Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005"

Transkriptio

1 Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005

2 Vintin Uutiset joulukuu 2005 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Koko kansan presidentti painottaa yhteisvastuuta... 6 Kansanedustaja Anneli Kiljunen vuotta LTY:n soittokunnan johdossa... 9 TUL Saimaan piirin tervehdys Noviisin nopea vuosikatsaus Nuoret Kotkat Repoveden retkellä Nuorten Kotkien yökerho Kansalaisvaltuuskunta tempaisi Kauppatorilla Wanhojen Tovereiden kuulumisia Syyskokousvalintoja Kunnallisjärjestö järjesti matkan Pietariin Kuntayhteistyömietteitä Joutsenosta Sekakuoro Ajattomat Sosialihumokratiaa Päätoimittaja: Raimo Paalanen Kansi: Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Juho Jäppinen Lappeenrannassa Kuva: Jari Kinnunen. Puheenjohtaja Raimo Paalanen, puh LAPPEENRANNAN TYÖVÄENYHDISTYS Snellmaninkatu Lappeenranta Puh. (05) Fax (05) Toiminnanjohtaja Päivi Lipiäinen, puh. (05) ja Varapuheenjohtaja Hannu Myyryläinen, puh Toimistoapulainen Sihteeri Mervi Lyytikäinen, Virpi Silonsaari, puh puh. (05)

3 Lappeenrannan Sos.dem. Kunnallisjärjestön ja Lappeenrannan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Raimo Paalanen: Arvoisa Lukija, Toveri Valtuustokauden ensimmäinen vuosi Valtuustokauden ensimmäinen vuosi on siinä vaiheessa, että se mahdollistaa arvion tekemisen vuoden tapahtumista. Käynnistimme kauden hyvässä ilmapiirissä, mikä pohjautuu historialliseen, kaikkien ryhmien allekirjoittamaan valtuustokauden tavoite- ja yhteistyösopimukseen. Sopimuksessa asetettiin yhteiset tavoitteet siitä mitä ja miten peruspalvelut tuotetaan ja kuinka hoidamme kuntataloutemme kestävälle pohjalle kuluvalla valtuustokaudella. Ilmapiiristä, joka valtuustokauden alussa luotiin kertoo parhaiten se miten rakentavasti ja suurella yhteisymmärryksellä valmisteltiin valtuustokauden strategia-asiakirja ja sen pohjalta vuoden 2006 talousarvio. Valmistelu ja päätökset syntyivät ennätysajassa, vaikkei se mikään itseisarvo ole eikä saakaan olla. Vain pientä vivahde-eroa on ollut oikeistoryhmien tulkinnassa siitä mitä tarkoitettiin sillä lauseella, jossa todetaan, että kuntalaisten terveys-, sosiaali-, kasvatus- ja opetuspalvelut toteutetaan lähtökohtaisesti kaupungin oman organisaation toimesta. Sosialidemokraatit pitävät tästä niin kuin muistakin sopimuskohdista kiinni. Organisaation kehittäminen Kymmenen kohtaa käsittävässä yhteistyösopimuksessa sovimme edellä kuvattujen ja maakunnallisten tavoitteiden lisäksi oman organisaation vahvistamisesta. Kaupungin-

4 hallituksen apuelimeksi perustettiin tulevaisuusjaosto. Sen tehtävänä on osaltaan valmistella merkittävät maankäyttöön ja talouteen liittyvät asiat hallitukselle. Työ on käynnistynyt hyvin, ensin keskityimme valtuustokauden strategia-asiakirjan perusteiden ja tavoitteiden laatimiseen ja huolehtimaan siitä, että se valmistuu suunnitellun rakenteen mukaisesti, suunnitellussa aikataulussa. Toinen merkittävä asia on ollut keskustan osayleiskaavan tarkistamisen käynnistäminen ja toimiminen ohjaus- ja seurantaryhmänä. Päätökset tehdään työjärjestyksen mukaan teknisessä lautakunnassa, sieltä kaupunginhallitukseen ja lopulliset päätökset tekee kaupunginvaltuusto. Asia on siinä määrin merkityksellinen, että tullemme matkan varrella sitä käsittelemään monta kertaa myös puolueosastoissa sekä valtuustoryhmässä. Presidentin vaalit 2006 Kaikkein tärkein tehtävä juuri nyt on keskittyä tuleviin presidentin vaaleihin. Useissa puheenvuoroissa on oltu sitä mieltä, että vaalitulos ratkaistaan medioissa ja ennen kaikkea television 14 tuntia käsittävissä ohjelmissa. Meillä on taitava, osaava ehdokas ja siihen, miten hän onnistuu esiintymään, emme voi edes vaikuttaa. Voimme kuitenkin omalla työllämme vaikuttaa siihen, miten moni Halosta mielipidetutkimuksissa kannattanut henkilö lähtee myös vaalipäivinä liikkeelle, äänestyspaikoille. Eli nykyisen presidentin jatko on sen varassa miten hyvin pystymme hänen kannattajansa saamaan vaaliuurnille! Meillä on kaikki mahdollisuudet yhdessä Vasemmistoliiton ja muiden Halosen taakse ryhmittyneiden kansalaisryhmien työllä saada hänet valittua jo ensimmäisellä kierroksella. Meidän on valmistauduttava kuitenkin myös toiseen kierokseen, missä peli tulee varmasti kovenemaan.

5 35 vuotta Lappeenrannan Työväenyhdistyksen palveluksessa Pitkäaikainen järjestösihteerimme ja myöhemmin toiminnanjohtajan tehtävässä toiminut järjestöihmisten tuntema Jouko Kilpiä jäi ansaitulle eläkkeelle Jouko on opittu tuntemaan sosialidemokratian syvimmän olemuksen oivaltaneena, helposti lähestyttävänä kuuntelijana sekä ahkerana työntekijänä. Pitkälti hänen olemuksensa loi sitä Vintin henkeä, joka alkoi muodostua jo vanhassa puutalossamme, oikeasti vintillä, missä hänen toimistohuoneensa tuolloin sijaitsi. Jouko on ollut merkittävällä panoksellaan osasyyllinen mm. siihen, että meiltä on, lyhyttä ajanjaksoa lukuun ottamatta, ollut aina kansanedustaja ja parhaimpina päivinä myös ministeri. Haluan omasta ja kaikkien lukijoiden puolesta lausua kunnioittavat kiitokset Joukolle tähän saakka tehdystä työstä työväenliikkeessä ja toivoa elämätäyteisiä eläkepäiviä johon sisältyy myös järjestö- ja muuhunkin toimintaamme osallistuminen. Hyvä Lukija, Toveri Kiitän kaikkia Vintin Uutisten lukijoita kuluneesta vuodesta, siitä työstä jota olette tehneet entistä paremman yhteiskuntamme puolesta. Toivotan Sinulle ja läheisillesi Hyvää ja Rauhallista Joulua ja onnellista uutta vuotta 2006.

6 Koko kansan presidentti painottaa yhteisvastuuta Teksti: Ulla Ylönen Innokkaat kannattajat ympäröivät kauppakeskukseen saapuneen presidentti Tarja Halosen. Kuva Jari Kinnunen. Luottamus ja yhteisvastuu ovat ne suomalaisen yhteiskunnan tukipilarit, joita presidenttiehdokas Tarja Halonen on presidenttikaudellaan halunnut vahvistaa. Luottamuksen ja yhteisvastuun varassa hän uskoo Suomen menestyvän tulevaisuudessakin. - Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on hyvä paikka rakentaa omaa elämää, muistutti Etelä-Karjalan vaalijuhlassa puhunut tasavallan presidentti Tarja Halonen. Halosen mielestä lapsiin, nuoriin, kaikenikäisten koulutukseen ja ympäristöön tehdyt sijoitukset eivät ole menneet hukkaan. Viiden miljoonan asukkaan Suomi menestyy vain laadulla, jonka takeena on osaaminen ja halu oppia uutta. - Suomi menestyy hyvin kansainvälisissä vertailuissa ja on usein ollut myös koko porukan paras, sanoi Halonen.

7 Luovuus kruunaa osaamisen Halosen mukaan suomalaiset hallitsevat tieteen, tutkimuksen ja käytännön yhdistämisen ja voivat osaamisensa ansiosta luottaa tulevaisuuteen silloinkin, kun työpaikkoja siirretään kotimaan rajojen ulkopuolelle. Hän toivoo, että asiaosaamiseen vielä liitettäisiin nykyistä enemmän luovuutta. - Ainakin täällä Etelä- Karjalassa ihmiset ovat aina osanneet olla luovia, kehaisi Halonen, ja tarkensi, että luovuus on paljon muutakin kuin kulttuuria ja taidetta. Eteläkarjalaiset ovat esimerkiksi uskaltaneet muita rohkeammin tarttua Venäjän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Myös kansainvälistyminen ja maailmankuvan avartaminen ovat Etelä-Karjalassa edenneet eri tavalla kuin muualla. - Rajalla asuva kansa on niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina tarttunut toimeen ensimmäisenä, sanoi Halonen. EU:n pohjoisen ulottuvuuden politiikka on puolestaan hyvin saman sukuista kuin Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö. Lappeenrannan kaupungintalolla Tarja Halosta olivat vastaanottamassa Etelä-Karjalan kansalaisvaltuuskunnan vetäjät. Kättelyvuorossa Kalervo Aattela. Kuva: Ulla Ylönen Vain yksi ulkopolitiikka Ulkopolitiikasta Tarja Halonen totesi, että Suomella voi olla vain yksi ulkopolitiikka, jonka presidentti hoitaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Luottamus on puolestaan suomalaisen yhteiskunnan perusta ja yhteisvastuu se voima, joka takaa mahdollisuuden yrittää ja rakentaa hyvinvointiyhteiskuntaa. - Toisiamme ja eri sukupolvien työtä kunnioittaen, muistutti Halonen. Halonen suorastaan odottaa tiukkoja vaaleja, sillä ne ovat hänestä toimivan demokratian merkki.

8 KUVA Tarja Halosen Etelä-Karjalan valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen Hyvä Vintin Uutisten lukija, Tasavallan presidentin vaalit lähestyvät. Nykyinen presidenttimme Tarja Halonen on onnistunut työssään erinomaisesti, kansa on ollut häneen tyytyväinen ja kokenut hänet yhdistävänä voimana. Presidentti Halonen ei ole suosittu vain Suomessa, vaan hän nauttii arvostusta ympäri maailman. Maailmanlaajuisesti presidentti Halonen on toiminut aktiivisesti ja tuloksekkaasti etenkin ihmisoikeuksien ja globalisaation hallinnan puolesta. Hän on myös osoittautunut ammattitaitoiseksi Suomen ulkopolitiikan johtajaksi. Presidenttiehdokas Tarja Halosen kampanja on käynnistynyt. Valtakunnallinen kansalaisvaltuuskunta perustettiin kirjailija Kaari Utrion johdolla marraskuun lopulla ja alueelliset kansalaisvaltuuskunnat ovat järjestäytyneet pitkin syksyä. Tarja Halosen uudelleenvalinnan tueksi tarvitaan kaikki suomalaiset, jotka näkevät presidentin tehtävän ennen kaikkea kansakunnan suunnannäyttäjänä ja hyvinvointiyhteiskunnan puolestapuhujana. Kaikki kansalaiset ja kansalaisjärjestöt ovat tervetulleita vaalityöhön tekemään koko kansan presidenttiä. Liittymällä mukaan Etelä-Karjalan valtuuskuntaan pääset aitiopaikalle osallistumaan vaalikampanjaan. Oikeudenmukaisuutta, avarakatseisuutta ja aitoa humanismia tarvitaan hyvinvoinnin puolustamiseen ja paremman huomisen rakentamiseen. Tule mukaan toimintaan Tarjan uudelleenvalinnan puolesta. Tarja Halosen sanoin: Kootaan voimat yhteen. Tehdään yhdessä reilu, rehti ja voitokas kampanja.

9 Olli Spännäri 20 vuotta LTY:n soittokunnan johdossa Teksti ja kuvat: Ulla Ylönen Kun Spännärin teini-ikäinen Olavi ja 50-lukujen vaihteessa aloitti musiikin opinnot, eivät kapellimestarin tehtävät olleet päällimmäisenä hänen mielessään. Sittemmin Olli Spännärin johdolla ovat soittaneet niin Lappeenranta Big Band kuin Ratsuväen perinnesoittokuntakin. Lappeenrannan työväenyhdistyksen soittokuntaa Olli on johtanut 20 vuotta. Lauritsalan musiikinkannatusyhdistyksen soittokunnan legendaarinen kapellimestari Arvo Vehviläinen antoi vuonna 1949 Olavi Spännärille soittimeksi es-kornetin. Kun Olli kolme vuotta myöhemmin pääsi Lappeenrannan varuskuntaan soitto-oppilaaksi, vaihtui kornetti trumpettiin. Sotilassoittajaa Ollista ei tullut, vaikka hän armeijan leipiin jäikin. Keikkamuusikko ja orkesterinjohtaja Muusikon ura urkeni keikoilla Kalevi Pyysalon yhtyeen ja muidenkin kokoonpanojen kanssa. Olli oli muun muassa perustamassa Lappeenranta Big Bandia ja soitti pitkään trumpettia bandin riveissä. Bandin johtajana hän toimi 16 vuotta.

10 - Soittajana olen keskinkertainen en solistitasoa. Organisointikyky taas lienee armeijan peruja, kuvailee Olli Spännäri. Hänen johtajakaudellaan big band muun muassa voitti kaksi Suomen mestaruutta. Ensimmäiset sävelet LTY:n soittokunnan riveissä Olli puhalsi 70-luvulla. Soittokuntaa johti tuohon aikaan Toivo Pyörre. - Konserteissa sain esiintyä, mutta esimerkiksi vappumarsseille en ammattini vuoksi saanut osallistua, kertoo Olli. Lauritsalan musiikinkannatusyhdistyksen aikoina Olli löi vappumarsseilla rumpua. Silloin marssittiin Hakalin työväentalolta vesitornin mäelle. LTY:n oma musiikkikoulu 80-luvun alussa LTY:n soittokunta oli kutistunut seitsikoksi. Nuorison soittoharrastusta päätettiin elvyttää perustamalla oma puhallinmusiikkikoulu. Musiikkikoulu osoittautui varsinaiseksi menestykseksi, sillä kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Sittemmin oppilasmäärä on vakiintunut 20 paikkeille ja johtajaopettaja Spännärikin on jättänyt tehtävät nuoremmilleen. Kaukaan propsilaanilla soittamaan oppineelle Ollille musiikista tuli osa elämää. Hän harjoittelee ja esiintyy LTY:n soittokunnan ja Ratsuväen perinnesoittokunnan kanssa yhteensä 200 päivänä vuodessa. Viimeksi Ollin harjoittamat sävelet kaikuivat perinteisessä joulukonsertissa. Kaija Ylärakkola (vas.), Juha Maksimainen ja Tommi Tuovinen valmistautuvat harjoituksiin. Olli kyselee kuulumisia.

11 TUL Saimaan piiri ry toiminnanjohtaja Kale Viskari TUL Saimaan piirin tervehdys Vuosi 2006 on TUL Saimaan piirin 87. toimintavuosi. Sen painopistealueina tulevat olemaan seuratoiminnan kehittäminen, lasten- ja nuorten liikunnan urheilukoulutoiminta sisältäen ohjaaja- ja valmentajakoulutusta, leiri- ja kulttuuritoimintaa. TUL Joy Games nuorisotapahtumaketju käynnistyi talvipäivillä Kotkassa ja Kuusankoskella. Toinen valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin Lappeenrannassa, joka kokosi noin 1600 aktiiviosallistujaa. TUL Joy Games, nuorisotapahtumaketju kulkee aina vuoteen 2009 saakka, jona aikana järjestetään eri puolilla Suomea kaksi vuotuista suurtapahtumaa Talvipäivät ja Syystapahtuma. Kolmantena painopistealueena on kunto- ja terveysliikunta; seurojen kuntoliikunnan kehittämien, ammattiyhdistysväen kilpailutoiminta, eläkeikäisen väestön liikunta ja työyhteisöliikunnan kehittäminen. Syksyn Kuntoviikkojen kehittäminen maan näkyvimmäksi kuntoliikuntatapahtumaksi luo

12 yhteistyömahdollisuuksia niin AY- väkeen, kyläyhdistyksiin, kuntien liikunta- ja nuorisotoimelle sekä eläkeläisjärjestöille. Syksyn Kuntoviikot toteutetaan Lauantaina järjestetään Ay-väelle, eläkeläisjärjestöille ja työyhteisöille Kunnon liikuntapäivä. Kunnon liikuntapäivä tulee tarjoamaan niin fyysistä kuin psyykkistä kunto- ja terveysliikuntaa. Tervetuloa joukolla mukaan! TUL Saiman piirin hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Asko Kokkola, varapuheenjohtaja Seppo Kyllönen ja hallituksen jäsenet Olavi Tuuliainen, Juhani Korhonen, Risto Korhonen, Liisa Rahkonen, Eija Tynkkynen, Osmo Vaaherkumpu ja Veli Määttä. Jäsenseuroja piirissä oli vuoden 2004 lopussa 53 joissa jäseniä yhteensä Vintillä viihdytään Toimistomme on ollut vuodesta 2003 Lappeenrannan Työväen yhdistyksen talossa, Snellmaninkatu 12, 2. krs. Olemme viihtyneet Vintillä erinomaisesti; lähellä ovat mahtavat toverit ja Vintillä on yhteisöllisyyden henki! Kotiapupalvelua tarjolla LTY:n jäsenille! Lappeenrannan Työväen Urheilijat hoitaa yhteistyössä Lappeenrannan Työväenyhdistyksen kanssa kotiapupalvelua, joka on ensisijaisesti kohderyhmänä ovat Lappeenrannan Työväenyhdistyksen veteraanijäsenet. Kotiapupalvelua on saatavana siivoukseen, kaupassakäyntiin ja ulkoiluun. Siivouspalvelu suoritetaan asiakkaan välinein ja ainein. Kustannukset on pyritty pitämään minimissään niin, että suoritetusta palvelusta peritään 5 tunnilta. Kotiapupalvelutilaukset pyydetään osoittamaan Lappeenrannan Työväenyhdistyksen toimistoon, p Terveisin Lappeenrannan Työväen Urheilijat Lappeenrannan Työväenyhdistys

13 Kaupunginvaltuutettu, Parkkarilan sos.dem. työväenyhdistyksen jäsen Jani Henelius Noviisin nopea vuosikatsaus Toverillinen tervehdys kaikille lukijoille. Se on talvi jo vahvasti käsissä, ja ensimmäinen vuoteni politiikan kiemuroissa on takanapäin. Nyt oppivuosi on käsitelty ja alkaa olla aika tuoda omaa näkemystä sekä kannanottoa mukaan eri luottamuselimiin, joissa olen mukana. Positiivisena asiana silmiini on pistänyt se, että demariryhmä on kokonaisuutena ihailtavan yhtenäinen verrattuna moniin muihin isoihin ryhmittymiin, ainakin valtuustotyöskentelyn osalta. Ryhmänä toimiminen antaa meille huomattavasti paremman vaikutusmahdollisuuden, kuin yksin sooloilu, jota muutamat pitkäpartaiset valtuustoystävämme harjoittavat, mutta se siitä. Epäkohtiakin on tullut vuoden sisällä vastaan, ja ne liittyvät lähinnä informaation kulkuun. Olen hieman pettynyt siihen, että tänä tietoliikenne- ja matkapuhelinaikakautena yhteydenpito on jossain määrin takkuillut. Alkuvuodesta oletin, että nyt alkaa sähköpostilaatikko täyttyä ja tekstareita napsahdella, mutta monesti olen joutunut lehdestä lukemaan siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu. Pistetään tieto liikkumaan eikä pantata sitä tilaisuuksiin, joissa ollaan isolla joukolla mukana. Tuossa joku aika sitten olin mukana kokouksessa, jossa oli eri päätöksentekijöitä meiltä ja muista lähikunnista. Olin hitusen yllättynyt erään lähikuntamme demarinaisen asenteesta tehdä politiikkaa. Hän oli tarkoitushakuisesti erimieltä lähes kaikesta mitä oikeistopuolueiden edustajat sanoivat. Tuottaako tällainen toimintatapa tulosta vai pelkkää riitelyä? Onneksi meillä ei tällaista pakkopiikittelyä harrasteta. Uskon, että tuomme sosialidemokraattisen näkemyksen vahvasti esille neuvotellen yhdessä muiden kanssa, niin kuin tähänkin asti olemme toimineet. Vuosi on ollut opettavainen, niin minulle kuin muillekin uusille aktiiveille. Toivon, että vanavedessä tulee muitakin tuoreita toimijoita, jotka edustavat samaa ajatusmaailmaa ja aatetta kanssamme. Hyvää joulun aikaa ja tulevaa vuotta kaikille.

14 KUVA Nuorten kotkien projektikordinaattori Kaija Kalaoja Kauniina lokakuun lauantaipäivänä lähes 50 henkilöä aloitti noin kuuden kilometrin mittaisen vaelluksen Repoveden kansallispuiston jylhissä maisemissa Valkealassa. Kymen Nuorten Kotkien järjestämällä syysretkellä syksy näytti parhaat puolensa auringonsäteiden värittäessä puiden lehtiä ja synkkää sammalmetsää. nauttimaan syksyisestä luonnosta nuotion räiskyessä, sillä mitäpä olisi vaellusretki ilman kunnon nokipannukahveja, muurinpohjalettuja ja makkaraa! Kotimatkalle lähdettiin uutta vaellusretkeä suunnitellen, mieli avoinna ja luonnon kauneus sydämessä. Reitin varrella oli paljon nähtävää ja koettavaa. Lapinsalmen ylitys riippusiltaa pitkin oli varmasti mieleen jäävä kokemus. Samoin kun suuren kallion päälle kiipeäminen Kuutinrappuja pitkin, joita laskettiin olevan yli 200. Päivän päätteeksi pysähdyimme vielä yhdessä

15 Nuorten Kotkien yökerho Lappeenrannan Työväentalo heräsi henkiin marraskuun alussa, kun 18 innokasta Lappeenrannan Nuorten Kotkien kerholaista kipusi makuupusseineen Vintille perjantaina kerhojen yöhön. Illan ohjelmassa oli kankaanpainantaa, kipsitöiden tekemistä, pizzojen leipomista, elokuvan katsomista valkokankaalta sekä mukavaa yhdessäoloa. Ilta aloitettiin yhteisillä leikeillä ja toisiimme tutustumisella. Sen jälkeen kerholaiset pääsivät kokeilemaan kipsinaamioiden ja käsien tekemistä sekä kankaanpainantaa. Kun nämä taideteokset oli saatu valmiiksi, oli aika virittää valkokangas seinälle ja aloittaa elokuvan katselu. Väliajalla jokainen sai leipoa ja täyttää oman pizzansa mielensä mukaan. Syömisen jälkeen kello olikin jo sen verran, että loputkin lapset levittivät petinsä kokoussaliin ja elokuvan katselu jatkui. Lauantaina aamiaisen jälkeen vuorossa oli vielä kipsitöiden maalaus, kankaanpainantatöiden silittäminen ja jouluaskartelut. Lounaan jälkeen iloiset, ja ehkä hiukan väsyneetkin lapset ja aikuiset pääsivät lauantain viettoon kotiin.

16 NUORTEN KOTKIEN KERHOT TOIMIVAT KEVÄTKAUDELLA SEURAAVASTI: Maanantai Tirilän työväentalo klo Ohjaaja Sari Kuivanen Ohjaaja Sammonlahden kerhokeskus klo Miia Kokkola Tiistai Myllymäen koulu klo (Hiessillankatu 10, käynti pääovesta) Ohjaaja Miia Kokkola Keskiviikko Pontuksen nuorisotalo klo Ohjaaja Miia Kokkola Lauritsalan kerhokeskus klo Miia Kokkola Torstai Ohjaaja Lemmikkieläinkerho Lappeenrannan Työväentalo Snellmaninkatu 12, 2 krs. klo Kaija Kalaoja AIKUISET KOTKAT PELAAVAT SÄHLYÄ Armilan koululla tiistaisin klo Tervetuloa mukaan porukkaan kaikki peli-intoiset SAK:n Lappeenrannan Paikallisjärjestö toivottaa jäsenilleen ja heidän perheilleen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

17 TARJA HALOSEN ETELÄ-KARJALAN KANSALAISVAL- TUUSKUNTA TEMPAISI Lappeenrannan kauppatorilla soppatykki tyhjeni 40 minuutissa. Tarja Halosen Etelä-Karjalan kansalaisvaltuuskunta oli liikkeellä lauantaina Soppatykit porisivat Lappeenrannan Kauppatorilla ja Imatran kävelykatu Koskenpartaalla. Joutsenon torilla tarjoiltiin joulukahvit. Valtuuskunnan jäsenet jakelivat ruumiinravinnon lisäksi esitteitä ja keskustelivat toriväen kanssa vilkkaasti. Kuvassa SAK:n aluejohtaja Jukka Kärnä lämmintä keittoa jakamassa. Hyisessä talvisäässä tunnelma oli korkealla ja torireissun jälkeen valtuuskunnan jäsenet jaksoivat vielä kiivetä Lappeenrannan Työväentalon Vintille hiomaan presidentin vierailukuvioita kuntoon.

18 Gunnel Juutilainen LAPPEENRANNAN JA YMPÄRISTÖN WANHAT TOVERIT Wanhat Toverit aloittivat syyskauden kiertoajelulla Raimo Paalasen opastuksella Saimme tutustua Lappeenrannan uusiin asuntoalueisiin; Hiessiltaan ja Karhuvuoreen. Sieltä matka jatkui Mustolan terminaaliin. Saimme tietoiskun terminaalin monipuolisesta toiminnasta ja sen merkityksestä koko Saimaan ja Etelä- Karjalan alueelle. WT Kävimme myös Kanavansuun vanhalla saha-alueella, mistä myrkkymaa on poistettu. Kiertoajelu jatkui kaupunginlahden, Linnoituksen ja Rakuunanmäen kautta Lappeenrannan Työväentalolle, missä kahvi ja pulla odottivat. Presidentinvaalit olivat keskustelun aihe ja liityimme kaikki Tarja Halosen tukijoukkoon. Gunnel Juutilainen ja Esko Tirkkonen Tampereella kesällä Marraskuun kerhokokouksessa kulttuurisihteeri Jorma Kallio kertoi Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoiminnasta. Jorma Kallion mukaan kaupungin rahallinen satsaus kulttuuriin on, verrattuna muihin keskisuuriin kaupunkeihin, häntäpäässä. Siitä huolimatta meillä on monipuolinen kulttuuritarjonta. Laajat harrastajajoukot kaipaisivat kyllä enemmän tukea. Presidentinvaalit ovat olleet punaisena lankana mukana ajatuksissamme ja puheissamme, niin pikkujoulujuhlissa kuin arkenakin. Kokoonnumme vuoden 2006 ensimmäiseen kerhokokoukseemme tiistaina tammikuun 17. päivänä. Aimo Vuorinen tulee silloin vieraaksemme. Seuraavat kokoukset ovat helmikuun 14. päivänä ja maaliskuun 14. päivänä. Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle

19 SYYSKOKOUSVALINTOJA Lappeenrannan Työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Raimo Paalanen, puheenjohtaja Hannu Myyryläinen, varapuheenjohtaja Varsinaiset jäsenet: Virpi Silonsaari Veikko Malinen Ulla Ylönen Harri Iljin Jari Kinnunen Taisto Sankomäki Hannu Äikäs Virpi Silonsaari Marja-Liisa Vesterinen sihteeri vuonna 2005 Varajäsenet: Esko Huttunen Kaisa Pentti Martta Hirvikallio LTY:n johtokunnan kokouksiin kutsutaan myös varajäsenet. Lauritsalan Sos.dem. Työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Anja Helvasto, puheenjohtaja Pertti Lallo, varapuheenjohtaja Veli-Pekka Pakarinen Juha Myllynen Juha Nikku Irja Mether Sirpa Kinnunen Sari Hanski Veijo Partanen Reijo Martikainen Anja Helvasto puheenjohtaja

20 LISÄÄ SYYSKOKOUSVALINTOJA Joutsenon sos.dem.työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Risto Kakkola, puheenjohtaja Titta Karppinen, varapuheenjohtaja Markku Huotarinen Yrjö Welling Irma Suvanto Lasse Hasari Sari Päivinen Ilkka Tiimo Jorma Saajanen Erkki Kämäräinen Varajäsenet Pentti Kyhyräinen Matti Tampio Helena Lähde Jaostojen vetäjät: naisjaosto, Terttu Kuisma Nuoret Kotkat, Eeva Ylitalo sekakuoro, Jaakko Koskinen MUITA LTY:N VALINTOJA VUODELLE 2006 Kymen Sos.dem. Piirin piirikokousedustajat: Varsinaiset piirikokousedustajat: Kirsti Lamminpää, Erkki Behm, Raimo Paalanen, Veikko Malinen ja Hannu Äikäs Varaedustajat: Taisto Sankomäki, Esko Huttunen, Harri Iljin, Matti Pursiainen ja Martta Hirvikallio Lappeenrannan Sos.dem.Kunnallisjärjestön edustajisto: Jari Kinnunen, Asko Kokkola, Hannu Äikäs, Virpi Silonsaari, Nina Hämäläinen, Eija Rantamäki ja Simon B. Bojang Varaedustajat: Esko Huttunen, Kirsti Lamminpää, Ulla-Riitta Hyöppinen- Sipari, Veikko Malinen, Ulla Ylönen, Erkki Behm ja Tarmo Häkkinen. Yhdistyksen varsinaiset tilintarkastajat: Aulis Nakari ja Marja-Liisa Ahlqvist Varatilintarkastajat: Eeva Arvela ja Matti Sipiläinen

21 LAPPEENRANNAN SOSIALIDEMOKRAATTINEN KUNNALLISJÄRJESTÖ JÄRJESTI ONNISTUNEEN MATKAN PIETARIIN Reissussa oli mukana 29 reipasta matkalaista. Meillä oli tilaisuus tutustua Pietarin kaupungin hallintoon ja käydä kiertoajelulla mainiossa syyssäässä. Kaupungin nähtävyyksiin saimme tutustua paikallisen oppaan johdatuksella. Nevan öinen risteily oli todella mieleenpainuva. Folklore-esitys laivalla oli tasokas, saimmepa itsekin osallistua tanssin pyörteisiin illallisen nautittuamme. Smolnan käytävää mittailemassa Nina Hämäläinen ja Armas Timonen. Iisakin kirkossa riitti ihmeteltävää kuvassa mm. Virpi Paalanen, Marja-Leena Piira, Aila Pietilä, Anja Helvasto, Yrjö ja Sirpa Welling sekä Hannu Pulkkinen. Nevan risteilyllä tanssin pyörteissä Voitto Ampuja ja Sirpa Welling. Kuvat:Veikko Malinen

22 Joutsenon sos.dem. Ty:n puheenjohtaja Risto Kakkola: Kuntayhteistyömietteitä Joutsenosta Lappeenrannan ja Joutsenon yhteistyön syventäminen etenee hyvää vauhtia. Hyvä onkin, sillä tähän mennessä alueellamme on syntynyt vain salkut täyteen erilaisia selvityksiä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nyt on tapahtumassa. Lappeenrannan kaupunginhallitus on vastannut Joutsenon tekemiin ehdotuksiin myönteisesti ja tehnyt myös omia yhteistyöehdotuksiaan, joihin Joutsenossa tutustutaan pikapuolin. Joutsenolla ei ole tarkoitus tulla siivellä eläjäksi, vaan yhteistyön tulee hyödyttää molempia. Lappeenranta on ehdottanut tutkittavaksi kuntaliitoksen mahdollisuuden. Kun fiksut ihmiset tekevät huolella valmisteltuja esityksiä, on se viisasta pohtia vakavasti. Hyvähän se on, kun on mielenkiintoa kaupunkiamme kohtaan. Se osoittaa, että Joutsenossa on edelleen voimaa, ja liitos vahvistaisi maakunnan veturia. Joutsenolaisille kuntaliitos on kumminkin ymmärrettävästi suurempi asia kuin lappeenrantalaisille, muutos asukkaan kaupungista asukkaan kaupungiksi on aikamoinen. Mahdollinen kuntaliitos vaatii laajaa kuntalaisten kuulemista ja laajaa järjestökäsittelyä, jonka jälkeen nähdään, lähdetäänkö asiaa viemään eteenpäin. Muutoksia Suomen kuntakartalla tapahtuu joka tapauksessa ja on hyvä, jos pystyy itse päättämään niistä eikä olla pakon edessä. Jos kuntaministeri Manninen on teoissaan puoliksikaan niin ponteva kuin on puhkunut, siinä tukka hulmuaa vielä monessa kunnassa. Tärkeintä on turvata kuntalaisille hyvät palvelut. Siksihän näitä toimintatapojen muutoksia haetaan. Ei näitä näilläkään kulmilla lämpimikseen touhuilla. Järjestöväki käsittelee asiaa tammikuussa.

23 TIRILÄN TALON tanssit klo Tanssiyhtye Väliaikainen Solistiyhtye Avolon Tanssiorkesteri Merituuli Villiruusut & Kari Leppänen Tuula Heikkilä & Harjunpää yhtyeineen Essi Leppäkoski & Sierra band Tanssiorkesteri Hannu Saksi & Tuula Anneli Tanssiorkesteri Markus sextet Tanssiorkesteri Vonkamiehet Raimo Piipponen & Havanna Jonni Takala & JAMI Fox orkesteri PAIKKAKUNNAN PARAS TANSSILATTIA, tule pyörähtelemään!!! TULE VIIHTYMÄÄN VINTIN SAUNALLE Keskellä kaupunkia viihtyisä ja hyvin varusteltu kokoontumispaikka Perhejuhlat Kokoukset Saunaillat jne. Tiedustelut ja varaukset LTY:n toimistolta puh. (05)

24 LTY LAPPPEENRANNAN TYÖVÄENYHDISTYS RY KUUKAUSIKOKOUS pidetään torstaina kello Työväentalon kokoussalissa, Snellmaninkatu 12, 2.kerros Kokouksessa käsitellään kunta- ja palvelurakenneuudistusta Tervetuloa Johtokunta Koko kansan presidentti Tarja Halosen Lappeenrannan vaalitoimisto on avattu osoitteessa Oksasenkatu 8 Toimisto on avoinna jouluviikolla maanantaina klo , sekä tiistaina ja keskiviikkona klo Jatkossa toimisto on avoinna ma-pe klo ja la , pyhinä ja uudenvuodenaattona toimisto on suljettu. Tervetuloa keskustelemaan sekä maistelemaan glögiä ja pipareita.

25

26 TULE LAULAMAAN KANSSAMME SEKAKUORO AJATTOMIIN Harjoittelemme kerran viikossa Lappeenrannan Työväentalon musiikkisalissa, torstaisin klo Nadja Härkösen johdolla. Olemme Lappeenrannan vanhin kuoro ja vietämme 110- vuotisjuhlaa Tirilän Työväentalolla. Minä olen laulanut kuorossamme jo 25 vuotta. Meillä on hyvä porukka ja laulaminen on kivaa sekä tervehdyttävää. Tule joukkoomme, soita vaikka Lappeenrannan Työväentalolle ja kysele lisää! Jouluterveisin Eila Toikka, eräs joukosta Toivotamme Jäsenillemme ja Tovereillemme Hyvää ja Lämmintä Joulunaikaa sekä Onnellista Uutta Vuotta Lappeenrannan Työväenyhdistys Lauritsalan Sos.dem. Työväenyhdistys Parkkarilan Sos.dem. Työväenyhdistys Lamposaaren Sos.dem. Työväenyhdistys Melkkolan Työväenyhdistys TSL:n Lappeenrannan opintojärjestö TSL:n Kymen aluetoimisto

27 SOSIALIHUMOKRATIAA Sauli Niinistö oli huolissaan kannatuksensa laskusta Hän ei voinut ymmärtää sitä, koska Kokoomuksella iso vaalikoneisto ja niin kalliit imago- ja markkinointikonsultit kuin rahalla sai. Kuitenkin lähes päivä päivältä kannatuslukemat vain heikkenivät. Niinpä Sauli soitti nolona Eero Heinäluomalle ja selittää hänelle ongelmansa. Eero oli luonnollisesti puhelusta ihmeissään mutta heltyi toverillisesti kutsumaan työväenpresidenttiehdokkaan seuraamaan istuvan presidentin vaalitoimiston työskentelyä. Seuraavana päivänä Sauli saapui vaalitoimistoon ja sanoi: En kyllä vieläkään ymmärrä. Me teemme täsmälleen samat asiat, mutta silti kannatukseni vain laskee. Meidän puolueemme ja ehdokkaan kansalaisvaltuuskunnan työntekijämme ovat älykkäämpiä kuin teidän, vastasi Eero. Mitä hittoa sinä tarkoitat, sanoi Sauli kärttyisästi. Nykyistä vaalityöskentelyä kutsutaan usein hektiseksi ja me pidämme huolen että puolueen ja vaalityöntekijöiden ajattelu on nopeaa kuin Salama. Sattumalta Paavo Lipponen saapui vaalitoimistoon ja tältä Heinäluoma kysyikin heti: Kuka on isäsi poika muttei ole veljesi? " Tuohan on helppo, sehän olen minä! vastasi Paavo ja jatkoi pöydän ääreen Koko kansan presidentti -nappien tekoon. Sauli palasi masentuneena kotiinsa kuullakseen tv-uutisista että Matti Vanhanen oli juuri ohittanut hänet kannatuksessa. Samalla puhelin alkoikin soida. Soittajana oli kukapa muukaan kuin Vanhanen itse kehuen älykkäästi suunnitellun vaalityön tuottavan nyt tulosta. Niinpä Sauli kysyikin närkästyneenä: Jos sinä olet vaalityöntekijöinesi niin älykäs niin osaatko kertoa kuka on isäsi poika, muttei ole veljesi? Seurasi pitkä hiljaisuus. Hetken pohdittuaan Matti lupasi soittaa aivan heti takaisin sillä puurovesi alkoi juuri kiehua liedellä. Selitys oli kummastakin poikamiehestä aivan uskottava. Matti soitti salamana Seppo Kääriäiselle joka kertoikin heti vastauksen: Sehän olen minä. Matti sulki välittömästi puhelimen ja soitti voiton rieumuissaan Saulille ja kertoi vastauksen. Se on Seppo Kääriäinen! Typerys, huudahti Sauli ikionnellisena ja jatkoi, Se on Paavo Lipponen!

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

14. - 16.3.1980, HELSINKI, Viipurin Voimailijat

14. - 16.3.1980, HELSINKI, Viipurin Voimailijat 14. - 16.3.1980, HELSINKI, Viipurin Voimailijat 1. Reijo Haaparanta Kauhajoen Karhu 2. Reijo Luokkanen Tampereen Painiseura 3. Jukka-Pekka Tanner Tampereen Painiseura 1. Taisto Halonen Lapin Veikot 2.

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus Kaupunginhallitus 425 13.10.2014 Kaupunginhallitus 437 20.10.2014 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2014 1181/07.02.02.04.00.00/2014 KH 425 Itsenäisyyspäivän viettoon Lappeenrannassa kuuluvat

Lisätiedot

Helsinki, SDP:n Puoluetalon kokoushuone torstaina 15 päivänä lokakuuta 1981 kello 9.00

Helsinki, SDP:n Puoluetalon kokoushuone torstaina 15 päivänä lokakuuta 1981 kello 9.00 UOMEN SOSIALIDEMOKRAATTINEN PUOLUE r.p. UOLUETOIMI KUNTA KOKOUS 15.10.1981 Ы'* M CKOUSPAIKKA SIVA JA AIKA Helsinki, SDP:n Puoluetalon kokoushuone torstaina 15 päivänä lokakuuta 1981 kello 9.00 3K0UKSEN

Lisätiedot

Eeva Puro; Kirsti Seppälä; Liberaalinen Kansanpuolue. Keskustapuolue. Keskustapuolueen Kankaanpään kunnallisjärjestö Kauko Juhantalo; Keskustapuolue

Eeva Puro; Kirsti Seppälä; Liberaalinen Kansanpuolue. Keskustapuolue. Keskustapuolueen Kankaanpään kunnallisjärjestö Kauko Juhantalo; Keskustapuolue Kotiseutukokoelma Kansio: POLITIIKKA Taulukot puolueittain Taulukko 1: Liberaalit, sinisessä Kankaanpää kehittyvä kaupunki -kansiossa 1. Vaalimainos (2 kpl): Liisa Liisa Jussila; Liberaalinen Jussila 147

Lisätiedot

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015 SM-esikilpailu Lumijoki, 27.06.2015 Yksilökilpailut M 1. Kuitunen Lasse 21 Keski-Pohja 300 (20:06) 240 (-24m/+6m) 582 (97) 1122 2. Marttila Petri 1 Oulu 278 (23:41) 288 (-1m/-5m) 546 (91) 1112 3. Tapani

Lisätiedot

Lotta-patsas Kirkkokadulla

Lotta-patsas Kirkkokadulla Kaupunginhallitus 473 29.10.2012 Kaupunginhallitus 497 12.11.2012 ITSENÄISYYSPÄIVÄN TILAISUUDET 6.12.2012 733/014/2012 KH 473 Kaupungin, seurakuntayhtymän, Maasotakoulun, rajavartiostojen ja järjestöjen

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

INSINÖÖRIAKTIIVIT MINISTERI KIURUN VIERAINA 12.2.2013 EDUSKUNNASSA

INSINÖÖRIAKTIIVIT MINISTERI KIURUN VIERAINA 12.2.2013 EDUSKUNNASSA INSINÖÖRIAKTIIVIT MINISTERI KIURUN VIERAINA 12.2.2013 EDUSKUNNASSA Tammikuun alussa Lappeenrannan Insinöörien puheenjohtaja Reijo Mustonen havahtui käydessään Ympäristöministeriön www-sivuilla, jossa ilmoitettiin

Lisätiedot

Luettelo voittajista ja voitoista Huomisen Rakenta -tukiryhmän arpajaisissa 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 657 Hannu Hokkanen Jyskä 1

Luettelo voittajista ja voitoista Huomisen Rakenta -tukiryhmän arpajaisissa 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 657 Hannu Hokkanen Jyskä 1 Luettelo voittajista ja voitoista Huomisen Rakenta -tukiryhmän arpajaisissa 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 657 Hannu Hokkanen Jyskä 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 1311 Sirpa Martins

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29 Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Kirkkovene miehet 10 km Joukkue ================================== 1. Kuopion Soutajat

Lisätiedot

TULOSPALVELU. Lions SM-pilkki 27.3.2011

TULOSPALVELU. Lions SM-pilkki 27.3.2011 TULOSPALVELU Lions SM-pilkki 27.3.2011 Järjestäjä: LC Parikkala/Siikalahti. Paikka: Parikkala Simpelejärvi Kilpailijoita yhteensä: 143 Kilpailukala: Ahven Yhteiskalamäärä: 95.8 kg Sarjat: M60 (Miehet alle

Lisätiedot

Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna!

Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna! Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna! Ensi vuotta käynnistämme innolla vapaaehtoistoiminnan juhlavuotena. Kutsumme sinutkin mukaan yhteiseen

Lisätiedot

Turun Seudun Wanhat Toverit

Turun Seudun Wanhat Toverit Turun Seudun Wanhat Toverit TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kerho kokoontumiset: > Aika: 9.1.2012. - V-S:n Sos.dem.piirin puheenjohtaja Juuso Alatalo - Piirin ajankohtaisista asioista, uuden puheenjohtajan ajatuksia

Lisätiedot

Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari

Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari 1 Arja Villanen 2329 g 2 Seija Mäkirinta 2082 g 3 Aili Jäppinen 1500 g 4 Ritva Turkki 1489 g 5 Lahja Salmi 1005 g 6 Varpu Korhonen 737 g 7 Martta Huuskonen 682 g 1

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä Kokouskutsu Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä AIKA: Maanantai 28.11.2011 klo 17.30 - PAIKKA: Kuopion kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu

Lisätiedot

Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Johtokunta

Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Johtokunta Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Varapuheenjohtaja / jäsen Seppo Kämäräinen varajäsen Kari Vanhala Rahastonhoitaja / jäsen varajäsen Marja-Liisa Isakow / jäsen varajäsen Päivi Pilli-Sihvola varajäsen

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

51 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Kalevi Kosunen Oulun Tarmo 2. Matti Rissanen Kemin Into 2. Arto Varinen Kuopion Riento

51 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Kalevi Kosunen Oulun Tarmo 2. Matti Rissanen Kemin Into 2. Arto Varinen Kuopion Riento TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 14. 15.2.1970 LAHDESSA Lahden Kaleva 48 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Mauri Saarivaino Iisalmen Työväen Urheilijat 2. Hannu Miettinen Kuopion Riento 2. Jorma Pikkujämsä

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

Asiat pykälät 36-46 sivut 41-51. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus. Matti Kulmanen. Tarja Jumppanen. Pöytäkirjanpitäjä

Asiat pykälät 36-46 sivut 41-51. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus. Matti Kulmanen. Tarja Jumppanen. Pöytäkirjanpitäjä KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Kokousaika 23.9.2015 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, pj Isotalo Päivi vpj Lehtonen Jukka vj Lindström Asko Leppämäki Mauri Mikkola

Lisätiedot

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien)

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013 KOKOUSAIKA Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSPAIKKA Asialuettelo: Kirkon seurakuntasali, Pilpalantie 1, Loppi 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 16.6.2011 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 16.6.2011 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot 16.6.2011 Kainuun sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma KAIRA -hanke (Vaikuttavuutta Kainuun rakennetyöttömyyden purkamiseen) (S10179) KaiTo -projekti (Kainuulainen työ- ja terveyskunnon toimintamalli)

Lisätiedot

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 Toivasten Sukuseura ry oli taas kutsunut jäseniään ja muitakin Toivasia ja Toivas-mielisiä kokoontumaan Kuopion Hotelli Atlakseen seuraamaan seuran

Lisätiedot

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7 SAMMONLAHDEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 Hietakallionkatu 7, PL 5 53851 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126513, FAX 05 6126506 Aika Tiistai 17.2.2009 klo 17.00 18.00 Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali,

Lisätiedot

Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset

Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset Nuoret alle 12 v 1. Pasi Autio Saarijärven Kaira 4 495 g Nuoret alle 15 v 1. Erik Pirtala Laukaan Ahvenpojat 5 310 g 2. Tiia Piekäinen Tikkakosken Kalamiehet

Lisätiedot

UAY:n KESÄMESTARUUSKILPAILUT 2015

UAY:n KESÄMESTARUUSKILPAILUT 2015 HOLLOLA, HÄLVÄLÄ 15. - 18.06.2015 18:36:26 Aikataulu 16.06. tiistai 10.00 12.00 14.00 16.00 18.00 20.00 50m Kivääri makuu SML-Hirvi 25m Pienoispistooli 50m Kivääri 3x20 ls Palvelupistooli Palvelukivääri

Lisätiedot

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme 1 Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme entistä enemmän mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen,

Lisätiedot

Veteraani CUP 25-29 v. 2010

Veteraani CUP 25-29 v. 2010 Veteraani CUP 25-29 v. 2010 1 Toni Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 240 1 2 3 2 Jori Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 210 2 4 2 3 Tuomas Karavirta Kouvolan Hiihtoseura 200 1 1 4 Antti Joutjärvi Kouvolan Hiihtoseura

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

6. - 7.11.1965, KOTKA, Paini-Miehet

6. - 7.11.1965, KOTKA, Paini-Miehet 6. - 7.11.1965, KOTKA, Paini-Miehet 1. Reino Salimäki Kuortaneen Kunto 2. Veikko Järvelä TUL / Haukiputaan Heitto 3. Kaarlo Nykänen TUL / Koiton Riento 1. Raimo Taskinen TUL / Kemin Into 2. Jorma Virolainen

Lisätiedot

TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto

TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto TKEK = Työväen Kala- ja Eräkerho Kirkkonummi = Kirkkonummen Kala- ja Metsämiehet H-linna = Hämeenlinnan Kala ja Erä ry TEM = Tesoman Erämiehet ry TULOKSET

Lisätiedot

Kouvolan VETREÄT VETERAANIT toivottavat lämmintä kesää kaikille!

Kouvolan VETREÄT VETERAANIT toivottavat lämmintä kesää kaikille! Kouvolan VETREÄT VETERAANIT Hyvät veteraani siskot ja -veljet Meillä on nyt oma napakat-palsta, johon voitte kirjoittaa mieleen tulevia toiveita ja ehdotuksia toimintaamme. Kirjoitukset voi jättää Rauskille.

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

RovaniemenYrittäjät r.y.

RovaniemenYrittäjät r.y. RovaniemenYrittäjät r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005 PUHEENJOHT AJAN KATSAUS Kulunut toimintavuosi oli yhdistyksemme 18. Yrittäjyyden merkitystä yhteiskunnan hyvinvoinnille korostettiin niin kuntalaisille kuin

Lisätiedot

Taikinan kylän asukkaat

Taikinan kylän asukkaat Taikinan kylän asukkaat 197 Turtiainen Eino ja Liisa (kanttiini) 198 Turtiainen Mikko ja Väinö (veljekset, poikamiehiä) 199 (Vanha tupa) Turtiainen Salomon (Sakkeus) ja Ulla, Juho, Anton, Onni, jatoivo

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat 1. Niemi-Aro Antti 2. Saari Aapo 3. Kinnari Sirpa 4. Koskinen Eila 5. Lähdesmäki Liisa 6. Niemi Anne 7. Palojoki Ulla 8. Hyvönen Juhani 9. Peltola Asko 10. Saunamäki Raimo 11.

Lisätiedot

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 29.4.2016 kahdelle viikolle on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html. KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5.

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

SYYSKOKOUS Laukkosken Taimi ry. 26.11.2009 1(7)

SYYSKOKOUS Laukkosken Taimi ry. 26.11.2009 1(7) 26.11.2009 1(7) LAUKKOSKEN TAIMEN SYYSKOKOUS (vaalikokous) Aika: Torstai 26.11.2009 klo 19.15 Paikka: Laukkosken Työväentalo 1. Kokouksen avaus Seuran puheenjohtaja Janne-Pekka Nurmi avasi kokouksen klo

Lisätiedot

14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet

14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet 14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet 1. Soini Kauppinen Suolahden Urho 2. Matti Laitinen Viipurin Voimailijat 3. Jaakko Piutunen Varkauden Urheilijat 1. Reino Salimäki Seinäjoen

Lisätiedot

SM-RAUTUPILKKI 2011 TUULISPÄÄJÄRVI 16.04.2011 Järjestäjä Ivalon Erämiehet ja TEM S

SM-RAUTUPILKKI 2011 TUULISPÄÄJÄRVI 16.04.2011 Järjestäjä Ivalon Erämiehet ja TEM S Järjestäjä Ivalon Erämiehet ja TEM S MIEHET SIJA NIMI TULOS(g) 1 Tuovinen Aki 3178 2 Karppinen Eino 2705 3 Känsälä Heikki 2303 4 Olkkola Elmo 2250 5 Heinonen Jaakko 1407 6 Heikkinen Jari 1317 7 Marjanen

Lisätiedot

PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013. Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013!

PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013. Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013! Rotarypiirin D1430 piiriorganisaatiolle PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013 K U T S U Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013! Seminaari on tarkoitettu piirineuvostolle,

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

Keski-Suomen vapaa-ajan kalastajapiirin pilkkimestaruus kilpailut Äänekoski, Mämmen SEO-asema 24.3.2013 Kaloja sarjassa yhteensä 272,72 kg

Keski-Suomen vapaa-ajan kalastajapiirin pilkkimestaruus kilpailut Äänekoski, Mämmen SEO-asema 24.3.2013 Kaloja sarjassa yhteensä 272,72 kg Kaloja sarjassa yhteensä 272,72 kg 1. Marko Pollari YKK Miehet yleinen YKK yleinen 2. 10723 2. Esko Naukkarinen IPK Miehet yleinen IPK yleinen 1. 10089 3. Pekka Korhonen YKK Miehet yleinen YKK yleinen

Lisätiedot

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (13) Aika 19.01.2016, klo 18:00-19:44 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31, 52100 Anttola Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Pöytäkirja. 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti jäsenet tervetulleeksi.

Pöytäkirja. 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti jäsenet tervetulleeksi. Pöytäkirja Jalasjärven Alapään Eränkävijät Ry Vuosikokous 22.02.2009 Aika 13.00 14.20 Paikka Seuran Maja Läsnä 39 jäsentä 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti

Lisätiedot

Tasavallan presidentin vaali

Tasavallan presidentin vaali Tasavallan presidentin vaali 2012 Selkoesite Presidentinvaali Tämä esite kertoo presidentinvaalista, joka järjestetään Suomessa vuonna 2012. Presidentin tehtävät Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa

Lisätiedot

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html sunnuntai 8.11. ISÄNPÄIVÄLOUNAS KLUBILLA ISILLE, PERHEILLE, SUVULLE Koko perheen ja ystävien tilaisuus.

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN ELÄKKEENSAAJAT R.Y. / KALAKERHO

RUOKOLAHDEN ELÄKKEENSAAJAT R.Y. / KALAKERHO RUOKOLAHDEN ELÄKKEENSAAJAT R.Y. / KALAKERHO Kymen piirin pilkkimestaruuskilpailut 24.3.2015 klo. 10-14 La hto paikka : Putka Kilpailualueena Haapavesi,Saimaa TULOKSET Naiset yli 80 vuotta 1. Asikainen

Lisätiedot

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT 14.-15.3.2015 SUININLAHDEN KOULU, TOIVALA TURNAUSPAIKKA: SUININLAHDEN KOULU, TOIVALANTIE 60, TOIVALA (SIILINJÄRVI) TURNAUKSEN JOHTAJA: MARKKU AUMAKALLIO JÄRJESTÄVÄN SEURAN

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Oma kansioni MUISTOJANI JA AJATUKSIANI ELÄMÄSTÄ. Porvoon Seudun Dementiayhdistys ry Muistiliiton jäsen

Oma kansioni MUISTOJANI JA AJATUKSIANI ELÄMÄSTÄ. Porvoon Seudun Dementiayhdistys ry Muistiliiton jäsen Oma kansioni MUISTOJANI JA AJATUKSIANI ELÄMÄSTÄ Porvoon Seudun Dementiayhdistys ry Muistiliiton jäsen Arjen asioita ja muistoja Oma kansioni -kirjaa voi käyttää apuna erilaisissa ryhmissä tai osallistujat

Lisätiedot

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,?

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,? TamRU:n hallitukset Kuvia hallituksista vuodesta 1959 vuoteen 2014. Tietoja lisätään, kun saadaan. Hallitus 1959 J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?,

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

Raahen Vesan puheenjohtajat, johtokunnat, yleisurheilujaostot, 1982-2010

Raahen Vesan puheenjohtajat, johtokunnat, yleisurheilujaostot, 1982-2010 1 Raahen Vesan puheenjohtajat, johtokunnat, yleisurheilujaostot, 1982-2010 Puheenjohtajat (viimeisen 30 vuoden ajalta) Lumiaho, Kauko 1980-1989 Lehtikangas, Seppo, 1990-1991 Turpeinen, Pentti, -1992 Ukonaho,

Lisätiedot

Piirin rannaltaonginta 2015

Piirin rannaltaonginta 2015 Piirin rannaltaonginta 2015 30.6.2015 30.6. 2015 Saimaan kanava Naiset yli 80 1 Huuskonen, Martta 153 gr Ruokolahden Eläkkeensaajat 2 Rui, Helka 7 gr Lauritsalan Eläkkeensaajat Naiset yli 70 v. 1 Peltola,

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA Lukuvuosi 2014-2015 (Perusopetusasetus 852/1998 9) Pvm

ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA Lukuvuosi 2014-2015 (Perusopetusasetus 852/1998 9) Pvm ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA Lukuvuosi 2014-2015 (Perusopetusasetus 852/1998 9) PÄIVÄKODIN NIMI: Merituulen päiväkoti ESIOPETUSRYHMÄN NIMI: Heinähatut ja Meritähdet KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

EKL Kymenpiirin rannaltaonginta 30.6.2015

EKL Kymenpiirin rannaltaonginta 30.6.2015 1 EKL Kymenpiirin rannaltaonginta 30.6.2015 Saimaan kanava Naiset yli 80 1 Huuskonen, Martta 153 gr Ruokolahden Eläkkeensaajat 2 Rui, Helka 7 gr Lauritsalan Eläkkeensaajat Naiset yli 70 v. 1 Peltola, Kaarina

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 6/08 Työvaliokunta

UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 6/08 Työvaliokunta UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 6/08 Työvaliokunta 4.4.2008 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Puheenjohtaja OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut läsnäolijat maanantai 7.4.2008, kello 10.30 12.30 Jyväskylän kaupunginhallituksen

Lisätiedot

1( 5) SAK SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY

1( 5) SAK SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY 1( 5) SAK SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 2( 5) SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 2010 1. JOHDANTO Paikallisjärjestön tarkoituksena on koota

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki PÖYTÄKIRJA 1(10) EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS AIKA Klo 17.00 PAIKKA Pasila, tila 2004 KUTSUTUT 1 Salla Korhonen paikalla 2 Juhani Sillanpää paikalla 3 Teemu Tiilikainen paikalla 4 Tiina Hiltunen paikalla

Lisätiedot

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012 Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 28 eläkeläisopettajaa (osa ystäviä) oli liikunnallisella virkistyslomalla Hotelli Kajaanissa. Matkat taitettiin rautateitse, invavaunut

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015 Suomen Kirjailijaliitto r.y. Sivu 1 (6) Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015 Suomen Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto Tunnustuspalkinto on annettu vuodesta 1949 lähtien

Lisätiedot

6. Vuosikokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

6. Vuosikokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Yhdistyksen vuosikokouksen pöytäkirja 8.2.2002 1. Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.05. 2. Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Timo Pohjolainen, sihteeriksi Leena Niemistö, pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

Puheenjohtaja/ Rahastonhoitaja/ Muut johtokunnan Jäsenten/vap.jäs. Kahvitoimi- Sihteeri Jäsenasiat jäsenet lukumäärä kunta

Puheenjohtaja/ Rahastonhoitaja/ Muut johtokunnan Jäsenten/vap.jäs. Kahvitoimi- Sihteeri Jäsenasiat jäsenet lukumäärä kunta Altian Rajamäen Seniorit 28.9.2007 alk ent. Alkon Rajamäen Eläkeläiset/Historiatiedot keränneet Hilkka Rajala/Pentti Lehtovaara 1 Puheenjohtaja/ Rahastonhoitaja/ Muut johtokunnan Jäsenten/vap.jäs. Kahvitoimi-

Lisätiedot

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 1/2015

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 1/2015 Aika: 28.1.2015 klo 18 Paikka: Seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Oksanen Ohto paikalla Jäsen Arraste-Kihlakaski Mervi paikalla Eskola Päivi paikalla

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

Juniorien kr.room.painin SM-kilpailut, 27.-28.1.1962, Myllykoski ja Ilmajoki

Juniorien kr.room.painin SM-kilpailut, 27.-28.1.1962, Myllykoski ja Ilmajoki Juniorien kr.room.painin SM-kilpailut, 21.-22.1.1961, Sodankylä ja Tainionkoski 1. Tom Rutqvist Kouvolan Painijat 2. Veli Haarala Ylivieskan Kuula 3. Taisto Aikio Lapin Veikot 1. Väinö Rantala Lapuan Virkiä

Lisätiedot

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013 Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Paikka Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A Osallistujat Käsitellyt asiat: Laatikainen Sinikka Fordell

Lisätiedot

Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA

Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA M30 4 x 100 m 1. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 47,81 SE Mikko Kiuru Henri Heikkinen Jukka Mertanen Krister Laine M30 4 x

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA v. 2016

TOIMINTASUUNNITELMA v. 2016 Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n TUL:n Kymenlaakson piiri ry TOIMINTASUUNNITELMA v. 2016 Piirikokous 13.04.2016 TOIMINTASUUNNITELMA V. 2016 Yleistä TUL:n liittokokous keväällä 2013 hyväksyi liiton

Lisätiedot

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä.

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä. PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/12 ( Uusi piirihallitus ) Aika: 15.12.2011 klo 19.35 19.49 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 19.35. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Häjyjen pj:n kommentti Simo Nikulan Ilkassa 25.7.2014 olleeseen kirjoitukseen, jossa hän käsitteli E-P:n liikuntatapahtumia.

Häjyjen pj:n kommentti Simo Nikulan Ilkassa 25.7.2014 olleeseen kirjoitukseen, jossa hän käsitteli E-P:n liikuntatapahtumia. Sippolan Eero hei! Olen Hölkkä- ja kuntoliikuntaseura Häjyt ry:n puheenjohtaja. Toivon, että julkaisette ao. tekstini Ilkassa ja mahd. muissakin Ilkka-konsernin julkaisuissa. Asia koskee mm. Nikun kommenttia

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Kotkan - Haminan seudun seutuvaltuusto 1. Cursor, Eagle-talo, Kyminlinnantie 6, Kotka, 1. krs. auditorio

Kotkan - Haminan seudun seutuvaltuusto 1. Cursor, Eagle-talo, Kyminlinnantie 6, Kotka, 1. krs. auditorio PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Kotkan - Haminan seudun seutuvaltuusto 1 KOKOUSAIKA Tiistai 26.5.2015 klo 14.30 16.15 KOKOUSPAIKKA Cursor, Eagle-talo, Kyminlinnantie 6, Kotka, 1. krs. auditorio KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, 6.-7.11.1971, Kankaanpää ja Lappeenranta (KankU ja LrTU), 83 os.

Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, 6.-7.11.1971, Kankaanpää ja Lappeenranta (KankU ja LrTU), 83 os. Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, 6.-7.11.1971, Kankaanpää ja Lappeenranta (KankU ja LrTU), 83 os. 1. Kari Toivonen Helsingin Tarmo 2. Kari Keskinen Tampereen Voimailijat 3. Pekka Laakso Rauman Voimailijat

Lisätiedot

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana.

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. 1/4 KORSON ELÄKELÄISET RY 50-VUOTISHISTORIIKKI 50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. Paikallistoiminnan

Lisätiedot

Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015

Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015 Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015 TALVEN 2015 TULOKSIA 1. Kerhon omat kilpailut Sarjakilpailut: Miehet: 1. Tomi Ojanperä 56 pistettä 2. Arto Männistö 50 pistettä 3. Mikko Väänänen 49 pistettä Naiset:

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Nahkuri (kokoushuone 2), 2. krs

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Nahkuri (kokoushuone 2), 2. krs KOKOUSKUTSU 2 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 20.11.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 17.12.2015 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Nahkuri (kokoushuone 2), 2.

Lisätiedot

Pyörätuoleihin tulee tarratekstinä Tämän pyörätuolin on lahjoittanut LC-Orimattila (Jopimainos).

Pyörätuoleihin tulee tarratekstinä Tämän pyörätuolin on lahjoittanut LC-Orimattila (Jopimainos). Hallituksen kokous 7 / 2009 Pöytäkirja Paikka: Ravintola Musta Ori Aika: ti 31.3.2009 klo 18.15 71 Kokouksen avaus Presidentti avasi kokouksen klo 18.19. 72 Todetaan läsnäolijat ja päätösvaltaisuus Läsnä

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 9.8.2012 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 9.8.2012 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot Kainuun sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma KAIRA -hanke (Vaikuttavuutta Kainuun rakennetyöttömyyden purkamiseen) (S10179) KaiTo -projekti (Kainuulainen työ- ja terveyskunnon toimintamalli) (S10073)

Lisätiedot

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä. TALVIPÄIVÄT ROVANIEMELLÄ 12. 14.4.2013 Talvipäivien suojelijan tervehdys Rakkaat Jyty Ystävät, Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot