Hope Yhdessä & Yhteisesti ry

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hope Yhdessä & Yhteisesti ry"

Transkriptio

1 Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Vuosikertomus 2013

2 - 2 - SISÄLLYS 1. YLEISTÄ Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot Henkilökunta Hallitus ja kokoukset Jäsenasiat Talous Toimitilat Toiminnan arviointi Muuta 6 2. PAIKALLISTOIMINTA VUODEN AIKANA Hyvinkää-Riihimäki Hämeenlinna Joensuu Jyväskylä Kouvola Kuopio Lahti Lohja Mikkeli Oulu Pääkaupunkiseutu Seinäjoki Tampere Turku VAPAAEHTOISTOIMINTA KAMPANJAT ASIAKASTYÖN OSALTA YHTEISTYÖ Järjestöyhteistyö Yhteistyö kuntasektorin kanssa Valtakunnallinen yritysyhteistyö VARAINHANKINTA, MARKKINOINTI JA VIESTINTÄ Varainhankinta Media Markkinointi Viestintä 41

3 YLEISTÄ Hope rekisteröitiin vuoden 2009 lopulla, jolloin avustustoiminta käynnistyi pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2011 Hope laajentui valtakunnalliseksi toimijaksi ja kasvatti ja vakautti tämän jälkeen toimintojaan paikallistasolla. Yhdistys löysi paikkansa matalan kynnyksen avustusjärjestönä, joka pyrkii luomaan lapsille tasavertaisemman lapsuuden. Hope täydentää yhteiskunnan tukijärjestelmää sekä tarjoaa vapaaehtoistoimintaa kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille. Vuonna 2013 Hopen avustustoiminta tavoitti 2242 lapsiperhettä ja noin 30 lastensuojelulaitosta vakiintuneiden toimintamalliensa kautta (kierrätykseen pohjautuva materia-apu, lasten ja nuorten harrastusten tukeminen sekä vapaa-ajan elämysten tarjoaminen). Vuoden aikana kehitettiin kurssitoimintaa pääkaupunkiseudun vanhempi-lapsi liikuntakurssien ja valtakunnallisten skeittikurssien muodossa sekä viestittiin laajemmin toiminnasta mm. kesäkuun kampanjalla Ylen tv-kanavilla. Vuonna 2013 panostettiin vapaaehtoisten tukemiseen sekä arviointi- ja seurantamenetelmien kehittämiseen. Lisäksi luotiin työpolkujen alkuja työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan työpaikkana. Materia-avun tarve oli kasvussa. Tavaralahjoitukset koettiin asiakaspalautteen mukaan täsmäavuksi, joka helpotti konkreettisesti avuntarvitsijan tilannetta. Lisäksi asiakkaat kokivat avustuksen tuovan toiveikkuutta vaikeaan tilanteeseen, vertaiselta saadun avun ja kohtaamisen myötä. Asiakaspalautteista kävi ilmi, että suora kansalaiselta kansalaiselle -kontakti loi yhteisöllisyyttä ja uskoa tulevaan - tunnetta, että yhteiskunnasta löytyy aitoa välittämistä. Tämä lienee myös sen taustalla, että asiakkaista osa tulee mukaan yhdistyksen vapaaehtoistoimintaan. Ilahduttavaa oli vapaaehtoisten aktiivisuus niin käytännön avustustyössä kuin yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Vapaaehtoisten määrä kasvoi noin sadalla henkilöllä ja sitoutumisaste oli vapaaehtoisille tehdyn kyselyn mukaan suuri, liki puolen ilmoittaessa osallistuvansa toimintaan useamman kerran kuukaudessa. Lämmin kiitos jokaiselle toimintaa osallistuneelle.

4 Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot Hope Yhdessä & Yhteisesti ry on vuonna 2009 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vapaaehtoisjärjestö. Hopen apu kohdentuu vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaan otetuille lapsille. Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia heidän arjessaan sekä edistää yhteisöllisyyttä ja välittämistä Suomessa. Yhdistyksellä on neljätoista paikallistoimijaa ympäri Suomen. HOPEN TOIMINTAMUODOT: tavara- ja vaatelahjoitukset harrastustoiminnan tukeminen iloa tuottavien vapaa-ajan elämysten mahdollistaminen ARVOT: Inhimillisyys Pienet teot tuovat inhimillisyyttä arkeen. Auttajat, autettavat ja vapaaehtoiset ovat samanarvoisia ihmisiä, jotka kohdatessaan lisäävät toistensa hyvinvointia ja merkityksellisyyttä. Avoimuus Hope toimii avoimuuden periaattein, mikä näkyy kevyen organisaatiomme, talouden ja yhteistyösuhteiden läpinäkyvyydessä. Toimimme yhdessä yhteiseksi hyväksi. Luotettavuus Kannamme sydämessämme suurta kunnioitusta sekä asiakkaitamme että lahjoittajia kohtaan. Meille on tärkeää, että voimme olla luotettava kumppani lahjoitusketjun joka askeleella. Ekologisuus Hope on perustettu jakamaan hyvinvointia tasaisemmin kierrätyksen avulla. Olemme luoneet tehokkaan väylän, jonka kautta vaatteet ja tavarat saavat uuden mahdollisuuden tuoda iloa lapsille. Paikallisuus on osa ekologisuuttamme. Hope on siellä missä apua tarvitaan.

5 Henkilökunta Vuonna 2013 yhdistyksellä oli kaksi palkkatyöntekijää. Kokoaikaisessa työsuhteessa työskenteli toiminnanjohtaja, jonka tehtävää hoiti FM Eveliina Hostila. Pääkaupunkiseudun osa-aikaisessa tiiminvetäjän tehtävässä toimi lähihoitaja Nora Virtanen. Nora jatkoi palkkatyöntekijäksi suoraan työelämävalmennuksesta. Palkallinen työsuhde alkoi Hopessa toimi EJY:n rahoituksella maaliskuuhun saakka vapaaehtoistyön koordinaattori Katja Salmi toimenkuvanaan pk-seudun vapaaehtoistyön kehittäminen, siihen liittyvien materiaalien tuottaminen sekä osin yhteydenpito paikallistoimijoihin. Työkokeilussa: ajalla oli Sahaajankadulla työkokeilussa yksi henkilö. - Syyskuussa aloitti Duurin kautta työkokeilussa yksi henkilö (3 pvä/viikko). Työkokeilu jatkuu vuoden 2014 puolelle. (p-seutu) aloitti Duurista toinen työkokeilija (4 pvä/viikko). Työkokeilu jatkuu vuoden 2014 puolelle.(pkseutu) Työharjoittelijat: - keväällä sosionomi-opiskelija (pk-seutu) - keväällä kaksi tyttöä TET-harjoittelussa (pk-seutu) - sosionomi-opiskelija elokuussa neljä viikkoa sekä (pk-seutu) - Helsingin diakoniaopistosta työharjoittelija (pk-seutu) - Edupolista marras-joulukuussa kaksi aikuisopiskelijaa (pk-seutu) - kolme nuorta syksyn aikana kahden viikon pituisissa TET-harjoitteluissa. Näistä nuorista yksi oli tukemastamme kansainvälisestä lastenkodista.(pk-seutu) Tampereella sosionomi-opiskelija suoritti vapaaehtoistyökurssinsa Hopessa. 1.3 Hallitus ja kokoukset Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tiistaina Sahaajankadun toimipisteessä, Helsingissä. Hallitus vuodelle 2013: Kirsi Salo, puheenjohtaja Laura Kivimäki, varapuheenjohtaja Hanna Ahlblad Kari Keskitalo (uusi jäsen) Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidettiin tiistaina klo 10.30, aiheena sääntömuutos koskien jäseneksiottamiskäytännön muuttamista. Hallitus piti vuoden aikana seitsemän kokousta. 1.4 Jäsenasiat Yhdistyksen jäsenmäärä oli 356. Jäsenmäärä pysyi edellisvuoteen verrattuna suunnilleen samana. Jäsenasioita hoiti toiminnanjohtaja ja käytössä oli FloMembers-jäsenrekisteri.

6 - 6 - Kansalaisareenan, Soste ry:n ja Espoon järjestöjen yhteisön jäsenyyttä jatkettiin. 1.5 Talous Yhdistyksen tuloslaskelma päivämäärällä osoitti ylijäämää ,48. Ylijäämän syntyyn vaikutti pitkälti paikallistoimijoiden tehostunut varainkeruu sekä vuoden aikana saatu yksi huomattavan suuri lahjoitus. 1.6 Toimitilat Paikallistoimijoilla, Kuopiota lukuun ottamatta, oli käytössään toimitilat. Toimitilat toimivat varastoina, joissa vastaanotettiin, lajiteltiin ja pakattiin/jaettiin lahjoituksia. Suurimmalla osalla tiimeistä toimitiloissa myös kohdattiin asiakkaita. Lisäksi ne toimivat vapaaehtoisten kohtaamispaikkana. Yhdistyksen kotiosoite oli Helsingissä, Sahaajankadulla. Yhdistyksen operatiivisen toiminnan hallinto hoidettiin Hämeenlinnassa, Innoparkissa, jossa toiminnanjohtajalla oli käytössään Elenian sponsoroima toimistohuone. Tammikuussa 2013 toiminnanjohtajan työhönottopaikaksi vaihtui Hämeenlinna Toiminnan arviointi Osa tiimeistä täytti syksyllä Tiimikeskeskustelulomakkeen, jonka tavoitteena oli kirkastaa tiimien tavoitteita, toimintaa ja yhteisiä arvoja. Tiiminvetäjät täyttivät kesäkuussa sähköisen kyselyn, jossa kartoitettiin vapaaehtoistyön ja koko toiminnan onnistumisia sekä kehittämiskohteita. Pääkaupunkiseudun toimipisteessä oli loka-joulukuussa asiakkaiden täytettävänä toiminnan arviointilomake. Syksyllä 2013 aloitettiin arviointi- ja seurantakäytäntöjen kehittäminen Kuntoutussäätiön koordinoimassa ja RAY:n rahoittamassa ARTSI-projektissa (Arviointi ja tiedon tuottaminen systemaattiseksi sosiaali- ja terveysalan järjestöihin ). Aloitustapaaminen oli ja tämän lisäksi osallistuttiin kahteen järjestökohtaiseen tapaamiseen loppuvuodesta. 1.8 Muuta Syksyllä valmistui Oulun Diakonia-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) Hanna Lampisen ja Kaisa Pitkälän opinnäytetyö otsikolla Lapsiperheiden kokemuksia Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:n avusta.

7 PAIKALLISTOIMINTA VUODEN AIKANA 2.1 Hyvinkää-Riihimäki Tiiminvetäjinä Peter Mustonen (Hyvinkää) ja Mervi Männikkö (Riihimäki) Vapaaehtoisia 10, joista viikoittain aktiivisia on 3-5 henkilöä. Toiminnan lähtökohdat: - lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukeminen sponsoroinnin ja vapaaehtoistyön avulla - käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden kierrättäminen vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi - kattojärjestön tarjoamien vaihtelevien palveluiden tuominen perheiden tietoisuuteen ja käyttöön Vuoden alussa saatiin käyttöön kuluttomat tilat Bra-kiinteistöiltä, jotka vuoden kuluessa täyttyivät ja järjestyivät mukavasti. Vuoden 2013 lopulla voitiin tarjota asiakkaille pysyvä vastaanottoaika tiloissa. Vuoden aikana haasteena oli vapaaehtoisten löytyminen. Vuoden lopulla vapaaehtoisia oli kuitenkib 10, joista 3-5 aktiivisia toimijoita. HARRASTEET JA TOIMINTA Vuoden alusta sponsoroimme yhden juniorin Riihimäen Palloseuraan ja päätimme toteuttaa jalkapallosponsoroinnin tulevaan Euroliigaan Hyvinkäällä. Tämä onnistui mainiosti ja saimme n. 10 pelaajaa eri joukkueisiin. Keväällä oli useat harjoitukset Hyvinkään Palloseuran vapaaehtoisvoimin ja kesällä itse Euroliiga. Kesän alussa Hyvinkäällä järjestettiin skeittikoulu (osa valtakunnallista kampanjaa) ja palaute oli positiivista. Skeittikoulussa oli mukana kahdeksan lasta. Syksyn tullen jatkoimme sponsorointia Hyvinkäällä ja Riihimäellä lajeina karate ja taekwondo. Karate oli erittäin suosittu aktiviteetti. Harjoituksiin osallistui n.10 lasta ja nuorta, joista ainakin kolme jatkaa vielä keväällä Taekwondossa osallistujia oli kolme. TAVARALAHJOITUKSET Tavaralahjoituksia ja vaatteita saatiin runsaasti, eikä tarvetta yksittäisen, varsinaisen keräyksen pitämiselle ollut. Lahjoitusten jakamisen tiimoilta oltiin yhteydessä Hyvinkään sosiaalitoimeen. MUUTA Jaoimme lippuja Unelmillesiivet konserttiin. Olimme esillä muutamissa Riihimäellä ja Hyvinkäällä järjestetyissä tilaisuuksissa.

8 Hämeenlinna Tiiminvetäjänä Pia Kari-Koskinen. Tiimiläisiä oli aktiivisesti toiminnassa mukana 9 henkilöä. Avustuksia sai 151 perhettä, joissa lapsia n Vastaanotimme, lajittelimme ja toimitimme eteenpäin meille lahjoituksena tuotuja lasten ja nuorten vaatteita, kenkiä ja urheiluvälineitä sekä kodin tarvikkeita. Kuljetimme myös mahdollisuuksien mukaan huonekaluja ja isompia kodinkoneita lahjoittajilta suoraan kohteisiin. Varastomme oli osoitteessa Hämeentie 11 ja Hämeenlinnan kaupungin myöntämä avustus mahdollisti vuokrasopimuksen jatkumisen jo toistamiseen. Varasto palveli meitä hyvin, joskin tilaa olisi voinut olla hieman enemmän. Yhteistyössä 60-vuotiaan Domino-keksin kanssa, jaoimme vuonna 2013 syntymäpäivälahjoja asiakaslapsillemme. Lahjan sai noin 5-6 lasta kuukaudessa ja kampanja kesti koko kalenterivuoden. Vuonna 2013 isommin meitä tukivat Hämeenlinnan kaupunki, Kaurialan koulu, Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiö ja Hauhon näyttämötaiteen harrastajat. Kaupungin tilaseteli oli jälleen elintärkeä toiminnan jatkumiselle. Kaurialan koulun oppilaskunta puolestaan valitsi Hope Hämeenlinnan taksvärkkikohteekseen. Lisäksi Hauhon näyttämötaiteen harrastajat järjestivät yhdessä Lions Club Hämeenlinnan / Liinujen kanssa Akkapakka-näytelmästään hyväntekeväisyysnäytöksen kohteenaan Hope Hämeenlinnan asiakaslapset ja -nuoret. Yhteistyö kauppakeskus Tavastilan kanssa jatkui. Joulukuussa 2013 Tavastila haastoi yrityksensä ja muut kaupunkikeskustan liikkeet mukaan lahjoittamaan joululahja Hämeenlinnan seudun vähävaraisille lapsille ja nuorille. Ja monet mukaan lähtivätkin. Tawastia Group Oy lahjoitti puolestaan lapsen toiveen mukaisen joululahjan useammalle lapselle. Samoin Innopark yrityksineen osallistui joulutalkoisiin usealla lahjapaketilla. Lisäksi Odd Fellows Rebekkaloosi41/Saarni lahjoitti Hopelle varoja joululahjoihin. Hope sai kunnian olla Itsenäisyyspäivänä Hämeenlinnan jäähallissa järjestetyn Sibeluius-fantasian hyväntekeväisyyskohteena. Tapahtumaan pääsi maksutta Hopen asiakasperheitä ja tapahtuman lipputulot ohjattiin Hopen paikallistoimintaan, paikallisten perheiden tukemiseen. Kokonaisen joulun koteihinsa Hopen kautta sai seitsemän perhettä. Heille toimitettiin lasten lahjojen lisäksi jouluruokia, kinkkua ja jopa muutama joulukuusi. Yhteistyötä kanssamme tämän osalta tekivät Lions Club Hämeenlinna / Linnattaret. Osa Innoparkin lahjoittamista lahjoista kohdentui näihin perheisiin. Muut lahjat jaettiin Hopen muille asiakkaille sekä Hämeenlinnan ja ympäristökuntien lastensuojelun ja sosiaalitoimien asiakkaille. TAVARALAHJOITUKSET Olemme vastaanottaneet sekä jakaneet vuoden aikana: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä kesään ja talveen huonekaluja, petivaatteita kodinkoneita ja -tarvikkeita televisioita, digibokseja vauvanhoitotarvikkeita, vaipoista vaunuihin lahjakortteja jouluavustuksia; lahjoja, jouluruokia

9 - 9 - pienten lasten polkupyöriä ja kypäriä leluja, pelejä, kirjoja Valtaosa asiakkaistamme, n. 70% kaikista pyynnöistä, tuli perhetyöntekijöiden, sosiaalitoimen tai muun tahon välityksellä. Suurimmaksi osaksi yhteistyökumppanimme pyysivät ja toimittivat avustukset perheisiin tai kävivät hakemassa varastoltamme, perheiden kanssa tai ilman. Toimitimme myös asiakkaiden toiveesta toimittaneet tarvikkeita heille koteihin. Loput 30% olivat perheiden suoria yhteydenottoja. RETKET, VAPAA-AIKA HPK ja Antti Miettinen kutsuivat Hopen asiakaslapsia aitiovieraaksi HPK - Tappara peliin Paikkoja oli 15 henkilölle ja osallistujat olivat haltioissaan. Kotiin viemisiksi lapset saivat vielä HPK T- paidat. Hope sai jaettavakseen 20 lippua Ahvenistolla kesäkuun puolivälissä ajettuun Finracen osakilpailuun. Heinäkuussa asiakasperheemme pääsi kesäreissuun Muumimaailmaan. Pakettiin kuului liput Muumimaailmaan, yöpyminen Naantalissa Villa Randalassa ja ruokailu Hesburgerissa. Matkoja lukuun ottamatta reissu oli perheelle maksuton. Kesälomien jälkeen Hope Hämeenlinna tilasi vapaa-ajan toimintaan lahjoitetuilla varoilla Biorexistä elokuvalippuja ja jakoi niitä teini-ikäisille piristykseksi. Toisen erän lippuja tilasimme loppuvuodesta, talven aikana jaettavaksi. HARRASTUKSET Yhteistyössä harrastusten osalta vuonna 2013 jatkoivat Evatar ja Magda Timonen Hämeenlinnan KISA tarjosi kahdelle lapselle ilmaispaikan talvileirille maaliskuussa KISAn kanssa yritettiin käynnistellä myös salibandykerhoa syksyllä, mutta kerhon aloitus siirrettiin tammikuulle Kesäkuussa Hämeenlinnaan kaarsi Ponke'sin skeittipaku. Kahden päivän kurssille ilmaiseksi pääsi viisi Hopen lasta, jotka saivat vielä varusteet kotiin viemisiksi. Tämä oli todella kova juttu osallistujille. Suvi Pulkkinen järjesti Tervakosken uimahallissa lasten uintikursseja ja syksyllä Hopelle oli varattu 2 lapsen +2 aikuisen paikat naperouintiin. YHTEISTYÖSSÄ VUONNA 2013: Hämeenlinnan kaupunki Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiö Tawastia Group Oy Hämeenlinnalaismamit Heimon kala Lions Linnattaret Lions Liinut HPK ja HPK-juniorijääkiekko Evatar Intersport Vauvatalo Johanna

10 Aulangon kylpylä Tanssi- ja liikuntakeskus Crocs Nordic Oy Kauppakeskus Tavastila Lasten Kesä ry Hämeenlinnan miniteatteri Kaurialan koulun oppilaskunta Hauhon näyttämötaiteen harrastajat Hämeenlinnan Kisa Valio Hesburger Muumimaailma Finrace Ponke`s Biorex Hämeenlinna Magda Timonen Suvi Pulkkinen / naperouinti Tervakoski Yhteistyökumppanit antoivat osaamistaan sekä tavara- tai rahalahjoituksia Hopelle. YHTEISTYÖ KOHTEIDEN OSALTA: Hämeenlinna: lastensuojelun avohuolto, intensiivinen perhetyö, Vaahteramäen perhetyö Hämeenlinnan sosiaalitoimi, aikuissosiaalityö Kanta-Hämeen perhetyö; Alvari-perhetyö, vankilan perheosasto Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, diakoniatyö Hämeenlinnan terveydenhuolto, neuvolat Hattulan perhetyö ja ennaltaehkäisevä perhetyö Hattulan tuettu asuminen Janakkala: lastensuojelun perhetyö, lastenvalvoja Janakkala-Hattulan terveydenhuolto, neuvolat Hämeenlinnan seudulla toimivat yksityiset sosiaali- yms. palveluja tarjoavat yritykset 2.3 Joensuu Tiiminvetäjä Minna Taivainen Autettuja perheitä 33, joissa lapsia yhteensä 76. Joensuun toiminta oli aiempaa hiljaisempaa ensimmäisen vuosipuoliskon ajan. Tiimi sai kuitenkin säännöllisesti avunpyyntöjä eri tahojen kautta. Perhetyöntekijät, koulujen terveydenhoitajat ja psykologit sekä Joensuun kaupungin sosiaalityöntekijät olivat aiempaa aktiivisempia yhteydenotoissa. Yksi aktiiveista kontaktoi koulujen terveydenhoitajia työnsä kautta paikallisessa terveyskeskuksessa ja tämän kautta asiakaskunta laajentui myös nuoriin perheisiin. Avunpyyntöjä tuli myös suoraan itse avuntarvitsijoilta. Loppuvuosi Joensuun alueella oli todella kiireistä. Avustuspyyntöjä tuli todella paljon ja hyvin suurista perheistä. Avustukset olivat pääosin vaatetta ja kodintarvikettta, mutta joukkoon mahtui myös lastenvaunuja, rattaita, syöttötuoleja sekä sittereitä. Alueellisesti toimintaa oli myös Kontiolahden sosiaalitoimen kanssa.

11 Keväällä annettiin suuri lelulahjoitus Joensuun perheentalolle talon aloittaessa toimintansa. Lelut olivat uusia ja käyttämättömiä, jotka ostettiin kerättyjen varojen avulla paikallisesta leluliikkeestä. Lisäksi toimitettiin kuusi säkillistä Crocseja turvakotiin ja lastenkotiin. Tiimi toimitti myös suuren vaatelahjoituksen turvakotiin ja sieltä vaatteet jaettiin tarvitseville lapsille. Joensuun Hope sai keväällä suuremman lahjoituksen (1500 ), joka suunnattiin lahjoittajan pyynnöstä lastenvaateostoksiin. Harrastustoimintaa tuettiin kolmelle lapselle. Avustukset olivat joko materia-apua, lahjakortteja tai kausimaksuja. Saimme huomattavan määrän lahjoituksia yksityisiltä tahoilta lahjoitukset olivat pääasiassa sisävaatteita. Myös Noljakan koulun koulutoimikunta halusi lahjoittaa kirpputoritapahtumasta jääneet harrastusvälineet Hopen kautta edelleen lahjoitettaviksi. Martat aktivoituivat joulukuussa villasukkatapahtumalla. Hammaslahden kylätoimikunta järjesti toisen keräyksen, josta saimme harrastusvälineitä. Yhteistyötä teimme JohnDeeren henkilökunnan kanssa, jossa oli loppuvuodesta lipaskeräys sekä tavarakeräys. ThermoFisherin yhteistyö tuotti meille loistavan joululahjakeräyksen. Lahjat jaettiin Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoiminnassa oleville lapsille. Pelastakaa Lapset ry:n kanssa aloitettiin yhteistyö, jonka toimintamuodot tarkentuvat vuonna Jyväskylä Tiiminvetäjä Tiina Luoto-Mäenpää. Aktiivivapaaehtoisia 19 Lahjoituksia toimitettiin noin 180 lapselle. Tämän lisäksi joululahjoja jaettiin 109 lapselle. Jyväskylän paikallistoiminta jatkui vuonna 2013 Jyväskylän kaupungin omistuksessa olevassa varastotilassa Kankaan Tehtaalla. Vuosi pyöräytettiin käyntiin 3.1. pidetyssä vuosisuunnittelupalaverissa. Varastolla käynnistettiin heti tammikuun toiselta viikolta alkaen viikottaiset päivystysvuorot, joka keskiviikolle. Kyseisillä viikkovuoroilla vähintään kaksi Hopen edustajaa pakkaa viikon aikana tulleet avunpyynnöt, sekä luovuttaa jo valmiita paketteja, hyllyttää lahjoituksia, vie kierrätykseen poistettavaa tavaraa ja siistii varastoa. Viikkovuorot pyörivät koko vuoden lukuun ottamatta heinäkuussa pidettyä kesälomaa ja joulukuussa pidettyä joululomaa. TAPAHTUMAT JA KERÄYKSET Tammikuussa Hopen edustaja tapasi sosiaalihuollon ja nuorisokotien johtajat. Palaverissa keskusteltiin tulevaisuuden yhteistyöstä ja palaverin seurauksena yhteistyö nuorisokotien kanssa aktivoituikin huomattavasti. Nuorisokodin asukkaille järjestettiin ilmaisia harrastepaikkoja, harrasteja vaatelahjoituksia, sekä urheilupäivä.

12 järjestettiin kauneudenhoitoilta Päihde- ja Hoivayksikkö Ainon asiakasäideille yhdessä JAO:n kampaajaopiskelijoiden kanssa. Äidit saivat tilaisuudessa ilmaiset uudet kampaukset. Lisäksi he tapasivat toisia samassa elämäntilanteessa olevia äitejä ja saivat piristystä arkeensa, kuin myös vertaistukea järjästettiin yhteistyössä Pub Katseen ja Pub Solon kanssa hyväntekeväisyyskonsertti, Hope Rock. Tapahtumassa esiintyi 5 Jyväskyläläislähtöistä bändiä, joista tunnetuimpana Private Line. Tapahtuma keräsi noin 300 kuulijaa ja oli erittäin onnistunut Hope oli mukana JAMK:n opiskelijoiden, Elosen ja Citymarketin "Riiviö"-kampanjassa esittelemässä toimintaansa. Toukokuussa autoimme Päihde- ja Hoivayksikkö Ainoa heidän Hyvänolon Päivässään, johon hankimme lahjoituksena valokuvaajan kuvaamaan äitejä lapsineen. Kesäkuussa paikallisyhdistys osallistui vanhalla Kankaan Tehtaan alueella järjestettyyn avoimien ovien päivään. Alueella kiertäville ihmisille tarjottiin mahdollisuutta tutustua toimintaamme. Kesäkuussa Hopen edustaja tapasi Jyväskylän Seurakunnan Diakoniatyönjohtajan ja esitteli hänelle Hopen toimintaa avaten näin uusia portteja yhteistyölle. Kesäkuun lopussa Hope Jyväskylän tiimi vietti ensin talkoita varastolla ja tämän jälkeen virkistyspäivää tiiminvetäjän kotona grillaten ja saunoen. Syyskuun alussa tiimiläiset kokoontuivat jälleen tiimipalaveriin ja palaverin jälkeen Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila piti tiimille hyvinvointikoulutuksen Hope oli esillä Kivistön Työväentalolla järjestetyssä Pienten Päivässä. Syyskuun lopussa Hopen edustaja tapasi Interlux-Rotaryn edustajia ja esitteli heille toimintaamme Jyväskylässä. Lokakuun 30. järjestettiin yhteistyössä Peurungan kanssa liikuntapäivä Jyväskylän nuorisokotien asukkaille. Nuoret saivat kokeilla erilaisia lajeja, kuten keilausta, frisbeegolfia, curlingia. Tämän jälkeen he pääsivät kylpylään testailemaan uimataitojaan. Marraskuussa Hope järjesti yhteistyössä K-Rauta Palokan kanssa vaatteiden ja lelujen keräyspäivän, joka oli erittäin tuottoisa ja toi mukanaan myös yhden uuden vapaaehtoisen tiimiin. Marraskuussa Hope oli mukana Palokan Citymarketin joulunavauksessa esittelemässä toimintaansa tiimiläiset viettivät pikkujouluja tiiminvetäjän kotona. TAVARALAHJOITUKSET Olemme vastaanottaneet sekä jakaneet vuoden aikana: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja joululahjoja leluja, pelejä, kirjoja joululahjojen paketointitarvikkeita hyllyjä ja ripustimia varastollemme

13 YHTEISTYÖTAHOT Pääosa asiakkaistamme tuli asiakkaaksemme sosiaalityöntekijöiden välityksellä tai suorin yhteydenotoin. Lisäksi päihde- ja hoivayksikkö Aino, Ensi- ja Turvakoti, Mobile sekä neuvolat ohjasivat asiakkaitaan hakemaan apua meiltä. Myös perhe- ja nuorisokotien kanssa tehtiin tiiviisti yhteistyötä vaate- ja tavaralahjoitusten muodossa, sekä mahdollistamalla harrastuksia. Sijaisvanhemmille on toimitettu "ensiapupaketteja" pikaisesti huostaan otetuille lapsille. Paketit sisälsivät vaatteita ja leluja. Ruokapankkiin toimitettiin pieniä pehmoleluja annettavaksi lapsille. Lisäksi sosiaalitoimi ohjasi kiireellisissä huostaanottotapauksissa lyhytaikaisen sijoituksen perheitä pyytämään meiltä vaate- ja leluapua. KERÄYKSET Hopen yhteistyökumppani Jyväskylässä oli tuttuun tapaan K-Rauta Palokka, jossa toimi Hopen tavaralahjoituspiste. Lahjoituksia vastaanotettiin kesäkuukausia lukuunottamatta koko vuoden ajan ja lahjoittajat löysivät hienosti lahjoituspisteemme myös tänä vuonna. Jatkuva keräys tuotti noin yhden pakettiautollisen vaatetta, leluja, lastentarvikkeita ja kalusteita 1-2 viikon välein. VAPAA-AIKA Hope sai yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoittamana vapaalippua Laajavuoren kylpylään sekä keilaukseen, Aaltoalvariin ja elokuviin. Riihivuori lahjoitti kaudelle Hopelle 2 yrityslippua ja ilmaiset välinevuokrat käyttöön Hope-perheille. Laajavuori lahjoitti lisäksi kahdelle lapselle kausikortit, sekä lasketteluvälineet omiksi. HARRASTUKSET Hope sai Jyväskylässä järjestettyä maksuttomia harrastepaikkoja vähävaraisten perheiden lapsille ja huostaanotetuille. Ilmaisilla harrastepaikoilla oli vuoden aikana 9 lasta. Lisäksi yhdelle lastenkodin asukkaalle mahdollistettiin ratsastusharrastus välineineen. YHTEISTYÖ KOHTEIDEN OSALTA: Mattilan perhekoti Mattilan tuetun asumisen yksikkö Päihde- ja hoivayksikkö Aino Jyväskylän sosiaalitoimi Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö Lastensuojelun perhetyö Sosiaalipäivystys Ensi- ja Turvakoti Kriisikeskus Mobile Sijaisvanhemmat RY Ruokapankki

14 Kouvola Tiiminvetäjänä Henna Hämeenniemi. Autettuja perheitä 78. Tavara- ja vaatelahjoitustoimintaa vuoden aikana. 2.6 Kuopio Tiiminvetäjänä Hanna-Mari Pitkänen Toimintaa käynnisteltiin vuoden aikana. 2.7 Lahti Tiiminvetäjänä alkuvuoden Eija Pensasmaa, marraskuusta lähtien Anne Sarmanne Vapaaehtoisia 15 henkilöä Autettuja perheitä 107, lapsia 203 Vastaanotettiin lahjoituksina lasten ja aikuisten vaatteita, leluja, urheiluvälineitä, huonekaluja, astioita ja kodintarvikkeita Toimintaa tukivat Kauppakeskus Valo, StoraEnso ja M&P Paino Asiakasyhteistyössä muun muassa: Perhekeskus Viisikko Lahden ensi- ja turvakoti Nikkilän perhepalvelukeskus Lahden perhekeskukset Lahden monipalvelukeskus Domino. 2.8 Lohja Tiiminvetäjä alkuvuoden Saara Raitanen. helmikuusta alkaen Katja Apell Vapaaehtoisia aktiiveja 8, lisäksi muutamia muita vapaaehtoisia Autettuja perheitä 114, joissa lapsia 260. AVUSTUSTYÖ Autoimme vuonna perhettä, yhteensä 161 kertaa. Perheissä oli lapsia yhteensä 260 ja 229:lle heistä toimitimme avustuspaketin. Perheistä tasan puolet oli meille jo viime vuosilta tuttuja, puolet pyysi apua HOPElta ensimmäistä kertaa. Avunpyynnöt tulivat suurelta osin suoraan perheiltä. Teimme yhteistyötä myös sosiaalityöntekijöiden, neuvoloiden perheohjaajien, Lohjan kaupungin perhetyöntekijöiden sekä diakoniatyöntekijöiden kanssa. Tammikuussa lähetimme kaikille asiakasperheillemme sähköpostin, jossa kerroimme, että varastointi- ja kuljetuskapasiteetin puutteen vuoksi emme enää kierrätä huonekaluja, kodintavaroita ja kodinkoneita. Samassa kirjeessä myös kerroimme, että tästä lähin toivomme perheen miettivän tarvettaan hiukan pidemmällä aikavälillä, koska pystymme toimittamaan 2-3 pakettia vuodessa

15 yhdelle perheelle. Olimme saaneet myös vihiä lahjoitustemme jälleenmyynnistä, joten myös tästä asiasta mainittiin kirjeessä ja kerrottiin, että lahjoituksia ei ole tarkoitettu jälleenmyyntiin ja lopetamme perheen auttamisen, jos tietoomme tulee jälleenmyyntiä. Saamamme palaute kirjeestä oli pelkästään positiivista ja koimme sen selkiyttäneen tilannetta. Helmikuussa järjestimme Suursiivous -nimisen tempauksen, jossa kutsuimme perheitä varastolle. Laitoimme erilliseen tilaan esille sellaisia tavaroita ja vaatteita, joita meillä oli runsaasti tai joiden kierrättämisestä olimme luopumassa. Suursiivouksessa kävi 18 perhettä ja kaikki löysivät jotain itselleen tarpeellista. HARRASTUSTOIMINTA HOPE Lohja mahdollisti harrastuksen kevätkaudella 21 lapselle. Suurin osa lapsista urheili seurojen ja yritysten lahjoittamilla ilmaispaikoilla. Kahdella lapsella oli harrastuskummi, joka maksoi kevätkauden harrastusmaksun. Neljää lasta HOPE Lohja sponsoroi 100 euron arvoisella harrastusstipendillä. Toukokuussa HOPE Lohjan eräs talkoolainen sai idean Hyvä harrastus projektista, joka ehkäisisi syrjäytymistä ja edistäisi lasten hyvinvointia HOPE Lohjan toimialueella. Haimme projektiin rahoitusta Bayerilta ja sen myös saimme. Niinpä syyskaudella 2013 harrastusten tukeminen oli mahdollista hiukan isommalla mittakaavalla. Hyvä harrastus projekti jatkuu vielä kevätkauden Elokuussa linjasimme myös hiukan uudelleen harrastustoimintaamme. Meillä oli jo kahden vuoden ajan ollut tapana laittaa asiakasperheillemme sähköpostia, jos saimme johonkin seuraan / yritykseen vapaapaikan. Näille vapaapaikoille ilmoittautuneet perheet / lapset poikkeuksetta lopettivat harrastuksen heti alkuunsa. Meillä taas oli paljon hyviä kokemuksia perheistä, jotka itse kyselivät meiltä harrastustukea tai apua harrastuksen etsimiseen, joten päätimme keskittää harrastusapumme sellaisiin perheisiin. Perheenkin sitoutuminen lapsen harrastukseen on välttämätöntä ja sitoutuminen tuntuu olevan paljon paremmalla tolalla näissä perheissä, jotka itse ottavat yhteyttä HOPE Lohjaan ja kysyvät apua lapsen harrastusasioissa. Linjaus oli toimiva, vaikka tuettujen lasten määrä hiukan laskikin. Syyskaudella HOPE Lohjan kautta harrasti 21 lasta. Heistä 7 harrasti Hyvä harrastus projektin kautta, kuudella lapsella oli harrastuskummi, 5 lasta urheili seuran tai yrityksen vapaapaikalla, yhtä tuki valtakunnallinen säätiö ja 3 lasta sai HOPE Lohjan 100 euron arvoisen harrastusstipendin kausimaksua varten. BABYBOX-TOIMINTA BabyBox on matalan kynnyksen apua vähävaraisille vauvaperheille. BabyBoxit ovat äitiyspakkauksen tyylisiä avustuspaketteja aivan vastasyntyneille vauvoille. Vuonna 2013 päätimme painottaa BabyBoxeissa toimintamallia, jossa äiti/isä tulee hakemaan BabyBoxin varastolta. Neuvolan henkilökunta koki sen mielekkäämmäksi ja kokeilun myötä tämä havaittiin toimivaksi tavaksi. Perheen kohtaamisen myötä pääsimme kyselemään myös muusta avuntarpeesta ja/tai mahdollisista isoista sisaruksista ja heidän tarpeistaan. Pari neuvolaa halusi vielä pitää omassa neuvolassaan BabyBoxia ja heille toimitimme uudet BabyBoxit tilalle aina, kun edelliset olivat lähteneet maailmalle.

16 VIESTINTÄ Käytössämme oli paikallisesti oma sähköpostiosoite, puhelinnumero ja Facebook-sivut, joilla oli yli 800 tykkääjää. Käytössä oli myös suljettu intranettisivusto, jonne tunnukset olivat vain aktiivijäsenillämme. Intranet oli meidän tärkein tiedotusväylämme, jota käytimme päivittäin. TOIMITILAT Hope Lohjalla oli vuokrattuna 100m² lämmin varastotila. Siellä pidimme kokoukset ja talkoot ja sieltä tapahtui myös avustuspakettien noudot. TAPAHTUMAT JA KAMPANJAT * Maaliskuussa osallistuimme monen muun lohjalaisen toimijan kanssa seurakunnan järjestämään moniammatilliseen seminaariin, jossa yhdessä mietimme keinoja auttaa tämän alueen lapsiperheitä. * Toukokuussa olimme mukana Lohjan Kevätviuhahdus tapahtumassa, jossa HOPE Lohjalla oli haastekampanja. Länsi-Uudenmaan Urheilijat lupasivat yhden harrastusvapaapaikan jokaista kolmea HOPE-paita päällä juoksevaa juoksijaa kohti. Haastekampanjalla saimme kerättyä kuusi vapaapaikkaa lohjalaisille lapsille. * Toukokuussa Ravintola Saskatoonissa vietettiin Lastenpäivää, jossa oli monia lohjalaisia lapsialan yrityksiä. Hope Lohjalla oli siellä lelukeräyspiste sekä jaossa esitteitä. * Toukokuussa HOPE Lohja osallistui MLL Lohjan järjestämään lastentapahtumaan. Esittelimme toimintaamme sekä pidimme pomppulinnaa. * Hope Lohja lainasi pomppulinnaansa Sammatin Kesäpäiville, joiden avulla kerättiin rahaa sammattilaisten nuorten virkistystoimintaa varten. IKEA-YHTEISTYÖ * Kevään 2013 aikana autoimme yhtä vähävaraista kaksilapsista perhettä. Ikea lahjoitti kummankin lapsen huoneeseen huonekaluja sekä sisustustavaraa. * Lisäksi Ikea lahjoitti HOPE Lohjalle useita laatikollisia erilaisia sisustustavaroita sekä liinavaatteita. Näitä lahjoituksia laitoimme avustuspaketteihin. * Ikea Espoo lahjoitti HOPE Lohjalle pomppulinnan, jota voimme käyttää tapahtumissamme tai vastaavissa. * Ikea Espoo lahjoitti kolme kertaa löytötavaransa HOPE Lohjalle. * Joulukuussa 2013 Ikea Espoo lahjoitti 30 joulukassia HOPE Lohjan kautta tämän alueen vähävaraisille perheille. Kasseissa oli jouluherkkuja, paketointitarvikkeita, lapsille joululahjoja sekä joulukoristeita. MUUTA * Pystyimme yhdistysten, firmojen, seurojen ja yksityishenkilöiden tuella tarjoamaan perheillemme alkuvuonna mm. * lahjakortteja useisiin eri liikkeisiin * kuntosalilippuja, uimalippuja ja elokuvalippuja * synttärilahjoja (Domino-kampanja) * Lähetimme avustusanomuksia 8 eri paikkaan (säätiöihin, Lohjan kaupungille, Lohjan Seurakunnan diakonityön johtokuntaan) keväällä 2013 ja syksyllä haimme tukea yhdestä paikallisesta säätiöstä.

17 TUKIJAT Vuonna 2013 HOPE Lohjaa ovat eri tavoin tukeneet: - Aplico liikuntakeskus - Cafetoria roastery - Crocs Nordic - IKEA Espoo - Kinhan Oy - Kisakallion Urheiluopisto - Lohjan Liikuntakeskus - Lohjan Lukko - Lohjan Naisten Lastenavustussäätiö - Lou Basket - Länsi-Uudenmaan Urheilijat LUU - Ravintola Saskatoon - MLL Lohja - Musiikkikoulu Rytmiomena - Officeplus oy - Oma Sydän Oy - Parturi-Kampaamo Saxsetti, Margit Eklund - Parturi-Kampaamo Salon Klipsi - Petter & Margit Forsström säätiö - Plastex - Rakennuslohja oy - Rovio oy - Tanssikoulu Un Dos Tres - Tenava-Aitta Lastentarvikeliike - Voimisteluklubi Lohja - Yksityiset lahjoittajat 2.9 Mikkeli Tiiminvetäjänä Petra Turunen Vapaaehtoisia 10, joista aktiivisia (viikoittain toimivia) 4. Autettuja perheitä 41, lapsia 88 YLEISTÄ Mikkelissä toiminta käynnistyi kaupungin kumppanuussopimuksen hiomisella elokuussa Varastotilat sekä varmuus toiminnan aloittamiselle saatiin Viikolla 41 alkoi varaston kunnostaminen ja hyllyjen rakentaminen minitalkoilla sekä samalla HOPEn toiminnan aloittamisesta tiedottaminen sähköpostitse mediaan. Ensimmäiset asiakkaat vastaanotettiin viikolla 43. Lehdistö ja radiot kiinnostuivat toiminnasta ja sana levisi nopeasti. Saimme tärkeitä yhteistyökuvioita solmittua heti alkuun, joten toiminta lähti joustavasti liikkeelle. Jalkauduimme myös kaduille ja ostoskeskuksiin jakamaan esitteitä ja kertomaan toiminnasta. Vapaaehtoisia ilmoittautui mukaan heti alusta alkaen ja perustiimi oli nopeasti kasassa. Tarkoitus oli edetä maltilla joulun yli mutta mielenkiintoiset yhteistyökuviot tempaisivat mukaansa ja niinpä lähdimme laittamaan joulua perheille ja onnistuimmekin järjestämään jotain jokaisen apua toivoneen kotiin. Lahjoittajat olivat aktiivisia ja yhteistyökuvioitakin solmittiin mukavasti.

18 VARASTOTILAT Hope Mikkelillä on noin 110 neliön suuruinen varastotila Mikkelin Rokkalassa, osoitteessa Porrassalmenkatu 50. Varaston kuluista huolehtii Mikkelin kaupunki/sos.toimi, Unto Kekkosen rahaston varoilla. Sähköt, lämpö ja käyttövesi kuuluvat sopimuksen. Varaston kalustus rakennettiin itse kierrätysmateriaaleista ja samaa linjaa suosimme jatkossakin. Ajan puutteen vuoksi sekä toimivuuden kannalta jouduimme turvautumaan lisäksi ostolaatikoihin. KONKREETTINEN APU Jaoimme vaatteita perheille pakkaamalla niitä heille valmiiksi, sekä kutsumalla asiakkaille varastolle valitsemaan itse sopivia. Suosimme asiakaskäyntejä varastolla, mikä auttaa tavaran kierrättymistä järkevimmin asiakkaiden valitessa täsmälleen heille sopivat vaatteet, harrastusvälineet ja kodintavarat. Jouluksi annoimme kaikille lapsille heidän toiveidensa mukaisia tai mahdollisimman lähellä toivetta olevia lahjoja. Vanhemmillekin saimme Opa Oy: n lahjoittamat haudekattilat sekä villasukkia ja lapasia. Huonekalut kierrätimme suoraan lahjoittajilta asiakkaille, koska meillä ei ollut olemassa olevaa yhteistyökuvioita kuljetukseen ja säilytystilat olivat rajalliset. LAHJOITUKSINA vastaanotimme sekä jaoimme vuoden aikana muun muassa: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita, astioita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja leluja, pelejä, kirjoja elintarvikkeita vapaalippuja HARRASTUSTOIMINTA Harrastustoimintaa käynnistelimme maltillisesti, seuroja kontaktoiden. VAPAA-AJAN ELÄMYKSET Muutamaan valtakunnalliseen tapahtumaan tarjottiin perheille lippuja. Paikallinen Ski -Tornimäki lahjoitti kahdelle perheelle päivän laskettelurinteessä välineineen. Elokuvalippuja ja uimahallilippuja yksityisiltä lahjoittajilta joululahjoiksi. TAPAHTUMAT KERÄYKSET, LAHJOITUKSET Yksityisen järjestämä Zumba-tapahtuma itsenäisyyspäivänä. Vapaaehtoiset osallistumismaksut ohjautuivat HOPE Mikkelille.

19 Mikkelin joulutori lahjoitti keräyspisteen (Mixboxin) sekä tontut paketoimaan lahjat. Sinne lahjoittajat saivat viedä leluja, lahjakortteja ym, jotka HOPE Mikkeli toimitti perheisiin. Myös omat vapaaehtoiset olivat paketoimassa ja tapaamassa lahjoittajia. Mikkelin OnnenOkariina vastaanotti lahjoituksia, jotka haimme ja toimitimme perheisiin. Keräyslipas oli mukana tapahtumissa. Joulukorttirahoja lahjoitettiin Hope Mikkelille. TOIMINTAAMME TUKEMASSA / LAHJOITTAJAT Mikkelin kaupunki Etelä-Savon kirjapaino MarskiData Opa Oy Specksavers Mikkeli Tirsokas Ervasti&Kunnas Asianajotoimisto Etelä-Savon Katsastus Mainos Pihlaja Suomen talotekniikka YHTEISTYÖTAHOT, ASIAKASTYÖ Mikkelin kaupunki /sosiaalitoimi Mikkelin lapsiperheverkostot Neuvolat, päiväkodit, kriisikeskus, työttömät ym kontaktoitu ja yhteistyötä aloitellaan Oulu Tiiminvetäjä Teija Hanhela Vapaaehtoisia toiminnassa mukana keskimäärin 30, jokainen omien resurssiensa mukaan. Autettuja perheitä 172, lapsia 464. YLEISTÄ Alkuvuosi käynnistyi kiireisenä heti joulutauon jälkeen, tammikuun alussa. Jatkoimme perustyötämme, vaate- ja tavaralahjoitusten kierrättämistä. Samalla otimme ensimmäisiä askeleita tukeaksemme entistä aktiivisemmin Hopen asiakasperheiden lasten harrastamista. Vuosi 2013 oli edellisvuotta kiireisempi. Aktiivisten vapaaehtoisten määrä kasvoi ja toiminta herätti jatkuvaa kiinnostusta. Näkyvyyttä haettiin ja saatiin paikallisella tasolla, esimerkiksi radion ja paikallislehtien avulla, mutta myös puskaradio toimi hyvin. Joulukuussa olimme mukana YLE Akuutin jouluohjelmassa, jossa kuvattiin hyvänmielen paketin matka alusta loppuun. Näkyvyyden myötä esimerkiksi Facebook-tykkääjien määrä kasvoi huimasti, mikä omalta osaltaan auttoi tarvittavien lahjoitusten saantia. Hopen kummitoimintaa käynnisteltiin Oulussa ja kevätkaudella yhdistimme ensimmäiset apua tarjoavat ja tarvitsevat perheet. Yhdistettyjä perheitä oli vuoden lopussa seitsemän.

20 VARASTOTILAT Toimivat varastotilat ovat edellytys toiminnan pyörittämiselle. Oulussa varastotilamme ovat aina olleet ilmaiset, yritykseltä lahjoituksena saadut. Alkuvuoden toimimme Mamin Kirppikseltä lahjoituksena saaduissa noin 13 neliön varastotiloissa. Kesäkuussa muutimme Limingantulliin, josta saimme varastotilat lahjoituksena Polarvi Oy:ltä. Tarpeena on kuitenkin saada lisää varastoneliöitä käyttöön toiminnan edelleen kasvaessa. Tällä hetkellä varastotilojen suuruus on kaiken kaikkiaan noin 20 neliötä ja vapaaehtoisten omat kotivarastot ovat ajoittain myös Hopen käytössä. MATERIA-APU Vuoden 2013 aikana autoimme 172 perhettä ja 464 lasta. Moni perhe haki ja sai kauttamme tarvitsemaansa apua useampaan otteeseen kuluneiden kuukausien aikana. Lisäksi autoimme lapsia eri kohteiden, esim. Ensi- ja Turvakodin, ODL PaKu projektin ja Parasta Lapsille ryn kautta. Apu oli pääsääntöisesti vaate- ja tarvikelahjoituksia, mutta myös ruoka-apua, huonekaluja, urheiluvälineitä ja kodinkoneita kulkeutui kauttamme apua tarvitseville. Suurimmat lahjoitukset pyrittiin toimittamaan suoraan lahjoittajalta perheelle. Osa perheistä tuli asiakkaiksemme viranomaistahon tai jonkin toisen auttamisjärjestön välityksellä. Lisäksi saamme suoria yhteydenottoja apua tarvitsevilta perheiltä itseltään. Avunpyynnöt otettiin vastaan ennakkoon joko puhelimen, sähköpostin tai Facebookin välityksellä. Näin varmistimme, että tarpeita vastaavaa vaatetta ja tavaraa löytyi varastoltamme hakuhetkellä. Ellei perheellä ollut itsellänsä mahdollisuutta varastolla käyntiin, veimme lahjoitukset heille kotiin. Jaoimme myös vauvakasseja neuvoloiden kautta. Yhteensä 22 kassia jaettiin viiteen eri neuvolaan. Vauvakassit on tarkoitettu äitiyspakkauksen tueksi ja ne sisältävät vauvalle käyttövaatetta kokoon 86cm asti ja kaikkea muutakin pientä vauvantarviketta. Saimme kassien tekoon Pirkka-kestokassit lahjoituksena K-market Pateniemen kauppiaalta ja Baby Style antoi lahjoituksena kasseihin vauvan tarviketta. LAHJOITUKSINA vastaanotimme sekä vuoden aikana jaoimme muun muassa: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja leluja, pelejä, kirjoja elintarvikkeita vapaalippuja TAPAHTUMAT JA KERÄYKSET Tammikuussa osallistuimme Liikukko nää? -tapahtumaan. Olimme paikalla kolmen vapaaehtoisen voimin vastaanottamassa käytettyjä liikuntavälineitä ja kertomassa toiminnastamme. Mukana oli myös nuoriso-ohjaajaksi opiskeleva nuori tekemässä kasvomaalauksia lapsille. Tapahtuman ansiosta saimme lisää näkyvyyttä ja runsaasti erilaisia urheilu- ja liikuntavälinelahjoituksia, jotka jaettiin kauttamme toiminta-alueen asiakaslapsille. Hyödynsimme tilaisuuden myös kontaktoimalla mukana olleet urheiluseurat ja harrastuspaikat ja saimmekin sieltä yhden uuden yhteistyötahon tukemaan nuorten harrastamista.

Brother Christmas ry. Vuosikertomus 2017

Brother Christmas ry. Vuosikertomus 2017 Brother Christmas ry Vuosikertomus 2017 Brother Christmas ry vuosikertomus 2017 Sisällys 1. Yleistä... 1 2. Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot... 1 3. Henkilöstö... 2 4. Hallitus ja kokoukset... 2 5.

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Kotkan Pelastakaa Lapset ry Kotkan Pelastakaa Lapset ry Perustettu 1948 vuonna 2018 70-vuotisjuhlavuosi Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys 68 paikallisyhdistystä Jäseniä on tällä hetkellä 147 Poliittisesti ja eri uskontokuntiin

Lisätiedot

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Vuosikertomus 2014 - 2 - SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 3 1.1 Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot 4 1.2 Henkilöstö 5 1.3 Hallitus ja kokoukset 5 1.4 Jäsenasiat 5 1.5 Talous 5 1.6 Toimitilat

Lisätiedot

westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa

westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa westpro4u 12/2014 westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa Westpro4U ry on hyväntekeväisyysyhdistys, joka tekee lahjoituksia erilaisiin lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviin toimintoihin. Yhdistyksen

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 YHDISTYKSEN ARVOT VISIO Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Suvaitsevaisuus Ilo Visio on näkymä yhdistyksen

Lisätiedot

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Vuosikertomus 2015 - 2 - SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 3 1.1 Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot 4 1.2 Henkilöstö 5 1.3 Hallitus ja kokoukset 5 1.4 Jäsenasiat 5 1.5 Talous 5 1.6 Toimitilat

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

ICEHEARTS - JOUKKUE, JOSSA KAIKKI PELAA

ICEHEARTS - JOUKKUE, JOSSA KAIKKI PELAA ICEHEARTS - JOUKKUE, JOSSA KAIKKI PELAA Yleistä Icehearts perustettiin vuonna 1995 Vantaalla, Ilkka ja Ville Turkan toimesta. Toimintamalli, joka on kehitetty ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja edistämään

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 MLL Halikon yhdistyksen vuosi oli toimintaa ja haasteita täynnä. Vuosi lähti käyntiin uuden valitun puheenjohtajan pyytäessä eroa ja kaupungin ilmoituksella että Vinkkiksen nuorisotilat,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa

MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa Perheiden hyvinvoinnin merkitys lapselle MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa Marita Viertonen toiminnanjohtaja marita.viertonen@mll.fi p. 044 299 0541 MLL on kaikille avoin poliittisesti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

NENÄPÄIVÄ OSANA OPINTOJAKSOA

NENÄPÄIVÄ OSANA OPINTOJAKSOA NENÄPÄIVÄ OSANA OPINTOJAKSOA Tapahtuman toteuttaminen 1-3 OP/kurssi. Vaihtoehtoja toteutukseen: - ota osaa paikalliseen Ylen ja Nenäpäivä-säätiön järjestöjen tekemään Nenäpäivä-tapahtumaan - luo kokonaan

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 14.3.2011. Hei Espoon Pelan jäsen!

KOKOUSKUTSU 14.3.2011. Hei Espoon Pelan jäsen! KOKOUSKUTSU 14.3.2011 Hei Espoon Pelan jäsen! Pelastakaa Lapset ry:n Espoon paikallisyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 29.3.2011 klo 18:15 osoitteessa Vanha Ingaksentie 10 C, Espoo.

Lisätiedot

Erityinen Kevätpäivä Imatralla

Erityinen Kevätpäivä Imatralla Erityinen Kevätpäivä Imatralla 25.4.2015 Alkutilanne Saimme tiedon rahallisen tuen hakumahdollisuudesta Sovimme Joutsenon yhdistyksen kanssa yhteistyöstä Lappeenrannan yhdistys kysyi yhteistyön mahdollisuudesta,

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

Valmistelut avajaisia varten

Valmistelut avajaisia varten POISTARIPAJA -hanke 10.6.2014 Oona Salo Texvex Forssan avajaiset 3.6.2014 juhlistettiin Forssan Texvexin virallisia avajaisia iloisissa tunnelmissa. Päivään sopi niin lasten askartelua, tekstiilin lajittelua

Lisätiedot

Espoon Pelastakaa Lapset ry ESITYSLISTA 1/2012 Kevätkokous

Espoon Pelastakaa Lapset ry ESITYSLISTA 1/2012 Kevätkokous 1 Espoon Pelastakaa Lapset ry ESITYSLISTA 1/2012 Kevätkokous Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous Aika: 27.3.2012 klo 18:00 Paikka: Vanha Ingaksentie 10 C, Espoo 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015

Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015 KOKOUSKUTSU 27.10.2015 Hei Espoon PeLan jäsen! Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015 klo 18:00 osoitteessa Thurmaninaukio 10 A 2, Kauniainen. Kokouksessa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTA-AJATUS

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTA-AJATUS TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTA-AJATUS Jokaisella lapsella on oikeus hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. Toiminnan tarkoituksena on edistää lapsen ja lapsiperheen hyvinvointia, lisätä lapsuuden

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

Perhetyö. Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa

Perhetyö. Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa 1 Perhetyö Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa 10.10.2012 Hanna Hirvonen, lastentarhanopettaja 2 MIKÄ ON PERHEIDEN VILLIINA? Ylikartanon päiväkodin avoimia varhaiskasvatuspalveluja tarjoava ryhmä

Lisätiedot

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös Laurinlahden Koti ja Koulu ry Tilinpäätös 1.8.2009 31.7.2010 1 Tilinpäätös tilikaudelta 1.8.2009-31.7.2010 sivu Sisällysluettelo 1 Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 4 Tase 5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

x Työ jatkuu vielä Kaste II Toteutunut osittain - työ jatkuu Kaste II

x Työ jatkuu vielä Kaste II Toteutunut osittain - työ jatkuu Kaste II Painopistealueittain teksti hankehakemuksesta KONKREETTISET TOIMENPITEET Etelä-Savo Keski-Suomi Ehkäisevän työn kehittäminen Sijaishuollon kehittäminen 1. ei toteudu 2. toteutunut 3. toteutunut hyvin 1.

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2013-31.7.2014 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 4 4. Toiminta... 5 5. Talous...

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS PUNAINEN RISTI TOIMII Suomen Punaisen Ristin toiminnan rahoitus Suomen Punainen Risti Järjestökoulutus 2012 Suomen Punainen Risti Järjestökoulutus 2012 Sivu 1 SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009 ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisten lasten isien ja lasten yhteiseksi kohtaamispaikaksi. Tapaamiset antavat mahdollisuuden tutustua muihin

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2014 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 3 KOKOUKSET... 3 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Suomen Pelastusarmeija JOULUPATAKERÄYS

Suomen Pelastusarmeija JOULUPATAKERÄYS Suomen Pelastusarmeija JOULUPATAKERÄYS JOULUPATAYHTEISTYÖ Joulupatakeräyksellä on pitkät perinteet Suomessa vuodesta 1906 Joulupata auttaa lähimmäisen rakkaudesta ketään syrjimättä tai erottelematta! Netissä

Lisätiedot

Sijoitetun lapsen ja hänen perheensä tukeminen ja jälleenyhdistäminen - SOS-Lapsikylä ry:n kehittämishanke

Sijoitetun lapsen ja hänen perheensä tukeminen ja jälleenyhdistäminen - SOS-Lapsikylä ry:n kehittämishanke Sijoitetun lapsen ja hänen perheensä tukeminen ja jälleenyhdistäminen - SOS-Lapsikylä ry:n kehittämishanke SOS-LAPSIKYLÄ RY Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on osa maailmanlaajuista SOS Children

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Tavoitteet Laadukkaat nuorisopalvelut Kriittiset menestystekijät kerhotoiminnan ylläpitäminen Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Toteuma 1.1. 31.12. 2015 Sählykerhoja sekä Tyttöjen Tippala-tyttökerho

Lisätiedot

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa 4.6.2015 / Seija Karjalainen Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot

Perheverkko - yhdessä lasten ja perheiden asialla

Perheverkko - yhdessä lasten ja perheiden asialla Perheverkko - yhdessä lasten ja perheiden asialla Oululaisten lapsiperhejärjestöjen ja kaupungin toimijoiden työryhmä ja järjestöjen välisen sekä järjestö-kaupunki yhteistyön toimintamalli Tavoitteena:

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

NUORTEN ERITYISTUKEA TARVITSEVIEN ODOTTAVIEN ÄITIEN TUKEMISEN TOIMINTAMALLEJA. Marita Väätäinen Sanna Vähätiitto Oulun kaupunki

NUORTEN ERITYISTUKEA TARVITSEVIEN ODOTTAVIEN ÄITIEN TUKEMISEN TOIMINTAMALLEJA. Marita Väätäinen Sanna Vähätiitto Oulun kaupunki NUORTEN ERITYISTUKEA TARVITSEVIEN ODOTTAVIEN ÄITIEN TUKEMISEN TOIMINTAMALLEJA Marita Väätäinen Sanna Vähätiitto Oulun kaupunki Siskot-ryhmän taustaa Siskot -projekti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton

Lisätiedot

19/1/2012 Mervi Kestilä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto lapsiperheiden arjen tukena

19/1/2012 Mervi Kestilä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto lapsiperheiden arjen tukena 19/1/2012 Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliitto lapsiperheiden arjen tukena MLL:n arvot Inhimillisyys Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus Ilo 2 Toiminnan

Lisätiedot

Kuljemme rinnallasi. vaikutamme puolestasi. Autamme sinua ja perhettäsi!

Kuljemme rinnallasi. vaikutamme puolestasi. Autamme sinua ja perhettäsi! Autamme sinua ja perhettäsi! Kuljemme rinnallasi vaikutamme puolestasi [ keski-suomen ensi- ja turvakoti on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen lastensuojelujärjestö. lue lisää: ksetu.fi ] On oikein

Lisätiedot

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 Nastapartion päätavoitteet vuonna 2015 Vahva lippukunta Tukea ja koulutusta kohdennetaan erityisesti yhdistystoiminnan kannalta tärkeimpiin tehtäviin. Pestikulttuuri

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

Lapsen hyvä arki- hankkeen rakenne

Lapsen hyvä arki- hankkeen rakenne Lapsen hyvä arki- hankkeen rakenne PaKaste Pohjois-Pohjanmaa Lapsen hyvä arki Kallion kehittämistiimi Selänteen kehittämistiimi Kuusamo-Posio- Taivalkoski kehittämistiimi Varhaiskasvatuksen työryhmä Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhempien Akatemia toimivia kasvatuskäytäntöjä vanhemmuuden tueksi Toteuttaja Nuorten Ystävät ry RAY:n tuella Vuosille

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys ry Hallituksen kokous Laaksola 9.12.2014 klo 17.30 PÖYTÄKIRJA nettiversio PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

Monitoimijainen perhevalmennus

Monitoimijainen perhevalmennus Monitoimijainen perhevalmennus Ulla Lindqvist Projektipäällikkö, VTL, KM Tukevasti alkuun, vahvasti kasvuun hanke ulla.j.lindqvist@hel.fi Monitoimijainen perhevalmennus on esimerkki Perhekeskus toiminnasta,

Lisätiedot

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu www.rahaarattaisiin.fi Varainhankinnan tarpeet ja tavoitteet 62% Varainhankintaa osana työtään tekevien järjestötyöntekijöiden määrän kasvu vuodesta 2011 vuoteen 2016

Lisätiedot

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu JOSE TOIMINTA 2013 1/7 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Josen jäseninä on erilaisia oppijoita, heidän läheisiään ja työnsä vuoksi oppimisvaikeuksista kiinnostuneita. Josen tarkoituksena on koota edellä mainitut

Lisätiedot

Kokemuksia viestinnästä - ProMartat ry. Taina Raiski

Kokemuksia viestinnästä - ProMartat ry. Taina Raiski Kokemuksia viestinnästä - ProMartat ry Taina Raiski Mistä kaikki alkoi? Helsingin Ekonomien vierailu Marttaliittoon syksyllä 2010 ProMartat perustettiin 13.12.2010 Perustamiskokouksessa 7 jäsentä Hallituksella

Lisätiedot

PALVELUTARPEEN ARVIOINTI SOSIAALIPALVELUISSA

PALVELUTARPEEN ARVIOINTI SOSIAALIPALVELUISSA ILOA VANHEMMUUTEEN KEHITTÄJÄVERKOSTO 16.12.2015 MERVI MAKKONEN Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PALVELUTARPEEN ARVIOINTI SOSIAALIPALVELUISSA ESITYKSEN SISÄLTÖ Perustiedot sosiaali- ja perhepalveluista

Lisätiedot

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN 15.3.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 1 15.3.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 2 HARRASTAMISTA TUETAAN, JOTTA Mahdollisimman monet juniorit voivat jatkaa kiekkoilua perheen taloudellisista

Lisätiedot

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 TAUSTAA 2 3 VALTAKUNNALLINEN VALMISTELU Juhlavuoden valtakunnallinen valmistelutyö käynnistyi syksyllä 2014. Keväällä 2015 alueinfot maakuntien liittojen

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan linjaus

Vapaaehtoistoiminnan linjaus YHDESSÄ MUUTAMME MAAILMAA Vapaaehtoistoiminnan linjaus Suomen Punainen Risti 2008 Hyväksytty yleiskokouksessa Oulussa 7.-8.6.2008 SISÄLTÖ JOHDANTO...3 VAPAAEHTOISTOIMINNAN LINJAUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET

Lisätiedot

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA 2016 VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KESKEISET TULOKSET 1(2) Varainhankinta kuuluu nyt aiempaa useammin (73 %! 84 %) osana jonkun toimenkuvaan.

Lisätiedot

Esityksemme sisältö ja tarkoitus:

Esityksemme sisältö ja tarkoitus: Esityksemme sisältö ja tarkoitus: Lyhyt esittely Vantaan Nuorten turvatalon sekä Vantaan kaupungin Viertolan vastaanottokodin toiminnasta. Osoittaa, että ennakoivaan, ennaltaehkäisevään lastensuojelutyöhön

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 2 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuskoneenkuljettajan RekryKoulutus - Infra-alan tunnetuksi tekeminen - Messuja ja tapahtumia Suunnitelmia & suuntaviivoja vuodelle

Lisätiedot

Yhdessä enemmän Järjestölähtöisen ehkäisevän lastensuojelun kehittäminen - hanke

Yhdessä enemmän Järjestölähtöisen ehkäisevän lastensuojelun kehittäminen - hanke Yhdessä enemmän Järjestölähtöisen ehkäisevän lastensuojelun kehittäminen - hanke Kuntakohtainen tieto järjestöjen varhaisen tuen palveluista vuonna 2009: Turku, Raisio, Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Salo

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

Lisää laatua, enemmän toimintaa

Lisää laatua, enemmän toimintaa Lisää laatua, enemmän toimintaa Seuratuen toimintavuoden tulokset 2014 2015 Johanna Hentunen Salla Turpeinen Janne Pyykönen LIKES-tutkimuskeskus Viitaniementie 15a, 40720 Jyväskylä www.likes.fi Lukijalle

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys 1 Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014 Sisällys 1. Puheenjohtajan palsta 2. Tulevia koulutustilaisuuksia 3. Yhteistyökumppanin tiedotus, Spira Oy Hallituksen kokouksen esityslistalle

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Päihteet ja vanhemmuus

Päihteet ja vanhemmuus Miten auttaa päihderiippuvaista äitiä ja lasta 14.3.2016 Pirjo Selin Vastaava sosiaalityöntekijä Avopalveluyksikkö Aino Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry www.ksetu.fi Päihteet ja vanhemmuus Päihdeäiti

Lisätiedot

Palvelen sanoja ja tekoja Workshopin yhteenveto. 16.4.2016 Rauman kevätseminaari

Palvelen sanoja ja tekoja Workshopin yhteenveto. 16.4.2016 Rauman kevätseminaari Palvelen sanoja ja tekoja Workshopin yhteenveto 16.4.2016 Rauman kevätseminaari Workshopin aiheet 1. Miten minä palvelen zontana? 2. Kerhojen palveluprojektien kehittäminen Palveluprojektin tarkistuslistan

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry.

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2014 Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Vuosi 2014 Vuosi 2014 oli yhdistyksen 77. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella. Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le

Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella. Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le Perheille kohdennetuilla palveluilla tuetaan vanhempia tai muita huoltajia turvaamaan lasten hyvinvointi

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Lohjan Kylät ry. ja sen kotipaikka on Lohjan kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on Lohjan kaupunki ja siihen liittymispäätöksensä tehneet

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2015-31.7.2016 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 3 4. Toiminta... 4 5. Talous...

Lisätiedot

JOULUPATA-KERÄYS ON SUOMEN ITSENÄISYYDEN AIKANA MUUTTUNUT

JOULUPATA-KERÄYS ON SUOMEN ITSENÄISYYDEN AIKANA MUUTTUNUT JOULUPATA-KERÄYS ON SUOMEN ITSENÄISYYDEN AIKANA MUUTTUNUT Joulupata-keräyksen lahjoitukset ja tarpeet ovat muuttuneet 111 vuoden aikana Joulupata-keräys järjestetään ympäri maailmaa yli 30 maassa ja se

Lisätiedot

Esitutkimus. Asiakastyöpajat

Esitutkimus. Asiakastyöpajat Suomen käsityön museo selvitti syksyllä 2013 nuorten aikuisten museoissa käymättömyyden syitä ja kehitti palvelumuotoilukoulutuksen avulla omaa toimintaansa vastaamaan paremmin heidän tarpeitaan. Lopputuloksena

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta kiinnostaa edelleen! Järjestöbarometrin 2008 kertomaa. Juha Peltosalmi Vapaaehtoistoiminnan seminaari Joensuu 5.12.

Vapaaehtoistoiminta kiinnostaa edelleen! Järjestöbarometrin 2008 kertomaa. Juha Peltosalmi Vapaaehtoistoiminnan seminaari Joensuu 5.12. Vapaaehtoistoiminta kiinnostaa edelleen! Järjestöbarometrin 2008 kertomaa Juha Peltosalmi Vapaaehtoistoiminnan seminaari Joensuu 5.12.2008 JÄRJESTÖBAROMETRI Ajankohtaiskuva sosiaali- ja terveysjärjestöistä

Lisätiedot

VAIETTU KRIISI UNOHDETTU KRIISI - Tehokasta tukea huostaanoton kokeneille vanhemmille VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä

VAIETTU KRIISI UNOHDETTU KRIISI - Tehokasta tukea huostaanoton kokeneille vanhemmille VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä Valtakunnalliset sijaishuollon päivät Vaasa, 5.10.2011 VAIETTU KRIISI UNOHDETTU KRIISI - Tehokasta tukea huostaanoton kokeneille vanhemmille VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Tyrvään-Vammalan yhdistys

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Tyrvään-Vammalan yhdistys Mannerheimin Lastensuojeluliitto Tyrvään-Vammalan yhdistys TOIMINTAKERTOMUS 2013 Yhdistys järjestää vapaaehtoisvoimin monimuotoista toimintaa sastamalalaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden iloksi.

Lisätiedot

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 SYRJÄYTYMISEN EHKÄISY JA YHTEISÖLLISYYS kotona asumisen tukeminen kansalaisaktiivisuuden edistäminen toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen työllistäminen

Lisätiedot

Ei tarvitse pärjätä yksin. Uudenmaan vapaaehtoistoiminta lapsiperheiden tueksi

Ei tarvitse pärjätä yksin. Uudenmaan vapaaehtoistoiminta lapsiperheiden tueksi Ei tarvitse pärjätä yksin Uudenmaan vapaaehtoistoiminta lapsiperheiden tueksi Perheet ovat erilaisia ja elämäntilanteet vaihtelevat. Vanhemmat voivat välillä tuntea väsymystä arjen pyörittämiseen, yksinäisyyttäkin.

Lisätiedot

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Jäsenkysely 2011 Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Kyselyn tausta, toteutus ja edustavuus Kysely toteutettiin sähköpostilla tehtynä kokonaistutkimuksena 8.-23.8.2011, niille jäsenille, jotka

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin vuosikymmenet

Työhyvinvoinnin vuosikymmenet kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin erikoislehti Työhyvinvoinnin vuosikymmenet Työyhteisö keskeisessä roolissa: SAIRAUSPOISSAOLOT PUOLITTUIVAT VERVE 1965-2015 Palvelujärjestelmän MONIMUTKAISUUS HÄMMENTÄÄ TYÖKYKYJOHTAMINEN

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta antaa iloa!

Vapaaehtoistoiminta antaa iloa! Vapaaehtoistoiminta antaa iloa! Lapset ensin. MLL:n vapaaehtoisena toimiminen Tule mukaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistoimintaan. Juuri sinä voit antaa lasten ja nuorten

Lisätiedot

Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010

Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010 Sisällys 1. Tarkoitus 2. Yleistä Suomen Tanssipelaajat ry - 2010 Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010 3. Vastuuhenkilöroolit 2010 4. Kilpailut 2010 4.1. Suomen kilpailut 4.2. Ulkomaiden

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

NUORET LUUPIN ALLA KOULUKYSELY 2014

NUORET LUUPIN ALLA KOULUKYSELY 2014 NUORET LUUPIN ALLA KOULUKYSELY 2014 Leena Haanpää Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus CYRI Turun yliopisto LANU-koordinaatioryhmä 26.11.2015 Turku Näin tutkimus toteutettiin NUORET LUUPIN ALLA 2014 Vastaajat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Syrjäytymisen kustannukset. Maritta Pesonen Perhepalveluiden johtaja

Syrjäytymisen kustannukset. Maritta Pesonen Perhepalveluiden johtaja Syrjäytymisen kustannukset Maritta Pesonen Perhepalveluiden johtaja Vantaan kaupunki, perhepalvelut 2 Aikuissosiaalityö: Työttömyysprosentti Vantaalla on 8,9 %, Toimeentulotukea saa vantaalaisista 9,1

Lisätiedot