YLEISKAAVA 2030 LAUSUNNOT Kooste ja vastineet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLEISKAAVA 2030 LAUSUNNOT Kooste ja vastineet"

Transkriptio

1 1/7 YLEISKAAVA 2030 LAUSUNNOT Kooste ja vastineet Ei huomautettavaa: Eurajoen kunta Euran kunta Ikäihmisten neuvosto Rauman Energia Ei lausuttavaa Länsi-Suomen merivartiosto Sosiaali- ja terveystoimiala Terveysvalvonta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi Varsinais-Suomen ELY-keskus Merkinnät, määräykset ja tekniset asiat Muualla kuin keskustan osayleiskaava-alueella harkittava valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen osoittamista. SL-kohteisiin tulee täydentää Kaunummenvuori ja Ojakorvanmäen vanha metsä. Ge- kohteiden määräyksiin tulee lisätä tarkentava teksti Pohjavesialuemerkintään tulee lisätä kaavamääräys. Lapin kirkonkylän pohjavesialueella kaavamääräyksestä tulisi käydä ilmi teollisuusalueelle kohdistuvat rajoitteet. Selostukseen tulee kuvata teollisuusalueen riskit pohjavesialueelle ja riskien rajoittaminen tulee esittää kaavamerkinnöissä. Luostarinkylän eritasoliittymän voisi esittää yleiskaavassa jo toteutuneena ELY-keskus ehdottaa, että voimaanjäävien osayleiskaavojen alue näkyisi haaleammalla, jotta voimaan tuleva yleiskaava erottuisi selkeästi. Selostukseen tulee täydentää, mihin selvityksiin maakuntakaavan mukaiset tuulivoima-, turve- ja muiden maa-ainesten ottoa koskevat kaavamerkinnät perustuvat. Mitoitus / vaiheistus Kaavaratkaisua tulee kehittää siihen suuntaan, että aluevarauksissa ja mitoituksessa pysytään lievässä ylimitoituksessa. Myös toissijaisesti toteutettavia, tulevaisuuden alueita ja reservialueita on ELY-keskuksen näkemyksen mukaan paljon väestöennusteeseen nähden. Teollisuusaluevarausten vaiheistamista on syytä vielä kehittää. Sataman eteläpuolelle osoitetun uuden reserviasuinalueen osoittamista viheralueeksi tulee harkita. Telakkarannan osoittamista reservialueeksi tulisi harkita kulttuuriympäristön arvojen sekä konsultaatiovyöhykkeen rajamaille sijoittumisen vuoksi.

2 2/7 Perustelut ja vaikutusten arviointi Sataman teollisuusalueen T/kem ja LS/Tkem merkinnät tulee perustella ja arvioida niiden vaikutuksia ympäröivään maankäyttöön Kaavaratkaisun vaikutukset pintavesiin tulee arvioida selostuksessa Vaikutusten arviointiin tulee tarkentaa vaikutukset pohjaveteen. Laajojen yhtenäisten metsäalueiden tarkasteluun tai muutenkaan ekologisiin yhteyksiin ei ole otettu kantaa Yleiskaavaan on syytä tehdä seuraavat lausunnossa esitetyt muutokset, tarkennukset ja korjaukset: SL-kohteisiin tulee täydentää Kaunummenvuori Pohjavesialuemerkintään tulee lisätä kaavamääräys. Lapin kirkonkylän pohjavesialueella kaavamääräykseen tulee lisätä teollisuusalueelle kohdistuvat rajoitteet. Selostukseen tulee kuvata teollisuusalueen riskit pohjavesialueelle ja riskien rajoittaminen tulee esittää kaavamerkinnöissä. Luostarinkylän eritasoliittymä tulee esittää yleiskaavassa jo toteutuneena Selostukseen tulee täydentää, mihin selvityksiin maakuntakaavan mukaiset tuulivoima-, turve- ja muiden maa-ainesten ottoa koskevat kaavamerkinnät perustuvat. Sataman teollisuusalueen T/kem ja LS/Tkem merkinnät on syytä perustella selostuksessa ja arvioida niiden vaikutuksia ympäröivään maankäyttöön Kaavaratkaisun vaikutukset pintavesiin ja pohjavesiin tulee arvioida selostuksessa Hulevesien hallinnan suunnittelu tulee ratkaista osayleiskaavatasolla, näin voidaan arvioida maankäytön muutosten vaikutukset pintavesiin riittävällä tarkkuudella. Yleiskaavassa 2030 on kuitenkin syytä ohjata asiaa yleismääräyksellä. Kulttuuriympäristöön liittyvien rajausten luokittelut on tarpeen esittää erillisellä teemakartalla selkeyden ja luettavuuden vuoksi. Eriasteiset merkinnät saman kartan eri alueilla saattavat aiheuttaa sekaannusta. SL-kohteeksi esitetty Ojankorvan vanha metsä on kaadettu, joten sen merkitseminen suojelukohteeksi ei ole tarkoituksenmukaista. Rauman seudun elinkeinorakenne on sen kaltainen, että melko nopealla aikataululla tulee isojakin muutoksia, jotka vaativat laajoja maa-alueita. Maankäytöllisesti käyttötarkoitukseen sopiva sijainti ei välttämättä ole olemassa olevan rakenteen yhteydessä. Yleiskaavassa on siis syytä varata joustavia mahdollisuuksia teollisuuden ja logistiikan kehitykselle. Yleiskaavatyöhön kuuluu uusien asuinalueiden ylimitoitus suhteessa väestöennusteeseen; osa alueista toteutuu ja jotkut jäävät toteutumatta mitoitusvuoteen mennessä. Vaiheittainen suunnitelma asuinalueista on selostuksen kartassa 22. Yleiskaavan yhteydessä on laadittu turvallisuusselvitys, jonka mukaan uusi asuinalue on mahdollista sijoittaa Telakkarannan alueelle. Telakkarannan alue ei vaaranna Petäjäksen alueen luonto- tai kulttuuriarvoja. Suunniteltu uusi rakentaminen sijoittuu luontoselvityksissä esitettyjen luontoarvoalueiden ulkopuolelle. Luontoarvot, kulttuurihistoriallisesti merkittävät rakennukset ja maisema tullaan ottamaan huomioon alueen tarkemmassa suunnittelussa.

3 3/7 Yleiskaavatason kaavamääräysten tulee olla yleispäteviä, joten ge- kohteiden määräyksiin esitettyä tekstiä selvitysten tarkkuudesta ei ole syytä käyttää tällä kaavatasolla. Varsinainen yleiskaavakartta 2030 on syytä esittää yhtenäisenä, mutta selostukseen on syytä lisätä selventävä liitekartta, jossa osayleiskaavojen alueet on esitetty haaleammalla. Keskustaajaman ulkopuolella maankäyttömerkinnät liittyvät pääosin maa- ja metsätalouteen sekä virkistykseen ja laajoilla alueilla on voimassa osayleiskaavat. Yleiskaavassa 2030 on myös osoitettu alueet, joille on tarve laatia osayleiskaava. Laajoja yhtenäisiä metsäalueita tai ekologisia yhteyksiä on tarkoituksenmukaista selvittää ja osoittaa osayleiskaavatasolla, jolloin myös muiden selvitysten tarkkuus vastaa paremmin tarkoitusta ja alueiden käyttötarkoitus määritellään koko kunnan yleiskaavaa tarkemmin. Sataman eteläpuolelle on osoitettu reservikohteeksi uusi asuinalue. Tavoitteena on tutkia nykyisen kyläalueen laajentamista pohjoiseen alueella tehtävässä osayleiskaavassa. Alue sijoittuu konsultointivyöhykkeelle, mikä tulee huomioida alueen maankäytössä. Fingrid Oyj Fingrid esittää päivitettäväksi selostukseen muuttuneen verkko-osoitteen. Yleiskaavaan 2030 on syytä tehdä lausunnossa esitetty päivitys. Metsähallitus Praminlehdon lävitse osoitettua ulkoilureittimerkintää ei ole suositeltavaa vetää juuri ohjeellisen linjauksen kohdalta eikä diabaasialueen läpi ole suositeltavaa vetää uusia uria. Kävelypolkutyyppinen reitti voidaan ilman merkittäviä vaikutuksia perustaa suojelukohteelle. - Kohteiden Niemenmetso, Vahajärvi, Luhtamaa ja Aikonmaa rajauksia lisätään, korjataan tai täsmennetään. - Kakolamminsuon turvetuotannon alueen osalta syytä tehdä rajauksen tarkistus, jotta se ei rajoitu suoraan luonnonsuojeluun varattuun alueeseen (Suojelusiiri). Yleiskaavaan 2030 on syytä tehdä lausunnon perusteella seuraavat muutokset - lisätään SL-merkinnät alueille Niemenmetso ja Vahajärvi - Simasalon ja Aikonmaan merkintöjä tarkennetaan - Kakolamminsuon turvetuotannon alueen rajausta tarkistetaan niin, että se ei rajoitus LSalueeseen Yleiskaavassa 2030 esitetty ulkoilureittimerkintä esittää tavoitellun yhteystarpeen ulkoilureitille, ei siis tarkkaa sijaintia. Ulkoilureitti voi toteutuessaan olla myös Metsähallituksen lausunnossaan mainitsema kävelypolku. Ulkoilureitin sijainti ja toteutusmahdollisuudet sekä ratkaisut selvitetään tarkemmassa kaavoituksessa.

4 4/7 Museovirasto Museovirasto esittää SR- ja SRC-merkintöjen yhdistämistä niin, että arkeologinen suojeluintressi tuotaisiin mukaan määräykseen. Kaavassa tulee olla Vanha Rauman osalta merkintä ja määräys alueen muinaismuistolain mukaisesta suojelusta (kiinteä muinaisjäännös) ja se tulee osoittaa myös teemakartan keskustasuurennoksessa. - C-määräystä tulee kehittää seuraavasti: Rakentamisen sijoittamisessa ja mitoituksessa tulee huomioida Vanhan Rauman erityisasema maailmanperintökohteena. - Teemakartalla 1 ei ole tarpeen esittää kolmea vedenalaiskohdetta. Yleiskaavaan 2030 on syytä tehdä lausunnon perusteella seuraavat muutokset: - Vanha-Rauma tulee osoittaa muinaismuistolain rauhoittamaksi kiinteäksi muinaismuistoksi, sekä kaavakartalla että teemakartalla. - C-määräystä kehitetään lausunnossa esitetyllä tavalla - Teemakartalta 1 poistetaan tarpeettomat vedenalaiset kohdemerkinnät Vanha-Rauma on Yleiskaavassa 2030 pääosin osoitettu Rakennuslainsäädännön nojalla suojeltavaksi alueeksi (SR), josta osassa on lisäksi keskustatoiminnot sallittuja (SRC). Yleiskaavatasolla on tarpeen tuoda esille Vanhan Rauman rooli elinvoimaisena kaupunkikeskustana ja keskustatoimintojen tarjoajana, mikä näkyy myös tarkemmassa, vuonna 2018 hyväksytyssä osayleiskaavassa. Pyhärannan kunta Selostuksen Teollisuus ja liikenneverkko kartta tulee päivittää yleiskaavakartan mukaiseksi. Yleiskaavaan 2030 on syytä tehdä lausunnossa esitetty päivitys. Satakunnan Museo Rauman satamalaajennuksen liikenneratkaisuihin liittyvien yhteysvaihtoehtojen ja eritasoliittymävarauksen jatkosuunnittelun yhteydessä on otettava huomioon arvokkaan kulttuuriympäristön (Rauma-Repolan entisen asuinalueet) arvot ja niiden haavoittuvuus. - Petäjäksen arvokasta huvila- ja virkistysaluetta ei tule enää kaventaa ja Museo esittääkin luopumista Telakkarannan suunnitelmasta. - Myös Vanhan Rauman maailmanperintökohde tulee merkitä SM-alueeksi. Kaavamääräystä tulee kehittää niin, että määräyksestä selviää sekä kaavakartalla että teemakartalla esitetyt muinaisjännökset. - Teemakartan merkintöjen selostusta tulee täsmentää ja tiedot päivittää. Yleiskaavaan 2030 on syytä tehdä lausunnon perusteella seuraavat muutokset - Vanhan Rauman maailmanperintökohde tulee merkitä SM-alueeksi ja kaavamääräystä tulee kehittää lausunnossa esitetyllä tavalla.

5 5/7 - Teemakartan merkintöjen selostusta tulee täsmentää lausunnossa esitetyllä tavalla ja tiedot päivittää. Yleiskaavassa 2030 esitetty eritasovaraus arvokkaan kulttuuriympäristön läheisyydessä liittyy sataman laajennuksen liikennejärjestelyihin. Eritasoliittymän paikka määräytyy nykyisen ratapihan ja tulevaisuuden sähköraiteen, sataman ratapihavaatimusten sekä muiden liikennejärjestelyjen perusteella. Esitetty eritasoliittymä sijaitsee asemakaavan mukaisella teollisuusalueella, jossa on mahdollistettu myös suurimittakaavainen rakentaminen. Suunniteltu uusi Telakkarannan asuinalue ei vaaranna Petäjäksen alueen luonto- tai kulttuuriarvoja. Suunniteltu uusi rakentaminen sijoittuu luontoselvityksissä esitettyjen luontoarvoalueiden ulkopuolelle. Luontoarvot, kulttuuriympäristö ja maisema tullaan ottamaan huomioon alueen tarkemmassa suunnittelussa. Satakuntaliitto Merkinnät, määräykset ja tekniset asiat - Lakarin liittymä tulee osoittaa olemassa olevana eritasoliittymänä - Selostuksessa tulee esittää Natura-alueiden osalta niiden toteutustapa ja selostukseen olisi hyvä liittää kartta, jossa on osoitettu selostuksen sivulla 20 numeroidut kohteet. - Selostusta tulee täydentää vesienhoitosuunnitelmien ja toimenpideohjelmien osalta. - Turvetuotannon alueiden merkinnän määräystä tulee täydentää huomioiden luonnonsuojelulain 65 ja 66 :ien säädökset ja mainita alueiden jälkikäytöstä. - Kallionoton alueen merkinnälle (EO1) tulisi harkita määräystä, jossa nostetaan esiin alueen ympäristöön ja jälkikäyttöön liittyviä vaikutuksia ja tarpeita. - Pohjavesialueiden merkintään tulisi liittää tarvittavat suunnittelu-, rakentamis- ja suojelumääräykset. - VanhaRauma tulisi osoittaa yhtenäisellä aluevarausmerkinnällä. UNESCO:n maailmanperintökohteiden kaavamerkinnän määräysosaa tulee täydentää suojelutavoitteen osalta. - Esitetään erillisellä merkinnällä valtakunnallisesti, maakunnallisesti ja paikallisesti merkittävät kulttuuriympäristöt ja maisema-alueet. Lisäksi kaavaselostuksen liitekartalle voisi lisätä kohteiden ja alueiden nimet. - Selostuksen sivulla 8 esitetyt voimassa olevat ja vireillä olevat osayleiskaavat tulisi nimetä selostuksessa olevaan liitekarttaan. - Kaavakarttaan tulisi lisätä veneväylät ja Lapinjoen melontareitti Erot maakuntakaavaan - Suhtautuu kriittisesti Telakkarannan asuntorakentamisalueeseen; maakuntakaavassa satamatoimintojen kehittämisen kohdealuetta. Asuntorakentamisalueelle sijoittuisi varsin merkittävä asukasmäärä, mikä olisi ristiriidassa sataman kehittämistavoitteiden kanssa. - Satakunnan maakuntakaavassa osoitetun eteläisen kehäväylän (tie- ja rautatieliikenne) linjaus tulee turvata vähintään ohjeellisella yhteystarvemerkinnällä. - Pohjoisen kehätien pohjoiselle puolelle sijoittuvat teollisuusalueet tulee osoittaa teollisuuden reservialueina.

6 6/7 Muut - Vanha-Lahden uusi asuinalue on ristiriidassa viherverkoston kehittämissuunnitelman kanssa sijoittuessaan viherverkoston erityisesti kehitettävälle viheralueverkoston osalle. - Tulisi tarkastella uusia paikallisesti merkittäviä keskitetyn maa-aineksen ottoalueita (hiekka, sora, kallio ja turve). - Selostusta voisi täydentää aurinkoenergian tuotannon osalta mm. yksityiskohtaisessa suunnittelun vaiheista. - Osayleiskaavojen sisältö tulee ottaa huomioon koko Rauman yleiskaavaa 2030 suunniteltaessa. Ehdotuksessa on osoitettu virkistys ja retkeily- ja ulkoilualueina alueita, jotka ovat jo tiiviisti rakentuneita erityisesti ranta-alueilla. Yleiskaavaan 2030 on syytä tehdä lausunnon perusteella seuraavat muutokset: - Lakarin liittymä on kaavaprosessin aikana valmistunut, joten se on syytä merkitä olemassa olevana eritasoliittymänä. - Selostuksen liitekarttaan on numeroitu luonnonsuojelualueet lausunnossa esitetyllä tavalla - Selostusta tulee täydentää vesienhoitosuunnitelmien ja toimenpideohjelmien osalta. - Turvetuotannon alueiden merkinnän määräystä tulee täydentää alueiden jälkikäytön osalta, mutta voimassa olevien luonnonsuojelulain säädösten lisääminen kaavamääräykseen ei ole tarkoituksenmukaista. - Kallionoton alueen merkinnän (EO1) määräystä tulee kehittää lausunnossa esitetyllä tavalla - Pohjavesialueiden merkintään on syytä lisätä ELY-keskuksen lausunnossaan esittämä määräys - Kaavakarttaan tulee lisätä veneväylät ja Lapinjoen melontareitti Yleiskaavassa 2030 on osoitettu yhtenäinen maailmanperintösopimuksen mukainen UNESCON maailmanperintökohteen rajaus. Vanha-Rauma on Yleiskaavassa 2030 pääosin osoitettu Rakennuslainsäädännön nojalla suojeltavaksi alueeksi (SR), josta osassa on lisäksi keskustatoiminnot sallittuja (SRC). Yleiskaavatasolla on tarpeen tuoda esille Vanhan Rauman rooli elinvoimaisena kaupunkikeskustana ja keskustatoimintojen tarjoajana, mikä näkyy myös tarkemmassa, vuonna 2018 hyväksytyssä osayleiskaavassa. Raumajoen ympäristö on lisäksi syytä osoittaa virkistysalueeksi, jotta osoitetaan ja turvataan keskustan viher- ja virkistysverkko. UNESCO:n maailmanperintökohteiden suojelutavoite on esitetty riittävällä tarkkuudella koko kunnan yleiskaavassa. Yleiskaavassa 2030 kulttuuriympäristöön liittyvien rajausten luokittelut on tarpeen esittää erillisellä teemakartalla selkeyden ja luettavuuden vuoksi. Selostuksen sivulla 8 esitetyt voimassa olevat ja vireillä olevat osayleiskaavat on nimetty Teemakartalla 1, joten niiden nimeäminen ei ole tarpeen. Natura-alueiden toteutustapaa ei ole syytä osoittaa koko kunnan Yleiskaavassa 2030.

7 7/7 Telakkarannan uusi asuinalue sijoittuu maakuntakaavassa satamatoimintojen kehittämisen kohdealueelle. Maakuntakaavaa tehtäessä Rauman satamalaajennuksen suunnasta ei ollut vielä ratkaisua, joten satamatoimintojen kohdealue on määritelty sisältämään kaikki silloin esillä olleet laajenemisvaihtoehdot. Kyseinen kohdealuemerkintä on siis vanhentunut. Yleiskaavan yhteydessä on laadittu turvallisuusselvitys, jonka yhteydessä on tarkennettu konsultointivyöhykkeen aiheuttamia rajoituksia erityisesti uusille asuinalueille. Selvitysten mukaan uusi asuinalue on mahdollista sijoittaa Telakkarannan alueelle. Tarkemmat selvitykset uudesta asuinalueesta tehdään osayleis- ja asemakaavatasolla. Rauman kaupunginvaltuuston periaatepäätös sataman laajenemisalueesta tehtiin kesällä 2012 ( ). Päätöksen mukaan Satama laajenemisalueeksi valitaan VE3 Järviluoto tukeutuen nykyiseen ratalinjaukseen. Päätöksen perusteella tarvetta eteläiselle ratayhteydelle tai eteläiselle kehätielle ei siis enää ole ja yhteyksiä ei esitetä myöskään Yleiskaavassa Aurinkoenergian toteuttamiseen liittyvät yksityiskohdat on käsitelty 2018 hyväksytyssä asemakaavassa. Tarkasteluissa ei ole löytynyt sellaisia paikallisesti merkittäviä keskitetyn maa-aineksen ottoalueita, jotka olisi syytä esittää yleiskaavassa. Yleiskaavassa 2030 osoitetut uudet asuinalueet sisältävät korttelialueiden lisäksi myös mm. kadut ja virkistysalueet, joten Vanha-Lahden asuinalueen ei voida katsoa olevan ristiriidassa viherverkoston kehittämissuunnitelman kanssa. Tarkempi suunnittelu tapahtuu osayleiskaavassa ja asemakaavassa. Koko kuntaa koskeva Yleiskaava 2030 kuvaa maankäytön ja maiseman yleispiirrettä ja antaa maisemallisen yleismääräyksen. Esimerkiksi laajojen virkistys-, retkeily- ja ulkoilualueiden yhteydessä olevaa loma-asutusta ei ole tarpeen osoittaa yleiskaavatasolla, varsinkin kun kaavamääräys osoittaa, että alueen maankäyttöä ohjaa osayleiskaava. Maankäyttö on kuvattu tarkemmin osayleiskaavoissa, jotka jäävät voimaan. Pohjoisen kehätien pohjoiselle puolelle sijoittuva teollisuusalue on osoitettu hyväksymisvaiheessa olevassa Koillisen teollisuusalueen osayleiskaavassa ja merkintää on perusteltu vastikään rakennetun Luostarinkylän eritasoliittymän ja osaksi jo rakennetun teollisuusalueen läheisyydellä. Alueella on vireillä myös asemakaava. Maakuntakaavaa valmisteltaessa ei ollut vielä eritasoliittymää ja Lakarin teollisuusalue on kehittynyt merkittävästi. Ympäristö- ja lupalautakunta Petäjäksen alue tulisi säilyttää kaupunkilaisten virkistys- ja vapaa-ajan käytössä. Yleiskaavassa 2030 osoitettu Telakkarannan uusi asuinalue sijoittuu alueen itäosaan, lumenkaatopaikan ja pienvenetelakka-alueen läheisyyteen. Virkistyskäytössä oleva Petäjäksen alue on osoitettu yleiskaavassa virkistysalueeksi.

8 8/7 Puolustusvoimat 2. logistiikkarykmentti Ei estettä yleiskaavaehdotuksen hyväksymiselle. Tiedoksi: - Rakennus- ym. töitä tehdessä tulee huomioida alueella ja läheisyydessä mahdollisesti kulkevat puolustusvoimien kaapelilinjat. - Yksittäisten tuulivoimalakohteiden hakemusten ratkaisemiseksi puolustusvoimat esittää rakennusjärjestykseen ja yleiskaavoihin määritettäväksi lausuntopyyntöä. Yleiskaavaan 2030 on syytä lisätä lausunnossa esitetty tuulivoimaloita koskeva yleismääräys.

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö. Seutukaavasta maakuntakaavaksi

Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö. Seutukaavasta maakuntakaavaksi Satakunnan maa-ainesseminaari Ulvilassa 9.2.2010 Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö Ympäristösuunnittelija Anne Savola Satakuntaliitto 1 Satakunnan maakuntakaava 2010 Seutukaavasta

Lisätiedot

Alustava yhteenveto lausunnoista ja vastineet. Eura Pyhäranta Eurajoki

Alustava yhteenveto lausunnoista ja vastineet. Eura Pyhäranta Eurajoki Rauman kaupunki Rauman yleiskaava 2025 1/12 Rauman yleiskaava 2025 LUONNOS Alustava yhteenveto lausunnoista ja vastineet Yleiskaava 2025 luonnoksesta pyydettiin 31.10.2016 mennessä seuraavien tahojen lausunnot:

Lisätiedot

PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA 130/10.02.02/2017 Tela 16.4.2019 40 Nähtävillä 25.4. - 27.5.2019 IITIN KUNTA SOLARWIND BY JANNENISKA OY PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA nitelmasta annettujen lausuntojen P32718 nitel man lausuntojen

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

Kanta-Hämeen maakuntakaava Simo Takalammi

Kanta-Hämeen maakuntakaava Simo Takalammi Kanta-Hämeen maakuntakaava 2040 Simo Takalammi Maakuntakaavan merkitys MRL:n kaavajärjestelmän korkein kaavataso eli suurpiirteinen Ohjaa yleis- ja asemakaavoitusta Hyvä maakuntakaava on mahdollistava

Lisätiedot

Tarkemmat tiedot ovat luettavissa Pirkanmaan liiton maakuntakaavoituksen internetsivuilta osoitteessa:

Tarkemmat tiedot ovat luettavissa Pirkanmaan liiton maakuntakaavoituksen internetsivuilta osoitteessa: LIITE Ruoveden kunnan kaavoituskatsaus 2016 MAAKUNTAKAAVOJEN TARKASTELU Pirkanmaalla on valmisteilla uusi kokonaismaakuntakaava, joka voimaan tullessaan korvaa nykyisen Pirkanmaan 1. maakuntakaava n sekä

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 20.2.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017

Lisätiedot

NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN

NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ 12.1.2017-13.2.2017 EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN Etelä-Savon maakuntaliitto 13.1.2017 Merkitään tiedoksi Savonlinnan

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Laajat aurinkoenergian tuotantoalueet

Laajat aurinkoenergian tuotantoalueet Valmisteluvaihe Satakunnan vaihemaakuntakaava 2, Yleisötilaisuus, Kokemäki, 14.2.2017 Laajat aurinkoenergian tuotantoalueet Maakuntainsinööri Anne Nummela Kuvat: Pöyry Finland Oy Esiselvitys aurinkoenergian

Lisätiedot

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 NAKKILAN TAAJAMAOSAYLEISKAAVAN Tarkistaminen ja laajentaminen 2010 SATAKUNNAN ALUESUUNNITTELUN YHTEISTYÖRYHMÄ 20.1.2011 * KAAVOITUSARKKITEHTI SUSANNA ROSLÖF Satakunnan

Lisätiedot

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset VIROLAHDEN KUNTA Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset lausuntojen ja muistutusten vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 707-P30712 kuuleminen / vastineet 1 (13) Auranen Maria Sisällysluettelo

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan vastine Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta. Pohjaveden suojelua koskeva määräys on asianmukainen.

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan vastine Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta. Pohjaveden suojelua koskeva määräys on asianmukainen. Kaavan nimi: Kauttuan keskuksen asemakaavan muutos Luonnos nähtävillä 13.4.-14.5.2015 Kooste saaduista lausunnoista ja mielipiteistä Kaavatoimikunta Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki, strateginen maankäyttö KUOPIO HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Lyhennelmät lausunnoista ja mielipiteistä vastineineen

Kuopion kaupunki, strateginen maankäyttö KUOPIO HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Lyhennelmät lausunnoista ja mielipiteistä vastineineen KUOPIO HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS 19.12.2016 Lyhennelmät lausunnoista ja mielipiteistä vastineineen 1 HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Kaavaehdotus oli nähtävillä 16.1. 15.2.2017 välisenä aikana. Nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5. Parikkalan kunta Koirniemen osayleiskaava 17.12.2014 Kaavaehdotus oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaehdotuksesta saatiin 7 lausuntoa ja 1 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan kaupunki

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan kaupunki Varsinais-Suomi LAUSUNTO xx.xx.201x Diaarinumero VARELY/xxx/201x Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 11.12.2018 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan

Lisätiedot

Kirkkolain nojalla suojeltu kohde. Kohdetta koskevista suunnitelmista tulee pyytää museoviranomaisen lausunto.

Kirkkolain nojalla suojeltu kohde. Kohdetta koskevista suunnitelmista tulee pyytää museoviranomaisen lausunto. UUDENKAUPUNGIN KAUPUNGIN OSAYLEISKAAVA KOSKEE KALANNIN ALUETTA Osayleiskaavamerkinnät ja määräykset, ( 1 :25 000, kartta 1 /2) ja osayleiskaavaa tarkentavat merkinnät ja määräykset osasuurennoksilla (1:10

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43 YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET 31.1.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 ALUEET... 2 3 TEOLLISUUSALUE... 6 4 LOPUKSI... 7 1 1 JOHDANTO Nämä rakentamistapaohjeet

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 504. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta)

Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta) LAUSUNTO VARELY/93/07.01/2013 7.11.2018 Porin kaupunki kaupunkisuunnittelu@pori.fi risto.reipas@pori.fi Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta) Hanke ja suunnittelutilanne Kaavamuutoksen tarkoituksena

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 21.6.2017 luonnos Tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b 7 LAUSUNTO PORVARINLAHDEN ETELÄRANNAN LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISESITYKSESTÄ SEKÄ HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMASTA Kslk 2007-56, Ylk 2 9.1.2007 Karttaruudut L6,

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 20 05.03.2015 Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 05.03.2015 20 Esittelijä: vs. tekninen johtaja Nicole Ahtokivi Valmistelija

Lisätiedot

Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava

Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NIVALAN KAUPUNKI Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20737 Lausuntojen vastineet, 1 (4) Sisällysluettelo 1 Pääesikunta, logistiikkaosasto...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous

Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous Kaavoitus ja metsätalous -infotilaisuus Turku 13.3.2014 Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Sisältö Kaavoitusjärjestelmä Maankäyttö-

Lisätiedot

LIITE 5. Vuolteen asemakaavan muutos, korttelit 71 ja 74 Luonnos nähtävillä: Kooste saaduista lausunnoista ja mielipiteistä

LIITE 5. Vuolteen asemakaavan muutos, korttelit 71 ja 74 Luonnos nähtävillä: Kooste saaduista lausunnoista ja mielipiteistä LIITE 5. Vuolteen asemakaavan muutos, korttelit 71 ja 74 Luonnos nähtävillä: 18.6. 16.8.2013 Kooste saaduista lausunnoista ja mielipiteistä Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavoittajan vastine Elinkeino-,

Lisätiedot

AURAN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, Liite 1 Sivu 1/ 6

AURAN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, Liite 1 Sivu 1/ 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, Liite 1 Sivu 1/ 6 KAAVATILANNE KAAVATYÖTÄ OHJAAVAT ASIAKIRJAT Kaava-aluetta koskevat olemassa olevat kaavat, muut suunnitelmat ja selvitykset: 1. Valtakunnalliset

Lisätiedot

Kiviaineshuolto kaavoituksessa

Kiviaineshuolto kaavoituksessa Kiviaineshuolto kaavoituksessa Maakuntakaavoitusjohtaja Karoliina Laakkonen-Pöntys Esityksen sisältö Kaavahierarkia ja VAT Maakuntakaavan rooli ja Pirkanmaan maakuntakaava Yleiskaavoitus Eri kaavatasojen

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1. Tuulivoimatuotannolle parhaiten soveltuvat alueet

SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1. Tuulivoimatuotannolle parhaiten soveltuvat alueet SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1 Tuulivoimatuotannolle parhaiten soveltuvat alueet Ehdotusvaihe 2012 Kaavamerkinnät ja määräykset 10092012 MAAKUNTAKAAVATOIMIKUNTA 10.9.2012 Satakunnan vaihemaakuntakaava

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotusvaihe 18.5.2018 Rantakaavan osittainen kumoaminen Savonlinnan kaupungissa koskee osittain tilaa Kurkiniemi

Lisätiedot

Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana muistutuksia. Kaavan laatijana olen tehnyt lausuntoihin vastineet.

Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana muistutuksia. Kaavan laatijana olen tehnyt lausuntoihin vastineet. 1 / 5 VASTINE NAKKILAN KUNTA VILLILÄN YRITYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Villilän yritysalueen asemakaavan muutos on ollut kaavaehdotuksena nähtävillä 13.7. 25.8.2017. Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 Kaavaluonnoksen selostus 15.03.2017 Seitap Oy 2017 1. Perus- ja tunnistustiedot Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 20 05.03.2015 Kaupunginhallitus 65 23.03.2015 Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta 14/10.02.00/2014 Ympäristölautakunta 05.03.2015 20 Esittelijä:

Lisätiedot

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos Varsinais-Suomi LAUSUNTO 28.3.2018 Diaarinumero VARELY/658/2018 Pyhärannan kunta Pajamäentie 4 23950 Pyhäranta kunta@pyharanta.fi Lausuntopyyntönne, saapunut 28.2.2018 Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne Lausunto VARELY/1968/2018 13.11.2018 Julkinen Kankaanpään kaupunki kirjaamo@kankaanpaa.fi Viite: lausuntopyyntönne 2.10.2018 Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) Meijerin alueen asemakaava ja

Lisätiedot

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, hyväksytty valtioneuvostossa 31.11.2008 ja tulleet voimaan 1.3.2009 Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö-

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TAMPEREEN KAUPUNKI 24.3.2017 MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaava nro 8189 Dno: TRE: 1216 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila Köörtilän kylässä

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila Köörtilän kylässä MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila 484-407-3-110 Köörtilän kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484YKAM22017 26.11.2017 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA. Kaavan laatijan vastineet nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen

RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA. Kaavan laatijan vastineet nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 20.2.2017 RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA Kaavan laatijan vastineet 7.3.2016 8.4.2016 nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen 1 1 LAUSUNNOT 2 1.1

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE BlomDesktop 2011 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 ALOITE TAI ASEMAKAAVAN VIREILLETULON SYY

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaava luonnos valmistumassa. Mediatilaisuus 4.12.2014 Riitta Murto-Laitinen

Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaava luonnos valmistumassa. Mediatilaisuus 4.12.2014 Riitta Murto-Laitinen Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaava luonnos valmistumassa Mediatilaisuus 4.12.2014 Riitta Murto-Laitinen Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaava Tavoitteena kestävää kilpailukykyä ja hyvinvointia Uudellemaalle Aikatähtäin

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, luonnos, Fåfänga (AK ), Rauma

Asemakaavan muutos, luonnos, Fåfänga (AK ), Rauma Lausunto VARELY/3060/2018 30.11.2018 Julkinen Rauman kaupunki kaavoitus@rauma.fi Viite: lausuntopyyntönne 18.10.2018 Asemakaavan muutos, luonnos, Fåfänga (AK 03-079), Rauma Hanke Suunnittelualueena on

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan vastine Timo Kaira ja Merja Ahtola

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan vastine Timo Kaira ja Merja Ahtola Kaavan nimi: Kreulanrannan asemakaava LIITE 5 Luonnos nähtävillä 16.12.2015-17.1.2016 Kooste saaduista lausunnoista ja mielipiteistä Kaavatoimikunta 4.4.2016 Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset sivu 1 Ymp.ltk 9.9.2010 42 liite 3 Siilinjärvi-Maaninka harjualueen yleiskaava Alue- ja kohdevaraukset, niiden perusteet sekä niitä koskevat määräykset Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet

Lisätiedot

PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS LIITE 3 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KITEEN KAUPUNKI PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS VASTINEET KAAVAEHDOTUKSESTA ANNETTUIHIN MUISTUTUKSIIN JA LAUSUNTOIHIN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kuortaneen kunnassa vuonna 2017 toteutuneet ja vuonna 2018 vireillä olevat kaava-asiat: Maakuntakaavat Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma maakunnan alueiden käytöstä. Siinä

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnos. KUUMA-johtokunta 5.3.2015

Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnos. KUUMA-johtokunta 5.3.2015 Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnos KUUMA-johtokunta 5.3.2015 Uudenmaan maakuntakaavatilanne Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan teemat Elinkeinot ja innovaatiotoiminta Logistiikka Tuulivoima Viherrakenne

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kaavamerkinnät ja -määräykset

Kaavamerkinnät ja -määräykset SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1 Maakunnallisesti merkittävät tuulivoimatuotannon alueet Kaavamerkinnät ja -määräykset Satakunnan vaihemaakuntakaavan 1 kaavamerkinnät ja määräykset ovat

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 403. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 44. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN KESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN KESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN KESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 21.9.2015 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 601-607, 611-615 Kaavan laatija REJLERS OY Suunnittelualue Aloite

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta - Tiedotus kaavan etenemisestä Fingrid Oyj / Mika Penttilä. Trafi - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Ilmatieteen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Kaavaselostus Luonnosvaihe 19.2.2018 Rantakaavan osittainen kumoaminen Savonlinnan kaupungissa koskee osittain tilaa Taivallahti 740-544-20-14.

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Kuntakehityslautakunta 22.4.2015 KAAVALUONNOS KAAVAEHDOTUS 15.4.2014 PALAUTE OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA Nähtävillä 22.5. 27.6.2014 Lausuntoja 23 Muistutuksia 20 Pääasiat lausunnoissa

Lisätiedot

KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA

KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA Kaavamerkinnät ja - määräykset, luonnos 30.6.2014 Julkaisija: Kainuun Liitto Kauppakatu 1 87100 Kajaani Puh. 08 6155 41 / vaihde Faksi: 08 6155 4260 kainuunliitto@kainuu.fi

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.8.018 - Vastineraportti Tiivistelmä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lausunto, Kirkonkylän asemakaavamuutokset 2018, Lemi, valmisteluvaihe

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lausunto, Kirkonkylän asemakaavamuutokset 2018, Lemi, valmisteluvaihe Lausunto KASELY/946/2018 07.08.2018 Julkinen Lemin kunta Toukkalantie 2 54710 LEMI leminkunta@lemi.fi Viite Lausuntopyyntö 12.7.2018 Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lausunto, Kirkonkylän asemakaavamuutokset

Lisätiedot

Vastine Juankosken keskustaajaman asemakaavamuutosluonnoksesta (korttelit 58,62,98,99,257,263,334 ja 337) saatuihin palautteisiin

Vastine Juankosken keskustaajaman asemakaavamuutosluonnoksesta (korttelit 58,62,98,99,257,263,334 ja 337) saatuihin palautteisiin Vastine 1 (5) Leskinen Timo/Mari Piipponen Juankosken kaupunginhallitus Juankoskentie 13 73500 JUANKOSKI Lausuntopyyntö Vastine luonnoksesta (korttelit 58,62,98,99,257,263,334 ja 337) saatuihin palautteisiin

Lisätiedot

Suunnitelmallinen vesialueiden käyttö. Riitta Murto-Laitinen

Suunnitelmallinen vesialueiden käyttö. Riitta Murto-Laitinen Suunnitelmallinen vesialueiden käyttö Riitta Murto-Laitinen 22.1.2014 Maakuntakaavoitus merialueilla MRL:n mukaista alueiden käytön suunnittelua Suomessa merialueiden suunnittelua koskevaa lainsäädäntöä

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen korttelit 22, 23 ja 27 sekä niihin liittyvät vesi-, liikenne- ja viheralueet. Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VIROLAHDEN KUNTA Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 Luonnosvaiheen vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24767 Luonnosvaiheen vastineet

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos)

Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos) LAUSUNTO 1 (3) 17.4.2018 Naantalin kaupunki Kirjaamo PL 43 21101 NAANTALI kirjaamo@naantali.fi Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos) Viite Lausuntopyyntönne 20.3.2018 Nykyinen sähkönjakeluverkko

Lisätiedot

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B Lausunto 1 (4) 8.3.2017 Dnro 148/05.01/2017 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta Elina Kurjenkatu 11 B 10300 Karjaa Lausuntopyyntö 7.2.2017 Lepin liikealue, itäisen osan

Lisätiedot

Kaavan nimi: Kreulanrannan asemakaava LIITE 6 Ehdotus nähtävillä Kooste saaduista lausunnoista ja muistutuksista

Kaavan nimi: Kreulanrannan asemakaava LIITE 6 Ehdotus nähtävillä Kooste saaduista lausunnoista ja muistutuksista Kaavan nimi: Kreulanrannan asemakaava LIITE 6 Ehdotus nähtävillä 13.4.-14.5.2016 Kooste saaduista lausunnoista ja muistutuksista Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan vastine Tekninen lautakunta

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus

Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus Mika Salmi, Projektipäällikkö 10.10.2017 Metsätalous ja kaavoitus hanke Suomen metsäkeskus Hankeaika on 1.3.2017 31.12.2018 Hanke tukee Kansallisessa metsästrategiassa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA IV ASEMAKAAVAN MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA IV ASEMAKAAVAN MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS VIISTOKUVA ALUEELTA vuodelta 2009 Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavamuutoksen tarkoitus Maakuntakaava Asemakaavan muutos Dnro: Linikkala IV: Linikkalan

Lisätiedot

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet.

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Kiteen kaupunki Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaehdotus III oli nähtävillä 12.3. 14.4.2015. Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset:

Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset: LAUKAAN KUNTA Keski-Laukaan yleiskaavan pohjoisosa Osa-alue I Piilopohja-Kuukkala Kaavaehdotus 20.11.2017 1:10 000 Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset: AP-1 PIENTALOVALTAINEN ASUNTOALUE. Alueen rakentamisesta

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

Peltosen asemakaavan osittainen kumoaminen. Kaavan kumoaminen koskee osaa VL-alueesta. Kaavaselostus ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Peltosen asemakaavan osittainen kumoaminen. Kaavan kumoaminen koskee osaa VL-alueesta. Kaavaselostus ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma Peltosen asemakaavan osittainen kumoaminen Kaavan kumoaminen koskee osaa VL-alueesta Kaavaselostus ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma 07.09.2019 Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy Kaavatunnus

Lisätiedot

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Kouvolan kaupunki Yhdyskuntatekniset palvelut OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Pvm. 18.7.2018 Täyd. Diaari 1857/10.02.01/2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015.

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015. Kunnanhallitus 7.12.2015 154 LIITE 94 MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT Päiväys 16.11.2015. Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 22.6.2015 Luonnos nähtävänä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus

Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus Kosken koulukeskus 9.3.2018 Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus Maakuntakaava Alueella on voimassa Ympäristöministeriön 21.12.2011 vahvistama Etelä-Karjalan maakuntakaava. Kosken koulun alue on maakuntakaavassa

Lisätiedot