LOMATEKEMISTÄ YLLÄKSELLÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOMATEKEMISTÄ YLLÄKSELLÄ"

Transkriptio

1 LOMATEKEMISTÄ YLLÄKSELLÄ YLLÄSTUNTURIN LUONTOKESKUS KELLOKAS Tutustuttaa sinut Perä - Pohjolan luontoon sekä Pallas - Yllästunturin kansallispuistoon ja sen monipuolisiin retkeilymahdollisuuksiin. Kellokkaasta löytyvät myös kahvila, Galleria Kellokas, Kino Kellokas elokuvateatteri, Ylläksen Matkailuyhdistys ry, Kolarin kunnan matkailuneuvonta ja Ylläksen matkailuinfo. Luontokeskuksessa Ite- taideveistoksia, savottamuseo, grillikota ja lasten leikkipiha pihalla. Pihapiiristä lähtee noin 2,5 km pituinen Varkaankurun luontopolku. Luontopolku soveltuu koko perheelle. Luontopolun varrelta löytyy mm. tulistelupaikka. Avoinna päivittäin klo , puh Sisäänpääsy ilmainen. Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta. Auditoriossa voi katsoa myös Väylänvarren ja tunturien luonnosta kertovat lyhyet filmit. Ryhmien ennakkoilmoittautuminen on suotavaa. ÄKÄSMYLLY Äkäsmylly on Äkäsjoen koskeen rakennettu vanha mylly, jota lähikylien asukkaat käyttivät viljan jauhamiseen. Nykyiseen rakennuskantaan kuuluu riihi ja muita rakennuksia. Vaelluspolku Ylläkselle lähtee täältä. Äkäkäsmylly on mukava ja kaunis picnic paikka, joka sijaitsee noin 20 km Äkäslompolosta Muonioon päin. NORDIC FITNESS SPORT PARK YLLÄS Sauvakävelypuisto kaiken ikäisille. Reittivaihtoehtoja on 11, helposta vaikeaan ja lyhyestä pitkään. Reitit kulkevat luontopoluilla, mutta sauvakävelijät on huomioitu erikseen reitti- ja maastovalinnoissa. Vastaanotossamme on myynnissä vaelluskarttoja 6 / kpl sekä vuokraamme myös kävelysauvoja 5 / vuorokausi. VAELLUSREITIT Ylläksen alueella on useita eritasoisia ja pituisia reittejä. Ylläs- Pallastunturin luonnonpuiston alueella on laavuja ja yöpymispaikkoja. Lisätietoja ja karttoja hotellin vastaanotosta sekä Kellokkaasta. PAKASAIVO Saivojärvi, Pakasaivo, sijaitsee Äkäslompolosta 15 km linnuntietä länteen. Se on syntynyt mannerjäätikön sulamisvesien puhdistamaan kallioperän murroslaaksoon. Pakasaivo jyrkkine pahtaseinineen on ollut saamelaisten muinainen palvontapaikka. Saivon on uskottu olevan kaksipohjainen järvi ja järven pohjassa uskottiin olevan saivokansan asuinsijoja. Pahtaseinät ovat noin m korkeita ja tutkimusten mukaan vettä on

2 ainakin 60m. Saivon vesi ei noudata normaalia järvivesien vuotuista kiertoa ja sen alimman vesikerroksen rikkivetypitoisuus on huomattava. Pakasaivoon voi mennä autolla sekä mönkijällä. Alueelta löytyy tulistelupaikka. ÄKÄSSAIVO JA SEITAPAHTA Äkässaivo on jäätikköjokien kuluttama kanjoni. Se sijaitsee n. 10 km Äkäslompolosta linnuntietä pohjoiseen. Saivo seitapahtoineen on ollut erityisen pyhä paikka saamelaisille. Lammen yläpuolelta löytyy kota ja wctilat. KONIJÄNKÄN KOTIELÄINPIHA; puh Suomen monipuolisimmalla kotieläinpihalla Tarmo-villisika, Aslakylämaansonni, Viivi-minipossu, Hilma-kameli, Kuura-aasi ja monet muut eläinystävät odottavat rapsutuksia. Konijänkän kotieläinpihalta löydät lähes 300 eläintä ja eri lajeja on lähes 100. Pihalla on laavu, jossa voi paistaa esim. makkaraa. Kesällä pihasta löytyy jättitrampoliini sekä leikkipuisto ja kahvila. Avoinna päivittäin kesä- ja heinäkuu klo , toukokuu ja elokuu klo Liput 10 /aikuiset; 8 / lapset 2-11v., alle 2v. veloituksetta. Huom! Jos tulet oman koiran kanssa, ilmoitathan asiasta etukäteen. Pihassa on tilan omia eläimiä vapaana. YLLÄKSEN VAELLUSHEVOSET Pienikokoisen, vahvan ja lempeäluonteisen islanninhevosen eli issikan selässä voit aistia Lapin luonnon ympäri vuoden. Islanninhevonen hallitsee taianomaisen töltin - askellajin, joka tekee ratsastuksesta rentouttavan hauskaa. Luonto luo jokaiselle retkelle puitteet; ratsastusretki Lapin kesän valoisuudessa tai useamman päivän vaellus syksyn kuulaudessa ovat unohtumattomia kokemuksia. Ylläksen vaellushevoset / Virpi Pohjolainen Sijaitsee Äkäslompolosta Kolariin päin noin 5 km. MAISEMATIE Maisematie Äkäslompolon ja Ylläsjärven välillä valmistui syksyllä Upeat maisemat levittäytyvät Yllästunturin kupeessa melkein 500 metriä merenpinnasta. Etenkin kesäiltojen tummetessa maisemallinen valaistus on näkemisen arvoinen. Maisematien varrella sijaitsee levähdyspaikka josta on huikeat näkymät lähikeroille.

3 TULIVUORIPUISTO LINKUPALOSSA Linkupalon kallioperä kertoo yli 2 miljardia vuotta sitten tapahtuneista tulivuorenpurkauksista. Geologit pystyvät osoittamaan alueella meren alla purkautuneita laavoja, matalaan veteen kerrostunutta tuhkaa ja kivettynyttä tulivuorialueen soraa. Maastossa on osoitettavissa jopa tulivuoren purkausaukon paikka. Kertomus Lapin muinaisista tulivuorista ja Alppien korkuisista vuoristoista on siis totta. Vulkaaninen maaperä on ravinteikas, mikä näkyy Linkupaloa ympäröivien lettosoiden runsautena ja niiden sammal- ja putkilokasvilajiston moninaisuutena. Linkupalon tulivuoripuisto sijaitsee Äkäslompolosta noin 30 km vanhan Aakenuksen tien varressa Kittilään päin mennessä. VARKAANKURU JA TUOMIKURU Kellostapulin kainalossa sijaitseva Varkaankuru sekä Lapland Hotel Saagan läheisyydessä sijaitseva Tuomikuru yllättävät kulkijan. Lehtometsä on satumaisen rehevä. Vanhoine puineen ja miehenmittaisine ruohoineen purolaakso vaikuttaa velhometsältä. Tuore lehto vuorottelee saniaislehtolaikkujen ja lehtokorpien kanssa. Huomiota herättävimpiä lajeja ovat korkeat väinönputket ja pohjansinivalvatit ja pienempää klassista kauneutta edustavat maariankämmekät ja pussikämmekät. Varkaankurussa kulkeva luontopolku onkin saanut nimekseen Velhopolku. PIRUNKURU Nouseminen Kesänkijärven itäpäästä Pirunkurua myöten 517 metriä korkean Kesänki -tunturin päälle on elämys. Tunturin rinteiden mäntymetsä on alueen komeinta ikiaikaisine elävine puuvanhuksineen ja pystyyn kuolleine honkineen. Huipulla Tahkokurun laavulla sijaitsee hyvä tulistelupaikka.

4 VUOKRATTAVANA & MUITA PALVELUJA: LAPLAND HOTEL SAAGA Hotellin vastaanotossa on vuokrattavissa sauvakävelysauvoja sekä polkupyöriä. Saagan kylpyläosasto avoinna päivittäin klo Saagan kuntosali avoinna päivittäin klo Allasjumppaa tiistaisin ja perjantaisin klo Hotellinasukkaille veloituksetta. KALASTUSMAHDOLLISUUKSIA YLLÄKSELLÄ JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ Kalastusretket: Ylläksen Yöpuu puh Kalastusretket: Ilkka Mäki; puh Ilkka järjestää myös melontaretkiä, kalastusopastusta, perhokalastuskursseja, kajakki- & kanoottimelonnan ABCalkeisopetusta sekä vuokraa kanootteja ja kalastusvarusteita Kala-apajista mainittakoon Tornio-Muonionjoki, Äkäsjoki, Kesänkijärvi ja Pyhäjärvi. Kalastusluvat Luontokeskus Kellokas puh KOE YLLÄKSEN HUIPPU YLLÄS1-GONDOLILLA Gondoli pyörii päivittäin klo ja klo (säävaraus) Huipulla sijaitsee myös ravintola Ylläs Kammi 718. Ravintola on avoinna gondolihissin pyöriessä kesällä juhannusaatosta alkaen. Huipulla on Historia-polku, joka kertoo laskettelun historiasta Ylläksellä. Reitillä on myös maisemataulu, josta voi tunnistaa läheiset tunturit. Reitille pääsee myös pyörätuolilla. Kertanousu 8 (lapsi/seniori 6 ) Kiertoajelu 13 (lapsi/seniori 8 ) Perheen kiertoajelu 35 (2 aik alle 12v lasta) Päivälippu 25 (lapsi/seniori 18 ) Lapset alle 6v. ilmaiseksi vanhempien seurassa. Maailman ensimmäinen saunagondoli; varaukset puh Saunagondolin voi varata milloin vain gondolihissin pyöriessä aina klo 17 alkaen. Max 12 hengen porukalle. FRISBEE GOLFIA YLLÄSJÄRVELLÄ Aivan Saaga hotellin välittömässä läheisyydessä, hotellin takana sijaitsee 18-väyläinen Frisbee-golf rata. Radan pituus noin 2,5 km ja korkeusero noin 150 m. Väyliä 1.5 voi pelata ns. perheratana. Frisbee-kiekkoja voi lainata hotellin vastaanotosta. Hotellin asukkaille veloituksetta.

5 TREK BIKE PARK YLLÄS Bike Park sijaitsee Lapland Hotel Saagan takana tunturin rinteillä. Ylläs1-gondoli mahdollistaa pyörien viemisen ylös tunturiin. Matka ylös huipulle kestää 7 minuuttia. Korkeuseroa Gondolihissille samoin kuin DHpyöräreiteille kertyy huimat 430m. KESÄN TAPAHTUMIA YLLÄKSEN JUHANNUS Yötöntä juhannusyötä ihaillaan kokon loimussa molemmin puolin tunturia. Perinteiset Yöttömän yön jokamiesajot kutsuvat taas autoilun ystäviä Juvakaisen radalle. Juvakaisen rata sijaitsee Kolarissa noin 12 km Äkäslompoloon päin. TUNTURITRIATHLON YLLÄKSEN JYLHISSÄ TUNTURIMAISEMISSA Monipuolinen ja sykettä nostattava Tunturi-triathlon. Kilpailu on Yllästunturissa järjestettävä rento kesäurheilutapahtuma ja se avaa Ylläksen retkiviikon. Tunturitriathlon on "pikamatka", jonka matkat ovat uinti 300m, pyöräily 10 km ja juoksu 5 km ja sopii mainiosti ensimmäiseksi triathloniksi. YLLÄS SOIKOON Kevyen musiikin jo perinteeksi Ylläksellä muodostunut kesäinen festivaali Äkäslompolossa. NUTS MIDNIGHT SUN TRAIL ULTRA Ylläs-Pallas- Hetta NUTS Midnight Sun Trail Ultra on Ylläs-Pallas-kansallispuistossa juostava maastoultrajuoksukilpailu. Sarjoina vaativa Ylläs - Hetta 125 k - 9 tunturia ja yli 3800 nousumetriä sekä Pallas - Hetta 55 k. JONNEN PYTTY Jonnen Pytty, ulkona pelattava lentopalloturnaus on jo perinne Ylläksen kesässä. Järjestäjänä Ylläksen Taikapallo ry. Turnaus pelataan joka vuosi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. KINO YLLÄS Ihmisen Rinki ulkoilmateatteri ja Kino Kellokas Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa. Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa. Ennakkoensi-illassa mm. Napapiirin Sankarit 2 joka on kuvattu Ylläksen ja Levin alueella. YLLÄS ACAPPELLAS Ylläs Acappellas on elämyksellinen "kuorojen kokoontumisajo". Tapahtuma on täynnä laulun hurmaa ja samanhenkisiä musiikin ystäviä. Vierailevina artisteina Jukka Poika ja Mikko Alatalo.

6 TORI- JA METSÄPÄIVÄT KELLOKKAASSA Tapahtumassa tuotteitaan esittelevät noin 30 käsityöläistä. Ohjelmassa on luvassa mm. luontoluentoja, työesityksiä ja Mieskuoro Lankomiehet esiintyy. PIENI KANSANI LAULU - TRILOGIA SYKSYLLÄ 2015 Nuuskairan väkevä trilogia nyt yhtenä musiikkinäytelmänä. Näytelmä kertoo kylien elämästä, ammateista, persoonista, tavoista yhden pienen kylän synnyn ja kasvun, sekä siinä elävien ihmisten kautta. Tuosta sitkeästä kansasta, jolta aina löytyy ihmisten luontaista selviytymiskykyä ja elämän iloa. Trilogian osat "Pieni kansani laulu", "Laulu pienestä kansasta" ja "Kansani on lauluni" yhdistyvät nyt siis yhdeksi näytelmäksi. Esityspaikka Ihmisen Rinki on ulkoilmateatteri Äkäslompolossa, Yllästunturin kainalossa. Katsojille avautuva ympäristö itsessään jo luo taianomaisen tunnelman. Rinkiin ja katsomoon pääsee esteettä myös pyörätuoleilla. Puurakenteisessa katsomossa on kaikkiaan 800 katsojapaikkaa. Kenraali ke 2.9, ensi-ilta to 3.9, muut pe 4.9, la 5.9, to 10.9, pe 11.9, la 12.9, su 13.9, to 17.9, pe 18.9 ja la Esitykset alkavat klo Ihmisen Ringissä, Äkäslompolossa Liput: aikuiset 35, lapset alle 15v 20, lapset alle 7 v ilmaiseksi vanhempien seurassa Ennakkotiedustelut ja lisätiedot sekä ryhmävaraukset; , Pidätämme oikeudet hintojen ja ohjelmien muutoksiin.

MATKAILUYRITTÄJÄN OPAS

MATKAILUYRITTÄJÄN OPAS Pallas-Yllästunturin kansallispuisto MATKAILUYRITTÄJÄN OPAS Pallas-Ylläs matkailurinki vaihe II -hanke 1 Euroopan unioni Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin

Lisätiedot

Lapinhullun MÖKKIKIRJA. Nro 4

Lapinhullun MÖKKIKIRJA. Nro 4 Lapinhullun MÖKKIKIRJA Nro 1 Sisällys Maurin terveiset 3 Ennen on nytkin 6 9 Paikallista huolenpitoa 10 11 Ylläksen luonto 1 17 Mökit ja Loma-asunnot 19 Yleistä, symbolit ja kartat 0 3 Isot mökit 6 33

Lisätiedot

Poimi perheellesi parhaat hetket. Luonto, liikunta, lapset, kulttuuri

Poimi perheellesi parhaat hetket. Luonto, liikunta, lapset, kulttuuri Poimi perheellesi parhaat hetket Luonto, liikunta, lapset, kulttuuri Tervetuloa meille matkasi varrella! Tämä on opas vesiluonnon, liikunnan, lasten ja kulttuurin kaupunkiin. Valkeakoski sijaitsee oivallisesti

Lisätiedot

Paljon nähtävää ja kulttuuria

Paljon nähtävää ja kulttuuria Suomi Loma Savossa Heinävesi Joroinen Leppävirta Pieksämäki Varkaus Hyvinvointia ja liikuntaa Paljon nähtävää ja kulttuuria Tunnelmaa tapahtumissa Suomi 2 Lomaile leppoisasti Toimitus JULKAISIJAT JA VALOKUVAT

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009 Vantaan Latu Jäsentiedote 1 2009 Julkaisija Vantaan Latu ry. Vallikuja 4 01280 Vantaa puh. 050 306 8967 www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Heini Enström Nuorttijoki Ruskavaellus 2008 Kuvat

Lisätiedot

Julkaisija: Sodankylän kunta Taitto: Hankimainos Paino: Erweko Oy

Julkaisija: Sodankylän kunta Taitto: Hankimainos Paino: Erweko Oy Kiitokset kuvista kuuluvat: A La Carte Lapland, Aurora House Revontulikota Pohjan Kruunu, Henna Koskinen/Luostolan Hevostila, Hotel Kakslauttanen, Jaana Rannikko, Jari Haavisto, Jarmo Sokero, Jukka Lindfors,

Lisätiedot

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 3-2014

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 3-2014 RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 3-2014 1 RAISION RINKKA RY LIIKUNNAN PUOLESTA JO VUODESTA 1979 Raision Rinkka r.y.:n johtokunta ja muut toimihenkilöt vuonna 2014 Puheenjohtaja, Vapepa Mirkka Karikoski Meriläntie

Lisätiedot

LOHJA. Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS. Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset

LOHJA. Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS. Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset www.visitlohja.fi LOHJA Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS 1 Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset Sisältö 1. TERVETULOA LOHJALLE! Lohjanjärvi

Lisätiedot

UKKOHALLA HYRYNSALMI SUOMUSSALMI HOSSA WAKEBOARD KIANNON KUOHUT HEIKKI KOVALAISEN. Lomakotimessut PALKITTU RETKEILYKOHDE LOMAVINKIT OLYMPIALAJIKSI

UKKOHALLA HYRYNSALMI SUOMUSSALMI HOSSA WAKEBOARD KIANNON KUOHUT HEIKKI KOVALAISEN. Lomakotimessut PALKITTU RETKEILYKOHDE LOMAVINKIT OLYMPIALAJIKSI KESÄ 2013 YLÄ-KAINUUN matkailualueen julkaisu SUOMUSSALMI SUOPOTKUPALLO KIANNON KUOHUT RAATTEENTIE WAKEBOARD HILJAINEN KANSA HYRYNSALMI UKKOHALLA s. 14 HOSSA PALKITTU RETKEILYKOHDE s. 6 s. 11 KIANNON KUOHUT

Lisätiedot

Sisältö. Tervetuloa Hämeeseen! Hämeessä kesäkin tuntuu lämpimämmältä! Kesän rennoin loma. Uudistunut Aulanko kutsuu!

Sisältö. Tervetuloa Hämeeseen! Hämeessä kesäkin tuntuu lämpimämmältä! Kesän rennoin loma. Uudistunut Aulanko kutsuu! Sisältö Tervetuloa Hämeeseen! Hämeessä kesäkin tuntuu lämpimämmältä! Kesän rennoin loma Uudistunut Aulanko kutsuu! Uusi Aulangon kylpylä avataan maaliskuussa 2006 PuuhaHäme PuuhaHäme on nyt muhkeista muhkein

Lisätiedot

LOHJA. omenakaupunki. matkailu & lomaopas. Tervetuloa Lohjalle viihtymään ja lomailemaan. Terveisin Lohjan Omenatyttö. Museot ja nähtävyydet

LOHJA. omenakaupunki. matkailu & lomaopas. Tervetuloa Lohjalle viihtymään ja lomailemaan. Terveisin Lohjan Omenatyttö. Museot ja nähtävyydet LOHJA omenakaupunki matkailu & lomaopas Tervetuloa Lohjalle viihtymään ja lomailemaan. Terveisin Lohjan Omenatyttö Museot ja nähtävyydet Ulkoilu ja liikunta Majoituspalvelut Ravintolat Luonnonmaisemat

Lisätiedot

SALLA POSIO KUUSAMO TAIVALKOSKI SYÖTE

SALLA POSIO KUUSAMO TAIVALKOSKI SYÖTE 10.6.2010-31.8.2010 Kesällä kerran SALLA OSIO KUUSAMO TAIVALKOSKI SYÖTE Ajankohtaista tietoa kesämatkailusta 2 Suosittu kuvauskohde. Oulangan kansallispuistossa sijaitseva Kiutaköngäs sijaitsee maan suosituimman

Lisätiedot

ilmainen matkailuopas LOVIISA 2015 www.visitloviisa.fi

ilmainen matkailuopas LOVIISA 2015 www.visitloviisa.fi ilmainen matkailuopas LOVIISA 2015 www.visitloviisa.fi Loviisa Maa-ala 819 km 2 Makeavesiala 26 km 2 Merivesiala 900 km 2 Asukasluku n. 15 600 Helsinki 87 km Porvoo 37 km Kotka 45 km Pietari 296 km Koe

Lisätiedot

Vettä ja vireää elämää!

Vettä ja vireää elämää! SUOMI 2013 Vettä ja vireää elämää! Matkailijan, muuttajan ja oman väen opas Tervetuloa Valkeakosken sineen! Tule vierailemaan ja viihtymään eteläisen Pirkanmaan keskukseen! Valkeakoski on yllättävän monipuolinen

Lisätiedot

Talven iloejya. TRL-Retket. Lumihiutaleiden laulu. Talven ja kevään kaikille avoimia retkiä ja tapahtumia. Seurojen tapahtumakalenteri sivulla 7.

Talven iloejya. TRL-Retket. Lumihiutaleiden laulu. Talven ja kevään kaikille avoimia retkiä ja tapahtumia. Seurojen tapahtumakalenteri sivulla 7. TRL 42 vuotta toimintaa Nro 4 2.12.2013 Kuvat: Hilkka Laitinen TRL-Retket www.tyovaenretkeilyliitto.com Talven ja kevään kaikille avoimia retkiä ja tapahtumia. Seurojen tapahtumakalenteri sivulla 7. Ensilumen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013

LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013 LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013 KYLPYLÖIDEN LÄMPÖÖN 4 erilaista kylpylää TAPAHTUMIEN KESKIPISTEENÄ Kulttuuria ja musiikkifestivaaleja SAIMAAN AKTIVITEETIT Loma täynnä elämyksiä lemi, luumäki, parikkala,

Lisätiedot

Monipuolisesti tekemistä. Monia mahdollisuuksia merelle. Kesäluontoa kauneimmillaan

Monipuolisesti tekemistä. Monia mahdollisuuksia merelle. Kesäluontoa kauneimmillaan N Ä K E M I S T Ä J A T E K E M I S T Ä 2011 Monipuolisesti tekemistä Monia mahdollisuuksia merelle Kesäluontoa kauneimmillaan Valitse Uus Palkittu vierasvenesatama keskellä maailman kauneinta saaristoa

Lisätiedot

I It. www.lapinkavijat.net. HSL N:o 123 2120 11

I It. www.lapinkavijat.net. HSL N:o 123 2120 11 i I It www.lapinkavijat.net HSL N:o 123 2120 11 raptililfiuljä SIHTEERI: Harry Smeds, Numrnitie 18 A 02730 Espoo, puh. 050 357 0993 Harrysme@ gmail.com IIELSINGIN SETJDT.IN LAPINKÄVIJAT RY:N JrisEf'u,Elffl.

Lisätiedot

Ukkohalla News. Sport & Relax. www.ukkohalla.fi. Kesän mökkiloma. Suopotkupallon MM-kisat. Jussi Meresmaa. Best Western Ukkohalla Chalets -hotelli

Ukkohalla News. Sport & Relax. www.ukkohalla.fi. Kesän mökkiloma. Suopotkupallon MM-kisat. Jussi Meresmaa. Best Western Ukkohalla Chalets -hotelli News n matkailuyhdistyksen virallinen julkaisu 1/2011 Suopotkupallon MM-kisat Pelaajia Skotlannista saakka S. 12 Best Western Chalets -hotelli Avataan syyskuussa S. 3 Jussi Meresmaa n frisbeegolfrata on

Lisätiedot

Wild Taigan kesä 2012

Wild Taigan kesä 2012 Wild Taigan kesä 2012 Idän Taiga matkailuyhdistyksen julkaisu 1/2012 Kuva: Staffan Widstrand www.wildtaiga.fi www.facebook.com/wildtaiga Kuva: Lassi Rautiainen Pääkirjoitus Wild Taiga - Kuhmo ja Suomussalmi

Lisätiedot

www.oulutourism.fi 2006 Suomi Oulun kaupunki Matkailupalvelut Torikatu 10 Oulu Puh. (08) 5584 1330

www.oulutourism.fi 2006 Suomi Oulun kaupunki Matkailupalvelut Torikatu 10 Oulu Puh. (08) 5584 1330 2006 Suomi Oulun kaupunki Matkailupalvelut Torikatu 10 Oulu Puh. (08) 5584 1330 Yleistä Oulusta Pieni tietopaketti Oulusta Suomen 6. suurin kaupunki asukkaita 128 000 pinta-ala 411,1 km² Perämeren rannalla,

Lisätiedot

TerveTuloa! matkailijan opas 2013. pyhtää kotka hamina virolahti miehikkälä

TerveTuloa! matkailijan opas 2013. pyhtää kotka hamina virolahti miehikkälä TerveTuloa! matkailijan opas 2013 pyhtää kotka hamina virolahti miehikkälä Täällä asuu hyvä tuuli. Kaakko135 sijaitsee Itämeren rannalla Suomen kaakkoisrannikolla. Se koostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista

Lisätiedot

Nro 132 1973-2013. Doskaljávri. www.lapinkavijat.net HELSINGIN SEUDUN LAPINKÄVIJÄT RY

Nro 132 1973-2013. Doskaljávri. www.lapinkavijat.net HELSINGIN SEUDUN LAPINKÄVIJÄT RY Nro 132 40 1973-2013 Doskaljávri www.lapinkavijat.net HELSINGIN SEUDUN 3/2013 LAPINKÄVIJÄT RY HELSINGIN SEUDUN LAPINKÄ- VIJÄT RY:N JÄSENLEHTI 132 3/13 ILMESTYY NELJÄ KERTAA VUODES- SA: helmikuun puolivälissä,

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALA. Lomaopas 2010 IMATRA & LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI SAVITAIPALE SUOMENNIEMI TAIPALSAARI

ETELÄ-KARJALA. Lomaopas 2010 IMATRA & LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI SAVITAIPALE SUOMENNIEMI TAIPALSAARI ETELÄ-KARJALA Lomaopas 2010 1 IMATRA & LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI SAVITAIPALE SUOMENNIEMI TAIPALSAARI SAIMAA TERVETULOA SAIMAALLE 3 MÖKKEILY JA KALASTUS SAIMAALLA 5 RISTEILYT

Lisätiedot

Wild Taigan kesä 2012

Wild Taigan kesä 2012 Wild Taigan kesä 2012 www.wildtaiga.fi www.facebook.com/wildtaiga PHOTO: LASSI RAUTIAINEN Pääkirjoitus Wild Taiga - Kuhmo ja Suomussalmi - on elämysten ja rentoutumisen tyyssija sekä lumoava kokonaisuus

Lisätiedot

MATKAILIJAN OPAS 2014

MATKAILIJAN OPAS 2014 MATKAILIJAN OPAS 2014 PYHTÄÄ KOTKA HAMINA VIROLAHTI MIEHIKKÄLÄ 1 TÄÄLLÄ ASUU HYVÄ TUULI. 4 KARTTA Navigoi Kaakkoon! 6 KOHTEET Useat museot ja mielenkiintoiset miljööt tarjoavat ilon ja oivalluksen hetkiä

Lisätiedot

TRL -Retket. Varhainen lintu löytää madon

TRL -Retket. Varhainen lintu löytää madon TRL 43 vuotta toimintaa Nro 2 5.5.2014 TRL -Retket itto.com www.tyovaenretkeilyli Kesän retket sisäsivuilla. Tutustu nettisivuihimme. KUVAA JA KIRJOITA! Retkeilijä näkee - kuulee - havainnoi. Kesällä kuvataan

Lisätiedot

PETO 2 MARKKINATUTKIMUS Majoitus- ja ravitsemuspalvelut

PETO 2 MARKKINATUTKIMUS Majoitus- ja ravitsemuspalvelut PETO 2 MARKKINATUTKIMUS Majoitus- ja ravitsemuspalvelut 23.10.2002 PETO 2 markkinatutkimus Majoitus- ja ravitsemuspalvelut 1 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO...2 2 TUTKIMUSTULOKSET...3 2.1 TAUSTATIETOJA VASTAAJISTA...3

Lisätiedot

Luonnollisesti kaunista Lempäälää

Luonnollisesti kaunista Lempäälää Luonnollisesti kaunista Lempäälää Retkikartta Tavalliselle Tallaajalle Esitteitä Lempäälän Kehitys Oy, matkailu Ideapark, Ideaparkinkatu 4 37570 Lempäälä matkailu@lempaala.fi p. 050 383 9068 Lempäälän

Lisätiedot