Eläinsuojeluliitto Animalia ry. Djurskyddsförbundet Animalia rf LIITE ANIMALIAN VUOSIKERTOMUKSEEN 2012: ANIMALIAN ALUEOSASTOJEN VUOSIKERTOMUKSET 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Eläinsuojeluliitto Animalia ry. Djurskyddsförbundet Animalia rf LIITE ANIMALIAN VUOSIKERTOMUKSEEN 2012: ANIMALIAN ALUEOSASTOJEN VUOSIKERTOMUKSET 2012"

Transkriptio

1 Eläinsuojeluliitto Animalia ry Djurskyddsförbundet Animalia rf LIITE ANIMALIAN VUOSIKERTOMUKSEEN 2012: ANIMALIAN ALUEOSASTOJEN VUOSIKERTOMUKSET 2012 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto Forssan alueosasto Joensuun alueosasto Jyväskylän alueosasto Karhuryhmä Koiraryhmä Kotkan alueosasto Kouvolan alueosasto Lahden alueosasto Oulun alueosasto Pääkaupunkiseudun alueosasto / Animalian opiskelijaryhmä Savonlinnan alueosasto Tampereen alueosasto Turun alueosasto... 23

2 Johdanto Vuoden 2012 lopussa Animaliassa toimi 20 alueosastoa, yhteyshenkilöä ja toimintaryhmää ympäri Suomen. Vuoden aikana perustettiin uusi ryhmä Forssaan. Lisäksi Rovaniemellä aloitti yhteyshenkilö. Joensuun ryhmä perustettiin uudelleen parin vuoden toimintatauon jälkeen. Animalia International ja pääkaupunkiseudulla toimiva nuorisoryhmä eivät toimineet vuoden aikana aktiivisesti. Vuoden lopussa Animaliassa toimi seuraavat ryhmät: Forssa, Jyväskylä, Joensuu, Kajaani, Kerava, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Pääkaupunkiseutu, Rauma, Rovaniemi, Savonlinna, Tampere, Turku ja Vihti sekä Karhuryhmä ja Koiraryhmä. Alueosastojen toimintaa tuettiin tavoitteiden mukaisesti tarjoamalla rahallista tukea, materiaalia sekä koulutusta. Ryhmät olivat hyvin aktiivisesti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa vuoden suurimpia kampanjoita: kuntavaalikampanjaa sekä kansalaisaloitetta. Lisäksi ryhmillä oli omia projekteja. Ryhmien toimintakertomukset löytyvät tästä Animalian toimintakertomuksen erillisestä liitteestä.

3 1. Forssan alueosasto Yhteyshenkilö: Nina Åkerlund Forssan alueosasto hyväksyttiin Animalian alueosastoksi tammikuussa Olemme toimineet järjestämällä Forssan kirjastossa kaksi valokuvanäyttelyä: Eläimet viihteessä ja Niin kuin sinä ja minä. Niin kuin sinä ja minä -näyttely sai huomiota myös Forssan lehdessä jossa se mainittiin oleellisesti osana kansalaisaloitetta koskevaa juttua. Myös Forssan lehden yleisön osastolla kansalaisaloite sai kommenttia ja pariin myös otimme kantaa alueosaston nimissä. Lisäksi järjestimme SEY:n kanssa yhteisnäyttelyn Someron ja Kosken kirjastoissa. Loimaan kirjastossa oli vielä erikseen Eläimet viihteessä näyttely. Lisäksi veimme keräyslippaan Kellarikirppikselle. Kansalaisaloitteeseen keräsimme nimiä suoraan ihmisiltä, Forssassa Kellarikirppikselle ja Eläinkauppa Epeleihin sekä kirjastoon Koskella saimme viedä keräyslaatikot. Mainostimme kansalaisaloitetta Forssan lehden yleisöosastolla, kauppojen ilmoitustaululla sekä Facebookissa. Kansalaisaloitteita myös luukutettiin alueella ahkerasti suoraan postilaatikoihin. Seutusanomiin laitettiin juttuvinkki alueosastosta ja Tammelan koulukeskukselle tarjouduttiin viemään esitteitä, mutta nämä tahot eivät vastanneet viesteihin. Jaoimme Kaisan tekemiä jouluesitteitä Niin kuin sinä ja minä näyttely Forssan kirjastossa Animalian ja Loimaan SEY:n yhteisnäyttely Kosken (tl) kirjastossa Eläimet viihteessä näyttely Loimaan kirjastossa Kokoonnuimme ja suunnittelimme kesän toimintaa Animalian ja Loimaan seudun eläinsuojeluyhdistyksen yhteisnäyttely Keräyslipas Kellarikirppikselle Animalian eläimet viihteessä valokuvanäyttely Forssan kirjastossa Kokoonnuimme 13.2.

4 2. Joensuun alueosasto Yhteyshenkilö: Erja Laakkonen Toiminnan ensimmäinen puolivuotiskausi Joensuusta oltiin jo keväällä 2012 yhteydessä Animalian toimistolle ja tiedusteltiin mahdollisuuksia käynnistää alueosaston toiminta uudelleen. Virallisesti uusi alueosasto aloitti toimintansa elokuussa, mutta jo kesällä järjestettiin Vegepiknik sekä osallistuttiin Animalian kesäkiertueeseen pitämällä infopöytää Ilosaarirockissa yhdessä Kuopion alueosaston kanssa. Kesällä ja syksyllä alueosasto osallistui Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitekeruuseen yhteistyössä Oikeutta Eläimille -järjestön ja Luonto-Liiton Savo-Karjalan piirin kanssa. Kaikissa tapahtumissa, joissa olimme mukana infopöydän kanssa tai muutoin, tarjottiin mahdollisuus täyttää kannatusilmoitus. Sähköpostilistamme kautta tavoitimme keräyslaatikkojen hoitajia laajemmalta alueelta kuin pelkästään Joensuusta. Animalia Joensuun väki hoiti useita keräyslaatikkoja. Animalian aloitteesta keräyspisteitä hoidettiin Joensuun Body Shopissa, Joen Eläinlääkäriasemalla sekä seutukunnan kirjastoissa (Joensuun pääkirjasto ja Rantakylän kirjasto sekä Tohmajärven, Outokummun ja Enon kirjastot). Alueosastohakemusta laadittaessa määriteltiin alueosaston toimintatapoja ja keskeisiä tavoitteita. Hakemuksessa todettiin, että ryhmän päämääränä on vakiinnuttaa toiminta uudelleen, mikä vaatii aktiivisten toimijoiden rekrytoimista mukaan alueosastotoimintaan. Keskeisimmäksi toimintamuodoksi päätettiin infopöydän pitäminen erilaisissa tapahtumissa. Aloitimme myös kouluvierailujen tekemisen. Alueosasto järjesti ja tulee jatkossakin järjestämään erilaisia tapahtumia. Linjasimme, että alueosasto pyrkii tekemään yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja erilaisten kansalaisliikkeiden kanssa. Yhteyshenkilönä olen vakuuttunut ensimmäisen puolen vuoden mittaan siitä, että tämä näkemys on todella ohjannut toimintaamme ja osoittautunut hyväksi ohjenuoraksi. Listaan alla Joensuun alueosaston toimintaa kuukausittain. Kesäkuu 2012, kokous Kokoonnuimme Paikalla oli kymmenen henkilöä, jotka ovat halukkaita perustamaan alueosaston. Kokouksessa päätettiin laatia hakemus toimistolle ja yhteyshenkilöksi esitettiin Erja Laakkosta. Heinäkuu 2012, kokous osallistuimme Joensuun Seudun Vasemmistonuorten järjestämään kadunvaltaustapahtumaan keräämällä allekirjoituksia kansalaisaloitteen kannatusilmoituksiin yhdessä Oikeutta Eläimille -järjestön kerääjien kanssa. Samaan aikaan oli käynnissä Ilosaarirock-viikon Popkatu-tapahtuma. Ilosaarirockissa pidettiin infopöytää yhdessä Kuopion alueosaston kanssa järjestimme Vegepiknikin yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Ideana oli kokoontua yhteen syömään omia vegaanisia piknik-eväitä ja tutustua järjestötoimijoihin. Paikalle saapui yli 20 henkilöä.

5 Elokuu 2012, kokous Elokuun kokouksessa juhlistettiin alueosaston perustamista. Alueosaston uudelleenkäynnistymisestä laadittiin lehdistötiedote, jota välitettiin muun muassa Ylen paikallistoimitukseen, paikallislehtiin ja ylioppilaslehti Uljaaseen. Alueosaston uudelleen käynnistäminen uutisoitiinkin yllättävän näkyvästi pidetty kokous oli samalla turkisaiheinen opintopiiritapaaminen. Joensuun Taiteiden yö -tapahtuma, Joen yö, oli Alueosastolla oli järjestöalueella infopöytä, jonka vetonaulana oli kasvomaalausta. Syyskuu 2012, kokous Syyskuun kokouksessa perustettiin kouluvierailuryhmä järjestettiin Kokousasiaton ilta eli alueosaston väelle tarkoitettu illanvietto. Lokakuu 2012, kokous Lokakuun alkupuolen teemapäiviä pidettiin esillä Eläinten viikolla. (Maailman kasvisruokapäivä 1.10., Maailman maatalouseläinten päivä ja Eläinten viikko sekä Kansainvälinen kananmunan päivä ) Kun SEY muistutti Eläinten viikolla kanojen elämästä ja kananmunien alkuperästä, yhdistimme edellä mainittujen teemapäivien viestit järjestämällä Kananmunattoman kahvilan. Kahvila oli avoinna Väen talolla Kävijöitä oli parikymmentä. Eläinten viikolla avautui myös valokuvanäyttely Rantakylän kirjastolla Joensuussa. Animalialta lainattiin Niin kuin sinä ja minä -näyttely. Kuvat olivat esillä Elinsiirtopäivänä jaettiin Joensuun keskustassa sata Juliana von Wendtin säätiön kudosluovutuskorttia. Kortit jaettiin todella nopeasti, sillä monet olivat halukkaita ottamaan kortin vastaan alueosasto piti infopöytää Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampuksella. Marraskuu 2012, kokous Vegaanipäivän iltana järjestettiin kokkailuilta yhdessä Vallattoman Kyökin ja Oikeutta Eläimille - järjestön kanssa. Ilta oli tarkoitettu järjestöjen omalle väelle. Marraskuussa toteutui ensimmäinen kouluvierailu. Kohteena oli Pyhäselän yläkoulun 8. luokka Hammaslahdessa. Vierailijamme pitivät kaksi oppituntia valinnaisella lemmikkikurssilla ja kertoivat Animaliasta ja sen toiminnasta sekä eläineettisistä asioista. Marraskuun kokouksessa laadittiin toimintasuunnitelma tammikuusta kesäkuulle Älä osta mitään -päivään liittyvä tapahtuma pidettiin Paikkana oli Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus ja olimme yhtenä järjestäjänä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Ympäristö-ryhmän ja muiden järjestöjen kanssa. Alueosastomme piti infopöytää ja jakoi possupipareita, joihin oli kiinnitetty vegaaninen pipariresepti sekä infolappu, jossa kerrottiin faktoja sikojen elämästä suomalaisissa sikaloissa. Joensuun alueosasto esiteltiin Animalia-lehden numerossa 4/12.

6 Joulukuu 2012, kokous Joulukuun kokous pidettiin Kokouksessa muun muassa käytiin läpi mennyttä vuotta ja pohdittiin tulevia tavoitteita, eritoten toimintasuunnitelman kattamaa aikaa tammikuusta kesäkuulle Väen talolla vietettiin Väen joulua Olimme yhtenä järjestäjänä ja pidimme tilaisuudessa info-pöytää. Yhteyshenkilö-Erjaa haastateltiin vielä kuun viimeisinä päivinä paikallislehti Karjalan Heiliin. Tammikuun alussa ilmestyvässä jutussa käsitellään järjestötoimintaa ja sen haasteita. Kerroin omassa osuudessani yleisemminkin Animalian ja sen alueosaston toiminnasta. Lopuksi Yhteyshenkilönä olen iloinen ja ylpeä aktiivisesta puolivuotiskaudesta. Joensuun uusi alueosasto on osoittautunut virkeäksi ja toimintaan sitoutuneeksi ryhmäksi. Erityisen mukavana (ja hyödyllisenä!) pidän sitä, että olemme saaneet mukaan toimintaan henkilöitä, jotka ovat olleet mukana Joensuun Animaliassa jo menneinä vuosikymmeninä. Myönteistä on myös se, että toiminnassa on mukana monenlaisia ihmisiä, esimerkiksi eri-ikäisiä miehiä ja naisia. Sähköpostilistamme tavoittaa liki 40 henkilöä. Facebook-ryhmämme sivu (http://dy.fi/z8a) toimii pääasiassa ulkoisen tiedotuksen kanavana ja tavoittanee muitakin kuin alueosaston aktiiveja. Olemme pyrkineet löytämään myös sellaisia tehtäviä, joita voi hoitaa sähköpostitse tai muutoin netin kautta. Toimintamme keskittyy valitettavasti Joensuun kaupungin alueelle. Tulevaisuudessa joudumme pohtimaan, kuinka tavoittaa Animalian jäseniä ja muita eläinasioista kiinnostuneita laajemmin Pohjois- Karjalassa. Tavoitteenamme on, että alueosastotoimintaan olisi helppoa tulla mukaan. Olemme jakaneet vastuualueita ryhmän sisällä eli esimerkiksi lupa-asioista vastaa tietty henkilö, tilojen varaamisesta toinen henkilö ja niin edelleen. Pyrimme houkuttelemaan aktiivisia toimijoita koko ajan ja toimijarekrytointi on keskeisiä tehtäviämme myös tulevana vuonna. Toiminnan tuominen esille auttaa tässä työssä, joten pyrimme lisäämään entisestään alueosaston näkyvyyttä.

7 3. Jyväskylän alueosasto Yhteyshenkilö: Eeva Lyytikäinen Jyväskylän alueosaston vuosi 2012 aloitettiin kokoustamalla tammikuun lopussa, jolloin mietittiin tulevaa toimintaa. Kokoustilat vaihtuivat tuolloin pois Katriinan kaupasta, ja vuoden ensimmäinen kokous olikin yliopiston kahviossa. Helmikuussa ystävänpäivän kunniaksi aktiivit jakoivat kauppakadulla Mariannekarkein varustettuja esitteitä ja toivottivat ohikulkijoille eläinystävällistä ystävänpäivää. Hetken hiljaisemman kauden jälkeen huhtikuun puolivälissä kokoustettiin kansalaisalaisaloitteen tiimoilta. Alueosasto päätti lähteä mukaan keräämään nimiä turkistarhauksen kieltämisen puolesta. Toimintaa hieman hidasti ja vaikeutti toisinaan alueosaston tavaroiden säilyttämispaikan muuttuminen. Näppärästi saatavilla oleva varasto tuntui jokseenkin olevan kiven alla. Syksyllä kaavailtu yhteistoimisto Oikeutta Eläimille järjestön ja Luonto-Liiton kanssa ei päässytkään toteutumaan vuokranantajan valitessa toisin, joten alueosaston tavarat ovat tällä hetkellä allekirjoittaneen varastoissa. Toukokuussa nimien keräys turkistarhauksen kieltävään kansalaisaloitteeseen lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Kampanjan lanseerauspäivänä nimiä kerättiin kymmeniä Oikeutta Eläimille - järjestön teltan vieressä. Alueosasto pääsi myös mediaan kuvamateriaalin kautta heti lanseerauspäivänä. Nimien keräys jatkui toukokuun lopussa Yläkaupungin yö- tapahtumassa, ja monen tunnin urakka oli menestys. Ihmiset suhtautuivat kampanjaan pääasiassa myönteisesti. Nimien keräystä tapahtui pitkin kesää ja syksyä myös kadulla joko pöydän kanssa tai ilman sekä muutoin niin sanotuissa epämuodollisissa tapahtumissa. Toukokuussa alueosasto osallistui kahtena päivänä myös peruskoululaisten Toukofest- messutapahtumaan, jossa yhdessä OE:n (ja Faunan) kanssa nuoria aktivoitiin muun muassa eläinaiheisilla kysymyksillä. Kesäkuun alussa alueosasto edusti Mahdollisuuksien torilla Jyväskylän keskustassa, jossa myös keskityttiin keräämään nimiä kansalaisaloitteeseen. Ihmisten suhtautuminen Animalian toimintaan näytti myös olevan kiinnostunutta ja positiivista. Kesällä ei osallistuttu muihin suurempiin tapahtumiin, keskittyminen oli lähinnä nimien keräykseen ja uusien keräyslaatikoiden saamiseen ympäri kaupunkia. Niitä viljeltiinkiin yhteistyössä OE:n kanssa kiitettävästi. Syyskuussa yliopiston avajaismessuilla nimien kerääminen sai taas uutta puhtia, ja kymmeniä lomakkeita täyttyi. Myös kolme uutta aktiivia oli tuolloin mukana, ja pöydän pitäminen hektisessäkin tunnelmassa onnistui suuremmalla osallistujamäärällä hienosti. Kuun lopulla pöydänpitoa oli myös Tourujoen yötapahtuman Vapaaehtoiseksi-messuilla. Kunnallisvaalien lähestyessä lokakuun alussa alueosasto järjesti kaupunginkirjastolla kunnallisvaalipaneelin, jossa keskusteltiin päättäjien mahdollisuuksista eläinystävällisyyteen. Asiantuntijana ja alustajana paikalla oli tutkijatohtori Markus Vinnari Itä-Suomen yliopistosta. Puheenjohtajana toimi puheviestinnän opiskelija Olli Vainio. Panelisteista aiemmin sovittu Kristillisdemokraattien osallistuja joutui perumaan osallistumisen, mutta tämän korvasi Piraattipuolueen edustaja, joka pyysi viime hetkellä päästä mukaan. Keskustapuolueen alun perin sovittu ehdokas ei ilmaantunut paikalle, mutta yleisön joukosta löytyikin

8 puolueen edustaja osallistumaan melko yksimieliseen keskusteluun. Yleisöä oli paikalla noin parikymmentä henkilöä ja tilaisuus eteni sujuvasti. Loppuvuotena keskityttiin vielä vain nimien keräämiseen keräyspisteiltä ja lähipiiristä. Lokakuun loppuun mennessä nimiä oli kertynyt Ilkka Hiltuselta kysytyn arvion mukaan 402 kappaletta. Luku on kiitettävä, kun Animalian kerääjiä on ollut kourallinen.

9 4. Karhuryhmä Yhteyshenkilö: Suvi Börman Vuosi 2012 oli Karhuryhmälle ja Animals Asia Foundationille taas työntäyteinen. Suurin voitto saavutettiin Vietnamissa, jossa pitkä prosessin päätteeksi saatiin varmuus pelastuskeskuksen toiminnan jatkamisesta. Paikallisten viranomaisten painostamana pelastuskeskus joutui toimimaan häätöuhan alla lähes koko loppu vuoden. Alueesta olisi haluttu tehdä turistikeskus, joten pelastuskeskuksen katsottiin valtaavan liian suuri osa alueesta. Myös Suomessa kerättiin nimiä keskuksen hyväksi. Viimein tammikuussa 2013 Vietnamin pääministeri teki päätöksen toiminnan jatkamisen hyväksi. Päätös turvaa 104 pelastetun karhun ja 77 työntekijän tulevaisuuden. Tämä oli todellinen voitto eläinten hyvinvoinnille maassa, jossa perinteisesti korruptiolla on ollut hyvin pitkät perinteet. Karhujen pelastusoperaatiot jatkuivat niin Kiinassa kuin Vietnamissakin. Vietnamissa pelastettiin pitkin vuotta yhteensä kahdeksan karhua. Tammikuussa Vietnamin pelastuskeskuksessa avattiin pennuille suunniteltu talo, jossa pysytään paremmin hoitamaan emostaan liian aikaisin erotettua pienokaisia. Kiinassa pelastuskeskukseen saapui niin ikään kahdeksan karhua lisää. Viimeisin pelastusoperaatio oli kuuden karhun pelastaminen laittomalta karhutarhalta. Karhut olivat hyvin huonossa kunnossa ja kuntoutuminen on edelleen kesken. Karhuryhmä oli vuoden aikana mukana monissa tapahtumissa eri puolilla Suomea. Alkuvuodesta järjestettiin Nalle-päivä Salon kirjastossa. Tapahtumassa oli puhumassa eri eläinsuojelutyön aktiiveja. Tapahtumassa oli esillä myös karhuaiheinen valokuvanäyttely. Ryhmä oli mukana myös Kätevä-messuilla Lahdessa sekä PetExpossa, Maailmakylässä-festareilla ja Eettisillä joulumarkkinoilla Helsingissä. Myös ryhmän nimikkokarhusta Samposta kuului uutisia. Sampolle kuuluu hyvää. Tarhalle tullessaan Sampo oli laiha ja takkuinen, mutta nyt karhun terveydentila on jo parempi. Silmien takaosassa oleva tulehdus aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa Sampoa hoitaville lääkäreille. Sampolle on tehty viime vuoden aikana useita tutkimuksia ja verikokeita, mutta tulehduksen aiheuttaja ei ole vielä selvinnyt. Silmäspesialisti uskoo silmän oireilun kertovan tulehduksesta jossain muualla ja tutkimuksia jatketaan asian selvittämiseksi. Vaiva ei kuitenkaan näytä häiritsevän Sampoa, sillä se syö, leikkii ja elää kunnon karhun elämää uusien kavereiden kanssa. Sampo on viettänyt leppoisia päiviä ulkotarhassa uusien karhuystäviensä kanssa. Sampo rakastaa ulkoilua ja on tutustunut myös karhujen vesialtaaseen. Se vaikuttaa hyvin onnelliselta uudessa ympäristössään Kalenterikampanjalla kerättiin tänä vuonna 1800 summan lahjoitettavaksi karhuilla. Kaiken kaikkiaan on vuosien aikana lahjoitussumma kasvanut yli euron. Suuret kiitokset kaikille karhujen pelastustyötä tukeneille ja Vietnamin pelastuskeskuksen hyväksi kirjeen lähettäneille, ilman ruohonjuuritason työtä olisi pelastustyö paljon vaikeampaa. Toivottavasti saamme taas ensi vuonna kuulla hyviä uutisia Aasiasta.

10 5. Koiraryhmä Yhteyshenkilö: Aija Kankare 11.1 kokous toimistolla 2.2. kokous toimistolla 3.3 retki Viipurin koiratarhoille kokous toimistolla 4.4. kv. löytöeläinpäivä: teltta keskustassa yhdessä Viipurin koirat ry:n kanssa, toiminnan esittelyä Pet expo -messut, pöydänpitoa ja toiminnan esittelyä sterilisointikampanja Viipurissa varainkeruuseminaari koiran ongelmakäytöksestä Koira- ja kissakoulu Heiluvan hännän tiloissa (Miira Rauhamäki) kokous toimistolla leivontatalkoot Löytökoiralauantain kahvilaa varten 1.9. kahvilan pito Löytökoiralauantai -tapahtumassa kokous toimistolla, puhujavieraana Elina Punkeri Kyproskoirat ry:stä varainkeruuluento koiran virikkeistämisestä koirakoulu Masseterin tiloissa (Liisa Tikka)

11 6. Kotkan alueosasto Yhteyshenkilö: Jaana Vanhala Kokoontuminen Villa Kaunismäessä. Osallistujia Nuorten meikkaamista ja suhtautumista eläinkokeisiin käsittelevä koko sivun lehtijuttu julkaistiin Kymen sanomissa, Etelä-Saimaassa ja Kouvolan sanomissa. Haastateltava löytyi Alueet-listan kautta Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia 5. Katsoimme videon Next of kin Eläimet viihteessä valokuvanäyttely Kotkan pääkirjaston 2. kerroksessa Pidimme infopöytää ja aloitimme Turkistarhaton Suomi -kampanjan nimien keräämisen Kotkan pääkirjaston 2. kerroksessa Kokoontuminen Villa Kaunismäessä. Osallistujia 7. Pidimme kevätkauden päättäjäiset ja nyyttärit Pidimme infopöytää Etelä-Kymen Vasemmistonuorten järjestämässä Kaupunki haltuun 2 tapahtumassa. Paikalla olivat myös mm. Kotka Skate ja Maan ystävät Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Järjestimme yhteistyössä Kotkan ympäristöseura ry:n kanssa eettisen kuluttamisen keskustelutilaisuuden Onko kaupassa valinnanvaraa?" Kotkan pääkirjaston auditoriossa. Puhujina paikalla mm. Kotkan ympäristöseuran puheenjohtaja Pentti Tiusanen, SOK:n ympäristöpäällikkö Juhani Ilmola, Kuluttajaliitto ry:n pääsihteeri Juha Beurling, luomuviljelijä Timo Vanhala sekä Vesa Saarinen Animaliasta. Vaaliesitteitä jaettiin Kotkan alueella 200 kpl Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia 7. Katsoimme elokuvan One lucky elephant sekä pidimme nyyttikestit Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia Osallistuimme ravintolapäivään pitämällä infopöytää ja vegaanista kahviota tapahtumapuoti Vadelmatarhassa.

12 Kokoontuminen Kotkan Pääkirjastossa Einon kammarissa. Osallistujia 4. Syyskauden päättäjäiset ja nyyttärit. Osallistuimme Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen nimien keräykseen Kotkan pääkirjastolla, Kaupunki haltuun -tapahtumassa, Kotkan meripäivillä, Kyl min takapihal -tapahtumassa, Ravintolapäivänä koirien ravintola Turren kesäkeittiössä, Kotkan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen koirien match showssa sekä Iloa syksyyn -tapahtumassa. Keräyspisteitä oli kampanjan aikana kesäkirppis Pilkussa, Kotkan pääkirjastossa, Karhulan kirjastossa, ekokampaamo/kauppa Kanervassa, Haminan pääkirjastossa, Haminan Hevosväylässä sekä tapahtumapuoti Vadelmatarhassa Kotkassa.

13 7. Kouvolan alueosasto Yhteyshenkilö: Pauliina Klemola Kouvolan Animalian alkuvuosi oli melko tapahtumaton, mutta tahti kiihtyi loppukeväästä Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen myötä. Tammi-helmikuussa veimme Animalia-lehtiä vastaanottoauloihin ja työpaikkojemme taukotiloihin jaoimme turkisesitteitä kävelykadulla. Koe-eläinten päivänä jaoimme koe-eläinesitteitä kävelykadulla infopöytä Myllykosken maailmannäyttelyssä infopöytä ja kansalaisaloitteen nimienkeräyksen aloitus Manski-kauppakeskuksessa. Järjestimme keräyspisteet ekokauppa Luonnottareen, pääkirjastoon, Lemmikkikeskukseen ja Vikkelään tassuun sekä hoidimme Kouvolan Body Shopin lomakkeet. (Lemmikkikeskuksen kanssa oli ongelmia, sillä kaupan henkilökunta ei tuntunut haluavan panna keräyslaatikkoa mihinkään näkyvään paikkaan vaan pikemminkin piilotella sitä - jopa pinoamalla tavaroita sen eteen. Lopulta selvisikin, että toimitusjohtaja oli käskenyt kaupan henkilökuntaa toimimaan juuri niin.) Pidimme vegaanista kahviota ja keräsimme allekirjoituksia Kulttuuritallit ry:n järjestämissä musiikkitapahtumissa kesä-syyskuussa yhteensä viiteen otteeseen. Yhteistyö osoittautui molempia osapuolia hyödyttäväksi, joten luultavasti jatkamme kahvion pitoa myös ensi kesänä. Läpi kesän ja alkusyksyn nimienkeräystä ja pöydänpitoa eri tapahtumissa, mm. Pioneerifestivaali, Kouvolassa kelpaa, Meidän maaseutu ja Sadonkorjuupäivä pidettiin Kouvolan kirjaston auditoriossa kuntavaaliseminaari. Kuntavaalit menivät muuten Kouvolan alueosastolta ohitse, sillä yhteyshenkilö unohti nolosti hakea vaaliesitteet postista, eikä aikaa niiden jakamiseen olisi ollutkaan osallistuimme järjestöjen joulumyyjäisiin Kouvolan yhteiskoululla. Myynnissä Animaliatuotteita, vegaanisia joululeivonnaisia sekä käsitöitä. Lipaskeräystä muutamaan otteeseen keväällä ja joulun alla. Luovuimme vuonna 2012 säännöllisistä tapaamisista, koska osallistujia oli niin vähän. Vuoden 2013 päätavoite onkin jäsenistön aktivoiminen ja jäsenmäärän kasvattaminen. Tähän keskitämme voimamme, ellei jokin suurempi kampanja niitä taas vie.

14 8. Lahden alueosasto Yhteyshenkilö: Irma Teikari 29.1 Irman luona kokous ja askartelua Mia ja Henna osallistuivat Helsingissä Animalian kokoukseen Animalian muotiblogin kuvaukset, mukana Mia ja Laura-Maija Kokoontuminen Ympäristöneuvonnan tiloissa askartelua, aivoriihtä ja taideteosten tekoa Koiranäyttelyssä pöydänpitoa, infoamista ja tuotteiden myyntiä > n. 5 viikkoa kestävä Eläinaiheinen näyttely Kahvila MeaMannassa. 4.5 MeaMannassa näyttelyyn tutustumista ja asioiden päivittelyä kera vegaanisten herkkujen 27.5 Karirannassa kansalaisaloitteiden keräämistä. Mukana myös Neea Kontio (Lahden Vihr.) ja hänen lampaiden kerimistä. Nimien keräystä, eri tapahtumiin osallistumista, mm. Faces-festivaalit ja Provinssirock, Jättömaa-festivaalit. Eri paikkoihin, kuten eläintalolle, liikkeisiin ym. viety kansalaisaloitteita, niiden keräys ja muu tarvittava materiaali. Lahden ja lähikuntien keskustoissa kerättiin nimiä Karirannassa nimien keräystä. Syystapaaminen Helsingissä, mukana Irma ja Henna BlockParty, tuotteiden myynti, paprikoiden ym. grillaus ja ilmaisjako (oli suurmenestys). Ohessa nimien keräystä Turkistempaus 4.10 Kunnallisvaaliehdokkaille vaalipaneeli Lahden Kaupungin kirjastossa, avoimet ovet. Tähän kutsuttu Facebookin ja sähköpostin kautta ihmisiä, sekä ilmoitettu Etelä-Suomen sanomissa ja Meno-kadulla. Puhujana Birgitta Wahlberg. Tarjolla vegaanisia suolaisia ja makeita pikkupurtavia ja kahvia/teetä Lasten Ympäristötapahtuma, Animalia lukemassa eläinaiheisia satuja Fur Free Friday Launun aukiolla. Ilmoitettu tapahtumasta netissä ja eri tiedotusvälineisiin. Aamulla radiohaastattelu, jota lähetettiin Lahden radiossa koko päivän uutisten aikana. Paikalle koottiin muistomerkki kuolleille turkiseläimille. Flaijereiden jakoa ja huomion herättämistä. Paikalle sai tuoda kukkia ja kynttilöitä, joita tulikin hyvin kiitettävästi.

15 9. Oulun alueosasto Yhteyshenkilö: Roope Kanninen Yleistä Vuonna 2012 aktiiviryhmämme toiminta painottui pääasiassa yhden teeman ympärille eli turkistarhaukseen, sillä keräsimme suurimman osan vuodesta nimiä Kansalaisaloite turkistarhauksen kieltämiseksi kampanjaa varten. Allekirjoitusten kerääminen alkoi toukokuussa ja kesti marraskuuhun asti. Vuoden aikana toteutimme kyllä muitakin aiemmilta vuosilta tuttuja tapahtumia, mutta tempauksissa keräsimme yleensä myös nimiä aloitetta varten. Tapahtumien toteutuksesta sovimme aktiivien kesken perinteiseen tapaan kokouksissa ja Facebook-ryhmien (Oulun Animalia -ryhmä ja kampanjaa varten perustettu Kerääjät-ryhmä) sekä sähköpostilistan kautta. Iloksemme saimme vuoden aikana pari uutta aktiivia mukaan toimintaan. Kokoukset Pidimme kuukausittaiset kokouksemme joka kuun ensimmäinen keskiviikko ellei toisin ilmoitettu. Pidimme poikkeuksellisesti tapaamisemme keskustan Robert s Coffeessa, koska pidimme kahvilan sijaintia parempana verrattuna syrjäisempään toimistoomme. Ilmoitimme kokouksien ajankohdista sähköpostilistallamme, nettisivulla ja FB-ryhmissämme. Kuvaus tehdystä toiminnasta Alkuvuodesta pidimme vuosikokouksen ja Uusien iltana tapasimme toimistolla ja poikkesimme syömässä paikallisessa intialaisessa ravintolassa. Maaliskuussa myimme Animalian tuotteita Iin yritysmessuilla. Keväällä pidimme myös pari kouluvierailua. Toukokuussa aloitimme kansalaisaloitekampanjan muun Suomen tavoin heti ensimmäisenä kampanjapäivänä keräämällä nimiä Oulun keskustan Rotuaarilla. Puolen vuoden aikana kerääminen tapahtui pääasiassa kolmella tavalla: pitämällä pöytää tapahtumissa, feissaamalla normaalina arkipäivänä keskustan alueella ja hankkimalla allekirjoituksia oman lähipiirin keskuudesta. Kesätapahtumissa painoarvo oli kansalaisaloitteella, mutta pidimme myös perinteistä infopöytää eläinsuojeluasioista. Toukokuussa osallistuimme Mahdollisuuksien torille Toppilassa ja kesäkuussa Löydä luonnollinen harrastus perhetapahtumaan Ainolan puistossa. Pidimme kesällä myös Oulun Animalian kesäjuhlat aktiivien kesken. Heinäkuussa oli luvassa punk-tapahtuma Hässäkkä-päivät Toppilassa ja QStockfestarit Kuusisaaressa, ja keräsimme nimiä myös Rotuaari-piknikillä. Elokuussa olimme pari päivää keräämässä nimiä Oulun Musiikkivideofestivaaleilla, mutta erityisen hedelmällinen keräämistilaisuus oli syyskuun alussa Löytökoiralauantaina Lammassaaressa. Kuun lopussa järjestimme myös Animalian Eläinten Oulu kuntavaaliseminaarin pääkirjastossa. Kansalaisaloitteen keräysajan umpeuduttua loppusyksyllä olivat luvassa jo perinteeksi muodostuneet Pohjankartanon joulumyyjäiset ja aktiivien pikkujoulut. Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa Kansalaisaloitetta keräsimme yhteistyössä Luonto-Liiton, SEY:n ja Oikeutta eläimille järjestön kanssa. Kesätapahtumiin osallistuimme yhdessä monen muun luonnonsuojelu-, ihmisoikeus- ja eläinsuojelujärjestön kanssa, mutta läheisimmin teimme yhteistyötä Oulun ESY:n kanssa pitämällä yhdessä pöytää QStockissa.

16 10. Pääkaupunkiseudun alueosasto / Animalian opiskelijaryhmä Yhteyshenkilö: Salla Nylund Johdanto Animalian opiskelijaryhmä vietti 20-vuotisjuhlavuottaan vuonna Vuosi huipentuikin järjestön syntymäpäiväjuhliin marraskuussa. Muita vuoden pääkohtia olivat Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen kampanjointi sekä kuntavaaliseminaari Uudella Ylioppilastalolla. Ryhmä osallistui aktiivisesti Eläinsuojeluliitto Animalian järjestämiin tapahtumiin ja tempauksiin, kuten Ravintolapäivänä järjestetyn vegaanikahvilan toteuttamiseen, sekä teki yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa muun muassa Kasviskekkereiden järjestämisessä. Opinto- ja koulutustoiminta Vuoden aikana ryhmäläisiä osallistui Eläinsuojeluliitto Animalian koulutuksiin, kuten alueosastopäivien tapaamisiin ja infopöydän pitokoulutuksiin. Ryhmän jäsenet järjestivät myös omissa tapaamisissaan koulutuksia, kuten sosiaalisen median kampanjakäytönkoulutuksen ja Wikin käyttökoulutuksen. Sosiaalisen median kampanjakäytön koulutuksen veti Animalian viestintäpäällikkö. Järjestötoiminta Ryhmän järjestämien tilaisuuksien tarkoituksena oli tarjota kaikille eläinasioista kiinnostuneille mahdollisuus tulla mukaan toimintaan ja tutustua ryhmän erilaisiin toimintamuotoihin. Ryhmätoimintaan liittyvät tapahtumat oli suunnattu sekä jäsenille että muille, ja niistä tiedotettiin sekä ryhmän verkkosivuilla, Facebook-sivulla että sähköpostilistoilla. Maaliskuussa ja syyskuussa järjestettiin myös erityinen uusien ilta, jossa esiteltiin ryhmän toimintaa. Animalian ryhmä kokoontui säännöllisesti kahden viikon välein torstaisin suunnittelemaan toimintaa ja keskustelemaan ajankohtaisista eläinsuojeluasioista, kaikkiaan yhteensä 21 kertaa. Kesä-heinäkuussa kokouksia ei kesälomien takia pidetty, mutta tänä aikana ryhmäläiset osallistuivat erilaisiin tapahtumiin. Ryhmä teki useita ravintolavierailuita ja laati arvosteluja kasvis- ja vegaaniruuasta Animalian Vapauta valinnoilla -verkkosivustolle. Vuoden aikana katsottiin myös eläinsuojeluaiheisia elokuvia, esim. Yes-men Fix The World, Apinoiden planeetan synty ja kasvisruokailusta kertova Vegucated. Kesän alussa järjestettiin ryhmän perinteinen kesäpiknik Alppipuistossa Helsingissä yhdessä Animalian uusien feissareiden kanssa. Huhtikuussa tehtiin opintovierailu Tampereelle FICAMiin (Vaihtoehtomenetelmäkeskus eläinkokeille). Tälle todella mielenkiintoiselle ja opettavaiselle vierailulle osallistui myös Eläinsuojeluliitto Animalian Tampereen ja Jyväskylän aktiiveja. Kesäkuussa ryhmä osallistui aktiivisesti Helsingin yliopistolla järjestetylle Animal Ethics yleisöluennolle ja keskustelutilaisuuteen, joka käsitteli eläinetiikkaa sekä eläinten asemaa Suomessa. Erityisaiheena olivat eläinkokeet ja niiden arviointi. Tilaisuuden järjestivät Juliana von Wendtin säätiö, Eläinsuojeluliitto Animalia ja Eläinten hyvinvointikeskus EHK. Tilaisuudessa luennoivat filosofi Paula Hirsjärvi, professori Peter Sandøe sekä apulaisprofessori Helena Röcklinsberg.

17 Ryhmä järjesti myös karhuaiheisen te lan, jossa tutustuttiin Eläinsuojeluliitto Animalian Karhuryhmään ja Aasian sappikarhujen pelastustoimintaan. Pikkujouluja vietettiin joulukuussa ravintola Kitchissä. Tapahtumat ja tempaukset Helmikuussa ryhmä järjesti Helsingin keskustassa Ystävänpäivän lipaskeräyksen, jonka tuotto lahjoitettiin Eläinsuojeluliitto Animalialle. Maaliskuussa ryhmä osallistui perinteisten Kasviskekkereiden järjestämiseen. Tapahtuman järjestivät Eläinoikeusyhdistys Fauna, Eläinsuojeluliitto Animalia, Helsingin Yliopiston Maan Ystävät, Oikeutta Eläimille, Vegaaniliitto, HYY:n Vihreät ja Sitoutumaton vasemmisto. Koe-eläinten päivänä huhtikuussa tempaistiin Helsingin keskustassa yhteistyössä The Body Shopin kanssa ja jaettiin ohikulkijoille eläinkokeettoman kosmetiikan listaa. Alkuvuodesta ryhmä myös piti infopöytää PetExpo-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Alkuvuodesta 2012 perustuslain muutos mahdollisti kansalaisten lakialoitteiden tekemisen. Toukokuussa käynnistyi Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitekampanja turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa. Aloitteen vireille panijoina toimivat Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta Eläimille ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto. Ryhmän vapaaehtoiset keräsivät ahkerasti tähän Suomessa ensimmäisenä eduskuntaan ehtineeseen kansalaisaloitteeseen nimiä useissa tapahtumissa pitkin kesää ja alkusyksyä. Nimiä kerättiin sekä yhdessä että yksittäin omilta tutuilta ja lähipiiriltä että tapahtumien yhteydessä infopöydällä. Nimiä kerättiin muun muassa seuraavissa tapahtumissa: Vegfest Tampereella, Kallio Kukkii, Maailma kylässä, Helsinki Pride, Taiteiden yö Helsingissä ja Helsingin yliopiston avajaiskarnevaalit. Nimien keruuta tehtiin koko kansalaisaloitteelle laissa määrätyn keräysajan, eli kuusi kuukautta, jona aikana aloitteeseen on kerättävä vähintään nimeä. Nimiä koko aloitteeseen kerättiin lopulta yhteensä Aloite menee eduskunnan käsittelyyn ensimmäisenä kansalaisaloitteena Suomessa. Syyskausi oli toiminnan täyteinen. Lokakuussa Eläinten viikolla ryhmän vapaaehtoiset auttoivat Heidi Huovisen taidenäyttelyssä päivystämisessä Helsingin keskustassa Akkuna-galleriassa. Eläinten viikolla ryhmä järjesti myös kuntavaaliseminaarin Uudella ylioppilastalolla. Seminaari järjestettiin osana Eläinsuojeluliitto Animalian kuntavaalikampanjaa, jonka pääteemana oli kasvispainotteinen ruoka ja eläinystävällisyys kuntien julkisissa hankinnoissa. Tilaisuudessa puhui tutkija Saara Kupsala ja tentattavina oli kymmenisen kuntavaaliehdokasta kaikista suurimmista eduskuntapuolueista. Loppusyksystä ja alkutalvesta ryhmän vapaaehtoiset osallistuivat eläinsuojeluliitto Animalian infopöydän pitämiseen Kauneus- ja terveysmessuilla, Kirjamessuilla, ELMA-messuilla ja Voittaja-näyttelyssä. Vuosi huipentui ryhmän 20-vuotisjuhlaan Uudella ylioppilastalolla marraskuussa. Juhlia varten haluttiin koota ryhmän toimintavuosilta historiikki. Vuosijuhlien järjestelyt aloitettiinkin hyvissä ajoin perustamalla erillinen historiikki-työryhmä, joka kokoontui muutamia kertoja yhdessä kirjoittamaan ryhmän historiikkia koko ryhmän 20-vuotisen toiminnan ajalta. Aiemmin ryhmän toimintaa oli dokumentoitu lähinnä toimintakertomuksien muodossa vuositasolla. Historiikkia varten otettiin yhteyttä ryhmän vanhoihin toimijoihin ja pyydettiin heitä kertomaan ryhmän toiminnasta. Kysymyksiä historiikkityöryhmä oli miettinyt yhdessä etukäteen. Vuosien varrella ryhmässä mukana olleiden yhteystietoja kerättiin osoiterekisteriin, jotta kutsu saatiin leviämään mahdollisimman monelle ryhmässämme mukana olleelle. Juhlassa julkistettiin ja esitettiin ryhmän historiikki sekä kuultiin mukana olleita aktiiveja vuosien varrelta. Illan huipensivat suuren suosion saavuttanut bingo, jossa oli palkintona eläinystävällisiä tuotteita, sekä disko.

18 Tiedotustoiminta Ryhmä esitteli toimintaansa Uusien illoissa maaliskuussa ja syyskuussa sekä HYY:n avajaiskarnevaaleilla syyskuussa. Toiminnasta tiedotettiin muun muassa sähköpostilistalla, omilla ja Eläinsuojeluliitto Animalian kotisivuilla, Facebook-ryhmässä sekä jakamalla tapahtumakalenteriesitteitä tapahtumissa. Vuonna 2012 ryhmä panosti entistä enemmän nimenomaan Facebook-tiedottamiseen, mm. luomalla jokaiselle kokoukselle oman Facebook-tapahtuman. Eläimet viihteessä -kampanjassa muutamia vuosia sitten tehty esite uudistettiin päivittämällä sen sisältö ja ulkoasu. Esitteestä otettiin lisäpainos tapahtumissa jaettavaksi. Varainhankinta Vuoden 2012 aikana ryhmä keräsi varoja Ystävänpäivän tempauksessa. Varat lahjoitettiin Eläinsuojeluliitto Animalialle. Juhlavuositapahtumassa kerättiin varoja ryhmän omaan toimintaan lipaskeräyksellä. Tapahtumakalenteri 2012 KEVÄTKAUSI TAMMIKUU Tapaaminen (7 osallistujaa) - jaettiin uudet virat vuodelle Tapaaminen (5 osallistujaa) - suunniteltiin ryhmän tulevaa toimintaa vuodelle 2012 HELMIKUU 4.2. Vegaanikahvila ravintolapäivänä Animalian toimistolla klo (70 henkilöä) 9.2. Tapaaminen (6 osallistujaa) Ystävänpäivän lipaskeräys Helsingin keskustassa (avoin yleisötilaisuus kadulla) Tapaaminen (10 osallistujaa) - Koulutus sosiaalisen median käytöstä kampanjoinnissa MAALISKUU 8.3. Tapaaminen, uusien ilta, elokuva Apinoiden planeetan synty (7 osallistujaa) Tapaaminen, infopöytä-koulutus (10 osallistujaa) Vegaanista leivontaa Alina-salissa (20 osallistujaa) Kasviskekkerit Helsingin uudella Ylioppilastalolla (n. 500 osallistujaa) Animalian vuosikokous ja alueosastojen tapaaminen (n. 40 osallistujaa) HUHTIKUU 5.4. Tapaaminen (8 osallistujaa) Tapaaminen (10 osallistujaa) Vierailu FICAM:iin (Vaihtoehtomenetelmäkeskus eläinkokeille) Tampereelle (10 osallistujaa) Koe-eläinten päivän tempaus Helsingin keskustassa (avoin yleisötapahtuma kadulla) PetExpo messut Helsingin messukeskuksessa, infopöytä TOUKOKUU

19 2.5. Ryhmän historiikin tekoa (3 osallistujaa) 3.5. Tapaaminen (9 osallistujaa) VegFest/ Kallio Kukkii Helsingin Kalliossa, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) Ravintolavierailu ravintola Mayaan Helsingissä (8 osallistujaa) Maailma kylässä Helsingin keskustassa, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) Tapaaminen (6 osallistujaa) KESÄKUU 2.6. Nimien keräystä kansalaisaloitetta varten Helsingin Narinkkatorilla (3 ryhmäläistä) Animal Ethics yleisöluento keskustelua eläinetiikasta sekä eläinten asemasta Suomessa (50 osallistujaa) Ryhmän historiikin tekoa (3 osallistujaa) Tapaaminen, kevätkauden päättäjäiset Alppipuistossa, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (14 osallistujaa) Helsinki Pride Helsingin keskustassa, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) SYYSKAUSI: ELOKUU 9.8. Tapaaminen (6 osallistujaa) Tapaaminen (7 osallistujaa) Helsingin taiteiden yö, toiminnan esittelyä ja nimien keräystä kansalaisaloitetta varten, eläinaiheinen näytelmä (avoin yleisötapahtuma) SYYSKUU 3.9. Helsingin yliopiston avajaiskarnevaalit, infopöytä ja toiminnan esittelyä, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten (avoin yleisötapahtuma) 6.9. Tapaaminen, uusien ilta, elokuva Vecugated (15 osallistujaa) Ryhmän historiikin tekoa (3 osallistujaa) Animalian uuden toimiston tupaantuliaiset Helsingin Sörnäisissä Animalian syysviikonloppu toimintakeskus Hapessa Helsingissä, luentoja, sarjakuvapaja, elokuva (25 osallistujaa) Animalian syysviikonloppu, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten Helsingin keskustassa Tapaaminen (7 osallistujaa) Kissa kaipaa puuhaa hyväntekeväisyysseminaari Vantaalla, toiminnan esittelyä LOKAKUU Eläinten viikko: Heidi Huovisen taidenäyttely Akkuna-galleriassa, näyttelyssä päivystämistä ja kansalaisaloitteen nimien keruuta koko viikon ajan Kuntavaaliseminaari Uudella ylioppilastalolla (35 osallistujaa) Tapaaminen, nimien keräystä kansalaisaloitetta varten Helsingin keskustassa ennen tapaamista (6 osallistujaa) Tapaaminen, elokuva Yes-men Fix The World (5 osallistujaa)

20 Kauneus- ja terveysmessut Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä Kirjamessut Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä MARRASKUU Tapaaminen (6 osallistujaa) Animalian opiskelijaryhmän 20-vuotisjuhlat Uudella ylioppilastalolla (40 osallistujaa) ELMA-messut Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä Tapaaminen (7 osallistujaa) Tapaaminen, elokuva Säilöttyjä Unelmia (8 osallistujaa) JOULUKUU Voittaja-näyttely Helsingin Messukeskuksessa, infopöytä Pikkujoulut ravintola Kitchissä (6 osallistujaa) Eettisen joulumarkkinat Postitalolla, info- ja myyntipöytä

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 1991 1. YLEISTÄ Kuluneella kaudella ovat osaston perinteelliset toimintamuodot kallio-, jää- ja vuoristokiipeily eri muodoissaan sekä länsisuomalaisten

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 21.6.2016 Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 Teema: Oppimisen apuvälineet, lukijärjestöjen vertais- ja neuvontatoiminta VARASLÄHTÖ VIIKKOON Kouvola 30.9. Apuvälinepäivä kunnan työntekijöille

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

Erityinen Kevätpäivä Imatralla

Erityinen Kevätpäivä Imatralla Erityinen Kevätpäivä Imatralla 25.4.2015 Alkutilanne Saimme tiedon rahallisen tuen hakumahdollisuudesta Sovimme Joutsenon yhdistyksen kanssa yhteistyöstä Lappeenrannan yhdistys kysyi yhteistyön mahdollisuudesta,

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Keliakiaviikon kauppatapahtumat (noin 80 tapahtumaa, tilanne 6.9.2010) Tule mukaan keliakiaviikon kauppatapahtumiin! Keliakiayhdistykset järjestävät

Lisätiedot

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 7/2016 Maahanmuuttajaneuvosto

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 7/2016 Maahanmuuttajaneuvosto Aika Maanantai 19.12 klo 12:18 16:50 Paikka Villa Victor, Torikatu 23 Kokouksen osanottajat Fischer Erwin, puh.joht. Suorsa Angela, varapuh.joht. Dolinšek Saša El Hassane Kazza Györgyne Szanto Bernadett

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä Meiltä on puuttunut keinoja arkiseen mutkattomaan yhdessä oloon. Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä - Yhteisöllisyystutkija Antti Maunu #syödäänyhdessä #suomi100 SUOMESSA

Lisätiedot

Vuosikokouspöytäkirja

Vuosikokouspöytäkirja Vuosikokouspöytäkirja RKL Naisten klubin vuosikokous 2012 Paikka: Aika: Läsnä: Hanasaaren kurssikeskus kokoustila Stig (2 krs.) lauantaina 17. marraskuuta 2012 klo 16.00 alkaen, Helena Railama, Marja Aaltonen,

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Sivu 1/5 Pöytäkirja 8/2016 Aika: 25. helmikuuta 2016 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Riina Lumme, puheenjohtaja Miika Tiainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville

Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville Oppaan idea Neljä eri vaihetta toimintavuodessa = askeleet Oppaasta voi käydä läpi toimintavuoden aikana useassa

Lisätiedot

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ LIITTEET MTKL parantaa jäsenpalvelua Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu Liiton koulutukset EU ruoka-apu vähävaraisille Mielenterveysviikko 47 Mielenterveysmessut

Lisätiedot

Järjestimme kierrätystorin keväällä ja syksyllä. Maailmanparantajan kahvilaa ei saatu järjestettyä kertaakaan.

Järjestimme kierrätystorin keväällä ja syksyllä. Maailmanparantajan kahvilaa ei saatu järjestettyä kertaakaan. Järvenpään vihreät ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Järvenpään Vihreät ry:n hallitukseen kuuluivat vuonna 2014 Tiia Lintula (puheenjohtaja), Salla Hänninen (varapuheenjohtaja), Katri Kakko, Seija Kareinen (taloudenhoitaja),

Lisätiedot

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenasiain päivystys yhdistyksen toimistolla (Jäsenasiainhoitajien p.0452165225 sekä Päivi Korkeamäki p.0400982999) antaa jäsenille henkilökohtaista apua jäsenasiainhoitaja parillisten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

Espoon Klubitalo muutti kesäkuussa Matinkylästä Nihtisiltaan.

Espoon Klubitalo muutti kesäkuussa Matinkylästä Nihtisiltaan. VUOSIKERTOMUS 2014 Yleistä Espoon Klubitalo muutti kesäkuussa Matinkylästä Nihtisiltaan. Maaliskuussa toteutui johtavan ohjaajan vaihdos. Berylli jatkoi osaaikaista työtä ohjaajana ja Tiina aloitti hänen

Lisätiedot

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS Kyselyn tulokset Tampereen ammattikorkeakoulu Raportti Lokakuu 215 Sosionomikoulutus 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTONHANKINTA... 4 3 TULOKSET... 5 3.1 Tulokset graafisesti...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.1.2016 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Sivu 1/5 Pöytäkirja 7/2016 Aika: 18. helmikuuta 2016 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Riina Lumme, puheenjohtaja Miika Tiainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

Suomen Changemakerin säännöt

Suomen Changemakerin säännöt Suomen Changemakerin säännöt Hyväksytty jäsenkokouksessa 6.10.2012 1 Tavoitteet ja yleiset toimintaperiaatteet A) Tavoite Suomen Changemaker on nuorten vaikuttamisverkosto, jonka tavoitteena on globaali

Lisätiedot

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9. Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.2016 Esityksen sisältö Pari sanaa Eläketurvakeskuksesta Strategiatyö vaihe

Lisätiedot

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin.

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin. Nefa-Jyväskylä Ry. Esityslista Historian ja etnologian laitos 6/2014 Historica PL 35 40014 Jyväskylän yliopisto nefa-hallitus@lists.jyu.fi 7.5.2014 Hallituksen kokous Aika: 7.5.2014 Klo 16.00 Paikka: Yliopiston

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Tavoitteiden toteutuminen

Tavoitteiden toteutuminen VUOSIKERTOMUS 2013 Tavoitteiden toteutuminen Kaikki jäseneksi pyrkivät on voitu ottaa vastaan. Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 305, joista uusia jäseniä oli 18. Siirtymätyöpaikkoja oli vuoden vaihteessa

Lisätiedot

KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE

KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE Taksvärkki-kampanja on paljon enemmän kuin rahankeruupäivä. Se on nuorten omaa yhteisvastuuta, jossa opiskelijat keräävät varoja kehitysyhteistyöhankkeeseen. Taksvärkki-kampanjaan

Lisätiedot

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017 Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Arviointi (tekemisen jälkeen) Järjestötoiminta Lisätään yhteistyötä

Lisätiedot

Valttien palaute. Väliraportti AKSELI MAKKONEN

Valttien palaute. Väliraportti AKSELI MAKKONEN Valttien palaute Väliraportti 26.11.2016 AKSELI MAKKONEN 146 vastausta 23.11.2016 mennessä Suurin osa opiskelijoita Millä alalla toimit tai opiskelet? Muu kasvatusala Hoitoala Muu, mikä? Liikunta ja vapaa-aika

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. EETANET RY. TOIMINTAKERTOMUS 2010 Järjestökatu POSTITOIMIPAIKKA

TOIMINTAKERTOMUS. EETANET RY. TOIMINTAKERTOMUS 2010 Järjestökatu POSTITOIMIPAIKKA 1 TOIMINTAKERTOMUS 2 Sisällysluettelo TOIMINTAKERTOMUS...1 1. Katsaus edellisvuoteen...3 2. Edunvalvonta...4 2.1 Edunvalvonnan päätavoitteen toteutuminen...4 2.2. Edunvalvonnan sekundaarinen tavoite...5

Lisätiedot

Miestenviikko 2. 8.11.2015

Miestenviikko 2. 8.11.2015 Miestenviikko 2. 8.11.2015 iestenviikon Miehet kuulolla Oulun kaupunginkirjaston ala-aulassa koko miesten viikon ajan klo 12 17 Mahdollisuus keskustella mukana olevien työntekijöiden kanssa miehen elämään

Lisätiedot

Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo

Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo YMMERSTAN KOTI- JA KOULUYHDISTYS RY:N JOHTOKUNNAN KOKOUS 2 / 2014 PÖYTÄKIRJA Aika: 11.3.2014 klo 18.15 Paikka: Läsnä: Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo Hallikas Sami-Pekka Hovila

Lisätiedot

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Juhla-,kokous- ja muistelumamatka Lappiin Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Kukonlaulun aikaan syyskuun 19.päivänä aloitimme LaaksojenAutoteknillisen yhdistyksen matkan Rovaniemen suuntaan.

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

Kehitysyhteistyön ABC

Kehitysyhteistyön ABC Kehitysyhteistyön ABC järjestöille Oletko kiinnostunut kansainvälisistä asioista? Vaikuttamisesta? Yhteiskunnallisista kysymyksistä? Oletko miettinyt, mikä on roolisi globaalissa maailmassa? Millainen

Lisätiedot

Kokous oli kutsuttu koolle ajoissa ja paikalla oli päätösvaltainen määrä hallituslaisia. Todettiin kokous täten päätösvaltaiseksi.

Kokous oli kutsuttu koolle ajoissa ja paikalla oli päätösvaltainen määrä hallituslaisia. Todettiin kokous täten päätösvaltaiseksi. Informaatioverkostojen kilta Athene ry Hallituksen kokous 10/2013, 21.3.2013 klo 11.15 @T-talo Paikalla: Emmi Peltonen, Vesa Laakso, Otso Hannula, Tiitu Lahti, Lotta Ahonen, Pietari Keskinen, Sofia Ahanen,

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 OAJ PIRKKALAN PAIKALLIYHDISTYS ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Perjantai 6.3. lauantai 7.3. 2015 Paikka: Villa Merja s Garden Osallistujat: jäsen varajäsen toimihenkilö Almi Susanna Kanto

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Joutsan osasto SYYSKOKOUS 21.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄRJESTÖLLINEN JA AATTEELLINEN PERUSVALMIUS ENSIAPURYHMÄ VALMIUSTOIMINTA YSTÄVÄTOIMINTA KOULUTUSTOIMINTA LAPSI JA NUORISOTOIMINTA OMAISHOITAJIEN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

European Law Students Association - ELSA Turku ry. Oikeustieteellinen tiedekunta 20014 Turun yliopisto VUODEN 2016 HALLITUKSEN KOKOUS 12/2016

European Law Students Association - ELSA Turku ry. Oikeustieteellinen tiedekunta 20014 Turun yliopisto VUODEN 2016 HALLITUKSEN KOKOUS 12/2016 European Law Students Association ELSA Turku ry 20014 Turun yliopisto 1 VUODEN 2016 HALLITUKSEN KOKOUS 12/2016 Päivämäärä ja aika: 5.4.2016 klo 16.00 Paikka: KH 116 Caloniankuja 3 20014 Turun yliopisto

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16 Sivistyslautakunta 16.6.2016 70, oheismateriaali Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16 Ohjaajat Anne Laukkanen Mirja Malinen (tiistaisin) Merja Miettinen Annika Niskanen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry:ssä alkaa toiminnassa viideskymmenesensimmäinen vuosi. Toimintamme on hyvin monipuolista niin, että kaikilla

Lisätiedot

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia 1/5 KIT -uutiskirje 2/2014 Täysi tohina päällä Kehitysvammaiset ihmiset töihin (KIT) projektissa kevät on ollut touhua täynnä: Tutkimuksessa on kerätty aineistoa ja saatu ensimmäisiä tuloksia. Työvalmentajarengas

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Marraskuun tapahtumat

Marraskuun tapahtumat Marraskuu on jo onnellisesti takanapäin ja joulu on ihan kohta ovella. Marraskuun tapahtumat Ennen syyskokouksen alkua Tuulia Alanen-Brandt piti mielenkiintoisen luennon vartalon mittalinjoista ja esitteli

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ry Toimintakertomus vuodelta 2011 YLEISTÄ PANA ry:n tarkoitus on saattaa yhteen nörttikulttuurista kiinnostuneita ja sitä harrastavia ihmisiä ja järjestää

Lisätiedot

3.12. Uuden edustajiston järjestäytymiskokous Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

3.12. Uuden edustajiston järjestäytymiskokous Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Sivu 1 / 5 EDUSTAJISTON MARRASKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 267 Kokouksen avaaminen 268 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 269 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016 Mielenvireys ry:n Jäsentiedote 4/2016 Taas eletään vuoden pimeintä aikaa. Loppuvuosi tuo mukanaan erilaisia tapahtumia ja juhlia. Mielenvireydessä vietämme mm. mielenterveysviikkoa, kynttilätapahtumaa,

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu Kouvolan Ydinkeskusta ry I Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola I 044 311 8250, 044 311 8251 I toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi Toiminnanjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

Hallituksen päivittäinen selonteko 2015

Hallituksen päivittäinen selonteko 2015 Hallituksen päivittäinen selonteko 2015 HELMIKUU Juho Pulkka (hallituksen puheenjohtaja) 1.2. SU hallituksen mökkeily, Tuusniemi 2.2. MA SYL:in avausseminaari, Korpilampi 3.2. TI SYL:in avausseminaari,

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1/2012 7.2.2012 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANH 4 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMAN

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki 1(5) Aika 6.4.2005 Paikka Läsnä Poissa Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Olli Kärkkäinen, hallituksen

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ Saara Bitter 9.4.2015 Ennaltaehkäisevät kotikäynnit 75-vuotiaille. Asiakkaalle lähetettiin kirje, jossa oli ilmoitettu aika palveluneuvojan kotikäynnistä. Tämä malli ei

Lisätiedot

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua!

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua! Elokuussa aloitimme 24 lapsen ollessa listoilla, yksi aloittaisi sitten tammikuussa 2017. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin syksyä. Tutustuimme erilaisten leikkien

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä.

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä. SUOMESSA syödään yhdessä harvemmin kuin missään muussa OECD-maassa. Kuitenkin 85 % suomalaisista toivoo, että yhdessä syömisen kulttuuri kukoistaisi Suomessa. Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI, YHTEISÖLLINEN TERVEYDEN EDISTÄMISEN HANKERAHA n:o 1160

LOPPURAPORTTI, YHTEISÖLLINEN TERVEYDEN EDISTÄMISEN HANKERAHA n:o 1160 SAVONLINNAN HYVINVOINTITYÖRYHMÄ Paula Vilpponen YTHS, Savonlinnan toimipiste Kuninkaankartanonkatu 7 57100 Savonlinna LOPPURAPORTTI, YHTEISÖLLINEN TERVEYDEN EDISTÄMISEN HANKERAHA n:o 1160 LÄHDE LIIKKUMAAN

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja 17.8. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Kokous avattiin kello 18.02 ja paikalla olivat Suvi Siltala

Lisätiedot

Puheenjohtaja Tukiainen kertoi Kiitossitsien ja Kevätkauden päättäjäisten järjestettävän Kaivohuoneella.

Puheenjohtaja Tukiainen kertoi Kiitossitsien ja Kevätkauden päättäjäisten järjestettävän Kaivohuoneella. PYKÄLÄ RY Opintovaliokunnan kokous 3/2015 AIKA: 15.4.2015 klo 19.00 PAIKKA: LÄSNÄ: Pykälän ry:n toimisto Mannerheimintie 3 B, 5.kerros Asta Tukiainen, puheenjohtaja Laura Linnove, varapuheenjohtaja Tiia

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Ympäristötoiminnan neuvottelupäivä Marketta Karhu Oulun seudun ympäristötoimi Maakunnallinen ympäristötietoisuuden yhteistyöalkoi

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 S I S Ä L T Ö TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 1. Aatteellinen toiminta 2. Kuntoliikunta- ja maastotoiminta 3. Ampuma- ja kilpailutoiminta 4. Muu toiminta

Lisätiedot

SUOMEN LASIMUSEON YSTÄVÄT RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

SUOMEN LASIMUSEON YSTÄVÄT RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 SUOMEN LASIMUSEON YSTÄVÄT RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 Yleistä Yhdistyksen toiminnassa vuosi 2014 oli 29 toimintavuosi. Yhdistyksen toiminta keskittyi vuoden 2014 aikana perinteisten tapahtumien eli Lasipäivän,

Lisätiedot

Puhelutiedot

Puhelutiedot Puhelutiedot 1.1.215-3.5.215 12 Soitetut1 Hoidetut1 Soitetut2 Hoidetut2 Soitetut3 Hoidetut3 Soitetut4 Hoidetut4 Soitetut5 Hoidetut5 Siilaisen ta 9 997 4 652 7 54 4 626 1 8 4 967 8 17 4 36 6 485 4 54 Niinivaaran

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI. Juha Lähteenmäki Kiiski Jere jäsen, 8-11

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI. Juha Lähteenmäki Kiiski Jere jäsen, 8-11 PORNAISTEN KUNTA Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.4.2013 kello 17.30-19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) PÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivu 9 Vapaa-aikatoimen

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä. Järjestötila Länsimäki

4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä. Järjestötila Länsimäki 4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä Järjestötila Länsimäki 16.8.2010 Ohjelma 13:00 Kahvia, aluekoordinaattori Liisa Juustila esittelee järjestötilaa sekä asukastyötä Vantaalla 14:00 4V-hankkeen kuulumiset

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot