MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1

2 2 1 YLEISTÄ MELAN TILAKÄYNTIREKISTERISTÄ SOVELLUKSEN KÄYTTÖ VERSIOVAATIMUKSET KÄYTTÖOIKEUDET KÄYTTÖLIITTYMÄN TOIMINTAPERIAATTEET NÄYTÖT SOVELLUKSEEN KIRJAUTUMINEN / TERVETULOA MELAN TILAKÄYNTIREKISTERIIN JA SUOSTUMUSLOMAKKEET TILAKÄYNTIREKISTERIN ALOITUSKUVA YHDYSHENKILÖLLÄ TILAKÄYNTIREKISTERIN ALOITUSKUVA NEUVOJALLA YHDYSHENKILÖN ORGANISAATION TIEDOT Yhdyshenkilö lisää uudet neuvojat tai poistaa neuvojat YHDYSHENKILÖ SAA TIEDON TILAKÄYNTIEN TOIMEKSIANNOISTA YHDYSHENKILÖ KIINNITTÄÄ TOIMEKSIANNOT NEUVOJILLE YHDYSHENKILÖ VOI PURKAA TOIMEKSIANNON NEUVOJA OTTAA TILAKÄYNNIN TEHTÄVÄKSI NEUVOJA REKISTERÖI TILAKÄYNTI- JA TERVEYDENVAARATIEDOT MELALLE TILAKÄYNNIN LISÄÄMINEN TILAKÄYNNILLE OSALLISTUJA LISÄÄ TUOTANTOSUUNTA TALLENNUS LOPETUS/TOIMEKSIANNON KUITTAAMINEN LISÄÄ TERVEYDENVAARAT, JOS SUOSTUMUS ON SAATU TERVEYDENVAAROJEN LUOKITTELUN VÄLILEHDET KORJAUSEHDOTUSTEN TILAT: TEHTY, KESKEN, EI TEHTY LISÄÄ TILAA KOSKEVAT YLEISET SUOSITUKSET TULOSTA TYÖOLOSELVITYSLOMAKE JA SUOSITUKSET LOPETUS/TOIMEKSIANNON KUITTAAMINEN SALASANAN VAIHTO TILAKÄYNTIIN LIITTYVÄT MUUT TEHTÄVÄT... 19

3 3 1 Yleistä Melan tilakäyntirekisteristä 1.1 Sovelluksen käyttö Sovelluksen Internet-osoite on https://etu.mela.fi/tth/neuvoja Mela ja neuvojaorganisaatio tekevät sopimuksen sovelluksen käytöstä. Mela ilmoittaa sähköpostilla neuvojaorganisaation yhdyshenkilölle tilakäyntirekisteriin tehdyistä toimeksiannoista. Neuvojaorganisaatio saa työterveyshuollon suostumuksella rekisteröidä toimeksiannon kohteena olevan yrityksen tilakäyntitiedot Melalle. Sovelluksen käyttö edellyttää käyttäjältä aina henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, joka toimii käyttäjätunnuksena. Ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa käyttäjä tilaa järjestelmältä salasanan. Sovellus on suojattu erityisellä salausprotokollalla (SSL). 1.2 Versiovaatimukset 1.3 Käyttöoikeudet Sovelluksen käyttö edellyttää vähintään Internet Explorer 5 tai Netscape 8.1 tai Firefox 1.0 tasoista selainta. Mela toimesta on sovellukseen lisätty neuvojaorganisaation tiedot sekä organisaation yhdyshenkilö ja hänen tietonsa. Yhdyshenkilö lisää omaan organisaatioonsa neuvojat ja heidän tietonsa. Yhdyshenkilö voi olla myös neuvoja. Yhdyshenkilö saa oikeudet: - lisätä uusia neuvojia omaan neuvojaorganisaatioonsa - päivittää olemassa olevien neuvojien tietoja - poistaa omasta neuvojaorganisaatiostaan neuvojia - saa päivittää omia tietojaan (nimi, puhelinnumero, kieli, sähköpostiosoite, salasana, erikoisala) - kiinnittää tilakäyntien toimeksiannot neuvojille - purkaa toimeksiantojen kiinnityksiä - kysellä toimeksiantoja - tulostaa toimeksiannot listalle - lisätä tilakäyntitiedot (pvm ja tuotantosuunta) maatalousyrittäjän suostumuksella - lisätä myös terveydenvaaratiedot maatalousyrittäjän suostumuksella. Neuvoja saa oikeudet: - päivittää omia tietojaan (puhelinnumero, kieli, sähköpostiosoite, salasana) - selata kaikkia organisaation toimeksiantoja

4 4 1.4 Käyttöliittymän toimintaperiaatteet - tulostaa toimeksiannot listalle - käsitellä hänelle kiinnitettyjä toimeksiantoja - lisätä tilakäyntitiedot (pvm ja tuotantosuunta) maatalousyrittäjän suostumuksella - lisätä myös terveydenvaaratiedot maatalousyrittäjän suostumuksella. Jos neuvoja toimii neuvojana yhdessä tai useammassa eri organisaatiossa, saa hän käyttöoikeuden näiden organisaatioiden toimeksiantoihin. 1. Yhteys sovellukseen on auki koko istunnon ajan, kunnes istunto lopetetaan Lopetus -linkillä. Tietoturvasyistä johtuen yhteys katkeaa automaattisesti, jos sovellus on auki noin 20 minuuttia, eikä sitä tuona aikana käytetä. 2. Näytölle tultaessa kohdistin viedään ensimmäiseen editoitavaan kenttään (= kenttä, johon voi kirjoittaa). 3. Näyttöjen sinisellä värillä olevista tekstikohdista tai aktiivina olevista painikkeista on linkki eteenpäin. 4. Tallentamattomista muutoksista annetaan huomautus käyttäjälle. 5. Tallennus tapahtuu Tallenna -painikkeella. 6. Selaimessa tapahtuvien tarkistusten huomautukset ilmoitetaan ns. Pop-up -ikkunalla tai uudella ikkunalla. Jos saat virheilmoituksen, ota yhteyttä Melan yhteyshenkilöön. 2 Näytöt Yhdyshenkilöllä on käytössään 7 ja neuvojalla 5 erilaista näyttöä välilehtineen. Jokaisen näytön oikeassa yläreunassa on toiminnot Alkuun = siirtyy aloituskuvalle ja Lopetus = lopettaa istunnon ja siirtyy kirjautumisnäytölle. 2.1 Sovellukseen kirjautuminen / Tervetuloa Melan tilakäyntirekisteriin Kirjoita sähköpostiosoiteesi Sähköpostiosoite -kenttään ja klikkaa Tilaa uusi salasana -painiketta. Onnistuneen salasanatilauksen päätteeksi, käyttäjälle annetaan ilmoitus: Uusi salasana on lähetetty sähköpostiisi.. Tämän jälkeen ohjelmaan kirjaudutaan normaalisti sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Salasanan voit vaihtaa heti itselle paremmin sopivaksi Omat tietoni -näytöllä. Jos saat ilmoituksen Antamasi käyttäjätunnus ei ole sallittu tai salasana ei ole oikea. Tarkista käyttäjätunnus ja salasana. Jos olet unohtanut salasanasi, tilaa uusi salasana. Toimi tällöin huomautuksen mukaisesti.

5 5 Jos kirjautuminen ei onnistu, ota yhteyttä Melaan. Yhteyshenkilöiden yhteystiedot: Tiina Pakarinen , , Märta Strömberg-Nygård (ruotsinkieliset) , , Jos olet neuvojana yhdessä tai useammassa organisaatiossa, joudut sisään kirjautumisen jälkeen valitsemaan vetolaatikosta klikkaamalla sen neuvojaorganisaation, jonka toimeksiantoja haluat käsitellä.

6 6 2.2 Käyttöohje ja suostumuslomakkeet Sisään kirjautumis -näytöltä voit tulostaa sovelluksen käyttöohjeen (Käyttöohje) ja tilakäynnillä tarvittavat suostumuslomakkeet (Suostumuslomake). Melan logoa klikkaamalla pääset Melan kotisivuille ja Käyttöehdot kohtaa klikkaamalla pääset sovelluksen käyttöehtoihin. Näytöltä on linkit Melan julkaisuihin ja Melan tilastoihin. 2.3 Tilakäyntirekisterin aloituskuva yhdyshenkilöllä Sisään kirjautumisen jälkeen siirryt aloituskuvalle. Näytöllä olevia linkkejä klikkaamalla siirryt Neuvoja, Neuvojaorganisaatio tai Tilakäyntien toimeksiannot -näytölle. Klikkaamalla Omat tietoni -linkkiä siirryt Neuvoja -näytölle, jossa voit tarvittaessa muuttaa tietojasi.

7 7 Klikkaamalla Organisaationi tiedot -linkkiä siirryt Neuvojaorganisaatio -näytölle (ks. 2.5), jossa on tiedot organisaatiostasi ja neuvojistasi. Klikkaamalla Toimeksiantoni -linkkiä siirryt Tilakäyntien toimeksiannot näytölle, jossa voit hakea organisaatiollesi kiinnitetyt toimeksiannot (ks. kohta 2.6).

8 8 2.4 Tilakäyntirekisterin aloituskuva neuvojalla Sisään kirjautumisen jälkeen siirryt aloituskuvalle. Näytöllä olevia linkkejä klikkaamalla siirryt Neuvoja tai Tilakäyntien toimeksiantoni -näytölle. Klikkaamalla Omat tietoni -linkkiä siirryt Neuvoja -näytölle, jossa voit tarvittaessa muuttaa tietojasi. Klikkaamalla Toimeksiantoni -linkkiä siirryt Tilakäyntien toimeksiannot näytölle, jossa voit hakea sinulle tehtäväksi annetut toimeksiannot (ks. kohta 2.6).

9 9 2.5 Yhdyshenkilön organisaation tiedot Melan toimesta tilakäyntirekisteriin on lisätty neuvojaorganisaatio ja yhdyshenkilö. Neuvojaorganisaatio -näytöllä on seuraavat tiedot: Organisaation nimi, Lähiosoite, Postinumero, Postitoimipaikka, Toimialue (toimialuekunnat), Yhdyshenkilö ja hänen puhelinnumeronsa. Neuvojat -kohdassa on kaikki neuvojat, heidän sopimustensa voimassaolo ja lisäksi tieto, onko neuvoja samalla myös yhdyshenkilö. Yhdyshenkilö pääsee päivittämään omia yhteystietojaan Neuvoja -näytöllä klikkaamalla alla näkyvää nimeään. Yhdyshenkilö voi päivittää kaikkia yhteystietojaan, mutta ei muuttaa sitä, onko hän yhdyshenkilö vai ei. Jos yhdyshenkilö vaihtuu, siitä on ilmoitettava Melalle Yhdyshenkilö lisää uudet neuvojat tai poistaa neuvojat Yhdyshenkilö voi lisätä uusia neuvojia klikkaamalla Neuvojaorganisaatio -näytöllä Lisää uusi neuvoja -painiketta. Tällöin siirrytään Neuvoja -näytölle. Neuvojasta viedään seuraavat tiedot omiin kenttiinsä: Sukunimi, Etunimi, Puhelinnumero, Kielivalinta (suomi/ruotsi/molemmat), Sähköpostiosoite, Erikoisala (vapaamuotoista tekstiä esim. hevosasiantuntija). Liittymispvm -kenttään tulee automaattisesti kuluva päivä. Klikkaa lopuksi Tallenna -painiketta. Peruuta -painikkeella pääset takaisin Neuvojaorganisaatio -näytölle. Jos neuvojan tietojen tallentamisen jälkeen saat huomautuksen Neuvojan tiedot tallennettiin. Sähköpostiosoite oli jo käytössä, joten sähköpostiosoitteella löydetyn neuvojan tiedot päivitettiin annetuilla tiedoilla., tarkoittaa tämä sitä neuvojan tiedot ovat jo rekisterissä. Jos neuvoja lopettaa, rekisteröidään päättymistieto Neuvojaorganisaatio -näytöllä. Tämä tapahtuu klikkaamalla Ei -radionappia ao. neuvojan kohdalla Sopimuksen voimassaolo -sarakkeessa. Ohjelma vie automaattisesti päättymispäivän Neuvoja -näytölle. Neuvojaa ei voi poistaa, jos hänelle on kiinnitetty toimeksiantoja. Toimeksiannot pitää ensin purkaa. Jos toimeksiannon tila on Kuitattu, voi neuvojan silloin poistaa. Neuvojan sopimuksen päätyttyä hän ei voi enää kirjautua Melan tilakäyntirekisteriin. Jos neuvoja palaa takaisin organisaatioon, sopimus saadaan voimaan klikkaamalla Kyllä -radionappia Neuvojaorganisaatio -näytöllä. Tarkista neuvojan henkilötiedot ja korjaa tarvittaessa.

10 Yhdyshenkilö saa tiedon tilakäyntien toimeksiannoista Mela ilmoittaa toimeksiannoista sähköpostilla yhdyshenkilölle: Mela on tehnyt uusia toimeksiantoja työterveyshuollon tilakäynneistä. Sähköpostissa on linkki Melan tilakäyntirekisteriin. Toimeksiannot haetaan Tilakäyntien toimeksiannot -näytöllä, jossa oletuksena on Käsittelemätön -tilaiset toimeksiannot. Näytölle voi Hae -painikkeella hakea ehdot täyttäviä toimeksiantoja 20 kerralla. Hae seuraavat -painikkeella voi hakea seuraavat 20. Jos ehdot täyttäviä toimeksiantoja ei löydy, annetaan ilmoitus: Hakuehdot täyttäviä toimeksiantoja ei löydy. Laskuri näyttää toimeksiantojen määrän. Jos haluat katsella eri tilassa olevia toimeksiantoja, valintavaihtoehtoja ovat: uusi, käsittelemätön, annettu tehtäväksi, otettu tehtäväksi, tehty, kuitattu. Valitse toimeksiannon tila vetolaatikosta ja klikkaa Hae -painiketta, jolloin saat haun tuloksena valitsemasi toimeksiannot. Jos haluat kaikki toimeksiannot näytölle tai tulostettavaksi, poista rajausrasti ja klikkaa Hae -painiketta. Jos haluat katsella tietyn neuvojan toimeksiantoja, rajaa neuvoja rastilla, valitse vetolaatikosta haluamasi neuvoja ja klikkaa Hae -painiketta. Saat tällöin haun tuloksena kaikki ao. neuvojan toimeksiannot. Rajaamalla toimeksiannon tilaa eri valinnoilla, saat haluamasi toimeksiannot näytölle ja tulostettavaksi.

11 11 Jokaisesta yrityksestä näytetään tilatunnus (Ei tunnusta tai joku muu tilatunnus), toimeksiannon tila ja pvm, yrityksen sijaintikunta, työterveyshuoltoon kuuluva henkilö (muut sopimushenkilöt saat esille ns. alt -tekstinä), yrityksen postinumero, tuotantosuunta ja toimeksiannon tehneen työterveyshuollon nimi (osoitetieto saadaan esille ns. alt -tekstinä). Käsiteltävä toimeksianto (tilakäynti) valitaan klikkaamalla hiirellä Toimeksiannon tila ja pvm -linkkiä, jolloin siirrytään Toimeksianto -näytölle. Tulosta -painikkeella voit tulostaa luettelon toimeksiannoista. 2.7 Yhdyshenkilö kiinnittää toimeksiannot neuvojille Toimeksiantojen kiinnitys aloitetaan Tilakäyntien toimeksiannot - näytöllä (ks. kohta 2.6), jossa oletuksena on Käsittelemätön -tilaiset toimeksiannot. Voit kiinnittää toimeksiannot neuvojille massakiinnityksenä tai yksitellen. Massakiinnitys Sähköposti neuvojalle Neuvojan valinta Jos haluat kiinnittää samalle neuvojalle useamman toimeksiannon kerralla, merkitse ensin toimeksiannot klikkaamalla niiden edessä olevaa pientä ruutua ja klikkaa sen jälkeen Kiinnitä neuvoja -painiketta. Massakiinnityksen samalle neuvojalle voi tehdä vain näyttö kerrallaan. Sovellus kysyy ensin lähetetäänkö sähköposti neuvojalle. Vastaa OK, jos sähköposti lähetetään. Neuvoja saa sähköpostiosoitteeseensa lähettäjän tiedoilla ilmoituksen: Työterveyshuollon tilakäynti on annettu tehtäväksi. Saat tarkemmat tiedot tilakäynnistä Melan tilakäyntirekisteristä. Sovellus kysyy sähköpostin lähettämisestä joka kerta, kun klikkaat Kiinnitä neuvoja -painiketta. Tämän jälkeen sovellus siirtää sinut Neuvojat -näytölle, jossa voit valita neuvojan klikkaamalla hänen nimeään. Neuvojan valinnan jälkeen toimeksiannot siirtyvät ao. neuvojan toimeksiannoiksi ja ovat tilassa Annettu teht. (Annettu tehtäväksi). Jos yh-

12 12 dyshenkilö kiinnittää toimeksiantoja itselleen, siirtyvät ne hänellä suoraan Otettu teht. (Otettu tehtäväksi) -tilaan. Muiden kuin yhdyshenkilön pitää erikseen ottaa toimeksiannot tehtäväkseen. Yksittäiskiinnitys Jos haluat kiinnittää toimeksiantoja myös yksitellen neuvojille, menettele näin: kiinnitä toimeksianto klikkaamalla Toimeksiannon tila ja pvm -sarakkeen Käsittelemätön -linkkiä ao. henkilön kohdalla, jolloin siirryt Toimeksianto -näytölle. Hae neuvoja klikkaamalla Hae neuvoja -painiketta ja valitse vetolaatikosta sopiva neuvoja tilakäynnille. Kiinnittääksesi valitsemasi neuvojan, klikkaa Kiinnitä neuvoja -painiketta. Kiinnitys tallentuu heti. Sovellus huomauttaa sähköpostista jokaisen kiinnityksen yhteydessä. Jos kiinnität samalle neuvojalle useita toimeksiantoja, lähetä sähköposti vain ensimmäisen kiinnityksen yhteydessä. Muiden toimeksiantojen kiinnityksen yhteydessä klikkaa Peruuta -painiketta. Jos neuvojalle halutaan antaa jotakin informaatiota tilakäyntiä varten, tiedon voi kirjoittaa Lisätiedot -kenttään. Tiedot pitää erikseen tallentaa Tallenna lisätiedot -painikkeella. Lisätiedot -kenttä on myös Melan käytössä.

13 Yhdyshenkilö voi purkaa toimeksiannon 2.9 Neuvoja ottaa tilakäynnin tehtäväksi Toimeksiannon tilaksi muuttuu kiinnittämisen jälkeen Annettu teht.. Tilakäyntien toimeksianto -näytöltä näkee yritykseen kiinnitetyn neuvojan nimen Toimeksiantojen tila ja pvm -sarakkeesta. Yhdyshenkilö voi purkaa toimeksiannon kiinnityksen Toimeksianto -näytöllä. klikkaamalla Pura kiinnitys -painiketta. Toimeksiannon tilaksi palautuu tällöin Käsittelemätön. On huolehdittava, että toimeksianto kiinnitetään purkamisen jälkeen toiselle neuvojalle. Sovellus ei välitä tietoa toimeksiannon purusta neuvojalle. Sovellus lähettää neuvojalle sähköpostin hänelle kiinnitetyistä toimeksiannoista. Toimeksiannot otetaan tehtäväksi Tilakäyntien toimeksiannot -näytöllä, jossa oletuksena on neuvojan omat Annettu teht. -tilaiset toimeksiannot. Klikkaamalla Hae -painiketta toimeksiannot saadaan näytölle ja tulostettavaksi. Kaikki neuvojalle annetut toimeksiannot voi ottaa tehtäväksi näyttö kerrallaan klikkaamalla toimeksiantojen edessä olevaa pientä ruutua ja klikkaamalla sen jälkeen Ota tehtäväksi -painiketta. Tieto tallentuu heti ja toimeksiantojen tilaksi muuttuu Otettu teht. Tämän jälkeen neuvoja voi ryhtyä jatkotoimenpiteisiin tilakäynnin sopimisesta yrityksen kanssa (ks. kohta 5). Tilakäyntitiedot rekisteröidään vasta tilakäynnin jälkeen.

14 14 Toimeksiannot voi tarvittaessa ottaa tehtäväksi myös yksitellen klikkaamalla ao. yrityksen kohdalla linkkiä Annettu teht. Ohjelma siirtää neuvojan Toimeksianto -näytölle, jossa klikataan Ota tehtäväksi - painiketta. Suositellaan kuitenkin kerralla ottamista, etteivät toimeksiannot unohdu Annettu teht. -tilaan. Toimeksianto -näytöllä olevaan Lisätieto -kenttään voi kirjoittaa muistiin tilakäyntiin liittyviä asioita. Tiedot tallennetaan Tallenna lisätiedot -painikkeella.

15 15 3 Neuvoja rekisteröi tilakäynti- ja terveydenvaaratiedot Melalle 3.1 Tilakäynnin lisääminen Kun tilakäynti on tehty, neuvoja rekisteröi tiedot, jos hän on sopinut siitä työterveyshuollon kanssa. Tilakäyntien rekisteröinti aloitetaan Tilakäyntien toimeksiannot -näytöltä hakemalla esille toimeksiannot. Rajaa toimeksiantojen tilaksi Otettu tehtäväksi. Kun hakutulos on näytöllä, klikkaa ao. yrityksen kohdalla Otettu teht. -linkkiä. Tällöin ohjelma siirtää Toimeksianto -näytölle. Tilakäynti -näytölle siirrytään klikkaamalla Rekisteröi tilakäynnin tiedot -painiketta. Tultuasi Tilakäynti -näytölle, aloita rekisteröinti kirjoittamalla tilakäynnin päivämäärä (pv.kk.vvvv) Tapahtumapvm -kenttään. Sovellus on tuonut näytölle yrityksen vanhimman sopimushenkilön nimen. Jos olet saanut suostumuksen terveydenvaarojen rekisteröintiin, klikkaa seuraavaksi kohtaa Maatalousyrittäjältä on saatu lupa terveydenvaarojen rekisteröintiin (terveydenvaarojen lisäämisestä ks. kohta ).

16 16 Jos et saanut lupaa, näytöllä on valmiiksi oletuksena rasti kohdassa Maatalousyrittäjältä ei ole saatu lupaa terveydenvaarojen rekisteröintiin (tilakäynnin rekisteröinti päättyy tällöin kohtaan 3.5). 3.2 Tilakäynnille osallistuja 3.3 Lisää tuotantosuunta Sovellus on tuonut ammattinimikkeesi (maatalouden asiantuntija) Tilakäynnille osallistujat -kenttään ja viereiseen kenttään etunimesi ja sukunimesi. Lisää tilan tuotantosuunta ja volyymitiedot klikkaamalla Lisää tuotantosuunta -painiketta. Valitse tuotantosuunta vetolaatikosta ja lisää volyymitiedot eli määrä alla aukeavaan kenttään. Joissakin valinnoissa aukeaa lisäksi selitekenttä, johon pitää kirjoittaa tuotantosuuntaa täydentävää tekstiä. Pinta-alat ilmoitetaan aina kokonaislukuna. Esim. Jos viljaa viljellään 32,60 ha:n alalla, merkitse pinta-alaksi 33. Volyymi -kenttiin ei saa kirjoittaa mitään muuta kuin luku (ei x kpl, xx ha tms.). Klikkaa seuraavaksi Siirry tallennukseen -painiketta.

17 17 Toista edellä mainittu, jos lisäät useamman eri tuotantosuunnan. Jos maatilalla harjoitetaan kahta tai useampaa voimaperäistä tuotantoa, voit ne silloin rekisteröidä. Yksi tuotantosuunta kuitenkin yleensä riittää. 3.4 Tallennus 3.5 Lopetus/toimeksiannon kuittaaminen Klikkaa lopuksi sinistä Tallenna -painiketta. Jos maatalousyrittäjä ei antanut lupaa terveydenvaarojen kirjaamiseen, tilakäynti on päivämäärän ja tuotantosuunnan tallennuksen jälkeen rekisteröity. Kun tilakäynti on tallennettu, klikkaa Palaa -painiketta, jolloin siirryt takaisin Toimeksianto -näytölle. Jos haluat vielä korjata tai muuttaa tietoja, voit palata takaisin Tilakäynti -näytölle klikkaamalla Siirry tilakäyntiin -painiketta. Kun kaikki tiedot on viety ja tallennettu, toimeksianto pitää muistaa kuitata. Klikkaa Toimeksianto -näytöllä Kuittaa toimeksianto -painiketta, jolloin toimeksiannon tilaksi muuttuu Kuitattu. Kuittauksen jälkeen et voi palata enää Tilakäynti -näytölle. Toimeksianto pysyy Tehty -tilassa siihen saakka, kun toimeksianto on kuitattu (ks. kuvaa kohdassa 3.11). 3.6 Lisää terveydenvaarat, jos suostumus on saatu 3.7 Terveydenvaarojen luokittelun välilehdet Jos olet saanut maatalousyrittäjältä luvan terveydenvaarojen tilastotietojen rekisteröintiin, klikkaa Lisää terveydenvaara -painiketta. Painike on aktiivinen, jos jo aikaisemmin merkitsit luvan saaduksi. Terveydenvaaraosio muodostuu seitsemästä välilehdestä, joiden välillä voit liikkua eteenpäin joko klikkaamalla Seuraava -painiketta tai vaihtoehtoisesti käyttäen näytön yläosan välilehtilinkkejä. Työsi helpottamiseksi harkitse kirjattavan vaaran sisältö valmiiksi, koska tilastotietonäyttöjen välilehdillä voit valita vain yhden vaihtoehdon. Terveydenvaaran korjausehdotuksissa voit valita useamman vaihtoehdon. Edellinen -painikkeella voit aina palata edelliselle välilehdelle. Käyttäessäsi välilehdillä olevaa Peruuta -painiketta, siirtää se Tilakäynti - näytölle. Välilehdille ei tällöin tallennu mitään. 1. luokittelu, päätaso -> 2. luokittelu, tarkennettu taso -> 3. altistujat -> 4. työ, päätaso -> 5. työ, tarkennettu taso, -> 6. vapaamuotoinen kuvaus, -> 7. korjausehdotukset. Esimerkki valinnoista, jos lypsykarjatilalla on havaittu homepölyvaara: valitse 1. biologinen vaara, 2. homepöly, 3. valitse altistuvat henkilöt tai

18 18 hyväksy kaikki näytölle tulleet, 4. karjanhoitotyö, 5. ruokinta/ juottaminen, 6. kirjoita vapaamuotoinen lyhyt kuvaus homepölyhavainnoista ja altistumispaikka omiin kenttiinsä, 7. valitse korjausehdotukseksi esim. tietty hengityksensuojain Tilakäynnillä havaitut eri terveydenvaarat, altistujat ja korjausehdotukset lisätään vaara kerrallaan siihen kuuluvine korjausehdotuksineen ja klikataan lopuksi Siirry tallennukseen -painiketta. Tämä toiminto ei vielä tallenna tietoja. Tallentaminen tapahtuu vasta Tilakäynti -näytön sinisellä Tallenna -painikkeella. 3.8 Korjausehdotusten tilat: Tehty, Kesken, Ei tehty 3.9 Lisää tilaa koskevat yleiset suositukset 3.10 Tulosta työoloselvityslomake ja suositukset 3.11 Lopetus/Toimeksiannon kuittaaminen Merkitse korjausehdotuksen tilaksi Tehty, jos se on jo toteutettu ja lisää toteutuspäivämäärä sille varattuun kenttään. Merkitse korjausehdotuksen tilaksi Kesken, jos toteutus on vielä kesken. Jos korjausehdotusta ei ole vielä toteutettu, tilaksi tulee oletuksena Ei tehty. Voit päivittää kaikki korjausehdotukset tehdyksi klikkaamalla Valitse kaikki korjausehdotukset tehty -tilaan -linkkiä. Ohjelma tuo automaattisesti kuluvan päivän pvm -kenttään. Tämä ominaisuus on vain IE-selaimessa. Muista klikata lopuksi sinistä Tallenna -painiketta. Tilaa koskevat yleiset suositukset lisätään klikkaamalla Suosituksia ei ole. Lisää -painiketta. Voit valita useita vaihtoehtoja ja kohtaan Muut suositukset voit kirjoittaa esim. myönteistä palautetta kyseisestä maatalousyrityksestä. Klikkaa suositusten lisäämisen jälkeen näytöllä olevaa Tallenna -painiketta. Se palauttaa sinut takaisin Tilakäynti -näytölle. Voit klikata vielä kertaalleen sinistä Tallenna -painiketta, jos et ollut muistanut sitä vielä tehdä. Tuloste -painiketta klikkaamalla voit tulostaa Työoloselvityslomakkeen tilakäynnillä havaituista terveydenvaaroista ja Suositukset -lomakkeen. Jos haluat tulosteen ruotsinkielisenä, vaihda kieli vetolaatikosta. Kun tilakäynti on tallennettu, klikkaa Palaa -painiketta, jolloin siirryt takaisin Toimeksianto -näytölle. Jos haluat vielä korjata tai muuttaa tietoja, voit palata takaisin Tilakäynti -näytölle klikkaamalla Siirry tilakäyntiin -painiketta. Kun kaikki tiedot on viety ja tallennettu, toimeksianto pitää muistaa kuitata. Klikkaa Toimeksianto -näytöllä Kuittaa toimeksianto -painiketta, jolloin toimeksiannon tilaksi muuttuu

19 19 Kuitattu. Kuittauksen jälkeen et voi palata enää Tilakäynti -näytölle. Toimeksianto pysyy Tehty -tilassa siihen saakka, kun toimeksianto on kuitattu. 4 Salasanan vaihto 5 Tilakäyntiin liittyvät muut tehtävät Tilakäynnistä sopiminen maatalousyrittäjän kanssa Järjestelmän sähköpostilla antaman salasanan voit vaihtaa Omat tietoni -näytöllä. Tyhjennä salasanakentät ja kirjoita Uusi salasana ja Uusi salasana uudestaan -kenttiin salasanasi ja tallenna tiedot. Salasanassa saa olla 5-8 merkkiä, kirjaimia tai numeroita, ei erikoismerkkejä. Salasana on voimassa vuoden ajan sen vaihtamisesta. Kun salasana vanhenee, saat siitä huomautuksen kirjautumisen yhteydessä. Tilaa silloin järjestelmältä uusi salasana. Kun olet ottanut tilakäynnin tehtäväksesi, sovi tilakäynnin ajankohdasta maatalousyrittäjän kanssa (asiakkaan yhteystiedot löytyvät rekisteristä). Jos tilakäynnin ajankohdasta on esitetty toiveita, löytyy tieto tilakäynti-

20 20 Yhteys työterveyshuoltoon rekisteristä. Ennen tilakäyntiä sinun tulisi lähettää maatilalle Melan laatima tilakäyntiä selostava kirje. Kirjepohja on toimitettu organisaatiollesi. Sinun tulee ennen tilakäyntiä ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon (yhdyshenkilön yhteystiedot selviävät tilakäyntirekisteristä) sopiaksesi - tilakäynnin laskutuksesta, - työolosuhdeselvityslomakkeen laatimisesta ja palauttamisesta (lomakkeita voi tulostaa Työterveyslaitoksen sivulta), - tilakäynnistä annettavan palautteen laatimisesta, - tavasta, jolla tilakäyntitiedot ilmoitetaan Melalle. Voit sopia työterveyshuollon kanssa, miten tiedot ilmoitetaan tilakäyntirekisteriin. Tämä edellyttää myös maatalousyrittäjän suostumusta. Tilakäynti Tilakäynnillä tulee noudattaa hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaista käytäntöä. Työterveyshuollolla saattaa olla tilakäyntiä koskevia erityistoiveita, jotka sinun tulee ottaa huomioon. Tilakäynnille mukaan suostumuslomake ja arviolomake Tilakäyntitietojen ilmoittamista varten tarvitaan maatalousyrittäjän suostumus. Suostumus pyydetään tilakäynnin yhteydessä. Allekirjoitettu lomake palautetaan työterveyshuollolle. Suostumuslomakkeen voit tulostaa Sisään kirjautumis -näytöltä. Tilakäyntien arviointia varten halutaan selvittää maatalousyrittäjien mielipide maatalouden asiantuntijan tekemästä tilakäynnistä. Tätä varten jokaisen tilakäynnin yhteydessä jätetään maatalousyrittäjille arviolomake ja Melan palautuskuori. Arviolomakkeita ja palautuskuoria on toimitettu organisaatiollesi. Tilakäynnin jälkeen Jos olit sopinut työterveyshuollon kanssa tilakäyntitietojen kirjaamisesta Melan tilakäyntirekisteriin, ilmoita heille, että olet jo antanut tiedot Melalle.

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot...

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot... 1 Sisällys JOHDANTO... 1 1. Rekisteröityminen... 2 2. Kirjautuminen... 3 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4 4. Omat tiedot... 5 5. Avoimet harjoittelupaikat ja opinnäytetyöaiheet...

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu Tila Julkaistu Dok.nro Versio P Sivumäärä 18 Päiväys www.insta.fi Hallintatiedot Yleiset hallintatiedot Nimi Nimikirjoitus Päivämäärä Laatija Hyttinen Henna Tarkastaja Hyväksyjä Arkistoviite Versiohistoria

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje InnoGIS- hankkeen aikana kehitetylle pilottiversiolle Dokumentti sisältää pilottiversiona toimivan kyselyn laatimiseen ja vastaamiseen liittyvän ohjeistuksen.

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Suomen Kennelliitto ry. 9.5.2014 2(7) Pätevyyksien käsittely Sisältö: Pätevyydet -sivun näkyminen... 3 Pätevyydet -sivun

Lisätiedot

Www-tallennuksen käyttöohje

Www-tallennuksen käyttöohje OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut puh: (09) 7747 7090 E-mail: laskentapalvelut@oph.fi Www-tallennuksen käyttöohje Sisällys Käyttäjätunnukset Koulutuksen järjestäjä (saajatunnus) Laitokset/koulutusmuodot

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

Hyvä tietää ennen kuin aloitat

Hyvä tietää ennen kuin aloitat Tämä on hakijan ohje Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöön. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Hyvä tietää ennen kuin aloitat Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot: Tuetut

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE SISÄLLYS 1. Rekisteröityminen 2. Kirjautuminen 3. Sijaisrekisterin välilehdet 4. Hakemuksen tekeminen 5. Haastatteluajan varaus 6. Kalenterin

Lisätiedot

Neuvolan käyttäjänopas

Neuvolan käyttäjänopas Neuvolan käyttäjänopas ipana Äitiys Mediware Oy Hermiankatu 8D 33720 Tampere passipaikka@mediware.fi puh. 010 525 1559 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen palveluun... 2 3. Asiakkaan valinta...

Lisätiedot

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS Toukokuu 2007 Tavoitteesta tuloksiin ohjelman aloittaminen Aloita Tavoitteista tuloksiin ohjelma kirjoittamalla LMI:n webbiosoite http://www.lmi-inc.com/feedback/fin

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Yhteistyökumppanit kirjautuvat erikseen annetuilla tunnuksilla osoitteeseen

Yhteistyökumppanit kirjautuvat erikseen annetuilla tunnuksilla osoitteeseen 1 Etäyhteysohje (vpn.lappia.fi) Yleistä ssl-vpn etäkäyttöpalvelusta Koulutuskuntayhtymän henkilökunnalla ja opiskelijoilla on käytössään selaimella käytettävä etäkäyttöpalvelu. Palvelun kautta voi käyttää

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti

Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita tilauksen

Lisätiedot

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM Ohje Käyttäjätunnus ja salasana 1. Ohjeen sisällys 2. Ensimmäinen sisäänkirjautuminen... 2 3. Salasanan uusiminen... 4 4. Käyttäjätunnuksen palautus... 5 5. Muut ongelmatilanteet... 5 Sivu

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu

Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita tilauksen tekeminen dia Anna

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 5.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-22 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-13 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus 1 Sähköisten palveluiden käytön aloittaminen 1. Mene www.tampere.fi -sivulle 2. Klikkaa Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Erotuomareiden TASO-ohjeistus Erotuomareiden TASO-ohjeistus 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim.

Lisätiedot

Tarva LC (Level Crossing) pikaohje Harri Peltola & Mikko Virkkunen

Tarva LC (Level Crossing) pikaohje Harri Peltola & Mikko Virkkunen Tarva LC (Level Crossing) pikaohje 17.1. 2014 Harri Peltola & Mikko Virkkunen 2 Kirjautuminen TarvaLC-ohjelmaan kirjaudutaan linkistä: http://tarvalc.myapp.info/tarvadb/tarva/tarva.html henkilökohtaisella

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja Personec HR-järjestelmä sisältää valtion palkkausjärjestelmän (yliopistot) arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä VPJ-arviointiprosessin

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

Miten edunvalvoja rekisteröidään?

Miten edunvalvoja rekisteröidään? Miten edunvalvoja rekisteröidään? Rekisteröintimenettely: konsultti- ja lakiasiaintoimistot, jotka harjoittavat edunvalvontaa EU:n toimielimissä 1. Esittely Rekisteröinti aloitetaan valitsemalla kotisivun

Lisätiedot

Ohje musiikin perusteet-ryhmän hallinnointiin Wilmassa kevät 2015

Ohje musiikin perusteet-ryhmän hallinnointiin Wilmassa kevät 2015 Ohje musiikin perusteet-ryhmän hallinnointiin Wilmassa kevät 2015 Kuopion konservatorio, Tossavainen Marjo Ohje musiikin perusteiden arvioinnin antamiseen Wilmassa Musiikin perusteiden suoritusmerkinnän

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun Työantajan ns. seurantahenkilönä - pääset verkkopalvelussa seuraamaan tehtyjä väli- ja päättöarviointeja ja koulutuskorvaushakemusten tilannetta sekä tulostamaan

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies Personec HR-järjestelmä sisältää yliopistojen palkkausjärjestelmän arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä ypj-arviointiprosessin

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektipäätöksen noutaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektipäätöksen noutaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Käyttöohje projektien hakijoille ja toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3 1.1 Järjestelmän käytön tekniset vaatimukset... 3 1.2

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Keskuskauppakamari e-vientiasiakirjat. Copyright OY SAMLINK AB

KÄYTTÖOHJE. Keskuskauppakamari e-vientiasiakirjat. Copyright OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE Keskuskauppakamari e-vientiasiakirjat OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE 2 (35) Sisällysluettelo Sisällysluettelo YLEISET KÄYTTÖTAPAUKSET... 3 1 Kirjaudu järjestelmään... 3 2 Kirjaudu ulos järjestelmästä...

Lisätiedot

DIPLOMITYÖN, PRO GRADU TUTKIELMAN, KANDIDAATIN TYÖN TAI LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TALLENTAMINEN LUTPUBIIN (DORIA-PALVELIMELLE)

DIPLOMITYÖN, PRO GRADU TUTKIELMAN, KANDIDAATIN TYÖN TAI LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TALLENTAMINEN LUTPUBIIN (DORIA-PALVELIMELLE) DIPLOMITYÖN, PRO GRADU TUTKIELMAN, KANDIDAATIN TYÖN TAI LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TALLENTAMINEN LUTPUBIIN (DORIA-PALVELIMELLE) Ole hyvä ja lue nämä 15-sivuiset tallennusohjeet huolellisesti läpi. Huomaa,

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

2 Sisäänkirjautuminen Luo uusi käyttäjätunnus Unohditko salasanasi... 4

2 Sisäänkirjautuminen Luo uusi käyttäjätunnus Unohditko salasanasi... 4 1 1 Sisällysluettelo 2 Sisäänkirjautuminen... 1 2.1 Kirjaudu... 2 2.2 Luo uusi käyttäjätunnus... 2 2.3 Unohditko salasanasi... 4 3 Käyttäjän tiedot... 6 4 Etusivu... 8 5 Lomakkeiden syöttö / Kerääjän valinta...

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun SÄHKÖPOSTIOHJE Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Pekka Patrikka Voimaantulo 15.08.2013 Muutettu viimeksi 16.08.2013 Tarkistettu

Lisätiedot

Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus

Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus SISÄLLYSLUETTELO 1. Käyttäjätunnukset 2 2. Kirjautuminen järjestelmään 3 3. Eläintenpitäjän eläimet ja rekisterin valinta 4 4. Ilmoitukset 4.1

Lisätiedot

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS Pikakäyttöohje Päivitys 14.11.2011 SISÄLLYS I. Ohjelman käynnistäminen II. Harjoiteltavan osa-alueen ja tehtäväsovelluksen valinta III. Tehtäväsovellusten käyttö Mallisuoritus ja tehtävän suoritusohje

Lisätiedot

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) :LOPD 0LNl:LOPDRQ" Wilma on internetin kautta toimiva liittymä opettajille, oppilaille ja näiden huoltajille. Se ei ole käyttäjän koneella oleva

Lisätiedot