MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1

2 2 1 YLEISTÄ MELAN TILAKÄYNTIREKISTERISTÄ SOVELLUKSEN KÄYTTÖ VERSIOVAATIMUKSET KÄYTTÖOIKEUDET KÄYTTÖLIITTYMÄN TOIMINTAPERIAATTEET NÄYTÖT SOVELLUKSEEN KIRJAUTUMINEN / TERVETULOA MELAN TILAKÄYNTIREKISTERIIN JA SUOSTUMUSLOMAKKEET TILAKÄYNTIREKISTERIN ALOITUSKUVA YHDYSHENKILÖLLÄ TILAKÄYNTIREKISTERIN ALOITUSKUVA NEUVOJALLA YHDYSHENKILÖN ORGANISAATION TIEDOT Yhdyshenkilö lisää uudet neuvojat tai poistaa neuvojat YHDYSHENKILÖ SAA TIEDON TILAKÄYNTIEN TOIMEKSIANNOISTA YHDYSHENKILÖ KIINNITTÄÄ TOIMEKSIANNOT NEUVOJILLE YHDYSHENKILÖ VOI PURKAA TOIMEKSIANNON NEUVOJA OTTAA TILAKÄYNNIN TEHTÄVÄKSI NEUVOJA REKISTERÖI TILAKÄYNTI- JA TERVEYDENVAARATIEDOT MELALLE TILAKÄYNNIN LISÄÄMINEN TILAKÄYNNILLE OSALLISTUJA LISÄÄ TUOTANTOSUUNTA TALLENNUS LOPETUS/TOIMEKSIANNON KUITTAAMINEN LISÄÄ TERVEYDENVAARAT, JOS SUOSTUMUS ON SAATU TERVEYDENVAAROJEN LUOKITTELUN VÄLILEHDET KORJAUSEHDOTUSTEN TILAT: TEHTY, KESKEN, EI TEHTY LISÄÄ TILAA KOSKEVAT YLEISET SUOSITUKSET TULOSTA TYÖOLOSELVITYSLOMAKE JA SUOSITUKSET LOPETUS/TOIMEKSIANNON KUITTAAMINEN SALASANAN VAIHTO TILAKÄYNTIIN LIITTYVÄT MUUT TEHTÄVÄT... 19

3 3 1 Yleistä Melan tilakäyntirekisteristä 1.1 Sovelluksen käyttö Sovelluksen Internet-osoite on https://etu.mela.fi/tth/neuvoja Mela ja neuvojaorganisaatio tekevät sopimuksen sovelluksen käytöstä. Mela ilmoittaa sähköpostilla neuvojaorganisaation yhdyshenkilölle tilakäyntirekisteriin tehdyistä toimeksiannoista. Neuvojaorganisaatio saa työterveyshuollon suostumuksella rekisteröidä toimeksiannon kohteena olevan yrityksen tilakäyntitiedot Melalle. Sovelluksen käyttö edellyttää käyttäjältä aina henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, joka toimii käyttäjätunnuksena. Ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa käyttäjä tilaa järjestelmältä salasanan. Sovellus on suojattu erityisellä salausprotokollalla (SSL). 1.2 Versiovaatimukset 1.3 Käyttöoikeudet Sovelluksen käyttö edellyttää vähintään Internet Explorer 5 tai Netscape 8.1 tai Firefox 1.0 tasoista selainta. Mela toimesta on sovellukseen lisätty neuvojaorganisaation tiedot sekä organisaation yhdyshenkilö ja hänen tietonsa. Yhdyshenkilö lisää omaan organisaatioonsa neuvojat ja heidän tietonsa. Yhdyshenkilö voi olla myös neuvoja. Yhdyshenkilö saa oikeudet: - lisätä uusia neuvojia omaan neuvojaorganisaatioonsa - päivittää olemassa olevien neuvojien tietoja - poistaa omasta neuvojaorganisaatiostaan neuvojia - saa päivittää omia tietojaan (nimi, puhelinnumero, kieli, sähköpostiosoite, salasana, erikoisala) - kiinnittää tilakäyntien toimeksiannot neuvojille - purkaa toimeksiantojen kiinnityksiä - kysellä toimeksiantoja - tulostaa toimeksiannot listalle - lisätä tilakäyntitiedot (pvm ja tuotantosuunta) maatalousyrittäjän suostumuksella - lisätä myös terveydenvaaratiedot maatalousyrittäjän suostumuksella. Neuvoja saa oikeudet: - päivittää omia tietojaan (puhelinnumero, kieli, sähköpostiosoite, salasana) - selata kaikkia organisaation toimeksiantoja

4 4 1.4 Käyttöliittymän toimintaperiaatteet - tulostaa toimeksiannot listalle - käsitellä hänelle kiinnitettyjä toimeksiantoja - lisätä tilakäyntitiedot (pvm ja tuotantosuunta) maatalousyrittäjän suostumuksella - lisätä myös terveydenvaaratiedot maatalousyrittäjän suostumuksella. Jos neuvoja toimii neuvojana yhdessä tai useammassa eri organisaatiossa, saa hän käyttöoikeuden näiden organisaatioiden toimeksiantoihin. 1. Yhteys sovellukseen on auki koko istunnon ajan, kunnes istunto lopetetaan Lopetus -linkillä. Tietoturvasyistä johtuen yhteys katkeaa automaattisesti, jos sovellus on auki noin 20 minuuttia, eikä sitä tuona aikana käytetä. 2. Näytölle tultaessa kohdistin viedään ensimmäiseen editoitavaan kenttään (= kenttä, johon voi kirjoittaa). 3. Näyttöjen sinisellä värillä olevista tekstikohdista tai aktiivina olevista painikkeista on linkki eteenpäin. 4. Tallentamattomista muutoksista annetaan huomautus käyttäjälle. 5. Tallennus tapahtuu Tallenna -painikkeella. 6. Selaimessa tapahtuvien tarkistusten huomautukset ilmoitetaan ns. Pop-up -ikkunalla tai uudella ikkunalla. Jos saat virheilmoituksen, ota yhteyttä Melan yhteyshenkilöön. 2 Näytöt Yhdyshenkilöllä on käytössään 7 ja neuvojalla 5 erilaista näyttöä välilehtineen. Jokaisen näytön oikeassa yläreunassa on toiminnot Alkuun = siirtyy aloituskuvalle ja Lopetus = lopettaa istunnon ja siirtyy kirjautumisnäytölle. 2.1 Sovellukseen kirjautuminen / Tervetuloa Melan tilakäyntirekisteriin Kirjoita sähköpostiosoiteesi Sähköpostiosoite -kenttään ja klikkaa Tilaa uusi salasana -painiketta. Onnistuneen salasanatilauksen päätteeksi, käyttäjälle annetaan ilmoitus: Uusi salasana on lähetetty sähköpostiisi.. Tämän jälkeen ohjelmaan kirjaudutaan normaalisti sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Salasanan voit vaihtaa heti itselle paremmin sopivaksi Omat tietoni -näytöllä. Jos saat ilmoituksen Antamasi käyttäjätunnus ei ole sallittu tai salasana ei ole oikea. Tarkista käyttäjätunnus ja salasana. Jos olet unohtanut salasanasi, tilaa uusi salasana. Toimi tällöin huomautuksen mukaisesti.

5 5 Jos kirjautuminen ei onnistu, ota yhteyttä Melaan. Yhteyshenkilöiden yhteystiedot: Tiina Pakarinen , , Märta Strömberg-Nygård (ruotsinkieliset) , , Jos olet neuvojana yhdessä tai useammassa organisaatiossa, joudut sisään kirjautumisen jälkeen valitsemaan vetolaatikosta klikkaamalla sen neuvojaorganisaation, jonka toimeksiantoja haluat käsitellä.

6 6 2.2 Käyttöohje ja suostumuslomakkeet Sisään kirjautumis -näytöltä voit tulostaa sovelluksen käyttöohjeen (Käyttöohje) ja tilakäynnillä tarvittavat suostumuslomakkeet (Suostumuslomake). Melan logoa klikkaamalla pääset Melan kotisivuille ja Käyttöehdot kohtaa klikkaamalla pääset sovelluksen käyttöehtoihin. Näytöltä on linkit Melan julkaisuihin ja Melan tilastoihin. 2.3 Tilakäyntirekisterin aloituskuva yhdyshenkilöllä Sisään kirjautumisen jälkeen siirryt aloituskuvalle. Näytöllä olevia linkkejä klikkaamalla siirryt Neuvoja, Neuvojaorganisaatio tai Tilakäyntien toimeksiannot -näytölle. Klikkaamalla Omat tietoni -linkkiä siirryt Neuvoja -näytölle, jossa voit tarvittaessa muuttaa tietojasi.

7 7 Klikkaamalla Organisaationi tiedot -linkkiä siirryt Neuvojaorganisaatio -näytölle (ks. 2.5), jossa on tiedot organisaatiostasi ja neuvojistasi. Klikkaamalla Toimeksiantoni -linkkiä siirryt Tilakäyntien toimeksiannot näytölle, jossa voit hakea organisaatiollesi kiinnitetyt toimeksiannot (ks. kohta 2.6).

8 8 2.4 Tilakäyntirekisterin aloituskuva neuvojalla Sisään kirjautumisen jälkeen siirryt aloituskuvalle. Näytöllä olevia linkkejä klikkaamalla siirryt Neuvoja tai Tilakäyntien toimeksiantoni -näytölle. Klikkaamalla Omat tietoni -linkkiä siirryt Neuvoja -näytölle, jossa voit tarvittaessa muuttaa tietojasi. Klikkaamalla Toimeksiantoni -linkkiä siirryt Tilakäyntien toimeksiannot näytölle, jossa voit hakea sinulle tehtäväksi annetut toimeksiannot (ks. kohta 2.6).

9 9 2.5 Yhdyshenkilön organisaation tiedot Melan toimesta tilakäyntirekisteriin on lisätty neuvojaorganisaatio ja yhdyshenkilö. Neuvojaorganisaatio -näytöllä on seuraavat tiedot: Organisaation nimi, Lähiosoite, Postinumero, Postitoimipaikka, Toimialue (toimialuekunnat), Yhdyshenkilö ja hänen puhelinnumeronsa. Neuvojat -kohdassa on kaikki neuvojat, heidän sopimustensa voimassaolo ja lisäksi tieto, onko neuvoja samalla myös yhdyshenkilö. Yhdyshenkilö pääsee päivittämään omia yhteystietojaan Neuvoja -näytöllä klikkaamalla alla näkyvää nimeään. Yhdyshenkilö voi päivittää kaikkia yhteystietojaan, mutta ei muuttaa sitä, onko hän yhdyshenkilö vai ei. Jos yhdyshenkilö vaihtuu, siitä on ilmoitettava Melalle Yhdyshenkilö lisää uudet neuvojat tai poistaa neuvojat Yhdyshenkilö voi lisätä uusia neuvojia klikkaamalla Neuvojaorganisaatio -näytöllä Lisää uusi neuvoja -painiketta. Tällöin siirrytään Neuvoja -näytölle. Neuvojasta viedään seuraavat tiedot omiin kenttiinsä: Sukunimi, Etunimi, Puhelinnumero, Kielivalinta (suomi/ruotsi/molemmat), Sähköpostiosoite, Erikoisala (vapaamuotoista tekstiä esim. hevosasiantuntija). Liittymispvm -kenttään tulee automaattisesti kuluva päivä. Klikkaa lopuksi Tallenna -painiketta. Peruuta -painikkeella pääset takaisin Neuvojaorganisaatio -näytölle. Jos neuvojan tietojen tallentamisen jälkeen saat huomautuksen Neuvojan tiedot tallennettiin. Sähköpostiosoite oli jo käytössä, joten sähköpostiosoitteella löydetyn neuvojan tiedot päivitettiin annetuilla tiedoilla., tarkoittaa tämä sitä neuvojan tiedot ovat jo rekisterissä. Jos neuvoja lopettaa, rekisteröidään päättymistieto Neuvojaorganisaatio -näytöllä. Tämä tapahtuu klikkaamalla Ei -radionappia ao. neuvojan kohdalla Sopimuksen voimassaolo -sarakkeessa. Ohjelma vie automaattisesti päättymispäivän Neuvoja -näytölle. Neuvojaa ei voi poistaa, jos hänelle on kiinnitetty toimeksiantoja. Toimeksiannot pitää ensin purkaa. Jos toimeksiannon tila on Kuitattu, voi neuvojan silloin poistaa. Neuvojan sopimuksen päätyttyä hän ei voi enää kirjautua Melan tilakäyntirekisteriin. Jos neuvoja palaa takaisin organisaatioon, sopimus saadaan voimaan klikkaamalla Kyllä -radionappia Neuvojaorganisaatio -näytöllä. Tarkista neuvojan henkilötiedot ja korjaa tarvittaessa.

10 Yhdyshenkilö saa tiedon tilakäyntien toimeksiannoista Mela ilmoittaa toimeksiannoista sähköpostilla yhdyshenkilölle: Mela on tehnyt uusia toimeksiantoja työterveyshuollon tilakäynneistä. Sähköpostissa on linkki Melan tilakäyntirekisteriin. Toimeksiannot haetaan Tilakäyntien toimeksiannot -näytöllä, jossa oletuksena on Käsittelemätön -tilaiset toimeksiannot. Näytölle voi Hae -painikkeella hakea ehdot täyttäviä toimeksiantoja 20 kerralla. Hae seuraavat -painikkeella voi hakea seuraavat 20. Jos ehdot täyttäviä toimeksiantoja ei löydy, annetaan ilmoitus: Hakuehdot täyttäviä toimeksiantoja ei löydy. Laskuri näyttää toimeksiantojen määrän. Jos haluat katsella eri tilassa olevia toimeksiantoja, valintavaihtoehtoja ovat: uusi, käsittelemätön, annettu tehtäväksi, otettu tehtäväksi, tehty, kuitattu. Valitse toimeksiannon tila vetolaatikosta ja klikkaa Hae -painiketta, jolloin saat haun tuloksena valitsemasi toimeksiannot. Jos haluat kaikki toimeksiannot näytölle tai tulostettavaksi, poista rajausrasti ja klikkaa Hae -painiketta. Jos haluat katsella tietyn neuvojan toimeksiantoja, rajaa neuvoja rastilla, valitse vetolaatikosta haluamasi neuvoja ja klikkaa Hae -painiketta. Saat tällöin haun tuloksena kaikki ao. neuvojan toimeksiannot. Rajaamalla toimeksiannon tilaa eri valinnoilla, saat haluamasi toimeksiannot näytölle ja tulostettavaksi.

11 11 Jokaisesta yrityksestä näytetään tilatunnus (Ei tunnusta tai joku muu tilatunnus), toimeksiannon tila ja pvm, yrityksen sijaintikunta, työterveyshuoltoon kuuluva henkilö (muut sopimushenkilöt saat esille ns. alt -tekstinä), yrityksen postinumero, tuotantosuunta ja toimeksiannon tehneen työterveyshuollon nimi (osoitetieto saadaan esille ns. alt -tekstinä). Käsiteltävä toimeksianto (tilakäynti) valitaan klikkaamalla hiirellä Toimeksiannon tila ja pvm -linkkiä, jolloin siirrytään Toimeksianto -näytölle. Tulosta -painikkeella voit tulostaa luettelon toimeksiannoista. 2.7 Yhdyshenkilö kiinnittää toimeksiannot neuvojille Toimeksiantojen kiinnitys aloitetaan Tilakäyntien toimeksiannot - näytöllä (ks. kohta 2.6), jossa oletuksena on Käsittelemätön -tilaiset toimeksiannot. Voit kiinnittää toimeksiannot neuvojille massakiinnityksenä tai yksitellen. Massakiinnitys Sähköposti neuvojalle Neuvojan valinta Jos haluat kiinnittää samalle neuvojalle useamman toimeksiannon kerralla, merkitse ensin toimeksiannot klikkaamalla niiden edessä olevaa pientä ruutua ja klikkaa sen jälkeen Kiinnitä neuvoja -painiketta. Massakiinnityksen samalle neuvojalle voi tehdä vain näyttö kerrallaan. Sovellus kysyy ensin lähetetäänkö sähköposti neuvojalle. Vastaa OK, jos sähköposti lähetetään. Neuvoja saa sähköpostiosoitteeseensa lähettäjän tiedoilla ilmoituksen: Työterveyshuollon tilakäynti on annettu tehtäväksi. Saat tarkemmat tiedot tilakäynnistä Melan tilakäyntirekisteristä. Sovellus kysyy sähköpostin lähettämisestä joka kerta, kun klikkaat Kiinnitä neuvoja -painiketta. Tämän jälkeen sovellus siirtää sinut Neuvojat -näytölle, jossa voit valita neuvojan klikkaamalla hänen nimeään. Neuvojan valinnan jälkeen toimeksiannot siirtyvät ao. neuvojan toimeksiannoiksi ja ovat tilassa Annettu teht. (Annettu tehtäväksi). Jos yh-

12 12 dyshenkilö kiinnittää toimeksiantoja itselleen, siirtyvät ne hänellä suoraan Otettu teht. (Otettu tehtäväksi) -tilaan. Muiden kuin yhdyshenkilön pitää erikseen ottaa toimeksiannot tehtäväkseen. Yksittäiskiinnitys Jos haluat kiinnittää toimeksiantoja myös yksitellen neuvojille, menettele näin: kiinnitä toimeksianto klikkaamalla Toimeksiannon tila ja pvm -sarakkeen Käsittelemätön -linkkiä ao. henkilön kohdalla, jolloin siirryt Toimeksianto -näytölle. Hae neuvoja klikkaamalla Hae neuvoja -painiketta ja valitse vetolaatikosta sopiva neuvoja tilakäynnille. Kiinnittääksesi valitsemasi neuvojan, klikkaa Kiinnitä neuvoja -painiketta. Kiinnitys tallentuu heti. Sovellus huomauttaa sähköpostista jokaisen kiinnityksen yhteydessä. Jos kiinnität samalle neuvojalle useita toimeksiantoja, lähetä sähköposti vain ensimmäisen kiinnityksen yhteydessä. Muiden toimeksiantojen kiinnityksen yhteydessä klikkaa Peruuta -painiketta. Jos neuvojalle halutaan antaa jotakin informaatiota tilakäyntiä varten, tiedon voi kirjoittaa Lisätiedot -kenttään. Tiedot pitää erikseen tallentaa Tallenna lisätiedot -painikkeella. Lisätiedot -kenttä on myös Melan käytössä.

13 Yhdyshenkilö voi purkaa toimeksiannon 2.9 Neuvoja ottaa tilakäynnin tehtäväksi Toimeksiannon tilaksi muuttuu kiinnittämisen jälkeen Annettu teht.. Tilakäyntien toimeksianto -näytöltä näkee yritykseen kiinnitetyn neuvojan nimen Toimeksiantojen tila ja pvm -sarakkeesta. Yhdyshenkilö voi purkaa toimeksiannon kiinnityksen Toimeksianto -näytöllä. klikkaamalla Pura kiinnitys -painiketta. Toimeksiannon tilaksi palautuu tällöin Käsittelemätön. On huolehdittava, että toimeksianto kiinnitetään purkamisen jälkeen toiselle neuvojalle. Sovellus ei välitä tietoa toimeksiannon purusta neuvojalle. Sovellus lähettää neuvojalle sähköpostin hänelle kiinnitetyistä toimeksiannoista. Toimeksiannot otetaan tehtäväksi Tilakäyntien toimeksiannot -näytöllä, jossa oletuksena on neuvojan omat Annettu teht. -tilaiset toimeksiannot. Klikkaamalla Hae -painiketta toimeksiannot saadaan näytölle ja tulostettavaksi. Kaikki neuvojalle annetut toimeksiannot voi ottaa tehtäväksi näyttö kerrallaan klikkaamalla toimeksiantojen edessä olevaa pientä ruutua ja klikkaamalla sen jälkeen Ota tehtäväksi -painiketta. Tieto tallentuu heti ja toimeksiantojen tilaksi muuttuu Otettu teht. Tämän jälkeen neuvoja voi ryhtyä jatkotoimenpiteisiin tilakäynnin sopimisesta yrityksen kanssa (ks. kohta 5). Tilakäyntitiedot rekisteröidään vasta tilakäynnin jälkeen.

14 14 Toimeksiannot voi tarvittaessa ottaa tehtäväksi myös yksitellen klikkaamalla ao. yrityksen kohdalla linkkiä Annettu teht. Ohjelma siirtää neuvojan Toimeksianto -näytölle, jossa klikataan Ota tehtäväksi - painiketta. Suositellaan kuitenkin kerralla ottamista, etteivät toimeksiannot unohdu Annettu teht. -tilaan. Toimeksianto -näytöllä olevaan Lisätieto -kenttään voi kirjoittaa muistiin tilakäyntiin liittyviä asioita. Tiedot tallennetaan Tallenna lisätiedot -painikkeella.

15 15 3 Neuvoja rekisteröi tilakäynti- ja terveydenvaaratiedot Melalle 3.1 Tilakäynnin lisääminen Kun tilakäynti on tehty, neuvoja rekisteröi tiedot, jos hän on sopinut siitä työterveyshuollon kanssa. Tilakäyntien rekisteröinti aloitetaan Tilakäyntien toimeksiannot -näytöltä hakemalla esille toimeksiannot. Rajaa toimeksiantojen tilaksi Otettu tehtäväksi. Kun hakutulos on näytöllä, klikkaa ao. yrityksen kohdalla Otettu teht. -linkkiä. Tällöin ohjelma siirtää Toimeksianto -näytölle. Tilakäynti -näytölle siirrytään klikkaamalla Rekisteröi tilakäynnin tiedot -painiketta. Tultuasi Tilakäynti -näytölle, aloita rekisteröinti kirjoittamalla tilakäynnin päivämäärä (pv.kk.vvvv) Tapahtumapvm -kenttään. Sovellus on tuonut näytölle yrityksen vanhimman sopimushenkilön nimen. Jos olet saanut suostumuksen terveydenvaarojen rekisteröintiin, klikkaa seuraavaksi kohtaa Maatalousyrittäjältä on saatu lupa terveydenvaarojen rekisteröintiin (terveydenvaarojen lisäämisestä ks. kohta ).

16 16 Jos et saanut lupaa, näytöllä on valmiiksi oletuksena rasti kohdassa Maatalousyrittäjältä ei ole saatu lupaa terveydenvaarojen rekisteröintiin (tilakäynnin rekisteröinti päättyy tällöin kohtaan 3.5). 3.2 Tilakäynnille osallistuja 3.3 Lisää tuotantosuunta Sovellus on tuonut ammattinimikkeesi (maatalouden asiantuntija) Tilakäynnille osallistujat -kenttään ja viereiseen kenttään etunimesi ja sukunimesi. Lisää tilan tuotantosuunta ja volyymitiedot klikkaamalla Lisää tuotantosuunta -painiketta. Valitse tuotantosuunta vetolaatikosta ja lisää volyymitiedot eli määrä alla aukeavaan kenttään. Joissakin valinnoissa aukeaa lisäksi selitekenttä, johon pitää kirjoittaa tuotantosuuntaa täydentävää tekstiä. Pinta-alat ilmoitetaan aina kokonaislukuna. Esim. Jos viljaa viljellään 32,60 ha:n alalla, merkitse pinta-alaksi 33. Volyymi -kenttiin ei saa kirjoittaa mitään muuta kuin luku (ei x kpl, xx ha tms.). Klikkaa seuraavaksi Siirry tallennukseen -painiketta.

17 17 Toista edellä mainittu, jos lisäät useamman eri tuotantosuunnan. Jos maatilalla harjoitetaan kahta tai useampaa voimaperäistä tuotantoa, voit ne silloin rekisteröidä. Yksi tuotantosuunta kuitenkin yleensä riittää. 3.4 Tallennus 3.5 Lopetus/toimeksiannon kuittaaminen Klikkaa lopuksi sinistä Tallenna -painiketta. Jos maatalousyrittäjä ei antanut lupaa terveydenvaarojen kirjaamiseen, tilakäynti on päivämäärän ja tuotantosuunnan tallennuksen jälkeen rekisteröity. Kun tilakäynti on tallennettu, klikkaa Palaa -painiketta, jolloin siirryt takaisin Toimeksianto -näytölle. Jos haluat vielä korjata tai muuttaa tietoja, voit palata takaisin Tilakäynti -näytölle klikkaamalla Siirry tilakäyntiin -painiketta. Kun kaikki tiedot on viety ja tallennettu, toimeksianto pitää muistaa kuitata. Klikkaa Toimeksianto -näytöllä Kuittaa toimeksianto -painiketta, jolloin toimeksiannon tilaksi muuttuu Kuitattu. Kuittauksen jälkeen et voi palata enää Tilakäynti -näytölle. Toimeksianto pysyy Tehty -tilassa siihen saakka, kun toimeksianto on kuitattu (ks. kuvaa kohdassa 3.11). 3.6 Lisää terveydenvaarat, jos suostumus on saatu 3.7 Terveydenvaarojen luokittelun välilehdet Jos olet saanut maatalousyrittäjältä luvan terveydenvaarojen tilastotietojen rekisteröintiin, klikkaa Lisää terveydenvaara -painiketta. Painike on aktiivinen, jos jo aikaisemmin merkitsit luvan saaduksi. Terveydenvaaraosio muodostuu seitsemästä välilehdestä, joiden välillä voit liikkua eteenpäin joko klikkaamalla Seuraava -painiketta tai vaihtoehtoisesti käyttäen näytön yläosan välilehtilinkkejä. Työsi helpottamiseksi harkitse kirjattavan vaaran sisältö valmiiksi, koska tilastotietonäyttöjen välilehdillä voit valita vain yhden vaihtoehdon. Terveydenvaaran korjausehdotuksissa voit valita useamman vaihtoehdon. Edellinen -painikkeella voit aina palata edelliselle välilehdelle. Käyttäessäsi välilehdillä olevaa Peruuta -painiketta, siirtää se Tilakäynti - näytölle. Välilehdille ei tällöin tallennu mitään. 1. luokittelu, päätaso -> 2. luokittelu, tarkennettu taso -> 3. altistujat -> 4. työ, päätaso -> 5. työ, tarkennettu taso, -> 6. vapaamuotoinen kuvaus, -> 7. korjausehdotukset. Esimerkki valinnoista, jos lypsykarjatilalla on havaittu homepölyvaara: valitse 1. biologinen vaara, 2. homepöly, 3. valitse altistuvat henkilöt tai

18 18 hyväksy kaikki näytölle tulleet, 4. karjanhoitotyö, 5. ruokinta/ juottaminen, 6. kirjoita vapaamuotoinen lyhyt kuvaus homepölyhavainnoista ja altistumispaikka omiin kenttiinsä, 7. valitse korjausehdotukseksi esim. tietty hengityksensuojain Tilakäynnillä havaitut eri terveydenvaarat, altistujat ja korjausehdotukset lisätään vaara kerrallaan siihen kuuluvine korjausehdotuksineen ja klikataan lopuksi Siirry tallennukseen -painiketta. Tämä toiminto ei vielä tallenna tietoja. Tallentaminen tapahtuu vasta Tilakäynti -näytön sinisellä Tallenna -painikkeella. 3.8 Korjausehdotusten tilat: Tehty, Kesken, Ei tehty 3.9 Lisää tilaa koskevat yleiset suositukset 3.10 Tulosta työoloselvityslomake ja suositukset 3.11 Lopetus/Toimeksiannon kuittaaminen Merkitse korjausehdotuksen tilaksi Tehty, jos se on jo toteutettu ja lisää toteutuspäivämäärä sille varattuun kenttään. Merkitse korjausehdotuksen tilaksi Kesken, jos toteutus on vielä kesken. Jos korjausehdotusta ei ole vielä toteutettu, tilaksi tulee oletuksena Ei tehty. Voit päivittää kaikki korjausehdotukset tehdyksi klikkaamalla Valitse kaikki korjausehdotukset tehty -tilaan -linkkiä. Ohjelma tuo automaattisesti kuluvan päivän pvm -kenttään. Tämä ominaisuus on vain IE-selaimessa. Muista klikata lopuksi sinistä Tallenna -painiketta. Tilaa koskevat yleiset suositukset lisätään klikkaamalla Suosituksia ei ole. Lisää -painiketta. Voit valita useita vaihtoehtoja ja kohtaan Muut suositukset voit kirjoittaa esim. myönteistä palautetta kyseisestä maatalousyrityksestä. Klikkaa suositusten lisäämisen jälkeen näytöllä olevaa Tallenna -painiketta. Se palauttaa sinut takaisin Tilakäynti -näytölle. Voit klikata vielä kertaalleen sinistä Tallenna -painiketta, jos et ollut muistanut sitä vielä tehdä. Tuloste -painiketta klikkaamalla voit tulostaa Työoloselvityslomakkeen tilakäynnillä havaituista terveydenvaaroista ja Suositukset -lomakkeen. Jos haluat tulosteen ruotsinkielisenä, vaihda kieli vetolaatikosta. Kun tilakäynti on tallennettu, klikkaa Palaa -painiketta, jolloin siirryt takaisin Toimeksianto -näytölle. Jos haluat vielä korjata tai muuttaa tietoja, voit palata takaisin Tilakäynti -näytölle klikkaamalla Siirry tilakäyntiin -painiketta. Kun kaikki tiedot on viety ja tallennettu, toimeksianto pitää muistaa kuitata. Klikkaa Toimeksianto -näytöllä Kuittaa toimeksianto -painiketta, jolloin toimeksiannon tilaksi muuttuu

19 19 Kuitattu. Kuittauksen jälkeen et voi palata enää Tilakäynti -näytölle. Toimeksianto pysyy Tehty -tilassa siihen saakka, kun toimeksianto on kuitattu. 4 Salasanan vaihto 5 Tilakäyntiin liittyvät muut tehtävät Tilakäynnistä sopiminen maatalousyrittäjän kanssa Järjestelmän sähköpostilla antaman salasanan voit vaihtaa Omat tietoni -näytöllä. Tyhjennä salasanakentät ja kirjoita Uusi salasana ja Uusi salasana uudestaan -kenttiin salasanasi ja tallenna tiedot. Salasanassa saa olla 5-8 merkkiä, kirjaimia tai numeroita, ei erikoismerkkejä. Salasana on voimassa vuoden ajan sen vaihtamisesta. Kun salasana vanhenee, saat siitä huomautuksen kirjautumisen yhteydessä. Tilaa silloin järjestelmältä uusi salasana. Kun olet ottanut tilakäynnin tehtäväksesi, sovi tilakäynnin ajankohdasta maatalousyrittäjän kanssa (asiakkaan yhteystiedot löytyvät rekisteristä). Jos tilakäynnin ajankohdasta on esitetty toiveita, löytyy tieto tilakäynti-

20 20 Yhteys työterveyshuoltoon rekisteristä. Ennen tilakäyntiä sinun tulisi lähettää maatilalle Melan laatima tilakäyntiä selostava kirje. Kirjepohja on toimitettu organisaatiollesi. Sinun tulee ennen tilakäyntiä ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon (yhdyshenkilön yhteystiedot selviävät tilakäyntirekisteristä) sopiaksesi - tilakäynnin laskutuksesta, - työolosuhdeselvityslomakkeen laatimisesta ja palauttamisesta (lomakkeita voi tulostaa Työterveyslaitoksen sivulta), - tilakäynnistä annettavan palautteen laatimisesta, - tavasta, jolla tilakäyntitiedot ilmoitetaan Melalle. Voit sopia työterveyshuollon kanssa, miten tiedot ilmoitetaan tilakäyntirekisteriin. Tämä edellyttää myös maatalousyrittäjän suostumusta. Tilakäynti Tilakäynnillä tulee noudattaa hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaista käytäntöä. Työterveyshuollolla saattaa olla tilakäyntiä koskevia erityistoiveita, jotka sinun tulee ottaa huomioon. Tilakäynnille mukaan suostumuslomake ja arviolomake Tilakäyntitietojen ilmoittamista varten tarvitaan maatalousyrittäjän suostumus. Suostumus pyydetään tilakäynnin yhteydessä. Allekirjoitettu lomake palautetaan työterveyshuollolle. Suostumuslomakkeen voit tulostaa Sisään kirjautumis -näytöltä. Tilakäyntien arviointia varten halutaan selvittää maatalousyrittäjien mielipide maatalouden asiantuntijan tekemästä tilakäynnistä. Tätä varten jokaisen tilakäynnin yhteydessä jätetään maatalousyrittäjille arviolomake ja Melan palautuskuori. Arviolomakkeita ja palautuskuoria on toimitettu organisaatiollesi. Tilakäynnin jälkeen Jos olit sopinut työterveyshuollon kanssa tilakäyntitietojen kirjaamisesta Melan tilakäyntirekisteriin, ilmoita heille, että olet jo antanut tiedot Melalle.

Tilakäyntirekisteri. Työterveyshoitajien koulutuspäivät Tampereella ja Oulussa. Tiina Pakarinen Huhtikuu 2012

Tilakäyntirekisteri. Työterveyshoitajien koulutuspäivät Tampereella ja Oulussa. Tiina Pakarinen Huhtikuu 2012 Tilakäyntirekisteri Työterveyshoitajien koulutuspäivät Tampereella ja Oulussa Tiina Pakarinen Huhtikuu 2012 TILAKÄYNTIREKISTERIIN KIRJAUTUMINEN JA TOIMINTA Sovelluksen Internet -osoite on https://etu.mela.fi/tth

Lisätiedot

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE 1 2 1 YLEISTÄ MELAN TILAKÄYNTIREKISTERISTÄ... 4 1.1 SOVELLUS... 4 1.2 VERSIOVAATIMUKSET... 4 1.3 KÄYTTÖVALTUUDET... 4 1.4 KÄYTTÖLIITTYMÄN TOIMINTAPERIAATTEET... 4 2 NÄYTÖT... 5 2.1 NÄYTTÖ 1 : SOVELLUKSEEN

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http://www.vastaanottopisteet.net Ennen järjestelmän käyttöä liikennöitsijän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot...

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot... 1 Sisällys JOHDANTO... 1 1. Rekisteröityminen... 2 2. Kirjautuminen... 3 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4 4. Omat tiedot... 5 5. Avoimet harjoittelupaikat ja opinnäytetyöaiheet...

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä. Palvelu toimii samankaltaisena

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

OHJE TOIMINTARYHMILLE

OHJE TOIMINTARYHMILLE OHJE TOIMINTARYHMILLE Käyttäjätunnusten aktivointi ja oikeuksien hakeminen Pääsynhallinnassa Päivitetty 7.11.2013 Kun tietosi on tallennettu Pääsynhallintaan, saat kolme sähköpostia. 1. Uusi käyttäjätunnus

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-25 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-14 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas Eviran ohje Eviran ohje Käyttöönotto 09/2009 TIHY Hyväksyjä Esittelijä Lisätietoja Matti Huttunen Pia Vilen Tietohallintoyksikkö 1 Käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT...

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... 4 KIRJAUTUMINEN 1. Kirjoita Internet-selaimen osoiteriville

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje Käyttäjä Palvelun käyttöohje 4.7.2014 Sisällysluettelo Kirjautuminen... 2 Omat toimeksiannot... 3 Poimiminen... 4 Hylkääminen... 4 Peruuttaminen... 5 Käyttäjätilin muokkaus... 6 Sähköposti... 6 Nimi- ja

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 SISÄLLYS Johdanto... 1 Uuden ARVI -tunnuksen luominen... 2 Varmista, onko käyttäjä entuudestaan Opalusermanagerissa...

Lisätiedot

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET Savon oppisopimuskeskus 11.9.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 1 Palveluun kirjautuminen... 2 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle 1 (8) HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle Huomio! Käsittely Käytä mielellään Firefox selainta, myös Google Chromea on testattu. Huolehdi jo tietoturvankin vuoksi, että selaimen päivitys on ajan

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Kirjautuminen 6.3.2009 Sivu 1 Tahti-järjestelmän tunnistuspalvelu on vaihtunut. Tämä tarkoittaa sitä, että Tahtin tunnistuspalvelun osoite muuttuu. Muutoksesta johtuen

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Verkkopalvelun käyttöohje

Verkkopalvelun käyttöohje Cheminent Oy 17.5.2005 Verkkopalvelun käyttöohje Sisällysluettelo Rekisteröityminen verkkopalveluun... 1 Kirjautuminen verkkopalveluun... 2 Tuotehaku... 2 Suosikkituotteet... 2 Ostoskori... 2 Tuotteiden

Lisätiedot

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin.

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (16) Käyttöohjeen sisältö s. 1: ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN, SALASANAN VAIHTO s.2 PERUSNÄKYMÄ/ALKUNÄKYMÄ s.3 Kuva yhteyshenkilön itsepalveluliittymän näkymästä. VALIKOT s.4

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU 1 (7) TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Työpaikalla tapahtuvan oppimisen arvioinnissa työpaikkakouluttajalla on suuri merkitys. Hän on ammattilainen, joka

Lisätiedot

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa 1 Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa Messuopas on painettu messujulkaisu MessuSaitti on yrityksenne oma sivu sähköisessä messuoppaassa Sisällys Kirjautuminen FairNettiin... 2 Miten pääsen alkuun?...

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO Tilin luonti Tarvitset käyttäjätunnuksen sovelluksen käyttämiseen. Käyttäjätunnus ja salasana tallentuvat paikallisesti laitteeseen, joten älä unohda salasanaasi.

Lisätiedot