OULUN SEUDUN SOTAORVOT RY 10-v TOIMINTAKATSAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OULUN SEUDUN SOTAORVOT RY 10-v TOIMINTAKATSAUS"

Transkriptio

1 OULUN SEUDUN SOTAORVOT RY 10-v TOIMINTAKATSAUS Arvoisat kutsuvieraat, hyvät läsnäolijat Vuosina alkoivat sotaorvot perustaa yhdistyksiään Etelä-Suomeen. He halusivat ja saivat julkisuutta lehdistön ja TV:n kautta. Toukokuusta 2002 lähdimme mukaan alkuunsa vain kolmen henkilön voimin. Tutkimme yhdistyksen tarpeellisuutta sotaorpojen kannalta katsoen. Kaatuneiden Omaisten Oulun alaosasto kiinnostui myös sotaorpojen asetelmista esittäen kesän aikana yleisen kutsun kolmeen neuvottelutilaisuuteen. Pääaihe oli perustaako yhdistys vai ollako perustamatta. Kahdessa niistä toimimme tavallaan neuvotteluosapuolena vaikka olimme yksityishenkilöitä. Toimivia ratkaisuja ei näkemyserojen vuoksi kuitenkaan löytynyt. Halusimme aikalisän. Syksyllä menimme Muhokselle tapaamaan paikallisia sotaorpoja, joita olikin tuvan täydeltä. Päätettiin perustaa sotaorpoyhdistys, jonka varsinainen perustamiskokous pidettiin Oulussa jo Läsnä olleista perustamisen puolella oli 30 henkilöä ja vain 4 vastaan. Yhdistyksestämme tuli itsenäinen ja vailla keskusjärjestökytkentöjä kuten kaikki muutkin yhdistykset alkuunsa olivat. Pääkaupunkiseudun yhdistyksestä tuli kummimme, joka tasoitti alkuajan kivistäkin polkuamme. Nimesimme yhdistyksen toiminta-alueeksi koko Oulun läänin. Tällä teolla halusimme mukaan mahdollisimman paljon sotaorpoja. Ja että yleinen tiedotus menisi kauttamme heille mm. ryhmäkirjeidemme avulla. Etäisyystekijät ja rahoitusseikat eivät aina ole mahdollistaneet kaikkea haluttua. Jäsenmäärämme on ollut jatkuvalla kasvu-uralla ja on nyt yli 500. Toiminnan käynnistäminen: Kuukausikokouksia varten saimme tilat Aleksin kulman Hansa-kabinettiin, josta jäsenmäärän kasvaessa pääsimme myöhemmin isoon saliin. Hansassa vietimme ensimmäistä pikkujouluamme 2002 oikein torttukahvien kera. Yhdistyksellä oli hallitus ja myös järjestyssäännöt, joiden turvin anoimme ja saimme rekisteröintipäätöksen Työtä alussa oli riittävästi. Varallisuus oli nolla. Onneksemme jäsenistömme auttoi ylimääräisilläkin rahasummilla.

2 2 Ensimmäinen vuosikokous helmikuussa 2003 siirsi yhdistyksen normaaliin päiväjärjestykseen. Toimintasuunnitelma oli hyvin kattava heti alkuunsa. Hallituksen työsarkana olivat erityisesti -läänimme sotaorpojen löytäminen mm. julkisuuden avulla -osallistuminen sotaorpoyhdistysten yhteistyötoimikuntiin. Niille lankesi pitkäksi aikaa työtä sotaorpojen asioiden kohentamisessa, sotaorpotunnusasia valtiovallan kanssa ja keskusjärjestöasetelmien kehittäminen. KOL eli Kaatuneiden Omaisten Liitto ei oikein kelvannut yhdistysten keskusjärjestöksi. Se oli taloudellisesti ja toiminnallisesti alavireinen ja painottunut muiden kuin sotaorpojen asioiden hoitajaksi. Vähitellen yhdistykset alkoivat liittyä tähän - sanoisin - moniongelmaiseen liittoon. Meitäkin - yhtä maan suurimmista - painostettiin liittymispaperin tekoon. Vastauksemme sisälsi analyysia liiton tilasta, suositusta toiminnan uudelleen organisoimisesta, saneerauksesta ja ennen kaikkea sotaorvon huomioimista liiton toiminnassa. Liiton toiminta/kuntoutuskeskus Marielund oli melkoisen tuntematon meille sotaorvoille. Jatkossa meille huomautettiin että kaikki haluamanne on nyt toteutunut tai toteutettu. Olisi vihdoinkin aika liittyä. Liittymisestä päätettiin yleisessä kokouksessa Eli suhteellisen tuore asia. On todettava että KOL varsinkin nyt uudelleen järjestettynä edustaa huomattavaa arvo- ja vaikutusvaltaa valtiovallan suuntaan. Sotaorpojen tunnusasian eteenpäin viemisessä tälläkin on ollut merkitystä. Pääkaupunkiseudun Sotaorpoyhdistys on tehnyt jo eduskuntaan aloitteen erityisestä sotaorpotunnuksesta. Teimme oman aloitteemme hallituksen jäsenille ja Oulun läänin kansanedustajille sotaorpojen olojen kohentamiseksi. Jaoimme saman paperin myöhemmin myös täällä kyläilleille sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenille. Kirjeemme sai yhden kansanedustajan tekemään ehdotuksen hallituksen suuntaan. Näitä vastaavia kirjeitä ja aloitteitta on tehty sekä eduskunnan suuntaan että sen sisällä lukuisia. Eivätkä ne ole johtaneet mihinkään. Sotaorpotunnusasia alkanee nyt toteutua maassa tehdyn kartoitustyön jatkeeksi. Yhdistyksemme kautta rekisteröityi 565 orpoa.

3 3 Eräs oululainen valtuutettu on toistuvasti esittänyt kaupungille että meille annettaisiin vapaaliput kaupungin busseihin. Ja että toistuvasti toiset tahot ovat evänneet tämän aloitteen toteutumisen. Yhdistyksemme normaalia - vuotuiseen ajan kiertoonkin liittyvää - toimintaa ovat hoitaneet ja suunnitelleet nimetyt toimikunnat hallituksen rinnalla. Naistoimikunta on huolehtinut tarjoilu- ja arpajaispuolen asioista. Ohjelmatoimikunta on järjestellyt viihdykettä ja asiaohjelmaa sekä kokouksiin että matkojemme yhteyteen. Taide- ja askartelukerho on jo pitkään puuhastellut värien ja posliinimaalausten kanssa. Jäsenistöstä tulee poimia esiin yksityisiä jäseniä, joiden toiminta on ollut erityisen merkittävää: - Helena Kontio kirjamme koostaja toimi ammattitaustansa vuoksi myös yhdistyksemme tiedottajana. - Pentti Kaustinen on kestosuosikki yhteislauluhetkien vetäjäksi musisoinnin kera. Pentti esiintyy isommissakin kokoonpanoissa. - Sihteerimme Seppo Turunen on oman toimensa ohella paneutunut matkailu- ja kuntoutuksen suuntaan. - Tapio Tuominen on ollut yhdistyksemme selkärankaa aina perustamisesta lähtien. Hänen maalaamansa taulut ovat olleet arvokkaita arpajaisvoittopalkintojamme. - Taidepuolelta nousee esiin Raili Sillankorva joka toimi pitkään myös pääemäntänä. Pyydän välittämään hänelle lämpimät terveisemme. - Naistoimikunnasta on myös Aila Kontio nimettävien listalla - Esko Huttu. Hän oli yksi meistä kolmesta jo kesällä Puheenjohtajuus lankesi Eskolle perustamisesta lähtien aina vuoteen 2008 saakka. Toiminnallisesti olemme -talvikuukausina kokoontuneet Aleksin kulmaan kuuntelemaan alustuksia ja esityksiä vaihtelevista aiheista Olemme nauttineet Naistoimikunnan kattamat tarjoilut, parantaneet maailmaa ja itseämme ja tietenkin osallistuneet arpajaisiin. -syksyllä on ruskaretki paikallaan vaikkapa Koillismaan suuntaan. -marras- joulukuulla vietämme vuosijuhlaa ja pikkujoulua. Osallistumme Jouluaaton kunniavartio-osuuteen sankarihautausmaalla.

4 -Itsenäisyyspäivää vietämme lähinnä perheidemme keskuudessa. 4 -kevätjuhla toukokuussa päättää talvikauden. Se pidetään mieluiten luonnon läheisyydessä suvivirren kera. -osallistuminen Oulussa Kaatuneiden muistopäivän juhlajärjestelyihin. Osa jäsenistämme on omissa kotikunnissaan ollut vastaavissa toimissa. -osallistuminen Rosvopaistitilaisuuksiin, jotka on järjestänyt Finnairin lentävä henkilökunta -teatteriretkiä olemme tehneet sekä Ouluun että kauemmaksikin. Toisaalta pienet teatteriryhmät ja taiteilijat ovat vierailleet tilaisuuksissamme -kunnon hoitoa on harrastettu Oulu-kävelyissä ja varsinkin tuetuilla kuntolomilla kerran-pari vuodessa. Kävimme edellisvuonna Tallinnassa kuntoutumassa. Rokuan kuntoutuslaitos yritti etsiä meille erityisrahoitusta suurella työllä, josta heille kiitoksemme. -yhdistys oli mukana Vaalan Neittävän-kylän pilkkikilpailujen järjestelyissä käynti Riikassa 2012 oli turismia ja sisälsi päivän maaseutumatkan keskelle heräävää kesää. -liiton hengelliset päivät ovat vuotuinen kohde. Olimme sotaorpopatsaan paljastamisjuhlassa Lappeenrannassa elokuussa Muitakin liittotason tapaamisia ovat olleet kokousmatkat mm. eduskuntaan. Ja aiemmin ennen keskusjärjestökytkentöjä hallitusjäsenet kävivät yhdistysten neuvottelupäivillä. -lähietäisyydelle tehtyihin 1-2 vrk matkoihin on liitetty kuntakohtaisia jäsentapaamisia -orpojen kirkkopyhä on uusi tulokas yhdessä olemiseemme Erityinen työ oli kirjan kustantaminen. Keräsimme siihen lomakemuotoista tai vapaata muistelmaa sotaorpojemme kohtaloista vajaan parin vuoden aikana. Helena Kontion koostamistyön jälkeen materiaali meni painatukseen vuoden 2004 lopulla. Kirjamme nimellä Kaipaan Sinua, Isä ehti kevätjuhlaamme Sotilaskotiin Samana päivänä istutimme Hupisaarille oman nimikkokuusen kaupungin puistoosaston avustamana, joka lupasi huolehtia kuusesta myös jatkossa.

5 5 Yhdistyksen tulo- ja menopolitiikka ei ole sallinut suuria liikkumavaroja. Hyvä näin, emmehän tarvitse rahastoja. Riittää että voimme hoitaa toistuvat toimintakulumme. Liikkumavaralla paikkaamme hieman matkakulujamme ja tapaamisiamme. Ja tarvitsemme jotain tulevien päivien varalle. Tulomme ovat valtaosin kotoisin yhdistyksen sisältä eli jäsenmaksuja, kokoustuottoja kahvihetkistä, arpajaisista ja pienistä myyntituotoista. Kyseessä ovat siis sisäpiirikaupat. Kirjakustannus jätti myös jotain rahakirstun pohjalle. Olemme toistuvasti pitäneet suurempiakin arpajaisia, joista yhdet julkiset lääninhallituksen luvalla. Oulun kaupunki on antanut meille vuotuisen toiminta-avustuksen, jonka peruste on se että teemme sosiaalityötä ja/tai sen jatketta jäsenistöllemme. Tosin kaupunki huomioi vain yhdistyksen oululaiset jäsenet euroja laskiessaan. Jäsenmaksusta menee osa liitolle, jonka vastineeksi jatkossa tulee ilmainen jäsenlehti 4 kertaa vuodessa. Hyvät kuulijat. Toimintakatsaukseen ei voinut sisällyttää kronologista eikä europohjaista tiivistelmää kaikesta siitä materiaalista mitä 10 vuotta on antanut mappeihimme. Eikä liene tarpeellistakaan. Oli parempi profiloida yhdistystä ja sen toimintoja jäsenten kannalta katsoen. Ja on antoisaa läpikäydä yhdistyksen syntyhistoriaa toiminnan alkuvuodet mukaan luettuna, jotka hallitusjäsenen näkökulmasta katsoen olivat haasteellisia. Toivon mukaan yhdistyksen sisällä me olemme kyenneet antamaan ja saamaan jotain sotaorvon kaipaamaa. Työryhmä Esko Huttu, Pieta Roininen ja Eero Ukkola kynämiehenä.

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

Juhlajulkaisu marraskuu 2009

Juhlajulkaisu marraskuu 2009 20 vuotta Juhlajulkaisu marraskuu 2009 HAI on Huolenpitoa, Ammattimaisuutta sekä Iloa ja Innostusta HAI on tässä matkalla Vilnaan. Kuva Heikki Kylliäinen Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n toimintaa

Lisätiedot

TÄYTTÄ ELÄMÄÄ Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n jäsenlehti 3/2013

TÄYTTÄ ELÄMÄÄ Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n jäsenlehti 3/2013 TÄYTTÄ ELÄMÄÄ Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n jäsenlehti 3/2013 HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY Perustettu vuonna 1938 Toimisto: Voudintie 6, 00600 Helsinki Yhteystiedot Toimisto auki arkisin klo 9.00-16.00

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

Talentia Lappi Syksy 2014. Talentia Lappi. Syksy 2014. Kuva: Hanne-Mari Seppälä. Alakko sieki?

Talentia Lappi Syksy 2014. Talentia Lappi. Syksy 2014. Kuva: Hanne-Mari Seppälä. Alakko sieki? Talentia Lappi Syksy 2014 Kuva: Hanne-Mari Seppälä Alakko sieki? 1 Sisällys Puheenjohtajalta... 3 Sosiaalista nyt Pikkujoulut ja syyskokous...4 Matkalta sairaalaan sairaalasta matkalle...5 Balkanilta Tähtikuntaan...6

Lisätiedot

Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 10-vuotis JUHLALEHTI. - Onneksi on omaishoitaja -

Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 10-vuotis JUHLALEHTI. - Onneksi on omaishoitaja - Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 10-vuotis JUHLALEHTI - Onneksi on omaishoitaja - Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Savilahdenkatu 18 A 4, 50100 Mikkeli Avoinna arkisin 9-15 p. 0400-802

Lisätiedot

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Autokatsastajat Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Puheenjohtaja 1/2014 31. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6

Lisätiedot

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Toimitus Tiina Karhuvirta Haastattelujen teko Emilia Valkonen Kommentoija Sinikka Mäntysalo-Lamppu Graafinen suunnittelu

Lisätiedot

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n jäsen ja tiedotuslehti 3/2011 Tässä numerossa Toivomme, että SYLILLINEN herättää ajatuksia ja rakentavaa keskustelua. Syömishäiriö liitto- -SYLI ry toivottaa jäsenille, yhteistyökumppaneille

Lisätiedot

30-vuotias Kymen Ilco juhli...s. 8 Finnilco avannepäivillä Krakovassa... s. 12 Tukihenkilötoiminnasta...s. 14 IPAA juhli Summasaaressa...s.

30-vuotias Kymen Ilco juhli...s. 8 Finnilco avannepäivillä Krakovassa... s. 12 Tukihenkilötoiminnasta...s. 14 IPAA juhli Summasaaressa...s. Finnilco jäsenlehti 3 2014 30-vuotias Kymen Ilco juhli... s. 8 Finnilco avannepäivillä Krakovassa... s. 12 Tukihenkilötoiminnasta...s. 14 IPAA juhli Summasaaressa... s. 18 Finnilco 3/2014 39. vuosikerta

Lisätiedot

ONNEKSI ON OMAISHOITAJA YHDISTYKSET TOIMIVAT. Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry, Närståendevårdare och Vänner -Förbundet rf 1991-2011

ONNEKSI ON OMAISHOITAJA YHDISTYKSET TOIMIVAT. Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry, Närståendevårdare och Vänner -Förbundet rf 1991-2011 ONNEKSI ON OMAISHOITAJA YHDISTYKSET TOIMIVAT Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry, Närståendevårdare och Vänner -Förbundet rf 1991-2011 Onneksi on Julkaisija: Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry, Närståendevårdare

Lisätiedot

Historiikki/juhlapuhe Oulun Lasaretti 5.10.2011/ Toiminnanjohtaja Merja Salanko-Vuorela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry

Historiikki/juhlapuhe Oulun Lasaretti 5.10.2011/ Toiminnanjohtaja Merja Salanko-Vuorela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Historiikki/juhlapuhe Oulun Lasaretti 5.10.2011/ Toiminnanjohtaja Merja Salanko-Vuorela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Arvoisa juhlaseminaariväki, hyvät omaishoitajat! Tänään on päivä, jolloin meillä

Lisätiedot

PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ

PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ 1 PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ KATSAUS SUOMEN AA:N PALVELURAKENTEESEEN JA PALVELUN PERIAATTEISIIN 2 MITÄ AA ON? AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

Tukijäsenen opas Tervetuloa sotainvalidien elämään!

Tukijäsenen opas Tervetuloa sotainvalidien elämään! Tukijäsenen opas Tervetuloa sotainvalidien elämään! Ulkoasu Maarit Kattilakoski / Unionimedia Kuvat Sotainvalidien Veljesliitto arkisto Matti Rajala / Labuenafoto Janne Ulvinen Tuomas Sauliala Painopaikka

Lisätiedot

Sisältö. 6 Aarnen ja Hiljan muistoja menneiltä ajoilta. 10 Osastojen kuulumiset NUMERO 3/2012 ISSN 0786-3268

Sisältö. 6 Aarnen ja Hiljan muistoja menneiltä ajoilta. 10 Osastojen kuulumiset NUMERO 3/2012 ISSN 0786-3268 3 2012 NUMERO 3/2012 ISSN 0786-3268 Sisältö KURKKU- JA SUUSYÖPÄÄN SAIRASTUNEIDEN TIEDOTUSLEHTI Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry on kurkku- ja suusyöpäpotilaiden yhdistys. Yhdistyksen jäseneksi voi

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 1/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 2 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Vuosi on vaihtunut ja haasteellinen kevät 2014 edessä. Yhdistyksemme kevään ohjelmaa on

Lisätiedot

Hallitus vaarantaa terveytemme!

Hallitus vaarantaa terveytemme! Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto ry:n sosiaalinen uudistuslehti 2/2010 Hallitus vaarantaa terveytemme! Tässä numerossa: Teemana harrastukset yhdistyksissä Sivut 4-5 u8 Terveyspalveluista hyötyneet

Lisätiedot

SASTAMALAN SOTAVETERAANIT RY.

SASTAMALAN SOTAVETERAANIT RY. SASTAMALAN SOTAVETERAANIT RY. Jäsenviesti 1/2015 Julkaisija: Sastamalan Sotaveteraanit ry. Pankkiyhteydet: Nordea FI82 1198 3000 1022 06 VSOP FI03 5660 0640 0179 68 Yhdistys vastaanottaa lahjoituksia ja

Lisätiedot

organon dentale syksy 2006

organon dentale syksy 2006 od organon dentale syksy 2006 S I S Ä L L Y S Sananen puheenjohtajalta 3 Sananen päätoimittajalta 3 Hallitus esittäytyy 4 Laitoksen johtajan sana 9 HLKS:n toimintakertomus 2005 11 Toimintakalenteri 2005

Lisätiedot

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille 250 TAMPERE 4/2010 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille Lehden aikataulu Seuraava JHL-250-Tampere nro 1/ 2011 ilmestyy jäsenistölle viikolla 12-13 / 2011 Lehtijengi

Lisätiedot

LEIJONALEHTI. Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat

LEIJONALEHTI. Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat 2015 LEIJONALEHTI 1 LEIJONALEHTI PÄHKINÄRINNE - VAPAALA - VARISTO - HÄMEENKYLÄ - RAJATORPPA - HÄMEVAARA - LINNAINEN Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat LIONS CLUB VANTAA/PÄHKINÄRINNE

Lisätiedot

Leiritoimikunta 15.1.2015. Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri

Leiritoimikunta 15.1.2015. Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Leiritoimikunta 15.1.2015 Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Hämeenlinnan Evolla 22. 30.7.2014 1 SAATTEEKSI Loppuraportti on koottu jokaisen osa-alueen päällikön tai mestarin kirjoittamien palautelomakkeiden

Lisätiedot

Kuopion Inssit 1/2013

Kuopion Inssit 1/2013 Kuopion Inssit 1/2013 www.kuopioninsinoorit.fi Kuopion Inssit 1/2013 1 Inssit - sisältö 1/2013 3 Puheenjohtajan palsta 5 Vierailu Kuopion vesilaitokselle 6 Kalpan peli-ilta 8 Tulevia tapahtumia 10 Insinööriaktiivit

Lisätiedot

KATINKULLAN 5 -VUOTISSUUNNITELMAT 30.11.2010

KATINKULLAN 5 -VUOTISSUUNNITELMAT 30.11.2010 KATINKULLAN 5 -VUOTISSUUNNITELMAT 30.11.2010 Saimme tänä vuonna olennaisesti muutetun asunto-osakeyhtiölain, joka tuo niiden hallituksille ja isännöitsijöille huomattavan määrän lisätöitä ja tehtäviä ja

Lisätiedot

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lape Väestöliiton jäseneksi. Yhdistysvieraana Suomen Vanhempainliitto. Me velttoilijat. 01/2012 http://www.lape.

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lape Väestöliiton jäseneksi. Yhdistysvieraana Suomen Vanhempainliitto. Me velttoilijat. 01/2012 http://www.lape. LAPSIPERHEIDEN ETUJÄRJESTÖ R.Y. - barnfamiljernas Intresseorganisation r.f. - JÄSENLEHTI 01/2012 Lapsiperheet Barnfamiljer 01/2012 http://www.lape.fi Lape Väestöliiton jäseneksi KOLUMNI: Me velttoilijat

Lisätiedot