Hope Yhdessä & Yhteisesti ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hope Yhdessä & Yhteisesti ry"

Transkriptio

1 Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Vuosikertomus 2013

2 - 2 - SISÄLLYS 1. YLEISTÄ Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot Henkilökunta Hallitus ja kokoukset Jäsenasiat Talous Toimitilat Toiminnan arviointi Muuta 6 2. PAIKALLISTOIMINTA VUODEN AIKANA Hyvinkää-Riihimäki Hämeenlinna Joensuu Jyväskylä Kouvola Kuopio Lahti Lohja Mikkeli Oulu Pääkaupunkiseutu Seinäjoki Tampere Turku VAPAAEHTOISTOIMINTA KAMPANJAT ASIAKASTYÖN OSALTA YHTEISTYÖ Järjestöyhteistyö Yhteistyö kuntasektorin kanssa Valtakunnallinen yritysyhteistyö VARAINHANKINTA, MARKKINOINTI JA VIESTINTÄ Varainhankinta Media Markkinointi Viestintä 41

3 YLEISTÄ Hope rekisteröitiin vuoden 2009 lopulla, jolloin avustustoiminta käynnistyi pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2011 Hope laajentui valtakunnalliseksi toimijaksi ja kasvatti ja vakautti tämän jälkeen toimintojaan paikallistasolla. Yhdistys löysi paikkansa matalan kynnyksen avustusjärjestönä, joka pyrkii luomaan lapsille tasavertaisemman lapsuuden. Hope täydentää yhteiskunnan tukijärjestelmää sekä tarjoaa vapaaehtoistoimintaa kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille. Vuonna 2013 Hopen avustustoiminta tavoitti 2242 lapsiperhettä ja noin 30 lastensuojelulaitosta vakiintuneiden toimintamalliensa kautta (kierrätykseen pohjautuva materia-apu, lasten ja nuorten harrastusten tukeminen sekä vapaa-ajan elämysten tarjoaminen). Vuoden aikana kehitettiin kurssitoimintaa pääkaupunkiseudun vanhempi-lapsi liikuntakurssien ja valtakunnallisten skeittikurssien muodossa sekä viestittiin laajemmin toiminnasta mm. kesäkuun kampanjalla Ylen tv-kanavilla. Vuonna 2013 panostettiin vapaaehtoisten tukemiseen sekä arviointi- ja seurantamenetelmien kehittämiseen. Lisäksi luotiin työpolkujen alkuja työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan työpaikkana. Materia-avun tarve oli kasvussa. Tavaralahjoitukset koettiin asiakaspalautteen mukaan täsmäavuksi, joka helpotti konkreettisesti avuntarvitsijan tilannetta. Lisäksi asiakkaat kokivat avustuksen tuovan toiveikkuutta vaikeaan tilanteeseen, vertaiselta saadun avun ja kohtaamisen myötä. Asiakaspalautteista kävi ilmi, että suora kansalaiselta kansalaiselle -kontakti loi yhteisöllisyyttä ja uskoa tulevaan - tunnetta, että yhteiskunnasta löytyy aitoa välittämistä. Tämä lienee myös sen taustalla, että asiakkaista osa tulee mukaan yhdistyksen vapaaehtoistoimintaan. Ilahduttavaa oli vapaaehtoisten aktiivisuus niin käytännön avustustyössä kuin yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Vapaaehtoisten määrä kasvoi noin sadalla henkilöllä ja sitoutumisaste oli vapaaehtoisille tehdyn kyselyn mukaan suuri, liki puolen ilmoittaessa osallistuvansa toimintaan useamman kerran kuukaudessa. Lämmin kiitos jokaiselle toimintaa osallistuneelle.

4 Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot Hope Yhdessä & Yhteisesti ry on vuonna 2009 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vapaaehtoisjärjestö. Hopen apu kohdentuu vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaan otetuille lapsille. Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia heidän arjessaan sekä edistää yhteisöllisyyttä ja välittämistä Suomessa. Yhdistyksellä on neljätoista paikallistoimijaa ympäri Suomen. HOPEN TOIMINTAMUODOT: tavara- ja vaatelahjoitukset harrastustoiminnan tukeminen iloa tuottavien vapaa-ajan elämysten mahdollistaminen ARVOT: Inhimillisyys Pienet teot tuovat inhimillisyyttä arkeen. Auttajat, autettavat ja vapaaehtoiset ovat samanarvoisia ihmisiä, jotka kohdatessaan lisäävät toistensa hyvinvointia ja merkityksellisyyttä. Avoimuus Hope toimii avoimuuden periaattein, mikä näkyy kevyen organisaatiomme, talouden ja yhteistyösuhteiden läpinäkyvyydessä. Toimimme yhdessä yhteiseksi hyväksi. Luotettavuus Kannamme sydämessämme suurta kunnioitusta sekä asiakkaitamme että lahjoittajia kohtaan. Meille on tärkeää, että voimme olla luotettava kumppani lahjoitusketjun joka askeleella. Ekologisuus Hope on perustettu jakamaan hyvinvointia tasaisemmin kierrätyksen avulla. Olemme luoneet tehokkaan väylän, jonka kautta vaatteet ja tavarat saavat uuden mahdollisuuden tuoda iloa lapsille. Paikallisuus on osa ekologisuuttamme. Hope on siellä missä apua tarvitaan.

5 Henkilökunta Vuonna 2013 yhdistyksellä oli kaksi palkkatyöntekijää. Kokoaikaisessa työsuhteessa työskenteli toiminnanjohtaja, jonka tehtävää hoiti FM Eveliina Hostila. Pääkaupunkiseudun osa-aikaisessa tiiminvetäjän tehtävässä toimi lähihoitaja Nora Virtanen. Nora jatkoi palkkatyöntekijäksi suoraan työelämävalmennuksesta. Palkallinen työsuhde alkoi Hopessa toimi EJY:n rahoituksella maaliskuuhun saakka vapaaehtoistyön koordinaattori Katja Salmi toimenkuvanaan pk-seudun vapaaehtoistyön kehittäminen, siihen liittyvien materiaalien tuottaminen sekä osin yhteydenpito paikallistoimijoihin. Työkokeilussa: ajalla oli Sahaajankadulla työkokeilussa yksi henkilö. - Syyskuussa aloitti Duurin kautta työkokeilussa yksi henkilö (3 pvä/viikko). Työkokeilu jatkuu vuoden 2014 puolelle. (p-seutu) aloitti Duurista toinen työkokeilija (4 pvä/viikko). Työkokeilu jatkuu vuoden 2014 puolelle.(pkseutu) Työharjoittelijat: - keväällä sosionomi-opiskelija (pk-seutu) - keväällä kaksi tyttöä TET-harjoittelussa (pk-seutu) - sosionomi-opiskelija elokuussa neljä viikkoa sekä (pk-seutu) - Helsingin diakoniaopistosta työharjoittelija (pk-seutu) - Edupolista marras-joulukuussa kaksi aikuisopiskelijaa (pk-seutu) - kolme nuorta syksyn aikana kahden viikon pituisissa TET-harjoitteluissa. Näistä nuorista yksi oli tukemastamme kansainvälisestä lastenkodista.(pk-seutu) Tampereella sosionomi-opiskelija suoritti vapaaehtoistyökurssinsa Hopessa. 1.3 Hallitus ja kokoukset Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tiistaina Sahaajankadun toimipisteessä, Helsingissä. Hallitus vuodelle 2013: Kirsi Salo, puheenjohtaja Laura Kivimäki, varapuheenjohtaja Hanna Ahlblad Kari Keskitalo (uusi jäsen) Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidettiin tiistaina klo 10.30, aiheena sääntömuutos koskien jäseneksiottamiskäytännön muuttamista. Hallitus piti vuoden aikana seitsemän kokousta. 1.4 Jäsenasiat Yhdistyksen jäsenmäärä oli 356. Jäsenmäärä pysyi edellisvuoteen verrattuna suunnilleen samana. Jäsenasioita hoiti toiminnanjohtaja ja käytössä oli FloMembers-jäsenrekisteri.

6 - 6 - Kansalaisareenan, Soste ry:n ja Espoon järjestöjen yhteisön jäsenyyttä jatkettiin. 1.5 Talous Yhdistyksen tuloslaskelma päivämäärällä osoitti ylijäämää ,48. Ylijäämän syntyyn vaikutti pitkälti paikallistoimijoiden tehostunut varainkeruu sekä vuoden aikana saatu yksi huomattavan suuri lahjoitus. 1.6 Toimitilat Paikallistoimijoilla, Kuopiota lukuun ottamatta, oli käytössään toimitilat. Toimitilat toimivat varastoina, joissa vastaanotettiin, lajiteltiin ja pakattiin/jaettiin lahjoituksia. Suurimmalla osalla tiimeistä toimitiloissa myös kohdattiin asiakkaita. Lisäksi ne toimivat vapaaehtoisten kohtaamispaikkana. Yhdistyksen kotiosoite oli Helsingissä, Sahaajankadulla. Yhdistyksen operatiivisen toiminnan hallinto hoidettiin Hämeenlinnassa, Innoparkissa, jossa toiminnanjohtajalla oli käytössään Elenian sponsoroima toimistohuone. Tammikuussa 2013 toiminnanjohtajan työhönottopaikaksi vaihtui Hämeenlinna Toiminnan arviointi Osa tiimeistä täytti syksyllä Tiimikeskeskustelulomakkeen, jonka tavoitteena oli kirkastaa tiimien tavoitteita, toimintaa ja yhteisiä arvoja. Tiiminvetäjät täyttivät kesäkuussa sähköisen kyselyn, jossa kartoitettiin vapaaehtoistyön ja koko toiminnan onnistumisia sekä kehittämiskohteita. Pääkaupunkiseudun toimipisteessä oli loka-joulukuussa asiakkaiden täytettävänä toiminnan arviointilomake. Syksyllä 2013 aloitettiin arviointi- ja seurantakäytäntöjen kehittäminen Kuntoutussäätiön koordinoimassa ja RAY:n rahoittamassa ARTSI-projektissa (Arviointi ja tiedon tuottaminen systemaattiseksi sosiaali- ja terveysalan järjestöihin ). Aloitustapaaminen oli ja tämän lisäksi osallistuttiin kahteen järjestökohtaiseen tapaamiseen loppuvuodesta. 1.8 Muuta Syksyllä valmistui Oulun Diakonia-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) Hanna Lampisen ja Kaisa Pitkälän opinnäytetyö otsikolla Lapsiperheiden kokemuksia Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:n avusta.

7 PAIKALLISTOIMINTA VUODEN AIKANA 2.1 Hyvinkää-Riihimäki Tiiminvetäjinä Peter Mustonen (Hyvinkää) ja Mervi Männikkö (Riihimäki) Vapaaehtoisia 10, joista viikoittain aktiivisia on 3-5 henkilöä. Toiminnan lähtökohdat: - lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukeminen sponsoroinnin ja vapaaehtoistyön avulla - käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden kierrättäminen vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi - kattojärjestön tarjoamien vaihtelevien palveluiden tuominen perheiden tietoisuuteen ja käyttöön Vuoden alussa saatiin käyttöön kuluttomat tilat Bra-kiinteistöiltä, jotka vuoden kuluessa täyttyivät ja järjestyivät mukavasti. Vuoden 2013 lopulla voitiin tarjota asiakkaille pysyvä vastaanottoaika tiloissa. Vuoden aikana haasteena oli vapaaehtoisten löytyminen. Vuoden lopulla vapaaehtoisia oli kuitenkib 10, joista 3-5 aktiivisia toimijoita. HARRASTEET JA TOIMINTA Vuoden alusta sponsoroimme yhden juniorin Riihimäen Palloseuraan ja päätimme toteuttaa jalkapallosponsoroinnin tulevaan Euroliigaan Hyvinkäällä. Tämä onnistui mainiosti ja saimme n. 10 pelaajaa eri joukkueisiin. Keväällä oli useat harjoitukset Hyvinkään Palloseuran vapaaehtoisvoimin ja kesällä itse Euroliiga. Kesän alussa Hyvinkäällä järjestettiin skeittikoulu (osa valtakunnallista kampanjaa) ja palaute oli positiivista. Skeittikoulussa oli mukana kahdeksan lasta. Syksyn tullen jatkoimme sponsorointia Hyvinkäällä ja Riihimäellä lajeina karate ja taekwondo. Karate oli erittäin suosittu aktiviteetti. Harjoituksiin osallistui n.10 lasta ja nuorta, joista ainakin kolme jatkaa vielä keväällä Taekwondossa osallistujia oli kolme. TAVARALAHJOITUKSET Tavaralahjoituksia ja vaatteita saatiin runsaasti, eikä tarvetta yksittäisen, varsinaisen keräyksen pitämiselle ollut. Lahjoitusten jakamisen tiimoilta oltiin yhteydessä Hyvinkään sosiaalitoimeen. MUUTA Jaoimme lippuja Unelmillesiivet konserttiin. Olimme esillä muutamissa Riihimäellä ja Hyvinkäällä järjestetyissä tilaisuuksissa.

8 Hämeenlinna Tiiminvetäjänä Pia Kari-Koskinen. Tiimiläisiä oli aktiivisesti toiminnassa mukana 9 henkilöä. Avustuksia sai 151 perhettä, joissa lapsia n Vastaanotimme, lajittelimme ja toimitimme eteenpäin meille lahjoituksena tuotuja lasten ja nuorten vaatteita, kenkiä ja urheiluvälineitä sekä kodin tarvikkeita. Kuljetimme myös mahdollisuuksien mukaan huonekaluja ja isompia kodinkoneita lahjoittajilta suoraan kohteisiin. Varastomme oli osoitteessa Hämeentie 11 ja Hämeenlinnan kaupungin myöntämä avustus mahdollisti vuokrasopimuksen jatkumisen jo toistamiseen. Varasto palveli meitä hyvin, joskin tilaa olisi voinut olla hieman enemmän. Yhteistyössä 60-vuotiaan Domino-keksin kanssa, jaoimme vuonna 2013 syntymäpäivälahjoja asiakaslapsillemme. Lahjan sai noin 5-6 lasta kuukaudessa ja kampanja kesti koko kalenterivuoden. Vuonna 2013 isommin meitä tukivat Hämeenlinnan kaupunki, Kaurialan koulu, Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiö ja Hauhon näyttämötaiteen harrastajat. Kaupungin tilaseteli oli jälleen elintärkeä toiminnan jatkumiselle. Kaurialan koulun oppilaskunta puolestaan valitsi Hope Hämeenlinnan taksvärkkikohteekseen. Lisäksi Hauhon näyttämötaiteen harrastajat järjestivät yhdessä Lions Club Hämeenlinnan / Liinujen kanssa Akkapakka-näytelmästään hyväntekeväisyysnäytöksen kohteenaan Hope Hämeenlinnan asiakaslapset ja -nuoret. Yhteistyö kauppakeskus Tavastilan kanssa jatkui. Joulukuussa 2013 Tavastila haastoi yrityksensä ja muut kaupunkikeskustan liikkeet mukaan lahjoittamaan joululahja Hämeenlinnan seudun vähävaraisille lapsille ja nuorille. Ja monet mukaan lähtivätkin. Tawastia Group Oy lahjoitti puolestaan lapsen toiveen mukaisen joululahjan useammalle lapselle. Samoin Innopark yrityksineen osallistui joulutalkoisiin usealla lahjapaketilla. Lisäksi Odd Fellows Rebekkaloosi41/Saarni lahjoitti Hopelle varoja joululahjoihin. Hope sai kunnian olla Itsenäisyyspäivänä Hämeenlinnan jäähallissa järjestetyn Sibeluius-fantasian hyväntekeväisyyskohteena. Tapahtumaan pääsi maksutta Hopen asiakasperheitä ja tapahtuman lipputulot ohjattiin Hopen paikallistoimintaan, paikallisten perheiden tukemiseen. Kokonaisen joulun koteihinsa Hopen kautta sai seitsemän perhettä. Heille toimitettiin lasten lahjojen lisäksi jouluruokia, kinkkua ja jopa muutama joulukuusi. Yhteistyötä kanssamme tämän osalta tekivät Lions Club Hämeenlinna / Linnattaret. Osa Innoparkin lahjoittamista lahjoista kohdentui näihin perheisiin. Muut lahjat jaettiin Hopen muille asiakkaille sekä Hämeenlinnan ja ympäristökuntien lastensuojelun ja sosiaalitoimien asiakkaille. TAVARALAHJOITUKSET Olemme vastaanottaneet sekä jakaneet vuoden aikana: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä kesään ja talveen huonekaluja, petivaatteita kodinkoneita ja -tarvikkeita televisioita, digibokseja vauvanhoitotarvikkeita, vaipoista vaunuihin lahjakortteja jouluavustuksia; lahjoja, jouluruokia

9 - 9 - pienten lasten polkupyöriä ja kypäriä leluja, pelejä, kirjoja Valtaosa asiakkaistamme, n. 70% kaikista pyynnöistä, tuli perhetyöntekijöiden, sosiaalitoimen tai muun tahon välityksellä. Suurimmaksi osaksi yhteistyökumppanimme pyysivät ja toimittivat avustukset perheisiin tai kävivät hakemassa varastoltamme, perheiden kanssa tai ilman. Toimitimme myös asiakkaiden toiveesta toimittaneet tarvikkeita heille koteihin. Loput 30% olivat perheiden suoria yhteydenottoja. RETKET, VAPAA-AIKA HPK ja Antti Miettinen kutsuivat Hopen asiakaslapsia aitiovieraaksi HPK - Tappara peliin Paikkoja oli 15 henkilölle ja osallistujat olivat haltioissaan. Kotiin viemisiksi lapset saivat vielä HPK T- paidat. Hope sai jaettavakseen 20 lippua Ahvenistolla kesäkuun puolivälissä ajettuun Finracen osakilpailuun. Heinäkuussa asiakasperheemme pääsi kesäreissuun Muumimaailmaan. Pakettiin kuului liput Muumimaailmaan, yöpyminen Naantalissa Villa Randalassa ja ruokailu Hesburgerissa. Matkoja lukuun ottamatta reissu oli perheelle maksuton. Kesälomien jälkeen Hope Hämeenlinna tilasi vapaa-ajan toimintaan lahjoitetuilla varoilla Biorexistä elokuvalippuja ja jakoi niitä teini-ikäisille piristykseksi. Toisen erän lippuja tilasimme loppuvuodesta, talven aikana jaettavaksi. HARRASTUKSET Yhteistyössä harrastusten osalta vuonna 2013 jatkoivat Evatar ja Magda Timonen Hämeenlinnan KISA tarjosi kahdelle lapselle ilmaispaikan talvileirille maaliskuussa KISAn kanssa yritettiin käynnistellä myös salibandykerhoa syksyllä, mutta kerhon aloitus siirrettiin tammikuulle Kesäkuussa Hämeenlinnaan kaarsi Ponke'sin skeittipaku. Kahden päivän kurssille ilmaiseksi pääsi viisi Hopen lasta, jotka saivat vielä varusteet kotiin viemisiksi. Tämä oli todella kova juttu osallistujille. Suvi Pulkkinen järjesti Tervakosken uimahallissa lasten uintikursseja ja syksyllä Hopelle oli varattu 2 lapsen +2 aikuisen paikat naperouintiin. YHTEISTYÖSSÄ VUONNA 2013: Hämeenlinnan kaupunki Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiö Tawastia Group Oy Hämeenlinnalaismamit Heimon kala Lions Linnattaret Lions Liinut HPK ja HPK-juniorijääkiekko Evatar Intersport Vauvatalo Johanna

10 Aulangon kylpylä Tanssi- ja liikuntakeskus Crocs Nordic Oy Kauppakeskus Tavastila Lasten Kesä ry Hämeenlinnan miniteatteri Kaurialan koulun oppilaskunta Hauhon näyttämötaiteen harrastajat Hämeenlinnan Kisa Valio Hesburger Muumimaailma Finrace Ponke`s Biorex Hämeenlinna Magda Timonen Suvi Pulkkinen / naperouinti Tervakoski Yhteistyökumppanit antoivat osaamistaan sekä tavara- tai rahalahjoituksia Hopelle. YHTEISTYÖ KOHTEIDEN OSALTA: Hämeenlinna: lastensuojelun avohuolto, intensiivinen perhetyö, Vaahteramäen perhetyö Hämeenlinnan sosiaalitoimi, aikuissosiaalityö Kanta-Hämeen perhetyö; Alvari-perhetyö, vankilan perheosasto Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, diakoniatyö Hämeenlinnan terveydenhuolto, neuvolat Hattulan perhetyö ja ennaltaehkäisevä perhetyö Hattulan tuettu asuminen Janakkala: lastensuojelun perhetyö, lastenvalvoja Janakkala-Hattulan terveydenhuolto, neuvolat Hämeenlinnan seudulla toimivat yksityiset sosiaali- yms. palveluja tarjoavat yritykset 2.3 Joensuu Tiiminvetäjä Minna Taivainen Autettuja perheitä 33, joissa lapsia yhteensä 76. Joensuun toiminta oli aiempaa hiljaisempaa ensimmäisen vuosipuoliskon ajan. Tiimi sai kuitenkin säännöllisesti avunpyyntöjä eri tahojen kautta. Perhetyöntekijät, koulujen terveydenhoitajat ja psykologit sekä Joensuun kaupungin sosiaalityöntekijät olivat aiempaa aktiivisempia yhteydenotoissa. Yksi aktiiveista kontaktoi koulujen terveydenhoitajia työnsä kautta paikallisessa terveyskeskuksessa ja tämän kautta asiakaskunta laajentui myös nuoriin perheisiin. Avunpyyntöjä tuli myös suoraan itse avuntarvitsijoilta. Loppuvuosi Joensuun alueella oli todella kiireistä. Avustuspyyntöjä tuli todella paljon ja hyvin suurista perheistä. Avustukset olivat pääosin vaatetta ja kodintarvikettta, mutta joukkoon mahtui myös lastenvaunuja, rattaita, syöttötuoleja sekä sittereitä. Alueellisesti toimintaa oli myös Kontiolahden sosiaalitoimen kanssa.

11 Keväällä annettiin suuri lelulahjoitus Joensuun perheentalolle talon aloittaessa toimintansa. Lelut olivat uusia ja käyttämättömiä, jotka ostettiin kerättyjen varojen avulla paikallisesta leluliikkeestä. Lisäksi toimitettiin kuusi säkillistä Crocseja turvakotiin ja lastenkotiin. Tiimi toimitti myös suuren vaatelahjoituksen turvakotiin ja sieltä vaatteet jaettiin tarvitseville lapsille. Joensuun Hope sai keväällä suuremman lahjoituksen (1500 ), joka suunnattiin lahjoittajan pyynnöstä lastenvaateostoksiin. Harrastustoimintaa tuettiin kolmelle lapselle. Avustukset olivat joko materia-apua, lahjakortteja tai kausimaksuja. Saimme huomattavan määrän lahjoituksia yksityisiltä tahoilta lahjoitukset olivat pääasiassa sisävaatteita. Myös Noljakan koulun koulutoimikunta halusi lahjoittaa kirpputoritapahtumasta jääneet harrastusvälineet Hopen kautta edelleen lahjoitettaviksi. Martat aktivoituivat joulukuussa villasukkatapahtumalla. Hammaslahden kylätoimikunta järjesti toisen keräyksen, josta saimme harrastusvälineitä. Yhteistyötä teimme JohnDeeren henkilökunnan kanssa, jossa oli loppuvuodesta lipaskeräys sekä tavarakeräys. ThermoFisherin yhteistyö tuotti meille loistavan joululahjakeräyksen. Lahjat jaettiin Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoiminnassa oleville lapsille. Pelastakaa Lapset ry:n kanssa aloitettiin yhteistyö, jonka toimintamuodot tarkentuvat vuonna Jyväskylä Tiiminvetäjä Tiina Luoto-Mäenpää. Aktiivivapaaehtoisia 19 Lahjoituksia toimitettiin noin 180 lapselle. Tämän lisäksi joululahjoja jaettiin 109 lapselle. Jyväskylän paikallistoiminta jatkui vuonna 2013 Jyväskylän kaupungin omistuksessa olevassa varastotilassa Kankaan Tehtaalla. Vuosi pyöräytettiin käyntiin 3.1. pidetyssä vuosisuunnittelupalaverissa. Varastolla käynnistettiin heti tammikuun toiselta viikolta alkaen viikottaiset päivystysvuorot, joka keskiviikolle. Kyseisillä viikkovuoroilla vähintään kaksi Hopen edustajaa pakkaa viikon aikana tulleet avunpyynnöt, sekä luovuttaa jo valmiita paketteja, hyllyttää lahjoituksia, vie kierrätykseen poistettavaa tavaraa ja siistii varastoa. Viikkovuorot pyörivät koko vuoden lukuun ottamatta heinäkuussa pidettyä kesälomaa ja joulukuussa pidettyä joululomaa. TAPAHTUMAT JA KERÄYKSET Tammikuussa Hopen edustaja tapasi sosiaalihuollon ja nuorisokotien johtajat. Palaverissa keskusteltiin tulevaisuuden yhteistyöstä ja palaverin seurauksena yhteistyö nuorisokotien kanssa aktivoituikin huomattavasti. Nuorisokodin asukkaille järjestettiin ilmaisia harrastepaikkoja, harrasteja vaatelahjoituksia, sekä urheilupäivä.

12 järjestettiin kauneudenhoitoilta Päihde- ja Hoivayksikkö Ainon asiakasäideille yhdessä JAO:n kampaajaopiskelijoiden kanssa. Äidit saivat tilaisuudessa ilmaiset uudet kampaukset. Lisäksi he tapasivat toisia samassa elämäntilanteessa olevia äitejä ja saivat piristystä arkeensa, kuin myös vertaistukea järjästettiin yhteistyössä Pub Katseen ja Pub Solon kanssa hyväntekeväisyyskonsertti, Hope Rock. Tapahtumassa esiintyi 5 Jyväskyläläislähtöistä bändiä, joista tunnetuimpana Private Line. Tapahtuma keräsi noin 300 kuulijaa ja oli erittäin onnistunut Hope oli mukana JAMK:n opiskelijoiden, Elosen ja Citymarketin "Riiviö"-kampanjassa esittelemässä toimintaansa. Toukokuussa autoimme Päihde- ja Hoivayksikkö Ainoa heidän Hyvänolon Päivässään, johon hankimme lahjoituksena valokuvaajan kuvaamaan äitejä lapsineen. Kesäkuussa paikallisyhdistys osallistui vanhalla Kankaan Tehtaan alueella järjestettyyn avoimien ovien päivään. Alueella kiertäville ihmisille tarjottiin mahdollisuutta tutustua toimintaamme. Kesäkuussa Hopen edustaja tapasi Jyväskylän Seurakunnan Diakoniatyönjohtajan ja esitteli hänelle Hopen toimintaa avaten näin uusia portteja yhteistyölle. Kesäkuun lopussa Hope Jyväskylän tiimi vietti ensin talkoita varastolla ja tämän jälkeen virkistyspäivää tiiminvetäjän kotona grillaten ja saunoen. Syyskuun alussa tiimiläiset kokoontuivat jälleen tiimipalaveriin ja palaverin jälkeen Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila piti tiimille hyvinvointikoulutuksen Hope oli esillä Kivistön Työväentalolla järjestetyssä Pienten Päivässä. Syyskuun lopussa Hopen edustaja tapasi Interlux-Rotaryn edustajia ja esitteli heille toimintaamme Jyväskylässä. Lokakuun 30. järjestettiin yhteistyössä Peurungan kanssa liikuntapäivä Jyväskylän nuorisokotien asukkaille. Nuoret saivat kokeilla erilaisia lajeja, kuten keilausta, frisbeegolfia, curlingia. Tämän jälkeen he pääsivät kylpylään testailemaan uimataitojaan. Marraskuussa Hope järjesti yhteistyössä K-Rauta Palokan kanssa vaatteiden ja lelujen keräyspäivän, joka oli erittäin tuottoisa ja toi mukanaan myös yhden uuden vapaaehtoisen tiimiin. Marraskuussa Hope oli mukana Palokan Citymarketin joulunavauksessa esittelemässä toimintaansa tiimiläiset viettivät pikkujouluja tiiminvetäjän kotona. TAVARALAHJOITUKSET Olemme vastaanottaneet sekä jakaneet vuoden aikana: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja joululahjoja leluja, pelejä, kirjoja joululahjojen paketointitarvikkeita hyllyjä ja ripustimia varastollemme

13 YHTEISTYÖTAHOT Pääosa asiakkaistamme tuli asiakkaaksemme sosiaalityöntekijöiden välityksellä tai suorin yhteydenotoin. Lisäksi päihde- ja hoivayksikkö Aino, Ensi- ja Turvakoti, Mobile sekä neuvolat ohjasivat asiakkaitaan hakemaan apua meiltä. Myös perhe- ja nuorisokotien kanssa tehtiin tiiviisti yhteistyötä vaate- ja tavaralahjoitusten muodossa, sekä mahdollistamalla harrastuksia. Sijaisvanhemmille on toimitettu "ensiapupaketteja" pikaisesti huostaan otetuille lapsille. Paketit sisälsivät vaatteita ja leluja. Ruokapankkiin toimitettiin pieniä pehmoleluja annettavaksi lapsille. Lisäksi sosiaalitoimi ohjasi kiireellisissä huostaanottotapauksissa lyhytaikaisen sijoituksen perheitä pyytämään meiltä vaate- ja leluapua. KERÄYKSET Hopen yhteistyökumppani Jyväskylässä oli tuttuun tapaan K-Rauta Palokka, jossa toimi Hopen tavaralahjoituspiste. Lahjoituksia vastaanotettiin kesäkuukausia lukuunottamatta koko vuoden ajan ja lahjoittajat löysivät hienosti lahjoituspisteemme myös tänä vuonna. Jatkuva keräys tuotti noin yhden pakettiautollisen vaatetta, leluja, lastentarvikkeita ja kalusteita 1-2 viikon välein. VAPAA-AIKA Hope sai yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoittamana vapaalippua Laajavuoren kylpylään sekä keilaukseen, Aaltoalvariin ja elokuviin. Riihivuori lahjoitti kaudelle Hopelle 2 yrityslippua ja ilmaiset välinevuokrat käyttöön Hope-perheille. Laajavuori lahjoitti lisäksi kahdelle lapselle kausikortit, sekä lasketteluvälineet omiksi. HARRASTUKSET Hope sai Jyväskylässä järjestettyä maksuttomia harrastepaikkoja vähävaraisten perheiden lapsille ja huostaanotetuille. Ilmaisilla harrastepaikoilla oli vuoden aikana 9 lasta. Lisäksi yhdelle lastenkodin asukkaalle mahdollistettiin ratsastusharrastus välineineen. YHTEISTYÖ KOHTEIDEN OSALTA: Mattilan perhekoti Mattilan tuetun asumisen yksikkö Päihde- ja hoivayksikkö Aino Jyväskylän sosiaalitoimi Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö Lastensuojelun perhetyö Sosiaalipäivystys Ensi- ja Turvakoti Kriisikeskus Mobile Sijaisvanhemmat RY Ruokapankki

14 Kouvola Tiiminvetäjänä Henna Hämeenniemi. Autettuja perheitä 78. Tavara- ja vaatelahjoitustoimintaa vuoden aikana. 2.6 Kuopio Tiiminvetäjänä Hanna-Mari Pitkänen Toimintaa käynnisteltiin vuoden aikana. 2.7 Lahti Tiiminvetäjänä alkuvuoden Eija Pensasmaa, marraskuusta lähtien Anne Sarmanne Vapaaehtoisia 15 henkilöä Autettuja perheitä 107, lapsia 203 Vastaanotettiin lahjoituksina lasten ja aikuisten vaatteita, leluja, urheiluvälineitä, huonekaluja, astioita ja kodintarvikkeita Toimintaa tukivat Kauppakeskus Valo, StoraEnso ja M&P Paino Asiakasyhteistyössä muun muassa: Perhekeskus Viisikko Lahden ensi- ja turvakoti Nikkilän perhepalvelukeskus Lahden perhekeskukset Lahden monipalvelukeskus Domino. 2.8 Lohja Tiiminvetäjä alkuvuoden Saara Raitanen. helmikuusta alkaen Katja Apell Vapaaehtoisia aktiiveja 8, lisäksi muutamia muita vapaaehtoisia Autettuja perheitä 114, joissa lapsia 260. AVUSTUSTYÖ Autoimme vuonna perhettä, yhteensä 161 kertaa. Perheissä oli lapsia yhteensä 260 ja 229:lle heistä toimitimme avustuspaketin. Perheistä tasan puolet oli meille jo viime vuosilta tuttuja, puolet pyysi apua HOPElta ensimmäistä kertaa. Avunpyynnöt tulivat suurelta osin suoraan perheiltä. Teimme yhteistyötä myös sosiaalityöntekijöiden, neuvoloiden perheohjaajien, Lohjan kaupungin perhetyöntekijöiden sekä diakoniatyöntekijöiden kanssa. Tammikuussa lähetimme kaikille asiakasperheillemme sähköpostin, jossa kerroimme, että varastointi- ja kuljetuskapasiteetin puutteen vuoksi emme enää kierrätä huonekaluja, kodintavaroita ja kodinkoneita. Samassa kirjeessä myös kerroimme, että tästä lähin toivomme perheen miettivän tarvettaan hiukan pidemmällä aikavälillä, koska pystymme toimittamaan 2-3 pakettia vuodessa

15 yhdelle perheelle. Olimme saaneet myös vihiä lahjoitustemme jälleenmyynnistä, joten myös tästä asiasta mainittiin kirjeessä ja kerrottiin, että lahjoituksia ei ole tarkoitettu jälleenmyyntiin ja lopetamme perheen auttamisen, jos tietoomme tulee jälleenmyyntiä. Saamamme palaute kirjeestä oli pelkästään positiivista ja koimme sen selkiyttäneen tilannetta. Helmikuussa järjestimme Suursiivous -nimisen tempauksen, jossa kutsuimme perheitä varastolle. Laitoimme erilliseen tilaan esille sellaisia tavaroita ja vaatteita, joita meillä oli runsaasti tai joiden kierrättämisestä olimme luopumassa. Suursiivouksessa kävi 18 perhettä ja kaikki löysivät jotain itselleen tarpeellista. HARRASTUSTOIMINTA HOPE Lohja mahdollisti harrastuksen kevätkaudella 21 lapselle. Suurin osa lapsista urheili seurojen ja yritysten lahjoittamilla ilmaispaikoilla. Kahdella lapsella oli harrastuskummi, joka maksoi kevätkauden harrastusmaksun. Neljää lasta HOPE Lohja sponsoroi 100 euron arvoisella harrastusstipendillä. Toukokuussa HOPE Lohjan eräs talkoolainen sai idean Hyvä harrastus projektista, joka ehkäisisi syrjäytymistä ja edistäisi lasten hyvinvointia HOPE Lohjan toimialueella. Haimme projektiin rahoitusta Bayerilta ja sen myös saimme. Niinpä syyskaudella 2013 harrastusten tukeminen oli mahdollista hiukan isommalla mittakaavalla. Hyvä harrastus projekti jatkuu vielä kevätkauden Elokuussa linjasimme myös hiukan uudelleen harrastustoimintaamme. Meillä oli jo kahden vuoden ajan ollut tapana laittaa asiakasperheillemme sähköpostia, jos saimme johonkin seuraan / yritykseen vapaapaikan. Näille vapaapaikoille ilmoittautuneet perheet / lapset poikkeuksetta lopettivat harrastuksen heti alkuunsa. Meillä taas oli paljon hyviä kokemuksia perheistä, jotka itse kyselivät meiltä harrastustukea tai apua harrastuksen etsimiseen, joten päätimme keskittää harrastusapumme sellaisiin perheisiin. Perheenkin sitoutuminen lapsen harrastukseen on välttämätöntä ja sitoutuminen tuntuu olevan paljon paremmalla tolalla näissä perheissä, jotka itse ottavat yhteyttä HOPE Lohjaan ja kysyvät apua lapsen harrastusasioissa. Linjaus oli toimiva, vaikka tuettujen lasten määrä hiukan laskikin. Syyskaudella HOPE Lohjan kautta harrasti 21 lasta. Heistä 7 harrasti Hyvä harrastus projektin kautta, kuudella lapsella oli harrastuskummi, 5 lasta urheili seuran tai yrityksen vapaapaikalla, yhtä tuki valtakunnallinen säätiö ja 3 lasta sai HOPE Lohjan 100 euron arvoisen harrastusstipendin kausimaksua varten. BABYBOX-TOIMINTA BabyBox on matalan kynnyksen apua vähävaraisille vauvaperheille. BabyBoxit ovat äitiyspakkauksen tyylisiä avustuspaketteja aivan vastasyntyneille vauvoille. Vuonna 2013 päätimme painottaa BabyBoxeissa toimintamallia, jossa äiti/isä tulee hakemaan BabyBoxin varastolta. Neuvolan henkilökunta koki sen mielekkäämmäksi ja kokeilun myötä tämä havaittiin toimivaksi tavaksi. Perheen kohtaamisen myötä pääsimme kyselemään myös muusta avuntarpeesta ja/tai mahdollisista isoista sisaruksista ja heidän tarpeistaan. Pari neuvolaa halusi vielä pitää omassa neuvolassaan BabyBoxia ja heille toimitimme uudet BabyBoxit tilalle aina, kun edelliset olivat lähteneet maailmalle.

16 VIESTINTÄ Käytössämme oli paikallisesti oma sähköpostiosoite, puhelinnumero ja Facebook-sivut, joilla oli yli 800 tykkääjää. Käytössä oli myös suljettu intranettisivusto, jonne tunnukset olivat vain aktiivijäsenillämme. Intranet oli meidän tärkein tiedotusväylämme, jota käytimme päivittäin. TOIMITILAT Hope Lohjalla oli vuokrattuna 100m² lämmin varastotila. Siellä pidimme kokoukset ja talkoot ja sieltä tapahtui myös avustuspakettien noudot. TAPAHTUMAT JA KAMPANJAT * Maaliskuussa osallistuimme monen muun lohjalaisen toimijan kanssa seurakunnan järjestämään moniammatilliseen seminaariin, jossa yhdessä mietimme keinoja auttaa tämän alueen lapsiperheitä. * Toukokuussa olimme mukana Lohjan Kevätviuhahdus tapahtumassa, jossa HOPE Lohjalla oli haastekampanja. Länsi-Uudenmaan Urheilijat lupasivat yhden harrastusvapaapaikan jokaista kolmea HOPE-paita päällä juoksevaa juoksijaa kohti. Haastekampanjalla saimme kerättyä kuusi vapaapaikkaa lohjalaisille lapsille. * Toukokuussa Ravintola Saskatoonissa vietettiin Lastenpäivää, jossa oli monia lohjalaisia lapsialan yrityksiä. Hope Lohjalla oli siellä lelukeräyspiste sekä jaossa esitteitä. * Toukokuussa HOPE Lohja osallistui MLL Lohjan järjestämään lastentapahtumaan. Esittelimme toimintaamme sekä pidimme pomppulinnaa. * Hope Lohja lainasi pomppulinnaansa Sammatin Kesäpäiville, joiden avulla kerättiin rahaa sammattilaisten nuorten virkistystoimintaa varten. IKEA-YHTEISTYÖ * Kevään 2013 aikana autoimme yhtä vähävaraista kaksilapsista perhettä. Ikea lahjoitti kummankin lapsen huoneeseen huonekaluja sekä sisustustavaraa. * Lisäksi Ikea lahjoitti HOPE Lohjalle useita laatikollisia erilaisia sisustustavaroita sekä liinavaatteita. Näitä lahjoituksia laitoimme avustuspaketteihin. * Ikea Espoo lahjoitti HOPE Lohjalle pomppulinnan, jota voimme käyttää tapahtumissamme tai vastaavissa. * Ikea Espoo lahjoitti kolme kertaa löytötavaransa HOPE Lohjalle. * Joulukuussa 2013 Ikea Espoo lahjoitti 30 joulukassia HOPE Lohjan kautta tämän alueen vähävaraisille perheille. Kasseissa oli jouluherkkuja, paketointitarvikkeita, lapsille joululahjoja sekä joulukoristeita. MUUTA * Pystyimme yhdistysten, firmojen, seurojen ja yksityishenkilöiden tuella tarjoamaan perheillemme alkuvuonna mm. * lahjakortteja useisiin eri liikkeisiin * kuntosalilippuja, uimalippuja ja elokuvalippuja * synttärilahjoja (Domino-kampanja) * Lähetimme avustusanomuksia 8 eri paikkaan (säätiöihin, Lohjan kaupungille, Lohjan Seurakunnan diakonityön johtokuntaan) keväällä 2013 ja syksyllä haimme tukea yhdestä paikallisesta säätiöstä.

17 TUKIJAT Vuonna 2013 HOPE Lohjaa ovat eri tavoin tukeneet: - Aplico liikuntakeskus - Cafetoria roastery - Crocs Nordic - IKEA Espoo - Kinhan Oy - Kisakallion Urheiluopisto - Lohjan Liikuntakeskus - Lohjan Lukko - Lohjan Naisten Lastenavustussäätiö - Lou Basket - Länsi-Uudenmaan Urheilijat LUU - Ravintola Saskatoon - MLL Lohja - Musiikkikoulu Rytmiomena - Officeplus oy - Oma Sydän Oy - Parturi-Kampaamo Saxsetti, Margit Eklund - Parturi-Kampaamo Salon Klipsi - Petter & Margit Forsström säätiö - Plastex - Rakennuslohja oy - Rovio oy - Tanssikoulu Un Dos Tres - Tenava-Aitta Lastentarvikeliike - Voimisteluklubi Lohja - Yksityiset lahjoittajat 2.9 Mikkeli Tiiminvetäjänä Petra Turunen Vapaaehtoisia 10, joista aktiivisia (viikoittain toimivia) 4. Autettuja perheitä 41, lapsia 88 YLEISTÄ Mikkelissä toiminta käynnistyi kaupungin kumppanuussopimuksen hiomisella elokuussa Varastotilat sekä varmuus toiminnan aloittamiselle saatiin Viikolla 41 alkoi varaston kunnostaminen ja hyllyjen rakentaminen minitalkoilla sekä samalla HOPEn toiminnan aloittamisesta tiedottaminen sähköpostitse mediaan. Ensimmäiset asiakkaat vastaanotettiin viikolla 43. Lehdistö ja radiot kiinnostuivat toiminnasta ja sana levisi nopeasti. Saimme tärkeitä yhteistyökuvioita solmittua heti alkuun, joten toiminta lähti joustavasti liikkeelle. Jalkauduimme myös kaduille ja ostoskeskuksiin jakamaan esitteitä ja kertomaan toiminnasta. Vapaaehtoisia ilmoittautui mukaan heti alusta alkaen ja perustiimi oli nopeasti kasassa. Tarkoitus oli edetä maltilla joulun yli mutta mielenkiintoiset yhteistyökuviot tempaisivat mukaansa ja niinpä lähdimme laittamaan joulua perheille ja onnistuimmekin järjestämään jotain jokaisen apua toivoneen kotiin. Lahjoittajat olivat aktiivisia ja yhteistyökuvioitakin solmittiin mukavasti.

18 VARASTOTILAT Hope Mikkelillä on noin 110 neliön suuruinen varastotila Mikkelin Rokkalassa, osoitteessa Porrassalmenkatu 50. Varaston kuluista huolehtii Mikkelin kaupunki/sos.toimi, Unto Kekkosen rahaston varoilla. Sähköt, lämpö ja käyttövesi kuuluvat sopimuksen. Varaston kalustus rakennettiin itse kierrätysmateriaaleista ja samaa linjaa suosimme jatkossakin. Ajan puutteen vuoksi sekä toimivuuden kannalta jouduimme turvautumaan lisäksi ostolaatikoihin. KONKREETTINEN APU Jaoimme vaatteita perheille pakkaamalla niitä heille valmiiksi, sekä kutsumalla asiakkaille varastolle valitsemaan itse sopivia. Suosimme asiakaskäyntejä varastolla, mikä auttaa tavaran kierrättymistä järkevimmin asiakkaiden valitessa täsmälleen heille sopivat vaatteet, harrastusvälineet ja kodintavarat. Jouluksi annoimme kaikille lapsille heidän toiveidensa mukaisia tai mahdollisimman lähellä toivetta olevia lahjoja. Vanhemmillekin saimme Opa Oy: n lahjoittamat haudekattilat sekä villasukkia ja lapasia. Huonekalut kierrätimme suoraan lahjoittajilta asiakkaille, koska meillä ei ollut olemassa olevaa yhteistyökuvioita kuljetukseen ja säilytystilat olivat rajalliset. LAHJOITUKSINA vastaanotimme sekä jaoimme vuoden aikana muun muassa: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita, astioita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja leluja, pelejä, kirjoja elintarvikkeita vapaalippuja HARRASTUSTOIMINTA Harrastustoimintaa käynnistelimme maltillisesti, seuroja kontaktoiden. VAPAA-AJAN ELÄMYKSET Muutamaan valtakunnalliseen tapahtumaan tarjottiin perheille lippuja. Paikallinen Ski -Tornimäki lahjoitti kahdelle perheelle päivän laskettelurinteessä välineineen. Elokuvalippuja ja uimahallilippuja yksityisiltä lahjoittajilta joululahjoiksi. TAPAHTUMAT KERÄYKSET, LAHJOITUKSET Yksityisen järjestämä Zumba-tapahtuma itsenäisyyspäivänä. Vapaaehtoiset osallistumismaksut ohjautuivat HOPE Mikkelille.

19 Mikkelin joulutori lahjoitti keräyspisteen (Mixboxin) sekä tontut paketoimaan lahjat. Sinne lahjoittajat saivat viedä leluja, lahjakortteja ym, jotka HOPE Mikkeli toimitti perheisiin. Myös omat vapaaehtoiset olivat paketoimassa ja tapaamassa lahjoittajia. Mikkelin OnnenOkariina vastaanotti lahjoituksia, jotka haimme ja toimitimme perheisiin. Keräyslipas oli mukana tapahtumissa. Joulukorttirahoja lahjoitettiin Hope Mikkelille. TOIMINTAAMME TUKEMASSA / LAHJOITTAJAT Mikkelin kaupunki Etelä-Savon kirjapaino MarskiData Opa Oy Specksavers Mikkeli Tirsokas Ervasti&Kunnas Asianajotoimisto Etelä-Savon Katsastus Mainos Pihlaja Suomen talotekniikka YHTEISTYÖTAHOT, ASIAKASTYÖ Mikkelin kaupunki /sosiaalitoimi Mikkelin lapsiperheverkostot Neuvolat, päiväkodit, kriisikeskus, työttömät ym kontaktoitu ja yhteistyötä aloitellaan Oulu Tiiminvetäjä Teija Hanhela Vapaaehtoisia toiminnassa mukana keskimäärin 30, jokainen omien resurssiensa mukaan. Autettuja perheitä 172, lapsia 464. YLEISTÄ Alkuvuosi käynnistyi kiireisenä heti joulutauon jälkeen, tammikuun alussa. Jatkoimme perustyötämme, vaate- ja tavaralahjoitusten kierrättämistä. Samalla otimme ensimmäisiä askeleita tukeaksemme entistä aktiivisemmin Hopen asiakasperheiden lasten harrastamista. Vuosi 2013 oli edellisvuotta kiireisempi. Aktiivisten vapaaehtoisten määrä kasvoi ja toiminta herätti jatkuvaa kiinnostusta. Näkyvyyttä haettiin ja saatiin paikallisella tasolla, esimerkiksi radion ja paikallislehtien avulla, mutta myös puskaradio toimi hyvin. Joulukuussa olimme mukana YLE Akuutin jouluohjelmassa, jossa kuvattiin hyvänmielen paketin matka alusta loppuun. Näkyvyyden myötä esimerkiksi Facebook-tykkääjien määrä kasvoi huimasti, mikä omalta osaltaan auttoi tarvittavien lahjoitusten saantia. Hopen kummitoimintaa käynnisteltiin Oulussa ja kevätkaudella yhdistimme ensimmäiset apua tarjoavat ja tarvitsevat perheet. Yhdistettyjä perheitä oli vuoden lopussa seitsemän.

20 VARASTOTILAT Toimivat varastotilat ovat edellytys toiminnan pyörittämiselle. Oulussa varastotilamme ovat aina olleet ilmaiset, yritykseltä lahjoituksena saadut. Alkuvuoden toimimme Mamin Kirppikseltä lahjoituksena saaduissa noin 13 neliön varastotiloissa. Kesäkuussa muutimme Limingantulliin, josta saimme varastotilat lahjoituksena Polarvi Oy:ltä. Tarpeena on kuitenkin saada lisää varastoneliöitä käyttöön toiminnan edelleen kasvaessa. Tällä hetkellä varastotilojen suuruus on kaiken kaikkiaan noin 20 neliötä ja vapaaehtoisten omat kotivarastot ovat ajoittain myös Hopen käytössä. MATERIA-APU Vuoden 2013 aikana autoimme 172 perhettä ja 464 lasta. Moni perhe haki ja sai kauttamme tarvitsemaansa apua useampaan otteeseen kuluneiden kuukausien aikana. Lisäksi autoimme lapsia eri kohteiden, esim. Ensi- ja Turvakodin, ODL PaKu projektin ja Parasta Lapsille ryn kautta. Apu oli pääsääntöisesti vaate- ja tarvikelahjoituksia, mutta myös ruoka-apua, huonekaluja, urheiluvälineitä ja kodinkoneita kulkeutui kauttamme apua tarvitseville. Suurimmat lahjoitukset pyrittiin toimittamaan suoraan lahjoittajalta perheelle. Osa perheistä tuli asiakkaiksemme viranomaistahon tai jonkin toisen auttamisjärjestön välityksellä. Lisäksi saamme suoria yhteydenottoja apua tarvitsevilta perheiltä itseltään. Avunpyynnöt otettiin vastaan ennakkoon joko puhelimen, sähköpostin tai Facebookin välityksellä. Näin varmistimme, että tarpeita vastaavaa vaatetta ja tavaraa löytyi varastoltamme hakuhetkellä. Ellei perheellä ollut itsellänsä mahdollisuutta varastolla käyntiin, veimme lahjoitukset heille kotiin. Jaoimme myös vauvakasseja neuvoloiden kautta. Yhteensä 22 kassia jaettiin viiteen eri neuvolaan. Vauvakassit on tarkoitettu äitiyspakkauksen tueksi ja ne sisältävät vauvalle käyttövaatetta kokoon 86cm asti ja kaikkea muutakin pientä vauvantarviketta. Saimme kassien tekoon Pirkka-kestokassit lahjoituksena K-market Pateniemen kauppiaalta ja Baby Style antoi lahjoituksena kasseihin vauvan tarviketta. LAHJOITUKSINA vastaanotimme sekä vuoden aikana jaoimme muun muassa: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja leluja, pelejä, kirjoja elintarvikkeita vapaalippuja TAPAHTUMAT JA KERÄYKSET Tammikuussa osallistuimme Liikukko nää? -tapahtumaan. Olimme paikalla kolmen vapaaehtoisen voimin vastaanottamassa käytettyjä liikuntavälineitä ja kertomassa toiminnastamme. Mukana oli myös nuoriso-ohjaajaksi opiskeleva nuori tekemässä kasvomaalauksia lapsille. Tapahtuman ansiosta saimme lisää näkyvyyttä ja runsaasti erilaisia urheilu- ja liikuntavälinelahjoituksia, jotka jaettiin kauttamme toiminta-alueen asiakaslapsille. Hyödynsimme tilaisuuden myös kontaktoimalla mukana olleet urheiluseurat ja harrastuspaikat ja saimmekin sieltä yhden uuden yhteistyötahon tukemaan nuorten harrastamista.

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Vuosikertomus 2014 - 2 - SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 3 1.1 Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot 4 1.2 Henkilöstö 5 1.3 Hallitus ja kokoukset 5 1.4 Jäsenasiat 5 1.5 Talous 5 1.6 Toimitilat

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS v. 2014

VUOSIKERTOMUS v. 2014 1 Lahden ensi- ja turvakoti ry VUOSIKERTOMUS v. 2014 kuva Launeenkatu 8 toimitilojen avajaisista 14.5.2014 Loviisankatu 14 A 3 15100 Lahti toimisto@lahdenensijaturvakoti.fi www.lahdenensijaturvakoti.fi

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012 www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliiton visio 2014 Asiantunteva ja toimiva vammais- ja kansanterveysjärjestö Aivovammaliiton asiantuntevuus tarkoittaa monipuolista,

Lisätiedot

S A L L Y. PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille ARVOMME UVAITSEVAISUUS VOIMUUS UOTTAMUS UOVUUS HTEISTYÖ

S A L L Y. PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille ARVOMME UVAITSEVAISUUS VOIMUUS UOTTAMUS UOVUUS HTEISTYÖ Vuosikertomus 2013 PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille S A L L Y ARVOMME UVAITSEVAISUUS VOIMUUS UOTTAMUS UOVUUS HTEISTYÖ Pienperheyhdistys ry on Helsingin ensikodissa asuneiden au-äitien

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf s i s ä l t ö SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE...3 2. YHDISTYSTOIMINTA...4 2.1. VERTAISTUKI...5 3. EDUNVALVONTA...6 4. TIEDON VÄLITTÄMINEN...7 4.1. NEUVONTA

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 Adoptioperheet-yhdistyksen perustivat 1997 adoptiovanhemmat, jotka huomasivat hyötyvänsä toistensa kokemuksista. Kahdeksantoista vuotta myöhemmin

Lisätiedot

VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT

VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT Loppuraportti Vatukka-projekti Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry www.hmlseudunkehitysvammaistentuki.net 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TAUSTA A 2. VATUKKA-PROJEKTIN

Lisätiedot

REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI

REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI Pirkko Heino Marianne Pajunen REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI 3 SISÄLTÖ ESIPUHE 6 TIIVISTELMÄ 8 1 PROJEKTIN SYNTY JA TAUSTAA 9 2 PROJEKTIN ALOITUS 10 2.1

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 sivu 2 Sisällys 1. HELMI ry:n

Lisätiedot

EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007. vuodelta 2007

EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007. vuodelta 2007 EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007 1 Toimintakertomus vuodelta 2007 2 EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007 EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007 3 Toimintakertomus

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 1

Vuosikertomus 2014 1 Vuosikertomus 2014 1 2 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Edunvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 15 Palvelutoiminta

Lisätiedot

Vuodesta 2013 lähtien hanke pääsi Ray:n kohdennetun toiminta-avustuksen (Ak2) piiriin.

Vuodesta 2013 lähtien hanke pääsi Ray:n kohdennetun toiminta-avustuksen (Ak2) piiriin. Vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Santra (2008-2012) Espoon Järjestöjen Yhteisö ry Loppuraportti 8.8.2013 Sisällys 1. Hankkeen taustat ja tavoitteet... 2 1.1. Tausta lyhyesti... 2 1.2. Tavoitteet...

Lisätiedot

Liity joukkoon tue lasta

Liity joukkoon tue lasta Sisällysluettelo 1. Vapaaehtoisia kaivataan kerhotoiminnassa, leireillä, retkillä ja tapahtumissa 2. Hoitaisitko mielelläsi lapsia? 3. Ryhtyisitkö mummiksi, vaariksi, kaveriksi tai kummiksi? 4. Toimi tukihenkilönä

Lisätiedot

Sininauhasäätiön toimintakertomus 2003

Sininauhasäätiön toimintakertomus 2003 Sininauhasäätiön toimintakertomus 2003 1. Toiminta-ajatus, tavoitteet ja päämäärät Sääntöjen mukaan Säätiön tarkoituksena on perustaa ja ylläpitää kristillisessä hengessä toimivia raittiuskoteja ja nuorten

Lisätiedot

Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ AVOIMUUS

Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ AVOIMUUS Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS AVOIMUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille ARVOMME Suvaitsevaisuus, avoimuus, luottamus, luovuus, yhteistyö Pienperheyhdistys

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Lapsi ensin! Lapsella on oikeus hyvään elämään. Lapsen oikeuksien toteutuminen on aikuisten vastuulla.

Lapsi ensin! Lapsella on oikeus hyvään elämään. Lapsen oikeuksien toteutuminen on aikuisten vastuulla. Toiminta 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 2 ENSIKOTITOIMINTA... 6 2.1 Helsingin ensikoti, Vallilan ympärivuorokautiset yksiköt... 8 Perhekuntoutusyksiköt Balanssi, Triangeli ja Kaneli... 9 2.2 Helsingin

Lisätiedot

Pilke Stay Up Late 2015

Pilke Stay Up Late 2015 Pilke Stay Up Late 2015 Tapahtumajärjestäminen Sami Haverinen Anni Ketola Jenni Korhonen Leena Korteniemi Vilma Linna Pauliina Suojärvi Maarit Tähkänen Soluessee Kesäkuu 2015 Liiketalous Proakatemia 2

Lisätiedot

EMMAUS HELSINKI RY TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2006

EMMAUS HELSINKI RY TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2006 EMMAUS HELSINKI RY TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2006 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2006: ARKEA JA JUHLAA 2 TUKITOIMINTA 3 INDONESIA 3 MOSAMBIK 4 PERU 4 PUOLA 5 VENÄJÄ 5 MUU TUKITOIMINTA 5 VAPAAEHTOISTYÖ 6 TEHTAANKATU

Lisätiedot

1. JOHDANTO.3 2. KOLMAS KERTA PROJEKTIN TAUSTAA..5. 3. PROJEKTIN TAVOITTEET 9 3.1. Projektin päätavoitteet.9 3.2. Projektin vuosisuunnitelmia..

1. JOHDANTO.3 2. KOLMAS KERTA PROJEKTIN TAUSTAA..5. 3. PROJEKTIN TAVOITTEET 9 3.1. Projektin päätavoitteet.9 3.2. Projektin vuosisuunnitelmia.. SISÄLTÖ 1. JOHDANTO.3 2. KOLMAS KERTA PROJEKTIN TAUSTAA..5 3. PROJEKTIN TAVOITTEET 9 3.1. Projektin päätavoitteet.9 3.2. Projektin vuosisuunnitelmia..10 4. PROJEKTIN TOTEUTUMINEN..11 4.1. Yhteistyö työterveyksien,

Lisätiedot

Ensi- ja turvakotien liitto ry Vuosikertomus 2012. Tiuku Pennola

Ensi- ja turvakotien liitto ry Vuosikertomus 2012. Tiuku Pennola Ensi- ja turvakotien liitto ry Vuosikertomus 2012 Tiuku Pennola Sisällysluettelo 1. Ensi- ja turvakotien liitto...3 2. Katsaus vuoteen 2012... 4 3. Edunvalvonta ja vaikuttaminen...7 Enska-lehti...10 Julkaisut...10

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI sisällys MAAKUNTAJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 UNICEF VUOSI ON TÄYNNÄ MAHDOLLISUUKSIA... 4 UNICEF VUODEN VIRALLINEN SUOJELIJA... 6 PÄÄSPONSORINA A. AHLSTRÖM OY... 8

Lisätiedot

RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI

RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI Ehdotuksia yhdenvertaisten harrastamisen mahdollisuuksien edistämiseksi Nuori Suomi 2012 Toimittanut: Riikka Lahti

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki

Lisätiedot

VALO SUOmALAISen yhteiskunnan ja LIIkUntAkULttUUrIn keskeiset muutokset Visio maalit Pelitapa menestystekijät joukkueemme henkilöstö jäsenet

VALO SUOmALAISen yhteiskunnan ja LIIkUntAkULttUUrIn keskeiset muutokset Visio maalit Pelitapa menestystekijät joukkueemme henkilöstö jäsenet VALOVUOSI 2014 Perustettu 18.6.2012 VALO Visio Olemme maailman liikkuvin urheilukansa ja Pohjoismaiden menestynein 2020 Maalit Liikkuva lapsuus luo perustan sekä liikkujan että urheilijan poluille Liikkujan

Lisätiedot

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa.

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Lea Vaitti Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Selvitys Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten toiminnasta Osaamme Toimimme Vaikutamme Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Lisätiedot

ILOA AUTTAMISESTA. Toimintakertomus 2014. Nuorten turvatalot

ILOA AUTTAMISESTA. Toimintakertomus 2014. Nuorten turvatalot ILOA AUTTAMISESTA Toimintakertomus 2014 Nuorten turvatalot Suomen Punainen Risti 13.2.2015 1 2 Punainen Risti ylläpitää Suomessa viittä Nuorten turvataloa. Turvatalot sijaitsevat Helsingissä, Vantaalla,

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 NAAPURIN VUOSIKERTOMUS 2014 1

Vuosikertomus 2014 NAAPURIN VUOSIKERTOMUS 2014 1 Vuosikertomus 2014 NAAPURIN VUOSIKERTOMUS 2014 1 Sisällysluettelo SETLEMENTTIYHDISTYS NAAPURI RY...3 Toiminta-ajatus...3 Visio...3 Toimintaa ohjaavat perusarvot...4 Perustehtävät...4 TOIMINNANJOHTAJAN

Lisätiedot