Kaupungintalo, 5. krs, kokoushuone 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupungintalo, 5. krs, kokoushuone 1"

Transkriptio

1 Nro 1/2019 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA klo 17:00 Kaupungintalo, 5. krs, kokoushuone 1 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 6 Lausunto varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä... 1

2 1 D/4740/ / Lausunto varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä Elvo Valmistelija Vs. kehitysjohtaja Toni Vanhala, puh Esittelyteksti Varhaiskasvatus ja opetustoimi ovat pyytäneet lautakuntien lausuntoja marraskuun lopussa 2018 valmistuneesta palveluverkkoselvityksestä. Lausunnot on pyydetty toimittamaan mennessä. Kotkan kaupunki toteutti alkuvuodesta 2018 kouluverkkoselvityksen Pihkoon ja Karhulan alueilta sekä kesällä 2018 varhaiskasvatusselvityksen koko kaupungin alueelta. Osaselvityksiä laadittaessa havaittiin, että varhaiskasvatusta ja perusopetusta tulisi tarkastella kokonaisuutena, joten kesällä 2018 päätettiin laajentaa tarkastelu koskemaan koko kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoa. Kokonaisselvityksen tavoitteena on laatia suunnitelma Kotkan kaupungin optimaalisesta varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkosta ja tarkastella palveluverkkosuunnitelmasta nousevien investointi- ja kehittämistoimien toiminnallisia ja taloudellisia vaikutuksia. Selvityksen johtopäätökset on laadittu väestötarkasteluiden, lapsi- ja oppilasmäärän kehittymisarvioiden, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tulevaisuuden palvelutarvearvioiden sekä nykyisten palveluverkkojen arvioinnin pohjalta. Selvityksessä on huomioitu lisäksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kokonaiskustannukset mukaan lukien kiinteistöt, niiden kunto ja tulevaisuuden kehittämistarpeet sekä esitettyjen vaihtoehtojen kustannusvaikutukset. Palveluverkkoselvityksen johtopäätöksistä käy ilmi, että väestön ja lasten määrän merkittävä väheneminen johtaa väistämättä Kotkan alueella varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen palvelutarpeiden vähenemiseen. Nykyisellä palveluverkolla kaupunkiin muodostuu lähivuosien aikana merkittävää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tarjonnan ylikapasiteettia, joka näkyy resurssien vajaakäyttönä ja käyttökustannuspuolella merkittävänä taloudellisena rasitteena. Varhaiskasvatuksen osalta selvitys perustuu periaatelinjaukseen, että pienistä 2-3 ryhmän päiväkodeista luovutaan kokonaisuudessaan. Palveluverkkoselvityksessä Karhulaan esitetään rakennettavaksi uudet tilat sekä varhaiskasvatukselle että perusopetukselle jollakin seuraavista, tässä yksinkertaistaen kuvatuista, ratkaisutavoista. Ratkaisutavat poikkeavat kokonaiskustannuksiltaan hyvin merkittävästi toisistaan. Kannattavaksi vaihtoehdoksi on selvityksessä todettu ainoastaan VE 2.b.

3 2 Palveluverkkoselvityksessä esitetyt ratkaisuvaihtoehdot ovat: VE 1.a Yhdistetään Alahovin, Helilän, Metsäkulman, Raitin ja Rauhalan ml. Käpylän päiväkodit ja mahdollisesti myös Malmingin päiväkoti, Hakalan ja Rauhalan alakoulut, Helilän ja Karhulan yläasteet sekä lukio. Toteutetaan Pihkoon uudisrakennus. Karhulan uudisrakennuksen laajuuteen on laskettu mukaan 6-ryhmäinen päiväkoti, 760 oppilaan peruskoulu ja Karhulan lukio sekä Pihkoon koulun uudisrakennus. Suuntaa antava hinta-arvio on laskettu oletuksella, että kaikki Karhulan toiminnot sijoitetaan Karhulassa samaan rakennuskokonaisuuteen ja Pihkoon koulu toteutetaan Pihkoon nykyisen koulun tilalle. VE 1.b Muutoin sama kuin VE 1.a, mutta Pihkoon koulua ei toteuteta. VE 2.a Yhdistetään Alahovin, Helilän, Metsäkulman, Raitin ja Rauhalan ml. Käpylän päiväkodit ja mahdollisesti myös Malmingin päiväkoti, Hakalan ja Rauhalan alakoulut, Helilän ja Karhulan yläasteet sekä lukio. Toteutetaan Pihkoon uudisrakennus. Karhulan uudisrakennus on muodostettu siten, että päiväkodille, perusopetuksen alakoululle ja perusopetuksen yläkoululle on arvioitu erilliset laajuudet, joiden pohjalta karkea kustannuksen suuntaa antava hinta-arvio on laskettu. Pihkoon koulu toteutetaan omana investointinaan. Mahdollisen lukion uudisrakennus on arvioitu erillisenä lisätietona, mutta tämän vaihtoehdon tarkemmassa taloudellisessa tarkastelussa lukion vaikutusta kuntatalouteen ei ole huomioitu. VE 2.b Muutoin sama kuin VE 2.a, mutta Pihkoon koulua ei toteuteta. Elinvoimalautakunnan lausunto: Keväällä 2018 hyväksytyn kaupunkistrategian mukaan Kotka haluaa panostaa vahvasti koulutukseen ja osaamiseen sekä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin. Strategian poiju 1:n mukaan kaupunki tarjoaa laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta, perusopetusta ja toisen asteen koulutusta sekä vapaata sivistystyötä perustuen yhteistyöhön ja digitaalisuuden hyödyntämiseen. Kaupunkistrategia painottaa näin ollen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen sisältöä, mutta ei ota kantaa palveluverkkoon.

4 3 Kaupungin elinvoiman kannalta tulee huomioida eri asuinalueiden houkuttelevuus, jonka pohjalta kaupunkilaiset ja kaupunkiin muuttavat tekevät asuinpaikkavalintoja. Päiväkodin ja alakoulun saavutettavuus kävellen tai pyörällä todennäköisesti lisää asuinalueen houkuttelevuutta, tukee koululaisten omaehtoista liikkumista sekä vaikuttaa positiivisesti koululaisten ja lapsiperheiden arjen sujuvuuteen. Toisaalta alueiden houkuttelevuus asuinpaikkana laskee, jos etäisyys kouluihin ja päiväkoteihin koetaan pitkäksi. Kotkan ja koko seudun elinvoiman näkökulmasta päivähoidon ja peruskoulun kaltaiset peruspalvelut tulee nähdä vetovoimatekijöinä, jotta Kotka asuinpaikkana on riittävän houkutteleva työvoiman varmistamiseksi kasvaville aloille. Kaupungin houkuttelevuuden ja elinvoimaisuuden näkökulmasta päiväkotija kouluverkko tulee olla hyvin saavutettavissa eri kaupunginosissa, kaupungin rakenne huomioiden. Kaupungin keskustoilla on suuri merkitys kaupungin elinvoiman kannalta. Karhulassa lukion ja mahdollisesti myös yläkoulun sijainti keskusta-alueella voidaan nähdä keskustan elinvoimaa lisäävänä tekijänä. painottaa, että kouluverkkoratkaisua suunniteltaessa tulee huomioida myös väliaikaistiloissa toimivan Karhulan kirjaston tilatarpeet. Kirjasto olisi luontevaa sijoittaa samaan paikkaan yläkoulun ja lukion kanssa. Selvityksessä todetaan, että kirjaston lisäksi on tarvetta tarkastella myös nuorisotilojen, liikuntatoimen iltakäytön ja mahdollisen maakunnallisen perhekeskuksen sijoittumista Karhulaan. Palveluverkon kehittämistä tulee tarkastella lisäksi kaupungin talouden kantokyvyn näkökulmasta. Päiväkoti- ja kouluverkon kehittäminen edellyttää mittavia investointeja ja varautumista käyttökulujen kasvuun tilanteessa, jossa kaupungin väkiluku kokonaisuudessaan laskee ja sen seurauksena verotulokertymä vähenee. Palvelutuotannon laadun ja pitkän tähtäimen kestävyyden kannalta on oleellista, että kaupungin talouden tasapaino pystytään tässäkin tilanteessa säilyttämään. Palveluverkkoselvityksen väestötarkastelut on tehty tilastokeskuksen tietoihin perustuen. Näiden tarkastelujen täydennykseksi on tehty viime vuosien kehitykseen perustuva väestökehityksen trendiennuste, joka on merkittävästi tilastokeskuksen ennustetta negatiivisempi. Väestökehityksen ja lapsimäärien kehityksen pohjalta selvityksessä on arvioitu tulevaisuuden palvelutarpeet. Peruslinjauksena käytetty oletus lapsimäärän vakiintumisesta noin 400 lapseen per ikäluokka on todennäköisesti oikeansuuntainen linjaus. Se on nykyistä tilannetta pienempi, kuten kaikki ennusteet myös osoittavat, mutta kuitenkin em. trendiennustetta suurempi.

5 4 Yhteenvetona voidaan todeta, palveluverkkoselvityksessä esitetty päiväkoti- ja kouluverkon harventaminen näyttäisi olevan kaupungin lapsimäärän vähentyessä ainakin jossakin määrin perusteltua. Palveluverkon fyysisten toimipisteiden, niiden saavutettavuuden ja yhteiskäyttöominaisuuksien lisäksi suunnittelussa on huomioitava myös henkilökuntaresurssin optimaalinen käyttö, joka olisi työn organisoinnin näkökulmasta helpompaa suuremmissa yksiköissä. ei ota kantaa selvityksessä esitettyjen vaihtoehtojen puolesta tai niitä vastaan, vaan toteaa, että optimaalinen toteutustapa löytynee näitä vaihtoehtoja muokkaamalla. Palveluverkkoa on kehitettävä huomioiden yhtäältä palveluntarvitsijoiden vähenevä määrä ja kaupungin talouden kantokyky sekä toisaalta kaupungin houkuttelevuus lapsiperheiden asuinpaikkana, jolla on suora yhteys kaupungin elinvoiman kehittymiseen. Liite: Esittelijä: Ehdotus: Asian käsittely: Varhaiskasvatus- ja kouluverkkoselvitys, selvitystä esittelevä diasarja sekä koulu- ja päiväkotikohtaiset kortit ovat luettavissa Kotkan kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: Vs. kehitysjohtaja Toni Vanhala hyväksyy esittelytekstin lausuntonaan hyvinvointilautakunnalle varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä. Lausunnosta keskusteltiin ja Olli Lehtonen esitti seuraavan lisäselvityksen: Keväällä 2018 hyväksytyn kaupunkistrategian mukaan Kotka haluaa panostaa vahvasti koulutukseen ja osaamiseen sekä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin. Strategian poiju 1:n mukaan kaupunki tarjoaa laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta, perusopetusta ja toisen asteen koulutusta sekä vapaata sivistystyötä perustuen yhteistyöhön ja digitaalisuuden hyödyntämiseen. Kaupunkistrategia painottaa näin ollen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen sisältöä, mutta ei ota kantaa palveluverkkoon.

6 5 Kaupungin elinvoiman kannalta tulee huomioida eri asuinalueiden houkuttelevuus, jonka pohjalta kaupunkilaiset ja kaupunkiin muuttavat tekevät asuinpaikkavalintoja. Päiväkodin ja alakoulun saavutettavuus kävellen tai pyörällä todennäköisesti lisää asuinalueen houkuttelevuutta, tukee koululaisten omaehtoista liikkumista sekä vaikuttaa positiivisesti koululaisten ja lapsiperheiden arjen sujuvuuteen. Toisaalta alueiden houkuttelevuus asuinpaikkana laskee, jos etäisyys kouluihin ja päiväkoteihin koetaan pitkäksi. Kotkan ja koko seudun elinvoiman näkökulmasta päivähoidon ja peruskoulun kaltaiset peruspalvelut tulee nähdä vetovoimatekijöinä, jotta Kotka asuinpaikkana on riittävän houkutteleva työvoiman varmistamiseksi kasvaville aloille. Kaupungin houkuttelevuuden ja elinvoimaisuuden näkökulmasta päiväkotija kouluverkko tulee olla hyvin saavutettavissa eri kaupunginosissa, kaupungin rakenne huomioiden. Kaupungin keskustoilla on suuri merkitys kaupungin elinvoiman kannalta. Karhulassa lukion ja mahdollisesti myös yläkoulun sijainti keskusta-alueella voidaan nähdä keskustan elinvoimaa lisäävänä tekijänä. painottaa, että kouluverkkoratkaisua suunniteltaessa tulee huomioida myös väliaikaistiloissa toimivan Karhulan kirjaston tilatarpeet. Kirjasto olisi luontevaa sijoittaa samaan paikkaan yläkoulun ja lukion kanssa. Selvityksessä todetaan, että kirjaston lisäksi on tarvetta tarkastella myös nuorisotilojen, liikuntatoimen iltakäytön ja mahdollisen maakunnallisen perhekeskuksen sijoittumista Karhulaan. Palveluverkon kehittämistä tulee tarkastella lisäksi kaupungin talouden kantokyvyn näkökulmasta. Päiväkoti- ja kouluverkon kehittäminen edellyttää mittavia investointeja ja varautumista käyttökulujen kasvuun tilanteessa, jossa kaupungin väkiluku kokonaisuudessaan laskee ja sen seurauksena verotulokertymä vähenee. Palvelutuotannon laadun ja pitkän tähtäimen kestävyyden kannalta on oleellista, että kaupungin talouden tasapaino pystytään tässäkin tilanteessa säilyttämään. Palveluverkkoselvityksen väestötarkastelut on tehty tilastokeskuksen tietoihin perustuen. Näiden tarkastelujen täydennykseksi on tehty viime vuosien kehitykseen perustuva väestökehityksen trendiennuste, joka on merkittävästi tilastokeskuksen ennustetta negatiivisempi. Väestökehityksen ja lapsimäärien kehityksen pohjalta selvityksessä on arvioitu tulevaisuuden palvelutarpeet. Peruslinjauksena käytetty oletus lapsimäärän vakiintumisesta noin 400 lapseen per ikäluokka on todennäköisesti oikeansuuntainen linjaus. Se on nykyistä tilannetta pienempi, kuten kaikki ennusteet myös osoittavat, mutta kuitenkin em. trendiennustetta suurempi. Yhteenvetona voidaan todeta, palveluverkkoselvityksessä esitetty päiväkoti- ja kouluverkon harventaminen näyttäisi olevan kaupungin lapsimäärän vähentyessä ainakin jossakin määrin perusteltua.

7 6 Selvitykseen sekä lisämateriaaliin paneuduttuaan elinvoimalautakunta katsoo, että päiväkoti- ja kouluverkosta päätettäessä on huomioitava seuraavat asiat: 1) Pitkän ajan oppilasmääräennuste 2032 ei ole tieteellisesti pätevä. Aikasarjamallinnuksen perusteella voidaan todeta, että yhtä todennäköistä olisi suunnitella kouluverkkoa tilanteessa, jossa oletettaisiin lasten lukumäärän hieman kasvavan. Pitkän aikavälin suunnittelu ei voi pohjautua harhaisiin lukuihin. 2) Alakouluverkon maantieteellisiä ominaisuuksia ei ole analysoitu eikä selvitystä tehtäessä ole selvyyttä siitä, montako päiväkotia tai alakoulua toteuttaa lähipalveluperiaatteen Kotkassa. Selvitys ei siten tunnista, että Kotkan hajautunut yhteiskuntarakenne edellyttäisi hajautettuja ratkaisuja, kuten maantieteelliset optimointimallit osoittavat. Maantieteellisten ominaisuuksien huomioiminen olisi todennäköisesti ohjannut selvitystyötä myös siihen suuntaan, että palvelujen integrointia koulurakennuksiin olisi tarkasteltu nykyistä enemmän. 3) Poliittisesti ei ole Kotkassa linjattu päiväkoti- ja kouluverkkoa koskevia periaatteita esimerkiksi lähipalveluiden tuottamisesta. Poliittisesti tulisi osata katsoa asioita pidemmällä perspektiivillä ja toimintaa tulisi ohjata pidemmän ajan visio siitä, miten palveluita Kotkassa järjestetään. 4) Kiinteän pääoman eli rakennusten kulumista ei huomioida selvityksessä. Rakennukset kuitenkin kuluvat, joten on todennäköistä, että vuonna 2032 osa nykyisistä koulurakennuksista on käyttökelvottomia. Tämä tulisi huomioida päätöksiä tehtäessä, koska nyt investoitavat koulut ovat kouluverkon ydinosaa vuonna Päätöksenteossa tulee muutenkin pystyä katsomaan kouluverkkoratkaisua pidemmällä aikavälillä. 5) Pihkoo, Otsola ja Hakala ovat osa 7 alakoulun optimaalista kouluverkkoa, jossa oppilaiden koulumatkojen pituus minimoituu (vaikutusta mm. koulukuljetuksiin ym.) ja siksi näihin kohteisiin olisi nyt turvallista investoida. Sama asia koskee korostetusti myös päiväkotiverkkoa, jossa keskittäminen on selvityksessä alakouluverkkoa voimakkaampaa. Keskittämisessä vaarana on, että tulevaisuudessa Kotkan päiväkoti- ja alakouluverkko ovat maantieteellisesti epätasapainossa (Itä- vs. Länsi-Kotka). 6) Asuinalueiden eriarvoisuus kasvaa, jos päiväkoti- ja alakouluverkon karsinta osuu vain tiettyihin osiin Kotkaa. Selvityksessä päiväkotien ja koulujen lakkauttamiset keskittyvät kaupungin itäisiin osiin. Tällä on suuria vaikutuksia asuinalueiden elinvoimaisuuteen ja niiden houkuttelevuuteen erityisesti lapsiperheiden asuinalueina.

8 7 7) Lapsivaikutuksia ei ole arvioitu yhdessä selvityksen kanssa. Tämä johtaa siihen, että lapsivaikutukset eivät ole vaikuttaneet muodostettuihin ehdotuksiin. Todennäköisesti selvityksessä ehdotetut vaihtoehdot olisivat toisenlaiset, jos lapsivaikutukset olisi huomioitu selvityksen teon yhteydessä. Selvityksessä ei ole huomioitu erityisopetusta tarvitsevia. He muodostavat kuitenkin merkittävän osan päiväkotien ja koulujen käyttäjistä. 8) Koulutukseen liittyvissä asioissa pitää osata katsoa tulevaisuuteen. Koulutus on tekijä, joka luo tulevaisuudessa kasvua ja elinvoimaa paikallistalouteen. Siksi koulutukseen tulee ohjata riittävät resurssit, vaikka kaupungin taloustilanne onkin heikko. Suomessa menestyvät ja kehittyvät kunnat panostavat koulutukseen. Näihin yllä esitettyihin asioihin perustuen elinvoimalautakunta ehdottaa lausunnossaan, että päiväkoti- ja kouluverkkoselvitystä syvennetään niin, että selvitykseen lisätään vaihtoehdoiksi päiväkotiverkon laajentamisen Karhulan alueella vähintään kahteen erilliseen päiväkotiin. Alakouluverkon osalta elinvoimalautakunta ehdottaa vaihtoehtoa, jossa tarkastellaan alakoulujen rakentaminen ainakin Pihkooseen, Otsolaan ja Hakalaan. Keskustelun jälkeen esitettiin, että esittelytekstistä poistetaan: Palveluverkon fyysisten toimipisteiden, niiden saavutettavuuden ja yhteiskäyttöominaisuuksien lisäksi suunnittelussa on huomioitava myös henkilökuntaresurssin optimaalinen käyttö, joka olisi työn organisoinnin näkökulmasta helpompaa suuremmissa yksiköissä. ei ota kantaa selvityksessä esitettyjen vaihtoehtojen puolesta tai niitä vastaan, vaan toteaa, että optimaalinen toteutustapa löytynee näitä vaihtoehtoja muokkaamalla. Palveluverkkoa on kehitettävä huomioiden yhtäältä palveluntarvitsijoiden vähenevä määrä ja kaupungin talouden kantokyky sekä toisaalta kaupungin houkuttelevuus lapsiperheiden asuinpaikkana, jolla on suora yhteys kaupungin elinvoiman kehittymiseen. Olli Lehtosen lisäselvitystä kannatettiin yksimielisesti, ja se lisätään elinvoimalautakunnan lausuntoon. Päätös: hyväksyy muutetun esittelytekstin Olli Lehtosen lisäselvityksellä lisättynä lausuntonaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä. Toimeenpano: Ote: Hyvinvointilautakunta Ei oikaisuvaatimusohjetta (KuntaL 136 ) Otteen oikeaksi todistaa Kotkassa Sihteeri Heidi Kivinen

V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018

V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018 V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018 A s i a k a s k y s e l y n t u l o k s e t 1. Vastaajantaustatiedot: Valitseseuraavistavaihtoehdoistaparhaitenvastausnäkökulmaasikuvaavavaihtoehto:

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI. Kaupunkirakennelautakunnan lausunto varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä

KOTKAN KAUPUNKI. Kaupunkirakennelautakunnan lausunto varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä D/4740/12.00.01/2018 Kaupunkirakennelautakunnan lausunto varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksestä Valmistelijat: Yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski, p. 040 620 8620 Toimitilapäällikkö

Lisätiedot

Hei Kirjaamo. Liitetään palveluverkkoselvitys-asian yhteyteen. ********************** Juha Henriksson Opetustoimenjohtaja

Hei Kirjaamo. Liitetään palveluverkkoselvitys-asian yhteyteen. ********************** Juha Henriksson Opetustoimenjohtaja Lähettäjä: Vastaanottaja: Aihe: Päivämäärä: Liitteet: Henriksson Juha Kirjaamo; Liukkonen Raili VL: VS: Kouluverkkoselvitys tiistai 22. tammikuuta 2019 15:15:32 VPY kouluverkkoselvitys lausunto.pdf Koulutoiminta

Lisätiedot

Ruotsinkielisen peruskouluverkoston kehittäminen Pohjois-Kirkkonummella Oitbacka skolan lakkauttaminen (kv)

Ruotsinkielisen peruskouluverkoston kehittäminen Pohjois-Kirkkonummella Oitbacka skolan lakkauttaminen (kv) Kunnanhallitus 126 10.04.2017 Ruotsinkielisen peruskouluverkoston kehittäminen Pohjois-Kirkkonummella Oitbacka skolan lakkauttaminen (kv) Kunnanhallitus 10.04.2017 126 Ruotsinkielinen varhaiskasvatus-

Lisätiedot

Päiväkoti- ja Kouluverkko. Toinen luonnos

Päiväkoti- ja Kouluverkko. Toinen luonnos Päiväkoti- ja Kouluverkko Toinen luonnos 6.11.2009 Sipoon kunnan kasvustrategiassa varaudutaan 35 000 uuteen asukkaaseen vuoteen 2025 mennessä. Kaavoitusohjelman mukaiset asukasmäärälisäykset ja palveluiden

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkon kokonaistarkastelu

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkon kokonaistarkastelu KOTKAN KAUPUNKI Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkon kokonaistarkastelu Selvitys FCG KONSULTOINTI OY P34066003 FCG KONSULTOINTI OY Raportti 1 (49) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Väestötarkastelu...

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Oppilaaksiottoalueet Koulujen oppilasennusteet, lasten määrä ja päivähoitopaikat varhaiskasvatuksessa Väestöennusteet,

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Kouluverkkoselvitys. Lausunto

NOUSIAISTEN KUNTA. Kouluverkkoselvitys. Lausunto NOUSIAISTEN KUNTA Kouluverkkoselvitys Lausunto FCG KOULUTUS JA KONSULTOINTI OY P19874P001 Lausunto 1 (6) Oksanen Raila Sisällys 1 Johdanto... 1 1.1 Vaihtoehto 1. Valpperin koulun toiminta jatkaa korjaamattomassa

Lisätiedot

Liite 1: Oppilasmäärät alueen kouluissa Liite 2: Laskentamallin perusteet ja koulujen sijainti alueella

Liite 1: Oppilasmäärät alueen kouluissa Liite 2: Laskentamallin perusteet ja koulujen sijainti alueella Keskusta-Ounasjoen palveluverkkoselvitys Liite 1: Oppilasmäärät alueen kouluissa Liite 2: Laskentamallin perusteet ja koulujen sijainti alueella Koulutuslautakunta 17.12.2015 148 Ylikylän Vennivaaran alueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2018 1 (6) 358 Valtuutettu Pilvi Torstin aloite lähikouluperiaatteen käyttöönotosta päiväkotipaikkapäätöksissä Päätös katsoi valtuutettu Pilvi Torstin aloitteen loppuun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/2018 1 (5) 550 V 26.9.2019, Valtuutettu Pilvi Torstin aloite lähikouluperiaatteen käyttöönotosta päiväkotipaikkapäätöksissä HEL 2018-003221 T 00 00 03 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Mikko Laaksonen Poliitikon näkökulma opetustoimen uudistuksiin

Mikko Laaksonen Poliitikon näkökulma opetustoimen uudistuksiin Mikko Laaksonen 11.9.2013 Poliitikon näkökulma opetustoimen uudistuksiin RVS 2009-2012 4) KESKITYTÄÄN YDINPALVELUIHIN Palveluverkkoselvitys tehdään kaikkien palveluiden osalta poikkihallinnollisesti ja

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Sivistyslautakunta Porin palveluverkkouudistus, lausunto kaupunginhallitukselle

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Sivistyslautakunta Porin palveluverkkouudistus, lausunto kaupunginhallitukselle Porin kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 12.02.2019, klo 16:35-19:47 Paikka Sivistystoimialan kokoushuone, Otavankatu 3 Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen

Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen Juvan kunta 10.2.2016 12.2.2016 Page 1 Toimeksiantona määritellä toimitilojen tarve Kunnanjohtaja perusti marraskuussa työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta Ruununmyllyn koulu Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta SIHY-lautakunnan iltakoulu 5.9.2018 Päätökset ja nykytilanne Sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja lukiokoulutuksen palveluverkkopykälään Ruununmyllyn

Lisätiedot

Suomenkielinen varhaiskasvatusja opetuslautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Suomenkielinen varhaiskasvatusja opetuslautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Suomenkielinen varhaiskasvatusja 14 15.03.2017 opetuslautakunta Kunnanhallitus 127 10.04.2017 Kunnanvaltuusto 30 24.04.2017 Heikkilän päiväkodin lakkauttaminen 1.8.2017 alkaen 90/10.03.02.04/2017 Suomenkielinen

Lisätiedot

Strategisten ohjelmien päivitys ja positiivinen rakennemuutos. Pasi Ahola /

Strategisten ohjelmien päivitys ja positiivinen rakennemuutos. Pasi Ahola / Strategisten ohjelmien päivitys ja positiivinen rakennemuutos Pasi Ahola / 3.10.2017 Turun väestönkehitys 2011-2017 ja Tilastokeskuksen ennuste 2015-2030 220 000 Toteutunut 2011-2016 Ennuste 2015-2030

Lisätiedot

Kouluverkkoselvitys. Tammi-maaliskuu 2016

Kouluverkkoselvitys. Tammi-maaliskuu 2016 Kouluverkkoselvitys Tammi-maaliskuu 2016 Kaupunginvaltuuston toimeksianto talousarviopäätöksen yhteydessä (7.12.2015) Sivistys- ja kulttuuripalveluita kootaan ehyiksi palvelukokonaisuuksiksi palvelukeskittymittäin.

Lisätiedot

Sivistyspalvelujen kehitysnäkymät Keljonkangas-Säynätsalo alueella. Eino Leisimo Toimialajohtaja

Sivistyspalvelujen kehitysnäkymät Keljonkangas-Säynätsalo alueella. Eino Leisimo Toimialajohtaja Sivistyspalvelujen kehitysnäkymät Keljonkangas-Säynätsalo alueella Eino Leisimo Toimialajohtaja 8.12.2016 8.12.2016 Lähtökohdat (1) Palveluverkkoja kehitettävä aina niin alueiden kuin koko kaupungin näkökulmasta

Lisätiedot

Kurikan kouluverkkoselvitys

Kurikan kouluverkkoselvitys Kouluverkkoselvitys Kurikan kouluverkkoselvitys 2017-2018 Päätös 28.11.2016 : Kaupunginhallitus päätti, että Kurikan kaupungissa tehdään kokonaisvaltainen kouluverkkoselvitys sisältäen myös lukiot, kevään

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä Sivistys- ja kulttuurilautakunnan lausunnosta Asukkaiden näkökulmasta Matotyön vaikutus heijastuu nopeimmin lakisääteisten varhaiskasvatus- ja perusopetuspalvelujen

Lisätiedot

Laskentamallin perusteet. Keskusta-Ounasjoen palveluverkko

Laskentamallin perusteet. Keskusta-Ounasjoen palveluverkko Laskentamallin perusteet Keskusta-Ounasjoen palveluverkko 13.4.2015 Perusväestö Keskusta-Ounasjoen alue. (Sisältää Keskustatoimintojen, Ratantauksen, Lapinrinteen, Karinrakan ja Ylikylän tilastoalueet).

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Nastolan alue 25.4.2018 Oppilaaksiottoalueet keskiviikko, 11. huhtikuuta 2018 5 Koulujen oppilasennusteet,

Lisätiedot

Parasta kylissä. Kehitysjohtaja Markku Heinonen L A PPEE N R A N N A N K A U P U N KI 2.6.2010 1

Parasta kylissä. Kehitysjohtaja Markku Heinonen L A PPEE N R A N N A N K A U P U N KI 2.6.2010 1 Parasta kylissä Kehitysjohtaja Markku Heinonen L A PPEE N R A N N A N K A U P U N KI 2.6.2010 1 Joutseno osana Lappeenrantaa Kuntaliitos toteutunut onnistuneesti. Joutsenon kuten Ylämaankin palvelut on

Lisätiedot

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely Hyvä vastaaja, Tämä kysely tarkoituksena on kerätä tietoa päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen valmisteluun sekä päätöksentekoon. Voit halutessasi vastata

Lisätiedot

Kouluverkkoselvitys 363/ /2018. Sival Valmistelija: sivistysjohtaja Manne Pärkö, puh

Kouluverkkoselvitys 363/ /2018. Sival Valmistelija: sivistysjohtaja Manne Pärkö, puh Sivistysvaliokunta 18 17.08.2017 Sivistysvaliokunta 43 26.10.2017 Sivistysvaliokunta 66 13.12.2017 Sivistysvaliokunta 46 26.04.2018 Sivistysvaliokunta 43 25.04.2019 Sivistysvaliokunta 60 23.05.2019 Sivistysvaliokunta

Lisätiedot

Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja Anna Isopoussu

Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja Anna Isopoussu Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja 31.5.2012 Anna Isopoussu Taustaa Kuntien yhdistyminen vuonna 2009 (Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän maalaiskunta

Lisätiedot

Mistä hyvä kouluverkkoselvitys muodostuu? Page 1

Mistä hyvä kouluverkkoselvitys muodostuu? Page 1 Mistä hyvä kouluverkkoselvitys muodostuu? 2016 17.8.2016 Page 1 Palveluverkkoselvityksen eteneminen Tehtävän määrittely ja rajaaminen Toimintaympäristön muutosten analysointi Muuttuvien palvelutarpeiden

Lisätiedot

Palveluverkkotyö Hyvinkäällä

Palveluverkkotyö Hyvinkäällä Palveluverkkotyö Hyvinkäällä 5.3.2018 kaupungintalon aula 19.00 Tilaisuuden avaus Tuula Vanhatalo, opetuslautakunnan puheenjohtaja 19.05 Aikataulun läpikäynti, sivistystoimen suunnittelija Hanna-Mari Kujala

Lisätiedot

Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä

Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä Palveluverkkomuutosten taustalla I Toiminnan laatu Kaiken palvelutuotannon ja toiminnan lähtökohtana pitää olla kuntalainen (tuotantolähtöisyys

Lisätiedot

Työvaliokunnan kokous

Työvaliokunnan kokous Työvaliokunnan kokous 17.1.2014 Kunta Päiväkodit Ryhmikset PPH kotona Kust. / lapsi / vuosi / PK Kust. / lapsi / vuosi / PPH Harjavalta 3 0 20 8 220 12 015 Kokemäki 3 1 18 10 243 5 898 Lavia 0 1 5 0 8

Lisätiedot

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Case: Hämeenlinnan palveluverkkoselvitys Kaikkia palveluja ja koko kaupunkia koskeva Erityinen mielenkiinto koulu- ja päiväkotiverkossa

Lisätiedot

Kasvatus ja koulutus Peruspalvelujen tila Neuvotteleva virkamies Timo Ertola,

Kasvatus ja koulutus Peruspalvelujen tila Neuvotteleva virkamies Timo Ertola, Kasvatus ja koulutus Peruspalvelujen tila 2018 Neuvotteleva virkamies Timo Ertola, 15.3.2018 90% 80% 70% Varhaiskasvatukseen osallistuminen kasvussa Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari Koulutuslautakunta Valtuustoseminaari 16.9.2013 VARHAISKASVATUS Kaupungin päiväkoteja 32 Ostopalvelupäiväkoteja 13 Perhepäivähoitajia 45 Kaupungin ryhmäperhepäiväkoteja 3 Avointa päiväkotitoimintaa 6 toimipisteessä

Lisätiedot

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko 12.5.2015 Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Miksi Myllypuron alueella tarkastellaan kouluverkkoa? Väestö alueella kasvaa, ja koulutilaa tarvitaan

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen 16.02.2017 Sivu 1 / 1 543/2017 12.01.01 25 Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Jaakko Turpeinen, puh.

Lisätiedot

Pyydän lasten parlamentin lausuntoa koskien ko. selvitystä tammikuun 2019 loppuun mennessä.

Pyydän lasten parlamentin lausuntoa koskien ko. selvitystä tammikuun 2019 loppuun mennessä. Lähettäjä: Henriksson Juha Vastaanottaja: Kirjaamo; Liukkonen Raili Aihe: VL: Lasten parlamentin lausunto koskien varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvitystä Päivämäärä: perjantai 1. helmikuuta

Lisätiedot

Palveluverkkotyö. Tilannekatsaus 4.6.2009

Palveluverkkotyö. Tilannekatsaus 4.6.2009 Palveluverkkotyö Tilannekatsaus 4.6.2009 koulutus alakoulut 1.-6.lk yläkoulut 7.-9.lk lukio varhaiskasvatus päivähoito esikoulu iltapäivätoiminta nuorisopalvelu kirjasto ja tietopalvelut museopalvelut

Lisätiedot

Sivistyspalvelut. Tarkastuslautakunta / / 2013

Sivistyspalvelut. Tarkastuslautakunta / / 2013 Sivistyspalvelut Tarkastuslautakunta 17.12.2014 164 / 00.02.01 / 2013 Perustiedot Sivistyspalveluihin kuuluu: Varhaiskasvatus ( perhepäivähoito, päiväkotihoito ja esiopetus) Perusopetus Lukio Vapaa sivistystyö:

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIVERKKO VUOTEEN

PÄIVÄKOTIVERKKO VUOTEEN PÄIVÄKOTIVERKKO VUOTEEN 2020 Kymppi - Moni / Tilannekatsaus 31.5.2012 Ulla Rannanheimo aluekeskuksen palvelut aluekeskuksen palvelut Ydinkeskustan palvelut aluekeskuksen palvelut Maaseutukylä lähikeskus

Lisätiedot

Keski-Satakunnan kuntajakoselvitys Varhaiskasvatus, opetus ja vapaa-ajanpalvelut. Ohjausryhmän seminaari

Keski-Satakunnan kuntajakoselvitys Varhaiskasvatus, opetus ja vapaa-ajanpalvelut. Ohjausryhmän seminaari Keski-Satakunnan kuntajakoselvitys Varhaiskasvatus, opetus ja vapaa-ajanpalvelut Ohjausryhmän seminaari 4.2.2014 Nykytilan kuvaus / Varhaiskasvatus Kunta Päivähoidossa olevien lasten määrä / Päiväkodit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1 Strategiaseminaari 27.6.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki Strategiset ohjelmat Vetovoima ja kasvu Osaaminen ja hyvinvointi Toimiva kaupunkiympäristö

Lisätiedot

Perusopetuksen kouluverkko ja varhaiskasvatuksen toimipaikkaverkko Kirkonkylällä, Ämmänsaaressa ja Pitämällä

Perusopetuksen kouluverkko ja varhaiskasvatuksen toimipaikkaverkko Kirkonkylällä, Ämmänsaaressa ja Pitämällä Sivistyslautakunta 85 27.08.2014 Sivistyslautakunta 106 30.09.2014 Perusopetuksen kouluverkko ja varhaiskasvatuksen toimipaikkaverkko Kirkonkylällä, Ämmänsaaressa ja Pitämällä SIVLTK 85 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 10 Kalasataman alueen peruskoulun perustaminen ja Brahenpuiston koulun yhdistäminen perustettavaan kouluun Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Keskustan ja Kariston alueiden tilaisuus 16.4.

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Keskustan ja Kariston alueiden tilaisuus 16.4. Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Keskustan ja Kariston alueiden tilaisuus 16.4.2018 Oppilaaksiottoalueet keskiviikko, 11. huhtikuuta 2018 5

Lisätiedot

JOHANNA IHANAMÄKI Johanna Ihanamäki puheenjohtaja ja esittelijä

JOHANNA IHANAMÄKI Johanna Ihanamäki puheenjohtaja ja esittelijä Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 24.7.2019 klo 18.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 38 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Henttaa-Suurpellon alueen perusopetuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Henttaa-Suurpellon alueen perusopetuksen järjestäminen alkaen 26.10.2016 Sivu 1 / 1 4198/2016 00.01.02.02 177 Henttaa-Suurpellon alueen perusopetuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Eeva-Kaisa Ikonen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 16.02.2017 Sivu 1 / 1 510/2017 12.01.03 26 Aarnivalkean koulun opetuksen järjestäminen kevätkauden 2017 aikana Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Eeva-Kaisa Ikonen, puh. 046 877

Lisätiedot

No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Kunnantalo, Lautakuntien huone

No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Kunnantalo, Lautakuntien huone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Lautakuntien huone JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj x Heikki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (5) 8 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle Helsingin Kristillisen koulun ylläpitäjän pankkilainan takausta koskevasta hakemuksesta HEL 2012-014727 T 02 05 03

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 30/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Esityslista 30/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Esityslista 30/2014 1 (5) Päätöshistoria Opetuslautakunta 17.06.2014 120 HEL 2014-005878 T 12 00 01 Esitys Käsittely Opetuslautakunta esitti kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

Päiväkoti- ja kouluverkkopäätösten kustannusvaikutukset ja alustava aikataulusuunnitelma. Kaupunginhallitus

Päiväkoti- ja kouluverkkopäätösten kustannusvaikutukset ja alustava aikataulusuunnitelma. Kaupunginhallitus Päiväkoti- ja kouluverkkopäätösten kustannusvaikutukset ja alustava aikataulusuunnitelma Kaupunginhallitus 12.11.2018 Päiväkoti- ja kouluverkko 2019-2033: alustava aikatauluja kustannusarvio Sivistys-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2015 1 (6) 1201 V 20.1.2016, Kalasataman alueen peruskoulun perustaminen ja Brahenpuiston koulun yhdistäminen perustettavaan kouluun HEL 2015-010393 T 12 00 01 Esitys esitti

Lisätiedot

Turun yleiskaava Toimialajohtaja Christina Hovi

Turun yleiskaava Toimialajohtaja Christina Hovi Turun yleiskaava 2029 Toimialajohtaja Christina Hovi 26.11.2018 Vuonna 2029 Turku täyttää 800 vuotta Merkkivuosi on valittu kaupunkistrategian ja Turun tulevaisuuden tarkastelun kiintopisteeksi. Kaupunkistrategia

Lisätiedot

EKOLIITU - HÄMEENLINNAN SEUDUN KESTÄVÄN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA VÄESTÖ JA YHDYSKUNTARAKENNE

EKOLIITU - HÄMEENLINNAN SEUDUN KESTÄVÄN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA VÄESTÖ JA YHDYSKUNTARAKENNE EKOLIITU - HÄMEENLINNAN SEUDUN KESTÄVÄN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA VÄESTÖ JA YHDYSKUNTARAKENNE Sisältö Väestökehitys ja -ennuste Väestön ikärakenteen muutoksia Asutuksen sijoittuminen Asukasmäärän

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Palveluverkkotoimikunnan esitys Nurmijärven palveluverkon tiivistämiseksi. Palveluverkkotoimikunnan raportin tiivistelmä

Palveluverkkotoimikunnan esitys Nurmijärven palveluverkon tiivistämiseksi. Palveluverkkotoimikunnan raportin tiivistelmä Palveluverkkotoimikunnan esitys Nurmijärven palveluverkon tiivistämiseksi Palveluverkkotoimikunnan raportin 29.2.2016 tiivistelmä Nurmijärven palveluverkon tiivistäminen: yhteenveto Lähtökohtana ehdotuksille

Lisätiedot

Länsialueen palveluverkon jatkotarkastelu - yksi vai kaksi yhtenäiskoulua

Länsialueen palveluverkon jatkotarkastelu - yksi vai kaksi yhtenäiskoulua Kasvatus- ja opetuslautakunta 75 14.11.2016 Länsialueen palveluverkon jatkotarkastelu - yksi vai kaksi yhtenäiskoulua 595/12.00.00.01.00/2013 KOLA 75 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja

Lisätiedot

Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä

Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä Kauniaisten kaupunkistrategiassa vuosille 2018 2022 on asetettu tavoitteeksi Oppiminen kohti tulevaisuutta, ja

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS Kouluverkkoselvitys on osa sivistysverkkoselvitystä, joka valmistuu syksyllä 2016 Tämän välikatsauksen tarkoituksena

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214 16.12.2015 Sivu 1 / 1 5163/2015 10.03.02 214 Jupperin koulun tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Juha Hovinen, puh. 09 816 85031 Vera Schulman, puh. 043 825 6113 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko. Ideariihi klo 18 Meilahden ala-asteen koulu

Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko. Ideariihi klo 18 Meilahden ala-asteen koulu Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko Ideariihi 30.9. klo 18 Meilahden ala-asteen koulu Miksi? Hyvän oppiminen ja kasvu Laadukas oppimisympäristö, hyvät toimintaedellytykset ja monipuolinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3815/12.01.00/2014 177 Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

SUOMENKIELISEN PERUSOPETUKSEN PALVELU- JA KOULUVERKKOSELVITYS 2015 / Jatkoselvitys

SUOMENKIELISEN PERUSOPETUKSEN PALVELU- JA KOULUVERKKOSELVITYS 2015 / Jatkoselvitys SUOMENKIELISEN PERUSOPETUKSEN PALVELU- JA KOULUVERKKOSELVITYS 2015 / Jatkoselvitys Vaasan kaupunki Suomenkielinen koulutoimi Lokakuussa 2015 Sisällys: 1. Lautakunnan toimeksianto 2. Alueen 1 alakoulujen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2014 1 (5) 1 Herttoniemen alueen palveluverkon kehittäminen HEL 2014-002769 T 12 00 01 Esitysehdotus Esittelijän perustelut esittää kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma Elinvoimalautakunta 22.8.2017 Kaupunginhallitus 11.9.2017 Uusi kuntalaki: kuntastrategia johtamisen välineenä Kunnassa on oltava kuntastrategia,

Lisätiedot

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta Kaupunginhallitus 36 09.02.2015 Kaupunginhallitus 120 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 39 05.05.2015 Selvitys Paraisten kaupungin perusopetuksen kouluverkosta 1501/12.00.00.01/2014 Kaupunginhallitus 09.02.2015

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (5) 394 Sj / Valtuutettu Heikki Takkisen aloite kouluverkkoa koskevista ratkaisuista Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu

Lisätiedot

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE 0) Säästövaikutus käyttötalouteen 0 euroa Luohua Perhepäivähoitoa ja 0-6 luokkien koulu, sivukirjasto Oppilasmäärät: 2019: 54 Oppilasmäärät: (arvio) 2030: 44 Henkilöstömäärä nykyisellään

Lisätiedot

Tuntiperusteinen asiakasmaksu varhaiskasvatukseen HYVINVOINTI- JA KOULUTUSPALVELUT

Tuntiperusteinen asiakasmaksu varhaiskasvatukseen HYVINVOINTI- JA KOULUTUSPALVELUT 1 Tuntiperusteinen asiakasmaksu varhaiskasvatukseen HYVINVOINTI- JA KOULUTUSPALVELUT Tuntiperusteisen asiakasmaksun valmistelu Selvitys tuntiperusteiseen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuun siirtymisestä

Lisätiedot

Itäinen alue. Vaihtoehtotarkastelut

Itäinen alue. Vaihtoehtotarkastelut Itäinen alue Vaihtoehtotarkastelut Värikoodit palvelukeskittymissä Nykytilanne Kuntalaisten olohuone Muutokset 2018-2019 Muutokset vuoteen 2026 mennessä Yli-Iin palvelukeskittymä Jakkukylän osakuntaliitos

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 17.01.2017 AIKA 17.01.2017 klo 18:00 19.41 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT Tutkitut vaihtoehdot Nykyverkko, parannettuna VE 0 + Kahden koulun malli VE 1 Kolmen koulun malli VE 2 Neljän koulun malli VE 3 Huom! Molemmat eivät

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

1. JOHDANTO NYKYTILAN KUVAUS Lasten määrä alueella Yksikköjen nykytilanne TOIMINNAN TAVOITTEIDEN MÄÄRITTELY...

1. JOHDANTO NYKYTILAN KUVAUS Lasten määrä alueella Yksikköjen nykytilanne TOIMINNAN TAVOITTEIDEN MÄÄRITTELY... Sisällys 1. JOHDANTO...3 2. NYKYTILAN KUVAUS...4 2.1 Lasten määrä alueella...4 2.2 Yksikköjen nykytilanne...4 3. TOIMINNAN TAVOITTEIDEN MÄÄRITTELY...5 3.1 Mitoitus...5 3.2 Toiminnan erityisvaatimukset

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 SOPPEENHARJUN ALUE Siivikkala 1-6 303 kasvaa ta-suunnitelma: peruskorjaus 2012-13 yhteistyö Tampereen laajennetaan

Lisätiedot

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus ) LUONNOS

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus ) LUONNOS Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus 30.11.2015) LUONNOS Kuulemistilaisuus 30.11.2015 Tilaisuuden tarkoitus on kertoa perusopetuksen kouluverkkoon esitettävistä muutoksista Koulujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2015 Sivu 1 / 1 3991/12.01.00/2015 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Valtuuston iltakoulu Kunnanhallitus Valtuuston kyselytunti Koulu- ja päiväkotiverkkoselvitystyöryhmä

Valtuuston iltakoulu Kunnanhallitus Valtuuston kyselytunti Koulu- ja päiväkotiverkkoselvitystyöryhmä Valtuuston iltakoulu 27.4.2015 Kunnanhallitus 18.5.2015 Valtuuston kyselytunti 27.5.2015 Koulu- ja päiväkotiverkkoselvitystyöryhmä 1 Hyökännummen alakoulun oppilaskehitys Mäntsälän kunnan maankäyttöpalveluiden

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Palvelukonseptin suunnittelulla uudenlaiseen palveluverkkoon

Palvelukonseptin suunnittelulla uudenlaiseen palveluverkkoon Palvelukonseptin suunnittelulla uudenlaiseen palveluverkkoon Kuntamarkkinat 11.9.2013 CASE 1: Ohjaavatko väestön muuttuvat palvelutarpeet myös uusien palveluverkkojen ja -tapojen muodostumista? Erityisasiantuntija

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset

Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset Kaupunginhallitus 7.5.2015 1 Miksi selvitystyöhön ryhdyttiin? Kaupungin talous ei kestä nykyisellä mallilla jatkamista enää pitkään Kuntaliitosten

Lisätiedot

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Viitekehyksenä perusopetuksen laatukriteerit ja varhaiskasvatuksessa viitekehyksenä on käytetty Valtakunnallisia varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Risto Nikunlaakso 16.5.2016 1 Kuntalaiskysely palveluverkkotoimikunnan esityksestä Kuntalaisille varattiin mahdollisuus kommentoida palveluverkkotoimikunnan

Lisätiedot

OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille

OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille 3.5.2018 Tietoa tilaisuudesta OmaLahti -asukasilta Ahtiala - Kunnas - Myllypohja ke 3.5.18 klo 18 20 / Linkki koko pohjoisen alueen palveluverkkosuunnitelmaan

Lisätiedot

Pohjoisen yhteistyöalueen kommentteja perusopetuksen kieliohjelmaluonnoksesta. Laivaseminaari 27.11.2014

Pohjoisen yhteistyöalueen kommentteja perusopetuksen kieliohjelmaluonnoksesta. Laivaseminaari 27.11.2014 Pohjoisen yhteistyöalueen kommentteja perusopetuksen kieliohjelmaluonnoksesta 1 A1-kielenä kaikilla oppilailla alkaa englanti. Nykyiseen tuntijakoon verrattuna vuoden 2016 tuntijaossa yksi vuosiviikkotunti

Lisätiedot

Perusopetuksen palveluverkkoselvitys Eli kouluverkkoselvityksen toteuttamisaikataulu, sisältö ja tavoitteet

Perusopetuksen palveluverkkoselvitys Eli kouluverkkoselvityksen toteuttamisaikataulu, sisältö ja tavoitteet Perusopetuksen palveluverkkoselvitys Eli kouluverkkoselvityksen toteuttamisaikataulu, sisältö ja tavoitteet Kuntalaisinfo 27.2.2014 Jarno Moisala Kokemäen kaupunki Palveluverkkoselvitys ja tavoitteet!

Lisätiedot

Perusopetuksen palveluverkoston tarkastelu koillisella maaseutualueella

Perusopetuksen palveluverkoston tarkastelu koillisella maaseutualueella Perusopetuksen palveluverkoston tarkastelu koillisella maaseutualueella Kasvun ja oppimisen palvelualueella on käynnistetty palveluverkoston tarkastelu. Aiemmasta poiketen tavoitteena ei ole tuottaa yhtä

Lisätiedot

Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys

Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Tulokset Projektiryhmä KELPO Analytics: Jani Henriksson, Erika Huotari, Aino Junnila, Ilpo Kekäläinen ja Noora Montonen www.laurea.fi Selvityksen toteutus Vastaajaryhmät:

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

Yli-Maarian koulu. YMA ja Moision yksikkö

Yli-Maarian koulu. YMA ja Moision yksikkö Yli-Maarian koulu YMA ja Moision yksikkö 1.8.2018 Kaupunginvaltuuston 18.4.2011 hyväksymäyli-maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma Alun perin Yli-Maarian koulu mitoitettiin vain

Lisätiedot

JOENSUUN MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA MATO-20

JOENSUUN MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA MATO-20 JOENSUUN MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA MATO-20 MATO-20-OHJELMAN TARKOITUS Vuosittain laadittavan ohjelman tarkoituksena on: sovittaa yhteen ja ennakoida maankäytön toteuttamista, palveluverkkoja, kunnallistekniikkaa,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (6) 8 Palveluverkkotarkastelun keskeiset linjaukset ja tavoitteet HEL 2014-014402 T 12 00 00 Päätösehdotus Päivähoito Perusopetus Lukiokoulutus päättää palveluverkkotarkastelun

Lisätiedot