Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) 207 Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen ja perhekeskuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL T Kiinteistökartta 95/ , Kahvikuja 3 Päätös päätti hyväksyä Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen ja perhekeskuksen toiminnallisen muutostyön päivätyn tarveselvityksen ja hankesuunnitelman siten, että hankkeen enimmäislaajuus on htm² ja rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana euroa helmikuun 2017 kustannustasossa, ehdolla, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy hankesuunnitelmaan sisältyvän tarveselvityksen ja antoi hankesuunnitelmasta puoltavan lausunnon. Esittelijä Lisätiedot tilakeskuksen päällikkö Arto Hiltunen Merja Ikonen, projektinjohtaja, puhelin: merja.ikonen(a)hel.fi Irmeli Grundström, hankepäällikkö, puhelin: irmeli.grundstrom(a)hel.fi Liitteet 1 Vuosaaren thk ja pk tarveselvitys ja hankesuunnitelma Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kiinteistölautakunta Otteet Ote Sosiaali- ja terveysvirasto Kv/tilakeskus Päätösehdotus Päätös on ehdotuksen mukainen. Tiivistelmä

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Esittelijän perustelut Aiemmat päätökset Terveys- ja hyvinvointikeskus ja perhekeskus Hanke on ensimmäinen vaihe sosiaali- ja terveysviraston uuden toimintamallin mukaisesta Vuosaaren monipalvelukeskuksesta, jonka on suunniteltu täydentyvän myöhemmin monipuolisella palvelukeskuksella viereen toteutettavaan uudisrakennukseen. Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen ja perhekeskuksen toimitilat keskitetään Palvelukeskus Albatrossin liike- ja toimitilakiinteistöön, jossa terveys- ja sosiaalikeskus nykyisin toimii. Rakennus sijaitsee Vuosaaressa metroaseman välittömässä läheisyydessä osoitteessa Kahvikuja 3 (tontti /6). Sosiaali- ja terveysviraston käytössä olevissa tiloissa, laajuudeltaan yhteensä htm² (omat tilat: htm² ja vuokratilat: htm²), tehdään toiminnallisia muutostöitä suunnitelmien mukaan, joissa huomioidaan uuden toimintamallin edellyttämät tilaratkaisut ja tilojen yhteiskäyttö sekä tilankäytön tehostaminen. Tarveselvitys ja hankesuunnitelma, joka koskee terveys- ja hyvinvointikeskuksen ja perhekeskuksen tilojen toiminnallisia muutostöitä, on laadittu kiinteistöviraston tilakeskuksen ja sosiaali- ja terveysviraston tilahallinnon yhteistyönä. Tarveselvitys on hyväksyttävänä ja hankesuunnitelma on lausunnolla sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Tarveselvitys ja hankesuunnitelma ovat liitteenä nro 1 sekä edelliseen liittyvät tekniset asiakirjat ovat nähtävinä kiinteistöviraston tilakeskuksessa. Kaupunginjohtaja päätti (50 ) oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen vuokraamaan Helsingin seurakuntayhtymältä Palvelukeskus Albatrossista toimitilan laajuudeltaan 558 htm² alkaen tilakeskukselle. päätti (270 ) vuokrata Helsingin seurakuntayhtymältä Palvelukeskus Albatrossista toimitilan laajuudeltaan 558 htm² ja lisäksi vuokrata näin vuokratun tilan edelleen sosiaali- ja terveysviraston käyttöön alkaen. Helsingin sosiaali- ja terveysviraston palveluverkkoa uudistetaan (347 ) päätettyjen periaatelinjausten ja toteuttamismallien mukaisesti. Helsingissä tulee olemaan viisi terveys- ja hyvinvointikeskusta, jotka sijaitsevat palvelualueillaan keskeisissä liikenteellisissä solmukohdissa.

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Palvelukeskus Albatross Oy / rakennus Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskus ja perhekeskus tarjoavat keskitetysti idän palvelualueen asukkaille sosiaali- ja terveyspalveluja sekä lasten ja perheiden sosiaali- ja terveyspalveluja uuden toimintakonseptin mukaisesti. Terveys- ja hyvinvointikeskus (THK) on palvelukokonaisuus, joka sisältää palveluja ehkäisevistä palveluista korjaaviin palveluihin ja turvaa kokonaisvaltaisen, tarpeen mukaisen tuen tarjoamisen väestölle. Terveys- ja hyvinvointikeskuksen palveluista suurin osa muodostuu terveydenhoitajan/sairaanhoitajan ja terveyskeskuslääkärin palveluista. Muita palveluja ovat sosiaaliohjaus, psykiatria- ja päihdepalvelut, aikuisten fysioterapia ja toimintaterapiapalvelut sekä suun terveydenhuollon palvelut. Perhekeskukseen (PK) kootaan samaan toimintapisteeseen ehkäiseviä ja korjaavia lasten ja perheiden palveluja kokonaisvaltaisen tuen tarjoamiseksi. Perhekeskuksen toimintoja ovat äitiys- ja lastenneuvola, perhevalmennus, neuvolapsykologi, ehkäisevä suun terveydenhuolto, puheterapia, fysio- ja toimintaterapia, kasvatus- ja perheneuvonta, lastensuojelu ja vammaispalvelut sekä tarvittaessa muista keskuksista jalkautuvia palveluja. Rakennus on metallikasettijulkisivuinen betonirunkoinen liike- ja toimistotalo, joka on valmistunut vuonna Rakennuksessa on yksi kellarikerros ja seitsemän varsinaista kerrosta sekä katolla IV-konehuonekerros. Rakennuksen 1. ja 2. kerrosten sisäänkäyntiaulat ovat kaikille avointa julkista tilaa, jotka yhdistyvät sisäkäytävällä viereiseen kauppakeskukseen, josta on suora yhteys metroasemalle. Kiinteistön pysäköinti on järjestetty rakennuksen kellarikerroksen autohallissa (57 ap), pihan pysäköintialueella (35 ap) sekä tontin ulkopuolella (12 ap). Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Palvelukeskus Albatross Oy omistaa rakennuksen ja ylläpitää sitä. Kiinteistöyhtiön osakekannan omistajia ovat Helsingin kaupunki enemmistöosuudella 70,1 %, Helsingin seurakuntayhtymä, KELA ja yksityisiä omistajia. Kiinteistöviraston tilakeskus omistaa osakkeet, jotka oikeuttavat kerrosten tiloihin kokonaislaajuudeltaan htm², ja vuokraa ne sosiaali- ja terveysvirastolle. Tilakeskus on vuokrannut sisäänkäyntitasolta 2. kerroksesta A-siivestä tilat 558 htm² Helsingin seurakuntayhtymältä ja B-siivestä tilat 595 htm² The English Tearoomilta sekä vuokraa ne molemmat edelleen sosiaali- ja terveysvirastolle. Palvelukeskus Albatrossissa on kerroksissa sosiaali- ja terveysviraston käytössä tiloja yhteensä htm².

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Toiminnallisen muutostyön hankesuunnitelma Hankkeen laajuus ja kustannukset Vuokravaikutus Palvelukeskus Albatrossissa käytössä olevat tilat ovat laajuudeltaan riittävät ja ominaisuuksiltaan sopivat terveys- ja hyvinvointikeskuksen ja perhekeskuksen toiminnoille edellyttäen, että osassa tiloja tehdään tilamuutoksia, jotka mahdollistavat uuden konseptin mukaisen toiminnan. Suunnitellut muutostyöt ovat sisäpuolisia muutostöitä, jotka eivät edellytä rakennuslupaa. Muutoksille haetaan asianmukaiset luvat kiinteistöyhtiöltä ja osakkeenomistajilta. Tiloissa tehdään hankesuunnitelman mukaisia toiminnallisia rakennusja taloteknisiä muutostöitä. Jokaisessa kerroksessa osa työhuoneista muutetaan taustatyöskentelytiloiksi ja/tai ryhmätiloiksi. 2. kerroksen B- siipeen toteutetaan palvelutarpeen arviointitilat ilman ajanvarausta saapuville asiakkaille ja laajennetaan aula- ja odotustiloja. 2. kerroksen A- siivessä muutetaan kokoontumistiloja ryhmä- ja taustatyöskentelytiloiksi. Muutettavissa tiloissa parannetaan ääneneristystä ja äänenvaimennusta sekä sähkö- ja iv-varustusta käytön vaatimusten mukaisesti. Turvateknisiä järjestelmiä päivitetään ja ne laajennetaan kattamaan kaikki tilat. Toiminnallisia muutostöitä koskeva tarveselvitys ja hankesuunnitelma on laadittu kiinteistöviraston tilakeskuksen ja sosiaali- ja terveysviraston tilahallinnon yhteistyönä. Hankkeen rakentamiskustannukset ovat kokonaisuudessaan yhteensä euroa (alv. 0 %), jotka koostuvat kahdessa vaiheessa toteutettavien muutostöiden kustannuksista. 2. kerroksen A-siiven seurakunnalta vuokrattujen tilojen, laajuus 558 htm², muutostöiden arvioidut kustannukset ovat euroa (alv. 0 %) lokakuun 2016 tasossa (R1=109,7 ja THI=161,3). Muutostyöt on pääosin toteutettu 01-02/ kerroksen B-siiven ja kerroksen tilojen, yhteislaajuudeltaan htm², muutostöiden arvioidut kustannukset ovat euroa (alv. 0 %) helmikuun 2017 tasossa (R1=100,4 ja THI=169,0). Kustannuksiin sisältyvät 2. kerroksen B-siiven ulkoavuokratun tilan 595 htm² arvioidut muutoskustannukset euroa. Palvelukeskus Albatrossin kaikkien sosiaali- ja terveysviraston tilojen, htm², nykyinen yhteenlaskettu kuukausittainen vuokra on euroa ja vuosittainen vuokra euroa.

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Rahoitus Väistötilat Nykyiset vuokrat jakautuvat seuraavasti: - 2. krs A-siipi / 558 htm² / euroa/kk / 16,50 euroa/htm²/kk - 2. krs B-siipi / 595 htm² / euroa/kk / 30,48 euroa/htm²/kk krs / htm² / euroa/kk / 16,72 euroa/htm²/kk. Hankkeen kustannusten perusteella kerroksen tilojen jatkuva lisävuokra on euroa/kk eli 1,80 euroa/htm²/kk. 2. kerroksen B-siiven 595 htm²:n suuruisen tilan muutoksista aiheutuvat kustannukset sisältyvät kerroksen htm²:n suuruisten tilojen lisävuokraan. Kiinteistöviraston tilakeskuksen ja sosiaali- ja terveysviraston kesken on sovittu kyseisen vuokratilan muutoskustannusten jyvittämisestä kaupungin omistamalle kokonaisalalle, koska kyseiset toiminnalliset muutostyöt ovat sosiaali- ja terveysviraston mukaan oleellisia muun palvelukokonaisuuden kannalta. Tilakeskus on käynnistänyt tilan omistajan kanssa neuvottelut tilaa koskevan vuokrasopimuksen ehtojen uudelleen määrittelystä, kun nykyinen vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Helsingin seurakuntayhtymältä vuokratun 2. kerroksen A-siiven 558 htm²:n suuruisen tilan muutostyökustannusten perusteella laskettu lisävuokra 10 vuoden ajalla on euroa/kk eli 3,40 euroa/htm²/kk. Palvelukeskus Albatrossissa kaikkien sosiaali- ja terveysviraston tilojen, htm², muutostöiden jälkeinen yhteenlaskettu kuukausittainen vuokra on euroa ja vuosittainen vuokra euroa. Muutosten jälkeiset arvioidut vuokrat jakautuvat seuraavasti: - 2. krs A-siipi / 558 htm² / euroa/kk / 19,90 euroa/htm²/kk - 2. krs B-siipi / 595 htm² / euroa/kk / 30,48 euroa/htm²/kk krs / htm² / euroa/kk / 18,52 euroa/htm²/kk. Hankkeen muutosten valmistuttua sosiaali- ja terveysvirasto luopuu käytössään olevista noin htm²:n suuruisista tiloista idän alueella. Hanke sisältyy kaupunginvaltuuston hyväksymään talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaan vuosille Hankkeelle on varattu 3,0 milj. euron määräraha siten, että toteutus ajoittuisi vuosille Hankkeen edellyttämä 3,1 milj. euron rahoitustarve otetaan huomioon uudessa rakentamisohjelmassa.

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Aikataulu ja toteutus Hankkeella ei ole väistötilatarvetta. Tilojen muutostöiden toteutuksesta laaditaan erillinen vaiheistussuunnitelma käyttäjän kanssa, jolla mahdollistetaan käyttäjien ja asiakkaiden turvallinen ja häiriötön toiminta rakennustöiden aikana. 2. kerroksen A-siiven muutostyöt on suoritettu pääosin 1-2/ kerroksen B-siiven ja kerroksen muutostöiden on suunniteltu alkavan 10/2017 ja valmistuvan 6/2018. Alustava aikataulu toteutukselle on laadittu käyttäjähallintokunnan tarpeiden mukaan. Muutosten toteutusvaihetta 2. kerroksen B-siiven 595 htm²:n suuruisessa tilassa ei käynnistetä ennen kuin kaupunki ja tilan omistaja ovat uusineet tilaa koskevan vuokrasopimuksen tarkistetuin ehdoin riittävän pitkällä vuokra-ajalla. Hankkeen toteutuksesta vastaa kiinteistöviraston tilakeskus. Esittelijä Lisätiedot tilakeskuksen päällikkö Arto Hiltunen Merja Ikonen, projektinjohtaja, puhelin: merja.ikonen(a)hel.fi Irmeli Grundström, hankepäällikkö, puhelin: irmeli.grundstrom(a)hel.fi Liitteet 1 Vuosaaren thk ja pk tarveselvitys ja hankesuunnitelma Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kiinteistölautakunta Otteet Ote Sosiaali- ja terveysvirasto Kv/tilakeskus Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyslautakunta HEL T

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Päätös Käsittely Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti panna asian pöydälle Pöydälle Arkkitehti Pirjo Sipiläinen oli kutsuttuna asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyssä. Jäsen Anna Vuorjoki pyysi asian pöydälle. Esittelijä Lisätiedot va. virastopäällikkö Juha Jolkkonen Anne Jaakkola, arkkitehti, puhelin: anne.jaakkola(a)hel.fi

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Päätettävä tässä kokouksessa 13 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskukselle perhekeskuspilotti Itäkatu 11

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 586 Karviaismäen toimintakeskuksen peruskorjaus, tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2015-006654 T 10 06 00 Kiinteistökartta 117/681500 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 213 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Ressun lukion perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-004435 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1(6) 128 Botby grundskola -koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Botby grundskola

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varastotilan (Turvalaaksontie 1, Vantaa) vuokraamiseksi Suomen Pankilta HEL 2014-011125 T 10 01 04 Esitysehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 49 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle päiväkoti Albatrossi - daghemmet Albatrossen hankesuunnitelman hyväksymisestä HEL 2016-000918 T 10 06 00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 12 Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelma HEL 2015-013974 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2012 1 (6) 594 Sakarinmäen koulun laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti hyväksyä Sakarinmäen koulun laajennuksen 11.11.2011 päivätyn hankesuunnitelman siten, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2017 1 (7) 764 Päiväkoti Borgströminmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2017-002250 T 10 06 00 Esitys päätti hyväksyä päiväkoti Borgströminmäen 22.2.2017 päivätyn

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (6) 460 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Sofianlehdon A-talon toiminnallisen muutoksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 3 Lasten päiväkoti Kaivopuiston perusparannuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2017-002423 T 10 06 00 Kiinteistökartta 51/671 496, Puistokatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (5) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Kalasataman korttelitalon 2. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2017-004219 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 120 Sörnäistenkatu 1, toimistotilan vuokraaminen kiinteistöviraston käyttöön HEL 2016-003067 T 10 01 04 Päätös Käsittely päätti oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 225 Vesalan yläasteen koulun peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 2.5.2011 päivätyn Vesalan yläasteen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-012295 T 10 06

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) 250 Oulunkylän ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 10.2.2014 päivätyn Oulunkylän ala-asteen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2013 1 (6) Päätettävä tässä kokouksessa 14 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kiinteistövirastolle koskien Kalasataman sosiaali- ja terveysaseman sijoittamista kortteliin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (5) 116 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle toimistotilojen vuokraamisesta rakennusviraston käyttöön, Elimäenkatu 5 HEL 2015-000791 T 10 01 04 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 224 Viikinmäen korttelitalon uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 11.10.2011 päivätyn Viikinmäen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (6) 384 V 3.5.2017, Valtuutettu Helena Kantolan aloite Mellarin asukastilan tilanteen korjaamiseksi Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. päätti yksimielisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (8) 123 Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan hankesuunnitelman hyväksyminen Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 16.12.2015

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (6) 10 Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston esitys kaupunginhallitukselle toimitilojen vuokraamisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymältä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 99 Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennuksen (pääurakan työt) pääurakoitsijan valinta HEL 2014-004764 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 107/679 507, Fallpakankuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 216 Keskustakirjaston projektinjohtourakka; urakoitsijan valinta HEL 2015-001242 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 63/673 496, Töölönlahdenkatu 4-10 Päätös A päätti

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat. Vanhusneuvoston kokous Johtava ylilääkäri Lars Rosengren

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat. Vanhusneuvoston kokous Johtava ylilääkäri Lars Rosengren Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat Vanhusneuvoston kokous 17.2.2016 Johtava ylilääkäri Lars Rosengren Sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat Sisältö Palvelujen uudistamisen tiekartta ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2016 1 (8) 1131 Sofianlehdon A-talon toiminnallisen muutoksen hankesuunnitelma HEL 2016-011899 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 8.11.2016 päivätyn Sofianlehdon A- talon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 1 (5) Päätettävä tässä kokouksessa 13 Sosiaali- ja terveyslautakunnnan lausunto kiinteistölautakunnalle talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmasta vuosiksi 2017-2026

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelma

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelma Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (7) 191 Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Vesalan yhtenäisen peruskoulun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 2 Talonrakennukseen osoitettujen määrärahojen alakohtien väliset siirrot 2016 HEL 2016-013304 T 02 02 00 Päätösehdotus päättää siirtää tilakeskuksen talonrakentamiseen,

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2018 1 (5) 122 Pakilan palvelurakennukset, toteuttajan valinta HEL 2017-013185 T 10 06 00 Päätös A B Ratkaistava tässä kokouksessa päätti hyväksyä Pakilan palvelurakennukset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 44/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 44/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 44/2016 1 (6) 1 Sofianlehdon A-talon toiminnallisen muutoksen hankesuunnitelma HEL 2016-011899 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä päättää hyväksyä 8.11.2016 päivätyn Sofianlehdon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2017 1 (7) 466 V 17.5.2017, Valtuutettu Helena Kantolan aloite Mellarin asukastilan tilanteen korjaamiseksi Päätös Käsittely päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) 302 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle osoitteessa Hattulantie 2 sijaitsevan koulurakennuksen vuokraamiseksi Stadin ammattiopiston käyttöön

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1

HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1 HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1 TARVESELVITYS 17.02.2012 HELSINGIN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO Sisällysluettelo 0. YHTEENVETO... 3 1. HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT... 4 1.1. Hankkeesta tehdyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2012 1 (5) 489 V Ryj / Vt Mari Holopaisen aloite Hakaniemen torin rakennustöiden haittojen vähentämisestä päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (14) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (14) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (14) Päätettävä tässä kokouksessa 388 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kiinteistövirastolle koskien Kalasataman sosiaali- ja terveysaseman sijoittamista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (7) 9 Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston esitys kaupunginhallitukselle toimitilojen vuokraamisesta Swiss Life Ag:ltä ja NCC Property Development Oy:ltä kulttuuri

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta Otteet

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta Otteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (5) 95 Pakilan palvelurakennukset, suunnitteluryhmän valinta HEL 2017-013185 T 10 06 00 Päätös A Käsiteltävä tässä kokouksessa päätti hyväksyä Pakilan palvelurakennukset

Lisätiedot

Case Kalasatama Helsingin kaupungin uudet työympäristöt ja toteutusmallit sosiaali- ja terveyspalveluissa

Case Kalasatama Helsingin kaupungin uudet työympäristöt ja toteutusmallit sosiaali- ja terveyspalveluissa Case Kalasatama Helsingin kaupungin uudet työympäristöt ja toteutusmallit sosiaali- ja terveyspalveluissa Pirjo Sipiläinen, arkkitehti, TkT, sosiaali- ja terveysvirasto Erja Erra, arkkitehti, projektinjohtaja,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (9) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (9) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2015 1 (9) 623 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennushankkeen hankesuunnitelman enimmäishinnan korottamiseksi HEL

Lisätiedot

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014 Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014 Kalasataman terveys ja hyvinvointikeskus-projekti Lars Rosengren /Projektipäällikkö (lars.rosengren@hel.fi) Hilkka Kulmala

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2012 1 (6) 437 Myllypuron vanhustenkeskuksen siirto apporttiomaisuutena Kiinteistö Oy Helsingin Palveluasunnoille HEL 2012-015114 T 10 01 03 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (5) 157 Kiinteistöviraston tilakeskuksen ja Helsingin kaupungin asunnot Oy:n alueyhtiöiden välinen palvelusopimus alueyhtiöiden tilakeskukselle tuottamista palveluista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 578 Hietalahden kauppahallin myyntiperiaatteet HEL 2015-004484 T 10 01 03 Päätös Käsittely päätti luopua Hietalahden hallin myyntihankkeesta. Samalla tilakeskus

Lisätiedot

Kustaankartanon palvelukeskus

Kustaankartanon palvelukeskus , Sprinkler-varavoimakoneiston rakentaminen Sosiaali- ja terveysvirasto Hankenumero 808616 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi, springler- varavoimakoneiston rakentaminen Hankenumero 808616 Osoite, Rakennustunnus

Lisätiedot

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero Tilakeskus Hankesuunnitelma 25.4.2016 Pasilan peruskoulu Savonkatu 4, 00520 Helsinki Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset Tilakeskus Opetusvirasto Hankenumero 8010406 Hankesuunnitelma 25.4.2016 Tilakeskus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Asiakaspäällikkö/Yrityspalvelut

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Asiakaspäällikkö/Yrityspalvelut Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 180 Globe Hope Oy, liiketilan vuokraus osoitteessa Mannerheimintie 22-24 HEL 2016-008073 T 10 01 03 Päätös Päätöksen perustelut Yrityspalveluiden asiakaspäällikkö päätti,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2017 1 (5) 1097 Määrärahan myöntäminen kaupunkiympäristön toimialalle alueiden käyttöönoton edellyttämiin toimenpiteisiin HEL 2017-009334 T 02 02 02 Päätös päätti myöntää

Lisätiedot

asti seuraavin ehdoin: 1

asti seuraavin ehdoin: 1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (5) 317 Toimitilatontin pitkäaikainen vuokraaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Myllypuron Metropolian kampushanketta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 14 Määräalan pitkäaikainen vuokraaminen Oranssi Asunnot Oy:lle HEL 2014-003129 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 89/676497 ja 677497, Jyrängöntie 7 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (5) 285 Haartmanin sairaalan rakennusluvan mukaisten väestönsuoja/autopaikkojen vuokraaminen HEL 2015-008633 T 10 01 03 Esitys päätti oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (5) 288 Ratsastuskeskus Karlvik Oy:n vuokra-alueen laajentaminen ja vuokrasopimuksen muuttaminen (Viikki, Latokartanon kylä, tila RN:o 1:27) HEL 2013-003637 T 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 15 Toimitilatontin pitkäaikainen vuokraaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Myllypuron Metropolian kampushanketta

Lisätiedot

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8.

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8. , Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero 8037239 Liikuntavirasto Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero, kattosadevesijärjestelmän uusiminen 8037239 Osoite Rakennustunnus (RATU), 27899

Lisätiedot

Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskus ja perhekeskus

Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskus ja perhekeskus Tilakeskus 16.5.2017 hyvinvointikeskus ja perhekeskus, 00980 Helsinki Toiminnallinen muutostyö Hankenumero 8033205 Tilakeskus Sosiaali- ja terveysvirasto Tilakeskus Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto 13/2015 Tilakeskus Toimitilapäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto 13/2015 Tilakeskus Toimitilapäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 30 Jakomäen kirjaston lisävuokra toiminnallisesta muutoksesta HEL 2014-013304 T 10 01 02 Päätös Päätöksen perustelut päätti periä kaupunginkirjastolta(vuokrasopimus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (6) 51 Helsingin Energian hallinnassa olevan toimisto- ja tuotantorakennuksen siirto kaupungille HEL 2012-011381 T 02 07 00 Päätös päätti siirtää Helsingin Energian

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 620 Alueiden vuokraaminen Länsimetro Oy:lle länsimetron toteuttamista ja käyttöä varten HEL 2013-010854 T 10 01 01 02 Päätös päätti vuokrata Länsimetro Oy:lle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (9) 659 V 26.8.2015, Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen hankesuunnitelma HEL 2014-008086 T 10 06 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja /0 (5) 666 Tontin 07/ myynti Sörnäisistä Solemo Oy:lle HEL 0-00557 T 0 0 0 0 0. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin nro 07 tontti nro ; Vanha talvitie 9a Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Helsinki Kaupunkiympäristön tomiala Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Tutkimuksessa tod.vaurioiden korjaus Hankenro2821P20495 Kaupunkiympäristö Sijainti N- c,v on^ ^ 9 «OS." % IVIaJTcj f* -^ Hamma-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (12) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (12) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (12) 3 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmasta HEL 2017-004373 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä omalta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/8 09.01.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/8 09.01.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) 8 Lasten päiväkoti Tilhen peruskorjauksen rakennus- ja talotekniikkaurakoiden työt sekä urakoitsijoiden valinta HEL 2013-016405 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (6) Kiinteistölautakunta Tila/2 03.05.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (6) Kiinteistölautakunta Tila/2 03.05.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (6) 253 Lasten päiväkoti Nallen perusparannus; kokonaisurakan työt, urakoitsijan valinta HEL 2011-003877 T 10 06 00 Kiinteistökartta J3 S2, Reiherintie 3 Päätös Lautakunta

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (5) 148 Lauttasaaren 2. ala-aste, Tarveselvityksen hyväksyminen, opetusvirasto HEL 2016-013438 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä 2.12.2016 päivätyn Lauttasaaren

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) 657 Talonrakennukseen osoitettujen määrärahojen alakohtien väliset siirrot vuonna 2012 HEL 2012-016414 T 02 02 00 Päätös Lautakunta päätti siirtää tilakeskuksen

Lisätiedot

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, 00270 Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI 12.8.2010 PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN 17.11.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) 4 Asuntotontin (rivitalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Halkosuontie 14-16:lle sekä yhtiöjärjestyksen hyväksyminen (Länsi-Pakila, tontti 34117/6)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (6) 602 Oikaisuvaatimukset osoitteessa Hämeentie 125 A sijaitsevan rakennuksen (Bokvillan) myyntiä koskevasta kiinteistölautakunnan päätöksestä HEL 2012-011159 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

Haaga III liikekeskus Oy/ Haagan nuorisotilat

Haaga III liikekeskus Oy/ Haagan nuorisotilat Kaupunkiympäristön toimiala Haagan nuorisotilat Muutostyö Kaupunkiympäristö Hankenro 2821P10076 Sijainti Yhteenve Hankkeen nimi Hankenumero 2821P41097 Osoite Rakennustunnus (RATU) 8497 Sijainti Kohdenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (10) 8 Elefanttikorttelin K 4 pohjoisosan peruskorjauksen hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2012-004159 T 10 06 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Palvelut uudistuvat. Sosiaali- ja terveysviraston tiedotustilaisuus

Palvelut uudistuvat. Sosiaali- ja terveysviraston tiedotustilaisuus Palvelut uudistuvat Sosiaali- ja terveysviraston tiedotustilaisuus 29.8.2014 Palvelut vuonna 2030 1. Tilaisuuden avaus Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila 2. Uudistuksen lähtökohdat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (8) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (8) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (8) 2 Hakaniemen hallin väistötilan hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2016-003235 T 10 06 00 Hakaniementori Päätösehdotus Tiivistelmä päättää A hyväksyä Hakaniemen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 20.05.2013 Sivu 1 / 1 1861/10.03.02/2013 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 22 22.4.2013 Kaupunginhallitus 151 6.5.2013 80 Matinkylän palvelutori, hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 4 Sairaansijojen ja muiden hoitopaikkojen vahvistaminen vuodelle 2017 HEL 2016-013079 T 06 00 00 Päätös päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti vahvistaa sosiaali-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Hankesuunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Hankesuunnittelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 16 Kaupunginkanslia, entisen Kluuvin gallerian tilan vuokraus muutostöiden valmistuttua HEL 2015-011962 T 10 01 02 Päätös Päätöksen perustelut päätti vuokrata kaupunginkanslialle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (5) 212 Vesalan koulujen väistötilojen hankinta ja vuokraus HEL 2013-005059 T 10 01 04 Päätös Lautakunta päätti A hyväksyä Vesalan koulujen peruskorjausten aikaisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Hankesuunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Hankesuunnittelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 71 Sosiaali- ja terveysvirasto, Kivikon arkistotilan vuokraus sosiaalihuollon arkistolle HEL 2016-012296 T 10 01 02 Päätös päätti vuokrata osoitteesta, Kivikonkuja 4,

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Sosiaali- ja terveysvirasto 16/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Sosiaali- ja terveysvirasto 16/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 65 Terveys- ja hyvinvointikeskuksen toimintamallin suunnitteluryhmän asettaminen HEL 2015-004054 T 00 00 02 Päätös päättää nimetä seuraavat henkilöt terveys- ja hyvinvointikeskuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/1 11.06.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/1 11.06.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) 720 Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13a:n osakkeiden osto Yleisradio Oy:ltä ja vastaava kaupungin maksuosuuden korotus päätti: 1 Oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 15/2015 Tilakeskus Asiakkuudet Toimitilapäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 15/2015 Tilakeskus Asiakkuudet Toimitilapäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 35 Varhaiskasvatusvirasto, päiväkoti Tilhen vuokraus osoitteesta Tilhipolku 6 HEL 2015-001331 T 10 01 02 Päätös Päätöksen perustelut Tilakeskuksen toimitilapäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/06 (8) 79 Vuokrausperusteet ja osto-oikeuden sisällyttäminen toimisto- ja hotellitonttien vuokrasopimukseen (Länsisatama, korttelin 0007 tontit 0 ja, Jätkäsaarenlaituri,

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (5) 151 Tripla-rakennushankkeen HKL:n kustannusosuuksien hyväksyminen HEL 2016-008432 T 02 08 03 01 Päätös Käsittely päättää hyväksyä Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (5) 211 Lauttasaaren ala-asteen koulun lisätilat HEL 2013-005058 T 10 01 04 Kiinteistökartta F2 S4, Myllykalliontie 3 Päätös Lautakunta päätti A hyväksyä Lauttasaaren

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kiinteistölautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kiinteistölautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 9 Helsingin Satama Oy, toimistotilan vuokraaminen, Länsisatamankatu 23 HEL 2015-005218 T 10 01 03 Päätös Päätöksen perustelut Yrityspalveluiden asiakaspäällikkö päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2015 1 (5) 398 Oy Power Trucks Finland Ltd:lle vuokratun teollisuustontin vuokrasopimuksen muuttaminen (Viikki, tontti 36024/2) HEL 2015-009647 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (5) 189 Takauksen myöntäminen Kiinteistö Oy Myllypuron kampukselle HEL 2017-002224 T 02 05 03 01 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti myöntää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 619 Kiinteistö Oy Vaasankatu 10:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen jatkaminen (Alppiharju, Harju, tontti 12348/10) HEL 2014-014290 T 10

Lisätiedot