LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2012 530. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:00-19:37 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Alm Agneta I varapuheenjohtaja Järvinen Anja II varapuheenjohtaja Grönberg Merja jäsen Kullberg Bengt jäsen Liljestrand Tom jäsen Lindfors Leena jäsen Paakkanen Petra jäsen Erämaja Elias jäsen Vilamaa Asko jäsen Ekström Veikko jäsen MUUT Hagfors Kari kv:n 1. varapuh.johtaja Uutinen Taisto kv:n 2. varapuh.johtaja Masar Christoffer hallintojohtaja,esittelijä Frondén Sten kehittämisjohtaja,sihteeri Gustafsson Siv talouspäällikkö klo POISSA Lobbas Mats kv:n puh.johtaja Kaleva Olavi kaupunginjohtaja Kettunen Kirsi talousjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Arja Isotalo KÄSITELLYT ASIAT Sten Frondén PÖYTÄKIRJAN Loviisassa marraskuuta TARKASTUS Asko Vilamaa Bengt Kullberg PÖYTÄKIRJA YLEI- Loviisassa, kaupunginkansliassa 28. marraskuuta 2012 SESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 260 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kunnallisvaalien tuloksen ilmoittaminen valtuustolle Kaupunginvaltuuston työjärjestys Ylitysoikeuden anominen vuoden 2012 talousarvioon Ylitysoikeuden anominen vuoden 2012 talousarvioon Hoitotarvikkeiden ja -välineiden hankinta Vesiliikelaitoksen perustamisen yhteydessä syntyneen alijäämän kattaminen Asemakaavan muutos, kaupunginosa 40, Tesjoki, osa korttelia 4 (Taasiantien leikkikenttä) Loviisan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset Vuokratontin myyminen, Katri Raevaara ja Tommi Hietomaa Kiinteistön myyminen, Tapio Hietanen Kaupungin etuosto-oikeus Lautakuntien ja jaostojen päätökset Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi 557

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KH 260 Todettiin. Esittelijä veti asiat kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano ja maksusuunnitelman muuttaminen, Kiinteistö Oy Mäntyniemi / Fastighets Ab Talludden pois listalta.

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat KH 261 Valittiin jäsenet Asko Vilamaa ja Bengt Kullberg.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Kunnallisvaalien tuloksen ilmoittaminen valtuustolle 737/ /2012 KH 262 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Vaalilain 95 :n mukaan valtuustolle on annettava tiedoksi luettelo valtuutetuiksi valituista ja heidän varajäsenistään. Liite no 94. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että oheinen luettelo valtuutetuiksi valituista ja varajäsenistä merkitään tiedoksi. Ehdotuksen mukainen.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston työjärjestys 954/ /2012 KH 263 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Vuosien talousarviossa ja taloussuunnitelmassa kaupunginkanslian avaintavoitteeksi on asetettu hallintomenettelyn päivittäminen, tarkemmin sanottuna hallintosäännön ja valtuuston työjärjestyksen päivittäminen. Valtuustoryhmiltä on keväällä 2012 pyydetty kommentit valtuuston työjärjestyksen muutos- ja lisäystarpeista. Valtuustoryhmien kommenttien ohella on valmistelussa pyritty ottamaan huomioon työjärjestyksestä tehtyjä valtuustoaloitteita. Kaupunginvaltuuston työjärjestyksessä määrätään kaupunginvaltuuston toiminnan järjestämisestä. Liite no 95. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan kaupunginvaltuuston työjärjestyksen voimaan tulevaksi. Esittelijä muutti pohjaehdotustaan seuraavasti: Talousarvioaloitteita koskevan 24 ensimmäinen kappale muutetaan muotoon Talousarvioaloitteet, joita ei käsitellä samalla tavalla kuten valtuutettujen 23 tarkoitettuja aloitteita tai kuntalaisaloitteita, on toimitettava taloustoimistoon sähköpostitse osoitteeseen viimeistään 31.3 mennessä. - pöytäkirjan sisältöä ohjaavasta 36 poistetaan kappaleen 4 viimeinen kohta. Päätös muutetun pohjaehdotuksen mukainen.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Ylitysoikeuden anominen vuoden 2012 talousarvioon 911/ /2012 TL 150 Valmistelija: Tekninen johtaja Ulf Blomberg, puh Vastuualueella rakentaminen ja ylläpito on odotettavissa palvelujen ostoissa (kiinteistöjen korjauskulut) sekä aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden ryhmässä energian kohdalla ylitystä. Arvioitu ylitysmäärä on n euroa. Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta ehdottaa, että kaupunginvaltuusto myöntää vastuualueelle rakentaminen ja ylläpito, euron lisämäärärahan kattamaan nousseet toimintakulut, joita ei pystytä kattamaan muiden kohteiden säästöillä. Tämä pykälä tarkastetaan välittömästi. Käsittely: Esittelyn aluksi esittelijä tarkensi esitystään siten, että lisämäärärahan tarve jakautuu energian osalle ,00 euroa, rakennusten ja alueitten ylläpitoon ,00 euroa sekä alueitten ylläpitoon ,00 euroa. Teknisen lautakunnan päätös on ehdotuksen mukainen. Tämä pykälä tarkastettiin välittömästi. Jatkokäsittely: Kaupunginhallitus edelleen kaupunginvaltuusto. KH 264 Liite no 96. Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää vastuualueelle rakentaminen ja ylläpito euron lisämäärärahan kattamaan nousseet toimintakulut, joita ei pystytä kattamaan muiden kohteiden säästöillä. Lisämäärärahan tarve jakautuu energian osalle euroa, rakennusten ja alueitten ylläpitoon euroa sekä

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ alueitten ylläpitoon euroa. Ehdotuksen mukainen.

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Ylitysoikeuden anominen vuoden 2012 talousarvioon 890/ /2012 PL Valmistelija ja esittelijä: perusturvajohtaja Carola Klawér, puh Ulkoiset menot ylittävät talousarvion n. 1,5 miljoonalla johtuen erikoissairaanhoidosta. Ennuste ylittää talousarvion 1,8 miljoonaa johtuen sisäisten erien noususta, jotka eivät ole sitovia, sekä alueellisten palveluiden ennustetusta ylityksestä. Alueellisten palveluiden sisällä on kolme eri palvelukokonaisuutta; Helsin gin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin palvelujen kustannukset (HUS), Ky menlaakson sairaanhoitopiirin palvelujen kustannukset (Carea) ja Itä-Uu denmaan alueellisen ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminnan palvelu kustannukset (Porvoon kaupunki). Ylitystä budjetoitujen määrärahoihin on odotettavissa Helsingin ja Uuden maan sairaanhoitopiirin (HUS) ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirin (Carea) palvelujen kustannusten osalta. Erikoissairaanhoidon ylitysten ennuste on vaikea tehdä, koska siihen ei löydy selviä selitystekijöitä, esim. lähetemää rien nousua tai kalliin hoidon selvät ylitykset, vaikka viimeksi mainitun toiminnan osalta nousua on havaittavissa. Tällä hetkellä erikoissairaanhoidon ylitysennuste on HUS:n osalta noin ja Carean osalta noin Carean osuus näyttää ennusteen perusteella laskevan. Näiden lukujen arvioinnin perusteella ennuste vuoden loppuun mennessä on noin 1,5 milj. euroa. Liite 25. Perusturvalautakunta päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että perusturvakeskuksen vuoden 2012 budjetin alueellisiin palveluihin tuli si saada 1,5 milj. euron ylitysoikeuden, kattamaan alueellisten palveluiden erikoissairaanhoidosta joh tu vat kustannukset. Ehdotuksen mukainen.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ KH 265 Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että perusturvakeskuksen vuoden 2012 budjetin alueellisiin palveluihin tulisi saada 1,5 milj. euron ylitysoikeuden kattamaan alueellisten palveluiden erikoissairaanhoidosta johtuvat kustannukset. Ehdotuksen mukainen.

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Hoitotarvikkeiden ja -välineiden hankinta 891/ /2012 PL Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen ja perusturvajohtaja Carola Klawér Hoitotarvikkeet on kilpailutettu vuonna 2008 Loviisan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän terveysjohtajan viranhaltijan päätöksellä Puitesopimuksia on 30 eri toimittajan kanssa. Hoitotarvikkeiden hankinnassa on meneillään toinen optiovuosi ja sopimukset päättyvät Suorahankintaperusteita optioiden jatkamiselle ei ole. HUS-Logistiikka toimittaa jäsenkunnilleen hoitotarvikkeita ja -välineitä. HUS-Logistiikalta kaupunki voi hankkia hoitotarvikkeita ilman kaupungin omaa kilpailutusta, koska hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle jäävät sidosyksiköltä tehtävät hankinnat eli ns. in house hankinnat. Mikäli Loviisan kaupungilla on sopimus HUS-logistiikan kanssa, hoitotarvikkeiden tilaukset tehdään yhdeltä toimittajalta nykyisen 30 sijaan. HUS-Logistiikan asiakkaita ovat mm, Tuusulan, Sipoon, Nurmijärven, Mäntsälän ja Pornaisten, Karkkilan ja Nummi-Pusulan (Karviainen) kunnat, Keravan, Järvenpään, Hyvinkään, Hangon, Lohjan ja Raaseporin kaupungit. (Lähde: HUSin kunta-asiantuntija.) HUS-Logistiikka lisää 15 prosentin katteen tuotteen hintaan ja kate on sama kaikille kunta-asiakkaille. Lisäksi asiakkaan tulee kattaa kuljetuskustannus Meilahden varastosta omaan jakeluterminaaliin. Loviisan kaupungin hoitotarvikkeiden hinnat on verrattu HUS-Logistiikan toimittamien tuotteiden hintoihin. Vertailusta käy ilmi että HUS-Logistiikan hinnat ovat 6 prosenttia halvemmat kuin kaupungin sopimushinnat. Lisäksi tilaus- ja varastointiprosessi yksinkertaistuu HUS-Logistiikan asiakkuudessa ja työpanosta vapautuu muihin tehtäviin. Kaupungin hoitotarvikekäyttö vuosittain on noin euroa, jolloin vuosittainen säästö HUS-Logistiikan asiakkaana olisi euroa.

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Loviisan kaupungin perusturvan ja talousosaston edustajat ovat tehneet tutustumiskäynnit HUS-Logistiikkaan sekä Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimeen Hoitotarvikkeiden ja -välineiden jakelu on keskeisessä asemassa hoidossa, ja potilasturvallisuuden ja hoidon laadun takaamiseksi tarvikkeiden saatavuus mutta myös tarvikkeiden laatu on taattava. Hoitotarvikkeiden ja -välineiden riskianalyysiä tehtäessä kiistattomana vaatimuksena on pidettävä, että voidaan taata yksiköiden selviytyminen tilanteessa, jossa esiintyy 2 3 viikon pituinen jakeluhäiriö. Hoitotarvikkeiden ja -välineiden saatavuus sekä ydintoiminta on turvattava kaikissa tilanteissa. Siirtyminen HUS-Logistiikan palveluihin voidaan peruspalvelukeskuksen puolesta toteuttaa lähtien koska vuodenvaihde pyhäpäivineen aiheuttaa suppeahkoa henkilöstömitoitusta ja sijaistarvetta. Esittelijä: perusturvajohtaja Carola Klawér, puh Perusturvalautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että hoitotarvikkeiden ja -välineiden hankinta siirtyy HUS-Logistiikkaan alkaen edellyttäen, että terveyskeskuksen varastotilat ja -palvelut säilytetään tarpeen mukaan Hoitotarvikkeiden ja -välineiden saatavuus sekä ydintoiminta on turvattava kaikissa tilanteissa. Ehdotuksen mukainen. KH 266 Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus päättää että hoitotarvikkeiden ja -välineiden hankinta siirtyy HUS-Logistiikkaan alkaen edellyttäen, että - terveyskeskuksen varastotilat ja -palvelut säilytetään tarpeen mukaan - hoitotarvikkeiden ja -välineiden saatavuus sekä ydintoiminta on turvattava kaikissa tilanteissa.

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Ehdotuksen mukainen.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Vesiliikelaitoksen perustamisen yhteydessä syntyneen alijäämän kattaminen 956/ /2012 KH 267 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Vesiliikelaitoksen johtokunta on lähestynyt kaupunginhallitusta kirjelmällä, koskien liikelaitoksen avaavassa taseessa syntynyttä ,01 euron alijäämää ja sen korjaamista tulevan taloussuunnitelmakauden aikana. Asia on perusteltu, koska liikelaitosta koskee sama kuntalain sääntö alijäämän kattamisesta kun kuntaa. Asia on myös ollut alustavasti esillä kaupunginvaltuuston iltakoulussa Loviisan kaupungin ylijäämä on euroa ja siitä vesiliikelaitoksen alijäämä on ,32 euroa. Vesiliikelaitoksen alijäämä kasvoi sen ensimmäisenä vuonna ,35 ja vuoden 2011 tilinpäätös oli jo ylijäämäinen ,04. Näköpiirissä ei kuitenkaan ole, että vesiliikelaitos pystyisi kattamaan koko alijäämää taloussuunnittelukaudella. Kuntalain talousarviota ja -suunnitelmaa koskevaa 65 :ssä on säädetty kuinka tasapainottava taloussuunnitelma laaditaan ja mahdollisuudesta jo kertyneen alijäämän kattamisesta erityisellä toimenpideohjelmalla. Säännösten mukaan taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen eniten neljän vuoden pituisena suunnittelukautena. Kertynyttä alijäämää voidaan kattaa suunnitteluvuosien ylijäämän lisäksi myös taseen oman pääoman eristä määrätyin edellytyksin. Koska edellisten tilikausien ylijäämiä, rahastoja tai varauksia ei ole, niin on mahdollista kattaa alijäämä liikelaitoksen omasta peruspääomasta. Peruspääoman alentaminen on poikkeuksellinen toimenpide, joka edellyttää kaupungilta riittävää omavaraisuutta. Alijäämän eliminointi peruspääomasta ei kuitenkaan vaikuta omavaraisuustai velkaisuustunnuslukuihin. Avaavassa taseessa vesiliikelaitokselle siirtynyt alijäämää johtuu siitä, että Ruotsinpyhtään kunnalla ja Loviisan kaupungilla oli käytössä muu taseyksikkö kirjanpitomallina, kun taas Liljendalin ja Pernajan kunnilla oli käytössä laskennallinen malli. Laskennallisessa mallissa ei koskaan synny yli- tai alijäämää vaan jäännöspääoma muuttuu tuloksen mukaan, kun taas muu taseyksikkömallissa peruspääoma pysyy samana, ja tilikauden tulos siirtyy yli- tai alijäämäksi.

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaikki vanhojen kuntien vesilaitokset tekivät alijäämäistä tulosta ennen yhdistymistä. Vesilaitosten yhdenvertaiseen kohteluun perustuen on perusteltua kattaa myös Loviisan ja Ruotsinpyhtään vesilaitoksissa syntyneet alijäämät peruspääomasta, koska alijäämän syntyyn on vaikuttanut käytössä ollut kirjanpitomalli. Liitteinä vesiliikelaitoksen johtokunnan kirje ja oman pääoman laskelmat. Liite no 97. Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että vesiliikelaitoksen avaavassa taseessa oleva ,01 alijäämä katetaan vuoden 2012 tilinpäätöksessä vesiliikelaitoksen omasta pääomasta. Jäsen Anja Järvinen ilmoitti jääviyden ja poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ajaksi. Päätös ehdotuksen mukainen.

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Asemakaavan muutos, kaupunginosa 40, Tesjoki, osa korttelia 4 (Taasiantien leikkikenttä) 593/ /2012 TL 101 Valmistelija: Vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Kaupunkisuunnitteluosastolla on valmisteltu asemakaavan muutos entiselle leikkikenttäalueelle Taasiantien varrella, Tesjoella. Leikkikenttä siirretään pa rem mal le pai kalle Emil-kodin ja Taasiankodin läheisyyteen. Tekninen lautakunta on päättänyt leikkikentän siirrosta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ol lut näh tä vä nä ja sii tä on pyydetty alustavat lausunnot. Huomautuksia ei ole jätetty. sijaintikartta, asemakaavaehdotus määräyksineen, se- Liite 67 los tus Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta päättää asettaa asemakaavan muutosehdotuksen, joka kos kee osaa korttelista 4, kaupunginosassa 40, Tesjoella, virallisesti nähtä ville ja pyy tää siitä lausunnot. Teknisen lautakunnan päätös on ehdotuksen mukainen. TL 143 Valmistelija: Vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Asemakaavan muutoksella muodostuu osa korttelia 4, jolle on mahdollista muodostaa kaksi erillispientalojen tonttia sekä lähivirkistysalue. Asemakaavan muutosehdotus on ollut MRL 65 :n mukaisesti virallisesti nähtävillä Siitä pyydettiin kahdeksan ja saatiin neljä lausuntoa. Rakennusvalvonta ja yhdyskuntatekniikka ovat kommentoineet suullisesti kaavaehdotusta. Kaavaehdotusta ja -selostusta on täydennetty saadun palautteen johdosta. Kooste

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ palautteesta ja annetut vastineet ovat selostuksen liitteenä. Kaavaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia. Liite 90 selostus Esittelijä: sijaintikartta, asemakaavakartta määräyksineen, Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että tämä hyväksyisi asemakaavan muutoksen osalle korttelia 4 sekä lähivirkistysalueelle, kaupunginosassa 40, Tesjoella. Teknisen lautakunnan päätös on ehdotuksen mukainen. Jatkokäsittely: Kaupunginhallitus KH 268 Liite no 98. Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus päättää hyväksyä asemakaavan muutoksen osalle korttelia 4 sekä lähivirkistysalueelle kaupunginosassa 40, Tesjoella. Ehdotuksen mukainen.

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Loviisan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset 295/11.00/2012 RAYML 37 Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Maud Östman ja ympäristönsuoje lutarkastajat Hanna Sivén ja Annastiina Juvankoski Ympäristönsuojelulain 19 :n mukaan kaupunginvaltuusto voi antaa tämän lain täytäntöön panemiseksi tarpeellisia paikallisista olosuhteista johtuvia, kuntaa tai sen osaa koskevia yleisiä määräyksiä. Määräykset eivät kuiten kaan voi koskea ympäristönsuojelulain mukaan luvanvaraista toimintaa ei vätkä poikkeuksellista tilannetta koskevaa, ilmoitusvelvollista tai puolustus voimien toimintaa. Näitä määräyksiä valvoo kunnan ympäristönsuojeluvi ranomainen. Ympäristönsuojelumääräysten tavoitteena on paikalliset olosuhteet huomi oon ottaen ehkäistä ympäristön pilaantumista sekä poistaa ja vähentää pi laantumisesta aiheutuvia haittoja. Loviisassa on erityisalueet, joilla pilaan tumisen ehkäiseminen, poistaminen ja vähentäminen edellyttävät tarkennet tuja määräyksiä. Näitä alueita ovat taajaan rakennetut alueet, pohjavesialu eet ja ranta-alueet. Näitä ympäristönsuojelumääräyksiä noudatetaan muiden kunnallisten mää räysten rinnalla ja tarvittaessa niiden kanssa samanaikaisesti. Muita mää räyksiä ovat mm. rakennusjärjestys, jätehuoltomääräykset sekä eräiltä osin kaavamääräykset. Uuden Loviisan ympäristönsuojelumääräyksien valmistelutyötä on tähän as ti tehty virkamiestasolla. Sisällöstä on käyty epävirallisia keskusteluja naa purikuntien ympäristöviranhaltijoiden kanssa ja myös muiden viranomais ten kanssa. Valmistelutyössä on huomioitu usea lainsäädännönmuutos, mi kä parin viime vuoden aikana on tullut. Määräyksiä koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on käsitelty ja hyväksytty lautakunnassa Liite 25 Esittelijä: ympäristönsuojelusihteeri Maud Östman, puh

19 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Rakennus- ja ympäristölautakunta asettaa hyväksytyn osallistumisja ar viointisuunnitelman ja luonnoksen ympäristönsuojelumääräyksistä yleisesti nähtäville kaupungin ilmoitustaululle. Lisäksi lautakunta pyytää lausuntoa ympäristönsuojelumääräyksistä Uudenmaan ELY -keskuk selta, Kuntaliitolta ja naapurikunnilta. Käsittely: Keskustelun perusteelta esittelijä lisäsi ehdotukseensa seuraavat lausunto pyynnöt: Lausuntoja pyydetään myös Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta, Por voon terveydensuojelulta ja Loviisan kaupungin maaseututoimelta. Li säys lausuntopyynnöistä päivitetään myös osallistumis- ja arviointisuunni telmaan. Rakennus- ja ympäristölautakunta asettaa hyväksytyn osallistumisja ar viointisuunnitelman ja luonnoksen ympäristönsuojelumääräyksistä yleisesti nähtäville kaupungin ilmoitustaululle. Lisäksi lautakunta pyytää lausuntoa ympäristönsuojelumääräyksistä Uudenmaan ELY -keskuk selta, Kuntaliitolta, naapurikunnilta, Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta, Por voon terveydensuojelulta ja Loviisan kaupungin maaseutulautakunnal ta. Lisäys lausuntopyynnöistä päivitetään myös osallistumis- ja arviointi suunnitelmaan. Liite 25 RAYML 71 Valmistelijat: ympäristönsuojelutarkastaja Hanna Sivèn, puh ja ympäristönsuojelusihteeri Maud Östman, puh Ympäristönsuojelumääräysluonnos on ollut julkisesti nähtävänä Sinä aikana loviisalaisilla on ollut mahdollisuus lausua mie li pi teen sä luonnoksesta. Luonnoksesta jätettiin vain muutama mielipide. Lau sun to ja pyydettiin usealta taholta ja useimmat ovat antaneet lausuntonsa mää rä ai kaan mennessä (liitteenä kooste lausunnoista). Lausunnot ja mielipiteet on suurimmalta osalta huomioitu ja luonnosta on nyt muokattu. Ympäristönsuojelumääräysluonnosta pidetään kokonaisuutta aja tel len hyvänä. Porvoon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta pi tää myönteisenä asiana sitä, että Loviisan kaupungin ympäristönsuojelu- mää räyk set ovat yhtenäiset Porvoon kaupungin juuri laatimien määräysten kans sa.

20 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Siten seudun asukkaat saavat tasa-arvoista kohtelua myös yli kunta ra jo jen. Jätettyjen mielipiteiden ja lausuntojen perusteella tehtiin eräisiin si säl tö koh tiin (mm. jätevedenkäsittelyyn) ja käsitteisiin tarkennuksia, sekä sii hen koskeeko määräys olemassa olevaa tai uutta laitosta. Lopuksi tar kis tet tiin vielä mahdolliset päällekkäisyydet muiden määräysten kanssa. Liite 43 Esittelijä: ympäristönsuojelusihteeri Maud Östman, puh Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy ympäristönsuojelumääräykset omal ta osaltaan ja ehdottaa kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupungin- val tuus tol le, että Loviisan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset hy väk sy tään liitteen mukaisesti. Liite 43 Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi ympäristönsuojelumääräykset omal ta osaltaan ja ehdottaa kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupungin- val tuus tol le, että Loviisan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset hy väk sy tään liitteen mukaisesti. Liite 43 Jatkokäsittely: Kaupunginhallitus edelleen kaupunginvaltuusto. KH 269 Liite no 99. Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Loviisan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset hyväksytään liitteen mukaisesti. Tekninen muutos 1: Ruotsinkieliseen versioon s , toinen kappale, poistetaan sanat "fram till" ensimmäisen rivin lopusta.

21 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Tekninen muutos 2: Luonnosliitteet poistettiin kokonaisuudessaan.

22 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Vuokratontin myyminen, Katri Raevaara ja Tommi Hietomaa 595/ /2012 TL 146 Valmistelija: kaupungingeodeetti Mia Ylikangas p Katri Raevaara ja Tommi Hietomaa vuokraavat Loviisan kaupungilta n m2:n suuruista, toimitilarakentamiseen osoitettua tonttia , osoite: Seppäläntie 11, Loviisa. Tontilla sijaitsee vuokralaisten omistama hallirakennus. Tontin vuokrasopimus on umpeutumassa, ja vuokralaiset ovat tarjoutuneet ostamaan tontin. Tontin hinnan määrittämiseksi on teetetty kiinteistöarvio (AKA). Vuokralaiset ovat hyväksyneet tontin kauppahinnaksi ,00. Liite 93 Esittelijä: tekninen johtaja Ulf Blomberg p Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää myydä tontin Katri Raevaaralle ja Tommi Hietomaalle ,00 euron kauppahinnalla, ja että kaupunginhallitus valtuuttaa tekninen johtaja Ulf Blombergin allekirjoittamaan kauppakirjan. Teknisen lautakunnan päätös on ehdotuksen mukainen. KH 270 Liite no 100. Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus päättää myydä tontin Katri Raevaaralle ja Tommi Hietomaalle euron kauppahinnalla ja valtuuttaa tekninen johtaja Ulf Blombergin allekirjoittamaan kauppakirjan. Ehdotuksen mukainen.

23 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kiinteistön myyminen, Tapio Hietanen 250/ /2012 TL 147 Valmistelija: Kaupungingeodeetti Mia Ylikangas puh Loviisan kaupunki omistaa Viirilän kylän alueella noin 0,34 ha:n suuruisen kiinteistön Räddars , osoite Höjmossantie 523. Tapio Hietanen on tarjoutunut ostamaan kiinteistön kauppahinnalla 1.200,00. Loviisan kaupungin metsästrategian valmistelussa (maaseutulautakunta ) todetaan, että kaupunki voisi luopua sellaisista metsäkiinteistöistä, joilla ei ole strategista merkitystä. Erityisesti on mainittu, että pieniä syrjäisiä alueita voitaisiin myydä. Kiinteistön myyminen ei vaikeuta kaupunkistrategian (kaupunginvaltuusto ) toteutumista, eikä alueelle kohdistu maankäytön suunnitelmia. Loviisan aluerakennemallissa 2025 (kaupunginvaltuusto ) ei ole osoitettu alueelle toimintoja, eikä kaupan tekemiselle ole muitakaan esteitä. Vastaava maaseutuasiamies puoltaa myyntiä. Tapio Hietasen tekemä tarjous vastaa alueen metsätaloudellista arvoa. Liite 94 Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää myydä kiinteistön Tapio Hietaselle 1.200,00 euron kauppahinnalla, ja että kaupunginhallitus valtuuttaa tekninen johtaja Ulf Blombergin allekirjoittamaan kauppakirjan. Teknisen lautakunnan päätös on ehdotuksen mukainen.

24 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ KH 271 Liite no 101. Esittelijä: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus päättää myydä kiinteistön Tapio Hietaselle euron kauppahinnalla ja valtuuttaa tekninen johtaja Ulf Blombergin allekirjoittamaan kauppakirjan. Ehdotuksen mukainen.

25 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Kaupungin etuosto-oikeus KH 272 Kaupungilla on etuosto-oikeus seuraaviin kiinteistökauppoihin: (116) Sarvisalo, , 5500 m 2 kaavatiedot: yleiskaava luovuttaja: Rosqvist-Rikardsson Kerstin luov.saaja: Mansner Gunilla, Lars, Wilhelm ja Oliver lahja (117) Mästlax, , m 2 kaavatiedot: yleiskaava luovuttaja: Nils-Olof Antell luov.saaja: Helmer Backman (118) Pålböle, , m 2 kaavatiedot: ei kaavaa luovuttaja: Suomen valtio luov.saaja: Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry (119) Horslök, , , m 2 kaavatiedot: yleiskaava luovuttaja: Bo Arlander luov.saaja: Henrik Arlander (120) Tjusterby, , m 2 kaavatiedot: yleiskaava luovuttaja: Viveca Gosda Tolstoy Märta Krantz Tolstoy Tatiana Tolstoy Kongstad luov.saaja: Christina Antell-Westerback

26 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ (121) Söderby, , , m 2 kaavatiedot: yleiskaava luovuttaja: Erkki ja Inkeri Karmila luov.saaja: Juha ja Leena Laine Loviisan kaupunki ei käytä etuosto-oikeuttaan yllämainituissa kiinteistökaupoissa. Ehdotuksen mukainen.

27 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Lautakuntien ja jaostojen päätökset KH 273 Seuraavat lautakunnat ovat lähettäneet päätösluettelonsa kokouksistaan: - elinkeino- ja kehittämisjaosto elinkeino- ja kehittämisjaosto Loviisan Vesiliikelaitos yksityistiejaosto sivistyslautakunta henkilöstöjaosto perusturvalautakunta tekninen lautakunta rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi ja ilmoittaa lautakunnille ja jaostoille ett ei se kun ta lain 51 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan. Ehdotuksen mukainen.

28 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi 298/ /2011, 294/ /2012, 907/ /2012, 928/ /2012, 929/ /2012, 946/ /2012, 947/ /2012, 949/ /2012, 953/ /2012 KH 274 a) Helsingin hallinto-oikeuden päätös koskien Katri Haverisen kunnallisvalitusta b) Uudenmaan ELY-keskuksen päätös koskien Pernajan saariston haja-asutusalueen vesihuollon runkolinjojen rakentamista, vaihe 3 c) Kymenlaakson Sähkön osavuosikatsaus d) Uudenmaan liiton maakuntahallituksen pöytäkirja e) Porvoon kaupungin terveydensuojelujaoston pöytäkirja f) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirja g) Itä-Uudenmaan aluepelastuslautakunnan pöytäkirja h) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirja i) Kårkulla samkommun, valtuuston pöytäkirja Merkittiin tiedoksi.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 185

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 185 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 185 Perusturvalautakunta AIKA 16.10.2012 klo 17:30-18:45 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Hellner Hans puheenjohtaja Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436 Kaupunginhallitus AIKA 12.09.2011 klo 17:00-17:55 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Alm Agneta I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/2013 405 Kaupunginhallitus AIKA 22.10.2013 klo 08:37-16:43 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642 Kaupunginhallitus AIKA 14.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 301 Kaupunginhallitus AIKA 25.05.2015 klo 17:30-20:41 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka Sakari

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2013 416 Kaupunginhallitus AIKA 23.10.2013 klo 09:02-17:06 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2012 325. Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2012 325. Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2012 325 Kaupunginvaltuusto AIKA 12.12.2012 klo 18:03-21:23 PAIKKA Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B LÄSNÄ Lobbas Mats puheenjohtaja Hagfors Kari I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen Kaupunginhallitus 95 30.03.2015 Kaupunginvaltuusto 52 15.04.2015 Kaupunginhallitus 151 01.06.2015 Kaupunginhallitus 163 15.06.2015 Talokiinteistöjen ja huoneistojen myyminen 188/02.07/2015 KH 95 Valmistelija:

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi Kaupunginhallitus 272 20.10.2014 Kaupunginhallitus 275 21.10.2014 Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 677/02.02.00/2014 KH 272 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallituksen jäsenille

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2012 558. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2012 558. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2012 558 Kaupunginhallitus AIKA 03.12.2012 klo 17:01-18:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Grönberg Merja jäsen Kullberg

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 31.01.2017 klo 17:00-18:40 PAIKKA Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh LOVIISAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Petus-!a kultt«uriministe"0 Kaupunginhallitus 282 03.11.2014 12. 11. 2014 no......./.../,...... Loviisan kaupungin lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.01.2015 klo 19:20-21:41 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014. Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012

Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014. Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012 Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014 Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012 KH 102 Valmistelija: pääkirjanpitäjä Tamara Liimatainen Euroopan Unionin kilpailuneutraliteetin

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Maaseutulautakunta AIKA 26.02.2014 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseutuyksikkö, Bäckasinkuja 1A, Liljendal LÄSNÄ Björklöf Johan puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina Lindell

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02. Kaupunginhallitus 103 06.05.2013 Kaupunginvaltuusto 63 15.05.2013 Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.00/2013 KH 103 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 21 08.02.2012 Työsuojelutoimikunta 16 31.05.2012 Henkilöstöjaosto 33 14.06.2012 Kaupunginhallitus 192 13.08.2012 Kaupunginvaltuusto 86 12.09.2012 Henkilöstöjaosto 15 18.04.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Malmivaara Jouni asiantuntija klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Malmivaara Jouni asiantuntija klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2015 525 Kaupunginhallitus AIKA 20.10.2015 klo 09:00-15:07 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Grönberg Merja II

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi Sosiaali- ja terveyslautakunta 158 17.11.2015 Kaupunginhallitus 315 07.12.2015 Etevan kuntayhtymän perussopimuksen muutokset 1764/00.04.01/2012 Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh.

Lisätiedot

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha Maaseutulautakunta 25 08.04.2010 Elinkeino- ja kehittämisjaosto 36 27.04.2010 Tekninen lautakunta 76 25.05.2010 Kaupunginhallitus 313 30.08.2010 Strategiaehdotus kaupungin metsille ja maa-alueille 506/14.03.02/2010

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 25/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 25/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 25/2012 577 Kaupunginhallitus AIKA 17.12.2012 klo 17:01-18:29 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Alm Agneta I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 58 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 15.09.2015 klo 17:00-19:46 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika, klo 15:01-16:34 Paikka Kaupunginteatteri, Kauppakatu 14 Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 alueteatteri

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti Ympäristölautakunta 105 16.11.2011 Ympäristölautakunta 6 09.02.2012 Kaupunginhallitus 45 27.02.2012 Ympäristölautakunta 22 07.03.2012 Kaupunginhallitus 58 12.03.2012 Ympäristölautakunta 54 07.06.2012 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018 PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Maanantaina 28.5.2018 klo 15.00 18.40 Paikka Jäsenet Selecta, Kaupungintalo Varsinaiset jäsenet Bjarne Kull, puheenjohtaja Kaj Nyman, klo 16.30 18.40, puheenjohtajana

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 21.02.2017 Kaupunginhallitus 4 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 3 27.03.2017 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2016 306/02.02.00/2015 Perla 21.02.2017 3 Valmistelija:

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 130 25.3.2013 Asianro 313/02.02.01/2013 93 Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Päätöshistoria

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 Tarkastuslautakunta 2013-2016 28.09.2015 AIKA 28.09.2015 18:00-19:35 PAIKKA Lautakuntien huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 34 23 TILINTARKASTAJAN

Lisätiedot

Valtuuston pöytäkirjan täytäntöönpano

Valtuuston pöytäkirjan täytäntöönpano Kaupunginhallitus 282 22.05.2017 Valtuuston pöytäkirjan 15.5.2017 täytäntöönpano KH 282 Valmistelija: hallintosihteeri Leena Heinua-Nieminen, puh. 044 7809 600 Kaupunginhallitus päättää todeta valtuuston

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 245. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 245. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 245 Tekninen lautakunta AIKA 26.11.2013 klo 17:30-19:50 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 40 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 16.06.2015 klo 17:00-19:32 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon Aika 21.03.2018 klo 17:00-18:36 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 3. krs. Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Vuoden 2013 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2013

Vuoden 2013 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2013 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 109 31.3.2014 Asianro 337/02.02.01/2014 52 Vuoden 2013 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2013

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 78 29.4.2015 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Asemakaavaehdotus / Keilanrinne Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta 25.2.2015 40 Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Mikä rakennusjärjestys on? Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2013 433. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2013 433. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2013 433 Kaupunginhallitus AIKA 04.11.2013 klo 17:34-19:32 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Valtuuston kokouksessa käsitellyt asiat:

Valtuuston kokouksessa käsitellyt asiat: HALLITUS 81 17.06.2015 VALTUUSTON KOKOUKSEN 17.6.2015 PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 21/00/02/00/01/2013 HALL 81 Valtuuston kokouksessa 17.6.2015 käsitellyt asiat: 1 Kokouksen avaaminen 2 Nimenhuuto ja ääniluettelon

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo.

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo. Kaupunginhallitus 182 01.06.2015 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015 597/11.110/2015 KH 01.06.2015 182 Valmistelu ja lisätiedot: koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133,

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA 2013-2016 PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Aika: 13.11.2013 klo 16:30-20:00 Paikka: Villa Breda, takkahuone LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 28 Pöytäkirjan

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh Kaupunginhallitus 269 02.11.2015 Kulttuurilautakunta 33 17.11.2015 Kulttuuripoliittinen ohjelma 49/12.03.00/2014 KH 269 (Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.1.2014 15 tehtiin aloite kulttuuripoliittisesta

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 Tarkastuslautakunta AIKA 04.04.2019 kello 14:01-16:29 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu 6

Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu 6 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (10) Aika 24.02.2017, klo 15:00-15:43 Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu 6 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 11.09.2014 Aika 11.09.2014 klo 13:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, Kokoushuone Petäjä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 57 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 19.12.2013 klo 17:00-20:03 PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.01.2018 klo 08:30-11:03 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

Sopimuksen osapuoliksi voi liittyä myös muita kuntia, jotka ovat ensin hyväksyneet tämän sopimuksen sekä liittyneet Rosk n Roll Oy Ab:n osakkaiksi.

Sopimuksen osapuoliksi voi liittyä myös muita kuntia, jotka ovat ensin hyväksyneet tämän sopimuksen sekä liittyneet Rosk n Roll Oy Ab:n osakkaiksi. SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTELAUTAKUNNASTA LUONNOS 19.5.2015 1. Sopimuksen tarkoitus Allekirjoittaneet kunnat sopivat tällä sopimuksella siitä, että Raaseporin kaupungin lautakunta, jota nimitetään Uudenmaan

Lisätiedot

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 27.03.2017 klo 08:00-10:15 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 2/2019 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokousaika Torstai 28.03.2019 klo 14:00-15:26 Kokouspaikka Kaupungin tekninen toimisto, Sairaalapolku 3, neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä

Lisätiedot

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 05.04.2016, klo 09:05-11:00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone Sopukka Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot