Kirkkovaltuusto Sivu 99. Seurakuntatalo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkovaltuusto Sivu 99. Seurakuntatalo"

Transkriptio

1 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2008 Sivu 99 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen Tuomo Sormunen, varajäsen Riitta Pellikka, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Iris Leppänen, vs.kirkkoherra, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-14 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2008 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Ritva Linnermo Riitta Pellikka Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

2 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Sari Korhonen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan yhteensä 16 varsinaista ja 3 varavaltuutettua, yhteensä 19. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Ritva Linnermo ja Riitta Pellikka. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

3 MAA-ALUEEN VUOKRAAMINEN OSUUSKUNTA IDÄN MAIDOLLE Kirkko- Alun perin Joensuun Ympäristön Osuusmeijerin ja seurakunnan kesken v. neuvosto 1979 tehty maanvuokrasopimus on päättymässä Vuokrasopimus on nykyään Idän Maito nimisen osuuskunnan hallussa, jolle se on siirtynyt yhtiöjärjestelyjen seurauksena. Idän Maito anoo seurakunnalta maa-alueen vuokraamista edelleen lukien kymmeneksi (10) vuodeksi. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Osuuskunta Idän Maidolle vuokrataan Haavikontien ja Korjaamotien kulmauksessa oleva entisen myllyn tontti edelleen kymmeneksi vuodeksi lukien pääosin seuraavin ehdoin: - aluetta saa käyttää rakennuskaavan salliman liike-, teollisuus- ja asuinrakentamisen paikkana - alueen koko on 3766 m2 - vuokra on vuodessa 0,17 /m2 - vuokraa tarkistetaan elinkustannusindeksin muutosten mukaisesti Muut sopimusehdot ilmenevät liitteenä olevasta sopimustekstistä. 5 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

4 VEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2009 päättää esittää kirkkovaltuustolle, että vuoden 2009 kirkollisveroprosentiksi vahvistetaan edelleen 1,65 %. 6 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

5 KIRKON SANEERAUSTOIMET V on toukokuun kokouksessaan päättänyt, että kirkon ulkomaalausja kunnostaminen huomioidaan vuoden 2009 talousarviossa. Lisäksi on ilmeistä, että Kirkkohallituksen vahvistuspäätöksen viivästyessä myös kirkon sisäpuoliset muutos- ja kunnostustyöt siirtyvät kulumassa olevalta vuodelta vuodelle Arkkitehtitoimisto Metsälä Oy:n suosituksesta on kirkon ulkopuolisen kuntoarvion tekeminen annettu joensuulaisen Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy:n tehtäväksi. Kuntoarvio ja toimenpide-ehdotus on kokouskutsun liitteenä. Hankkeen pääsisältö on rakennuksen ulkoseinien puhdistaminen ja uudelleenmaalaus. Peltikaton osalta toimenpiteinä ovat puhdistaminen, paikkamaalaus ja reikien paikkaaminen. Protiimi Oy on ehdottanut hankkeen toteuttamista kaksivaiheisena siten, että osa toimenpiteistä suoritettaisiin v ja loput kuuden vuoden kuluttua. Seinien (osa)pesu on toteutettu viimeksi kuusi vuotta sitten. Puhdistuksesta huolimatta hometta on kuitenkin alkanut ilmaantua heti pesua seuraavana vuonna. Seinäpintojen homekasvu on edennyt nyt jo lähes koko kirkon kattavaksi. Todennäköinen syy homekasvuston viihtymiseen seinäpinnalla löytyy vuonna 1997 toteutetusta maalauksesta, jolloin maaliaineesta ovat puuttuneet homehtumista estävät aineet. Perusteltua olisikin suorittaa pesun jälkeen kaikki seinäpinnat kattava uudelleenmaalaus jo ensi vuonna. Kirkon ulkopuolisen saneerauksen kustannusarvio on yht euroa. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kirkon ulkosaneeraus toteutetaan Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy:n selvityksen mukaisesti ensi vuoden aikana muutettuna seuraavasti: - ikkunoiden maalaus on kunnossa, joten tätä toimenpidettä ei nyt suoriteta - lumi/jääesteitä ei katolle asenneta - esityksestä poiketen toimenpide-ehdotuksessa esitetyt korjaukset toteutetaan yhdellä kertaa edellytyksellä, että hankkeen rahoittamiseen saadaan riittävä määrä kirkkohallituksen rakennusavustusta; muussa tapauksessa keskitytään vain seinien pesuun ja paikkamaalauksiin 7 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 AVUSTUKSEN ANOMINEN KIRKKOHALLITUKSELTA KIRKON KORJAUKSEEN Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy on tehnyt kirkkokiinteistön kuntoarvion ja toimenpide-ehdotuksen ulkopuolisesta kunnostamisesta. Hankkeen kustannusarvio on yhteensä euroa. päättänee marraskuun kokouksessaan hankkeen toteuttamisesta vuoden 2009 aikana. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Kirkkohallitukselta anotaan kirkon kunnostamiseen avustusta euroa. 8 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 TALOUSARVIO 2009 SEKÄ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAT Kokouskutsun liitteeksi on sidottu talousarvio 2009, yhteisen tuloslaskelmatason taloussuunnitelma sekä työalakohtaiset toimintasuunnitelmat vuosille Keskeisimpiä talousarvion ja suunnitelman lukuja (summat pyöristetty): TP-2007 TA-2008 TA-2009 SU-2010 SU-2011 Toimintamenot Verotulot Vuosikate Poistot Kiinteist.myyntitulot Tilikauden tulos Seurakuntatyön työalojen esitykset on sisällytetty talousarvioon niitä karsimatta. Palkka- ja sosiaalimenojen osuus on n. 68 % toimintamenoista. Verotulojen kasvuksi on arvioitu ansiotuloissa n. 2 % ja yhteisöverossa n. 1 % vuosittain. Keskusrahastolta saatavan toiminta-avustuksen määräksi on arvioitu vuosittain euroa. Suunnittelukauden tuloksen arvioidaan kääntyvän lievästi alijäämäiseksi. Vuosikatteen on arvioitu pysyvän selvästi plussalla. päättää hyväksyä talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille kokouskutsun liitteenä olevassa muodossa ja esittää ne edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 9 Talousarvio 2009 sekä talous- ja toimintasuunnitelmat vuosille hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa.

8 SEURAKUNNAN TALOUDEN TILA Seurakunnan talouden tilaa kuvaavat keskeisimmät luvut syyskuun lopussa ja vertailua edellisvuosiin: Toteutunut Talousarvio koko vuosi Toimintakulut Verotulot Kirkkohallituksen toiminta-avustus Vuosikate Poistot Ylijäämä Tunnuslukuja: Henkilöstömenojen osuus toimintamenoista 70 % 65 % 65 % Vuosikatteen osuus arvioiduista poistoista 78 % 166 % 29 % Kassavarojen riittävyys, pv Tilinpäätöksen tulosarviointi syyskuun lopun lukujen valossa: Vuosikate ,85 Satunnaiset tulot ,78 Poistoeron vähennys ,00 Poistot (kirjataan ennen tilinpäätöstä) ,00 Alijäämä (koko vuosi) ,37 ========= merkitsee taloustilannetta kuvaavat luvut tiedoksi ja esittää ne edelleen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. Edellä esitettyjen lukujen lisäksi talouspäällikkö antoi kokouksen osanottajille selvityksen myös investointien toteutumisesta syyskuun loppuun mennessä. 10 Kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen taloustilannetta kuvaavat luvut merkittiin tiedoksi.

9 VEROHALLINNON ILMOITUS VUODELTA 2007 MAKSUUNPANNUISTA VEROISTA Verohallinnon päiväämän ilmoituksen mukaan seurakunnalle on maksuunpantu veroja verovuodelta 2007 seuraavasti: Verolaji Verotulo yhteensä Muutos-% ed.v. Kirkollisverot (ansiotuloista) ,1 Yhteisövero ,1 merkitsee verohallinnon ilmoituksen tiedoksi ja esittää sen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. 11 Verotustiedot vuodelta 2007 merkittiin tiedoksi.

10 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Toini Sormunen jätti valmisteltavaksi kirjallisen aloitteen lasijätteen keräysastioiden hankkimisesta hautausmaille. Puheenjohtaja kertoi alustavasti tiedoksi tulevasta hiippakunnallisesta luottamushenkilöiden koulutuspäivästä Rantakylässä ensi vuoden helmikuussa. Koulutuspäiville osallistumisesta päättäminen jätettiin tammikuun kirkkovaltuuston tehtäväksi. 13 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Tiedoksi merkittiin. 14 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Iris Leppänen piti lopuksi hartaushetken, jonka jälkeen puheenjohtaja päätti kokouksen n. klo

11 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2008 Sivu 87 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-12 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2008 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Hannu Mustonen Kaisa Parviainen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

12 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Jouko Kettunen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan 18 kirkkovaltuuston jäsentä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Hannu Mustonen ja Kaisa Parviainen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

13 TOIMINTAKERTOMUKSET JA TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2007 Kokouskutsun liitteenä on sidottuna toimintakertomukset ja tilinpäätös vuodelta Tilikauden tulos on ,28 euroa ylijäämäinen. Vuosikatteeksi muodostui ,81. Kate oli n euroa edellisvuotista suurempi. Pysyvien vastaavien poistot olivat yhteensä ,86. Tilikauden ylijäämä esitetään kirjattavaksi taseen yli-/alijäämätilille. Seurakunnalle tilitettiin verotuloja ,54 edellisvuotta enemmän. Tuloerässä oli lisäystä n. 9,3 %. Yhteisöverotulot kasvoivat 11 % ja ansioverotulot 8,9 %. Kirkollisveroprosentti oli 1,65. Verotulojen täydennystä saatiin kirkkohallitukselta Toimintamenot kasvoivat edellisvuodesta 2,5 %. Henkilöstömenot kasvoivat n. 4,9 %. Yhteisen tuloslaskelman toimintakatteessa oli talousarvion alituksia yht ,26. päättää hyväksyä toimintakertomukset ja tilinpäätöksen vuodelta 2007 esitetyssä muodossa, jättää ne tilintarkastajille tarkastettavaksi ja tarkastuksen jälkeen edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 5 Puheenjohtaja luki ääneen alkuperäisen kertomuksen tilintarkastajien antamasta kertomuksesta vuodelta Toimintakertomukset ja tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa ja tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus vuodelta 2007.

14 KIRKON ULKOSEINIEN PUHDISTAMINEN JA UUDELLEENMAALAUS Kirkon ulkopuoliset puuosat on uudelleenmaalattu viimeksi n. 10 vuotta sitten. Seinäpinnat on osittain pesty n. 3 vuotta sitten. Maalipinnoissa ilmenee jatkuvasti tummia homepisteitä. Pitkän ja kostean syksyn sekä lauhan talven seurauksena hometta on kertynyt seinäpintoihin tavallista runsaammin. Ongelman poistamiseksi seinäpinnat on perusteellisesti puhdistettava painepesulla ja homepesuaineella, jonka jälkeen pinnat on kauttaaltaan maalattava hometta hylkivällä maalilla. Asia pitäisi korjata pikimmiten. Mikäli asiaa ei ole mahdollista saada tulevana kesänä kuntoon, on hankkeeseen varauduttava v talousarviossa. Hankkeen laajamittaisuus huomioiden olisi perusteltua anoa kirkon keskusrahastolta maalaukseen rakennusavustusta. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kirkon ulkoseinien maalaushanke huomioidaan syksyllä laadittavassa v talousarviossa. 6 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hankkeen suunnittelu toteutetaan arkkitehtityönä. Suunnittelupalkkion maksamiseen varaudutaan jo kuluvan vuoden talousarviossa.

15 KOTIMAA-LEHDEN TILAAMINEN LUOTTAMUSHENKILÖILLE Edellisessä kirkkoneuvoston kokouksessa tehtiin aloite Kotimaa-lehden tilaamiseksi seurakunnan luottamushenkilöille. Kotimaalta on pyydetty tarjous lehden seurakuntatilaushinnaksi lukien. Lehden tilaushinta olisi 85 /v. Kun kirkkoneuvostossa, -valtuustossa ja vastuuryhmissä on yht. 36 eri henkilöä, tulisi vuositilauksen hinnaksi Mikäli tilaaja maksaisi puolet lehden hinnasta, jäisi seurakunnan kuluksi päättää, ryhdytäänkö toimenpiteisiin esityksen tekemiseksi kirkkovaltuustolle Kotimaa-lehden tilausasiassa. päätti yksimielisesti esittää kirkkovaltuustolle, että Kotimaa-lehti tilataan vuoden 2009 alusta lukien niille luottamushenkilöille, jotka haluavat tilata lehden ja maksaa sen tilaushinnasta puolet. Tarkoitukseen varataan määräraha vuosittaisissa talousarvioissa vuodesta 2009 alkaen. 7 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

16 HAUTASIJA- JA PALVELUMAKSUJEN TARKISTAMINEN Voimassaolevat hautasijamaksut ja hautausten palvelumaksut ovat vuodelta Uuden hautatoimilain voimaantultua kirkkohallitus on suositellut, että ilmaisia hautasijoja ei luovutettaisi kuin poikkeustapauksissa (ns. veteraanipaikat). Seurakunnan nykyisen hinnaston mukaan ensimmäinen (1 ) hautasija on oman kunnan jäsenille maksuton. Palkkakustannusten noustua on perusteltua tarkistaa myös haudan kaivusta ja peittämisestä sekä hautakiven oikaisemisesta perittävää palvelumaksua. päättää tarkistaa hautasija- ja palvelumaksuja oheisen liitteen mukaisesti. Hautasijamaksujen osalta päätös esitetään edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 8 Uudet hautasijamaksut ( lukien) hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa.

17 KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNNÖN ERÄIDEN KOHTIEN TARKENTAMINEN n viimeisin ohjesääntö on tullut voimaan tuomiokapitulin vahvistettua sen toukokuussa Neuvoston ohjesäännössä on kohtia, jotka edellyttävät tarkempaa määrittelyä. Näitä ovat :ssä 10 ja 12 mainitut euromääräiset valtuutukset. Uusi ohjesääntö noudattelee pääosin aiempaa, v vahvistettua sääntöä. Uuteen sääntöön ei kyseisiä, tarkennusta vaativia kohtia ole päivitetty. Kokouskutsun liitteenä on aiemman ohjesäännön mukaiset tulkintapäätökset sekä ehdotus uuden ohjesäännön ao. asiakohtien määrittelemiseksi uudelleen. päättää ohjesäännön valtuutuksista liitteen mukaisesti ja esittää ne B-kohdan osalta edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 9 n ohjesääntöä tarkennettiin neuvoston esityksen mukaisesti (liite, kohta B). Kohdassa on säädetty raja-arvot hankintavaltuuksille, rakennuspiirustusten hyväksymisoikeudelle sekä irtaimen omaisuuden myyntipäätöksille.

18 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Kirkkoherra kertoi terveiset kokouspäivänä tehdyltä retkeltä Ilomantsin seurakuntaan. Hän viritteli myös keskustelua 1970-luvulla aloitetun ja sittemmin hiipuneen ystäväseurakuntatoiminnan elvyttämisestä. Puheenjohtaja toivotti luottamushenkilöt tervetulleiksi Koronniemen saneeraustalkoisiin, jotka on aloitettu kuluvan kevään aikana. 11 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. 12 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päättyi yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

19 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2008 Sivu 75 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Piia Karhinen Hannu Mustonen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-11 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2008 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Jouko Kettunen Sari Korhonen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

20 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Piia Karhinen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan 18 varsinaista ja 1 varajäsen, eli yhteensä 19 kirkkovaltuutettua. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Jouko Kettunen ja Sari Korhonen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä. Kaksi kirkkovaltuuston jäsentä ilmaisi halunsa tuoda keskusteltavaksi asioita esityslistan kohdassa 9 muut mahdolliset asiat.

21 KIRKOLLISKOKOUKSEN MAALLIKKOEDUSTAJIEN VAALI Kuopion hiippakunnasta valitaan kirkolliskokousedustajiksi 7 maallikkoedustajaa ja 3 pappisedustajaa. Maallikkoedustajien osalta vaalin toimittavat kirkkovaltuustot kokouksessaan Vaalissa äänioikeutettuja ovat kirkkovaltuustojen maallikkojäsenet. Mikäli varsinainen jäsen on estynyt ottamasta osaa vaaliin, on äänioikeus hänen sijalleen kutsutulla varajäsenellä. suorittanee kirkolliskokouksen maallikkoedustajien vaalin. Toimituksesta laaditaan erillinen pöytäkirja, joka lähetetään tuomiokapitulille yhdessä äänestyslippujen kanssa. 5 toimitti osaltaan kirkolliskokouksen maallikkoedustajien vaalin, josta on laadittu eri pöytäkirja yhdessä seuraavan 6 :n kanssa. Kopio pöytäkirjasta on tämän pöytäkirjan liitteenä.

22 HIIPPAKUNTAVALTUUSTON MAALLIKKOJÄSENTEN VAALI Kuopion hiippakunnan hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet valitaan kirkkovaltuustojen kokouksissa Hiippakuntavaltuuston valitaan 14 maallikkoa neljä vuotta kestäväksi toimikaudeksi suorittanee hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenten vaalin. Toimituksesta laaditaan erillinen pöytäkirja, joka lähetetään tuomiokapitulille yhdessä äänestyslippujen kanssa. 6 toimitti osaltaan hiippakuntavaltuuston maallikkoedustajien vaalin, josta on laadittu eri pöytäkirja yhdessä edellisen 5 :n kanssa. Kopio pöytäkirjasta on tämän pöytäkirjan liitteenä.

23 TILINTARKASTUKSEN PUHEENJOHTAJAN NIMEÄMINEN Seurakunnan tilintarkastajiksi kaudelle on kirkkovaltuusto valinnut kokouksessaan Oy Audiator Ab:n nimeämän tilintarkastajan sekä laskentakonsultti Terttu Pasasen. Oy Audiator Ab on nimennyt Polvijärven seurakunnan tilintarkastajaksi JHTT Tuomo Pikkaraisen. Taloussäännön 29 :n mukaan kirkkovaltuusto määrää yhden valituista toimimaan tilintarkastajien puheenjohtajana. Valtuusto ei valintapäätöksessään erikseen nimennyt tilintarkastajien puheenjohtajaa. määrännee yhden valituista tilintarkastajista toimimaan tarkastajien puheenjohtajana. 7 Tilintarkastuksen puheenjohtajaksi määrättiin yksimielisesti Oy Audiator Ab:n nimeämä tilintarkastaja, JHTT Tuomo Pikkarainen.

24 ALUSTAVIA TIETOJA VUODEN 2007 TILINPÄÄTÖKSESTÄ Kun vuoden 2007 maksutapahtumat on kirjattu, poistolaskelmat on tehty ja lähes kaikki meno- ja tulojäämät arvioitu, osoittaa kuluneen vuoden tilinpäätös seuraavia lukuja (vertailu edellisvuoteen, ilmoitustarkkuus tuhat euroa) : Vuosikate (+) Poistot (-) Satunnaiset tuotot (+) Poistoeron vähennys (+) Tilikauden ylijäämä Tilivuoden investoinnit Rahavarat Satunnaiset tuotot ovat molempina vuosina tonttien myynnistä saatuja tuloja. merkitsee alustavat tilinpäätösluvut tiedoksi ja esittää ne edelleen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. 8 Vuoden 2007 alustavat tilinpäätösluvut merkittiin tiedoksi.

25 MUUT MAHDOLLISET ASIAT päätti osaltaan osallistua kuluvan vuoden yhteisvastuukeräykseen järjestämällä piirakkatalkoot ja myyjäiset. Järjestelyvastuullisiksi tehtävään valittiin Aili Sulka-aho ja Kaisa Parviainen. Kati Mononen toi tietoon eräiden seurakuntalaisten terveiset epäilystä joidenkin seurakuntasalin kasvien allergiaa aiheuttavista ominaisuuksista. Asiaa päätettiin tutkia tarkemmin aiheuttajan selville saamiseksi. 10 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. 11 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päättyi yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

Kirkkovaltuusto Sivu 131. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 131. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2008 Sivu 131 Kokousaika 9.12.2009 klo 18.30-19.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Irja Haaranen Jorma Hiltunen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 182

Kirkkovaltuusto Sivu 182 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2010 Sivu 182 Kokousaika 9.12.2010 klo 18.30-19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2014 Sivu 171 Kokousaika Ke 10.12.2014 klo 18.30-19.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Jorma Hiltunen Maija Kaituri-Mutanen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013 Kokousaika Tiistai 8.1.2013 Klo 18.37 18.53 Kokouspaikka Osallistujat Kirkon Wanha Sali Asikanius Pertti Haapala Konsta Jokinen Eija-Sisko Kanerva Teemu Karhunen Otto poistui kokouksesta klo 18.51 Kippilä

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 144. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 144. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2010 Sivu 144 Kokousaika 27.1.2010 klo 18.30-19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila.

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila. 12.7.2010 20 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET Kyrönniemen kappeli/opetustila Sanna Eskelinen Markku Haataja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Erkki Huuskonen 146 153 Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 Kirkkovaltuusto /2012. KOKOUSAIKA Maanantaina klo 18.00

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 Kirkkovaltuusto /2012. KOKOUSAIKA Maanantaina klo 18.00 OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 KOKOUSAIKA Maanantaina 13.02.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntatalo, Kummunkatu 19 KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE N:O 1 - Kokouksen avaus,

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Anja Pinoniemi

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2012. KOKOUSAIKA tiistaina 13. päivänä maaliskuuta 2012. Tuula Kaitila-Juntunen Tuula Karppinen Ellen Kellberg

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2012. KOKOUSAIKA tiistaina 13. päivänä maaliskuuta 2012. Tuula Kaitila-Juntunen Tuula Karppinen Ellen Kellberg 27 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2012 KOKOUSAIKA tiistaina 13. päivänä maaliskuuta 2012 KOKOUSPAIKKA JÄSENET seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Tuula Kaitila-Juntunen Tuula Karppinen Ellen Kellberg

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KOKOUSAIKA 10.1.2017 klo 17-17.35 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 13.09.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Reko Anne Huhtinen Sari Silja Saveljef Elina Neittamo Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O KIRKKONEUVOSTO /2016

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O KIRKKONEUVOSTO /2016 Kokousaika Torstai 28.1.2016 klo 17.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalon kokoushuone Heikki Nissinen, puheenjohtaja, kirkkoherra Anja Pinoniemi, varapuheenjohtaja, varajäsen

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 KIRKKOVALTUUSTO Kokousaika 02.08.2018 klo 18.09 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 18 Kokouksen avaus 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Torstai 14.6.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 11.1.2017 1 / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Ikhtys-Sali, Seurakuntatie 1, Kalajoki

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6) Kirkkovaltuusto 30.5.2017 1(6) Aika Tiistaina 30.5.2017 klo 18.00 18.42 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma Hänninen, Jyrki Ijäs, Esko Leppänen, Kari Liimatta, Juhani Luukkonen,

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18-18.48 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Ulla Maija Puhakka Sirkka Konttinen puheenjohtaja 1-6 :t puheenjohtaja 7-12 :t Liisa

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 130. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 130. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Sivu 130 Kokousaika 26.11.2013 klo 18.30-19.35 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Jorma Hiltunen Arvo Kalliola

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.12.2017 klo 18.00 JOULURUOKAILU KLO 17.30. KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon yläsali, Rantatie 9, 34800 Virrat KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KOKOUSAIKA 14.3.2018 klo 18-19.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja LÄSNÄ Sorjonen Liisa Haapsaari Tuula Hyttinen Mauri

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistaina 19.5.2015 klo 18-19.20 Paikka Bäckman Läsnä Haaga Taru Haapakoski Paula, poissa Hannula Sirpa Hautala Jukka Herranen-Somero

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 11.30 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KIRKKOVALTUUSTO 1.11.2016 KOKOUSAIKA 14.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali Mikäli ette pääse kokoukseen pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA KESKIVIIKKONA 30.8.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kyrön seurakuntatalo SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET Matti Kaipainen pj Mikko Nurmi vpj Hannu Ketola Lassi Arvola Ville

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Sivu 163

Kirkkoneuvosto Sivu 163 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 5/2008 Kirkkoneuvosto Sivu 163 Kokousaika 29.10.2008 klo 18.00-19.35 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Pieni seurakuntatalo Iris Leppänen, puheenjohtaja Irja Haaranen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18 18.40 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 27.2.201 klo 18.00 19.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jouko Isoniemi Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Ahti

Lisätiedot

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Aika Tiistai klo 18.11 18.25 1 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4, Kitee Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Koivuniemi Suvi varapuheenjohtaja Barck Pekka jäsen Hakulinen Hannu-Heikki Hirvonen

Lisätiedot

ASIKKALAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA

ASIKKALAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA KV191-1 Kokousaika ke 23.1.2019 klo 18.30 Kokouspaikka Läsnä Maijan kammari, Rusthollintie Anttila, Raimo, jäsen Breilin, Oskar, jäsen Ikäläinen, Mikko, jäsen Jokinen, Kaarina, jäsen Kallio, Kari, jäsen

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ 1 (6) 28.12. n kokous Aika Torstai 28.12. klo 19.18 20.22 Paikka Pappila, Valtakatu 13, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Kokousaika: Tiistai 3.4.2018 Klo 18.30 18.51 Kokouspaikka: Osallistujat Wanha Sali Asikanius Pertti Felt Riina Hyvönen Veikko Jokinen Eija-Sisko Juhola Jukka Kippilä Satu Kolehmainen Laura Lignell Jouni

Lisätiedot

VIITASAAREN SEURAKUNTA. KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1 / 2016 AIKA: Klo PAIKKA: SEURAKUNTATALO

VIITASAAREN SEURAKUNTA. KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1 / 2016 AIKA: Klo PAIKKA: SEURAKUNTATALO VIITASAAREN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1 / 2016 AIKA: 09.02.2016 Klo 18.00 - PAIKKA: SEURAKUNTATALO LÄSNÄ: Aula Maria Kaisa Halonen Juhani Helle Olli Hämäläinen Tuulikki Kananen Mauri Kananen Ulpu

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen.

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen. Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Torstai 24.1.2019 klo 18.00 18.35 Paikka Sotkamon kirkon alasali Läsnä Sarparanta Leena puheenjohtaja 1-4 Korhonen Aimo puheenjohtaja 5-10 Hartikainen Vilho Huttunen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 7/2011 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 7/2011 Kirkkoneuvosto 87 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 24. päivänä elokuuta 2011 klo 18.00. Tarjoilua klo 18.30-19, ennen kirkkovaltuuston kokousta. KOKOUSPAIKKA seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 94 Kokouksen avaus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 Kirkkoneuvosto 19.7.2010 76 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 KOKOUSAIKA maanantai 19. päivänä heinäkuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo, takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

Paikka ja päivämäärä

Paikka ja päivämäärä NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 2/2017 1 (11) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 20.3.2017 klo 18.00-18.53 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 29.4.2015 klo 18.00 20.55 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Tuomo puheenjohtaja Diukman Sanna jäsen Juntunen Pirjo -"- Karjalainen Heikki -"- Korhonen

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 3/2018 PÖYTÄKIRJA. Hakala Ellinoora Hämäläinen Sirpa. Kallioinen Saila Knuutila Heikki Koivisto Sirkka-Liisa

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 3/2018 PÖYTÄKIRJA. Hakala Ellinoora Hämäläinen Sirpa. Kallioinen Saila Knuutila Heikki Koivisto Sirkka-Liisa 1 KOKOUSAIKA keskiviikkona 12.12.2018 klo 18.00 19.15 Kahvitarjoilu 17.30 18.00 KOKOUSPAIKKA Akaan seurakuntasali, Sontulantie 1, Akaa OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Poissa Bister Salla Hakala Ellinoora

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkovaltuusto

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkovaltuusto KOKOUSTIEDOT Kokousaika 28.5.2012 klo 17.00-17.55 Kokouspaikka Seurakuntatalo, Kemijärvi Osallistujat Päätöksentekijät Muut Allekirjoitukset Varsinaiset jäsenet Aalto Pirkka Imporanta Aulikki Huzckowski

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kokousaika torstai 29.11.2018 klo 18.00 19.58 Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Varalla Airi Olsby talouspäällikkö kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 12/ Vesilahti 12/

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 12/ Vesilahti 12/ VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: klo 19.00-20.10 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Maria Forsman puheenjohtaja ( 4 asti) Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Seppo Parkkila puheenjohtaja ( 4 alkaen)

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä VIITASAAREN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 4.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 13.1.2019 Kokousaika Sunnuntaina 13.1.2019 klo 16.15 17.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo, pikkusali Jäsenet/varajäsenet 18/19

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2018 1 (13) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 12.3.2018 klo 18.00-19.30 (Kahvitus klo 17.45 alkaen) KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 KOKOUSAIKA keskiviikko 15. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Aika tiistai 29.1.2013 klo 18.30 19.20 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 21.2.2017 klo 18 18.17 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2011 11 ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO 12.1.2011 Aika Keskiviikko 12.1.2011 klo 19.00 20.10 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja 6-11 Jarmo Heinonen

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 12.00 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

Kokouspaikka: Rantsilan seurakuntatalo

Kokouspaikka: Rantsilan seurakuntatalo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2019 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Keskiviikko 8.5.2019.

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Kokousaika 16.11.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 29 Kokouksen avaus 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot