Toimintakertomus 2010 Rastivarsat ry.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakertomus 2010 Rastivarsat ry."

Transkriptio

1 Toimintakertomus 2010 Rastivarsat ry. Rastivarsat Orimattila 1 Yleistä Päättynyt toimintavuosi oli seuran kolmaskymmenestoinen. Rastivarsat kuului kertomusvuonna valtakunnallisella tasolla Suomen Suunnistusliittoon (SSL) ja sitä kautta Suomen Liikunta ja Urheiluun (SLU) sekä aluetasolla Päijät-Hämeen Suunnistukseen sekä Päijät-Hämeen Liikuntaan ja Urheiluun (P-HLU). Kilpailumenestys oli kuluneenakin vuonna hyvä. SM-kisoissa saavutettiin 12 mitalia: 2 kultaa, 4 hopeaa ja 6 pronssia. Nuorten Jukolassa Tampereella seuran ykkösjoukkue paransi reippaasti seuraennätystä sijoittumalla 19:nneksi. Seuran suurin järjestelyponnistus vuonna 2010 oli ryhmä 1:n keskimatkan suunnistuksen Suomenmestaruuskilpailun järjestäminen. Kyse oli myös Orimattilan historian kovatasoisimmasta urheilukilpailusta, sillä karsinnan lähtöviivalla oli peräti 13 maailmanmestaria. Osallistujia kisassa oli Kilpailut onnistuivat hyvin; erityisesti radoista saatiin kiitosta. Kuntosuunnistustoiminta säilytti suosionsa vuonna Neljän huikean kasvuvuoden jälkeen kävijämäärän kasvu pysähtyi, mutta ei juuri laskenut. Suorituksia kaudella 2010 kirjattiin yhteensä Tapahtumia oli kaikkiaan 25 kpl, Tapaninsuunnistus mukaan lukien. Keskimäärin jokaisessa tapahtumassa oli mukana siis 129 suunnistajaa. Seuran tärkein tiedotuskanava on omat nettisivut Lisäksi tiedotettiin ilmoituksin paikallislehden seurapalstalla sekä sähköpostilistojen välityksellä. Iltarastien ja Hippo-suunnistuskoulun tiedotuslehti jaettiin Orimattilan taajaman talouksiin huhtikuussa. Joulukuusitalkoot säilyttivät asemansa seuran tärkeimpinä talkoina. Tästä suuret kiitokset talkoisiin osallistuneille jäsenille sekä myös kiitokset Osuuskauppa Hämeenmaalle hyvästä yhteistyöstä. 2 Seuran hallinto Seuran puheenjohtajana 2010 toimi Jouni Tourunen, varapuheenjohtajana Esa Orava, sihteerinä Antti Lepola sekä muina johtokunnan jäseninä Riikka Hyvärinen, Jorma Hämäläinen, Markku Hämäläinen, Mikko Juhola, Taina Kuoppamäki ja Timo Lohikainen. Varajäseninä toimivat Anneli Laine ja Antti Vesamäki. Rahastonhoitajana toimi Veli- Matti Onnela. Tilintarkastajina toimivat Timo Leirimaa ja Simo-Pekka Vennelä, varalla Esko Eskola ja Markku Koskela. Johtokunta kokoontui kertomusvuonna kymmenen kertaa. Sääntömääräisiä kokouksia pidettiin kaksi, joissa osanottajia oli 42. Seuran karttavaliokuntaa johti Jorma Hämäläinen, valmennus- ja nuorisovaliokuntaa Esa Orava, iltarastivaliokuntaa Veli-Matti Onnela, tiedotusvaliokuntaa Jouni Tourunen ja talkoovaliokuntaa Jouni Mattila. Kilpailuihin ilmoittajana toimi Ari Kyöstilä ja jäsenrekisteriä piti Susanna Hämäläinen. Heikki Jokinen oli seuran edustaja Päijät- Hämeen Suunnistuksen hallituksessa.

2 3 Jäsenet Sivu 2 Seuran jäsenmäärä vuonna 2010 oli 286 (jäsenmaksun maksanutta). Jäsenistä oli miehiä 106, naisia 82, alle 19-vuotiaita poikia 49 ja alle 19-vuotiaita tyttöjä 59. Jäsenmaksu olivat edellisen vuoden tasolla; 20 aikuisilta, nuorilta 10 ja perheeltä 45. Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssin lunastaneita suunnistajia seurassa oli 149, joista 50 (34 %) alle 12-vuotiaita, 32 (21 %) vuotiaita ja 67 (45 %) aikuisia. Lisenssisuunnistajista 61 (41 %) oli naisia ja 88 (59 %) miehiä. 4 Valmennustoiminta Valmennustoiminnan tavoitteena oli tarjota kehittäviä harjoituksia seuran suunnistajille ikään ja tasoon katsomatta. Viikkoharjoittelun runko talvikaudella koostui seuraavista tapahtumista: Maanantain kuntosali Gym23:lla klo 18 Maanantain hallijuoksut Vierumäellä Orimattilan Jymyn kanssa Tiistain lamppulenkki, Tönnönkoski klo 18 Torstain yhteislenkki, Urheilutalo klo 18 Perjantain jumppa, Lukion sali klo Lauantain pelivuoro, Instituutti klo Sunnuntain pitkä harjoitus, Hiihtokeskuksessa tai Tönnönkoskella klo 10 Kesä-heinä-elokuussa järjestettiin 10 taitoharjoitusta, joissa harjoitettiin erikseen määriteltyjä suunnistustaidon osa-alueita. Keskimatkan SM-kisojen koejuoksut täydensivät taitoharjoituskalenteria sekä kesä- että syyskuussa. Kesäkaudella pidettiin lisäksi 2 suojuoksuharjoitusta. Leiritoiminta vuonna 2010 oli aktiivista. Järjestetyt leirit: Tammikuun leiri Vierumäellä (35 osallistujaa) Kevätleiri Ruotsissa Ronnebyssä (14 osallistujaa) Leiripäivä Orimattilassa (11 osallistujaa) Leiripäivä Vierumäellä (28 osallistujaa) Leiripäivä Orimattilassa (14 osallistujaa) Jukolaleiri Kytäjällä (30 osallistujaa) Kesäleiri Kainuun Rastiviikon yhteydessä Hyrynsalmella (35 osallistujaa) Kauden avausleiri Pajulahdessa (31 osallistujaa) Testijuoksuja Kankaanmäen tiereitillä juostiin 5 kpl. Lisäksi järjestettiin yksi maastotestijuoksu Tönnönkoskella ja kesäkaudella yhdessä Orimattilan Jymyn hiihtojaoston kanssa yhteinen Cooperin testi sekä 2 kpl m ratatestiä. Muutamat seuran nuoret suunnistajat kävivät lisäksi testaamassa vauhtiaan piirinmestaruus- ja Suomenmestaruus-maastojuoksuissa Lahdessa.

3 Lisäksi järjestettiin OlaRoga 2010 rogaining-harjoitus Orimattilassa , sarjat 3, 1,5 ja 0,5 tuntia. Harjoituksessa oli 84 osallistujaa. Sivu 3 Vuonna 2009 käynnistetty valmennustoiminnan kehittämishanke jatkui vuonna Hankkeen puitteissa seuran valmennussivut uudistettiin sekä nuoriso- ja valmennusvaliokunnan kokouskäytäntö muodostettiin. Valiokunta kokoontui vuoden 2010 aikana 5 kertaa. Valmennus- ja nuorisovaliokunnan tavoitteena on pidemmällä tähtäimellä (5 10 vuotta) nostaa Rastivarsojen kilpaurheilun tasoa merkittävästi korkeammalle tasolle. Koulutus Jussi-Petri Hirvonen suoritti Suunnistusliiton Taso-2 valmentajakoulutuksen. 5 Nuorisotoiminta Seuran nuorisotoiminnan nousujohteisuus jatkui toiminnan suhteen edelleen edellisestä vuodesta. Lasten ja nuorten määrän kasvu pysähtyi ainakin toistaiseksi ja taittui hienoiseen laskuun. Osa selittyy sillä, että alle kouluikäisten Ilves-ryhmä lopetettiin. Nuorten eteen tehtiin seurassa edelleen paljon talkootyötä ja osoitettiin riittävästi varoja. Isommat nuoret tekivät enenevässä määrin arvokasta seuratyötä, mm. nuorempien ohjaamisessa ja kisajärjestelyissä sekä Orimattilan Iltarasteilla. Nuorten panos etenkin SMkeskimatkan järjestelyissä oli merkittävä. Vanhempien osuus järjestelyissä ja ohjaustehtävissä oli jälleen korvaamattoman arvokasta. Vuonna 2010 toiminnassa oli mukana nuoria seuraavasti: Ryhmän nimi Lukumäärä Hippo-koulu Ketut 29 (2 alle kouluikäistä) Hippo-koulu Lumileopardit 16 Hippo-koulu Sudet 23 Nuorten Ryhmä (13-18) 18 Yhteensä 86 Toiminnassa mukanaolevien lasten ja nuorten määrä laski hieman vuoden :stä 86:een. Hippo-koulun ryhmät olivat siis: Ketut: Aloittavien vuotiaiden ryhmä Lumileopardit: Jatkavien vuotiaiden tai aloittavien vuotiaiden ryhmä Sudet: Normaaliin suunnistukseen kouluttava ryhmä, johon voi kuulua edellä mainittuja nuorempiakin perustuen osaamiseen. Hippo-suunnistuskoulu koostui 16 tapahtumasta, joista neljä oli Hippo-Cup - osakilpailuja yhteistyössä Mäntsälän Urheilijoiden kanssa, yksi kaikkien nuorten suunnistusviikonloppu Nuorisoviestissä ja Oravatonnissa Varsinais-Suomessa sekä yksi ohjattu yöharjoitus.

4 Alle 14-vuotiaiden nuorten kilpailuaktiivisuus kehittyi jälleen nousujohteisesti. Oheisessa kuvassa näkyy kilpailuihin osallistumisten kehitys viime vuosina: Sivu 4 Kuva 1. Rastivarsojen 14-vuotiaiden ja nuorempien osallistuminen ainakin yhteen viralliseen kilpailuun vuoden aikana. Isompien nuorten valmennustoimintaan kiinnitettiin yhä enemmän huomiota. Osalle hankittiin jälleen henkilökohtaiset valmentajat tai ohjaajat. Ryhmävalmennustoimintaa kehitettiin suunnitelmallisesti. Nuorten vakioviikko-ohjelma oli: isommilla maanantaisin ohjattu tai omatoiminen kuntosaliharjoitus ja nuoremmilla ohjattu liikuntakerho Myllylän koululla (syyskaudesta alkaen) tiistaisin seuran yhteislenkki keskiviikkoisin (syksyllä tiistaisin) lamppulenkki Pariisin uralla tai juoksutekniikkaharjoitus hallissa Pajulahdessa (keväällä maanantaisin Vierumäellä) perjantaisin (syksyllä torstaisin) seuran jumppa lauantaisin seuran pelivuoro Instituutilla sunnuntaiaamuisin urajuoksu PK-vauhdilla. Nuoret osallistuivat varsin aktiivisesti Orimattilan Iltarasteille, seuran järjestämiin harjoitustapahtumiin sekä leireille. Pääsiäisleirillä Etelä- Ruotsissa oli mukana useita nuoria ja heidän vanhempiaan. Venlojen viestiin osallistui kuusi alle 19-vuotiasta tyttöä ja Jukolan viestiin vastaavasti kahdeksan poikaa. Rastivarsat osallistui toista kertaa Ungdomens Tiomilaan Ruotsissa elokuussa. Nuoret suunnittelivat ja järjestivät jälleen matkan itse aikuisten tukemana. Kilpailussa osallistuttiin kokonaan omalla joukkueella kymmenosuuksiseen HD18-viestiin sekä yhdistelmäjoukkueella RaVa/KyS viisiosuuksiseen D18-viestiin.

5 Nuorten Jukolaan Tampereen Kaupissa osallistuttiin kolmella oman seuran suunnistajasta koostuvalla joukkueella. Ykkösjoukkue teki seurahistoriaa sijoittumalla ennätyssijalle 19. Seuran nuoria osallistui runsain joukoin myös Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuihin Ikaalisissa koulukuntiensa Orimattila, Hollola, Lahti, Nastola ja Artjärvi edustajina. Huomionarvoista on, että Artjärveä edustettiin viimeistä kertaa kunnan historiassa. Sivu 5 Rastiseikkailupäivään Jymylinnan maastossa osallistui n. 300 ykkös kolmosluokkien oppilasta Jokivarren, Myllylän, Tietävälän ja Tönnön kouluista. Suomen Suunnistusliiton emäntänä tapahtumassa toimi nuorisopäällikkö Katri Lilja. Paikalla oli myös Juho Saarinen pyöräsuunnistusmaajoukkueesta. Rastivarsat uudisti Nuori Suomi sinettinsä auditoinnissa Auditoijien mielestä monet kriteerit täyttyvät erinomaisesti: seuralla on kirjallinen ja ajantasainen toimintalinja, jokaisesta lapsesta ja nuoresta huolehditaan ja toiminta on runsasta, monipuolista ja ympärivuotista. Toiminnan resurssit, organisointi ja kasvatuksellisuus toteutuvat hyvin. Myös ohjaajien ja valmentajien kouluttamiseen, osaamisen kehittämiseen ja heidän työpanoksestaan kiittämiseen kiinnitetään hyvin huomiota. Auditoijat löysivät toiminnassa myös parantamisen varaa: kasvatuksellisuutta voisi täsmentää ja tehdä näkyvämmäksi, ohjaajien ja lasten vanhempien välisiä pelisääntökeskusteluja ja pelisääntöjen kirjaamista ei vielä ole tehty, ohjaajien aktivointia koulutuksiin ja kouluttautumisen suunnitelmallisuutta voisi lisätä sekä järjestää ohjaajille omia virkistys- ja palkintomatkoja tai -tapahtumia. 6 Tiedotustoiminta Seuralehti Rastiväli ilmestyi vuoden aikana yhden kerran ollen samalla SM-keskimatkan kisalehti. Lehden sivumäärä oli 16 ja painosmäärä kpl. Päätoimittajana toimi Jouni Tourunen. Keväällä toteutettiin jo viidettä kertaa Orimattilan Iltarastien ja Hippo-koulun nelivärinen ennakkolehti, joka jaettiin talkootyönä Orimattilan talouksiin ennen Iltarastikauden alkua. Lisäksi lehti oli jaossa lähialueen suunnistustapahtumissa. Ajankohtaisten asioiden tärkeimpänä tiedotuskanava toimivat seuran kotisivut ( jota päivittäisessä tiedotuksessa tukivat sähköpostilistat. Vuoden 2010 lopussa käytössä olivat seuraavat sähköpostilistat: lista@rastivarsat.fi, venlat@rastivarsat.fi, hippoohjaajat@rastivarsat.fi, hippo@rastivarsat.fi, nuoret@rastivarsat.fi ja valmentajat@rastivarsat.fi. Tapahtumatiedotuksessa tukeuduttiin edelleen vahvasti Orimattilan Sanomien seuratoimintapalstaan. Suunnistustuloksia, -juttuja ja kuvamateriaalia toimitettiin paikallislehden käyttöön aktiivisesti. Erityisesti kesäkaudella kisatapahtumista julkaistiin viikoittain uutisia Orimattilan Sanomissa.

6 7 Kuntosuunnistustoiminta, Orimattilan Iltarastit Sivu 6 Kuntosuunnistustoiminta säilytti suosionsa vuonna Neljän huikean kasvuvuoden jälkeen kävijämäärän kasvu pysähtyi, mutta ei juuri laskenut (ks. kuva 2). Suorituksia kaudella 2010 kirjattiin yhteensä (vrt kaudella 2009). Tapahtumia oli kaikkiaan 25 kpl, Tapaninsuunnistus mukaan lukien. Keskimäärin jokaisessa tapahtumassa oli mukana siis 129 suunnistajaa. Maken Maililla juhlittiin tänä vuonna Suomen Suunnistusliiton 75- vuotista taivalta. Saimme kunnian olla mukana yhtenä juhlajärjestäjänä. Eri puolilla Suomea pidetyissä tilaisuuksissa suunnistus kuntoliikuntatapahtumana oli hienosti esillä. Kuva 2. Kuntosuunnistuksen osallistujamäärien kehitys Orimattilassa. Ennen kauden alkua painettiin nelivärinen ja 16-sivuinen Orimattilan Iltarastit ennakkolehti kooltaan A4. Lehden painosmäärä oli kpl. Lehti jaettiin huhtikuussa ennen iltarastikauden alkua kaikkiin Orimattilan keskustaajaman talouksiin ja jossain määrin myös taajaman ulkopuolelle. Iltarasteista tiedotettiin sivuston kautta, josta tapahtumaennakot, tulokset ja reittianalyysit härvelin kautta jaettiin ajantasaisina. Tapahtumista tiedotettiin viikoittain lisäksi Orimattilan Sanomien ja Etelä-Suomen Sanomien tapahtumapalstoilla. Sähköpostilistalle lista@orimattilaniltarastit.fi kuuluneet henkilöt saivat viikoittain ennakot tulevan tapahtuman tiedoista.

7 8 Kartoitustoiminta Sivu 7 Jari Lehtonen kartoitti SM-keskimatkan kisoihin kartat Sammalisto E (karsinnan alue) ja Sammalisto P (finaalin alue). Kartan mittakaava oli 1: ja kartoitettu pinta-ala kaikkiaan 5 km 2. SM-kisojen harjoituskartoilla, Henna ja Tuhkurinjärvi, suoritettiin päivityksiä ennen SM-kisan harjoitusratojen julkistamista. Jari Lehtonen suoritti maastotyöt Salusjärven länsipuolen alueelta. Kartta valmistuu keväällä Keijo Kylliäinen kartoitti Niinikoskelta alueen, joka otetaan iltarastikäyttöön kesällä Seuralla on käytössään OCAD 9 -kartanpiirto-ohjelma. Iltarastien ratamestarit ja karttavastaavat täydensivät viimeiset muutokset iltarastien karttoihin ennen tapahtumia. Iltarastien ja harjoitusten kartat tulostettiin seuran väritulostimella ja ratojen laadinnassa käytettiin Condes-ratasuunnitteluohjelmaa. Veli- Matti Onnela hoiti tulostuksen. 9 Kilpailutoiminta Järjestetyt kilpailut SM-kisa Seura järjesti keskimatkan ykkösryhmän SM-suunnistukset Sammalistossa. Kyseessä oli Orimattilan historian kovin urheilukilpailu, sillä karsinnan lähtöviivalla oli peräti 13 maailmanmestaria. Seuramme on ollut järjestämässä suurempiakin kilpailuja, mutta nyt oli kyseessä yksi vaativimmista. Osanottajia oli yhteensä useasta eri maasta. Kilpailut myönnettiin seuralle neljä vuotta aiemmin ja esikisoissa Hennassa 2009 ajettiin organisaatio sisään. Hyvissä ajoin ratamestareiksi lupautuivat Markku Hämäläinen ja Jouni Wallin. Kartan tekijä Jari Lehtonen oli selvillä jo kisaa haettaessa. Maastoksi valitsimme Orimattilan taidollisesti vaativimman maaston Sammalistosta. Kilpailuun valmistautuminen alkoi hyvissä ajoin ja viimeiset kolme viikkoa olivat kiireisiä ainakin kilpailunjohtaja Jorma Hämäläiselle. Kilpailukeskus rakennettiin reilussa viikossa kenttäolosuhteisiin. Kilpailupäivänä talkoissa ahkeroi 130 seuran jäsentä. Viimepäivien sateet vaikeuttivat järjestelyjä, mutta siihenkin varauduttiin ja kaikki meni hyvin. Seuran ulkopuolista apua hankimme tulospalveluun ja kuulutukseen, muutoin tehtävät hoidettiin seuran jäsenten avulla. Kilpailussa oli aamulla karsinta Terrikallion parempikulkuisella puolella ja iltapäivällä finaalit taidollisesti vaativammalla alueella. Karsinnassa oli kiireitä, sillä lähtijöitä oli samalla minuutilla 23. Kilpailu sai osallistujilta kiitosta. Ranskalainen moninkertainen maailmanmestari Thierry Guergiou valitsi kisamme vuoden parhaaksi ja maailman ratojen joukossa kisamme sai viidennen sijan World of Orienteeringin äänestyksessä. Kilpailun TA:n raportissa kisajärjestelyt saivat kiitettävän arvon.

8 Muut kilpailut Sivu 8 SM-kisan järjestelyvastuun takia muiden kilpailujen järjestäminen toimintavuonna oli luonnollisesti vähäisempää. Kolmet seuranmestaruussuunnistukset kuitenkin järjestettiin. Sprinttisuunnistuksen Rastivarsojen mestaruuskilpailu järjestettiin perinteiseen tapaan Iltarastien yhteydessä Maken Maililla. Tämä oli samalla yksi Suomen Suunnistusliiton 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävistä Juhlarasti-tapahtumista. Tapahtumaan osallistui lähes 150 suunnistajaa. Seuran sprinttisuunnistusmestariksi (tasoitettu aika) suunnisti Anni Kyrö, hopealle Milla Lohikainen ja pronssille Matti Railimo. Pitkän matkan seuranmestaruuskilpailu järjestettiin Tuohijärvellä Osallistujia oli 62. Pisimmällä radalla kovinta vauhtia piti Mika Tervala, keskiradalla Tatu Leirimaa ja lyhyellä radalla Aatu Orava. Seuran yösuunnistusmestaruudet ratkottiin Linnavuoren (Hollola) Yökupin yhteydessä. Osallistujia oli varsoista 17. Pitkällä radalla nopein oli Olli-Petteri Hirvonen, keskiradalla Päivi Orava ja lyhimmällä radalla Verneri Nieminen. Toimintavuonna ei järjestetty perinteistä Koululaissuunnistusta SMkilpailun syksylle painottuneen järjestelytyön takia. Kilpailumenestys SM- ja edustustaso Heikki Lario voitti hopeaa hiihtosuunnistuksen SM-keskimatkalta sarjassa H75. Heikki nappasi hienot sijoitukset myös talven SMnormaalimatkalta (4.) ja SM-pitkältä (6.). Matti Railimo voitti H60-sarjan Suomen mestaruuden sprinttisuunnistuksessa. Pronssiset SM-mitalit sprintistä pokkasivat myös Pentti Karppinen (H70) ja Esa Orava (H35). SM-plaketteja pääsivät hakemaan lisäksi Kaija Dahlman (5./D60), Anneli Laine (6./D55) ja Markku Hämäläinen (6./H50). Somerolla järjestetyissä erikoispitkien matkojen Suomen mestaruuskilpailuissa Jarkko Ryyppö voitti SM-hopeaa sarjassa H40. Heikki Vestola saavutti pronssitilan sarjassa H50. Emilia Hyvärinen (5./D16) ja Anneli Laine sijoittuivat kisassa plaketeille (6./D55). Ikämiesten ja -naisten MM-suunnistuksissa Sveitsissä paras varsasijoitus oli Henry Nybergin 4. sija pitkällä matkalla sarjassa H55. Pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkalta sekä Mika Tervala (H21) että Päivi Orava (D40) voittivat hopeaa. Pyöräsuunnistuksen SMpariviestissä pronssia saavuttivat parivaljakot Esa Orava ja Mika Tervala (H21) sekä Tommi Leirimaa ja Olli-Petteri Hirvonen (H20). Mika Tervala voitti pyöräsuunnistuksen MM-kultaa H40-sarjassa Puolassa. Ryhmä 2:n SM-pitkällä matkalla Heikki Lario suunnisti SM-pronssia. Plaketeille sarjoissaan sijoittuivat Heikki Vestola (5./H50) ja Esa Orava (5./H35). Ryhmä 1:n SM-viesteissä Rastivarsojen D16-sarjassa kilpaillut kolmikko Inka Komonen, Milla Lohikainen ja Emilia Hyvärinen suunnisti

9 hien osti plaketeille ollen kuudes. Ryhmä 2:n SM-viesteissä Rastivarsat sijoittui neljänneksi sarjassa H60 joukkueella Heikki Pitkänen, Matti Railimo ja Paavo Inkinen. Sivu 9 Heikki Vestola voitti Mynämäellä SM-yösuunnistuksen kultaa sarjassa H50. Heikki Lario sijoittui samassa kilpailussa SM-yöpronssille sarjassa H75. Plakettisijoille suunnistivat myös Tessa Pulli (4./D35) ja Maarit Dahlman-Tervala (6./D40). Tiomilassa Ruotsin Finspångissa naisten joukkue suunnisti sijalle 125. ja miesten varamiehinen joukkue sijalle 135. Jukolan viesti suunnistettiin Hyvinkään Kytäjän korpierämaassa, todella vaativassa maastossa ja hyvällä kartalla. Rastivarsojen naisten ykkösjoukkue suunnisti hyvin sijalle 67. Muiden Venla-joukkueiden sijoitukset olivat 323., 379., 631., 927. ja 964. Miesten ykkösjoukkue oli 112. Muiden joukkueiden sijoitukset olivat 416., 516., 675., 714. ja 961. Nuorten Jukolassa ykkösjoukkue paransi seuraennätystä sijoittumalla peräti 19:nneksi (edellinen ennätys vuodelta 2009: 36.). Joukkueessa suunnistivat Tatu Leirimaa, Valtteri Rantala, Anni Kyrö, Miska Tervala, Emilia Hyvärinen, Siiri Lepola ja Olli-Petteri Hirvonen. Kakkosjoukkue sijoittui myös ennätyksellisesti sijalle 86. ja kolmosjoukkue sijalle 104. Nuorten Tiomilassa Ruotsin Sparresäterissä Rastivarsojen joukkue sijoittui 39:nneksi (HD18) ja 69:nneksi (D18). Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa Ikaalisissa koulujensa kuntia edustaneet Emilia Hyvärinen (4./D16), Valtteri Rantala (5./H14) ja Anni Kyrö (7./D12) ylsivät plakettisijoituksille. 25manna-viestissä seurajoukkueemme kohtalona oli hylkäys (puuttuva leima) toiseen kertaan peräkkäin. Myös Halikko-viestissä varsojen ykkösjoukkue hylättiin. Muiden joukkueiden sijoitukset olivat 42. ja 96., kumpikin parempia kuin edellissyksynä. Muu kilpailumenestys Vuoden mittaan Rastivarsat saavuttivat hyviä sijoituksia myös kansallisissa kilpailuissa ja rastiviikoilla. Kesäsuunnistuskauden varsinaisessa avauksessa Paimion Silja- Rasteilla Esa Orava voitti H35-sarjan. Valtteri Rantala (H14) ja Heikki Vestola (H50) olivat kakkosia sarjoissaan. Kevään toisessa Huippuliigakilpailussa Prisma-rasteilla Anneli Laine (D50) voitti sarjansa, Kaija Dahlman (D55), Esa Orava (H35) ja Markku Hämäläinen (H50) suunnistivat sarjojensa kakkosiksi. Kainuun Rastiviikolla Puolangan Paljakassa parhaasta varsojen eliittisarjan kokonaistuloksesta vastasi Emilia Hyvärinen (8./D16E). Muista sarjoista mainittakoon hyvät kokonaissijoitukset: Heikki Lario (2./H75), Valtteri Rantala (3./H14A), Päivi Orava (4./D40A). Emmi Kiljunen (6./D8RR), Anni Kyrö (8./D12), Eveliina Lohikainen (8./D10RR), Esa Orava (4./H21A), Heikki Jokinen (3./H40AL), Henry Nyberg (2./H55AL) ja Heikki Pitkänen (2./H60AL). Helteinen Fin5 -rastiviikko suunnistettiin Ruokolahden Jukajärvellä. Viikon sarjavoittoihin ylsivät varsoista Denis Glazunov (H21A) ja Paa-

10 vo Inkinen (H65AL). Irina Mihalko oli naisten eliittisarjassa D21E hienosti toinen. Lassi Kuva oli 4. (H10RR), Jouni Mattila 3. (H55AL) ja Henry Nyberg 5. (H55A). Sivu 10 Lahti-suunnistuksessa (2 päivää) Tuohijärvellä sarjavoittoihin ylsivät Siiri Lepola (D18), Valtteri Rantala (H14), Heikki Lario (H75) ja Jorma Hämäläinen (H50AL). Toiseksi sarjoissaan ennättivät Päivi Orava (D40) ja Kia-Lotta Hirvonen (D13). Kultainen Kompassi -finaalissa Päijät-Hämeen Suunnistuksen kahdessa joukkueessa suunnisti 5 seuramme nuorta. Ykkösjoukkueessa edustivat Elina Immonen ja Valtteri Rantala, kakkosessa Kia-Lotta- Hirvonen, Annika Tuoresjärvi ja Miska Tervala. Vauhdikkaimmin omasta radastaan selvisi Valtteri Rantala sijoittumalla radallaan toiseksi ja kaikki radat huomioiden viidenneksi. Alueen ykkösjoukkue sijoittui pistekisassa viidenneksi. Samoilla Hollola-Rasteilla nopeimpina sarjoissaan etenivät Esa Orava (H35), Heikki Lario (H75), Tessa Pulli (D35), Päivi Orava (D40), Kaija Dahlman (D60) ja Terhi Ruponen (D14). Kakkoseksi sarjoissaan suunnisti Tervalan pariskunta Maarit (D40) ja Mika (H40). Tulevaa suunnistajasukupolvea edustavat Lassi Kuva (H10RR) ja Anni Kyrö (D12) pokkasivat myös kakkossijat sarjoissaan. H43-Kavlenissa Ruotsin Mjölbyssä D43-sarjan joukkue suunnisti viidenneksi. H43-sarjan ykkösjoukkueellemme tuli hylätty suoritus noin sijalta 11, kakkosjoukkueemme oli viestin 35. Vuonna 2010 aluemestaruuskilpailuista mitaleja kertyi Rastivarsoille seuraavasti: kilpailu järjestäjä pvm kultaa hopeaa pronssia hs keskimatka MU hs pitkä MU sprintti NaTe AOK LS keskimatka IHR pitkä AR viesti AR yö PäijRa yhteensä Palkitut ja muistamiset Seuran syyskokouksessa ja yhdistetyssä SM-karonkassa Kehräämöllä palkittiin vuoden 2010 saavutuksista seuraavat: SM-mitalistit Heikki Vestola H50 (SM-erikoispitkä 3., SM-yö 1.) Matti Railimo H60 (SM-sprintti 1.) Heikki Lario H75 (SM-hisu 2., SM-pitkä 3., SM-yö 3.) Jarkko Ryyppö H40 (SM-erikoispitkä 2.) Esa Orava (H35 SM-sprintti 3., H21 SM-pysu-viesti 2.) Pentti Karppinen H70 (SM-sprintti 3.)

11 Mika Tervala H21 (SM-pysu keskimatka 2., SM-pysu-viesti 2., MM-pysu H40 1.) Päivi Orava D40 (SM-pysu keskimatka 2.) Olli-Petteri Hirvonen H18 (SM-pysu-viesti 3.) Tommi Leirimaa H18 (SM-pysu-viesti 3.) Paras miessuunnistaja Mika Tervala Paras naissuunnistaja Irina Mihalko Paras nuori suunnistaja Emilia Hyvärinen Rankipokaali Heikki Vestola Pistepokaali Markku Hämäläinen Lammikon Läiskäys, Ohjaaja Juha Rantala Lammikon Läiskäys, Kehittynyt nuori Milla Lohikainen Vuoden juniorivalmentaja Esa Orava Aktiivinen talkoolainen Jorma Hämäläinen Markku Hämäläinen Anne Kuva Jouni Wallin Jari Lehtonen Viestisuoritus Tatu Leirimaa (Nuorten Jukola, seuraennätys 19.) Valtteri Rantala (Nuorten Jukola, seuraennätys 19.) Anni Kyrö (Nuorten Jukola, seuraennätys 19.) Miska Tervala (Nuorten Jukola, seuraennätys 19.) Emilia Hyvärinen (Nuorten Jukola, seuraennätys 19., SM-viesti D16 6.) Siiri Lepola (Nuorten Jukola, seuraennätys 19.) Olli-Petteri Hirvonen (Nuorten Jukola, seuraennätys 19.) Inka Komonen (SM-viesti D16 6.) Milla Lohikainen (SM-viesti D16 6.) Harjoittelustipendi Mika Tervala Päijät-Hämeen Suunnistus palkitsi syyskokouksensa yhteydessä alueen parhaina Emilia Hyvärisen (suunnistus, D16) ja Mika Tervalan (pyöräsuunnistus, H21). Päijät-Hämeen Suunnistus palkitsi lisäksi seuran I luokan nuoret suunnistajat mitalilla: Elina Immonen, Eemeli Kiljunen, Anni Kyrö, Verneri Nieminen, Aatu Orava, Veikka Orava, Valtteri Rantala ja Miska Tervala. Sivu 11

12 Päijät-Hämeen Suunnistuksen Nuorten Cupin 2010 voittajina (tasatulos) palkittiin Anni Kyrö (D12) ja Valtteri Rantala (H14). Elina Immonen (D14) ja Aatu Orava (H12) sijoittuvat jaetulle kolmannelle sijalle. 30. palkitun joukossa olivat lisäksi Kaisu Kyrö, Eemeli Kiljunen, Miska Tervala, Emilia Hyvärinen, Tatu Leirimaa, Ella Immonen, Kia-Lotta Hirvonen, Emmi Kiljunen, Milla Lohikainen ja Siiri Lepola. Sivu 12 Seuran puheenjohtajaa Jouni Tourusta muistettiin 50-vuotispäivän johdosta kevätkokouksessa. Vuoden aikana menehtyivät seuran pitkäaikaiset jäsenet Kalevi Mäkelä ja Jouni Wallin, joiden omaisia muistettiin. RASTIVARSAT RY JOHTOKUNTA

Toimintakertomus 2009 Rastivarsat ry.

Toimintakertomus 2009 Rastivarsat ry. Toimintakertomus 2009 Rastivarsat ry. Rastivarsat 1 Yleistä Orimattila www.rastivarsat.fi Päättynyt toimintavuosi oli seuran kolmaskymmenesensimmäinen. Rastivarsat kuului kertomusvuonna valtakunnallisella

Lisätiedot

Toimintakertomus 2008 Rastivarsat ry.

Toimintakertomus 2008 Rastivarsat ry. Toimintakertomus 2008 Rastivarsat ry. Rastivarsat 1 Yleistä Orimattila www.rastivarsat.fi Päättynyt toimintavuosi oli seuran kolmaskymmenes. Merkkivuotta juhlisti Nuori Suomi -sinetin saavuttaminen ja

Lisätiedot

Rastivarsat ry. Toimintakertomus 2011

Rastivarsat ry. Toimintakertomus 2011 Rastivarsat ry Toimintakertomus 2011 Sisältö 1 Yleistä...2 2 Seuran hallinto...3 3 Jäsenet...3 4 Valmennustoiminta...3 Muita tapahtumia...4 Koulutus...5 5 Nuorisotoiminta...5 6 Tiedotustoiminta...8 7 Iltarastitoiminta,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006 Rastivarsat ry 1(8)

TOIMINTAKERTOMUS 2006 Rastivarsat ry 1(8) TOIMINTAKERTOMUS 2006 Rastivarsat ry 1(8) 2(8) YLEISTÄ Päättynyt toimintavuosi oli seuran kahdeskymmeneskahdeksas. Rastivarsat kuului kertomusvuonna valtakunnallisella tasolla Suunnistus- ja Kuntourheiluliittoon

Lisätiedot

Rastivarsat ry. Toimintakertomus 2012

Rastivarsat ry. Toimintakertomus 2012 Rastivarsat ry Toimintakertomus 2012 Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Seuran hallinto... 2 3 Jäsenet... 3 4 Valmennustoiminta... 3 5 Nuorisotoiminta... 5 6 Tiedotustoiminta... 7 7 Iltarastitoiminta, Orimattilan

Lisätiedot

RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE

RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE SEURAN VISIO JA STRATEGIA Rastivarsat kehittää pitkäjänteisesti nuoriso-, valmennus-, kilpailu- ja harrastesuunnistusta. Rastivarsat

Lisätiedot

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2013 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus-, tarkkuussuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

Rastivarsat järjestää laadukkaita kilpailuja sekä iltarastitapahtumia. Tavoitteena on tarjota kuntosuunnistajille miellyttäviä suunnistuselämyksiä.

Rastivarsat järjestää laadukkaita kilpailuja sekä iltarastitapahtumia. Tavoitteena on tarjota kuntosuunnistajille miellyttäviä suunnistuselämyksiä. YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2010 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Laadukkaan nuorisotoiminnan jatkumiseen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007

Toimintakertomus 2007 Toimintakertomus 2007 Seura Laatija Rastivarsat ry Johtokunta Rastivarsat Orimattila www.rastivarsat.fi 1 Yleistä Päättynyt toimintavuosi oli seuran kahdeskymmenesyhdeksäs. Rastivarsat kuului kertomusvuonna

Lisätiedot

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 YLEISTÄ

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 YLEISTÄ YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2011 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä ovat Nuori Suomi-sinetin

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

ITÄ-PÄIJÄNTEEN RASTI RY VUOSIKERTOMUS 2011

ITÄ-PÄIJÄNTEEN RASTI RY VUOSIKERTOMUS 2011 ITÄ-PÄIJÄNTEEN RASTI RY VUOSIKERTOMUS 2011 1/9 YLEISTÄ Vuosi 2011 oli seuran 39. toimintavuosi. Seuran painopistealueina olivat kuntosuunnistukset kaikelle kansalle, nuorisotoiminta sekä huippusuunnistus

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paras suunnistaja Olav Lundanes kolme SM-kultaa, kaksi EM-kultaa, yksi MM-kulta sekä nopein 10milan, Jukolan ja SM-viestin ankkuriosuudella Paras -16v.

Lisätiedot

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma 30.12.2009 1(5) TVV SUUNNISTUS TOIMINTAKERTOMUS 2009 TVV jatkoi TVV2010 projektia, jonka tavoitteena on nostaa seura nuorisosuunnistuksen kärkiseurojen joukkoon Suomessa. Seuran nuoret menestyivät parhaiten

Lisätiedot

YLEISTÄ SEURAN TAVOITTEET VALMENNUS- JA NUORISOTOIMINTA RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2019

YLEISTÄ SEURAN TAVOITTEET VALMENNUS- JA NUORISOTOIMINTA RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2019 YLEISTÄ Rastivarsat toteuttaa vuonna 2019 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus-, tarkkuussuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä

Lisätiedot

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä.

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 4.11.2013, 9.12.2013, 10.2.2014, 19.5.2014, 6.10.2014 ja 3.11.2014 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Edustusoikeus

Lisätiedot

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 Yleisurheilujaoston kokoonpano puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsenet -Kari Löyttymäki -Karri Packalen -Jouko Huppunen -Jari Rand -Sanna

Lisätiedot

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2015

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2015 KAUDEN KOHOKOHTIA 2015 Juha Laasanen 10.11.2015 EPSU-seurapisteet 2015 EPSU-seurapisteet - Kehitys Lapsille ja nuorille: Laihian Luja, Suunnistusjaosto Oravapolkukoulu ja harjoitukset keväällä ja kesällä

Lisätiedot

2. TOIMINTA Jaoston toimintaan kuuluu suunnistuksen kilpailu- ja harjoitustoiminta sekä talkootoimintaa.

2. TOIMINTA Jaoston toimintaan kuuluu suunnistuksen kilpailu- ja harjoitustoiminta sekä talkootoimintaa. Pudasjärven Urheilijat ry SUUNNISTUSJAOSTO TOIMINTAKERTOMUS 2007 1. JAOSTO Suunnistusjaosto on pitänyt vuoden 2007 aikana 2 kokousta. Kalevan Rastiviestien tiimoilta kokouksia, jossa jaoston edustus on

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

Alkusanat SEURATOIMINTALINJA

Alkusanat SEURATOIMINTALINJA Alkusanat Tämä seuratoimintalinja kuvaa Rastivarsojen toimintatavat, -tavoitteet ja periaatteet. Toimintalinjan ensimmäinen versio valmistui keväällä 2008 kun Rastivarsat haki Nuori Suomi-sinettiä. Valmistelun

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(6) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2011 Versio 1.0H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 2(6) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014

SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014 1 SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014 1. JAOSTON KOKOONPANO Jaoston kokoonpano/vastuut v. 2014: Puheenjohtaja: Riitta Jaakola Varapuheenjohtaja: Lauri Suorsa Sihteeri: Minna

Lisätiedot

Kesäkauden päättäjäisissä jaettavat kiertopalkinnot :

Kesäkauden päättäjäisissä jaettavat kiertopalkinnot : EsSun KIERTOPALKINTOJEN SÄÄNNÖT 2012 Espoon Suunnan Johtokunta on kokouksessaan 3.4.2012 vahvistanut nämä säännöt olemaan voimassa toistaiseksi. S Ä Ä N N Ö T Kiertopalkinto voidaan antaa joko henkilölle

Lisätiedot

Kouvolan Suunnistajat teki ylijäämäisen tilinpäätöksen

Kouvolan Suunnistajat teki ylijäämäisen tilinpäätöksen TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. TIIVISTELMÄ Vuosi 2016 oli seuran kuudes toimintakausi ja samalla kolmas henkilöjäsenyydellä toteutunut suunnistuksen erikoisseuravuosi. Seuran toiminta oli edellisten vuosien

Lisätiedot

Rastivarsat ry Toimintakertomus 2013

Rastivarsat ry Toimintakertomus 2013 Rastivarsat ry Toimintakertomus 2013 Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Seuran hallinto... 2 3 Jäsenet... 3 4 Valmennustoiminta... 3 5 Nuorisotoiminta... 5 6 Tiedotustoiminta... 7 7 Iltarastitoiminta, Orimattilan

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Suunnistus ry Toimintakertomus 2015

Etelä-Pohjanmaan Suunnistus ry Toimintakertomus 2015 Etelä-Pohjanmaan Suunnistus ry Toimintakertomus 2015 Yleistä Vuosi 2015 sujui vaakaasti, kaikki am-kisat kisailtiin, vaikka latukisa meni juoksuksi. Suorituksia amkisoissa tuli yhteensä 2870 ja kuntosuunnistuksessa

Lisätiedot

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen Rasti-Nokia Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi 27. -28.1.2018 Pasi Isokallio Marika Pakarinen Seuran perustiedot Perustettu 1995 Keskisuuri kasvattaja- ja harrasteseura Jäseniä n.230 kpl Lapsia

Lisätiedot

Ylivieskan Kuula r.y. Toimintakertomus vuodelta Yleistä

Ylivieskan Kuula r.y. Toimintakertomus vuodelta Yleistä Toimintakertomus vuodelta 2015 Yleistä Ylivieskan Kuula, vuonna 1909 perustettu yleisseura. Urheiluseuran toiminta on vilkasta ja valtakunnallisesti tunnustettua. Toiminta painottui eri jaostojen järjestämiin

Lisätiedot

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu 14.-15.9.2019 Tampere Tavoitteet Kultainen kompassi -cup on alueiden välinen joukkuekilpailu 13 14-vuotiaille. Vuoden 2019 finaali suunnistetaan Tampereella sunnuntaina

Lisätiedot

Suunnistusvuosi 2017

Suunnistusvuosi 2017 Ylivieskan Kuula ry. Suunnistusjaoston toimintakertomus 2017 1/5 Suunnistusvuosi 2017 Suunnistusjaoston kokoonpano: Jaoston vastaavat: Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Samuli Törmälä Tulospalvelu, kuulutus

Lisätiedot

Päijät-Rastin toimintakertomus

Päijät-Rastin toimintakertomus Päijät-Rastin toimintakertomus 1.10.2014-30.9.2015 Päättyvä kausi on ollut padasjokelais-kuhmoislaisen suunnistukseen erikoistuneen seuran Päijät- Rastin 46. toimintavuosi. Suunnistusvuoden kohokohta koettiin

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

Suunnistusvuosi 2015

Suunnistusvuosi 2015 Ylivieskan Kuula ry. Suunnistusjaoston toimintakertomus 2015 1/5 Suunnistusvuosi 2015 Suunnistusjaoston kokoonpano: Jaoston vastaavat: Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Sihteeri ja tiedottaja, varap.j.

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari

Lisätiedot

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista.

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista. VAASAN SUUNNISTAJAT RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 YLEISTÄ Vaasan Suunnistajat ry:n suurin voimainponnistus kohdentuu Suomenmestaruus sprinttikilpailun järjestämiseen. Järjestämme sekä ryhmä 1 että

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2018

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2013 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jouni Vimpari Saviniementie

Lisätiedot

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista.

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista. VAASAN SUUNNISTAJAT RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 YLEISTÄ Vaasan Suunnistajat ry:n suurin voimainponnistus kohdentuu Suomenmestaruus sprinttikilpailun järjestämiseen. Järjestämme sekä ryhmä 1 että

Lisätiedot

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2017

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2017 Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2017 Juha Laasanen 9.11.2017 Suunnistuskauden Päätöstilaisuus 9.11.2017, Laihian nuorisoseura 18.00 Tarjoilua 18.15 Suunnistuskauden kohokohtia / Juha 18.30

Lisätiedot

AURANMAAN PAINISEURA RY:N 1(5) TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009

AURANMAAN PAINISEURA RY:N 1(5) TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 AURANMAAN PAINISEURA RY:N 1(5) TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli juhlavuosi seuralla. Auranmaan Painiseura täytti 20 vuotta. Juhlavuotta vietettiin samaan tahtiin kuin ennenkin eli

Lisätiedot

1970-luku. Kansalliset Vihijärvellä. Heikki Sivill voitti pääsarjan. Äänekosken liikuntapuistosta valmistui mustavalkoinen opetuskartta.

1970-luku. Kansalliset Vihijärvellä. Heikki Sivill voitti pääsarjan. Äänekosken liikuntapuistosta valmistui mustavalkoinen opetuskartta. 1970-luku 1972 Sumiaisten Kunto järjesti Keski-Suomen viestin Syvälahden koululla. Radat suuntautuivat Vintilänvuoren suuntaan. Voittajaksi yöviestissä suunnisti Rajamäen Rykmentti joukkueella Matti Kovanen,

Lisätiedot

TARPIALAINEN Tarpian Suunnan, www.tarpsu.sporttisaitti.com JÄSENTIEDOTE N:O 1/2011-15.3.2011 ***

TARPIALAINEN Tarpian Suunnan, www.tarpsu.sporttisaitti.com JÄSENTIEDOTE N:O 1/2011-15.3.2011 *** TARPIALAINEN Tarpian Suunnan, www.tarpsu.sporttisaitti.com JÄSENTIEDOTE N:O 1/2011-15.3.2011 *** Suunnistusta 1956-2011 KEVÄTKOKOUS Aika: Tiistaina 29.3.2011 klo 19.00 Paikka: Innilän maja Sotavallantie

Lisätiedot

ALUEMESTARUUSKILPAILUT OHJEET

ALUEMESTARUUSKILPAILUT OHJEET Kaakon Suunnistus ry ALUEMESTARUUSKILPAILUT OHJEET JÄRJESTETTÄVÄT KILPAILUT Alueella järjestetään seuraavat aluemestaruuskilpailut: Hiihtosuunnistus: pitkä matka keskimatka sprintti viesti sprinttiviesti

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA ESITYSLISTA 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 JÄRJESTÄYTYMINEN 2.1 Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 2.2 Valitaan kaksi

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2017

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2017 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2017 Kesä 2017 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2017 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2017

Lisätiedot

varapuheenjohtaja, kuntosuunnistusvastaava karttavastaava, ratamestarivastaava rahastonhoitaja, suunnistuskouluvastaava tiedotus- ja nettisivuvastaava

varapuheenjohtaja, kuntosuunnistusvastaava karttavastaava, ratamestarivastaava rahastonhoitaja, suunnistuskouluvastaava tiedotus- ja nettisivuvastaava 1 HOLLOLAN URHEILIJAT -46 RY TOIMINTAKERTOMUS Suunnistusjaosto 1.1.2013-31.12.2013 www.hollolanurheilijat.com/suunnistus JOHDANTO Suunnistusjaoston päätavoitteena on kuntoliikunnan edistäminen tarjoamalla

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2008

TOIMINTAKERTOMUS 2008 TOIMINTAKERTOMUS 2008 Yleistä Suunnistusvuosi 2008 sujui myönteisissä merkeissä monella rintamalla. Kuntorastikävijöiden määrä nousi ja kolmantena vuonna peräkkäin. Kuntorastikävijöitä kirjattiin 11350

Lisätiedot

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2016

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2016 Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2016 Juha Laasanen 3.11.2016 Suunnistuskauden Päätöstilaisuus 3.11.2016, Jokisalon Hovi 18.00 Suunnistuskauden kohokohtia 18.15 Iltarastien tavoitepalkinnot

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2018

TOIMINTAKERTOMUS 2018 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2018 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2018 1. PÖYTÄTENNISJAOSTO 1.1 Kokoonpano 2018 Tero Naumi Esko Akkanen Pasi Autio Esko Heikkinen Antti Posti Jarmo Ruohonen Marko Seitz Jyrki Ylenius

Lisätiedot

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin SUUNNISTUSJAOSTON 2018 TOIMINTASUUNNITELMA * JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna

Lisätiedot

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2014

Laihian Luja, Suunnistusjaosto KAUDEN KOHOKOHTIA 2014 KAUDEN KOHOKOHTIA 2014 Juha Laasanen 12.11.2014 Kolme omaa kilpailua: 8. 5. Koulujen välinen sprintti-suunnistuskilpailu keskuskoululla, 63 osallistujaa 26. 7. EP:n am-oravapolkukilpailu + avoin kansallinen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

ESPOON ILMAILUKERHO RY. HALLITUKSEN KERTOMUS VUODEN 2011 TOIMINNASTA. Yleistä Vuosi oli kerhon 49. toimintavuosi.

ESPOON ILMAILUKERHO RY. HALLITUKSEN KERTOMUS VUODEN 2011 TOIMINNASTA. Yleistä Vuosi oli kerhon 49. toimintavuosi. ESPOON ILMAILUKERHO RY. HALLITUKSEN KERTOMUS VUODEN 2011 TOIMINNASTA Yleistä Vuosi oli kerhon 49. toimintavuosi. Hallitus kokoontui vuoden aikana 5 kertaa. Kerhon hallitus vuonna 2011: Lasse Virtanen,

Lisätiedot

Rastivarsat ry Toimintakertomus 2014

Rastivarsat ry Toimintakertomus 2014 Rastivarsat ry Toimintakertomus 2014 Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Seuran hallinto... 2 3 Jäsenet... 3 4 Valmennustoiminta... 3 5 Nuorisotoiminta... 5 6 Tiedotustoiminta... 6 7 Iltarastitoiminta, Orimattilan

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2009 1. KKI-HANKKEEN KEHITTÄMINEN SEKÄ SITÄ KAUTTA TYÖPAIKKALIIKUNNAN ALOITTAMINEN 2. VALMENTAJIEN

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2015-2016 Yleistä Kausi 2015-2016 oli seuran 25. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin ja ystävyysotteluita pelattiin useita.

Lisätiedot

Nordea Suunnistuskoulu 2015. Yhteenveto

Nordea Suunnistuskoulu 2015. Yhteenveto Nordea Suunnistuskoulu 2015 Yhteenveto Suunnistuskoulu Kaudella 2015 suunnistuskoulu järjesti 14 suunnistustilaisuutta, niistä 4 iltarastien yhteydessä. Vakituisia ohjaajia oli 19 ja oppilaita 96. Suunnistuskoulun

Lisätiedot

Kaahareiden kesä 2019

Kaahareiden kesä 2019 Kaahareiden kesä 2019 Kaaharit 11-14-vuotiaita suunnistetaan avoratoja tai tukireittiä ohjaajat: Tuulikki Olkkonen 11-12-vuotiaat, 040 531 9018, marja.tuulikki.olkkonen@gmail.com Riina Liuha 13-14-vuotiaat,

Lisätiedot

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2013 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2013 687/12.01.06/2013 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

RASTIIMI:N TOIMINTALINJA

RASTIIMI:N TOIMINTALINJA RasTiimi ry RasTiimi ry on suunnisseura, joka toimii Kalajokilaakson latvoilla, Haapajärvellä ja Reisjärvellä. Seura on perustettu vuonna 1990 ja sen jäsenmäärä on n. 190, joista aktiivisuunnistajia on

Lisätiedot

Nordea Suunnistuskoulu 2014. Yhteenveto

Nordea Suunnistuskoulu 2014. Yhteenveto Nordea Suunnistuskoulu 2014 Yhteenveto Suunnistuskoulu Kaudella 2014 suunnistuskoulu järjesti 16 tilaisuutta, 4 niistä iltarastien yhteydessä. Vakituisia ohjaajia oli 15, apuohjaajia 10 ja oppilaita 89.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo

DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo Yleistä...2 Kausi 2010 yhteenveto...2 Painopisteet toiminnan kehittämisessä kaudelle 2011...2 Tiedottaminen...2 Yhteistyökumppanit...3 Kilpailutoiminta...4

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO 1. JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari kartta-asiat:

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 VER29.3 Hallitus 2015 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-0859670 Jouni Laurikainen, liik. ups. 040-8451070

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016 Vaajakosken Kuohu / Painijaosto Toimintakertomus 2016 1 1 Sisällysluettelo 1.0 Johdanto 1.1 Painijaosto 1.2 Jäsenmäärä 1.3 Jäsenyydet 2.0 Toiminta 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin 2.2 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) vapaa-aikatoimi PAKOLLINEN!!! Yhdistyksille järjestetään kaavakkeen täyttöilta 17.9.2019 HAKIJA: Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut,

Lisätiedot

Ajankohtaista 1/6 Kilpailutoiminta 2014-15 Ratamestarikoulutuksen kehittäminen Lajisääntöuudistuksia vuodelle 2015 1:7500 mittakaava sallittu suunnistuksessa = 45v. sarjoissa Uusia SM-sarjoja

Lisätiedot

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2.

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2. Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2014 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2014 644/12.04.03/2014 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Otra-ahon pellolle palattiin kansallisten merkeissä keväällä 2001.

Otra-ahon pellolle palattiin kansallisten merkeissä keväällä 2001. 2000-luku 2000 Vuosituhat vaihtui ja kisahaasteena olivat SM-viestit. Kisamaastoksi oli valittu jo vuosia aiemmin Rahkovuoren - Myrävuoren kallioiset rinteet Konginkankaalla. Otraahon tilan pellot ottivat

Lisätiedot

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu 1 Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Seinäjoen Ylistaron Untamalassa su 31.5.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Suunnistajia. Suunta Jyväskylä. Eeli Viholainen (1994)

Suunnistajia. Suunta Jyväskylä. Eeli Viholainen (1994) Suunta Jyväskylä Suunnistajia Eeli Viholainen (1994) Vanhemmat vei suunnistuskouluun siitä asti laji on ollut omassa elämässä hyvin läheisenä. Vanhempani Nuorten EM Pitkä Sijoitus: 2. 2012 (H18) Nuorten

Lisätiedot

Kajaanin Suunnistajat ry.

Kajaanin Suunnistajat ry. Kajaanin Suunnistajat ry. Kainuu kansainvälisten suunnistuksen suurtapahtumien Kainuu ja Kajaani kansainvälisten keskipisteessä suunnistuksen suurtapahtumien keskipisteessä KUTSUVIERASTILAISUUS Joutenlampi;

Lisätiedot

rahastonhoitaja, Irma-yhteyshenkilö

rahastonhoitaja, Irma-yhteyshenkilö LOUNAIS-HÄMEEN RASTI RY VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 TOIMINTAKAUSI YLEISTÄ Kulunut vuosi oli seuran 52. toimintakausi. Vuosi 2014 oli taas hieno suunnistusvuosi. Erityisen ylpeitä voimme olla siitä, että

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Pohjola-ryhmän tavoitteet Mitä on nuoren suunnistajan suomalainen SISU 2011? Olemmeko yksilöistä koostuva ryhmä vai ryhmä, joka tukee yksilön onnistumista?

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Haku valtakunnallisiin oppilaitoksiin lukukaudelle 2014 15 ja alueelliseen valmennukseen vuodelle 2015 26.1.2014 Vierumäki Petteri Kähäri Valtakunnalliset

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2012 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA -------------------------------------------------------------------------------------------------- ESITYSLISTA 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS KUHMO

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS KUHMO JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS KUHMO 2.3.2018 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Läsnäolijat 3. Kilpailuorganisaatio 4. Tuomarineuvosto 5. Ilmoittautumiset ja ryhmittelyt 6. Arvonta ja lähtölistat 7. Aikataulu

Lisätiedot

Rastihaukat -jäsenopas

Rastihaukat -jäsenopas Rastihaukat -jäsenopas Rastihaukoilla on pitkä historia, jonka aikana seuraan on syntynyt liuta erilaisia käytäntöjä. Uusille jäsenille eri käytännöistä on ollut vaihtelevasti tietoa. Ohessa tälle vuodelle

Lisätiedot

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 1 Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 14.5.2016 Joensuun Kiihtelysvaarassa Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 Alustavat Kilpailuohjeet 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Hallitus Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola,

Lisätiedot

KISAMENESTYS. Äänekoski 100v suunnistus JUKOLAN VIESTI. Yhteenvetoon koottu Jukola ja SM-mitalistit

KISAMENESTYS. Äänekoski 100v suunnistus JUKOLAN VIESTI. Yhteenvetoon koottu Jukola ja SM-mitalistit Äänekoski 100v suunnistus KISAMENESTYS Yhteenvetoon koottu Jukola ja SM-mitalistit JUKOLAN VIESTI 1955 Ensimmäinen vierailu Jukolaan Tampereelle 1955: Sumiaisten Kunto velisarjalla Onni Norontaus, Olavi

Lisätiedot

Lapin Susirastit. {tab=esittely}

Lapin Susirastit. {tab=esittely} Lapin Susirastit Viimeksi päivitetty 22.06.2014 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin yli

Lisätiedot

7 29.01.2015. Määräaikaan 9.1. 2015 klo 15.00 mennessä esityksen palkittavista urheilijoista tekivät seuraavat urheiluseurat tai yksityishenkilöt:

7 29.01.2015. Määräaikaan 9.1. 2015 klo 15.00 mennessä esityksen palkittavista urheilijoista tekivät seuraavat urheiluseurat tai yksityishenkilöt: Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta 7 29.01.2015 LIEKSALAISTEN URHEILIJOIDEN JA URHEILUSEUROJEN PALKITSEMINEN KUVLA 7 Liikuntasihteeri: Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta palkitsee vuosittain kansainvälisesti

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 25.4.2012 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

RASTIVÄLI. Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2008 Toukokuu 30-v. juhlakansalliset ja nuorten MM-katsastus 25.5.2008. Rastiväli 1/2008 Toukokuu 1

RASTIVÄLI. Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2008 Toukokuu 30-v. juhlakansalliset ja nuorten MM-katsastus 25.5.2008. Rastiväli 1/2008 Toukokuu 1 RASTIVÄLI Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2008 Toukokuu 30-v. juhlakansalliset ja nuorten MM-katsastus 25.5.2008 Rastiväli 1/2008 Toukokuu 1 RASTIVÄLI Rastivarsat ry:n ilmoitus- ja tiedotuslehti. Ilmestyy

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot