Kiikartorn ROTARYKLUBIEN TIEDOTUS- LEHTI. Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma Hauenguan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiikartorn ROTARYKLUBIEN TIEDOTUS- LEHTI. Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma Hauenguan"

Transkriptio

1 1 Kiikartorn ROTARYKLUBIEN TIEDOTUS- LEHTI Lokakuu 2004 Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma Hauenguan

2 2 Aluekuvernööri Aluekuvernöörin palsta Rotaryvuosi on alkanut hyvin klubien osalta. Aluegovernorina olen vierailut kaikissa 1410 alueen neljässä klubissa. DG Martti Mäkinen on tällä viikolla vieraillut 30:ssä piirin klubissa eli puolet klubivierailuista on käyty mennessä. Alue 4:n klubivierailuista on enää käymättä kahdessa eli Raumanmeren RK:ssa ja Rauma-Hauenguan RK:ssa. Piiriämme kohtasi kaksi suruviestiä syyskuussa samana päivänä. Piirimme arvostettu PDG Kai Uotila menehtyi vaikean sairauden murtamana ja samana päivänä piirimme perhekomitean pj. Björn Lindfors menehtyi myös vaikean sairauden murtamana. Otamme osaa heidän omaistensa menetykseen ja valitamme kummankin liian varhaisesta poismenosta aiheutunutta surua. Muistamme molempia suurella lämmöllä rotariudelle tehdystä työstä. Alueen presidentit ja RYLA - toimihenkilöt ovat kokoontuneet syksyn aikana kaksi kertaa RYLA-seminaarin järjestämisasioissa. Tilaisuuden ohjelma on sinettiä vaille valmis ja suurin osa esitelmöitsijöistä on lupautunut tulemaanpaikanpäälle sovittuna aikana. Jokaisella klubilla on oikeus valita 5 seminaarikuulijaa klubin valinnan mukaan. Toivon, että jokainen klubisisar tai -veli miettii sopivia seminaariosanottajia. Ikähaarukka on seminaarin osanottajilla. Lisätietoja saa jokaisen klubin presidentiltä, veli Yrjö Vainialalta ja AG Jukka Kareniukselta. Vaikka Syksy on vielä alkuvaiheessa, pitää meidän jo miettiä tulevaa joulua. Joulukorttiprojekti on klubeissa hyvässä menossa DG Martti Mäkisen avustamana. Nyt on vielä suunnitteilla joulu-cd levyn markkinointi. Levyn hinta on 20 euroa ja sen nimi on SYDÄMEENI JOULUN TEEN. Lisätietoja esiintyjistä ja lauluista sekä tilauksesta saa allekirjoittaneelta ja klubien presidentiltä. Hyvää syksyä jokaiselle rotarysisarelle ja veljelle. AG Jukka Karenius Olen oppinut, että...helpoin tapa kasvaa ihmisenä, on päästä itseään fiksuimpien ihmisten ympäröimäksi....kaikki, joita kohtaat, haluaisivat nähdä hymysi...jokainen haluaa elää vuoren huipulla, mutta kaikki onnellisuus ja kasvaminen tapahtuu silloin, kun olet kiipeämässä sinne....on parasta antaa neuvoja vain kahdessa tilanteessa; kun niitä kysytään tai on henkeä uhkaava tilanne.

3 3 Euran Rotaryklubi Presidentin palsta Hyvät klubilaiset! Rotaryvuosi on lähtenyt käyntiin. Sihteeri ja presidentti kantavat aina kokoukseen mennessään huolta siitä, onko väkeä paikalla. Siinä suhteessa on ollut iloa ja surua. Kerran oli paikalla 37 henkeä ja toisella kerralla 8. Tuollaisen minikokouksen jälkeen miettimään, onko jotain vialla vai onko kyseessä sattuman oikku. Hyvä sisar ja veli. olet tervetullut kokoukseen levähtämään. Kun on oikein kiireistä ja rassaavaa stressiä, pääset tunniksi siitä pakoon tapaamaan tuttuja ilman, että sinulta vaaditaan mitään. Et ehkä ymmärräkään, miten kaivattu olet. Matrikkeli on valmistumassa. Onneksi saimme siihen tehokkaan kirjoittajan Inkeri Hurmeen. Myös rahoitusasia etenee hyvin, kiitos siitä jo nyt teille sisaret ja veljet. Tämä vuosi on meille kaksinkertainen juhlavuosi. Rotary täyttää 100 vuotta ja oma klubimme puolet siitä. Yhtä juhlaa siis. Jarkko Lainio Presidentti Uudet veljet Jussi Seppälä: Olen Jussi Seppälä, 36-vuotias KTM ja Suomen suurimman vakuutusyhdistyksen Lännen Lähivakuutusyhdistyksen toimitusjohtaja. Lännen Lähivakuutus toimii eteläisessä Satakunnassa pääasiassa Rauman ympäristössä ja on toimialueellaankoti- ja maatalousvakuuttamisen markkinajohtaja. Tässä työssä ja samalla myös vakuutusalalla olen ollut noin kaksi vuotta. Aiemmin työskentelin 7,5 vuotta kansainvälisessä pakkausalan yrityksessä eri tehtävissä ja siellä suurimman osan ajasta talousjohtajana. Perheeseeni kuuluvat opettajavaimo Kristiina ja kolme tytärtämme: Ilona 11 vuotta, Eveliina 9 vuotta ja Veera 6 vuotta. Asumme Kauttualla Kiiskinmäessä omakotitalossa. Yhdistystoimintaa olen harjoitellut Kauttuan Round Table klubissa vuodesta Muut harrastukseni ovat suurimmalta osin liikunnallisia: vanha mies kun jo olen, niin ikämiesjääkiekkoa ja hiihtoa talvella sekä rullaluisteluakesällä. Jukka Kemppainen: Etelä-Pohjanmaa kuuluu lapsuuteni ja nuoruuteni maisemaan. Ylistarossa, keskellä pohjalaista lakeutta, kävin kouluni ja sieltä lähdin vuonna 1970 opiskelemaan Helsinkiin. Olen Euran kirkkoherra, tehtävässäni vasta varsin tuore. Papin töitä olen tehnyt Espoossa, Pohjois-Savossa, Hämeessä ja nyt sitten Satakunnassa. Euraan siirryin Noormarkun kirkkoherran tehtävästä. Elämän rikkautta on ollut se, että on nähnyt Suomea ja saanut tutustua erilaisiin Luojan luomiin ihmisiin. Seuraan mielelläni yhteiskunnan tapahtumia, luen ja vapaa-aikani viettoon kuuluu kiinteästi kesämökki Päijänteellä.

4 4 Asun Eurassa, sen historiallisestikin kuuluisalla Pappilanmäellä sijaitsevassa pappilassa, joka on rakennettu Pappilaa hallitsevat lisäkseni kaksi airedalenterrieriä. Nuorisovaihto Erikan vaihtarivuoden alku " Euran klubi lähetti maailmalle Sanni Ilolan elokuussa. Sanni oli hakenut USA:hin ja pääsi sinne. Sannin uutisia ensimmäisiltä parilta kuukaudelta emme ole vielä saaneet, mutta oletus on, että kaikki on lähtenyt hyvin käyntiin ja uusi ympäristö - perhe, ystävät ja koulutyö - on pitänyt hänet kiireisenä, kun hän ei ole ehtinyt vielä laittaa kuulumisiaan klubille. Sannin tilalle Euran klubi sai vastaanottaa Erika Richterin (kuva ohessa). USA:sta New Yorkin osavaltiosta. Erika saapui elokuun alussa Suomeen ja Karkkuun, josta orientoitumisleirin jälkeen hänet nouti ensimmäiseen Suomen kotiin klubimme past presidentti Jukka Kianen. Erikasta tuli näin Kiasen perheenjäsen ensimmäisiksi kolmeksi kuukaudeksi. Erika aloitti koulun Säkylän seudun lukiossa, ja hän on erittäin ahkera ja tunnollinen tyttö, joka paneutuu koulutyöhön todella vakavasti. Lukion ensimmäinen jakso on ohi, ja Erika muiden suomalaisten lukiolaisten tavoin suoritti kokeita kursseista, joilla hän oli mukana ensimmäisessä jaksossa. Hän suoritti nämä tosi hyvin tuloksin mm. saksan kielessä ja matematiikassa! Ja kaikki suomen kielellä! Erika onkin ihan omaa luokkaansa suomen kielen oppimisen ja käytön suhteen. Tyttö on ollut vain viikkoja Suomessa ja hän kommunikoi lähes kokonaan suomeksi, aivan uskomaton kielilahjakkuus! Mutta paljon työtä ja sinnikkyyttä se vaatii, mutta sitä Erikassa tuntuu löytyvän luonnostaan. Erika harrastaa myös musiikkia ja liikuntaa. Hän aloitti Tuulimyllyn Puhaltajien orkesterissa vetopasuunan soiton sekä aerobic -voimistelun Säkylän Naisvoimistelijoiden ryhmässä. Mitä kaikkea tyttö vielä ehtiikään vuoden aikana! Erika tulee asumaan kaiken kaikkiaan neljässä eri perheessä vaihto-oppilasvuotenaan. Kerromme varmasti hänestä lisää tämän vuoden aikana. " Hanna-Leena Mäkitalo nuorisovaihtoasiamies, Euran klubi Oletko kuullut Savolaispoika meni pääkaupunkireisullaan paikalliseen tanssipaikkaan. Hän tapasikin oikein mukan neitosen ja päätti varmistella loppuillan seuran lausumalla kohteliaisuuksia tapamastaan ihastuksestaan. Kyllä neiti on sitten haaskan näkköönen, sanoi hän. Syvästi ihmetellen neitosen reaktiota hän vietti loppuillan ilman naisseuraa.

5 5 Eurajoen Rotaryklubi Presidentin palsta Syksy on tullut ja toiminta on ohjelman mukaisesti käynnissä. Kiinnostuneena olen seurannut osallistujien määrää kokouksissa. Olenko saanut ohjelman tehtyä sellaiseksi, että veljet tulisivat runsaslukuisesti kokouksiin. Klubikokouksissa tapahtunutta: - Lähtevä vaihto-oppilaamme Jemina Jasu esittäytyi kokouksessa ennen lähtöä USA:n ja näytti ohjelman, jonka hän esittää siellä klubeissa. - Kotiin saapunut vaihto-oppilaamme Heidi Känä oli kertomassa kokemuksistaan vaihtooppilasvuodestaan Australiassa. - Aluegovernor Jukka Karenius vieraili kokouksessa kertomassa, miten lasketaan jäsenten osallistuminen, Rotary täyttää 100 vuotta ja RYLA järjestelystä. - Yritysvierailulla kävimme Vanne ja Rengaspalvelussa, jossa saatiin ajankohtaista asiaa renkaista. - Hauenguanon klubi oli perinteeksi muodostuneella vierailulla. Paikkana oli Lahdenperän virkistysalue, jossa kisailimme saappaan- ja tikanheitossa. Kisan jälkeen saunoimme ja vietimme iltaa ruokaillen ja keskustellen. - Vappu ja Altti Heikkilä järjestivät avec-illanvieton, jossa olivat mukana vaihto-oppilaamme Matthew Fosbery, Adam Seitz sekä Matthewin vanhemmat ja pikkuveli. He ovat vierailulla Suomessa kaksi viikkoa. Ilta sujui hyvistä tarjoilusta nauttien, kilpaillen ja seurustellen. Syysterveisin Simo Koskinen presidentti Matthew Fosbery, pikkuveli, vanhemmat, presidentti ja kuvernööri Adam Seitz

6 6 Rotarivuoden hallitus Presidentti Simo Koskinen Past presidentti Antti Laine Tuleva presidentti Markku Passi 1. sihteeri Timo Laine 2. sihteeri Aulis Laukola 1. klubimestari Pekka Grönlund Rahastonhoitaja Risto Lasonen Nuorisovaihto ja Harri Hiitiö Rotarysäätiöasiamies Jemina Jasu Tapahtumakalenteri Yritysvierailu Liukkaan kelin rata Luvia Australialaisen vaihto-oppilaan kokemuksia (avec) Klubikokous Mari Kallinen sataman turvallisuus Rotary Foundation seminaarin kuulumiset Vaalikokous Markku Passi Yritysvierailu Eurajoen keilahalli USA:laisen vaihto-oppilaan kokemuksia (avec) Hyväntekeväisyyskonsertti Risto Ryti-sali (avec) Pikkujoulu (avec) Vapaa Klubikokous veli Aulis Laukola Joulukirkko Ei kokousta Olen oppinut, että...toivon voivani sanoa isälleni, että minä rakastan sinua vielä kerran, ennen hänen lähtöään....omat sanat tulisi lausua pehmeinä ja lempeinä, koska huomenna voi joutua ne syömään....hymy on halpa tapa todeta miltä sinä näytän muille....en voi valita mitä tunnen, mutta voin valita mitä teen tunteilleni.

7 7 Rauman Rotaryklubi Presidentin palsta Rauman Rotaryklubin 60. toimintavuosi on alkanut perinteikkäästi. Toimintasuunnitelmaa on kuitenkin leimannut juhlavuus, sillä klubi viettää omaa 60v juhlaansa yhdessä Raumanmeren 40v juhlan kanssa. Sen lisäksi valmistaudutaan osallistumaan Rotary-järjestön 100v juhlaan, jonka piiri järjestää Turussa Nämä juhlat ja DG:n painopistealue perhekeskeisyys edellyttivät erillistä perhekomitean perustamista. Meillä asia ratkaistiin kuitenkin siten, että toveruuskomitea muutettiin toveruus- ja perhekomiteaksi ja sen rooli kasvoi hyvin merkittävään osaan klubin toiminnassa. Muita suurempia projekteja, jotka työllistävät laajemmalti sisariamme ja veljiämme ovat alueen yhteiset projektit RY- LA vielä tänä syksynä ja PETS keväällä maaliskuussa. Omaa vaihto-oppilasta meillä ei tällä kaudella ole, vaan raumalaisilla klubeilla on yhteinen, jonka isäntäklubina toimii Raumanmeri. Kauden vaihto-oppilaspäätökset ovat juuri ajankohtaiset, mutta siitä on oma tarinansa tässä lehdessä. Rauman Rotaryklubi ajanmukaisti sääntönsä pari vuotta sitten, joka merkitsee mm. sitä, että meillä on muista poikkeava kokoonpano hallituksessa ja virkamiehissä. Nämä ja muutkin klubimme ajankohtaiset tiedot löytyvät netistä kotisivuiltamme, jonne pääsee piirin sivujen kautta. Olemme kokouksissa koettaneet kiinnittää huomiota aktiivisuuteen ja eritoten paikkauksiin ainakin oman alueen klubeissa. On aivan silmiinpistävää miten vierailut oman paikkakunnan klubeissa ovat lähes loppuneet. Eipä juuri sellaista kokousta ole, että olisi useampi kuin yksi vieras, eikä aina sitäkään. Toivotankin lopuksi kaikki tervetulleiksi vierailemaan kokouksiimme. Ilkka Heinimäki presidentti Olen oppinut, että....kukaan ei ole täydellinen ennen kuin rakastut heihin....elämä on vaikeaa, mutta on oltava sitkeämpi....mahdollisuuksiaan ei koskaan kadota; joku haluaa käyttää nekin, jotka sinä olet hukannut...kun haudot mielessäsi katkeruutta, onnellisuus katoa muualle Rauman Rotaryklubin hallitus Presidentti: Presidentti : I varapresidentti: Sihteeri: Taloudenhoitaja: Nuorisovaihtoasiamies: Klubimestari: Past presidentti: Ilkka Heinimäki Pekka Malmivuori Mikko Kosonen Eeva Peura Sirkku Hartikainen Lauri Sydänheimo Mirja Vuoristo Iiro Hyrsky

8 8 Rauman Rotaryklubin syksyn viikko-ohjelma (koko vuosi netissä kotisivuillamme) Pvm Viikonpäivä Aihe Esiintymisvastuu LOKAKUU tiistai Yritysvierailu tiistai Luokite-esitelmä Jyrki Heinimaa tiistai Vapaa-aihe Kimmo Hyrsky tiistai Luokite-esitelmä Jussi Högman MARRASKUU tiistai Teemaesitelmä Antti Piirto tiistai Inner Wheel Sirkka Aadeli tiistai Vapaa-aihe Reijo Kulmala tiistai Luokite-esitelmä Simo Kauppi tiistai Luokite-esitelmä Anna Nurmi-Nielsen JOULUKUU perjantai Intercity - Itsenäisyyspäivä Raumanmeren RK tiistai Ei kokousta tiistai Vaalikokous Hallitus maanantai Intercity - joulukirkko Hauenguan RK tiistai Ei kokousta tiistai Ei kokousta Presidentin palsta Raumanmeren Rotaryklubi Syksyn lehti, maahan ehti. Siinäkin soi blues Klubimme toimintakausi on alkanut vauhdikkaasti. Meillä oli vierailijoita ns. kesäkauden aikana; mm. Intiasta tullut vaihto-oppilaamme, kulttuuritoimenjohtaja ja Sirkka Aadeli Inner Wheelistä. Veli Juha Kuusiston saunalla kävimme elokuun lopussa. Tämän lehden julkaisuhetkeen mennessä olemme tavanneet jo governorinkin. Raumalaisten klubien yhteinen vaihto-oppilas nimeltään Leila Kleemola, jolla on suomalainen tausta ja joka tulee Kanadasta, on ollut ahkerasti kokouksissamme. Lue Leilan oma suomenkielinen esittely. Soittele Leilalle ja ota hänet mukaan perheesi tapahtumiin!

9 9 Olemme jo aloittaneet pikkujoulujuhlan, 40-vuotisjuhlan suunnittelun, samoin historiikkikomitea on jo pitänyt palaverin. RYLAn järjestelykomitea on jo kokoontunut tätä kirjoitettaessa kaksi kertaa. RYLAhan pidetään Säkylässä. Tulossa on rotarykoulutusta Turussa ja Porissa. Klubimme syksyn toimintasuunnitelma on tällä hetkellä seuraavanlainen: pe Ammattiesitelmä Jaakko Vuorio pe 8.10 Yritysvierailu TVO pe Ammattiesitelmä Heimo Ylitalo pe Ammattiesitelmä Jaakko Hirvonsalo pe Ohjelma avoin pe Rotarysäätiö Jari Aaltonen pe Yritysvierailu Rauman Seudun Osuuspankki pe Vapaa esitelmä Seppo Haukkala pe Pikkujoulu (avec) Raumanmeren rotaryklubi pe Intercity-kokous Raumanmeren rotaryklubi pe Ammattiesitelmä Heikki Hermonen pe Vaalikokous ma Joulukirkko klo 17:00 Rauma-Hauenguan rotaryklubi pe Ei kokousta pe Ei kokousta Huom. 19. ja viikkokokouksien ohjelma on muuttunut! Muista merkitä kalenteriisi! Toivotan Sinulle ja perheellesi hyvää syksyä. Olli Pihlava presidentti VUOTUINEN ROTARYPURJEHDUS MERI-PORISSA Meri-Naantalin, Raumanmeren ja Meri-Porin rotaryklubit ovat vuosittain pitäneet paikkakunnillaan elokuussa purjehduskilpailut H-veneillä. Vetovastuu kilpailusta vaihtuu vuosittain. Joukkueissa on 3 jäsentä, rotaryveljeä. Näitä kilpailuja on pidetty vuodesta 1995 lähtien. Näihin tilaisuuksiin on osallistunut aina rotaryperheitä lapsineen.

10 10 Tänä vuonna oli Meri-Porin rotaryklubin vuoro pitää kilpailut 14.8 past presidentti Martti Wallinin johdolla. Valitettavasti Meri-Naantalin rotaryklubi ei päässyt osallistumaan sopimattoman ajankohdan vuoksi. Venetyyppi oli Still. Kilpailusää oli hyvin myrskyinen mikä vaikeutti käännöksiä. Kilpailun, jossa oli 3 kierrosta, voitti Raumanmeren rotaryklubi. Joukkueeseen kuuluivat Pekka Lehtinen, kapteeni Heikki Hermonen ja AG Jukka Karenius (oheinen valokuva). Meri-Porin joukkueeseen kuuluivat Martti Wallin, Juha Niinikoski ja Harri Kesti. Kilpailun jälkeen nautittiin maukkaan kalavoileivät ja seurusteltiin BSF:n vierashuoneessa (kuva edellisellä sivulla). Terveisin Olli Pihlava presidentti Raumanmeren rotaryklubi Nuorisovaihto VAIHTO-OPPILAAN MIETTEITÄ Hei! Minun nimi on Leila Kleemola. Ma olen 17 vuotta vanha. Minä tulen Fort McMurraysta, Albertasta, Kanadasta. Minä tykkään soittaa pianoa ja huilua, ja ma tykkään hiihtää myös. Minulla on äiti, isä, sisko (14 vuotta), veli (9 vuotta), 2 koiraa ja 2 kissaa omassa perheessäni Kanadassa. Mä asun Raumalla yhden vuoden. Minä asun Yli- Kauhaluomien kanssa. Minulla on sijaisäiti ja -isä, 2 siskoa (13 ja 14 vuotta) ja koira. Minun koulun nimi on Rauman Yhteislyseon Lukio. Minun kouluaineeni ovat kemia, ranska, äidi tiistaina myös. Ma tykkään Suomi ja olen iloinen olla täällä kieli, maantieto, historia, bandi, kuvataide ja liikunta. Minulla on suomen kielen luokka

11 11 Rauma Hauenguan Rotaryklubi Presidentin palsta Hauenguanon ajankohtaista Uusi rotaryvuosi on alkanut mukavasti Rotarytoiminta on silloin parhaimmillaan, kun viikkokokoukseen lähtee mielellään ja asettaa sen etusijalle muiden yksityisten menojen suhteen. Tämä voidaan saavuttaa vain siten, että opimme tuntemaan vielä paremmin toisiamme, ystävystymme ja saamme jokaisesta tapaamisesta jotain sellaista, jota muu toiminta ei tuo elämäämme... Hauenguanon ohjelmarunko noudattaa vanhoja perinteitä, mutta esitelmien tilalla Hauenguanolaiset voivat järjestää vierailevan luennoitsijan tai yritysvierailun. Meillä on ollut näitä kaikkia tapoja käytössä ja ne ovat tuoneet vaihtelua klubikokouksiin. Yritysvierailut saattavat tulla naapureille yllätyksenäkin, mutta paikkauskirja on silloin käytettävissä. Hauenguano on tänä vuonna vastuussa Kiikartornin julkaisemisesta. Tehtävää hoitaa Erkki Hammar. Voit kääntyä hänen puoleen kaikissa oman lehtemme asioissa. Hauenguanon pikkujoulua vietetään kartanomaisessa ympäristössä Kartano on ehkäpä järjestämässä myös ohjelmaa tilaisuuteemme. Klubimestarimme järjestelee tämänkin tilaisuuden syysjuhlien malliin ja viihtymisemme on taattu. Joulukirkko on maanantaina klo 17:00 alkaen Pyhän Ristin kirkossa. Jumalanpalveluksen pitää kirkkoherramme Esa Saurama. Tiedotamme tilaisuudesta myöhemminkin, mutta se kannattaa jo nyt laittaa kalenteriin. Terveisin presidentillisesti, Jorma Sieviläinen Puolisoille tiedoksi: Hauenguanon puolisoilla tapaaminen Kutsun kaikki Hauenguanon puolisot vierailulle Rauman virastotalolle klo 18:00. Kohde on mielenkiintoinen ja nyt on mahdollista saada inside tietoa sen toiminnasta. Marjo Kuro toimii illan oppaana. Iltapala on Rosson kabinetissa. Ehkäpä pääset tutustumaan vankityrmään ja varmasti muuhunkin. Terveisin Anne Sieviläinen PS. Kannattaa osallistua, ilmoittauduthan mennessä osoitteeseen: tai puhelimitse puhelinnumeroon:

12 Olen oppinut, että... elämä on kuin vessapaperi. Mitä lähemmäs loppua mennään, sen nopeammin se kuluu. meidän pitäisi olla onnellisia, ettei Luoja ole antanut meille kaikkea mitä pyydämme rahalla ei saa arvonantoa....nuo pienet jokapäiset asiat tekevät päivistä elämisen arvoisia....jokaisen kovan kuoren sisällä on joku, joka haluaa olla arvostettu ja rakastettu....jumala ei luonut kaikkea yhdessä päivässä. Miksi sitten meidän tulisi se tehdä?...jättämällä tosiasiat tunnustamatta ei voi muuttaa niitä....rakkaus, ei aika, parantaa haavat. 12 Rauma Hauenguan Rotaryklubin syksyksyn viikko-ohjelma Lokakuu, ammattipalvelun kuukausi ma 4.10 ma ma ma Esitelmävuoro Osmo Aalto Piirikuvernööri Martti Mäkisen virallinen vierailu klubissamme Esitelmävuoro Raimo Aaltonen Esitelmävuoro Kari Haapanen Marraskuu, rotarysäätiön kuukausi ma 1.11 Esitelmävuoro Erkki Hammar Uusien veljien perehdyttämisilta pe 5.11 Klubin pikkujoulujuhla ma 8.11 Ei kokousta, siirto pe 5.11 ma Esitelmävuoro Pertti Järvinen ma Rotarysäätiön kuukausi, Hannu Koivuviita ma Ei kokousta, siirto pe 3.12 Rauma Hauenguan hallitus Presidentti Jorma Sieviläinen Past Presidentti Matti Peura 1. varapresidentti Hannu Koivuviita 2. varapresidentti Tapani Kulmala 1. sihteeri Matti Loutti 2. sihteeri Hannu Heino Klubimestari Juha Kuro Rahastonhoitaja Erkki Tammiaho Nuorisovaihtoasiamies Timo Frimodig Joulukuu pe 3.12 Rauma Intercity kokous klo Itsenäisyysjuhla, Raumanmeri ma 6.12 Itsenäisyyspäivä, ei kokousta ma Rotaryvuoden toimihenkilöiden vaalikokous. Esitelmävuoro Kari Kauko ma Rauma Intercity kokous, avec. Joulukirkko, Hauenguanon RK ma Esitelmävuoro Lasse Kempas Kiikartorn :in ilmestyminen Seuraava Kiikartorn ilmestyy jouluksi. Joulunumerosta on tarkoitus tehdä juhlanumero juhlavuoden, joulun ja ennenkaikkea runsaan sisällön perusteella. Juttuja voikin siihen lähettää minulle jatkuvasti ja aina, kun julkaistavaksi sopivia tekstejä tulee mieleen. Kirjoitapa ne koneelle ja pane tulemaan minulle koska vain sähköpostiosoitteella: Syysterveisin Erkki Hammar

Kauniainen Grankulla Rotary Club

Kauniainen Grankulla Rotary Club Kauniainen Grankulla Rotary Club Toimintasuunnitelma Rotaryvuosi 2008-2009 Juha Pulkkinen Toteuta unelmasi Förverkliga drömmen Make Dreams Real Yleistä Toiminta jatkuu noudattaen klubissa hyviksi koettuja

Lisätiedot

PRESIDENTIN VUODEN KIERTO

PRESIDENTIN VUODEN KIERTO PRESIDENTIN VUODEN KIERTO V e s a M a r t i k k a l a A s s i s t a n t G o v e r n o r P E T S 1 6. 3. 2 0 1 3 L a p p e e n r a n t a Presidenttikautta edeltävä syksy Perehdy matrikkeliin: rotaryn tavoite,

Lisätiedot

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Kauden kansainvälinen teema Kauden kansainvälinen teema oli Kuuntele sydäntäsi auttaaksesi muita RI presidenttinä toimi Kalyan Banerjee. Kokemäen rotaryklubilla oli

Lisätiedot

ROTARYKLUBIEN TIEDOTUS- LEHTI. Kesäkuu 2005. Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma Hauenguan

ROTARYKLUBIEN TIEDOTUS- LEHTI. Kesäkuu 2005. Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma Hauenguan ROTARYKLUBIEN TIEDOTUS- LEHTI Kesäkuu 2005 Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma Hauenguan 2 Aluekuvernööri Aluekuvernöörin palsta Aluegovernor Jukka Karenius Rotaryvuosi 2004 2005 on vääjäämättömästi kääntynyt

Lisätiedot

Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012. GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi

Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012. GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012 4.1 Raision Rotaryklubin organisaatio 4.1.1 Hallitus Puheenjohtaja Presidentti Erkki Haavisto GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi Jäsenet Pastpresidentti

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015 2016

Toimintasuunnitelma 2015 2016 Kemin Rotaryklubi ry Toimintasuunnitelma 2015 2016 RI:n presidentti K. R. (Ravi) Ravindran: Ole lahja maailmalle Klubin hallitus ja komiteat 2015-2016 Klubin hallitus presidentti Mikko Henriksson varapresidentti

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Kemin rotaryklubi ry Toimintasuunnitelma RI:n presidentti John F. Germ; Rotary palvelee yhteiskuntaa

Kemin rotaryklubi ry Toimintasuunnitelma RI:n presidentti John F. Germ; Rotary palvelee yhteiskuntaa Kemin rotaryklubi ry Toimintasuunnitelma 2016 2017 RI:n presidentti John F. Germ; Rotary palvelee yhteiskuntaa Klubin hallitus ja komiteat 2016 20177 Klubin hallitus presidentti Leena Jokinen varapresidentti

Lisätiedot

Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubin toimintasuunnitelma kaudelle

Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubin toimintasuunnitelma kaudelle Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubin toimintasuunnitelma kaudelle 2019-2020 Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubi Yhteystiedot Lappeenrannan Upseerikerho Upseeritie 2 53850 Lappeenranta Rotaryklubi Lappeenranta

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI JÄSENTIEDOTE Syyskuu 2014 Syyskuun läsnäoloprosentti 82,95 to 04.09. Klubikokous o Markku Kalliomäki, ystävyyttä yli rajojen / saksal. ystävyysklubin vierailu 02.10. to 11.09. Järjestelyt

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 Suunnitelma 1 (5) KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 1 Sisältö Klubijohtosuunnitelman 2013-2014 sisältö: Klubin säännöt Klubin strategiset tavoitteet Klubin vuosikello (Liite 1) Klubin toimintasuunnitelma

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 LIONS CLUB TAMMELA RY TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 Yleistä Tällä kaudella ei ole kansainvälisiä projekteja. Pääpaino on paikallisissa palveluaktiviteeteissa sekä klubin toiminnan kehittämisessä.

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2017 2018 Klubin hallitus ja komiteat 2017-2018 Klubin hallitus presidentti varapresidentti past presidentti tuleva presidentti 1. sihteeri 2. sihteeri rahastonhoitaja nuorisovaihtoasiamies

Lisätiedot

RI Oulun Tulli ohjelma 2007-2008

RI Oulun Tulli ohjelma 2007-2008 2.7.2007 1. peruttu kokous 9.7.2007 Hallituksen kokous 16.30 Pohjois-Suomen Messut RY, Ojakatu 2 12.7.2007 Kesäteatteri Hupisaari "Raksilan iloiset rouvat" 19.00 19.7.2007 16.30, kauden 2007-2008 toimintasuunnitelma

Lisätiedot

PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013. Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013!

PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013. Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013! Rotarypiirin D1430 piiriorganisaatiolle PIIRINJOHTOSEMINAARI 12.10.2013 K U T S U Tervetuloa perinteiseen syksyn piirinjohtoseminaariin Lappeenrantaan lauantaina 12.10.2013! Seminaari on tarkoitettu piirineuvostolle,

Lisätiedot

Rotarypiiri 1430 AG koulutus Joensuu Osmo Siira

Rotarypiiri 1430 AG koulutus Joensuu Osmo Siira Rotarypiiri 1430 AG koulutus Joensuu 06.05.2017 Osmo Siira Kuvernöörin odotuksia Piirin laajennetun johtoryhmän jäsen AG osallistuu alueensa ja alueensa klubien edustajana piirin johtamiseen piirin toiminnan,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

ROTARYKLUBIEN TIEDOTUSLEHTI

ROTARYKLUBIEN TIEDOTUSLEHTI Kiikartorn ROTARYKLUBIEN TIEDOTUSLEHTI Kesäkuu 2004 Euran Rotaryklubi Eurajoen Rotaryklubi Rauman Rotaryklubi Raumanmeren Rotaryklubi Rauman Hauenguon Rotaryklubi Juhli Rotarya Satavuotisen toimintamme

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Vesa Martikkala Governor 2018-2019 Sisällys PIIRINEUVOSTO/PIIRIHALLITUS... 3 PIIRIN STRATEGISET TAVOITTEET... 3 PIIRIN TOIMINNAN AIKATAULU VUONNA 2018-2019... 4 Kokoukset...

Lisätiedot

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012 ROTARYVUODEN SUNNITTELU Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä: 17.03.2012 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin hallinto ja toiminta

Lisätiedot

SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, VUOSIKERTOMUS 2014-2015

SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, VUOSIKERTOMUS 2014-2015 6.9.2015 1/41 SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, VUOSIKERTOMUS 2014-2015 1. Hallitus ja komiteat (1.7.2014 30.6.2015) Presidentti 2014 2015 Leino Kimmo Tuleva presidentti 2015 2016 Kaunisto Jari Tuleva presidentti

Lisätiedot

Laihian Rotaryklubin hallituksena ja toimihenkilöinä toimivat seuraavat henkilöt: Osmo Säntti, Olli Hietala, Varatilintarkastaja: Kari Koskenranta

Laihian Rotaryklubin hallituksena ja toimihenkilöinä toimivat seuraavat henkilöt: Osmo Säntti, Olli Hietala, Varatilintarkastaja: Kari Koskenranta 7.12.2007 / Olavi Vähämäki 1 LAIHIAN ROTARYKLUBI Vuosikertomus v. 2006-2007 Hallitus ja komiteat Laihian Rotaryklubin hallituksena ja toimihenkilöinä toimivat seuraavat henkilöt: Presidentti Past Presidentti

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI JÄSENTIEDOTE Heinäkuu 2014 Heinäkuun läsnäoloprosentti 69,92 03.07. Ei kokousta 10.07. Kevätkokous o Alkaneen kauden ohjelma ja talousarvio 18.07. pe Kuokkalankosken markkinoiden

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

ENSI VIIKOLLA

ENSI VIIKOLLA 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 5.10.2018 http://www.klubi.fi/viikkokirje.html ENSI VIIKOLLA 8.-14.10. Tiistai 9.10. klo 15.00 Iltapäivämatinea (avec ja ystävät) Kaksi Beethoven sonaattia

Lisätiedot

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle.

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle. ROTARYPIIRI 00 Toiminta rotaryvuonna 200 20 n rotaryvuoden teemana on RIP Ray Klinginsmithin teema Rakentaa yhteiskuntaa, yhdistää maanosia tai vapaasti muokaten Rotary toimii lähellä ja kaukana n toimintaa

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

1 / 3. KLUBIJOHTOSUUNNITELMA Karhunpään rotaryklubi

1 / 3. KLUBIJOHTOSUUNNITELMA Karhunpään rotaryklubi KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2011 2012 Karhunpään rotaryklubi 1. Sisältö Klubijohtosuunnitelma 2011 2012 sisältää seuraavat osiot: Klubin säännöt Klubin vuosikello (Liite 1) Klubin strategiset tavoitteet 2011

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TEEMAT Kansainvälinen teema: Liiton teema: Piirin teema: Klubin teema: Taidolla tavoitteisiin Skickligt goda resultat Passion to Excel Turvallinen tulevaisuus En trygg framtid

Lisätiedot

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna 1 SUOMEN LIONS LIITTO RY 107 H PIIRI PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 4/2010 2011 PÖYTÄKIRJA Aika: 16.4.2011 klo 10.00 11.50 Paikka: Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna Läsnä: Läsnä 17 jäsentä,

Lisätiedot

NURMIJÄRVI KLAUKKALAN ROTARYKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUOSI

NURMIJÄRVI KLAUKKALAN ROTARYKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUOSI 1 NURMIJÄRVI KLAUKKALAN ROTARYKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUOSI 1.7.2016 30.6.2017 2 1. Yleistä Nurmijärvi-Klaukkalan Rotaryklubi ry on rekisteröity yhdistysrekisteriin 4.11.2015. Yhdistyksen rekisterinumero

Lisätiedot

JÄSENKYSELY 2010. Jokaiseen pääkohtaan voit vapaasti lisätä täsmentävän kannanottosi.

JÄSENKYSELY 2010. Jokaiseen pääkohtaan voit vapaasti lisätä täsmentävän kannanottosi. 1/6 Rotarypiiri 1390 JÄSENKYSELY 2010 Tämä on rotarypiirin 1390 kaikkien rotaryklubien jäsenille suunnattu kysely, jonka tavoitteena on kartoittaa suhtautumista rotariuteen yleensä sekä oman klubin toimintaan.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA 1959-2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 STRATEGIA 2016 1959-2017 VISIO 2017 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2015-2016 STRATEGIA 2016 VISIO 2016 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme tunnetuksi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Pyörätuoleihin tulee tarratekstinä Tämän pyörätuolin on lahjoittanut LC-Orimattila (Jopimainos).

Pyörätuoleihin tulee tarratekstinä Tämän pyörätuolin on lahjoittanut LC-Orimattila (Jopimainos). Hallituksen kokous 7 / 2009 Pöytäkirja Paikka: Ravintola Musta Ori Aika: ti 31.3.2009 klo 18.15 71 Kokouksen avaus Presidentti avasi kokouksen klo 18.19. 72 Todetaan läsnäolijat ja päätösvaltaisuus Läsnä

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli)

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) 1362018 Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) (MALLI) TÄHÄN KLUBIN LOGO TOIMINTAKERTOMUS KLUBIN NIMI Toimintakausi 17201X - 306201X

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

Klubin johtosuunnitelma

Klubin johtosuunnitelma Klubin johtosuunnitelma 2018-2019 ILKK A VUORI P RESI DENTTI 2018-2019 SISÄLLYS 1 Klubin strategiset tavoitteet 2018 2019... 2 2 Klubin säännöt... 2 3 Hallituksen kokoonpano ja yhteystiedot... 3 4 Komiteoiden

Lisätiedot

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä 19.03.2011 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin

Lisätiedot

Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009 1(7) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2008/09 18.11.2009

Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009 1(7) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2008/09 18.11.2009 Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009 1(7) Nurmijärven rotaryklubi TOIMINTAKERTOMUS ROTARYVUODELTA 2008/09 18.11.2009 Seppo Pellinen presidentti Nurmijärven Rotaryklubi TOIMINTAKEROMUS 2008/2009

Lisätiedot

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta.

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta. 2. kappale ( toinen kappale) P ERHE 2.1. Fereshte ja Anna katsovat kuvaa. Fereshte: Tämä on minun perhe. Anna: Kuka hän on? Fereshte: Hän on minun äiti. Äidin nimi on Samiya. Tämä olen minä. Tämä on minun

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä!

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä! 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 25.8.2017 http://www.klubi.biz/viikkokirje.html SYYSKUUN KUUKAUDEN TAIDETEOS Seppo Larste öljyvärityö Ströömin auringonlasku 2017 KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI

Lisätiedot

Klubin johtosuunnitelma

Klubin johtosuunnitelma Klubin johtosuunnitelma 2017-2018 PASI RUUSKA PRESIDE NTTI 2017-2018 SISÄLLYS 1 Klubin strategiset tavoitteet 2017 2018... 2 2 Klubin säännöt... 2 3 Hallituksen kokoonpano ja yhteystiedot... 3 4 Komiteoiden

Lisätiedot

Näin me sen teimme. RYLA-koulutus Urpilan kartanossa

Näin me sen teimme. RYLA-koulutus Urpilan kartanossa Näin me sen teimme RYLA-koulutus Urpilan kartanossa Ylivieskan Rotary klubi Ylivieskan Jokivarsi Rotary klubi Haapaveden Rotary klubi Oulaisten Rotary klubi 22.3.2014 MARTTI MATIKAINEN 1 OHJELMA RYLA-JOHTAMISSEMINAARI

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

KLUUVIN ROTARYKLUBI Toimintakertomus 2008-2009 GLOETS ROTARYKLUBB

KLUUVIN ROTARYKLUBI Toimintakertomus 2008-2009 GLOETS ROTARYKLUBB KLUUVIN ROTARYKLUBI Toimintakertomus 2008-2009 GLOETS ROTARYKLUBB Helsinki Heinäkuu 2009 RI:n Presidentti Don Kurn Lee Governor Heimo Nummela 1 Hallitus Past presidentti Martti Marvola Presidentti Georg-Olof

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,?

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,? TamRU:n hallitukset Kuvia hallituksista vuodesta 1959 vuoteen 2014. Tietoja lisätään, kun saadaan. Hallitus 1959 J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?,

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 29.4.2016 kahdelle viikolle on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html. KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5.

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI

UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015 2016 Uudenkaupungin Rotaryklubi kokoontuu joka arkitorstaina Hotelli Aquariuksessa klo 12.00 1 / 5 KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015-2016 Uudenkaupungin Rotaryklubi

Lisätiedot

pre-pets 2016 MÄNTSÄLÄ KAUNIAINEN HELSINKI

pre-pets 2016 MÄNTSÄLÄ KAUNIAINEN HELSINKI pre-pets 2016 MÄNTSÄLÄ 10.2.2016 KAUNIAINEN 16.2.2016 HELSINKI 18.2.2016 Rotaryklubin vuosikello 2016 TITLE 2 ROTARYKLUBIN VUOSIKELLO Vitjojen vaihto kesäkuu Kesätauko max 3 peräkk. kokousta RI:n klubilasku

Lisätiedot

TITLE KOULUTUKSEN AGENDA JA TAVOITTEET. Presidentti/sihteeri/rahastonhoitaja - tehtävät Jäsenrekisteri Maksut Raportoinnit Kalenteri

TITLE KOULUTUKSEN AGENDA JA TAVOITTEET. Presidentti/sihteeri/rahastonhoitaja - tehtävät Jäsenrekisteri Maksut Raportoinnit Kalenteri TITLE Pre/Past -PETS 2017 KOULUTUKSEN AGENDA JA TAVOITTEET Presidentti/sihteeri/rahastonhoitaja - tehtävät Jäsenrekisteri Maksut Raportoinnit Kalenteri 1 Presidentti / sihteeri / rahastonhoitaja Tärkeitä

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Testi Testi Testi

Testi Testi Testi Testi 20 13.1.1990 Pentti Hiirijoki 48:48:00 11 Juha Haapamäki 41:19:00 11 Timo Santamäki 42:12:00 11 Pasi Ulven 48:55:00 11 Toivo Paunuvuori 35:57:00 7 Taisto Haapamäki 31:08:00 7 Juhani Ketamo 33:27:00

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet Summa / Nro

TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet Summa / Nro TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet 4.9.2018 Summa / Nro Nimi Yhteensä Mantila Jyrki 37 Kortet Hannu 31 Leinonen Asko 24 Sepponen Pekka 21 Sinisalo Tauno 21 Saarenheimo Kauko 19 Virta Asko 19

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

MUNKKINIEMEN ROTARYKLUBI. JÄSENKIRJE 3 / 2010-2011 2.12.2010 Joulukuu 2010

MUNKKINIEMEN ROTARYKLUBI. JÄSENKIRJE 3 / 2010-2011 2.12.2010 Joulukuu 2010 MUNKKINIEMEN ROTARYKLUBI JÄSENKIRJE 3 / 2010-2011 2.12.2010 Joulukuu 2010 PRESIDENTIN PALSTA Hyvät veljet, Klubimme vaalikokouksessa päätettiin tulevan kauden hallituksen kokoonpano. Se on alla tarkasteltavaksenne.

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

Piirikuvernöörin terveiset Lokakuu vuosikokouskuukausi klubissa. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen

Piirikuvernöörin terveiset Lokakuu vuosikokouskuukausi klubissa. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Piirikuvernöörin terveiset Lokakuu vuosikokouskuukausi klubissa Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Lions Clubs International District 107-I-Finland

Lisätiedot

Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma

Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015-2016 Service above self Palvelu itsekkyyden edelle Ole lahja maailmalle Be a gift to the world KLUBIN KEVÄTKOKOUS 28.4.2015 Sisältö Klubin säännöt Klubin

Lisätiedot

PETS D 1400 14.-15.3.2009

PETS D 1400 14.-15.3.2009 PETS D 1400 14.-15.3.2009 SERVICE ABOVE SELF RI on maailmanlaajuinen rotaryklubien yhteisö, joka palvelee, vaalii korkeita eettisiä arvoja, edistää maailman yhteisymmärrystä, hyvää tahtoa ja rauhaa johtavien

Lisätiedot

Pääkirjoitus: DG Kalevi Sillanpää

Pääkirjoitus: DG Kalevi Sillanpää Päivitetty 8.10.2014 1 Pääkirjoitus: DG Kalevi Sillanpää Uusi viestintäkanava M-piiriin Lions Monta tapaa tehdä hyvää on Lions-liiton sisäisen ja ulkoisen markkinoinnin uunituore ydinviesti. Uutta sanomaamme

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI TEEMA Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma

MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI TEEMA Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI TEEMA 2016-2017 KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2016-2017 ROTARY PALVELEE IHMISKUNTAA - ROTARY SERVING HUMANITY KLUBIN KEVÄTKOKOUS 17.5.2016 Sisältö Klubin säännöt Klubin strategiset tavoitteet

Lisätiedot

Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Huhtikuu 2016

Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Huhtikuu 2016 KUVERNÖÖRIPOSTI Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Huhtikuu 2016 Hyvät vastaanottajat! Äidin ja lapsen terveys Suomessa on äidin ja lapsen terveys hyvällä tasolla. Lastensuojelun Keskusliiton

Lisätiedot

Pori Karhunpään Rotaryklubi ry Jukka Kehusmaa Klubin presidentti Klubin säännöt

Pori Karhunpään Rotaryklubi ry Jukka Kehusmaa Klubin presidentti Klubin säännöt Pori Karhunpään Rotaryklubi ry Jukka Kehusmaa Klubin presidentti 2016-2017 12.5.2016 KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2016-2017 Teema 2016-2017 ROTARY SERVING HUMANITY " - "Rotary palvelee ihmiskuntaa KLUBIJOHTOSUUNNITELMAN

Lisätiedot

Rotaryvuoden 2009-2010 teema ja linjaukset

Rotaryvuoden 2009-2010 teema ja linjaukset Rotaryvuoden 2009-2010 teema ja linjaukset Jorma Nykänen, Presidentti, Jyväskylä Päijänne rk 23.7.2009 Presidentin esitelmä klubin kokouksessa (Lähde pääosin: DG Eero Piipponen) Rotaryn tulevaisuus on

Lisätiedot

Toimintakertomus Rotarykaudelta 2013-2013. Ismo Huida. Elokuu 2012 07.08.2012

Toimintakertomus Rotarykaudelta 2013-2013. Ismo Huida. Elokuu 2012 07.08.2012 Toimintakertomus Rotarykaudelta 2013-2013 Ismo Huida Elokuu 2012 07.08.2012 Varsinainen kautemme alkoi elokuussa kesäisen kauniissa maisemissa ja kesäillasa Kokemäenjoen rannassa Vesihiihtoa Järilän Kultakummussa,

Lisätiedot

Olet valmistautumassa oman klubisi tulevan kauden suunnitteluun. Tämä yhteenveto on tarkoitettu helpottamaan suunnittelutyötäsi.

Olet valmistautumassa oman klubisi tulevan kauden suunnitteluun. Tämä yhteenveto on tarkoitettu helpottamaan suunnittelutyötäsi. Heikki Keravuori / Matti Taipale 22.1.2015 Klubin toimintasuunnitelman laadinta Yleisiä ohjeita tuleville presidenteille 2015-16 A. TAUSTAKSI Olet valmistautumassa oman klubisi tulevan kauden suunnitteluun.

Lisätiedot

HEINÄKUU ELOKUU SYYSKUU LOKAKUU MARRASKUU JOULUKUU. Ei rotaryaiheita,omassa klubissa mutta muuta mielenkiintoista

HEINÄKUU ELOKUU SYYSKUU LOKAKUU MARRASKUU JOULUKUU. Ei rotaryaiheita,omassa klubissa mutta muuta mielenkiintoista N:o pvm ja aika Poikk. aika KAUSI 2017-2018 VIHTI NUMMELAN ROTARYKLUBI Paikka Vastuuhenkilö HEINÄKUU Ei rotaryaiheita,omassa klubissa mutta muuta mielenkiintoista Heinäkuu Tuntematon sotilas-näytelmä Harparskog

Lisätiedot

4. Piirihallituksen jäsenten esittäytyminen ja merkkien jako. Piirikuvernööri jakoi jäsenille ao merkin ja jäsenet esittelivät lyhyesti itsensä.

4. Piirihallituksen jäsenten esittäytyminen ja merkkien jako. Piirikuvernööri jakoi jäsenille ao merkin ja jäsenet esittelivät lyhyesti itsensä. 1 SUOMEN LIONS LIITTO RY 107 H PIIRI PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/2010-2011 PÖYTÄKIRJA Aika: 28.08.2010 klo 09.30 15.15 Paikka: Hotelli Julie, Valimontie 3, 80710 LEHMO Läsnä: 25 jäsentä, 1 vieras, Liite

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus Toimintakertomus 1.7.2016 30.6.2017 Forssan Rotaryklubi ry on osa Rotary Internationaalin maailmanlaajuista rotaryklubien yhteisöä, joka palvelee, vaalii korkeita eettisiä arvoja, edistää maailman yhteisymmärrystä,

Lisätiedot

24.8.2011. Jurvan Rotaryklubi. Säläishallilla

24.8.2011. Jurvan Rotaryklubi. Säläishallilla 24.8.2011 Jurvan Rotaryklubi Säläishallilla YHTEIS Klubin sija Klubin tulos 1 Jurva 32,00 2 Kurikka 25,00 3 Jalasjärvi 23,00 4 Kauhajoki 17,00 5 Ilmajoki 16,00 6 Aro 13,00 sija nimi Saapas Tikka Rengas

Lisätiedot

Kansalliset kilpailut Forssassa Kilpailupaikka Tölön koulu 25 tikan kilpailu päivitetty klo 20.30

Kansalliset kilpailut Forssassa Kilpailupaikka Tölön koulu 25 tikan kilpailu päivitetty klo 20.30 Kansalliset kilpailut Forssassa 5.5.2019 Kilpailupaikka Tölön koulu 25 tikan kilpailu päivitetty 5.5.2019 klo 20.30 MM 1. Tammi Aimo TurTi 42 41 42 41 43 209 2. Vuori Kauko FST 43 40 40 41 40 204 3. Leskinen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Ole lahja maailmalle

Ole lahja maailmalle Ole lahja maailmalle PORI KARHUNPÄÄN ROTARYKLUBI TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 2015-2016 Yleistä Pori Karhunpään rotaryklubi kokoontui rotarivuoden 2015-2016 aikana 43 kertaa. Kokoukset pidettiin pääsääntöisesti

Lisätiedot

Kiikartorn. Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma-Hauenguan. Rotaryklubien

Kiikartorn. Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma-Hauenguan. Rotaryklubien Kiikartorn Eura Eurajoki Rauma Raumanmeri Rauma-Hauenguan Rotaryklubien tiedotuslehti jouluna 2004 2 Aluekuvernöörin palsta AG Jukka Karenius Valmistautuessamme suuren juhlan, joulun viettoon, on hyvä

Lisätiedot

TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016. Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset

TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016. Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016 Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset Pressan kestokansio, myös sähköisenä Puolisot mukana toiminnassa Klubin viihtyvyys / iloinen tekemisen meininki Kokoukset

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset!

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset! Vilu Syksy 2016 Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2 Opettajan haastattelu 3 Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5 Tervetuloa ykköset! 8 Kuvarunoja 9 Pääkirjoitus On alkanut uusi lukuvuosi

Lisätiedot

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016 Ikäihmisten Neuvosto Toimintakertomus 2016 1 Sisällys YLEISTÄ... 2 JÄSENET... 3 TYÖVALIOKUNTA... 4 KOKOUKSET... 4 TAPAHTUMAT, KOULUTUKSET... 5 2 YLEISTÄ Ikäihmisten Neuvostolla oli historiansa kuudestoista

Lisätiedot

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 KLUBIN NIMI... 2 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU... 2 3 HALLITUS... 2 4 PRESIDENTTI... 2 5 VARAPRESIDENTTI... 3 6 SIHTEERI... 3

Lisätiedot

LIONS CLUB Rovaniemi-ounasvaara 1959-2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

LIONS CLUB Rovaniemi-ounasvaara 1959-2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 LIONS CLUB Rovaniemi-ounasvaara 1959-2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 STRATEGIA 2015 LIONS CLUB Rovaniemi-ounasvaara 1959-2014 Maan mahti voimakkain on yhteistyö VISIO 2015 Me olemme tunnettuja palveluistamme

Lisätiedot