Pöytäkirja 3/ Aika Torstai 23. päivänä syyskuuta 2010 klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pöytäkirja 3/2010 23.9.2010 1. Aika Torstai 23. päivänä syyskuuta 2010 klo 19.00 20.20"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 3/ Aika Torstai 23. päivänä syyskuuta 2010 klo Paikka Seurakuntatalo Läsnä Tuokko Reijo puheenjohtaja Alasaari Miia Heikkilä Juha-Matti Hietanen Helena Jussila Erja Kankaanpää Tuula Myllymäki Mikko Niemelä Keijo Ranne Lea Riippi Heikki Takala Sari Tuomela Sauli Uitto-Rintamäki Hannele Vettenranta Marja Lisäksi Loppi Marja sihteeri, talouspäällikkö Saarela Mertsi kirkkoherra, kirkkoneuvoston puheenjohtaja 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen ja antoi puheenvuoron kirkkoherralle, joka piti alkuhartauden lukien Room. 8 jakeet Veisattiin virsi Nimenhuuto Sihteeri suoritti nimenhuudon. Todettiin esteestä ilmoittaneet. Paikalla oli 14 valtuutettua. 3 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsu liiteasiakirjoineen on postitettu valtuuston jäsenille Liitteen n:o 1 mukainen kuulutus asialuetteloineen pidetään nähtävänä kirkkoherranvirastossa siitä ilmenevän ajan. Puheenjohtaja luki liitteen n:o 1 mukaisen kokouskuulutuksen, josta ilmenee nähtävillä olo. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

2 Pöytäkirja 3/ Pöytäkirjan tarkastajat Edellisen pöytäkirjan tarkastivat Tuula Kankaanpää ja Anne-Maarit Koski. päättää valita pöytäkirjan tarkastajiksi aakkosjärjestyksessä kaksi seuraavaa paikalla olevaa kirkkovaltuuston jäsentä. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Mikko Myllymäki ja Keijo Niemelä. 5 Kokouksen työjärjestys n työjärjestyksen mukaan asiat otetaan esityslistalle puheenjohtajan määräämään järjestykseen ja käsitellään, jollei kirkkovaltuusto toisin päätä, esityslistan mukaisessa järjestyksessä. päättää työjärjestykseksi esityslistan mukaisen järjestyksen. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Talouspäällikkö ilmoitti, että kokouksen jälkeen on mahdollisuus tutustua uuteen kirkkoherranvirastoon.

3 Pöytäkirja 3/ Vuoden 2011 veroprosentti KL:n 15:2 kohdan 3 momentin mukaisesti kirkkovaltuusto vahvistaa tuloveroprosentin. Kirkkoneuvosto tekee asiasta esityksen kirkkovaltuustolle. Tuloveroprosentti vahvistetaan lähimpään 0,05 prosenttiyksikköön. Suomen taloudessa on jo tapahtunut käänne takaisin kasvuun pienen notkahduksen jälkeen. Hallituksen tekemän suhdannekatsauksen mukaan työllisyys on tämän taantuman aikana heikentynyt vähemmän kuin aikaisemmissa taantumissa. Kuluvan vuoden työttömyysaste-ennuste on 8,6 % ja ensi vuodelle sen odotetaan alenevan 8,2 %:iin. Työttömyysasteen aleneminen heijastuu kokonaispalkkakertymään ja sitä kautta myös kirkollisverotuloihin. Kun lisäksi otetaan huomioon, että kirkosta eroamisen vauhti on hidastunut, voidaan odottaa, että kirkollisverotulot koko maassa keskimäärin pysyvät vuonna 2011 suurin piirtein samalla tasolla kuin vuonna Kun verrataan tammi-elokuun 2010 verotilityksiä edellisen vuoden vastaaviin, ovat Laihian seurakunnan kirkollisverotulot kasvaneet edellisestä vuodesta 0,6 % ja osuus yhteisöveron tuotosta 7,4 %. Vuoden 2010 talousarvion tekovaiheessa kirkkohallituksen ennuste oli, että koko maassa tulisivat kirkollisverotulot tippumaan 3-4 % edellisestä vuodesta, joten ainakin Laihian seurakunnan osalta toteutumasta näyttäisi tulevan kirkkohallituksen ennustetta huomattavasti parempi. Laihialla ja sen lähialueilla myös työttömyysaste on pysynyt maan keskiarvoa alhaisempana, mikä varmasti osaltaan on vaikuttanut verotulojen suotuisaan kehitykseen. Näyttää siltä, että jos loppuvuoden verotulokertymä pysyy alkuvuoden tasolla, tulevat talousarvio ja myös edellisvuoden verotulot jonkin verran ylittymään. Uusi kirkkoherranvirasto ja harrastustilat lisäävät käyttöomaisuudesta tehtäviä poistoja merkittävästi vuonna Koska vuodelle 2011 on kuitenkin ennustettu pientä talouskasvua ja työttömyysasteen alenemista, ei Laihian seurakunnassa ole tarvetta kirkollisveroprosentin korottamiseen. Kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto päättäisi vuoden 2011 tuloveroprosentiksi 1,50%. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

4 Pöytäkirja 3/ Uusi kopiokone kirkkoherranvirastoon Kirkkoherranviraston nykyinen kopiokone on hankittu vuoden 2004 alussa Ekman Systemsiltä. Kopiokone on kaikkien työalojen käytössä, minkä vuoksi vuosittaiset kopiomäärät ovat suhteellisen suuria. Nykyisellä kopiokoneella ei pysty ottamaan värillisiä kopioita, eikä myöskään skannaamaan. Sitä ei voi myöskään käyttää verkkotulostimena. Nämä ovat nykyaikana tärkeitä ominaisuuksia. Esimerkiksi faksin käyttö on merkittävästi vähentynyt ja kopioita pyydetään usein lähettämään skannattuna sähköpostilla. Myös väritulosteiden ja kopioiden tarve on huomattavasti lisääntynyt. Nykyisen kopiokoneen huoltokustannukset ovat myös kasvaneet parin viime vuoden aikana. Tulostusjälki erityisesti syöttölaitteelta kopioitaessa on huono eikä sitä saada huollollakaan kuntoon kuin hetkellisesti. Vuodelle 2010 on talousarvioon varattu euroa käyttöomaisuusinvestointeja varten ja hautausmaan ruohonleikkurihankinnan jälkeen jäljellä on vielä varoja, joten kopiokoneen hankinta ei aiheuta suurta ylitystä investointimenoihin. Tarjouspyynnöt uudesta kopiokoneesta on lähetetty neljälle yritykselle Tarjousten viimeinen jättöpäivä oli Tarjouksessa pyydettiin ilmoittamaan sekä tarjottavan koneen leasinghinta että suora ostohinta huoltosopimuksineen. Määräaikaan mennessä saatiin 3 tarjousta: Ekman Systemsiltä, Anvia IT:ltä ja Movaco Oy:ltä. Yhteenveto kopiokonetarjouksista on pöytäkirjan liitteenä 2. Anvia IT Oy:n jättämä tarjous Ricoh kopiokoneesta on edullisin ja kone vastaa tehokkuudeltaan ja ominaisuuksiltaan eniten seurakunnan tämänhetkisiä tarpeita. Myös huoltosopimus Anvia IT Oy:n tarjoamassa koneessa on edullisin. Koneen huolto nykyisillä kopiomäärillä tulisi maksamaan noin 350 euroa vuodessa. Pelkästään kopiokoneen värit maksavat tällä hetkellä noin 200 euroa vuodessa, joten tarjottua huoltosopimusta voidaan pitää edullisena. Tarjotut leasinghinnat ovat huomattavasti kalliimpia suoraan ostohintaan verrattuna. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että investoidaan uuteen kirkkoherranvirastoon Ricoh Aficio MP C2800 kopiokone, johon kuuluu lisälaitteena viimeistelijä/nitoja. Laitteen kokonaishinta on 5138,94 (sis. alv 23%). Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Pöytäkirja 3/ Maa-alueen myynti Heikki Näsmanille Heikki Näsman on ilmaissut halukkuutensa ostaa osan Laihian seurakunnan omistamasta Hietamaa tilasta (5:38)Yrjäälän kylässä Santaloukolla. Näsmanien ulkorakennus on jossain vaiheessa epähuomiossa rakennettu väärälle puolelle rajaa, eli seurakunnan maalle. Heikki Näsman haluaisi nyt ostaa itselleen maa-alueen, jolla ulkorakennus sijaitsee. Hietamaa tilalta on aikoinaan ajettu hiekkaa Laihian hautausmaalle. Nykyään seurakunnalla ei enää ole alueelle käyttöä. Suurin osa maa-alueesta on vesakoitunutta hiekkakuoppaa, johon ei voi rakentaa. Laihian seurakunta myi vuoden 2010 alussa Hietamaa tilasta n m2:n suuruisen alueen Nina Siipolalle ja Juha Varilalle. Pöytäkirjan liitteenä 3 on kartta, josta näkyy ostotarjouksen kohteena oleva noin 2425 m2:n suuruinen maa-alue. Hietamaa tilan kokonaispinta-ala vuoden alussa tehdyn kaupan jälkeen on noin 6400 m2. Pöytäkirjan liitteenä 4 on luonnos kauppakirjasta. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että myydään Heikki Näsmanille Hietamaa tilasta liitteenä olevaan karttaan merkitty noin 2425 m2:n suuruinen alue 3600 eurolla. Myytävän alueen tarkka pinta-ala määräytyy lohkomistoimituksessa. Hinnan määrityksessä on käytetty samaa neliöhintaa kuin Juha Varilan ja Nina Siipolan kanssa tehdyssä kaupassa. Lähetetään päätös kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Pöytäkirja 3/ Laihian seurakunnan strategia vuoteen 2015 Vuoden 2010 ensimmäisessä kirkkovaltuuston kokouksessa päätettiin, että seurakunnan strategiatyöskentelyn etenemistä seurataan omana pykälänään kirkkovaltuuston kokouksissa strategian valmistumiseen saakka. Kirkkoherra esittää kokouksessa strategiatyöskentelyn tämänhetkisen tilanteen. Merkitään tiedoksi strategiatyöskentelyn tämänhetkinen tilanne. Kirkkoherra kertoi, että johtokuntien tekemiä esityksiä on nyt koottu yhteen. Hän esitti tehdyn yhteenvedon. Strategiatyöskentelyä käsitellään myös toiminnan ja talouden suunnittelukokouksessa keskusteli asiasta ja merkitsi tiedoksi strategiatyöskentelyn tämänhetkisen tilanteen.

7 Pöytäkirja 3/ Ilmoitusasiat Talouspäällikkö ilmoitti, että molemmat seurakunnan rakennushankkeet ovat loppusuoralla. Harrastustilan vastaanottotarkastus on suoritettu ja seurakunnan omat sählykerhot alkavat viikolla 39. Myöhemmin liikuntatilaan on suunniteltu alkavaksi myös muuta toimintaa. Harrastustilan osalta ei ole tullut suuria lisätöitä, joten tullaan pysymään lähellä alkuperäistä kustannusarviota. Kirkkoherranviraston vastaanottotarkastus pidetään Myöskään viraston osalta ei ole tullut suuria lisätöitä. Kirkkoherranviraston muutto on 5. ja 6.10., jolloin virasto pidetään suljettuna. Äänioikeutettujen määrä marraskuun seurakuntavaaleissa on Ehdokkaiden lukumäärä on 53. Uuteen kirkkovaltuustoon valitaan 23 jäsentä. Ehdokkaiden ikäjakauma on laaja ja mukana on sopiva määrä sekä uusia että vanhoja ehdokkaita. Kirkkoherra ilmoitti, että kaikki seurakunnan papit ovat poissa Hiippakunnan kaikki papit kokoontuvat silloin koulutukseen Haapaniemeen. Kirkkoherra ilmoitti, että tuomiokapitulin kanssa on alustavasti keskusteltu Teemu Leinon palkkaamisesta Laihian seurakuntaan kirkkoherran virkavapauden ajaksi keväällä 2011 ennen eduskuntavaaleja. Virkavapaus kestäisi näillä näkymin 1 ½ kuukautta, minkä lisäksi kirkkoherra pitäisi lomaa 2 viikkoa. Talouspäällikkö ilmoitti, että entisessä kirkkoherran asunnossa, joka on tällä hetkellä vuokrattuna Kyrönmaan opistolle, tehdään perusteellinen materiaalitutkimus viikolla 39. Kirkkoherra ilmoitti, että Kiinteistö Oy Laihian Vuokratalot on ilmoittanut halukkuutensa ostaa tonttimaata rivitalon rakentamista varten.

8 Pöytäkirja 3/ Valitusosoitus Annettiin liitteen 5 mukainen valitusosoitus. 12 Kokouksen päättäminen Veisattiin virrestä 178 säkeistöt 1-2. Kokous päättyi Herran siunaukseen. Kokouksen jälkeen käytiin tutustumiskierroksella uudessa kirkkoherranvirastossa. Kokouksen puolesta Reijo Tuokko puheenjohtaja Marja Loppi sihteeri Olemme tänään tarkastaneet edellä olevan pöytäkirjan ja todenneet sen kirjoitetun kokouksessa tehtyjen päätösten mukaisesti. Laihia 24. päivänä syyskuuta 2010 Mikko Myllymäki pöytäkirjan tarkastaja Keijo Niemelä pöytäkirjan tarkastaja

9 Pöytäkirja 3/ Arvoisa kirkkovaltuutettu Laihian seurakunnan kirkkovaltuusto kokoontuu torstaina 23. päivänä syyskuuta 2010 klo seurakuntatalolla. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. Kokouksen avaus 2. Nimenhuuto 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa 5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys 6. Vuoden 2011 veroprosentti 7. Uusi kopiokone kirkkoherranvirastoon 8. Maa-alueen myynti Heikki Näsmanille 9. Laihian seurakunnan strategia vuoteen Ilmoitusasiat 11. Valitusosoitus 12. Kokouksen päättäminen Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikoina. Laihia 15. päivänä syyskuuta 2010 Reijo Tuokko kirkkovaltuuston puheenjohtaja

10 Pöytäkirja 3/ KUULUTUS Laihian seurakunnan kirkkovaltuusto kokoontuu torstaina 23. päivänä syyskuuta 2010 klo19.00 seurakuntatalolla. Kokouksen asialuettelo on seurakuntalaisten nähtävänä arkipäivinä ennen kokousta kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikoina. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä kirkkoherranvirastossa sen aukioloaikoina. Laihia 15. päivänä syyskuuta 2010 Reijo Tuokko kirkkovaltuuston puheenjohtaja

11 Pöytäkirja 3/ ASIALUETTELO Laihian seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksessa käsiteltävistä asioista. 1. Kokouksen avaus 2. Nimenhuuto 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa 5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys 6. Vuoden 2011 veroprosentti 7. Uusi kopiokone kirkkoherranvirastoon 8. Maa-alueen myynti Heikki Näsmanille 9. Laihian seurakunnan strategia vuoteen Ilmoitusasiat 11. Valitusosoitus 12. Kokouksen päättäminen Laihia 15. päivänä syyskuuta 2010 Reijo Tuokko kirkkovaltuuston puheenjohtaja