MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1

2 2 1 YLEISTÄ MELAN TILAKÄYNTIREKISTERISTÄ SOVELLUKSEN KÄYTTÖ VERSIOVAATIMUKSET KÄYTTÖOIKEUDET KÄYTTÖLIITTYMÄN TOIMINTAPERIAATTEET NÄYTÖT SOVELLUKSEEN KIRJAUTUMINEN / TERVETULOA MELAN TILAKÄYNTIREKISTERIIN JA SUOSTUMUSLOMAKKEET TILAKÄYNTIREKISTERIN ALOITUSKUVA YHDYSHENKILÖLLÄ TILAKÄYNTIREKISTERIN ALOITUSKUVA NEUVOJALLA YHDYSHENKILÖN ORGANISAATION TIEDOT Yhdyshenkilö lisää uudet neuvojat tai poistaa neuvojat YHDYSHENKILÖ SAA TIEDON TILAKÄYNTIEN TOIMEKSIANNOISTA YHDYSHENKILÖ KIINNITTÄÄ TOIMEKSIANNOT NEUVOJILLE YHDYSHENKILÖ VOI PURKAA TOIMEKSIANNON NEUVOJA OTTAA TILAKÄYNNIN TEHTÄVÄKSI NEUVOJA REKISTERÖI TILAKÄYNTI- JA TERVEYDENVAARATIEDOT MELALLE TILAKÄYNNIN LISÄÄMINEN TILAKÄYNNILLE OSALLISTUJA LISÄÄ TUOTANTOSUUNTA TALLENNUS LOPETUS/TOIMEKSIANNON KUITTAAMINEN LISÄÄ TERVEYDENVAARAT, JOS SUOSTUMUS ON SAATU TERVEYDENVAAROJEN LUOKITTELUN VÄLILEHDET KORJAUSEHDOTUSTEN TILAT: TEHTY, KESKEN, EI TEHTY LISÄÄ TILAA KOSKEVAT YLEISET SUOSITUKSET TULOSTA TYÖOLOSELVITYSLOMAKE JA SUOSITUKSET LOPETUS/TOIMEKSIANNON KUITTAAMINEN SALASANAN VAIHTO TILAKÄYNTIIN LIITTYVÄT MUUT TEHTÄVÄT... 19

3 3 1 Yleistä Melan tilakäyntirekisteristä 1.1 Sovelluksen käyttö Sovelluksen Internet-osoite on https://etu.mela.fi/tth/neuvoja Mela ja neuvojaorganisaatio tekevät sopimuksen sovelluksen käytöstä. Mela ilmoittaa sähköpostilla neuvojaorganisaation yhdyshenkilölle tilakäyntirekisteriin tehdyistä toimeksiannoista. Neuvojaorganisaatio saa työterveyshuollon suostumuksella rekisteröidä toimeksiannon kohteena olevan yrityksen tilakäyntitiedot Melalle. Sovelluksen käyttö edellyttää käyttäjältä aina henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, joka toimii käyttäjätunnuksena. Ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa käyttäjä tilaa järjestelmältä salasanan. Sovellus on suojattu erityisellä salausprotokollalla (SSL). 1.2 Versiovaatimukset 1.3 Käyttöoikeudet Sovelluksen käyttö edellyttää vähintään Internet Explorer 5 tai Netscape 8.1 tai Firefox 1.0 tasoista selainta. Mela toimesta on sovellukseen lisätty neuvojaorganisaation tiedot sekä organisaation yhdyshenkilö ja hänen tietonsa. Yhdyshenkilö lisää omaan organisaatioonsa neuvojat ja heidän tietonsa. Yhdyshenkilö voi olla myös neuvoja. Yhdyshenkilö saa oikeudet: - lisätä uusia neuvojia omaan neuvojaorganisaatioonsa - päivittää olemassa olevien neuvojien tietoja - poistaa omasta neuvojaorganisaatiostaan neuvojia - saa päivittää omia tietojaan (nimi, puhelinnumero, kieli, sähköpostiosoite, salasana, erikoisala) - kiinnittää tilakäyntien toimeksiannot neuvojille - purkaa toimeksiantojen kiinnityksiä - kysellä toimeksiantoja - tulostaa toimeksiannot listalle - lisätä tilakäyntitiedot (pvm ja tuotantosuunta) maatalousyrittäjän suostumuksella - lisätä myös terveydenvaaratiedot maatalousyrittäjän suostumuksella. Neuvoja saa oikeudet: - päivittää omia tietojaan (puhelinnumero, kieli, sähköpostiosoite, salasana) - selata kaikkia organisaation toimeksiantoja

4 4 1.4 Käyttöliittymän toimintaperiaatteet - tulostaa toimeksiannot listalle - käsitellä hänelle kiinnitettyjä toimeksiantoja - lisätä tilakäyntitiedot (pvm ja tuotantosuunta) maatalousyrittäjän suostumuksella - lisätä myös terveydenvaaratiedot maatalousyrittäjän suostumuksella. Jos neuvoja toimii neuvojana yhdessä tai useammassa eri organisaatiossa, saa hän käyttöoikeuden näiden organisaatioiden toimeksiantoihin. 1. Yhteys sovellukseen on auki koko istunnon ajan, kunnes istunto lopetetaan Lopetus -linkillä. Tietoturvasyistä johtuen yhteys katkeaa automaattisesti, jos sovellus on auki noin 20 minuuttia, eikä sitä tuona aikana käytetä. 2. Näytölle tultaessa kohdistin viedään ensimmäiseen editoitavaan kenttään (= kenttä, johon voi kirjoittaa). 3. Näyttöjen sinisellä värillä olevista tekstikohdista tai aktiivina olevista painikkeista on linkki eteenpäin. 4. Tallentamattomista muutoksista annetaan huomautus käyttäjälle. 5. Tallennus tapahtuu Tallenna -painikkeella. 6. Selaimessa tapahtuvien tarkistusten huomautukset ilmoitetaan ns. Pop-up -ikkunalla tai uudella ikkunalla. Jos saat virheilmoituksen, ota yhteyttä Melan yhteyshenkilöön. 2 Näytöt Yhdyshenkilöllä on käytössään 7 ja neuvojalla 5 erilaista näyttöä välilehtineen. Jokaisen näytön oikeassa yläreunassa on toiminnot Alkuun = siirtyy aloituskuvalle ja Lopetus = lopettaa istunnon ja siirtyy kirjautumisnäytölle. 2.1 Sovellukseen kirjautuminen / Tervetuloa Melan tilakäyntirekisteriin Kirjoita sähköpostiosoiteesi Sähköpostiosoite -kenttään ja klikkaa Tilaa uusi salasana -painiketta. Onnistuneen salasanatilauksen päätteeksi, käyttäjälle annetaan ilmoitus: Uusi salasana on lähetetty sähköpostiisi.. Tämän jälkeen ohjelmaan kirjaudutaan normaalisti sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Salasanan voit vaihtaa heti itselle paremmin sopivaksi Omat tietoni -näytöllä. Jos saat ilmoituksen Antamasi käyttäjätunnus ei ole sallittu tai salasana ei ole oikea. Tarkista käyttäjätunnus ja salasana. Jos olet unohtanut salasanasi, tilaa uusi salasana. Toimi tällöin huomautuksen mukaisesti.

5 5 Jos kirjautuminen ei onnistu, ota yhteyttä Melaan. Yhteyshenkilöiden yhteystiedot: Tiina Pakarinen , , Märta Strömberg-Nygård (ruotsinkieliset) , , Jos olet neuvojana yhdessä tai useammassa organisaatiossa, joudut sisään kirjautumisen jälkeen valitsemaan vetolaatikosta klikkaamalla sen neuvojaorganisaation, jonka toimeksiantoja haluat käsitellä.

6 6 2.2 Käyttöohje ja suostumuslomakkeet Sisään kirjautumis -näytöltä voit tulostaa sovelluksen käyttöohjeen (Käyttöohje) ja tilakäynnillä tarvittavat suostumuslomakkeet (Suostumuslomake). Melan logoa klikkaamalla pääset Melan kotisivuille ja Käyttöehdot kohtaa klikkaamalla pääset sovelluksen käyttöehtoihin. Näytöltä on linkit Melan julkaisuihin ja Melan tilastoihin. 2.3 Tilakäyntirekisterin aloituskuva yhdyshenkilöllä Sisään kirjautumisen jälkeen siirryt aloituskuvalle. Näytöllä olevia linkkejä klikkaamalla siirryt Neuvoja, Neuvojaorganisaatio tai Tilakäyntien toimeksiannot -näytölle. Klikkaamalla Omat tietoni -linkkiä siirryt Neuvoja -näytölle, jossa voit tarvittaessa muuttaa tietojasi.

7 7 Klikkaamalla Organisaationi tiedot -linkkiä siirryt Neuvojaorganisaatio -näytölle (ks. 2.5), jossa on tiedot organisaatiostasi ja neuvojistasi. Klikkaamalla Toimeksiantoni -linkkiä siirryt Tilakäyntien toimeksiannot näytölle, jossa voit hakea organisaatiollesi kiinnitetyt toimeksiannot (ks. kohta 2.6).

8 8 2.4 Tilakäyntirekisterin aloituskuva neuvojalla Sisään kirjautumisen jälkeen siirryt aloituskuvalle. Näytöllä olevia linkkejä klikkaamalla siirryt Neuvoja tai Tilakäyntien toimeksiantoni -näytölle. Klikkaamalla Omat tietoni -linkkiä siirryt Neuvoja -näytölle, jossa voit tarvittaessa muuttaa tietojasi. Klikkaamalla Toimeksiantoni -linkkiä siirryt Tilakäyntien toimeksiannot näytölle, jossa voit hakea sinulle tehtäväksi annetut toimeksiannot (ks. kohta 2.6).

9 9 2.5 Yhdyshenkilön organisaation tiedot Melan toimesta tilakäyntirekisteriin on lisätty neuvojaorganisaatio ja yhdyshenkilö. Neuvojaorganisaatio -näytöllä on seuraavat tiedot: Organisaation nimi, Lähiosoite, Postinumero, Postitoimipaikka, Toimialue (toimialuekunnat), Yhdyshenkilö ja hänen puhelinnumeronsa. Neuvojat -kohdassa on kaikki neuvojat, heidän sopimustensa voimassaolo ja lisäksi tieto, onko neuvoja samalla myös yhdyshenkilö. Yhdyshenkilö pääsee päivittämään omia yhteystietojaan Neuvoja -näytöllä klikkaamalla alla näkyvää nimeään. Yhdyshenkilö voi päivittää kaikkia yhteystietojaan, mutta ei muuttaa sitä, onko hän yhdyshenkilö vai ei. Jos yhdyshenkilö vaihtuu, siitä on ilmoitettava Melalle Yhdyshenkilö lisää uudet neuvojat tai poistaa neuvojat Yhdyshenkilö voi lisätä uusia neuvojia klikkaamalla Neuvojaorganisaatio -näytöllä Lisää uusi neuvoja -painiketta. Tällöin siirrytään Neuvoja -näytölle. Neuvojasta viedään seuraavat tiedot omiin kenttiinsä: Sukunimi, Etunimi, Puhelinnumero, Kielivalinta (suomi/ruotsi/molemmat), Sähköpostiosoite, Erikoisala (vapaamuotoista tekstiä esim. hevosasiantuntija). Liittymispvm -kenttään tulee automaattisesti kuluva päivä. Klikkaa lopuksi Tallenna -painiketta. Peruuta -painikkeella pääset takaisin Neuvojaorganisaatio -näytölle. Jos neuvojan tietojen tallentamisen jälkeen saat huomautuksen Neuvojan tiedot tallennettiin. Sähköpostiosoite oli jo käytössä, joten sähköpostiosoitteella löydetyn neuvojan tiedot päivitettiin annetuilla tiedoilla., tarkoittaa tämä sitä neuvojan tiedot ovat jo rekisterissä. Jos neuvoja lopettaa, rekisteröidään päättymistieto Neuvojaorganisaatio -näytöllä. Tämä tapahtuu klikkaamalla Ei -radionappia ao. neuvojan kohdalla Sopimuksen voimassaolo -sarakkeessa. Ohjelma vie automaattisesti päättymispäivän Neuvoja -näytölle. Neuvojaa ei voi poistaa, jos hänelle on kiinnitetty toimeksiantoja. Toimeksiannot pitää ensin purkaa. Jos toimeksiannon tila on Kuitattu, voi neuvojan silloin poistaa. Neuvojan sopimuksen päätyttyä hän ei voi enää kirjautua Melan tilakäyntirekisteriin. Jos neuvoja palaa takaisin organisaatioon, sopimus saadaan voimaan klikkaamalla Kyllä -radionappia Neuvojaorganisaatio -näytöllä. Tarkista neuvojan henkilötiedot ja korjaa tarvittaessa.

10 Yhdyshenkilö saa tiedon tilakäyntien toimeksiannoista Mela ilmoittaa toimeksiannoista sähköpostilla yhdyshenkilölle: Mela on tehnyt uusia toimeksiantoja työterveyshuollon tilakäynneistä. Sähköpostissa on linkki Melan tilakäyntirekisteriin. Toimeksiannot haetaan Tilakäyntien toimeksiannot -näytöllä, jossa oletuksena on Käsittelemätön -tilaiset toimeksiannot. Näytölle voi Hae -painikkeella hakea ehdot täyttäviä toimeksiantoja 20 kerralla. Hae seuraavat -painikkeella voi hakea seuraavat 20. Jos ehdot täyttäviä toimeksiantoja ei löydy, annetaan ilmoitus: Hakuehdot täyttäviä toimeksiantoja ei löydy. Laskuri näyttää toimeksiantojen määrän. Jos haluat katsella eri tilassa olevia toimeksiantoja, valintavaihtoehtoja ovat: uusi, käsittelemätön, annettu tehtäväksi, otettu tehtäväksi, tehty, kuitattu. Valitse toimeksiannon tila vetolaatikosta ja klikkaa Hae -painiketta, jolloin saat haun tuloksena valitsemasi toimeksiannot. Jos haluat kaikki toimeksiannot näytölle tai tulostettavaksi, poista rajausrasti ja klikkaa Hae -painiketta. Jos haluat katsella tietyn neuvojan toimeksiantoja, rajaa neuvoja rastilla, valitse vetolaatikosta haluamasi neuvoja ja klikkaa Hae -painiketta. Saat tällöin haun tuloksena kaikki ao. neuvojan toimeksiannot. Rajaamalla toimeksiannon tilaa eri valinnoilla, saat haluamasi toimeksiannot näytölle ja tulostettavaksi.

11 11 Jokaisesta yrityksestä näytetään tilatunnus (Ei tunnusta tai joku muu tilatunnus), toimeksiannon tila ja pvm, yrityksen sijaintikunta, työterveyshuoltoon kuuluva henkilö (muut sopimushenkilöt saat esille ns. alt -tekstinä), yrityksen postinumero, tuotantosuunta ja toimeksiannon tehneen työterveyshuollon nimi (osoitetieto saadaan esille ns. alt -tekstinä). Käsiteltävä toimeksianto (tilakäynti) valitaan klikkaamalla hiirellä Toimeksiannon tila ja pvm -linkkiä, jolloin siirrytään Toimeksianto -näytölle. Tulosta -painikkeella voit tulostaa luettelon toimeksiannoista. 2.7 Yhdyshenkilö kiinnittää toimeksiannot neuvojille Toimeksiantojen kiinnitys aloitetaan Tilakäyntien toimeksiannot - näytöllä (ks. kohta 2.6), jossa oletuksena on Käsittelemätön -tilaiset toimeksiannot. Voit kiinnittää toimeksiannot neuvojille massakiinnityksenä tai yksitellen. Massakiinnitys Sähköposti neuvojalle Neuvojan valinta Jos haluat kiinnittää samalle neuvojalle useamman toimeksiannon kerralla, merkitse ensin toimeksiannot klikkaamalla niiden edessä olevaa pientä ruutua ja klikkaa sen jälkeen Kiinnitä neuvoja -painiketta. Massakiinnityksen samalle neuvojalle voi tehdä vain näyttö kerrallaan. Sovellus kysyy ensin lähetetäänkö sähköposti neuvojalle. Vastaa OK, jos sähköposti lähetetään. Neuvoja saa sähköpostiosoitteeseensa lähettäjän tiedoilla ilmoituksen: Työterveyshuollon tilakäynti on annettu tehtäväksi. Saat tarkemmat tiedot tilakäynnistä Melan tilakäyntirekisteristä. Sovellus kysyy sähköpostin lähettämisestä joka kerta, kun klikkaat Kiinnitä neuvoja -painiketta. Tämän jälkeen sovellus siirtää sinut Neuvojat -näytölle, jossa voit valita neuvojan klikkaamalla hänen nimeään. Neuvojan valinnan jälkeen toimeksiannot siirtyvät ao. neuvojan toimeksiannoiksi ja ovat tilassa Annettu teht. (Annettu tehtäväksi). Jos yh-

12 12 dyshenkilö kiinnittää toimeksiantoja itselleen, siirtyvät ne hänellä suoraan Otettu teht. (Otettu tehtäväksi) -tilaan. Muiden kuin yhdyshenkilön pitää erikseen ottaa toimeksiannot tehtäväkseen. Yksittäiskiinnitys Jos haluat kiinnittää toimeksiantoja myös yksitellen neuvojille, menettele näin: kiinnitä toimeksianto klikkaamalla Toimeksiannon tila ja pvm -sarakkeen Käsittelemätön -linkkiä ao. henkilön kohdalla, jolloin siirryt Toimeksianto -näytölle. Hae neuvoja klikkaamalla Hae neuvoja -painiketta ja valitse vetolaatikosta sopiva neuvoja tilakäynnille. Kiinnittääksesi valitsemasi neuvojan, klikkaa Kiinnitä neuvoja -painiketta. Kiinnitys tallentuu heti. Sovellus huomauttaa sähköpostista jokaisen kiinnityksen yhteydessä. Jos kiinnität samalle neuvojalle useita toimeksiantoja, lähetä sähköposti vain ensimmäisen kiinnityksen yhteydessä. Muiden toimeksiantojen kiinnityksen yhteydessä klikkaa Peruuta -painiketta. Jos neuvojalle halutaan antaa jotakin informaatiota tilakäyntiä varten, tiedon voi kirjoittaa Lisätiedot -kenttään. Tiedot pitää erikseen tallentaa Tallenna lisätiedot -painikkeella. Lisätiedot -kenttä on myös Melan käytössä.

13 Yhdyshenkilö voi purkaa toimeksiannon 2.9 Neuvoja ottaa tilakäynnin tehtäväksi Toimeksiannon tilaksi muuttuu kiinnittämisen jälkeen Annettu teht.. Tilakäyntien toimeksianto -näytöltä näkee yritykseen kiinnitetyn neuvojan nimen Toimeksiantojen tila ja pvm -sarakkeesta. Yhdyshenkilö voi purkaa toimeksiannon kiinnityksen Toimeksianto -näytöllä. klikkaamalla Pura kiinnitys -painiketta. Toimeksiannon tilaksi palautuu tällöin Käsittelemätön. On huolehdittava, että toimeksianto kiinnitetään purkamisen jälkeen toiselle neuvojalle. Sovellus ei välitä tietoa toimeksiannon purusta neuvojalle. Sovellus lähettää neuvojalle sähköpostin hänelle kiinnitetyistä toimeksiannoista. Toimeksiannot otetaan tehtäväksi Tilakäyntien toimeksiannot -näytöllä, jossa oletuksena on neuvojan omat Annettu teht. -tilaiset toimeksiannot. Klikkaamalla Hae -painiketta toimeksiannot saadaan näytölle ja tulostettavaksi. Kaikki neuvojalle annetut toimeksiannot voi ottaa tehtäväksi näyttö kerrallaan klikkaamalla toimeksiantojen edessä olevaa pientä ruutua ja klikkaamalla sen jälkeen Ota tehtäväksi -painiketta. Tieto tallentuu heti ja toimeksiantojen tilaksi muuttuu Otettu teht. Tämän jälkeen neuvoja voi ryhtyä jatkotoimenpiteisiin tilakäynnin sopimisesta yrityksen kanssa (ks. kohta 5). Tilakäyntitiedot rekisteröidään vasta tilakäynnin jälkeen.

14 14 Toimeksiannot voi tarvittaessa ottaa tehtäväksi myös yksitellen klikkaamalla ao. yrityksen kohdalla linkkiä Annettu teht. Ohjelma siirtää neuvojan Toimeksianto -näytölle, jossa klikataan Ota tehtäväksi - painiketta. Suositellaan kuitenkin kerralla ottamista, etteivät toimeksiannot unohdu Annettu teht. -tilaan. Toimeksianto -näytöllä olevaan Lisätieto -kenttään voi kirjoittaa muistiin tilakäyntiin liittyviä asioita. Tiedot tallennetaan Tallenna lisätiedot -painikkeella.

15 15 3 Neuvoja rekisteröi tilakäynti- ja terveydenvaaratiedot Melalle 3.1 Tilakäynnin lisääminen Kun tilakäynti on tehty, neuvoja rekisteröi tiedot, jos hän on sopinut siitä työterveyshuollon kanssa. Tilakäyntien rekisteröinti aloitetaan Tilakäyntien toimeksiannot -näytöltä hakemalla esille toimeksiannot. Rajaa toimeksiantojen tilaksi Otettu tehtäväksi. Kun hakutulos on näytöllä, klikkaa ao. yrityksen kohdalla Otettu teht. -linkkiä. Tällöin ohjelma siirtää Toimeksianto -näytölle. Tilakäynti -näytölle siirrytään klikkaamalla Rekisteröi tilakäynnin tiedot -painiketta. Tultuasi Tilakäynti -näytölle, aloita rekisteröinti kirjoittamalla tilakäynnin päivämäärä (pv.kk.vvvv) Tapahtumapvm -kenttään. Sovellus on tuonut näytölle yrityksen vanhimman sopimushenkilön nimen. Jos olet saanut suostumuksen terveydenvaarojen rekisteröintiin, klikkaa seuraavaksi kohtaa Maatalousyrittäjältä on saatu lupa terveydenvaarojen rekisteröintiin (terveydenvaarojen lisäämisestä ks. kohta ).

16 16 Jos et saanut lupaa, näytöllä on valmiiksi oletuksena rasti kohdassa Maatalousyrittäjältä ei ole saatu lupaa terveydenvaarojen rekisteröintiin (tilakäynnin rekisteröinti päättyy tällöin kohtaan 3.5). 3.2 Tilakäynnille osallistuja 3.3 Lisää tuotantosuunta Sovellus on tuonut ammattinimikkeesi (maatalouden asiantuntija) Tilakäynnille osallistujat -kenttään ja viereiseen kenttään etunimesi ja sukunimesi. Lisää tilan tuotantosuunta ja volyymitiedot klikkaamalla Lisää tuotantosuunta -painiketta. Valitse tuotantosuunta vetolaatikosta ja lisää volyymitiedot eli määrä alla aukeavaan kenttään. Joissakin valinnoissa aukeaa lisäksi selitekenttä, johon pitää kirjoittaa tuotantosuuntaa täydentävää tekstiä. Pinta-alat ilmoitetaan aina kokonaislukuna. Esim. Jos viljaa viljellään 32,60 ha:n alalla, merkitse pinta-alaksi 33. Volyymi -kenttiin ei saa kirjoittaa mitään muuta kuin luku (ei x kpl, xx ha tms.). Klikkaa seuraavaksi Siirry tallennukseen -painiketta.

17 17 Toista edellä mainittu, jos lisäät useamman eri tuotantosuunnan. Jos maatilalla harjoitetaan kahta tai useampaa voimaperäistä tuotantoa, voit ne silloin rekisteröidä. Yksi tuotantosuunta kuitenkin yleensä riittää. 3.4 Tallennus 3.5 Lopetus/toimeksiannon kuittaaminen Klikkaa lopuksi sinistä Tallenna -painiketta. Jos maatalousyrittäjä ei antanut lupaa terveydenvaarojen kirjaamiseen, tilakäynti on päivämäärän ja tuotantosuunnan tallennuksen jälkeen rekisteröity. Kun tilakäynti on tallennettu, klikkaa Palaa -painiketta, jolloin siirryt takaisin Toimeksianto -näytölle. Jos haluat vielä korjata tai muuttaa tietoja, voit palata takaisin Tilakäynti -näytölle klikkaamalla Siirry tilakäyntiin -painiketta. Kun kaikki tiedot on viety ja tallennettu, toimeksianto pitää muistaa kuitata. Klikkaa Toimeksianto -näytöllä Kuittaa toimeksianto -painiketta, jolloin toimeksiannon tilaksi muuttuu Kuitattu. Kuittauksen jälkeen et voi palata enää Tilakäynti -näytölle. Toimeksianto pysyy Tehty -tilassa siihen saakka, kun toimeksianto on kuitattu (ks. kuvaa kohdassa 3.11). 3.6 Lisää terveydenvaarat, jos suostumus on saatu 3.7 Terveydenvaarojen luokittelun välilehdet Jos olet saanut maatalousyrittäjältä luvan terveydenvaarojen tilastotietojen rekisteröintiin, klikkaa Lisää terveydenvaara -painiketta. Painike on aktiivinen, jos jo aikaisemmin merkitsit luvan saaduksi. Terveydenvaaraosio muodostuu seitsemästä välilehdestä, joiden välillä voit liikkua eteenpäin joko klikkaamalla Seuraava -painiketta tai vaihtoehtoisesti käyttäen näytön yläosan välilehtilinkkejä. Työsi helpottamiseksi harkitse kirjattavan vaaran sisältö valmiiksi, koska tilastotietonäyttöjen välilehdillä voit valita vain yhden vaihtoehdon. Terveydenvaaran korjausehdotuksissa voit valita useamman vaihtoehdon. Edellinen -painikkeella voit aina palata edelliselle välilehdelle. Käyttäessäsi välilehdillä olevaa Peruuta -painiketta, siirtää se Tilakäynti - näytölle. Välilehdille ei tällöin tallennu mitään. 1. luokittelu, päätaso -> 2. luokittelu, tarkennettu taso -> 3. altistujat -> 4. työ, päätaso -> 5. työ, tarkennettu taso, -> 6. vapaamuotoinen kuvaus, -> 7. korjausehdotukset. Esimerkki valinnoista, jos lypsykarjatilalla on havaittu homepölyvaara: valitse 1. biologinen vaara, 2. homepöly, 3. valitse altistuvat henkilöt tai

18 18 hyväksy kaikki näytölle tulleet, 4. karjanhoitotyö, 5. ruokinta/ juottaminen, 6. kirjoita vapaamuotoinen lyhyt kuvaus homepölyhavainnoista ja altistumispaikka omiin kenttiinsä, 7. valitse korjausehdotukseksi esim. tietty hengityksensuojain Tilakäynnillä havaitut eri terveydenvaarat, altistujat ja korjausehdotukset lisätään vaara kerrallaan siihen kuuluvine korjausehdotuksineen ja klikataan lopuksi Siirry tallennukseen -painiketta. Tämä toiminto ei vielä tallenna tietoja. Tallentaminen tapahtuu vasta Tilakäynti -näytön sinisellä Tallenna -painikkeella. 3.8 Korjausehdotusten tilat: Tehty, Kesken, Ei tehty 3.9 Lisää tilaa koskevat yleiset suositukset 3.10 Tulosta työoloselvityslomake ja suositukset 3.11 Lopetus/Toimeksiannon kuittaaminen Merkitse korjausehdotuksen tilaksi Tehty, jos se on jo toteutettu ja lisää toteutuspäivämäärä sille varattuun kenttään. Merkitse korjausehdotuksen tilaksi Kesken, jos toteutus on vielä kesken. Jos korjausehdotusta ei ole vielä toteutettu, tilaksi tulee oletuksena Ei tehty. Voit päivittää kaikki korjausehdotukset tehdyksi klikkaamalla Valitse kaikki korjausehdotukset tehty -tilaan -linkkiä. Ohjelma tuo automaattisesti kuluvan päivän pvm -kenttään. Tämä ominaisuus on vain IE-selaimessa. Muista klikata lopuksi sinistä Tallenna -painiketta. Tilaa koskevat yleiset suositukset lisätään klikkaamalla Suosituksia ei ole. Lisää -painiketta. Voit valita useita vaihtoehtoja ja kohtaan Muut suositukset voit kirjoittaa esim. myönteistä palautetta kyseisestä maatalousyrityksestä. Klikkaa suositusten lisäämisen jälkeen näytöllä olevaa Tallenna -painiketta. Se palauttaa sinut takaisin Tilakäynti -näytölle. Voit klikata vielä kertaalleen sinistä Tallenna -painiketta, jos et ollut muistanut sitä vielä tehdä. Tuloste -painiketta klikkaamalla voit tulostaa Työoloselvityslomakkeen tilakäynnillä havaituista terveydenvaaroista ja Suositukset -lomakkeen. Jos haluat tulosteen ruotsinkielisenä, vaihda kieli vetolaatikosta. Kun tilakäynti on tallennettu, klikkaa Palaa -painiketta, jolloin siirryt takaisin Toimeksianto -näytölle. Jos haluat vielä korjata tai muuttaa tietoja, voit palata takaisin Tilakäynti -näytölle klikkaamalla Siirry tilakäyntiin -painiketta. Kun kaikki tiedot on viety ja tallennettu, toimeksianto pitää muistaa kuitata. Klikkaa Toimeksianto -näytöllä Kuittaa toimeksianto -painiketta, jolloin toimeksiannon tilaksi muuttuu

19 19 Kuitattu. Kuittauksen jälkeen et voi palata enää Tilakäynti -näytölle. Toimeksianto pysyy Tehty -tilassa siihen saakka, kun toimeksianto on kuitattu. 4 Salasanan vaihto 5 Tilakäyntiin liittyvät muut tehtävät Tilakäynnistä sopiminen maatalousyrittäjän kanssa Järjestelmän sähköpostilla antaman salasanan voit vaihtaa Omat tietoni -näytöllä. Tyhjennä salasanakentät ja kirjoita Uusi salasana ja Uusi salasana uudestaan -kenttiin salasanasi ja tallenna tiedot. Salasanassa saa olla 5-8 merkkiä, kirjaimia tai numeroita, ei erikoismerkkejä. Salasana on voimassa vuoden ajan sen vaihtamisesta. Kun salasana vanhenee, saat siitä huomautuksen kirjautumisen yhteydessä. Tilaa silloin järjestelmältä uusi salasana. Kun olet ottanut tilakäynnin tehtäväksesi, sovi tilakäynnin ajankohdasta maatalousyrittäjän kanssa (asiakkaan yhteystiedot löytyvät rekisteristä). Jos tilakäynnin ajankohdasta on esitetty toiveita, löytyy tieto tilakäynti-

20 20 Yhteys työterveyshuoltoon rekisteristä. Ennen tilakäyntiä sinun tulisi lähettää maatilalle Melan laatima tilakäyntiä selostava kirje. Kirjepohja on toimitettu organisaatiollesi. Sinun tulee ennen tilakäyntiä ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon (yhdyshenkilön yhteystiedot selviävät tilakäyntirekisteristä) sopiaksesi - tilakäynnin laskutuksesta, - työolosuhdeselvityslomakkeen laatimisesta ja palauttamisesta (lomakkeita voi tulostaa Työterveyslaitoksen sivulta), - tilakäynnistä annettavan palautteen laatimisesta, - tavasta, jolla tilakäyntitiedot ilmoitetaan Melalle. Voit sopia työterveyshuollon kanssa, miten tiedot ilmoitetaan tilakäyntirekisteriin. Tämä edellyttää myös maatalousyrittäjän suostumusta. Tilakäynti Tilakäynnillä tulee noudattaa hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaista käytäntöä. Työterveyshuollolla saattaa olla tilakäyntiä koskevia erityistoiveita, jotka sinun tulee ottaa huomioon. Tilakäynnille mukaan suostumuslomake ja arviolomake Tilakäyntitietojen ilmoittamista varten tarvitaan maatalousyrittäjän suostumus. Suostumus pyydetään tilakäynnin yhteydessä. Allekirjoitettu lomake palautetaan työterveyshuollolle. Suostumuslomakkeen voit tulostaa Sisään kirjautumis -näytöltä. Tilakäyntien arviointia varten halutaan selvittää maatalousyrittäjien mielipide maatalouden asiantuntijan tekemästä tilakäynnistä. Tätä varten jokaisen tilakäynnin yhteydessä jätetään maatalousyrittäjille arviolomake ja Melan palautuskuori. Arviolomakkeita ja palautuskuoria on toimitettu organisaatiollesi. Tilakäynnin jälkeen Jos olit sopinut työterveyshuollon kanssa tilakäyntitietojen kirjaamisesta Melan tilakäyntirekisteriin, ilmoita heille, että olet jo antanut tiedot Melalle.

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO

Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO Sisällys 1. KIRJAUTUMINEN JA NÄKYMIEN VAIHTAMINEN... 6 1.1 Pääkäyttäjä-, liitto- ja seuratason näkymät... 6 1.2 Järjestelmässä liikkuminen... 7 1.3 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle

SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle SATU käyttöohje Dnro 20/702/2014 SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle Versio 1.5 20.10.2014 2 Versiohistoria Version Pvm Keskeisimmät muutokset numero 1.4 8.1.2014 Viraston nimenvaihdoksen

Lisätiedot

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA 20.4.2010 RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA SISÄLTÖ: 1 YLEISTÄ RAP4LEO -RAPORTOINNISTA...2 2 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 3 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-8

Lisätiedot

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKONEEN- VARAUSJÄRJESTELMÄ JA LENNON- RAPORTOINTIJÄRJESTELMÄ ----------------------------- INTERNETLIITTYMÄ Versio 4.0.4 13.10.2007 1 / 22 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 3 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 3 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 3 2.1.1 Lisenssinumero... 3 2.1.2 Salasana...

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA 24.8. 2007 RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA VUONNA 2007 HYVÄKSYTYT HANKKEET SISÄLTÖ: RAP4LEO KÄYTTÖOHJEET KOORDINAATTORILLE.2 1 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 2 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-7

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 PERUSTIETOJA KATSO-TUNNISTEESTA JA TAMO-TARKISTUSPALVELUSTA...4 Katso-organisaatiotunniste...4 WebTaMo...5 3 HENKILÖLLISYYDEN VARMENTAMINEN

Lisätiedot

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Sisällys 1. Sebacon 1.9... 2 2. Help desk... 3 3. Kirjautuminen... 4 4. Yleisesittely...

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO Yrityksen allekirjoitusoikeuden omaavan henkilön eli seurantahenkilön käyttöliittymä... 2 1 Yleistä... 2 2 Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Unohtuiko salasana?...

Lisätiedot

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.50 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012 Käyttöohje CSI LakiMies Versio 2.7 Joulukuu 2012 (1/118) Sisällysluettelo 1 Ohjelmiston yleiset toiminnot... 4 1.1 Ohjelmiston rakenne... 4 1.2 Perustoiminnot... 6 1.2.1 Listatoiminnot... 6 1.2.2 Ikkunatoiminnot...

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

Asetusten ohje CSI Lawyer. Versio 2.0 Joulukuu 2010

Asetusten ohje CSI Lawyer. Versio 2.0 Joulukuu 2010 Asetusten ohje CSI Lawyer Versio 2.0 Joulukuu 2010 2 (/ 92) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä asetuksista... 3 1.1 Yleisimmät toiminnallisuudet... 3 1.2 Navigointi asetuksissa... 4 1.3 Kuvakkeet asetuksissa...

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Palautetta voi lähettää osoitteeseen: moodletuki@turku.fi Sisällysluettelo 1 Kasvatus- ja opetustoimen moodlet...1

Lisätiedot

WINHAPRO 6.1 KÄYTTÖOHJE

WINHAPRO 6.1 KÄYTTÖOHJE WINHAPRO 6.1 KÄYTTÖOHJE Logica KÄYTTÖOHJE 1 (122) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...6 1.1. Painikkeet...6 1.2. Pikanäppäimet...7 1.3. Näytön kolme eri tilaa...7 1.4. Valintalistojen käsittely...8 1.5. Hakeminen...8

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot