitä kustannuksia eli vakinaisten työntekijöiden palkka- ja henkilösivukuluja. Vuokrattu tila -vaihtoehto Talouspäällikkö kävi nuorisotyönohjaajan ja kahden lastenohjaajan kanssa tutustumassa Osuuspankin omistamiin vanhoihin pankkitiloihin. Pienryhmätoimintaan tilat vaikuttivat sopivilta. Tilaa on 91 m². Entinen pankkitila on vuokrattavissa. Vuosivuokra on 500 /kk, joka sidotaan elinkustannusindeksiin. Arvio vuokratilojen vuosittaisista ylläpitokustannuksista Vuokra 6000 Sähkö 2000 Vesimaksu 200 Puhdistusaineet ja tarvikkeet 200 Vakuutukset 20 Yhteensä/vuosi 8500 Käyttökulut ovat samaa suuruusluokkaa Lautiosaaren seurakuntatalossa jos puhtaanapito hoidetaan omalla henkilökunnalla. Kokonaisuutena vuokratiloissa toimiminen on kuitenkin merkittävästi edullisempaa ja helpompaa. Kiinteistön kunnossapitoja pääomakustannuksia ei ole. Taloyhtiö huolehtii pihatöistä. Tarvittaessa vuokratuista toimitiloista luopuminen on helppoa. Oman toiminnan näkökulmasta Lautiosaaren seurakuntatalon toiminnot voidaan siirtää vuokratiloihin. Seurakuntakeskuksessa on hautajaisten järjestämiseen kapasiteettia. Mikäli tilojen vuokraamiseen päädytään, on vuokratiloissa suoritettava pintakorjaustyö. Toimitilojen vuokraamisvaihtoehtoon sisältyy Lautiosaaren seurakuntatalon myyminen. Omasta kiinteistöstä luopuminen edellyttää kiinteistöarviointia. Periaatteen tilojen vuokraamisesta ja omien tulojen myynnistä ratkaisee kirkkovaltuusto. Jos asiaa päätetään edistää tältä pohjalta, seurakuntatalon korjaustyöhön ei ryhdytä. Kuvia Osuuspankin Lautiosaaren konttorin vanhoista toimitiloista:

36 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 36

37 KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/15 37 Talouspäällikön esitys: Ryhdytään toimiin Lautiosaaren toimintatilojen järjestelemiseksi siten, että toiminnot siirretään vuoden 2012 aikana vuokratiloihin ja seurakuntatalo tontteineen myydään. Korjaustoimenpiteisiin ei seurakuntatalolla ryhdytä. n päätös: Päätettiin esittää kirkkovaltuustolle, että ryhdytään toimiin Lautiosaaren toimintatilojen järjestelemiseksi siten, että toiminnot siirretään vuoden 2012 aikana vuokratiloihin ja seurakuntatalo tontteineen myydään. Korjaustoimenpiteisiin ei seurakuntatalolla ryhdytä. Kirkkovaltuusto / 22 Kirkkovaltuuston päätös: Puheenjohtaja luki aloitteen Lautiosaaren seurakuntatalon säilyttämiseksi. Aloitteessa on 165 nimeä. Päätettiin yksimielisesti palauttaa asia kirkkoneuvoston uudelleen valmisteltavaksi. *** Lopputuloksena oli, että Lautiosaaren seurakuntatalon remontoitiin ,78 eurolla ja eikä toimintoja siirretty vuokratiloihin.

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 Kirkkoneuvosto 04.05.2011

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 Kirkkoneuvosto 04.05.2011 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.30 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari x Kantola Pentti x Varapj Kiljunen

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 07/ Kirkkoneuvosto

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 07/ Kirkkoneuvosto KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 07/2019 1 Kokoustiedot Kokousaika Torstaina 16.5.2019 klo 17.30 18.30 Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät Muut Allekirjoitukset

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/17 1 Kirkkovaltuusto

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/17 1 Kirkkovaltuusto KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/17 1 KOKOUSTIEDOT Kokousaika maanantai 16.1.2016 klo 18.00-18.27 Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät (23) Muut Varsinaiset

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 sivut 65-72 KOKOUSAIKA klo 18.00 20.25 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) poissaolijat: MUUT LÄSNÄOLIJAT (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/14 1 Kirkkovaltuusto

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/14 1 Kirkkovaltuusto KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/14 1 KOKOUSTIEDOT Kokousaika maanantai 10. pvä maaliskuuta 2014 klo 18:00 19:35 Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät (23)

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5-2012 Kirkkoneuvosto Aika: TI 22.5.2012 klo 17.00 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Antola Tuomas puheenjohtaja Päivi

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 25.11.2013 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 25.11.2013 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 25.11.2013 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 2.12.2013-3.1.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 28.04.2014 3/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 28.04.2014 3/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 28.04.2014 3/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 28.04.2014 1 Aika Maanantaina 28.04.2014 klo 16.00 16.45 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Lakkapää

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/ 2012. Kirkkovaltuusto 13.2.2012 Sivu 1. AIKA 13.2.2012 Keskiviikko klo 19.48 20.23

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/ 2012. Kirkkovaltuusto 13.2.2012 Sivu 1. AIKA 13.2.2012 Keskiviikko klo 19.48 20.23 NRO 2/ 2012 Kirkkovaltuusto 13.2.2012 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 13.2.2012 Keskiviikko klo 19.48 20.23 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, iso sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Sulonen Ritva, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Aika: 10.5.2012 klo 19.00 20.50 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Heikki Eronen Maria Forsman Vesilahden

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 4/2015 Sivu 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 9.4.2015 klo 17.00-19.12 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 7.5.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 6.5.2015 klo 17.00 18.00 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 30.12.2016 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 12.1.2017 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Seurakuntatalo / kahvio, Pappilantie 1 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki 1 Kokoustiedot Aika Tiistai 13.2.2018 klo 19.00 19.28 Paikka Seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Aalto Ilkka Hamari Helena Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 30.3.2011 29 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2014 8 Aika Keskiviikko 12.2.2014 klo 17-18.20 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola Marja Himanka Ismo Iso-Heiniemi Anita Kallio

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2015 Kirkkovaltuusto 18.5.2015. maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2015 Kirkkovaltuusto 18.5.2015. maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19. 18.5.2015 20 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 KYRÖNNIEMI, PAPPILA JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo

Lisätiedot

Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Kirkkovaltuusto 9.2.2016. Aika 9.2.2016 klo 18:00- Siivikkalan seurakuntatalo. Käsiteltävät asiat

Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Kirkkovaltuusto 9.2.2016. Aika 9.2.2016 klo 18:00- Siivikkalan seurakuntatalo. Käsiteltävät asiat Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Aika klo 18:00- Paikka Siivikkalan seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 02/14 1 Kirkkoneuvosto

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 02/14 1 Kirkkoneuvosto KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 02/14 1 Kokoustiedot Kokousaika maanantaina 24.2.2014 klo 18:00 19:35 Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät Muut Allekirjoitukset

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun kappelineuvosto 13.4.2016-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kokouksen avaus ja alkuhartaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen ja vs. kirkkoherra toimitti alkuhartauden.

Kokouksen avaus ja alkuhartaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen ja vs. kirkkoherra toimitti alkuhartauden. TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00.-18.50. Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Veli-Matti Hietikko Jussi-Pekka Honkanen -

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 30.7.2019 KOKOUSTIEDOT AIKA 30.7.2019 Tiistai klo 18.00 19.57 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Isotalo

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) ASIALISTA 1/2015 Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 3 Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen sihteerin

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 6.5.2014 klo 17.30-17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2011. Kirkkoneuvosto 28.3.2011 Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2011. Kirkkoneuvosto 28.3.2011 Sivu 1 NRO 4/2011 Kirkkoneuvosto 28.3.2011 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 28.3.2011 Maanantai klo 18 20.25 PAIKKA Kiukaisten seurakuntakoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Juhola Seppo Kerola

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkovaltuusto 10.6.2013 1(5) Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa jäsen, varapuheenjohtaja Hammaren, Terho varajäsen

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkovaltuusto 10.6.2013 1(5) Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa jäsen, varapuheenjohtaja Hammaren, Terho varajäsen Kirkkovaltuusto 10.6.2013 1(5) Aika Maanantai 10.6.2013 klo 18.00-18.35 Paikka Läsnä seurakuntatalo Frosti-Nenonen, Sirpa, varapuheenjohtaja Hammaren, Terho vara Hellsten, Jaana vara Henttonen, Mirja Hänninen,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet Keskiviikko 11.1.2017 klo 18 18.50 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen Pentti

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2009

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2009 NRO 3/2009 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 26.3.2009 KOKOUSTIEDOT AIKA 26.3.2009 Torstai 18.15 20.45 PAIKKA Kiukaisten seurakuntakoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Haapanen Marketta Jalonen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Viranomainen Sivu 13 Kokousaika Torstai 30.5.2013 klo 19.00 21.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Airasto Marja Hintsala Kirsti Jauhiainen Jaana Kahila

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura KOKOUSAIKA: Keskiviikko 16.03.2016 klo 17:30 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila Osallistujat: Henttinen Martti Hyttinen Ilkka Koivumäki Anu Koivunen Leena, varapj, Lahti Mariitta Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13.5.2013 N:o 3/2013 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13.5.2013 N:o 3/2013 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26 Kokousaika Maanantai 13.5.2013 kello 17.00 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Vihtavuoren kappeli Anttila Mika-Olli Ek Terhi saapui klo 17.15 Heikkinen Panu Hiltunen

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/18 1 Kirkkovaltuusto

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/18 1 Kirkkovaltuusto KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/18 1 KOKOUSTIEDOT Kokousaika maanantai 26.2 2018 klo 18:00 18:35 Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät (23) Muut Varsinaiset

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2014 / 2014

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2014 / 2014 1 KOKOUSAIKA Maanantai 26.5.2014 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg,.khra (x) vpj Heimo Nordfors (x) j Tarja Hätönen (x) j Liisa Kivimäki (x) j Taina Pusa (x) vj

Lisätiedot

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla.

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. 1 Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. Kahvitarjoilu klo 17.45. Kokouksen alussa esittäytymässä JHT-tilintarkastaja

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Perustettavan Salon seurakunnan järjestelytoimikunta Aika: 15.10.2008 klo 18.00-19.10 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, Salo Osallistujat: 45 Kokouksen avaus Pöytäkirja Esityslista 5/2008

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/ KIRKKONEUVOSTO

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/ KIRKKONEUVOSTO PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2019 1 Urakunta.fi Aika 16.5.2019 klo 16:00 Paikka Seurakuntakoti, 95700 Pello Kutsutut Kirkkoneuvoston varsinaiset jäsenet Aino Pieskä, kirkkoherra, puheenjohtaja Kalervo

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

MERIMASKUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Seurakuntaneuvosto 28.3.2011 1(6)

MERIMASKUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Seurakuntaneuvosto 28.3.2011 1(6) Seurakuntaneuvosto 1(6) KOKOUSTIEDOT: AIKA: maanantaina 28.maaliskuuta 2011 klo 17.30 PAIKKA: Merimaskun seurakuntakoti PYKÄLÄT: 27 43 KOKOUKSEEN KUTSUTUT: lista läsnä Huovinen Matti kirkkoherra, pj x

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto 1 Kirkkoneuvosto 1 Aika Torstaina 20.2.2014 klo 18.00-20.40 Paikka Uusi pappila Jäsenet (läsnä = ) Raija Häkkinen Reijo Koskinen vpj Pentti Marttinen Sointu Ojonen Marja Korhonen Anneli Torppa Muut Jorma

Lisätiedot

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 22.1.2015

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 22.1.2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 22.1.2015 klo 18.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Paikka Seurakuntakoti, Pertunmaa Hannu Niskanen Raili Toivonen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 9.1.2019 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 17.1.2019 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Lehtoniemen leirikeskus, Rantalantie 274 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 6/2015

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 6/2015 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 6/2015 Aika: 2.9.2015 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 6.6.2013 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 5.6.2013 klo 17.30-19.00 Paikka Puurtilan seurakuntakoti, Murhilahdentie 94 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahonen Kauko Aro Jorma

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 15.8.2013

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 15.8.2013 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 15.8.2013 klo 17.00 18.15 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Partanen Ensio, vs. kirkkoherra Ahlfors

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/18 1 Kirkkoneuvosto

KEMINMAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/18 1 Kirkkoneuvosto KEMINMAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/18 1 Kokoustiedot Kokousaika maanantai 12.2.2018 klo 17.30- Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät Muut Allekirjoitukset

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10 TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10 Kokouspaikka Seurakuntakoti Läsnäolleet jäsenet Kauko Kenttä puheenjohtaja :t 1-4 Maija-Stiina Rahkonen

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA 1 KOKOUSAIKA 13.6.2011 kello 18.30 20.15 Kahvitarjoilu kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntasali, Sontulantie 1, Toijala OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahlfors Sirpa Aronen Hannele Haavisto Tuija Holkeri-Rokkanen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1 (9) KIRKKONEUVOSTO 28.1.2015

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1 (9) KIRKKONEUVOSTO 28.1.2015 ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1 (9) KOKOUSAIKA 28.1.2015 klo 17 18.50 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2016 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2016

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 4/2016 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 NRO 4/2016 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 KOKOUSTIEDOT AIKA 18.5.2016 Keskiviikko klo 18.00 18.55 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 24.02.2015 1 Aika Tiistaina 24.02.2015 klo 16.00 17.40 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Aika 07.01.2015 klo 19:00 Paikka Suoraman seurakuntakeskus Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvallan toteaminen

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu 16

Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA Nro 1/2008 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(7) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Maanantai 11.2.2008 klo 18.30 19.15 Kahvi klo 18 alkaen Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Kirkkovaltuusto 09.05.2012

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Kirkkovaltuusto 09.05.2012 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona klo 19.00 21.02 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Hämäläinen Sari Karjalainen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2015 23.6.2015

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2015 23.6.2015 Aika Tiistai 23.6.2015 klo 18.00 19.28 Paikka Seurakuntakeskuksessa Läsnä Poissa Läsnä Jäsenet: Eveliina Hall Kristiina Häkkänen Piia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Helen Kokkonen Liisa Kuoksa

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa)

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 Aika Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) Paikka Läsnä Kirkko ja Maria Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

Annikki Klemola, talouspäällikkö Irja Visuri, toimistosihteeri

Annikki Klemola, talouspäällikkö Irja Visuri, toimistosihteeri NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 5/2013 Kirkkovaltuusto 1 (10) KOKOUSAIKA Maanantaina 16.12.2013 klo 18.30-20.20 (Kahvitus klo 18:00 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015 KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2015 Aika Maanantai 9.11.2015 klo 17.30 21.25 Paikka Seurakuntakeskus Läsnä Poissa Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 9.2.2016 klo 18.30 19.15 KOKOUSPAIKKA Läsnä: Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio Kirsti Kivisaari Pekka Kivisaari

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Kirkkoneuvosto 18.05.2016

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Kirkkoneuvosto 18.05.2016 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18:50 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto sivut 1 8

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto sivut 1 8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1 8 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) poissaolijat: klo 19.00 20.00 Raahen seurakuntakoti, Kirkkokatu 10, RAAHE Utunen Lauri

Lisätiedot

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen Kokousaika keskiviikko 6.5.2015 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 30.10.2017 klo 17.55 18.40 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 21.2.2012. Haapala Heikki jäsen. Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 21.2.2012. Haapala Heikki jäsen. Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 21.2.2012 klo 17.40-18.18 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo Haapala Heikki Kautto Kaisa Kiukkonen Sirpa Pihkala Isto Selinummi Aila varapuheenjohtaja Stenberg-Salonen

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 Kokousaika Tiistai 27.5.2014 kello 16.30-17.04 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kuokkanen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013 1 KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg, khra (X) vj Heikki Uusitalo (Heimo Nordfors) (X) j Tarja Hätönen (X) j Liisa Kivimäki (X) j Eveliina

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 sivut 1 8 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) klo 19.00 20.00 Raahen seurakuntakoti, Kirkkokatu 10, 92100 RAAHE puheenjohtaja Mattila

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 27.2.201 klo 18.00 19.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jouko Isoniemi Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Ahti

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015 Kokousaika 29.10.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 28 Kokouksen avaus 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkoneuvosto 9.1.2009 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkoneuvosto 9.1.2009 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 Kirkkoneuvosto 9.1.2009 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 KOKOUSAIKA perjantaina 9. päivänä tammikuuta 2009 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA MUUT KUTSUTUT Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Anja Pinoniemi

Lisätiedot

LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 SEURAKUNTANEUVOSTO 9 2008 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236

LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 SEURAKUNTANEUVOSTO 9 2008 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236 LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236 Aika 10.9.2008 klo 17.00 20.31 Paikka Kaislarannan leirikeskus, Lappeenranta. Käsiteltävät asiat 97 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2014 / 2014

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2014 / 2014 1 KOKOUSAIKA 18.8.2014 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg,.khra (x) vpj Heimo Nordfors (x) j Tarja Hätönen (x) j Liisa Kivimäki (x) j Taina Pusa (x) j Markku

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2010-07 1 / 5 18.11.2010

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2010-07 1 / 5 18.11.2010 1 / 5 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 18.00 20.45 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, pj. Rikala Tuula, varapj., kokouksen pj. Huuskonen

Lisätiedot

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien)

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013 KOKOUSAIKA Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSPAIKKA Asialuettelo: Kirkon seurakuntasali, Pilpalantie 1, Loppi 1 Kokouksen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 59 Kirkkoneuvosto 6/2011 24.10.2011

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 59 Kirkkoneuvosto 6/2011 24.10.2011 59 56 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 24.10.2011 56 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2014 Kirkkoneuvosto

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2014 Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 6/2014 Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistaina 17.6.2014 klo 10 Kokouspaikka Kokoonnumme Simeon-talon parkkipaikalla klo 10, josta lähdemme liikkeelle Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 81 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 19.8.2014 klo 17.30 18.40 Paikka Tarinmaan seurakuntatalo Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot