Kuormapainimet. Teknisiä tietoja PRODUCT SHEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuormapainimet. Teknisiä tietoja PRODUCT SHEET"

Transkriptio

1 Kuormapainimet Painimia käytetään kuivaamoissa pienentämään puutavaran muodonmuutoksia, erityisesti kuivaamokuorman päällimmäisissä kerroksissa. Tästä on seurauksena laadun aleneman väheneminen. Lisäksi kuormat pysyvät suorempina ja painimet estävät tehokkaasti ilman yläpuolisen ohivirtauksen kuivausprosessin aikana. Paininvoiman pitää olla riittävä estämään muodonmuutoksia mutta ei liian korkea jotta vältytään rimapainumilta. Toimilaitteet sijoitetaan kuivaamon ullakkotilaan - helposti tarkastettavaan ja huollettavaan paikkaan. Tämä koskee sekä sylintereitä että paineilmakompressoria joka on sijoitettu laitehuoneeseen. Ohjausautomatiikka säätää ja valvoo painimien toimintaa. Painimet ovat tänä päivänä yksi tavallisimmista lisävarusteista uusissa kamari- ja kanavakuivaamoissa. Jälkiasennuksena vanhoihin kuivaamoihin tehtynä niillä parannetaan kuivauslaatua. Painimia käytetään kuivaamoissa pienentämään puutavaran muodonmuutoksia, erityisesti kuivaamokuorman päällimmäisissä kerroksissa. Tästä on seurauksena laadun paraneminen. Lisäksi kuormat pysyvät suorempina ja painimet estävät tehokkaasti ilman yläpuolisen ohivirtauksen kuivausprosessin aikana. Kuormapainimet - kamarikuivaamot WSValutecin hyvin testatut, paineilmatoimiset painimet ovat jo sadoissa kamarikuivaamoissa. Painimet asennetaan uusiin kamareihin mutta myös jälkiasennus on mahdollinen. Kuormapainimet - kanavakuivaamot Painimet kanavissa on melko uusi käyttökohde, mutta se leviää nopeasti. Painimet nostetaan ja lasketaan jokaisen kuormanvaihdon yhteydessä. Näin sylinterit toimivat paljon useammin kuin kamareissa. WSValutecin painimien erittäin luotettava rakenne ja toiminta antavat pitkän käyttöiän. Laskettu saannon paraneminen 2-5% Paininkehikko Sylinterin männänvarsi Sylinterin paininvoima Sylinterien lukumäärä alumiinia ruostumatonta terästä max N riippuu kuivaamotyypistä Painimet vähentävät erityisesti ylimpien kerrosten muodonmuutoksia. Huom! Annettu tekninen tieto voi muuttua. Ota yhteyttä WSValuteciin saadaksesi viimeisintä tietoa.

2 Kuormapainimet saksipainimet Matalan rakenteensa ansiosta saksipainimet sopivat erityisesti jälkiasennukseen. Saksipainin koostuu ruostumattomasta paininkehikosta ja kahdesta kehikon päihin asennetusta paineilmatoimisesta saksimekanismista. Painin voi asettua kuorman päälle vinoon ilman lukkiutumisriskiä. Sylintereiden männänvarsi on ruostumatonta terästä ja niissä on Viton tiivisteet. Paineilmaputkisto on tässä tapauksessa ruostumatonta ja letkut metallikudosvahvisteista teflonia. Max iskunpituus Rakennekorkeus Max paine ruostumaton teräs 700 mm 200 mm 10 bar

3 Kostutuslaitteet Puutavaran tehokas lämmitys ja tasaannutus vähentävät halkeilua, muodonmuutoksia jne. ja parantavat näin kuivauslaatua. WSValutecin hyvin testattu kostutusjärjestelmä toimii korkeapainelämminvesiperiaatteella, jossa lämmintä vettä sumutetaan kuivaamoon korkealla paineella. Meillä on myös tarjota uusi ratkaisu höyrykostutukseen. HTVVB Vesipisaran koko ja niiden määrä sekä jakautuminen tasaisesti koko kuivaamoon on tärkeää, jotta saavutetaan paras mahdollinen puutavaran kostutus. Tähän WSValutec on kehittänyt erityisen suuttimilla varustetun putken, jolla saadaan aikaan tasainen ja tehokas vesisumutus. Kostutusputki on helppo asentaa ja irrottaa suuttimien huoltoa varten. Suosittelemme säännöllistä suuttimien tiivisteiden vaihtoa parhaan kostutustuloksen saavuttamiseksi. Itse kostutusyksikkö sijoitetaan ullakolle laitehuoneeseen, jossa sen toimintaa helppo seurata ja huoltaa. Höyrykostutus Uusinta mallia oleva höyrykostutusyksikkö varustetaan höyrynkehittimellä, joka itse tuottaa kostutushöyryn. Hitsattu höyrynkehitin on hyvin kompakti ratkaisu. Siksi se voidaan sijoittaa kuivaamon ullakolle. Tästä syystä asennus sujuu helposti ja tehokkaasti. Höyrykostutuksella saadaan aikaan erittäin tehokas lämmitysvaihe jolloin lämpöä ja kosteutta tuodaan ilman, että itse kuivaustapahtuma alkaisi. Normaali 8 tunnin lämmitysaika lyhenee 2-3 tuntiin. Höyrykostutuksen edellytys on yli 120 C lämmitysveden lämpötila. Kostutus on tavallisinta kamarikuivaamoissa, mutta WSValutecilla on myös HTVVB:n kanavakuivaamovaihtoehto. Kostutuslaitteet, jotka toimitetaan kuivaamotoimituksen yhteydessä, ovat tavallisin lisävaruste kamarikuivaamoihin. Laitteet voidaan myös jälkiasentaa, jolla toimenpiteellä saavutetaan kuivauksen laadun paraneminen. Kostutusyksikkö Paine Tiivisteet HTVVB tai höyry 20 bar (HTVVB) Ruostumaton teräs Lämmönkestävät Huom! Annettu tekninen tieto voi muuttua. Ota yhteyttä WSValuteciin saadaksesi viimeisintä tietoa.

4 Lämmöntalteenotto Lämmöntalteenottojärjestelmän asentaminen on panostusta taloudellisuuteen ja ympäristöön. Antamalla lämpimän poistoilman lämmittää sisään tulevaa kuivaa ilmaa vähennetään energian kulutusta ja kustannukset alenevat. Lämmöntalteenotto laskee myös lämpökeskuksen kuormitusta ja näin vapautetaan kapasiteettia uusille kuivaamoille. Tämä on tärkeää useille sahoille joissa lämpökeskus rajoittaa kuivausta ja tuotannon lisäystä. Ympäristön kannalta on myös edullista että energian tarve kuivaamossa laskee ja sen seurauksena myös hiilidioksidipäästöt. Lämmöntalteenotto asennetaan kuivaamon ullakkotilaan jossa laitteet ovat näkyvillä ja helposti huollettavissa. Lämmöntalteenoton asentamisen jälkeen pienenee energiantarve. Miten suuri säästö on riippuu kuivauslämpötilasta ja kuivaamoiden mitoituksesta. Periaate ilma/ilma tai ilma/neste ruostumaton teräs Energiakulutus pienenee kanavakuivaamoissa 5-15 % Energiakulutus pienenee kamarikuivaamoissa 2-5 % Huom! Annettu tekninen tieto voi muuttua. Ota yhteyttä WSValuteciin saadaksesi viimeisintä tietoa. Ilma/neste periaatteella toimivassa järjestelmässä on helppo todeta tulevan ja lähtevän nesteen lämpötilaero.

5 Kuormansiirto ja kuivaamovaunut WSValutecin automaattisessa kanavakuivaamossa on kuormansiirrolla merkittävä osuus. Siirtolaite koostuu kolmesta erillisestä kuljettimesta, joista yksi on sisällä kuivaamossa ja kaksi ulkopuolella kuivaamon etu - ja takakatoksessa. Kuljettimet toimivat itsenäisinä eivätkä ole riippuvaisia toisistaan. Näin kuormien siirto kuivaamon edessä tapahtuu täyttöjen välillä optimoidusti siten, että kuormanvaihdon tullessa kuivaamokuorma on aina oikeassa paikassa. Kun tämä on varmistettu niin kuormat siirretään eteenpäin, jotta lastauspaikalle tulisi vapaa tila tyhjälle vaunulle. Vastaavasti kuivassa päässä pitää aina olla tilaa kuivaamosta ulos siirrettävälle kuormalle. Kuivaamon etu ja takakatoksessa olevilla anturipalkeilla, joiden sisällä induktiiviset anturit ovat, seurataan koko ajan kuormien asemaa. Seuranta varmistaa varman ja tehokkaan toiminnan. Kuormansiirtojärjestelmää voidaan seurata valvomosta, jossa nähdään yksittäisen paketin sijainti prosessissa. Kuormien siirto tapahtuu ns. siirtotangolla ja käyttöyksiköllä, joka koostuu mm. moottorista, vaihteesta, ketjusta ja anturista. Yksikkö sijoitetaan kuivaamon ulkopuolelle pois ankarista kuivaamo-olosuhteista. Näin varmistetaan mahdollisimman häiriötön toiminta. Normaalia leveämmät kanavat varustetaan kahdella toisiinsa synkronoidulla kuljettimella varmistamaan ehdottoman tasainen kuormien siirto. Tukevat ja kestävät kuivaamovaunut suunnitellaan aina ko. kuorman ja trukin mukaan. WSValutecin kuivaamokuormien kuljettimet koostuvat kolmesta eri yksiköstä. Siirto tapahtuu vetotangolla, jonka siirtokoneisto tärkeine komponentteineen on sijoitettu kuivaamokanavan ulkopuolelle. WSValutecin kuimaamokuormien syöttölaitteet koostuvat kolmesta eri yksiköstä. Siirto tapahtuu vetotangolla, jonka siirtokoneisto tärkeine komponentteineen on sijoitettu kuivaamokanavan ulkopuolelle.

6 Kuormien siirto kaltevilla rulla- tai kiskoradoilla Rullaratakäytöt Kaltevilla rullaradoilla, joissa kuormat liikkuvat hallitsemattomasti, tapahtuu vuosittain useita työtapaturmia sekä läheltä piti - tilanteita. Varustamalla vanhat radat ketjupyörärullilla ja käyttölaitteella voidaan kuormat siirtää hallitusti ja varmasti. Paras tulos saavutetaan varustamalla radat käytöillä koko kuljetettavalle matkalle. Yleisin ratkaisu on kuitenkin ratojen muutos kuormanpysäyttimen kohdalla. Vaihdemoottori Kejupyörärullat Rullaketjut Vaununsiirrin saattovaunulla Kuormien siirron hallinta kaltevilla kiskoradoilla on hankalaa. Toisinaan ne liikkuvat vaarallisen nopeasti ja toisinaan eivät ollenkaan. WSValutec on kehittänyt ratkaisun, jolla ongelma voidaan poistaa. Kiskojen väliin asennetaan saattovaunulla varustettu ketjukuljetin, jolla vaunu siirretään haluttuun paikkaan. Kuivaamovaunua voidaan siirtää joko eteen- tai taaksepäin. Vaihdemoottori Hydraulinen ohjauskisko Ketjujohteet ja -pyörät Saattovaunulla vaunu siirretään haluttuun paikkaan. Huom! Annettu tekninen tieto voi muuttua. Ota yhteyttä WSValuteciin saadaksesi viimeisintä tietoa.

7 Kuormien alatuet Kuormien alatukijärjestelmä rullaradoilla varustettuun kuivaamon on ehdottomasti kannattava investointi. Saannon paraneminen näkyy hylkyjen vähenemisenä jo ensimmäisten kuormien tullessa tasaamolle. Takaisinmaksuaika on alle vuoden. Järjestelmä voidaan asentaa uusiin tai jälkiasennuksena olemassa oleviin kuivaamoihin. Rullaratojen väliin rimojen kohdalle asennetaan palkki, joka on kuormajonon mittainen. Palkit nousevat automaattisesti (ovirajan ohjaamana) ylös ennen kuivauksen aloittamista rullaradan yläpinnan tasolle ja tukevat kuormia koko prosessin ajan. Kuormanpainimien asentaminen alatukien lisäksi parantaa vielä saantoa vähentämällä ylimmäisten kerrosten kieroutumista. Laadun paraneminen on huomattava etenkin alimmissa kerroksissa. Tasaamolla on havaittu väärien kappaleiden aiheuttamien häiriöiden selvä väheneminen. Sama koskee myös paketointia. Järjestelmä kehitettiin ja patentoitiin WSValutecissa 2000-luvun alussa. Toiminto Käyttö Kuivaamotyyppi Asennusaika Maalattu teräs Hydraulinen Ohjaus ovirajoilta automatiikan kautta. Kanava/kamarikuivaamo n. 1 viikko Huom! Annettu tekninen tieto voi muuttua. Ota yhteyttä WSValuteciin saadaksesi viimeisintä tietoa.

8 Puunkosteusmittari Puun kosteuden mittaus perustuu puun vastuksen mittaukseen. Mittarilla voidaan kerrallaan määritellä 50 erää ja kuhunkin erään voidaan tallentaa 30 mittaustulosta. Näin mittarin muistiin voidaan tallentaa 1500 mittausta. Säännölliseti tehdyt kosteusmittaukset lisäävät kuivaustuloksen seurantaa ja näin varmistetaan asiakkaalle toimitettava laatu. Mittarin mittaustarkkuus on +/- 1 % ja sen käyttö on helppoa. Erätunnuksina (kuusi numeroa) voidaan käyttää esim.: pakettinumero kuivaamonumero päivämäärä Mittaustiedot voidaan ladata PC:lle ja jokaisesta erästä voidaan tehdä oma tiedosto. Mittarin antamat tiedot ylin arvo alin arvo keskiarvo keskihajonta päivämäärä Perusnäyttö mittausten lukumäärä (näyte) mittausarvo (voidaan vaihtaa näyttöön isokokoisilla numeroilla) eränumero puulaji aseteltu puun mittaushetken lämpötila Puunkosteusmittari koostuu mittarista, kantolaukusta ja vasarasta. Muita ominaisuuksia: kaksijohteinen vasara estää piikki-istukan pyörähdyksen mittarin suojakotelo latauslaite tiedonsiirtokaapeli mittarin ja PC:n välillä/akun latauskaapeli PC-ohjelmalevyke käyttöohje lyöntisyvyyden rajoittimet viidelle paksuudelle

9 Kuormanpainimet -jälkiasennuksena Ominaisuuksia: sylinteri ja männän varsi kokonaan kuivaamon ulkopuolella erikoistiivistetyn läpiviennin ansiosta sylinterikohtainen asentoanturi Kuormanpainimien tarkoituksena on estää kuivumiskutistumisen aiheuttama sahatavaran kieroutuminen kuivauksen aikana. Kuivaamon ulkopuolelle sijoitetut paineilmasylinterit puristavat painimet kuorman yläpintaan ja estäessään yläpuolisen ilman ohivirtauksen toimivat samalla kuorman kutistuessa ilmanestiminä. Kullakin kuivauskuormalla on oma painimensa, joten kuormat voivat olla keskenään eri korkuisia. Kuivaamoautomatiikka ohjaa painimia siten, että ovien sulkeutuessa painimet laskeutuvat alas ja avattaessa ne nousevat ylös. Laiterikkojen estämiseksi tunnistinanturi ilmoittaa painimien todellisen aseman, joten niiden ollessa ala-asennossa kuivauskuormien koneellinen siirto on estetty. Kuormitus Ilmanpaine Max 10000N 6-10 bar Ruostumaton teräs/teräs Kuormanpainimen sylinteri Huom! Annettu tekninen tieto voi muuttua. Ota yhteyttä WSValuteciin saadaksesi viimeisintä tietoa.

Kannattavaan sahatavarankuivaukseen

Kannattavaan sahatavarankuivaukseen P u u t a v a r a n k u i v a u s t a a s i a k k a a n e h d o i l l a n y t j a t u l e v a i s u u d e s s a Kannattavaan sahatavarankuivaukseen Yhtenä Euroopan johtavista toimittajista WSValutec tarjoaa

Lisätiedot

Tulevaisuuden kuivausmenetelmät

Tulevaisuuden kuivausmenetelmät Tulevaisuuden kuivausmenetelmät Tulevaisuuden Saha seminaari 27.5.2009 Timo Pöljö 27.5.2009 1 Tulevaisuuden kuivausmenetelmät Haasteellinen kuivaus Puun luontainen epähomogeenisuus Laaja tuotekirjo Asiakkaiden

Lisätiedot

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain 1 TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain DIMMINUTOR seuloo ja murskaa automaattisesti veden mukana liikkuvat kiintoaineet läpi avokanavan. Laitetta voidaan käyttää

Lisätiedot

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Kuivien ja nestemäisten aineiden puhallukseen ja imuun 14 m3 kippaavaan säiliöön, materiaalitilavuus 12 m3 Catepillar -moottori joka tuottaa max.

Lisätiedot

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut Kuivain Futura Kuivain Futura Eurooppalainen patentti EP nro. 1029211 19 patenttia todistavat laitteen teknisten ratkaisujen omaperäisyyden pistettä ja teknisten ratkaisujen Futura, kansainväliset innovatiivisuuspalkinnot

Lisätiedot

kuivaamot Heinolan Sahakoneet Oy PL 24, Heinola p FIN Näkemystehdas MBE Markprint, 2019

kuivaamot Heinolan Sahakoneet Oy PL 24, Heinola p FIN Näkemystehdas MBE Markprint, 2019 kuivaamot FIN HEINOLA kuivaamot TOIMINTA on vilkasta, etenkin Venäjän markkinassa. Tällä hetkellä tuotannossa on ennätyksellisen monta tilausta, joiden toimitukset ovat tänä ja ensi vuonna. Meiltä on tilattu

Lisätiedot

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURIT TALOUDELLISTA JA TEHOKASTA VILJAN KUIVAUSTA Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja nopeasti käyttöönotettava kuivausratkaisu. Lämminilmakuivuri

Lisätiedot

MEKAANISET RAKENNEOSAT 5

MEKAANISET RAKENNEOSAT 5 KAASUJOUSET MEKAANISET RAKENNEOSAT 5 SKS Mekaniikka Oy Etelä-Suomi Länsi-Suomi Keski-Suomi Tavaraosoite Martinkyläntie 50 Mustionkatu 8 Hämeenkatu 6A Martinkyläntie 50 01720 Vantaa 20750 Turku 33100 Tampere

Lisätiedot

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta.

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Aurinkolämpö Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Keräimien sijoittaminen ja asennus Keräimet asennetaan

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Edistyksellinen L-SARJAN VAUNUKUIVURI

Edistyksellinen L-SARJAN VAUNUKUIVURI Edistyksellinen L-SARJAN VAUNUKUIVURI MEPU - L-SARJAN VAUNUKUIVURI L-sarjan vaunukuivuri täydentää Mepun vaunukuivurimalliston. Nyt löytyy jokaiselle sopivan kokoinen malli. L-SARJAN VAUNUKUIVURIN EDUT

Lisätiedot

Ensimmäinen askel kohti juuri oikeaa ratkaisua

Ensimmäinen askel kohti juuri oikeaa ratkaisua Kamarikuivaamot 2 Ensimmäinen askel kohti juuri oikeaa ratkaisua Puunjalostusteollisuudessa on meneillään mielenkiintoinen kehitys. Viime aikoina jalostusasteen lisäämiseksi on tehty monia aloitteita,

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K K-SARJAN VAUNUKUIVURI TALOUDELLISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja erittäin nopeasti käyttöönotettava lämminilmakuivuri.

Lisätiedot

AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin

AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin LÄMPÖPUHALTIMET RASKAISIIN YMPÄRISTÖIHIN AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet raskaisiin ympäristöihin AW-puhaltimet

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

FIN. Kuivaamot POHJOISMAISTA SAHATAVARAN KUIVAUSOSAAMISTA

FIN. Kuivaamot POHJOISMAISTA SAHATAVARAN KUIVAUSOSAAMISTA FIN Kuivaamot POHJOISMAISTA SAHATAVARAN KUIVAUSOSAAMISTA HEINOLA Kuivaamot Kari Kiiskinen HEINOLA KUIVAAMOT on tarkoitettu pääasiassa pohjoismaisen sahateollisuuden tarpeisiin, ja ne on suunniteltu tästä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l Electroluxin HD-Sarjan jää/pakastekaapit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia kaappeja kylmäsäilytykseen. Kaapit ovat niin sisältä kuin ulkoa ruostumatonta terästä, teräsovella, ja kapasiteetti alkaen

Lisätiedot

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö perävaunutehdas on ollut uranuurtaja isoissa maatalousperävaunujen valmistuksessa. MetaQ perävaunuissa on huomioitu nykyaikaisten tilojen kasvaneet kuljetusvaatimukset.

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET KAUKORA OY 2(10) SISÄLLYSLUETTELO Tärkeää... 4 Takuu... 4 Solar 300 (500) Economy... 5 Toimintakuvaus... 5 Yleiset asennusohjeet... 5

Lisätiedot

JIP -täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40)

JIP -täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40) Tekninen esite JIP -täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40) Kuvaus Pallon ja karan tiivisteiden rakenteen ja materiaalin (hiilivahvisteinen PTFE) ansiosta tiiviys on erinomainen ja käyttöikä pitkä. Venttiilejä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 2007 S&A MATINTUPA 1. ILMAVIRTAUKSEN MITTAUS Suora, 1:n pisteen mittaus a) Kytke mittalaitteeseen virta. b) Paina UNITS - näppäintä ja valitse haluttu mittayksikkö

Lisätiedot

Palautuslaite Boomerang ZHR

Palautuslaite Boomerang ZHR Boomerang palautuslaitteen avulla yksi mies voi käyttää listoituskoneita ja/tai muita koneita ja laitteita puuntyöstössä. Ominaisuudet Arvot Työkappaleen mitat ilman kääntöyks. (mm) Pituus min. 300 max.

Lisätiedot

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 2 Sisältö 1. HIO-MEX... 3 1.1 Yritys... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.2.1 Tilaukset... 3 1.2.2 Markkinointi ja jälkimarkkinointi... 3

Lisätiedot

Eri kuivaamoilla on oma kuivausperiaatteensa

Eri kuivaamoilla on oma kuivausperiaatteensa Kanavakuivaamot Eri kuivaamoilla on oma kuivausperiaatteensa Dimensio, kapasiteetti, loppukosteus, kosteushajonta, halkeamat, taloudellisuus, joustavuus monet asiat vaikuttavat kuivaamon valintaan. Meille

Lisätiedot

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURI TALOUDELLISEEN JA TEHOKKAASEEN KUIVAUKSEEN Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja erittäin nopeasti käyttöönotettava kuivausratkaisu. Lämminilmakuivuri

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

Varastointi. Flex Putket. Flex putket voidaan varastoida joko pysty-tai vaaka-asentoon. Varastoalueella ei saa olla. teräviä kappaleita esim kiviä.

Varastointi. Flex Putket. Flex putket voidaan varastoida joko pysty-tai vaaka-asentoon. Varastoalueella ei saa olla. teräviä kappaleita esim kiviä. Varastointi 2 Flex Putket Flex putket voidaan varastoida joko pysty-tai vaaka-asentoon. Varastoalueella ei saa olla teräviä kappaleita esim kiviä. Putkipäät ovat syytä suojata päätysuojin ennen asennusta.

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Vaihtolava-ajoneuvoja pidetään vääntöherkkinä. Vaihtolava-ajoneuvojen kanssa voidaan käyttää erilaisia kuormalavoja erilaisiin

Lisätiedot

Mittausverkon pilotointi kasvihuoneessa

Mittausverkon pilotointi kasvihuoneessa Mittausverkon pilotointi kasvihuoneessa Lepolan Puutarha Oy pilotoi TTY:llä kehitettyä automaattista langatonta sensoriverkkoa Turussa 3 viikon ajan 7.-30.11.2009. Puutarha koostuu kokonaisuudessaan 2.5

Lisätiedot

JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS

JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS Jäykkien, paksujen tai korkeaviskositeettisten materiaalien (pinnoitteet, tiivisteet, liimat) käyttö vaatii oikeat laitteet, luotettavuuden ja voimakkaat pumput Päästäksemme

Lisätiedot

Vastusupokasuuneissa irrallinen upokas on sijoitettu ylhäältä avonaiseen uunipesään, jonka seinämillä ovat sähkövastukset.

Vastusupokasuuneissa irrallinen upokas on sijoitettu ylhäältä avonaiseen uunipesään, jonka seinämillä ovat sähkövastukset. 9. Vastusupokasuunit Raimo Keskinen Pekka Niemi - Tampereen ammattiopisto Vastusupokasuuneissa irrallinen upokas on sijoitettu ylhäältä avonaiseen uunipesään, jonka seinämillä ovat sähkövastukset. Upokas

Lisätiedot

Sylinterit. (Visidon arkisto 1986) No 3

Sylinterit. (Visidon arkisto 1986) No 3 Sylinterit (Visidon arkisto 1986) No 3 FLUID Finland 1-2003 Sylinterit Pääsääntöisesti sylintereitä on kahta perustyyppiä: yksitoimisia ja kaksitoimisia sylintereitä. Tavalliselle mattimeikäläiselle sylinteri

Lisätiedot

Mallit: ST650M mikromanometri s.2 TT550S mikromanometri s.4 TT550SV mikromanometri s.6 TT570SV mikromanometri s.8 Lisävarusteet s.

Mallit: ST650M mikromanometri s.2 TT550S mikromanometri s.4 TT550SV mikromanometri s.6 TT570SV mikromanometri s.8 Lisävarusteet s. Mallit: ST650M mikromanometri s.2 TT550S mikromanometri s.4 TT550SV mikromanometri s.6 TT570SV mikromanometri s.8 Lisävarusteet s.10 ST650M Mikromanometri Ilmavirtojen ja paine-erojen mittaamiseen ST650M

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

-Motorracing Electronics. MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja MAP Käyttöohje v1.0 11/2011 1/7

-Motorracing Electronics. MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja MAP Käyttöohje v1.0 11/2011 1/7 MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja 1006 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...5 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1.

Lisätiedot

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Tehokasta tilankäyttöä ja tehokkuutta Renkaiden ja rengassarjojen optimaalinen säilytys

Lisätiedot

Paineanturi nesteitä ja kaasuja varten

Paineanturi nesteitä ja kaasuja varten 904 Paineanturi nesteitä ja kaasuja varten QBE620-P Paineanturi ylipaineen mittaukseen LVIS-sovelluksissa, joissa käytetään väliaineena nesteitä tai kaasuja Pietsoresistiivinen mittausjärjestelmä Lähtöviesti

Lisätiedot

ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI

ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI ÖLJYPUMPPU 1:1 Viton tiivisteet Painesuhde 1:1 - Virtaus 23 l/min A327 Siirtopumppu N 1 packing m 3,6 Kg 4,3 A3271 Siirtopumppu räätälöitävällä 1" imuputkella

Lisätiedot

ASENTAJAN KÄSIKIRJA. Jäspi Basic jäähdytyspaketti. Kaukora Oy. MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin.

ASENTAJAN KÄSIKIRJA. Jäspi Basic jäähdytyspaketti. Kaukora Oy. MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin. ASENTAJAN KÄSIKIRJA Jäspi Basic jäähdytyspaketti MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin. Kaukora Oy 1 Sisällys Turvallisuustiedot... 3 1. Toimitus... 4 Toimitussisältö... 4 2. Muut asennuksessa

Lisätiedot

Mudanerottimet AT 4028B, 4029B

Mudanerottimet AT 4028B, 4029B Nimelliskoot PN Lämpötila-alue Materiaali DN 5-00 0/6/5-0 C - 350 C Valurauta Pallografiittivalurauta Käyttökohteet Lämmitysveden, kuumaveden, jäähdytysveden, petrolituotteiden, neutraalien nesteiden ja

Lisätiedot

AFSA/H/U AFSA/H/U PAKOKAASURADAT. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158

AFSA/H/U AFSA/H/U PAKOKAASURADAT. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158 AFSA/H/U Vahvasta itsekantavasta alumiiniprofiilista johon on integroitu ohjauskisko. Pakokaasurata voidaan varustaa säädettävillä kannakkeilla, jotka saa helposti kiinnitettyä seinään tai kattoon. AFSA

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

TALPET SL / C

TALPET SL / C TEKNINEN KÄSIKIRJA Kuivausrummut TALPET SL 100 1020 / C TALPET SL 100 1020 / C 1001020-1200 DOKUMENTIT Käyttöohje (1001020-1201) Asennusohje (1001020-1202) Luettelo tärkeimmistä varaosista (1001020-1203)

Lisätiedot

MIKSI PAINEILMA KANNATTAA KUIVATA?

MIKSI PAINEILMA KANNATTAA KUIVATA? Jäähdytyskuivaimet MIKSI PAINEILMA KANNATTAA KUIVATA? Paineilma on tunnetusti yksi tärkeimpiä nykyaikaisen prosessin aputoiminnoista. Kuitenkin useissa tapauksissa paineilman laatuun ei kiinnitetä riittävästi

Lisätiedot

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta.

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Aurinkolämpö Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Keräimien sijoittaminen ja asennus Kaikista aurinkoisin

Lisätiedot

Sinä tiedät, mitä on onnistunut kuivaus - me tiedämme, miten siihen päästään. Me tunnemme puun. Me tunnemme sahateollisuuden

Sinä tiedät, mitä on onnistunut kuivaus - me tiedämme, miten siihen päästään. Me tunnemme puun. Me tunnemme sahateollisuuden PUUTAVARAKUIVAAMOT Kokemus ja kehitystyö varmistavat onnistuneen kuivaustuloksen Sinä tiedät, mitä on onnistunut kuivaus - me tiedämme, miten siihen päästään. Me tunnemme sahateollisuuden Jartek on toiminut

Lisätiedot

Joustava pumppujärjestelmä

Joustava pumppujärjestelmä Joustava pumppujärjestelmä CLIPTONPUMPEN Tuorerehun lisäaineille ja säilöntähapolle Kaikentyyppiin koneisiin Laaja lisävarustevalikoima Helppokäyttöinen Helposti sovitettava 1 Helppo asentaa kaikenlaisiin

Lisätiedot

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet 33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet Raimo Keskinen Pekka Niemi - Tampereen ammattiopisto 33.1 Hihnakuljettimet Hihnakuljettimet ovat yleisimpiä valimohiekkojen siirtoon käytettävissä kuljetintyypeistä.

Lisätiedot

Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM

Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM Käyttö Venttiili on suunniteltu erityisesti kiertoilmakoje-, jäähdytyspalkki- ja patteriverkostojen tasapainottamiseen. Sitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä vesikiertoisissa

Lisätiedot

K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200

K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200 K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200 Pyöröpaalisilppuri ja ruokintakone Markkinoiden täydellisin ohjelma www.tks-as.no Kiinteä kone Vaunumalli Kattokiskoihin asennettu kone Täyttölava K2 COMBICUTTER Työtä

Lisätiedot

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY 25.2.2019 Kaukora Oy 2019 APUWATTI Käyttöohjekirja 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 TOIMINTAKUVAUS... 4 3 ASENNUS... 4 4 SÄHKÖASENNUS... 5

Lisätiedot

.. KEITTIOT EDISTYNEET PUHDISTUS- RATKAISUT

.. KEITTIOT EDISTYNEET PUHDISTUS- RATKAISUT .. KEITTIOT EDISTYNEET PUHDISTUS- RATKAISUT INFUSER VENTILATION.. KEITTIO RATKAISU RASVAN POISTAMISEKSI JA HAJUN VÄHENTÄMISEKSI KEITTIÖN ILMANVAIHTOKANAVISSA JATKUVA RASVANPOISTO JATKUVA HAJUN VÄHENNYS

Lisätiedot

Karting tekniikkakoulutus KF 6

Karting tekniikkakoulutus KF 6 Karting tekniikkakoulutus KF 6 KF6 moottorin luokitus Tarkista aina ensin: Moottorin luokitusnumero esim. 3/KF6/14 Moottorin numero esim. 10022 Onko ko. moottori luokituskuvien mukainen ulkoisesti. 3 KF6

Lisätiedot

Keittiön n ilmastointi

Keittiön n ilmastointi Keittiön n ilmastointi TAVOITTEET Keittiön ilmastoinnin tavoitteet ovat: - korkea hygieniataso - terveellinen, turvallinen ja viihtyisä työympäristö Ruoan valmistus ja elintarviketuotanto edellyttävät,

Lisätiedot

Mittausasema peltoolosuhteiden

Mittausasema peltoolosuhteiden Mittausasema peltoolosuhteiden tarkkailuun - Lämpötila - Kosteus - Ilmanpaine - Tuulen suunta - Tuulen keskinopeus - Sademäärä - Kastepiste - Lämpösumma - Kasvualustan kosteus - Kasvualustan lämpötila

Lisätiedot

SiMAP lämmityksen säätö. SiMAP säätää - Sinä säästät

SiMAP lämmityksen säätö. SiMAP säätää - Sinä säästät SiMAP lämmityksen säätö SiMAP säätää - Sinä säästät Rappukäytävään asennettava reititin vahvistaa antureiden signaalia säätimelle. Mikä SiMAP Säätö? SiMAP Säätö on täysin uudenlainen kiinteistön lämmityksen

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R VARISCO itseimevät jätepumput ST-R Varisco ST-R -sarjan pumput ovat itseimeviä kierrätyspumppuja ja soveltuvat suuria kiintoaineita sisältävien lietteiden pumppaamiseen. Pumput asennetaan pumpattavan nesteen

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE Kaukora Oy 2014 EW tulisija PAK Asennusohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 Yleistä... 4 Tuotekuvaus... 4 Takuu... 4 Kierrätys... 4 3 Putkiliitännät...

Lisätiedot

Alumiinirungon/Eristyskatto

Alumiinirungon/Eristyskatto 7970FI Alumiinirungon/Eristyskatto Kattolipan runko 8 Willab Garden 2016.05 3 2 4 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohjeet läpi ennen kuin aloitat asentamisen! Jos ohjeita ei noudateta, elementti ei toimi parhaalla

Lisätiedot

Magneetit WWW.ERLATEK.FI

Magneetit WWW.ERLATEK.FI Magneetit 181 WWW.ERLATEK.FI NEO Kestomagneetit Kappaleiden nostamiseen ja kääntämiseen aina 2000 kg asti. SAV-BUX kestomagneetit testataan yksilöllisesti ja toimitetaan testaustodistuksen kanssa Irtirepäisyvoima

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet Tekninen tuote-esite D6..W Läppäventtiili kierteettömillä korvakekiinnikkeillä Avoimiin ja suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Lämmitys- ja jäähdytyskojeiden auki-kiinni -sovelluksiin Yleiskuvaus

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI MAAKAASULLE hiiliterästä hitsatut päät / kierrepäät / laipat 35000, 35200, 35300, 35500

PALLOVENTTIILI MAAKAASULLE hiiliterästä hitsatut päät / kierrepäät / laipat 35000, 35200, 35300, 35500 hitsatut päät / kierrepäät / laipat 35000, 35200, 35300, 35500 C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio 29-06-2016 35000 35500-sarjan venttiilit ovat tiiviitä sulkuventtiileitä, joita käytetään maakaasulle.

Lisätiedot

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57 3.2 Toimisto- ja liiketilojen ilmastointijärjestelmät Toimisto- ja liiketilojen tärkeimpiä ilmastointijärjestelmiä ovat 30 yksivyöhykejärjestelmä (I) monivyöhykejärjestelmä (I) jälkilämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

Asennus kanavailmanlaatuanturi TBLZ-1-74-a GOLD/COMPACT

Asennus kanavailmanlaatuanturi TBLZ-1-74-a GOLD/COMPACT Asennus kanavailmanlaatuanturi TBLZ--74-a GOLD/COMPACT. Yleistä Sisäilman hiilidioksidipitoisuus ilmaisee hyvin läsnäoloasteen ja ilmanvaihtoasteen. CO -mittaukseen perustuva ilmanvaihdon ohjaus varmistaa

Lisätiedot

Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet. Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus

Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet. Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus Uuden sukupolven HEATER-lämmittimet Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus! Schaefflerin uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet

Lisätiedot

SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain

SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain 1 SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain SUPER SHREDDER pienentää putkistoissa virtaavat kovat kiintoaineet. Se on erittäin tehokas murskain, jolla on virtaviivainen, helppohoitoinen rakenne ja vain

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1

Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 2 Sisältö 1. HIO-MEX... 3 1.1 Yritys... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.2.1 Tilaukset... 3 1.2.2 Markkinointi ja jälkimarkkinointi... 3

Lisätiedot

SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut. Kiinteistötekniikka

SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut. Kiinteistötekniikka SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikka Sivu 1 29.10.2013 Rappukäytävään asennettava reititin vahvistaa antureiden signaalia säätimelle. Mikä SiMAP Säätö? SiMAP Säätö on täysin uudenlainen

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

Lämpömittari ja upotustasku venttiiliin MTCV DN 15/20. Kuulasululliset venttiiliyhdistäjät (2 kpl sarjassa) G ½ x R ½ venttiiliin MTCV DN 15

Lämpömittari ja upotustasku venttiiliin MTCV DN 15/20. Kuulasululliset venttiiliyhdistäjät (2 kpl sarjassa) G ½ x R ½ venttiiliin MTCV DN 15 MTCV lämpimän käyttöveden kiertotermostaatti Käyttö MTCV on lämpimän käyttöveden kiertotermostaatti. MTCV huolehtii lämpimän käyttövesiverkoston lämpötasapainosta. Venttiili asennetaan kiertojohtoon, jossa

Lisätiedot

Ruuvikompressorit. 2,2 11 kw. Energiaa ja Perinteitä

Ruuvikompressorit. 2,2 11 kw. Energiaa ja Perinteitä Ruuvikompressorit 2,2 11 kw Energiaa ja Perinteitä Tapaa Uusi Työkaverisi! BALMA loi pienikokoisen ruuvikompressorimalliston jossa on erittäin alhainen äänitaso. BALMA kompressorit ovat erittäin kompaktin

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Siirrettävät ilmastointilaitteet

Siirrettävät ilmastointilaitteet Siirrettävät ilmastointilaitteet luovat kotiin ja työpaikoille helposti ja nopeasti miellyttävän ja raikkaan sisäilman. Jäähdyttäessään sisäilmaa ne poistavat samalla ilmasta liiallisen kosteuden sekä

Lisätiedot

RAUTAFOSFATOINNIN PERUSKÄYTTÖ

RAUTAFOSFATOINNIN PERUSKÄYTTÖ RAUTAFOSFATOINNIN PERUSKÄYTTÖ TELTTAKAMIINAN RAUTAFOSFATOINTI TELTTAKAMIINAN RAUTAFOSFATOINTI Telttakamiinat ovat Winnovan metalliosaston valmistamia, myytäviä tuotteita. Koska kamiinat kuumenevat käytössä

Lisätiedot

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT VARMISTA TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISEN JÄTEASTIASUOJAN AVULLA KIINTEISTÖSI TURVALLISUUS. Automaattisella palosammuttimella varustettu jäteastiasuoja

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

POP-A-PLUG II CPI LÄMMÖNVAIHDINTULPAT

POP-A-PLUG II CPI LÄMMÖNVAIHDINTULPAT POP-A-PLUG II CPI LÄMMÖNVAIHDINTULPAT NOPEA ASENTAA. PAINELUOKITUS 1000 psi (68,9 bar) TURVALLINEN EI VAHINGOITA PUTKEA TAI PÄÄTYLEVYÄ NOPEA SAATAVUUS HETI TEHTAAN VARASTOSTA. TÄYTTÄÄ LAATUVAATIMUKSET:

Lisätiedot

kuivaamot 2018 edition

kuivaamot 2018 edition kuivaamot 2018 edition HEINOLA kuivaamot Kari Kiiskinen AKTIIVISUUS erityisesti Venäjällä tapahtuvissa hankkeissa on edelleen vilkasta. Meillä on toimituksessa parasta aikaa ennätystilauskannan työt. Toimitukset

Lisätiedot

Kääntöluistiventtiilit HRB 3, HRB 4

Kääntöluistiventtiilit HRB 3, HRB 4 Tekninen esite Kääntöluistiventtiilit HRB 3, HRB 4 Kuvaus HRB-Kääntöluistiventtiilejä voi käyttää yhdessä sähkötoimisten toimilaitteiden AMB 162 ja AMB 182 kanssa. Ominaisuudet: Luokkansa pienin vuoto

Lisätiedot

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys Edistyksellisen teknologian ja korkean suorituskyvyn ansiosta 900 XP laitesarja soveltuu erinomaisesti ravintoloille sekä isommille laitoskeittiöille, jotka tarvitsevat tehokkuutta ja korkeaa tuottavuutta.

Lisätiedot

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Uusi tuotesarja kiinteistöluokkaan Lämpöässä Maaenergiakeskus on tehtaalla

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot Tekninen tuote-esite Läppäventtiili kierteettömillä korvakekiinnikkeillä Avoimiin ja suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Lämmitys- ja jäähdytyskojeiden auki-kiinni sovelluksiin Yleiskuvaus

Lisätiedot

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 S&A Matintupa 2007 Ohjelman käynnistys Ohjelma käynnistyy tuplaklikkaamalla DATALOGGER ohjelmakuvaketta. Ohjelma avautuu tuplaklikkaamalla Datalogger kuvaketta.

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Z X 11. V W Y Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Lisätiedot

Kanavapatterit D160-2 D x 150 x x x 300

Kanavapatterit D160-2 D x 150 x x x 300 patterit D16-2 D16-4 x 1 x 12 2 x 2 3 x 3 17 T Yleistä Hydrocell-kanavapatterit soveltuvat sekä esilämmitys-, viilennys-, LTO- ja jälkilämmityskäyttöön tai muuhun kohteeseen, missä lämpöä on tarve siirtää

Lisätiedot

PGDX DX-jäähdytyksen suorakulmainen kanavajäähdytin

PGDX DX-jäähdytyksen suorakulmainen kanavajäähdytin DX-jäähdytyksen suorakulmainen kanavajäähdytin DX-jäähdytyksen suorakulmainen kanavajäähdytin -mallia käytetään jäähdyttämään keskitetysti ilmastointijärjestelmässä kiertävää ilmaa. -mallia käytetään myös

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

monipuolinen ilmaverho

monipuolinen ilmaverho monipuolinen ilmaverho Mitä patentoitu (no.: 4415079 C2) tarjoaa perinteisiin malleihin nähden järjestelmä korkea suojausteho alhainen energia kulutus matala melutaso helppokäyttöisyys ja säätömahdollisuudet

Lisätiedot

Kääntöluistiventtiilit HRB 3, HRB 4

Kääntöluistiventtiilit HRB 3, HRB 4 Tekninen esite Kääntöluistiventtiilit HRB 3, HRB 4 Kuvaus HRB-Kääntöluistiventtiilejä voi käyttää yhdessä sähkötoimisten toimilaitteiden AMB 162 ja AMB 182 kanssa. Ominaisuudet: Luokkansa pienin vuoto

Lisätiedot

liftline KAASUJOUSET MEKAANISET RAKENNEOSAT

liftline KAASUJOUSET MEKAANISET RAKENNEOSAT liftline KAASUJOUSET MEKAANISET RAKENNEOSAT 5 Käyttökohteet Kaasujouset soveltuvat käytettäviksi lukemattomiin käyttökohteisiin mm. kuorman keventämiseen, tasapainottamiseen ja tukemiseen. Kaasujouselle

Lisätiedot