Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005"

Transkriptio

1 Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005

2 Vintin Uutiset joulukuu 2005 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Koko kansan presidentti painottaa yhteisvastuuta... 6 Kansanedustaja Anneli Kiljunen vuotta LTY:n soittokunnan johdossa... 9 TUL Saimaan piirin tervehdys Noviisin nopea vuosikatsaus Nuoret Kotkat Repoveden retkellä Nuorten Kotkien yökerho Kansalaisvaltuuskunta tempaisi Kauppatorilla Wanhojen Tovereiden kuulumisia Syyskokousvalintoja Kunnallisjärjestö järjesti matkan Pietariin Kuntayhteistyömietteitä Joutsenosta Sekakuoro Ajattomat Sosialihumokratiaa Päätoimittaja: Raimo Paalanen Kansi: Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Juho Jäppinen Lappeenrannassa Kuva: Jari Kinnunen. Puheenjohtaja Raimo Paalanen, puh LAPPEENRANNAN TYÖVÄENYHDISTYS Snellmaninkatu Lappeenranta Puh. (05) Fax (05) Toiminnanjohtaja Päivi Lipiäinen, puh. (05) ja Varapuheenjohtaja Hannu Myyryläinen, puh Toimistoapulainen Sihteeri Mervi Lyytikäinen, Virpi Silonsaari, puh puh. (05)

3 Lappeenrannan Sos.dem. Kunnallisjärjestön ja Lappeenrannan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Raimo Paalanen: Arvoisa Lukija, Toveri Valtuustokauden ensimmäinen vuosi Valtuustokauden ensimmäinen vuosi on siinä vaiheessa, että se mahdollistaa arvion tekemisen vuoden tapahtumista. Käynnistimme kauden hyvässä ilmapiirissä, mikä pohjautuu historialliseen, kaikkien ryhmien allekirjoittamaan valtuustokauden tavoite- ja yhteistyösopimukseen. Sopimuksessa asetettiin yhteiset tavoitteet siitä mitä ja miten peruspalvelut tuotetaan ja kuinka hoidamme kuntataloutemme kestävälle pohjalle kuluvalla valtuustokaudella. Ilmapiiristä, joka valtuustokauden alussa luotiin kertoo parhaiten se miten rakentavasti ja suurella yhteisymmärryksellä valmisteltiin valtuustokauden strategia-asiakirja ja sen pohjalta vuoden 2006 talousarvio. Valmistelu ja päätökset syntyivät ennätysajassa, vaikkei se mikään itseisarvo ole eikä saakaan olla. Vain pientä vivahde-eroa on ollut oikeistoryhmien tulkinnassa siitä mitä tarkoitettiin sillä lauseella, jossa todetaan, että kuntalaisten terveys-, sosiaali-, kasvatus- ja opetuspalvelut toteutetaan lähtökohtaisesti kaupungin oman organisaation toimesta. Sosialidemokraatit pitävät tästä niin kuin muistakin sopimuskohdista kiinni. Organisaation kehittäminen Kymmenen kohtaa käsittävässä yhteistyösopimuksessa sovimme edellä kuvattujen ja maakunnallisten tavoitteiden lisäksi oman organisaation vahvistamisesta. Kaupungin-

4 hallituksen apuelimeksi perustettiin tulevaisuusjaosto. Sen tehtävänä on osaltaan valmistella merkittävät maankäyttöön ja talouteen liittyvät asiat hallitukselle. Työ on käynnistynyt hyvin, ensin keskityimme valtuustokauden strategia-asiakirjan perusteiden ja tavoitteiden laatimiseen ja huolehtimaan siitä, että se valmistuu suunnitellun rakenteen mukaisesti, suunnitellussa aikataulussa. Toinen merkittävä asia on ollut keskustan osayleiskaavan tarkistamisen käynnistäminen ja toimiminen ohjaus- ja seurantaryhmänä. Päätökset tehdään työjärjestyksen mukaan teknisessä lautakunnassa, sieltä kaupunginhallitukseen ja lopulliset päätökset tekee kaupunginvaltuusto. Asia on siinä määrin merkityksellinen, että tullemme matkan varrella sitä käsittelemään monta kertaa myös puolueosastoissa sekä valtuustoryhmässä. Presidentin vaalit 2006 Kaikkein tärkein tehtävä juuri nyt on keskittyä tuleviin presidentin vaaleihin. Useissa puheenvuoroissa on oltu sitä mieltä, että vaalitulos ratkaistaan medioissa ja ennen kaikkea television 14 tuntia käsittävissä ohjelmissa. Meillä on taitava, osaava ehdokas ja siihen, miten hän onnistuu esiintymään, emme voi edes vaikuttaa. Voimme kuitenkin omalla työllämme vaikuttaa siihen, miten moni Halosta mielipidetutkimuksissa kannattanut henkilö lähtee myös vaalipäivinä liikkeelle, äänestyspaikoille. Eli nykyisen presidentin jatko on sen varassa miten hyvin pystymme hänen kannattajansa saamaan vaaliuurnille! Meillä on kaikki mahdollisuudet yhdessä Vasemmistoliiton ja muiden Halosen taakse ryhmittyneiden kansalaisryhmien työllä saada hänet valittua jo ensimmäisellä kierroksella. Meidän on valmistauduttava kuitenkin myös toiseen kierokseen, missä peli tulee varmasti kovenemaan.

5 35 vuotta Lappeenrannan Työväenyhdistyksen palveluksessa Pitkäaikainen järjestösihteerimme ja myöhemmin toiminnanjohtajan tehtävässä toiminut järjestöihmisten tuntema Jouko Kilpiä jäi ansaitulle eläkkeelle Jouko on opittu tuntemaan sosialidemokratian syvimmän olemuksen oivaltaneena, helposti lähestyttävänä kuuntelijana sekä ahkerana työntekijänä. Pitkälti hänen olemuksensa loi sitä Vintin henkeä, joka alkoi muodostua jo vanhassa puutalossamme, oikeasti vintillä, missä hänen toimistohuoneensa tuolloin sijaitsi. Jouko on ollut merkittävällä panoksellaan osasyyllinen mm. siihen, että meiltä on, lyhyttä ajanjaksoa lukuun ottamatta, ollut aina kansanedustaja ja parhaimpina päivinä myös ministeri. Haluan omasta ja kaikkien lukijoiden puolesta lausua kunnioittavat kiitokset Joukolle tähän saakka tehdystä työstä työväenliikkeessä ja toivoa elämätäyteisiä eläkepäiviä johon sisältyy myös järjestö- ja muuhunkin toimintaamme osallistuminen. Hyvä Lukija, Toveri Kiitän kaikkia Vintin Uutisten lukijoita kuluneesta vuodesta, siitä työstä jota olette tehneet entistä paremman yhteiskuntamme puolesta. Toivotan Sinulle ja läheisillesi Hyvää ja Rauhallista Joulua ja onnellista uutta vuotta 2006.

6 Koko kansan presidentti painottaa yhteisvastuuta Teksti: Ulla Ylönen Innokkaat kannattajat ympäröivät kauppakeskukseen saapuneen presidentti Tarja Halosen. Kuva Jari Kinnunen. Luottamus ja yhteisvastuu ovat ne suomalaisen yhteiskunnan tukipilarit, joita presidenttiehdokas Tarja Halonen on presidenttikaudellaan halunnut vahvistaa. Luottamuksen ja yhteisvastuun varassa hän uskoo Suomen menestyvän tulevaisuudessakin. - Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on hyvä paikka rakentaa omaa elämää, muistutti Etelä-Karjalan vaalijuhlassa puhunut tasavallan presidentti Tarja Halonen. Halosen mielestä lapsiin, nuoriin, kaikenikäisten koulutukseen ja ympäristöön tehdyt sijoitukset eivät ole menneet hukkaan. Viiden miljoonan asukkaan Suomi menestyy vain laadulla, jonka takeena on osaaminen ja halu oppia uutta. - Suomi menestyy hyvin kansainvälisissä vertailuissa ja on usein ollut myös koko porukan paras, sanoi Halonen.

7 Luovuus kruunaa osaamisen Halosen mukaan suomalaiset hallitsevat tieteen, tutkimuksen ja käytännön yhdistämisen ja voivat osaamisensa ansiosta luottaa tulevaisuuteen silloinkin, kun työpaikkoja siirretään kotimaan rajojen ulkopuolelle. Hän toivoo, että asiaosaamiseen vielä liitettäisiin nykyistä enemmän luovuutta. - Ainakin täällä Etelä- Karjalassa ihmiset ovat aina osanneet olla luovia, kehaisi Halonen, ja tarkensi, että luovuus on paljon muutakin kuin kulttuuria ja taidetta. Eteläkarjalaiset ovat esimerkiksi uskaltaneet muita rohkeammin tarttua Venäjän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Myös kansainvälistyminen ja maailmankuvan avartaminen ovat Etelä-Karjalassa edenneet eri tavalla kuin muualla. - Rajalla asuva kansa on niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina tarttunut toimeen ensimmäisenä, sanoi Halonen. EU:n pohjoisen ulottuvuuden politiikka on puolestaan hyvin saman sukuista kuin Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö. Lappeenrannan kaupungintalolla Tarja Halosta olivat vastaanottamassa Etelä-Karjalan kansalaisvaltuuskunnan vetäjät. Kättelyvuorossa Kalervo Aattela. Kuva: Ulla Ylönen Vain yksi ulkopolitiikka Ulkopolitiikasta Tarja Halonen totesi, että Suomella voi olla vain yksi ulkopolitiikka, jonka presidentti hoitaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Luottamus on puolestaan suomalaisen yhteiskunnan perusta ja yhteisvastuu se voima, joka takaa mahdollisuuden yrittää ja rakentaa hyvinvointiyhteiskuntaa. - Toisiamme ja eri sukupolvien työtä kunnioittaen, muistutti Halonen. Halonen suorastaan odottaa tiukkoja vaaleja, sillä ne ovat hänestä toimivan demokratian merkki.

8 KUVA Tarja Halosen Etelä-Karjalan valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen Hyvä Vintin Uutisten lukija, Tasavallan presidentin vaalit lähestyvät. Nykyinen presidenttimme Tarja Halonen on onnistunut työssään erinomaisesti, kansa on ollut häneen tyytyväinen ja kokenut hänet yhdistävänä voimana. Presidentti Halonen ei ole suosittu vain Suomessa, vaan hän nauttii arvostusta ympäri maailman. Maailmanlaajuisesti presidentti Halonen on toiminut aktiivisesti ja tuloksekkaasti etenkin ihmisoikeuksien ja globalisaation hallinnan puolesta. Hän on myös osoittautunut ammattitaitoiseksi Suomen ulkopolitiikan johtajaksi. Presidenttiehdokas Tarja Halosen kampanja on käynnistynyt. Valtakunnallinen kansalaisvaltuuskunta perustettiin kirjailija Kaari Utrion johdolla marraskuun lopulla ja alueelliset kansalaisvaltuuskunnat ovat järjestäytyneet pitkin syksyä. Tarja Halosen uudelleenvalinnan tueksi tarvitaan kaikki suomalaiset, jotka näkevät presidentin tehtävän ennen kaikkea kansakunnan suunnannäyttäjänä ja hyvinvointiyhteiskunnan puolestapuhujana. Kaikki kansalaiset ja kansalaisjärjestöt ovat tervetulleita vaalityöhön tekemään koko kansan presidenttiä. Liittymällä mukaan Etelä-Karjalan valtuuskuntaan pääset aitiopaikalle osallistumaan vaalikampanjaan. Oikeudenmukaisuutta, avarakatseisuutta ja aitoa humanismia tarvitaan hyvinvoinnin puolustamiseen ja paremman huomisen rakentamiseen. Tule mukaan toimintaan Tarjan uudelleenvalinnan puolesta. Tarja Halosen sanoin: Kootaan voimat yhteen. Tehdään yhdessä reilu, rehti ja voitokas kampanja.

9 Olli Spännäri 20 vuotta LTY:n soittokunnan johdossa Teksti ja kuvat: Ulla Ylönen Kun Spännärin teini-ikäinen Olavi ja 50-lukujen vaihteessa aloitti musiikin opinnot, eivät kapellimestarin tehtävät olleet päällimmäisenä hänen mielessään. Sittemmin Olli Spännärin johdolla ovat soittaneet niin Lappeenranta Big Band kuin Ratsuväen perinnesoittokuntakin. Lappeenrannan työväenyhdistyksen soittokuntaa Olli on johtanut 20 vuotta. Lauritsalan musiikinkannatusyhdistyksen soittokunnan legendaarinen kapellimestari Arvo Vehviläinen antoi vuonna 1949 Olavi Spännärille soittimeksi es-kornetin. Kun Olli kolme vuotta myöhemmin pääsi Lappeenrannan varuskuntaan soitto-oppilaaksi, vaihtui kornetti trumpettiin. Sotilassoittajaa Ollista ei tullut, vaikka hän armeijan leipiin jäikin. Keikkamuusikko ja orkesterinjohtaja Muusikon ura urkeni keikoilla Kalevi Pyysalon yhtyeen ja muidenkin kokoonpanojen kanssa. Olli oli muun muassa perustamassa Lappeenranta Big Bandia ja soitti pitkään trumpettia bandin riveissä. Bandin johtajana hän toimi 16 vuotta.

10 - Soittajana olen keskinkertainen en solistitasoa. Organisointikyky taas lienee armeijan peruja, kuvailee Olli Spännäri. Hänen johtajakaudellaan big band muun muassa voitti kaksi Suomen mestaruutta. Ensimmäiset sävelet LTY:n soittokunnan riveissä Olli puhalsi 70-luvulla. Soittokuntaa johti tuohon aikaan Toivo Pyörre. - Konserteissa sain esiintyä, mutta esimerkiksi vappumarsseille en ammattini vuoksi saanut osallistua, kertoo Olli. Lauritsalan musiikinkannatusyhdistyksen aikoina Olli löi vappumarsseilla rumpua. Silloin marssittiin Hakalin työväentalolta vesitornin mäelle. LTY:n oma musiikkikoulu 80-luvun alussa LTY:n soittokunta oli kutistunut seitsikoksi. Nuorison soittoharrastusta päätettiin elvyttää perustamalla oma puhallinmusiikkikoulu. Musiikkikoulu osoittautui varsinaiseksi menestykseksi, sillä kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Sittemmin oppilasmäärä on vakiintunut 20 paikkeille ja johtajaopettaja Spännärikin on jättänyt tehtävät nuoremmilleen. Kaukaan propsilaanilla soittamaan oppineelle Ollille musiikista tuli osa elämää. Hän harjoittelee ja esiintyy LTY:n soittokunnan ja Ratsuväen perinnesoittokunnan kanssa yhteensä 200 päivänä vuodessa. Viimeksi Ollin harjoittamat sävelet kaikuivat perinteisessä joulukonsertissa. Kaija Ylärakkola (vas.), Juha Maksimainen ja Tommi Tuovinen valmistautuvat harjoituksiin. Olli kyselee kuulumisia.

11 TUL Saimaan piiri ry toiminnanjohtaja Kale Viskari TUL Saimaan piirin tervehdys Vuosi 2006 on TUL Saimaan piirin 87. toimintavuosi. Sen painopistealueina tulevat olemaan seuratoiminnan kehittäminen, lasten- ja nuorten liikunnan urheilukoulutoiminta sisältäen ohjaaja- ja valmentajakoulutusta, leiri- ja kulttuuritoimintaa. TUL Joy Games nuorisotapahtumaketju käynnistyi talvipäivillä Kotkassa ja Kuusankoskella. Toinen valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin Lappeenrannassa, joka kokosi noin 1600 aktiiviosallistujaa. TUL Joy Games, nuorisotapahtumaketju kulkee aina vuoteen 2009 saakka, jona aikana järjestetään eri puolilla Suomea kaksi vuotuista suurtapahtumaa Talvipäivät ja Syystapahtuma. Kolmantena painopistealueena on kunto- ja terveysliikunta; seurojen kuntoliikunnan kehittämien, ammattiyhdistysväen kilpailutoiminta, eläkeikäisen väestön liikunta ja työyhteisöliikunnan kehittäminen. Syksyn Kuntoviikkojen kehittäminen maan näkyvimmäksi kuntoliikuntatapahtumaksi luo

12 yhteistyömahdollisuuksia niin AY- väkeen, kyläyhdistyksiin, kuntien liikunta- ja nuorisotoimelle sekä eläkeläisjärjestöille. Syksyn Kuntoviikot toteutetaan Lauantaina järjestetään Ay-väelle, eläkeläisjärjestöille ja työyhteisöille Kunnon liikuntapäivä. Kunnon liikuntapäivä tulee tarjoamaan niin fyysistä kuin psyykkistä kunto- ja terveysliikuntaa. Tervetuloa joukolla mukaan! TUL Saiman piirin hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Asko Kokkola, varapuheenjohtaja Seppo Kyllönen ja hallituksen jäsenet Olavi Tuuliainen, Juhani Korhonen, Risto Korhonen, Liisa Rahkonen, Eija Tynkkynen, Osmo Vaaherkumpu ja Veli Määttä. Jäsenseuroja piirissä oli vuoden 2004 lopussa 53 joissa jäseniä yhteensä Vintillä viihdytään Toimistomme on ollut vuodesta 2003 Lappeenrannan Työväen yhdistyksen talossa, Snellmaninkatu 12, 2. krs. Olemme viihtyneet Vintillä erinomaisesti; lähellä ovat mahtavat toverit ja Vintillä on yhteisöllisyyden henki! Kotiapupalvelua tarjolla LTY:n jäsenille! Lappeenrannan Työväen Urheilijat hoitaa yhteistyössä Lappeenrannan Työväenyhdistyksen kanssa kotiapupalvelua, joka on ensisijaisesti kohderyhmänä ovat Lappeenrannan Työväenyhdistyksen veteraanijäsenet. Kotiapupalvelua on saatavana siivoukseen, kaupassakäyntiin ja ulkoiluun. Siivouspalvelu suoritetaan asiakkaan välinein ja ainein. Kustannukset on pyritty pitämään minimissään niin, että suoritetusta palvelusta peritään 5 tunnilta. Kotiapupalvelutilaukset pyydetään osoittamaan Lappeenrannan Työväenyhdistyksen toimistoon, p Terveisin Lappeenrannan Työväen Urheilijat Lappeenrannan Työväenyhdistys

13 Kaupunginvaltuutettu, Parkkarilan sos.dem. työväenyhdistyksen jäsen Jani Henelius Noviisin nopea vuosikatsaus Toverillinen tervehdys kaikille lukijoille. Se on talvi jo vahvasti käsissä, ja ensimmäinen vuoteni politiikan kiemuroissa on takanapäin. Nyt oppivuosi on käsitelty ja alkaa olla aika tuoda omaa näkemystä sekä kannanottoa mukaan eri luottamuselimiin, joissa olen mukana. Positiivisena asiana silmiini on pistänyt se, että demariryhmä on kokonaisuutena ihailtavan yhtenäinen verrattuna moniin muihin isoihin ryhmittymiin, ainakin valtuustotyöskentelyn osalta. Ryhmänä toimiminen antaa meille huomattavasti paremman vaikutusmahdollisuuden, kuin yksin sooloilu, jota muutamat pitkäpartaiset valtuustoystävämme harjoittavat, mutta se siitä. Epäkohtiakin on tullut vuoden sisällä vastaan, ja ne liittyvät lähinnä informaation kulkuun. Olen hieman pettynyt siihen, että tänä tietoliikenne- ja matkapuhelinaikakautena yhteydenpito on jossain määrin takkuillut. Alkuvuodesta oletin, että nyt alkaa sähköpostilaatikko täyttyä ja tekstareita napsahdella, mutta monesti olen joutunut lehdestä lukemaan siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu. Pistetään tieto liikkumaan eikä pantata sitä tilaisuuksiin, joissa ollaan isolla joukolla mukana. Tuossa joku aika sitten olin mukana kokouksessa, jossa oli eri päätöksentekijöitä meiltä ja muista lähikunnista. Olin hitusen yllättynyt erään lähikuntamme demarinaisen asenteesta tehdä politiikkaa. Hän oli tarkoitushakuisesti erimieltä lähes kaikesta mitä oikeistopuolueiden edustajat sanoivat. Tuottaako tällainen toimintatapa tulosta vai pelkkää riitelyä? Onneksi meillä ei tällaista pakkopiikittelyä harrasteta. Uskon, että tuomme sosialidemokraattisen näkemyksen vahvasti esille neuvotellen yhdessä muiden kanssa, niin kuin tähänkin asti olemme toimineet. Vuosi on ollut opettavainen, niin minulle kuin muillekin uusille aktiiveille. Toivon, että vanavedessä tulee muitakin tuoreita toimijoita, jotka edustavat samaa ajatusmaailmaa ja aatetta kanssamme. Hyvää joulun aikaa ja tulevaa vuotta kaikille.

14 KUVA Nuorten kotkien projektikordinaattori Kaija Kalaoja Kauniina lokakuun lauantaipäivänä lähes 50 henkilöä aloitti noin kuuden kilometrin mittaisen vaelluksen Repoveden kansallispuiston jylhissä maisemissa Valkealassa. Kymen Nuorten Kotkien järjestämällä syysretkellä syksy näytti parhaat puolensa auringonsäteiden värittäessä puiden lehtiä ja synkkää sammalmetsää. nauttimaan syksyisestä luonnosta nuotion räiskyessä, sillä mitäpä olisi vaellusretki ilman kunnon nokipannukahveja, muurinpohjalettuja ja makkaraa! Kotimatkalle lähdettiin uutta vaellusretkeä suunnitellen, mieli avoinna ja luonnon kauneus sydämessä. Reitin varrella oli paljon nähtävää ja koettavaa. Lapinsalmen ylitys riippusiltaa pitkin oli varmasti mieleen jäävä kokemus. Samoin kun suuren kallion päälle kiipeäminen Kuutinrappuja pitkin, joita laskettiin olevan yli 200. Päivän päätteeksi pysähdyimme vielä yhdessä

15 Nuorten Kotkien yökerho Lappeenrannan Työväentalo heräsi henkiin marraskuun alussa, kun 18 innokasta Lappeenrannan Nuorten Kotkien kerholaista kipusi makuupusseineen Vintille perjantaina kerhojen yöhön. Illan ohjelmassa oli kankaanpainantaa, kipsitöiden tekemistä, pizzojen leipomista, elokuvan katsomista valkokankaalta sekä mukavaa yhdessäoloa. Ilta aloitettiin yhteisillä leikeillä ja toisiimme tutustumisella. Sen jälkeen kerholaiset pääsivät kokeilemaan kipsinaamioiden ja käsien tekemistä sekä kankaanpainantaa. Kun nämä taideteokset oli saatu valmiiksi, oli aika virittää valkokangas seinälle ja aloittaa elokuvan katselu. Väliajalla jokainen sai leipoa ja täyttää oman pizzansa mielensä mukaan. Syömisen jälkeen kello olikin jo sen verran, että loputkin lapset levittivät petinsä kokoussaliin ja elokuvan katselu jatkui. Lauantaina aamiaisen jälkeen vuorossa oli vielä kipsitöiden maalaus, kankaanpainantatöiden silittäminen ja jouluaskartelut. Lounaan jälkeen iloiset, ja ehkä hiukan väsyneetkin lapset ja aikuiset pääsivät lauantain viettoon kotiin.

16 NUORTEN KOTKIEN KERHOT TOIMIVAT KEVÄTKAUDELLA SEURAAVASTI: Maanantai Tirilän työväentalo klo Ohjaaja Sari Kuivanen Ohjaaja Sammonlahden kerhokeskus klo Miia Kokkola Tiistai Myllymäen koulu klo (Hiessillankatu 10, käynti pääovesta) Ohjaaja Miia Kokkola Keskiviikko Pontuksen nuorisotalo klo Ohjaaja Miia Kokkola Lauritsalan kerhokeskus klo Miia Kokkola Torstai Ohjaaja Lemmikkieläinkerho Lappeenrannan Työväentalo Snellmaninkatu 12, 2 krs. klo Kaija Kalaoja AIKUISET KOTKAT PELAAVAT SÄHLYÄ Armilan koululla tiistaisin klo Tervetuloa mukaan porukkaan kaikki peli-intoiset SAK:n Lappeenrannan Paikallisjärjestö toivottaa jäsenilleen ja heidän perheilleen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

17 TARJA HALOSEN ETELÄ-KARJALAN KANSALAISVAL- TUUSKUNTA TEMPAISI Lappeenrannan kauppatorilla soppatykki tyhjeni 40 minuutissa. Tarja Halosen Etelä-Karjalan kansalaisvaltuuskunta oli liikkeellä lauantaina Soppatykit porisivat Lappeenrannan Kauppatorilla ja Imatran kävelykatu Koskenpartaalla. Joutsenon torilla tarjoiltiin joulukahvit. Valtuuskunnan jäsenet jakelivat ruumiinravinnon lisäksi esitteitä ja keskustelivat toriväen kanssa vilkkaasti. Kuvassa SAK:n aluejohtaja Jukka Kärnä lämmintä keittoa jakamassa. Hyisessä talvisäässä tunnelma oli korkealla ja torireissun jälkeen valtuuskunnan jäsenet jaksoivat vielä kiivetä Lappeenrannan Työväentalon Vintille hiomaan presidentin vierailukuvioita kuntoon.

18 Gunnel Juutilainen LAPPEENRANNAN JA YMPÄRISTÖN WANHAT TOVERIT Wanhat Toverit aloittivat syyskauden kiertoajelulla Raimo Paalasen opastuksella Saimme tutustua Lappeenrannan uusiin asuntoalueisiin; Hiessiltaan ja Karhuvuoreen. Sieltä matka jatkui Mustolan terminaaliin. Saimme tietoiskun terminaalin monipuolisesta toiminnasta ja sen merkityksestä koko Saimaan ja Etelä- Karjalan alueelle. WT Kävimme myös Kanavansuun vanhalla saha-alueella, mistä myrkkymaa on poistettu. Kiertoajelu jatkui kaupunginlahden, Linnoituksen ja Rakuunanmäen kautta Lappeenrannan Työväentalolle, missä kahvi ja pulla odottivat. Presidentinvaalit olivat keskustelun aihe ja liityimme kaikki Tarja Halosen tukijoukkoon. Gunnel Juutilainen ja Esko Tirkkonen Tampereella kesällä Marraskuun kerhokokouksessa kulttuurisihteeri Jorma Kallio kertoi Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoiminnasta. Jorma Kallion mukaan kaupungin rahallinen satsaus kulttuuriin on, verrattuna muihin keskisuuriin kaupunkeihin, häntäpäässä. Siitä huolimatta meillä on monipuolinen kulttuuritarjonta. Laajat harrastajajoukot kaipaisivat kyllä enemmän tukea. Presidentinvaalit ovat olleet punaisena lankana mukana ajatuksissamme ja puheissamme, niin pikkujoulujuhlissa kuin arkenakin. Kokoonnumme vuoden 2006 ensimmäiseen kerhokokoukseemme tiistaina tammikuun 17. päivänä. Aimo Vuorinen tulee silloin vieraaksemme. Seuraavat kokoukset ovat helmikuun 14. päivänä ja maaliskuun 14. päivänä. Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle

19 SYYSKOKOUSVALINTOJA Lappeenrannan Työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Raimo Paalanen, puheenjohtaja Hannu Myyryläinen, varapuheenjohtaja Varsinaiset jäsenet: Virpi Silonsaari Veikko Malinen Ulla Ylönen Harri Iljin Jari Kinnunen Taisto Sankomäki Hannu Äikäs Virpi Silonsaari Marja-Liisa Vesterinen sihteeri vuonna 2005 Varajäsenet: Esko Huttunen Kaisa Pentti Martta Hirvikallio LTY:n johtokunnan kokouksiin kutsutaan myös varajäsenet. Lauritsalan Sos.dem. Työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Anja Helvasto, puheenjohtaja Pertti Lallo, varapuheenjohtaja Veli-Pekka Pakarinen Juha Myllynen Juha Nikku Irja Mether Sirpa Kinnunen Sari Hanski Veijo Partanen Reijo Martikainen Anja Helvasto puheenjohtaja

20 LISÄÄ SYYSKOKOUSVALINTOJA Joutsenon sos.dem.työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Risto Kakkola, puheenjohtaja Titta Karppinen, varapuheenjohtaja Markku Huotarinen Yrjö Welling Irma Suvanto Lasse Hasari Sari Päivinen Ilkka Tiimo Jorma Saajanen Erkki Kämäräinen Varajäsenet Pentti Kyhyräinen Matti Tampio Helena Lähde Jaostojen vetäjät: naisjaosto, Terttu Kuisma Nuoret Kotkat, Eeva Ylitalo sekakuoro, Jaakko Koskinen MUITA LTY:N VALINTOJA VUODELLE 2006 Kymen Sos.dem. Piirin piirikokousedustajat: Varsinaiset piirikokousedustajat: Kirsti Lamminpää, Erkki Behm, Raimo Paalanen, Veikko Malinen ja Hannu Äikäs Varaedustajat: Taisto Sankomäki, Esko Huttunen, Harri Iljin, Matti Pursiainen ja Martta Hirvikallio Lappeenrannan Sos.dem.Kunnallisjärjestön edustajisto: Jari Kinnunen, Asko Kokkola, Hannu Äikäs, Virpi Silonsaari, Nina Hämäläinen, Eija Rantamäki ja Simon B. Bojang Varaedustajat: Esko Huttunen, Kirsti Lamminpää, Ulla-Riitta Hyöppinen- Sipari, Veikko Malinen, Ulla Ylönen, Erkki Behm ja Tarmo Häkkinen. Yhdistyksen varsinaiset tilintarkastajat: Aulis Nakari ja Marja-Liisa Ahlqvist Varatilintarkastajat: Eeva Arvela ja Matti Sipiläinen

21 LAPPEENRANNAN SOSIALIDEMOKRAATTINEN KUNNALLISJÄRJESTÖ JÄRJESTI ONNISTUNEEN MATKAN PIETARIIN Reissussa oli mukana 29 reipasta matkalaista. Meillä oli tilaisuus tutustua Pietarin kaupungin hallintoon ja käydä kiertoajelulla mainiossa syyssäässä. Kaupungin nähtävyyksiin saimme tutustua paikallisen oppaan johdatuksella. Nevan öinen risteily oli todella mieleenpainuva. Folklore-esitys laivalla oli tasokas, saimmepa itsekin osallistua tanssin pyörteisiin illallisen nautittuamme. Smolnan käytävää mittailemassa Nina Hämäläinen ja Armas Timonen. Iisakin kirkossa riitti ihmeteltävää kuvassa mm. Virpi Paalanen, Marja-Leena Piira, Aila Pietilä, Anja Helvasto, Yrjö ja Sirpa Welling sekä Hannu Pulkkinen. Nevan risteilyllä tanssin pyörteissä Voitto Ampuja ja Sirpa Welling. Kuvat:Veikko Malinen

22 Joutsenon sos.dem. Ty:n puheenjohtaja Risto Kakkola: Kuntayhteistyömietteitä Joutsenosta Lappeenrannan ja Joutsenon yhteistyön syventäminen etenee hyvää vauhtia. Hyvä onkin, sillä tähän mennessä alueellamme on syntynyt vain salkut täyteen erilaisia selvityksiä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nyt on tapahtumassa. Lappeenrannan kaupunginhallitus on vastannut Joutsenon tekemiin ehdotuksiin myönteisesti ja tehnyt myös omia yhteistyöehdotuksiaan, joihin Joutsenossa tutustutaan pikapuolin. Joutsenolla ei ole tarkoitus tulla siivellä eläjäksi, vaan yhteistyön tulee hyödyttää molempia. Lappeenranta on ehdottanut tutkittavaksi kuntaliitoksen mahdollisuuden. Kun fiksut ihmiset tekevät huolella valmisteltuja esityksiä, on se viisasta pohtia vakavasti. Hyvähän se on, kun on mielenkiintoa kaupunkiamme kohtaan. Se osoittaa, että Joutsenossa on edelleen voimaa, ja liitos vahvistaisi maakunnan veturia. Joutsenolaisille kuntaliitos on kumminkin ymmärrettävästi suurempi asia kuin lappeenrantalaisille, muutos asukkaan kaupungista asukkaan kaupungiksi on aikamoinen. Mahdollinen kuntaliitos vaatii laajaa kuntalaisten kuulemista ja laajaa järjestökäsittelyä, jonka jälkeen nähdään, lähdetäänkö asiaa viemään eteenpäin. Muutoksia Suomen kuntakartalla tapahtuu joka tapauksessa ja on hyvä, jos pystyy itse päättämään niistä eikä olla pakon edessä. Jos kuntaministeri Manninen on teoissaan puoliksikaan niin ponteva kuin on puhkunut, siinä tukka hulmuaa vielä monessa kunnassa. Tärkeintä on turvata kuntalaisille hyvät palvelut. Siksihän näitä toimintatapojen muutoksia haetaan. Ei näitä näilläkään kulmilla lämpimikseen touhuilla. Järjestöväki käsittelee asiaa tammikuussa.

23 TIRILÄN TALON tanssit klo Tanssiyhtye Väliaikainen Solistiyhtye Avolon Tanssiorkesteri Merituuli Villiruusut & Kari Leppänen Tuula Heikkilä & Harjunpää yhtyeineen Essi Leppäkoski & Sierra band Tanssiorkesteri Hannu Saksi & Tuula Anneli Tanssiorkesteri Markus sextet Tanssiorkesteri Vonkamiehet Raimo Piipponen & Havanna Jonni Takala & JAMI Fox orkesteri PAIKKAKUNNAN PARAS TANSSILATTIA, tule pyörähtelemään!!! TULE VIIHTYMÄÄN VINTIN SAUNALLE Keskellä kaupunkia viihtyisä ja hyvin varusteltu kokoontumispaikka Perhejuhlat Kokoukset Saunaillat jne. Tiedustelut ja varaukset LTY:n toimistolta puh. (05)

24 LTY LAPPPEENRANNAN TYÖVÄENYHDISTYS RY KUUKAUSIKOKOUS pidetään torstaina kello Työväentalon kokoussalissa, Snellmaninkatu 12, 2.kerros Kokouksessa käsitellään kunta- ja palvelurakenneuudistusta Tervetuloa Johtokunta Koko kansan presidentti Tarja Halosen Lappeenrannan vaalitoimisto on avattu osoitteessa Oksasenkatu 8 Toimisto on avoinna jouluviikolla maanantaina klo , sekä tiistaina ja keskiviikkona klo Jatkossa toimisto on avoinna ma-pe klo ja la , pyhinä ja uudenvuodenaattona toimisto on suljettu. Tervetuloa keskustelemaan sekä maistelemaan glögiä ja pipareita.

25

26 TULE LAULAMAAN KANSSAMME SEKAKUORO AJATTOMIIN Harjoittelemme kerran viikossa Lappeenrannan Työväentalon musiikkisalissa, torstaisin klo Nadja Härkösen johdolla. Olemme Lappeenrannan vanhin kuoro ja vietämme 110- vuotisjuhlaa Tirilän Työväentalolla. Minä olen laulanut kuorossamme jo 25 vuotta. Meillä on hyvä porukka ja laulaminen on kivaa sekä tervehdyttävää. Tule joukkoomme, soita vaikka Lappeenrannan Työväentalolle ja kysele lisää! Jouluterveisin Eila Toikka, eräs joukosta Toivotamme Jäsenillemme ja Tovereillemme Hyvää ja Lämmintä Joulunaikaa sekä Onnellista Uutta Vuotta Lappeenrannan Työväenyhdistys Lauritsalan Sos.dem. Työväenyhdistys Parkkarilan Sos.dem. Työväenyhdistys Lamposaaren Sos.dem. Työväenyhdistys Melkkolan Työväenyhdistys TSL:n Lappeenrannan opintojärjestö TSL:n Kymen aluetoimisto

27 SOSIALIHUMOKRATIAA Sauli Niinistö oli huolissaan kannatuksensa laskusta Hän ei voinut ymmärtää sitä, koska Kokoomuksella iso vaalikoneisto ja niin kalliit imago- ja markkinointikonsultit kuin rahalla sai. Kuitenkin lähes päivä päivältä kannatuslukemat vain heikkenivät. Niinpä Sauli soitti nolona Eero Heinäluomalle ja selittää hänelle ongelmansa. Eero oli luonnollisesti puhelusta ihmeissään mutta heltyi toverillisesti kutsumaan työväenpresidenttiehdokkaan seuraamaan istuvan presidentin vaalitoimiston työskentelyä. Seuraavana päivänä Sauli saapui vaalitoimistoon ja sanoi: En kyllä vieläkään ymmärrä. Me teemme täsmälleen samat asiat, mutta silti kannatukseni vain laskee. Meidän puolueemme ja ehdokkaan kansalaisvaltuuskunnan työntekijämme ovat älykkäämpiä kuin teidän, vastasi Eero. Mitä hittoa sinä tarkoitat, sanoi Sauli kärttyisästi. Nykyistä vaalityöskentelyä kutsutaan usein hektiseksi ja me pidämme huolen että puolueen ja vaalityöntekijöiden ajattelu on nopeaa kuin Salama. Sattumalta Paavo Lipponen saapui vaalitoimistoon ja tältä Heinäluoma kysyikin heti: Kuka on isäsi poika muttei ole veljesi? " Tuohan on helppo, sehän olen minä! vastasi Paavo ja jatkoi pöydän ääreen Koko kansan presidentti -nappien tekoon. Sauli palasi masentuneena kotiinsa kuullakseen tv-uutisista että Matti Vanhanen oli juuri ohittanut hänet kannatuksessa. Samalla puhelin alkoikin soida. Soittajana oli kukapa muukaan kuin Vanhanen itse kehuen älykkäästi suunnitellun vaalityön tuottavan nyt tulosta. Niinpä Sauli kysyikin närkästyneenä: Jos sinä olet vaalityöntekijöinesi niin älykäs niin osaatko kertoa kuka on isäsi poika, muttei ole veljesi? Seurasi pitkä hiljaisuus. Hetken pohdittuaan Matti lupasi soittaa aivan heti takaisin sillä puurovesi alkoi juuri kiehua liedellä. Selitys oli kummastakin poikamiehestä aivan uskottava. Matti soitti salamana Seppo Kääriäiselle joka kertoikin heti vastauksen: Sehän olen minä. Matti sulki välittömästi puhelimen ja soitti voiton rieumuissaan Saulille ja kertoi vastauksen. Se on Seppo Kääriäinen! Typerys, huudahti Sauli ikionnellisena ja jatkoi, Se on Paavo Lipponen!

Viisseiska. Luottamusmiesvaalit 1.11. 15.12.2008 Kunnallisvaalit 26.10.2008 Ennakkoäänestys 15. 21.10.2008. Sisällysluettelo

Viisseiska. Luottamusmiesvaalit 1.11. 15.12.2008 Kunnallisvaalit 26.10.2008 Ennakkoäänestys 15. 21.10.2008. Sisällysluettelo Viisseiska Lokakuu 2008 Salon metallityöväenammattiosasto r.y. Someron metallityöväen ammattiosasto r.y. Luottamusmiesvaalit 1.11. 15.12.2008 Kunnallisvaalit 26.10.2008 Ennakkoäänestys 15. 21.10.2008 Sisällysluettelo

Lisätiedot

VIISSEISKA. Salon metallityöväen ammattiosasto r.y. sekä osastot 315 ja 211 Huhtikuu 2006 www.metalli57.com. Palkat nousevat 1.6.

VIISSEISKA. Salon metallityöväen ammattiosasto r.y. sekä osastot 315 ja 211 Huhtikuu 2006 www.metalli57.com. Palkat nousevat 1.6. VIISSEISKA Salon metallityöväen ammattiosasto r.y. sekä osastot 315 ja 211 Huhtikuu 2006 www.metalli57.com Palkat nousevat 1.6.2006 sivu 5 Helsingintie 16 in memoriam sivu 5 Puheenjohtajan palsta sivu

Lisätiedot

Porvoon Mieslaulajat60v.

Porvoon Mieslaulajat60v. Porvoon Mieslaulajat60v. Miesten Laulua 60 vuotta!!! Porvoon Mieslaulajat Ry 60v Juhlakonsertti 28.10.2006, klo 17.00 Linnankosken lukion juhlasalissa, Piispankatu 24-26, Porvoo Porvoon kaupungin puolesta

Lisätiedot

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin 3.5.2015 www.lappeenranta.fi In English, p. 17 19 Raatihuone kutsuu kävijöitä Lappeenrantalaiset ovat teatterikansaa s.

Lisätiedot

Asukas- ja henkilökuntalehti 2/2012

Asukas- ja henkilökuntalehti 2/2012 Asukas- ja henkilökuntalehti 2/2012 Sisältö 3 Pääkirjoitus 4 Päiväkummun Kotihoito Ovi onnistuvaan ikääntymiseen 6 Ulkoinen auditointi osoitti useita vahvuuksia ja joitakin kehittämiskohteita 7 Entistä

Lisätiedot

Viisseiska Maaliskuu 2009

Viisseiska Maaliskuu 2009 Viisseiska Maaliskuu 2009 Salon metallityöväenammattiosasto r.y. Someron metallityöväen ammattiosasto r.y. Jäsenet äänestivät KYLLÄ Team-hankkeelle Äänestä EU-vaaleissa 7.6.2009 (ennakkoäänestys 27.5.

Lisätiedot

MUURAHAINEN. Ennätysmäärä yrittäjiä HC Saimaassa. Kulttuurillakin voi yrittää. Imatra, Rautjärven ja j. Ruokolahden yrittäjät

MUURAHAINEN. Ennätysmäärä yrittäjiä HC Saimaassa. Kulttuurillakin voi yrittää. Imatra, Rautjärven ja j. Ruokolahden yrittäjät MUURAHAINEN N:o 3 j Sunnuntai ai 27. marraskuuta 2011 Ennätysmäärä yrittäjiä HC Saimaassa Kulttuurillakin voi yrittää 2 Sunnuntai 27. marraskuuta 2011 Pääkirjoitus Meiltä löytyy, meillä palvellaan! Näin

Lisätiedot

Poliolehti. Suomen Polioliitto ry:n jäsenlehti 3/2011

Poliolehti. Suomen Polioliitto ry:n jäsenlehti 3/2011 Poliolehti Suomen Polioliitto ry:n jäsenlehti 3/2011 2 Poliolehti 3/2011 Kansainvälinen verkostoituminen poliotoiminnassa Ansiomerkkejä Suomen Poliohuolto ry muisti pitkäaikaisia hallituksensa jäseniä

Lisätiedot

Kannuksen Joulu * 2014 * KANNUKSEN JOULU 2014 1

Kannuksen Joulu * 2014 * KANNUKSEN JOULU 2014 1 Kannuksen Joulu * 2014 * 1 Joulurauha Kun jälleen joulu koittaa, on Kristus-juhlan aika. Nyt rauha kiireen voittaa, maan yllä Joulun taika. Saa sielu hengen palon, se täyttää sydämen, luo uudenlaisen valon,

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

PUDASJÄRVI PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 24.10.2012

PUDASJÄRVI PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 24.10.2012 PUDASJÄRVI YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDASJÄRVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN Kannot pois vaivattomasti s. 3 Livojoen rantakaava yleisesittelyssä s. 6 Laskettelukausi avautuu viikonloppuna s. 7 -lehti

Lisätiedot

SUOMEN LIONS-LIITON 107 E PIIRI 1 / 2013 PIIRI LEIJONA

SUOMEN LIONS-LIITON 107 E PIIRI 1 / 2013 PIIRI LEIJONA Julkaisija: SUOMEN LIONS-LIITON 107 E 1 / 2013 Äksön Nait s. 24 Pirulanvuoren näkötorni s. 42 Homekoulutalkoot s. 51 Tarkoituksena hauskanpito s. 71 Tärppejä ja tuttavuutta s. 73 Eteenpäin yhdessä toimien

Lisätiedot

Kyläkapula. Maakunnallisen kylä- ja hanketoiminnan tiedotuslehti Pirkan Kylät ry:n kyläasiamieshanke ja Pirkanmaan maaseudun kehittämisyhdistykset

Kyläkapula. Maakunnallisen kylä- ja hanketoiminnan tiedotuslehti Pirkan Kylät ry:n kyläasiamieshanke ja Pirkanmaan maaseudun kehittämisyhdistykset Kyläkapula Maakunnallisen kylä- ja hanketoiminnan tiedotuslehti Pirkan Kylät ry:n kyläasiamieshanke ja Pirkanmaan maaseudun kehittämisyhdistykset 2/2012 Pohjoismaissa oli tapana, että viestikapula kiersi

Lisätiedot

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille 250 TAMPERE 4/2010 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille Lehden aikataulu Seuraava JHL-250-Tampere nro 1/ 2011 ilmestyy jäsenistölle viikolla 12-13 / 2011 Lehtijengi

Lisätiedot

Toimistomme on auki vuonna 2015: 12.1. 26.5. ja 17.8. 8.12.

Toimistomme on auki vuonna 2015: 12.1. 26.5. ja 17.8. 8.12. Sisältö 2. Sisältö ja toimiston aukioloajat 3. 4. Puheenjohtajan tervehdys 4. Kevätkokouskutsu 5. 6. Syyskokouksessa tapahtui 7. 9. Tulevia tilaisuuksia 10. Käskyjä tähän aikaan 11. 13. Eino Mäkinen In

Lisätiedot

kotina Korvensuora Aluekokous - Asukastilaisuus tiistaina 02.11.2010 klo 18.00 Talvikankaan Monitoimitalolla,

kotina Korvensuora Aluekokous - Asukastilaisuus tiistaina 02.11.2010 klo 18.00 Talvikankaan Monitoimitalolla, Korvensuora kotina Korvensuoran suuralueen tiedote syksy 2010 Aluekokous - Asukastilaisuus tiistaina 02.11.2010 klo 18.00 Talvikankaan Monitoimitalolla, Tuiskutie 10 Kaikki suuralueen asukkaat lämpimästi

Lisätiedot

Maataistelukoneet näyttävästi mukana Salpavaelluksella

Maataistelukoneet näyttävästi mukana Salpavaelluksella KYMEN SALPA KYMENLAAKSON RESERVIUPSEERI- JA RESERVILÄISPIIRIEN LEHTI 25. VUOSIKERTA NRO 3, SYYSKUU 2009 Maataistelukoneet näyttävästi mukana Salpavaelluksella Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina Miehikkälän

Lisätiedot

Vaalitentit käyntiin Toiviosta

Vaalitentit käyntiin Toiviosta Partola, PIRKKALA Kenkätie 4 puh. 266 4041 Av. ma-la 11-21, su 12-21 KOTIPIZZALOUNAS MA-PE 11-14 alkaen 6,30 Sis. yhden täytteen pizzan + juomaa niin paljon kuin jaksat. Kotiinkuljetus JOKA PÄIVÄ. LOUNAS

Lisätiedot

Seurakuntatervehdys 2/2008

Seurakuntatervehdys 2/2008 Seurakuntatervehdys Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien tiedotuslehti 41.vuosikerta 2/2008 Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö

Lisätiedot

250 TAMPERE 1/2011 JHL

250 TAMPERE 1/2011 JHL 250 TAMPERE 1/2011 JHL 250:n kevätkokous ti 29.3.2011 Eduskuntavaalit 17.4.2011 Ennakkoäänestys 6.-12.4.2011 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2011 ilmestyy viikolla 21 Tee lehteen juttu! Tai anna

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 250 Tampere 1/2014 JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2014 ilmestyy viikolla 21-22 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta, jonka sisältö tai

Lisätiedot

Heitosta Haukipudas tunnetaan!

Heitosta Haukipudas tunnetaan! Heitosta Haukipudas tunnetaan! Ehkä Suomen paras seuraleh Lokakuu 2012 Yleisurheilukoulun menoa ja meininkiä Länsituulen koulun salilla keskiviikkoiltana. YLEISURHEILU SIVU 19 Heitolle työllistämispalkinto

Lisätiedot

-liike on ihmisen muotoinen

-liike on ihmisen muotoinen -liike on ihmisen muotoinen 4 2012 Yö-yhtyeen Olli Lindolm on sama mutta eri mies Kansalaisraati kokosi kemijärveläiset Muslimiäidin joulunodotus Nuoret viihtyvät Saunalahden tukiasuntoyhteisössä 4 12

Lisätiedot

itsestään tarvitaan tekijät ja toimiva päätöksen teko. Kuntalaiset päättävät, kuka päättää sen takia on tärkeä äänestää!

itsestään tarvitaan tekijät ja toimiva päätöksen teko. Kuntalaiset päättävät, kuka päättää sen takia on tärkeä äänestää! P YHÄJOEN KUULUMISET Keskiviikkona 15.10.2008 viikko 42 Keskustapuolueen mielestä yhteiskunta on ihmisiä varten Tiina Pärkkä Keskusta on lähtenyt näihin kunnallisvaaleihin KOTI -teemalla, joka haluaa korostaa

Lisätiedot

ESPOON SOTAVETERAANI 2/2010

ESPOON SOTAVETERAANI 2/2010 ESPOON SOTAVETERAANI 2/2010 Talvisodan rauhan 70-vuotispäivänä espoolaiset veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt suorittivat kunniakäynnin Espoon Sankarihaudoilla 13.3.2010. Kuva Matti Kaltokari 1 ESPOON

Lisätiedot

Viisseiska Kevät 2013

Viisseiska Kevät 2013 Viisseiska Kevät 2013 Salon metallityöväenammattiosasto r.y. Someron metallityöväen ammattiosasto r.y. Puheenjohtajan palsta s. 2 Kirjoittajavieras s. 3 Aluetoimiston kuulumisia s. 3 Monien mahdollisuuksien

Lisätiedot

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan!

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! 250 Tampere 3/2013 Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 4/2013 ilmestyy viikolla 50.

Lisätiedot

Joutsan Kotiseutulehti 2011

Joutsan Kotiseutulehti 2011 Joutsan Kotiseutulehti 2011 10 Joutsan Kotiseutulehti 2011 Sisällysluettelo Pääkirjoitus: Joutsa ihmisen kokoinen kunta...2 Terttu Hentinen Yhtenäiskoulua tehtiin talkoilla...3 Tohtoritervehdys Joutsan

Lisätiedot

VIESTI 2009-2010. Tässä lehdessä mm. PIIRI 107-M SUOMEN LIONS-LIITTO RY, PIIRI 107-M PIIRIKUVERNÖÖRIN TERVEHDYS 2

VIESTI 2009-2010. Tässä lehdessä mm. PIIRI 107-M SUOMEN LIONS-LIITTO RY, PIIRI 107-M PIIRIKUVERNÖÖRIN TERVEHDYS 2 LION JULKAISIJA: SUOMEN LIONS-LIITTO RY, PIIRI 107-M VIESTI 2009-2010 PIIRI 107-M Tässä lehdessä mm. PIIRIKUVERNÖÖRIN TERVEHDYS 2 Nuoret klubit esittäytyvät: UUSI KLUBI SASTAMALAAN 5 LC Uusikaupunki/Family

Lisätiedot