Eläinsuojeluliitto Animalia ry. Djurskyddsförbundet Animalia rf LIITE ANIMALIAN VUOSIKERTOMUKSEEN 2012: ANIMALIAN ALUEOSASTOJEN VUOSIKERTOMUKSET 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Eläinsuojeluliitto Animalia ry. Djurskyddsförbundet Animalia rf LIITE ANIMALIAN VUOSIKERTOMUKSEEN 2012: ANIMALIAN ALUEOSASTOJEN VUOSIKERTOMUKSET 2012"

Transkriptio

1 Eläinsuojeluliitto Animalia ry Djurskyddsförbundet Animalia rf LIITE ANIMALIAN VUOSIKERTOMUKSEEN 2012: ANIMALIAN ALUEOSASTOJEN VUOSIKERTOMUKSET 2012 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto Forssan alueosasto Joensuun alueosasto Jyväskylän alueosasto Karhuryhmä Koiraryhmä Kotkan alueosasto Kouvolan alueosasto Lahden alueosasto Oulun alueosasto Pääkaupunkiseudun alueosasto / Animalian opiskelijaryhmä Savonlinnan alueosasto Tampereen alueosasto Turun alueosasto... 23

2 Johdanto Vuoden 2012 lopussa Animaliassa toimi 20 alueosastoa, yhteyshenkilöä ja toimintaryhmää ympäri Suomen. Vuoden aikana perustettiin uusi ryhmä Forssaan. Lisäksi Rovaniemellä aloitti yhteyshenkilö. Joensuun ryhmä perustettiin uudelleen parin vuoden toimintatauon jälkeen. Animalia International ja pääkaupunkiseudulla toimiva nuorisoryhmä eivät toimineet vuoden aikana aktiivisesti. Vuoden lopussa Animaliassa toimi seuraavat ryhmät: Forssa, Jyväskylä, Joensuu, Kajaani, Kerava, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Pääkaupunkiseutu, Rauma, Rovaniemi, Savonlinna, Tampere, Turku ja Vihti sekä Karhuryhmä ja Koiraryhmä. Alueosastojen toimintaa tuettiin tavoitteiden mukaisesti tarjoamalla rahallista tukea, materiaalia sekä koulutusta. Ryhmät olivat hyvin aktiivisesti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa vuoden suurimpia kampanjoita: kuntavaalikampanjaa sekä kansalaisaloitetta. Lisäksi ryhmillä oli omia projekteja. Ryhmien toimintakertomukset löytyvät tästä Animalian toimintakertomuksen erillisestä liitteestä.

3 1. Forssan alueosasto Yhteyshenkilö: Nina Åkerlund Forssan alueosasto hyväksyttiin Animalian alueosastoksi tammikuussa Olemme toimineet järjestämällä Forssan kirjastossa kaksi valokuvanäyttelyä: Eläimet viihteessä ja Niin kuin sinä ja minä. Niin kuin sinä ja minä -näyttely sai huomiota myös Forssan lehdessä jossa se mainittiin oleellisesti osana kansalaisaloitetta koskevaa juttua. Myös Forssan lehden yleisön osastolla kansalaisaloite sai kommenttia ja pariin myös otimme kantaa alueosaston nimissä. Lisäksi järjestimme SEY:n kanssa yhteisnäyttelyn Someron ja Kosken kirjastoissa. Loimaan kirjastossa oli vielä erikseen Eläimet viihteessä näyttely. Lisäksi veimme keräyslippaan Kellarikirppikselle. Kansalaisaloitteeseen keräsimme nimiä suoraan ihmisiltä, Forssassa Kellarikirppikselle ja Eläinkauppa Epeleihin sekä kirjastoon Koskella saimme viedä keräyslaatikot. Mainostimme kansalaisaloitetta Forssan lehden yleisöosastolla, kauppojen ilmoitustaululla sekä Facebookissa. Kansalaisaloitteita myös luukutettiin alueella ahkerasti suoraan postilaatikoihin. Seutusanomiin laitettiin juttuvinkki alueosastosta ja Tammelan koulukeskukselle tarjouduttiin viemään esitteitä, mutta nämä tahot eivät vastanneet viesteihin. Jaoimme Kaisan tekemiä jouluesitteitä Niin kuin sinä ja minä näyttely Forssan kirjastossa Animalian ja Loimaan SEY:n yhteisnäyttely Kosken (tl) kirjastossa Eläimet viihteessä näyttely Loimaan kirjastossa Kokoonnuimme ja suunnittelimme kesän toimintaa Animalian ja Loimaan seudun eläinsuojeluyhdistyksen yhteisnäyttely Keräyslipas Kellarikirppikselle Animalian eläimet viihteessä valokuvanäyttely Forssan kirjastossa Kokoonnuimme 13.2.

4 2. Joensuun alueosasto Yhteyshenkilö: Erja Laakkonen Toiminnan ensimmäinen puolivuotiskausi Joensuusta oltiin jo keväällä 2012 yhteydessä Animalian toimistolle ja tiedusteltiin mahdollisuuksia käynnistää alueosaston toiminta uudelleen. Virallisesti uusi alueosasto aloitti toimintansa elokuussa, mutta jo kesällä järjestettiin Vegepiknik sekä osallistuttiin Animalian kesäkiertueeseen pitämällä infopöytää Ilosaarirockissa yhdessä Kuopion alueosaston kanssa. Kesällä ja syksyllä alueosasto osallistui Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitekeruuseen yhteistyössä Oikeutta Eläimille -järjestön ja Luonto-Liiton Savo-Karjalan piirin kanssa. Kaikissa tapahtumissa, joissa olimme mukana infopöydän kanssa tai muutoin, tarjottiin mahdollisuus täyttää kannatusilmoitus. Sähköpostilistamme kautta tavoitimme keräyslaatikkojen hoitajia laajemmalta alueelta kuin pelkästään Joensuusta. Animalia Joensuun väki hoiti useita keräyslaatikkoja. Animalian aloitteesta keräyspisteitä hoidettiin Joensuun Body Shopissa, Joen Eläinlääkäriasemalla sekä seutukunnan kirjastoissa (Joensuun pääkirjasto ja Rantakylän kirjasto sekä Tohmajärven, Outokummun ja Enon kirjastot). Alueosastohakemusta laadittaessa määriteltiin alueosaston toimintatapoja ja keskeisiä tavoitteita. Hakemuksessa todettiin, että ryhmän päämääränä on vakiinnuttaa toiminta uudelleen, mikä vaatii aktiivisten toimijoiden rekrytoimista mukaan alueosastotoimintaan. Keskeisimmäksi toimintamuodoksi päätettiin infopöydän pitäminen erilaisissa tapahtumissa. Aloitimme myös kouluvierailujen tekemisen. Alueosasto järjesti ja tulee jatkossakin järjestämään erilaisia tapahtumia. Linjasimme, että alueosasto pyrkii tekemään yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja erilaisten kansalaisliikkeiden kanssa. Yhteyshenkilönä olen vakuuttunut ensimmäisen puolen vuoden mittaan siitä, että tämä näkemys on todella ohjannut toimintaamme ja osoittautunut hyväksi ohjenuoraksi. Listaan alla Joensuun alueosaston toimintaa kuukausittain. Kesäkuu 2012, kokous Kokoonnuimme Paikalla oli kymmenen henkilöä, jotka ovat halukkaita perustamaan alueosaston. Kokouksessa päätettiin laatia hakemus toimistolle ja yhteyshenkilöksi esitettiin Erja Laakkosta. Heinäkuu 2012, kokous osallistuimme Joensuun Seudun Vasemmistonuorten järjestämään kadunvaltaustapahtumaan keräämällä allekirjoituksia kansalaisaloitteen kannatusilmoituksiin yhdessä Oikeutta Eläimille -järjestön kerääjien kanssa. Samaan aikaan oli käynnissä Ilosaarirock-viikon Popkatu-tapahtuma. Ilosaarirockissa pidettiin infopöytää yhdessä Kuopion alueosaston kanssa järjestimme Vegepiknikin yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Ideana oli kokoontua yhteen syömään omia vegaanisia piknik-eväitä ja tutustua järjestötoimijoihin. Paikalle saapui yli 20 henkilöä.

5 Elokuu 2012, kokous Elokuun kokouksessa juhlistettiin alueosaston perustamista. Alueosaston uudelleenkäynnistymisestä laadittiin lehdistötiedote, jota välitettiin muun muassa Ylen paikallistoimitukseen, paikallislehtiin ja ylioppilaslehti Uljaaseen. Alueosaston uudelleen käynnistäminen uutisoitiinkin yllättävän näkyvästi pidetty kokous oli samalla turkisaiheinen opintopiiritapaaminen. Joensuun Taiteiden yö -tapahtuma, Joen yö, oli Alueosastolla oli järjestöalueella infopöytä, jonka vetonaulana oli kasvomaalausta. Syyskuu 2012, kokous Syyskuun kokouksessa perustettiin kouluvierailuryhmä järjestettiin Kokousasiaton ilta eli alueosaston väelle tarkoitettu illanvietto. Lokakuu 2012, kokous Lokakuun alkupuolen teemapäiviä pidettiin esillä Eläinten viikolla. (Maailman kasvisruokapäivä 1.10., Maailman maatalouseläinten päivä ja Eläinten viikko sekä Kansainvälinen kananmunan päivä ) Kun SEY muistutti Eläinten viikolla kanojen elämästä ja kananmunien alkuperästä, yhdistimme edellä mainittujen teemapäivien viestit järjestämällä Kananmunattoman kahvilan. Kahvila oli avoinna Väen talolla Kävijöitä oli parikymmentä. Eläinten viikolla avautui myös valokuvanäyttely Rantakylän kirjastolla Joensuussa. Animalialta lainattiin Niin kuin sinä ja minä -näyttely. Kuvat olivat esillä Elinsiirtopäivänä jaettiin Joensuun keskustassa sata Juliana von Wendtin säätiön kudosluovutuskorttia. Kortit jaettiin todella nopeasti, sillä monet olivat halukkaita ottamaan kortin vastaan alueosasto piti infopöytää Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampuksella. Marraskuu 2012, kokous Vegaanipäivän iltana järjestettiin kokkailuilta yhdessä Vallattoman Kyökin ja Oikeutta Eläimille - järjestön kanssa. Ilta oli tarkoitettu järjestöjen omalle väelle. Marraskuussa toteutui ensimmäinen kouluvierailu. Kohteena oli Pyhäselän yläkoulun 8. luokka Hammaslahdessa. Vierailijamme pitivät kaksi oppituntia valinnaisella lemmikkikurssilla ja kertoivat Animaliasta ja sen toiminnasta sekä eläineettisistä asioista. Marraskuun kokouksessa laadittiin toimintasuunnitelma tammikuusta kesäkuulle Älä osta mitään -päivään liittyvä tapahtuma pidettiin Paikkana oli Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus ja olimme yhtenä järjestäjänä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Ympäristö-ryhmän ja muiden järjestöjen kanssa. Alueosastomme piti infopöytää ja jakoi possupipareita, joihin oli kiinnitetty vegaaninen pipariresepti sekä infolappu, jossa kerrottiin faktoja sikojen elämästä suomalaisissa sikaloissa. Joensuun alueosasto esiteltiin Animalia-lehden numerossa 4/12.

6 Joulukuu 2012, kokous Joulukuun kokous pidettiin Kokouksessa muun muassa käytiin läpi mennyttä vuotta ja pohdittiin tulevia tavoitteita, eritoten toimintasuunnitelman kattamaa aikaa tammikuusta kesäkuulle Väen talolla vietettiin Väen joulua Olimme yhtenä järjestäjänä ja pidimme tilaisuudessa info-pöytää. Yhteyshenkilö-Erjaa haastateltiin vielä kuun viimeisinä päivinä paikallislehti Karjalan Heiliin. Tammikuun alussa ilmestyvässä jutussa käsitellään järjestötoimintaa ja sen haasteita. Kerroin omassa osuudessani yleisemminkin Animalian ja sen alueosaston toiminnasta. Lopuksi Yhteyshenkilönä olen iloinen ja ylpeä aktiivisesta puolivuotiskaudesta. Joensuun uusi alueosasto on osoittautunut virkeäksi ja toimintaan sitoutuneeksi ryhmäksi. Erityisen mukavana (ja hyödyllisenä!) pidän sitä, että olemme saaneet mukaan toimintaan henkilöitä, jotka ovat olleet mukana Joensuun Animaliassa jo menneinä vuosikymmeninä. Myönteistä on myös se, että toiminnassa on mukana monenlaisia ihmisiä, esimerkiksi eri-ikäisiä miehiä ja naisia. Sähköpostilistamme tavoittaa liki 40 henkilöä. Facebook-ryhmämme sivu (http://dy.fi/z8a) toimii pääasiassa ulkoisen tiedotuksen kanavana ja tavoittanee muitakin kuin alueosaston aktiiveja. Olemme pyrkineet löytämään myös sellaisia tehtäviä, joita voi hoitaa sähköpostitse tai muutoin netin kautta. Toimintamme keskittyy valitettavasti Joensuun kaupungin alueelle. Tulevaisuudessa joudumme pohtimaan, kuinka tavoittaa Animalian jäseniä ja muita eläinasioista kiinnostuneita laajemmin Pohjois- Karjalassa. Tavoitteenamme on, että alueosastotoimintaan olisi helppoa tulla mukaan. Olemme jakaneet vastuualueita ryhmän sisällä eli esimerkiksi lupa-asioista vastaa tietty henkilö, tilojen varaamisesta toinen henkilö ja niin edelleen. Pyrimme houkuttelemaan aktiivisia toimijoita koko ajan ja toimijarekrytointi on keskeisiä tehtäviämme myös tulevana vuonna. Toiminnan tuominen esille auttaa tässä työssä, joten pyrimme lisäämään entisestään alueosaston näkyvyyttä.

7 3. Jyväskylän alueosasto Yhteyshenkilö: Eeva Lyytikäinen Jyväskylän alueosaston vuosi 2012 aloitettiin kokoustamalla tammikuun lopussa, jolloin mietittiin tulevaa toimintaa. Kokoustilat vaihtuivat tuolloin pois Katriinan kaupasta, ja vuoden ensimmäinen kokous olikin yliopiston kahviossa. Helmikuussa ystävänpäivän kunniaksi aktiivit jakoivat kauppakadulla Mariannekarkein varustettuja esitteitä ja toivottivat ohikulkijoille eläinystävällistä ystävänpäivää. Hetken hiljaisemman kauden jälkeen huhtikuun puolivälissä kokoustettiin kansalaisalaisaloitteen tiimoilta. Alueosasto päätti lähteä mukaan keräämään nimiä turkistarhauksen kieltämisen puolesta. Toimintaa hieman hidasti ja vaikeutti toisinaan alueosaston tavaroiden säilyttämispaikan muuttuminen. Näppärästi saatavilla oleva varasto tuntui jokseenkin olevan kiven alla. Syksyllä kaavailtu yhteistoimisto Oikeutta Eläimille järjestön ja Luonto-Liiton kanssa ei päässytkään toteutumaan vuokranantajan valitessa toisin, joten alueosaston tavarat ovat tällä hetkellä allekirjoittaneen varastoissa. Toukokuussa nimien keräys turkistarhauksen kieltävään kansalaisaloitteeseen lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Kampanjan lanseerauspäivänä nimiä kerättiin kymmeniä Oikeutta Eläimille - järjestön teltan vieressä. Alueosasto pääsi myös mediaan kuvamateriaalin kautta heti lanseerauspäivänä. Nimien keräys jatkui toukokuun lopussa Yläkaupungin yö- tapahtumassa, ja monen tunnin urakka oli menestys. Ihmiset suhtautuivat kampanjaan pääasiassa myönteisesti. Nimien keräystä tapahtui pitkin kesää ja syksyä myös kadulla joko pöydän kanssa tai ilman sekä muutoin niin sanotuissa epämuodollisissa tapahtumissa. Toukokuussa alueosasto osallistui kahtena päivänä myös peruskoululaisten Toukofest- messutapahtumaan, jossa yhdessä OE:n (ja Faunan) kanssa nuoria aktivoitiin muun muassa eläinaiheisilla kysymyksillä. Kesäkuun alussa alueosasto edusti Mahdollisuuksien torilla Jyväskylän keskustassa, jossa myös keskityttiin keräämään nimiä kansalaisaloitteeseen. Ihmisten suhtautuminen Animalian toimintaan näytti myös olevan kiinnostunutta ja positiivista. Kesällä ei osallistuttu muihin suurempiin tapahtumiin, keskittyminen oli lähinnä nimien keräykseen ja uusien keräyslaatikoiden saamiseen ympäri kaupunkia. Niitä viljeltiinkiin yhteistyössä OE:n kanssa kiitettävästi. Syyskuussa yliopiston avajaismessuilla nimien kerääminen sai taas uutta puhtia, ja kymmeniä lomakkeita täyttyi. Myös kolme uutta aktiivia oli tuolloin mukana, ja pöydän pitäminen hektisessäkin tunnelmassa onnistui suuremmalla osallistujamäärällä hienosti. Kuun lopulla pöydänpitoa oli myös Tourujoen yötapahtuman Vapaaehtoiseksi-messuilla. Kunnallisvaalien lähestyessä lokakuun alussa alueosasto järjesti kaupunginkirjastolla kunnallisvaalipaneelin, jossa keskusteltiin päättäjien mahdollisuuksista eläinystävällisyyteen. Asiantuntijana ja alustajana paikalla oli tutkijatohtori Markus Vinnari Itä-Suomen yliopistosta. Puheenjohtajana toimi puheviestinnän opiskelija Olli Vainio. Panelisteista aiemmin sovittu Kristillisdemokraattien osallistuja joutui perumaan osallistumisen, mutta tämän korvasi Piraattipuolueen edustaja, joka pyysi viime hetkellä päästä mukaan. Keskustapuolueen alun perin sovittu ehdokas ei ilmaantunut paikalle, mutta yleisön joukosta löytyikin

8 puolueen edustaja osallistumaan melko yksimieliseen keskusteluun. Yleisöä oli paikalla noin parikymmentä henkilöä ja tilaisuus eteni sujuvasti. Loppuvuotena keskityttiin vielä vain nimien keräämiseen keräyspisteiltä ja lähipiiristä. Lokakuun loppuun mennessä nimiä oli kertynyt Ilkka Hiltuselta kysytyn arvion mukaan 402 kappaletta. Luku on kiitettävä, kun Animalian kerääjiä on ollut kourallinen.

9 4. Karhuryhmä Yhteyshenkilö: Suvi Börman Vuosi 2012 oli Karhuryhmälle ja Animals Asia Foundationille taas työntäyteinen. Suurin voitto saavutettiin Vietnamissa, jossa pitkä prosessin päätteeksi saatiin varmuus pelastuskeskuksen toiminnan jatkamisesta. Paikallisten viranomaisten painostamana pelastuskeskus joutui toimimaan häätöuhan alla lähes koko loppu vuoden. Alueesta olisi haluttu tehdä turistikeskus, joten pelastuskeskuksen katsottiin valtaavan liian suuri osa alueesta. Myös Suomessa kerättiin nimiä keskuksen hyväksi. Viimein tammikuussa 2013 Vietnamin pääministeri teki päätöksen toiminnan jatkamisen hyväksi. Päätös turvaa 104 pelastetun karhun ja 77 työntekijän tulevaisuuden. Tämä oli todellinen voitto eläinten hyvinvoinnille maassa, jossa perinteisesti korruptiolla on ollut hyvin pitkät perinteet. Karhujen pelastusoperaatiot jatkuivat niin Kiinassa kuin Vietnamissakin. Vietnamissa pelastettiin pitkin vuotta yhteensä kahdeksan karhua. Tammikuussa Vietnamin pelastuskeskuksessa avattiin pennuille suunniteltu talo, jossa pysytään paremmin hoitamaan emostaan liian aikaisin erotettua pienokaisia. Kiinassa pelastuskeskukseen saapui niin ikään kahdeksan karhua lisää. Viimeisin pelastusoperaatio oli kuuden karhun pelastaminen laittomalta karhutarhalta. Karhut olivat hyvin huonossa kunnossa ja kuntoutuminen on edelleen kesken. Karhuryhmä oli vuoden aikana mukana monissa tapahtumissa eri puolilla Suomea. Alkuvuodesta järjestettiin Nalle-päivä Salon kirjastossa. Tapahtumassa oli puhumassa eri eläinsuojelutyön aktiiveja. Tapahtumassa oli esillä myös karhuaiheinen valokuvanäyttely. Ryhmä oli mukana myös Kätevä-messuilla Lahdessa sekä PetExpossa, Maailmakylässä-festareilla ja Eettisillä joulumarkkinoilla Helsingissä. Myös ryhmän nimikkokarhusta Samposta kuului uutisia. Sampolle kuuluu hyvää. Tarhalle tullessaan Sampo oli laiha ja takkuinen, mutta nyt karhun terveydentila on jo parempi. Silmien takaosassa oleva tulehdus aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa Sampoa hoitaville lääkäreille. Sampolle on tehty viime vuoden aikana useita tutkimuksia ja verikokeita, mutta tulehduksen aiheuttaja ei ole vielä selvinnyt. Silmäspesialisti uskoo silmän oireilun kertovan tulehduksesta jossain muualla ja tutkimuksia jatketaan asian selvittämiseksi. Vaiva ei kuitenkaan näytä häiritsevän Sampoa, sillä se syö, leikkii ja elää kunnon karhun elämää uusien kavereiden kanssa. Sampo on viettänyt leppoisia päiviä ulkotarhassa uusien karhuystäviensä kanssa. Sampo rakastaa ulkoilua ja on tutustunut myös karhujen vesialtaaseen. Se vaikuttaa hyvin onnelliselta uudessa ympäristössään Kalenterikampanjalla kerättiin tänä vuonna 1800 summan lahjoitettavaksi karhuilla. Kaiken kaikkiaan on vuosien aikana lahjoitussumma kasvanut yli euron. Suuret kiitokset kaikille karhujen pelastustyötä tukeneille ja Vietnamin pelastuskeskuksen hyväksi kirjeen lähettäneille, ilman ruohonjuuritason työtä olisi pelastustyö paljon vaikeampaa. Toivottavasti saamme taas ensi vuonna kuulla hyviä uutisia Aasiasta.

10 5. Koiraryhmä Yhteyshenkilö: Aija Kankare 11.1 kokous toimistolla 2.2. kokous toimistolla 3.3 retki Viipurin koiratarhoille kokous toimistolla 4.4. kv. löytöeläinpäivä: teltta keskustassa yhdessä Viipurin koirat ry:n kanssa, toiminnan esittelyä Pet expo -messut, pöydänpitoa ja toiminnan esittelyä sterilisointikampanja Viipurissa varainkeruuseminaari koiran ongelmakäytöksestä Koira- ja kissakoulu Heiluvan hännän tiloissa (Miira Rauhamäki) kokous toimistolla leivontatalkoot Löytökoiralauantain kahvilaa varten 1.9. kahvilan pito Löytökoiralauantai -tapahtumassa kokous toimistolla, puhujavieraana Elina Punkeri Kyproskoirat ry:stä varainkeruuluento koiran virikkeistämisestä koirakoulu Masseterin tiloissa (Liisa Tikka)

11 6. Kotkan alueosasto Yhteyshenkilö: Jaana Vanhala Kokoontuminen Villa Kaunismäessä. Osallistujia Nuorten meikkaamista ja suhtautumista eläinkokeisiin käsittelevä koko sivun lehtijuttu julkaistiin Kymen sanomissa, Etelä-Saimaassa ja Kouvolan sanomissa. Haastateltava löytyi Alueet-listan kautta Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia 5. Katsoimme videon Next of kin Eläimet viihteessä valokuvanäyttely Kotkan pääkirjaston 2. kerroksessa Pidimme infopöytää ja aloitimme Turkistarhaton Suomi -kampanjan nimien keräämisen Kotkan pääkirjaston 2. kerroksessa Kokoontuminen Villa Kaunismäessä. Osallistujia 7. Pidimme kevätkauden päättäjäiset ja nyyttärit Pidimme infopöytää Etelä-Kymen Vasemmistonuorten järjestämässä Kaupunki haltuun 2 tapahtumassa. Paikalla olivat myös mm. Kotka Skate ja Maan ystävät Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Järjestimme yhteistyössä Kotkan ympäristöseura ry:n kanssa eettisen kuluttamisen keskustelutilaisuuden Onko kaupassa valinnanvaraa?" Kotkan pääkirjaston auditoriossa. Puhujina paikalla mm. Kotkan ympäristöseuran puheenjohtaja Pentti Tiusanen, SOK:n ympäristöpäällikkö Juhani Ilmola, Kuluttajaliitto ry:n pääsihteeri Juha Beurling, luomuviljelijä Timo Vanhala sekä Vesa Saarinen Animaliasta. Vaaliesitteitä jaettiin Kotkan alueella 200 kpl Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia 7. Katsoimme elokuvan One lucky elephant sekä pidimme nyyttikestit Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Osallistuimme ravintolapäivään pitämällä infopöytää ja vegaanista kahviota tapahtumapuoti Vadelmatarhassa.

12 Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia 4. Syyskauden päättäjäiset ja nyyttärit. Osallistuimme Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen nimien keräykseen Kotkan pääkirjastolla, Kaupunki haltuun -tapahtumassa, Kotkan meripäivillä, Kyl min takapihal -tapahtumassa, Ravintolapäivänä koirien ravintola Turren kesäkeittiössä, Kotkan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen koirien match showssa sekä Iloa syksyyn -tapahtumassa. Keräyspisteitä oli kampanjan aikana kesäkirppis Pilkussa, Kotkan pääkirjastossa, Karhulan kirjastossa, ekokampaamo/kauppa Kanervassa, Haminan pääkirjastossa, Haminan Hevosväylässä sekä tapahtumapuoti Vadelmatarhassa Kotkassa.

13 7. Kouvolan alueosasto Yhteyshenkilö: Pauliina Klemola Kouvolan Animalian alkuvuosi oli melko tapahtumaton, mutta tahti kiihtyi loppukeväästä Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen myötä. Tammi-helmikuussa veimme Animalia-lehtiä vastaanottoauloihin ja työpaikkojemme taukotiloihin jaoimme turkisesitteitä kävelykadulla. Koe-eläinten päivänä jaoimme koe-eläinesitteitä kävelykadulla infopöytä Myllykosken maailmannäyttelyssä infopöytä ja kansalaisaloitteen nimienkeräyksen aloitus Manski-kauppakeskuksessa. Järjestimme keräyspisteet ekokauppa Luonnottareen, pääkirjastoon, Lemmikkikeskukseen ja Vikkelään tassuun sekä hoidimme Kouvolan Body Shopin lomakkeet. (Lemmikkikeskuksen kanssa oli ongelmia, sillä kaupan henkilökunta ei tuntunut haluavan panna keräyslaatikkoa mihinkään näkyvään paikkaan vaan pikemminkin piilotella sitä - jopa pinoamalla tavaroita sen eteen. Lopulta selvisikin, että toimitusjohtaja oli käskenyt kaupan henkilökuntaa toimimaan juuri niin.) Pidimme vegaanista kahviota ja keräsimme allekirjoituksia Kulttuuritallit ry:n järjestämissä musiikkitapahtumissa kesä-syyskuussa yhteensä viiteen otteeseen. Yhteistyö osoittautui molempia osapuolia hyödyttäväksi, joten luultavasti jatkamme kahvion pitoa myös ensi kesänä. Läpi kesän ja alkusyksyn nimienkeräystä ja pöydänpitoa eri tapahtumissa, mm. Pioneerifestivaali, Kouvolassa kelpaa, Meidän maaseutu ja Sadonkorjuupäivä pidettiin Kouvolan kirjaston auditoriossa kuntavaaliseminaari. Kuntavaalit menivät muuten Kouvolan alueosastolta ohitse, sillä yhteyshenkilö unohti nolosti hakea vaaliesitteet postista, eikä aikaa niiden jakamiseen olisi ollutkaan osallistuimme järjestöjen joulumyyjäisiin Kouvolan yhteiskoululla. Myynnissä Animaliatuotteita, vegaanisia joululeivonnaisia sekä käsitöitä. Lipaskeräystä muutamaan otteeseen keväällä ja joulun alla. Luovuimme vuonna 2012 säännöllisistä tapaamisista, koska osallistujia oli niin vähän. Vuoden 2013 päätavoite onkin jäsenistön aktivoiminen ja jäsenmäärän kasvattaminen. Tähän keskitämme voimamme, ellei jokin suurempi kampanja niitä taas vie.

14 8. Lahden alueosasto Yhteyshenkilö: Irma Teikari 29.1 Irman luona kokous ja askartelua Mia ja Henna osallistuivat Helsingissä Animalian kokoukseen Animalian muotiblogin kuvaukset, mukana Mia ja Laura-Maija Kokoontuminen Ympäristöneuvonnan tiloissa askartelua, aivoriihtä ja taideteosten tekoa Koiranäyttelyssä pöydänpitoa, infoamista ja tuotteiden myyntiä > n. 5 viikkoa kestävä Eläinaiheinen näyttely Kahvila MeaMannassa. 4.5 MeaMannassa näyttelyyn tutustumista ja asioiden päivittelyä kera vegaanisten herkkujen 27.5 Karirannassa kansalaisaloitteiden keräämistä. Mukana myös Neea Kontio (Lahden Vihr.) ja hänen lampaiden kerimistä. Nimien keräystä, eri tapahtumiin osallistumista, mm. Faces-festivaalit ja Provinssirock, Jättömaa-festivaalit. Eri paikkoihin, kuten eläintalolle, liikkeisiin ym. viety kansalaisaloitteita, niiden keräys ja muu tarvittava materiaali. Lahden ja lähikuntien keskustoissa kerättiin nimiä Karirannassa nimien keräystä. Syystapaaminen Helsingissä, mukana Irma ja Henna BlockParty, tuotteiden myynti, paprikoiden ym. grillaus ja ilmaisjako (oli suurmenestys). Ohessa nimien keräystä Turkistempaus 4.10 Kunnallisvaaliehdokkaille vaalipaneeli Lahden Kaupungin kirjastossa, avoimet ovet. Tähän kutsuttu Facebookin ja sähköpostin kautta ihmisiä, sekä ilmoitettu Etelä-Suomen sanomissa ja Meno-kadulla. Puhujana Birgitta Wahlberg. Tarjolla vegaanisia suolaisia ja makeita pikkupurtavia ja kahvia/teetä Lasten Ympäristötapahtuma, Animalia lukemassa eläinaiheisia satuja Fur Free Friday Launun aukiolla. Ilmoitettu tapahtumasta netissä ja eri tiedotusvälineisiin. Aamulla radiohaastattelu, jota lähetettiin Lahden radiossa koko päivän uutisten aikana. Paikalle koottiin muistomerkki kuolleille turkiseläimille. Flaijereiden jakoa ja huomion herättämistä. Paikalle sai tuoda kukkia ja kynttilöitä, joita tulikin hyvin kiitettävästi.

15 9. Oulun alueosasto Yhteyshenkilö: Roope Kanninen Yleistä Vuonna 2012 aktiiviryhmämme toiminta painottui pääasiassa yhden teeman ympärille eli turkistarhaukseen, sillä keräsimme suurimman osan vuodesta nimiä Kansalaisaloite turkistarhauksen kieltämiseksi kampanjaa varten. Allekirjoitusten kerääminen alkoi toukokuussa ja kesti marraskuuhun asti. Vuoden aikana toteutimme kyllä muitakin aiemmilta vuosilta tuttuja tapahtumia, mutta tempauksissa keräsimme yleensä myös nimiä aloitetta varten. Tapahtumien toteutuksesta sovimme aktiivien kesken perinteiseen tapaan kokouksissa ja Facebook-ryhmien (Oulun Animalia -ryhmä ja kampanjaa varten perustettu Kerääjät-ryhmä) sekä sähköpostilistan kautta. Iloksemme saimme vuoden aikana pari uutta aktiivia mukaan toimintaan. Kokoukset Pidimme kuukausittaiset kokouksemme joka kuun ensimmäinen keskiviikko ellei toisin ilmoitettu. Pidimme poikkeuksellisesti tapaamisemme keskustan Robert s Coffeessa, koska pidimme kahvilan sijaintia parempana verrattuna syrjäisempään toimistoomme. Ilmoitimme kokouksien ajankohdista sähköpostilistallamme, nettisivulla ja FB-ryhmissämme. Kuvaus tehdystä toiminnasta Alkuvuodesta pidimme vuosikokouksen ja Uusien iltana tapasimme toimistolla ja poikkesimme syömässä paikallisessa intialaisessa ravintolassa. Maaliskuussa myimme Animalian tuotteita Iin yritysmessuilla. Keväällä pidimme myös pari kouluvierailua. Toukokuussa aloitimme kansalaisaloitekampanjan muun Suomen tavoin heti ensimmäisenä kampanjapäivänä keräämällä nimiä Oulun keskustan Rotuaarilla. Puolen vuoden aikana kerääminen tapahtui pääasiassa kolmella tavalla: pitämällä pöytää tapahtumissa, feissaamalla normaalina arkipäivänä keskustan alueella ja hankkimalla allekirjoituksia oman lähipiirin keskuudesta. Kesätapahtumissa painoarvo oli kansalaisaloitteella, mutta pidimme myös perinteistä infopöytää eläinsuojeluasioista. Toukokuussa osallistuimme Mahdollisuuksien torille Toppilassa ja kesäkuussa Löydä luonnollinen harrastus perhetapahtumaan Ainolan puistossa. Pidimme kesällä myös Oulun Animalian kesäjuhlat aktiivien kesken. Heinäkuussa oli luvassa punk-tapahtuma Hässäkkä-päivät Toppilassa ja QStockfestarit Kuusisaaressa, ja keräsimme nimiä myös Rotuaari-piknikillä. Elokuussa olimme pari päivää keräämässä nimiä Oulun Musiikkivideofestivaaleilla, mutta erityisen hedelmällinen keräämistilaisuus oli syyskuun alussa Löytökoiralauantaina Lammassaaressa. Kuun lopussa järjestimme myös Animalian Eläinten Oulu kuntavaaliseminaarin pääkirjastossa. Kansalaisaloitteen keräysajan umpeuduttua loppusyksyllä olivat luvassa jo perinteeksi muodostuneet Pohjankartanon joulumyyjäiset ja aktiivien pikkujoulut. Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa Kansalaisaloitetta keräsimme yhteistyössä Luonto-Liiton, SEY:n ja Oikeutta eläimille järjestön kanssa. Kesätapahtumiin osallistuimme yhdessä monen muun luonnonsuojelu-, ihmisoikeus- ja eläinsuojelujärjestön kanssa, mutta läheisimmin teimme yhteistyötä Oulun ESY:n kanssa pitämällä yhdessä pöytää QStockissa.

16 10. Pääkaupunkiseudun alueosasto / Animalian opiskelijaryhmä Yhteyshenkilö: Salla Nylund Johdanto Animalian opiskelijaryhmä vietti 20-vuotisjuhlavuottaan vuonna Vuosi huipentuikin järjestön syntymäpäiväjuhliin marraskuussa. Muita vuoden pääkohtia olivat Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen kampanjointi sekä kuntavaaliseminaari Uudella Ylioppilastalolla. Ryhmä osallistui aktiivisesti Eläinsuojeluliitto Animalian järjestämiin tapahtumiin ja tempauksiin, kuten Ravintolapäivänä järjestetyn vegaanikahvilan toteuttamiseen, sekä teki yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa muun muassa Kasviskekkereiden järjestämisessä. Opinto- ja koulutustoiminta Vuoden aikana ryhmäläisiä osallistui Eläinsuojeluliitto Animalian koulutuksiin, kuten alueosastopäivien tapaamisiin ja infopöydän pitokoulutuksiin. Ryhmän jäsenet järjestivät myös omissa tapaamisissaan koulutuksia, kuten sosiaalisen median kampanjakäytönkoulutuksen ja Wikin käyttökoulutuksen. Sosiaalisen median kampanjakäytön koulutuksen veti Animalian viestintäpäällikkö. Järjestötoiminta Ryhmän järjestämien tilaisuuksien tarkoituksena oli tarjota kaikille eläinasioista kiinnostuneille mahdollisuus tulla mukaan toimintaan ja tutustua ryhmän erilaisiin toimintamuotoihin. Ryhmätoimintaan liittyvät tapahtumat oli suunnattu sekä jäsenille että muille, ja niistä tiedotettiin sekä ryhmän verkkosivuilla, Facebook-sivulla että sähköpostilistoilla. Maaliskuussa ja syyskuussa järjestettiin myös erityinen uusien ilta, jossa esiteltiin ryhmän toimintaa. Animalian ryhmä kokoontui säännöllisesti kahden viikon välein torstaisin suunnittelemaan toimintaa ja keskustelemaan ajankohtaisista eläinsuojeluasioista, kaikkiaan yhteensä 21 kertaa. Kesä-heinäkuussa kokouksia ei kesälomien takia pidetty, mutta tänä aikana ryhmäläiset osallistuivat erilaisiin tapahtumiin. Ryhmä teki useita ravintolavierailuita ja laati arvosteluja kasvis- ja vegaaniruuasta Animalian Vapauta valinnoilla -verkkosivustolle. Vuoden aikana katsottiin myös eläinsuojeluaiheisia elokuvia, esim. Yes-men Fix The World, Apinoiden planeetan synty ja kasvisruokailusta kertova Vegucated. Kesän alussa järjestettiin ryhmän perinteinen kesäpiknik Alppipuistossa Helsingissä yhdessä Animalian uusien feissareiden kanssa. Huhtikuussa tehtiin opintovierailu Tampereelle FICAMiin (Vaihtoehtomenetelmäkeskus eläinkokeille). Tälle todella mielenkiintoiselle ja opettavaiselle vierailulle osallistui myös Eläinsuojeluliitto Animalian Tampereen ja Jyväskylän aktiiveja. Kesäkuussa ryhmä osallistui aktiivisesti Helsingin yliopistolla järjestetylle Animal Ethics yleisöluennolle ja keskustelutilaisuuteen, joka käsitteli eläinetiikkaa sekä eläinten asemaa Suomessa. Erityisaiheena olivat eläinkokeet ja niiden arviointi. Tilaisuuden järjestivät Juliana von Wendtin säätiö, Eläinsuojeluliitto Animalia ja Eläinten hyvinvointikeskus EHK. Tilaisuudessa luennoivat filosofi Paula Hirsjärvi, professori Peter Sandøe sekä apulaisprofessori Helena Röcklinsberg.

17 Ryhmä järjesti myös karhuaiheisen te lan, jossa tutustuttiin Eläinsuojeluliitto Animalian Karhuryhmään ja Aasian sappikarhujen pelastustoimintaan. Pikkujouluja vietettiin joulukuussa ravintola Kitchissä. Tapahtumat ja tempaukset Helmikuussa ryhmä järjesti Helsingin keskustassa Ystävänpäivän lipaskeräyksen, jonka tuotto lahjoitettiin Eläinsuojeluliitto Animalialle. Maaliskuussa ryhmä osallistui perinteisten Kasviskekkereiden järjestämiseen. Tapahtuman järjestivät Eläinoikeusyhdistys Fauna, Eläinsuojeluliitto Animalia, Helsingin Yliopiston Maan Ystävät, Oikeutta Eläimille, Vegaaniliitto, HYY:n Vihreät ja Sitoutumaton vasemmisto. Koe-eläinten päivänä huhtikuussa tempaistiin Helsingin keskustassa yhteistyössä The Body Shopin kanssa ja jaettiin ohikulkijoille eläinkokeettoman kosmetiikan listaa. Alkuvuodesta ryhmä myös piti infopöytää PetExpo-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Alkuvuodesta 2012 perustuslain muutos mahdollisti kansalaisten lakialoitteiden tekemisen. Toukokuussa käynnistyi Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitekampanja turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa. Aloitteen vireille panijoina toimivat Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta Eläimille ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto. Ryhmän vapaaehtoiset keräsivät ahkerasti tähän Suomessa ensimmäisenä eduskuntaan ehtineeseen kansalaisaloitteeseen nimiä useissa tapahtumissa pitkin kesää ja alkusyksyä. Nimiä kerättiin sekä yhdessä että yksittäin omilta tutuilta ja lähipiiriltä että tapahtumien yhteydessä infopöydällä. Nimiä kerättiin muun muassa seuraavissa tapahtumissa: Vegfest Tampereella, Kallio Kukkii, Maailma kylässä, Helsinki Pride, Taiteiden yö Helsingissä ja Helsingin yliopiston avajaiskarnevaalit. Nimien keruuta tehtiin koko kansalaisaloitteelle laissa määrätyn keräysajan, eli kuusi kuukautta, jona aikana aloitteeseen on kerättävä vähintään nimeä. Nimiä koko aloitteeseen kerättiin lopulta yhteensä Aloite menee eduskunnan käsittelyyn ensimmäisenä kansalaisaloitteena Suomessa. Syyskausi oli toiminnan täyteinen. Lokakuussa Eläinten viikolla ryhmän vapaaehtoiset auttoivat Heidi Huovisen taidenäyttelyssä päivystämisessä Helsingin keskustassa Akkuna-galleriassa. Eläinten viikolla ryhmä järjesti myös kuntavaaliseminaarin Uudella ylioppilastalolla. Seminaari järjestettiin osana Eläinsuojeluliitto Animalian kuntavaalikampanjaa, jonka pääteemana oli kasvispainotteinen ruoka ja eläinystävällisyys kuntien julkisissa hankinnoissa. Tilaisuudessa puhui tutkija Saara Kupsala ja tentattavina oli kymmenisen kuntavaaliehdokasta kaikista suurimmista eduskuntapuolueista. Loppusyksystä ja alkutalvesta ryhmän vapaaehtoiset osallistuivat eläinsuojeluliitto Animalian infopöydän pitämiseen Kauneus- ja terveysmessuilla, Kirjamessuilla, ELMA-messuilla ja Voittaja-näyttelyssä. Vuosi huipentui ryhmän 20-vuotisjuhlaan Uudella ylioppilastalolla marraskuussa. Juhlia varten haluttiin koota ryhmän toimintavuosilta historiikki. Vuosijuhlien järjestelyt aloitettiinkin hyvissä ajoin perustamalla erillinen historiikki-työryhmä, joka kokoontui muutamia kertoja yhdessä kirjoittamaan ryhmän historiikkia koko ryhmän 20-vuotisen toiminnan ajalta. Aiemmin ryhmän toimintaa oli dokumentoitu lähinnä toimintakertomuksien muodossa vuositasolla. Historiikkia varten otettiin yhteyttä ryhmän vanhoihin toimijoihin ja pyydettiin heitä kertomaan ryhmän toiminnasta. Kysymyksiä historiikkityöryhmä oli miettinyt yhdessä etukäteen. Vuosien varrella ryhmässä mukana olleiden yhteystietoja kerättiin osoiterekisteriin, jotta kutsu saatiin leviämään mahdollisimman monelle ryhmässämme mukana olleelle. Juhlassa julkistettiin ja esitettiin ryhmän historiikki sekä kuultiin mukana olleita aktiiveja vuosien varrelta. Illan huipensivat suuren suosion saavuttanut bingo, jossa oli palkintona eläinystävällisiä tuotteita, sekä disko.

18 Tiedotustoiminta Ryhmä esitteli toimintaansa Uusien illoissa maaliskuussa ja syyskuussa sekä HYY:n avajaiskarnevaaleilla syyskuussa. Toiminnasta tiedotettiin muun muassa sähköpostilistalla, omilla ja Eläinsuojeluliitto Animalian kotisivuilla, Facebook-ryhmässä sekä jakamalla tapahtumakalenteriesitteitä tapahtumissa. Vuonna 2012 ryhmä panosti entistä enemmän nimenomaan Facebook-tiedottamiseen, mm. luomalla jokaiselle kokoukselle oman Facebook-tapahtuman. Eläimet viihteessä -kampanjassa muutamia vuosia sitten tehty esite uudistettiin päivittämällä sen sisältö ja ulkoasu. Esitteestä otettiin lisäpainos tapahtumissa jaettavaksi. Varainhankinta Vuoden 2012 aikana ryhmä keräsi varoja Ystävänpäivän tempauksessa. Varat lahjoitettiin Eläinsuojeluliitto Animalialle. Juhlavuositapahtumassa kerättiin varoja ryhmän omaan toimintaan lipaskeräyksellä. Tapahtumakalenteri 2012 KEVÄTKAUSI TAMMIKUU Tapaaminen (7 osallistujaa) - jaettiin uudet virat vuodelle Tapaaminen (5 osallistujaa) - suunniteltiin ryhmän tulevaa toimintaa vuodelle 2012 HELMIKUU 4.2. Vegaanikahvila ravintolapäivänä Animalian toimistolla klo (70 henkilöä) 9.2. Tapaaminen (6 osallistujaa) Ystävänpäivän lipaskeräys Helsingin keskustassa (avoin yleisötilaisuus kadulla) Tapaaminen (10 osallistujaa) - Koulutus sosiaalisen median käytöstä kampanjoinnissa MAALISKUU 8.3. Tapaaminen, uusien ilta, elokuva Apinoiden planeetan synty (7 osallistujaa) Tapaaminen, infopöytä-koulutus (10 osallistujaa) Vegaanista leivontaa Alina-salissa (20 osallistujaa) Kasviskekkerit Helsingin uudella Ylioppilastalolla (n. 500 osallistujaa) Animalian vuosikokous ja alueosastojen tapaaminen (n. 40 osallistujaa) HUHTIKUU 5.4. Tapaaminen (8 osallistujaa) Tapaaminen (10 osallistujaa) Vierailu FICAM:iin (Vaihtoehtomenetelmäkeskus eläinkokeille) Tampereelle (10 osallistujaa) Koe-eläinten päivän tempaus Helsingin keskustassa (avoin yleisötapahtuma kadulla) PetExpo messut Helsingin messukeskuksessa, infopöytä TOUKOKUU

19 2.5. Ryhmän historiikin tekoa (3 osallistujaa) 3.5. Tapaaminen (9 osallistujaa) VegFest/ Kallio Kukkii Helsingin Kalliossa, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) Ravintolavierailu ravintola Mayaan Helsingissä (8 osallistujaa) Maailma kylässä Helsingin keskustassa, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) Tapaaminen (6 osallistujaa) KESÄKUU 2.6. Nimien keräystä kansalaisaloitetta varten Helsingin Narinkkatorilla (3 ryhmäläistä) Animal Ethics yleisöluento keskustelua eläinetiikasta sekä eläinten asemasta Suomessa (50 osallistujaa) Ryhmän historiikin tekoa (3 osallistujaa) Tapaaminen, kevätkauden päättäjäiset Alppipuistossa, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (14 osallistujaa) Helsinki Pride Helsingin keskustassa, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) SYYSKAUSI: ELOKUU 9.8. Tapaaminen (6 osallistujaa) Tapaaminen (7 osallistujaa) Helsingin taiteiden yö, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten, eläinaiheinen näytelmä (avoin yleisötapahtuma) SYYSKUU 3.9. Helsingin yliopiston avajaiskarnevaalit, infopöytä ja toiminnan esittelyä, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) 6.9. Tapaaminen, uusien ilta, elokuva Vecugated (15 osallistujaa) Ryhmän historiikin tekoa (3 osallistujaa) Animalian uuden toimiston tupaantuliaiset Helsingin Sörnäisissä Animalian syysviikonloppu toimintakeskus Hapessa Helsingissä, luentoja, sarjakuvapaja, elokuva (25 osallistujaa) Animalian syysviikonloppu, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten Helsingin keskustassa Tapaaminen (7 osallistujaa) Kissa kaipaa puuhaa hyväntekeväisyysseminaari Vantaalla, toiminnan esittelyä LOKAKUU Eläinten viikko: Heidi Huovisen taidenäyttely Akkuna-galleriassa, näyttelyssä päivystämistä ja kansalaisaloitteen nimien keruuta koko viikon ajan Kuntavaaliseminaari Uudella ylioppilastalolla (35 osallistujaa) Tapaaminen, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten Helsingin keskustassa ennen tapaamista (6 osallistujaa) Tapaaminen, elokuva Yes-men Fix The World (5 osallistujaa)

20 Kauneus- ja terveysmessut Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä Kirjamessut Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä MARRASKUU Tapaaminen (6 osallistujaa) Animalian opiskelijaryhmän 20-vuotisjuhlat Uudella ylioppilastalolla (40 osallistujaa) ELMA-messut Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä Tapaaminen (7 osallistujaa) Tapaaminen, elokuva Säilöttyjä Unelmia (8 osallistujaa) JOULUKUU Voittaja-näyttely Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä Pikkujoulut ravintola Kitchissä (6 osallistujaa) Eettisen joulumarkkinat Postitalolla, info- ja myyntipöytä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Animalian alueosastojen toimintakertomukset 2013. 1. Animalian pääkaupunkiseudun alueosasto

Animalian alueosastojen toimintakertomukset 2013. 1. Animalian pääkaupunkiseudun alueosasto Animalian alueosastojen toimintakertomukset 2013 Sisällys 1. Animalian pääkaupunkiseudun alueosasto... 1 2. Lahden alueosasto... 8 3. Kouvolan alueosasto... 9 4. Oulun Animalian toimintakertomus 2013...

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007 1(6) Aika 13.6.2007 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Fredman & Månsson Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen,

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

Kestävän kehityksen vuosipolku 2013-14

Kestävän kehityksen vuosipolku 2013-14 Kestävän kehityksen vuosipolku 2013-14 Ympäristöraadin koulutuspäivä Kokoonnuimme syyskuussa alakoululla, jolloin ylä-ja alakoulun raatilaisilla oli mahdollisuus tutustua Iltapäivällä yläkoulun raati kävi

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 11.5.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 11.5.2005 1(5) Aika 11.5.2005 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Auhto Laitinen Tuominen Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

25.1.2015. Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

25.1.2015. Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 25.1.2015 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Kotkan Pelastakaa Lapset ry Kotkan Pelastakaa Lapset ry Perustettu 1948 vuonna 2018 70-vuotisjuhlavuosi Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys 68 paikallisyhdistystä Jäseniä on tällä hetkellä 147 Poliittisesti ja eri uskontokuntiin

Lisätiedot

Toimintakertomus Kooste jäsenkokoukselle

Toimintakertomus Kooste jäsenkokoukselle Toimintakertomus 2016 Kooste jäsenkokoukselle 8.4.2017 painopisteet Koulutustoiminnan kehittäminen Valtakunnalliset ja paikalliset koulutustilaisuudet, asiantuntijavieraat: Changemaker-viikonloput, kampanjakoulutukset,

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu JOSE TOIMINTA 2013 1/7 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Josen jäseninä on erilaisia oppijoita, heidän läheisiään ja työnsä vuoksi oppimisvaikeuksista kiinnostuneita. Josen tarkoituksena on koota edellä mainitut

Lisätiedot

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 1991 1. YLEISTÄ Kuluneella kaudella ovat osaston perinteelliset toimintamuodot kallio-, jää- ja vuoristokiipeily eri muodoissaan sekä länsisuomalaisten

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Keliakiaviikon kauppatapahtumat (noin 80 tapahtumaa, tilanne 6.9.2010) Tule mukaan keliakiaviikon kauppatapahtumiin! Keliakiayhdistykset järjestävät

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 02.03.2014

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 02.03.2014 Suomen Welsh Corgi Seura ry Pohjois-Suomen alaosasto SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 02.03.2014 Paikka: Kisakankaan hiihtomaja, Oulunsalo 1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja Heidi Helanen avasi kokouksen klo

Lisätiedot

Valmistelut avajaisia varten

Valmistelut avajaisia varten POISTARIPAJA -hanke 10.6.2014 Oona Salo Texvex Forssan avajaiset 3.6.2014 juhlistettiin Forssan Texvexin virallisia avajaisia iloisissa tunnelmissa. Päivään sopi niin lasten askartelua, tekstiilin lajittelua

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

vuosikertomus 2010 Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry Vuosikertomus 2010

vuosikertomus 2010 Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry Vuosikertomus 2010 Vuosikertomus 2010 Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry Vuosikertomus 2010 vuosikertomus 2010 Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n tarkoituksena on tukea rekisteröityjä eläinsuojeluyhdistyksiä sekä muita rekisteröityjä

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 10/2006 HALLITUKSEN KOKOUS 12.10.2006

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 10/2006 HALLITUKSEN KOKOUS 12.10.2006 1(5) Aika 12.10.2006 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Olli

Lisätiedot

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 21.6.2016 Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 Teema: Oppimisen apuvälineet, lukijärjestöjen vertais- ja neuvontatoiminta VARASLÄHTÖ VIIKKOON Kouvola 30.9. Apuvälinepäivä kunnan työntekijöille

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015 Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Malliyhdistys Ry Puh. 040 123 4567 Y-tunnus 12345-6 Tiekatu 23 A 15 00120 PAIKKAKUNTA www.malliyhdistys.fi

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 Turun Cheerleadingseura Smash ry SISÄLLYS 1 VIESTINNÄN TAVOITTEET JA KOHDERYHMÄT... 3 2 VIESTINNÄN VÄLINEET JA TYÖKALUT... 4 2.1 Sähköposti... 4 2.2 Seuran Facebook-ryhmä... 4

Lisätiedot

Miten järjestöt voivat hyödyntää kohtaamispaikkoja omassa. 14.2.2011 Helena Liimatainen

Miten järjestöt voivat hyödyntää kohtaamispaikkoja omassa. 14.2.2011 Helena Liimatainen Miten järjestöt voivat hyödyntää kohtaamispaikkoja omassa viestinnässään? 14.2.2011 Helena Liimatainen Mitä järjestöjen toiminta kohtaamispaikoissa voi olla? Esitteitä, yhteystietoja, oppaita, lomakkeita

Lisätiedot

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä Meiltä on puuttunut keinoja arkiseen mutkattomaan yhdessä oloon. Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä - Yhteisöllisyystutkija Antti Maunu #syödäänyhdessä #suomi100 SUOMESSA

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys 1 Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014 Sisällys 1. Puheenjohtajan palsta 2. Tulevia koulutustilaisuuksia 3. Yhteistyökumppanin tiedotus, Spira Oy Hallituksen kokouksen esityslistalle

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 7/2016 Maahanmuuttajaneuvosto

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 7/2016 Maahanmuuttajaneuvosto Aika Maanantai 19.12 klo 12:18 16:50 Paikka Villa Victor, Torikatu 23 Kokouksen osanottajat Fischer Erwin, puh.joht. Suorsa Angela, varapuh.joht. Dolinšek Saša El Hassane Kazza Györgyne Szanto Bernadett

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 2 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuskoneenkuljettajan RekryKoulutus - Infra-alan tunnetuksi tekeminen - Messuja ja tapahtumia Suunnitelmia & suuntaviivoja vuodelle

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 22.01.2012

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 22.01.2012 Suomen Welsh Corgi Seura ry Pohjois-Suomen alaosasto SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 22.01.2012 Paikka: Isokatu 47, Oulun Kumppanuuskeskus 1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja Paula Ylipulli avasi kokouksen klo

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Erityinen Kevätpäivä Imatralla

Erityinen Kevätpäivä Imatralla Erityinen Kevätpäivä Imatralla 25.4.2015 Alkutilanne Saimme tiedon rahallisen tuen hakumahdollisuudesta Sovimme Joutsenon yhdistyksen kanssa yhteistyöstä Lappeenrannan yhdistys kysyi yhteistyön mahdollisuudesta,

Lisätiedot

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka alkoi torstai iltana ja menimme yöpymään rekkuaktiivin luokse Vantaalle, jossa rapsuttelimme useita kotia etsiviä kissoja.

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

Kongressijäerjestäjäkysely 2013

Kongressijäerjestäjäkysely 2013 Kongressijäerjestäjäkysely 23 kuviot Finland Convention Bureau Taloustutkimus Oy, 8.3.2 Christel Nummela T-65, FCB, Delegaattitutkimus 23, Kuviot, CN 2..22 2 Sisällysluettelo dia Kongressivieraiden määrän

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

TURUN KEMISTIKERHO RY

TURUN KEMISTIKERHO RY TURUN KEMISTIKERHO RY Vuosikertomus 2011 Yleistä Turun Kemistikerho ry on Turun alueella asuvien Suomalaisten Kemistien Seuran (SKS) jäsenten välinen yhdistys, joka emoseuransa tavoin pyrkii edistämään

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

POP UP kahvilapäivä

POP UP kahvilapäivä POP UP kahvilapäivä 20.5.2017 POP UP -kahvilapäivä Kansainvälisenä ravintolapäivänä 20.5 Järjestettiin toista kertaa Osa Suomi100 ohjelmaa Mukana 24 paikallisyhdistystä Mukana olleet yhdistykset: Laukaan

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Vierailu Malesian Langkawin saaren löytöeläinkodissa joulukuussa 2009

Vierailu Malesian Langkawin saaren löytöeläinkodissa joulukuussa 2009 Vierailu Malesian Langkawin saaren löytöeläinkodissa joulukuussa 2009 Vieraillessani Langkawin saarella viime vuonna kävin tutustumassa paikalliseen löytöeläinkotiin ja siihen miten kyseisellä saarella

Lisätiedot

Hiivola Emmi Juvonen Anni Lehtelä Petronella Paijula Laura Ristolainen Simo Rytkönen Istvan Simonen Emmi Suominen Sinituuli

Hiivola Emmi Juvonen Anni Lehtelä Petronella Paijula Laura Ristolainen Simo Rytkönen Istvan Simonen Emmi Suominen Sinituuli Kehitysyhteistyösiiven kokouksen pöytäkirja Paikka TYYn kirjasto, Ylioppilastalo B, Rehtorinpellonkatu 4-6 Aika 18.2.2015 klo 18:00 Läsnä: Hiivola Emmi Juvonen Anni Lehtelä Petronella Paijula Laura Ristolainen

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS

HALLITUKSEN KOKOUS 1(5) Aika 21.8.2007 kello 18.00 Paikka Läsnä Lakimiesliiton ylähuone Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen, lähti kohdassa 8 Jan Hjelt, hallituksen

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Vuosikokouspöytäkirja

Vuosikokouspöytäkirja Vuosikokouspöytäkirja RKL Naisten klubin vuosikokous 2012 Paikka: Aika: Läsnä: Hanasaaren kurssikeskus kokoustila Stig (2 krs.) lauantaina 17. marraskuuta 2012 klo 16.00 alkaen, Helena Railama, Marja Aaltonen,

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

Kierrätys- ja jätemateriaalin tuotteistaminen ja laadun kohottaminen

Kierrätys- ja jätemateriaalin tuotteistaminen ja laadun kohottaminen Kierrätys- ja jätemateriaalin tuotteistaminen ja laadun kohottaminen ITE-taide näyttely 14.2.-18.3.2011 Näyttelyssä töitä mm. Seija Jauho-Rämä, Rauno Ärling, Hellevi Järvinen, Helka Kärkkäinen ja paljon

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet

SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet Taina Saarinen (Bokseri 4/2005) Suomen Bokseriyhdistys toimi ensimmäiset pari vuosikymmentään pääyhdistyksen kautta,

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Sivu 1/5 Pöytäkirja 8/2016 Aika: 25. helmikuuta 2016 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Riina Lumme, puheenjohtaja Miika Tiainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville

Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville Oppaan idea Neljä eri vaihetta toimintavuodessa = askeleet Oppaasta voi käydä läpi toimintavuoden aikana useassa

Lisätiedot

Viestintävastaavien koulutus 1.2.2014

Viestintävastaavien koulutus 1.2.2014 Viestintävastaavien koulutus 1.2.2014 Ainejärjestöjen tiedotus ja viestintä Ainejärjestö yhdistää opiskelijoita ja välittää tietoa eri suuntiin. Sen kautta opiskelijat saavat tärkeää tietoa ja ainejärjestö

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI 1. LÄHTÖKOHDAT Sosiaalityöntekijät kokivat osan asiakastilanteista

Lisätiedot

Järjestimme kierrätystorin keväällä ja syksyllä. Maailmanparantajan kahvilaa ei saatu järjestettyä kertaakaan.

Järjestimme kierrätystorin keväällä ja syksyllä. Maailmanparantajan kahvilaa ei saatu järjestettyä kertaakaan. Järvenpään vihreät ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Järvenpään Vihreät ry:n hallitukseen kuuluivat vuonna 2014 Tiia Lintula (puheenjohtaja), Salla Hänninen (varapuheenjohtaja), Katri Kakko, Seija Kareinen (taloudenhoitaja),

Lisätiedot

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ LIITTEET MTKL parantaa jäsenpalvelua Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu Liiton koulutukset EU ruoka-apu vähävaraisille Mielenterveysviikko 47 Mielenterveysmessut

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2013

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2013 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2013 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 5.12.2012 Hallitus hyväksyy kalenterin kokouksessaan.

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 15.1.2010 TAMMIKUU 2.1. klo 11.00

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4 Vesilahden nuorisovaltuusto 1 Nuorisovaltuusto 25.09.2013 AIKA 25.09.2013 klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen JHL 212 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen JHL 212 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 877 henkilöä (12.11.14 tilanne) Jäsenten ammattialat Jäsenten työpaikat: toimisto, puhtauspalvelu, tekniikka, ravintohuolto, hoitotyö, Tikkamäki,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO UNELMISTA INNOSTUMISTA, BLOGGAAJIA JA UUSIA YRITYKSIÄ Vuosi 2016 alkoi varsin vilkkaasti oppisopimuskoulutuksen osalta uusia oppisopimuksia aloitettiin ensimmäisen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry.

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2014 Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Vuosi 2014 Vuosi 2014 oli yhdistyksen 77. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2006 HALLITUKSEN KOKOUS

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2006 HALLITUKSEN KOKOUS 1(6) Aika 25.4.2006 Paikka Läsnä Poissa Suomen Lakimiesliitto Finlands Juristförbund ry:n (SLML) Ylähuone, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri, kohdasta 9 -> Olli

Lisätiedot

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS Kyselyn tulokset Tampereen ammattikorkeakoulu Raportti Lokakuu 215 Sosionomikoulutus 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTONHANKINTA... 4 3 TULOKSET... 5 3.1 Tulokset graafisesti...

Lisätiedot