Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 1 (6) EDUPOLI ICTPro

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 1 (6) EDUPOLI ICTPro1 19.9.2013"

Transkriptio

1 Kuluttajansuojalaki

2 Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 1 (6) Kuluttajansuoja Kuluttajansuojalaki on keskeinen tavallista ihmistä koskeva laki. Kuluttajansuoja tulee usein esille esim. koti- ja postimyynnin tilanteissa. Se käsittää kuitenkin kaiken kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välisen kaupankäynnin. Kuluttajaoikeus pitää sisällään siten mm. kiinteistönvälityksen, kuluttajan kaupan, kulutusluotot, tuoteturvallisuuden, taloelementtien kaupat ja valmismatkat. Kuluttajankauppa Sopimusehto, joka poikkeaa kuluttajansuojalain 4 luvun säännöksistä ostajan vahingoksi, on mitätön. Esimerkiksi tuotteelle myönnetty takuu aiheuttaa usein epätietoisuutta, sillä kuluttajat eivät aina tiedä todellisista oikeuksistaan. Takuuajan rajoittaminen ei ole 4 luvun mukaan mahdollista, vaan kuluttajalla on oikeus vedota tavarassa ostohetkellä olleeseen virheeseen kohtuullisen ajan kuluessa ostohetkestä lukien (max. 10 vuotta). Tämä oikeus kuluttajalla on riippumatta siitä, minkä pituisen takuun myyjä olisi tuotteelle myöntänyt. 4 luvussa ovat myös säännökset ns. vaaranvastuun siirtymisestä. Pääsääntöisesti myyjä vastaa tuotteen toimittamisesta perille ja toimituksen aikana syntyneiden vahinkojen korvaamisesta, ellei kyseessä ole ns. noutokauppa (ostaja hakee tavaran myyjän tiloista). Osapuolilla on myös velvollisuuksia toisiaan kohtaan, muun muassa ostajan tulee tarvittaessa auttaa tavaran perille toimittamista (avata ovia, antaa ohjeita yms.). Ostaessaan virheellisen tuotteen on ostajalla mahdollisuus vedota joko myyjään tai KSL 5:31 :n mukaisesti tätä aikaisempaan portaaseen (maahantuoja, valmistaja tms.). Ostaja voi myös vaatia reklamoinnista aiheutuneet välttämättömät kustannukset, esimerkiksi matka- ja puhelinkulut, korvattavaksi. Etämyynti ja kotimyynti Etämyynti on kaupankäyntiä, jossa ostaja ja myyjä eivät ole samanaikaisesti läsnä. Kauppa ja sitä edeltävä markkinointi tapahtuu kokonaan sähköpostilla, puhelimella tai muilla viestintävälineillä. Tyypillistä etämyyntiä ovat puhelinmyynti, postimyynti ja verkkokauppa. Etämyynnissä on poikkeussääntöjä normaaliin kaupankäyntiin nähden, esimerkiksi valtaosaa tuotteista koskee kaupan peruuttamisoikeus. Kaikilla etämyyntituotteilla ei ole peruutusoikeutta ja peruutusoikeus vaihtelee maittain, joten sopimusehdot kannattaa aina lukea tarkkaan.

3 Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 2 (6) Tilauksesta saatava vahvistus Kuluttajalla on oikeus saada etämyyntikaupasta vahvistus. Vahvistuksen on oltava jossakin pysyvässä muodossa, esimerkiksi postitse lähetettynä kirjeenä tai tietokoneelle tallennettavassa muodossa. Vahvistuksessa on oltava tieto kaupan keskeisistä sopimusehdoista. Ainostaan silloin yrityksen ei tarvitse lähettää vahvistusta, kun kyseessä on yksittäinen puhelimitse toimitettava palvelu, joka veloitetaan puhelinlaskussa. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi soittoäänet, taustakuvat sekä uutis- ja muut ajanvietepalvelut. Vahvistuksessa on oltava selkeästi ja ymmärrettävästi seuraavat tiedot: tuotteen pääominaisuudet tuotteen kokonaishinta, toimituskulut ja maksuehdot tarjouksen voimassaoloaika ohjeet peruuttamisoikeuden käyttämisestä yrityksen yhteystiedot mm. mahdollista valitusta varten tiedot takuusta ja käytettävissä olevista huolto- ja korjauspalveluista sopimuksen vähimmäiskesto, jos kyseessä on toistuvasti toimitettava tuote sopimuksen irtisanomisehdot, jos sopimus on voimassa toistaiseksi tai pidempään kuin vuoden ajan etäviestimen käyttämisestä aiheutuvat kulut (posti-, puhelin-, verkko- tai TV:n käyttökulut), jos siitä veloitetaan perushintaa enemmän Jos vahvistus ei sisällä kaikkia tarvittavia tietoja, oikeutesi peruuttaa kauppa pitenee normaalista 14 päivästä kolmeen kuukauteen. Jos vahvistuksen puutteelliset tiedot oikaistaan, normaali peruuttamisaika alkaa kulua oikaisupäivästä. Jos et saa lainkaan vahvistusta, sopimus ei ole sitova ja voit perua kaupan. Jos perut kaupan vetoamalla vahvistuksen puuttumiseen, peruutusilmoitus on tehtävä myyjälle viimeistään vuoden kuluttua tilauksesta. Tilaamatta lähetetyt tuotteet Yrityksellä on näyttövelvollisuus siitä, että tilaus on tehty ja sen sisältö vastaa sovittua, esim. puhelinmyyjän myyntipuheita. Voit peruuttaa kaupan, jos yritys ei pysty näyttämään toteen, että tilaus on tehty ja se vastaa sovittua. Tilaamatta toimitettuja tavaroita ei tarvitse maksaa, palauttaa tai edes säilyttää. Käytännössä kannattaa heti ottaa yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun, jos yritys lähettää tavaran tai tilausvahvistuksen tuotteesta, jota ei ole tilattu. Näin vältyt laskutukselta ja muilta jälkitoimilta. Tuotteiden mainostaminen lähettämällä ilmaisia näytteitä on sallittua. Voit halutessasi kieltää tällaisen markkinoinnin ottamalla yhteyttä yritykseen.

4 Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 3 (6) Toimituksen viivästyminen etämyynnissä Etämyynnissä tuotteelle luvataan yleensä tietty toimitusaika. Jos kauppias viivästyy sovitusta toimitusajasta, voit yleensä perua kaupan vetoamalla etämyynnin peruutusoikeuteen. Jos tarkkaa toimitusajankohtaa ei ole sovittu, tuote on saatava viimeistään 30 päivän kuluttua tilauksesta. Jos perut kaupan viivästymisen vuoksi, myyjän on palautettava maksamasi kauppasumma 30 päivän kuluessa peruutusilmoituksestasi. Jos myyjä ei palauta kauppasummaa 30 päivän kuluessa peruutusilmoituksestasi, voit vaatia kauppasumman lisäksi viivästyskorkoa. Jos tuote on saatavissa ja haluat viivästyksestä huolimatta saada sen, anna kohtuullinen lisäaika tuotteen toimittamista varten. Voit vaatia myös vahingonkorvausta kustannuksista, joita tuotteen viivästyminen on aiheuttanut. Myyjä ei ole kuitenkaan vastuussa vahingosta jonka on aiheuttanut ylivoimainen este tai muu ennalta-arvaamaton syy, esim. lakko. Jos tilattua tuotetta ei ole enää saatavilla ja haluat perua kaupan yrityksen on palautettava maksamasi rahat 30 päivän kuluessa tilauksesta. Myyjällä on oikeus toimittaa korvaava tuote vain silloin, kun asiasta on maininta toimitusehdoissa. Korvaavan tuotteen pitää aidosti vastata tilattua tuotetta käyttötarkoitukseltaan, laadultaan ja hinnaltaan. Jos viivästyneellä tuotteella ei ole etämyyntiin kuuluvaa peruutusoikeutta (esim. mittatilaustuotteet), anna myyjälle ensin kohtuullinen lisäaika tuotteen toimittamista varten. Voit perua kaupan ja vaatia maksamasi rahat takaisin, jos tuotetta ei toimiteta myyjän kanssa sopimasi lisäajan kuluessa. Voit vaatia myös vahingonkorvausta kustannuksista, joita tuotteen viivästyminen on aiheuttanut. Myyjä ei ole kuitenkaan vastuussa vahingosta, jonka on aiheuttanut ylivoimainen este tai muu ennalta-arvaamaton syy, esim. lakko. Vaatimus luottokorttiyhtiölle Mikäli olet maksanut luottokortilla, voit ongelmatilanteessa vaatia tuotteesta maksamasi hinnan takaisin myös luottokorttiyhtiöltä. Yritä aina kuitenkin selvittää asia ensin myyjän kanssa. Luottokorttiyhtiötä voi vaatia hyvitystä esimerkiksi silloin, kun tuotetta ei toimiteta aikarajojen puitteissa tai myyjää ei voi tavoittaa. Luottoyhtiö ei ole velvollinen palauttamaan enempää kuin olet tuotteesta maksanut. Jos et saa etämyynnistä tilattua tuotetta, voit vaatia koko kauppahintaa takaisin luottoyhtiöltä. Jos vaadit hinnanalennusta, sen on oltava suuruudeltaan virhettä vastaava.

5 Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 4 (6) Verkkokaupan viivästystilanteissa voit hyödyntää valituksen tekemisessä luottoyhtiölle Euroopan kuluttajakeskuksen valituskirjeen mallia. 14 päivän peruuttamisoikeuteen on poikkeuksia Valtaosalla etämyyntituotteista on 14 päivän peruuttamisoikeus, jonka kuluessa voit perua kaupan ilman erityistä syytä. Kaikilla tuotteilla ei ole peruutusoikeutta ja peruutusoikeus vaihtelee maittain, joten sopimusehdot kannattaa aina lukea tarkkaan. Kokeilla saa ei käyttää Voit kokeilla ja tutkia toimitettua etämyyntituotetta samalla tavalla kuin myymälöissä menettämättä peruutusoikeuttasi. Esimerkiksi paketin voi avata ja käyttöohjeet voi lukea. Myös kenkiä ja vaatteita saa sovittaa. Yritys ei voi evätä peruuttamisoikeutta sillä, että pakkaus on avattu. Käyttäminen on eri asia kuin kokeileminen. Peruutusoikeuden menettää ottamalla tuotteen käyttöön. Peruutusajan laskeminen Tavaran saapumispäivää tai palvelun tilauspäivää ei lasketa peruuttamisaikaan. Tavaroiden osalta 14 päivän peruuttamisajan laskeminen alkaa seuraavana päivänä siitä, kun olet saanut tavaran ja vahvistuksen tilauksen keskeisistä sopimusehdoista. Palveluiden osalta 14 päivän peruuttamisajan laskeminen alkaa seuraavana päivänä siitä, kun olet tehnyt tilauksen ja saanut vahvistuksen keskeisistä sopimusehdoista. Jos peruuttamisajan 14. päivä on lauantai, sunnuntai tai itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto, voit peruuttaa ostoksen vielä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Peruutusoikeuden rajoitukset Yritys ei voi mielivaltaisesti rajata joitakin tuoteryhmiä tai tarjous- ja aletuotteita peruuttamisoikeuden ulkopuolelle. Tuoteryhmät, joiden kohdalla ei ole peruuttamisoikeutta, on lueteltu laissa. Tavaroiden peruuttamisoikeus ei koske mm avattuja sinetöityjä cd/dvd-levyjä mittatilaustavaroita sanoma- ja aikakauslehtiä, jos niitä ei ole myyty puhelimitse myyjän aloitteesta nopeasti pilaantuvia tuotteita yksittäistilattuja ja kotiin kuljetettuja päivittäistavaroita Palveluiden peruuttamisoikeus ei koske mm

6 Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 5 (6) palveluita, joiden toimitus sähköisesti on ostajan luvalla aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä ja peruuttamisoikeuden puuttumisesta on ilmoitettu tilausvahvistuksessa (esim. mobiilisisältöpalvelut, maksu-tv-palvelut sekä puhelin- ja laajakaistaliittymät). Peruuttamisoikeus siis päättyy, kun esimerkiksi liittymä on kytketty ja avattu. majoitus-, kuljetus- ja vapaa-ajan palveluita, jotka on sovittu tietyksi ajankohdaksi (esim. loma-mökin vuokraus, konsertti- tai lentolippujen tilaus). Näiden palveluiden peruuttamisaika kannattaa katsoa sopimusehdoista. vedonlyönti- ja arvontapalveluita Rahoituspalveluiden ja valmismatkojen peruutusoikeudesta on omat säännöksensä. Yritys vastaa normaaleista palauttamiskuluista Etämyynnissä kuten verkkokaupassa, puhelin- ja postimyynnissä myyjän on annettava asiakkaalle kirjalliset ohjeet siitä, miten kaupan peruutustilanteessa on meneteltävä. Jos haluat peruuttaa etämyyntiostoksen ja olet oikeutettu siihen, tee peruuttamisilmoitus myyjän antamien ohjeiden mukaan. Kaupan peruuttamiselle ei tarvitse ilmoittaa mitään syytä. Jos ohjeita ei ole, voit tehdä ilmoituksen esim. puhelimitse tai sähköpostitse. Jos kyse on tavaran kaupasta, peruuttamisilmoitukseksi katsotaan myös tavaran palauttaminen tai paketin noutamatta jättäminen. Tavara on palautettava myyjälle kohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun teit peruuttamisilmoituksen. Palautuskulut Yritys vastaa etämyynnistä ostetun tuotteen palautuksesta aiheutuvista kuluista, jos tavaran voi palauttaa tavanomaisella tavalla postitse. Jos palauttaminen aiheuttaa kuluja, yrityksen pitää palauttaa tuotteen hinnan lisäksi tavanomaiset toimitus- ja palautuskulut. Jos palautus esimerkiksi kokonsa tai painonsa takia edellyttää erityiskuljetusta, yritys voi vaatia kuluttajaa maksamaan lähetyskulut. Yrityksen on mainittava asiasta jo sopimusehdoissa. Pakkaaminen Etämyyntiyrityksen on laadittava kuluttajalle palautusta varten ohjeet tuotteen pakkaamisesta. Jos tuote on ohjeiden mukaisesti pakattu palautusta varten ja kuljetusyritys vahingoittaa tuotetta, yritys ei voi vaatia asiakkaalta korvausta. Jos ohjeita ei selvästikään ole noudatettu, tuotteen tilaaja voi olla vastuussa mahdollisesta vahingosta.

7 Pertti Pennanen Kuluttajansuojalaki 6 (6) Oma kommentti Kuluttajalla on suojansa ja jos ei ymmärrä suojaansa riita asioissa tulee aina kääntyä kuluttaja-asiamiehen puoleen.

MOBIILISISÄLTÖPALVELUIDEN MYYNTI JA MARKKINOINTI

MOBIILISISÄLTÖPALVELUIDEN MYYNTI JA MARKKINOINTI MOBIILISISÄLTÖPALVELUIDEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Tähän linjaukseen on koottu mobiilisisältöpalveluita koskeva lainsäädäntö ja selvitetty säännösten asettamia vaatimuksia palveluiden markkinoinnille ja

Lisätiedot

VERKKOKAUPPA JA MUU ETÄMYYNTI

VERKKOKAUPPA JA MUU ETÄMYYNTI Kuluttajaoikeuden linjauksia VERKKOKAUPPA JA MUU ETÄMYYNTI 1 LINJAUKSEN LÄHTÖKOHTIA... 2 2 ETÄMYYNTISÄÄNNÖSTEN SOVELTAMINEN JA LAIN PAKOTTAVUUS... 2 3 MÄÄRITELMIÄ... 2 4 MILLOIN KYSEESSÄ ON ETÄMYYNTI...

Lisätiedot

KAUPAN KESKUSLIITTO KESKUSKAUPPAKAMARI SUOMEN SUORAMARKKINOINTILIITTO TIETOTEKNIIKAN JA TIETOLIIKENTEEN KESKUSLIITTO, FICOM RY

KAUPAN KESKUSLIITTO KESKUSKAUPPAKAMARI SUOMEN SUORAMARKKINOINTILIITTO TIETOTEKNIIKAN JA TIETOLIIKENTEEN KESKUSLIITTO, FICOM RY KAUPAN KESKUSLIITTO KESKUSKAUPPAKAMARI SUOMEN SUORAMARKKINOINTILIITTO TIETOTEKNIIKAN JA TIETOLIIKENTEEN KESKUSLIITTO, FICOM RY 1 Voimaantulopäivä: 1.12.2002 SÄHKÖISEN KULUTTAJAKAUPAN KÄYTÄNNESÄÄNNÖT 1.

Lisätiedot

LINJAUKSEN LÄHTÖKOHTIA...

LINJAUKSEN LÄHTÖKOHTIA... Kuluttaja-asiamiehen linjaus KOTIMYYNTI 1 LINJAUKSEN LÄHTÖKOHTIA... 2 2 KOTIMYYNTISÄÄNNÖSTEN SOVELTAMINEN JA LAIN PAKOTTAVUUS... 2 3 MÄÄRITELMIÄ... 2 4 MILLOIN KYSEESSÄ ON KOTIMYYNTI... 2 5 KOTIMYYNTISÄÄNNÖSTEN

Lisätiedot

Uusien hienojen tuotteiden

Uusien hienojen tuotteiden KULUTTAJAN ASIALLA Kuluttaja, tunne oikeutesi Kovalevy hajosi heti, kännykän korjaus ei auttanut, kameran saaminen kesti tolkuttoman kauan ja koneen hinta ei ollutkaan se sovittu? Ja takuuaika meni tietysti

Lisätiedot

28/2013. Kuluttajaoikeustyöryhmän mietintö

28/2013. Kuluttajaoikeustyöryhmän mietintö 28/2013 Kuluttajaoikeustyöryhmän mietintö 28/2013 Kuluttajaoikeustyöryhmän mietintö Oikeusministeriö, Helsinki 2013 31.5.2013 Julkaisun nimi Tekijä Oikeusministeriön julkaisu Kuluttajaoikeustyöryhmän

Lisätiedot

KappAhl Shop Online -tilausten yleiset ostoehdot

KappAhl Shop Online -tilausten yleiset ostoehdot KappAhl Shop Online -tilausten yleiset ostoehdot YLEISTÄ YLEISET OSTOEHDOT Seuraavat yleiset ostoehdot ( Ostoehdot ) soveltuvat osoitteessa www.kappahl.com KappAhl Shop Onlinen ( Sivusto ) kautta tehtyihin

Lisätiedot

tietoa KULUTTAJAKAUPASTA

tietoa KULUTTAJAKAUPASTA marraskuu 2005 tietoa KULUTTAJAKAUPASTA Saanko purkaa tekemäni kaupan? Millä tavalla elinkeinonharjoittajan pitää korjata tai muuten hyvittää tavarassa tai palvelussa oleva virhe? Kuluttajansuojalaki antaa

Lisätiedot

SISÄLLYS. kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain voimaantulosta... 102

SISÄLLYS. kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain voimaantulosta... 102 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2005 Julkaistu Helsingissä 28 päivänä tammikuuta 2005 N:o 28 33 SISÄLLYS N:o Sivu 28 Laki saatavien perinnästä annetun lain muuttamisesta... 89 29 Laki kuluttajansuojalain muuttamisesta...

Lisätiedot

ONNISTUNUT REMONTTI Miten varmistan hyvän lopputuloksen?

ONNISTUNUT REMONTTI Miten varmistan hyvän lopputuloksen? ONNISTUNUT REMONTTI Miten varmistan hyvän lopputuloksen? 5.5.2015 Itä-Uudenmaan maistraatti / Raija Marttala LUENNON SISÄLTÖ Ennalta mietittävät asiat Hyvä tarjouspyyntö Mistä ja miten löytää luotettavia

Lisätiedot

SOPIMUSEHDOT, FORTUM FIKSU MÖKIN OMISTAJALLE / LISÄLAITTEET

SOPIMUSEHDOT, FORTUM FIKSU MÖKIN OMISTAJALLE / LISÄLAITTEET Sopimusehdot 1 (7) SOPIMUSEHDOT, FORTUM FIKSU MÖKIN OMISTAJALLE / LISÄLAITTEET 1. Lyhenteet Näissä sopimusehdoissa käytetään seuraavia määriteltyjä termejä: "Asiakas": Näiden sopimusehtojen kohdan 3 mukainen

Lisätiedot

Tmi Raino Hirvirinne TOIMITUSEHDOT. voimassa 1.2.2015 alkaen

Tmi Raino Hirvirinne TOIMITUSEHDOT. voimassa 1.2.2015 alkaen Tmi Raino Hirvirinne TOIMITUSEHDOT voimassa 1.2.2015 alkaen 1 Soveltamisala 2 Tarjouksen voimassaolo 3 Toimitus 4 Toimitusaika 5 Maksuehdot 6 Valuuttaehto 7 Omistusoikeus 8 Takuu 9 Vahingonkorvaus ja vastuun

Lisätiedot

S u o s i t u k s i a j a h y v i ä k ä y t ä n t ö j ä y r i t y k s i l l e

S u o s i t u k s i a j a h y v i ä k ä y t ä n t ö j ä y r i t y k s i l l e S u o s i t u k s i a j a h y v i ä k ä y t ä n t ö j ä y r i t y k s i l l e Yrittäjä & kuluttajansuoja Kuka vastaa tuotteen virheestä ja miten? Mitä tehdä, kun asiakas vaatii kaupan purkamista? Kuka

Lisätiedot

Kodin palvelut -verkkokaupan toimitusehdot

Kodin palvelut -verkkokaupan toimitusehdot Kodin palvelut -verkkokauppa on :n, y-tunnus 1475607-9, (jäljempänä Sonera ) ylläpitämä markkinapaikka, jossa myydään kodin viihde-elektroniikkaan, tietotekniikkaan ja tiedonsiirtoon liittyviä laitteita

Lisätiedot

VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA

VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA Tässä ohjeessa käydään läpi virhevastuuta ja takuuta koskevat periaatteet. Virhevastuuta koskevat säännökset on määritelty kuluttajansuojalain 5 luvussa ja

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN MYYNTIEHDOT 2011

VERKKOKAUPAN MYYNTIEHDOT 2011 B&K 240111 1 (5) VERKKOKAUPAN MYYNTIEHDOT 2011 1. Määritelmät, ehtojen soveltuvuus ja kaupan kohde 2. Tilaus 3. Hinnat Asiakkaalla tarkoitetaan yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita organisaatioita, jotka

Lisätiedot

VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA

VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA VIRHEVASTUU JA TAKUU KULUTUSTAVARAN KAUPASSA Tässä ohjeessa käydään läpi virhevastuuta ja takuuta koskevat periaatteet. Virhevastuuta koskevat säännökset on määritelty kuluttajansuojalain 5 luvussa ja

Lisätiedot

1. American Express ( AMEX ) Membership Rewards on American Expressin (palkintoohjelman tuottaja) tuottama palkinto-ohjelma.

1. American Express ( AMEX ) Membership Rewards on American Expressin (palkintoohjelman tuottaja) tuottama palkinto-ohjelma. Yleiset sopimusehdot Näitä yleisiä sopimusehtoja noudatetaan tilattaessa American Express (AMEX) Membership Rewards -palkinto-ohjelman valikoimaan kuuluvia tuotteita rewards arvato services GmbH -yhtiöltä.

Lisätiedot

Finland Version 6.0. Kestää Ajantasaistaa 22. Syyskuu 2007 1. TIETOJA SOPIMUSEHDOISTA

Finland Version 6.0. Kestää Ajantasaistaa 22. Syyskuu 2007 1. TIETOJA SOPIMUSEHDOISTA Finland Version 6.0 Kestää Ajantasaistaa 22. Syyskuu 2007 1. TIETOJA SOPIMUSEHDOISTA 1.1. Nämä sopimusehdot soveltuvat kaikkien tuotteiden (sisältäen, mutta ei rajoittuen laitteistot ja/tai ohjelmistot)(

Lisätiedot

Rammy Oy ja kotisivujen ominaisuudet sekä toimitusehdot 19.8.2014 alkaen, voimassa toistaiseksi.

Rammy Oy ja kotisivujen ominaisuudet sekä toimitusehdot 19.8.2014 alkaen, voimassa toistaiseksi. Rammy Oy ja kotisivujen ominaisuudet sekä toimitusehdot 19.8.2014 alkaen, voimassa toistaiseksi. Ylläpitäjä: Rammy Oy, Koivupurontie 54, 70900 Toivala. Y-tunnus: 2550304-2, yritys on perustettu 2013. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

aszf_fi Banknote.hu Yleisehdot

aszf_fi Banknote.hu Yleisehdot Banknote.hu aszf_fi Yleisehdot Tässä asiakirjassa ei jätetty, tehdään sähköisessä muodossa, ei katsota kirjallisen sopimuksen, on muotoiltu unkari, ei viitata käytännesäännöt. Jos kysymyksiä, jotka liittyvät

Lisätiedot

Toimitus tapahtuu postitse tai valitsemamme alihankkijan (esim. PostNord) Kautta.

Toimitus tapahtuu postitse tai valitsemamme alihankkijan (esim. PostNord) Kautta. Yleiset sopimusehdot 1. Soveltamisala Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kaikkiin verkkokauppa www.pinkorblue.fi:n (jäljempänä myös verkkokauppa tai myyjä ) välityksellä kanssamme (babymarkt.de GmbH,

Lisätiedot

Kuluttajakaupan näkökulmia digi-tv:n palveluntekijöille

Kuluttajakaupan näkökulmia digi-tv:n palveluntekijöille ArviD-julkaisuja 04/2005 Kuluttajakaupan näkökulmia digi-tv:n palveluntekijöille Digi-tv-klusteriohjelma ArviD-julkaisuja 04/2005 Kuluttajakaupan näkökulmia digi-tv:n palvelutekijöille ISBN 952-201-013-8,

Lisätiedot

TILAUS- JA TOIMITUSEHDOT

TILAUS- JA TOIMITUSEHDOT TILAUS- JA TOIMITUSEHDOT Voimassa 22.2.2015 alkaen jr. Volcano / Volcano Design on Internetissä huonekaluja ja sisustustuotteita myyvä yritys. Yrityksellä ei ole erillistä myymälää eikä noutopistettä Suomessa.

Lisätiedot

Asiakas, joka tilaa palvelun pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin elinkeinotoimintaansa varten.

Asiakas, joka tilaa palvelun pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin elinkeinotoimintaansa varten. MAXISAT OY:N MAXIVISION-PALVELUN YLEISET SOPIMUSEHDOT 01.03.2015 1. SOVELTAMISALA 1.1. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Maxisatin asiakkaalle tarjoamiin Maxivision tuotteisiin ja palveluihin ja

Lisätiedot

HINNASTO 1.4.2015 ALKAEN ILMAKUVAUS JUUTILAINEN 1

HINNASTO 1.4.2015 ALKAEN ILMAKUVAUS JUUTILAINEN 1 HINNASTO 1.4.2015 ALKAEN ILMAKUVAUS JUUTILAINEN 1 Hinnasto ns. suuntaa antava. Jokaiselle kohteelle annamme oman tarjouksen. Tuote alv 0% alv 24% Kuvauspäivän suunnittelu kuvauskohteessa tai sovittaessa

Lisätiedot

1 SOPIMUSOSAPUOLET JA VOIMAANTULO

1 SOPIMUSOSAPUOLET JA VOIMAANTULO 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA VOIMAANTULO 1.1 Näitä yleisiä toimitusehtoja ( Yleiset Toimitusehdot ) sovelletaan osana sopimuksia ( Sopimus ), joilla Oy Capnova Ltd ( Toimittaja tai Palveluntarjoaja ) toimittaa

Lisätiedot

ALSO Toimitusehdot. Voimassa 1.7.2012 alkaen

ALSO Toimitusehdot. Voimassa 1.7.2012 alkaen ALSO Toimitusehdot Voimassa 1.7.2012 alkaen 1 Soveltamisala Näitä toimitusehtoja sovelletaan ALSO Finland Oy:n (myöh. ALSO) ja asiakkaan (myöh. ostaja) väliseen tuotteiden sekä palvelujen (myöh. tavara)

Lisätiedot

Kuluttajana Ruotsissa. Finska

Kuluttajana Ruotsissa. Finska Kuluttajana Ruotsissa Finska Kuluttajana Ruotsissa Tutustu tähän oppaaseen, kun haluat saada lisätietoja Ruotsin kuluttajalaeista. Olemme koonneet oppaaseen tärkeitä tietoja ja hyviä neuvoja. Neuvoja ja

Lisätiedot