TopSpa XS Käyttöohje VAROITUS!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TopSpa XS Käyttöohje VAROITUS!"

Transkriptio

1 TopSpa XS Käyttöohje TopSpa XS vaatii kiinteän kytkennän 230V, 1x16A, huoltokytkimen kautta. Vikavirtakytkin on oltava kytkettynä. Suosittelemme myös että asennetaan ajastin, jossa On/Off toiminta, joka hoitaa sen että suodatus toimii 4 6 tuntia per vuorokausi. Esimerkiksi 2 x 2 tuntia tai 2 x 3 tuntia sen mukaan mikä soveltuu parhaiten käyttäjälle. Samanaikaisesti on myös silloin sähkölämmitin päällä jos lämpötila on laskenut alle säädetyn. VAROITUS! A. Kun avaat pakkauksen tarkista että tuote ei ole vaurioitunut kuljetuksen aikana. B. Sähkökytkennän saa suorittaa ainoastaan valtuutettu sähköasentaja. C. Lue ohjeet perusteellisesti ennen asennuksen alkua. D. Emme vastaa siitä jos tuote ei toimi tai on vaurioitunut jos ohjeita ei ole noudatettu asennuksen yhteydessä. E. Älä kytke sähköä päälle ennekuin asennus on valmis. F. HUOM! Jos kylpy upotetaan esim. terassiin on rakennelma tehtävä niin että kylvyn ympäriltä on aina vapaasti päästävä suorittamaan mahdollisia huoltotoimenpiteteitä. Ulkoverhoilu ja mahdollinen eristys on voitava poistaa ongelmitta. G. Lue tekniset ohjeet ennen kylvyn asentamista H. Älä jätä lapsia valvomatta kylpyyn I. Älä istu pää tai selkä vasten pintavesisuodatinta J. Jos automaattisia annostelijoita (kelluvia ym.ym.) käytetään on ne säädettävä tarkasti että estetään väärä annostus. Noudata meidän ohjeissa olevia suosituksia. K. Kiertovesipumppu kehittää myös lämpöenergiaa ja jos se on kauan käynnissä niin se voi nostaa veden lämpötilaa monella asteella yhden vuorokauden aikana kun kylpy on hyvin eristetty. L. Tarkista veden laatu, lämpötila ja toiminta säännöllisesti älä jätä kylpyä valvomatta pidemmäksi aikajaksoksi. M. Jos kylpy tyhjennetään eikä sitä käytetä kylmällä säällä niin silloin pitää kaikki mutteriliittimet jätetään auki niin että kaikki vesi voi virtaa ulos. N. Kun kylpy täytetään vedellä pakkasella niin silloin on myös pumput ja putket kylmiä. Ota tämä huomioon ja täytä ensiksi lämpimällä vedellä tai lämmitä kylmät tilat sopivalla lämpöpuhaltimella ennen veden täyttöä. O. Pakkasvahti voidaan sijoittaa tekniseen tilaan suojaamaan pakkasvaurioilta kylmällä säällä jos varusteet ovat lakanneet toimimasta.

2 Kytkentäkaavio 230V / 16A Hultokatkaisia 2. Painekytkin ilmapumpulle 3. Painekytkin kiertovesipumpulle 3

3 Polyurethane Polyurethane

4 Kesäkäyttö Poista tekniikkakannen alla oleva eristys kun ulkolämpötila on yli 5 astetta. Talvikäyttö Kylmällä säällä, ulkoläpötila alle 5 astetta, pitää eristys olla asennettuna.

5 Suodatin Ver Käyttörajoitukset: Max veden lämpötila: 40 C Max veden virtaus l/t Hiekka raekoko 0,4 0,8 mm Sinun TopSpa XS toimitetaan suodatusjärjestelmällä joka sisältää FilterBalls Min veden lämpötila 4 C Max etäisyys altaasta/spa 10 metriä TÄRKEÄTÄ! Sammuta aina pumppu kun muutat asentoa 4 tie venttiilissä 1. Suodatus Normaali toiminta. Vesi kiertää suodattimessa olevan hiekan / FilterBalls kautta ja palaa takaisin puhdistettuna Vastavirtahuuhtelu Vesi kiertää suodattimen kautta päinvastaisessa suunnassa ja pieni määrä likaa ja hiekkaa valuu ulos vastavirtahuuhtelu putkesta. Käytä tätä asentoa tarvittaessa, tai silloin kun painemittari näyttää yli 0,7 baria. Käytä litraista ämpäriä ja täytä se. HUOM! Jos ei ole tarpeeksi veden kiertoa ( esim. suodatinta ei ole puhdistettu) niin lämpö ei kytkeydy päälle. 3. Huuhtelu Tämä estää sen että hiekka ja roska ei virtaa takaisin altaaseen ja samalla se pakkaa hiekan uudestaan. 2 3 Käytetään n. 5 sekuntia 4. Talvikäyttö Jos suodatinta käytetään talvella niin se on siirrettävä lämpimään tilaan. Tyhjennys Veden tyhjentämiseen on asennettu hana kiertovesipumpun lähelle. Katso kuva oikealla (V). Kun kylpy pitää tyhjentää vedestä pidemmäksi aikaa tai jos on jäätymisriski pitää myös kiertovesipumppu ja hierontapumput (jos sellaiset sisältyvät toimitukseen) tyhjennettävä vedestä. Avaa luukku jossa suodatin ja pumput sijaitsevat. Avaa hana (V) ja tyhjennä vesi pois tyhjennusreiän kautta joka voidaan tehdä pohjaan (kuva 5) tai laatikon takasivuun (kuva 6). Tätä käytetään myös silloin vastavirtahuuhtelussa. Reikä pitää sulkea kylmällä säällä että välttää jäätymisriskin. HUOM! Osat joissa on keltainen viiva niin niitä ei ole toimituksen yhteydessä kiinnitetty liimalla tai silikonilla. Tämä tehdään sitten paikan päällä kun ollaan päätetty mihin tyhjennysreikä sijoitetaan. V 5 6

6 Hiekan täyttö 1. Irrota venttiiliosa 2. Täytä vedellä puoleenväliin. 3. Aseta hiekkasuoja putken päälle. 4. Täytä hiekkaa (0,4 0,8 mm) puoleenväliin. 5. Asenna takaisin venttiiliosa. 6. Käynnistä Backwash muutamaksi sekunniksi ja sen jälkeen Rinse HUOM! Pysäytä aina pumppu kun säädät venttiiliä eri asentoihin. Kun hiekka vaihdetaan pitää kaikki irtonainen hiekka huuhtoa pois ennen kuin uusi hiekka ja vesi täytetään. Kun FilterBalls käytetään 1. Täytä suodatinpalloilla kuvan osoittamalle korkeudelle. 2. Asenna venttiiliosa. 3. Noudata ohjeita Käynnistys kohta 4. Käynnistys 1. Aseta venttiili asentoon Backwash 2. Käynnistä pumppu ja anna sen käydä 3 5 sekuntia (silloin pitää myös Backwash letku olla kytkettynä). 3. Säädä venttiili asentoon Rinse ja käynnistä pumppu n. 3 sekunniksi. 4. Säädä venttiili normaali asentoon Filtration ja käynnistä pumppu. 5. Huom! Jos lämmittimen termostaatti on säädetty korkeammaksi kuin veden lämpötila niin se kytkeytyy päälle kun veden kierto käynnistyy. Jos ei ole tarpeeksi veden kiertoa ( esim. suodatinta ei ole puhdistettu) niin lämpö ei kytkeydy päälle.

7 Suositeltava vedenpinta KORKEAMPI VEDENPINTA AIHEUTTAA HEIKOMMAN IMUN PINTAVEDELLE JA PÄINVASTOIN. Max Min

8 Kylpytynnyrin hoito ohjeet Kiitos, kun valitsit SpaDealers kylpytynnyrin. Me teemme parhaamme, että sinä viihtyisit ja olisit tyytyväinen meihin ja tuotteisiimme. Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, soita +358 (0) tai lähetä sähköpostia Ehdotus alustantekoa varten Nurmi Gräs Grass Puualusta Trästomme Wooden frame Kivi- tai valulaatta Sten- eller gjuten platta Stone or concrete plate Nicht auf Rasen! Pelouse Трава Auf Holzrahmen Structure bois Деревянная конструкция Stein- oder Betonfundament Pierre ou ciment Камень или бетон Sijoita kylpytynnyri vakaalle alustalle, ei suoraan maan päälle Tiivistetty sorapeti Stampat grus Gravel foundation Dichter Schotter Fondation en gravier Гравий Hoito Kylpytynnyrin ulkopinnat tulee käsitellä kerran vuodessa puuöljyllä, joka on tarkoitettu kovalle puulle ja sisältää UV suojan, sekä heikolla ruskealla sävytyksellä joka antaa paremman suojan. Vakio paneli Öljykäsitelty paneli Käsittelemätön 3 vuoden jälkeen Vedenkulutus ja energia! Vedentäyttö suoritetaan yleisesti puutarhaletkulla joka on kytketty vesijohtoverkostoon. Jos muuta vettä käytetään pitää erityistä huomiota kiinnittää bakteeririskiin. Lue erillinen ohje vesihygieniasta ja kemikaalien käytöstä. Muista, että veden pinta nousee noin 5 cm / henkilö altaaseen mentäessä. Tämä vastaa noin 80 litraa vettä. Eli jos teitä on 4 kylpijää, niin kylpytynnyrin voi jättää 20 cm vajaaksi reunasta (1200 l). Tällöin lämmitettävän veden kokonaismäärä vähenee 320 litralla. Jos kylpytynnyri täytetään ääriä myöten, tulee tämä sama vesimäärä valumaan reunan yli tynnyriin noustaessa. Puhdistus Kylpytynnyri huuhdellaan puhtaalla raikkaalla vedellä. Jos vesi on seissyt kylpytynnyrissä pitkään, tynnyri on myös harjattava esim. mäntysaippualla. Kun hoidat SpaDealers kylpytynnyriäsi oikein, voit kylpeä siinä useita vuosia. Toivotamme teille ihania kylpyhetkiä.