LOMATEKEMISTÄ YLLÄKSELLÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOMATEKEMISTÄ YLLÄKSELLÄ"

Transkriptio

1 LOMATEKEMISTÄ YLLÄKSELLÄ YLLÄSTUNTURIN LUONTOKESKUS KELLOKAS Tutustuttaa sinut Perä - Pohjolan luontoon sekä Pallas - Yllästunturin kansallispuistoon ja sen monipuolisiin retkeilymahdollisuuksiin. Kellokkaasta löytyvät myös kahvila, Galleria Kellokas, Kino Kellokas elokuvateatteri, Ylläksen Matkailuyhdistys ry, Kolarin kunnan matkailuneuvonta ja Ylläksen matkailuinfo. Luontokeskuksessa Ite- taideveistoksia, savottamuseo, grillikota ja lasten leikkipiha pihalla. Pihapiiristä lähtee noin 2,5 km pituinen Varkaankurun luontopolku. Luontopolku soveltuu koko perheelle. Luontopolun varrelta löytyy mm. tulistelupaikka. Avoinna päivittäin klo , puh Sisäänpääsy ilmainen. Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta. Auditoriossa voi katsoa myös Väylänvarren ja tunturien luonnosta kertovat lyhyet filmit. Ryhmien ennakkoilmoittautuminen on suotavaa. ÄKÄSMYLLY Äkäsmylly on Äkäsjoen koskeen rakennettu vanha mylly, jota lähikylien asukkaat käyttivät viljan jauhamiseen. Nykyiseen rakennuskantaan kuuluu riihi ja muita rakennuksia. Vaelluspolku Ylläkselle lähtee täältä. Äkäkäsmylly on mukava ja kaunis picnic paikka, joka sijaitsee noin 20 km Äkäslompolosta Muonioon päin. NORDIC FITNESS SPORT PARK YLLÄS Sauvakävelypuisto kaiken ikäisille. Reittivaihtoehtoja on 11, helposta vaikeaan ja lyhyestä pitkään. Reitit kulkevat luontopoluilla, mutta sauvakävelijät on huomioitu erikseen reitti- ja maastovalinnoissa. Vastaanotossamme on myynnissä vaelluskarttoja 6 / kpl sekä vuokraamme myös kävelysauvoja 5 / vuorokausi. VAELLUSREITIT Ylläksen alueella on useita eritasoisia ja pituisia reittejä. Ylläs- Pallastunturin luonnonpuiston alueella on laavuja ja yöpymispaikkoja. Lisätietoja ja karttoja hotellin vastaanotosta sekä Kellokkaasta. PAKASAIVO Saivojärvi, Pakasaivo, sijaitsee Äkäslompolosta 15 km linnuntietä länteen. Se on syntynyt mannerjäätikön sulamisvesien puhdistamaan kallioperän murroslaaksoon. Pakasaivo jyrkkine pahtaseinineen on ollut saamelaisten muinainen palvontapaikka. Saivon on uskottu olevan kaksipohjainen järvi ja järven pohjassa uskottiin olevan saivokansan asuinsijoja. Pahtaseinät ovat noin m korkeita ja tutkimusten mukaan vettä on

2 ainakin 60m. Saivon vesi ei noudata normaalia järvivesien vuotuista kiertoa ja sen alimman vesikerroksen rikkivetypitoisuus on huomattava. Pakasaivoon voi mennä autolla sekä mönkijällä. Alueelta löytyy tulistelupaikka. ÄKÄSSAIVO JA SEITAPAHTA Äkässaivo on jäätikköjokien kuluttama kanjoni. Se sijaitsee n. 10 km Äkäslompolosta linnuntietä pohjoiseen. Saivo seitapahtoineen on ollut erityisen pyhä paikka saamelaisille. Lammen yläpuolelta löytyy kota ja wctilat. KONIJÄNKÄN KOTIELÄINPIHA; puh Suomen monipuolisimmalla kotieläinpihalla Tarmo-villisika, Aslakylämaansonni, Viivi-minipossu, Hilma-kameli, Kuura-aasi ja monet muut eläinystävät odottavat rapsutuksia. Konijänkän kotieläinpihalta löydät lähes 300 eläintä ja eri lajeja on lähes 100. Pihalla on laavu, jossa voi paistaa esim. makkaraa. Kesällä pihasta löytyy jättitrampoliini sekä leikkipuisto ja kahvila. Avoinna päivittäin kesä- ja heinäkuu klo , toukokuu ja elokuu klo Liput 10 /aikuiset; 8 / lapset 2-11v., alle 2v. veloituksetta. Huom! Jos tulet oman koiran kanssa, ilmoitathan asiasta etukäteen. Pihassa on tilan omia eläimiä vapaana. YLLÄKSEN VAELLUSHEVOSET Pienikokoisen, vahvan ja lempeäluonteisen islanninhevosen eli issikan selässä voit aistia Lapin luonnon ympäri vuoden. Islanninhevonen hallitsee taianomaisen töltin - askellajin, joka tekee ratsastuksesta rentouttavan hauskaa. Luonto luo jokaiselle retkelle puitteet; ratsastusretki Lapin kesän valoisuudessa tai useamman päivän vaellus syksyn kuulaudessa ovat unohtumattomia kokemuksia. Ylläksen vaellushevoset / Virpi Pohjolainen Sijaitsee Äkäslompolosta Kolariin päin noin 5 km. MAISEMATIE Maisematie Äkäslompolon ja Ylläsjärven välillä valmistui syksyllä Upeat maisemat levittäytyvät Yllästunturin kupeessa melkein 500 metriä merenpinnasta. Etenkin kesäiltojen tummetessa maisemallinen valaistus on näkemisen arvoinen. Maisematien varrella sijaitsee levähdyspaikka josta on huikeat näkymät lähikeroille.

3 TULIVUORIPUISTO LINKUPALOSSA Linkupalon kallioperä kertoo yli 2 miljardia vuotta sitten tapahtuneista tulivuorenpurkauksista. Geologit pystyvät osoittamaan alueella meren alla purkautuneita laavoja, matalaan veteen kerrostunutta tuhkaa ja kivettynyttä tulivuorialueen soraa. Maastossa on osoitettavissa jopa tulivuoren purkausaukon paikka. Kertomus Lapin muinaisista tulivuorista ja Alppien korkuisista vuoristoista on siis totta. Vulkaaninen maaperä on ravinteikas, mikä näkyy Linkupaloa ympäröivien lettosoiden runsautena ja niiden sammal- ja putkilokasvilajiston moninaisuutena. Linkupalon tulivuoripuisto sijaitsee Äkäslompolosta noin 30 km vanhan Aakenuksen tien varressa Kittilään päin mennessä. VARKAANKURU JA TUOMIKURU Kellostapulin kainalossa sijaitseva Varkaankuru sekä Lapland Hotel Saagan läheisyydessä sijaitseva Tuomikuru yllättävät kulkijan. Lehtometsä on satumaisen rehevä. Vanhoine puineen ja miehenmittaisine ruohoineen purolaakso vaikuttaa velhometsältä. Tuore lehto vuorottelee saniaislehtolaikkujen ja lehtokorpien kanssa. Huomiota herättävimpiä lajeja ovat korkeat väinönputket ja pohjansinivalvatit ja pienempää klassista kauneutta edustavat maariankämmekät ja pussikämmekät. Varkaankurussa kulkeva luontopolku onkin saanut nimekseen Velhopolku. PIRUNKURU Nouseminen Kesänkijärven itäpäästä Pirunkurua myöten 517 metriä korkean Kesänki -tunturin päälle on elämys. Tunturin rinteiden mäntymetsä on alueen komeinta ikiaikaisine elävine puuvanhuksineen ja pystyyn kuolleine honkineen. Huipulla Tahkokurun laavulla sijaitsee hyvä tulistelupaikka.

4 VUOKRATTAVANA & MUITA PALVELUJA: LAPLAND HOTEL SAAGA Hotellin vastaanotossa on vuokrattavissa sauvakävelysauvoja sekä polkupyöriä. Saagan kylpyläosasto avoinna päivittäin klo Saagan kuntosali avoinna päivittäin klo Allasjumppaa tiistaisin ja perjantaisin klo Hotellinasukkaille veloituksetta. KALASTUSMAHDOLLISUUKSIA YLLÄKSELLÄ JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ Kalastusretket: Ylläksen Yöpuu puh Kalastusretket: Ilkka Mäki; puh Ilkka järjestää myös melontaretkiä, kalastusopastusta, perhokalastuskursseja, kajakki- & kanoottimelonnan ABCalkeisopetusta sekä vuokraa kanootteja ja kalastusvarusteita Kala-apajista mainittakoon Tornio-Muonionjoki, Äkäsjoki, Kesänkijärvi ja Pyhäjärvi. Kalastusluvat Luontokeskus Kellokas puh KOE YLLÄKSEN HUIPPU YLLÄS1-GONDOLILLA Gondoli pyörii päivittäin klo ja klo (säävaraus) Huipulla sijaitsee myös ravintola Ylläs Kammi 718. Ravintola on avoinna gondolihissin pyöriessä kesällä juhannusaatosta alkaen. Huipulla on Historia-polku, joka kertoo laskettelun historiasta Ylläksellä. Reitillä on myös maisemataulu, josta voi tunnistaa läheiset tunturit. Reitille pääsee myös pyörätuolilla. Kertanousu 8 (lapsi/seniori 6 ) Kiertoajelu 13 (lapsi/seniori 8 ) Perheen kiertoajelu 35 (2 aik alle 12v lasta) Päivälippu 25 (lapsi/seniori 18 ) Lapset alle 6v. ilmaiseksi vanhempien seurassa. Maailman ensimmäinen saunagondoli; varaukset puh Saunagondolin voi varata milloin vain gondolihissin pyöriessä aina klo 17 alkaen. Max 12 hengen porukalle. FRISBEE GOLFIA YLLÄSJÄRVELLÄ Aivan Saaga hotellin välittömässä läheisyydessä, hotellin takana sijaitsee 18-väyläinen Frisbee-golf rata. Radan pituus noin 2,5 km ja korkeusero noin 150 m. Väyliä 1.5 voi pelata ns. perheratana. Frisbee-kiekkoja voi lainata hotellin vastaanotosta. Hotellin asukkaille veloituksetta.

5 TREK BIKE PARK YLLÄS Bike Park sijaitsee Lapland Hotel Saagan takana tunturin rinteillä. Ylläs1-gondoli mahdollistaa pyörien viemisen ylös tunturiin. Matka ylös huipulle kestää 7 minuuttia. Korkeuseroa Gondolihissille samoin kuin DHpyöräreiteille kertyy huimat 430m. KESÄN TAPAHTUMIA YLLÄKSEN JUHANNUS Yötöntä juhannusyötä ihaillaan kokon loimussa molemmin puolin tunturia. Perinteiset Yöttömän yön jokamiesajot kutsuvat taas autoilun ystäviä Juvakaisen radalle. Juvakaisen rata sijaitsee Kolarissa noin 12 km Äkäslompoloon päin. TUNTURITRIATHLON YLLÄKSEN JYLHISSÄ TUNTURIMAISEMISSA Monipuolinen ja sykettä nostattava Tunturi-triathlon. Kilpailu on Yllästunturissa järjestettävä rento kesäurheilutapahtuma ja se avaa Ylläksen retkiviikon. Tunturitriathlon on "pikamatka", jonka matkat ovat uinti 300m, pyöräily 10 km ja juoksu 5 km ja sopii mainiosti ensimmäiseksi triathloniksi. YLLÄS SOIKOON Kevyen musiikin jo perinteeksi Ylläksellä muodostunut kesäinen festivaali Äkäslompolossa. NUTS MIDNIGHT SUN TRAIL ULTRA Ylläs-Pallas- Hetta NUTS Midnight Sun Trail Ultra on Ylläs-Pallas-kansallispuistossa juostava maastoultrajuoksukilpailu. Sarjoina vaativa Ylläs - Hetta 125 k - 9 tunturia ja yli 3800 nousumetriä sekä Pallas - Hetta 55 k. JONNEN PYTTY Jonnen Pytty, ulkona pelattava lentopalloturnaus on jo perinne Ylläksen kesässä. Järjestäjänä Ylläksen Taikapallo ry. Turnaus pelataan joka vuosi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. KINO YLLÄS Ihmisen Rinki ulkoilmateatteri ja Kino Kellokas Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa. Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa. Ennakkoensi-illassa mm. Napapiirin Sankarit 2 joka on kuvattu Ylläksen ja Levin alueella. YLLÄS ACAPPELLAS Ylläs Acappellas on elämyksellinen "kuorojen kokoontumisajo". Tapahtuma on täynnä laulun hurmaa ja samanhenkisiä musiikin ystäviä. Vierailevina artisteina Jukka Poika ja Mikko Alatalo.

6 TORI- JA METSÄPÄIVÄT KELLOKKAASSA Tapahtumassa tuotteitaan esittelevät noin 30 käsityöläistä. Ohjelmassa on luvassa mm. luontoluentoja, työesityksiä ja Mieskuoro Lankomiehet esiintyy. PIENI KANSANI LAULU - TRILOGIA SYKSYLLÄ 2015 Nuuskairan väkevä trilogia nyt yhtenä musiikkinäytelmänä. Näytelmä kertoo kylien elämästä, ammateista, persoonista, tavoista yhden pienen kylän synnyn ja kasvun, sekä siinä elävien ihmisten kautta. Tuosta sitkeästä kansasta, jolta aina löytyy ihmisten luontaista selviytymiskykyä ja elämän iloa. Trilogian osat "Pieni kansani laulu", "Laulu pienestä kansasta" ja "Kansani on lauluni" yhdistyvät nyt siis yhdeksi näytelmäksi. Esityspaikka Ihmisen Rinki on ulkoilmateatteri Äkäslompolossa, Yllästunturin kainalossa. Katsojille avautuva ympäristö itsessään jo luo taianomaisen tunnelman. Rinkiin ja katsomoon pääsee esteettä myös pyörätuoleilla. Puurakenteisessa katsomossa on kaikkiaan 800 katsojapaikkaa. Kenraali ke 2.9, ensi-ilta to 3.9, muut pe 4.9, la 5.9, to 10.9, pe 11.9, la 12.9, su 13.9, to 17.9, pe 18.9 ja la Esitykset alkavat klo Ihmisen Ringissä, Äkäslompolossa Liput: aikuiset 35, lapset alle 15v 20, lapset alle 7 v ilmaiseksi vanhempien seurassa Ennakkotiedustelut ja lisätiedot sekä ryhmävaraukset; , pkl@yllas.fi Pidätämme oikeudet hintojen ja ohjelmien muutoksiin.

SYKSYN VIIKKO-OHJELMA YLLÄKSELLÄ Lapland Hotel Saaga

SYKSYN VIIKKO-OHJELMA YLLÄKSELLÄ Lapland Hotel Saaga SYKSYN VIIKKO-OHJELMA YLLÄKSELLÄ Lapland Hotel Saaga 1.9.-26.9.2015 Ilmoittautumiset ohjelmiin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel Saagan vastaanottoon. Ohjelmat toteutetaan

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Ajankohtaista Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Jari Ylläsjärvi

Ajankohtaista Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Jari Ylläsjärvi Ajankohtaista Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Jari Ylläsjärvi Lapin Luontopalvelujen hoitamien kansallispuistojen käyntimäärät 2017 Kansallispuisto Käyntimäärä Muutos % Pallas-Yllästunturi 553

Lisätiedot

Hotel Levi Panorama & Levi Summit

Hotel Levi Panorama & Levi Summit Hotel Levi Panorama & Levi Summit Juhli kanssamme! Hotel Levi Panorama ja Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit sijaitsevat korkealla Levitunturin rinteellä, merenpinnasta korkeus on yli 300 metriä. Hotellin

Lisätiedot

Työt takana, elämä edessä... kesä/syksy Hotelli Ylläsrinne sijaitsee Yllästunturin juurella.yllästä ympäröiväliä seitsemän tunturin alueella on mahtavat patikkareitit. Matkalle elämykselliseen luontokokemukseen

Lisätiedot

Meidän perheen loma talvi/kevät

Meidän perheen loma talvi/kevät Meidän perheen loma talvi/kevät Perheen yhteinen loma, sekä aikuiset että lapset löytävät itselleen kiintoisaa ohjelmaa. Pulkkamäki ja lähiladut kutsuvat perheen pienimpiä. Monipuoliset, huippukuntoiset

Lisätiedot

YLLÄKSEN RETKIVIIKKO 13 20.7.2013 JOKA PÄIVÄ

YLLÄKSEN RETKIVIIKKO 13 20.7.2013 JOKA PÄIVÄ 1 YLLÄKSEN RETKIVIIKKO 13 20.7.2013 JOKA PÄIVÄ Luontokeskus Kellokkaassa Mahdollisuus katsoa Pallas Ylläs kansallispuistoa koskevia dvd- elokuvia ja tutustua vaihtuviin näyttelyihin luontokeskuksen aukioloaikoina.

Lisätiedot

Ruskaretki 2013 Ylläkselle

Ruskaretki 2013 Ylläkselle Ruskaretki 2013 Ylläkselle Järvenpään Ladun tämänvuotinen Ruskaretki tehtiin 15.9. 22.9. Ylläsjärvelle. Retkelle lähdettiin perinteisen tavan mukaan Jpään linja-autoasemalta lauantaina klo 6. Kaikki olivat

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO 7.1-22.4.2016 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- Vapaalla tapahtuu kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi Kittilän kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi järjestävät erilaisia harrastekokeiluja kesällä 2015. Harrastekokeilut

Lisätiedot

KESKIVIIKKO

KESKIVIIKKO KESKIVIIKKO 27.7.2016 Mitä Klo Paikka Ilmoittautuminen Passietu Matka Saanalle ja Jäämerelle 8:00 Lapin Luontoelämys Raiski 040 7163033 85 /hlö PeGo välinetestaus 8-20:00 Levi Golf -50 % Matkaratsastus

Lisätiedot

KESKIVIIKKO 29.7. TORSTAI 30.7.

KESKIVIIKKO 29.7. TORSTAI 30.7. OHJELMA & KARTTA KESKIVIIKKO 29.7. Kuntosaliesittely + 30min kokeilu 10:00 Kylpylähotelli Levitunturi -50% Peltomäki Golf Open 10-12:00 Levi Golf / Caddiemaster 016 641 150 Mönkijä / Vesijettisafari 10-14:00

Lisätiedot

Passiedut : free= maksuton = lisämaksu, alennetulla hinnalla %= prosenttialennus LAUANTAI

Passiedut : free= maksuton = lisämaksu, alennetulla hinnalla %= prosenttialennus LAUANTAI Passiedut : free= maksuton = lisämaksu, alennetulla hinnalla %= prosenttialennus LAUANTAI 22.7.2017 Mitä Milloin Ilmoittautuminen/paikka Passietu Seikkailupuisto 10-18:00 Activity Park, ilmoittaudu -50%

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

Hannukaisen rautakaivos - Matkailu The Hannukainen Mine Project - Tourism

Hannukaisen rautakaivos - Matkailu The Hannukainen Mine Project - Tourism Hannukaisen rautakaivos - Matkailu The Hannukainen Mine Project - Tourism 337 338 Muonio Kittilä Rikastushiekka-alue Tailings Management Facility (TMF) Kaivokset Mining pits Suojavyöhyke 1 km Buffer zone

Lisätiedot

Täydellinen loma Lapissa

Täydellinen loma Lapissa Täydellinen loma Lapissa Ainutlaatuinen palvelukonsepti kokoaa saman katon alle kaksi viihtyisää ja tasokasta hotellia sekä Kokousja kongressi keskus Levi Summitin palveluineen ja näyttelyineen. Suomen

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

KESKIVIIKKO

KESKIVIIKKO KESKIVIIKKO 27.7.2016 Mitä Klo Paikka Ilmoittautuminen Passietu Matka Saanalle ja Jäämerelle 8:00 Lapin Luontoelämys Raiski 040 7163033 85 /hlö Matkaratsastus 9-10:00 Polar Light Tours Päivi 040-4139248

Lisätiedot

KESKIVIIKKO

KESKIVIIKKO KESKIVIIKKO 27.7.2016 Mitä Klo Paikka Ilmoittautuminen Passietu Matka Saanalle ja Jäämerelle 8:00 Lapin Luontoelämys Raiski 040 7163033 85 /hlö Matkaratsastus 9-10:00 Polar Light Tours Päivi 040-4139248

Lisätiedot

Elämyksiä fatbikella Limingan maastopyöräreitit

Elämyksiä fatbikella Limingan maastopyöräreitit Elämyksiä fatbikella Limingan maastopyöräreitit Kuva: Vesa Hentilä Outdoors Finland & Kestävä Kehitys -seminaari 15.11.2017 Laura Kelhä, Limingan kunta Liikkujan paratiisi! Liminka on yli 10 000 asukkaan

Lisätiedot

Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon.

Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon. VISMA SKI CLASSICS YLLÄS-LEVI 13.4.2019 Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon. Kolmatta kertaa järjestettävä Ylläs Levi-hiihto kutsuu hiihtokansaa Lapin tunturimaisemin.

Lisätiedot

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa!

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa 1.6.2018 30.11.2018 Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! 1. RETKI HUSKYTILALLE (10:00 12:00) La Lyhyen autokuljetuksen

Lisätiedot

KESKIVIIKKO

KESKIVIIKKO KESKIVIIKKO 27.7.2016 Mitä Klo Paikka Ilmoittautuminen Passietu Matka Saanalle ja Jäämerelle 8:00 Lapin Luontoelämys Raiski 040 7163033 85 /hlö PeGo välinetestaus 8-20:00 Levi Golf Matkaratsastus 9-10:00

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Revontultentien reitti: Tornio Ylitornio Pello Kolari Muonio Karesuvanto Kilpisjärvi

Revontultentien reitti: Tornio Ylitornio Pello Kolari Muonio Karesuvanto Kilpisjärvi Kiehtovien kohteiden Lappi Revontultentie on oikea matkailijan aarreaitta niin maisemiltaan kuin nähtävyyksiltään. Kolmen valtakunnan upeita tunturimaisemia halkova Revontultentie kulkee pitkin Suomen

Lisätiedot

HIIHTOLOMIEN VIIKKO-OHJELMA

HIIHTOLOMIEN VIIKKO-OHJELMA HIIHTOLOMIEN VIIKKO-OHJELMA 22.2 13.3.2016 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 15.00 mennessä Lapland Hotel Luostotunturin vastaanottoihin. Ohjelmat toteutetaan,

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

Suunnittele reittisi! Lataa LAPIN KASI NAVITIETO netistä

Suunnittele reittisi! Lataa LAPIN KASI NAVITIETO netistä Arvoisa motoristi, vain sinä tiedät kuinka rentouttavaa matkan taittaminen moottoripyörän satulassa voi olla. Vielä mukavampaa ajaminen on, kun perillä odottavat laadukkaat palvelut. Tutustu tämän Roadbookin

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy!

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy! .com - Tapahtumia Perjantai 22.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Dj Kunkku Lauantai 23.09.2017

Lisätiedot

Tuotteistaminen. Pallas-Ylläs TOBE

Tuotteistaminen. Pallas-Ylläs TOBE Tuotteistaminen Pallas-Ylläs TOBE 1 24.4.2019 Tuotteistamisen tavoite Asiakkaita palveleva tuotteistettu kokonaisuus, jossa kansallispuiston reitit yhdistyvät matkailualueiden palvelutarjontaan ja ne ovat

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

LEVI OUTDOOR FEST PASSIEDUT JA -OHJELMA

LEVI OUTDOOR FEST PASSIEDUT JA -OHJELMA LEVI OUTDOOR FEST PASSIEDUT JA -OHJELMA Tapahtumapassina toimii ranneke, joka on henkilökohtainen. Ranneke on oltava kädessä, jotta edut ovat voimassa. Etukäteen ostetun rannekkeen voi lunastaa Levin Matkailuneuvonnasta

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Pelkosenniemi, Pyhätunturi. Uhriharju ja Pyhänkasteenlampi

Pelkosenniemi, Pyhätunturi. Uhriharju ja Pyhänkasteenlampi Pelkosenniemi, Pyhätunturi Uhriharju ja Pyhänkasteenlampi Kohteen tarkastus Pirjo Rautiainen Metsähallitus Lapin Luontopalvelut PL 8016 96101 Rovaniemi pirj o.rautiainen@metsa.fi 040 5081673 JOHDANTO Pyhä-Luoston

Lisätiedot

PERJANTAINA LAUANTAINA SUNNUNTAINA FRISBEEGOLF-TYÖPAJA (ÄKÄSLOMPOLO) PUBIPANEELI (SELVÄ PYY)

PERJANTAINA LAUANTAINA SUNNUNTAINA FRISBEEGOLF-TYÖPAJA (ÄKÄSLOMPOLO) PUBIPANEELI (SELVÄ PYY) joka aktivoi onnellisuuden ja ilon. Veri kiertää vilkkaammin ja koko keho saa enemmän happea. Aivosi oppivat tehokkaammin ja elimistösi puolustuskyky vahvistuu. Jo yksi naurusessio voi muuttaa elämän positiivisemmaksi.

Lisätiedot

Järvenpään Ladun ruskaretki Ylläkselle 2010

Järvenpään Ladun ruskaretki Ylläkselle 2010 Järvenpään Ladun ruskaretki Ylläkselle 2010 Ruska Varhain lauantaiaamuna linja-autoasemalla oli bussia odottelemassa liki neljäkymmentä samanhenkistä tuntureiden kapuajaa. Kaikilla oli mielessä Lapissa

Lisätiedot

lasten kuhmo O le lapsena! Ole lapsen kanssa! Ollaan yhdessä! K U H M O S S A!

lasten kuhmo O le lapsena! Ole lapsen kanssa! Ollaan yhdessä! K U H M O S S A! lasten kuhmo 7 O le lapsena! Ole lapsen kanssa! Ollaan yhdessä! K U H M O S S A! kuhmo lasten 7 koe Kuhmon hilpeä heinäkuu Kuhmon HILPEÄ HEINÄKUU tarjoaa joka päivä iloa, unelmia, ääniä, hiljaisuutta,

Lisätiedot

LEVI YLLÄS ROVANIEMI OLOS PALLAS HETTA KILPISJÄRVI SAARISELKÄ LUOSTO

LEVI YLLÄS ROVANIEMI OLOS PALLAS HETTA KILPISJÄRVI SAARISELKÄ LUOSTO LEVI YLLÄS ROVANIEMI OLOS PALLAS HETTA KILPISJÄRVI SAARISELKÄ LUOSTO Kiehtovien kohteiden Lappi Revontultentie on oikea matkailijan aarreaitta niin maisemiltaan kuin nähtävyyksiltään. Kolmen valtakunnan

Lisätiedot

Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti

Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti Vastaajia yhteensä 1849 Vastaajien ikähaitari 1945 1995 syntyneet 48% ulkoilee useamman kerran viikossa, 46%

Lisätiedot

M U O N I O N P A T I K K A R E I T I T

M U O N I O N P A T I K K A R E I T I T M U O N I O N P A T I K K A R E I T I T O L O S T U N T U R I J A K I R K O N K Y L Ä Olostunturin maisemareitti 7km Maisemareitti alkaa eturinteiden edestä ja kiertää Olostunturin ympäri. Laavu ja tulistelupaikka

Lisätiedot

Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014

Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014 Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014 MAANANTAI POTKUKELKALLA KYLÄÄN TUTUSTUMINEN Klo 11.00 12.00. Kokoontuminen Lapland Hotel

Lisätiedot

Ensilumen Rastien kilpailuohje

Ensilumen Rastien kilpailuohje Ensilumen Rastien kilpailuohje Ohjelma To 5.12. Sprinttiviesti klo 11.30 alkaen, Kellokas, Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo La 7.12. Pitkä matka, yhteislähtö H/D21A sarjoissa alkaen klo 10.00, muissa

Lisätiedot

Äkäslompolon asemakaavan laajennus, Röhkömukanmaa, Kolari. Luontoselvitys

Äkäslompolon asemakaavan laajennus, Röhkömukanmaa, Kolari. Luontoselvitys Sami Mäkikyrö 13.8.2013 Äkäslompolon asemakaavan laajennus, Röhkömukanmaa, Kolari Luontoselvitys 2 SISÄLLYS 1. Johdanto.. 3 2. Suojelualueet ja -ohjelmat 3 2.1. Luonnonsuojeluohjelmat.. 3 2.2. Luonnonsuojelu-,

Lisätiedot

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille.

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille. Perjantai 21.04.2017 klo 09:00-21:00 Tahko Ski Lift Pitch Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? Musiikkinäytelmä: Sinun vuorosi loistaa Nilsiän Manttu, Vesitornintie 1 Nilsiän lukion musiikkinäytelmä

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä .com - Tapahtumia Maanantai 25.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Tiistai 26.09.2017 Vesijumppakurssi

Lisätiedot

Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon.

Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon. VISMA SKI CLASSICS YLLÄS-LEVI 13.4.2019 Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon. Kolmatta kertaa järjestettävä Ylläs Levi-hiihto kutsuu hiihtokansaa Lapin tunturimaisemin.

Lisätiedot

Ylläksen kesään. vinkkiä

Ylläksen kesään. vinkkiä 131 vinkkiä Ylläksen kesään 4 Patikoijan paratiisi 8 Nähtävyydet 14 Kulttuurikirjoa 18 Luonnon tarkkailua 22 Luonnon antimia 25 Lapsellista elämää 29 Sporttista menoa Ylläksen kesä on täynnä tekemistä.

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

vinkkiä Ylläksen kesään

vinkkiä Ylläksen kesään 173 vinkkiä Ylläksen kesään 4 Patikoijan paratiisi 8 Nähtävyydet 16 Kulttuurikirjoa 20 Luonnon tarkkailua 24 Luonnon antimia 28 Lapsellista elämää 34 Sporttista menoa Ylläksen kesä on täynnä tekemistä.

Lisätiedot

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa.

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Yleisöluistelu Kajaanin jäähallilla Maanantaina 16.10 klo 10.00-13.00 Maksuton Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Lisätiedot: Reima Korhonen 044 7100 371 Järjestäjä: Kajaanin

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, johon sisältyy paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Lasketteluloma paketissa Ylläkselle, Lapland Hotel Äkäshotelli

Lasketteluloma paketissa Ylläkselle, Lapland Hotel Äkäshotelli Lasketteluloma paketissa Ylläkselle, Lapland Hotel Äkäshotelli Helppoon lomaan valmis paketti. Tiesithän, että Ylläkseltä löytyy Suomen pisimmät (kolme kilometriä pitkät) rinteet! Aluebussi kuljettaa pihasta

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

Pyhä & Luosto mobiilissa ja Facebookissa: m.pyha.fi, m.luosto.fi ja www.facebook.fi/pyha-luosto.fi

Pyhä & Luosto mobiilissa ja Facebookissa: m.pyha.fi, m.luosto.fi ja www.facebook.fi/pyha-luosto.fi PYHÄ-LUOSTOLLA TAPAHTUU 5.9.- 27.9.2015 KÄYNTIKOHTEET: Pyhän maisemahissi avoinna 4.-19.9. ti-la 11-17. Luontokeskus Naava Matkailuinfo 20.9. asti ma-pe 9-18 la-su 10-18, 21.9. alkaen ma-pe 9-17 la-su

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

MTLH ry / Meidän perheen loma

MTLH ry / Meidän perheen loma MTLH ry / Meidän perheen loma Tervetuloa Runnille! Jokainen osallistuu ohjelmaan oman perheensä tilanteen mukaan. Toivotamme antoisaa lomaa ja ihanaa yhdessäoloa sekä oman perheen kesken että toisten perheiden

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retki nro 1. Reykjavík - pääkaupungin kiertoajelu Opastettu kierros Reykjavikissa. Retken pituus n. 2,5

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012. Esittelyt / Hinnasto

JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012. Esittelyt / Hinnasto JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012 Esittelyt / Hinnasto Tahkovuori Chalets ***** Kalliolantie 1 B Tasokkaat ja viihtyisät huoneistot v. 2008 valmistuneessa hissitalossa. Kaikki huoneistot ovat täysin sisustettuja

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010

MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010 MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010 Tule mukaan juhlimaan Merenkurkun saaristoa, yhteistä maailmanperintöämme! Kaikki maailmanperintöpäivien tapahtumat ovat yleisölle avoimia. TERVETULOA! OHJELMA Torstai

Lisätiedot

Ylläksen Matkailuyhdistys Ry Toiminnanjohtaja, Hanna Ylipiessa

Ylläksen Matkailuyhdistys Ry Toiminnanjohtaja, Hanna Ylipiessa 15.02.2017 Ylläksen Matkailuyhdistys Ry Toiminnanjohtaja, Hanna Ylipiessa Ylläksen matkailu on luontomatkailua Luontomatkailu ei rajoitu pelkästään Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueelle Luonto,

Lisätiedot

KINGI ON TÄÄLLÄ! TERVETULOA HELSINGIN HAUSKIMPAAN KAUPUNGINOSAAN.

KINGI ON TÄÄLLÄ! TERVETULOA HELSINGIN HAUSKIMPAAN KAUPUNGINOSAAN. KINGI ON TÄÄLLÄ! TERVETULOA HELSINGIN HAUSKIMPAAN KAUPUNGINOSAAN. Pohjoismaiden laajin laitevalikoima on saanut uuden odotetun hurjimuksen. Uskallatko kokea kesän uutuuslaitteen KINGIn ja 75 metrin vapaapudotuksen?

Lisätiedot

YLLÄKSEN MATKAILUKESKUKSEN PALVELUKOHTEIDEN OPASTUSSUUNNITELMA

YLLÄKSEN MATKAILUKESKUKSEN PALVELUKOHTEIDEN OPASTUSSUUNNITELMA Kolarin kunta Lapin elinkeino, - liikenne- ja ympäristökeskus Liikenne ja infrastruktuuri- vastuualue Kolarin kunta YLLÄKSEN MATKAILUKESKUKSEN PALVELUKOHTEIDEN OPASTUSSUUNNITELMA SITO-YHTIÖT SITO OY Y-tunnus

Lisätiedot

luonnosta kumpuavia tuoksuja ja syömään suoraan metsästä ja vedestä.

luonnosta kumpuavia tuoksuja ja syömään suoraan metsästä ja vedestä. HILJENNÄ OLET PERILLÄ UTSJOELLA Tervetuloa Utsjoelle Suomen ainoaan saamelaisenemmistöiseen kuntaan! Utsjoen saamelaiskylissä on luontevaa hiljentää tahtia pysähtyä hengittämään vapaasti, haistelemaan

Lisätiedot

TAIVALKOSKI LUONTOA, LIIKUNTAA JA SEIKKAILUA TALVILIIKUNTA

TAIVALKOSKI LUONTOA, LIIKUNTAA JA SEIKKAILUA TALVILIIKUNTA TAIVALKOSKI LUONTOA, LIIKUNTAA JA SEIKKAILUA Taivalkoskella on pieneksi pitäjäksi monipuolinen mahdollisuus liikunnan harrastamiseen olit sitten kuntoilija tai kilpaurheilija. Luonnon suomat mahdollisuudet

Lisätiedot

YLLÄKSEN JA LEVIN MATKAILIJOIDEN

YLLÄKSEN JA LEVIN MATKAILIJOIDEN YLLÄKSEN JA LEVIN MATKAILIJOIDEN KÄSITYKSIÄ KAIVOSTOIMINNASTA YLLÄS JAZZ-BLUES SEMINAARI 1.2.2013, ÄKÄSLOMPOLO Mikko Jokinen & Liisa Tyrväinen Metsäntutkimuslaitos, Kolari & Rovaniemi AINEISTO Kerättiin

Lisätiedot

Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017

Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 BOMBA TARINA JATKUU 1 10.10.2017 Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 BOMBAN RYTMINVAIHDOS 2016-2 11.10.2017 Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 PKO OMISTAJAKSI 1.2.2016 : UUDISTUMISTARVE KAIKILLA

Lisätiedot

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille Tavoitteena on lisätä lomalaisen voimavaroja ja osallisuutta tarjoamalla mahdollisuus luontoelämyksiin, virkistykseen, lepoon ja lomalaisten keskinäiseen vertaistukeen.

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! SAUNASEURA 27.12.2016 1/5 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - To 18.2. TAPAHTUMAT 2016 SAUNASEURA SAUNAMAFIA ry TÄYTTI 7 VUOTTA. Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! - Ti 26.4. Klo 17:30-19:00

Lisätiedot

Luonnostaan kestävä, paikallisuudesta ylpeä, rohkea ja tekevä luontomatkailu-muonio

Luonnostaan kestävä, paikallisuudesta ylpeä, rohkea ja tekevä luontomatkailu-muonio Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Suomen suosituin 550.000 kävijää / v Tunturi-Lapissa 14.500 asukasta, Muoniossa 2.350 1.400 yritystä / Muoniossa n. 380 Seudulla käy vuosittain 1,8 milj. vierailijaa

Lisätiedot

Levin Joulu 2015. Joulun aikaan aukioloajoissa on joitakin poikkeuksia, suurin osa palveluista on kuitenkin avoinna joka päivä.

Levin Joulu 2015. Joulun aikaan aukioloajoissa on joitakin poikkeuksia, suurin osa palveluista on kuitenkin avoinna joka päivä. Levin Joulu 2015 Jouluruokailuja, joulutori, jouluisia ohjelmia, useita erilaisia ohjattuja aktiviteetteja, pukin vierailuja huoneistoon, laskettelua, kelkkailua, hiihtokoulua, hiihtoa, kauneimpia joululauluja.

Lisätiedot

Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009

Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009 Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009 Silloin tutkimusten mukaan 40 % asuinkunnista on sinkkutalouksia Yli viidennes suomalaisista kokee yksinäisyyttä Yli puolet suomalaisista liikkuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku KARTTAESITE Koivusaaren luontopolku 100 m Koivusaaren luontopolku sijaitsee Ounasjoen suistosaaressa, 2,3 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Pitkos tetun ja helppokulkuisen polun pituus on 2,5 km. Opasteet

Lisätiedot

HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA.

HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA. -Xi tr i II II l HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA. Hiihtoladut on merkitty punaisilla kangasliuskoilla. Asematta laduille johtava tie on viitoitettu. Hyvinkää hiihtomaastona Hyvinkää sijaitsee Salpausselän

Lisätiedot

ÄKÄSLOMPOLON YMPÄRIJUOKSU LAUANTAINA LAHJOITTAJA PALKINTO KPL ARVO Ylläksen Nousu ry JOPO - PYÖRÄ 1 449,00 Kolari Kolarin Tarvike-Auto

ÄKÄSLOMPOLON YMPÄRIJUOKSU LAUANTAINA LAHJOITTAJA PALKINTO KPL ARVO Ylläksen Nousu ry JOPO - PYÖRÄ 1 449,00 Kolari Kolarin Tarvike-Auto ÄKÄSLOMPOLON YMPÄRIJUOKSU LAUANTAINA 20.07.2019 LAHJOITTAJA PALKINTO KPL ARVO Ylläksen Nousu ry JOPO - PYÖRÄ 1 449,00 Kolari Kolarin Tarvike-Auto Auton vahaa 1 40,00 Kolarin Kumi Vannepesuaine 1 15,00

Lisätiedot

klo 12:00 14:00 Poniparkki Tahko Areena Talutusratsastusta pienille ja isoille, alkaen 5 / hlö.

klo 12:00 14:00 Poniparkki Tahko Areena Talutusratsastusta pienille ja isoille, alkaen 5 / hlö. MAANANTAI 2.3.2015 klo 10:00 11:40 Werneri hiihtokoulun starttipäivä Tahkonrinteiden hiihtokoulu Lasten hurjanhauska hiihtokoulu, opetusta ma-to, 100min päivässä. Hinta 140 /hlö/4 päivää. Muut aloitusajat:

Lisätiedot

Ylläsjärvi, Kurtakko, Luosu Ravintola Taiga Lahjakortti: Burger+juoma 2 40,00

Ylläsjärvi, Kurtakko, Luosu Ravintola Taiga Lahjakortti: Burger+juoma 2 40,00 ÄKÄSLOMPOLON YMPÄRIJUOKSU LAUANTAINA 21.07.2018 LAHJOITTAJA PALKINTO KPL ARVO Ylläksen Nousu ry JOPO - PYÖRÄ 1 299,00 Kolari Kolarin Tarvike-Auto Pöytätuuletin 2 30,00 Kolarin Kumi Pyörämutteriavain 1

Lisätiedot

TERVEISIÄ TARVAALASTA

TERVEISIÄ TARVAALASTA TERVEISIÄ TARVAALASTA TIESITKÖ, ETTÄ TARVAALA ON MAAKUNNALLISESTI ARVOKASTA MAISEMA- ALUETTA. TARVAALASSA ON MYÖS VALTAKUNNALLISESTI ARVOKASTA RAKENNUSPERINNETTÄ. NO NIIN, ASIAAN! eli hieman taustaa Sotilasvirkata-losta

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN MASSA MATKAILUN EDELLYTYKSIÄ

KANSAINVÄLISEN MASSA MATKAILUN EDELLYTYKSIÄ KANSAINVÄLISEN MASSA MATKAILUN EDELLYTYKSIÄ LAPIN TAIKAA VUODESTA 1965 Lapland Hotels -tarina sai alkunsa Arvo Yliniemen perustamasta Oloksen hiihtokeskuksesta, joka avautui vuonna 1965. Oli yksi hissi,

Lisätiedot

Kisaopas. Triathlonin SM-pikamatka ja perusmatkan. kuntosarja. 14.6.2014 Nurmijärvi. Hyvinkään Pyöräilijät

Kisaopas. Triathlonin SM-pikamatka ja perusmatkan. kuntosarja. 14.6.2014 Nurmijärvi. Hyvinkään Pyöräilijät Kisaopas Triathlonin SM-pikamatka ja perusmatkan kuntosarja 14.6.2014 Nurmijärvi Hyvinkään Pyöräilijät Saapuminen Parkkipaikan osoite on Kotorannantie 49, 05250 Kiljava. Alla olevassa kartassa ovat suositellut

Lisätiedot

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon!

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon! Nro 6/2013 TÖYSÄN 4H-YHDISTYS Kotisivumme ovat uudistuneet. Osoitteesta www.toysa.4h.fi löydät tietoa 4H tapahtumista, kerhoista, kotipalvelusta ym. Meidät löydät myöskin Facebookista > Töysän NeljäHoo.

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

NÄKÖALOJA VIIHTYISÄSSÄ TYÖYMPÄRISTÖSSÄ TOIMITILOIHIN

NÄKÖALOJA VIIHTYISÄSSÄ TYÖYMPÄRISTÖSSÄ TOIMITILOIHIN UUSIA TOIMITILAT NÄKÖALOJA VIIHTYISÄSSÄ TYÖYMPÄRISTÖSSÄ TOIMITILOIHIN TERVETULOA HILLS BUSINESS PARKIIN Inspiroiva ja viihtyisä työympäristö on nykyajan toimitilojen kulmakivi. Oivat ratkaisut tähän tarjoaa

Lisätiedot

Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus

Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus Lyngen, NORJA 26.7.2014 3.8.2014 Kajakkivaellus Norjan Lyngenissä on opastettu merimelontaretki Lyngenin saaren ympäri elämyspedagogisella otteella. Kuuden päivän

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely.

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. .com - Events Thursday 31.08.2017 n upeissa maisemissa. Tule nauttimaan luonnosta hevosen selässä. Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN

Lisätiedot

värikkäitä hetkiä Hotellin esite parkinn.fi/hotel-meriton-tallinn

värikkäitä hetkiä Hotellin esite parkinn.fi/hotel-meriton-tallinn värikkäitä hetkiä Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4, Tallinn 10149, Viro Puh. + 372 62 88 100 Faksi + 372 62 88 101 info.meriton.tallinn@rezidorparkinn.com

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY 3.7.-5.8.2018 VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA Mistä maasta olet kotoisin? N=576 SUOMI RUOTSI VIRO SAKSA ITALIA NORJA TANSKA RANSKA ENGLANTI

Lisätiedot

Taso 2: h viikossa, monipuolinen ohjelma peruskuntoilijalle

Taso 2: h viikossa, monipuolinen ohjelma peruskuntoilijalle Taso 2: 25.6 22.7.2018 4-6h viikossa, monipuolinen ohjelma peruskuntoilijalle Ohjeita ajalle 25.6 22.7.2018 Nyt kisakaudella kannattaa muistaa palautella huolella tapahtumista Jos kilpailet, niin lenkkeily

Lisätiedot

PUIJO. Kuopion kaupunki 2009

PUIJO. Kuopion kaupunki 2009 uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2017

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2017 HAULIKKOJAOSTO 2017 HAULIKKOJAOSTO Pj Risto Väyrynen 040 5166 045 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rah.hoit./Amp.koulu Matti Kokkonen 040 5511 544 Ratavastaava Markku Kokkonen

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot