Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005"

Transkriptio

1 Vintin Uutiset Lappeenrannan ja ympäristön demareiden jäsentiedote joulukuussa 2005

2 Vintin Uutiset joulukuu 2005 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Koko kansan presidentti painottaa yhteisvastuuta... 6 Kansanedustaja Anneli Kiljunen vuotta LTY:n soittokunnan johdossa... 9 TUL Saimaan piirin tervehdys Noviisin nopea vuosikatsaus Nuoret Kotkat Repoveden retkellä Nuorten Kotkien yökerho Kansalaisvaltuuskunta tempaisi Kauppatorilla Wanhojen Tovereiden kuulumisia Syyskokousvalintoja Kunnallisjärjestö järjesti matkan Pietariin Kuntayhteistyömietteitä Joutsenosta Sekakuoro Ajattomat Sosialihumokratiaa Päätoimittaja: Raimo Paalanen Kansi: Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Juho Jäppinen Lappeenrannassa Kuva: Jari Kinnunen. Puheenjohtaja Raimo Paalanen, puh LAPPEENRANNAN TYÖVÄENYHDISTYS Snellmaninkatu Lappeenranta Puh. (05) Fax (05) Toiminnanjohtaja Päivi Lipiäinen, puh. (05) ja Varapuheenjohtaja Hannu Myyryläinen, puh Toimistoapulainen Sihteeri Mervi Lyytikäinen, Virpi Silonsaari, puh puh. (05)

3 Lappeenrannan Sos.dem. Kunnallisjärjestön ja Lappeenrannan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Raimo Paalanen: Arvoisa Lukija, Toveri Valtuustokauden ensimmäinen vuosi Valtuustokauden ensimmäinen vuosi on siinä vaiheessa, että se mahdollistaa arvion tekemisen vuoden tapahtumista. Käynnistimme kauden hyvässä ilmapiirissä, mikä pohjautuu historialliseen, kaikkien ryhmien allekirjoittamaan valtuustokauden tavoite- ja yhteistyösopimukseen. Sopimuksessa asetettiin yhteiset tavoitteet siitä mitä ja miten peruspalvelut tuotetaan ja kuinka hoidamme kuntataloutemme kestävälle pohjalle kuluvalla valtuustokaudella. Ilmapiiristä, joka valtuustokauden alussa luotiin kertoo parhaiten se miten rakentavasti ja suurella yhteisymmärryksellä valmisteltiin valtuustokauden strategia-asiakirja ja sen pohjalta vuoden 2006 talousarvio. Valmistelu ja päätökset syntyivät ennätysajassa, vaikkei se mikään itseisarvo ole eikä saakaan olla. Vain pientä vivahde-eroa on ollut oikeistoryhmien tulkinnassa siitä mitä tarkoitettiin sillä lauseella, jossa todetaan, että kuntalaisten terveys-, sosiaali-, kasvatus- ja opetuspalvelut toteutetaan lähtökohtaisesti kaupungin oman organisaation toimesta. Sosialidemokraatit pitävät tästä niin kuin muistakin sopimuskohdista kiinni. Organisaation kehittäminen Kymmenen kohtaa käsittävässä yhteistyösopimuksessa sovimme edellä kuvattujen ja maakunnallisten tavoitteiden lisäksi oman organisaation vahvistamisesta. Kaupungin-

4 hallituksen apuelimeksi perustettiin tulevaisuusjaosto. Sen tehtävänä on osaltaan valmistella merkittävät maankäyttöön ja talouteen liittyvät asiat hallitukselle. Työ on käynnistynyt hyvin, ensin keskityimme valtuustokauden strategia-asiakirjan perusteiden ja tavoitteiden laatimiseen ja huolehtimaan siitä, että se valmistuu suunnitellun rakenteen mukaisesti, suunnitellussa aikataulussa. Toinen merkittävä asia on ollut keskustan osayleiskaavan tarkistamisen käynnistäminen ja toimiminen ohjaus- ja seurantaryhmänä. Päätökset tehdään työjärjestyksen mukaan teknisessä lautakunnassa, sieltä kaupunginhallitukseen ja lopulliset päätökset tekee kaupunginvaltuusto. Asia on siinä määrin merkityksellinen, että tullemme matkan varrella sitä käsittelemään monta kertaa myös puolueosastoissa sekä valtuustoryhmässä. Presidentin vaalit 2006 Kaikkein tärkein tehtävä juuri nyt on keskittyä tuleviin presidentin vaaleihin. Useissa puheenvuoroissa on oltu sitä mieltä, että vaalitulos ratkaistaan medioissa ja ennen kaikkea television 14 tuntia käsittävissä ohjelmissa. Meillä on taitava, osaava ehdokas ja siihen, miten hän onnistuu esiintymään, emme voi edes vaikuttaa. Voimme kuitenkin omalla työllämme vaikuttaa siihen, miten moni Halosta mielipidetutkimuksissa kannattanut henkilö lähtee myös vaalipäivinä liikkeelle, äänestyspaikoille. Eli nykyisen presidentin jatko on sen varassa miten hyvin pystymme hänen kannattajansa saamaan vaaliuurnille! Meillä on kaikki mahdollisuudet yhdessä Vasemmistoliiton ja muiden Halosen taakse ryhmittyneiden kansalaisryhmien työllä saada hänet valittua jo ensimmäisellä kierroksella. Meidän on valmistauduttava kuitenkin myös toiseen kierokseen, missä peli tulee varmasti kovenemaan.

5 35 vuotta Lappeenrannan Työväenyhdistyksen palveluksessa Pitkäaikainen järjestösihteerimme ja myöhemmin toiminnanjohtajan tehtävässä toiminut järjestöihmisten tuntema Jouko Kilpiä jäi ansaitulle eläkkeelle Jouko on opittu tuntemaan sosialidemokratian syvimmän olemuksen oivaltaneena, helposti lähestyttävänä kuuntelijana sekä ahkerana työntekijänä. Pitkälti hänen olemuksensa loi sitä Vintin henkeä, joka alkoi muodostua jo vanhassa puutalossamme, oikeasti vintillä, missä hänen toimistohuoneensa tuolloin sijaitsi. Jouko on ollut merkittävällä panoksellaan osasyyllinen mm. siihen, että meiltä on, lyhyttä ajanjaksoa lukuun ottamatta, ollut aina kansanedustaja ja parhaimpina päivinä myös ministeri. Haluan omasta ja kaikkien lukijoiden puolesta lausua kunnioittavat kiitokset Joukolle tähän saakka tehdystä työstä työväenliikkeessä ja toivoa elämätäyteisiä eläkepäiviä johon sisältyy myös järjestö- ja muuhunkin toimintaamme osallistuminen. Hyvä Lukija, Toveri Kiitän kaikkia Vintin Uutisten lukijoita kuluneesta vuodesta, siitä työstä jota olette tehneet entistä paremman yhteiskuntamme puolesta. Toivotan Sinulle ja läheisillesi Hyvää ja Rauhallista Joulua ja onnellista uutta vuotta 2006.

6 Koko kansan presidentti painottaa yhteisvastuuta Teksti: Ulla Ylönen Innokkaat kannattajat ympäröivät kauppakeskukseen saapuneen presidentti Tarja Halosen. Kuva Jari Kinnunen. Luottamus ja yhteisvastuu ovat ne suomalaisen yhteiskunnan tukipilarit, joita presidenttiehdokas Tarja Halonen on presidenttikaudellaan halunnut vahvistaa. Luottamuksen ja yhteisvastuun varassa hän uskoo Suomen menestyvän tulevaisuudessakin. - Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on hyvä paikka rakentaa omaa elämää, muistutti Etelä-Karjalan vaalijuhlassa puhunut tasavallan presidentti Tarja Halonen. Halosen mielestä lapsiin, nuoriin, kaikenikäisten koulutukseen ja ympäristöön tehdyt sijoitukset eivät ole menneet hukkaan. Viiden miljoonan asukkaan Suomi menestyy vain laadulla, jonka takeena on osaaminen ja halu oppia uutta. - Suomi menestyy hyvin kansainvälisissä vertailuissa ja on usein ollut myös koko porukan paras, sanoi Halonen.

7 Luovuus kruunaa osaamisen Halosen mukaan suomalaiset hallitsevat tieteen, tutkimuksen ja käytännön yhdistämisen ja voivat osaamisensa ansiosta luottaa tulevaisuuteen silloinkin, kun työpaikkoja siirretään kotimaan rajojen ulkopuolelle. Hän toivoo, että asiaosaamiseen vielä liitettäisiin nykyistä enemmän luovuutta. - Ainakin täällä Etelä- Karjalassa ihmiset ovat aina osanneet olla luovia, kehaisi Halonen, ja tarkensi, että luovuus on paljon muutakin kuin kulttuuria ja taidetta. Eteläkarjalaiset ovat esimerkiksi uskaltaneet muita rohkeammin tarttua Venäjän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Myös kansainvälistyminen ja maailmankuvan avartaminen ovat Etelä-Karjalassa edenneet eri tavalla kuin muualla. - Rajalla asuva kansa on niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina tarttunut toimeen ensimmäisenä, sanoi Halonen. EU:n pohjoisen ulottuvuuden politiikka on puolestaan hyvin saman sukuista kuin Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö. Lappeenrannan kaupungintalolla Tarja Halosta olivat vastaanottamassa Etelä-Karjalan kansalaisvaltuuskunnan vetäjät. Kättelyvuorossa Kalervo Aattela. Kuva: Ulla Ylönen Vain yksi ulkopolitiikka Ulkopolitiikasta Tarja Halonen totesi, että Suomella voi olla vain yksi ulkopolitiikka, jonka presidentti hoitaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Luottamus on puolestaan suomalaisen yhteiskunnan perusta ja yhteisvastuu se voima, joka takaa mahdollisuuden yrittää ja rakentaa hyvinvointiyhteiskuntaa. - Toisiamme ja eri sukupolvien työtä kunnioittaen, muistutti Halonen. Halonen suorastaan odottaa tiukkoja vaaleja, sillä ne ovat hänestä toimivan demokratian merkki.

8 KUVA Tarja Halosen Etelä-Karjalan valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen Hyvä Vintin Uutisten lukija, Tasavallan presidentin vaalit lähestyvät. Nykyinen presidenttimme Tarja Halonen on onnistunut työssään erinomaisesti, kansa on ollut häneen tyytyväinen ja kokenut hänet yhdistävänä voimana. Presidentti Halonen ei ole suosittu vain Suomessa, vaan hän nauttii arvostusta ympäri maailman. Maailmanlaajuisesti presidentti Halonen on toiminut aktiivisesti ja tuloksekkaasti etenkin ihmisoikeuksien ja globalisaation hallinnan puolesta. Hän on myös osoittautunut ammattitaitoiseksi Suomen ulkopolitiikan johtajaksi. Presidenttiehdokas Tarja Halosen kampanja on käynnistynyt. Valtakunnallinen kansalaisvaltuuskunta perustettiin kirjailija Kaari Utrion johdolla marraskuun lopulla ja alueelliset kansalaisvaltuuskunnat ovat järjestäytyneet pitkin syksyä. Tarja Halosen uudelleenvalinnan tueksi tarvitaan kaikki suomalaiset, jotka näkevät presidentin tehtävän ennen kaikkea kansakunnan suunnannäyttäjänä ja hyvinvointiyhteiskunnan puolestapuhujana. Kaikki kansalaiset ja kansalaisjärjestöt ovat tervetulleita vaalityöhön tekemään koko kansan presidenttiä. Liittymällä mukaan Etelä-Karjalan valtuuskuntaan pääset aitiopaikalle osallistumaan vaalikampanjaan. Oikeudenmukaisuutta, avarakatseisuutta ja aitoa humanismia tarvitaan hyvinvoinnin puolustamiseen ja paremman huomisen rakentamiseen. Tule mukaan toimintaan Tarjan uudelleenvalinnan puolesta. Tarja Halosen sanoin: Kootaan voimat yhteen. Tehdään yhdessä reilu, rehti ja voitokas kampanja.

9 Olli Spännäri 20 vuotta LTY:n soittokunnan johdossa Teksti ja kuvat: Ulla Ylönen Kun Spännärin teini-ikäinen Olavi ja 50-lukujen vaihteessa aloitti musiikin opinnot, eivät kapellimestarin tehtävät olleet päällimmäisenä hänen mielessään. Sittemmin Olli Spännärin johdolla ovat soittaneet niin Lappeenranta Big Band kuin Ratsuväen perinnesoittokuntakin. Lappeenrannan työväenyhdistyksen soittokuntaa Olli on johtanut 20 vuotta. Lauritsalan musiikinkannatusyhdistyksen soittokunnan legendaarinen kapellimestari Arvo Vehviläinen antoi vuonna 1949 Olavi Spännärille soittimeksi es-kornetin. Kun Olli kolme vuotta myöhemmin pääsi Lappeenrannan varuskuntaan soitto-oppilaaksi, vaihtui kornetti trumpettiin. Sotilassoittajaa Ollista ei tullut, vaikka hän armeijan leipiin jäikin. Keikkamuusikko ja orkesterinjohtaja Muusikon ura urkeni keikoilla Kalevi Pyysalon yhtyeen ja muidenkin kokoonpanojen kanssa. Olli oli muun muassa perustamassa Lappeenranta Big Bandia ja soitti pitkään trumpettia bandin riveissä. Bandin johtajana hän toimi 16 vuotta.

10 - Soittajana olen keskinkertainen en solistitasoa. Organisointikyky taas lienee armeijan peruja, kuvailee Olli Spännäri. Hänen johtajakaudellaan big band muun muassa voitti kaksi Suomen mestaruutta. Ensimmäiset sävelet LTY:n soittokunnan riveissä Olli puhalsi 70-luvulla. Soittokuntaa johti tuohon aikaan Toivo Pyörre. - Konserteissa sain esiintyä, mutta esimerkiksi vappumarsseille en ammattini vuoksi saanut osallistua, kertoo Olli. Lauritsalan musiikinkannatusyhdistyksen aikoina Olli löi vappumarsseilla rumpua. Silloin marssittiin Hakalin työväentalolta vesitornin mäelle. LTY:n oma musiikkikoulu 80-luvun alussa LTY:n soittokunta oli kutistunut seitsikoksi. Nuorison soittoharrastusta päätettiin elvyttää perustamalla oma puhallinmusiikkikoulu. Musiikkikoulu osoittautui varsinaiseksi menestykseksi, sillä kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Sittemmin oppilasmäärä on vakiintunut 20 paikkeille ja johtajaopettaja Spännärikin on jättänyt tehtävät nuoremmilleen. Kaukaan propsilaanilla soittamaan oppineelle Ollille musiikista tuli osa elämää. Hän harjoittelee ja esiintyy LTY:n soittokunnan ja Ratsuväen perinnesoittokunnan kanssa yhteensä 200 päivänä vuodessa. Viimeksi Ollin harjoittamat sävelet kaikuivat perinteisessä joulukonsertissa. Kaija Ylärakkola (vas.), Juha Maksimainen ja Tommi Tuovinen valmistautuvat harjoituksiin. Olli kyselee kuulumisia.

11 TUL Saimaan piiri ry toiminnanjohtaja Kale Viskari TUL Saimaan piirin tervehdys Vuosi 2006 on TUL Saimaan piirin 87. toimintavuosi. Sen painopistealueina tulevat olemaan seuratoiminnan kehittäminen, lasten- ja nuorten liikunnan urheilukoulutoiminta sisältäen ohjaaja- ja valmentajakoulutusta, leiri- ja kulttuuritoimintaa. TUL Joy Games nuorisotapahtumaketju käynnistyi talvipäivillä Kotkassa ja Kuusankoskella. Toinen valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin Lappeenrannassa, joka kokosi noin 1600 aktiiviosallistujaa. TUL Joy Games, nuorisotapahtumaketju kulkee aina vuoteen 2009 saakka, jona aikana järjestetään eri puolilla Suomea kaksi vuotuista suurtapahtumaa Talvipäivät ja Syystapahtuma. Kolmantena painopistealueena on kunto- ja terveysliikunta; seurojen kuntoliikunnan kehittämien, ammattiyhdistysväen kilpailutoiminta, eläkeikäisen väestön liikunta ja työyhteisöliikunnan kehittäminen. Syksyn Kuntoviikkojen kehittäminen maan näkyvimmäksi kuntoliikuntatapahtumaksi luo

12 yhteistyömahdollisuuksia niin AY- väkeen, kyläyhdistyksiin, kuntien liikunta- ja nuorisotoimelle sekä eläkeläisjärjestöille. Syksyn Kuntoviikot toteutetaan Lauantaina järjestetään Ay-väelle, eläkeläisjärjestöille ja työyhteisöille Kunnon liikuntapäivä. Kunnon liikuntapäivä tulee tarjoamaan niin fyysistä kuin psyykkistä kunto- ja terveysliikuntaa. Tervetuloa joukolla mukaan! TUL Saiman piirin hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Asko Kokkola, varapuheenjohtaja Seppo Kyllönen ja hallituksen jäsenet Olavi Tuuliainen, Juhani Korhonen, Risto Korhonen, Liisa Rahkonen, Eija Tynkkynen, Osmo Vaaherkumpu ja Veli Määttä. Jäsenseuroja piirissä oli vuoden 2004 lopussa 53 joissa jäseniä yhteensä Vintillä viihdytään Toimistomme on ollut vuodesta 2003 Lappeenrannan Työväen yhdistyksen talossa, Snellmaninkatu 12, 2. krs. Olemme viihtyneet Vintillä erinomaisesti; lähellä ovat mahtavat toverit ja Vintillä on yhteisöllisyyden henki! Kotiapupalvelua tarjolla LTY:n jäsenille! Lappeenrannan Työväen Urheilijat hoitaa yhteistyössä Lappeenrannan Työväenyhdistyksen kanssa kotiapupalvelua, joka on ensisijaisesti kohderyhmänä ovat Lappeenrannan Työväenyhdistyksen veteraanijäsenet. Kotiapupalvelua on saatavana siivoukseen, kaupassakäyntiin ja ulkoiluun. Siivouspalvelu suoritetaan asiakkaan välinein ja ainein. Kustannukset on pyritty pitämään minimissään niin, että suoritetusta palvelusta peritään 5 tunnilta. Kotiapupalvelutilaukset pyydetään osoittamaan Lappeenrannan Työväenyhdistyksen toimistoon, p Terveisin Lappeenrannan Työväen Urheilijat Lappeenrannan Työväenyhdistys

13 Kaupunginvaltuutettu, Parkkarilan sos.dem. työväenyhdistyksen jäsen Jani Henelius Noviisin nopea vuosikatsaus Toverillinen tervehdys kaikille lukijoille. Se on talvi jo vahvasti käsissä, ja ensimmäinen vuoteni politiikan kiemuroissa on takanapäin. Nyt oppivuosi on käsitelty ja alkaa olla aika tuoda omaa näkemystä sekä kannanottoa mukaan eri luottamuselimiin, joissa olen mukana. Positiivisena asiana silmiini on pistänyt se, että demariryhmä on kokonaisuutena ihailtavan yhtenäinen verrattuna moniin muihin isoihin ryhmittymiin, ainakin valtuustotyöskentelyn osalta. Ryhmänä toimiminen antaa meille huomattavasti paremman vaikutusmahdollisuuden, kuin yksin sooloilu, jota muutamat pitkäpartaiset valtuustoystävämme harjoittavat, mutta se siitä. Epäkohtiakin on tullut vuoden sisällä vastaan, ja ne liittyvät lähinnä informaation kulkuun. Olen hieman pettynyt siihen, että tänä tietoliikenne- ja matkapuhelinaikakautena yhteydenpito on jossain määrin takkuillut. Alkuvuodesta oletin, että nyt alkaa sähköpostilaatikko täyttyä ja tekstareita napsahdella, mutta monesti olen joutunut lehdestä lukemaan siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu. Pistetään tieto liikkumaan eikä pantata sitä tilaisuuksiin, joissa ollaan isolla joukolla mukana. Tuossa joku aika sitten olin mukana kokouksessa, jossa oli eri päätöksentekijöitä meiltä ja muista lähikunnista. Olin hitusen yllättynyt erään lähikuntamme demarinaisen asenteesta tehdä politiikkaa. Hän oli tarkoitushakuisesti erimieltä lähes kaikesta mitä oikeistopuolueiden edustajat sanoivat. Tuottaako tällainen toimintatapa tulosta vai pelkkää riitelyä? Onneksi meillä ei tällaista pakkopiikittelyä harrasteta. Uskon, että tuomme sosialidemokraattisen näkemyksen vahvasti esille neuvotellen yhdessä muiden kanssa, niin kuin tähänkin asti olemme toimineet. Vuosi on ollut opettavainen, niin minulle kuin muillekin uusille aktiiveille. Toivon, että vanavedessä tulee muitakin tuoreita toimijoita, jotka edustavat samaa ajatusmaailmaa ja aatetta kanssamme. Hyvää joulun aikaa ja tulevaa vuotta kaikille.

14 KUVA Nuorten kotkien projektikordinaattori Kaija Kalaoja Kauniina lokakuun lauantaipäivänä lähes 50 henkilöä aloitti noin kuuden kilometrin mittaisen vaelluksen Repoveden kansallispuiston jylhissä maisemissa Valkealassa. Kymen Nuorten Kotkien järjestämällä syysretkellä syksy näytti parhaat puolensa auringonsäteiden värittäessä puiden lehtiä ja synkkää sammalmetsää. nauttimaan syksyisestä luonnosta nuotion räiskyessä, sillä mitäpä olisi vaellusretki ilman kunnon nokipannukahveja, muurinpohjalettuja ja makkaraa! Kotimatkalle lähdettiin uutta vaellusretkeä suunnitellen, mieli avoinna ja luonnon kauneus sydämessä. Reitin varrella oli paljon nähtävää ja koettavaa. Lapinsalmen ylitys riippusiltaa pitkin oli varmasti mieleen jäävä kokemus. Samoin kun suuren kallion päälle kiipeäminen Kuutinrappuja pitkin, joita laskettiin olevan yli 200. Päivän päätteeksi pysähdyimme vielä yhdessä

15 Nuorten Kotkien yökerho Lappeenrannan Työväentalo heräsi henkiin marraskuun alussa, kun 18 innokasta Lappeenrannan Nuorten Kotkien kerholaista kipusi makuupusseineen Vintille perjantaina kerhojen yöhön. Illan ohjelmassa oli kankaanpainantaa, kipsitöiden tekemistä, pizzojen leipomista, elokuvan katsomista valkokankaalta sekä mukavaa yhdessäoloa. Ilta aloitettiin yhteisillä leikeillä ja toisiimme tutustumisella. Sen jälkeen kerholaiset pääsivät kokeilemaan kipsinaamioiden ja käsien tekemistä sekä kankaanpainantaa. Kun nämä taideteokset oli saatu valmiiksi, oli aika virittää valkokangas seinälle ja aloittaa elokuvan katselu. Väliajalla jokainen sai leipoa ja täyttää oman pizzansa mielensä mukaan. Syömisen jälkeen kello olikin jo sen verran, että loputkin lapset levittivät petinsä kokoussaliin ja elokuvan katselu jatkui. Lauantaina aamiaisen jälkeen vuorossa oli vielä kipsitöiden maalaus, kankaanpainantatöiden silittäminen ja jouluaskartelut. Lounaan jälkeen iloiset, ja ehkä hiukan väsyneetkin lapset ja aikuiset pääsivät lauantain viettoon kotiin.

16 NUORTEN KOTKIEN KERHOT TOIMIVAT KEVÄTKAUDELLA SEURAAVASTI: Maanantai Tirilän työväentalo klo Ohjaaja Sari Kuivanen Ohjaaja Sammonlahden kerhokeskus klo Miia Kokkola Tiistai Myllymäen koulu klo (Hiessillankatu 10, käynti pääovesta) Ohjaaja Miia Kokkola Keskiviikko Pontuksen nuorisotalo klo Ohjaaja Miia Kokkola Lauritsalan kerhokeskus klo Miia Kokkola Torstai Ohjaaja Lemmikkieläinkerho Lappeenrannan Työväentalo Snellmaninkatu 12, 2 krs. klo Kaija Kalaoja AIKUISET KOTKAT PELAAVAT SÄHLYÄ Armilan koululla tiistaisin klo Tervetuloa mukaan porukkaan kaikki peli-intoiset SAK:n Lappeenrannan Paikallisjärjestö toivottaa jäsenilleen ja heidän perheilleen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

17 TARJA HALOSEN ETELÄ-KARJALAN KANSALAISVAL- TUUSKUNTA TEMPAISI Lappeenrannan kauppatorilla soppatykki tyhjeni 40 minuutissa. Tarja Halosen Etelä-Karjalan kansalaisvaltuuskunta oli liikkeellä lauantaina Soppatykit porisivat Lappeenrannan Kauppatorilla ja Imatran kävelykatu Koskenpartaalla. Joutsenon torilla tarjoiltiin joulukahvit. Valtuuskunnan jäsenet jakelivat ruumiinravinnon lisäksi esitteitä ja keskustelivat toriväen kanssa vilkkaasti. Kuvassa SAK:n aluejohtaja Jukka Kärnä lämmintä keittoa jakamassa. Hyisessä talvisäässä tunnelma oli korkealla ja torireissun jälkeen valtuuskunnan jäsenet jaksoivat vielä kiivetä Lappeenrannan Työväentalon Vintille hiomaan presidentin vierailukuvioita kuntoon.

18 Gunnel Juutilainen LAPPEENRANNAN JA YMPÄRISTÖN WANHAT TOVERIT Wanhat Toverit aloittivat syyskauden kiertoajelulla Raimo Paalasen opastuksella Saimme tutustua Lappeenrannan uusiin asuntoalueisiin; Hiessiltaan ja Karhuvuoreen. Sieltä matka jatkui Mustolan terminaaliin. Saimme tietoiskun terminaalin monipuolisesta toiminnasta ja sen merkityksestä koko Saimaan ja Etelä- Karjalan alueelle. WT Kävimme myös Kanavansuun vanhalla saha-alueella, mistä myrkkymaa on poistettu. Kiertoajelu jatkui kaupunginlahden, Linnoituksen ja Rakuunanmäen kautta Lappeenrannan Työväentalolle, missä kahvi ja pulla odottivat. Presidentinvaalit olivat keskustelun aihe ja liityimme kaikki Tarja Halosen tukijoukkoon. Gunnel Juutilainen ja Esko Tirkkonen Tampereella kesällä Marraskuun kerhokokouksessa kulttuurisihteeri Jorma Kallio kertoi Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoiminnasta. Jorma Kallion mukaan kaupungin rahallinen satsaus kulttuuriin on, verrattuna muihin keskisuuriin kaupunkeihin, häntäpäässä. Siitä huolimatta meillä on monipuolinen kulttuuritarjonta. Laajat harrastajajoukot kaipaisivat kyllä enemmän tukea. Presidentinvaalit ovat olleet punaisena lankana mukana ajatuksissamme ja puheissamme, niin pikkujoulujuhlissa kuin arkenakin. Kokoonnumme vuoden 2006 ensimmäiseen kerhokokoukseemme tiistaina tammikuun 17. päivänä. Aimo Vuorinen tulee silloin vieraaksemme. Seuraavat kokoukset ovat helmikuun 14. päivänä ja maaliskuun 14. päivänä. Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle

19 SYYSKOKOUSVALINTOJA Lappeenrannan Työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Raimo Paalanen, puheenjohtaja Hannu Myyryläinen, varapuheenjohtaja Varsinaiset jäsenet: Virpi Silonsaari Veikko Malinen Ulla Ylönen Harri Iljin Jari Kinnunen Taisto Sankomäki Hannu Äikäs Virpi Silonsaari Marja-Liisa Vesterinen sihteeri vuonna 2005 Varajäsenet: Esko Huttunen Kaisa Pentti Martta Hirvikallio LTY:n johtokunnan kokouksiin kutsutaan myös varajäsenet. Lauritsalan Sos.dem. Työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Anja Helvasto, puheenjohtaja Pertti Lallo, varapuheenjohtaja Veli-Pekka Pakarinen Juha Myllynen Juha Nikku Irja Mether Sirpa Kinnunen Sari Hanski Veijo Partanen Reijo Martikainen Anja Helvasto puheenjohtaja

20 LISÄÄ SYYSKOKOUSVALINTOJA Joutsenon sos.dem.työväenyhdistys ry, johtokunta v. 2006: Risto Kakkola, puheenjohtaja Titta Karppinen, varapuheenjohtaja Markku Huotarinen Yrjö Welling Irma Suvanto Lasse Hasari Sari Päivinen Ilkka Tiimo Jorma Saajanen Erkki Kämäräinen Varajäsenet Pentti Kyhyräinen Matti Tampio Helena Lähde Jaostojen vetäjät: naisjaosto, Terttu Kuisma Nuoret Kotkat, Eeva Ylitalo sekakuoro, Jaakko Koskinen MUITA LTY:N VALINTOJA VUODELLE 2006 Kymen Sos.dem. Piirin piirikokousedustajat: Varsinaiset piirikokousedustajat: Kirsti Lamminpää, Erkki Behm, Raimo Paalanen, Veikko Malinen ja Hannu Äikäs Varaedustajat: Taisto Sankomäki, Esko Huttunen, Harri Iljin, Matti Pursiainen ja Martta Hirvikallio Lappeenrannan Sos.dem.Kunnallisjärjestön edustajisto: Jari Kinnunen, Asko Kokkola, Hannu Äikäs, Virpi Silonsaari, Nina Hämäläinen, Eija Rantamäki ja Simon B. Bojang Varaedustajat: Esko Huttunen, Kirsti Lamminpää, Ulla-Riitta Hyöppinen- Sipari, Veikko Malinen, Ulla Ylönen, Erkki Behm ja Tarmo Häkkinen. Yhdistyksen varsinaiset tilintarkastajat: Aulis Nakari ja Marja-Liisa Ahlqvist Varatilintarkastajat: Eeva Arvela ja Matti Sipiläinen

21 LAPPEENRANNAN SOSIALIDEMOKRAATTINEN KUNNALLISJÄRJESTÖ JÄRJESTI ONNISTUNEEN MATKAN PIETARIIN Reissussa oli mukana 29 reipasta matkalaista. Meillä oli tilaisuus tutustua Pietarin kaupungin hallintoon ja käydä kiertoajelulla mainiossa syyssäässä. Kaupungin nähtävyyksiin saimme tutustua paikallisen oppaan johdatuksella. Nevan öinen risteily oli todella mieleenpainuva. Folklore-esitys laivalla oli tasokas, saimmepa itsekin osallistua tanssin pyörteisiin illallisen nautittuamme. Smolnan käytävää mittailemassa Nina Hämäläinen ja Armas Timonen. Iisakin kirkossa riitti ihmeteltävää kuvassa mm. Virpi Paalanen, Marja-Leena Piira, Aila Pietilä, Anja Helvasto, Yrjö ja Sirpa Welling sekä Hannu Pulkkinen. Nevan risteilyllä tanssin pyörteissä Voitto Ampuja ja Sirpa Welling. Kuvat:Veikko Malinen

22 Joutsenon sos.dem. Ty:n puheenjohtaja Risto Kakkola: Kuntayhteistyömietteitä Joutsenosta Lappeenrannan ja Joutsenon yhteistyön syventäminen etenee hyvää vauhtia. Hyvä onkin, sillä tähän mennessä alueellamme on syntynyt vain salkut täyteen erilaisia selvityksiä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nyt on tapahtumassa. Lappeenrannan kaupunginhallitus on vastannut Joutsenon tekemiin ehdotuksiin myönteisesti ja tehnyt myös omia yhteistyöehdotuksiaan, joihin Joutsenossa tutustutaan pikapuolin. Joutsenolla ei ole tarkoitus tulla siivellä eläjäksi, vaan yhteistyön tulee hyödyttää molempia. Lappeenranta on ehdottanut tutkittavaksi kuntaliitoksen mahdollisuuden. Kun fiksut ihmiset tekevät huolella valmisteltuja esityksiä, on se viisasta pohtia vakavasti. Hyvähän se on, kun on mielenkiintoa kaupunkiamme kohtaan. Se osoittaa, että Joutsenossa on edelleen voimaa, ja liitos vahvistaisi maakunnan veturia. Joutsenolaisille kuntaliitos on kumminkin ymmärrettävästi suurempi asia kuin lappeenrantalaisille, muutos asukkaan kaupungista asukkaan kaupungiksi on aikamoinen. Mahdollinen kuntaliitos vaatii laajaa kuntalaisten kuulemista ja laajaa järjestökäsittelyä, jonka jälkeen nähdään, lähdetäänkö asiaa viemään eteenpäin. Muutoksia Suomen kuntakartalla tapahtuu joka tapauksessa ja on hyvä, jos pystyy itse päättämään niistä eikä olla pakon edessä. Jos kuntaministeri Manninen on teoissaan puoliksikaan niin ponteva kuin on puhkunut, siinä tukka hulmuaa vielä monessa kunnassa. Tärkeintä on turvata kuntalaisille hyvät palvelut. Siksihän näitä toimintatapojen muutoksia haetaan. Ei näitä näilläkään kulmilla lämpimikseen touhuilla. Järjestöväki käsittelee asiaa tammikuussa.

23 TIRILÄN TALON tanssit klo Tanssiyhtye Väliaikainen Solistiyhtye Avolon Tanssiorkesteri Merituuli Villiruusut & Kari Leppänen Tuula Heikkilä & Harjunpää yhtyeineen Essi Leppäkoski & Sierra band Tanssiorkesteri Hannu Saksi & Tuula Anneli Tanssiorkesteri Markus sextet Tanssiorkesteri Vonkamiehet Raimo Piipponen & Havanna Jonni Takala & JAMI Fox orkesteri PAIKKAKUNNAN PARAS TANSSILATTIA, tule pyörähtelemään!!! TULE VIIHTYMÄÄN VINTIN SAUNALLE Keskellä kaupunkia viihtyisä ja hyvin varusteltu kokoontumispaikka Perhejuhlat Kokoukset Saunaillat jne. Tiedustelut ja varaukset LTY:n toimistolta puh. (05)

24 LTY LAPPPEENRANNAN TYÖVÄENYHDISTYS RY KUUKAUSIKOKOUS pidetään torstaina kello Työväentalon kokoussalissa, Snellmaninkatu 12, 2.kerros Kokouksessa käsitellään kunta- ja palvelurakenneuudistusta Tervetuloa Johtokunta Koko kansan presidentti Tarja Halosen Lappeenrannan vaalitoimisto on avattu osoitteessa Oksasenkatu 8 Toimisto on avoinna jouluviikolla maanantaina klo , sekä tiistaina ja keskiviikkona klo Jatkossa toimisto on avoinna ma-pe klo ja la , pyhinä ja uudenvuodenaattona toimisto on suljettu. Tervetuloa keskustelemaan sekä maistelemaan glögiä ja pipareita.

25

26 TULE LAULAMAAN KANSSAMME SEKAKUORO AJATTOMIIN Harjoittelemme kerran viikossa Lappeenrannan Työväentalon musiikkisalissa, torstaisin klo Nadja Härkösen johdolla. Olemme Lappeenrannan vanhin kuoro ja vietämme 110- vuotisjuhlaa Tirilän Työväentalolla. Minä olen laulanut kuorossamme jo 25 vuotta. Meillä on hyvä porukka ja laulaminen on kivaa sekä tervehdyttävää. Tule joukkoomme, soita vaikka Lappeenrannan Työväentalolle ja kysele lisää! Jouluterveisin Eila Toikka, eräs joukosta Toivotamme Jäsenillemme ja Tovereillemme Hyvää ja Lämmintä Joulunaikaa sekä Onnellista Uutta Vuotta Lappeenrannan Työväenyhdistys Lauritsalan Sos.dem. Työväenyhdistys Parkkarilan Sos.dem. Työväenyhdistys Lamposaaren Sos.dem. Työväenyhdistys Melkkolan Työväenyhdistys TSL:n Lappeenrannan opintojärjestö TSL:n Kymen aluetoimisto

27 SOSIALIHUMOKRATIAA Sauli Niinistö oli huolissaan kannatuksensa laskusta Hän ei voinut ymmärtää sitä, koska Kokoomuksella iso vaalikoneisto ja niin kalliit imago- ja markkinointikonsultit kuin rahalla sai. Kuitenkin lähes päivä päivältä kannatuslukemat vain heikkenivät. Niinpä Sauli soitti nolona Eero Heinäluomalle ja selittää hänelle ongelmansa. Eero oli luonnollisesti puhelusta ihmeissään mutta heltyi toverillisesti kutsumaan työväenpresidenttiehdokkaan seuraamaan istuvan presidentin vaalitoimiston työskentelyä. Seuraavana päivänä Sauli saapui vaalitoimistoon ja sanoi: En kyllä vieläkään ymmärrä. Me teemme täsmälleen samat asiat, mutta silti kannatukseni vain laskee. Meidän puolueemme ja ehdokkaan kansalaisvaltuuskunnan työntekijämme ovat älykkäämpiä kuin teidän, vastasi Eero. Mitä hittoa sinä tarkoitat, sanoi Sauli kärttyisästi. Nykyistä vaalityöskentelyä kutsutaan usein hektiseksi ja me pidämme huolen että puolueen ja vaalityöntekijöiden ajattelu on nopeaa kuin Salama. Sattumalta Paavo Lipponen saapui vaalitoimistoon ja tältä Heinäluoma kysyikin heti: Kuka on isäsi poika muttei ole veljesi? " Tuohan on helppo, sehän olen minä! vastasi Paavo ja jatkoi pöydän ääreen Koko kansan presidentti -nappien tekoon. Sauli palasi masentuneena kotiinsa kuullakseen tv-uutisista että Matti Vanhanen oli juuri ohittanut hänet kannatuksessa. Samalla puhelin alkoikin soida. Soittajana oli kukapa muukaan kuin Vanhanen itse kehuen älykkäästi suunnitellun vaalityön tuottavan nyt tulosta. Niinpä Sauli kysyikin närkästyneenä: Jos sinä olet vaalityöntekijöinesi niin älykäs niin osaatko kertoa kuka on isäsi poika, muttei ole veljesi? Seurasi pitkä hiljaisuus. Hetken pohdittuaan Matti lupasi soittaa aivan heti takaisin sillä puurovesi alkoi juuri kiehua liedellä. Selitys oli kummastakin poikamiehestä aivan uskottava. Matti soitti salamana Seppo Kääriäiselle joka kertoikin heti vastauksen: Sehän olen minä. Matti sulki välittömästi puhelimen ja soitti voiton rieumuissaan Saulille ja kertoi vastauksen. Se on Seppo Kääriäinen! Typerys, huudahti Sauli ikionnellisena ja jatkoi, Se on Paavo Lipponen!

Tulokset / El Pilkit Kuusamo N Alle 70 V

Tulokset / El Pilkit Kuusamo N Alle 70 V Tulokset / El Pilkit Kuusamo 08.04.2016 N Alle 70 V 1. Heiskanen Aila Pohj Pohjanmaa 4164 G 2. Nuora Maila Pohj Pohjanmaa 4060 G 3. Aalto Eila Pirkanmaa 3608 G 4. Kurvinen Vuokko Pohj Pohjanmaa 3214 G

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Vanhusneuvoston nimeäminen ja vanhusneuvoston toimintasäännön vahvistaminen

Vanhusneuvoston nimeäminen ja vanhusneuvoston toimintasäännön vahvistaminen Kaupunginhallitus 351 12.06.2017 Kaupunginvaltuusto 100 04.09.2017 Vanhusneuvoston 2017 2021 nimeäminen ja vanhusneuvoston toimintasäännön vahvistaminen 665/00.00.01.06/2017 KH 351 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

14. - 16.3.1980, HELSINKI, Viipurin Voimailijat

14. - 16.3.1980, HELSINKI, Viipurin Voimailijat 14. - 16.3.1980, HELSINKI, Viipurin Voimailijat 1. Reijo Haaparanta Kauhajoen Karhu 2. Reijo Luokkanen Tampereen Painiseura 3. Jukka-Pekka Tanner Tampereen Painiseura 1. Taisto Halonen Lapin Veikot 2.

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri Onkicup 2011

Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri Onkicup 2011 sijoitus Miehet Tulos Tulos Tulos Tulos Tulos osakisat tulos g osakilpailun sijoitus 1. Heikki Matikainen PKUK 9 2900 8 1710 4 325 2,5 565 9 3014 32,5 8514 30 1. 2. Juuso Piiroinen PKUK 7 2820 10 2262

Lisätiedot

Imatran Keilailuliitto ry veteraanisarja 2009

Imatran Keilailuliitto ry veteraanisarja 2009 Sivu 1 Joukkue Liitto Yhteensä O V T H KA Paras Ero Tilanne 1 6. 8164 15 7 1 7 544.27 610 2 12. 8151 15 11 0 4 543.40 658-13 3 1. 8151 15 10 1 4 543.40 623-13 4 4. 8091 15 7 1 7 539.40 629-73 5 3. 8087

Lisätiedot

72 osallistujaa, yhteissaalis g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y.

72 osallistujaa, yhteissaalis g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y. 72 osallistujaa, yhteissaalis 150355 g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y. 2 Eino Karppinen 6465 Puuliitto Kuhmon os. 752 ry 3 Mikko Kuusimaa

Lisätiedot

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus Kaupunginhallitus 425 13.10.2014 Kaupunginhallitus 437 20.10.2014 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2014 1181/07.02.02.04.00.00/2014 KH 425 Itsenäisyyspäivän viettoon Lappeenrannassa kuuluvat

Lisätiedot

Eeva Puro; Kirsti Seppälä; Liberaalinen Kansanpuolue. Keskustapuolue. Keskustapuolueen Kankaanpään kunnallisjärjestö Kauko Juhantalo; Keskustapuolue

Eeva Puro; Kirsti Seppälä; Liberaalinen Kansanpuolue. Keskustapuolue. Keskustapuolueen Kankaanpään kunnallisjärjestö Kauko Juhantalo; Keskustapuolue Kotiseutukokoelma Kansio: POLITIIKKA Taulukot puolueittain Taulukko 1: Liberaalit, sinisessä Kankaanpää kehittyvä kaupunki -kansiossa 1. Vaalimainos (2 kpl): Liisa Liisa Jussila; Liberaalinen Jussila 147

Lisätiedot

Muut toimielimet ja toimijat, puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat

Muut toimielimet ja toimijat, puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat EDUSKUNTA RIKSDAGEN Muut toimielimet ja toimijat, puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat 1991 2014 Valtiontilintarkastajat t ja varapuheenjohtajat valtiopäivittäin 1991 1991 Mattila, Kalevi /kesk 1992 Mattila,

Lisätiedot

Helsinki, SDP:n Puoluetalon kokoushuone torstaina 15 päivänä lokakuuta 1981 kello 9.00

Helsinki, SDP:n Puoluetalon kokoushuone torstaina 15 päivänä lokakuuta 1981 kello 9.00 UOMEN SOSIALIDEMOKRAATTINEN PUOLUE r.p. UOLUETOIMI KUNTA KOKOUS 15.10.1981 Ы'* M CKOUSPAIKKA SIVA JA AIKA Helsinki, SDP:n Puoluetalon kokoushuone torstaina 15 päivänä lokakuuta 1981 kello 9.00 3K0UKSEN

Lisätiedot

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015 SM-esikilpailu Lumijoki, 27.06.2015 Yksilökilpailut M 1. Kuitunen Lasse 21 Keski-Pohja 300 (20:06) 240 (-24m/+6m) 582 (97) 1122 2. Marttila Petri 1 Oulu 278 (23:41) 288 (-1m/-5m) 546 (91) 1112 3. Tapani

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA 1959-2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 STRATEGIA 2016 1959-2017 VISIO 2017 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme

Lisätiedot

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen http://kesa.sporttisaitti.com Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen 28.06.2014 Päivitetty Lopputulokset 28.6.2014 20:46 Sarja M 1 54 MARKO HOLOPAINEN M PK 19 22 41 0 2 61 JUHA HEIKKILÄ M PK 20 18 38 1

Lisätiedot

Tulokset morrikisa Ruokonen

Tulokset morrikisa Ruokonen Tulokset morrikisa Ruokonen 20.4.2009 1. Pekka Kesälä 795 2. Juha Mälkiäinen 525 3. Kimmo Hyvärinen 420 4. Varpu Korhonen 155 5. Pekka Turunen 105 6. Onni Mykkänen 100 7. Esko Japola 95 8. Raimo Hakonen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu)

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu) Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten 1. asetettaviin äänestysalueiden vaalilautakuntiin viisi varajäsentä 2. asettaa kaksi vaalitoimikuntaa ja niihin nimetään kolme

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari

Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari 1 Arja Villanen 2329 g 2 Seija Mäkirinta 2082 g 3 Aili Jäppinen 1500 g 4 Ritva Turkki 1489 g 5 Lahja Salmi 1005 g 6 Varpu Korhonen 737 g 7 Martta Huuskonen 682 g 1

Lisätiedot

Lotta-patsas Kirkkokadulla

Lotta-patsas Kirkkokadulla Kaupunginhallitus 473 29.10.2012 Kaupunginhallitus 497 12.11.2012 ITSENÄISYYSPÄIVÄN TILAISUUDET 6.12.2012 733/014/2012 KH 473 Kaupungin, seurakuntayhtymän, Maasotakoulun, rajavartiostojen ja järjestöjen

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Tulos vertailulukujärjestyksessä

Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5 I Vaalipiiri 1 Viitasalo Mikko 10 Kokoomus 975 5197,00 valittu 2 Leppiniemi Raili 12 Sitoutumattomat 1674 3262,00 valittu 3 Rautava Risto 8 Kokoomus 737 2598,50 valittu 4 Heinäluoma Eero 16 SDP 1299

Lisätiedot

Tampere, Voimailijat

Tampere, Voimailijat 18. - 19.1.1975 Tampere, Voimailijat 1. Reijo Haaparanta Kauhajoen Karhu 2. Tapio Savola Lappajärven Veikot 3. Kalle Vuorenmaa Lapuan Virkiä 1. Harri Uusimäki Lappajärven Veikot 2. Raimo Hilden Heinolan

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna!

Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna! Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna! Ensi vuotta käynnistämme innolla vapaaehtoistoiminnan juhlavuotena. Kutsumme sinutkin mukaan yhteiseen

Lisätiedot

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29 Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Kirkkovene miehet 10 km Joukkue ================================== 1. Kuopion Soutajat

Lisätiedot

Tasavallan presidentin vaali

Tasavallan presidentin vaali Tasavallan presidentin vaali 2012 Selkoesite Presidentinvaali Tämä esite kertoo presidentinvaalista, joka järjestetään Suomessa vuonna 2012. Presidentin tehtävät Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

INSINÖÖRIAKTIIVIT MINISTERI KIURUN VIERAINA 12.2.2013 EDUSKUNNASSA

INSINÖÖRIAKTIIVIT MINISTERI KIURUN VIERAINA 12.2.2013 EDUSKUNNASSA INSINÖÖRIAKTIIVIT MINISTERI KIURUN VIERAINA 12.2.2013 EDUSKUNNASSA Tammikuun alussa Lappeenrannan Insinöörien puheenjohtaja Reijo Mustonen havahtui käydessään Ympäristöministeriön www-sivuilla, jossa ilmoitettiin

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi valitut. Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua

Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi valitut. Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua Kajaanin kaupunginvaltuusto 2017-2021 Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi 2017-2021 valitut. Nimi Ääniä Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua Hatva

Lisätiedot

Nu Homin Joonas OKY 890 g. Nu Kärkkäinen Jussi-Pekka NKM 450 g 2. Tertsunen Aki NKM 8 g. Nu18

Nu Homin Joonas OKY 890 g. Nu Kärkkäinen Jussi-Pekka NKM 450 g 2. Tertsunen Aki NKM 8 g. Nu18 1 Bomba-pilkki, joka oli samalla piirinmestaruuskilpailu, pilkittiin aurinkoisessa säässä 6.3.2011. Suurimman saaliin kiertopalkinto meni PKUK:n Matti Jyrkiselle. Osallistujia 141 kilpailijaa. Nu12 Nu15

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Luettelo voittajista ja voitoista Huomisen Rakenta -tukiryhmän arpajaisissa 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 657 Hannu Hokkanen Jyskä 1

Luettelo voittajista ja voitoista Huomisen Rakenta -tukiryhmän arpajaisissa 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 657 Hannu Hokkanen Jyskä 1 Luettelo voittajista ja voitoista Huomisen Rakenta -tukiryhmän arpajaisissa 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 657 Hannu Hokkanen Jyskä 1 Akvarellimaalaus: Päivi Riihinen 600,00 1311 Sirpa Martins

Lisätiedot

Kansallinen tikkaa Järjestäjä Jämsän Seudun Tikka ry

Kansallinen tikkaa Järjestäjä Jämsän Seudun Tikka ry Kansallinen 25 + 125 tikkaa 27.1.2018 Järjestäjä Jämsän Seudun Tikka ry päivitetty 28.1.2018 klo 17 25 tikkaa MM 1. Järvinen Tarmo JST 42 41 40 40 40 203 2. Vaarala Simo PaavT 38 43 36 39 45 201 (4x10,

Lisätiedot

TULOSPALVELU. Lions SM-pilkki 27.3.2011

TULOSPALVELU. Lions SM-pilkki 27.3.2011 TULOSPALVELU Lions SM-pilkki 27.3.2011 Järjestäjä: LC Parikkala/Siikalahti. Paikka: Parikkala Simpelejärvi Kilpailijoita yhteensä: 143 Kilpailukala: Ahven Yhteiskalamäärä: 95.8 kg Sarjat: M60 (Miehet alle

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Piirinmestaruuskilpailut/piiricup IV Juuan Suurin tulos KKP:n Otto Huovisella 3892 g. Osallistujia 139.

Piirinmestaruuskilpailut/piiricup IV Juuan Suurin tulos KKP:n Otto Huovisella 3892 g. Osallistujia 139. Piirinmestaruuskilpailut/piiricup IV Juuan 24.3.2013. Suurin tulos KKP:n Otto Huovisella 3892 g. Osallistujia 139. NU12 NU15 NU18 1. Issakainen Iida PKUK 656 g 2. Lintunen Riku PP 246 g 1. Väistö Jalmari

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

(Varsinais-S) (Vaasa)

(Varsinais-S) (Vaasa) T 3 Yritysdemokratiatyöryhmä Eero Joutsijoki (1.11.1979 asti) Matti Lipiäinen (14.12.1979 lähtien) Martti Koivisto Aulis Alamattila Martti Salo (Satakunta) SÄÄN TÖVAL IOKUNTA Martti Hoffren (Kuopio) Esko

Lisätiedot

Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Johtokunta

Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Johtokunta Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Varapuheenjohtaja / jäsen Seppo Kämäräinen varajäsen Kari Vanhala Rahastonhoitaja / jäsen varajäsen Marja-Liisa Isakow / jäsen varajäsen Päivi Pilli-Sihvola varajäsen

Lisätiedot

Turun Seudun Wanhat Toverit

Turun Seudun Wanhat Toverit Turun Seudun Wanhat Toverit TOIMINTAKERTOMUS 2015 Toimikunnanjäsenet vuonna 2015.: Armas Lahoniitty Arja Ilola Reino Lemmetyinen Anja Mantere Ilkka Sepponen Jaakko Lehtonen Kokoontumispaikkana Turussa

Lisätiedot

Tulokset Yleinen Pien-Lamposaari

Tulokset Yleinen Pien-Lamposaari Tulokset 11.5.2011 Yleinen Pien-Lamposaari 1 Ritva Turkki 8505 2 Pirjo Huopainen 5965 3 Seija Mäkirinta 5545 4 Arja Villanen 4931 5 Terttu Huhtiniemi 4319 6 Maritta Pulli 3920 7 Martta Huuskonen 3687 8

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

MISSÄ ASUN? Katu? Kaupunginosa? Kunta? Kaupunki? Maakunta? Maa?

MISSÄ ASUN? Katu? Kaupunginosa? Kunta? Kaupunki? Maakunta? Maa? MISSÄ ASUN? Katu? Kaupunginosa? Kunta? Kaupunki? Maakunta? Maa? MAAKUNNAT YHTEISKUNTA ENNEN JA NYT Ennen ELÄMÄ SAMASSA PAIKASSA turvallisuus, varmuus identiteetti ja mahdollisuudet määrätty auktoriteettien

Lisätiedot

JOUKKUEKILPAILU. karsinta yhteis- Joukkueen Nimi Osallistujat karsintaerät sijoitus pisteet

JOUKKUEKILPAILU. karsinta yhteis- Joukkueen Nimi Osallistujat karsintaerät sijoitus pisteet ... karsinta yhteis- Joukkueen Nimi Osallistujat karsintaerät sijoitus pisteet Esko Huhtaniemi Maanantai aamu Anna-Leena Kannisto Tauno Laakso Lentäjät Kesport Pudasjärvi MuViKa. Rautaruukin Urheilukalastajat

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen /

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen / Kaupunginhallitus 524 30.10.2017 Kaupunginhallitus 537 06.11.2017 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2017 896/07.02.02.04.00.00/2017 KH 524 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

1 ( 7 ) TENAN TUOPPI 2014 TULOKSET. Lyöntipeli HCP

1 ( 7 ) TENAN TUOPPI 2014 TULOKSET. Lyöntipeli HCP 1 ( 7 ) TENAN TUOPPI 2014 TULOKSET 17.9.2014 Lyöntipeli HCP # Pelaaja Seura OUT IN TOT Slope Tulos CBA +/- 1 Laahanen Reino VG 49 45 94 23 71-0.8 2 Aalto Timo VG 48 39 87 15 72-0.9 3 Martin Tuomo VG 45

Lisätiedot

Presidentinvaalitutkimus, kesä 2011 Taloustutkimus Oy Jari Pajunen & Tuomo Turja

Presidentinvaalitutkimus, kesä 2011 Taloustutkimus Oy Jari Pajunen & Tuomo Turja Presidentinvaalitutkimus, kesä 2011 Taloustutkimus Oy Jari Pajunen & Tuomo Turja 30.6.2011 1 30.6.2011 T2622-2626 Jari Pajunen Toteutus Tämä tutkimus on tehty YLE Uutisten toimeksiannosta. Tutkimus- ja

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012 Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 28 eläkeläisopettajaa (osa ystäviä) oli liikunnallisella virkistyslomalla Hotelli Kajaanissa. Matkat taitettiin rautateitse, invavaunut

Lisätiedot

Turun Seudun Wanhat Toverit

Turun Seudun Wanhat Toverit Turun Seudun Wanhat Toverit TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kerho kokoontumiset: > Aika: 9.1.2012. - V-S:n Sos.dem.piirin puheenjohtaja Juuso Alatalo - Piirin ajankohtaisista asioista, uuden puheenjohtajan ajatuksia

Lisätiedot

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu marraskuulla 2017

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu marraskuulla 2017 PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu marraskuulla 2017 30.10. maanantai klo 12.30 Yhteislaulua; Jorma Peltola & Hannu Hiironmäki klo 14 Asiakasohjaajan info- ja keskustelutilaisuus ryhmätilassa 31.10. tiistai

Lisätiedot

EL:n PILKKIMESTARUUSKILPAILUT Anttola TULOS. MIEHET ALLE 70 VUOTTA 30 Parasta

EL:n PILKKIMESTARUUSKILPAILUT Anttola TULOS. MIEHET ALLE 70 VUOTTA 30 Parasta 1 MIEHET ALLE 70 VUOTTA 30 Parasta 1 1948 Heiskanen Veijo Pohjois-Pohjanmaan piiri alle 70 2 1881 Lindberg Kari Keski-Suomen piiri alle 70 3 1786 Neuvonen Mikko Etelä-Savon piiri alle 70 4 1374 Myyry Pertti

Lisätiedot

51 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Kalevi Kosunen Oulun Tarmo 2. Matti Rissanen Kemin Into 2. Arto Varinen Kuopion Riento

51 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Kalevi Kosunen Oulun Tarmo 2. Matti Rissanen Kemin Into 2. Arto Varinen Kuopion Riento TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 14. 15.2.1970 LAHDESSA Lahden Kaleva 48 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Mauri Saarivaino Iisalmen Työväen Urheilijat 2. Hannu Miettinen Kuopion Riento 2. Jorma Pikkujämsä

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

, HELSINKI, Jyry

, HELSINKI, Jyry 14. - 16.2.1975, HELSINKI, Jyry 1. Raimo Hirvonen Helsingin Paini-Miehet 3. Raimo Rasinkangas Lapin Kaira 1. Kari Toivonen Viipurin Voimailijat 2. Martti Pykäläinen Outokummun Vesa 3. Kari Väliaho Muhoksen

Lisätiedot

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä Kokouskutsu Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä AIKA: Maanantai 28.11.2011 klo 17.30 - PAIKKA: Kuopion kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu

Lisätiedot

KANSALLISET TIKKAA ÄÄNEKOSKI (Suolahti) Järj. Sisä-Suomen Tikka päivitetty klo tikkaa

KANSALLISET TIKKAA ÄÄNEKOSKI (Suolahti) Järj. Sisä-Suomen Tikka päivitetty klo tikkaa KANSALLISET 25 + 125 TIKKAA ÄÄNEKOSKI (Suolahti) 26.4.2015 Järj. Sisä-Suomen Tikka päivitetty 26.4.2015 klo 20.40 25 tikkaa MM 1. Ylönen Niilo JST 43 42 39 44 41 209 2. Kokko Pekka KjT 45 39 42 37 44 207

Lisätiedot

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen PÄÄKAUPUNKISEUDUN Kokousaika Tiistai kello 19.07 20.55 Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Läsnä Helsinki kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Rakel

Lisätiedot

Asiat pykälät 36-46 sivut 41-51. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus. Matti Kulmanen. Tarja Jumppanen. Pöytäkirjanpitäjä

Asiat pykälät 36-46 sivut 41-51. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus. Matti Kulmanen. Tarja Jumppanen. Pöytäkirjanpitäjä KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Kokousaika 23.9.2015 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, pj Isotalo Päivi vpj Lehtonen Jukka vj Lindström Asko Leppämäki Mauri Mikkola

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme 1 Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme entistä enemmän mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen,

Lisätiedot

RHY:n hirvenhiihtokisa

RHY:n hirvenhiihtokisa RHY:n hirvenhiihtokisa Juuka, 05.03.2016 Yksilökilpailut Kilpasarja Miehet alle Nimi Nro Seura Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Nousiainen Jarno 102 Petrovaaran Metsästysseura 2. Hirvonen Jarkko 101

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Huomautetaan, että vaaliliput on oltava mukana kokouksessa.

Huomautetaan, että vaaliliput on oltava mukana kokouksessa. KOKOUSKUTSU Kuusamon seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään tiistaina 9. pnä helmikuuta 2016 seurakuntatalon isossa salissa alkaen klo 17.30 kahvilla. Kokous alkaa klo 18.00. Esteet pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Liittokokous pidettiin Lappeenrannassa 14. 15. kesäkuuta 2017 Holiday Club Saimaalla. Kuvakooste osa-5 ; 1 (9) Kokouksen neuvottelutauko. Kuvassa kokousvirkailijat

Lisätiedot

TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto

TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto TKEK = Työväen Kala- ja Eräkerho Kirkkonummi = Kirkkonummen Kala- ja Metsämiehet H-linna = Hämeenlinnan Kala ja Erä ry TEM = Tesoman Erämiehet ry TULOKSET

Lisätiedot

UAY:n KESÄMESTARUUSKILPAILUT 2015

UAY:n KESÄMESTARUUSKILPAILUT 2015 HOLLOLA, HÄLVÄLÄ 15. - 18.06.2015 18:36:26 Aikataulu 16.06. tiistai 10.00 12.00 14.00 16.00 18.00 20.00 50m Kivääri makuu SML-Hirvi 25m Pienoispistooli 50m Kivääri 3x20 ls Palvelupistooli Palvelukivääri

Lisätiedot

Linkopallo Naiset 0,7 kg 1 Pirjo Saukkonen LepU 45, Leppävirta 2 Tuija Salonen Ronttoset 44, Leppävirta 3 Heidi Korkalainen

Linkopallo Naiset 0,7 kg 1 Pirjo Saukkonen LepU 45, Leppävirta 2 Tuija Salonen Ronttoset 44, Leppävirta 3 Heidi Korkalainen Linkopallo Naiset 0,7 kg 1 Pirjo Saukkonen LepU 45,37 6.8.2011 Leppävirta 2 Tuija Salonen Ronttoset 44,69 6.8.2011 Leppävirta 3 Heidi Korkalainen PieSa 41,15 26.6.2011 Leppävirta 4 Meri-Tuulia Kouhia LepU

Lisätiedot

Pilkkikilpailut v Vilkjärvi. NAISET 1 Pirjo Huopainen 2500gr 2 Martta Huuskonen 1585gr 3 Varpu Korhonen 925gr

Pilkkikilpailut v Vilkjärvi. NAISET 1 Pirjo Huopainen 2500gr 2 Martta Huuskonen 1585gr 3 Varpu Korhonen 925gr Pilkkikilpailut v. 2007 29.12.2007 Vilkjärvi 1 Pirjo Huopainen 2500gr 2 Martta Huuskonen 1585gr 3 Varpu Korhonen 925gr 1 Juha Pohjonen 2520gr 2 Matti Hiltunen 1855gr 3 Timo Tujula 1750gr 4 Mika Kärmeniemi

Lisätiedot

Veteraani CUP 25-29 v. 2010

Veteraani CUP 25-29 v. 2010 Veteraani CUP 25-29 v. 2010 1 Toni Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 240 1 2 3 2 Jori Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 210 2 4 2 3 Tuomas Karavirta Kouvolan Hiihtoseura 200 1 1 4 Antti Joutjärvi Kouvolan Hiihtoseura

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset

Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset Nuoret alle 12 v 1. Pasi Autio Saarijärven Kaira 4 495 g Nuoret alle 15 v 1. Erik Pirtala Laukaan Ahvenpojat 5 310 g 2. Tiia Piekäinen Tikkakosken Kalamiehet

Lisätiedot

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta Iitin kunta Kokouskutsu 8/2017 1 Aika 16.10.2017 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Kunnantalo, 1. kerroksen kokoushuone Huom! Lautakunta on päätösvaltainen vain täysilukuisena. Esteestä pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

1. Hokkanen Jaana URMAS Savolainen Päivi KAMS Niskanen Eeva K-SMAS

1. Hokkanen Jaana URMAS Savolainen Päivi KAMS Niskanen Eeva K-SMAS Suomen Metsästäjäliitto Pohjois-Savon piiri Hirvenjuoksun PM-kilpailut IISALMI 21.7.2013 Sarja M Paras aika 21.00 1. Väätäinen Kari URMAS 287 254 594 1135 2. Lemmetty Timo Haapamäen HS 300 272 534 1106

Lisätiedot

PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013. Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013!

PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013. Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013! Rotarypiirin D1430 piiriorganisaatiolle PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013 K U T S U Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013! Seminaari on tarkoitettu piirineuvostolle,

Lisätiedot

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien)

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013 KOKOUSAIKA Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSPAIKKA Asialuettelo: Kirkon seurakuntasali, Pilpalantie 1, Loppi 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kansallinen 25 tikkaa Saarijärvellä järjestäjä Paavon Tikka ry

Kansallinen 25 tikkaa Saarijärvellä järjestäjä Paavon Tikka ry Kansallinen 25 tikkaa 27.6.2015 Saarijärvellä järjestäjä Paavon Tikka ry päivitetty 27.6.2015 klo 20.10 MM 1. Lehtonen Seppo JST 42 42 40 41 44 209 2. Järvinen Tarmo JST 38 43 40 44 43 208 3x10 3. Reijonen

Lisätiedot

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7 SAMMONLAHDEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 Hietakallionkatu 7, PL 5 53851 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126513, FAX 05 6126506 Aika Tiistai 17.2.2009 klo 17.00 18.00 Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali,

Lisätiedot

SVA mestaruuskilpailut 50m kivääri

SVA mestaruuskilpailut 50m kivääri Hollola, Hälvälä 04.09.2010 10:50:13 50m Kivääri 60 ls, makuu, sarja Y45 1. Lauri Lauste SA 97 99 97 99 97 99 588 2. Veli-Matti Mukari HAS 97 98 98 98 97 99 587 3. Ilkka Ratamo SaSA 97 99 99 98 96 97 586

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 16.6.2011 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 16.6.2011 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot 16.6.2011 Kainuun sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma KAIRA -hanke (Vaikuttavuutta Kainuun rakennetyöttömyyden purkamiseen) (S10179) KaiTo -projekti (Kainuulainen työ- ja terveyskunnon toimintamalli)

Lisätiedot

6. - 7.11.1965, KOTKA, Paini-Miehet

6. - 7.11.1965, KOTKA, Paini-Miehet 6. - 7.11.1965, KOTKA, Paini-Miehet 1. Reino Salimäki Kuortaneen Kunto 2. Veikko Järvelä TUL / Haukiputaan Heitto 3. Kaarlo Nykänen TUL / Koiton Riento 1. Raimo Taskinen TUL / Kemin Into 2. Jorma Virolainen

Lisätiedot

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (13) Aika 19.01.2016, klo 18:00-19:44 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31, 52100 Anttola Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kouvolan VETREÄT VETERAANIT toivottavat lämmintä kesää kaikille!

Kouvolan VETREÄT VETERAANIT toivottavat lämmintä kesää kaikille! Kouvolan VETREÄT VETERAANIT Hyvät veteraani siskot ja -veljet Meillä on nyt oma napakat-palsta, johon voitte kirjoittaa mieleen tulevia toiveita ja ehdotuksia toimintaamme. Kirjoitukset voi jättää Rauskille.

Lisätiedot

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT 14.-15.3.2015 SUININLAHDEN KOULU, TOIVALA TURNAUSPAIKKA: SUININLAHDEN KOULU, TOIVALANTIE 60, TOIVALA (SIILINJÄRVI) TURNAUKSEN JOHTAJA: MARKKU AUMAKALLIO JÄRJESTÄVÄN SEURAN

Lisätiedot

MM MA

MM MA Kansallinen 25 tikkaa Heinola 14.11.2015 Järj. Heinolan Tikka-kerho MM päivitetty 15.11.2015 klo 18.50 1. Lehtonen Seppo JST 42 44 44 43 43 216 2..2. Miettinen Martti LamTi 45 43 35 41 44 208 3. Tammi

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2017

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 26.01.2017 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 20. - 26.1.2017 ja pöytäkirja 27.1. 13.2.2017

Lisätiedot

, PORI, Painimiehet

, PORI, Painimiehet 13. - 15.11.1970, PORI, Painimiehet 1. Raimo Hirvonen Viipurin Voimailijat 2. Esko Pakarinen Joensuun Voimailu-Kerho 3. Erkki Huhtala Lapuan Virkiä 1. Tuomo Kallijärvi Kemin Into 2. Hannu Järvinen Oulun

Lisätiedot

RovaniemenYrittäjät r.y.

RovaniemenYrittäjät r.y. RovaniemenYrittäjät r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005 PUHEENJOHT AJAN KATSAUS Kulunut toimintavuosi oli yhdistyksemme 18. Yrittäjyyden merkitystä yhteiskunnan hyvinvoinnille korostettiin niin kuntalaisille kuin

Lisätiedot

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat 1. Niemi-Aro Antti 2. Saari Aapo 3. Kinnari Sirpa 4. Koskinen Eila 5. Lähdesmäki Liisa 6. Niemi Anne 7. Palojoki Ulla 8. Hyvönen Juhani 9. Peltola Asko 10. Saunamäki Raimo 11.

Lisätiedot

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 Toivasten Sukuseura ry oli taas kutsunut jäseniään ja muitakin Toivasia ja Toivas-mielisiä kokoontumaan Kuopion Hotelli Atlakseen seuraamaan seuran

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Nilsiä, 22.07.2017 Yksilökilpailut Kävely Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 112 Haapamäen hs

Lisätiedot