Hope Yhdessä & Yhteisesti ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hope Yhdessä & Yhteisesti ry"

Transkriptio

1 Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Vuosikertomus 2013

2 - 2 - SISÄLLYS 1. YLEISTÄ Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot Henkilökunta Hallitus ja kokoukset Jäsenasiat Talous Toimitilat Toiminnan arviointi Muuta 6 2. PAIKALLISTOIMINTA VUODEN AIKANA Hyvinkää-Riihimäki Hämeenlinna Joensuu Jyväskylä Kouvola Kuopio Lahti Lohja Mikkeli Oulu Pääkaupunkiseutu Seinäjoki Tampere Turku VAPAAEHTOISTOIMINTA KAMPANJAT ASIAKASTYÖN OSALTA YHTEISTYÖ Järjestöyhteistyö Yhteistyö kuntasektorin kanssa Valtakunnallinen yritysyhteistyö VARAINHANKINTA, MARKKINOINTI JA VIESTINTÄ Varainhankinta Media Markkinointi Viestintä 41

3 YLEISTÄ Hope rekisteröitiin vuoden 2009 lopulla, jolloin avustustoiminta käynnistyi pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2011 Hope laajentui valtakunnalliseksi toimijaksi ja kasvatti ja vakautti tämän jälkeen toimintojaan paikallistasolla. Yhdistys löysi paikkansa matalan kynnyksen avustusjärjestönä, joka pyrkii luomaan lapsille tasavertaisemman lapsuuden. Hope täydentää yhteiskunnan tukijärjestelmää sekä tarjoaa vapaaehtoistoimintaa kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille. Vuonna 2013 Hopen avustustoiminta tavoitti 2242 lapsiperhettä ja noin 30 lastensuojelulaitosta vakiintuneiden toimintamalliensa kautta (kierrätykseen pohjautuva materia-apu, lasten ja nuorten harrastusten tukeminen sekä vapaa-ajan elämysten tarjoaminen). Vuoden aikana kehitettiin kurssitoimintaa pääkaupunkiseudun vanhempi-lapsi liikuntakurssien ja valtakunnallisten skeittikurssien muodossa sekä viestittiin laajemmin toiminnasta mm. kesäkuun kampanjalla Ylen tv-kanavilla. Vuonna 2013 panostettiin vapaaehtoisten tukemiseen sekä arviointi- ja seurantamenetelmien kehittämiseen. Lisäksi luotiin työpolkujen alkuja työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan työpaikkana. Materia-avun tarve oli kasvussa. Tavaralahjoitukset koettiin asiakaspalautteen mukaan täsmäavuksi, joka helpotti konkreettisesti avuntarvitsijan tilannetta. Lisäksi asiakkaat kokivat avustuksen tuovan toiveikkuutta vaikeaan tilanteeseen, vertaiselta saadun avun ja kohtaamisen myötä. Asiakaspalautteista kävi ilmi, että suora kansalaiselta kansalaiselle -kontakti loi yhteisöllisyyttä ja uskoa tulevaan - tunnetta, että yhteiskunnasta löytyy aitoa välittämistä. Tämä lienee myös sen taustalla, että asiakkaista osa tulee mukaan yhdistyksen vapaaehtoistoimintaan. Ilahduttavaa oli vapaaehtoisten aktiivisuus niin käytännön avustustyössä kuin yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Vapaaehtoisten määrä kasvoi noin sadalla henkilöllä ja sitoutumisaste oli vapaaehtoisille tehdyn kyselyn mukaan suuri, liki puolen ilmoittaessa osallistuvansa toimintaan useamman kerran kuukaudessa. Lämmin kiitos jokaiselle toimintaa osallistuneelle.

4 Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot Hope Yhdessä & Yhteisesti ry on vuonna 2009 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vapaaehtoisjärjestö. Hopen apu kohdentuu vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaan otetuille lapsille. Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia heidän arjessaan sekä edistää yhteisöllisyyttä ja välittämistä Suomessa. Yhdistyksellä on neljätoista paikallistoimijaa ympäri Suomen. HOPEN TOIMINTAMUODOT: tavara- ja vaatelahjoitukset harrastustoiminnan tukeminen iloa tuottavien vapaa-ajan elämysten mahdollistaminen ARVOT: Inhimillisyys Pienet teot tuovat inhimillisyyttä arkeen. Auttajat, autettavat ja vapaaehtoiset ovat samanarvoisia ihmisiä, jotka kohdatessaan lisäävät toistensa hyvinvointia ja merkityksellisyyttä. Avoimuus Hope toimii avoimuuden periaattein, mikä näkyy kevyen organisaatiomme, talouden ja yhteistyösuhteiden läpinäkyvyydessä. Toimimme yhdessä yhteiseksi hyväksi. Luotettavuus Kannamme sydämessämme suurta kunnioitusta sekä asiakkaitamme että lahjoittajia kohtaan. Meille on tärkeää, että voimme olla luotettava kumppani lahjoitusketjun joka askeleella. Ekologisuus Hope on perustettu jakamaan hyvinvointia tasaisemmin kierrätyksen avulla. Olemme luoneet tehokkaan väylän, jonka kautta vaatteet ja tavarat saavat uuden mahdollisuuden tuoda iloa lapsille. Paikallisuus on osa ekologisuuttamme. Hope on siellä missä apua tarvitaan.

5 Henkilökunta Vuonna 2013 yhdistyksellä oli kaksi palkkatyöntekijää. Kokoaikaisessa työsuhteessa työskenteli toiminnanjohtaja, jonka tehtävää hoiti FM Eveliina Hostila. Pääkaupunkiseudun osa-aikaisessa tiiminvetäjän tehtävässä toimi lähihoitaja Nora Virtanen. Nora jatkoi palkkatyöntekijäksi suoraan työelämävalmennuksesta. Palkallinen työsuhde alkoi Hopessa toimi EJY:n rahoituksella maaliskuuhun saakka vapaaehtoistyön koordinaattori Katja Salmi toimenkuvanaan pk-seudun vapaaehtoistyön kehittäminen, siihen liittyvien materiaalien tuottaminen sekä osin yhteydenpito paikallistoimijoihin. Työkokeilussa: ajalla oli Sahaajankadulla työkokeilussa yksi henkilö. - Syyskuussa aloitti Duurin kautta työkokeilussa yksi henkilö (3 pvä/viikko). Työkokeilu jatkuu vuoden 2014 puolelle. (p-seutu) aloitti Duurista toinen työkokeilija (4 pvä/viikko). Työkokeilu jatkuu vuoden 2014 puolelle.(pkseutu) Työharjoittelijat: - keväällä sosionomi-opiskelija (pk-seutu) - keväällä kaksi tyttöä TET-harjoittelussa (pk-seutu) - sosionomi-opiskelija elokuussa neljä viikkoa sekä (pk-seutu) - Helsingin diakoniaopistosta työharjoittelija (pk-seutu) - Edupolista marras-joulukuussa kaksi aikuisopiskelijaa (pk-seutu) - kolme nuorta syksyn aikana kahden viikon pituisissa TET-harjoitteluissa. Näistä nuorista yksi oli tukemastamme kansainvälisestä lastenkodista.(pk-seutu) Tampereella sosionomi-opiskelija suoritti vapaaehtoistyökurssinsa Hopessa. 1.3 Hallitus ja kokoukset Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tiistaina Sahaajankadun toimipisteessä, Helsingissä. Hallitus vuodelle 2013: Kirsi Salo, puheenjohtaja Laura Kivimäki, varapuheenjohtaja Hanna Ahlblad Kari Keskitalo (uusi jäsen) Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidettiin tiistaina klo 10.30, aiheena sääntömuutos koskien jäseneksiottamiskäytännön muuttamista. Hallitus piti vuoden aikana seitsemän kokousta. 1.4 Jäsenasiat Yhdistyksen jäsenmäärä oli 356. Jäsenmäärä pysyi edellisvuoteen verrattuna suunnilleen samana. Jäsenasioita hoiti toiminnanjohtaja ja käytössä oli FloMembers-jäsenrekisteri.

6 - 6 - Kansalaisareenan, Soste ry:n ja Espoon järjestöjen yhteisön jäsenyyttä jatkettiin. 1.5 Talous Yhdistyksen tuloslaskelma päivämäärällä osoitti ylijäämää ,48. Ylijäämän syntyyn vaikutti pitkälti paikallistoimijoiden tehostunut varainkeruu sekä vuoden aikana saatu yksi huomattavan suuri lahjoitus. 1.6 Toimitilat Paikallistoimijoilla, Kuopiota lukuun ottamatta, oli käytössään toimitilat. Toimitilat toimivat varastoina, joissa vastaanotettiin, lajiteltiin ja pakattiin/jaettiin lahjoituksia. Suurimmalla osalla tiimeistä toimitiloissa myös kohdattiin asiakkaita. Lisäksi ne toimivat vapaaehtoisten kohtaamispaikkana. Yhdistyksen kotiosoite oli Helsingissä, Sahaajankadulla. Yhdistyksen operatiivisen toiminnan hallinto hoidettiin Hämeenlinnassa, Innoparkissa, jossa toiminnanjohtajalla oli käytössään Elenian sponsoroima toimistohuone. Tammikuussa 2013 toiminnanjohtajan työhönottopaikaksi vaihtui Hämeenlinna Toiminnan arviointi Osa tiimeistä täytti syksyllä Tiimikeskeskustelulomakkeen, jonka tavoitteena oli kirkastaa tiimien tavoitteita, toimintaa ja yhteisiä arvoja. Tiiminvetäjät täyttivät kesäkuussa sähköisen kyselyn, jossa kartoitettiin vapaaehtoistyön ja koko toiminnan onnistumisia sekä kehittämiskohteita. Pääkaupunkiseudun toimipisteessä oli loka-joulukuussa asiakkaiden täytettävänä toiminnan arviointilomake. Syksyllä 2013 aloitettiin arviointi- ja seurantakäytäntöjen kehittäminen Kuntoutussäätiön koordinoimassa ja RAY:n rahoittamassa ARTSI-projektissa (Arviointi ja tiedon tuottaminen systemaattiseksi sosiaali- ja terveysalan järjestöihin ). Aloitustapaaminen oli ja tämän lisäksi osallistuttiin kahteen järjestökohtaiseen tapaamiseen loppuvuodesta. 1.8 Muuta Syksyllä valmistui Oulun Diakonia-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) Hanna Lampisen ja Kaisa Pitkälän opinnäytetyö otsikolla Lapsiperheiden kokemuksia Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:n avusta.

7 PAIKALLISTOIMINTA VUODEN AIKANA 2.1 Hyvinkää-Riihimäki Tiiminvetäjinä Peter Mustonen (Hyvinkää) ja Mervi Männikkö (Riihimäki) Vapaaehtoisia 10, joista viikoittain aktiivisia on 3-5 henkilöä. Toiminnan lähtökohdat: - lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukeminen sponsoroinnin ja vapaaehtoistyön avulla - käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden kierrättäminen vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi - kattojärjestön tarjoamien vaihtelevien palveluiden tuominen perheiden tietoisuuteen ja käyttöön Vuoden alussa saatiin käyttöön kuluttomat tilat Bra-kiinteistöiltä, jotka vuoden kuluessa täyttyivät ja järjestyivät mukavasti. Vuoden 2013 lopulla voitiin tarjota asiakkaille pysyvä vastaanottoaika tiloissa. Vuoden aikana haasteena oli vapaaehtoisten löytyminen. Vuoden lopulla vapaaehtoisia oli kuitenkib 10, joista 3-5 aktiivisia toimijoita. HARRASTEET JA TOIMINTA Vuoden alusta sponsoroimme yhden juniorin Riihimäen Palloseuraan ja päätimme toteuttaa jalkapallosponsoroinnin tulevaan Euroliigaan Hyvinkäällä. Tämä onnistui mainiosti ja saimme n. 10 pelaajaa eri joukkueisiin. Keväällä oli useat harjoitukset Hyvinkään Palloseuran vapaaehtoisvoimin ja kesällä itse Euroliiga. Kesän alussa Hyvinkäällä järjestettiin skeittikoulu (osa valtakunnallista kampanjaa) ja palaute oli positiivista. Skeittikoulussa oli mukana kahdeksan lasta. Syksyn tullen jatkoimme sponsorointia Hyvinkäällä ja Riihimäellä lajeina karate ja taekwondo. Karate oli erittäin suosittu aktiviteetti. Harjoituksiin osallistui n.10 lasta ja nuorta, joista ainakin kolme jatkaa vielä keväällä Taekwondossa osallistujia oli kolme. TAVARALAHJOITUKSET Tavaralahjoituksia ja vaatteita saatiin runsaasti, eikä tarvetta yksittäisen, varsinaisen keräyksen pitämiselle ollut. Lahjoitusten jakamisen tiimoilta oltiin yhteydessä Hyvinkään sosiaalitoimeen. MUUTA Jaoimme lippuja Unelmillesiivet konserttiin. Olimme esillä muutamissa Riihimäellä ja Hyvinkäällä järjestetyissä tilaisuuksissa.

8 Hämeenlinna Tiiminvetäjänä Pia Kari-Koskinen. Tiimiläisiä oli aktiivisesti toiminnassa mukana 9 henkilöä. Avustuksia sai 151 perhettä, joissa lapsia n Vastaanotimme, lajittelimme ja toimitimme eteenpäin meille lahjoituksena tuotuja lasten ja nuorten vaatteita, kenkiä ja urheiluvälineitä sekä kodin tarvikkeita. Kuljetimme myös mahdollisuuksien mukaan huonekaluja ja isompia kodinkoneita lahjoittajilta suoraan kohteisiin. Varastomme oli osoitteessa Hämeentie 11 ja Hämeenlinnan kaupungin myöntämä avustus mahdollisti vuokrasopimuksen jatkumisen jo toistamiseen. Varasto palveli meitä hyvin, joskin tilaa olisi voinut olla hieman enemmän. Yhteistyössä 60-vuotiaan Domino-keksin kanssa, jaoimme vuonna 2013 syntymäpäivälahjoja asiakaslapsillemme. Lahjan sai noin 5-6 lasta kuukaudessa ja kampanja kesti koko kalenterivuoden. Vuonna 2013 isommin meitä tukivat Hämeenlinnan kaupunki, Kaurialan koulu, Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiö ja Hauhon näyttämötaiteen harrastajat. Kaupungin tilaseteli oli jälleen elintärkeä toiminnan jatkumiselle. Kaurialan koulun oppilaskunta puolestaan valitsi Hope Hämeenlinnan taksvärkkikohteekseen. Lisäksi Hauhon näyttämötaiteen harrastajat järjestivät yhdessä Lions Club Hämeenlinnan / Liinujen kanssa Akkapakka-näytelmästään hyväntekeväisyysnäytöksen kohteenaan Hope Hämeenlinnan asiakaslapset ja -nuoret. Yhteistyö kauppakeskus Tavastilan kanssa jatkui. Joulukuussa 2013 Tavastila haastoi yrityksensä ja muut kaupunkikeskustan liikkeet mukaan lahjoittamaan joululahja Hämeenlinnan seudun vähävaraisille lapsille ja nuorille. Ja monet mukaan lähtivätkin. Tawastia Group Oy lahjoitti puolestaan lapsen toiveen mukaisen joululahjan useammalle lapselle. Samoin Innopark yrityksineen osallistui joulutalkoisiin usealla lahjapaketilla. Lisäksi Odd Fellows Rebekkaloosi41/Saarni lahjoitti Hopelle varoja joululahjoihin. Hope sai kunnian olla Itsenäisyyspäivänä Hämeenlinnan jäähallissa järjestetyn Sibeluius-fantasian hyväntekeväisyyskohteena. Tapahtumaan pääsi maksutta Hopen asiakasperheitä ja tapahtuman lipputulot ohjattiin Hopen paikallistoimintaan, paikallisten perheiden tukemiseen. Kokonaisen joulun koteihinsa Hopen kautta sai seitsemän perhettä. Heille toimitettiin lasten lahjojen lisäksi jouluruokia, kinkkua ja jopa muutama joulukuusi. Yhteistyötä kanssamme tämän osalta tekivät Lions Club Hämeenlinna / Linnattaret. Osa Innoparkin lahjoittamista lahjoista kohdentui näihin perheisiin. Muut lahjat jaettiin Hopen muille asiakkaille sekä Hämeenlinnan ja ympäristökuntien lastensuojelun ja sosiaalitoimien asiakkaille. TAVARALAHJOITUKSET Olemme vastaanottaneet sekä jakaneet vuoden aikana: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä kesään ja talveen huonekaluja, petivaatteita kodinkoneita ja -tarvikkeita televisioita, digibokseja vauvanhoitotarvikkeita, vaipoista vaunuihin lahjakortteja jouluavustuksia; lahjoja, jouluruokia

9 - 9 - pienten lasten polkupyöriä ja kypäriä leluja, pelejä, kirjoja Valtaosa asiakkaistamme, n. 70% kaikista pyynnöistä, tuli perhetyöntekijöiden, sosiaalitoimen tai muun tahon välityksellä. Suurimmaksi osaksi yhteistyökumppanimme pyysivät ja toimittivat avustukset perheisiin tai kävivät hakemassa varastoltamme, perheiden kanssa tai ilman. Toimitimme myös asiakkaiden toiveesta toimittaneet tarvikkeita heille koteihin. Loput 30% olivat perheiden suoria yhteydenottoja. RETKET, VAPAA-AIKA HPK ja Antti Miettinen kutsuivat Hopen asiakaslapsia aitiovieraaksi HPK - Tappara peliin Paikkoja oli 15 henkilölle ja osallistujat olivat haltioissaan. Kotiin viemisiksi lapset saivat vielä HPK T- paidat. Hope sai jaettavakseen 20 lippua Ahvenistolla kesäkuun puolivälissä ajettuun Finracen osakilpailuun. Heinäkuussa asiakasperheemme pääsi kesäreissuun Muumimaailmaan. Pakettiin kuului liput Muumimaailmaan, yöpyminen Naantalissa Villa Randalassa ja ruokailu Hesburgerissa. Matkoja lukuun ottamatta reissu oli perheelle maksuton. Kesälomien jälkeen Hope Hämeenlinna tilasi vapaa-ajan toimintaan lahjoitetuilla varoilla Biorexistä elokuvalippuja ja jakoi niitä teini-ikäisille piristykseksi. Toisen erän lippuja tilasimme loppuvuodesta, talven aikana jaettavaksi. HARRASTUKSET Yhteistyössä harrastusten osalta vuonna 2013 jatkoivat Evatar ja Magda Timonen Hämeenlinnan KISA tarjosi kahdelle lapselle ilmaispaikan talvileirille maaliskuussa KISAn kanssa yritettiin käynnistellä myös salibandykerhoa syksyllä, mutta kerhon aloitus siirrettiin tammikuulle Kesäkuussa Hämeenlinnaan kaarsi Ponke'sin skeittipaku. Kahden päivän kurssille ilmaiseksi pääsi viisi Hopen lasta, jotka saivat vielä varusteet kotiin viemisiksi. Tämä oli todella kova juttu osallistujille. Suvi Pulkkinen järjesti Tervakosken uimahallissa lasten uintikursseja ja syksyllä Hopelle oli varattu 2 lapsen +2 aikuisen paikat naperouintiin. YHTEISTYÖSSÄ VUONNA 2013: Hämeenlinnan kaupunki Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiö Tawastia Group Oy Hämeenlinnalaismamit Heimon kala Lions Linnattaret Lions Liinut HPK ja HPK-juniorijääkiekko Evatar Intersport Vauvatalo Johanna

10 Aulangon kylpylä Tanssi- ja liikuntakeskus Crocs Nordic Oy Kauppakeskus Tavastila Lasten Kesä ry Hämeenlinnan miniteatteri Kaurialan koulun oppilaskunta Hauhon näyttämötaiteen harrastajat Hämeenlinnan Kisa Valio Hesburger Muumimaailma Finrace Ponke`s Biorex Hämeenlinna Magda Timonen Suvi Pulkkinen / naperouinti Tervakoski Yhteistyökumppanit antoivat osaamistaan sekä tavara- tai rahalahjoituksia Hopelle. YHTEISTYÖ KOHTEIDEN OSALTA: Hämeenlinna: lastensuojelun avohuolto, intensiivinen perhetyö, Vaahteramäen perhetyö Hämeenlinnan sosiaalitoimi, aikuissosiaalityö Kanta-Hämeen perhetyö; Alvari-perhetyö, vankilan perheosasto Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, diakoniatyö Hämeenlinnan terveydenhuolto, neuvolat Hattulan perhetyö ja ennaltaehkäisevä perhetyö Hattulan tuettu asuminen Janakkala: lastensuojelun perhetyö, lastenvalvoja Janakkala-Hattulan terveydenhuolto, neuvolat Hämeenlinnan seudulla toimivat yksityiset sosiaali- yms. palveluja tarjoavat yritykset 2.3 Joensuu Tiiminvetäjä Minna Taivainen Autettuja perheitä 33, joissa lapsia yhteensä 76. Joensuun toiminta oli aiempaa hiljaisempaa ensimmäisen vuosipuoliskon ajan. Tiimi sai kuitenkin säännöllisesti avunpyyntöjä eri tahojen kautta. Perhetyöntekijät, koulujen terveydenhoitajat ja psykologit sekä Joensuun kaupungin sosiaalityöntekijät olivat aiempaa aktiivisempia yhteydenotoissa. Yksi aktiiveista kontaktoi koulujen terveydenhoitajia työnsä kautta paikallisessa terveyskeskuksessa ja tämän kautta asiakaskunta laajentui myös nuoriin perheisiin. Avunpyyntöjä tuli myös suoraan itse avuntarvitsijoilta. Loppuvuosi Joensuun alueella oli todella kiireistä. Avustuspyyntöjä tuli todella paljon ja hyvin suurista perheistä. Avustukset olivat pääosin vaatetta ja kodintarvikettta, mutta joukkoon mahtui myös lastenvaunuja, rattaita, syöttötuoleja sekä sittereitä. Alueellisesti toimintaa oli myös Kontiolahden sosiaalitoimen kanssa.

11 Keväällä annettiin suuri lelulahjoitus Joensuun perheentalolle talon aloittaessa toimintansa. Lelut olivat uusia ja käyttämättömiä, jotka ostettiin kerättyjen varojen avulla paikallisesta leluliikkeestä. Lisäksi toimitettiin kuusi säkillistä Crocseja turvakotiin ja lastenkotiin. Tiimi toimitti myös suuren vaatelahjoituksen turvakotiin ja sieltä vaatteet jaettiin tarvitseville lapsille. Joensuun Hope sai keväällä suuremman lahjoituksen (1500 ), joka suunnattiin lahjoittajan pyynnöstä lastenvaateostoksiin. Harrastustoimintaa tuettiin kolmelle lapselle. Avustukset olivat joko materia-apua, lahjakortteja tai kausimaksuja. Saimme huomattavan määrän lahjoituksia yksityisiltä tahoilta lahjoitukset olivat pääasiassa sisävaatteita. Myös Noljakan koulun koulutoimikunta halusi lahjoittaa kirpputoritapahtumasta jääneet harrastusvälineet Hopen kautta edelleen lahjoitettaviksi. Martat aktivoituivat joulukuussa villasukkatapahtumalla. Hammaslahden kylätoimikunta järjesti toisen keräyksen, josta saimme harrastusvälineitä. Yhteistyötä teimme JohnDeeren henkilökunnan kanssa, jossa oli loppuvuodesta lipaskeräys sekä tavarakeräys. ThermoFisherin yhteistyö tuotti meille loistavan joululahjakeräyksen. Lahjat jaettiin Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoiminnassa oleville lapsille. Pelastakaa Lapset ry:n kanssa aloitettiin yhteistyö, jonka toimintamuodot tarkentuvat vuonna Jyväskylä Tiiminvetäjä Tiina Luoto-Mäenpää. Aktiivivapaaehtoisia 19 Lahjoituksia toimitettiin noin 180 lapselle. Tämän lisäksi joululahjoja jaettiin 109 lapselle. Jyväskylän paikallistoiminta jatkui vuonna 2013 Jyväskylän kaupungin omistuksessa olevassa varastotilassa Kankaan Tehtaalla. Vuosi pyöräytettiin käyntiin 3.1. pidetyssä vuosisuunnittelupalaverissa. Varastolla käynnistettiin heti tammikuun toiselta viikolta alkaen viikottaiset päivystysvuorot, joka keskiviikolle. Kyseisillä viikkovuoroilla vähintään kaksi Hopen edustajaa pakkaa viikon aikana tulleet avunpyynnöt, sekä luovuttaa jo valmiita paketteja, hyllyttää lahjoituksia, vie kierrätykseen poistettavaa tavaraa ja siistii varastoa. Viikkovuorot pyörivät koko vuoden lukuun ottamatta heinäkuussa pidettyä kesälomaa ja joulukuussa pidettyä joululomaa. TAPAHTUMAT JA KERÄYKSET Tammikuussa Hopen edustaja tapasi sosiaalihuollon ja nuorisokotien johtajat. Palaverissa keskusteltiin tulevaisuuden yhteistyöstä ja palaverin seurauksena yhteistyö nuorisokotien kanssa aktivoituikin huomattavasti. Nuorisokodin asukkaille järjestettiin ilmaisia harrastepaikkoja, harrasteja vaatelahjoituksia, sekä urheilupäivä.

12 järjestettiin kauneudenhoitoilta Päihde- ja Hoivayksikkö Ainon asiakasäideille yhdessä JAO:n kampaajaopiskelijoiden kanssa. Äidit saivat tilaisuudessa ilmaiset uudet kampaukset. Lisäksi he tapasivat toisia samassa elämäntilanteessa olevia äitejä ja saivat piristystä arkeensa, kuin myös vertaistukea järjästettiin yhteistyössä Pub Katseen ja Pub Solon kanssa hyväntekeväisyyskonsertti, Hope Rock. Tapahtumassa esiintyi 5 Jyväskyläläislähtöistä bändiä, joista tunnetuimpana Private Line. Tapahtuma keräsi noin 300 kuulijaa ja oli erittäin onnistunut Hope oli mukana JAMK:n opiskelijoiden, Elosen ja Citymarketin "Riiviö"-kampanjassa esittelemässä toimintaansa. Toukokuussa autoimme Päihde- ja Hoivayksikkö Ainoa heidän Hyvänolon Päivässään, johon hankimme lahjoituksena valokuvaajan kuvaamaan äitejä lapsineen. Kesäkuussa paikallisyhdistys osallistui vanhalla Kankaan Tehtaan alueella järjestettyyn avoimien ovien päivään. Alueella kiertäville ihmisille tarjottiin mahdollisuutta tutustua toimintaamme. Kesäkuussa Hopen edustaja tapasi Jyväskylän Seurakunnan Diakoniatyönjohtajan ja esitteli hänelle Hopen toimintaa avaten näin uusia portteja yhteistyölle. Kesäkuun lopussa Hope Jyväskylän tiimi vietti ensin talkoita varastolla ja tämän jälkeen virkistyspäivää tiiminvetäjän kotona grillaten ja saunoen. Syyskuun alussa tiimiläiset kokoontuivat jälleen tiimipalaveriin ja palaverin jälkeen Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila piti tiimille hyvinvointikoulutuksen Hope oli esillä Kivistön Työväentalolla järjestetyssä Pienten Päivässä. Syyskuun lopussa Hopen edustaja tapasi Interlux-Rotaryn edustajia ja esitteli heille toimintaamme Jyväskylässä. Lokakuun 30. järjestettiin yhteistyössä Peurungan kanssa liikuntapäivä Jyväskylän nuorisokotien asukkaille. Nuoret saivat kokeilla erilaisia lajeja, kuten keilausta, frisbeegolfia, curlingia. Tämän jälkeen he pääsivät kylpylään testailemaan uimataitojaan. Marraskuussa Hope järjesti yhteistyössä K-Rauta Palokan kanssa vaatteiden ja lelujen keräyspäivän, joka oli erittäin tuottoisa ja toi mukanaan myös yhden uuden vapaaehtoisen tiimiin. Marraskuussa Hope oli mukana Palokan Citymarketin joulunavauksessa esittelemässä toimintaansa tiimiläiset viettivät pikkujouluja tiiminvetäjän kotona. TAVARALAHJOITUKSET Olemme vastaanottaneet sekä jakaneet vuoden aikana: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja joululahjoja leluja, pelejä, kirjoja joululahjojen paketointitarvikkeita hyllyjä ja ripustimia varastollemme

13 YHTEISTYÖTAHOT Pääosa asiakkaistamme tuli asiakkaaksemme sosiaalityöntekijöiden välityksellä tai suorin yhteydenotoin. Lisäksi päihde- ja hoivayksikkö Aino, Ensi- ja Turvakoti, Mobile sekä neuvolat ohjasivat asiakkaitaan hakemaan apua meiltä. Myös perhe- ja nuorisokotien kanssa tehtiin tiiviisti yhteistyötä vaate- ja tavaralahjoitusten muodossa, sekä mahdollistamalla harrastuksia. Sijaisvanhemmille on toimitettu "ensiapupaketteja" pikaisesti huostaan otetuille lapsille. Paketit sisälsivät vaatteita ja leluja. Ruokapankkiin toimitettiin pieniä pehmoleluja annettavaksi lapsille. Lisäksi sosiaalitoimi ohjasi kiireellisissä huostaanottotapauksissa lyhytaikaisen sijoituksen perheitä pyytämään meiltä vaate- ja leluapua. KERÄYKSET Hopen yhteistyökumppani Jyväskylässä oli tuttuun tapaan K-Rauta Palokka, jossa toimi Hopen tavaralahjoituspiste. Lahjoituksia vastaanotettiin kesäkuukausia lukuunottamatta koko vuoden ajan ja lahjoittajat löysivät hienosti lahjoituspisteemme myös tänä vuonna. Jatkuva keräys tuotti noin yhden pakettiautollisen vaatetta, leluja, lastentarvikkeita ja kalusteita 1-2 viikon välein. VAPAA-AIKA Hope sai yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoittamana vapaalippua Laajavuoren kylpylään sekä keilaukseen, Aaltoalvariin ja elokuviin. Riihivuori lahjoitti kaudelle Hopelle 2 yrityslippua ja ilmaiset välinevuokrat käyttöön Hope-perheille. Laajavuori lahjoitti lisäksi kahdelle lapselle kausikortit, sekä lasketteluvälineet omiksi. HARRASTUKSET Hope sai Jyväskylässä järjestettyä maksuttomia harrastepaikkoja vähävaraisten perheiden lapsille ja huostaanotetuille. Ilmaisilla harrastepaikoilla oli vuoden aikana 9 lasta. Lisäksi yhdelle lastenkodin asukkaalle mahdollistettiin ratsastusharrastus välineineen. YHTEISTYÖ KOHTEIDEN OSALTA: Mattilan perhekoti Mattilan tuetun asumisen yksikkö Päihde- ja hoivayksikkö Aino Jyväskylän sosiaalitoimi Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö Lastensuojelun perhetyö Sosiaalipäivystys Ensi- ja Turvakoti Kriisikeskus Mobile Sijaisvanhemmat RY Ruokapankki

14 Kouvola Tiiminvetäjänä Henna Hämeenniemi. Autettuja perheitä 78. Tavara- ja vaatelahjoitustoimintaa vuoden aikana. 2.6 Kuopio Tiiminvetäjänä Hanna-Mari Pitkänen Toimintaa käynnisteltiin vuoden aikana. 2.7 Lahti Tiiminvetäjänä alkuvuoden Eija Pensasmaa, marraskuusta lähtien Anne Sarmanne Vapaaehtoisia 15 henkilöä Autettuja perheitä 107, lapsia 203 Vastaanotettiin lahjoituksina lasten ja aikuisten vaatteita, leluja, urheiluvälineitä, huonekaluja, astioita ja kodintarvikkeita Toimintaa tukivat Kauppakeskus Valo, StoraEnso ja M&P Paino Asiakasyhteistyössä muun muassa: Perhekeskus Viisikko Lahden ensi- ja turvakoti Nikkilän perhepalvelukeskus Lahden perhekeskukset Lahden monipalvelukeskus Domino. 2.8 Lohja Tiiminvetäjä alkuvuoden Saara Raitanen. helmikuusta alkaen Katja Apell Vapaaehtoisia aktiiveja 8, lisäksi muutamia muita vapaaehtoisia Autettuja perheitä 114, joissa lapsia 260. AVUSTUSTYÖ Autoimme vuonna perhettä, yhteensä 161 kertaa. Perheissä oli lapsia yhteensä 260 ja 229:lle heistä toimitimme avustuspaketin. Perheistä tasan puolet oli meille jo viime vuosilta tuttuja, puolet pyysi apua HOPElta ensimmäistä kertaa. Avunpyynnöt tulivat suurelta osin suoraan perheiltä. Teimme yhteistyötä myös sosiaalityöntekijöiden, neuvoloiden perheohjaajien, Lohjan kaupungin perhetyöntekijöiden sekä diakoniatyöntekijöiden kanssa. Tammikuussa lähetimme kaikille asiakasperheillemme sähköpostin, jossa kerroimme, että varastointi- ja kuljetuskapasiteetin puutteen vuoksi emme enää kierrätä huonekaluja, kodintavaroita ja kodinkoneita. Samassa kirjeessä myös kerroimme, että tästä lähin toivomme perheen miettivän tarvettaan hiukan pidemmällä aikavälillä, koska pystymme toimittamaan 2-3 pakettia vuodessa

15 yhdelle perheelle. Olimme saaneet myös vihiä lahjoitustemme jälleenmyynnistä, joten myös tästä asiasta mainittiin kirjeessä ja kerrottiin, että lahjoituksia ei ole tarkoitettu jälleenmyyntiin ja lopetamme perheen auttamisen, jos tietoomme tulee jälleenmyyntiä. Saamamme palaute kirjeestä oli pelkästään positiivista ja koimme sen selkiyttäneen tilannetta. Helmikuussa järjestimme Suursiivous -nimisen tempauksen, jossa kutsuimme perheitä varastolle. Laitoimme erilliseen tilaan esille sellaisia tavaroita ja vaatteita, joita meillä oli runsaasti tai joiden kierrättämisestä olimme luopumassa. Suursiivouksessa kävi 18 perhettä ja kaikki löysivät jotain itselleen tarpeellista. HARRASTUSTOIMINTA HOPE Lohja mahdollisti harrastuksen kevätkaudella 21 lapselle. Suurin osa lapsista urheili seurojen ja yritysten lahjoittamilla ilmaispaikoilla. Kahdella lapsella oli harrastuskummi, joka maksoi kevätkauden harrastusmaksun. Neljää lasta HOPE Lohja sponsoroi 100 euron arvoisella harrastusstipendillä. Toukokuussa HOPE Lohjan eräs talkoolainen sai idean Hyvä harrastus projektista, joka ehkäisisi syrjäytymistä ja edistäisi lasten hyvinvointia HOPE Lohjan toimialueella. Haimme projektiin rahoitusta Bayerilta ja sen myös saimme. Niinpä syyskaudella 2013 harrastusten tukeminen oli mahdollista hiukan isommalla mittakaavalla. Hyvä harrastus projekti jatkuu vielä kevätkauden Elokuussa linjasimme myös hiukan uudelleen harrastustoimintaamme. Meillä oli jo kahden vuoden ajan ollut tapana laittaa asiakasperheillemme sähköpostia, jos saimme johonkin seuraan / yritykseen vapaapaikan. Näille vapaapaikoille ilmoittautuneet perheet / lapset poikkeuksetta lopettivat harrastuksen heti alkuunsa. Meillä taas oli paljon hyviä kokemuksia perheistä, jotka itse kyselivät meiltä harrastustukea tai apua harrastuksen etsimiseen, joten päätimme keskittää harrastusapumme sellaisiin perheisiin. Perheenkin sitoutuminen lapsen harrastukseen on välttämätöntä ja sitoutuminen tuntuu olevan paljon paremmalla tolalla näissä perheissä, jotka itse ottavat yhteyttä HOPE Lohjaan ja kysyvät apua lapsen harrastusasioissa. Linjaus oli toimiva, vaikka tuettujen lasten määrä hiukan laskikin. Syyskaudella HOPE Lohjan kautta harrasti 21 lasta. Heistä 7 harrasti Hyvä harrastus projektin kautta, kuudella lapsella oli harrastuskummi, 5 lasta urheili seuran tai yrityksen vapaapaikalla, yhtä tuki valtakunnallinen säätiö ja 3 lasta sai HOPE Lohjan 100 euron arvoisen harrastusstipendin kausimaksua varten. BABYBOX-TOIMINTA BabyBox on matalan kynnyksen apua vähävaraisille vauvaperheille. BabyBoxit ovat äitiyspakkauksen tyylisiä avustuspaketteja aivan vastasyntyneille vauvoille. Vuonna 2013 päätimme painottaa BabyBoxeissa toimintamallia, jossa äiti/isä tulee hakemaan BabyBoxin varastolta. Neuvolan henkilökunta koki sen mielekkäämmäksi ja kokeilun myötä tämä havaittiin toimivaksi tavaksi. Perheen kohtaamisen myötä pääsimme kyselemään myös muusta avuntarpeesta ja/tai mahdollisista isoista sisaruksista ja heidän tarpeistaan. Pari neuvolaa halusi vielä pitää omassa neuvolassaan BabyBoxia ja heille toimitimme uudet BabyBoxit tilalle aina, kun edelliset olivat lähteneet maailmalle.

16 VIESTINTÄ Käytössämme oli paikallisesti oma sähköpostiosoite, puhelinnumero ja Facebook-sivut, joilla oli yli 800 tykkääjää. Käytössä oli myös suljettu intranettisivusto, jonne tunnukset olivat vain aktiivijäsenillämme. Intranet oli meidän tärkein tiedotusväylämme, jota käytimme päivittäin. TOIMITILAT Hope Lohjalla oli vuokrattuna 100m² lämmin varastotila. Siellä pidimme kokoukset ja talkoot ja sieltä tapahtui myös avustuspakettien noudot. TAPAHTUMAT JA KAMPANJAT * Maaliskuussa osallistuimme monen muun lohjalaisen toimijan kanssa seurakunnan järjestämään moniammatilliseen seminaariin, jossa yhdessä mietimme keinoja auttaa tämän alueen lapsiperheitä. * Toukokuussa olimme mukana Lohjan Kevätviuhahdus tapahtumassa, jossa HOPE Lohjalla oli haastekampanja. Länsi-Uudenmaan Urheilijat lupasivat yhden harrastusvapaapaikan jokaista kolmea HOPE-paita päällä juoksevaa juoksijaa kohti. Haastekampanjalla saimme kerättyä kuusi vapaapaikkaa lohjalaisille lapsille. * Toukokuussa Ravintola Saskatoonissa vietettiin Lastenpäivää, jossa oli monia lohjalaisia lapsialan yrityksiä. Hope Lohjalla oli siellä lelukeräyspiste sekä jaossa esitteitä. * Toukokuussa HOPE Lohja osallistui MLL Lohjan järjestämään lastentapahtumaan. Esittelimme toimintaamme sekä pidimme pomppulinnaa. * Hope Lohja lainasi pomppulinnaansa Sammatin Kesäpäiville, joiden avulla kerättiin rahaa sammattilaisten nuorten virkistystoimintaa varten. IKEA-YHTEISTYÖ * Kevään 2013 aikana autoimme yhtä vähävaraista kaksilapsista perhettä. Ikea lahjoitti kummankin lapsen huoneeseen huonekaluja sekä sisustustavaraa. * Lisäksi Ikea lahjoitti HOPE Lohjalle useita laatikollisia erilaisia sisustustavaroita sekä liinavaatteita. Näitä lahjoituksia laitoimme avustuspaketteihin. * Ikea Espoo lahjoitti HOPE Lohjalle pomppulinnan, jota voimme käyttää tapahtumissamme tai vastaavissa. * Ikea Espoo lahjoitti kolme kertaa löytötavaransa HOPE Lohjalle. * Joulukuussa 2013 Ikea Espoo lahjoitti 30 joulukassia HOPE Lohjan kautta tämän alueen vähävaraisille perheille. Kasseissa oli jouluherkkuja, paketointitarvikkeita, lapsille joululahjoja sekä joulukoristeita. MUUTA * Pystyimme yhdistysten, firmojen, seurojen ja yksityishenkilöiden tuella tarjoamaan perheillemme alkuvuonna mm. * lahjakortteja useisiin eri liikkeisiin * kuntosalilippuja, uimalippuja ja elokuvalippuja * synttärilahjoja (Domino-kampanja) * Lähetimme avustusanomuksia 8 eri paikkaan (säätiöihin, Lohjan kaupungille, Lohjan Seurakunnan diakonityön johtokuntaan) keväällä 2013 ja syksyllä haimme tukea yhdestä paikallisesta säätiöstä.

17 TUKIJAT Vuonna 2013 HOPE Lohjaa ovat eri tavoin tukeneet: - Aplico liikuntakeskus - Cafetoria roastery - Crocs Nordic - IKEA Espoo - Kinhan Oy - Kisakallion Urheiluopisto - Lohjan Liikuntakeskus - Lohjan Lukko - Lohjan Naisten Lastenavustussäätiö - Lou Basket - Länsi-Uudenmaan Urheilijat LUU - Ravintola Saskatoon - MLL Lohja - Musiikkikoulu Rytmiomena - Officeplus oy - Oma Sydän Oy - Parturi-Kampaamo Saxsetti, Margit Eklund - Parturi-Kampaamo Salon Klipsi - Petter & Margit Forsström säätiö - Plastex - Rakennuslohja oy - Rovio oy - Tanssikoulu Un Dos Tres - Tenava-Aitta Lastentarvikeliike - Voimisteluklubi Lohja - Yksityiset lahjoittajat 2.9 Mikkeli Tiiminvetäjänä Petra Turunen Vapaaehtoisia 10, joista aktiivisia (viikoittain toimivia) 4. Autettuja perheitä 41, lapsia 88 YLEISTÄ Mikkelissä toiminta käynnistyi kaupungin kumppanuussopimuksen hiomisella elokuussa Varastotilat sekä varmuus toiminnan aloittamiselle saatiin Viikolla 41 alkoi varaston kunnostaminen ja hyllyjen rakentaminen minitalkoilla sekä samalla HOPEn toiminnan aloittamisesta tiedottaminen sähköpostitse mediaan. Ensimmäiset asiakkaat vastaanotettiin viikolla 43. Lehdistö ja radiot kiinnostuivat toiminnasta ja sana levisi nopeasti. Saimme tärkeitä yhteistyökuvioita solmittua heti alkuun, joten toiminta lähti joustavasti liikkeelle. Jalkauduimme myös kaduille ja ostoskeskuksiin jakamaan esitteitä ja kertomaan toiminnasta. Vapaaehtoisia ilmoittautui mukaan heti alusta alkaen ja perustiimi oli nopeasti kasassa. Tarkoitus oli edetä maltilla joulun yli mutta mielenkiintoiset yhteistyökuviot tempaisivat mukaansa ja niinpä lähdimme laittamaan joulua perheille ja onnistuimmekin järjestämään jotain jokaisen apua toivoneen kotiin. Lahjoittajat olivat aktiivisia ja yhteistyökuvioitakin solmittiin mukavasti.

18 VARASTOTILAT Hope Mikkelillä on noin 110 neliön suuruinen varastotila Mikkelin Rokkalassa, osoitteessa Porrassalmenkatu 50. Varaston kuluista huolehtii Mikkelin kaupunki/sos.toimi, Unto Kekkosen rahaston varoilla. Sähköt, lämpö ja käyttövesi kuuluvat sopimuksen. Varaston kalustus rakennettiin itse kierrätysmateriaaleista ja samaa linjaa suosimme jatkossakin. Ajan puutteen vuoksi sekä toimivuuden kannalta jouduimme turvautumaan lisäksi ostolaatikoihin. KONKREETTINEN APU Jaoimme vaatteita perheille pakkaamalla niitä heille valmiiksi, sekä kutsumalla asiakkaille varastolle valitsemaan itse sopivia. Suosimme asiakaskäyntejä varastolla, mikä auttaa tavaran kierrättymistä järkevimmin asiakkaiden valitessa täsmälleen heille sopivat vaatteet, harrastusvälineet ja kodintavarat. Jouluksi annoimme kaikille lapsille heidän toiveidensa mukaisia tai mahdollisimman lähellä toivetta olevia lahjoja. Vanhemmillekin saimme Opa Oy: n lahjoittamat haudekattilat sekä villasukkia ja lapasia. Huonekalut kierrätimme suoraan lahjoittajilta asiakkaille, koska meillä ei ollut olemassa olevaa yhteistyökuvioita kuljetukseen ja säilytystilat olivat rajalliset. LAHJOITUKSINA vastaanotimme sekä jaoimme vuoden aikana muun muassa: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita, astioita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja leluja, pelejä, kirjoja elintarvikkeita vapaalippuja HARRASTUSTOIMINTA Harrastustoimintaa käynnistelimme maltillisesti, seuroja kontaktoiden. VAPAA-AJAN ELÄMYKSET Muutamaan valtakunnalliseen tapahtumaan tarjottiin perheille lippuja. Paikallinen Ski -Tornimäki lahjoitti kahdelle perheelle päivän laskettelurinteessä välineineen. Elokuvalippuja ja uimahallilippuja yksityisiltä lahjoittajilta joululahjoiksi. TAPAHTUMAT KERÄYKSET, LAHJOITUKSET Yksityisen järjestämä Zumba-tapahtuma itsenäisyyspäivänä. Vapaaehtoiset osallistumismaksut ohjautuivat HOPE Mikkelille.

19 Mikkelin joulutori lahjoitti keräyspisteen (Mixboxin) sekä tontut paketoimaan lahjat. Sinne lahjoittajat saivat viedä leluja, lahjakortteja ym, jotka HOPE Mikkeli toimitti perheisiin. Myös omat vapaaehtoiset olivat paketoimassa ja tapaamassa lahjoittajia. Mikkelin OnnenOkariina vastaanotti lahjoituksia, jotka haimme ja toimitimme perheisiin. Keräyslipas oli mukana tapahtumissa. Joulukorttirahoja lahjoitettiin Hope Mikkelille. TOIMINTAAMME TUKEMASSA / LAHJOITTAJAT Mikkelin kaupunki Etelä-Savon kirjapaino MarskiData Opa Oy Specksavers Mikkeli Tirsokas Ervasti&Kunnas Asianajotoimisto Etelä-Savon Katsastus Mainos Pihlaja Suomen talotekniikka YHTEISTYÖTAHOT, ASIAKASTYÖ Mikkelin kaupunki /sosiaalitoimi Mikkelin lapsiperheverkostot Neuvolat, päiväkodit, kriisikeskus, työttömät ym kontaktoitu ja yhteistyötä aloitellaan Oulu Tiiminvetäjä Teija Hanhela Vapaaehtoisia toiminnassa mukana keskimäärin 30, jokainen omien resurssiensa mukaan. Autettuja perheitä 172, lapsia 464. YLEISTÄ Alkuvuosi käynnistyi kiireisenä heti joulutauon jälkeen, tammikuun alussa. Jatkoimme perustyötämme, vaate- ja tavaralahjoitusten kierrättämistä. Samalla otimme ensimmäisiä askeleita tukeaksemme entistä aktiivisemmin Hopen asiakasperheiden lasten harrastamista. Vuosi 2013 oli edellisvuotta kiireisempi. Aktiivisten vapaaehtoisten määrä kasvoi ja toiminta herätti jatkuvaa kiinnostusta. Näkyvyyttä haettiin ja saatiin paikallisella tasolla, esimerkiksi radion ja paikallislehtien avulla, mutta myös puskaradio toimi hyvin. Joulukuussa olimme mukana YLE Akuutin jouluohjelmassa, jossa kuvattiin hyvänmielen paketin matka alusta loppuun. Näkyvyyden myötä esimerkiksi Facebook-tykkääjien määrä kasvoi huimasti, mikä omalta osaltaan auttoi tarvittavien lahjoitusten saantia. Hopen kummitoimintaa käynnisteltiin Oulussa ja kevätkaudella yhdistimme ensimmäiset apua tarjoavat ja tarvitsevat perheet. Yhdistettyjä perheitä oli vuoden lopussa seitsemän.

20 VARASTOTILAT Toimivat varastotilat ovat edellytys toiminnan pyörittämiselle. Oulussa varastotilamme ovat aina olleet ilmaiset, yritykseltä lahjoituksena saadut. Alkuvuoden toimimme Mamin Kirppikseltä lahjoituksena saaduissa noin 13 neliön varastotiloissa. Kesäkuussa muutimme Limingantulliin, josta saimme varastotilat lahjoituksena Polarvi Oy:ltä. Tarpeena on kuitenkin saada lisää varastoneliöitä käyttöön toiminnan edelleen kasvaessa. Tällä hetkellä varastotilojen suuruus on kaiken kaikkiaan noin 20 neliötä ja vapaaehtoisten omat kotivarastot ovat ajoittain myös Hopen käytössä. MATERIA-APU Vuoden 2013 aikana autoimme 172 perhettä ja 464 lasta. Moni perhe haki ja sai kauttamme tarvitsemaansa apua useampaan otteeseen kuluneiden kuukausien aikana. Lisäksi autoimme lapsia eri kohteiden, esim. Ensi- ja Turvakodin, ODL PaKu projektin ja Parasta Lapsille ryn kautta. Apu oli pääsääntöisesti vaate- ja tarvikelahjoituksia, mutta myös ruoka-apua, huonekaluja, urheiluvälineitä ja kodinkoneita kulkeutui kauttamme apua tarvitseville. Suurimmat lahjoitukset pyrittiin toimittamaan suoraan lahjoittajalta perheelle. Osa perheistä tuli asiakkaiksemme viranomaistahon tai jonkin toisen auttamisjärjestön välityksellä. Lisäksi saamme suoria yhteydenottoja apua tarvitsevilta perheiltä itseltään. Avunpyynnöt otettiin vastaan ennakkoon joko puhelimen, sähköpostin tai Facebookin välityksellä. Näin varmistimme, että tarpeita vastaavaa vaatetta ja tavaraa löytyi varastoltamme hakuhetkellä. Ellei perheellä ollut itsellänsä mahdollisuutta varastolla käyntiin, veimme lahjoitukset heille kotiin. Jaoimme myös vauvakasseja neuvoloiden kautta. Yhteensä 22 kassia jaettiin viiteen eri neuvolaan. Vauvakassit on tarkoitettu äitiyspakkauksen tueksi ja ne sisältävät vauvalle käyttövaatetta kokoon 86cm asti ja kaikkea muutakin pientä vauvantarviketta. Saimme kassien tekoon Pirkka-kestokassit lahjoituksena K-market Pateniemen kauppiaalta ja Baby Style antoi lahjoituksena kasseihin vauvan tarviketta. LAHJOITUKSINA vastaanotimme sekä vuoden aikana jaoimme muun muassa: vaatteita, kenkiä urheiluvälineitä huonekaluja, kodintarvikkeita vauvanhoitotarvikkeita lahjakortteja leluja, pelejä, kirjoja elintarvikkeita vapaalippuja TAPAHTUMAT JA KERÄYKSET Tammikuussa osallistuimme Liikukko nää? -tapahtumaan. Olimme paikalla kolmen vapaaehtoisen voimin vastaanottamassa käytettyjä liikuntavälineitä ja kertomassa toiminnastamme. Mukana oli myös nuoriso-ohjaajaksi opiskeleva nuori tekemässä kasvomaalauksia lapsille. Tapahtuman ansiosta saimme lisää näkyvyyttä ja runsaasti erilaisia urheilu- ja liikuntavälinelahjoituksia, jotka jaettiin kauttamme toiminta-alueen asiakaslapsille. Hyödynsimme tilaisuuden myös kontaktoimalla mukana olleet urheiluseurat ja harrastuspaikat ja saimmekin sieltä yhden uuden yhteistyötahon tukemaan nuorten harrastamista.

westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa

westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa westpro4u 12/2014 westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa Westpro4U ry on hyväntekeväisyysyhdistys, joka tekee lahjoituksia erilaisiin lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviin toimintoihin. Yhdistyksen

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Erityinen Kevätpäivä Imatralla

Erityinen Kevätpäivä Imatralla Erityinen Kevätpäivä Imatralla 25.4.2015 Alkutilanne Saimme tiedon rahallisen tuen hakumahdollisuudesta Sovimme Joutsenon yhdistyksen kanssa yhteistyöstä Lappeenrannan yhdistys kysyi yhteistyön mahdollisuudesta,

Lisätiedot

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry

Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Hope Yhdessä & Yhteisesti ry Vuosikertomus 2015 - 2 - SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 3 1.1 Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot 4 1.2 Henkilöstö 5 1.3 Hallitus ja kokoukset 5 1.4 Jäsenasiat 5 1.5 Talous 5 1.6 Toimitilat

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

Sijoitetun lapsen ja hänen perheensä tukeminen ja jälleenyhdistäminen - SOS-Lapsikylä ry:n kehittämishanke

Sijoitetun lapsen ja hänen perheensä tukeminen ja jälleenyhdistäminen - SOS-Lapsikylä ry:n kehittämishanke Sijoitetun lapsen ja hänen perheensä tukeminen ja jälleenyhdistäminen - SOS-Lapsikylä ry:n kehittämishanke SOS-LAPSIKYLÄ RY Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on osa maailmanlaajuista SOS Children

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009 ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisten lasten isien ja lasten yhteiseksi kohtaamispaikaksi. Tapaamiset antavat mahdollisuuden tutustua muihin

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin vuosikymmenet

Työhyvinvoinnin vuosikymmenet kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin erikoislehti Työhyvinvoinnin vuosikymmenet Työyhteisö keskeisessä roolissa: SAIRAUSPOISSAOLOT PUOLITTUIVAT VERVE 1965-2015 Palvelujärjestelmän MONIMUTKAISUUS HÄMMENTÄÄ TYÖKYKYJOHTAMINEN

Lisätiedot

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Tavoitteet Laadukkaat nuorisopalvelut Kriittiset menestystekijät kerhotoiminnan ylläpitäminen Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Toteuma 1.1. 31.12. 2015 Sählykerhoja sekä Tyttöjen Tippala-tyttökerho

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys ry Hallituksen kokous Laaksola 9.12.2014 klo 17.30 PÖYTÄKIRJA nettiversio PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA 2016 VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KESKEISET TULOKSET 1(2) Varainhankinta kuuluu nyt aiempaa useammin (73 %! 84 %) osana jonkun toimenkuvaan.

Lisätiedot

Kuljemme rinnallasi. vaikutamme puolestasi. Autamme sinua ja perhettäsi!

Kuljemme rinnallasi. vaikutamme puolestasi. Autamme sinua ja perhettäsi! Autamme sinua ja perhettäsi! Kuljemme rinnallasi vaikutamme puolestasi [ keski-suomen ensi- ja turvakoti on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen lastensuojelujärjestö. lue lisää: ksetu.fi ] On oikein

Lisätiedot

Lisää laatua, enemmän toimintaa

Lisää laatua, enemmän toimintaa Lisää laatua, enemmän toimintaa Seuratuen toimintavuoden tulokset 2014 2015 Johanna Hentunen Salla Turpeinen Janne Pyykönen LIKES-tutkimuskeskus Viitaniementie 15a, 40720 Jyväskylä www.likes.fi Lukijalle

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

VAIETTU KRIISI UNOHDETTU KRIISI - Tehokasta tukea huostaanoton kokeneille vanhemmille VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä

VAIETTU KRIISI UNOHDETTU KRIISI - Tehokasta tukea huostaanoton kokeneille vanhemmille VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä Valtakunnalliset sijaishuollon päivät Vaasa, 5.10.2011 VAIETTU KRIISI UNOHDETTU KRIISI - Tehokasta tukea huostaanoton kokeneille vanhemmille VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys ry. Sen kotipaikka on Oulu kaupunki. Yhdistyksen toimialue on entinen Oulun lääni.

Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys ry. Sen kotipaikka on Oulu kaupunki. Yhdistyksen toimialue on entinen Oulun lääni. 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys ry. Sen kotipaikka on Oulu kaupunki. Yhdistyksen toimialue on entinen Oulun lääni. 2 TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

Valttien palaute. Väliraportti AKSELI MAKKONEN

Valttien palaute. Väliraportti AKSELI MAKKONEN Valttien palaute Väliraportti 26.11.2016 AKSELI MAKKONEN 146 vastausta 23.11.2016 mennessä Suurin osa opiskelijoita Millä alalla toimit tai opiskelet? Muu kasvatusala Hoitoala Muu, mikä? Liikunta ja vapaa-aika

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Lapsiperheiden yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta Hanna Falk, tutkija, VTT HelsinkiMissio

Lapsiperheiden yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta Hanna Falk, tutkija, VTT HelsinkiMissio Lapsiperheiden yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta Hanna Falk, tutkija, VTT HelsinkiMissio HelsinkiMissio HelsinkiMissio on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö, joka toimii

Lisätiedot

Päihteet ja vanhemmuus

Päihteet ja vanhemmuus Miten auttaa päihderiippuvaista äitiä ja lasta 14.3.2016 Pirjo Selin Vastaava sosiaalityöntekijä Avopalveluyksikkö Aino Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry www.ksetu.fi Päihteet ja vanhemmuus Päihdeäiti

Lisätiedot

RYHMÄ HELENA RYHMÄ ARJA

RYHMÄ HELENA RYHMÄ ARJA RYHMÄ HELENA Hyvät käytännöt: - Kerhotoiminta Kokoaa yksin - Tiedonkulku Jäsenkirjeet, FB, Retket Haaste: 1. Akt. toimijoita lisää Kertaluontoisia tehtäviä, ei vaadita sitoutumista jatkoon, kysyä aina

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Lohjan Kylät ry. ja sen kotipaikka on Lohjan kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on Lohjan kaupunki ja siihen liittymispäätöksensä tehneet

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Sisällysluettelo Yleistä Vuosikokous Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry:n jäsenet Hallitus, toiminnantarkastaja ja hallituksen toiminta Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi Suomen CP-liitto ry Suomen CP-liitto ry on CP-, MMC- ja hydrokefaliavammaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän omaistensa valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävät ovat oikeuksien valvonta

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 1 / 5 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Nuorisotyökysely 2015 I-piiri. Kooste 2VDG Seppo Saarela

Nuorisotyökysely 2015 I-piiri. Kooste 2VDG Seppo Saarela Nuorisotyökysely 2015 I-piiri Kooste 2VDG Seppo Saarela Kyselyn tarkoitus Kesätehtävä lohkon puheenjohtajille (LPJ) - Klubin hyvinvointikysely ja nuorisotyökysely Perehdyttää LPJ:t lohkonsa klubeihin Yhteistyön

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Joutsan osasto SYYSKOKOUS 21.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄRJESTÖLLINEN JA AATTEELLINEN PERUSVALMIUS ENSIAPURYHMÄ VALMIUSTOIMINTA YSTÄVÄTOIMINTA KOULUTUSTOIMINTA LAPSI JA NUORISOTOIMINTA OMAISHOITAJIEN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen kylät ry ja sen kotipaikka on Lahti. Yhdistyksen toimintaalueena on Päijät-Häme. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 3.6.2015 klo 19.00 Paikka: Paikalla: Tinametsä 5, Espoo Seuran jäsenet: Päivi Leinonen Leea Sokura Seppo Fagerlund Tuomo Hynninen 1) Kokouksen avaus Seuran

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY. Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto

VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY. Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto Vastaajat kunnittain yhteensä 168 Vastaajien työpaikka/taustayhteisö

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015

ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015 ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Etelä-Suomen Liikunta

Lisätiedot

Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikön lastensuojelun foorumi 21.3.2009 PERHETYÖN JA SOSIAALITYÖN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN LASTENSUOJELUSSA

Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikön lastensuojelun foorumi 21.3.2009 PERHETYÖN JA SOSIAALITYÖN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN LASTENSUOJELUSSA 1 Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikön lastensuojelun foorumi 21.3.2009 PERHETYÖN JA SOSIAALITYÖN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN LASTENSUOJELUSSA Ryhmätyöt Teema 1: Sosiaalityön ja perhetyön yhteistyön

Lisätiedot

MITÄ EVÄITÄ SAIMME YHDESSÄ TEKEMISESTÄ

MITÄ EVÄITÄ SAIMME YHDESSÄ TEKEMISESTÄ MITÄ EVÄITÄ SAIMME YHDESSÄ TEKEMISESTÄ Iloa vanhemmuuteen hanke Tarja Tammekas, projektityöntekijä, suunnittelija, Kotkan kaupunki Pauliina Saarinen-den Hollander, projektityöntekijä, Lohjan kaupunki Mitä

Lisätiedot

Ohje esittelijälle sinun ei tarvitse lukea jokaista diaa sanasta sanaan Paras on edessä

Ohje esittelijälle sinun ei tarvitse lukea jokaista diaa sanasta sanaan  Paras on edessä Ohje esittelijälle Tämän ohjaustekstin tarkoitus on auttaa sinua kertomaan lyhyesti ja vapaasti mitä valkokankaalla lukee. Tavoite on, että sinun ei tarvitse lukea jokaista diaa sanasta sanaan valkokankaalta

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistystiedote 6/2013

Yhdistystiedote 6/2013 1 Yhdistystiedote 6/2013 Hei yhdistystoimija! Tässäpä teille taas tuore yhdistystiedote, jossa on tärkeitä tietoja liitosta teille ja jäsenillenne. Muistattehan siis välittää näitä tietoja eteenpäin. Kiitos!

Lisätiedot

Palvelen sanoja ja tekoja Workshopin yhteenveto. 16.4.2016 Rauman kevätseminaari

Palvelen sanoja ja tekoja Workshopin yhteenveto. 16.4.2016 Rauman kevätseminaari Palvelen sanoja ja tekoja Workshopin yhteenveto 16.4.2016 Rauman kevätseminaari Workshopin aiheet 1. Miten minä palvelen zontana? 2. Kerhojen palveluprojektien kehittäminen Palveluprojektin tarkistuslistan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY SÄÄNNÖT 1/5

KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY SÄÄNNÖT 1/5 KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY SÄÄNNÖT 1/5 1 Yhdistyksen nimi KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY 2 Kotipaikka Jyväskylä 3 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on herättää pelastuskoiratoimintaa Keski- Suomen

Lisätiedot

KRIISIKESKUSTOIMINNOT

KRIISIKESKUSTOIMINNOT Yhteenvetoa vuodesta 2015 KRIISIKESKUSTOIMINNOT Kriisikeskustoiminnot sisältävät SOS-kriisikeskuksen, Rikosuhripäivystyksen Etelä-Suomen aluetoimiston, kriisiauttamisen valtakunnallisen koordinoinnin ja

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO

RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO Mairit Toppi JÄKE -projekti, projektivastaava Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistysten toimintaympäristö muuttuu! Yhdistystoimijoiden

Lisätiedot

Martat Lapsiperheiden tukena Kirsi Rissanen ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry

Martat Lapsiperheiden tukena Kirsi Rissanen ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry Kotirumba rullaamaan Martat Lapsiperheiden tukena Kirsi Rissanen ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry Marttaliitto on perustettu v. 1899 Kansalaisjärjestönä Martat edistää kotien ja perheiden

Lisätiedot

Esitutkimus. Asiakastyöpajat

Esitutkimus. Asiakastyöpajat Suomen käsityön museo selvitti syksyllä 2013 nuorten aikuisten museoissa käymättömyyden syitä ja kehitti palvelumuotoilukoulutuksen avulla omaa toimintaansa vastaamaan paremmin heidän tarpeitaan. Lopputuloksena

Lisätiedot

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä.

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä. TÄSSÄ TOIMINNAN SEURANNAN RAPORTISSA SEURATAAN KUUKAUSITTAIN ENONTEKIÖN KEHITYS OY TÄRKEIMPIÄ TOIMIA, SEKÄ KATSOTAAN SEURAAVAN KUUKAUDEN JO SOVITTUJA TEEMOJA. RAPORTTI LAADITAAN KUUKAUSITTAIN JA ESITETÄÄN

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen

ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen tukisäätiön hallitus 17.9.2015 1 (4) ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen 1 Säätiön nimi on Etelä-Karjalan ammatillisen koulutuksen tukisäätiö sr ja kotipaikka

Lisätiedot

Lapin sote johdon seminaari

Lapin sote johdon seminaari Lapin sote johdon seminaari 25.11.2016 Veli-Matti Ahtiainen Järjestökoordinaattori Punainen Risti Lapin piiri Muutos on aina myös mahdollisuus. Niin myös järjestöille. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Lisätiedot

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9. Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.2016 Esityksen sisältö Pari sanaa Eläketurvakeskuksesta Strategiatyö vaihe

Lisätiedot

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Tietoja TST ry:stä: Yhdistyksen nimi on Turun Seudun TST ry. Kotipaikka on Turku sekä toiminta-alueena

Lisätiedot

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Aika: 17.1.2017 klo 18.15 Paikka: Kuokkalan Graniitti Läsnä: Matti Mäkinen, Jani Karppanen, Mikko Pajunen, Marika Karttunen,

Lisätiedot

Toimeentulotuen Kelasiirto kunnan näkökulma Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät Lahti Virve Flinkkilä Palvelupäällikkö Vantaan

Toimeentulotuen Kelasiirto kunnan näkökulma Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät Lahti Virve Flinkkilä Palvelupäällikkö Vantaan Toimeentulotuen Kelasiirto kunnan näkökulma Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät Lahti 25-26.1.2017 Virve Flinkkilä Palvelupäällikkö Vantaan kaupunki Toimeentulotuen Kelasiirron vaikutukset Paljon

Lisätiedot

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Perustettu 2005 Suomen Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa toimivien järjestöjen, säätiöiden

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2013 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen(at)wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Miikka Heinonen miikka.heinonen(at)wgcc.fi

Lisätiedot

Pyöris pyöräilynystävät ry. Toiminan kertomus 2011 1/4 Tummalla,toteutunut

Pyöris pyöräilynystävät ry. Toiminan kertomus 2011 1/4 Tummalla,toteutunut Pyöris pyöräilynystävät ry. Toiminan kertomus 2011 1/4 sihteeri Tummalla,toteutunut PYÖRÄILY HARRASTUKSENA Pyöräilyn harrastaminen on löytänyt paikkansa Lapinlahdella työpaikkojen,yhdistysten ja koulujen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

RAPORTOINTISUUNNITELMA 2012

RAPORTOINTISUUNNITELMA 2012 RAPORTOINTISUUNNITELMA 2012 Karviaiselle on laadittu raportointisuunnitelma aikatauluineen. Karviaisen vuoden 2012 raportointisuunnitelma koostuu 3 osavuosikatsauksesta (31.3.; 30.6.; ja 30.9.) ja 8 kuukausittaisesta

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

NUORTEN TALO. Miten Nuorten talo syntyi?

NUORTEN TALO. Miten Nuorten talo syntyi? NUORTEN TALO Miten Nuorten talo syntyi? NUORTEN TALON HISTORIA 2009: YLILYÖNTI AVASI OVENSA OSANA ETSIVÄÄ TYÖTÄ Etsivä työ avasi tammikuussa matalan kynnyksen kohtaamispaikka Ylilyönnin osana perustyötä.

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Gospel Riders moottoripyöräkerho ry, ja sen kotipaikka on Helsinki

Yhdistyksen nimi on Gospel Riders moottoripyöräkerho ry, ja sen kotipaikka on Helsinki Gospel Riders moottoripyöräkerho ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Gospel Riders moottoripyöräkerho ry, ja sen kotipaikka on Helsinki 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua!

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua! Elokuussa aloitimme 24 lapsen ollessa listoilla, yksi aloittaisi sitten tammikuussa 2017. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin syksyä. Tutustuimme erilaisten leikkien

Lisätiedot

Käyttäjädemokratiatyöryhmän esittely

Käyttäjädemokratiatyöryhmän esittely Käyttäjädemokratiatyöryhmän esittely Demokratiapäivän asukastilaisuus 14.10.2014 Leena Kostiainen apulaispormestari käyttäjädemokratiatyöryhmän puheenjohtaja Sisällys työryhmän toimeksianto ja kokoonpano

Lisätiedot

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA Vuorentaan koulun vanhempainyhdistys toteutti yhteistyössä Vuorentaan koulun, Lasten Liikunnan Tuen sekä liikunta-alan toimijoiden kanssa Kaveri liikuttaa hankkeen. Hämeenlinnan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 YLEISTÄ Toiminta-ajatus Olutseura William K. ry perustettiin 25.2.1991 vaalimaan olutkulttuuria, oluttietoutta ja oluen arvostusta llä. Sen lisäksi tavoitteena on jäsenten

Lisätiedot

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!!

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!! MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelma2015 Partiolippukunta MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelmavuodelle2015 MankkaanEräsudetryjatkaa22.toimintavuotenaanpartio=ohjelmantoteuttamista.Vuonna2015 lippukuntakiinnittääerityistähuomiotatoimintansalaadukkuuteensekäyli15=vuotiaidenpysymiseen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Vapaaehtoisen opas. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Vapaaehtoisen opas. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Vapaaehtoisen opas Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus 1 Oppaan sisältö Tervetuloa 3 Vapaaehtoisen askeleet 5 Mitä voin tehdä Kierrätyskeskuksessa? 7 Vapaaehtoistoiminnan pelisäännöt 10 Käytännön ohjeita

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

KNX 25 vuotta. KNX Finland ry Puheenjohtaja Veijo Piikkilä Tampere

KNX 25 vuotta. KNX Finland ry Puheenjohtaja Veijo Piikkilä Tampere KNX 25 vuotta KNX Finland ry Puheenjohtaja Veijo Piikkilä Tampere 1990-1991 EHS EIB Windows 3.0 BatiBus 06.08.1991: http://info.cern.ch/hypertext/www/theproject.html 2 1991-1994 1991: 1. Väyläyhdisti (Siemens)

Lisätiedot

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ Saara Bitter 9.4.2015 Ennaltaehkäisevät kotikäynnit 75-vuotiaille. Asiakkaalle lähetettiin kirje, jossa oli ilmoitettu aika palveluneuvojan kotikäynnistä. Tämä malli ei

Lisätiedot

4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä. Järjestötila Länsimäki

4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä. Järjestötila Länsimäki 4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä Järjestötila Länsimäki 16.8.2010 Ohjelma 13:00 Kahvia, aluekoordinaattori Liisa Juustila esittelee järjestötilaa sekä asukastyötä Vantaalla 14:00 4V-hankkeen kuulumiset

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä.

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä. MTK TERVO-VESANTO JÄSENKYSELY 2009 Yleistä kyselyn toteutuksesta MTK Tervo-Vesanto ry:n jäsenkysely toteutettiin 12.4.-5.5.2009 välisenä aikana. Kysely oli internet-kysely. Kyselystä tiedotettiin jäseniä

Lisätiedot

Maakunnan järjestöjen ja yhdistysten hyvinvointityö näkyväksi. Järjestöjen rooli maakunnan hyvinvointistrategien toteuttamisessa. Verkkokyselyn purku

Maakunnan järjestöjen ja yhdistysten hyvinvointityö näkyväksi. Järjestöjen rooli maakunnan hyvinvointistrategien toteuttamisessa. Verkkokyselyn purku Maakunnan järjestöjen ja yhdistysten hyvinvointityö näkyväksi Järjestöjen rooli maakunnan hyvinvointistrategien toteuttamisessa Verkkokyselyn purku Keski-Suomen Järjestöareena 7.9.2012 Kyselyn vastaajat

Lisätiedot

Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella. Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le

Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella. Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le Perheille kohdennetuilla palveluilla tuetaan vanhempia tai muita huoltajia turvaamaan lasten hyvinvointi

Lisätiedot

Äänestäjien liitto ry

Äänestäjien liitto ry Äänestäjien liitto ry Tilinpäätös ja toimintakertomus 2009 Äänestäjien liitto ry perustettiin vuonna 2009. Halusimme innostaa ihmisiä mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen luomalla heille työkaluja

Lisätiedot

Rallikalenteri Rally Team Laaksomaa.

Rallikalenteri Rally Team Laaksomaa. Rallikalenteri 2017 Rally Team Laaksomaa www.pasilaaksomaa.com Tammikuu 2017 Rally Team Laaksomaa www.pasilaaksomaa.com Kuva: J-P leinonen Rallikansan paino on HR SERVICE OY Huolto ja jälleenmyynti www.n-paino.fi

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot