SWITCH [Työnimi] Linda Siltakoski, Saija Honkanen, Roosa Leppänen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SWITCH [Työnimi] Linda Siltakoski, Saija Honkanen, Roosa Leppänen"

Transkriptio

1 SWITCH [Työnimi] Linda Siltakoski, Saija Honkanen, Roosa Leppänen

2 1."INTRO" INT KOULUN KÄYTÄVÄ, PÄIVÄ EEVA (20) kävelee keskellä ihmisryhmää. Hänellä on selässä reppu ja kädessään kansiollinen paperia. Eeva ei puhu tai katso ketään ryhmässä, vaan on syventynyt papereihinsa, eikä reagoi, kun ihmiset vahingossa tyrkkivät häntä. Hänen ympäriltään kuuluu PUHETTA, joka on kuitenkin niin epäselvää, ettei sitä ymmärrä. Eeva liikkuu ryhmän mukana luokkaan sisälle. 2."LUOKASSA" INT LUOKKA, SAMA AIKA Eeva istuu luokassa pulpetillaan kääntyneenä taululle. Luokan edessä OPETTAJA (45) selittää matematiikan laskutoimituksia, mutta hänen äänensä on myös epäselvä. Eeva näyttää uneliaalta, mutta seuraa opettajan eleitä taululla. Opettaja sulkee oppikirjansa ja sanoo jotain, elehtien oven suuntaan samalla kun KELLO SOI. Luokka nousee ylös ja pakkaa kirjansa pois, nopeimmat poistuen luokasta heti kun opettaja on lakannut puhumasta. Eeva pakkaa kirjansa ja penaalinsa reppuun ja nousee ylös penkistään. Hän suuntaa ovelle, kansio kainalossaan. KIIREINEN OPPILAS nousee penkistään ja heittää repun selkäänsä, juosten kohti ovea ja tönäisten Eevaa mennessään. Eeva säikähtää ja kompuroi, pudottaen kansion. Kuuluu MATALA ÄÄNI ja luokan valo muuttuu punaiseksi ennen kuin palaa valkoiseksi. Eeva pääsee jaloilleen ja kääntyy vihaisesti kiireisen oppilaan puoleen, aikeissa sanoa jotain, mutta vaikenee sen sijaan järkyttyneen näköisenä huomatessaan kiireisen oppilaan jähmettyneen kesken askeleen. Myös Eevan pudottamat paperit ovat pysähtyneet ilmaan. Eeva katsoo ympärilleen ja huomaa koko muunkin luokan jähmettyneen. Hän katselee hätääntyneesti ympärilleen, vilkaisee kelloaan ja ryntää ovelle, väistellen jähmettyneitä opiskelijoita. 3."KÄYTÄVÄ" INT KOULUN KÄYTÄVÄ, SAMA AIKA Eeva juoksee käytävän poikki, joka on täynnä jähmettyneitä oppilaita. Eeva hidastaa vauhtia kiertääkseen ryhmän luokasta poistuvia oppilaita. TUMMA HAHMO liikkuu Eevan takana, ja hän kääntyy äkisti, mutta ei näe ketään. Eeva työntyy oppilasryhmän läpi.

3 2. 4."TUNNELMA TIIVISTYY" INT KOULUN VESSA, SAMA AIKA Eeva ryntää vessaan ja lukitsee itsensä yhteen kopeista. Hän seisoo hetken paikallaan huohottaen ennen kuin istuu alas ja ottaa repun selästään. Hän ottaa puhelimensa repusta ja voihkaisee kun näkee näytöllä olevan "SERVICE UNAVAILABLE" -tekstin. Eeva nousee ylös ja laittaa repun vessanpöntön päälle. Hän käärii hihansa alas ja vetää hiuksensa ponihännälle sekä tunkee lahkeensuunsa kenkiensä sisälle. Eeva ryhtyy kaivelemaan reppuaan, nostaen esille penaalin, rullan ilmastointiteippiä ja mustaan kankaaseen käärityn paketin. Eeva käärii paketin auki ja ottaa esille sissipuukon ja pistoolin. Hän vyöttää puukon lanteilleen ja tekee aseelle tarkistukset ennen kuin piilottaa sen selkäänsä vyönauhan alle. Eeva pakkaa tavaransa ja pysähtyy hetkeksi kuuntelemaan, mitä vessan ulkopuolella tapahtuu, mutta mitään ei kuulu. Hän avaa kopin oven ja poistuu vessasta. 5."VARJO" INT KOULUN AULA, SAMA AIKA Eeva juoksee saman käytävän poikki kuin aikaisemmin, väistäen samaa ihmisjoukkoa. Hän pysähtyy käytävän päässä olevalle ovelle ja koittaa pakottaa sen auki. Hän kuulee takaansa liikettä ja kääntyy ympäri, mutta liike kerkeää loppua, eikä Eeva näe sen lähdettä. Eeva saa viimein pakotettua oven auki ja juoksee portaikkoon. Hänen takanaan LILITH lähtee liikkeelle oppilasryhmän keskeltä. 6. "ULOS" INT PORTAIKKO, SAMA AIKA Eeva juoksee portaat alas ja suuntaa ulko-ovelle. 7."ULKONA" EXT KOULUN ETUPIHA, PÄIVÄ Eeva ryntää ulos ovista. Hän katsoo ympäri pihaa ja lähtee sen jälkeen kiertämään talon taakse. 8."TAPPELU" EXT KOULUN TAKAPIHA, SAMA AIKA Eeva kiertää talon taakse ja näkee POJAT A JA B tappelemassa. A on tappelussa niskan päällä ja B:llä on selkeästi vaikeuksia. Eeva vetäytyy nopeasti talon nurkan taakse piiloon, ja kurkistaa varovaisesti kulman ympäri. Poika A onnistuu tarttumaan B:tä kaulasta ja kuristaa tämän hengiltä. Hän nousee ylös ja kääntyy kohti koulurakennusta, ja Eeva vetäytyy taas piiloon. Hän vetää veitsen esiin ja vilkaisee taas kulman ympäri. Poika A on kadonnut.

4 3. 9."KIMPPUUN!" EXT KOULUN TAKANA, SAMA AIKA Eeva kiertää kulman ympäri ja lähestyy poika B:tä varovasti, vilkuillen koko ajan ympärilleen. Hän polvistuu B:n viereen ja tarkistaa hänen pulssinsa, minkä jälkeen hän laittaa veitsen tuppeen ja alkaa kaivelemaan pojan reppua. Poika A ilmestyy Eevan takaa ja yrittää tarttua häneen kiinni. Eeva väistää, mutta A saa kiinni hänen repustaan ja repii hänet selälleen. Eeva koittaa potkaista A:n kauemmas ja yrittää saada aseensa vyönauhansa alta. Poika A yrittää hyökätä Eevan kimppuun samalla kun Eeva koittaa tähdätä A:ta, mutta Lilith hyökkää A:n takaa ja lyö tätä päähän oksankarahkalla. Hän jatkaa lyömistä samalla kun Eeva seuraa järkytyneenä. Lopulta Lilith lopettaa ja kääntyy Eevan puoleen. Eeva poistaa varmistuksen aseestaan ja katsoo uhmakkaasti takaisin. Lilith hymyilee ja laskee oksan maahan, ojentaen kätensä Eevalle. Eeva katsoo epäilevästi Lilithiä ja nousee ylös omin voimin, osoittaen Lilithiä edelleen aseella. Lilith kääntyy kohti koulurakennusta, ja viittoo sitten nopeasti Eevalle ennen kuin syöksähtää läheiseen pensaaseen piiloon. Eeva kuulee MEKASTUSTA Lilithin osoittamasta suunnasta, ja syöksyy piiloon. 10."VIHOLLISIA" EXT PENSAS KOULUN TAKANA, SAMA AIKA Lilith viittoo Eevalle, osoittaen talon päädyn suuntaan. Eeva seuraa hänen katsettaan. 11. "POPPOO" EXT KOULURAKENNUKSEN PÄÄTY, SAMA AIKA Koulurakennuksen kulman takaa esiin tulee HÄIRIKKÖJOUKKO ja heidän JOHTAJANSA. He kulkevat pihan poikki nauraen ja elämöiden, kaikki kantaen jonkinlaista asetta. 12."LIITTOLAISET" EXT PENSAS KOULUN TAKANA, SAMA AIKA Eeva kääntyy takaisin Lilithin puoleen, joka viittoo heidän kahden välillä ja osoittaa talon toisen päädyn suuntaan. Eeva nyökkää epävarmana. Hän varmistaa aseensa ja laittaa sen takaisin vyönauhansa alle. Lilith lähtee hiipimään kohti talon päätyä, ja Eeva seuraa häntä, ottaen veitsensä taas esille. 13."YHTEISTYÖTÄ" EXT KOULUN PÄÄTY, SAMA AIKA Lilith pysähtyy koulun päätyyn odottamaan Eevaa, ja nyökkää häntä menemään edelle. Eeva nyökkää ja siirtyy vilkaisemaan kulman ympäri. Koulun etupiha on tyhjä. Eeva katsoo olkansa yli Lilithiä ja näyttää peukkua. Lilith nyökkää, osoittaa kulman taakse ja nostaa neljä sormea pystyyn. Eeva nyökkää vastaukseksi.

5 4. Lilith laskee sormillaan ja molemmat ryntäävät yhtä aikaa kulman ympäri. 14."ANSA!!" EXT KOULUN ETUPIHA, SAMA AIKA Lilith ja Eeva kiertävät kulman ja juoksevat etupihan poikki kohti talon toista päätyä, mutta ennen kuin he kerkeävät sen luokse, kaksi HÄIRIKÖISTÄ kiertää sen. Eeva ja Lilith pysähtyvät äkisti, ja etsivät katseellaan näkösuojaa. Häiriköt A ja B huomaavat Lilithin ja Eevan. Toinen heistä huudahtaa ja lähtee tyttöjä kohti samalla kun toinen kääntyy heidän tulosuuntaansa kohti ja vislaa voimakkaasti. Lilith ja Eeva kääntyvät kannoillaan. Lilith lähtee juoksemaan heidän tulosuuntaansa, ja Eeva seuraa perässä. 15."PERÄÄN!" EXT KOULUN TAKAPIHA, SAMA AIKA Lilith kiertää koulun päädyn ja Eeva seuraa perässä. He tulevat talon takana olevan pusikon luokse ja pysähtyvät hetkeksi. Talon päädystä kuuluu HUUTOA. Lilith ja Eeva kääntyvät katsomaan ja näkevät HÄIRIKKÖJOUKON juoksevan heitä kohti. Lilith tarttuu Eevaa hihasta ja vetää hänet mukanaan pensaikon läpi metsään. 16."METSÄSSÄ" EXT METSIKKÖ, PÄIVÄ Lilith ja Eeva juoksevat metsikön halki. Häirikköjoukko seuraa heidän perässään. He saapuvat pienen notkelman kohdalle. Eeva syöksyy mättään taakse piiloon ja kiskaisee Lilithin mukanaan näkösuojaan. Häirikköjoukko juoksee heidän ohitseen huomaamatta piilottelevia tyttöjä. Hetken päästä Eeva vilkaisee varovasti mättään reunan ylitse, ja taputtaa sitten Lilithiä olkapäälle. Yhdessä tytöt nousevat ylös ja palaavat polulle, tarkkaillen metsää eri suuntiin. Hetken päästä Lilith koputtaa Eevaa olkapäälle ja osoittaa metsän reunaan. Eeva nyökkää vastaukseksi ja tytöt lähtevät juoksemaan reunaa kohti. 17."VÄIJYTYS" EXT METSÄN REUNA, SAMA AIKA Lilith ja Eeva juoksevat kohti metsän reunaa. He tulevat aukean kohdalle, mutta joutuvat pysähtymään, kun joku tarttuu Lilithiä kauluksesta, ja kiskaisee hänet nurin. Lilithin nujakoidessa Häirikön A kanssa, Eeva huomaa heitä ympäröivät muut häiriköt, ja suuntaa takaisin metsään.

6 5. 18."KARKUUN" EXT METSIKKÖ, SAMA AIKA Eeva juoksee takaisin samaa reittiä kuin hetki aikaisemmin, ja piiloutuu saman mättään taakse. Hän kuuntelee metsästä kuuluvaa rytinää ja katselee ympärilleen. Hän huomaa notkelman toisella puolella aukon oksistosta, mutta pysähtyy empimään. Hän vilkaisee mättään yli ja näkee jonkun häiriköistä lyövän Lilithiä. Eeva vetäytyy takaisin suojaan, vetää henkeä, ja nousee sitten mättään yli, suunnaten takaisin aukiolle. 19."KÄÄNNEKOHTA" EXT METSÄN REUNA, SAMA AIKA Häiriköt ovat ahdistaneet haavoittuneen Lilithin puunrunkoa vasten. Ryhmän JOHTAJA lähestyy häntä pesäpallomaila kädessä. Lilith näyttää uhmakkaalta, mutta on selvästi väsynyt ja alakynnessä. Johtaja hymyilee Lilithille ja kohottaa pesäpallomailan. Hän ei kuitenkaan kerkeä heilauttaa sitä alas, vaan Eeva ampuu häntä rintakehään. Samalla kun johtaja tuupertuu, Eeva ampuu kolme muuta häirikköä. Neljäs katsoo häntä järkyttyneenä. Eeva kohottaa kulmakarvojaan ja Häirikkö D kääntyy kannoillaan ja pakenee metsikön poikki. Eeva kävelee Lilithin luokse, ja irrottaa lippaan aseesta, näyttäen sen olevan tyhjä. Lilith naurahtaa samalla, kun Eeva auttaa hänet ylös. Eevasta tukea ottaen, Lilith ja Eeva ontuvat kohti metsän reunaa. Eeva jättää aseen aukiolle. 20."LOPETUS" EXT KOULUN PÄÄTY, PÄIVÄ Eeva ja Lilith ontuvat koululle samalla kun kuuluu MATALA ÄÄNI ja maailma muuttuu punaiseksi toisen kerran. Tytöt pysähtyvät ja alkavat kiireisesti siistiä vaatteitaan. Hetken päästä maailma muuttuu taas värilliseksi. Koulun etuovet aukeavat, ja ryhmä oppilaita astuu ulos. Eeva ja Lilith katsovat toisiaan, ja huokaisevat syvään. Eeva kääntyy Lilithin puoleen ja hymyilee hänelle, ennen kuin ojentaa kättään. Eeva. EEVA LILITH (tarttuu käteen) Lilith. Yhdessä tytöt suuntaavat kohti koulun ovia, molemmat edelleen hieman ontuen. Heidän kävellessään poispäin, kuva säröytyy pikseliseksi ennen kuin menee mustaksi ja sen tilalla alkaa vilistä koodia, jonka viimeisellä rivillä lukee RESTART SCENARIO? [Y] N (CONTINUED)

7 CONTINUED: (2) 6. hakasulkeiden vilkkuessa hiljalleen. CREDITS

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me.

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me. Viimeinen Nimim. TAMA Äiti ei viivy kauan. Sanat ovat samat joka kerta. Muista kaikki. Muuta ei tarvitse sanoa. He ovat opetelleet kaiken ulkoa. Kerranneet. Puhuneet loppuun. Lapsi katsoo häntä. Ei hymyile.

Lisätiedot

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa.

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. 1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1 Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. Kadulla kävelee kädet takintaskuissa, paljaspäin,.(huom: Krisulla

Lisätiedot

VAIHTOLÄMPÖINEN PRINSESSA (työnimi) KUVALISTA. (versio 19.6.2003) Kirjoittanut Ismo Kiesiläinen

VAIHTOLÄMPÖINEN PRINSESSA (työnimi) KUVALISTA. (versio 19.6.2003) Kirjoittanut Ismo Kiesiläinen VAIHTOLÄMPÖINEN PRINSESSA (työnimi) KUVALISTA (versio 19.6.2003) Kirjoittanut Ismo Kiesiläinen 1. EXT. VESI/METSÄ PÄIVÄ Olemme veden alla. Vesi on hieman sameaa, näkyy vain muutamia vesikasveja. (V.O.)

Lisätiedot

Lisa Lundström: Matka!

Lisa Lundström: Matka! Lisa Lundström: Matka! Lisa ja Äiti istuu lentokentän penkillä odottamassa. Äidistä tuntuu siltä kun hän olisi unohtanut jotakin. Hän tekee hijaa listaa päässään. Passi, rahaa, matkalippu Hän sormeilee

Lisätiedot

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä.

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä. INT. PUULIITERI. KESÄ (1968) -- AFTERNOON Vanha puuliiteri. Seinustoilla halkopinot, saha roikkuu naulasta. Lattialla puupölli, johon isketty kirves. Vieressä sahapukki. Neljä pikkupoikaa (n. 7-10 v.)

Lisätiedot

Pitkän elokuvan käsikirjoitus

Pitkän elokuvan käsikirjoitus KOHTA 18 Pitkän elokuvan käsikirjoitus käsikirjoittajat Maarit Lalli Henrik Mäki-Tanila 12.1.2010 Maarit Lalli Suomenlinna C 71 B 5 00190 HELSINKI maarit.lalli@kolumbus.fi 050-5469094 Henrik Mäki-Tanila

Lisätiedot

ELEMENT. Kappale I: Similae. Prologi ~tapahtui vuonna 1890 Pamfyliassa~

ELEMENT. Kappale I: Similae. Prologi ~tapahtui vuonna 1890 Pamfyliassa~ ELEMENT Kappale I: Similae Prologi ~tapahtui vuonna 1890 Pamfyliassa~ Pamfylian kuningaskunta joutui sotaan Frygiaa vastaan. Frygialaiset tulivat yön pimeydessä Pamfylian rajan yli tuhotakseen kaiken,

Lisätiedot

Liikkumismuistoja. Suomen Vanhempainliitto Mariankatu 28 B 5 00170 Helsinki (09) 135 1177 toimisto@vanhempainliitto.fi www.vanhempainliitto.

Liikkumismuistoja. Suomen Vanhempainliitto Mariankatu 28 B 5 00170 Helsinki (09) 135 1177 toimisto@vanhempainliitto.fi www.vanhempainliitto. Suomen Vanhempainliitto Mariankatu 28 B 5 00170 Helsinki (09) 135 1177 toimisto@vanhempainliitto.fi www.vanhempainliitto.fi Liikkumismuistoja Suomen Vanhempainliitto järjesti keväällä 2004 liikuntamuistokyselyn,

Lisätiedot

MII Sen vessapaperin, joka me oltiin myyty, olis voinut vetää maapallon ympäri.

MII Sen vessapaperin, joka me oltiin myyty, olis voinut vetää maapallon ympäri. 1 MAANANTAINA - TAPOJEN HISTORIAA HENKILÖT:, joka voi olla JENNA tai JESSE MIEKKAMIES Koululaiset notkuvat reppuineen odottamassa autoa. Me oltiin koottu rahaa tätä leirikoulua varten jo neljä vuotta.

Lisätiedot

LEMMENLAIVA. Kirjoittanut Senja Suoknuuti 14 D

LEMMENLAIVA. Kirjoittanut Senja Suoknuuti 14 D LEMMENLAIVA Kirjoittanut Senja Suoknuuti 14 D 4. Versio Senja Suoknuuti 15.1. 2015 Lepolantie 82 a 00660 Helsinki p.(044) 381 0884 senja.suoknuuti@gmail.com 1. EXT. HIEKKATIE ILTAPÄIVÄ Keväisen auringon

Lisätiedot

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 I Kun nousen ylös Ava nukkuu vielä. Herään vessassa, kuseminen havahduttaa. Ava sanoi, että se aikoo maalata vessanpöntön sisälle sydämen. Sen besserwisserkaveri oli jostain

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

SAKUstars2013. Ennakkosarjoissa sijoittuneiden tekstit

SAKUstars2013. Ennakkosarjoissa sijoittuneiden tekstit 1 SAKUstars2013 Ennakkosarjoissa sijoittuneiden tekstit 2 Sisällysluettelo Kirjoitelmat Sivu 1.sija Tiia Makkonen... 3 2.sija Ina Eskelinen 5 3.sija Elisa Katiska.. 7 Runot 1.sija Heidi Toivanen... 12

Lisätiedot

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies hankkeen kanssa. Kilpailu tuotti noin 80 kiinnostavaa nuorten kirjoittajien

Lisätiedot

Tehtävät Tennesee Williamsin näytelmään Lasinen eläintarha on laatinut Mattlidens gymnasiumin opettaja Kirsi Martikainen

Tehtävät Tennesee Williamsin näytelmään Lasinen eläintarha on laatinut Mattlidens gymnasiumin opettaja Kirsi Martikainen Tehtävät Tennesee Williamsin näytelmään Lasinen eläintarha on laatinut Mattlidens gymnasiumin opettaja Kirsi Martikainen I HENKILÖKUVAT KATKELMIEN PERUSTEELLA Tutustukaa kolmeen näytelmän katkelmaan. Millainen

Lisätiedot

Paras tapa tämän ajatuksen opettamisessa on tehdä isku- ja vauhtinoutoharjoituksia pitoharjoitusten rinnalla.

Paras tapa tämän ajatuksen opettamisessa on tehdä isku- ja vauhtinoutoharjoituksia pitoharjoitusten rinnalla. NOUTO - vauhdikas ja näyttävä tottelevaisuuden osoitus Nouto on tottelevaisuusosion liike, joka hyvin suoritettuna herättää ihastusta muissakin kuin koiraihmisissä. Parhaimmillaan noudossa esiintyy useita

Lisätiedot

PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012

PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012 1 PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012 Suomalainen hiljaisuus ym. tekstejä Ohjaaja Hannele Laaksonen Hiljaisuus raivoisan äänen jälkeen 2 Jostain kumman syystä halusin jäädä

Lisätiedot

JOKA YKSIN KULKEE. Suomentanut Emmi Jäkkö. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

JOKA YKSIN KULKEE. Suomentanut Emmi Jäkkö. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Ilmainen lukunäyte JOKA YKSIN KULKEE Suomentanut Emmi Jäkkö Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Södra Murgatan kulki pitkin kaupunkia reunustavan keski aikaisen kehämuurin reunaa. Kapean mukulakivikadun

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 12. "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 12. Kansallissankarin kaato kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 12 "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. PAKKAAMO. -- PÄIVÄ 1 (,, HELI, KOISTINEN, PERA) pakkaa mittareita. Kuulemme

Lisätiedot

Yhteistyö on voimaa! Yhteistyö on voimaa. Sisällys. Sivu 1/30 Virikemateriaalia lastenkirjaan Yhteistyö on voimaa!

Yhteistyö on voimaa! Yhteistyö on voimaa. Sisällys. Sivu 1/30 Virikemateriaalia lastenkirjaan Yhteistyö on voimaa! Sivu 1/30 Virikemateriaalia lastenkirjaan Yhteistyö on voimaa! Yhteistyö on voimaa! Sisällys 2 Esipuhe 3 Kirja minusta! 9 Hengittäminen vahvistaa! 11 Näytä minulle, miten sinä voit! 13 Roolileikkiä eläinhahmoilla

Lisätiedot

KUINKA VOIN VASTATA, JOS EN YMMÄRRÄ KYSYMYSTÄ... 5 Yksi vihje, yksi toiminto... 5 Koiran näkemys kouluttamisesta... 5 Tiimi sinä ja koirasi...

KUINKA VOIN VASTATA, JOS EN YMMÄRRÄ KYSYMYSTÄ... 5 Yksi vihje, yksi toiminto... 5 Koiran näkemys kouluttamisesta... 5 Tiimi sinä ja koirasi... KUINKA VOIN VASTATA, JOS EN YMMÄRRÄ KYSYMYSTÄ... 5 Yksi vihje, yksi toiminto... 5 Koiran näkemys kouluttamisesta... 5 Tiimi sinä ja koirasi... 5 UUSI TALUTIN ELÄMÄSSÄ (NEW LEASH ON LIFE)... 5 Harjoitteluvarusteet...

Lisätiedot

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 1 RUNOJA Minua katsotaan. Aivan kuin he haluaisivat määrätä kuka olen. On vaikea elää kun tekee mitä haluaa. Eikä anna katseitten rajoittaa. Jos onnistut

Lisätiedot

Mindfulness harjoituksia

Mindfulness harjoituksia 1 Mindfulness harjoituksia Laajalti tunnetussa zen tarinassa kaksi munkkia, opettaja ja oppilas, tulevat joen kahlauspaikalle. Hätääntynyt ylimysnainen on jo joen rannalla; joki on tulvinut niin, että

Lisätiedot

Laila Hietamies. Koivukoto Kuvittanut Leena Lumme. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Laila Hietamies. Koivukoto Kuvittanut Leena Lumme. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Koivukoto 1 2 Laila Hietamies Koivukoto Kuvittanut Leena Lumme 3 Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava 4 Novellin Koivukoto ensimmäinen versio on ilmestynyt nimellä Jos tulisi lopulta ikävä Salme Sauren

Lisätiedot

TIINA LEHTINEVA. Kuin hattaraa söisi

TIINA LEHTINEVA. Kuin hattaraa söisi Kuin hattaraa söisi TIINA LEHTINEVA Kuin hattaraa söisi Tämä sähkökirja on tuotettu Aikamedia Oy:n vuonna 2013 julkaisemasta painetusta teoksesta. Sähkökirjan tuotanto: Aikamedia Oy Teoksen sähköinen

Lisätiedot

KAIKKI J OTA EMME NÄE

KAIKKI J OTA EMME NÄE KAIKKI SE kaikki se valo VALO jota emme näe J OTA EMME WSOY NÄE anthony doerr Anthony Doerr kaikki se valo jota emme näe suomentanut hanna tarkka werner söderström osakeyhtiö helsinki Sitaattien lähteet:

Lisätiedot

2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi. Kommentti [ 1]: Juu, tämä hyvä! Ehkä alemmat kirjat voisivat olla vielä vähän hailakampia tai jotain?

2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi. Kommentti [ 1]: Juu, tämä hyvä! Ehkä alemmat kirjat voisivat olla vielä vähän hailakampia tai jotain? 2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi Ruutunäkymä: Taustalla sama kirjastohuone, joka on pääsivulla. Lisäksi kuvassa esimerkiksi kirjakasa tai kirjat hyllyssä. Kirjat ovat linkkejä äänneryppäisiin. Äänneryppäät

Lisätiedot

Vittu mikä jätkä! Ihan kuset housussa! kaverini huusi nauraen vieressäni. Hänen

Vittu mikä jätkä! Ihan kuset housussa! kaverini huusi nauraen vieressäni. Hänen Osa 1 Vittu mikä jätkä! Ihan kuset housussa! kaverini huusi nauraen vieressäni. Hänen kommenttinsa ärsyttivät minua, sillä tiedän itsekin, etten ole mikään Bruce Willis. Mut kuus lappua kaheksasta ei paha.

Lisätiedot

Teho-osasto, Sirpalehaava, luodinreikä, irronnut raaja. Irakin kiireisimmässä sotasairaalassa. korjataan järjettömän väkivallan jälkiä.

Teho-osasto, Sirpalehaava, luodinreikä, irronnut raaja. Irakin kiireisimmässä sotasairaalassa. korjataan järjettömän väkivallan jälkiä. SK IRAKISSA Teksti Jari Lindholm Kuvat Hannu Lindroos Teho-osasto, Sirpalehaava, luodinreikä, irronnut raaja. Irakin kiireisimmässä sotasairaalassa korjataan järjettömän väkivallan jälkiä. Haavoittunut

Lisätiedot

Suomen Judoliitto Judolliset pelit, leikit ja kamppailut

Suomen Judoliitto Judolliset pelit, leikit ja kamppailut Judolliset pelit, leikit ja kamppailut Versio 1.0 Esipuhe Tämä pelien ja leikkien kokoomateos on Judoliiton Nuorisostrategian teeman Iloista judoa tulos. Syksyllä 1999 käynnistettiin "Judonet"- keskustelukanavalla

Lisätiedot